Spojování, dělení a porovnávání tabulek - místo 2 pracovních dnů práce za 5 minut? Bohemius k.s. BIUS 2 - BIUS 3.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Spojování, dělení a porovnávání tabulek - místo 2 pracovních dnů práce za 5 minut? Bohemius k.s. BIUS 2 - BIUS 3. www.bohemius.cz"

Transkript

1 Spojování, dělení a porovnávání tabulek - místo 2 pracovních dnů práce za 5 minut? Bohemius k.s. BIUS 2 - BIUS 3

2 Modul je součástí administrativní i manažerské kalkulačky

3 DALŠÍ OBSAH : O produktu Kdo bude s formulářem především pracovat Co získáme a na čem ušetříme Skupiny funkcí Přednosti naší kalkulačky - důvod pro tento software NAŠE MOŢNOSTI KALKULAČKY - OBRÁZKY A POPISY ( 5x ) Ostatní moduly kalkulačky- obrázek Výpis modulů manaţerské kalkulačky bius 3 Výpis modulů administrativní kalkulačky bius 2 Kontakty a odkazy Základní ceník beze slev Spojování, dělení a porovnávání tabulek - místo 2 pracovních dnů práce za 5 minut? Časová úspora - urychlení přehledů - kvalitnější informace,

4 O produktu Jedná se o funkci, která neuvěřitelným způsobem doplňuje, urychluje a především rozšiřuje možnosti práce s více tabulkami v prostředí Excel. Během několika desítek vteřin dochází ke sloučení stejných i nestejných tabulek. Naopak můžeme nechat jedinou tabulku rozpadnout na dvě jiné. Podmínky sloučení a porovnání dvou stejně adresovaných buněk jsou velmi rozsáhle. Lze i porovnávat 2 stejné tabulky mezi sebou a například vytvořit matici shody a částečné shody. Záložka Výpočty sloupců je silný nástroj pro výpočet plánu, skutečnosti a veškerých poměrových ukazatelů rozpočtu. Časová úspora - urychlení přehledů - kvalitnější informace Spojování, dělení a porovnávání tabulek - místo 2 pracovních dnů práce za 5 minut?

5 Komu je produkt určen: Časová úspora - urychlení přehledů - kvalitnější informace Především pro administrativní pracovníky, zpracovatele a předkladatele dat, tvorbu analýz a přehledů. Nižší a střední management, který provádí zpracování přehledových a historických tabulek. Ekonomy, finančníky, analytiky, školy, úřady, instituce a další. Spojování, dělení a porovnávání tabulek - místo 2 pracovních dnů práce za 5 minut?

6 Co získáme tímto modulem - zde platí - čas jsou peníze Možnost při požadavku managementu zpracovat data být skutečně rychlý a reagovat během krátké doby na změnu přehledu a informací Urychleně změnit tabulky na jiné a podat okamžitou zprávu s novými tabulkami. Mnohonásobný filtr na data v tabulce bez složitých a nesrozumitelných nastavení. Jednoduše - již nepotřebujeme spoustu času na vytvoření jednoho přehledu Spojování, dělení a porovnávání tabulek - místo 2 pracovních dnů práce za 5 minut? Časová úspora - urychlení přehledů - kvalitnější informace

7 Skupiny funkcí : Sloučení stejných tabulek do jedné stejně velké Sloučení dvou stejných tabulek do jiné a větší Porovnání dvou stejných tabulek za mnoha podmínek Tvorba matice shod a částečných shod Výpočet rozpočtových ukazatelů do několika des. Sekund Rozpad jedné tabulky na více tabulek Urychlené vyloučení sloupců a řádků z jedné tabulky Při sloučení a rozpadu moţné uţití dalších filtrů Filtrování a úprava dat jiţ při importu ze souboru Moţnosti při exportu dat, barevné označení změn Export nalezených hodnot Export hodnot, nesplňujících podmínku Časová úspora - urychlení přehledů - kvalitnější informace Spojování, dělení a porovnávání tabulek - místo 2 pracovních dnů práce za 5 minut?

