MEZIMO Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_032/

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MEZIMO Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_032/"

Transkript

1 Projekt Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility MEZIMO Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_032/ Tento projekt je spolufinancován z fondů Evropské unie, Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

2 Závěrečná prezentace účastníků 5. zahraniční stáže v rámci projektu MEZIMO Období realizace 5. zahraniční stáže: od do Místo realizace: Chemnitz

3 Projekt MEZIMO a účastníci 5. zahraniční stáže Projekt je zaměřen na podporu znevýhodněné mládeže, ohrožené sociálním vyloučením či sociálně vyloučené v regionu Most, které prostřednictvím mezinárodní mobility bude usnadněn přístup na trh práce a do dalšího vzdělávání či odborné přípravy. Důraz je kladen na individuální přístup a intenzivní práci s každým jedincem ve všech fázích projektu, které povedou mladé lidi k příležitosti začít znovu a najít smysl života. Více na

4 Dne odcestovali na 5. zahraniční stáž do německého města Chemnitz 4 účastníci projektu (Jakub Koukolík, Jan Ištok, Jiří Šimpach a Jiří Vrána) a český mentor pro KA 08 (Siman Lukáš). Ubytování bylo zajištěno v City Hotel Serviced Appartments (C-YOU Hotel Chemnitz), Dresdner Straße 136, Chemnitz. Pro každého účastníka byl připraven samostatný pokoj s vlastním sociálním zařízením, televizorem a možností přístupu na internet. Po ubytování proběhl v hotelu společný meeting se zástupci jednotlivých zaměstnavatelů, se zástupci zahraničního partnera i českých účastníků stáže. V rámci tohoto meetingu došlo ke vzájemnému poznání, k prezentaci očekávaných cílů, podpisu smluv o praxi, proběhlo úvodní školení BOZP a byla dojednána organizace 1. dne zahraniční praxe. V prostoru hotelu byla pro účastníky projektu vybudována společenská místnost s kuchyňskou linkou, elektrickými spotřebiči a všemi potřebnými věcmi k zajištění soběstačného stravování v případě zájmu účastníků. Tato společenská místnost byla po celou dobu využívána nejen ke společnému setkávání účastníků, ale i ke každodennímu hodnocení a výuce německého jazyka.

5 Příjezd do hotelu dne

6 Dne byly zahájeny odborné praxe pro 4 účastníky projektu u německých zaměstnavatelů. Každý účastník stáže byl oficiálně představen českým a zahraničním mentorem (Lukáš Siman a Carola Gramsch) svému poskytovateli odborné praxe, seznámen s pracovištěm, náplní práce a proškolen v BOZP ze strany poskytovatele praxe. V odpoledních hodinách bylo zakoupeno měsíční jízdné pro každého z účastníků v centrále CVAG Chemnitz. Účastníkům bylo ukázáno centrum města Chemnitz, jeho okolí a dále budova veřejné prádelny. V okolí hotelu CITY HOTEL / CYOU HOTEL byli účastníci seznámeni s možnostmi nákupu potravin a dalších potřebných věcí pro pobyt. Účastníci dostali potřebné informace k veřejné dopravě a trase, po které se dostanou k poskytovatelům praxe. První samostatná cesta k poskytovatelům odborné praxe proběhla vždy v doprovodu českého mentora pro KA 08. Účastníkům bylo ukázáno, kde mají nastoupit, přestoupit na daný dopravní prostředek, a kde vystoupit.

7 Teambuildingy s účastníky 5. odborné stáže v rámci projektu MEZIMO Ve dnech a se uskutečnily 2 teambuildingy s osobními poradci Naděje - M, o.p.s. v rámci průběžného vyhodnocení zahraniční stáže a zjištění potřebných informací pro další spolupráci s účastníky v rámci projektu MEZIMO.

8 Představení jednotlivých účastníků Pracovní zaměření Zahradnické práce JAN IŠTOK Očekávání od zahraniční praxe Chtěl jsem poznat nové lidi a město Chemnitz. Od zahraniční praxe jsem očekával zlepšení se v Německém jazyce. Chtěl jsem také získat nové pracovní zkušenosti, jelikož se jednalo o mé první zaměstnání. Poskytovatel zahraniční praxe Gartenbaubetrieb PAUSE Auerswalder Str. 28, Chemnitz

9 Pracovní náplň Na zahraniční odborné praxi jsem byl umístěna stejně jako Jakub v zahradnictví u pana Pauseho. Do kolektivu jsem byl přijat velmi kladně a to i přes moje nedostatky v německém jazyce. Hlavní pracovní náplní byla příprava prostor zahradnictví na jaro a následnou výsadbu rostlin. To obnášelo prořez náplavových rostlin, přípravu hnojiv a následnou výsadbu samotných rostlin, která probíhala ve sklenících za pomoci automatického secího stroje. Každodenní povinností byl také úklid a údržba pracovních prostor.

