Školní ád ZŠ Smolkova

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Školní ád ZŠ Smolkova"

Transkript

1 Školní ád ZŠ Smolkova Na základ ustanovení 30, odst. 1) zákona. 561/2004 Sb. o pedškolním, základním stedním, vyšším odborném a jiném vzdlávání (školský zákon) v platném znní vydávám jako statutární orgán školy tuto smrnici. Smrnice je souástí organizaního ádu školy 1) Organizace vyuování a režim školy 1) Vyuování ve škole v prbhu celého školního roku je dáno organizací píslušného školního roku vetn období školního vyuování, vedlejších a hlavních prázdnin a týdenním rozvrhem jednotlivých tíd. 2) S týdenním vyuovacím rozvrhem jsou seznámeni na zaátku msíce záí píslušného školního roku rodie prostednictvím žákovských knížek. 3) Volné dny, které vyhlašuje editel školy, oznamuje pedem rodim tídní uitel proti podpisu v žákovských knížkách. Rovnž tak oznamují tídní uitelé jakoukoliv úpravu vyuovacích hodin bhem školního roku. 4) Vyuování zaíná v 8.00 hodin. editel mže povolit dívjší zaátek vyuování, nejdíve však v 7.00 hodin. 5) Žáci picházejí do školy nejpozdji 10 minut ped zahájením vyuování aby se mohli vas pipravit na vyuování. 6) Školní budova se otevírá vždy v 7.40 hodin. V jinou dobu pouští žáky do školy povený zamstnanec školy. 7) Po píchodu do budovy školy si žáci odkládají obuv, svršky aj. vci na místo urené, tj. šatna žák, pezouvají se a odcházejí do tíd. Pokud žák pijde z njakého dvodu do školy pozdji, uloží si vci do šatny pod dohledem recepní služby. 8) Po ukonení vyuování doprovází žáky do šatny píslušný vyuující. Žáky, kteí chodí na obdy odvede uitel do jídelny. 2) Docházka do školy 1) Zabezpeení plnní povinné školní docházky žáka je zákonnou povinností zákonného zástupce dítte. 2) Žák je povinen zúastnit se vyuování podle rozvrhu hodin. 3) Nepítomnost ve škole mže být omluvena pro nemoc nebo z jiných vážných dvod. Uvolnní z vyuování poskytuje tídní uitel. editel školy rozhoduje v pípad, že mezi TU a rodii nedojde k dohod. Nepítomnost pedem známou oznámí rodie TU pedem. 4) Ped ukonením mže žák opustit školu pouze v pípad osobního vyzvednutí zákonným zástupcem, ve výjimeném pípad na písemnou žádost zákonného zástupce. Návštvu lékae plánuje žák zásadn v dob mimo svj rozvrh hodin. Ve výjimených pípadech žádají rodie písemn o uvolnní, pokud není nebezpeí z prodlení.

2 5) Nepítomnost žáka omluví zákonní zástupci nejpozdji do 72 hodin. Zákonní zástupci by mli zvážit závažnost uvolování žák, nebo každá neúast žák v hodinách narušuje vyuovací proces. Doporuujeme požádat o uvolnní žáka maximáln na jeden týden ve školním roce. Žák je vždy povinen si doplnit zameškané uivo bez ohledu na dvod své nepítomnosti. Dvod nepítomnosti zapíše zákonný zástupce do ŽK a tu pedloží žák tídnímu uiteli pi návratu do školy. Pokud tak neuiní, je TU povinen zjistit, kde se žák nachází. 6) Po píchodu do školy každý žák, který nebyl ve škole, pedloží TU omluvenku podepsanou rodiem nebo zákonným zástupcem. 7) Základní škola mže požadovat, pokud to považuje za nezbytné, doložení nepítomnosti žáka z dvodu nemoci ošetujícím lékaem žáka, resp. praktickým lékaem pro dti a dorost, a to pouze jako souást omluvenky vystavené zákonným zástupcem nezletilého žáka, a to v pípad, že nepítomnost žáka ve škole pesáhne ti dny školního vyuování. 8) O neomluvené i zvýšené omluvené nepítomnosti informuje tídní uitel výchovného poradce, který tyto údaje vyhodnocuje. 9) Uvolování žáka z vyuování je možné pouze ze závažných zdravotních nebo rodinných dvod. Na jeden týden uvoluje žáka na základ písemné žádosti zákonných zástupc tídní uitel. Na více dn uvoluje žáka na základ písemné žádosti zákonných zástupc vedení školy. 10) Není možné uvolovat žáka na základ žádosti sportovních oddíl a jiných institucí pouze jako pílohou k žádosti zákonných zástupc. 11) Úast na vyuování nepovinných pedmt a kroužk a docházka do školní družiny je pro zaazené žáky povinná. Nepítomnost musí být omluvena v ŽK nebo písemn ve školní družin. Žák se mže z nepovinného pedmtu nebo kroužku odhlásit v pololetí. 3) Povinnosti a zásady chování žák, hygiena a bezpenost žák ve škole 1) Za bezpenost žák bhem jejich pobytu ve škole a pi úasti na všech akcích poádaných školou zodpovídají pedagogití pracovníci: 2) pi vyuování - vyuující píslušné vyuovací hodiny, 3) ped vyuováním, o pestávkách a v dob obda - pedagogický pracovník urený rozvrhem dozor (vetn náhradního dozoru) 4) ve školní družin - povený vychovatel píslušného oddlení nebo koncového oddlení 5) v prostoru šaten, ped a po skonení vyuování - povený provozní zamstnanec (dozor + školník) 6) Odpovdnost zaíná vstupem žák do budovy školy ped zaátkem vyuování a koní odchodem žák ze školy 7) Žák dbá ve škole i mimo školu pravidel hygieny a bezpenosti. Pi veškerém svém jednání má na pamti to, aby nezpsobil zranní nebo škodu na majetku ani sob ani ostatním. Poruší-li toto pravidlo a dojde ve škole i mimo školu k šikanování, krádeži i jiné škod na zdraví a majetku jiného, bude jeho chování hodnoceno podle klasifikaního ádu školy.

3 8) Žáci zdraví ve škole všechny dosplé osoby, pi setkání hlasit, pi vstupu dosplé osoby do tídy povstáním. Do školy chodí žák ist a vhodn obleen. 9) Žák se chová slušn ke spolužákm, uctiv ke všem zamstnancm a návštvám školy. 10) Pro vstup a odchod ze školy používá hlavní vchod, ídí se asovým režimem otvírání a zavírání, bezdvodn nepoužívá a nenií zvonek. Bhem vyuování a o pestávkách je zakázáno svévoln opouštt školní budovu. 11) Žák nenarušuje prbh vyuovací hodiny. O pestávce se pohybuje v podlaží své tídy okna ve tíd jsou zavena, dvee do tídy otevené. Žáci se ídí pokyny dozírajícího uitele. 12) Je písn zakázáno vylézat na parapety oken školy a vyhazovat pedmty z oken školy. 13) Používání mobilních telefon není dovoleno, v dob vyuování musí být mobilní telefony vypnuty, mohou být používány výjimen jako kalkulátory. V pípad, kdy si žák nemže mobilní telefon opatrovat (nap. v hodinách TV), pedá tento telefon do úschovy píslušnému vyuujícímu. Pouze v tomto pípad škola odpovídá za jeho ztrátu. 14) V celém areálu školy je zakázáno poizování obrazových, zvukových a jiných záznam prostednictvím mobilních telefon a další dostupné audiovizuální techniky. 15) Pecházení do odborných ueben se ídí režimem, který žákm stanoví TU, resp. správce odborné uebny. Žáci pechází ukáznn a všichni najednou! 16) Do všech odborných ueben vetn tlocvien je vstup žákm povolen pouze s vyuujícím. Do tlocviny vstupuje žák v obuvi, která nezneistí podlahu tlocviny. Žáci se ídí ády tchto ueben. 17) Žáci vstupují do kanceláí, kabinet a sborovny školy pouze na vyzvání zamstnance školy. 18) Žák se v dob mimo píchodu do školy a odchodu ze školy nesmí zdržovat v prostoru šaten. Provoz šatny tídy se ídí naízením tídního uitele, který urí službu v šatn šatnáe. Tito mají za úkol zajistit, aby šatna byla zabezpeena proti krádežím. 19) Žáci, kteí picházejí do školy na odpolední vyuování nebo do zájmových kroužk ekají na vyuujícího nebo vedoucího u recepce. Povinností vyuujícího nebo vedoucího je, aby žáky odvedl. Jeho dozor nad žáky koní pekroením prahu školy smrem ven posledním žákem. 20) V jídeln se žáci ídí ádem školní jídelny, dbají pokyn dozírajících, pohybují se opatrn, aby nedošlo k úrazu nebo vylití jídla. Píchod žák do jídelny je ešen naízením Š. 21) Žáci se pezouvají a pevlékají zásadn v šatnách, pi hodinách tlocviku v šatnách u tlocviny. V šatn nesmí nechat peníze ani drobné pedmty. Všechny tyto pedmty si bere žák s sebou do tídy a sám se stará, aby mu nebyly odcizeny. 22) Žáci jsou povinni dbát pokyn všech zamstnanc školy, zejména pokyn týkajících se ochrany zdraví a bezpenosti v budov školy a na akcích, které poádá škola. 23) Žáci jsou povinni dbát na hygienu, zvláš ped a po jídle, po tlovýchovných innostech a innostech výtvarných a pracovních výchov, také po použití WC.

4 24) Každý úraz, poranní i nehodu, k níž dojde bhem vyuování ve tíd, na chodb nebo pi jiných školních innostech, jsou žáci povinni ihned nahlásit svému tídnímu uiteli nebo nkomu z pedagogickému dozoru. 25) Žákm je zakázáno manipulovat s elektrickými spotebii, vypínai a elektrickým vedením a jiným zaízením i pomckami bez dozoru uitele. 26) Pi pecházení žák na místa vyuování i na jiné akce mimo budovu školy se žáci ídí pravidly silniního provozu a pokyny dozírajících osob. Ped takovými akcemi doprovázející uitel žáky zvláš pouí o bezpenosti. Pro spolené zájezdy tíd, lyžaské zájezdy, školy v pírod aj. platí zvláštní bezpenostní pedpisy, se kterými jsou žáci pedem prokazateln seznámeni. Pi pobytu v ubytovacích zaízeních a jiných zaízeních, nap. kulturních, se žáci podizují vnitnímu ádu tohoto zaízení a dbají pokyn pedagogického pracovníka školy. 27) U žák z vyššího stupn je možno dát si sraz ped akcí na uritém míst a v uritý as. Totéž platí o rozchodu žák po akci. Pedagogický dozor musí být na stanoveném míst 15 minut ped srazem. O míst a asu srazu a rozchodu musí pedagog informovat rodie pedem prostednictvím ŽK. 28) Pedmty, které bezprostedn nesouvisí s vyuováním nesmí žák do školy pinášet. Do školy také nesmí pinášet pedmty a vci, které by mohly ohrozit jeho zdraví, zpsobit úraz nebo ohrozit mravní výchovu žák. Je zakázáno pinášet, uschovávat a používat jakékoliv omamné látky a drogy v jakémkoliv množství, nap. alkohol, cigarety aj., a to ve škole i mimo školu. 29) Žáci jsou povinni okamžit oznámit kterémukoliv pedagogickému pracovníku šikanování sebe sama nebo jiných žák, a to i anonymn do schránky dvry zízené ve škole nebo poštou na adresu školy. 30) Nikdo nesmí být šikanován tlesn ani duševn - šikana je trestným inem! 31) Je nepípustné, aby žák napadl své spolužáky z dvodu rasismu. 32) Všichni žáci i zamstnanci školy dodržují ustanovení Úmluvy o právech dítte. 33) Zásady slušného chování žák dodržuje nejen ve škole, ale i mimo školu. 4) Práva a povinnosti žák a zákonných zástupc žák Žák má právo 1) na vzdlání a školské služby podle zákona 561/2004 ve znní pozd. p. 2) na informace o prbhu a výsledcích svého vzdlávání 3) zakládat v rámci školy samosprávné orgány žák a student, volit a být do nich voleni, pracovat v nich a jejich prostednictvím se obracet na editele školy s tím, že editel školy je povinen se stanovisky a vyjádeními tchto samosprávných orgán zabývat 4) vyjadovat se ke všem rozhodnutím týkajícím se podstatných záležitostí jejich vzdlávání, piemž jejich vyjádením musí být vnována pozornost odpovídající jejich vku a stupni vývoje Žák má právo na svobodu myšlení, svdomí a náboženství 5) na informace a poradenskou pomoc školy nebo školského poradenského zaízení v záležitostech týkajících se vzdlávání podle tohoto zákona

