Kolektivní smlouva 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kolektivní smlouva 2014"

Transkript

1 Kolektivní smlouva 2014 uzavřená podle zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, v platném znění Č.j. GHB/468/2013 Účastníci smlouvy: Gymnázium Havlíčkův Brod, zastoupené PhDr. Hynkem Bouchalem, Ph.D., ředitelem školy (dále jen zaměstnavatel ) a Základní organizace Českomoravského odborového svazu pracovníků školství při Gymnáziu Havlíčkův Brod, zastoupená Mgr. Jiřím Karlem, předsedou základní organizace (dále jen ZO ). Čl. 1 Předmět kolektivní smlouvy Část I. Všeobecná ustanovení Kolektivní smlouva upravuje individuální a kolektivní vztahy mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci Gymnázia Havlíčkův Brod, které se týkají pracovněprávních, platových a sociálních otázek a které je třeba řešit v zájmu práv, oprávněných potřeb a sociálních jistot zaměstnanců. Čl. 2 Vztahy mezi zaměstnavatelem a odborovou organizací Zaměstnavatel uzná jako své partnery při plnění této smlouvy řádně zvolené nebo pověřené odborové funkcionáře. Zaměstnavateli budou sdělena jména členů příslušného odborového orgánu a jakékoliv změny ve složení tohoto orgánu. Požádá-li odborový funkcionář zaměstnavatele o uvolnění z pracoviště v souvislosti s výkonem funkce nebo s plněním této smlouvy, bude mu poskytnuto pracovní volno s náhradou mzdy v nezbytně nutném rozsahu, nelze-li tuto činnost vykonat mimo pracovní dobu. Čl. 3 Působnost kolektivní smlouvy Kolektivní smlouva je závazná pro obě smluvní strany a vztahuje se na všechny zaměstnance školy, tedy i na zaměstnance, kteří nejsou členy odborové organizace. Strana 1 (celkem 7)

2 Čl. 4 Materiální a organizační zabezpečení činnosti odborové organizace Zaměstnavatel se zavazuje poskytnout pro nezbytnou provozní potřebu odborů podle svých možností v přiměřeném rozsahu místnost pro pořádání porad a schůzí a zavazuje se hradit případné náklady spojené s její údržbou a technickým provozem. Zaměstnavatel umožní odborům podle svých možností a v nezbytně nutném rozsahu bezplatné použití kopírovací, výpočetní a spojovací techniky, včetně elektronické pošty. Ředitel školy umožní pověřenému zástupci přístup k informacím a sdělením adresovaným odborům elektronickou poštou. Totéž platí pro korespondenci určenou odborům a doručenou na adresu školy. Čl. 5 Právo na informace a projednání Zaměstnanci mají právo na informace a projednání v rozsahu, který je vymezen příslušnými ustanoveními zákoníku práce. Smluvní strany se zavazují umožnit na požádání účast druhé smluvní strany na jednání svých orgánů či na poradách, a to k přednesení stanoviska k projednávaným otázkám, pokud se týkají zájmů druhé smluvní strany. Za tím účelem se smluvní strany předem informují o všech jednáních, na kterých by mohla vzhledem k jejich zaměření přicházet taková účast v úvahu. Zaměstnavatel se zavazuje projednat s výborem ZO alespoň jedenkrát ročně problematiku zajištění zaměstnanosti. Zaměstnavatel se zavazuje alespoň 1x za pololetí informovat výbor ZO o hospodaření a provozu školy. Zaměstnavatel bude informovat všechny zaměstnance školy o právních, provozních a jiných předpisech platných pro výkon jejich práce. Členové výboru ZO jsou povinni zachovávat mlčenlivost o skutečnostech, o nichž se dozvědí při výkonu své funkce, pokud by porušením mlčenlivosti mohlo dojít k prozrazení utajovaných skutečností nebo porušení oprávněných zájmů zaměstnavatele nebo zaměstnanců. Část II. Zaměstnanost, pracovní a sociální podmínky Čl. 6 Vznik, změny a skončení pracovního poměru Vznik, změny a skončení pracovního poměru se řídí zákoníkem práce. takto: V případě výpovědi zaměstnancům podle 52 zákoníku práce bude postupováno Ředitel školy projedná s výborem ZO případné strukturální změny, při kterých dojde k uvolnění pracovníků, a to 3 měsíce před jejich realizací. Ředitel školy projedná s výborem ZO jmenovité návrhy na propuštění pracovníků nejpozději 14 dnů před předáním výpovědi zaměstnanci a při okamžité výpovědi neprodleně. Pokud výbor ZO vyjádří nesouhlas s výpovědí konkrétnímu zaměstnanci, přezkoumá ředitel školy důvody uvedené výborem ZO a teprve poté rozhodne, zda dá příslušnému zaměstnanci výpověď, nebo učiní jiná personální opatření. Strana 2 (celkem 7)

3 Čl. 7 Studium, školení, další vzdělávání pedagogických pracovníků Zaměstnavatel umožní zaměstnanci studium nebo školení za účelem zvýšení kvalifikace a uzavře s ním o tom písemnou dohodu. Jedná se o tyto následující případy: a) zvýšení kvalifikace zaměstnance pro potřebu školy, b) zvýšení kvalifikace zaměstnance pro jeho potřebu, nebrání-li v tom závažné provozní důvody na straně zaměstnavatele, c) zvýšení kvalifikace zaměstnance z důvodů změny pracovního poměru (zaměstnanci postižení nemocí z povolání nebo pracovním úrazem). V případě a) a c) poskytuje zaměstnavatel náhradu mzdy a ostatních dohodnutých nákladů spojených se studiem. V případě b) jde o překážku v práci na straně zaměstnance na dobu nezbytně nutnou bez nároku na mzdu, přičemž výdaje spojené se studiem si hradí zaměstnanec sám. Pedagogičtí pracovníci mají po dobu výkonu své pedagogické činnosti povinnost dalšího vzdělávání, kterým si obnovují, upevňují a doplňují kvalifikaci. Pedagogičtí pracovníci se mohou účastnit dalšího vzdělávání, kterým si zvyšují kvalifikaci. Další vzdělávání pedagogických pracovníků (dále jen DVPP) organizuje ředitel školy podle plánu. V rámci DVPP formou samostudia přísluší pedagogickým pracovníkům volno v rozsahu 12 pracovních dnů ve školním roce (při pracovním poměru, který trvá jen část školního roku, přísluší za každý měsíc trvání pracovního poměru 1/12 volna). Při sjednání nebo povolení kratší než stanovené týdenní pracovní doby se úměrně tomu sníží rozsah volna. Nevyčerpané volno či jeho poměrná část bez dalších nároků zaniká. Ředitel školy určuje čerpání volna na dobu, kdy tomu nebrání vážné provozní důvody zejména na dobu vedlejších prázdnin. Za dobu tohoto volna přísluší náhrada platu, která se rovná výši ušlého platu. Čl. 8 Dovolená na zotavenou Dobu čerpání dovolené na zotavenou určuje zaměstnavatel podle plánu dovolených na kalendářní rok s předchozím souhlasem odborového orgánu. Zaměstnancům školy se určuje doba čerpání dovolené především na období hlavních prázdnin, pokud tomu nebrání závažné důvody na straně zaměstnance. Ve výjimečných případech může zaměstnanec čerpat dovolenou také v průběhu školního roku, nebrání-li tomu závažné provozní důvody. Čl. 9 Povinnosti zaměstnanců Zaměstnanci jsou povinni řídit se příslušnými právními, provozními a jinými předpisy, které jsou platné pro jejich práci. Ředitel školy informuje zaměstnance o jejich změnách. Čl. 10 Bezpečnost a ochrana zdraví při práci Smluvní strany se zavazují, že uskuteční jednou ročně kontrolu stavu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Z kontroly bude proveden zápis s uvedením termínu a způsobu odstranění zjištěných závad. Zaměstnavatel zabezpečí pravidelné proškolení zaměstnanců o právních a ostatních předpisech k zajištění BOZP (1x za 2 roky) a PO. Dále na své náklady zabezpečí proškolení vedoucích zaměstnanců, členů požární hlídky a učitelů fyziky a chemie, a to v souladu s platnými předpisy. Strana 3 (celkem 7)

