ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU PROSAZOVANÝCH SYSTÉMOVÝCH ZMĚN V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ A INOVACÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU PROSAZOVANÝCH SYSTÉMOVÝCH ZMĚN V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ A INOVACÍ"

Transkript

1 CELONÁRODNÍ KAMPAŇ ŠIROKÁ PALETA AKTIVIT A AKCÍ ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU PROSAZOVANÝCH SYSTÉMOVÝCH ZMĚN V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ A INOVACÍ

2 NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA NOVELA ZÁKONA O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ REFORMA FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ PREDIKCE TRHU PRÁCE VÝZKUM, VÝVOJ A INOVACE OPERAČNÍ PROGRAM VVV

3 HLAVNÍ TÉMATA PRO TECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KVALITA A RELEVANCE VZDĚLÁVÁNÍ - připravenost uchazečů o studium na technických VŠ - profesní orientace českých VŠ - kvalita škol, kvalita a obsah vzdělávacích programů FINANCOVÁNÍ (TECHNICKÉHO) VZDĚLÁVÁNÍ - objem a struktura prostředků na vzdělávání a jejich využití - potřeba reformy financování regionálního školství (krajská objednávka) - financování technických VŠ SPOLUPRÁCE VE VZDĚLÁVÁNÍ - participace zaměstnavatelů na vzdělávacím procesu - cesty k řešení nedostatku technických učňovských profesí - systémová spolupráce na národní a regionální úrovni MOTIVACE PRO TECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ - motivace a priority dnešních dětí a teenagerů - jak zvýšit atraktivitu technických a polytechnických předmětů - jak podporovat zájmové technické vzdělávaní

4 KVALITA A RELEVANCE VZDĚLÁVÁNÍ 1. Zavedení povinných přijímacích zkoušek z ČJ a MAT Novela školského zákona: schválena vládou , obsahuje mj. povinné přijímačky do maturitních oborů od roku 2017 a povinnou maturitu z MAT od roku Pro povinné přijímačky jsou možné dva termíny, jednou na škole první volby a podruhé na škole druhé volby. Je součástí novely, která je aktuálně projednávána v Parlamentu. 2. Zavedení povinné maturity z MAT Novela školského zákona: schválena vládou , obsahuje mj. povinnou maturitu z MAT od roku Je rovněž součástí novely, která je aktuálně projednávána v Parlamentu. 3. Návrh kariérního systému pro učitele, vč. jeho financování Stanovisko SP ČR: MŠMT zveřejní návrh kariérního systému vč. návrhů na jeho financování. Jednou z kvalifikačních cest učitele musí být též odborná profilace, vázaná mj. na stáže učitelů v podnicích. Svaz a zástupci zaměstnavatelů rozhodnou na základě analýzy nákladů a přínosů o jeho zavedení do praxe. Stav: Návrh věcného řešení byl představen v dubnu veřejnosti. SP ČR měl k němu rezervovaný až negativní postoj a požaduje jeho přepracování. MŠMT tento požadavek reflektovalo a připravuje úpravy návrhu.

5 FINANCOVÁNÍ (TECHNICKÉHO) VZDĚLÁVÁNÍ 4. Návrh reformy financování regionálního školství (vč. dopadů do financování odb. vzdělávání) Stanovisko SP ČR: Chceme, aby MŠMT zveřejnilo návrh reformy financování ZŠ a SŠ, vč. analýzy změn finančních prostředků pro typické školy v jednotlivých stupních vzdělávání a regiony. Zásadní je zveřejnění konkrétních principů reformy financování, vč. modelových příkladů a výpočtů. Pokud by měla reforma (jako v roce 2013) negativní dopad do financování odborných škol, SP ČR ji nepodpoří. Stav: Předložen návrh věcného řešení, založený na financování podle počtu pedagogů. SP ČR s tím nesouhlasí, požaduje financování na třídu - v závislosti na krajské objednávce. Čeká se na vzorové propočty dopadů aktuálního návrhu MŠMT. Ministerstvo přislíbilo předložit návrh (vč. analýzy dopadů) do konce roku Nastavení normativů středních škol podle reálných potřeb oborů Stanovisko SP ČR: V návaznosti na změny principů financování požadujeme přehodnocení finančního koeficientu H podle skutečných potřeb jednotlivých oborů odborného vzdělávání. Zapracovat do také normativu kvalitativní prvky, např. uplatnitelnost absolventů a tzv. přidanou hodnotu školy s váhou 25/25%. Stav: MŠMT přislíbilo v souvislosti s návrhy reformy financování také přehodnocení finančních koeficientů.

6 FINANCOVÁNÍ (TECHNICKÉHO) VZDĚLÁVÁNÍ 6. Návrh změn financování (technických) VŠ Stanovisko SP ČR: Požadujeme po MŠMT navržení takových změn koeficientů K a KEN, aby financování odpovídalo potřebám trhu práce (tj. aby byly více podpořeny studijní programy technického a přírodovědného zaměření a obory s nízkým počtem nezaměstnaných absolventů). Stav: MŠMT slíbilo zveřejnit návrh změn financování VŠ ve druhé polovině roku SP ČR trvá na slíbených principech reformy, avšak zatím nebyly žádné návrhy předloženy. Aktuálně novela VŠ zákona: aktuálně ve výborech Parlamentu, podařilo se nám prosadit účast zaměstnavatelů ve správních radách VŠ a povinnou profesní profilaci pro část programů VŠ. 7. Dopady daňových úlev motivační, finanční ad. Stanovisko SP ČR: Chceme, aby MF připravilo analýzu dopadů daňových odpočtů do státního rozpočtu a ve vazbě na ni společně s MŠMT navrhlo případné úpravy či rozšíření tohoto nástroje i na další oblasti. Stav: MF přislíbilo zpracování analýzy dopadů daňových změn ve druhé polovině roku Ze strany SP ČR je tato analýza do konce roku 2015 požadována.