5 6) výše uvedená práva s výjimkou písmen a) a c) mají také zákonní zástupci nezletilých žák 7) zákonní zástupci žák mají právo být voleni do Školské rady Žáci a jsou povinni 8) ádn docházet do školy nebo školského zaízení a ádn se vzdlávat 9) dodržovat školní a vnitní ád a pedpisy a pokyny školy a školského zaízení k ochran zdraví a bezpenosti, s nimiž byli seznámeni 10) plnit pokyny pedagogických pracovník škol a školských zaízení vydané v souladu s právními pedpisy a školním nebo vnitním ádem. Zákonní zástupci nezletilých žák jsou povinni 11) zajistit, aby dít a žák docházel ádn do školy nebo školského zaízení 12) na vyzvání editele školy nebo školského zaízení se osobn zúastnit projednání závažných otázek týkajících se vzdlávání dítte nebo žáka 13) informovat školu a školské zaízení o zmn zdravotní zpsobilosti, zdravotních obtížích dítte nebo žáka nebo jiných závažných skutenostech, které by mohly mít vliv na prbh vzdlávání 14) dokládat dvody nepítomnosti dítte a žáka ve vyuování v souladu s podmínkami stanovenými školním ádem 15) oznamovat škole a školskému zaízení údaje podle 28 odst. 2 a 3 zákona 561/2004 a další údaje, které jsou podstatné pro prbh vzdlávání nebo bezpenost dítte a žáka, a zmny v tchto údajích 5) Práva a povinnosti pedagog Uitelé jsou pracovníky školy, kteí dbají na naplnní práv žáka. Mají právo na zdvoilé chování a dstojné prostedí, ve kterém vykonávají svou práci. Uitelé a vychovatelé samostatn rozhodují o metodách a formách práce. Jsou kolegiální a vyvarují se jakýchkoli hodnotících soud koleg. Pokud zjistí závažné porušování právního ádu, oznámí to vedení školy. Pedagogití pracovníci mají pi výkonu své pedagogické innosti právo 1) na zajištní podmínek potebných pro výkon jejich pedagogické innosti, zejména na ochranu ped fyzickým násilím nebo psychickým nátlakem ze strany dtí, žák, student nebo zákonných zástupc dtí a žák a dalších osob, které jsou v pímém kontaktu s pedagogickým pracovníkem ve škole, 2) na ochranu ped neodborným zasahováním do výkonu pedagogické innosti, 3) na výbr a uplatování metod, forem a prostedk konání pímé vyuovací, pímé výchovné, pímé speciáln-pedagogické nebo pímé pedagogicko-psychologické innosti, pokud jsou v souladu se zásadami a cíli vzdlávání, 4) volit a být voleni do školské rady, 5) na objektivní hodnocení své pedagogické innosti.

6 6) na partnerskou spolupráci se žáky, pedagogy a zákonnými zástupci 7) pozvat k návštv zákonného zástupce žáka a jednat s ním o záležitostech souvisejících se vzdláváním a výchovou jeho dítte 8) obrátit se na další instituce (PPP, OPD, Policie, SPC, FOD, Helsinský výbor...) se žádostí o pomoc pi ešení problém žáka. 9) ešit problémy s vedením školy 10) vyjadovat své názory Pedagogický pracovník je povinen 11) vykonávat pedagogickou innost v souladu se zásadami a cíli vzdlávání, 12) chránit a respektovat práva dítte, žáka nebo studenta, 13) chránit bezpeí a zdraví dítte, žáka a studenta a pedcházet všem formám rizikového chování ve školách a školských zaízeních, 14) svým pístupem k výchov a vzdlávání vytváet pozitivní a bezpené klima ve školním prostedí a podporovat jeho rozvoj, 15) zachovávat mlenlivost a chránit ped zneužitím osobní údaje, informace o zdravotním stavu dtí, žák a student a výsledky poradenské pomoci školského poradenského zaízení a školního poradenského pracovišt, s nimiž pišel do styku, 16) poskytovat dítti, žáku, studentovi nebo zákonnému zástupci nezletilého dítte nebo žáka informace spojené s výchovou a vzdláváním. 17) Pedagogové jsou povinni se ve své práci ídit Pracovním ádem pro zamstnance škol a školských zaízení a rozhodnutím editele školy o rozvržení pracovní doby. 18) Pedagog je povinen být pítomen ve škole v dob stanovené platným rozvrhem výuky, rozvrhem pohotovostí, dozor na chodbách a ve školní jídeln a pi všech poradách. 19) Pedagogové nastupují do školy patnáct minut ped zahájením vyuování nebo výchovné práce podle vlastního rozvrhu nebo rozvrhu pohotovostí a dozor. Po píchodu do školy se pezouvají. Osobní vci si ukládají na místech k tomu urených (sborovna, píslušný kabinet). Tyto místnosti se vždy uzamykají. 20) Pedagog koná pedagogický dozor nad žáky ve škole ped vyuováním, o pestávkách, po vyuování, pi pechodu žák do šatny a školní jídelny, pi pechodu žák do školní družiny, pi pechodu žák na zvláštní pracovišt (školní pozemek, hišt, apod.) a pi všech akcích mimo školu. Pedagogický dozor zaíná patnáct minut ped zaátkem vyuování a koní odchodem posledního žáka ze školy po skonení vyuování nebo výchovné práce. Rozvrh výuky, pohotovostí a dozor je ve sborovn školy. Pedagogové vykonávají dozory v urených prostorech stanovených rozvrhem dozor. Toto ustanovení platí v plné míe i pro náhradní dozory. Pokud není pítomen ani náhradní dozor, pebírá odpovdnost tídní uitel (náhradní tídní uitel). Pi spolených akcích, nepedvídaných akcích, i zkráceném vyuování pebírají dozor nad žáky tídní uitelé (i ve školní jídeln). Dozor ve školní jídeln dohlíží na klidné a ukáznné chování žák ped výdejem obd, správné stolování, na zákaz vynášení potravin a nádobí. Dozor ve školní jídeln obdvá až po odchodu posledního žáka. Kázeské pestupky eší na

7 míst. Do tlocviny a dalších odborných pracoven vcházejí žáci pouze s vyuujícím, který osobn odpovídá za bezpenost žák a dodržování ádu pracovny (tlocviny). 21) Pedagogové jsou povinni dodržovat stanovenou délku vyuovacích hodin i pestávek. Nedodržování doby vyuovacích hodin je pestupek proti pracovnímu ádu. Ped zahájením hodiny zkontroluje vyuující poádek ve tíd, pipravenost žák na výuku a docházku žák. 22) Pedagogové jsou povinni se na vyuování pravideln a ádn pipravovat. Pi výbru uiva se ídí platnými uebními osnovami, standardy, doporuenými tématickými plány a pokyny k vyuování pedmt stanovenými MS, PK a vedením školy. Snaží se volit takové metody a postupy v hodin, aby hodin byla pro žáky zajímavá a pínosná. Používají veškeré dostupné pomcky, poítaové pracovny, jinou techniku i literaturu ze školní knihovny. 23) Pomcky potebné na vyuování si uitel pipraví tak, aby je ml pi zahájení hodiny ve tíd. Pomcky nelze pipravovat dodaten nebo pro n posílat žáky v prbhu vyuovací hodiny. Pi zadávání domácích cviení z eského, cizího jazyka a matematiky (doporuujeme minimáln jedenkrát týdn) se uitel ídí pokyny uvedenými ve Vyhlášce o ZŠ. 24) Uitel vyuující první hodinu podle rozvrhu tídy pinese tídní knihu. Do tídní knihy zaznamenává docházku žák, pozdní píchody žák a k o n k r é t n í obsah výuky. Tídní uitel omlouvá žákm nepítomnost na základ omluvenky rodi nebo lékae a to i v pípad pozdních píchod. 25) Pedagogové vykonávají dsledn a odpovdn všechny práce a úkoly, které vyplývají z jejich funkcí, jejich náplní práce a které jim byly uloženy vedením školy, usnesením pedagogických rad a závry provozních porad a které vyplývají z jejich nápln práce.. Každý pedagog je povinen se pi píchodu do školy i ped odchodem ze školy informovat ve sborovn o úkolech na nástnce a o zastupování. 26) Uitel vyuující ve tíd poslední hodinu odpovídá za poádek v uebn, odnesení a uložení TK do sborovny, odvedení žák do šaten a pedání dozorujícímu uiteli, uzamení uebny. 27) Tídní uitel : a) pipravuje uebnu na zaátku školního roku b) odpovídá za úplnost zápis v TK c) odpovídá za týdenní pedepsání pedmt v TK d) jednou týdn kontroluje TK e) odpovídá za povinnou dokumentaci tídního uitele, dbá na funknost KL, které pravideln dopluje f) TV vede pesn podle pokyn vedení školy g) seznamuje rodie s organizaními pokyny a školním ádem školy (zápis z tídní schzky) h) seznamuje žáky s umístním dozor (žáci se mohou v pípad jakéhokoli problému na dozor obrátit) i) pravideln jednou týdn kontroluje ŽK (nadpisy bez pravopisných chyb) j) seznamuje všechny vyuující se zprávou PPP (potvrdit podpisem) - zachovávat mlenlivost

8 k) pokud žákovi chybí známky u njakého pedmtu, projedná toto s píslušným vyuujícím, který známky dopíše l) uruje poádkovou službu ve tíd a šatnáe m)zpracuje písemn zasedací poádek ve tíd a vloží jej do TK n) organizuje nejmén jednou msín promyšlené tídnické hodiny k ešení aktuálních problém tídy a k prevenci nežádoucích jev (šikanování, návykové látky, rasismus, xenofobie, netolerance...) a k ešení dalších specifických problém tídy, datum konání a obsah tídnické hodiny zapíše do tídní knihy o) má dokonalý pehled o žácích své tídy (forma pehledu není pedepsána) p) je odpovdný za inventá své tídy a za jeho správnost. Úmyslné poškození majetku školy nechá žákm uhradit nebo opravit na vlastní náklady. Požadavky na opravy inventáe tídy zapisuje do sešitu závad (u ekonomky školy). q) zjišuje píiny absence žák i na nepovinné pedmty a kroužky. Neomluvenou absenci eviduje a iní píslušná opatení (prokazateln informuje rodie, navrhuje ešení a v pípad více, jak deseti neomluvených hodin, informuje píslušný odbor pée o dti a mládež na tiskopisu u VP). r) prokazatelným zpsobem informuje rodie o tídním napomenutí, tídní a editelské dtce, snížené známce z chování, výrazném zhoršení prospchu a chování a nedostatených známkách v jednotlivých pedmtech. Tídní napomenutí a tídní dtka je pln v kompetenci tídního uitele, editelská dtka musí být projednána na provozní nebo pedagogické rad a snížený stupe z chování na pedagogické rad. s) prokazateln (na tídních schzkách, v konzultaních hodinách, pi výchovné komisi...) informuje rodie o problémech žáka (zápis v sešit nebo na volném archu s obsahem jednání a podpisem rodi). Pokud by rodi odmítl zápis podepsat, pizve tídní uitel dalšího pedagoga a spolen uiní o tomto odmítnutí zápis. t) Všechny povinnosti tídního uitele v dob jeho nepítomnosti pebírá náhradní tídní uitel 28) Za nepítomného uitele nastupuje do hodiny ten, kdo má pohotovost a v pípad vysoké nemocnosti i uitelé, kteí práv nemají pohotovost. 29) Všichni pedagogití pracovníci jsou povinni vytváet, dodržovat a kontrolovat podmínky k zajištní bezpenosti a ochrany zdraví žák pi jejich úasti na školní výuce a výchov. Ped zahájením vyuování v prvním i druhém pololetí, ped všemi akcemi mimo školu, ped plaveckým výcvikem, exkurzí, návštvou divadla, vycházkou, lyžaský kurzem, školou v pírod, výletem...) a ped každými prázdninami, pouí tídní uitel (náhradní tídní uitel) žáky o bezpenosti a ochran zdraví. Toto pouení zapíše do tídní knihy. Drobné nedostatky, které souvisí s bezpeností školního provozu, zaznamenávají pedagogové do sešitu závad. Závažné nedostatky hlásí ihned vedení školy. 30) Pedagog dbá na dodržování bezpenostních, hygienických a pedagogicko psychologických zásad pi práci se žáky. 31) Svj pozdní píchod hlásí pedagog neprodlen vedení školy. 32) Nepítomnost v práci z dvodu nemoci, OR,... je nutno neprodlen oznámit telefonicky (i na záznamník) nebo osobn. Neschopenku je nutno co nejdíve doruit ekonomce školy.

