sociální programy sociálními programy Prostor plus

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "sociální programy sociálními programy Prostor plus"

Transkript

1 sociální programy sociálními programy Prostor plus

2 01 kontakty 02 najdete nás 03 kdo jsme 04 jaké je naše poslání / komu pomáháme 05 s čím pomáháme 06 co nabízíme 07 zásady poskytování služeb 08 naším cílem je 09 máte právo 10 my jsme povinni 11 pravidla, pro klienty 12 základní pojmy 13 stížnosti 14 vaše poznámky

3 Nazdar! Sociální programy Odborné sociální poradenství pro sociálně vyloučené osoby a osoby ohrožené sociálním vyloučením.

4 01 kontakty SOCIÁLNÍ PROGRAMY Můžete jim zavolat, nebo rovnou přijít. A: Komunitní centrum Kolárka, Na Pustině 1068, , Kolín T: vedoucí programu: sociální pracovnice: pevná linka: E: W:

5 02 najdete nás KDE V terénu na cestě... V poradenské místnosti na adrese: Komunitní centrum Kolárka, Na Pustině 1068, , Kolín (pod OD Tesco) KDY PO HOD. v terénu, HOD. Na Kolárce ÚT HOD., HOD. v terénu ST HOD. v terénu, HOD. Na Kolárce ČT HOD., HOD. v terénu PÁ HOD. pouze na telefonu Denně HOD. jsme na telefonu

6 03 kdo jsme SOCIÁLNÍ PROGRAMY Sociální programy poskytují služby lidem, kteří jsou ohroženi tzv. sociálním vyloučením. Tito lidé se ocitají v nevyhovujících životních podmínkách, zejména se potýkají se špatným stavem bydlení, svízelnou finanční situací, s dluhy, exekucemi, nezaměstnaností, nedostačujícím vzděláním atd. Často nevědí, kam se mohou obrátit o pomoc, a jejich problémy se hromadí. Sociální programy pomáhají klientům z Kolína a blízkého okolí zmírňovat dopady jejich způsobu života. Netušily jsme, že něco takového existuje.

7 04 jaké je naše poslání a komu pomáháme Už nemám strach z exekutora! Odborné sociální poradenství v rámci Sociálních programů nabízí poradenství a podporu rodinám i jednotlivcům v Kolíně a okolí, kteří jsou ohroženi dluhy, ztrátou zaměstnání, bydlení či znevýhodněni nízkou vzdělaností a chtějí svou situaci aktivně řešit. Služba přispívá k zodpovědnému a samostnatnému rozhodování klienta při řešení vlastních problémů. Našimi klienty jsou osoby starší 18 let a rodiny, které chtějí svoje problémy aktivně řešit.

8 05 s čím pomáháme s nezaměstnaností (pomůžeme Vám najít vhodné zaměstnání, doprovodíme Vás na úřad práce či k potenciálnímu zaměstnavateli) s nedostatečnými příjmy (spolu s Vámi se pokusíme vyhledat brigády, práci) s dluhy (pomůžeme Vám jednat s bankami, pojišťovnami, exekutory.) Nedáváme ani nepůjčujeme peníze! se špatným stavem bydlení (pomůžeme Vám napsat žádost o přidělení bytu, pomůžeme vám s hledáním nového bydlení - ubytovny, nájemní byty). Byty nerozdáváme - žádné totiž nevlastníme!! s nedostatečným vzděláním a kvalifikací (pomůžeme Vám vyhledat vhodnou školu a obor, rekvalifikaci) s uplatňováním oprávněných zájmů a práv (Jste-li v právu, stojíme na Vaší straně, jednáme ve Vašem zájmu) se získáváním kontaktů na další poradenská zařízení (mapujeme služby, kontakty, které Vám můžeme poskytnout) se vzniklou krizí (krize v rodině, krize související se ztrátou zaměstnání, apod.)

9 06 co nabízíme poradenství v oblasti bydlení, dluhů, oddlužení, nezaměstnanosti, sociálních dávek apod. pomoc s listinami napsání žádostí, odvolání či jiných písemností info poskytujeme široké spektrum informací, můžete si k nám dojít pouze pro radu odkazy, zprostředkování kontaktu vyhledáme Vám telefonní kontakt, adresu, ovou či webovou adresu na příslušné instituce či odborníky instrumentální pomoc můžete si u nás vyhledat informace na internetu, zavolat si, pokud hovor souvisí s Vaší zakázkou, vytisknout si či okopírovat písemnosti doprovod nabízíme asistenci při shánění bydlení, zaměstnání, doprovod na úřady aj. krizová intervence poskytujeme pomoc, pokud se ocitnete v akutní krizi Chci si najít práci, ale nevím jak na to. Už mě nebaví dlužit peníze každému, koho potkám.

10 07 zásady poskytování služeb Hodnoty, na kterých stavíme Bezplatnost všechny námi nabízené služby Vám poskytneme ZDARMA Nízkoprahovost jsme tu pro všechny, nerozlišujeme barvu pleti, vyznání, orientaci Dodržování práv klienta řídíme se Ústavou, Listinou základních práv a svobod, Etickým kodexem sociálních pracovníků Individuální přístup respektujeme individualitu každého jedince, s každým jednáme dle jeho možností a schopností Aktivní spolupráce klienta je třeba, abyste měl/a zájem svou situaci řešit, nenechával/a zodpovědnost na nás Pomůžete mi, i když vám nemůžu zaplatit?