7 SPOLUPRÁCE VE VZDĚLÁVÁNÍ 8. Návrh predikčního systému, spuštění pilotního systému Stanovisko SP ČR: Požadujeme, aby MŠMT ve spolupráci s MPSV zveřejnilo návrh systému krátkodobých predikcí trhu práce a MPSV, aby zajistilo prostředky na jeho ověření v rámci vypsání výzvy z OP Zaměstnanost ještě v roce Stav: MPSV se spuštěním pilotního projektu, počítá v roce V současnosti běží jakýsi předprojekt, zaměřený na zdroje a analýzy. GŘ ÚP Sadílková přislíbila ohledně vytváření predikčního systému úzkou kooperaci úřadů práce s MŠMT i MPSV. Zásadní je nastavení systému v kompetenci MPSV (projekt PŘEKVAP II KOMPAS) a následně využití výstupů MŠMT a kraji (krajská objednávka). Pro SP ČR je co nejrychlejší nastartování funkčního systému krátkodobých predikcí trhu práce klíčovým požadavkem. 9. Změna způsobu přerozdělování, krajská objednávka Stanovisko SP ČR: Požadujeme předložení věcného záměru a následně i paragrafového znění novely školského zákona, umožňující rozhodnout na úrovni kraje (na základě zpracovaných predikcí) o počtu otevíraných tříd prvních ročníků SŠ (jako ve slovenském zákoně o OV). Stav: Zatím bez konkrétního výsledku. Některé kraje (např. Olomoucký, Zlínský) avizují, že jsou schopny upravovat kapacity oborů podle uplatnění na trhu práce i v rámci stávající legislativy.

8 SPOLUPRÁCE VE VZDĚLÁVÁNÍ 10. Vzorové smlouvy mezi žákem a podnikem Stanovisko SP ČR: MŠMT zajistí do konce roku zveřejnění vzorových smluv na svém webu. V návaznosti na to Svaz uspořádá ve spolupráci s KZPS, HK, odbory ad. informační kampaň zaměřenou na zaměstnavatele v produkčních odvětvích s cílem zvýšit jejich povědomí o možnostech uzavírání smluv mezi žákem a podnikem. Stav: MŠMT zveřejnilo doporučující metodiky a vzorové smlouvy na konci prvního listopadového týdne. Doporučení k smluvním vztahům mezi žákem a zaměstnavatelem DĚKUJEME! 11. Stáže učitelů odborného vzdělávání v podnicích Stanovisko SP ČR: MŠMT připraví a zveřejní vyhlášení rozvojového programu na podporu stáží učitelů v podnicích, vč. zajištění jeho financování. Stav: MŠMT vypsalo rozvojový program ve školním roce 2014/15 v částce 1,2 mil. Kč. Pro školní rok 2015/16 rozvojový program zatím vyhlášen nebyl, SP ČR usiluje o jeho vypsání.

9 MOTIVACE PRO TECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ 12. Podpora technické výchovy v MŠ, polytechnické výuky a přírodovědných předmětů (Fy, Che, Biologie) na ZŠ Stanovisko SP ČR: MŠMT zveřejní metodiku podpory technické výchovy v MŠ a návrhy podpory výuky MAT a přírodovědných předmětů (Fy, Che, Biologie) a polytechnické výuky na ZŠ a materiálního vybavení (např. stavebnice Merkur) vč. zajištění jejich financování z OP VVV. Stav: MŠMT zveřejnilo metodiku praktické výuky na ZŠ a také dotační program na podporu vybavení ZŠ stavebnicemi a pomůckami (3+3+3). Nastavení programu je ale z našeho hlediska nevhodné o příjemci dotace centrálně rozhoduje kraj. Pro případné nástupnické programy požadujeme změnu podmínek tak, aby firmy mohly určit, kam jejich příspěvky půjdou. 13. Podpora zájmového technického vzdělávání Stanovisko SP ČR: MŠMT připraví a zveřejní výzvu z OP VVV na podporu nových soutěží technického zájmového vzdělávání, podpory školních kroužků a obnovu Domů mladých techniků a přírodovědců. Svaz a ostatní zaměstnavatelské svazy vyzvou firmy k zapojení do aktivit zájmového technického vzdělávání. Stav: Podpora zájmového technického vzdělávání není v plánu výzev pro rok Ani o jejím zařazení do plánu výzev na rok 2016 nám není nic známo!

10 DALŠÍ TÉMATA V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ 14. Dlouhodobý záměr vzdělávání : je zde obsažena podpora odborného vzdělávání, naopak vypadla redukce gymnázií; od příštího roku bude mít SP ČR kompetenci vyjadřovat se ke změnám kapacit a oborů škol (školský rejstřík). 15. OP Výzkum, vývoj a vzdělávání období (VVV): schválen, zahájeny první výzvy, ale ne na technické vzdělávání. 16. Projekt POSPOLU: projekt iniciovaný a podporovaný členskými subjekty SP ČR skončil v říjnu, zveřejněna doporučení na podporu spolupráce škol a firem. Podporujeme naplňování doporučení tohoto pilotního projektu (hlavně změny v legislativě). 17. Vyhláška : Vyhláška 182/2015 Sb., omezuje provádět laboratorní cvičení na školách chemického zaměření. Dle vyjádření MŠMT je připraven návrh řešení, o výsledku bude SP ČR informovat.