10 Posouzení zahraniční praxe a pobytu v zahraničí Mé pocity z umístění na odborné praxi jsou v celku dobré. V pracovním kolektivu i kolektivu účastníků jsem se cítil dobře. Taktéž jsem neměla problémy se zařazením do kolektivu účastníků odborné stáže. Každý pátek probíhala výuka němčiny, na které jsme se učili potřebné věci ke každodennímu využití. Z celkového pohledu mi zahraniční odborná praxe přinesla nové zkušenosti, a to jak osobní, tak i pracovní. Vyzkoušela jsem si, jaké to je pracovat a žít v zahraničí, a v případě další podobné možnosti by jsem neváhal a šel pracovat do zahraničí znovu.

11 Představení jednotlivých účastníků Pracovní zaměření Zahradnické práce JAKUB KOUKOLÍK Očekávání od zahraniční praxe Hlavním cílem bylo zdokonalení se v ovládání německého jazyka. Také mne zajímalo, jaké to je pracovat v zahraničním kolektivu. Očekával jsem že poznám věci ohledně Německé kultury. Chtěl jsem také poznat nové lidi. Poskytovatel zahraniční praxe Gartenbaubetrieb PAUSE Auerswalder Str. 28, Chemnitz

12 Pracovní náplň Na odborné praxi jsem měl za úkol stejně jako Honza přípravu zahradních prostor pro jarní výsadbu rostlin. Vše co bylo zapotřebí udělat nám vždy dopředně ukázal pan Pause, popřípadě jeho zástupce. Každý den jsem měl společně s Honzou na starosti výsadbu nových sazenic, a to za pomoci automatického secího stroje. Zasazené květiny se poté přenesly do jednotlivých skleníků. Na starosti jsem měl také prořezávání náletových rostlin v prostorách zahradnictví. Pracovní úkony nám vždy zadával pan Pause během dne podle aktuální potřeby, takže stále bylo co dělat.

13 Posouzení zahraniční praxe a pobytu v zahraničí Moje zkušenosti z této zahraniční praxe jsou vcelku pozitivní a to jak v případě pracovního kolektivu, tak i kolektivu ostatních účastníků. S kolegy v práci jsem se vždy i přes mé jazykové nedostatky pokoušel aktivně komunikovat. Ve volném čase jsem spíše odpočíval, jelikož pracovní týden byl poměrně náročný a také počasí moc nepřálo jiným aktivitám. Občas jsme společně hráli karty, nebo další společenské hry. Každý pátek probíhala výuka německého jazyka.

14 Představení jednotlivých účastníků Pracovní zaměření Skladník JIŘÍ ŠIMPACH Očekávání od zahraniční praxe Očekával jsem, že poznám nové lidi a také jsem chtěl vidět a poznat nové prostředí. Také jsem chtěl získat nové pracovní zkušenosti. Chtěl jsem také poznat památky a kulturu města Chemnitz. Ale tím největším cílem pro mne bylo se více zdokonalit v ovládání německého jazyka. Poskytovatel zahraniční praxe Möbel Boss Chemnitz Auerswalder Straße 101, Chemnitz

15 Pracovní zaměření Na zahraniční odborné praxi jsem měl na starosti skladové práce v prodejně nábytku Möbel Boss. Mým úkolem, stejně tak jako Jirky Vrány byl příjem zboží do skladu. Po příjmu zboží na sklad docházelo k jeho kontrole a následnému uskladnění na volné pozice. Měl jsem několikráte za úkol kompletaci objednaného nábytku, který byl následně předán zákazníkovi. Každodenní povinností byl také úklid a údržba pracovních prostor. Měl jsem také možnost se podílet na přípravě prodejních prostor při instalaci nové nabídky.

16 Posouzení zahraniční praxe a pobytu v zahraničí Moje pocity z umístění na zahraniční odborné praxi jsou vcelku pozitivní V kolektivu zaměstnanců a také účastníků jsem se cítil velmi dobře. Na zahraniční odborné praxi mne všichni přijali velice dobře. Také mezi účastníky zahraniční odborné praxe jsem byl přijat velmi pozitivně a pokaždé když to bylo zapotřebí jsme si všichni navzájem pomáhali a podporovali se. Volný čas jsem převážně trávil na hotelu, popřípadě nákupy potravin. Každý pátek jsme měli výuku německého jazyka, kde jsme se učili potřebné věci k dennímu využití. Myslím si, že v ovládání němčiny jsem se o něco zlepšil, ale stále preferuji komunikaci v anglickém jazyce. V celkovém posouzení si myslím, že mi tento projekt přinesl spoustu nových poznatků a poznání, které využiji do dalšího života.