4 Zaměstnavatel zajistí zaměstnancům základní hygienické prostředky na sociálních zařízeních. Čl. 11 Předcházení pracovně právním sporům V zájmu předcházení pracovně právním sporům se strany zavazují, že zabezpečí, aby byly případné podněty zaměstnanců podané k uplatnění individuálních nároků pracovníka, vyplývající z této kolektivní smlouvy, řešeny v součinnosti vedení školy a výboru ZO, a to ve lhůtě 30 dnů od doručení podnětu zaměstnance. Smluvní strany se zavazují, že budou předcházet těmto sporům, a to zejména uplatňováním všech forem a způsobů jednání. Čl. 12 Rozpočet, úpravy rozpočtu Část III. Rozpočet Ředitel školy bude pololetně (jinak dle potřeby) informovat zaměstnance o závazných ukazatelích a čerpání rozpočtu, mzdových prostředků, provozních prostředků, dále pak o čerpání a úpravách investičních a neinvestičních prostředků. Čl. 13 Zaručený plat Část IV. Platová oblast Zaměstnavatel zajistí zaměstnancům z rozpočtu školy zaručený plat, kterým se pro účely kolektivní smlouvy rozumí platový tarif v určené platové třídě dosaženého platového stupně, příplatek za práci třídního učitele, příplatek za vedení (statutární zástupce ředitele školy, zástupce ředitele školy), příplatek za výkon přímé pedagogické činnosti nad stanovený rozsah, plat za přesčasovou práci, pokud za práci přesčas nebude zaměstnanec čerpat náhradní volno. Zaměstnanci, kterým přísluší první nebo druhá platová třída, budou zařazeni v souladu s 6 Nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, v platném znění, do posledního platového stupně příslušné platové třídy. Čl. 14 Nenárokové složky platu Osobní příplatky a odměny jako nenárokové složky platu zaměstnance budou ředitelem školy navrhovány podle objemu přidělených mzdových prostředků na školu, a to na základě rámcových kritérií, která jsou součástí systému hodnocení a odměňování zaměstnanců. Strana 4 (celkem 7)

5 Čl. 15 Způsob odměňování, výplata platů Plat je splatný po vykonání práce, a to v nejbližším výplatním termínu následujícím po měsíci, ve kterém vznikl na plat nárok, a je poukazován bezhotovostním převodem na účet zaměstnance v Kč. Výplatní termín: 15. den v měsíci Čl. 16 Nejasnosti v mzdových otázkách V případě nejasností nebo zjištěných nesrovnalostí při výplatě platu bude zaměstnanci podáno vysvětlení. Nejasnosti v mzdových otázkách budou řešeny s ředitelem školy nebo zástupci ředitele a mzdovou účetní. Čl. 17 Informace o čerpání prostředků na platy Zaměstnavatel bude informovat odbory o čerpání prostředků na platy čtvrtletně a souhrnně za uplynulý kalendářní rok. Část V. Pracovní podmínky, péče o zaměstnance Čl. 18 Preventivní lékařské prohlídky Zaměstnanec je povinen podrobit se periodickým preventivním lékařským prohlídkám, a to jednou za tři roky. Čl. 19 Rozvržení pracovní doby, úprava rozvrhu hodin Ředitel školy umožní zaměstnanci na základě jeho žádosti a v rámci možností zabezpečení provozu školy úpravu pracovní doby či rozvržení přímé pedagogické činnosti (rozvrh hodin) zejména z těchto důvodů: péče o dítě do věku 15 let, péče o nemocného člena rodiny, dojíždění do zaměstnání, z jiných závažných důvodů. Čl. 20 Zaměstnávání pedagogických pracovníků v době školních prázdnin V době školních prázdnin a v době, kdy se ve škole z mimořádných důvodů nevyučuje nebo je přerušen provoz, stanovuje ředitel školy pedagogickým pracovníkům čerpání volna za účelem samostudia dle čl. 8 této smlouvy, pokud nečerpají dovolenou na zotavenou nebo jiné pracovní volno. Strana 5 (celkem 7)

6 Čl. 21 Uvolňování ze zaměstnání z osobních důvodů Podmínky a rozsah poskytování pracovního volna v souvislosti s důležitými osobními překážkami v práci upravuje 199 zákona č. 262/2006 Sb., v platném znění, okruh důležitých osobních překážek v práci pak konkrétně stanovuje nařízení vlády č. 590/2006 Sb. Na základě písemné žádosti zaměstnance řeší ředitel školy individuálně případy čerpání náhradního volna zaměstnancem nebo poskytnutí pracovního volna bez náhrady mzdy v době školního vyučování tak, aby byl prioritně zabezpečen provoz školy. Zákonné odvody při neplaceném volnu si hradí zaměstnanec. Čl. 22 Vybavení pracovišť, pracovní prostředí Zaměstnavatel je povinen: vybavit pracoviště základními hygienickými prostředky, zlepšovat pracovní prostředí. Zaměstnavatel zabezpečí 8 parkovacích míst na hřišti školy. Zaměstnanec v případě zájmu obdrží od hospodářky školy klíč od brány a je informován o bezpečnostních pravidlech a povinnostech, které s parkováním souvisejí (zamykání branky apod.). Čl. 23 Stravování zaměstnanců Organizace přispívá zaměstnancům na stravování z provozních prostředků školy, z FKSP příspěvek poskytován není. Příspěvek na jedno hlavní jídlo (oběd) je podmíněn přítomností na pracovišti v rámci pracovní směny v minimální délce 3 hodiny. Pokud pedagogický pracovník čerpá volno podle 24 zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících, v platném znění, nejedná se o pracovní směnu a v těchto dnech nemá na zvýhodněné stravování nárok. Závodní stravování zaměstnanců Gymnázia Havlíčkův Brod je zabezpečeno smluvně ve školní jídelně při Základní škole, Havlíčkův Brod, Štáflova Čl. 24 Spolupráce s důchodci Výbor odborové organizace zajistí nejvýše třikrát ročně společenskou akci s kulturním programem pro zaměstnance školy a důchodce, kteří u organizace pracovali při prvním odchodu do starobního nebo plného invalidního důchodu. Část VI. Závěrečná ustanovení Čl. 25 Úprava a dodatky ke kolektivní smlouvě Smluvní strany se dohodly, že veškeré dodatky či změny této smlouvy mohou být provedeny písemně a pouze se souhlasem obou stran. Strana 6 (celkem 7)