11 POŽADAVKY NA ZMĚNY VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH Připravit a schválit revizi Metodiky hodnocení výsledků výzkumných organizací, která zásadním způsobem zohlední význam aplikovaného výzkumu a jeho výsledky, což by se mělo promítnout rovněž do nové metodiky schvalované příští rok. Stav: Rada vlády pro VaVaI se rozhodla neprovádět v letech 2015 a 2016 revizi Metodiky hodnocení výsledků výzkumných organizací a následně se vláda s touto informací seznámila. Připravit a schválit aktualizovanou Národní politiku VaVaI zaměřenou na podporu konkurenceschopnosti ČR a nové společenské výzvy (Industry 4.0). Stav: Návrh Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta s výhledem do roku 2025 byl v polovině listopadu uveřejněn a nyní začínají probíhat diskuse nad jejím obsahem. Schválit novelu zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, vývoje a inovací, která bude obsahovat nejen požadavky EU, ale měla by reagovat na aktuální trendy, než bude připraven zcela nový zákon na podporu VaVaI. Stav: Novelu zákona projednává Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR. Vyřešit transparentní využívání daňového zvýhodnění VaVaI podle zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, přijetím jasných pravidel a vytvořením skupin odborníků, které posoudí tzv. ocenitelný prvek novosti a technickou nejistotu. Stav: Generální finanční ředitelství vytvořilo skupinu, která navrhne včlenění znaleckého posouzení a další úpravy. Členské subjekty SP ČR aktivně participují na těchto procesech.

12 SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR FB: SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR FB: ROK PRŮMYSLU

13 DĚKUJI ZA POZORNOST DAVID VONDRÁK, KOORDINÁTOR ROKU PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ TEL.: GSM: DVONDRAK@SPCR.CZ

ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR

ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Z POHLEDU SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA NOVELA ZÁKONA O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ 2015-2020 REFORMA FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO

Více

PhDr. Helena Úlovcová, Národní ústav pro vzdělávání ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ZKUŠENOSTI ČR V EVROPSKÉ PERSPEKTIVĚ

PhDr. Helena Úlovcová, Národní ústav pro vzdělávání ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ZKUŠENOSTI ČR V EVROPSKÉ PERSPEKTIVĚ PhDr. Helena Úlovcová, Národní ústav pro vzdělávání ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ZKUŠENOSTI ČR V EVROPSKÉ PERSPEKTIVĚ Seminář Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti ČR, 1.10.2015 STRATEGIE STRATEGIE

Více

Program. 119. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, která se bude konat dne 22. června 2015

Program. 119. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, která se bude konat dne 22. června 2015 Program 119. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR, která se bude konat dne 22. června 2015 1. Materiály k projednání 1.1 Financování technického vysokého školství (Podkladový materiál

Více

Programové prohlášení Svazu průmyslu a dopravy ČR

Programové prohlášení Svazu průmyslu a dopravy ČR Programové prohlášení Svazu průmyslu a dopravy ČR schválené valnou hromadou dne 20. října 2015 v Brně Legislativní proces a právní prostředí Pro jednání legislativní rady vlády přijmout pravidlo vyžadující

Více

KONFERENCE ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ"

KONFERENCE ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ KONFERENCE ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ" Co se nám podařilo v oblasti rozvoje LZ a trhu práce? - NSP + NSK + zákon 179/2006 Sb., = vytvořený a ověřený základ systému DPV! - Sektorové rady jsou

Více

DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ

DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ 30. DUBNA 2014 PROGRAMY PRO OBDOBÍ 2014+ EFRR + ESF + FS EZFRV Cíl: Investice pro růst a zaměstnanost Cíl: Evropská územní spolupráce Program rozvoje venkova OP Podnikání

Více

Spolupráce ŠKOL a FIREM vs. spolupráce FIREM a ŠKOL 7 minut

Spolupráce ŠKOL a FIREM vs. spolupráce FIREM a ŠKOL 7 minut Spolupráce ŠKOL a FIREM vs. spolupráce FIREM a ŠKOL 1 7 minut Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz www.msmt.cz Systémová podpora

Více

SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR

SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR PRŮMYSL NENÍ JEN TRADICE PRŮMYSL JE BUDOUCNOST SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR PODNIKATELSKÉ FÓRUM ÚSTECKÉHO KRAJE, 13. 6. 2016 WWW.SPCR.CZ KDO JSME Jsme největším zaměstnavatelským svazem v České republice.

Více

Pohled technické školy na současné problémy. Ing. František Kamlach VOŠ, SŠ, Centrum odborné přípravy Sezimovo Ústí -1-

Pohled technické školy na současné problémy. Ing. František Kamlach VOŠ, SŠ, Centrum odborné přípravy Sezimovo Ústí -1- Pohled technické školy na současné problémy Ing. František Kamlach VOŠ, SŠ, Centrum odborné přípravy Sezimovo Ústí -1- Představení školy Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy, SEZIMOVO

Více

EKONOMICKÁ FAKULTA TUL

EKONOMICKÁ FAKULTA TUL Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol pro rok 2011 EKONOMICKÁ FAKULTA TUL 1. Kvalita a relevance

Více

SYNERGIE - SPOLUPRÁCE VŠ SE ZŠ A SŠ

SYNERGIE - SPOLUPRÁCE VŠ SE ZŠ A SŠ SYNERGIE - SPOLUPRÁCE VŠ SE ZŠ A SŠ Lucie Dokoupilová vedoucí projektu Doba trvání projektu Doba trvání projektu: 36 měsíců Datum zahájení: 1.6.2009 Datum ukončení: 31.5.2012 Partneři projektu celkem 21

Více

Příprava MPO na budoucí programovací období

Příprava MPO na budoucí programovací období Příprava MPO na budoucí programovací období Ing. Petr Očko, Ph.D. Ředitel sekce fondů EU, MPO Příprava na programovací období 2014+ Na konci listopadu 2012 vláda schválila vymezení 8 operačních programů

Více

Stav vyjednávání finančního rámce EU 2014 2020 Michal Částek Ministerstvo financí ČR

Stav vyjednávání finančního rámce EU 2014 2020 Michal Částek Ministerstvo financí ČR Stav vyjednávání finančního rámce EU 2014 2020 Michal Částek Ministerstvo financí ČR Výroční konference 2012 ROP Střední Čechy Jednání o víceletém finančním rámci EU Konec června 2011 Komise předložila

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Praha, září 2013 OBSAH 1. Úvod 2. Východiska Aktualizace Dlouhodobého záměru ČVUT pro rok 2014 3. Aktualizace Dlouhodobého záměru ČVUT pro rok 2014 4. Závěr Str. 1

Více

REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA

REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA pro Olomoucký kraj v oblasti elektrotechniky Regionální sektorová dohoda vznikla v rámci projektu Sektorové dohody jako nástroj sociálního dialogu při řešení dlouhodobých problémů

Více

VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE, s.r.o.

VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE, s.r.o. VYSOKÁ ŠKOLA APLIKOVANÉ PSYCHOLOGIE, s.r.o. DLOUHODOBÝ ZÁMĚR vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti VŠAPs na období 2016 2020 a aktualizace pro rok 2016 Praha,

Více

ZPRAVODAJ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

ZPRAVODAJ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ZPRAVODAJ MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY DUBEN 2016 Zaměřeno na profesní růst pedagogů ÚVODNÍ SLOVO MINISTRYNĚ Již třetí číslo ministerského Zpravodaje. 1 KARIÉRNÍ ŘÁD V BODECH Novelu zákona

Více

Průběžná monitorovací zpráva PROJEKTU Z OP VK

Průběžná monitorovací zpráva PROJEKTU Z OP VK Průběžná monitorovací zpráva PROJEKTU Z OP VK Strana 1 z 41 Název projektu: Číslo projektu: Název příjemce: Číslo smlouvy: PRACOVNÍ VERZE (VK IP) PŘED ODEVZDÁNÍM NUTNO FINÁLNĚ ULOŽIT!!! 1. Identifikační

Více

Analýza rizik 2020. (podklady k prezentaci Analýza rizik a bilance zdrojů podněty a doporučení ke strategickému plánování)

Analýza rizik 2020. (podklady k prezentaci Analýza rizik a bilance zdrojů podněty a doporučení ke strategickému plánování) Analýza rizik 2020 (podklady k prezentaci Analýza rizik a bilance zdrojů podněty a doporučení ke strategickému plánování) 1) Interní rizika finanční 2) Interní rizika organizační 3) Interní rizika personální

Více

Programové prohlášení Svazu průmyslu a dopravy ČR pro rok 2012

Programové prohlášení Svazu průmyslu a dopravy ČR pro rok 2012 Programové prohlášení Svazu průmyslu a dopravy ČR pro rok 2012 Programové prohlášení Svazu průmyslu a dopravy ČR obsahuje požadavky nejen pro rok 2012, ale i ty, jejichž plnění bude aktuální i v závěru

Více

Základní teze analýzy potřeb v území. v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje. Únor 2016

Základní teze analýzy potřeb v území. v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje. Únor 2016 Základní teze analýzy potřeb v území v rámci Krajského akčního plánování vzdělávání Středočeského kraje Únor 2016 1. Které jsou rozvojové priority kraje a jak se promítají do oblasti vzdělávání? 2. Které

Více

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Informační semináře a pracovní jednání Další vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších pracovníků Jednání se zástupci

Více

Program. 125. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR Termín konání: 1. února 2016 od 9:00 hod. Místo konání: Úřad vlády ČR

Program. 125. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR Termín konání: 1. února 2016 od 9:00 hod. Místo konání: Úřad vlády ČR Program 125. Plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody ČR Termín konání: 1. února 2016 od 9:00 hod. Místo konání: Úřad vlády ČR 1. Materiály k projednání 1.1 Zpráva o stavu čerpání prostředků

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 201

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 201 Datum: 10. 4. 2014 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 201 Od do: 9:50 14:15 h Místo: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Rut Bízková (RB), doc. Dr. Ing. Vladimír

Více

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZDRAVOTNICKÉ LYCEUM od 1. 1. 2012 1 Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Více

PRŮVODCE SYSTÉMEM VEŘEJNÉ PODPORY VÝZKUMU A VÝVOJE V ČESKÉ REPUBLICE

PRŮVODCE SYSTÉMEM VEŘEJNÉ PODPORY VÝZKUMU A VÝVOJE V ČESKÉ REPUBLICE Tasilo Prnka Karel Šperlink František Hronek Miloš Chvojka Jiří Verberger PRŮVODCE SYSTÉMEM VEŘEJNÉ PODPORY VÝZKUMU A VÝVOJE V ČESKÉ REPUBLICE 2008 REPRONIS Ostrava 2007 Autoři: Ing. Tasilo Prnka, DrSc.

Více

Zkušenosti s přípravou na povolání v ČR Bratislava 2015

Zkušenosti s přípravou na povolání v ČR Bratislava 2015 Zkušenosti s přípravou na povolání v ČR Bratislava 2015 Petr BANNERT ředitel odboru vzdělávání 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz

Více

Závěrečná konference projektu POSPOLU

Závěrečná konference projektu POSPOLU Závěrečná konference projektu POSPOLU Petr BANNERT ředitel odboru vzdělávání 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz www.msmt.cz

Více

Vybrané aktuality z MZ ČR. v oblasti podpory zdraví

Vybrané aktuality z MZ ČR. v oblasti podpory zdraví Vybrané aktuality z MZ ČR v oblasti podpory zdraví MUDr. Stanislav Wasserbauer Ředitel odboru strategie a řízení ochrany a podpory veřejného zdraví Centra podpory zdraví CPZ Projektový záměr ve fázi přípravy

Více

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Informační semináře a pracovní jednání Další vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších pracovníků Jednání se zástupci