17 Představení jednotlivých účastníků Pracovní zaměření Skladník JIŘÍ VRÁNA Očekávání od zahraniční praxe Od zahraniční praxe jsem očekával zlepšení se v Německém jazyce. Jako další jsem očekával získání nových pracovních zkušeností a také poznat, jaké to je pracovat v zahraničním kolektivu. Chtěl jsem také poznat nové lidi a město Chemnitz. Zajímala mne také německá kultura a dějiny. Poskytovatel zahraniční praxe Möbel Boss Chemnitz Auerswalder Straße 101, Chemnitz

18 Pracovní náplň Na odborné praxi jsem měl za úkol stejně jako Jirka Šimpach, skladové práce v prodejně Möbel Boss. Vše co bylo zapotřebí udělat nám vždy řekli němečtí spolupracovníci. Po většinu pracovní doby jsem měl na starosti uskladnění materiálu v rámci skladu a jeho následný výdej. Měl jsem také na starosti příjem materiálu do skladu. Náplň práce mne bavila, jen byla překážka se pořádně domluvit s německými kolegy.

19 Posouzení zahraniční praxe a pobytu v zahraničí Moje pocity z umístění na zahraniční odborné praxi jsou vcelku pozitivní V kolektivu zaměstnanců a také účastníků jsem se cítil velmi dobře. Také mezi účastníky zahraniční odborné praxe jsem byl přijat velmi pozitivně a pokaždé, když to bylo zapotřebí, jsme si všichni navzájem pomáhali a podporovali se. Volný čas jsem trávil povětšinu času na hotelu a v blízkém okolí a to nákupy. Chtěl jsem zde najít tělocvičnu, kam by bylo možné zajít, ale to se mi za celou dobu nezdařilo. Každý pátek jsme měli výuku německého jazyka, kde jsme se učili potřebné věci k dennímu využití. Myslím si, že v ovládání němčiny jsem se o něco zlepšil, ale stále je co se učit. Celkově si myslím, že mi tento projekt přinesl spoustu nových poznatků a poznání, které využiji do dalšího života.

20 Závěrečná prezentace účastníků 5. skupiny , Chemnitz

21 Mockrát děkujeme za pěkné chvíle Účastníci 5. skupiny v rámci projektu MEZIMO společně se svým mentorem, Chemnitz

22 Prostor pro Vaše dotazy a komentáře

23 Tato prezentace byla vytvořena pro potřeby projektu Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility MEZIMO Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_032/ KA 08 Realizace zahraničních stáží Tento projekt je spolufinancován z fondů Evropské unie, Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

MEZIMO Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_032/

MEZIMO Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_032/ Projekt Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility MEZIMO Registrační číslo projektu CZ.03.3.48/0.0/0.0/15_032/0000593

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Vzdělávání studentů a učitelů gastronomických oborů prostřednictvím praktické zkušenosti ve spolupráci s Českou Asociací Hotelů a Restaurací

Vzdělávání studentů a učitelů gastronomických oborů prostřednictvím praktické zkušenosti ve spolupráci s Českou Asociací Hotelů a Restaurací Vzdělávání studentů a učitelů gastronomických oborů prostřednictvím praktické zkušenosti ve spolupráci s Českou Asociací Hotelů a Restaurací CZ.1.07/1.1.00/54.0050 Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

CZ.1.04/3.3.05/31.00229. Podporované zaměstnávání cílené

CZ.1.04/3.3.05/31.00229. Podporované zaměstnávání cílené Název projektu: Podporované zaměstnávání metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením Zkrácený název projektu: Registrační číslo: CZ.1.04/3.3.05/31.00229 Období realizace: 1. 2. 2010

Více

DOTAZNÍK DO ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY O REALIZACI PROJEKTU

DOTAZNÍK DO ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY O REALIZACI PROJEKTU DOTAZNÍK DO ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY O REALIZACI PROJEKTU Datum odeslání 3.7.2018 14:12:49 IP adresa 10.226.4.71 Odkazující URL ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY PROJEKTU Uveďte registrační číslo vašeho projektu: CZ.03.1.52/0.0/0.0/15_002/0001970

Více

KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134

KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134 TLOSKOV KONTAKT: Ing. BAČÍKOVÁ HANA, TELEFON: 317 740 134 1. Kde je služba poskytována, vybavení místnosti, pomůcky Služba je poskytována v 1. patře hlavní budovy - ZÁMEK (přístup výtahem). Učebna je vybavena

Více

POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT

POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT POŽADAVKY NA STRUKTURU PROJEKTU A NASTAVENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT Klíčové aktivity 1 projektu je nutné nastavit tak, aby přesně odpovídaly potřebám cílové skupiny je žádoucí ušít je individuálně na míru jednotlivým

Více

Erasmus+, KA1 mobilita učitelů 2018/2020

Erasmus+, KA1 mobilita učitelů 2018/2020 Erasmus+, KA1 mobilita učitelů 2018/2020 Učíme se pro praxi Číslo projektu: 2018-1-CZ01-KA101-047440 Závěrečná zpráva Název mobility: Job Shadowing Jméno účastníka: Mgr. Lenka Aoudj Místo kurzu: Hamburk,