7 Čl. 26 Účinnost kolektivní smlouvy Kolektivní smlouva se uzavírá na dobu od 1. ledna do 31. prosince Pokud nebude nová smlouva uzavřena do , prodlužuje se platnost této kolektivní smlouvy do Čl. 27 Přílohy kolektivní smlouvy Součástí kolektivní smlouvy jsou tyto přílohy: 1. Vyúčtování FKSP za rok Rozpočet FKSP na rok Zásady pro používání FKSP od Pracovní a životní výročí v roce 2014 Kolektivní smlouva o sedmi stranách včetně příloh 1, 2, 3 a 4 je vyhotovena ve dvou výtiscích. Smluvní strany podepisují tuto kolektivní smlouvu na důkaz souhlasu s jejím obsahem. V Havlíčkově Brodě dne PhDr. Hynek Bouchal Mgr. Jiří Karel ředitel školy předseda ZO ČMOS Strana 7 (celkem 7)

K O L E K T I V N Í S M L O U V A

K O L E K T I V N Í S M L O U V A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ a VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA LIBEREC K O L E K T I V N Í S M L O U V A 2015 Obsah: I. Všeobecná ustanovení... 3 1. Předmět kolektivní smlouvy... 3 2. Vztahy

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. uzavřená mezi:

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. uzavřená mezi: 1 KOLEKTIVNÍ SMLOUVA uzavřená mezi: Střední škola železniční, technická a služeb, Šumperk, Gen. Krátkého 30, 787 01 Šumperk, IČ: 00851167, DIČ: CZ00851167, zastoupená ředitelkou Mgr. Irenou Jonovou (dále

Více

VYŠŠÍ KOLEKTIVNÍ SMLOUVA

VYŠŠÍ KOLEKTIVNÍ SMLOUVA VYŠŠÍ KOLEKTIVNÍ SMLOUVA Asociace vzdělávacích zařízení pro rozvoj venkovského prostoru zastoupená předsedou Mgr. Otakarem Březinou a Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy Asociace svobodných odborů

Více

Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * *

Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * * Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě České republiky Sdružení dopravních podniků v České republice * * * Odborový svaz pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy

Více

Kolektivní smlouvu vyššího stupně

Kolektivní smlouvu vyššího stupně Odborový svaz pracovníků obchodu Senovážné nám. 23, 110 00 Praha 1 zastoupený předsedou Alexandrem Leinerem (dále jen "odborový svaz ") a Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky Těšnov č. 5, 110

Více

S m ě r n i c e č. 1

S m ě r n i c e č. 1 Krajská knihovna Karlovy Vary Závodní 378/84, 360 06 Karlovy Vary S m ě r n i c e č. 1 PRACOVNÍ ŘÁD OBSAH: ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení 3 ČÁST DRUHÁ Vznik, změna a skončení pracovního poměru 3 ČÁST TŘETÍ

Více

uzavírají na základě zákona č.262/2006 Sb., Zákoníku práce, Novelou Zákoníku práce platnou od 1.8.2013, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZP )

uzavírají na základě zákona č.262/2006 Sb., Zákoníku práce, Novelou Zákoníku práce platnou od 1.8.2013, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZP ) Ústav experimentální botaniky AVČR, v. v. i., Sídlo: Rozvojová 263, 165 02 Praha 6 - Lysolaje IČO: 61389030 zastoupený RNDr. Martinem Vágnerem, CSc., ředitelem ÚEB AV ČR, v. v. i. (dále zaměstnavatel nebo

Více

K O L E K T I V N Í S M L O U V A V Y Š Š Í H O S T U P N Ě. pro rok 2016. uzavřená. mezi

K O L E K T I V N Í S M L O U V A V Y Š Š Í H O S T U P N Ě. pro rok 2016. uzavřená. mezi Svaz dopravy České republiky Sekce silničního hospodářství Odborový svaz pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy Sekce silničního hospodářství K O L E K T I V N Í

Více

ZÁKLADNÍ ORGANIZACE ODBOROVÉHO SVAZU UNIOS ZAMĚSTNANCŮ OSTRAHY. CENTR GROUP a.s. KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. Platná pro období XX. XX. 201X - XX. XX.

ZÁKLADNÍ ORGANIZACE ODBOROVÉHO SVAZU UNIOS ZAMĚSTNANCŮ OSTRAHY. CENTR GROUP a.s. KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. Platná pro období XX. XX. 201X - XX. XX. ZÁKLADNÍ ORGANIZACE ODBOROVÉHO SVAZU UNIOS ZAMĚSTNANCŮ OSTRAHY CENTR GROUP a.s. KOLEKTIVNÍ SMLOUVA Platná pro období XX. XX. 201X - XX. XX. 201X Obsah: Str. I. Formy spolupráce mezi zaměstnavatelem a odborovou

Více

Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení

Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy České republiky Č.j.: 14 269/2001-26 Pracovní řád pro zaměstnance škol a školských zařízení Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydává podle 58 písm.