9 33) Pi úrazu žáka pi pobytu ve škole zajistí pedagog první pomoc a lékaské ošetení, vyrozumí vedení školy a okamžit informuje zákonného zástupce žáka (pokud vyuuje, pedá oznámení hospodáce školy). Úraz zapíše do knihy úraz a zajistí sepsání záznamu o školním úrazu (tiskopis). 34) Pi pedvídané nepítomnosti pedloží pedagog pípravy na své hodiny a zastupující uitelé jsou povinni tchto podklad využívat. 35) Pedagog si denn vyzvedává vzkazy a poštu ve své pihrádce ve sborovn a souasn se seznámí s pokyny na informaní tabuli ve sborovn. 36) Pebírání finanních ástek od žák potvrzují pedagogové do ŽK. S vyútováním pak seznámí rodie písemn nebo na nejbližší tídní schzce (uvést v zápise z tídní schzky). 37) Jakákoli jednorázová zmna, výmna i úprava ve vyuování, pi pohotovosti nebo dozoru, musí být pedem projednána s vedením školy. Po schválení vedením školy oznámí tídní uitel naízené zmny ve vyuování rodim v ŽK, a to nejpozdji jeden den ped zmnou. Rodie potvrdí zmnu svým podpisem. Pokud žák nemá pi zkráceném rozvrhu ŽK nebo není rodii podepsána, zajistí tídní uitel vyuování podle pvodního asového rozvrhu a za žáka pejímá osobní odpovdnost. 38) Uitelé TV umožní žákm pevleení v šatnách, šatny uzamknou a žáky odvedou do tlocviny nebo na hišt. Bhem celé hodiny musí být uzamen vchod do tlocvien a na hišt. Po skonení hodiny uitel zkontroluje uklizení náiní a náadí, tlocvinu uzamkne a žáky odvede do šaten, kde vyká, až se žáci pevléknou. Šatnu uzamkne a žáky odvede. 39) Dležitá školní hlášení zaznamenává do tídní knihy ten vyuující, v jehož hodin relace probhla. 40) V pípad podezení na požití alkoholu i jiných látek má zamstnavatel právo ovit si podezení zkouškou. Další postup upravuje ZP. 41) Je zakázáno používání mobilních telefon (žáky i uiteli) v hodinách, pi poradách a dalších akcích. 42) Odpovdnost za výlet má tídní uitel. Doprovodné osoby musí být starší 18 let. Tídní uitel musí písemn pesn vymezit odpovdnost všech pracovník. Doporuujeme znát pesn trasy výlet z hlediska bezpenosti. Na žáky nelze penášet jakoukoli odpovdnost. Pro výlet vyplní tídní uitel formulá, který pedá vedení školy s dostateným pedstihem. 43) Pedagog je povinen pozorn vyslechnout dotaz, pání i stížnost žáka, vhodným zpsobem na dotaz odpovdt a zachovávat dvrnost informací. 44) Pedagogové musí poskytovat žákm pozitivní atmosféru, úctu a pocit významnosti jejich podnt. 45) Pedagog musí pipravovat žáky k odpovdnému životu, vést je k porozumní, snášenlivosti, toleranci, respektu a rovnoprávnosti. 46) Pedagog musí povzbuzovat žáky k aktivní spoluúasti na dní ve škole a umožnit všem žákm zapojení do chodu školy. 47) Pedagog dodržuje zákon o ochran osobních dat. Neposkytuje informace o žákovi ped jinou osobou (pi tídních schzkách poskytuje informace pouze individuáln). Nikdy neposkytuje údaje o bydlišti, telefonním spojení apod. 48) Pedagog musí dodržovat školní ád školy.

10 49) Pedagog, který se rozhodne s žáky vyjet na ozdravný pobyt dbá zejména na termín ohlášení pobytu vedení školy ( nejmén msíc dopedu ), pedloží návrh smlouvy s píslušným objektem nebo CK ( smlouvu podepisuje a za správnost dodržování zodpovídá TU ). Souasn dbá na to, aby ve smlouv byla ošetena všechna naízení, vyplývající z vyhlášky o ŠVP a Školského zákona ( nap. strava ptkrát denn, potvrzení o nezávadnosti vody a objektu k ubytování žák ). 6) Zacházení s uebnicemi, školními potebami a školním majetkem 1) Žák je povinen udržovat v poádku a nepoškozeny všechny vci, které tvoí zaízení tídy a školy i ty, které mu byly propjeny do užívání. Je povinen chránit majetek svj i majetek svých spolužák. 2) O každém svévolném poškození majetku školy budou informováni zákonní zástupci žáka. 3) Svévolné poškozování majetku školy žákem je chápáno jako porušení této normy a na tomto základ bude projednáno výchovné opatení žáka. 4) Zjistí-li žák ztrátu osobní vci, skutenost ihned nahlásí vyuujícímu, dozoru, TU nebo v kancelái školy. 7) Docházka žák do školní družiny 1) Provoz školní družiny je od 6.30 do 7:45 a od 11:40 do 17:00 hod. 2) Docházka žák do školní družiny je sjednána se zákonnými zástupci žáka prostednictvím zápisního lístku na zaátku školního roku. 3) Odchody - odchylky ve zpsobu a rozsahu v odchodu žáka ze ŠD, které jsou uvedeny na zápisním lístku, sdlí zákonný zástupce písemn, na samostatném lístku. 4) Pedávání žák školy vychovatelce ŠD je záležitostí TU. 5) Žáci odcházejí ze školní družiny po píchodu zákonných zástupc žáka nebo na základ jejich písemné žádosti o uvolnní ze školní družiny nebo na základ sjednané doby v zápisním lístku, který je trvale uložen u vychovatelky ŠD. 6) Na telefonické žádosti o uvolnní z docházky ve ŠD nebude vychovatelka reagovat. 7) Pobyt žák v ŠD koní v 17:00 hodin. Pokud zstane žák v ŠD i po hod., ídí se píslušná vychovatelka pokynem Š - v žádném pípad nesmí s díttem opustit ŠD, musí kontaktovat rodie nebo zákonné zástupce, popípad Policii R. 8) Organizace zájmové innosti 1) Zájmové kroužky zizuje škola za úelem rozvoje zájm a schopností žák v dob mimo vyuování. Zájmová innost je provozována na základ zájmu a dobrovolnosti žák. innost zájmových kroužk probíhá pouze v dob školního vyuování (tzn. mimo prázdnin). Režim zájmových kroužk je upraven týdenním rozvrhem jednotlivých kroužk. S režimem kroužku, který žák navštvuje, jsou seznámeni rodie proti podpisu v žákovské knížce, v deníku nebo na jiném prkazném tiskopisu. 2) Za píchod a odchod žák do kroužk odpovídá pedagog, který také vede odpovídající dokumentaci tídní knihy kroužk. innost kroužku trvá maximáln do 17:00 hodin.

11 9) Vzájemná informace školy a zákonných zástupc žák o prospchu, chování a zdravotním stavu žák 1) Škola informuje všechny zákonné zástupce žák na zaátku školního roku (zpravidla v záí) nebo na konci roku pedchozího o organizaci vyuování, zpsobu stravování, mimoškolních aktivitách a provozu školní družiny prostednictvím žákovských knížek nebo jinou vhodnou formou. 2) Škola informuje všechny zákonné zástupce žák na zaátku školního roku o všech podstatných údajích o škole, jako je nap. adresa školy, telefonní íslo školy, faxové íslo, . adresa školy, jménech vedení školy a tídního uitele, výchovného poradce a protidrogového koordinátora atd. prostednictvím žákovských knížek. 3) Škola podává denn informace zákonným zástupcm prostednictvím žákovských knížek o prospchu a chování žáka i jiných velmi závažných sdleních týkajících se žáka. 4) Zákonní zástupci žáka mohou denn žádat informace tídního uitele nebo jiného pedagogického pracovníka o prospchu, chování aj. dležitých záležitostech týkajících se žáka vždy ped zahájením vyuování nebo po domluv s tmito pedagogickými pracovníky v jinou dobu. 5) Škola informuje nejmén každé tvrtletí zákonné zástupce žáka o jeho prospchu a chování, a to formou tídních schzek, konzultaních hodin nebo v pípad náhlého zhoršení prospchu nebo chování žáka informuje uitel zákonné zástupce neprodlen. 6) Škola informuje zákonné zástupce žáka o jeho prospchu a chování za pololetí školního roku formou vysvdení na pedepsaných tiskopisech, pípadn výpisem z tídního výkazu. 7) Zákonní zástupci žák mají právo v urených hodinách daných organizací školy nebo po domluv s výchovným a protidrogovým poradcem žádat schzku, podat informace, žádat radu, atd. 8) Rodie žák mají právo vznášet pipomínky a podnty k práci školy u všech uitel, vychovatel nebo editele školy. 9) Zákonní zástupci žák informují tídního uitele, vyuujícího nebo editele školy o každé zmn zdravotního stavu a rodinného prostedí žáka, která by mohla mít vliv na zmnu chování, zdravotního stavu, soustednost, únavu apod., a to neprodlen. 10) Zákonní zástupci žáka omlouvají nepítomnost žáka dle výše uvedených ustanovení ádu školy. 11) Zákonný zástupce žáka neprodlen informuje tídního uitele o zmn adresy bydlišt, telefonického pop. jiného kontaktu. 12) Škola plní oznamovací povinnost o skutenostech, které nasvdují, že žáci vedou zahálivý nebo nemravný život, zejména v tom, že zanedbávají školní docházku, požívají alkohol nebo návykové látky a další skutenosti. 13) Všichni žáci školy se mají možnost vyjádit k dní ve škole i k tomuto ádu zpsobem, který odpovídá tomuto ádu, a to jak v žákovském parlamentu tak pi hodinách s TU, hodinách Ov a jinde.