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 2 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení /vypište/: V evidenci

Více

ÚSPĚŠNÝ START S NÁMI

ÚSPĚŠNÝ START S NÁMI ÚSPĚŠNÝ START S NÁMI Registrační číslo: CZ.1.04/2.1.01/74.00006 Občanské sdružení Za kulturní Třinecko, o.s. realizátor projektu Operační program: Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa: 2. Aktivní

Více

Příloha č. 7 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část G

Příloha č. 7 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část G Příloha č. 7 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část G - Všechny níže uvedené kurzy musí být realizovány v českém jazyce a veškeré materiály musí být zpracovány a poskytnuty

Více

Asistentský pobyt Comenius

Asistentský pobyt Comenius Comenius Mobility Program Comenius, který je součástí Programu celoživotního učení, se zaměřuje na všeobecné i odborné vzdělávání. Grantovými prostředky podporuje mezinárodní spolupráci mateřských, základních

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS+

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS+ Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS+ Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (mpitrova@ff.jcu.cz) na Ústav česko-německých areálových studií a

Více

Představení projektu seznámení s materiály

Představení projektu seznámení s materiály Představení projektu seznámení s materiály Posouzení psychosociálních rizik Kampaň 2012 Evropské inspekce SLIC 2012 MUDr.Vladimíra Lipšová SZÚ Obsah prezentace: Právní rámec EU, ČR Psychosociální rizika

Více

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (mpitrova@ff.jcu.cz) na Ústav česko-německých areálových studií a germanistiky

Více

ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240. Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011

ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240. Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011 ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011 DISTRICT 2240 RI, 2010 Představení Ing. Šárka Zabadalová, MBA Člen Rotary klubu Kroměříž Od 7/2010 koordinátor rodinných

Více

KELTSKÉ AKTIVITY JAKO PROSTŘEDEK K PROHLOUBENÍ VÝUKY

KELTSKÉ AKTIVITY JAKO PROSTŘEDEK K PROHLOUBENÍ VÝUKY KELTSKÉ AKTIVITY JAKO PROSTŘEDEK K PROHLOUBENÍ VÝUKY Bc. Anna Frantalová Občanské sdružení Boii o. s., Nasavrky Porada ředitelů základních škol, samostatných školních jídelen a pracovníků ORP 14. 15. 11.

Více

Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2.

Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2. Město Jilemnice Masarykovo nám. 82, 514 01 Jilemnice IČ 00275808 tel. 481 565 111 Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/C2.00061 Zápis z jednání u kulatého stolu na téma Prevence sociálně patologických

Více

ZÁRUKY PRO MLADÉ VE ZLÍNSKÉM KRAJI CZ /0.0/0.0/15_004/ PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE I. Uchazeč o zaměstnání

ZÁRUKY PRO MLADÉ VE ZLÍNSKÉM KRAJI CZ /0.0/0.0/15_004/ PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE I. Uchazeč o zaměstnání ZÁRUKY PRO MLADÉ VE ZLÍNSKÉM KRAJI CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000011 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní

Více

Výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků

Výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Brno, 6. září 2017 Mgr. Filip Týc Praha, 15. listopadu 2016 Identifikace výzvy: Prioritní osa: PO2 Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

My jsme produkty pro K gra d m o u C ojs mem niu e s? Xosé, Dani, Yago Cristina, Laura Jana, Martin Zuzana,Petra, Klára

My jsme produkty pro K gra d m o u C ojs mem niu e s? Xosé, Dani, Yago Cristina, Laura Jana, Martin Zuzana,Petra, Klára My jsme produkty programu Comenius Kdo jsme? Xosé, Dani, Yago Cristina, Laura Jana, Martin Zuzana,Petra, Klára Comenius Individuální mobilita žáků reciproční projekt I.E.S. Monte Castelo, Burela, Lugo,

Více

Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK

Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK Seminář s workshopem Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK Partnerská síť Agronomické fakulty MENDELU s komerční sférou CZ.1.07/2.4.00/17.0022 Ing. Ivo Vyskočil MENDELU, 13. 1. 2012 Projekt OP

Více

Projekt ŠANCE. Komplexní program podpory vzdělávání žáků a

Projekt ŠANCE. Komplexní program podpory vzdělávání žáků a Projekt ŠANCE Komplexní program podpory vzdělávání žáků a studentů ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o realizaci poradenského programu ŠANCE žáků a studentů Střední školy energetické a stavební, Chomutov, Na Průhoně 4800,

Více

Městský úřad Tišnov. Vyhodnocení dotazníkového šetření Anketa spokojenosti zaměstnanců Městského úřadu Tišnov Srovnání výsledků z roku 2012 a 2015