Více

v y š š í h o s t u p n ě

v y š š í h o s t u p n ě K o l e k t i v n í s m l o u v a v y š š í h o s t u p n ě Odborový svaz pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu, se sídlem 130 00 Praha 3, nám. W. Churchilla č. 1800/2, IČ 00006025, vedený

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA na období od 1. 5. 2013 do 30. 04. 2014

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA na období od 1. 5. 2013 do 30. 04. 2014 KOLEKTIVNÍ SMLOUVA na období od 1. 5. 2013 do 30. 04. 2014 Smluvní strany: Státní fond životního prostředí ČR se sídlem Kaplanova 1931/1, Praha 11, PSČ 148 00 IČ: 00020729 jednající Ing. Radkou Bučilovou,

Více

A. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

A. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní škola a mateřská škola DUBICKO, příspěvková organizace SMĚRNICE KE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ Účinnost: 1. 11. 2015 Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním

Více

Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70

Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70 Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70 Příloha č. 1 ke kolektivní smlouvě ZÁSADY PRO TVORBU A ČERPÁNÍ

Více

Kategorie: Rok vydání: Evid. č.: Č. ÚZ: Č. dodatku: předseda představenstva společnosti. Ing. Eva Kubíčková

Kategorie: Rok vydání: Evid. č.: Č. ÚZ: Č. dodatku: předseda představenstva společnosti. Ing. Eva Kubíčková Identifikace nové normy: Kategorie: Rok vydání: Evid. č.: Č. ÚZ: Č. dodatku: Kolektivní smlouva 2010 1 0 0 Identifikace nahrazované normy: Kategorie: Rok vydání: Evid. č.: Č. ÚZ: Č. dodatku: Kolektivní

Více

PRACOVNÍ PRÁVO V POLSKU

PRACOVNÍ PRÁVO V POLSKU PRACOVNÍ PRÁVO V POLSKU ZÁKLADNÍ INFORMACE Základním právním předpisem upravujícím vzájemná práva a povinnosti stran pracovního poměru v systému polského pracovního práva je několikrát novelizovaný zákon

Více

Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70

Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70 Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70 Příloha č. 4 ke kolektivní smlouvě ZÁSADY PRO PŘIJÍMÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ,

Více

Podniková kolektivní smlouva

Podniková kolektivní smlouva Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Odborové sdružení železničářů Unie železničních zaměstnanců Svaz Odborářů Služeb a Dopravy Federace vlakových čet Federace železničářů ČR Federace vozmistrů

Více

Lesy České republiky,s.p., Přemyslova 1106/19, Nový Hradec Králové, 500 08 Hradec Králové PODNIKOVÁ KOLEKTIVNÍ SMLOUVA NA ROKY 2016-2017

Lesy České republiky,s.p., Přemyslova 1106/19, Nový Hradec Králové, 500 08 Hradec Králové PODNIKOVÁ KOLEKTIVNÍ SMLOUVA NA ROKY 2016-2017 Lesy České republiky,s.p., Přemyslova 1106/19, Nový Hradec Králové, 500 08 Hradec Králové PODNIKOVÁ KOLEKTIVNÍ SMLOUVA NA ROKY 20162017 Podniková kolektivní smlouva na roky 20162017 uzavřená v souladu

Více

Městský ústav sociálních služeb města Plzně, příspěvková organizace Klatovská třída 777/90, Plzeň 3 Jižní Předměstí, 301 00 Plzeň PRACOVNÍ ŘÁD

Městský ústav sociálních služeb města Plzně, příspěvková organizace Klatovská třída 777/90, Plzeň 3 Jižní Předměstí, 301 00 Plzeň PRACOVNÍ ŘÁD Městský ústav sociálních služeb města Plzně, příspěvková organizace Klatovská třída 777/90, Plzeň 3 Jižní Předměstí, 301 00 Plzeň PRACOVNÍ ŘÁD vydání č. 6 (poslední přijaté změny v textu jsou vyznačeny

Více

RÁMCOVÁ KUPNÍ SMLOUVA

RÁMCOVÁ KUPNÍ SMLOUVA VZORY SMLUV Níže uvedené vzory jsou pouze ilustrativní a obecné. Nejsou uzpůsobeny individuálním požadavkům jednotlivých případů. Město Třebíč neodpovídá za škodu vzniklou v souvislosti s poskytnutými

Více

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. Dopravní podnik - A U T O B U S Y, o. z. Praha 10, U vozovny 6

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. Dopravní podnik - A U T O B U S Y, o. z. Praha 10, U vozovny 6 Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. Dopravní podnik - A U T O B U S Y, o. z. Praha 10, U vozovny 6 ZO Odborového svazu zaměstnanců dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy K O

Více

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 Mezi osobní náklady hrazené z dotace lze zařadit náklady na: Mzdu nebo plat (dále jen mzdy) včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní

Více

Kolektivní smlouva. Dopravního podniku hl. m. Prahy, akciová společnost. na rok 2006

Kolektivní smlouva. Dopravního podniku hl. m. Prahy, akciová společnost. na rok 2006 Kolektivní smlouva Dopravního podniku hl. m. Prahy, akciová společnost na rok 2006 Na základě zákonů č. 2/1991 Sb., o kolektivním vyjednávání ve znění pozdějších předpisů, č. 120/1990 Sb., kterým se upravují

Více

Podniková kolektivní smlouva

Podniková kolektivní smlouva Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Odborové sdružení železničářů Svaz Odborářů Služeb a Dopravy Aliance drážního provozu Federace vlakových čet Unie železničních zaměstnanců Demokratická

Více

Vnitřní směrnice Pracovní řád

Vnitřní směrnice Pracovní řád Vnitřní směrnice Pracovní řád Obsah: 1. Všeobecná ustanovení 2. Pracovní poměr 3. Pracovní doba 4. Dovolená 5. Mzda a náhrady mzdy 6. Pracovní cesty a náhrady cestovních výdajů 7. Zastupování a předávání

Více

P E R S O N A L I S T I K A A M Z D Y

P E R S O N A L I S T I K A A M Z D Y Národní památkový ústav ústřední pracoviště Valdštejnské náměstí 3 Praha 1 Malá Strana II O B Ě H D O K L A D U P E R S O N A L I S T I K A A M Z D Y Oběh účetních dokladů 1.1.Nástup nových pracovníků

Více

ROK 2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP. Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava rozpočtu FKSP pro

ROK 2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP. Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava rozpočtu FKSP pro ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Č.j.: Doš 2/2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP ROK 2018 Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ INVESTIČNÍHO GRANTU Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ INVESTIČNÍHO GRANTU Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU Agend.číslo: OS/0146/2016/E SMLOUVA O POSKYTNUTÍ INVESTIČNÍHO GRANTU Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU Uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku uvedenými smluvními stranami ve smyslu ustanovení 1746

Více

Členství v odborovém svazu, práva a povinnosti členů. Odborová organizace a orgány odborového svazu

Členství v odborovém svazu, práva a povinnosti členů. Odborová organizace a orgány odborového svazu STANOVY OSZSP ČR I. Poslání a postavení odborového svazu II. Členství v odborovém svazu, práva a povinnosti členů A. Vznik členství B. Druhy členství C. Odmítnutí přijetí člena D. Ukončení členství E.