11 08 naším cílem je Zlepšit kvalitu Vašeho života. Chtěli bychom Vám pomáhat získávat/znovu nabývat sociální kompetence, vést Vás k osamostatnění. Rádi bychom zvýšili Vaši informovanost v sociálně - právní oblasti, orientaci v dostupných službách (sociální dávky, poradenská zařízení). Budeme se snažit přispět ke změně pohledu veřejnosti a místních institucí na sociálně vyloučené jedince, zejména Romy. Pokusíme se Vám pomoci s nerizikovým hospodařením s financemi (půjčky, nákupy ). Asi bych si už neměla půjčovat další peníze. Ale co mám teda dělat?

12 09 máte právo Pozor, znám svoje práva, ale i povinnosti! dostávat odbornou pomoc a souvislou podporu mít vlastní názory, postoje a přesvědčení svobodně se rozhodovat při řešení své situace odmítnout službu na rovný přístup bez diskriminace a předsudků. máte právo na to, aby Vám pracovníci pomáhali se stejným úsilím, jako pomáhají ostatním klientům nahlížet do své dokumentace znát jméno a příjmení pracovníka, se kterým jednáte vyjadřovat svobodně svůj názor a podávat stížnost na informace o Sociálních programech a službách, které poskytují na důstojnost, respekt, bezpečí a jistotu po celou dobu kontaktu se Sociálními programy na ochranu před zneužíváním ve prospěch zařízení nebo jeho zaměstnanců na ochranu osobních údajů a utajení informací týkajících se Vaší osoby (netýká se informací o trestné činnosti, např. výroby drog, znásilnění, pohlavního zneužívání, týrání, loupeže). tzn., že informace o Vaší osobě nebudou bez Vašeho souhlasu nikomu sdělovány

13 10 my jsme povinni předávat potřebné informace o Sociálních programech chránit Vaše soukromí a bezpečí zachovávat stejný přístup ke všem klientům zachovávat mlčenlivost dodržovat zásady slušného chování chodit včas a připraveni na schůzky dodržovat Etický kodex (základní pravidla pro práci sociálního pracovníka) respektovat Vaši důstojnost, přesvědčení, názory a rozhodnutí v zájmu co nejlepšího vyřešení Vašeho problému spolupracovat s kolegy v týmu Zůstane to jen mezi námi?

14 11 pravidla pro klienty být na domluvené schůzce včas nebo se včas omluvit být na domluvené schůzce střízlivý, ne pod vlivem alkoholu či jiných omamných látek spolupracovat a být aktivní dodržovat sjednané podmínky a pravidla podrobit se omezení práv, pokud sjednaná pravidla poruší nepoužívat násilí slovní ani tělesné nepoužívat zbraně a neohrožovat pracovníky nebo ostatní klienty říkat pravdu Chápu, že nějaká pravidla se dodržovat musí PŘI NEDODRŽENÍ PRAVIDEL bude spolupráce odložena. (když přijdu pozdě, poradenství mi nemusí být poskytnuto) Pracovníci SP také mohou přistoupit k ukončení spolupráce.

15 12 základní pojmy Naše smlouva Pokud jste si vybrali naše služby k řešení Vaší nepříznivé sociální situace, budete nejprve, než se pustíme do přímé práce, seznámeni se všemi nezbytnými informacemi ohledně našeho programu a spolupráce s námi. Zjistíme tak společně, jestli jsme vhodnou službou pro řešení Vašeho problému. Tyto informace (s čím Vám můžeme pomoci, bezplatnost, osobní cíl -co potřebujete vyřešit, kam naše spolupráce směřuje, ochrana osobních údajů, práva a povinnosti) jsou uvedeny ve Smlouvě o spolupráci. Podpisem této smlouvy stvrzujete, že s námi chcete spolupracovat. Spolupráci s námi můžete samozřejmě kdykoliv zrušit, pokud Vám z jakéhokoliv důvodu nebude vyhovovat. Po naplnění osobního cíle se spolupráce zpravidla ukončí (poté, co se vyřeší problém, kvůli kterému jste nás vyhledali). Neznamená to však, že byste s námi nemohli i nadále spolupracovat. Pokud máte ještě jiné problémy, se kterými bychom Vám mohli pomoci, můžeme sepsat novou smlouvu a spolupráci tak prodloužit. Osobní cíl Osobním cílem je myšleno to, čeho chcete ve spolupráci s námi dosáhnout. Na začátku je problém, se kterým k nám přicházíte (např. nemáte kde bydlet). Na konci spolupráce by měl být naplněn cíl (např. samostatné bydlení). Osobní cíl společně stanovíme na začátku spolupráce ve Smlouvě o poskytování sociální služby. Cíl by neměl být příliš obecný (nechci mít dluhy), ale konkrétní (chci pravidelně splácet dluhy) a samozřejmě reálný. Po malých krocích dojdeme k cíli snáz, než pokud si na bedra naložíme velkou zátěž. Pro lepší orientaci v problému se zavádí tzv. individuální plánování, kde si společně s pracovníkem SP stanovíte jednotlivé kroky, které k cíli směřují. Budete tak mít jednoduchý přehled o tom, co jste již zvládli a co je potřeba ještě dodělat. Práce Vám půjde snáze od ruky. Po naplnění osobního cíle se spolupráce zhodnotí a ukončí.

