Zapisovatelkou jednání jmenovala paní starostka Mgr. Kateřinu Kárskou.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zapisovatelkou jednání jmenovala paní starostka Mgr. Kateřinu Kárskou."

Transkript

1 Spisový znak: Počet listů dokumentu: 14 Počet listů příloh:2+2+2(usnesení) Spisová značka: SEK/18588/2012/KKa Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 11. července 2012 na sále lanškrounského zámku od hod. Přítomni: Mgr. Zdeněk Baborák, Milan Bednář, MUDr. Ivo Beránek, Ing. Bohumil Bernášek, PaedDr. Marie Borkovcová, Mgr. Monika Dušková, Mgr. Pavel Dvořáček, Tomáš Janouch, MUDr. Václav Kment, Ing. Martin Košťál, Roman Krajči, Tomáš Krč, Stanislav Popelář, Mgr. Martin Roller, Ladislav Sychra, Ing. Jan Šebrle (příchod v 17:02 hod), MVDr. Vojtěch Švarc, Mgr. Stanislava Švarcová, Ing. Ladislav Verner, Mgr. Radim Vetchý. Omluveni: Jan Kolomý Zvukový záznam (MP3 194MB) 1. Zahájení Paní starostka zahájila zasedání zastupitelstva města a sdělila, že veřejnost byla o svolání zasedání informována vyvěšením oznámení na úřední desce a na webových stránkách města, svolání bylo plakátováno a bylo zveřejněno v Listech Lanškrounska (dále jen LL ). Všichni členové zastupitelstva obdrželi pozvání. Podle údajů z prezence je přítomno 19 členů zastupitelstva města (dále jen ZM ) a tedy podle 92, odst. 3 zákona o obcích je schopno se usnášet. Z posledního jednání ZM dne byl pořízen zápis podle 95 zákona o obcích, který je uložen na sekretariátě Městského úřadu Lanškroun (dále jen MěÚ ) a k zápisu nebyla ve smyslu zákona o obcích podána námitka. Zapisovatelkou jednání jmenovala paní starostka Mgr. Kateřinu Kárskou. Ověřovateli zápisu navrhla paní starostka paní Mgr. Pavla Dvořáčka a pana Romana Krajčiho, protože nikdo z přítomných neměl jiný návrh, nechala o něm hlasovat: výsledek hlasování: pro: 17 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Janouch, Kment, Košťál, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Švarc, Švarcová, Verner, Vetchý) zdrž.: 2 (Dvořáček) nehl.: 1 (Krajči) nepř.: 1 (Šebrle) Navrhla, aby se dnešní jednání řídilo tímto programem: 1. Zahájení 2. Zpráva rady města 3. Zpráva městského úřadu 4. Vstupy veřejnosti 5. Hlavní část jednání a) Různé b) Městská policie c) Odbor vnitřních věcí d) Záležitosti v oblasti sociálních věcí a zdravotnictví e) Záležitosti v oblasti kultury a školství f) Majetkové záležitosti g) Finanční záležitosti Zápis ZM Strana 1 (celkem 27)

2 6. Vstupy veřejnosti 7. Vstupy zastupitelů 8. Závěr výsledek hlasování: pro: 19 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Janouch, Kment, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Švarc, Švarcová, Verner, Vetchý) nepř.: 1 (Šebrle) Program jednání ZM byl schválen. Paní starostka dále uvedla, že dle jednacího řádu je povinna zeptat se přítomných členů ZM, zda chtějí učinit oznámení o osobním zájmu či sdělit skutečnosti nasvědčující případnému střetu zájmu u některých bodů navržených k projednání. Pan Janouch oznámil, že by mohl být ve střetu zájmů u bodu 06_03. Paní starostka vzala toto oznámení na vědomí. 2. Zpráva rady města Pan Mgr. Zdeněk Baborák, člen rady města, přednesl zprávu rady města (dále jen RM ) za období červen - červenec 2012 (viz příloha podkladových materiálů ZM). Zpráva obsahovala informace o přijatých usneseních RM a o průběhu jednání jednotlivých jednání RM v daném období. Paní starostka otevřela rozpravu k tomuto bodu. Pan Krajči vznesl dotaz, zda od posledního jednání zastupitelstva města existuje něco nového v kauze Gurman Lanškroun, s. r. o. Pan Kužel, právník města, odpověděl, že v době od posledního zastupitelstva města nebylo žádné další soudní jednání nařízeno ani žádné neproběhlo. Pan Krajči podotkl, že se dotázal, zda existují nějaké nové skutečnosti, dokumenty nebo zda tyto spory nepřebírá jiná právnická firma. Paní starostka odpověděla, že jedná o tom, že tento spor bude přebírat advokátní kancelář Hartmann, Jelínek a partneři, s. r. o., jmenovitě pan JUDr. Milan Jelínek. Pan Krajči vznesl dotaz, zda existují nějaké nové dokumenty ke kauze Gurman Lanškroun, s. r. o. popřípadě další finanční požadavky. Paní starostka odpověděla, že je zde finanční požadavek, příslušný dokument bude panu Krajčimu dodán. Pan Krajči uvedl, že mu stačí kopie tohoto dokumentu. Pan Krajči vznesl další dotaz, jak probíhá reklamační řízení ve věci vychýlené gambionové zdi u Pivovarského parku. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku odpověděl, že od posledního jednání zastupitelstva města se v této věci nic nového neudálo. Zápis ZM Strana 2 (celkem 27)

3 Pan Krajči vznesl dotaz, zda bude Město Lanškroun požadovat reklamaci této stavby. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku odpověděl, že toto je rozhodnutí Města Lanškroun a doplnil, že on reklamační řízení klidně zahájí znovu. Pan Krajči vznesl dotaz na vedení města, kdy bude zahájeno další reklamační řízení ve věci vychýlené gambionové zdi u Pivovarského parku. Paní starostka odpověděla, že neví, kdy přesně bude zahájeno nové reklamační řízení. Pan Krajči vznesl další dotaz, zda je něco nového s budovou na Pivovarském náměstí, která je v havarijním stavu a ke které se v minulém roce vyjadřoval statik. Pan Bernášek se dotázal pana Krajčiho o jakou budovu se jedná. Pan Krajči odpověděl, že se jedná o bývalé pivovarské sklepy. Pan Bernášek odpověděl, že v této věci se zatím nepokročilo. Jednou z variant je, že bude tato budova nabídnuta k prodeji prostřednictvím realitní kanceláře nebo bude tuto situaci řešit samo Město Lanškroun. Pan Krajči vznesl dotaz, kdy budou tyto kroky učiněny. Pan Bernášek odpověděl, že tato problematika bude řešena na některém z následujících jednání rady města. Pan Krajči vznesl další dotaz, co je nového v souvislosti se společností Metrostav, a. s. Paní starostka odpověděla, že ze strany společnosti Metrostav, a. s., žádná písemnost doručena nebyla. Dále uvedla, že během telefonického rozhovoru jí bylo sděleno, že společnost Metrostav, a. s., plánuje podat na Město Lanškroun žalobu. Pan Krajči se dotázal, proč se již nebudou k jednotlivý bodům zápisu stříhat zvukové záznamy z jednání zastupitelstva města. Pan tajemník odpověděl, že IT pracovník MěÚ tímto tráví velké množství času. Záznam se bude připojovat k zápisům vcelku. Pan Janouch vznesl dotaz, proč rada města neschválila jednat o příspěvku na nový povrch chodníku v ul. Dobrovského se společností Omega tech, s. r. o., která do něho bude pokládat svůj kabel. Pan Bernášek odpověděl, že návrh byl radě města předložen a rada rozhodla, že firma Omega tech, s. r. o., zaplatí pouze věcné břemeno a nebude přispívat na finální úpravu chodníku. Pan Janou vznesl dotaz, proč tak rada města rozhodla. Uvedl, že v případě, že by město neprovádělo výkop, by firma musela uvést chodník po uložení kabelů do původního stavu a vynaložit tak nějaké finance. V tomto případě firma ušetří. Dotázal se, proč tyto náklady jsou na stranu města. Pan Bernášek odpověděl, že hovoří ve smyslu usnesení rady města a je povinen respektovat její rozhodnutí. Pan Janouch vznesl dotaz, že je možnost aby Město ušetřilo a nemuselo hradit náklady v plné výši. Zápis ZM Strana 3 (celkem 27)

4 Pan Bernášek odpověděl, že někteří členové rady viděli problém v tom, že nejsou vyjasněny majetkové vztahy. Pan Janouch uvedl, že by možná byla vhodná forma daru a zmínil, že rada města mohla zadat odborníkovi, aby nalezl vhodné řešení. Pan Krajči uvedl, že věcné břemeno se samotným položením nemá nic společného a po společnosti OMEGA tech, s. r. o., by požadoval příspěvek. Do rozpravy se dále nikdo nepřihlásil, proto jí paní starostka uzavřela. 3. Zpráva městského úřadu Pan tajemník přednesl souhrnnou zprávu MěÚ za období červen červenec 2012 (viz příloha podkladových materiálů ZM). Paní starostka otevřela rozpravu k tomuto bodu. Do rozpravy se nikdo nepřihlásil, proto jí paní starostka uzavřela. 4. Vstupy veřejnosti Pan Fiala, občan města, uvedl, že na minulém jednání ZM bylo odsouhlaseno, že se bude opravovat ul. Nepomucká a ul. Polní nákladem ,-- Kč. Tato částka byla jím zpochybněna a bylo jím naznačeno, že částka je neúměrně vysoká. Paní starostkou mu bylo odpovězeno, že pokud umí nalézt někoho jiného, kdo bude levnější, může se do soutěže přihlásit. Uvedl, že vytipoval 5 firem, které se na něj neustále obracejí s tím, že neví, k čemu se mají vyjádřit, když doposud nebylo vypsáno žádné výběrové řízení. Vznesl dotaz, jak bude tato situace řešena časově a jakým způsobem se firmy budou moci dozvědět, jakým způsobem se mohou přihlásit do výběrového řízení. Paní starostka uvedla, že na termínu dokončení výstavby trvá a výběrové řízení bude řádně vyhlášeno. Uvedla, že bližší informace k této věci poskytne pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku. Pan Fiala, občan města, vznesl další dotaz, odkud se bude opravovat chodník v ul. Dobrovského. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku uvedl, že vyhlásit výběrové řízení na ul. Nepomuckou a ul. Polní plánují během měsíce července, realizace bude na podzim. Stavební povolení k ulici Polní by mělo být odborem dopravy vydáno v nejbližších dnech. Výběrové řízení bude standardně vyvěšeno na webu města, plánováno je také oslovit několik firem přímo. Dále pan Pražan zodpověděl dotaz k výstavbě k chodníku v Dobrovského, kde uvedl, že projektovou dokumentaci budou mít obě dvě části. Pan Calda, občan města, uvedl, že projevil zájem o koupi pozemku v ul. Lidické a domnívá se, že splnil všechny podmínky pro prodej a dotázal se, proč rada města tento prodej zamítla. Pan Krajči navrhl předřadit bod, který se týká Pana Caldy předřadit před ostatní body. Paní starostka uvedla, že bere toto na vědomí, ale nejprve budou dokončeny vstupy veřejnosti. Dále uvedla, že pan Calda splnil všechny náležitosti pro prodej tohoto pozemku, ale rada nedoporučila tento prodej zastupitelstvu města prodat za danou cenu tento pozemek. Pan Calda, občan města, uvedl, že RM nebo ZM částku vyvěsila podruhé. Paní starostka uvedla, že tato částka je vyvěšena asi dva roky. Zápis ZM Strana 4 (celkem 27)