Více

ZÁSADY PRO TVORBU A POUŽITÍ SOCIÁLNÍHO FONDU

ZÁSADY PRO TVORBU A POUŽITÍ SOCIÁLNÍHO FONDU ZÁSADY PRO TVORBU A POUŽITÍ SOCIÁLNÍHO FONDU Městys Okříšky v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. c) zákona 128/2000 Sb. O obcích ve znění pozdějších předpisů (v platném znění) a s ustanovením 25 odst.

Více

PRACOVNÍ ŘÁD. tento P R A C O V N Í Ř Á D. Část I Rozsah platnosti. Čl. 1. Část II Pracovní poměr. Čl. 2

PRACOVNÍ ŘÁD. tento P R A C O V N Í Ř Á D. Část I Rozsah platnosti. Čl. 1. Část II Pracovní poměr. Čl. 2 Mikrobiologického ústavu AV ČR, v. v. i., Vídeňská 1083, Praha 4 Krč, 142 20 PRACOVNÍ ŘÁD podle 306 zákona č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, vydávám s předchozím písemným souhlasem odborové organizace tento

Více

k příkazu ministryně č. 21/2015

k příkazu ministryně č. 21/2015 Příloha k příkazu ministryně č. 21/2015 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

ANALÝZA KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ. Zpracovali:

ANALÝZA KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ. Zpracovali: ANALÝZA KOLEKTIVNÍHO VYJEDNÁVÁNÍ Zpracovali: Mgr. Jan Brádler JUDr. Libuše Brádlerová Stanislav Filip JUDr. Jitka Hejduková, CSc. JUDr. Stanislav Klimeš JUDr. Bořivoj Šubrt leden 2010 OBSAH ÚVOD... 4 1.

Více

Kolektivní smlouva. České rafinérské, a.s. Litvínov pro rafinérie Litvínov a Kralupy. Ing. Ivanem Ottisem

Kolektivní smlouva. České rafinérské, a.s. Litvínov pro rafinérie Litvínov a Kralupy. Ing. Ivanem Ottisem Kolektivní smlouva České rafinérské, a.s. Litvínov pro rafinérie Litvínov a Kralupy uzavřená mezi zaměstnavatelem zastoupeným Ing. Ivanem Ottisem předsedou představenstva a generálním ředitelem České rafinérské,

Více

Článek I Smluvní strany. smlouvu o výkonu funkce

Článek I Smluvní strany. smlouvu o výkonu funkce SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA Článek I Smluvní strany Obchodní firma Kovoplast Chlumec nad Cidlinou, a.s. se sídlem Kozelkova 131/IV, 503 51 Chlumec nad Cidlinou IČ: 60108606 Zapsaná

Více

1/1992 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 1991 o mzdě, odměně za pracovní pohotovost a o průměrném výdělku

1/1992 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 1991 o mzdě, odměně za pracovní pohotovost a o průměrném výdělku ČÁST PRVNÍ Působnost zákona 1/1992 Sb. ZÁKON ze dne 10. prosince 1991 o mzdě, odměně za pracovní pohotovost a o průměrném výdělku Změna: 590/1992 Sb., 10/1993 Sb., 37/1993 Sb. Změna: 74/1994 Sb. Změna:

Více

FINANČNÍ ŘÁD ČMOS PŠ. I. Finanční zdroje

FINANČNÍ ŘÁD ČMOS PŠ. I. Finanční zdroje FINANČNÍ ŘÁD ČMOS PŠ I. Finanční zdroje 1) Činnost ČMOS PŠ (dále jen odborový svaz) je finančně zabezpečována z těchto zdrojů: - z členských příspěvků včetně mimořádných členských příspěvků; - z kapitálových

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Administrace finančních prostředků z MV ČR (14JPO03) Smlouva č.: xxx kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

Smlouva o výkonu funkce. člena představenstva. uzavřená podle zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech v platném znění

Smlouva o výkonu funkce. člena představenstva. uzavřená podle zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech v platném znění Smlouva o výkonu funkce člena představenstva uzavřená podle zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech v platném znění Smluvní strany: ( Zákon o obchodních korporacích ) 1. Agria, a.s.

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA 1/2015

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA 1/2015 KOLEKTIVNÍ SMLOUVA 1/2015 Smluvní strany: Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331, 532 02 Pardubice v zastoupení ředitelkou Mgr. Bc. Alenou Krabcovou (dále jen zaměstnavatel ) a odborové organizace:

Více

f) právních předpisů upravujících výkon umělecké, kulturní, sportovní a reklamní činnosti dětmi^4).

f) právních předpisů upravujících výkon umělecké, kulturní, sportovní a reklamní činnosti dětmi^4). 251/2005 Sb. ZÁKON ze dne 3. května 2005 o inspekci práce Změna: 230/2006 Sb. Změna: 264/2006 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1 Tento zákon upravuje

Více

251/2005 Sb. ZÁKON. ze dne 3. května 2005. o inspekci práce. Změna: 230/2006 Sb. Změna: 264/2006 Sb.

251/2005 Sb. ZÁKON. ze dne 3. května 2005. o inspekci práce. Změna: 230/2006 Sb. Změna: 264/2006 Sb. 251/2005 Sb. ZÁKON ze dne 3. května 2005 o inspekci práce Změna: 230/2006 Sb. Změna: 264/2006 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1 Tento zákon upravuje

Více

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky Gymnázium prof. Jana Patočky Praha 1, Jindřišská 36, 110 00, tel./fax: 224 239 061 info@gpjp.cz Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky A. Všeobecná ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační

Více

Přehled přijímaných změn v zákoníku práce, zákoně o zaměstnanosti a dalších souvisejících zákonech

Přehled přijímaných změn v zákoníku práce, zákoně o zaměstnanosti a dalších souvisejících zákonech Přehled přijímaných změn v zákoníku práce, zákoně o zaměstnanosti a dalších souvisejících zákonech Poslanecká sněmovna Parlamentu [268]R přijala významné novely řady zákonů, a to s účinností od 1. ledna

Více

STANOVY. 2. Člen společenství má právo zejména:

STANOVY. 2. Člen společenství má právo zejména: Čl. I Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků, dále jen "společenství", je právnickou osobou podle 1194 zákona č. 89/2012 Sb. občanský zákoník. 2. Společenství nabývá práv a zavazuje se ve věcech

Více

DOHODA O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKŮ NA MZDOVÉ NÁKLADY ZAMĚSTNAVATELE

DOHODA O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKŮ NA MZDOVÉ NÁKLADY ZAMĚSTNAVATELE DOHODA O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKŮ NA MZDOVÉ NÁKLADY ZAMĚSTNAVATELE k projektu SÍDLIŠTĚ příležitost pro mladé nezaměstnané z Janova CZ.1.04/3.3.05/96.00178 Uzavřená mezi: realizátorem projektu: LIBUŠE, spolek

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory Příloha k Příkazu ministra č. 7/2011 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

ZÁSADY HOSPODAŘENÍ. I. Obecná ustanovení

ZÁSADY HOSPODAŘENÍ. I. Obecná ustanovení ZÁSADY HOSPODAŘENÍ s finančními prostředky a dalším majetkem základních organizacích Odborového sdružení základních organizací Dopravního podniku Autobusy Praha, o.z. Tyto zásady jsou závazné pro ty základní

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 243/2014. č. 208 ze dne 08.04.2015 Kontrolní řád. I. b e r e n a v ě d o m í

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 243/2014. č. 208 ze dne 08.04.2015 Kontrolní řád. I. b e r e n a v ě d o m í č.j.: 243/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 208 ze dne 08.04.2015 Kontrolní řád Rada městské části I. b e r e n a v ě d o m í 1. Kontrolní řád, který je přílohou tohoto usnesení

Více

Vládní návrh. Zákon. Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1969. kterým se mění a doplňuje zákoník práce. Čl. I. I v. o.