16 Individuální plánování Individuální plánování slouží k naplnění Vašeho osobního cíle. Jedná se o přehledný plán, který Vám pomůže při řešení Vašeho problému, zejména pokud je dlouhodobý a složitější. Jeho výhodou je, že Vám je ušitý na míru. To znamená, že každý klient má svůj vlastní plán. Vycházíme zejména z toho, co máte k dispozici (Můžete se obrátit na rodinu? Berete všechny dávky, na které máte nárok? Atp.) a co je ještě potřeba zajistit. Do plánu tedy vypíšeme, co, jak a kdy je potřeba vyřešit. Plánujete s pracovníkem, který Vás má na starost (klíčový pracovník). Na něj se také můžete kdykoliv obrátit, pokud Vám bude něco nejasné. Plánování probíhá písemnou formou a jednotlivé kroky jsou termínované (dokdy je to potřeba splnit). Pokud se jedná o krátkodobé řešení problému, písemná forma není nutná. Individuální plán má velkou výhodu, že se může průběžně měnit, přizpůsobovat se Vašim podmínkám. Je jednoduchou, přímou a přesnou cestou k cíli. Společně s klíčovým pracovníkem zhodnotíte Vaše dosavadní úspěchy a stanovíte si další kroky. Po vyřešení problému se individuální plán uzavírá. Osobní údaje Osobní údaj je údaj, podle kterého se identifikujete. Například datum narození, rodné číslo, adresa trvalého bydliště atd. Citlivé osobní údaje Citlivý osobní údaj vypovídá o Vašem národnostním, rasovém nebo etnickém původu, politických postojích, členství v odborových organizacích, náboženství a filozofickém přesvědčení, odsouzení za trestný čin, zdravotním stavu a sexuální orientaci. Chci, aby moje děti chodily do dobré školy.

17 13 stížnosti Jako klient SP máte právo podat stížnost na pracovníka, který se k Vám chová nevhodně, který porušuje Vaše práva, nebo pokud se cítíte pracovníkem jakkoli ohrožen/a. Stížnost můžete podat kterémukoli pracovníkovi Sociálních programů, a to písemně nebo ústně, popř. anonymně do schránky stížností. Stížnost bude vyřízena do 30 dnů. Věřím, že nebudu mít důvod si stěžovat.

18 14 vaše poznámky

19

20

uzavírají smlouvu o poskytování odborného sociálního poradenství v textu dále jen smlouva

uzavírají smlouvu o poskytování odborného sociálního poradenství v textu dále jen smlouva Smlouva o poskytování odborného sociálního poradenství č. X/XXXX Uzavřená podle 91 a 37 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Smlouva. o poskytování služby Podpora samostatného bydlení. 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město:

Smlouva. o poskytování služby Podpora samostatného bydlení. 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město: Smlouva o poskytování služby Podpora samostatného bydlení 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město: a 2. Rytmus od klienta k občanovi o.p.s. Adresa: Londýnská

Více

ETICKÝ KODEX. Zpracovala: Mgr. Hana Macháčková, vrchní sestra Datum vydání: Schválila: Jitka Křenková, ředitelka zařízení.

ETICKÝ KODEX. Zpracovala: Mgr. Hana Macháčková, vrchní sestra Datum vydání: Schválila: Jitka Křenková, ředitelka zařízení. ETICKÝ KODEX Zpracovala: Mgr. Hana Macháčková, vrchní sestra Datum vydání: 1. 3. 2017 Schválila: Jitka Křenková, ředitelka zařízení Preambule Dům pro seniory a zdravotně postižené Péče Těně je soukromé

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI

SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY PRO RODINY S DĚTMI Informační balíček pro uživatele služeb (veřejný závazek) Poslání služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou služby poskytované rodině s nezaopatřeným

Více

Průvodce sociální službou

Průvodce sociální službou Průvodce sociální službou OKAMŽITÁ KAPACITA SOCIÁLNÍ SLUŽBY JSOU: 3 KLIENTI (roční kapacita 12 klientů) PROVOZNÍ DOBA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JE: TERÉNNÍ SLUŽBY: STŘEDA 15:00 19:00 hod., PÁTEK

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4, 301 00 PLZEŇ, Korespondenční adresa: ČERNICKÁ 887/9, 301 00 PLZEŇ

VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4, 301 00 PLZEŇ, Korespondenční adresa: ČERNICKÁ 887/9, 301 00 PLZEŇ DOMUS - Centrum pro rodinu, z. s. Hřímalého 4 301 00 Plzeň tel: +420 733 733 061 +420 734 754 049 e-mail: domus@domus-cpr.cz VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4,

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Poskytovatel: KSK centrum o.p.s., adresa sídla: Sedlec 125, 360 10 Karlovy Vary IČO: 708 00 812 Sociální služba: Terénní programy (dále jen TP ) Telefon: 724

Více

Základní pravidla pro poskytování Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením

Základní pravidla pro poskytování Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením Základní pravidla pro poskytování Sociálně aktivizační služby 1. základní informace Službu (dále SAS pro OZP) provozuje Asociace pracovní rehabilitace ČR (dále APR ČR). Adresa poskytovatele SAS pro OZP:

Více

Azylový dům pro matky s dětmi Budečská

Azylový dům pro matky s dětmi Budečská Popis realizace poskytované sociální služby Azylový dům pro matky s dětmi Budečská Tento dokument je soubor informací o této sociální službě. Další informace je možno poskytnout a dotazy zodpovědět telefonicky,

Více

ETICKÝ KODEX pracovníků VIDA center

ETICKÝ KODEX pracovníků VIDA center ETICKÝ KODEX pracovníků VIDA center Preambule 1. Principy práce s klientem VIDA centra 2. Východiska pracovníků VIDA center 3. Postupy při řešení etických problémů Preambule Pracovník VIDA centra respektuje