5 Pan Calda, občan města, uvedl, že by měla být vyvěšena cena, dle představ RM. Paní starostka uvedla, že RM nedoporučila za tuto cenu nemovitost prodat a doplnila, že rozhodnutí ZM může být zcela jiné. Paní Sitová, občanka města, uvedla, že by chtěla pochválit současný stav Koupaliště Lanškroun, také však zmínila, že na toaletě pro invalidy je umístěn přebalovací pult, ale tato toaleta je uzamčena a není označena tak, aby bylo jasné, že je zde umístěn přebalovací pult a také by zde mělo být napsáno, kde si mohou klíč k toaletě zapůjčit. Doporučila toto místo řádně označit. Další její dotaz směřoval k ekologické havárii, která nastala minulý týden. Vznesla dotaz, o odkud zamoření pochází a zda se jednalo o první takovou havárii v tomto místě. Pan tajemník odpověděl, že tato ekologická havárie se stala, byly odeslány vzorky ryb a hned jak budou obdrženy výsledky a bude jasné, o jakou chemikálii se jednalo, bude se případ řešit dále. Paní Sitová, občanka města, vznesla dotaz, zda se tato havárie stala poprvé. Pan tajemník uvedl, že nemá informace, že by se již dříve nějaká havárie stala. Paní Sitová, občanka města, se dotázala na škody způsobené touto havárií. Pan tajemník odpověděl, že zjistí příslušné informace na odboru životního prostředí, které následně sdělí. Paní Sitová, občanka města, vznesla další dotaz, týkající se plánovaných úprav v Kině Lanškroun, přesněji pak bezbariérového vstupu, který je plánován v zadní části budovy. Uvedla, že by bylo vhodnější udělat pořádný bezbariérový vstup v přední části budovy, tak aby imobilní spoluobčané mohli vstupovat stejným vchodem. Paní starostka uvedla, že ví, že vchod není zcela dle norem a není to zcela optimální řešení a vznesla dotaz na pana Pražana, kolik bude stát oprava vchodu. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku odpověděl, že přesnou částku zjistí, protože navýšení se netýká pouze bezbariérovosti, ale i vstupních dveří Pan Vetchý uvedl, že se přimlouvá za návrh paní Sitové a uvedl, že není vhodné, aby imobilní občané vstupovali zadním vchodem a pokud to bude jen trochu možné, bylo by vhodné, aby imobilní občané chodili předním vchodem jako všichni ostatní. Paní Sitová, občanka města, vznesla další dotaz týkající se položených dotazů na webu města. Uvedla, že v současné době je tam několik jejích nezodpovězených dotazů. Zmínila, že bohužel již skoro rok nechodí zpětný mail, který ohlašuje položení dotazu a je tedy možné, že některý z dotazů ani nedošel. Bylo by vhodné, kdyby bylo potvrzování dotazů znovu zprovozněno. Dále podotkla, že na jeden z jejich dvou dnes položených dotazů bylo částečně odpovězeno. Jednalo se o dotaz k projektu WILL. Podle informací z neoficiálních zdrojů mělo jet v rámci tohoto projektu na Kypr původně 8 lidí, nakonec však jeli pouze 4. Dle ní byla žádost pro dobrovolníky sestavena velmi nevhodně. Dále se dotázala, dle čeho byli vybíráni zástupci výpravy, a proč nejel například někdo ze zastupitelů či členů komise. Paní starostka odpověděla, že byla stanovena jasná kritéria na osoby, která musela být splněna. Paní Sitová, občanka města, vznesla další dotaz, zda někdo sleduje, jak rychle je odpovídáno na dotazy položené na webu města a také se dotázala, na kompetence rady města. Zápis ZM Strana 5 (celkem 27)

6 Paní starostka odpověděla, že kompetence rady města zodpoví na webu města ona sama a k problematice účasti dobrovolníků na projektu WILL uvedla, že sama měla velký zájem na tom, aby se tohoto projektu zúčastnilo více dobrovolníků, zájem však nebyl tak vysoký. Paní Brejšová, vedoucí kanceláře starosty a tajemníka uvedla, že dobrovolníky neoslovovali sami, ale využili k tomu organizace, o kterých vědí, že jsou v nějakém kontaktu s dobrovolníky a doplnila, že pokud nejsou peníze rozpočtovány, nelze říci, že budou účastníkům přidány peníze na letenky. Dále uvedla k článku, který byl vydán k tomuto projektu, že byl připraven na tiskovou konferenci, která proběhla dnes dopoledne, a nebylo tedy možné tento článek zveřejnit dříve. Pan tajemník doplnil informace k úhynu ryb při ekologické havárii, které se mu během jednání podařilo zjistit. Uvedl, že bylo zjištěno, že se jedná o biologické znečištění a celkem uhynulo 130 kg ryb. Do vstupů veřejnosti nebyl dále nikdo přihlášen, proto paní starostka bod vstupy veřejnosti ukončila. Na návrh pana Krajčiho bylo procesně hlasováno o předřazení bodu 06_02 na začátek jednání ZM. Výsledek hlasování: pro: 18 (Baborák, Bednář, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Janouch, Kment, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Švarc, Švarcová, Verner, Vetchý) proti: 1 (Beránek) nepř.: 1 (Šebrle) Návrh pana Krajčiho byl přijat, bod 06_02 byl předřazen na začátek jednání ZM _06_02 Prodej pozemků v ulici Lidická Pan Janouch uvedl, že pan Calda zmínil, že byl zveřejněn prodej pozemku za 100kč/m 2 a uvedl, že pokud město vyhlásí nějaký záměr a pak ho nedodrží, je to špatně. Paní starostka uvedla, že se domnívá, že to právně v pořádku je. Pan Kužel, právník města, požádal, aby mu pan Janouch upřesnil informace k tomuto bodu. Pan Janouch upřesnil informace k tomuto bodu. Pan Kužel, právník města, uvedl, že tento postup, který rada města zvolila, je obchodním přístupem k prodeji vlastního majetku a doporučující cena pro 1., 2. a 3. zónu je pouze doporučující a může být stanovena jinak. Dále uvedl, že on sám nevidí v tomto postupu nic, co by mělo být v rozporu s nějakým zákonem. Pan Šebrle příchod najednání ZM v 17:02 hod. Pan Janouch uvedl, že město zveřejnilo záměr s nějakými podmínkami a poté tyto podmínky změní, ovšem záměr změněn nebyl. Pan Kužel, právník města, uvedl, že po právní stránce na tomto není nic špatného. Pan Krajči uvedl, že s panem Kuželem nesouhlasí, protože město přijalo před několika lety pravidla pro prodej majetku. Rada města by se měla řídit pokyny zastupitelstva města, které jsou schváleny v pravidlech prodeje, kdy rada města může podmínky prodeje stanovovat pouze v případě staveb. V žádném případě nemůže nastavovat parametry v případě prodeje pozemků. Dále vznesl dotaz na paní Vídeňskou, kolik by stál tento pozemek dle pravidel. Zápis ZM Strana 6 (celkem 27)

7 Paní Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku, odpověděla, že pozemek by měl cenu 900 Kč/m 2. Pan Krajči uvedl, že v tomto případě se jedná o necelý ,--Kč a tato cena měla být také zveřejněna. Cena 100 Kč/m 2 by mohla být zveřejněna pouze v případě, že by tuto cenu nejprve schválilo zastupitelstvo města. Dále se dotázal paní Vídeňské, zda je již známá cena demolice tohoto objektu. Paní Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku, uvedla, že na demolici této stavby je projektová dokumentace, kterou zpracovával Ing. Antonín Němec. Rozpočtové náklady činí ,-- Kč v cenách roku Pan Krajči vznesl dotaz, zda byla tato cena nějak aktualizována. Paní Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku, uvedla, že byla zpracována nabídka od Technických služeb Lanškroun, s. r. o., dále byla konzultována i s dalšími stavebními firmami, kterými bylo řečeno, pokud by demolice probíhala na vlastní náklady, není možné dostat se pod ,-- Kč. Cenová nabídka Technických služeb Lanškroun, s. r. o., činí ,-- Kč z toho samotná demolice činí ,-- Kč a uložení materiálu ,-- Kč. Pan Krajči uvedl, že za cenu 900 Kč/m 2 je tento pozemek neprodejný. Paní Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku, uvedla, že na jednání rady města, na kterém byla stanovena cena pozemku, navrhovala cenu ,-- Kč. Bohužel se jí nepovedlo tuto cenu prosadit i přes to, že upozorňovala na to, že nabídky zájemců budou při zvýšení ceny nižší a nesplní tak podmínky pro prodej. Pan Verner uvedl, že je nějakou dobu členem rady města a není v této radě nikdo, kdo přemýšlí jako hospodář. Uvedl, že jakýkoli majetek lze prodat pouze jednou, a to výhodně nebo nevýhodně. Uvedl, že pan Krajči by byl první, kdo by se ozval, kdyby Město prodalo pozemek za Kč,--, že je to málo. Pan Janouch reagoval na pana Vernera, že v případě, že by se cena ,-- Kč týkala pouze prodeje pozemku, je to málo, ale zde se počítá i s demolicí na náklady budoucího kupujícího. Pan Verner uvedl, že ze zkušenosti může uvést, že v případě, že by tuto nemovitost kupoval on, by za demolici v přímých nákladech nezaplatil více než ,-- Kč. Paní Borkovcová požádala, aby se členové zastupitelstva vrátili k věci prodeje a vznesla protinávrh usnesení v následujícím znění: Zastupitelstvo města Lanškroun se seznámilo s žádostí čj. MULA ze dne o koupi pozemků v ulici Lidická v Lanškrouně, rozhodlo prodat žadateli pozemky stpč. 651, ppč. 238 a část ppč. 3056/2 vše v k. ú. Lanškroun o celkové výměře cca m 2 na základě geometrického plánu č /2008 ze dne smlouvou o smlouvě budoucí kupní za cenu Kč ,-- s připočtením nákladů města spojených s prodejem pod podmínkou demolice domu čp. 281, Žichlínské Předměstí, Lidická ulice, Lanškroun na výše uvedeném pozemku na vlastní náklady a následné výstavby objektu v souladu s urbanistickým rázem v lokalitě a dle požadavků městského architekta a rozhodlo schválit text smlouvy o uzavření budoucí kupní smlouvy ve smyslu jednání zastupitelstva města. Dále se paní Borkovcová dotázala pana Caldy, zda by byl ochoten akceptovat tuto částku. Zápis ZM Strana 7 (celkem 27)