Vládní návrh. Zákon. Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1969. kterým se mění a doplňuje zákoník práce. Čl. I. I v. o. Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1969 I v. o. 16 Vládní návrh Zákon ze dne 1969, kterým se mění a doplňuje zákoník práce Federální shromážděni Československé socialistické republiky

Více

PV OSZO DP-A 9/2011 Z Á P I S. z 9. jednání PV-Odborového sdružení-zo DP hl.m.prahy-autobusy,

PV OSZO DP-A 9/2011 Z Á P I S. z 9. jednání PV-Odborového sdružení-zo DP hl.m.prahy-autobusy, PV OSZO DP-A 9/2011 Z Á P I S z 9. jednání PV-Odborového sdružení-zo DP hl.m.prahy-autobusy, konaného dne 6. 5. 2011 v zasedací místnosti PV-OSZO DP-A, U Vozovny 6, Praha 10 Přítomni: pp.čada, Táborský,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša ředitel DD, ZŠ a MŠ Ledce, příspěvková organizace Č.j.: 538/2016/DDLKL Platný od: 3.6.2016 OBSAH 1 CHARAKTERISTIKA A STRUKTURA ZAŘÍZENÍ... 4 a) Název zařízení, adresa,

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. uzavřená mezi: Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace zastoupeným RNDr. Bohumilem Vévodou (dále jen zaměstnavatel )

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. uzavřená mezi: Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace zastoupeným RNDr. Bohumilem Vévodou (dále jen zaměstnavatel ) KOLEKTIVNÍ SMLOUVA uzavřená mezi: Gymnázium, Karviná, příspěvková organizace zastoupeným RNDr. Bohumilem Vévodou (dále jen zaměstnavatel ) a základní organizací č. 23 0176 3803 Českomoravského odborového

Více

V N I T Ř N Í M Z D O V Ý P Ř E D P I S. Článek 1 Úvodní ustanovení

V N I T Ř N Í M Z D O V Ý P Ř E D P I S. Článek 1 Úvodní ustanovení Slovanský ústav AV ČR, v. v. i. (dále jen SLÚ") se sídlem Valentinská 1, 110 00 Praha 1 vydává ve smyslu 20 zákona č. 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných institucích (ve znění pozdějších předpisů), tento

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. Část odměňování. MAYR-MELNHOF HOLZ PASKOV s.r.o.

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. Část odměňování. MAYR-MELNHOF HOLZ PASKOV s.r.o. KOLEKTIVNÍ SMLOUVA Část odměňování MAYR-MELNHOF HOLZ PASKOV s.r.o. Kolektivní smlouva 2016-2017 v souladu se zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákoník práce

Více

Smlouva o poskytování pracovně lékařských služeb

Smlouva o poskytování pracovně lékařských služeb Smlouva o poskytování pracovně lékařských služeb Zaměstnavatel: se sídlem: místo provozování: IČ:,DIČ: bankovní spojení: číslo účtu: jednající: tel.: e-mail:,mob.:,www.: a Poskytovatel pracovně lékařských

Více

Pracovní)řád) ) Společnost:) Sídlo

Pracovní)řád) ) Společnost:) Sídlo Pracovnířád Společnost:Hranickározvojová,s.r.o. Sídlo:Tř.1.máje328,75301Hranice I Úvodníustanovení Vesmysluustanovení 82odstavec1zákoníkuprácevydáváHranickározvojová,s.r.o.jako zaměstnavatel tento pracovní

Více

Zákon č. 143/1992 Sb.,

Zákon č. 143/1992 Sb., 2 Zákon č. 143/1992 Sb., o platu a odměně za pracovní pohotovost v rozpočtových a v některých dalších organizacích a orgánech ve znění zákona č. 590/1992 Sb., zákona č. 10/1993 Sb., zákona č. 40/1994 Sb.,

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel)

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel) 1 KOLEKTIVNÍ SMLOUVA PÉROVNA s. r. o. K Pérovně 740, 102 11 Praha 10 jednatelem, panem - Ing. Václavem Závackým (dále jen zaměstnavatel) a Základní organizace OS PÉROVNA HOSTIVAŘ K Pérovně 740, 102 11

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k nadlimitní veřejné zakázce REKVALIFIKACE A PORADENSKÉ ČINNOSTI SLUŽBOVÉ PROFESE Opava, srpen 2009 Strana 1 z 149 Obsah dokumentace Čl. 1. Informace o zadavateli... 4 Čl. 2. Úvodní

Více

Pracovní řád Národního památkového ústavu

Pracovní řád Národního památkového ústavu Pracovní řád Národního památkového ústavu Pracovní řád Národní památkový ústav podle 82 zákoníku práce č. 65/1965 Sb., ve znění pozdějších předpisů, vydává pracovní řád, ve kterém rozvádí některá ustanovení

Více

Pravidla pro vztah města a příspěvkových organizací

Pravidla pro vztah města a příspěvkových organizací Statutární město Pardubice Magistrát města Pardubic SMĚRNICE Č. 1/2014 Pravidla pro vztah města a příspěvkových organizací Rada města, v souladu s ustanovením 110 odst. 4 písm. e) obecního zřízení, vydává

Více

ŘÁD PRÁVNÍ POMOCI Odborového svazu ECHO

ŘÁD PRÁVNÍ POMOCI Odborového svazu ECHO ŘÁD PRÁVNÍ POMOCI Odborového svazu ECHO (schváleno dne 6.6.2013 2. sjezdem OS ECHO) I. Úvodní ustanovení Odborový svaz ECHO (dále jen svaz) v souladu se stanovami svazu a v zájmu ochrany práv a oprávněných

Více

Podniková kolektivní smlouva ČD Cargo, a.s., na rok 2009

Podniková kolektivní smlouva ČD Cargo, a.s., na rok 2009 ČD Cargo, a.s. Odborové sdružení železničářů Federace strojvůdců ČR Federace vlakových čet Unie železničních zaměstnanců Federace vozmistrů Federace železničářů ČR Cech strojvůdců ČR Svaz odborářů služeb

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ:

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Ročník 2004 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se provádí zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti Citace pův. předpisu: 518/2004 Sb.