Více

Město Vysoké Mýto, odbor sociálních služeb. Sídlo: ul. Litomyšlská 50, Vysoké Mýto, PSČ druh sociální služby: TERÉNNÍ PROGRAMY

Město Vysoké Mýto, odbor sociálních služeb. Sídlo: ul. Litomyšlská 50, Vysoké Mýto, PSČ druh sociální služby: TERÉNNÍ PROGRAMY Město Vysoké Mýto, odbor sociálních služeb Sídlo: ul. Litomyšlská 50, Vysoké Mýto, PSČ 566 01 druh sociální služby: TERÉNNÍ PROGRAMY Město Vysoké Mýto Odbor sociálních služeb 1 / 12 zajišťuje od počátku

Více

Podané ruce na cestě ke svobodě. Oleksandra Burdová, Ivana Bařinková, , Společnost Podané ruce o.p.s., Opletalova 1, Olomouc

Podané ruce na cestě ke svobodě. Oleksandra Burdová, Ivana Bařinková, , Společnost Podané ruce o.p.s., Opletalova 1, Olomouc Podané ruce na cestě ke svobodě. Oleksandra Burdová, Ivana Bařinková, 18. 10. 2018, Společnost Podané ruce o.p.s., Opletalova 1, Olomouc Podané ruce na cestě k udržitelnému bydlení Oleksandra Burdová,

Více

Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb. Samota 224, Jesenice, IČ

Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb. Samota 224, Jesenice, IČ Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb Samota 224, 270 33 Jesenice, IČ 71209867 Tel.: 313 599 219, e-mail: sunkovsky@domovjesenice.cz, www.domovjesenice.cz -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE PRO UCHAZEČE O ZAMĚSTNÁNÍ

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE PRO UCHAZEČE O ZAMĚSTNÁNÍ LASVIT s.r.o. IČO: 27931161 se sídlem Komunardů 894/32, Holešovice, 170 00 Praha 7 ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE PRO UCHAZEČE O ZAMĚSTNÁNÍ ÚVODNÍ INFORMACE Vážení uchazeči o zaměstnání, tyto

Více

Žádost o přijetí k pobytu do Chráněného bydlení Domov sv. Josefa v Žirči

Žádost o přijetí k pobytu do Chráněného bydlení Domov sv. Josefa v Žirči Žádost o přijetí k pobytu do Chráněného bydlení Domov sv. Josefa v Žirči rodné příjmení: Rok narození: Adresa trvalého bydliště Ulice, popř. název zařízení: PSČ: Město: Okres: Tel: E-mail: Bydlím doma

Více

Etický kodex pracovníků Domova Slunovrat

Etický kodex pracovníků Domova Slunovrat Druhové označení vnitřního předpisu: Číslo vnitřního předpisu: Směrnice S-01-13 Etický kodex pracovníků Domova Slunovrat Obsah 1. Preambule... 2 2. Etické zásady... 2 3. Pravidla etického chování pracovníka...

Více

Etický kodex sociálních pracovníků

Etický kodex sociálních pracovníků Etický kodex sociálních pracovníků 1. Etické zásady Sociální práce je založena na hodnotách demokracie, lidských práv a sociální spravedlnosti. Sociální pracovníci proto dbají na dodržování lidských práv

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby azylového domu

Smlouva o poskytnutí sociální služby azylového domu Astras, o. p. s. Azylový dům pro muže, Purkyňova 702/3, 767 01 Kroměříž Smlouva o poskytnutí sociální služby azylového domu Poskytovatel sociální služby: Astras, o.p.s. Purkyňova 702/3 767 01 Kroměříž

Více

ETICKÝ KODEX Asociace poskytovatelů personálních služeb

ETICKÝ KODEX Asociace poskytovatelů personálních služeb Asociace poskytovatelů personálních služeb usilujíc o vytvoření zdravého a stabilního trhu pracovních sil s ohledem na práva a při respektování oprávněných zájmů jednotlivců i podnikajících subjektů, zejména

Více

Zájemce/žadatel o sociální službu:

Zájemce/žadatel o sociální službu: Žádost o poskytnutí sociální služby odlehčovací služba v Domově sv. Josefa, Dům sv. Kláry Žireč 124, 544 04 Dvůr Králové nad Labem Datum přijetí žádosti/žádost přijal: Datum zaevidování žádosti/žádost

Více

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Terénní službě Rebel

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Terénní službě Rebel PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY v Terénní službě Rebel Vytvořili: Martin Paĺov pracovník v sociálních službách kontaktní osoba pro dobrovolníky Mgr. Martina Petrová koordinátorka dobrovolníků Schválila: Mgr.

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování R-Mosty, o.s. Odborné sociální poradenství Ambulantní a terénní Sociálně právní

Více

ETICKY KODEX zaměstnanců společnosti PORS software a.s.

ETICKY KODEX zaměstnanců společnosti PORS software a.s. ETICKY KODEX zaměstnanců společnosti PORS software a.s. Etický kodex vyjadřuje základní principy a očekávání pro chování zaměstnanců společnosti PORS software a.s. Etický kodex je závazkem společnosti

Více

Člověk v tísni, o.p.s.