Více

PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018

PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018 PRACOVNÍ MATERIÁL MŠMT NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA OBDOBÍ 2016-2018 Obsah Úvod... 2 VIZE... 4 Struktura akčního plánu... 5 Strategická cesta 1: Čím dříve, tím lépe... 6 Strategická cesta

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva duben 2014 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Pohled zaměstnavatelů na současný stav odborného vzdělávání. Ing. Pavel Juříček, Svaz průmyslu a dopravy ČR

Pohled zaměstnavatelů na současný stav odborného vzdělávání. Ing. Pavel Juříček, Svaz průmyslu a dopravy ČR Pohled zaměstnavatelů na současný stav odborného vzdělávání Ing. Pavel Juříček, Svaz průmyslu a dopravy ČR Svaz průmyslu a dopravy ČR Tradice již od r. 1918, znovuobnoven r. 1990 (25 let) Zastupuje 27

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva č. 56. Podpora výuky cizích jazyků na SŠTŘ Hermés MB

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva č. 56. Podpora výuky cizích jazyků na SŠTŘ Hermés MB CÍLE PROJEKTU... 2 KLÍČOVÉ AKTIVITY... 3 PROJEKTOVÝ TÝM... 5 HODNOCENÍ PROJEKTU... 5 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva č. 56 Podpora výuky cizích jazyků na SŠTŘ Hermés MB Naše škola

Více

Operační program Podnikání a inovace 2007-2013. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020

Operační program Podnikání a inovace 2007-2013. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 Operační program Podnikání a inovace 2007-2013 Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. náměstek ministra Ministerstvo průmyslu a obchodu 13.

Více

Personální zajištění OV/OP ve spolupráci škol a firem

Personální zajištění OV/OP ve spolupráci škol a firem Personální zajištění OV/OP ve spolupráci škol a firem POSPOLU je: národní systémový projekt (12/2012-6/2015) MŠMT ČR a Národního ústavu pro vzdělávání cílová skupina: učitelé a žáci SOŠ a SOU v celé ČR

Více

1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU Vysoká škola zdravotnická, o. p. s. Praha 5, Duškova 7 Aktualizovaný dlouhodobý záměr vzdělávací a výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti na rok 2014 1 OBSAH 1. VÝCHODISKA AKTUALIZOVANÉHO

Více

5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření

5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření C. STRATEGICKÁ ČÁST 5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření Tato kapitola představuje klíčovou část strategické části SCLLD MAS ORLICKO. V celém procesu zpracování SCLLD se zaměřuje

Více

Výsledky práce v městech a obcích spolupracujících s ASZ v letech 2010-2013

Výsledky práce v městech a obcích spolupracujících s ASZ v letech 2010-2013 Výsledky práce v městech a obcích spolupracujících s ASZ v letech 2010-2013 08/2013 Lokality spolupracující s ASZ v letech 2010 6/2013 Bílina Bruntál Havířov Jáchymov Jirkov Kutná Hora Obrnice Teplá a

Více

Prezentace individuálního projektu národního

Prezentace individuálního projektu národního Prezentace individuálního projektu národního Číslo OP i : CZ 1.07 Název OP: Prioritní osa: Oblast podpory: Podporovaná/é aktivity z PD OP VK: Název Příjemce dotace: Partneři projektu (pokud jsou relevantní):

Více

Návrhy na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP variantní řešení

Návrhy na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP variantní řešení Návrhy na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP variantní řešení Návrh na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP Byly zpracovány 3 variantní návrhy úpravy systému podpory zaměstnávání

Více

SEKTOROVÁ DOHODA. pro textilní, oděvní, kožedělný a obuvnický průmysl

SEKTOROVÁ DOHODA. pro textilní, oděvní, kožedělný a obuvnický průmysl SEKTOROVÁ DOHODA pro textilní, oděvní, kožedělný a obuvnický průmysl Sektorová dohoda vznikla v rámci projektu Sektorové dohody jako nástroj sociálního dialogu při řešení dlouhodobých problémů v oblasti

Více

3 Charakteristika školního vzdělávacího programu

3 Charakteristika školního vzdělávacího programu 3 Charakteristika školního vzdělávacího programu 3. Zaměření školy poskytuje všeobecně zaměřené vzdělávání, jehoţ prioritou je připravit ţáky po odborné i jazykové stránce ke studiu na vysokých školách

Více

Praha, 3. 12. 2013. Vazby OP VVV a OP PIK 2014-2020

Praha, 3. 12. 2013. Vazby OP VVV a OP PIK 2014-2020 Praha, 3. 12. 2013 Vazby OP VVV a OP PIK 2014-2020 Představení OP VVV Struktura prioritních os OP Výzkum, vývoj a vzdělávání PO 1 Posilování kapacit pro kvalitní výzkum (ERDF) PO 2 Rozvoj vysokých škol

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání ÚVOD... 5 1 STRATEGIE PRO PŘÍSPĚVEK OPERAČNÍHO PROGRAMU KE STRATEGII UNIE ZAMĚŘENÉ NA INTELIGENTNÍ A UDRŽITELNÝ RŮST PODPORUJÍCÍ SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ A DOSAŽENÍ

Více

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice, příspěvková organizace Kontakt:

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice, příspěvková organizace Kontakt: Projekt OP VK CZ.1.07/1.1.07/11.0112 Podpora odborného vzdělávání na středních školách MSK www.spravnysmer.cz logo školy Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice,

Více

Karlovarský kraj. Projekty pro podporu zaměstnanosti

Karlovarský kraj. Projekty pro podporu zaměstnanosti Karlovarský kraj Projekty pro podporu zaměstnanosti Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce v Karlovarském kraji Nestůj a pojď Cílová skupiny uchazeči o zaměstnání - mladí lidé do 20, resp.