Více

MZDOVÝ PŘEDPIS O B S A H. 1. MZDOVÝ PŘEDPIS, CHARAKTERISTIKA A POJMY 1.1 Závaznost mzdového předpisu 1.2 Základní pojmy

MZDOVÝ PŘEDPIS O B S A H. 1. MZDOVÝ PŘEDPIS, CHARAKTERISTIKA A POJMY 1.1 Závaznost mzdového předpisu 1.2 Základní pojmy PŘÍLOHA KOLEKTIVNÍ SMLOUVY: MZDOVÝ PŘEDPIS O B S A H 1. MZDOVÝ PŘEDPIS, CHARAKTERISTIKA A POJMY 1.1 Závaznost mzdového předpisu 1.2 Základní pojmy 2.Ostatní složky mzdy, příplatky a odměny 2.1 Mzda a příplatek

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Most, Václava Talicha 1855, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Směrnice č. 46 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Alena Lorenzová, ředitelka školy Schválila:

Více

K o l e k t ivní smlouva 2015. Střední škola a Mateřská škola, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvková organizace

K o l e k t ivní smlouva 2015. Střední škola a Mateřská škola, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvková organizace K o l e k t ivní smlouva 2015 Střední škola a Mateřská škola, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvková organizace KOLEKTIVNÍ SMLOUVA uzavřená mezi: Střední školou a Mateřskou školou, Liberec, Na Bojišti 15,

Více

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 STANDARD Č. 9 PERSONÁLNÍ A ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PERSONÁLNÍ SMĚRNICE Č. 6 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Platnost

Více

Českobratrská církev evangelická. Organizační řád ÚCK

Českobratrská církev evangelická. Organizační řád ÚCK Českobratrská církev evangelická Organizační řád ÚCK 2016 1 OBSAH 1 Úvodní ustanovení... 3 2 Právní postavení ÚCK... 3 3 Poslání a činnost ÚCK... 3 4 Vztah ÚCK a synodní rady... 3 5 Vztah ÚCK a předsednictva

Více

262/2006 Sb. ZÁKONÍK PRÁCE

262/2006 Sb. ZÁKONÍK PRÁCE 262/2006 Sb. ZÁKON ze dne 21. dubna 2006 ZÁKONÍK PRÁCE ustanovení související s plánováním pracovní doby ( 78 až 100) Změna: 585/2006 Sb. Změna: 181/2007 Sb. Změna: 261/2007 Sb., 296/2007 Sb., 362/2007

Více

Ing. Marie Plchotová. Ing. Marie Plchotová. Rada města Němčice nad Hanou

Ing. Marie Plchotová. Ing. Marie Plchotová. Rada města Němčice nad Hanou Městský úřad Němčice nad Hanou Palackého nám. 3 798 27 Němčice nad Hanou Název dokumentu: ORGANIZAČNí ŘÁD Zpracoval: Ing. Marie Plchotová ve spolupráci s vedoucími odborů Odpovídá: Ing. Marie Plchotová

Více

PROTINÁVRH KOLEKTIVNÍ SMLOUVY SPOLEČNOSTI MAFRA, A. S. NA ROK 2002 ZASLANÝ ODBORŮM VEDENÍM SPOLEČNOSTI. Článek 1 Smluvní strany

PROTINÁVRH KOLEKTIVNÍ SMLOUVY SPOLEČNOSTI MAFRA, A. S. NA ROK 2002 ZASLANÝ ODBORŮM VEDENÍM SPOLEČNOSTI. Článek 1 Smluvní strany PROTINÁVRH KOLEKTIVNÍ SMLOUVY SPOLEČNOSTI MAFRA, A. S. NA ROK 2002 ZASLANÝ ODBORŮM VEDENÍM SPOLEČNOSTI Článek 1 Smluvní strany Tato kolektivní smlouva se uzavírá mezi smluvními stranami Odborová organizace

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00193/15

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00193/15 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00193/15 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice, sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo bankovního účtu: 326561/0100,

Více

(dále jen jako Smlouva )

(dále jen jako Smlouva ) Příloha č. 3 Smlouva o vytvoření a ověření strategie náborové kampaně (dále jen jako Smlouva ) uzavřená podle zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi smluvními stranami:

Více

Rekonstrukce prostějovského zhlaví žst. Olomouc hl.n

Rekonstrukce prostějovského zhlaví žst. Olomouc hl.n SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 1746 odst. (2) zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění o výkonu činnosti koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi ve fázi

Více

MANDÁTNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PRÁVNÍ POMOCI

MANDÁTNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PRÁVNÍ POMOCI MANDÁTNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PRÁVNÍ POMOCI Mandant: a Advokátka xxxxxxxxxx (dále jen "Klient") JUDr. Klára A. Veselá Samková, Ph.D. IČ: 66218438, č. registrace advokátky u ČAK: 3005 se sídlem: Španělská

Více

Základní náležitosti

Základní náležitosti Životopis stručný (nejlépe 1-2 strany) přehledný, uspořádaný do tematických částí musí vyzdvihnout to podstatné pro zaměstnavatele musí být pravdivý bez chyb úhledný nezapomeňte na průvodní dopis k životopisu

Více

Opatření k činnosti v oblasti poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb.

Opatření k činnosti v oblasti poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb. Opatření k činnosti v oblasti poskytování informací dle zákona č. 106/1999 Sb. A. Informace o škole podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Název školy: Střední odborná škola technická

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA. Klub kultury Uherské Hradiště, příspěvková organizace. vydává

ZŘIZOVACÍ LISTINA. Klub kultury Uherské Hradiště, příspěvková organizace. vydává ZŘIZOVACÍ LISTINA Město Uherské Hradiště rozhodnutím Zastupitelstva města č. 187/XVI ze dne 19. června 2001, ve znění Doplnění zřizovací listiny schváleného rozhodnutím Zastupitelstva města č. 42/IV ze

Více

Město Kojetín. O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD MěÚ KOJETÍN VNITŘNÍ SMĚRNICE OBSAH: 1) Základní ustanovení. 2) Postavení a působnost úřadu

Město Kojetín. O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD MěÚ KOJETÍN VNITŘNÍ SMĚRNICE OBSAH: 1) Základní ustanovení. 2) Postavení a působnost úřadu Město Kojetín VNITŘNÍ SMĚRNICE O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD MěÚ KOJETÍN OBSAH: 1) Základní ustanovení 2) Postavení a působnost úřadu 3) Vnitřní členění městského úřadu 4) Řízení městského úřadu 5) Vnitřní vztahy