Městský úřad Tišnov. Vyhodnocení dotazníkového šetření Anketa spokojenosti zaměstnanců Městského úřadu Tišnov Srovnání výsledků z roku 2012 a 2015 Městský úřad Tišnov Vyhodnocení dotazníkového šetření Městského úřadu Tišnov Srovnání výsledků z roku 2012 a 2015 2 Městský úřad Tišnov V roce 2012 a 2015 proběhlo na Městském úřadě v Tišnově dotazníkové

Více

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7

Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7 Příloha č. 7 k výzvě pro podání nabídek Detailní vymezení předmětu zakázky pro část 7 - Všechny níže uvedené kurzy musí být realizovány v českém jazyce a veškeré materiály musí být zpracovány a poskytnuty

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Rok v Lotrinsku

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Rok v Lotrinsku ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Rok v Lotrinsku. Základní údaje o studentovi Jméno: Vojtěch Příjmení: Hanzal Název domácí školy: Vyšší odborná škola DAKOL a Střední škola DAKOL, o.p.s. Obor studia: hotelnictví Ročník

Více

Hodnoticí standard. Údržba veřejné zeleně (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Údržba veřejné zeleně (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Údržba veřejné zeleně (kód: 41-033-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Zemědělský a zahradnický dělník Kvalifikační úroveň

Více

ZÍSKEJ NOVOU PROFESI! CZ.1.04/2.1.01/44.00039

ZÍSKEJ NOVOU PROFESI! CZ.1.04/2.1.01/44.00039 ZÍSKEJ NOVOU PROFESI! CZ.1.04/2.1.01/44.00039 Operační program Prioritní osa: Oblast podpory Lidské zdroje a zaměstnanost 4.2a Aktivní politiky trhu práce (Konvergence) 4.2a.1 Posílení aktivních politik

Více

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Azienda Ospedaliera della Valtellina e della Valchiavenna Presidio Sondrio 16. 7. 10. 8. 2012 Jiřina Vokáčová, 2. VS/KS jirina.vokacova@seznam.cz Jak to všechno

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2002/2003 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS+

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS+ Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS+ Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (mpitrova@ff.jcu.cz) na Ústav česko-německých areálových studií a

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2001/2002

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2001/2002 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2001/2002 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. V

Více

Zajištění 1 zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky zaměřeného na němčinu

Zajištění 1 zahraničního jazykově-vzdělávacího pobytu pro žáky zaměřeného na němčinu Zadavatel: Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno, Lerchova 63, 602 00 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/56.1777 Název projektu: Kniha a jazyk Název veřejné zakázky:

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků

Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků KLÍČOVÉ TÉMA ROZVOJ VÝUKY CIZÍCH JAZYKŮ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků Obecný cíl A15.1: Dosáhnout zvýšení

Více

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS

Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS Závěrečná zpráva z pracovní stáže realizované v programu ERASMUS Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (mpitrova@ff.jcu.cz) na Ústav evropských teritoriálních studií FF JU

Více

JAZYKOVÁ ŠKOLA ECO Velké Meziříčí Mlýnská 6, Velké Meziříčí, tel. 602 325 108, www.eco-vyukajazyku.cz

JAZYKOVÁ ŠKOLA ECO Velké Meziříčí Mlýnská 6, Velké Meziříčí, tel. 602 325 108, www.eco-vyukajazyku.cz Vybírat si můžete ze široké nabídky různých typů kurzů: - intenzivní týdenní - víkendové - měsíční - celoprázdninové - individuální - nebo můžete využít některý z vypsaných kurzů viz. níže Proč letní kurzy?

Více

POSKYTOVATEL NABÍZÍ POMOC V NAPLŇOVÁNÍ POTŘEB KLIENTA V OBLASTECH ŽIVOTA, KTERÉ JSOU V SOULADU S REGIONÁLNÍ KARTOU SOCIÁLNÍ SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ:

POSKYTOVATEL NABÍZÍ POMOC V NAPLŇOVÁNÍ POTŘEB KLIENTA V OBLASTECH ŽIVOTA, KTERÉ JSOU V SOULADU S REGIONÁLNÍ KARTOU SOCIÁLNÍ SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ: POSKYTOVATEL NABÍZÍ POMOC V NAPLŇOVÁNÍ POTŘEB KLIENTA V OBLASTECH ŽIVOTA, KTERÉ JSOU V SOULADU S REGIONÁLNÍ KARTOU SOCIÁLNÍ SLUŽBY CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ: NABÍDKA SLUŽEB CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ SPOLEČNOSTI DOLMEN,

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Oblastní charita Most

Oblastní charita Most Zápis z jednání PRACOVNÍ SKUPINY pro oblast sociální práce, vzdělávání, neziskový sektor Strategie komunitně vedeného místního rozvoje ze dne 10. ledna 2017 Přítomni: dle prezenční listiny Datum a čas:

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE (dále jen výzva ) k podlimitní veřejné zakázce na služby zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení dle 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Dolnorakouský domov pro děti d. dež. Hollabrunn. ANO pro budoucnost, ANO pro mladé!