Více

Aktuální trendy a podpora OV

Aktuální trendy a podpora OV Aktuální trendy a podpora OV Chomutov, 21. dubna 2016 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz www.msmt.cz 2 Počty žáků ve SOŠ přijatých

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 214

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 214 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ PŘEDSEDNICTVA TECHNOLOGICKÉ AGENTURY ČR č. 214 Datum: 26. 6. 2014 Od do: 13:30 16:20 h Místo: Ústav pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace, Bendlova 1407/7, Liberec Přítomni:

Více

LEGISLATIVNÍ PLÁN MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

LEGISLATIVNÍ PLÁN MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE LEGISLATIVNÍ PLÁN MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE AKTUALIZACE k datu 4. 6. 2013 (usnesení rady kraje č. 17/1196) ČÁSTI PLÁNU: A B C právní předpisy, jejichž změna bude navržena zastupitelstvu kraje k využití v

Více

Podporujeme technické vzdělávání Mgr. Zdeněk Pracný odbor vzdělávání

Podporujeme technické vzdělávání Mgr. Zdeněk Pracný odbor vzdělávání Podporujeme technické vzdělávání Mgr. Zdeněk Pracný odbor vzdělávání 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 811 260 zdenek.pracny@msmt.cz www.msmt.cz

Více

Výzva k předložení nabídky a prokázání kvalifikace. Kurz komunikace se zákazníky

Výzva k předložení nabídky a prokázání kvalifikace. Kurz komunikace se zákazníky Výzva k předložení nabídky a prokázání kvalifikace Zakázka na služby Kurz komunikace se zákazníky 1. Identifikační údaje zadavatele Název zadavatele: IMPROMAT CZ spol. s r. o. Sídlo: U Hellady 697/4, 140

Více

Modul 3 Identifikované potřeby revize kritérií hodnocení České školní inspekce

Modul 3 Identifikované potřeby revize kritérií hodnocení České školní inspekce Modul 3 Identifikované potřeby revize kritérií hodnocení České školní inspekce Modul 3 informuje o předcházející podobě kritérií hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a o zjištěných potřebách

Více

bcizek@spcr.cz NÁZEV MATERIÁLU

bcizek@spcr.cz NÁZEV MATERIÁLU NÁZEV MATERIÁLU Stanovisko k návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti daní Č. J. GŘ/27/SHP/2016 DATUM ZPRACOVÁNÍ 22.3.2016 KONTAKTNÍ OSOBA Bohuslav Čížek TELEFON 225 279 203 E-MAIL bcizek@spcr.cz

Více

Nezaměstnanost absolventů škol se středním a vyšším odborným vzděláním 2015. Mgr. Martin Úlovec

Nezaměstnanost absolventů škol se středním a vyšším odborným vzděláním 2015. Mgr. Martin Úlovec Nezaměstnanost absolventů škol se středním a vyšším odborným vzděláním 2015 Mgr. Martin Úlovec Praha 2015 1 OBSAH 1. Úvodní poznámky... 3 2. Nezaměstnanost absolventů škol a hospodářská krize... 4 3. Počty

Více

SOUBOR PODKLADŮ PRO STRATEGICKÉ ROZHODOVÁNÍ EFEKTIVNÍ FINANCOVÁNÍ

SOUBOR PODKLADŮ PRO STRATEGICKÉ ROZHODOVÁNÍ EFEKTIVNÍ FINANCOVÁNÍ Metodika komplexního hodnocení kvality /VŠ SOUBOR PODKLADŮ PRO STRATEGICKÉ ROZHODOVÁNÍ EFEKTIVNÍ FINANCOVÁNÍ JANA TALAŠOVÁ, JAN STOKLASA, PAVEL HOLEČEK A KOLEKTIV KA04 1 Tento dokument je jedním z hlavních

Více

ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ

ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 2015 ROK PRŮMYSLU 2015 ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ SPOLEČNĚ ZMĚNÍME VNÍMÁNÍ PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ PREMIÉR ČESKÉ REPUBLIKY A PREZIDENT SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR KONCEM ZÁŘÍ OFICIÁLNĚ

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI PRO ROK 2011 České Budějovice, září 2010

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIM-101/12-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIM-101/12-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIM-101/12-M Název kontrolované osoby: Střední lesnická škola, Hranice, Jurikova 588 Sídlo: Jurikova 588, 753 01 Hranice IČO: 61986038

Více

Předvídání kvalifikačních potřeb

Předvídání kvalifikačních potřeb Předvídání kvalifikačních potřeb Ochutnávka z výsledků projektu PŘEKVAP v roce 2015 Jan Koucký Fond dalšího vzdělávání, Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky PS Parlamentu

Více

SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY

SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ pro období školních roku 2015/2016 až 2020/2021 V Praze dne 15. 9. 2015 Předkládá: PhDr. Mgr. Marek Vraný Projednáno na pedagogické

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu. Senát PČR 10. 4. 2014

Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu. Senát PČR 10. 4. 2014 Podpora výzkumu, vývoje a inovací pro potřeby průmyslu Senát PČR 10. 4. 2014 Systém výzkumu, vývoje a inovací (VaVaI) v ČR Legislativa VaVaI zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experiment. vývoje

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY EKONOMIKY A MANAGEMENTU NA OBDOBÍ 2011 2015

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY EKONOMIKY A MANAGEMENTU NA OBDOBÍ 2011 2015 FAKULTA EKONOMIKY A MANAGEMENTU UNIVERZITA OBRANY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY EKONOMIKY A MANAGEMENTU NA OBDOBÍ 2011 2015 AKTUALIZACE PRO ROK

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-475/13-J

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-475/13-J INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-475/13-J Název právnické osoby Střední škola technická Žďár nad Sázavou vykonávající činnost školy: Sídlo: Strojírenská 6, 591 71 Žďár nad Sázavou IČO: 00 226 206 Identifikátor:

Více

Dotazník pro absolventy Gymnázia Cheb

Dotazník pro absolventy Gymnázia Cheb Dotazník pro absolventy Gymnázia Cheb Vážení absolventi, Gymnázium Cheb se zapojilo do přípravy nového systému vzdělávání, který bude spočívat v tom, že si každá škola bude formulovat svůj vlastní vzdělávací

Více

Školní vzdělávací program (ŠVP): ZEDNICKÉ PRÁCE. Obor vzdělání (kód a název): 36-67-E/01 ZEDNICKÉ PRÁCE. Platnost ŠVP od 1.9.2011 č.j.