8 Pan Calda, občan města, odpověděl, že je ochoten tuto částku akceptovat. Pan Verner opustil jednání ZM v 17:25 hod. Pan Krajči vznesl protinávrh usnesení v následujícím znění: Zastupitelstvo města Lanškroun se seznámilo s žádostí čj. MULA ze dne o koupi pozemků v ulici Lidická v Lanškrouně, rozhodlo prodat žadateli pozemky stpč. 651, ppč. 238 a část ppč. 3056/2 vše v k. ú. Lanškroun o celkové výměře cca m 2 na základě geometrického plánu č /2008 ze dne smlouvou o smlouvě budoucí kupní za cenu Kč ,-- s připočtením nákladů města spojených s prodejem pod podmínkou demolice domu čp. 281, Žichlínské Předměstí, Lidická ulice, Lanškroun na výše uvedeném pozemku na vlastní náklady a následné výstavby objektu v souladu s urbanistickým rázem v lokalitě a rozhodlo schválit text smlouvy o uzavření budoucí kupní smlouvy ve smyslu jednání zastupitelstva města. Pan Beránek uvedl, že souhlasí s návrhem paní Borkovcové. Pan Vetchý uvedl, že také souhlasí s návrhem paní Borkovcové. Pan Martinec, vedoucí odboru stavební úřad, uvedl, že by se chtěl přimluvit, aby část usnesení, ve které je zmiňován městský architekt, v usnesení zůstala. Pan Krajči vznesl dotaz, kdo má doposud tuto budovu ve správě. Paní starostka odpověděla, že Městský bytový podnik. Pan Krajči uvedl, jaké jsou náklady na údržbu této nemovitosti. Pan Slezák, jednatel Městského bytového podniku Lanškroun, odpověděl, že přesnou částku nezná a navrhl, aby se u něho pan Krajči zastavil, přesná částka mu bude sdělena. Dále uvedl, že pokud by tato budova byla ve správě Městského bytového podniku ještě jednu zimu, částka by byla mnohonásobně vyšší. Pan Krajči vznesl dotaz na pana Martince, zda územní plán stanovuje, kolik podlaží může mít nová budova v tomto místě. Pan Martinec, vedoucí odboru stavební úřad, odpověděl, že pro tuto plochu je stanoveno,,bydlení městského typu, maximální počet podlaží pro bydlení tohoto typu si nebyl jist. Pan Kment uvedl, že by na základě pravidel pro prodej nemovitostí navrhl prodej touto metodou zrušit a tento prodej byl uskutečněn dle stanoviska rady města. Dále navrhl stáhnout tento bod z programu jednání zastupitelstva města. Paní Sitová, občanka města, podotkla, že historie bourání tohoto domu je starší záležitostí a právě pan Krajči tuto demolici shodil a byl pro prodej metodou demolice kupujícím. Pan Šebrle vznesl návrh usnesení v následujícím znění: Zastupitelstvo města Lanškroun se seznámilo s žádostí čj. MULA ze dne o koupi pozemků v ulici Lidická v Lanškrouně, rozhodlo prodat žadateli pozemky stpč. 651, ppč. 238 a část ppč. 3056/2 vše v k. ú. Lanškroun o celkové výměře cca m 2 na základě geometrického plánu č /2008 ze dne smlouvou o smlouvě budoucí kupní za cenu Kč ,-- s připočtením nákladů města spojených s prodejem pod podmínkou demolice domu čp. 281, Žichlínské Předměstí, Lidická ulice, Lanškroun na výše uvedeném pozemku na vlastní náklady žadatele a následné výstavby objektu v souladu s urbanistickým rázem v lokalitě a dle požadavků Zápis ZM Strana 8 (celkem 27)

9 městského architekta a rozhodlo schválit text smlouvy o uzavření budoucí kupní smlouvy ve smyslu jednání zastupitelstva města. Pan Krajči uvedl, že nerozumí tomu, proč zastupitelstvo města schvaluje nejprve první bod, ve kterém je schvalována demolice domu čp. 281 na pozemku stpč. 651 v k. ú. Lanškroun na náklady budoucího kupujícího výše uvedeného pozemku. Vznesl dotaz, proč se do usnesení doplňuje na, že demolici má provést ten, kdo nemovitost koupí. Pan Šebrle uvedl, že každé usnesení, v případě pořízení výpisu, může znít také samostatně. Pan Bernášek vznesl protinávrh usnesení v následujícím znění: Zastupitelstvo města Lanškroun rozhodlo o demolici domu čp. 281, Žichlínské Předměstí, Lidická ulice, Lanškroun na pozemku stpč. 651 v k. ú. Lanškroun. Pan Bernášek stáhl svůj protinávrh usnesení. Bez dalších dotazů a připomínek hlasováno o původním návrhu usnesení. 69/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun rozhodlo o demolici domu čp. 281, Žichlínské Předměstí, Lidická ulice, Lanškroun na pozemku stpč. 651 v k. ú. Lanškroun na náklady budoucího kupujícího výše uvedeného pozemku. Termín realizace do: (zaslání usnesení) Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku (zpráva čj. MULA 19066/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 18 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Janouch, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarc, Švarcová, Vetchý) zdrž.: 1 (Kment) nepř.: 1 (Verner) Hlasováno o protinávrhu pana Šebrleho: 70/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun se seznámilo s žádostí čj. MULA ze dne o koupi pozemků v ulici Lidická v Lanškrouně, rozhodlo prodat žadateli pozemky stpč. 651, ppč. 238 a část ppč. 3056/2 vše v k. ú. Lanškroun o celkové výměře cca m 2 na základě geometrického plánu č /2008 ze dne smlouvou o smlouvě budoucí kupní za cenu Kč ,-- s připočtením nákladů města spojených s prodejem pod podmínkou demolice domu čp. 281, Žichlínské Předměstí, Lidická ulice, Lanškroun na výše uvedeném pozemku na vlastní náklady žadatele a následné výstavby objektu v souladu s urbanistickým rázem v lokalitě a dle požadavků městského architekta a rozhodlo schválit text smlouvy o uzavření budoucí kupní smlouvy ve smyslu jednání zastupitelstva města. Termín realizace do: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku (zpráva čj. MULA 19066/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 18 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Janouch, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarc, Švarcová, Vetchý) zdrž.: 1 (Kment) nepř.: 1 (Verner) Paní starostka navrhla předřadit majetkové záležitosti za bod 06_02. O jejím návrhu bylo následně Zápis ZM Strana 9 (celkem 27)

10 procesně hlasováno. výsledek hlasování: pro: 18 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Kment, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarc, Švarcová, Vetchý) zdrž.: 1 (Janouch) nepř.: 1 (Verner) Návrh paní starostky byl přijat, majetkové záležitosti byly přeřazeny za bod 06_02. 5f) Majetkové záležitosti _06_01 Demolice domu čp. 114 v Dolním Třešňovci Pan Krajči vznesl dotaz, jaká bude cena demolice tohoto domu. Paní Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku, uvedla, že by chtěla upozornit, že cena demolice bude soutěžena. Předběžně se jedná o nabídku Technických služeb Lanškroun, s. r. o., která činí zhruba ,-- Kč bez DPH. Pan Krajči se dotázala, jaká je cena uvedeného pozemku. Paní Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku, uvedla, že dle cenové mapy je to 100 Kč/m 2 a jedná se zhruba o 1000 m 2. Bez dalších dotazů a připomínek hlasováno o návrhu usnesení. 71/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun rozhodlo o demolici domu čp. 114, Dolní Třešňovec, Lanškroun na pozemku stpč. 98/2 v k. ú. Dolní Třešňovec na náklady města. Termín realizace do: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku (zpráva čj. MULA 19065/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 15 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Kment, Košťál, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarc, Švarcová) proti: 3 (Janouch, Krajči, Vetchý) nepř.: 2 (Dvořáček, Verner) _06_03 Poskytnutí finančního příspěvku na vybudovanou dešťovou kanalizaci a komunikaci v lokalitě Na Rozhraní Paní starostka připomenula připomínku pana Janoucha, který na začátku jednání oznámil střet zájmů k tomuto bodu a požádala pana Janoucha, aby řekl, proč se cítí být ve střetu zájmů. Pan Janouch odpověděl, že jeden z žadatelů je jeho příbuzný. Paní starostka dala procesně hlasovat o tom, zda existuje důvod o vyloučení pana Janoucha z hlasování. výsledek hlasování: pro: 5 (Bednář, Krajči, Sychra, Švarc, Vetchý) proti: 8 (Baborák, Bernášek, Dušková, Košťál, Krč, Roller, Šebrle, Švarcová) zdrž.: 4 (Beránek, Borkovcová, Kment, Popelář) nepř.: 3 (Dvořáček, Janouch, Verner) Dle výsledků hlasování bylo rozhodnuto, že neexistuje důvod pro vyloučení pana Janoucha z hlasování Zápis ZM Strana 10 (celkem 27)

11 a ten se tedy může zúčastnit hlasování. Paní starostka otevřela rozpravu k tomuto bodu. Pan Toncr, občan města, shrnul důvody, proč opakovaně žádají o finanční příspěvek na dešťovou kanalizaci. Pan Novotný, občan města, odcitoval usnesení ze ZM z roku 2011, kdy vznesl dotaz, jakým způsobem, mají podat žádost, pan Krajči doporučil, aby žadatelé nabídli odkup kanalizace Městu Lanškroun a svoji žádost se prostřednictvím odboru právního a majetku obrátili na členy ZM na některém z dalších jednání ZM. Doplnil, že pokud se ozvali na dalším jednání ZM, nedostali odpověď. Pan Toncr uvedl, že se tímto dostávají do patové situace a uvedl, že jim nikdo nechce poradit. Pan Novotný, občan města, požádal paní starostku, zda by jim dala možnost podáním kladného návrhu k tomu, aby měli stejné šance jako ostatní. Pan Vetchý uvedl, že souhlasí s panem Novotným, že by zde mohl být předkládán kladný návrh. Pan Šebrle uvedl, že dešťová kanalizace j v majetku stavebníků a komunikace na městském pozemku je ve vlastnictví města. Dále vznesl dotaz, proč tuto kanalizaci a komunikace nenabídnou k odkupu městu. Pan Toncr, občan města, uvedl, že toto zde již bylo na předešlých jednáních ZM zmíněno a bylo také projednáno s paní Krčovou, s paní Vídeňskou a právníkem města a bylo jim doporučeno podat žádost ve formě žádosti o finanční příspěvek. Paní starostka poděkovala panu Šebrlemu za tento příspěvek, přerušila jednání ZM a otevřela 10 minutové dohadovací řízení. Paní starostka navrhla stáhnout bod 06_03 z programu jednání ZM. O jejím návrhu bylo procesně hlasováno. výsledek hlasování: pro: 18 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Kment, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarc, Švarcová, Vetchý) nepř.: 2 (Janouch, Verner) Bod 06_03 byl z programu jednání stáhnut _06_04 Prodej pozemků v ulici Nádražní Pan Beránek uvedl, že tři domy, které v této lokalitě jsou, na něho působí jako domy hrůzy a jsou dle něho ostudou Lanškrouna. Doplnil, že někdo nemůže chtít něco kupovat, když nemá vlastní nemovitost v pořádku. Bez dalších dotazů a připomínek hlasováno o návrhu usnesení. 72/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost čj. MULA 9893/2012 ze dne o prodej pozemků v ulici Nádražní a rozhodlo pozemky ppč. 1664/1 a ppč. 1669/7 o celkové výměře 313 m 2 vše v k. ú. Lanškroun žadateli neprodávat. Termín realizace do: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku (zpráva čj. MULA 19068/2012 ze dne ). Zápis ZM Strana 11 (celkem 27)

12 výsledek hlasování: pro: 17 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Kment, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Šebrle, Švarc, Švarcová, Vetchý) zdrž.: 1 (Sychra) nepř.: 2 (Janouch, Verner) _06_05 Prodej pozemku v ulici Opletalova oprava usnesení Bez dotazů a připomínek hlasováno o návrhu usnesení. 73/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun upravilo usnesení č. 52/2012 ze dne tak, že nahrazuje znění textu o výměře 72 m 2 v k. ú. Lanškroun za cenu Kč 7.200,-- textem o výměře 69 m 2 v k. ú. Lanškroun za cenu Kč 6.900,--. Termín realizace do: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku odboru investic a majetku (zpráva čj. MULA 19069/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 19 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Janouch, Kment, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarc, Švarcová, Vetchý) nepř.: 1 (Verner) Paní starostka vyhlásila přestávku. Pan Švarc opustil jednání ZM v 18:20 hod. 5a) Různé _01_03 Zápis z jednání kontrolního výboru Bez návrhu usnesení je Zastupitelstvu města Lanškroun předložen zápis z jednání kontrolního výboru dne včetně příloh (zpráva čj. MULA18813/2012 ze dne ). Bez dotazů a připomínek _01_04 Pojmenování lehkoatletického stadionu Pan Janouch vznesl dotaz, kdo jednal s panem Šebrlem o tom, že lehkoatletický stadion ponese jeho jméno. Paní starostka odpověděla, že s panem Šebrlem jednala ona, paní Borkovcová a pan Czendlik a že pan Šebrle s tím, aby lehkoatletický stadion nesl jeho jméno, souhlasí. Bez dalších dotazů a připomínek hlasováno o návrhu usnesení. 74/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun rozhodlo o tom, že nově vybudovaný lehkoatletický stadion v lokalitě Za Střelnicí ponese název Lehkoatletický stadion Romana Šebrleho. Termín realizace do: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města (zpráva čj. MULA18899/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 12 (Baborák, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Zápis ZM Strana 12 (celkem 27)