Dolnorakouský domov pro děti d. dež. Hollabrunn. ANO pro budoucnost, ANO pro mladé! Dolnorakouský domov pro děti d a mláde dež ve městě Hollabrunn ANO pro budoucnost, ANO pro mladé! představuje DSA Mag.. Eva Kreiner ředitelka Dolnorakouského domova pro děti d a mláde dež ve m Hollabrunn

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2005/2006 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na Zahraniční oddělení rektorátu

Více

NEWSLETTER projektu MIKOP 1/2014

NEWSLETTER projektu MIKOP 1/2014 NEWSLETTER projektu MIKOP 1/2014 Úvodní slovo GŘ Projekt Metodika individuální a komplexní práce s klienty ÚP ČR, kterému pracovně říkáme MIKOP, se rozběhl v lednu 2013 a potrvá do června 2015. S rozpočtem

Více

Školní vzdělávací program Školní družina Speciální základní škola a Praktická škola Lovosice Mírová 225 Lovosice

Školní vzdělávací program Školní družina Speciální základní škola a Praktická škola Lovosice Mírová 225 Lovosice Školní vzdělávací program Školní družina Speciální základní škola a Praktická škola Lovosice Mírová 225 Lovosice Obsah: 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika ŠD 3. Koncepce rozvoje ŠD 4. Témata činností

Více

Dotazník Zpětná vazba absolventů

Dotazník Zpětná vazba absolventů Dotazník Zpětná vazba absolventů Milí absolventi, obracíme se na Vás s žádostí o vyplnění online dotazníku, který zjišťuje, jak s odstupem jednoho roku hodnotíte studium na střední škole. Šetření je anonymní

Více

Jak to celé probíhá. Cesta pro mladé. Firma. Student. Stáž

Jak to celé probíhá. Cesta pro mladé. Firma. Student. Stáž Jak to celé probíhá Cesta pro mladé Stáž Firma Student Základní informace Realizátor: Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace MPSV Doba trvání: od 1.4. 2016 do 31.3. 2020 Plánovaný počet stáží:

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Adaptační proces z hlediska personální práce KKS 2014 Řízení lidských zdrojů Olomouc 10.09.2014 Bc. R. Kodetová

Adaptační proces z hlediska personální práce KKS 2014 Řízení lidských zdrojů Olomouc 10.09.2014 Bc. R. Kodetová B.Rossí Adaptační proces z hlediska personální práce KKS 2014 Řízení lidských zdrojů Olomouc 10.09.2014 Bc. R. Kodetová Adaptační proces Definice : Není to nic jiného než seznamování pracovníka s podnikem,

Více

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Projekt První šance mladým je spolufinancován z prostředků Evropského

Více

v Pištíně dne

v Pištíně dne PROJEKT MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE OBCÍ PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ v Pištíně dne 10.9.2015 CZ.1.04/4.1.00/B6.00043 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Více

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Souhrnná informace o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.2.12/01.0003 Název projektu Zlepšení výuky autoškoly u žáků se speciálními vzdělávacími

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2006/2007. Universidade de Santiago de Compostela

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2006/2007. Universidade de Santiago de Compostela PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2006/2007 Osobní údaje Jméno a příjmení studenta: Hostitelská VŠ: Hostitelská země: Kontaktní osoba na vysílající univerzitě

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

P R O G R A M. Mezinárodní konference TELNET - MOST 2006. Termín konání:

P R O G R A M. Mezinárodní konference TELNET - MOST 2006. Termín konání: P R O G R A M Mezinárodní konference TELNET - MOST 2006 Termín konání: 4. 10. 7. 10. 2006 06 4.10.2006 (středa ( středa) Příjezd hostů, transport t z letiště, ubytování Odpovědnost za organizaci: manažer

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení /vypište/: V evidenci ÚP ČR od: Vzdělání:

Více

Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU. směřující k vytvoření mezioborové integrace

Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU. směřující k vytvoření mezioborové integrace Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU směřující k vytvoření mezioborové integrace CZ.1.07/2.2.00/28.0302 Klíčová aktivita KA5 Propojení univerzitního prostředí s trhem práce Garant aktivity Ing.