Školní vzdělávací program (ŠVP): ZEDNICKÉ PRÁCE. Obor vzdělání (kód a název): 36-67-E/01 ZEDNICKÉ PRÁCE. Platnost ŠVP od 1.9.2011 č.j. Havlíčkova 1223/17, 697 37 Kyjov (zřizovatel: Jihomoravský kraj, Brno, Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82) Školní vzdělávací program (ŠVP): ZEDNICKÉ PRÁCE Obor vzdělání (kód a název): 36-67-E/01 ZEDNICKÉ PRÁCE

Více

Závěrečný účet za rok 2010

Závěrečný účet za rok 2010 Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy Závěrečný účet za rok 2010 Kapitola 333 0 Obsah I. Průvodní zpráva k závěrečnému účtu... 4 1. Celkové vztahy kapitoly 333 ke státnímu rozpočtu v roce 2010...

Více

Rozvoj spolupráce zaměstnavatelů a škol

Rozvoj spolupráce zaměstnavatelů a škol Rozvoj spolupráce zaměstnavatelů a škol 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz www.msmt.cz Hlavní PRINCIPY změn financování RgŠ

Více

SEKTOROVÁ DOHODA. pro cestovní ruch

SEKTOROVÁ DOHODA. pro cestovní ruch SEKTOROVÁ DOHODA pro cestovní ruch Sektorová dohoda vznikla v rámci projektu Sektorové dohody jako nástroj sociálního dialogu při řešení dlouhodobých problémů v oblasti rozvoje lidských zdrojů Číslo projektu:

Více

Zpracovatelský tým: Centrum EP, Oddělení rozvoje

Zpracovatelský tým: Centrum EP, Oddělení rozvoje Program rozvoje Královéhradeckého kraje 2008-2010 MONITORING Monitorovací zpráva za rok 2009 červen 2010 Zpracovatelský tým: Centrum EP, Oddělení rozvoje Soukenická 54 500 03 Hradec Králové tel.: +420

Více

Školní plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO)

Školní plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) Školní plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) Název školy: EDUCA Parddubice Střední odborná škola, s. r. o. Ředitelka školy: Ing. Lenka Rolečková Koordinátor EVVO: Mgr. Markéta Procházková

Více

Státní rozpočet na rok 2005. Tisková konference Ministerstva financí 22.9.2004

Státní rozpočet na rok 2005. Tisková konference Ministerstva financí 22.9.2004 Státní rozpočet na rok 2005 Tisková konference Ministerstva financí 22.9.2004 Východiska Koncepce reformy veřejných financí 2003-2006 Konvergenční program ČR Makroekonomická predikce MF Cíl Zvrácení negativního

Více

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu

Rada vysokých škol. Z á z n a m z 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol uskutečněného dne 21. května 2015 v Karolinu Rada vysokých škol Agentura Rady vysokých škol, José Martího 31, 162 52 Praha 6 - Veleslavín Tel., Fax 220560221, E-mail: arvs@ftvs.cuni.cz ALMA MATER: http://www.radavs.cz Z á z n a m z 2. zasedání sněmu

Více

SKLÁŘ PRO DUTÉ SKLO rodný list

SKLÁŘ PRO DUTÉ SKLO rodný list SKLÁŘ PRO DUTÉ SKLO rodný list Krok 2 Název Orientace v normách a v technických a výtvarných podkladech pro výrobu a zpracování skla Volba postupu práce a technologických podmínek při výrobě dutého skla

Více

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK ICT a sdílené služby aktivita Zřizování a provoz center sdílených služeb

Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK ICT a sdílené služby aktivita Zřizování a provoz center sdílených služeb Příloha č. 4 Kritéria pro hodnocení 1. výzvy k programu podpory OP PIK ICT a sdílené služby aktivita Zřizování a provoz center sdílených služeb Metodika bodování Kritéria pro hodnocení jsou rozdělena na

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Integrovaná střední škola Cheb Obrněné brigády 6 350 11 Cheb KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY OBSAH 1. Koncepce dalšího rozvoje školy... 2 1.1 Oblast výchovně vzdělávací... 2 1.2 Oblast personální... 3 1.3 Oblast

Více

SEKTOROVÁ DOHODA pro stavebnictví

SEKTOROVÁ DOHODA pro stavebnictví SEKTOROVÁ DOHODA pro stavebnictví K transpozici evropské směrnice EPBD II 2010/31/EU Sektorová dohoda vznikla v rámci projektu Sektorové dohody jako nástroj sociálního dialogu při řešení dlouhodobých problémů

Více

doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D.

doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D. doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D. Olomouc, 27. 11. 2013 Dosavadní závěry pracovní skupiny a) podpora technického vzdělávání v OK - vznik VŠ technického oboru na školách v regionu je nereálný (velké finanční

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR NA ROK 2016

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR NA ROK 2016 Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR NA ROK 2016 o Praha 2015 Obsah 1. Výchozí dokumenty...