13 5b) Městská policie Kment, Košťál, Popelář, Roller, Sychra, Švarcová) proti: 2 (Janouch, Krajči) zdrž.: 2 (Bednář, Vetchý) nepř.: 4 (Krč, Šebrle, Švarc, Verner) _02_01 Úkoly určeného strážníka Pan Janouch vznesl dotaz, jaké úkoly doposud pan Popelář plnil, když mu žádné úkoly nebyly ještě stanoveny. Pan Baborák odpověděl, že jeho náplň byla stanovena dle zákoníku práce a dle směrnice o městské policii. V návrhu, který je dnes předkládán, jsou městským právníkem konzultovány předkládané úkoly tak, aby byly v souladu s již existující směrnicí. Pan Janouch vznesl dotaz, zda doposud vykonával pouze funkci strážníka jako předtím, než byl zvolen. Pan Baborák uvedl, že směrnice, která byla dříve schválena ZM, byla stále v platnosti, dnes je směrnice pouze specifikována. Pan Janouch vznesl dotaz, zda pan Popelář již plnil některé úkoly, které příslušejí určenému strážníkovi. Pan Baborák odpověděl, že ano. Pan Janouch vznesl dotaz, zda je směrnice již doplněna tak, že v ní jsou určeny úkoly určeného strážníka. Pan Bernášek uvedl, že existuje směrnice, která nese název Organizační a pracovní řád Městské policie Lanškroun, která byla vydána , ve které jsou úkoly, které má velitel městské policie. Uvedl, že pokud všechny spory k tomuto bodu plynou z rozporného pojmu velitel a určený strážník, je to hloupé. Pan Krajči vznesl dotaz, zda rada města volila zástupce velitele městské policie. Pan Baborák uvedl, že do dnešního dne se tímto problémem rada města nezabývala a zabývat nebude. Velitel svého zástupce mít nebude, protože existují velitelé směn, kteří zastupují velitele. Bez dalších dotazů a připomínek hlasováno o návrhu usnesení. 75/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun pověřilo dle 3 odst. 2 zák. č. 553/1991 Sb., o obecní policii, určeného strážníka plněním úkolů dle přílohy. Termín realizace do: Mgr. Zdeněk Baborák, zastupitel města pověřený řízením Městské policie Lanškroun (zpráva čj. MULA 18779/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 11 (Baborák, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dvořáček, Kment, Zápis ZM Strana 13 (celkem 27)

14 5c) Odbor vnitřních věcí Zápis ZM Strana 14 (celkem 27) Košťál, Krč, Popelář, Sychra, Švarcová) proti: 2 (Krajči, Roller) zdrž.: 3 (Dušková, Janouch, Vetchý) nepř.: 4 (Bednář, Šebrle, Švarc, Verner) _03_01 Oprava značení ulice Slepá, Žichlínské Předměstí, Lanškroun Pan Košťál vznesl dotaz na paní Štrauchovou, zda ul. Slepá je slepá. Paní Štrauchová, vedoucí odboru vnitřních věcí, doplnila, že pokud zastupitelé přijmou toto usnesení, vyjdou vstříc občanům. Dále uvedla, že ulice Slepá již slepá není, v současné době je průjezdná na ul. Havlíčkova. Bez dalších dotazů a připomínek. 76/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo opravu současného mylného značení ulice Slepá, Žichlínské Předměstí, Lanškroun, a to změnou z parcely č. 2077/3 a částečně i č. 2076/5 na ulici s parcelním č. 3675/2. Termín realizace do: Bc. Marcela Štrauchová, vedoucí odboru vnitřních věcí (zpráva čj. MULA 18836/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 15 (Baborák, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Kment, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Švarcová, Vetchý) zdrž.: 1 (Janouch) nepř.: 4 (Bednář, Šebrle, Švarc, Verner) Bez dotazů a připomínek hlasováno o návrhu usnesení. 77/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun potvrdilo platnost značení ulice Slepá, Žichlínské Předměstí, Lanškroun, dle původního stavu map v roce 1972, a to na parcele č. 3675/2 v k. ú. Lanškroun. Ulice na parcele č. 2077/3 a 2076/5 bude mít původní název ulice B. Smetany. Termín realizace do: Bc. Marcela Štrauchová, vedoucí odboru vnitřních věcí (zpráva čj. MULA 18836/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 16 (Baborák, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Janouch, Kment, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Švarcová, Vetchý) nepř.: 4 (Bednář, Šebrle, Švarc, Verner) 5d) Záležitosti v oblasti sociálních věcí a zdravotnictví _04_01 Žádosti o poskytnutí veřejné finanční podpory Bez dotazů a připomínek hlasováno o návrhu usnesení. 78/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost čj. MULA 5634/2012 ze dne občanského sdružení LAXUS, Bedřicha Smetany 55, Nymburk, IČ: , o finanční příspěvek na sociální a adiktologické služby a rozhodlo poskytnout veřejnou finanční podporu dle Pravidel pro poskytování veřejné finanční podpory Města Lanškroun ve výši Kč ,-.

15 Termín realizace do: Věra Ptáčková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví (zpráva čj. MULA 19062/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 13 (Baborák, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Janouch, Kment, Krajči, Popelář, Roller, Švarcová, Vetchý) proti: 1 (Košťál) zdrž.: 3 (Krč, Sychra, Šebrle) nepř.: 3 (Bednář, Švarc, Verner) 5e) Záležitosti v oblasti kultury a školství _05_01 Dodatky zřizovacích listin Pan Krajči vznesl dotaz, proč se barevné ilustrace převádějí k uložení do muzea a proč nejsou vystaveny. Paní Borkovcová odpověděla, že se nyní stanou součástí depozitáře, ale v průběhu let budou vystavovány. Pan Krajči vznesl dotaz, proč se musí ilustrace převádět do majetku muzea a nyní se nevystaví. Paní Borkovcová uvedla, že tyto ilustrace budou vystaveny na Vánoce, což bude součástí autorské výstavy paní Veroniky Balcarové. Paní Brejšová, vedoucí kanceláře starosty a tajemníka, doplnila, že kdykoli se pořídí jakákoli umělecká věc, pořídí se do majetku města a zapůjčí se muzeu. Doplnila, že na radnici je spousta obrazů, které jsou v majetku města. Ilustrace bude evidovat muzeum, které je případně zapůjčí městu. Takto je nakládáno se všemi obrazy. Pan Krajči vznesl dotaz, proč je v důvodové zprávě napsáno uloženo. Pan Janouch vznesl dotaz, proč město tyto obrazy pořizovalo. Paní starostka uvedla, že proto, že vyjdou jako kalendář na rok 2013 a doplnila, že aby mohly být ilustrace v kalendáři, musely být namalovány i tyto obrazy. Bez dalších dotazů a připomínek hlasováno návrhu usnesení. 79/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo na základě na 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, podle 27 odst. 2 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, dodatek č. 4 zřizovací listiny příspěvkové organizace Městské muzeum Lanškroun, se sídlem nám. A. Jiráska 1, Vnitřní město, Lanškroun, IČO: , dle přílohy. Termín realizace do: (předání dodatku) Jitka Krejčová, oddělení školství a kultury finančního odboru (zpráva čj. MULA 18917/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 17 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Zápis ZM Strana 15 (celkem 27)

16 Dvořáček, Kment, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarcová, Vetchý) zdrž.: 1 (Janouch) nepř.: 2 (Švarc, Verner) Pan Krajči vznesl dotaz, proč se převádějí počítače a monitory do majetku Kulturního centra Lanškroun. Paní Krejčová, vedoucí oddělení školství a kultury finančního odboru, uvedla, že počítače a monitory byly pro město neupotřebitelné a protože Kulturní centrum Lanškroun je příspěvkovou organizací, byl jí tento majetek svěřen. Pan Krajči uvedl, že pokud by to bylo uvedeno v důvodové zprávě, neptal by se. Paní Krejčová, vedoucí oddělení školství a kultury finančního odboru, uvedla, že v důvodové zprávě je to uvedeno. Bez dalších dotazů a připomínek hlasováno o návrhu usnesení. 80/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo na základě na 84 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, podle 27 odst. 2 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, dodatek č. 5 zřizovací listiny příspěvkové organizace Kulturní centrum Lanškroun, se sídlem nám. A. Jiráska 1, Vnitřní město, Lanškroun, IČO: , dle přílohy. Termín realizace do: (předání dodatku) Jitka Krejčová, oddělení školství a kultury finančního odboru (zpráva čj. MULA 18917/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 17 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Kment, Košťál, Krajči, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarcová, Vetchý) zdrž.: 1 (Janouch) nepř.: 2 (Švarc, Verner) 5g) Finanční záležitosti _51_01 Schválení rozpočtových opatření č. 26 až 35 Bez dotazů a připomínek hlasováno návrhu usnesení. 81/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo rozpočtové opatření č. 26 k rozpočtu města na rok 2012 příspěvek ve výši Kč ,-- pro Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště Lanškroun, Kollárova 445, Lanškroun, IČO: , na nákup světelného ukazatele k zobrazování informací při halových sportech ve Sportovní hale na Sokolského ulici. Termín realizace do: Ing. Renáta Krčová, vedoucí finančního odboru (zpráva čj. MULA 18845/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 16 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Zápis ZM Strana 16 (celkem 27)

17 Dvořáček, Kment, Košťál, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarcová, Vetchý) proti: 2 (Janouch, Krajči) nepř.: 2 (Švarc, Verner) Bez dotazů a připomínek hlasováno o návrhu usnesení. 82/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo rozpočtové opatření č. 27 k rozpočtu města na rok 2012 příspěvek ve výši Kč ,-- na nákup laparoskopické věže pro Orlickoústeckou nemocnici, a. s., Čs. Armády 1076, Ústí nad Orlicí, IČO: Termín realizace do: Ing. Renáta Krčová, vedoucí finančního odboru (zpráva čj. MULA 18845/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 17 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Janouch, Kment, Košťál, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarcová, Vetchý) proti: 1 (Krajči) nepř.: 2 (Švarc, Verner) Pan Baborák uvedl, že byla vznešena připomínka a je škoda, že nebyla zvážena dříve tak, aby imobilní občané nemuseli vstupovat zezadu. Uvedl, že v tomto duchu bude realizována i toaleta pro imobilní občany. Pan Krajči dal protinávrh tento bod stáhnout a připravit opravu komplexně. Dále navrhl zařadit toto příští rok do rozpočtu města a zpracovat komplexní opravu spodní části kina. Pan Baborák oponoval panu Krajčimu a uvedl, že mají připravenou projektovou dokumentaci na rekonstrukci toalet s vybudováním toalety pro imobilní občany. Podotkl, že tato rekonstrukce je důležitá zejména k tomu, aby mohly být důstojně zahájeny některé důležité přenosy. Pan Krajči uvedl, že tomu rozumí, ale vzhledem k tomu v jakém stavu budova je, by si zasloužila pořádnou a komplexní opravu. Uvedl také, že pokud by tato oprava toalet byla součástí nějakého komplexního projektu na opravu, souhlasil by. Tato oprava však žádnou takovou součástí není. Pan Janouch uvedl, že se připojuje k panu Krajčimu a doplnil, že by bylo vhodné tuto rekonstrukci provést komplexně. Pan Šebrle uvedl, že je celkem běžné, že se některá stavební řešení dělají na etapy. Dále požádal o potvrzení, že tomu tak je i v tomto případě. Pokud by tomu tak nebylo, měl by pravdu pan Krajči. Pan Baborák uvedl, že koncepce, která je vyhotovena, řeší vstup v zadní části kina. Realizace návrhu na vstup z přední části, nebude velkým problémem. V současné době, je však nutné, provést rekonstrukci toalet. Pan Krajči doplnil, že pokud se provádí rekonstrukce nemovitosti v takovém stavu, v jakém je tato nemovitost, tak by měl být zpracován projekt na kompletní rekonstrukci celého objektu, který řekne, co je ve které fázi nutno udělat. Zápis ZM Strana 17 (celkem 27)