Více

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Martin Konečný Obsah Strana 3 Základní údaje o projektu Strana 4 Cíle projektu Strana 5 Cílové skupiny Strana

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2003/2004

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2003/2004 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2003/2004 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na zahraniční oddělení rektorátu

Více

SWOT analýza současného stavu. odborného vzdělávání a přípravy

SWOT analýza současného stavu. odborného vzdělávání a přípravy SWOT analýza současného stavu odborného vzdělávání a přípravy Cíle: - uvědomit si slabé a rizikové stránky stávající praxe a přístupu k odbornému vzdělávání a přípravě. - Identifikovat silné stránky a

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2004/2005 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Klíčová aktivita č. 6 Analýza a optimalizace poradenských služeb poskytovaných veřejnými službami zaměstnanosti. vací fond

Klíčová aktivita č. 6 Analýza a optimalizace poradenských služeb poskytovaných veřejnými službami zaměstnanosti. vací fond I Klíčová aktivita č. 6 Analýza a optimalizace poradenských služeb poskytovaných veřejnými službami zaměstnanosti Národní vzdělávac vací fond Obsah dnešní prezentace Představení SPPS Klíčová aktivita (KA)

Více

Projekt byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Projekt byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Zvyšování adaptability a konkurenceschopnosti společnosti Ostrapack, s.r.o. a jejich zaměstnanců formou systematického vzdělávání na základě klíčových kompetencí zaměstnanců Projekt byl financován z prostředků

Více

Komunikace se zákazníkem a péče o zákazníka 3 Řešení náročných situací 3 Zajištění administrace zakázky 3 Orientace v příslušné legislativě 3

Komunikace se zákazníkem a péče o zákazníka 3 Řešení náročných situací 3 Zajištění administrace zakázky 3 Orientace v příslušné legislativě 3 Servisní pracovník u zákazníka (kód: 69-013-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Osobní a provozní služby (kód: 69) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

NA SPRÁVNÉ CESTĚ. realizace projektu 1.3.2012 28.02.2014. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

NA SPRÁVNÉ CESTĚ. realizace projektu 1.3.2012 28.02.2014. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. NA SPRÁVNÉ CESTĚ realizace projektu 1.3.2012 28.02.2014 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE STRUČNÝ OBSAH PROJEKTU Obsahem

Více

KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky. registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.

KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky. registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51. KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0023 CO VÁS V PROJEKTU ČEKÁ? Co Vás v projektu čeká? AKTIVITY PROJEKTU

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Zahraniční praxe AIESEC. Informace

Zahraniční praxe AIESEC. Informace Zahraniční praxe AIESEC Informace Co je součástí prezentace 1. Představení AIESEC 2. Typy a možnosti praxí 3. Výběrové řízení 4. Zapojení v AIESEC Olomouc 5. Podmínky, servis, cena 6. Otázky AIESEC je

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 2 Dohody o vyhrazení SÚPM č. PMA-JZ-32-2016 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý:

Více

WORKSHOP 7: PROJEKT HUMANITA LEKTOR: JAROSLAV ŠVEC, MONIKA POSPÍŠILOVÁ, KATEŘINA BEDLIVÁ. Cíl: PROJEKT HUMANITA O projektu

WORKSHOP 7: PROJEKT HUMANITA LEKTOR: JAROSLAV ŠVEC, MONIKA POSPÍŠILOVÁ, KATEŘINA BEDLIVÁ. Cíl: PROJEKT HUMANITA O projektu WORKSHOP 7: PROJEKT HUMANITA LEKTOR: JAROSLAV ŠVEC, MONIKA POSPÍŠILOVÁ, KATEŘINA BEDLIVÁ Cíl: Cílem workshopu bylo představení nového projektu ACSA Humanita a zapojení účastníků do přípravy tohoto projektu.

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA. Výroční zpráva za rok 2014

Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA. Výroční zpráva za rok 2014 Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA Vypracoval: Mgr. Alena Antoszyková, vedoucí oddělení sociálních služeb Datum: 18. března 2015 Obsah:

Více

ZÁRUKY PRO MLADÉ VE ZLÍNSKÉM KRAJI CZ /0.0/0.0/15_004/ PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

ZÁRUKY PRO MLADÉ VE ZLÍNSKÉM KRAJI CZ /0.0/0.0/15_004/ PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE ZÁRUKY PRO MLADÉ VE ZLÍNSKÉM KRAJI CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000011 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní

Více

Attavena, o.p.s. Myš není pro kočku!

Attavena, o.p.s. Myš není pro kočku! Attavena, o.p.s. Myš není pro kočku! Veronika Hovjacká Lenka Hořejší Attavena, o. p. s. založena v roce 1999 15 zaměstnanců a přes 20 spolupracovníků realizace vzdělávacích kurzů grafické služby poradenské

Více

Soubor doporučení z pilotního testování know-how získaného v rámci projektu

Soubor doporučení z pilotního testování know-how získaného v rámci projektu Domov pro seniory Reynkova 3643, Havlíčkův Brod, Česká republika Soubor doporučení z pilotního testování know-how získaného v rámci projektu realizovaný v rámci OP LZZ CZ.1.04/5.1.01/77.00272 Domov dôchodcov,