Člověk v tísni, o.p.s. Člověk v tísni, o.p.s. Čím se zabýváme Humanitární a rozvojová pomoc (přírodní katastrofy/ Skutečný dárek) Podpora lidských práv (podpora občanské společnosti v zemích s totalitním režimem, filmový festival

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Příloha č. 1 Poskytovatel : Městská část Praha 20 Úřad městské části Jívanská 647/10 193 21 Praha 9 Druh sociální služby (dle zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ) : 40 pečovatelská služba POPIS

Více

NOCLEHÁRNA CHARITA VALAŠSKÉ MEZIŘIČÍ. Služby sociální prevence. Kde nás najdete

NOCLEHÁRNA CHARITA VALAŠSKÉ MEZIŘIČÍ. Služby sociální prevence. Kde nás najdete Kde nás najdete Budova noclehárny se nachází ve stejné budově jako denní centrum na ulici Zámecká v těsné blízkosti Mlékáren. Poblíž je Kaufland a vlakové nádraží. Vchází se k nám zelenou branou z vlnitého

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

Kodex práv a povinností klientů

Kodex práv a povinností klientů Kodex práv a povinností klientů Kodex práv a povinností klientů Klient v primární prevenci Phénix V primární prevenci rozlišuje klienty na účastníky, tedy ty, kteří se zúčastňují programu (žáci, studenti,

Více

TERÉNNÍ PROGRAMY Nabídka činností

TERÉNNÍ PROGRAMY Nabídka činností TERÉNNÍ PROGRAMY Nabídka činností 1 Výsledná kompetence Osoba v nepříznivé sociální situaci přijímá službu Základní stabilizace Základní sociální poradenství Možnosti řešit nepříznivou sociální situaci

Více

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty Veřejný závazek Veřejný závazek Chráněného bydlení Vejprty je základní charakteristikou této registrované sociální služby a určuje pravidla jejího fungování. Všichni zaměstnanci se řídí tímto Veřejným

Více

Informace pro zájemce a uživatele služby Poradny pro cizince a uprchlíky Diecézní katolické charity Hradec Králové

Informace pro zájemce a uživatele služby Poradny pro cizince a uprchlíky Diecézní katolické charity Hradec Králové Informace pro zájemce a uživatele služby Poradny pro cizince a uprchlíky Diecézní katolické charity Hradec Králové Kdo jsme? Poradna pro cizince a uprchlíky je jednou ze služeb nestátní neziskové organizace

Více

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Klubu Nezbeda

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Klubu Nezbeda PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY v Klubu Nezbeda Vytvořily: Mgr. Alena Kopidolová vedoucí Klubu Nezbeda sociální pracovnice Jana Boščíková pracovnice v sociálních službách kontaktní osoba pro dobrovolníky Mgr.

Více

Základní škola Kolín V., Ovčárecká 374

Základní škola Kolín V., Ovčárecká 374 Základní škola Kolín V., Ovčárecká 374 c_02 Směrnice o poskytování informací a vyřizování stížností 1 OBECNÁ USTANOVENÍ... 2 2 ŽADATEL... 2 3 INFORMACE... 2 4 PŮSOBNOST A PRAVOMOCI ŘEDITELE ŠKOLY DLE ZÁKONA

Více

Pečovatelská služba města Jílového

Pečovatelská služba města Jílového Pečovatelská služba města Jílového Pečovatelská služba Jílové Zřizovatel: Vedoucí územně samosprávného celku: Miroslav Kalvas Adresa zřizovatele Městský úřad Jílové Mírové náměstí 280 407 01 Jílové Ičo:00261408

Více

NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ OSVOBOZENÁ 556, KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ

NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ OSVOBOZENÁ 556, KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ OSVOBOZENÁ 556, 431 51 KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ OBSAH 1. POSLÁNÍ A ZÁSADY NADĚJE... 2 2. AZYLOVÝ DŮM PRO

Více

Sloupec1 Sloupec2 Sloupec3 Sloupec4 Sloupec5 Sloupec6 Sloupec7 Sloupec8 Sloupec9 Sloupec10 Sloupec102 Sloupec11 Sloupec12 Sloupec13

Sloupec1 Sloupec2 Sloupec3 Sloupec4 Sloupec5 Sloupec6 Sloupec7 Sloupec8 Sloupec9 Sloupec10 Sloupec102 Sloupec11 Sloupec12 Sloupec13 Sloupec1 Adresa a typ sociální služby Sloupec2 Centrum sociálních služeb Staňkova Subjekt údajů Uživatel, Žadatel o službu Poskytnutí těchto osobních údajů je smluvním požadavkem. Stručný popis zpracování

Více

Základní informace o GDPR

Základní informace o GDPR Seznámení s evidencí dat, potřebných pro chod OMS Prostějov. V úvodu je uvedeno několik základních informací, co to vlastně GDPR je a proč náš OMS Prostějov musí tato data evidovat. Rozhodně nebudeme evidovat

Více

VZOR. Smlouva o poskytnutí sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi č. / rok. Smluvní strany této smlouvy, kterými jsou:

VZOR. Smlouva o poskytnutí sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi č. / rok. Smluvní strany této smlouvy, kterými jsou: VZOR Smlouva o poskytnutí sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi č. / rok Smluvní strany této smlouvy, kterými jsou: Poskytovatel: Diakonie ČCE středisko Světlo ve Vrchlabí se sídlem: Lánovská

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Druh služby Raná péče Identifikátor 5397990 Forma služby Název zařízení a místo poskytování Terénní

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍCH SLUŽEB PRO RODINY S DĚTMI kterou uzavřely dle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (dále jen Smlouva ) a v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský

Více

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY OBSAH PRAVIDLA 1. Poslání 2. Cíle 3. Zásady 4. Pro koho je služba určena 5. Jaké jsou formy služby 6. Základní informace ke službě 7. Poskytujeme 8. Neposkytujeme 9. Kdy máme otevřeno