12 Klasikaní ád 1) Každé pololetí se vydává žákovi vysvdení nebo jeho výpis. 2) Hodnocení výsledk vzdlávání žáka na vysvdení je vyjádeno klasifikaním stupnm (dále jen klasifikace ), slovn nebo kombinací obou zpsob. O zpsobu hodnocení rozhoduje editel školy na základ žádosti rodi. 3) Škola pevede slovní hodnocení do klasifikace nebo klasifikaci do slovního hodnocení v pípad pestupu žáka na školu, která hodnotí odlišným zpsobem, a to na žádost této školy nebo zákonného zástupce žáka. Škola, která hodnotí slovn, pevede pro úely pijímacího ízení ke stednímu vzdlávání slovní hodnocení do klasifikace. 4) U žáka s vývojovou poruchou uení rozhodne editel školy o použití slovního hodnocení na základ žádosti zákonného zástupce žáka. 5) V posledním roce plnní povinné školní docházky vydá škola žákovi výstupní hodnocení o tom, jak žák dosáhl cíl vzdlávání stanovených v 44. V pátém a sedmém roníku základního vzdlávání vydá škola výstupní hodnocení žákovi, který se hlásí k pijetí ke vzdlávání ve stední škole. 6) Do vyššího roníku postoupí žák, který na konci druhého pololetí prospl ze všech povinných pedmt stanovených školním vzdlávacím programem s výjimkou pedmt výchovného zamení stanovených rámcovým vzdlávacím programem a pedmt, z nichž byl uvolnn. Do vyššího roníku postoupí i žák prvního stupn základní školy, který již v rámci prvního stupn opakoval roník, a žák druhého stupn základní školy, který již v rámci druhého stupn opakoval roník, a to bez ohledu na prospch tohoto žáka. 7) Nelze-li žáka hodnotit na konci prvního pololetí, urí editel školy pro jeho hodnocení náhradní termín, a to tak, aby hodnocení za první pololetí bylo provedeno nejpozdji do dvou msíc po skonení prvního pololetí. Není-li možné hodnotit ani v náhradním termínu, žák se za první pololetí nehodnotí. 8) Nelze-li žáka hodnotit na konci druhého pololetí, urí editel školy pro jeho hodnocení náhradní termín, a to tak, aby hodnocení za druhé pololetí bylo provedeno nejpozdji do konce záí následujícího školního roku. V období msíce záí do doby hodnocení navštvuje žák nejbližší vyšší roník, popípad znovu devátý roník. 9) Má-li zákonný zástupce žáka pochybnosti o správnosti hodnocení na konci prvního nebo druhého pololetí, mže do 3 pracovních dn ode dne, kdy se o hodnocení prokazateln dozvdl, nejpozdji však do 3 pracovních dn od vydání vysvdení, požádat editele školy o komisionální pezkoušení žáka; jeli vyuujícím žáka v daném pedmtu editel školy, krajský úad. Komisionální pezkoušení se koná nejpozdji do 14 dn od doruení žádosti nebo v termínu dohodnutém se zákonným zástupcem žáka. 10) Žák, který plní povinnou školní docházku, opakuje roník, pokud na konci druhého pololetí neprospl nebo nemohl být hodnocen. To neplatí o žákovi, který na daném stupni základní školy již jednou roník opakoval; tomuto žákovi mže editel školy na žádost jeho zákonného zástupce povolit opakování roníku pouze z vážných zdravotních dvod. 11) editel školy mže žákovi, který splnil povinnou školní docházku a na konci druhého pololetí neprospl nebo nemohl být hodnocen, povolit na žádost jeho zákonného zástupce opakování roníku po posouzení jeho dosavadních studijních výsledk a dvod uvedených v žádosti.

13 12) Žáci devátých roník a žáci, kteí na daném stupni základní školy dosud neopakovali roník, kteí na konci druhého pololetí neprospli nejvýše ze dvou povinných pedmt s výjimkou pedmt výchovného zamení, konají opravné zkoušky. 13) Opravné zkoušky se konají nejpozdji do konce píslušného školního roku (tj. do 31. srpna daného roku ) v termínu stanoveném editelem školy. Žák mže v jednom dni skládat pouze jednu opravnou zkoušku. Opravné zkoušky jsou komisionální. 14) Žák, který nevykoná opravnou zkoušku úspšn nebo se k jejímu konání nedostaví, neprospl. Ze závažných dvod mže editel školy žákovi stanovit náhradní termín opravné zkoušky nejpozdji do 15. záí následujícího školního roku. Do té doby je žák zaazen do nejbližšího vyššího roníku, popípad znovu do devátého roníku. 15) V odvodnných pípadech mže krajský úad rozhodnout o konání opravné zkoušky a komisionálního pezkoušení podle 52 odst. 4 na jiné základní škole. Zkoušky se na žádost krajského úadu úastní školní inspektor. 16) Žáka lze podmínn vylouit nebo vylouit ze školy pouze v pípad, že splnil povinnou školní docházku. 1) Zásady klasifikace 1) Vyuující dsledn uplatuje náronost a pedagogický takt vi žákm. 2) Vyuující pihlíží k vkovým zvláštnostem a individualit žáka. 3) Žák musí být z pedmtu vyzkoušen ústn nebo písemn alespo 3x za pololetí, z toho nejmén jednou ústn. Výjimku tvoí matematika, informatika, Tv,Vv,Rv,Ov,P. Vyuující oznamuje výsledek každé klasifikace, pi ústním zkoušení okamžit, pi písemném zkoušení do 7 dn, u slohové práce do 7 dn. 2) Pedávání informací o prospchu a chování žák rodim Informace jsou pedávány 4x ron: 1. tvrtletí - schzka tídních uitel s rodii 2. tvrtletí - pololetní vysvdení, pochvaly (tresty) 3. tvrtletí - schzky tídních uitel s rodii 4. tvrtletí - vysvdení, pochvaly (tresty) Písemnou informaci rodim o neprospchu (neklasifikaci) syna (dcery) s uvedením data konání dodatené nebo opravné zkoušky pedá tídní uitel osobn (odešle poštou) do dvou dn od konání pedagogické klasifikaní porady. V pípad zhoršení prospchu, závažného kázeského pestupku informuje tídní uitel neprodlen rodie. Rodim, kteí se tídní schzky nezúastní, zašle tídní uitel poštou písemnou informaci o prospchu a chování studenta.

14 3) Klasifikace ve vyuovacích pedmtech s pevahou výchovného psobení Žák zaazený do zvláštní tlesné výchovy se pi úlevách doporuených lékaem klasifikuje s pihlédnutím ke zdravotnímu stavu. Stupe 1 (výborný) Žák je v innostech velice aktivní. Pracuje tvoiv, samostatn, pln využívá své osobní pedpoklady a velmi úspšn je rozvíjí. Jeho projev je esteticky psobivý, originální, procítný, pesný. Osvojené vdomosti, dovednosti a návyky aplikuje tvoiv. Stupe 2 (chvalitebný) Žák je v innostech aktivní, pevážn samostatný, využívá své osobní pedpoklady, které úspšn rozvíjí. Jeho projev je esteticky psobivý, originální a má jen menší nedostatky. Žák tvoiv aplikuje osvojené vdomosti, dovednosti a návyky. Má zájem o umní, estetiku, tlesnou zdatnost. Stupe 3 (dobrý) Žák je v innostech mén aktivní, samostatný a pohotový. Nevyužívá dostaten své schopnosti v individuálním a kolektivním projevu. Jeho projev je málo psobivý, dopouští se v nm chyb. Jeho vdomosti a dovednosti mají etnjší mezery a pi jejich aplikaci potebuje pomoc uitele. Nemá aktivní zájem o umní, estetiku a tlesnou kulturu. Stupe 4 (dostatený) Žák je v innostech málo aktivní i tvoivý. Rozvoj jeho schopností a jeho projev jsou málo uspokojivé. Úkoly eší s astými chybami. Vdomosti a dovednosti aplikuje jen se znanou pomocí uitele. Projevuje velmi malý zájem a snahu. Stupe 5 (nedostatený) Žák je v innostech pevážn pasivní. Rozvoj jeho schopností je neuspokojivý. Jeho projev je vtšinou chybný a nemá estetickou hodnotu. Minimální osvojené vdomosti a dovednosti nedovede aplikovat. Neprojevuje zájem o práci. 4) Klasifikace ve vyuovacích pedmtech s pevahou teoretického zamení a praktických inností Stupe 1 (výborný) Žák ovládá požadované poznatky, fakta, pojmy, definice, zákonitosti ucelen, pesn a pln chápe vztahy mezi nimi. Pohotov vykonává požadované intelektuální a praktické innosti. Samostatn a tvoiv uplatuje osvojené poznatky a dovednosti pi ešení teoretických a praktických úkol, pi výkladu a hodnocení jev i zákonitostí. Myslí logicky správn, zeteln se u nj projevuje samostatnost a tvoivost. Jeho ústní a písemný projev je správný, pesný, výstižný. Grafický projev je pesný a estetický. Výsledky jeho innosti jsou kvalitní. Je schopen samostatn studovat vhodné texty. Stupe 2 (chvalitebný) Žák ovládá požadované poznatky, fakta, pojmy, definice a zákonitosti v podstat ucelen, pesn a úpln. Pohotov vykonává požadované intelektuální a praktické innosti. Samostatn a produktivn nebo s

15 menšími podnty uitele uplatuje osvojené poznatky a dovednosti pi ešení teoretických a praktických úkol, pi výkladu a hodnocení jev i zákonitostí. Myslí správn, v jeho myšlení se projevuje logika a tvoivost. Ústní a písemný projev mívá menší nedostatky ve správnosti, pesnosti a výstižnosti. Kvalita výsledk innosti je zpravidla bez podstatných nedostatk. Grafický projev je estetický, bez vtších nepesností. Je schopen samostatn, nebo s menší pomocí studovat vhodné texty. Stupe 3 (dobrý) Žák má nepodstatné mezery v ucelenosti, pesnosti a úplnosti osvojení požadovaných poznatk, fakt, pojm, definic a zákonitostí. Pi vykonávání požadovaných intelektuálních a praktických inností projevuje nedostatky. Podstatnjší nepesnosti a chyby dovede za pomoci uitele korigovat. V uplatování osvojovaných poznatk a dovedností pi ešení teoretických a praktických úkol se dopouští chyb. Uplatuje poznatky a provádí hodnocení jev podle podnt uitele. Jeho myšlení je vcelku správné, ale málo tvoivé, v jeho logice se vyskytují chyby. V ústním a písemném projevu má nedostatky ve správnosti, pesnosti a výstižnosti. V kvalit výsledk jeho innosti se projevují astjší nedostatky, grafický projev je mén estetický a má menší nedostatky. Je schopen samostatn studovat podle návodu uitele. Stupe 4 (dostatený) Žák má v ucelenosti, pesnosti a úplnosti osvojení požadovaných poznatk závažné mezery. Pi provádní požadovaných intelektuálních a praktických inností je málo pohotový a má vtší nedostatky. V uplatování osvojených poznatk a dovedností pi ešení teoretických a praktických úkol se vyskytují závažné chyby. Pi využívání poznatk pro výklad a hodnocení jev je nesamostatný. V logice myšlení se vyskytují závažné chyby, myšlení není tvoivé. Jeho ústní a písemný projev má vážné nedostatky ve správnosti, pesnosti a výstižnosti. V kvalit výsledk jeho innosti a v grafickém projevu se projevují nedostatky, grafický projev je málo estetický. Závažné chyby dovede žák s pomocí uitele opravit. Pi samostatném studiu má velké tžkosti. Stupe 5 (nedostatený) Žák si požadované poznatky neosvojil ucelen, pesn a úpln, má v nich závažné mezery. Jeho dovednost vykonávat požadované intelektuální a praktické innosti má velmi podstatné nedostatky. V uplatování osvojených vdomostí a dovedností pi ešení teoretických a praktických úkol se vyskytují velmi závažné chyby. Pi výkladu a hodnocení jev a zákonitostí nedovede své vdomosti uplatnit ani s podnty uitele. Neprojevuje samostatnost v myšlení, vyskytují se u nho asté logické nedostatky. V ústním a písemném projevu má závažné nedostatky ve správnosti, pesnosti i výstižnosti. Kvalita výsledk jeho innosti a grafický projev mají vážné nedostatky a chyby nedovede opravit ani s pomocí uitele. 5) Výsledky práce v zájmových útvarech organizovaných školou se v pípad použití klasifikace hodnotí na vysvdení stupni: pracoval(a) úspšn, pracoval(a). Pi hodnocení žák, kteí nejsou státními obany eské republiky a plní v eské republice povinnou školní docházku, se dosažená úrove znalosti eského jazyka považuje za závažnou souvislost podle odstavce 2 a 4, která ovlivuje výkon žáka. Pi hodnocení tchto žák ze vzdlávacího obsahu vzdlávacího oboru eský jazyk a literatura ureného Rámcovým vzdlávacím programem pro základní vzdlávání se na konci tí po sob jdoucích pololetí po zahájení docházky do školy v eské republice vždy považuje dosažená úrove znalosti eského jazyka za závažnou souvislost podle odstavce 2 a 4, která ovlivuje výkon žáka.