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov Ivančice příspěvková organizace Jihomoravského kraje se sídlem Široká 484/42, 664 91 Ivančice Vypracovala: Schválila: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY s 417/2015-Čer

Více

Město Proseč, se sídlem: Proseč 18 539 44 Proseč u Skutče IČ: 00270741 zastoupené: starostou města Janem Macháčkem (dále také jako příkazce )

Město Proseč, se sídlem: Proseč 18 539 44 Proseč u Skutče IČ: 00270741 zastoupené: starostou města Janem Macháčkem (dále také jako příkazce ) PŘÍKAZNÍ SMLOUVA č. 120055/2014 uzavřená podle ust. 2430 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění mezi Příkazce: Město Proseč, se sídlem: Proseč 18 539 44 Proseč u Skutče IČ: 00270741

Více

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů Ročník: 2004 Číslo: 4 V Praze dne 31. srpna 2004

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů Ročník: 2004 Číslo: 4 V Praze dne 31. srpna 2004 z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů Ročník: 2004 Číslo: 4 V Praze dne 31. srpna 2004 http://www.denik.obce.cz OBSAH: strana 1. Přehled hlavních změn vyplývajících

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory Příloha k Příkazu ministra č. 7/2011 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Kosmonautů 2218/13, Ostrava - Zábřeh KOLEKTIVNÍ SMLOUVA

Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Kosmonautů 2218/13, Ostrava - Zábřeh KOLEKTIVNÍ SMLOUVA Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Kosmonautů 2218/13, 700 30 Ostrava - Zábřeh KOLEKTIVNÍ SMLOUVA uzavřená mezi: Základní školou a mateřskou školou Ostrava

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA 2017

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA 2017 KOLEKTIVNÍ SMLOUVA 2017 uzavřená mezi zastoupenou a zastoupenou Základní školou Mšeno, příspěvková organizace Mgr. Jiřinou Trunkovu, ředitelkou Základní organizací ČMOS pracovníků školství při této škole

Více

Smlouva o zajištění prodeje volných bytových jednotek formou výběrového řízení s elektronickou aukcí

Smlouva o zajištění prodeje volných bytových jednotek formou výběrového řízení s elektronickou aukcí Příloha č.1 usnesení č. 0030/1/R/2016 Smlouva o zajištění prodeje volných bytových jednotek formou výběrového řízení s elektronickou aukcí smluvní strany: Městská část Praha 11 se sídlem: Ocelíkova 672/1,

Více

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00410/15

Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00410/15 Smlouva o poskytnutí dotace č. D1734/00410/15 I. Smluvní strany 1. Poskytovatel dotace: Statutární město Pardubice sídlo: Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice, IČ: 00274046, číslo bankovního účtu: 326561/0100,

Více

Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A

Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A Z Ř I Z O V A C Í L I S T I N A Město Uherské Hradiště na základě rozhodnutí Zastupitelstva města č. 169/XII. ze dne 1. listopadu 2004 podle ustanovení 84 odst. 2, písm. e) zákona č. 128/2000 Sb. o obcích,

Více

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. uzavřená mezi

KOLEKTIVNÍ SMLOUVA. uzavřená mezi KOLEKTIVNÍ SMLOUVA uzavřená mezi Výchovným ústavem, dětským domovem se školou, střediskem výchovné péče, základní školou, střední školou a školní jídelnou (dále jen školské zařízení) Děčín XXXII, Vítězství

Více

Městská část Praha 17 Úřad městské části Praha l7

Městská část Praha 17 Úřad městské části Praha l7 Městská část Praha 17 Úřad městské části Praha l7 Žalanského 291/12b, Praha 6 - Řepy ORGANIZAČNÍ ŘÁD schválený usnesením RMČ č. Us RMČ 000132/2013 ze dne 22.5.2013 v úplném aktualizovaném znění s účinností

Více

Řád právní pomoci Odborového sdružení železničářů

Řád právní pomoci Odborového sdružení železničářů Řád právní pomoci Odborového sdružení železničářů Schválený Ústředím OSŽ dne 30.8.1990, ve znění změn a doplňků schválených Ústředím OSŽ ze dne 13.1.1993, 7.9.1994, 11.12.1997, 24.3.1999, 27.6.2001, 21.5.2008

Více

S T A N O V Y. Českého odborového svazu energetiků

S T A N O V Y. Českého odborového svazu energetiků S T A N O V Y Českého odborového svazu energetiků I. Základní ustanovení a sídlo odborového svazu Článek 1 - Základní ustanovení 1.1 Český odborový svaz energetiků (dále jen ČOSE) je nezávislé, samostatné,

Více

Pracovní řád SR 01/2012. Anotace: Účelem této směrnice je vymezit zásady uplatňované v pracovněprávních vztazích na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Pracovní řád SR 01/2012. Anotace: Účelem této směrnice je vymezit zásady uplatňované v pracovněprávních vztazích na Vysoké škole ekonomické v Praze. Strana: 1/23 Pracovní řád Anotace: Účelem této směrnice je vymezit zásady uplatňované v pracovněprávních vztazích na Vysoké škole ekonomické v Praze. Zpracovatel: Přezkoumal: Schválil: Jméno: Ing. Laifrová

Více

44. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ. Základní umělecká škola Bruntál, příspěvková organizace se sídlem. Č.j.: 1 /2013. Jiřina Krystýnková, ředitelkaškoly

44. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ. Základní umělecká škola Bruntál, příspěvková organizace se sídlem. Č.j.: 1 /2013. Jiřina Krystýnková, ředitelkaškoly se sídlem 44. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 1 /2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne Leden 2013 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. 1. 2013 Jiřina Krystýnková, ředitelka školy Jiřina Krystýnková,

Více

Název materiálu: OŠKS 13. Dotace na sport ze sportovního fondu

Název materiálu: OŠKS 13. Dotace na sport ze sportovního fondu Podklady na zasedání ZM dne: 31.3.2016 Název materiálu: OŠKS 13. Dotace na sport ze sportovního fondu Předkládá: Mgr. Jana Svobodová Vypracovala: Mgr. Martina Marková Zúčastní se projednávání v ZM: Mgr.

Více

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění.

Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o Sb., o svobodném přístupu k informacím, v platném znění. Strana 1 / 13 Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, v platném znění Anotace: Tato směrnice upravuje postup při poskytování informací podle zákona č. 106/1999

Více

I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Kolektivní smlouva uzavřená mezi: Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka, zastoupenou ředitelem p. Mgr. Milanem Purnochem ( dále jen zaměstnavatel ) a Základní organizací Českomoravského odborového svazu pracovníků

Více