Více

Zapojení peer konzultantů do péče o duševně nemocné

Zapojení peer konzultantů do péče o duševně nemocné Zapojení peer konzultantů do péče o duševně nemocné CZ.1.04/5.1.01/77.00385 Mgr. Lenka Březinová Praha, Úvodní setkání, 24.2.2013 Základní informace o projektu Realizátor: Centrum pro rozvoj péče o duševní

Více

Určování základního sortimentu rostlin a materiálu pro vazačství 2 Zhotovování základních vazačských výrobků 2 Aranžování váz a misek 2

Určování základního sortimentu rostlin a materiálu pro vazačství 2 Zhotovování základních vazačských výrobků 2 Aranžování váz a misek 2 Vazačské práce (kód: 41-032-E) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Zemědělský a zahradnický dělník Kvalifikační úroveň NSK -

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 1 Směrnice GŘ č. 17/2015 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 2 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení /vypište/: V evidenci

Více

15410/16 lr/kno 1 DG B 1C

15410/16 lr/kno 1 DG B 1C Rada Evropské unie Brusel 8. prosince 2016 (OR. en) 15410/16 VÝSLEDEK JEDNÁNÍ Odesílatel: Generální sekretariát Rady Datum: 8. prosince 2016 Příjemce: Delegace SOC 790 EMPL 533 ECOFIN 1173 EDUC 425 JEUN

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Kurzy češtiny pro cizince Praha 8, Praha 1,Praha 13, Praha 20

Kurzy češtiny pro cizince Praha 8, Praha 1,Praha 13, Praha 20 Newsletter CIC č. 1/ duben 2013 Vážení a milí příznivci CIC, rádi bychom Vás informovali o aktuálních kurzech našeho vzdělávacího oddělení a dalších programů CIC. Je toho tentokrát více, využijte naší

Více

Dlouhodobé cíle na období 2016 až 2020 Domov pro seniory, Antonína Dvořáka 2166, Most

Dlouhodobé cíle na období 2016 až 2020 Domov pro seniory, Antonína Dvořáka 2166, Most Dlouhodobé cíle na období 2016 až 2020 Domov pro seniory, Antonína Dvořáka 2166, 43401 Most Cíl Kritéria a úspěšnosti Ukazatele/ data Nástroj/metoda sběru ukazatelů Zapojení zaměstnanců Zodpovídá Cíl č.

Více

Výzva k podání nabídek, na kterou se nevztahuje postup pro zadávací řízení dle zákona č. 134/2016., o zadávání veřejných zakázek 1

Výzva k podání nabídek, na kterou se nevztahuje postup pro zadávací řízení dle zákona č. 134/2016., o zadávání veřejných zakázek 1 Výzva k podání nabídek, na kterou se nevztahuje postup pro zadávací řízení dle zákona č. 134/2016., o zadávání veřejných zakázek 1 Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění) Název zakázky Druh zakázky

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Případová studie Distribuční sklad DLC Napajedla a.s.

Případová studie Distribuční sklad DLC Napajedla a.s. Vítězné řešení soutěže IT PROJEKT ROKU 2006 Případová studie Distribuční sklad Tibor Szekeres 14.3.2013 Kongres Samoška, Košice U&SLUNO a.s., SADOVÁ 28, 702 00 OSTRAVA, ČESKÁ REPUBLIKA TEL.: +420 596 101

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na Uherskohradišťsku

Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na Uherskohradišťsku základní informace k zahájení realizace projektu Podpora procesu komunitního plánování sociálních služeb na Uherskohradišťsku Ing. Jana Kozelková Uherské Hradiště, 21.5.2013 Obsah prezentace Základní informace

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ

KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ (projekt je spolufinancován z prostředků ESF a Státního rozpočtu ČR) Příjemce podpory: Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava WWW.SVOSS.CZ

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborné stáže studentů ESF MU

Smlouva o spolupráci při realizaci odborné stáže studentů ESF MU Smlouva o spolupráci při realizaci odborné stáže studentů ESF MU I. Smluvní strany Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy univerzity se sídlem Lipová 41 a, 602 00 Brno zastoupená doc. Ing. Martinem Svobodou,

Více

NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY!

NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY! Pojďte do školky!, registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0007 NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY! Porada ředitelů mateřských škol, Seč 18.11. 2013 Projekt Pojďte do školky! : datum zahájení:

Více

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007

PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2006/2007 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Rozhodnutí tajemníka č. 2/2013 Postup při přijímání nových pracovníků, studentů do pracovního poměru na FROV JU

Rozhodnutí tajemníka č. 2/2013 Postup při přijímání nových pracovníků, studentů do pracovního poměru na FROV JU č.j. 09/0413/13 Vodňany, 1.11.2013 Rozhodnutí tajemníka č. 2/2013 Postup při přijímání nových pracovníků, studentů do pracovního poměru na FROV JU I. postup při přijímání nových pracovníků na Fakultu rybářství

Více