16 6) Výstupní hodnocení Hlavním obsahem výstupního hodnocení je vyjádení o dosažené výstupní úrovni vzdlání ve struktue vymezené Rámcovým vzdlávacím programem pro základní vzdlávání. Dále výstupní hodnocení žáka obsahuje vyjádení o: - možnostech žáka a jeho nadání, - pedpokladech pro další vzdlávání nebo pro uplatnní žáka, - chování žáka v prbhu povinné školní docházky, - dalších významných skutenostech ve vzdlávání žáka Výstupní hodnocení vydá škola žákovi na konci prvního pololetí školního roku, v nmž splní povinnou školní docházku. Výstupní hodnocení vydá škola žákovi na konci prvního pololetí také v pátém a sedmém roníku, jestliže se hlásí k pijetí ke vzdlávání ve stední škole. V pípad podání pihlášky k pijetí do oboru vzdlání, v nmž je jako souást pijímacího ízení stanovena rámcovým vzdlávacím programem talentová zkouška, je žákovi vydáno výstupní hodnocení do 30. íjna. 7) Slovní hodnocení : Pedagogové budou slovn hodnotit žáky podle podklad pístupných u výchovné poradkyn. 8) Klasifikace žáka, který plnil povinnou školní docházku v zahraniní škole 1) Žák, který plní povinnou školní docházku v zahraniní škole, koná zkoušku ve spádové škole nebo jiné škole zapsané ve školském rejstíku, kterou zvolil zákonný zástupce žáka, nebo ve škole zízené pi diplomatické misi nebo konzulárním úadu eské republiky (dále jen zkoušející škola ).: a. ve všech ronících ze vzdlávacího obsahu vzdlávacího oboru eský jazyk a literatura, stanoveného Rámcovým vzdlávacím programem pro základní vzdlávání, b. v posledních dvou ronících prvního stupn ze vzdlávacího obsahu vlastivdné povahy vztahujícího se k eské republice vzdlávacího oboru lovk a jeho svt, stanoveného Rámcovým vzdlávacím programem pro základní vzdlávání, c. na druhém stupni ze vzdlávacího obsahu vztahujícího se k eské republice vzdlávacího oboru Djepis a ze vzdlávacího obsahu vztahujícího se k eské republice vzdlávacího oboru Zempis, stanovených Rámcovým vzdlávacím programem pro základní vzdlávání. 9) Žák, který plní povinnou školní docházku formou individuální výuky v zahranií, koná zkoušku z každého pedmtu uvedeného ve školním vzdlávacím programu zkoušející školy. 1) Obsahem zkoušky je vzdlávací obsah za období, po které žák plnil povinnou školní docházku podle odstavce 1 nebo 2. Konkrétní obsah a rozsah zkoušky stanoví editel zkoušející školy v souladu se školním vzdlávacím programem zkoušející školy. Se stanoveným obsahem a rozsahem zkoušky seznámí editel zkoušející školy s dostateným asovým pedstihem zákonného zástupce žáka, nejpozdji však pi stanovení termínu zkoušky. 2) Zkoušku lze konat za období nejmén jednoho pololetí školního roku, nejdéle však za období dvou školních rok.

17 3) Zkouška je komisionální. Komisi jmenuje editel zkoušející školy. a. Komise je tílenná a tvoí ji: b. pedseda, kterým je editel zkoušející školy, popípad jím povený uitel, c. zkoušející uitel, jímž je vyuující daného pedmtu ve tíd, v níž je žák zaazen, popípad jiný vyuující daného pedmtu, d. písedící, kterým je jiný vyuující daného pedmtu nebo pedmtu stejné vzdlávací oblasti stanovené Rámcovým vzdlávacím e. programem pro základní vzdlávání. 4) Termín konání zkoušky dohodne editel zkoušející školy se zákonným zástupcem žáka tak, aby se zkouška uskutenila nejpozdji do dvou msíc po skonení období, za které se zkouška koná. Nedojdeli k dohod mezi zákonným zástupcem žáka a editelem zkoušející školy, stanoví termín zkoušky editel zkoušející školy. Není-li možné žáka ze závažných dvod v dohodnutém termínu pezkoušet, stanoví editel zkoušející školy náhradní termín zkoušky tak, aby se zkouška uskutenila nejpozdji do ty msíc po skonení období, za které se zkouška koná. 5) Ped konáním zkoušky podle 18 odst. 1 pedloží zákonný zástupce žáka editeli zkoušející školy vysvdení žáka za píslušný roník zahraniní školy a jeho peklad do eského jazyka. Pokud toto vysvdení neobsahuje jednoznané vyjádení o úspšnosti ukonení píslušného roníku základního vzdlávání nebo pololetí školního roku, pedloží zástupce žáka potvrzení zahraniní školy o úspšnosti ukonení píslušného roníku základního vzdlávání nebo pololetí školního roku a jeho peklad do eského jazyka. Pro stanovení stupn celkového hodnocení žáka devátého roníku na konci školního roku je rozhodný výsledek zkoušky a vyjádení zahraniní školy, že žák úspšn ukonil devátý roník základního vzdlávání. V pípad pochybností o správnosti pekladu je editel zkoušející školy oprávnn požadovat pedložení úedn oveného pekladu. 6) O zkoušce se poizuje protokol, který se stává souástí dokumentace školy. 7) Výsledek zkoušky stanoví komise hlasováním. Výsledek zkoušky se vyjádí slovním hodnocením podle 15 odst. 2 nebo stupnm prospchu podle 15 odst. 3. editel zkoušející školy sdlí výsledek zkoušky prokazatelným zpsobem žákovi a zákonnému zástupci žáka. 8) Po vykonání zkoušek podle 18 odst. 1 nebo 2 vydá editel zkoušející školy žákovi vysvdení. Na vysvdení žák není hodnocen z chování. Na vysvdení se uvede text Žák(-yn) plní povinnou školní docházku podle 38 školského zákona. 9) Celkové hodnocení žáka se stanoví obdobn podle 15 odst ) V pípad, že zákonný zástupce žáka má pochybnosti o správnosti výsledku zkoušky, mže požádat o pezkoušení podle ) Vykonal-li žák zkoušku ve škole zízené pi diplomatické misi nebo konzulárním úadu eské republiky, zašle editel této školy editeli spádové školy nebo jiné školy zapsané ve školském rejstíku, kterou zvolil zákonný zástupce žáka, kopii vysvdení a výpis z dokumentace školy s údaji o žákovi. 12) Žáka, který plnil povinnou školní docházku v zahraniní škole a pokrauje v plnní povinné školní docházky ve spádové škole nebo jiné škole zapsané ve školském rejstíku, kterou zvolil zákonný zástupce žáka, zaadí editel této školy do píslušného roníku podle výsledk zkoušek podle 18 odst. 1 a na základ vyjádení zahraniní školy o úspšnosti ukonení píslušného roníku základního vzdlávání.

18 13) Žáka, který plnil povinnou školní docházku ve škole zízené pi diplomatické misi nebo konzulárním úadu eské republiky a pokrauje v plnní povinné školní docházky ve spádové škole nebo jiné škole zapsané ve školském rejstíku, kterou zvolil zákonný zástupce žáka, zaadí editel této školy do píslušného roníku podle dosavadních výsledk vzdlávání doložených vysvdením. 14) Žáka, který plnil povinnou školní docházku formou individuální výuky v zahranií a pokrauje v plnní povinné školní docházky ve spádové škole nebo jiné škole zapsané ve školském rejstíku, kterou zvolil zákonný zástupce žáka, zaadí editel této školy do píslušného roníku podle výsledk zkoušek podle 18 odst ) Žáka, na kterého se vztahuje povinná školní docházka a který nekonal zkoušky podle 18, zaazuje editel spádové školy nebo jiné školy zapsané ve školském rejstíku, kterou zvolil zákonný zástupce žáka, do píslušného roníku po zjištní úrovn jeho dosavadního vzdlání a znalosti vyuovacího jazyka. 10) Zpsob hodnocení žák se speciálními vzdlávacími potebami Žákem se speciálními vzdlávacími potebami je žák, který k naplnní svých vzdlávacích možností nebo k uplatnní a užívání svých práv na rovnoprávném základ s ostatními potebuje poskytnutí podprných opatení. Tito žáci mají právo na bezplatné poskytování podprných opatení. Podprná opatení realizuje škola a školské zaízení.dovednostech Pi hodnocení žák se speciálními vzdlávacími potebami se pihlíží k povazepostižení nebo znevýhodnní. Vyuující respektuje doporuení odborných vyšetení žák ze strany školských poradenských zaízení a uplatují je pi klasifikaci a hodnocení žák a také volí vhodné a pimené zpsoby získávání podklad. U žáka s vývojovou poruchou uení rozhodne editel školy o použití slovního hodnocení na základ žádosti zákonného zástupce žáka. Pro zjišování úrovn žákových vdomostí a dovedností volí uitel takové formy a druhy zkoušení, které odpovídají schopnostem žáka. Kontrolní práce, opakovací písemné práce, diktáty píší tito žáci po pedchozí píprav. Pokud je to možné, nebude dít s vývojovou poruchou vystavováno úkolm, v nichž vzhledem k poruše nemže pimen pracovat a podávat výkony odpovídající jeho pedpokladm. Vyuující klade draz na ten druh projevu, ve kterém má žák pedpoklady podávat lepší výkony. Pi hodnocení nevychází z prostého potu chyb, ale z potu jev, které žák zvládl. Klasifikace má být provázena hodnocením, tj. vyjádením pozitivních stránek výkonu, objasnním podstaty neúspchu, návodem, jak mezery a nedostatky pekonat, nemla by chybt pozitivní motivace, pochvala. V hodnocení se pístup vyuujícího zamuje na pozitivní výkony žáka a tím na podporu jeho motivace k uení namísto jednostranného zdrazování chyb. Všechna navrhovaná pedagogická opatení se zásadn projednávají se zákonnými zástupci žáka a jejich souhlasný i nesouhlasný názor by ml být respektován. Zde by mlo docházet ke shod mezi žákem, uitelem, zákonným zástupcem. editel školy mže s písemným doporuením školského poradenského zaízení povolit nezletilému žákovi se speciálními vzdlávacími potebami na žádost jeho zákonného zástupce vzdlávání podle individuálního vzdlávacího plánu.