Více

Poslání služby Cíl služby Zásady služby

Poslání služby Cíl služby Zásady služby Poslání služby Posláním Centra poradenství a pomoci Znojmo je poskytovat informace a pomoc osobám, které se nacházejí v nepříznivé životní situaci. Prostřednictvím poradenství napomáháme k posílení kompetencí

Více

SMLOUVA. o poskytování Odlehčovacích služeb

SMLOUVA. o poskytování Odlehčovacích služeb uzavřená mezi: SMLOUVA o poskytování Odlehčovacích služeb Kostka Krásná Lípa p. o. Masarykova 1094/4 407 46 Krásná Lípa zastoupená ředitelkou Hanou Volfovou (dále poskytovatel) a Jméno, příjmení: Datum

Více

Zaměstnanec je při výkonu služby povinen dodržovat práva skupin a jednotlivců,

Zaměstnanec je při výkonu služby povinen dodržovat práva skupin a jednotlivců, ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCŮ DS Strana: 1/6 Změna: 0 Etický kodex zaměstnanců DS Wágnerka Tento etický kodex byl napsán z důvodu ujednocení náhledu na standardy chování všech zaměstnanců Domova pro seniory

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO 44990260 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 37 Odborné sociální poradenství NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 37BK208 - Charitní poradna - odborné sociální

Více

NADĚJE POBOČKA KADAŇ JANA ŠVERMY 569, KADAŇ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KADAŇ

NADĚJE POBOČKA KADAŇ JANA ŠVERMY 569, KADAŇ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KADAŇ NADĚJE POBOČKA KADAŇ JANA ŠVERMY 569, 432 01 KADAŇ VEŘEJNÝ ZÁVAZEK SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NADĚJE POBOČKA KADAŇ OBSAH 1. POSLÁNÍ A ZÁSADY NADĚJE... 2 2. CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ... 3 2.1. Nabídka služeb... 3 2.2. Poslání,

Více

Člověk v tísni, o.p.s.

Člověk v tísni, o.p.s. Člověk v tísni, o.p.s. Název: Terénní program, Člověk v tísni o. p. s Šafaříkova 24, Praha Svaz bojovníků za svobodu 68 37701 Rokycany Telefon služby +420 777787691, +420 739220905 Terénní pracovnice:

Více

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 Standard č. 1 - Cíle a způsoby poskytování služeb Závazný metodický pokyn č. 1 Druh služby: Domov pro seniory ETICKÝ

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. I neslyšící si občas potřebuje zatelefonovat

Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. Tichá linka. I neslyšící si občas potřebuje zatelefonovat Tichá linka CENTRUM ONLIN PRO OSOBY SE SLUCH Tichá linka Tichá linka I neslyšící si občas potřebuje zatelefonovat CENTRUM ONLIN PRO OSOBY SE SLUCH Tichá linka CENTRUM ONLINE KOMUNIKACE PRO OSOBY SE SLUCHOVÝM

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Vypracoval: Mgr. Michaela Machková Sociální pracovník Schváleno: 30.03.2015 Kontakty: vedoucí oddělení sociálních služeb: Mgr. Darina Kolková

Více

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu Vnitřní pravidla pro poskytování odborného sociálního poradenství Kontakty: sociální pracovník pověřený vedením vstupních bytů

Více

od roku 1989 procesem transformace sociální péče zajišťovaná státem se proměnila v široké spektrum nabídky sociálních služeb poskytovaných též

od roku 1989 procesem transformace sociální péče zajišťovaná státem se proměnila v široké spektrum nabídky sociálních služeb poskytovaných též od roku 1989 procesem transformace sociální péče zajišťovaná státem se proměnila v široké spektrum nabídky sociálních služeb poskytovaných též nestátními neziskovými organizacemi, církvemi, samosprávou

Více

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Zámek Nová Horka, příspěvková organizace Chráněné bydlení Nový Jičín Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Účinnost: od 1. 7. 2014 Plánovaná aktualizace: červenec 2015 Standard č.

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domov na Kalvárii s.r.o. Jaroměřice 271, 569 44 IČ: 287 74 604 VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY O nás Poskytovatelem je Domov na Kalvárii s.r.o., poskytující sociální službu typu pečovatelská

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže, Emy Destinové 1, 370 05 (Středisko) Název pracoviště: NZDM Oráč Místo poskytování služeb: Komunitní centrum na sídlišti Máj, A.

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY:

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, identifikátor:1899810 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním sociálně

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063 POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním služby Odborného sociálního

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Centrum pro integraci cizinců o.p.s. Sociální rehabilitace 70

Více

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY dle 79 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel: Lístek, o.p.s. Kroupova 427/102a, 625 00 Brno - Starý Lískovec Název služby: Pečovatelská služba

Více

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů Ochrana osobních údajů a právo na informace Úřad pro ochranu osobních údajů JUDr. Alena Kučerová Březen 2011 Ústavní zakotvení ochrany osobních údajů, právo na ochranu soukromí Listina základních práv

Více

Etický kodex. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec. Pístina 59, Stráž nad Nežárkou. Aktualizováno k

Etický kodex. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec. Pístina 59, Stráž nad Nežárkou. Aktualizováno k Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Etický kodex z a m ě s t n a n c e Aktualizováno k 1. 7. 2011 organizace zřizovaná Jihočeským krajem Etický kodex zaměstnance

Více

Zajištění svobodného přístupu k informacím

Zajištění svobodného přístupu k informacím Zajištění svobodného přístupu k informacím Vnitřní předpis 11/2014 Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice IČ 48161071 Č. j. DM-020/1743/2014 Originál: Sekretariát Platnost