18 Pan Janouch vznesl dotaz týkající se výměny vchodových dveří, zda zůstanou tak jak jsou nebo zda budou posunuty. Pan Baborák uvedl, že vchodové dveře zůstanou tam, kde jsou, pouze druhé dveře se budou automaticky zavírat. Pan Krajči konstatoval, že vnější dveře zůstanou na svém místě, za nimi budou dveře automaticky posuvné a v případě zazdění výklenku, vzniknou třetí dveře. Dále podotkl, že mu toto řešení přijde zbytečné i vzhledem k tomu, že je zde plánován vstup s plošinou pro imobilní spoluobčany. Pan Baborák odpověděl, že technické řešení bude ponecháno na odbornících. Bez dalších dotazů a připomínek hlasováno o protinávrhu pana Krajčiho. výsledek hlasování: pro: 2 (Janouch, Krajči) proti: 13 Zápis ZM Strana 18 (celkem 27) (Baborák, Bednář, Beránek, Borkovcová, Dušková, Kment, Košťál, Krč, Popelář, Roller, Šebrle, Švarcová, Vetchý) zdrž.: 3 (Bernášek, Dvořáček, Sychra) nepř.: 2 (Švarc, Verner) Protinávrh pana Krajčiho nebyl přijat, hlasováno o původním návrhu usnesení. 83/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo rozpočtové opatření č. 28 k rozpočtu města na rok 2012 navýšení výdajů ve výši Kč ,-- na úpravy sociálního zařízení Kina Lanškroun. Termín realizace do: Ing. Renáta Krčová, vedoucí finančního odboru (zpráva čj. MULA 18845/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 14 (Baborák, Beránek, Bernášek, Borovcová, Dušková, Kment, Košťál, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarcová, Vetchý) proti: 1 (Krajči) zdrž.: 3 (Bednář, Dvořáček, Janouch) nepř.: 2 (Švarc, Verner) Bez dotazů a připomínek hlasováno návrhu usnesení. 84/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo rozpočtové opatření č. 29 k rozpočtu města na rok 2012 navýšení výdajů ve výši Kč ,-- na rekonstrukci sociálního zařízení v budově ZŠ A. Jiráska čp Termín realizace do: Ing. Renáta Krčová, vedoucí finančního odboru (zpráva čj. MULA 18845/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 17 (Baborák, Bednář, Beránek, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Dvořáček, Janouch, Kment, Košťál, Krajči, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarcová, Vetchý) nepř.: 3 (Krč, Švarc, Verner) Pan Krajči požádal, aby byla tato položka rozklíčována. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku uvedl, že položka je navyšována především proto, že na ul. Husova a ul. Nádražní probíhají stavební úpravy, které jsou prováděny plynaři a byla zde možnost využít toho, že jsou povinni uvést chodník do původního stavu. Rada města se rozhodla, že tyto

19 chodníky opravíme a v tuto chvíli zlevníme jejich opravu o příspěvek od plynařů ve výši toho, co by dali za uvedení chodníku do původního stavu. Zbytek je na částečnou úpravu křižovatky v ul. Husova, ul. Na Výsluní a ul. Smetanova. V tomto případě se jedná o přípravu připojení k lokalitě Na Výsluní. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku odpověděl, že se jedná o úpravu chodníku, zakružovacích oblouků a nájezdu na ul. Na Výsluní ke školce. Pan Krajči vznesl dotaz, koho napadlo k plánované částce přidat částku ,-- Kč. Paní starostka odpověděla, že částku přidala rada města. Pan Krajči vznesl protinávrh usnesení snížit částku na původních ,-- Kč. Pan Janouch vznesl dotaz, zda úprava křižovatky byla projednána dopravní komisí. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku, uvedl, že k tomuto projektu má pouze jeden náčrt, který vypracoval pan MgA. Přemysl Kokeš. Pan Šebrle uvedl, že předpokládal, že realizace rozjezdů do křižovatky bude dokončena podle dosud ne zcela dokončeného projektu na novou ul. Na Výsluní, která je z větší části zpracovaná. K jejímu dokončení nedošlo pouze z důvodů nedostatku finančních prostředků. Paní starostka uvedla, že ul. Na Výsluní je ve velmi špatném stavu a podotkla, že projektová dokumentace není hotova na celou délku ulice. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku, doplnil, že se nejedná o projektovou dokumentaci, ale studii. Paní Sitová, občanka města, vznesla dotaz, zda bude při této příležitosti vybudován slíbený nájezd, aby se mohlo přejít přes ul. Smetanovu a zda by mohl přes tuto ulici být vyznačen přechod. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku, uvedl, že předešlý projekt tuto problematiku řeší, ten současný není tak podrobný. Pan Janouch vznesl dotaz, zda tato problematika prošla dopravní komisí. Pan Pavelka, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství, uvedl, že v současné době nevidí smysl v budování nějakého připojení na ul. Husovu. Je nutné vyřešit tuto ulici až po úsek u jeslí, nebo neřešit tuto problematiku vůbec. Pan Janouch se dotázal, zda podle,,skici lze vydat stavební povolení. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku, uvedl, že určitě ne. Pan Janouch dále uvedl, že neobdržel podrobné rozepsání položky,,opravy a havárie, která mu byla slíbena na posledním jednání zastupitelstva města. Pan Krajči uvedl, že by se přimlouval k vyhotovení podrobné studie, která se bude zabývat řešením přechodů a chodníků v této lokalitě. Pan Beránek vznesl dotaz na pana Pražana, zda neví, jestli je v této položce zahrnuto předláždění lokality autobusového nádraží. Pan Pražan, vedoucí odboru investic a majetku, odpověděl, že tato lokalita zde zahrnuta není, protože Zápis ZM Strana 19 (celkem 27)

20 pozemek není v majetku města, ale probíhají jednání s majitelem tohoto pozemku. Bez dalších dotazů a připomínek hlasováno o protinávrhu pana Krajčiho. výsledek hlasování: pro: 7 (Bednář, Beránek, Janouch, Kment, Krajči, Roller, Vetchý) proti: 3 (Bernášek, Krč, Šebrle) zdrž.: 7 (Baborák, Borkovcová, Dušková, Košťál, Popelář, Sychra, Švarcová) nepř.: 3 (Dvořáček, Švarc, Verner) Protinávrh pana Krajčiho nebyl přijat, hlasováno původním návrhu usnesení. 85/2012 Zastupitelstvo města Lanškroun schválilo rozpočtové opatření č. 30 k rozpočtu města na rok 2012 navýšení výdajů ve výši Kč ,-- v položce přeložky, havárie, služby a různé. Termín realizace do: Ing. Renáta Krčová, vedoucí finančního odboru (zpráva čj. MULA 18845/2012 ze dne ). výsledek hlasování: pro: 11 (Baborák, Bernášek, Borkovcová, Dušková, Košťál, Krč, Popelář, Roller, Sychra, Šebrle, Švarcová) proti: 4 (Beránek, Janouch, Krajči, Vetchý) zdrž.: 2 (Bednář, Kment) nepř.: 3 (Dvořáček, Švarc, Verner) Pan Beránek uvedl, že částka ,-- Kč není malá částka a jedná se tedy o výměnu celého osvětlení. Paní starostka požádala paní Krčovou, aby doplnila informace k tomuto bodu. Paní Krčová, vedoucí finančního odboru, uvedla, že tato investice by měla přinést úspory 50%, což by mělo mít návratnost do 3 let. Pan Roller uvedl, že návratnost této investice je 3,5 až 4 roky a nejedná se tedy o plýtvání financemi, naopak se jedná o snahu ušetřit provozní náklady na hale. Pan Beránek uvedl, že při dané úspoře by musela být spotřeba elektřiny na hale ,-- Kč/rok. Paní Krčová, vedoucí finančního odboru, uvedla, že na Hale B. Modrého je spotřeba el. energie určitě ,-- Kč, podotkla však, že si není jistá, zda se jedná pouze o spotřebu el. energie za osvětlení. Pan Skalický, jednatel společnosti Technické služby Lanškroun, s. r. o., doplnil, že je vypracována studie, dle které případná výměna osvětlení nepřináší pouze úsporu ale i komfort sportování. Pan Janouch navázal na pana Beránka a uvedl, že se mu také zdá částka velmi vysoká a doplnil, že by bylo vhodné předložit zmiňovanou studii Pan Janouch vznesl dotaz, kolik by stála výměna pouze opotřebovaných zdrojů. Pan Skalický, jednatel společnosti Technické služby Lanškroun, s. r. o., odpověděl, že v tuto chvíli není schopen na tento dotaz odpovědět. Pan Vetchý vznesl dotaz na pana Skalického, jaká je životnost nových plánovaných zdrojů. Zápis ZM Strana 20 (celkem 27)

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 16. května 2011

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 16. května 2011 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 6 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/17346/2011/PBr Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 16. května 2011 Místo a čas zahájení: Společenský

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun ze dne 22. července 2013

Zápis z jednání Rady města Lanškroun ze dne 22. července 2013 Spisový znak: 101.2.2 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 1 + 1 (usnesení) Spisová značka: SEK/21421/2013/JKo Zápis z jednání Rady města Lanškroun ze dne 22. července 2013 Místo a čas zahájení:

Více

Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 21. dubna 2010 na sále lanškrounského zámku

Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 21. dubna 2010 na sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 20 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/13065/2010/PBr Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 21. dubna 2010 na sále

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 2965/2014 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 31. ledna 2014 Zápis

Více

Starosta města pan Michal Šmarda zahájil v 15.30 hod. Hovory s občany.

Starosta města pan Michal Šmarda zahájil v 15.30 hod. Hovory s občany. Z á p i s ze 7.zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 26.09.2011 v budově Městského úřadu Nové Město na Moravě, Vratislavovo nám.103 Starosta města pan Michal Šmarda zahájil

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 16547/2016 Počet listů dokumentu: 4 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 16. května 2016 Zápis

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Veverské Knínice č. 4/2011 konaného dne 8.9. 2011

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Veverské Knínice č. 4/2011 konaného dne 8.9. 2011 Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Veverské Knínice č. 4/2011 konaného dne 8.9. 2011 I. Technický bod Starosta zahájil veřejné zasedání zastupitelstva obce Veverské Knínice v 19:05 hodin a

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města č. 3 konaného dne 11. března 2003

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města č. 3 konaného dne 11. března 2003 Město Králíky Zápis ze zasedání Zastupitelstva města č. 3 konaného dne 11. března 2003 Přítomní členové zastupitelstva města: Ing. Roman Kosuk ( 1 ) Arnošt Juránek ( 8 ) Mgr. Alena Krabcová ( 2 ) Mgr.

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Zastupitelstva města Lanškroun dne 25.02.2009

VÝTAH Z USNESENÍ Zastupitelstva města Lanškroun dne 25.02.2009 VÝTAH Z USNESENÍ Zastupitelstva města Lanškroun dne 25.02.2009 1/2009 Zastupitelstvo města Lanškroun projednalo žádost čj. 4615/2009/PRA/KGr ze dne 05.02.2009 o udělení výjimky při uzavření kupní smlouvy

Více

Zapisovatelkou jednání jmenovala paní starostka Bc. Drahomíru Liškovou.