19 11) Zásady a pravidla pro sebehodnocení žák (autoevaluace) Krom forem hodnocení práce žák ze strany pedagogických pracovník mají žáci možnost používat také formy sebehodnocení. Škola jim pro tyto formy vytváí odpovídající podmínky. Tím je zajišována také zptná vazba objektivity hodnocení ze strany školy jako vzdlávací instituce. Škola mže nabídnout vedle možnosti srovnávacích objektivizovaných test (TIMMS,KALIBRO,PISA, ), které jsou jednoznan formami vnjší srovnávací evaluace, také možnost využívání softwarových produkt, které umožní bez jakéhokoli zásahu pedagoga ovení stupn dosažených znalostí, dovedností, 12) Klasifikace chování Chování se klasifikuje tmito stupni: 1 - velmi dobré 2 - uspokojivé 3 - neuspokojivé Stupe 1 - velmi dobré Žák uvdomle dodržuje a aktivn prosazuje ustanovení školního ádu, zásady a pravidla obanského soužití a humanistické morálky. Žák aktivn pispívá k utváení pracovních podmínek pro vyuování. Ojedinle se mže dopustit mén závažných pestupk proti ustanovení školního ádu. Stupe 2 - uspokojivé Chování žáka je v podstat v souladu s ustanovením školního ádu, se zásadami humanistické morálky a pravidly obanského soužití. Dopustí se závažného pestupku, nebo se opakovan dopouští mén závažných pestupk proti ustanovením školního ádu. Je však pístupný výchovnému psobení a snaží se své chyby napravit. Stupe 3 - neuspokojivé Chování žáka je v rozporu se školním ádem, se zásadami humanistické morálky a obanského soužití. Dopouští se takových závažných provinní, že je jimi vážn ohrožena výchova ostatních žák. Nemá snahu o nápravu. Napomenutí tídního uitele ( NTU) Drobné prohešky proti školnímu ádu.stálé zapomínání uebních pomcek. Dtka tídního uitele ( DTU ) Závažnjší prohešky proti školnímu ádu. Neomluvená absence 2 až 6 hodin. Vulgární chování vi spolužákm a zamstnancm školy. Nevyprovokované napadení spolužáka.

Kriteria pro hodnocení a klasifikaci žák Základní školy Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy

Kriteria pro hodnocení a klasifikaci žák Základní školy Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy Kriteria pro hodnocení a klasifikaci žák Základní školy Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy 1 Obecné zásady pro hodnocení a klasifikaci žák Pi hodnocení a pi prbžné i celkové klasifikaci

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny Školní družina pi Základní škole ve Fryovicích Fryovice 628, 73945 Vnitní ád školní družiny Vnitní ád je zpracován v souladu se zákonem. 561/2005 Sb.( školský zákon) a vyhláškou. 74/2005 Sb.( o zájmovém

Více

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY Obecná ustanovení Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY ást: 2. ŠKOLNÍ ÁD Na základ ustanovení 30, odst. 1) zákona. 561/2004 Sb. o pedškolním, základním stedním, vyšším

Více

Pravidla pro hodnocení výsledk vzdlávání žák a student Konzervatoe a VOŠ Jaroslava Ježka v Praze (klasifikaní ád)

Pravidla pro hodnocení výsledk vzdlávání žák a student Konzervatoe a VOŠ Jaroslava Ježka v Praze (klasifikaní ád) Konzervato a Vyšší odborná škola Jaroslava Ježka, Praha 4 - Braník, Roškotova 4 Pravidla pro hodnocení výsledk vzdlávání žák a student Konzervatoe a VOŠ Jaroslava Ježka v Praze (klasifikaní ád) Na základ

Více

Pravidla pro hodnocení výsledk vzdlávání žák (Klasifikaní ád)

Pravidla pro hodnocení výsledk vzdlávání žák (Klasifikaní ád) Pravidla pro hodnocení výsledk vzdlávání žák (Klasifikaní ád) OBSAH I. Zásady hodnocení prbhu a výsledk vzdlávání a chování ve škole a na akcích poádaných školou, zásady a pravidla pro sebehodnocení žák

Více

Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice. Školní ád

Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice. Školní ád Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice pedagogická rada projednala dne: 31.8.2005 nabývá platnosti dne: 1.9.2005 Školní ád Obsah: Žáci a zákonní zástupci žák I. Práva a povinností

Více

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Bod. 6: Strategie školního vzdlávacího programu a zabezpeení výuky žák se speciálními vzdlávacími potebami 1. Úvod:

Více

Základní škola sv. Zdislavy Kopivnice. Pravidla pro hodnocení žák. (nedílná souást školního ádu)

Základní škola sv. Zdislavy Kopivnice. Pravidla pro hodnocení žák. (nedílná souást školního ádu) ZŠ sv. Zdislavy Kopivnice Pravidla pro hodnocení žák Stránka.1 Základní škola sv. Zdislavy Kopivnice Pravidla pro hodnocení žák (nedílná souást školního ádu) Vypracovala: Mgr. Jana Bernátková Schválil:

Více

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2, okres Svitavy. Školní ád. . j. 628/04 S úinností od 1. 9. 2004

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2, okres Svitavy. Školní ád. . j. 628/04 S úinností od 1. 9. 2004 Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 2, okres Svitavy Školní ád. j. 628/04 S úinností od 1. 9. 2004 Práva a povinnosti dtí, žák a jejich zákonných zástupc ve škole Žák školy má práva podle Úmluvy

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

Pravidla pro hodnocení žák

Pravidla pro hodnocení žák se sídlem Štefánikova 117, KOPIVNICE PS:742 21 +556 821 457, 731 175 657 zdislava@zdislava.net www.zdislava.net Pravidla pro hodnocení žák (nedílná souást školního ádu) Vypracovala: Mgr. Jana Bernátková

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA a MATESKÁ ŠKOLA STRUPICE, okres Chomutov Vnitní ád školní družiny Ve Strupicích dne: 24. 8. 2017 Vypracoval: Mgr. Jana Mišková Schválil: pedagogická rada 1. 9. 2017 Smrnice nabývá úinnosti

Více

6 Hodnocení žák a autoevaluace školy

6 Hodnocení žák a autoevaluace školy 6 Hodnocení žák a autoevaluace školy 6.1 Hodnocení žák V souladu s ustanoveními zákona. 561/2004 Sb., o pedškolním, základním, stedním, vyšším odborném a jiném vzdlávání (školský zákon) a na základ vyhlášky.

Více

Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: , Adresa:. 50, eské Hemanice, Telefon: ZŠ , MŠ ŠKOLNÍ ÁD

Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: , Adresa:. 50, eské Hemanice, Telefon: ZŠ , MŠ ŠKOLNÍ ÁD Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: 70988811, Adresa:. 50, 565 52 eské Hemanice, Telefon: ZŠ 465 549 534, MŠ 465 549 655 ŠKOLNÍ ÁD Vypracovala: Mgr. Jana Jandová, editelka školy Schválila

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná škola řemesel a služeb, Strakonice, Zvolenská 934 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ platný od 1. 9. 2012 Obsah 1.

Více

Školní ád Gymnázia T.G.Masaryka, Zastávka, U Školy 39

Školní ád Gymnázia T.G.Masaryka, Zastávka, U Školy 39 Školní ád Gymnázia T.G.Masaryka, Zastávka, U Školy 39 Podle 30 zákona 561/2004 Sb. ve znní pozdjších pedpis vydává editel školy školní ád Gymnázia T.G.Masaryka, Zastávka, U Školy 39, který vychází z platných

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Střední škola stavební Jihlava, Žižkova 20, 586 01 Jihlava DOI-03/01112013 Počet listů : 7 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ 1. Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci

Více

Základní škola Havíov-Šumbark Školní 1/814 okres Karviná

Základní škola Havíov-Šumbark Školní 1/814 okres Karviná Základní škola Havíov-Šumbark Školní 1/814 okres Karviná.j. ZŠ/644/2011 ŠKOLNÍ ÁD OBSAH: Práva a povinnosti žák a jejich zákonných zástupc... 2 Povinnosti žák k zajištní ádného prbhu vyuování a organizaci

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Vnitřní klasifikační řád

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Vnitřní klasifikační řád Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie, Kadaň, Komenského 562, příspěvková organizace 1. Zásady klasifikace Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Vnitřní klasifikační řád Při hodnocení,

Více

Žáci ZŠ Beznice podporují sbrovými aktivitami chov tuák v ZOO Praha, v ZOO Plze a Ochranu fauny eské republiky ŠKOLNÍ ÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY BEZNICE

Žáci ZŠ Beznice podporují sbrovými aktivitami chov tuák v ZOO Praha, v ZOO Plze a Ochranu fauny eské republiky ŠKOLNÍ ÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY BEZNICE ZÁKLADNÍ ŠKOLA BEZNICE píspvková organizace Škola trvale udržitelného rozvoje I. stupn Rožmitálská 419 tel. 318 682 165 262 72 Beznice fax 318 683 608 Mgr. Miroslav Blka, editel e-mail: reditel@zsbreznice.cz

Více

Gymnázium, MIKULOV, Komenského 7 Š K O L N Í

Gymnázium, MIKULOV, Komenského 7 Š K O L N Í Gymnázium, MIKULOV, Komenského 7 Š K O L N Í Á D editelství Gymnázia, Mikulov, Komenského 7 po projednání v pedagogické a školské rad, vydává v souladu s 30 zákona.561/2004 Sb., v platném znní, Školní

Více

Školní ád a Pravidla pro hodnocení výsledk vzdlávání žák

Školní ád a Pravidla pro hodnocení výsledk vzdlávání žák Základní škola Praha 10, U Vršovického nádraží 1/950, 101 00 IO: 65993284,. ú. S 0282611319/0800 Telefon: 271 746 945 fax: 271 746 944 web: www.volny.cz/zsvrsovicka e-mail: zsvrsovicka@volny.cz Píkaz editele.14/2011,

Více

Pravidla pro hodnocení žáků Základní škola Žamberk, 28. října 581, Žamberk 564 01

Pravidla pro hodnocení žáků Základní škola Žamberk, 28. října 581, Žamberk 564 01 Pravidla pro hodnocení žáků Základní škola Žamberk, 28. října 581, Žamberk 564 01 (podle 51-53 zákona č. 561/2004 Sb. ( Školský zákon ) a podle 17 20 Vyhlášky MŠMT č. 48/2005 Sb.) Zásady hodnocení průběhu

Více

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, 102 00 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Poadové íslo - íslo jednací: 18 - POR/09/2007 Pedagogická rada projednala dne 19.11.2007 Zpracoval: Schválil:

Více

ŠKOLNÍ ÁD ást: Pravidla hodnocení žák

ŠKOLNÍ ÁD ást: Pravidla hodnocení žák ZÁKLADNÍ ŠKOLA a MATESKÁ ŠKOLA STRUPICE okres Chomutov ŠKOLNÍ ÁD ást: Pravidla hodnocení žák Ve Strupicích dne: 18. 8. 2017 Vypracoval: Mgr. Jana Mišková Schválil: pedagogická rada 28. 8. 2017 školská

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘOVÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘOVÍ KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘOVÍ 190 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘOVÍ 2 OBSAH 1. STUPNĚ HODNOCENÍ PROSPĚCHU... 3 1.1 PŘEDMĚTY S PŘEVAHOU TEORETICKÉHO ZAMĚŘENÍ... 3 1.1.1 Stupeň

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA a MATESKÁ ŠKOLA STRUPICE okres Chomutov, PS ŠKOLNÍ ÁD. Mgr. Jana Mišková, editelka školy Schválil: školská rada dne

ZÁKLADNÍ ŠKOLA a MATESKÁ ŠKOLA STRUPICE okres Chomutov, PS ŠKOLNÍ ÁD. Mgr. Jana Mišková, editelka školy Schválil: školská rada dne ZÁKLADNÍ ŠKOLA a MATESKÁ ŠKOLA STRUPICE okres Chomutov, PS 431 14 ŠKOLNÍ ÁD. j. 143/2017 Ve Strupicích dne: 18. 8. 2017 Vypracoval: Schválil: Mgr. Jana Mišková, editelka školy Mgr. Jana Mišková, editelka

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Cílem tohoto řádu je stanovení jednotných a jasných pravidel pro objektivní hodnocení výsledků vzdělávání žáků, klasifikaci.