Více

2. OCHRANA PRÁV OSOB VYUŽÍVAJÍCÍCH PEČOVATELSKOU SLUŽBU A SLUŽBU V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB

2. OCHRANA PRÁV OSOB VYUŽÍVAJÍCÍCH PEČOVATELSKOU SLUŽBU A SLUŽBU V CENTRU DENNÍCH SLUŽEB Pečovatelská služba Rakovník Wintrovo nám. 1903, 269 01 Rakovník, IČO: 47012790 Příspěvková organizace Města Rakovníka, zřízená ke dni 1.10.1992 2. OCHRANA PRÁV OSOB VYUŽÍVAJÍCÍCH PEČOVATELSKOU SLUŽBU

Více

INFORMAČNÍ BALÍČEK PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU

INFORMAČNÍ BALÍČEK PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU INFORMAČNÍ BALÍČEK PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU Místo poskytování sociální služby Azylový dům SÁRA Třinec se nachází na ulici Hraniční č. 280, 739 61 Třinec- Kanada v budově Slezské diakonie. Je dostupný z autobusové

Více

Systém CPA (Care Programme Approach, Programový přístup k péči)

Systém CPA (Care Programme Approach, Programový přístup k péči) Systém CPA (Care Programme Approach, Programový přístup k péči) care plan Co je systém CPA? Systém CPA Plan Programovému přístupu k péči se jinak říká také systém CPA. Systém CPA se stará o to, abyste

Více

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby

Standard č. 1. Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Standard č. 1 Cíle a způsoby poskytování Terénní odlehčovací služby Terénní odlehčovací služba, jejímž zřizovatelem je Církevní střední zdravotnická škola s.r.o., Grohova 112/16, 602 00 Brno, má písemně

Více

Sociálně-právní ochrana dětí OSPOD

Sociálně-právní ochrana dětí OSPOD Sociálně-právní ochrana dětí OSPOD Na oddělení sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD) pracují sociální pracovníci a sociální kurátoři, kteří mají na starost děti a jejich rodiny. OSPOD sídlí na městském

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

Etický kodex chování ABC Data

Etický kodex chování ABC Data Etický kodex chování ABC Data Úvod Zaměstnanci ABC Data jsou povinni pracovat bezúhonně a s vzájemným respektem, v souladu se všemi zákony a etickými normami chování. Platnost etického kodexu Všichni zaměstnanci

Více

Podpora pěstounů, Krok pro všechny generace z. s. Mariánská 551, Česká Lípa,

Podpora pěstounů, Krok pro všechny generace z. s. Mariánská 551, Česká Lípa, Standard č. 1 Cíle a způsoby činnosti pověřené osoby Kritérium 1a Pověřená osoba má písemně definováno a zveřejněno poslání, cíle, cílovou skupinu a zásady své činnosti, a to formou srozumitelnou cílové

Více

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Soubor informací o poskytované službě DŮM NA PŮL CESTY Centrum sociálních služeb Ostrava, příspěvková organizace

Více

Smlouva o poskytování pečovatelské služby

Smlouva o poskytování pečovatelské služby OBLASTNÍ CHARITA UHERSKÉ HRADIŠTĚ Domácí pečovatelská služba Náměstí Míru 464, 686 01 Uherské Hradiště Tel.: 572 552 835, 602 155 402, E-mail: dps@uhradiste.charita.cz číslo smlouvy: /2012 výtisk: počet

Více

Dobrý den, vážení neslyšící

Dobrý den, vážení neslyšící Dobrý den, vážení neslyšící Dovolte mi přivítat Vás dnes na našem setkání Co Vás čeká? Chceme Vám dát informace o TLUMOČNICKÝCH SLUŽBÁCH, tak aby jste všemu rozuměli CO TO JSOU TLUMOČNICKÉ SLUŽBY? Jsou

Více

Veřejný závazek OSP. Život bez bariér, z.ú. Lomená 533 509 01 Nová Paka IČO 266 52 561

Veřejný závazek OSP. Život bez bariér, z.ú. Lomená 533 509 01 Nová Paka IČO 266 52 561 Veřejný závazek OSP Poskytovatel sociální služby: Život bez bariér, z.ú. IČO: 26652561 DIČ: CZ 26652561 č.ú.: 78-8511550297/0100 u KB Nová Paka IBAN: CZ6001000000788511550297 SWIFT: KOMBCZPPXXX Internetové

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY 1. CÍLE A ZÁSADY POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY 1. CÍLE A ZÁSADY POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Dětský domov a Školní jídelna v Novém Strašecí Okružní 647, 271 01 Nové Strašecí příspěvková organizace Středočeského kraje 313 572 136, 313 574 181 reditel@strasidylko.cz www.strasidylko.cz Sociálně aktivizační

Více

Soukromí nade vše. Čím víc toho o sobě prozradíme, tím jsme zranitelnější. Ing. Simona Martínková Masarykovo gymnázium, Plzeň

Soukromí nade vše. Čím víc toho o sobě prozradíme, tím jsme zranitelnější. Ing. Simona Martínková Masarykovo gymnázium, Plzeň Soukromí nade vše Čím víc toho o sobě prozradíme, tím jsme zranitelnější Ing. Simona Martínková Masarykovo gymnázium, Plzeň Obsah Ochrana osobních údajů Ochrana osobnosti Antispamový zákon Zákon o regulaci

Více

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY Poslání služeb Česká společnost AIDS pomoc, o. s. (ČSAP), založena v roce 1989 z řad prvních HIV pozitivních, je jednou z největších nestátních

Více

37 - Odborné sociální poradenství

37 - Odborné sociální poradenství Zpracovatel: QQT, s.r.o. Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V Karlovarském kraji plánujeme sociální služby společně, která byla

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBA TERÉNNÍ PROGRAMY - VEŘEJNÝ ZÁVAZEK:

SOCIÁLNÍ SLUŽBA TERÉNNÍ PROGRAMY - VEŘEJNÝ ZÁVAZEK: SOCIÁLNÍ SLUŽBA TERÉNNÍ PROGRAMY - VEŘEJNÝ ZÁVAZEK: POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, Terénní sociální práce Chomutov

Více

Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu.

Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu. Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu. KLUB LABYRINT sociálně aktivizační služba pro rodiny

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Sociální poradenství 5. Sociální poradna, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1.Základní údaje Poslání služby Posláním Sociální poradny

Více

Dospělí lidé s mentálním a vícenásobným postižením, kteří v současné době nemají možnost pracovat z různých důvodů na běžném trhu práce.

Dospělí lidé s mentálním a vícenásobným postižením, kteří v současné době nemají možnost pracovat z různých důvodů na běžném trhu práce. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Sociálně terapeutická dílna, B. Smetany 35, Město Albrechtice, PSČ 793 95 Popis realizace služby Posláním sociálně terapeutické

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV ŽADATELE: Společenství Romů na Moravě, Romano jekhetaniben pre Morava DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: terénní programy NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ

Více

Metodický pokyn č. 4

Metodický pokyn č. 4 Metodický pokyn č. 4 Poradna pro cizince a uprchlíky DIECÉZNÍ KATOLICKÁ CHARITA HRADEC KRÁLOVÉ Velké náměstí 37/46, 500 01 Hradec Králové, IČO: 42197449 Název: Poslání, cíle a principy poradny pro cizince

Více

Etický kodex řádného člena Asociace bilanční diagnostiky

Etický kodex řádného člena Asociace bilanční diagnostiky Etický kodex řádného člena Asociace bilanční diagnostiky Praha, červen 2015 Preambule Hlavním úkolem kodexu je vymezit pravidla pro členy Asociace bilanční diagnostiky, stanovit žádoucí standardy a garantovat

Více

Smlouva o poskytnutí služby Sociální rehabilitace - vzor

Smlouva o poskytnutí služby Sociální rehabilitace - vzor Smlouva o poskytnutí služby Sociální rehabilitace - vzor Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) LUXOR Poděbrady Komunitní centrum, Tyršova 678/21, Poděbrady III, 290 01 Poděbrady v textu

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ POSKYTOVATEL: Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí, oddělení sociálních služeb Těšínská

Více

Etický kodex sociálního pracovníka České republiky

Etický kodex sociálního pracovníka České republiky Etický kodex sociálního pracovníka České republiky Preambule 1. Sociální práce je profese a akademická disciplína, která podporuje sociální změnu, sociální rozvoj, řešení problémů v mezilidských vtazích,

Více

Vnitřní pravidla služby odborného sociálního poradenství Občanské poradny Opava

Vnitřní pravidla služby odborného sociálního poradenství Občanské poradny Opava Vnitřní pravidla služby odborného sociálního poradenství Občanské poradny Opava Vedoucí střediska Občanské poradny: Mgr. Lucie Vehovská Adresa: Kylešovská 10, 746 01 Opava Telefonní spojení: 553 616 437,

Více

STANDARD Č. 2 OCHRANA PRÁV OSOB PRÁVA UŽIVATELŮ

STANDARD Č. 2 OCHRANA PRÁV OSOB PRÁVA UŽIVATELŮ STANDARD Č. 2 OCHRANA PRÁV OSOB PRÁVA UŽIVATELŮ Pečovatelská služba Poskytovatel má písemně zpracována vnitřní pravidla pro předcházení situacím, v nichž by v souvislosti s poskytováním sociální služby

Více

spolu v souladu s 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli tuto

spolu v souladu s 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách uzavřeli tuto Diakonie ČCE středisko v Jablonci nad Nisou Se sídlem: E. Floriánové 8, 466 01 Jablonec nad Nisou IČO: 736 33 992 Tel.: 730 844 353 e-mail: sas.jablonec@diakonie.cz zastoupené: Bc. Lenkou Špringlovou jakožto

Více

DOHODA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

DOHODA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOHODA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Dílna Eliáš, zastoupená Bc. Marií Kadlecovou, Eliášova 20, 160 00 Praha 6, IČO: 26517132 (dále jen Poskytovatel) a Jméno a Příjmení:... narozený/á:... bydlící na adrese:......

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. pro poskytování Sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi. Údaje o poskytovateli sociální služby

VNITŘNÍ PRAVIDLA. pro poskytování Sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi. Údaje o poskytovateli sociální služby VNITŘNÍ PRAVIDLA pro poskytování Sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi Údaje o poskytovateli sociální služby Diakonie ČCE středisko Světlo ve Vrchlabí Sociálně-aktivizační systémy pro rodiny

Více

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012

Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Zpráva o činnosti Agentury pro občany za rok 2012 Agentura pro občany navazuje svou činností na poslání Občanského sdružení KROK "nabídnout lidem podporu osobního růstu pro změnu života". Pomáhá lidem

Více

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02. Raná péče. Dřevařská 13, Cheb 350 02

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02. Raná péče. Dřevařská 13, Cheb 350 02 Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 Raná péče Dřevařská 13, Cheb 350 02 Nejčastější dotazy a otázky týkající se sociální služby Rané péče Informace

Více