Zapisovatelkou jednání jmenovala paní starostka Bc. Drahomíru Liškovou. Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 11 Počet listů příloh: 5 Spisová značka: SEK/18026/2014/JKo Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 25. června 2014 ve velké

Více

Ing. Bohumil Bernášek, místostarosta města JUDr. Petr Carda, soukromý advokát

Ing. Bohumil Bernášek, místostarosta města JUDr. Petr Carda, soukromý advokát Podklady pro jednání zastupitelstva města Lanškroun dne: 28.12.2015 Číslo jednání: 8 Název materiálu: Prodej pozemků ppč. 8095 a ppč. 8820, Dvořákova ulice - SCHOTT CR, s. r. o. Číslo materiálu: 88/ZM/2015/MAT

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 2. listopadu 2009

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 2. listopadu 2009 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 8 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0029475/2009/KCh/101 2.2- Přítomni: 6, dle prezenční listiny Omluveni: p. Sychra Zápis z jednání Rady města Lanškroun

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE STŘEMY KONANÉHO dne 13.5.2015

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE STŘEMY KONANÉHO dne 13.5.2015 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE STŘEMY KONANÉHO dne 13.5.2015 Začátek jednání: 19:00 Přítomni: Vilda J., Bízek Z., Řepa O., Drahovzalová V., Skála M., Špetláková J., Vajs V. Omluveni: Vízner M. Nepřítomni:

Více

Přítomni: 7 Ing. Bohumil Bernášek, Jaroslav Karlík, Mgr. Pavel Resler, Miloš Smola, Mgr. Oldřich Strnad, MVDr. Marta Šilarová, Mgr.

Přítomni: 7 Ing. Bohumil Bernášek, Jaroslav Karlík, Mgr. Pavel Resler, Miloš Smola, Mgr. Oldřich Strnad, MVDr. Marta Šilarová, Mgr. Spisový znak: 101.2.2 Počet listů dokumentu: 8 Počet listů příloh: 1 + 2 (usnesení) Spisová značka: SEK/4905/2015/JKo Výtah ze zápisu ze zasedání Rady města Lanškroun ze dne 16. února 2015 Místo a čas

Více

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 3 ze dne 15.02.2016. Umístění v Domě s pečovatelskou službou Lanškroun

Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 3 ze dne 15.02.2016. Umístění v Domě s pečovatelskou službou Lanškroun Výtah z usnesení Rady města Lanškroun č. 3 ze dne 15.02.2016 USNESENÍ č. 58/RM/2016 Umístění v Domě s pečovatelskou službou Lanškroun Rada města Lanškroun projednala žádost čj. MULA 27506/2015 ze dne 14.08.2015

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského zámku

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského zámku Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/36555/2010/PBr Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 10. listopadu v sále lanškrounského

Více

Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU

Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU konaného dne 26. 8. 2015 v sále multifunkčního centra Trojzemí 1. PŘÍTOMNOST ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Přítomnost při zahájení:

Více

Zápis ze 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.06.2014 v Hasičské zbrojnici Janovice-Bystré (zahájení zasedání v 17.

Zápis ze 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.06.2014 v Hasičské zbrojnici Janovice-Bystré (zahájení zasedání v 17. Zápis ze 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.06.2014 v Hasičské zbrojnici Janovice-Bystré (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.30 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš,

Více

Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou.

Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou. Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou. Přítomni: viz listina přítomných. Přítomno: 8 zastupitelů města

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 13. prosince 2010

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 13. prosince 2010 Město Králíky Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 13. prosince 2010 Přítomní členové zastupitelstva města: Jana Ponocná (1) Vladimír Hejtmanský (8) Antonín Vyšohlíd (2) Pavel Morong (10)

Více

Hosté: p. Petra Hirschová, sl. Petra Pelikánová účetní městyse. Omluveni:, Jana Popelková. Přítomní občané - 6

Hosté: p. Petra Hirschová, sl. Petra Pelikánová účetní městyse. Omluveni:, Jana Popelková. Přítomní občané - 6 Z á p i s z veřejného zasedání Zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 14.5.2015 v 19 hodin v Domě kultury Komárov Přítomni: Členové ZM: Bc. Zdeňka Bublová, Jiří Havlík, Bc. Ondřej Holman, Ing. Pavel

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 24. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 21. 4. 2010 v 17:00 hod. Městský dům, U Malé řeky 3, Zbraslav Přítomni: Mgr. R. Hůrková; PaedDr. D. Kobylková;

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 14. ledna 2008

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 14. ledna 2008 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 12 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/0000134/2008/PBr/101 2.2- Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 14. ledna 2008 Přítomni: 7, dle prezenční listiny

Více

Zápis. 1) Zahájení, volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu, schválení programu jednání.

Zápis. 1) Zahájení, volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu, schválení programu jednání. -1-15. zasedání zastupitelstva města Zápis z 15.veřejného zasedání Zastupitelstva města Tachova, které se konalo dne 18. června 2012 od 18:00 hodin v kinosále areálu Mže v Tachově, Hornické ulici čp. 1695.

Více

Z á p i s. ze IV. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Horní Stropnice konaného dne 11. 6. 2015

Z á p i s. ze IV. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Horní Stropnice konaného dne 11. 6. 2015 Z á p i s ze IV. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Horní Stropnice konaného dne 11. 6. 2015 Číslo ZO: IV/2015 Přítomno zastupitelů: 14 - nepřítomna a neomluvena: 1 pí. Raabová Přítomno občanů: 18

Více

Z Á P I S o průběhu 21. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 05.11. 2013 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát

Z Á P I S o průběhu 21. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 05.11. 2013 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát Z Á P I S o průběhu 21. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 05.11. 2013 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát Starosta města Kunštát MVDr. Zdeněk Wetter zahájil 21. zasedání Zastupitelstva

Více

1. Zahájení jednání, kontrola prezence a schválení programu jednání

1. Zahájení jednání, kontrola prezence a schválení programu jednání Stránka č. 1 z 8 Zápis ze 74. mimořádného veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 19. srpna 2003 v zasedací místnosti obecního úřadu. Jednání svolal pan starosta Václav Petrásek. Přítomno:

Více

Zápis č.30. Omluveni: Mgr. Pavel Fencl, MUDr. Jan Kocourek, Ing. Bohumil Ondřich, MUDr. Ivan Říha

Zápis č.30. Omluveni: Mgr. Pavel Fencl, MUDr. Jan Kocourek, Ing. Bohumil Ondřich, MUDr. Ivan Říha Zápis č.30 z 30. zasedání Zastupitelstva města Prachatice ze dne 19.9.2005, konaného od 13.00 hodin v prostorách Radničního sálu Staré radnice v Prachaticích Přítomni: Ing. Jan Bauer, Ing. Jan Beran, Ing.

Více

K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu.

K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu. K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu. Pan starosta zahájil 3. zasedání zastupitelstva v 18.05 hodin. Konstatoval, že zasedání bylo řádně svoláno, byli

Více

Zasedání zastupitelstva obce Žďár nad Metují Číslo: 1/2015 Datum: 06.03.2015

Zasedání zastupitelstva obce Žďár nad Metují Číslo: 1/2015 Datum: 06.03.2015 Zasedání zastupitelstva obce Žďár nad Metují Číslo: 1/2015 Datum: 06.03.2015 Přitomni: 7 členů zastupitelstva obce omluven Luboš Šorfa a Jaroslav Kaufman Zapisovatelka: Bc. Jitka Pohnerová Občané v počtu

Více

Město Velké Bílovice PSČ 691 02, okres Břeclav

Město Velké Bílovice PSČ 691 02, okres Břeclav Město Velké Bílovice PSČ 691 02, okres Břeclav Z á p i s z 3. zasedání zastupitelstva města Velké Bílovice, konaného dne 19. února 2015 v zasedací místnosti Městského úřadu ve Velkých Bílovicích -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Upravený zápis. z 3. zasedání zastupitelstva města Oslavany. konaného dne 13.06.2016 v zasedací místnosti MěÚ

Upravený zápis. z 3. zasedání zastupitelstva města Oslavany. konaného dne 13.06.2016 v zasedací místnosti MěÚ Č.j.: MUOS/02082/2016 Upravený zápis z 3. zasedání zastupitelstva města Oslavany konaného dne 13.06.2016 v zasedací místnosti MěÚ Program: 1. Zahájení 2. Náměty a připomínky občanů 3. Kontrola úkolů 4.

Více

Zápis z třicátého čtvrtého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 16.06.2014 od 15.30 hod. v sále MěKS Vimperk

Zápis z třicátého čtvrtého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 16.06.2014 od 15.30 hod. v sále MěKS Vimperk Zápis z třicátého čtvrtého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 16.06.2014 od 15.30 hod. v sále MěKS Vimperk Přítomni: Luboš Drenčeni, Mgr. Pavel Dvořák, Ing. Bohumil Petrášek, Mgr. Dagmar

Více

Zápis č. 9/2014 ze zasedání Zastupitelstva obce Podolí konaného dne 30. 9. 2014

Zápis č. 9/2014 ze zasedání Zastupitelstva obce Podolí konaného dne 30. 9. 2014 Zápis č. 9/2014 ze zasedání Zastupitelstva obce Podolí konaného dne 30. 9. 2014 1) Zahájení zasedání ZO Zasedání Zastupitelstva obce Podolí (dále jen ZO ) bylo zahájeno v 19:00 hodin starostou obce panem

Více

Město Pohořelice. Zápis z XXV. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 26.3.2014

Město Pohořelice. Zápis z XXV. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 26.3.2014 Město Pohořelice Zápis z XXV. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 26.3.2014 Účast zastupitelů: 18 při zahájení, 18 celkem Počet přítomných občanů: viz prezenční listina Zahájení: 16:00 hodin ad

Více

Zápis č.4/2014. konaného dne 11.6.2014 v 18.00 hod. na OÚ Klokočná

Zápis č.4/2014. konaného dne 11.6.2014 v 18.00 hod. na OÚ Klokočná Zápis č.4/2014 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Klokočná konaného dne 11.6.2014 v 18.00 hod. na OÚ Klokočná Přítomni: MVDr. V. Danielová, R. Hofman, Ing. M. Poncarová, PhDr. P. Dvořák Neomluveni:

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Libenice uskutečněného dne 5. září 2011 v budově Obecního úřadu od 18 hodin,přerušeného ve 22 hodin a

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Libenice uskutečněného dne 5. září 2011 v budově Obecního úřadu od 18 hodin,přerušeného ve 22 hodin a Počet listů dokumentu: 15 Počet příloh: 10 Zápis z jednání Zastupitelstva obce Libenice uskutečněného dne 5. září 2011 v budově Obecního úřadu od 18 hodin,přerušeného ve 22 hodin a Přítomni 5. září 2011

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 14. prosince 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 14. prosince 2015 Město Králíky Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 14. prosince 2015 Přítomní členové zastupitelstva města: Ponocná Jana (01) Vyšohlíd Antonín (09) Hejkrlík Martin, Mgr. (02) Šiko Pavel

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Přítomni: při zahájení celkem 13 členů Omluveni: MUDr. Vl. Podzimková,

Více

Z á p i s. 3. Návrh na schválení přijetí dotace na projekt Řízení IPRM Mladá Boleslav 2012

Z á p i s. 3. Návrh na schválení přijetí dotace na projekt Řízení IPRM Mladá Boleslav 2012 Z á p i s ze zasedání Zastupitelstva města v Mladé Boleslavi, které se uskutečnilo ve čtvrtek dne 28.3.2013 od 15:00 hod. ve velké zasedací síni Magistrátu města Mladé Boleslavi, Komenského nám. 61 Přítomni:

Více

Zápis č.4. Přítomni: Omluveni: MUDr. Milan Bolek, MUDr. Ivan Říha, MUDr. František Stráský, Ing. Robert Zeman

Zápis č.4. Přítomni: Omluveni: MUDr. Milan Bolek, MUDr. Ivan Říha, MUDr. František Stráský, Ing. Robert Zeman Přítomni: Zápis č.4 ze 4. zasedání Zastupitelstva města Prachatice ze dne 24.3.2003, konaného od 13.00 hodin v prostorách Radničního sálu Staré radnice v Prachaticích Ing. Jan Bauer, Ing. Jan Beran, Ing.