8 Znáte snad jiný software, které Vám umožní během chvilky sloučit dvě různě velké tabulky, třeba bez ohledu na typy dat? Znáte snad jiný software, který Vám během chvilky provede rozpad tabulky na dvě jiné. Víte, že můžeme porovnat dvě stejné tabulky mezi sebou a sestavit matici shod, či částečných shod? Víte, že stačí vybrat tři libovolné sloupce pro plán, skutečnost a nová skutečnost a vypočítáme veškeré možné rozpočtové ukazatele? A to téměř okamžitě? Víte o tom, kolik možností podmínek a způsobu sloučení disponujeme? Víte, že to, co někdo dělá celý týden, mi při rozsáhlejších tabulkách provedeme za pár minut? Časová úspora - urychlení přehledů - kvalitnější informace

9 Stručný popis formuláře Excel II - slučování tabulek Tento modul pracuje s dvěma soubory dat. Může jít o soubor dat v jedné tabulce a nebo může jít o dvě tabulky. Tabulky se mezi sebou porovnávají. Způsob porovnání je ve velmi široký. Porovnává se podle typů, vlastností hodnot a velikostí hodnot. Na základě výsledků je proveden zpětný export do původní oblasti a nebo do nového listu. Tabulky lze tedy sloučit na základě různých požadavků uživatele. Další významnou funkcí je slučování nestejně velikých tabulek, nebo oblastí, kdy lze vybrat, jakým způsobem budou tabulky sloučeny. Rozšířenou možností je schopnost uživatele určit sloupce i řádky ke sloučení, bez ohledu na to, zda předtím byl řádek sloupcem, či řádkem v jiné tabulce. Uživatel se umí rozhodnout, jaké řádky a sloupce při slučování budou vyloučeny. Další funkce je možnost rozdělení jedné oblasti, čitabulky na dvě různé oblasti. Uživatel se rozhodne, jaké řádky a jaké sloupce budou v první a v druhé tabulce. Možnosti rozložení tabulky jsou dvě. Možný je rozpad na 2 části tabulky, jejichž součet dá opět tabulku celou původní, anebo rozpadu s úplným vyloučením řádků a sloupců, vybraných ke zrušení. Výsledná oblast bude pouze jedna. Významnou funkcí je dále funkcionalita pro plánování, kdy jsou hromadně vypočteny sloupce pro plán, skutečnost, rozdíl, plnění v %, zbývá v %, kumulace za období a nová kumulace za období. Časová úspora - urychlení přehledů - kvalitnější informace Spojování, dělení a porovnávání tabulek - místo 2 pracovních dnů práce za 5 minut?

10 Zpracování při importu dat Obrázek číslo 1

11 Zpracování již při importu dat (obrázek č.1) Lze otevřít dva soubory vedle sebe a používat z nich data nezávisle na sobě. Lze pracovat s dvěma bloky dat v rámci jedné tabulky, pokud jsou v jedné tabulce definovány dvě nezávislé skupiny dat. Zde při importu dat lze použít filtr pro vzorce v buňkách. Nebude-li tedy uživatel chtít, bude importováno pole dat beze vzorců. Pokud uživatel bude chtít, budou vzorce v buňkách uschovány v paměti ke zpětnému exportu. Uživatel se ještě může rozhodnout, zda import dat bude zaznamenán s vědomím, že je výběr uskutečněn s nadpisy sloupců a řádků.