Více

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu

Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje. Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena

Více

Inovace Dlouhodobého záměru EPI, s.r.o. 2012

Inovace Dlouhodobého záměru EPI, s.r.o. 2012 J:\EPI\epi_2012_2013\a35_vyzkum_DZ_publikace\dlouhodoby_zamer\inovace_dz_2012.doc - 1 - Inovace Dlouhodobého záměru EPI, s.r.o. 2012 Cíle stanovené akademické obci EPI, s.r.o. k plnění požadavků MŠMT ČR

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIC-3/16-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 60816929 Identifikátor 600008347 Právní forma Zastoupená Zřizovatel

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Třinec březen 2012 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Kvalifikační a personální agentura, o. p. s. Sídlo: Závodní 815, 739 61 Třinec Rok založení: 2000 Zakladatelé:

Více

V. Přírodní vědy šablony klíčových aktivit

V. Přírodní vědy šablony klíčových aktivit V. Přírodní vědy šablony klíčových aktivit Číslo klíčové aktivity V/1 Název klíčové aktivity Vazba na podporovanou aktivitu z PD OP VK Individualizace výuky pro zvýšení efektivity rozvoje přírodovědné

Více

záměr Dlouhodobý Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích na období 2016 2020 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

záměr Dlouhodobý Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích na období 2016 2020 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích 016 2020 Dlouhodobý záměr Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích na období 2016 2020 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích University of South Bohemia in České Budějovice Vize Jihočeská univerzita

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností České Budějovice

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností České Budějovice Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností České Budějovice Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního

Více

DANĚ Zabránili jsme předložení návrhu sektorové či progresivní daně. Zamezili jsme tzv. dvojímu zdanění. Požadujeme nový IT systém, který zajistí

DANĚ Zabránili jsme předložení návrhu sektorové či progresivní daně. Zamezili jsme tzv. dvojímu zdanění. Požadujeme nový IT systém, který zajistí CO PRO VÁS DĚLÁME? DANĚ Zabránili jsme předložení návrhu sektorové či progresivní daně. Zamezili jsme tzv. dvojímu zdanění. Požadujeme nový IT systém, který zajistí např. předvyplněná daňová přiznání,

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 20.6. 2013

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 20.6. 2013 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 20.6. 2013 CÍLE A OBSAH PROGRAMU Hlavní cíl Urychlit strukturální posun ČR směrem ke znalostní ekonomice poháněné lidským kapitálem prostřednictvím investic

Více

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů Ročník: 2012 V Praze dne 27. ledna 2012

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů Ročník: 2012 V Praze dne 27. ledna 2012 z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů ISSN 1803-6082 (on line) Ročník: 2012 Číslo: 1 V Praze dne 27. ledna 2012 http: www.mfcr.cz http://www.denik.obce.cz OBSAH:

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j: MSMT 6741/2015 ČR Ministerstvo školství, a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje Avízo pro žadatele o parametrech výzvy pro individuální projekty systémové

Více

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru

AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem na léta 2016-2020 2016 Aktualizaci Dlouhodobého záměru Fakulty sociálně ekonomické UJEP

Více

Předkládá prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. rektor. Projednáno Vědeckou radou VŠCHT Praha dne 23. 10. 2015

Předkládá prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. rektor. Projednáno Vědeckou radou VŠCHT Praha dne 23. 10. 2015 Aktualizace dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti Vysoké školy chemicko-technologické v Praze na rok 2016 Předkládá prof. Ing. Karel

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Stolové hory pro období 2014 2020. Strategická část

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Stolové hory pro období 2014 2020. Strategická část Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Stolové hory pro období 2014 2020 Strategická část 1 2 Obsah 1 Definování vize a principů dodržovaných při realizaci strategie... 5 2

Více

Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR v resortu Ministerstva vnitra. Konference samospráv Olomouckého kraje 14. března 2018

Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR v resortu Ministerstva vnitra. Konference samospráv Olomouckého kraje 14. března 2018 Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR v resortu Ministerstva vnitra Konference samospráv Olomouckého kraje 14. března 2018 Rychlý přehled Pokračuje informační kampaň. Na webu mvcr.cz/gdpr byly zveřejněny

Více

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015 Kancelář Zápis ze zasedání dne 19. března 2015 Zasedání se uskutečnilo dne 19. března 2015 od 12:00 do 16:30 hodin v Hrzánském paláci Úřadu vlády ČR (Loretánská 177/9, Praha 1) Přítomni členové: Jiří Dienstbier

Více

ČESKÉ ŠKOLSTVÍ CO CHCEME

ČESKÉ ŠKOLSTVÍ CO CHCEME ČESKÉ ŠKOLSTVÍ CO CHCEME PREAMBULE Českomoravský odborový svaz pracovníků školství v souladu se svým posláním věnuje pozornost vzdělávací soustavě ČR a její činnosti. Cílem aktivit odborového svazu v tomto

Více

Analýza školních vzdělávacích programů 2007

Analýza školních vzdělávacích programů 2007 Analýza školních vzdělávacích programů 2007 (Analýza ŠVP zpracovaných na základě rámcových vzdělávacích programů v pilotních školách projektu Pilot S) PhDr. Olga Kofroňová, PhD. Ing. Jiří Vojtěch Praha

Více

PROBLÉMY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ČR

PROBLÉMY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ČR Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, PROBLÉMY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ČR Erika Konupčíková Plzeň, 6.11.2014 Představení AIVD ČR, o.s. největší sdružení ve vzdělávání dospělých založena v roce 1990

Více

Technologická agentura České republiky. Brno, 12 června 2012

Technologická agentura České republiky. Brno, 12 června 2012 Technologická agentura České republiky Brno, 12 června 2012 Založení TAČR organizační složka státu a správce rozpočtové kapitoly súčinností od 1. 7. 2009 vznikla na základě novely zákona č. 130/2002 Sb.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola chemická Pardubice. Na Třísle 135, 530 88 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 433

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola chemická Pardubice. Na Třísle 135, 530 88 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 433 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola chemická Pardubice Na Třísle 135, 530 88 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 433 Termín konání inspekce: 7. 11.

Více