Více

Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 22, které se konalo dne 10. 12. 2014 v zasedací místnosti radnice ve 3. patře

Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 22, které se konalo dne 10. 12. 2014 v zasedací místnosti radnice ve 3. patře Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 22, které se konalo dne 10. 12. 2014 v zasedací místnosti radnice ve 3. patře Přítomni: Návrhový výbor: Mandátový výbor: Ověřovatelé zápisu: viz prezenční listina

Více

Zápis ze 77. schůze rady města konané dne 11.9.2013

Zápis ze 77. schůze rady města konané dne 11.9.2013 Město Pohořelice Zápis ze 77. schůze rady města konané dne 11.9.2013 Účast: Ing. Svoboda, Bc. Miroslav Novák, Petr Hemala, Mgr. Plevzová, Ing. Kudrna, Mgr. Polák, Mgr. Janičatová, Mgr. Kejík, zapisovatelka

Více

Zápis z VIII. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Horní Stropnice konaného dne 17. 3. 2016

Zápis z VIII. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Horní Stropnice konaného dne 17. 3. 2016 Zápis z VIII. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Horní Stropnice konaného dne 17. 3. 2016 Číslo ZO: VIII/2016 Přítomno zastupitelů: 14 Nepřítomni a omluveni: Vrbata Jakub Přítomno občanů: 23 K bodu

Více

Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001

Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001 Město Králíky Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001 Přítomní členové ZM: Ing. Zima, Ing. Tóth, Ing. Šašek, Ing.Dostálek, Ing. Strnad, pí Ettelová, p.juránek, p.škarka, p.macko, p.

Více

Z Á P I S č. 7/2015. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár.

Z Á P I S č. 7/2015. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár. Z Á P I S č. 7/2015 ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár. Dle prezenční listiny bylo přítomno 9 členů zastupitelstva. Omluven

Více

Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku.

Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku. Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku. Přítomni: členové ZM dle presenční listiny Omluveni: p.

Více

Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 29. dubna 2009

Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 29. dubna 2009 ZO/04/2009 Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 29. dubna 2009 Přítomni : Mgr. Václava Kuklíková, starostka Zastupitelé : Mgr. Petr Blažek, Ing. Jaroslav Egrmajer, pan

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Brloh č. 2013/16 ze dne 21.1.2013 v 19:00 hod, kancelář starosty na Obecním úřadě v Brloze Počet stran:

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Brloh č. 2013/16 ze dne 21.1.2013 v 19:00 hod, kancelář starosty na Obecním úřadě v Brloze Počet stran: Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Brloh č. 2013/16 ze dne 21.1.2013 v 19:00 hod, kancelář starosty na Obecním úřadě v Brloze Počet stran: Přítomni: Toman, Lev, Pecha, Hlaváčková, Švarcová, Fučík, Klement,

Více

Z á p i s. z 27. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 4.5.2005 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice

Z á p i s. z 27. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 4.5.2005 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice Z á p i s z 27. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 4.5.2005 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, Ing. Kokeš, Mgr. Plíva,

Více

Město MILOVICE Kancelář starosty nám. 30. června 508, Milovice, PSČ 289 23 tel. 325 517 100, e-mail: meu@mesto-milovice.cz

Město MILOVICE Kancelář starosty nám. 30. června 508, Milovice, PSČ 289 23 tel. 325 517 100, e-mail: meu@mesto-milovice.cz Město MILOVICE Kancelář starosty nám. 30. června 508, Milovice, PSČ 289 23 tel. 325 517 100, e-mail: meu@mesto-milovice.cz USNESENÍ z jednání Zastupitelstva města Milovice č. 6/2014 ze dne 15. 9. 2014

Více

Odbor investic a majetku

Odbor investic a majetku nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 36328/2015 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 2. listopadu 2015

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Netolice, konaného dne 26. 1. 2015 od 17,00 hodin.

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Netolice, konaného dne 26. 1. 2015 od 17,00 hodin. Město Netolice Zastupitelstvo města Netolice Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Netolice, konaného dne 26. 1. 2015 od 17,00 hodin. Usnesení č. 1-12/2015 Zasedání Zastupitelstva města Netolice (dále

Více

Následně dochází tedy k přečíslování bodů v programu zasedání č. 6/2015. Bod 12a) se vypouští Pro: : 8 Proti: 0 Zdržel se: 0

Následně dochází tedy k přečíslování bodů v programu zasedání č. 6/2015. Bod 12a) se vypouští Pro: : 8 Proti: 0 Zdržel se: 0 Zápis ze zasedání Městského zastupitelstva Buštěhrad (MěZ), které se konalo dne 26. 5. 2015 od 17.30 hod. v sídle MěÚ Buštěhrad, Revoluční 1 č. 6/2015 Č.j. : 1009 / 2015 / 1 Přítomni: Daniela Javorčeková,

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Homole u Panny č. 03/2014, konaného dne 05. 06. 2014

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Homole u Panny č. 03/2014, konaného dne 05. 06. 2014 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Homole u Panny č. 03/2014, konaného dne 05. 06. 2014 Jednání zastupitelstva se konalo v zasedací síni obecního úřadu od 18:00 hodin, ukončeno bylo v 19:30 hodin. Přítomni:

Více

2. Návrh a volba zapisovatele a ověřovatelů zápisu z jednání ZM:

2. Návrh a volba zapisovatele a ověřovatelů zápisu z jednání ZM: Město Týnec nad Labem Masarykovo náměstí č.p. 1 PSČ 281 26 Týnec nad Labem okres Kolín Z á p i s č. : 7-2009 z 7. zasedání Zastupitelstva města Týnce nad Labem, konaného dne 25. 6. 2009 od 17. 00 hodin

Více

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013 Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013 Přítomni, omluveni: dle prezenční listiny Zasedání zastupitelstva městyse bylo zahájeno v 18.00 hodin v prostorách zasedací místnosti

Více

M ě s t o K l á š t e r e c n a d O h ř í USNESENÍ. z 16. schůze Rady města, konané dne 06. září 2007

M ě s t o K l á š t e r e c n a d O h ř í USNESENÍ. z 16. schůze Rady města, konané dne 06. září 2007 M ě s t o K l á š t e r e c n a d O h ř í USNESENÍ z 6. schůze Rady města, konané dne 06. září 2007 Rada města Klášterce nad Ohří projednala následující body: Usn. č. 600/6/2007 volí ověřovatele zápisu

Více

Zápis z 17. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 13. 3. 2009

Zápis z 17. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 13. 3. 2009 1 Zápis z 17. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 13. 3. 2009 Přítomni: p. Maťa, RNDr. Fiala, Mgr. Fialová, p. Hanák, pí Horáková, Ing. Kovařík, Ing. Koţdoň, paní Rozkydalová,

Více

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 11.03.2015

V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 11.03.2015 V Ý T A H Z U S N E S E N Í Zastupitelstva města Lanškroun dne 11.03.2015 1/2015 Zastupitelstvo města Lanškroun vydalo Obecně závaznou vyhlášku města č. 1/2015, která zrušuje obecně závaznou vyhlášku města

Více

ZÁPIS ze zasedání Zastupitelstva města Benešova nad Ploučnicí konaného dne 2. 11. 2011 od 17:00 hodin v Městském kině

ZÁPIS ze zasedání Zastupitelstva města Benešova nad Ploučnicí konaného dne 2. 11. 2011 od 17:00 hodin v Městském kině ZÁPIS ze zasedání Zastupitelstva města Benešova nad Ploučnicí konaného dne 2. 11. 2011 od 17:00 hodin v Městském kině Přítomni: dle prezenční listiny / 15 / Za MěÚ: paní Hana Kleinertová ved. odb. FaP,

Více

ZÁPIS Č. 21 ZE SCHŮZE RADY MĚSTA ČELÁKOVIC KONANÉ DNE 3. listopadu 2011

ZÁPIS Č. 21 ZE SCHŮZE RADY MĚSTA ČELÁKOVIC KONANÉ DNE 3. listopadu 2011 ZÁPIS Č. 21 ZE SCHŮZE RADY MĚSTA ČELÁKOVIC KONANÉ DNE 3. listopadu 2011 Přítomni: Ing. Luboš Choura, Miroslav Leypold Iglo, Bc. Josef Pátek, Ing. Jaroslav Ryneš, Ing. Miloš Sekyra, Mgr. Marek Skalický

Více

U S N E S E N Í =================================================================

U S N E S E N Í ================================================================= Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

ZÁPIS č. 7/2011 ze zasedání Zastupitelstva města Nová Včelnice, konaného dne 8. 6. 2011 v zasedací místnosti č. 2 Městského úřadu Nová Včelnice

ZÁPIS č. 7/2011 ze zasedání Zastupitelstva města Nová Včelnice, konaného dne 8. 6. 2011 v zasedací místnosti č. 2 Městského úřadu Nová Včelnice Tento zápis má pouze informativní charakter, některé údaje jsou v dokumentu vypuštěny nebo zaškrtnuty s ohledem na zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. ZÁPIS č. 7/2011 ze zasedání Zastupitelstva

Více

Libor Šimůnek, člen rady

Libor Šimůnek, člen rady Zápis z jednání Rady města Bělá p. B. č. 17/2015 konaného dne 27. 5.2015 od 15:30 hodin v terénu města Bělá pod Bezdězem. Přítomni: Ing. Milan Lomoz, starosta Lukáš Voleman, člen rady Radek Pelc, člen

Více

Předkladatel: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis:

Předkladatel: Mgr. Stanislava Švarcová, starostka města Podpis: Zpracovatel: Michaela Vídeňská, vedoucí oddělení majetku OIM Podpis: Odbor investic a majetku Čj.: MULA 13584/2014 Spisový znak: 56.4 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 31 V Lanškrouně dne 23.04.2014 Zpráva pro jednání Zastupitelstva města Lanškroun dne 07.05.2014

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Luštěnice, konaného dne 3.9.2014

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Luštěnice, konaného dne 3.9.2014 Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Luštěnice, konaného dne 3.9.2014 Zasedání Zastupitelstva obce Luštěnice (dále též jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 19hodin starostou

Více

Zápis z 8. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov. Zasedací místnost Úřadu městyse Sepekov 18. srpna 2015 od 18 hod 18.03 hod.