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Cílem tohoto řádu je stanovení jednotných a jasných pravidel pro objektivní hodnocení výsledků vzdělávání žáků, klasifikaci. Příloha č. l KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Cílem tohoto řádu je stanovení jednotných a jasných pravidel pro objektivní hodnocení výsledků vzdělávání žáků, klasifikaci. 1. Zásady hodnocení - klasifikace 1.1 Při hodnocení

Více

Základní škola a Mateská škola Horní Stropnice

Základní škola a Mateská škola Horní Stropnice Základní škola a Mateská škola Horní Stropnice Obecná ustanovení ŠKOLNÍ ÁD I. Práva a povinností žák a jejich zákonných zástupc ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztah s pedagogickými pracovníky.

Více

Příloha školního řádu

Příloha školního řádu Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Příloha školního řádu Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Hodnocení chování O všech výchovných opatřeních musí být prokazatelnou formou informováni zákonní

Více

Stední odborná škola veejnosprávní a sociální, Stžery, Lipová 56 ŠKOLNÍ ÁD

Stední odborná škola veejnosprávní a sociální, Stžery, Lipová 56 ŠKOLNÍ ÁD Stední odborná škola veejnosprávní a sociální, Stžery, Lipová 56 ŠKOLNÍ ÁD Úelem tohoto školního ádu je vytvoit píznivé podmínky pro vyuování a pro plné využívání vyuovací doby tak, aby si žáci v prbhu

Více

Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012

Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012 Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012 ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDLÁVÁNÍ Žák není nádoba, kterou je teba naplnit, ale pochode, kterou je teba zapálit Ve školním roce 2011/2012

Více

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy

Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy Školní ád Obecná ustanovení Na základ ustanovení 30, odst. 1) zákona. 561/2004 Sb. o pedškolním, základním stedním, vyšším odborném a jiném vzdlávání (školský zákon) v platném znní vydávám jako statutární

Více

Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů

Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů 21 Práva žáků, studentů a zákonných zástupců dětí a nezletilých

Více

Základní škola, Ostrava-Poruba, Bulharská 1532, příspěvková organizace. Školní řád. Hlava II. Pravidla hodnocení žáků

Základní škola, Ostrava-Poruba, Bulharská 1532, příspěvková organizace. Školní řád. Hlava II. Pravidla hodnocení žáků Školní řád Hlava II. Pravidla hodnocení žáků Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou vydána v souladu se zákonem 561/2004 Sb. 30, odst. 2, 51 a 52 (Školský zákon), vyhláškou 48/2005 Sb. 14, 15,

Více

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY ORGANIZANÍ ÁD ESKÉ BUDJOVICE 2011 Platná verze organizaního ádu je udržována pouze v informaním systému školy v elektronické podob a je uložena na spoleném disku K. Každý pracovník má možnost si text vytisknout

Více

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy.

HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ. 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Výchovná opatření 1. Pochvalu uděluje žákům: - učitel, MOV (PTU) - ředitel (PŘSOUz) 2. Pochvalu uděluje před shromážděním třídy nebo školy. 3. Výchovná opatření k posílení

Více

Vnitřní klasifikační řád

Vnitřní klasifikační řád Vnitřní klasifikační řád Smyslem hodnocení je objektivně posoudit jednotlivé složky školního výkonu žáka. 1. Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci pedagogický pracovník (dále

Více

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY ORGANIZANÍ ÁD ESKÉ BUDJOVICE 2011 Platná verze organizaního ádu je udržována pouze v informaním systému školy v elektronické podob a je uložena na spoleném disku K. Každý pracovník má možnost si text vytisknout

Více

Základní škola a mateská škola Brno, Blanenská 1 Klasifikaní ád

Základní škola a mateská škola Brno, Blanenská 1 Klasifikaní ád Základní škola a mateská škola Brno, Blanenská 1 Klasifikaní ád Metodický pokyn pro uitele: lánek I. Zásady klasifikace - Pi hodnocení, prbžné i celkové klasifikace pedagogický pracovník uplatuje pimenou

Více

Střední škola cestovního ruchu a grafického designu, s.r.o.

Střední škola cestovního ruchu a grafického designu, s.r.o. Střední škola cestovního ruchu a grafického designu, s.r.o. U Josefa 118, Cihelna, 530 09 Pardubice tel. 466 412 832, 466 413 263 www.sscg.cz, skola@sscg.cz KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Příloha č. 1 Střední škola

Více

Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1. Školní řád. Čl. 1

Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1. Školní řád. Čl. 1 Základní škola a mateřská škola Brno, Blanenská 1 Školní řád Čl. 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Pravidla pro hodnocení žáků. VNITŘNÍ KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ZŠ Pardubičky

Pravidla pro hodnocení žáků. VNITŘNÍ KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ZŠ Pardubičky Pravidla pro hodnocení žáků VNITŘNÍ KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ZŠ Pardubičky 1. Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci pedagogický pracovník (dále jen učitel) uplatňuje přiměřenou náročnost

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, ŽITNÁ 1119/12, RUMBURK

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, ŽITNÁ 1119/12, RUMBURK KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY MANAGEMENTU A PRÁVA, ŽITNÁ 1119/12, RUMBURK Hodnocení studenta je organickou součástí výchovně vzdělávacího procesu a jeho řízení. Klasifikace je jednou z forem hodnocení,

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků a studentů

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků a studentů Dodatek č. 2 ke školnímu řádu Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků a studentů Podle 30, odst. (2) Zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) vydávám tato Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ Pravidla pro hodnocení prospěchu žáků: Na vysvědčení jsou žáci ve všech ročnících hodnoceni známkou. Pouze ve výjimečných případech je na žádost zákonných

Více

Základní škola eský Krumlov, Plešivec 249 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY

Základní škola eský Krumlov, Plešivec 249 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY Obecná ustanovení Základní škola eský Krumlov, Plešivec 249 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY ást: ŠKOLNÍ VÝLETY Na základ ustanovení 30, odst. 1) zákona. 561/2004 Sb. o pedškolním, základním stedním, vyšším odborném

Více

Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400. Klasifikační řád

Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400. Klasifikační řád Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400 Klasifikační řád Klasifikační řád stanovuje pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Je vydán v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Š K O L N Í Á D. l. 1

Š K O L N Í Á D. l. 1 ŠKOLNÍÁD l.1 1) Úelemtohotoškolníhoádujevytvoitpíznivépodmínkyprovzdlávánístudent 1,abysi vprbhustudiaosvojiliznalosti,dovednostiaetickézásadyformulovanévprofiluabsolventa školy. 2) StudentsedobrovolnýmrozhodnutímkestudiunaCARITASVOŠsociálníOlomouczavazuje

Více

Základní škola Sokolnice, okres Brno-venkov. Školní řád. Čl. 1

Základní škola Sokolnice, okres Brno-venkov. Školní řád. Čl. 1 Základní škola Sokolnice, okres Brno-venkov Školní řád Čl. 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Klasifikační řád denního studia na SPŠO šk. rok 2015/2016

Klasifikační řád denního studia na SPŠO šk. rok 2015/2016 Klasifikační řád denního studia na SPŠO šk. rok 2015/2016 obor oděvnictví 31 43 M/01 (denní studium) obor modelářství a návrhářství oděvů 82 41 M/07 (denní studium) obor scénická a výstavní tvorba 82-41-M/03

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád školy

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád školy Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád školy Předmětné právní předpisy ke Klasifikačnímu řádu: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném

Více

Školní řád. Základní škola Chotěboř, Buttulova 74, okres Havlíčkův Brod. 1) Docházka do školy

Školní řád. Základní škola Chotěboř, Buttulova 74, okres Havlíčkův Brod. 1) Docházka do školy Základní škola Chotěboř, Buttulova 74, okres Havlíčkův Brod 1) Docházka do školy Školní řád Žák má právo na vzdělání. Proto dochází na vyučování včas a připraven. Žák má povinnost do školy řádně docházet,

Více

Základní škola Šenov, Radniní námstí 1040, 739 34

Základní škola Šenov, Radniní námstí 1040, 739 34 Oblast Ukazatel Cíl Mechanismy ovování 1. Vize Cíle a školní Propojit cíle Kontrola propagace vzdlávací s oekáváním a cíl v praxi - program potebami klient. (konzultace, dotazníky, ukázkové hodiny, lánky

Více

Školní řád. Základní škola a Mateřská škola Chrášťany. Chrášťany 100, okres České Budějovice. Čl. 1

Školní řád. Základní škola a Mateřská škola Chrášťany. Chrášťany 100, okres České Budějovice. Čl. 1 Základní škola a Mateřská škola Chrášťany Chrášťany 100, okres České Budějovice Školní řád Čl. 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Střední škola umění a designu a Vyšší odborná škola Brno, příspěvková organizace Příloha č. 1 školního řádu 1. Hodnocení žáků na vysvědčení 1. 1. Vzdělávání žáka Výsledky vzdělávání žáka

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

B. Pravidla pro hodnocení výsledků práce žáků

B. Pravidla pro hodnocení výsledků práce žáků B. Pravidla pro hodnocení výsledků práce žáků Obsah 1. Hodnocení žáků (vyhl.č. 48/2005 Sb., 14, 15) Zásady klasifikace a způsob získávání podkladů pro klasifikaci 1.2 Zásady a pravidla pro sebehodnocení

Více

ŠKOLNÍ ÁD. SOŠ a SOU Písek Komenského 86, 397 11 Písek. pro školní rok 2007/2008

ŠKOLNÍ ÁD. SOŠ a SOU Písek Komenského 86, 397 11 Písek. pro školní rok 2007/2008 ŠKOLNÍ ÁD SOŠ a SOU Písek Komenského 86, 397 11 Písek pro školní rok 2007/2008 Š K O L N Í Á D pro žáky a studenty SOŠ a SOU, Písek, Komenského 86 pro školní rok 2007/2008 1. Úvod Žáci jsou povinni dodržovat

Více

Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem

Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

Plán výchovného poradce Základní škola Choltice šk. rok 2006/2007

Plán výchovného poradce Základní škola Choltice šk. rok 2006/2007 Plán výchovného poradce Základní škola Choltice šk. rok 2006/2007 1.Doplnní plánu práce v souladu s celoroním plánem školy/tídní schzky/. 2.Seznámení se s dokumentací výchovného poradce. 3.Zaazení integrovaných

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA LÁZNĚ TOUŠEŇ Hlavní 74, Lázně Toušeň 250 89 326 992 306, zstousen@seznam.cz, ič.: 71001506 ŠKOLNÍ ŘÁD

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA LÁZNĚ TOUŠEŇ Hlavní 74, Lázně Toušeň 250 89 326 992 306, zstousen@seznam.cz, ič.: 71001506 ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracoval: Mgr. Martin Černý, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne: 28. 8. 2010 Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1. 9. 2010 Obecná ustanovení ŠKOLNÍ ŘÁD Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona

Více

HODNOCENÍ ŽÁKŮ A VÝCHOVNÁ OPATŘENÍ

HODNOCENÍ ŽÁKŮ A VÝCHOVNÁ OPATŘENÍ Školní řád Základní školy Na Radosti PŘÍLOHA Č. 1 HODNOCENÍ ŽÁKŮ A VÝCHOVNÁ OPATŘENÍ Základní škola Na Radosti, Komenského 972/10, 591 01 Žďár nad Sázavou www.skolalanaradosti.cz Zásady hodnocení průběhu

Více

B. Zásady hodnocení průběhu a výsledků chování - výchovná opatření

B. Zásady hodnocení průběhu a výsledků chování - výchovná opatření Dodatek č. 2 Od 1. 9. 2014 se mění Školní řád takto: I. Zásady hodnocení průběhu a výsledků vzdělávání a chování ve škole a na akcích pořádaných školou, zásady a pravidla pro sebehodnocení žáků A. Zásady

Více

Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ)

Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ) Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ) 1 Úvodní ustanovení 1) Disciplinární ád upravuje postup orgán Asociace finanních zprostedkovatel a finanních

Více

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova, Studentská ul. 2

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova, Studentská ul. 2 Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova, Studentská ul. 2 Dokument č. 02.03 PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ RG kapitola Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků ze školního

Více

Ř-05 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

Ř-05 KLASIFIKAČNÍ ŘÁD I. Zásady klasifikace (1) Při hodnocení, při průběžné i celkové klasifikaci pedagogický pracovník (dále jen učitel) uplatňuje přiměřenou uplatňuje přiměřenou náročnost a pedagogický takt vůči žákovi. (2)

Více

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou závazná pro všechny pedagogické pracovníky. Všichni pedagogičtí pracovníci byli s pravidly prokazatelně seznámeni.