Zápis z 8. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov. Zasedací místnost Úřadu městyse Sepekov 18. srpna 2015 od 18 hod 18.03 hod. Zápis z 8. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Místo konání: Datum konání: Čas zahájení jednání: Přítomno: 11 členů při zahájení 12 členů od 18.09 h Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatel: Zasedací

Více

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006

Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006 Zápis z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Lanškroun dne 7. listopadu 2006 Přítomni: Mgr. Zdeněk Baborák, Milan Bednář, Ing. Bohumil Bernášek, PaedDr. Marie Borkovcová, Hynek Brýdl, Ing. Jan Hradil,

Více

Usnesení z jednání rady města konaného dne : 19.12.2013

Usnesení z jednání rady města konaného dne : 19.12.2013 Město ROKYCANY Usnesení z jednání rady města konaného dne : 19.12.2013 od 8:00:00 do 11:15:00 v budově MěÚ Rokycany. Rada města schválila navržený program jednání. Rada města zvolila: Zpracovatele usnesení:

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Kunčina

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Kunčina Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Kunčina Konaného dne 22. 7. 2015 v 17:00 hod. v obřadní místnosti Obecního úřadu Kunčina Přítomní zastupitelé: Miroslav Kubín, Josef Beneš, Zdeněk Henych,

Více

Navržený program 13. zasedání Zastupitelstva MČ:

Navržený program 13. zasedání Zastupitelstva MČ: Městská část Praha-Dolní Chabry Zastupitelstvo městské části Zápis č. 13/08/ ZMČ ze dne 14.05. 2008 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: - MUDr. Dvořák, PhDr. Doušová, p. Malina Neomluveni: 0 Hosté:

Více

Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2011 konaného dne 21. 6. 2011

Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2011 konaného dne 21. 6. 2011 Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2011 konaného dne 21. 6. 2011 Přítomni: při zahájení celkem 13 členů Omluveni: MUDr. Vl. Podzimková, J. Fára Připomínky k zápisu ze dne 26.

Více

Zápis z VIII. zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 30.10.2007

Zápis z VIII. zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 30.10.2007 Zápis z VIII. zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 30.10.2007 Hovory s občany Téma: Privatizace městských bytů Téma: Rekonstrukce městských bytů určených k privatizaci Téma:

Více

Město Netolice Zastupitelstvo města Netolice. Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Netolice, konaného dne 24. 6. 2014 v 17,00 hodin

Město Netolice Zastupitelstvo města Netolice. Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Netolice, konaného dne 24. 6. 2014 v 17,00 hodin Město Netolice Zastupitelstvo města Netolice Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Netolice, konaného dne 24. 6. 2014 v 17,00 hodin Usnesení č. 51-73/2014 Zasedání Zastupitelstva města Netolice bylo zahájeno

Více

Místo konání: Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 19:55. Program:

Místo konání: Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 19:55. Program: Zápis z 13. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne 25. 11. 2015 od 18.00 hod. Místo konání: Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 19:55 Program: Hasičský dům Veltrusy Ing. Marta Baránková,

Více

Usnesení č. 2/06Z/2015: Zastupitelstvo města Šluknov schvaluje doplnění nového bodu programu dnešního 6. zasedání, a sice bodu č.

Usnesení č. 2/06Z/2015: Zastupitelstvo města Šluknov schvaluje doplnění nového bodu programu dnešního 6. zasedání, a sice bodu č. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 20. listopadu 2013 na sále lanškrounského zámku od 16.00 hod.

Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 20. listopadu 2013 na sále lanškrounského zámku od 16.00 hod. Spisový znak: 101 2.1 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 2 + 1 (usnesení) Spisová značka: SEK/34759/2013/JKo Výtah ze zápisu z jednání Zastupitelstva města Lanškroun uskutečněného dne 20. listopadu

Více

Program 14. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 22. 03. 2016 v 18.15 hod.

Program 14. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 22. 03. 2016 v 18.15 hod. Program 14. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 22. 03. 2016 v 18.15 hod. 1 / 14 Zahájení zasedání zastupitelstva MČ Suché Lazce. 2 / 14 Volba ověřovatelů a zapisovatelky. 3 / 14

Více

Zápis. Program: 1. Zahájení 2. Představení projektu výstavby BONDY CENTRA 3. Zpráva o vyřízení interpelací vznesených na minulém zasedání MZ

Zápis. Program: 1. Zahájení 2. Představení projektu výstavby BONDY CENTRA 3. Zpráva o vyřízení interpelací vznesených na minulém zasedání MZ Zápis z řádného zasedání Zastupitelstva města v Mladé Boleslavi, které se uskutečnilo ve čtvrtek 23. března 2006 od 15:00 hod. ve velké zasedací síni Magistrátu města Mladé Boleslavi, Komenského nám. 61

Více

Zápis č. 6/2008. Výsledek hlasování: pro 9 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno.

Zápis č. 6/2008. Výsledek hlasování: pro 9 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno. Zápis č. 6/2008 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Němčičky, konaného dne 30. června 2008 ve 20.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Němčičkách Přítomni: Petr Slezák, Ing. Aleš Hádlík, Ing.

Více

Z á p i s. z 10. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 5.11.2003 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice

Z á p i s. z 10. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 5.11.2003 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice Z á p i s z 10. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 5.11.2003 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, pí. Houžvičková, Mgr. Janík, Ing. Kokeš,

Více

Usnesení z jednání rady města konaného dne : 5.4.2011. Sportovní klub BASKETBAL Rokycany - převod haly do majetku města - doplnění 11170

Usnesení z jednání rady města konaného dne : 5.4.2011. Sportovní klub BASKETBAL Rokycany - převod haly do majetku města - doplnění 11170 Město ROKYCANY Usnesení z jednání rady města konaného dne : 5.4.2011 od 8:00:00 do 14:00:00 v budově MěÚ Rokycany. Rada města schválila navržený program jednání. Rada města zvolila: Zpracovatele usnesení:

Více

Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče

Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče Usnesení z IX. schůze Zastupitelstva města Hustopeče konané dne 22.10.2015 v zasedací místnosti MěÚ Hustopeče Usnesení č. 1/IX/15: ZM schvaluje program dnešního

Více

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Místo konání: Datum konání: Čas zahájení jednání: Přítomno: 14 členů zastupitelstva Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatel: Zasedací místnost Úřadu

Více

1. Žádost o koupi pozemku v zóně Za Podjezdem

1. Žádost o koupi pozemku v zóně Za Podjezdem Zápis č. 10 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 06.06.2016 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám. Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. Adam Kalous, Ing. Pavel

Více

Zápis z 5. zasedání Výboru územního rozvoje ZHMP konaného dne 28.6.2012

Zápis z 5. zasedání Výboru územního rozvoje ZHMP konaného dne 28.6.2012 Zápis z 5. zasedání Výboru územního rozvoje ZHMP konaného dne 28.6.2012 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: Pavel Hurda, Ing. Milan Effenberk Růžička, Ing.Mgr. Miroslav Poche Zasedání řídil předseda

Více

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 14.01.2008

VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 14.01.2008 VÝTAH Z USNESENÍ Rady města Lanškroun dne 14.01.2008 1/2008 Rada města Lanškroun schvaluje rozpočtová opatření k rozpočtu města na rok 2007 v položkách 184-07 až 187-07 dle přílohy (zpráva čj. 2124/2008/SEK

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z VI. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. ČERVNA 2015

ZÁPIS A USNESENÍ Z VI. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. ČERVNA 2015 ZÁPIS A USNESENÍ Z VI. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. ČERVNA 2015 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Jednání zahájil starosta obce Jaroslav KREML v 17.00 hod. Jednání

Více

Zápis obsahuje usnesení č. 638 / 2009 657 / 2009

Zápis obsahuje usnesení č. 638 / 2009 657 / 2009 Město Týnec nad Labem Masarykovo náměstí č.p. 1 PSČ 281 26 Týnec nad Labem okres Kolín Z á p i s č. : 9-2009 z 9. zasedání Zastupitelstva města Týnce nad Labem, konaného dne 27. 8. 2009 od 17. 00 hodin

Více

20. zasedání zastupitelstva Obce Dubno ze dne 1. 9. 2014 v zasedací místnosti Obecního úřadu Dubno

20. zasedání zastupitelstva Obce Dubno ze dne 1. 9. 2014 v zasedací místnosti Obecního úřadu Dubno 20. zasedání zastupitelstva Obce Dubno ze dne 1. 9. 2014 v zasedací místnosti Obecního úřadu Dubno Přítomni: Milan Pilous, Václav Chmelař, Bc. Jiří Špindler, Martin Roušal, Ing. Miroslav Horák, Jaroslav

Více

Zápis č. 5 ze zasedání Zastupitelstva města Hanušovice dne 02.09.2015

Zápis č. 5 ze zasedání Zastupitelstva města Hanušovice dne 02.09.2015 Zápis č. 5 ze zasedání Zastupitelstva města Hanušovice dne 02.09.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Zahájení: 16:00 hodin Ukončení: 18.00 hodin Ověřovatelé zápisu: Vlastislav Machula, ing. František

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 1.7.2013

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 1.7.2013 Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 1.7.2013 Čas zahájení: 19:05 Ověřitelé: M. Žabková, J. Dvořák Přítomni: dle prezenční listiny, od začátku jednání všech 15 zastupitelů

Více

Omluveni: Gáborik Ondrej, Machková Iva, Šárog Karel, Šimůnek Libor, Šindelář František, Mgr. Šťastná Jana

Omluveni: Gáborik Ondrej, Machková Iva, Šárog Karel, Šimůnek Libor, Šindelář František, Mgr. Šťastná Jana Zápis ze 7. jednání Zastupitelstva města Bělá pod Bezdězem konaného dne 2.11.2011 od 17 00 hod. v klubu ZŠ, Máchova ul. v Bělé pod Bezdězem. Přítomni: Ing. Verner Jaroslav, starosta Ing.Kouba Rudolf Toman

Více

Místo konání: Přítomni: Hosté: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 20:20. Program:

Místo konání: Přítomni: Hosté: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 20:20. Program: Zápis z 12. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne 14. 10. 2015 od 18.00 hod. Místo konání: Přítomni: Hosté: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 20:20 Program: Hasičský dům Veltrusy Ing. Marta Baránková,

Více

Z á p i s z 5. zasedání zastupitelstva města Nové Město pod Smrkem konaného dne 29. června 2011

Z á p i s z 5. zasedání zastupitelstva města Nové Město pod Smrkem konaného dne 29. června 2011 Z á p i s z 5. zasedání zastupitelstva města Nové Město pod Smrkem konaného dne 29. června 2011 Přítomni: Mgr. Miroslav Funtán, Mgr. Martina Funtánová, pan Milan Kotrbatý, pan Miroslav Kozák, pan Lukáš

Více

Usnesení č.2/2016 ze zasedání zastupitelstva obce Obříství, konaného 22.3.2016 od 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu

Usnesení č.2/2016 ze zasedání zastupitelstva obce Obříství, konaného 22.3.2016 od 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu Usnesení č.2/2016 ze zasedání zastupitelstva obce Obříství, konaného 22.3.2016 od 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu Přítomni dle prezenční listiny : p. Zimová, p. Šulcová, p. Hyka, p. Vohlídalová,

Více

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 13. prosince 2004

Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 13. prosince 2004 Přítomni: dle prezenční listiny Zápis z jednání Rady města Lanškroun dne 13. prosince 2004 Ohlášené návštěvy: Ing. Mareš, p. Mareš, Ing. Wacník, Ing. Obr, Ing. Černý. Omluvena: MUDr. Krejčová, Mgr. Strnad

Více

Město Týnec nad Labem Masarykovo náměstí č.p. 1 PSČ 281 26 Týnec nad Labem okres Kolín

Město Týnec nad Labem Masarykovo náměstí č.p. 1 PSČ 281 26 Týnec nad Labem okres Kolín Město Týnec nad Labem Masarykovo náměstí č.p. 1 PSČ 281 26 Týnec nad Labem okres Kolín Zápis č.13/2014 z veřejného jednání Zastupitelstva města Týnec nad Labem, které se uskutečnilo ve středu 10. prosince

Více

Usnesení. přijatá na 81. zasedání Rady města Jeseník konaném dne 17.12.2012 v 13:00 hodin na radnici v Jeseníku

Usnesení. přijatá na 81. zasedání Rady města Jeseník konaném dne 17.12.2012 v 13:00 hodin na radnici v Jeseníku Město Jeseník Usnesení přijatá na 81. zasedání Rady města Jeseník konaném dne 17.12.2012 v 13:00 hodin na radnici v Jeseníku 2561. Rada města schvaluje rozpočtová opatření č. 416-434/2012, dle důvodové

Více