Více

Konzervato, Brno, t. Kpt. Jaroše 45, Brno ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY

Konzervato, Brno, t. Kpt. Jaroše 45, Brno ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY Konzervato, Brno, t. Kpt. Jaroše 45, 662 54 Brno ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY ást: 2. ŠKOLNÍ ÁD Projednáno v pedagogické rad dne: 16. dubna. 2010 Schválila školská rada dne: 25. ervna 2010 Smrnice nabývá úinnosti

Více

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Hodnocení a klasifikace žáků Čl. 1 1. Účelem hodnocení a klasifikace je ověřit, jak žáci dosáhli cílů vzdělávání stanovených

Více

Poslání školy. Právní subjektivita. Pijímání ke studiu

Poslání školy. Právní subjektivita. Pijímání ke studiu ŠKOLNÍ A KLASIFIKANÍ ÁD VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY Název školy lánek 1 Zizovatel: Ústecký kraj Poslání školy lánek 2 Vyšší odborná škola (dále jen VOŠ) poskytuje všeobecné a odborné vzdlání a praktickou pípravu

Více

Vnitřní klasifikační řád pro OA

Vnitřní klasifikační řád pro OA Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborné učiliště technické Chotěboř, Na Valech 690 Vnitřní klasifikační řád pro OA 1 Zásady klasifikace Při hodnocení, průběžné i celkové klasifikaci učitel

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků 1. Hodnocení žáka Zákon č. 561/2004 o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a Vyhláška č. 13/2005 o středním

Více

Klasifikační řád. 1. Zásady hodnocení výsledků vzdělávání žáků 1.1. Zásady hodnocení průběhu a výsledku vzdělávání žáků

Klasifikační řád. 1. Zásady hodnocení výsledků vzdělávání žáků 1.1. Zásady hodnocení průběhu a výsledku vzdělávání žáků Základní škola Žamberk, 28.října 581 ŽAMBERK PSČ 564 01 tel., fax 465 612518, 465 613090, e-mail: zs28rijna@orlicko.cz mobil 608308885 http://www.zamberk-city.cz/zs28rijna Klasifikační řád I. OBECNÁ USTANOVENÍ

Více

3. Charakteristika ŠVP

3. Charakteristika ŠVP 3. Charakteristika ŠVP 3.1. Zamení školy Dané podmínky spolen s bohatou historií ve výuce pírodovdných pedmt pedurují zamení školy, které je všeobecné s drazem na pírodovdnou a jazykovou oblast. Zamení

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

Příloha č. 2 ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků školy a výchovná opatření Klasifikační řád školy

Příloha č. 2 ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků školy a výchovná opatření Klasifikační řád školy Příloha č. 2 ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků školy a výchovná opatření Klasifikační řád školy Obsah I. Výchovná opatření:... 1 II. Stupně závažnosti porušení kázně a školního

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Práva žáků. Povinnosti žáků a zákonných zástupců

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Práva žáků. Povinnosti žáků a zákonných zástupců ŠKOLNÍ ŘÁD Je vydán jako soubor pravidel, která upravují vzájemné vztahy mezi žáky, pedagogickými pracovníky a ostatními zaměstnanci školy. Účelem je vytvořit příznivé podmínky pro plné využívání vyučovací

Více

Klasifikační řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace

Klasifikační řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Klasifikační řád Gymnázium, Rumburk, Komenského 10, příspěvková organizace Obsah: 1. Úvod 2. Způsob hodnocení žáků 3. Klasifikace ve vyučovacích předmětech 4. Hodnocení chování žáků 5. Podklady pro klasifikaci

Více

ŠKOLNÍ ÁD ÁST PRVNÍ. Práva a povinnosti žák a jejich zákonných zástupc ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztah s pedagogickými pracovníky

ŠKOLNÍ ÁD ÁST PRVNÍ. Práva a povinnosti žák a jejich zákonných zástupc ve škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztah s pedagogickými pracovníky ŠKOLNÍ ÁD Školní ád Základní umlecké školy Letovice vydává na základ zákona. 561/2004 Sb., Zákona o pedškolním, základním, stedním, vyšším odborném a jiném vzdlávání (školský zákon), 30, odst.1, editel

Více

Hodnocení maturitních zkoušek

Hodnocení maturitních zkoušek Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ústí nad Labem, příspěvková organizace Pařížská 15, 400 01 Ústí nad Labem Motto: Vzděláním a výchovou k odpovědnosti Hodnocení maturitních

Více

SMRNICE K ZAJIŠTNÍ BEZPENOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁK VE ŠKOLE A ŠKOLNÍ DRUŽIN

SMRNICE K ZAJIŠTNÍ BEZPENOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁK VE ŠKOLE A ŠKOLNÍ DRUŽIN SMRNICE K ZAJIŠTNÍ BEZPENOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ ŽÁK VE ŠKOLE A ŠKOLNÍ DRUŽIN 1. Pedmt a rozsah úpravy 1.1. Tento metodický pokyn stanoví postupy vedoucí k zajištní bezpenosti a ochrany zdraví žák ve škole

Více

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R VOLEBNÍ ÁD pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R razítko Spolenosti radiologických asistent R podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R (1) Voliem je každý ádný len SRLA

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ VELEŠÍN KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ VELEŠÍN KLASIFIKAČNÍ ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA STROJNÍ A ELEKTROTECHNICKÁ U HŘIŠTĚ 527 382 32 VELEŠÍN Obsah: Úvodní ustanovení... 3 Hodnocení a klasifikace prospěchu žáků... 4 Klasifikace ve vyučovacích předmětech... 5 Neuzavření

Více

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno

Klasifikační řád. 1. Pravidla hodnocení výsledků vzdělávání žáků. Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Odborné učiliště a Praktická škola, Kladno Vrapice, Vrapická 53 272 03 Kladno Klasifikační řád Klasifikační řád Odborného učiliště a Praktické školy, Kladno Vrapice, (dále jen OU a PrŠ) je vydán v souladu

Více

GYMNÁZIUM ČESKÝ BROD

GYMNÁZIUM ČESKÝ BROD GYMNÁZIUM ČESKÝ BROD Vítězná 616, 282 27 Český Brod,Czech republic,tel/fax +420321 622347 e-mail: gc_ brod@ iol.cz, URL.. http://www.gcbrod.cz V Českém Brodě dne: 29.8.2008 Pravidla pro hodnocení výsledků

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Kritéria jsou platná pro školní rok 2015/2016. A. ÚSTNÍ ZKOUŠKY

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ) ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Kritéria jsou platná pro školní rok 2015/2016. A. ÚSTNÍ ZKOUŠKY Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz KRITÉRIA HODNOCENÍ PROFILOVÉ (ŠKOLNÍ)

Více

Integrovaná střední škola technická Mělník KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

Integrovaná střední škola technická Mělník KLASIFIKAČNÍ ŘÁD KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Čl. I Úvodní část 1 1) Tento klasifikační řád (dále též KŘ) je vydáván jako závazná norma Integrované střední školy technické (dále též ISŠT Mělník). 2) Účelem klasifikačního řádu je vytvořit

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ KLASIFIKAČNÍ ŘÁD

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Z á k l a d n í š k o l a a M a t e ř s k á š k o l a P o p o v i c e, p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e P o p o v i c e 1 5 0, 6 8 6 0 4 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ

Více

K l a s i f i k a č n í

K l a s i f i k a č n í Gymnázium, Praha 4, Písnická 760 č.j. 330/2015 příloha Školního řádu K l a s i f i k a č n í ř á d Pravidla hodnocení a klasifikace žáků Čl. 1 Hodnotíme klasifikací. Každý vyučující na začátku školního

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 02/2007 PRACOVNÍ ÁD. Ing. Jan Kvasnika. zamstnanci msta zaazení do mstského úadu

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 02/2007 PRACOVNÍ ÁD. Ing. Jan Kvasnika. zamstnanci msta zaazení do mstského úadu Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 02/2007 PRACOVNÍ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika Rozsah psobnosti: zamstnanci msta zaazení do mstského úadu Nabývá úinnosti: Poet stran: Poet píloh: 1.11.2007 12 1 Tímto

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Lomnice nad Popelkou Komenského 1000 PSČ 512 51 Lomnice nad Popelkou KLASIFIKAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Zásady klasifikace a hodnocení Hodnocení žáka je organickou

Více

Hodnocení maturitních zkoušek

Hodnocení maturitních zkoušek Hodnocení maturitních zkoušek Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem (č. 561/2004 Sb., v platném znění) a příslušným prováděcím právním předpisem (vyhláškou č. 177/2009 Sb., v platném znění).

Více

ŠKOLNÍ ÁD v plném znní po posledních úpravách a doplcích platný od 1. ledna 2005

ŠKOLNÍ ÁD v plném znní po posledních úpravách a doplcích platný od 1. ledna 2005 Gymnázium, Cheb, Nerudova 7 Poštovní schránka 20 350 40 Cheb ŠKOLNÍ ÁD v plném znní po posledních úpravách a doplcích platný od 1. ledna 2005 ím svobodnjší má být oban a celá spolenost, tím dležitjší je,

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. projednán na pedagogické radě školy dne 29. srpna 2012. Účinnost: 1. 9. 2012. Č.j.: ZšmšHol/16/2012

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. projednán na pedagogické radě školy dne 29. srpna 2012. Účinnost: 1. 9. 2012. Č.j.: ZšmšHol/16/2012 Č.j.: ZšmšHol/16/2012 Spisový znak: 1.2 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2012 Skartační znak: A5 Počet stran: 11 Podpis ředitele školy:

Více

1. ZÁSADY KLASIFIKACE, ZÍSKÁVÁNÍ PODKLADŮ PRO HODNOCENÍ

1. ZÁSADY KLASIFIKACE, ZÍSKÁVÁNÍ PODKLADŮ PRO HODNOCENÍ Klasifikační řád vychází z 69 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a vyhlášky č. 13/2005 Sb., o středním vzdělávání a vzdělávání

Více

Školní řád ZŠ Smolkova. Organizace vyučování a režim školy. Docházka do školy

Školní řád ZŠ Smolkova. Organizace vyučování a režim školy. Docházka do školy Školní řád ZŠ Smolkova Základní škola a mateřská škola Smolkova v Praze 12 Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Maturitní zkouška ve školním roce 2010 2011

Maturitní zkouška ve školním roce 2010 2011 Maturitní zkouška ve školním roce 2010 2011 Ve školním roce 2010 2011 maturitní zkouška bude mít dv základní ásti: spolená (státní) profilová (školní) Spolená ást Ve spolené ásti maturitní zkoušky žáci

Více

Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3. Klasifikační řád

Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3. Klasifikační řád Gymnázium Karla Sladkovského, Sladkovského náměstí 8 Praha 3 Klasifikační řád Úvod Klasifikační řád popisuje hodnocení a klasifikaci prospěchu žáků a klasifikaci jejich chování. Vychází z vyhlášky č. 48/2005

Více