12 Obrázek číslo 2 Zpracování při exportu dat

13 Zpracování při exportu dat Obrázek č. 2 Nastavení pro export - dalším rozšířením nastavení je možnost určit, zda bude systém brát při selekci v úvahu nulové hodnoty, anebo i prázdné buňky. Je možné si určit, zda bude proveden export zpracovaných oblastí do původní oblasti, anebo do nového listu. Je možné dále nastavit, aby byly zpracovány pouze řetězce, nebo pouze hodnoty číselné. Další možností je nastavení, aby při sloučení dvou řetězců byla mezi ně vložena mezera. Nastavíme i možnost zavírání tabulky Excel. Při porovnávání můžeme brát ohled na velká a malá písmena. Změny lze i barevně promítnout. Zde je změnou především filtrace nepovolené hodnoty.

14 Podmínky pro sloučení dat do jedné tabulky, nebo oblasti Obrázek číslo 3

15 Podmínky pro sloučení dat do jedné tabulky, nebo oblasti Obrázek č. 3 Sloučení dvou stejných tabulek - při slučování se porovnává vždy buňka z oblasti A proti buňce oblasti B. Volby podmínek sloučení jsou: Sloučit oba výrazy, najít společné znaky, zapsat větší výraz, zapsat menší výraz, sečíst hodnoty, odečíst, vydělit, násobita opravit na absolutníhodnotu. Způsoby sloučení: - výmaz nalezených dat, výmaz nenalezených dat, označit nulou a jedničkou dle nálezu jsouk dispozicipovinně vyplnitelné podmínky pro sloučení. Podmínka vztahu sloučení : rovná se, nerovná se - je menší, je větší, rovná se anebo je menší, rovná se anebo je větší, je v odchylce v absolutní, anebo procentní, obě hodnoty jsou prázdné, neprázdné, jedna hodnota je v druhé, nebo naopak, shodují se na začátku, nebo na konci, nebo se neshodují na začátku, nebo na konci, jsou stejného typu, alespoň jedna hodnota není prázdná, jsou shodná s opačnými znaménky, nebo alespoň v absolutní hodnotě. Lze i vytvořit matice logických hodnot - hodnota - splňuje / nesplňuje. (podmínku) Velikost shody lze určovat i tak, že si stanovíme počet znaků, který má být stejných. Sloučení dvou nestejných tabulek - Podmínky: například zda má buňka již nějakou hodnotu. Můžeme vyloučit jiné typy a můžeme vyloučit odlišnost typů. Způsoby sloučení : sloučit jako řetězce, zapsat větší hodnotu, zapsat menší hodnotu, zapsat hodnotu, která má přednost, odečtení, přičtení vydělení a násobení mezi sebou. Slučování i dle předem dané přednosti. Čili přednost z tabulky A, nebo tabulky B,nebo má přednost číslo, nebo má přednost řetězec. Možnosti v nastavení je si určit, zda budou sloupce a řádky se stejnými názvy sloučeny, či sloučeny pod jiný název automatizován tak, že Pokud nejsou k dispozici nadpisy, systém si nadpisy zvolí jako první řádek, nebo první sloupec.

16 Definice sloupců a řádků, nadpisy Obrázek číslo 4

17 Definice sloupců a řádků, nadpisy Obrázek č. 4 Tato záložka slouží pro nastavení exportu řádků a sloupců dle nadpisů sloupců a nadpisů řádků V záložce jsou k dispozici celkem 4 boxy, které zobrazují seznamy názvů ze dvou oblastí Názvy, které budou zatrženy (zvoleny), budou převedeny do další společné tabulky Z této záložky je možné provést nové přenastavení nadpisů a současně spustit vlastní akci. Možnost rozhodnout se, zda budou pole se shodnými názvy sloučeny, anebo bude vytvořen nový sloupec, či řádek

18 Plán, skutečnost a další ukazatele, hromadný výpočet dat Obrázek číslo 5

19 Plán, skutečnost a další ukazatele, hromadný výpočet dat Obrázek č. 5 Záloţka slouţí k nastavení a provedení výpočtů a porovnání vzhledem k plánu, skutečnosti, nové skutečnosti. Jedná se o celé sloupcové výpočty, tedy po celé délce jsou provedeny výpočty porovnání mezi jednotlivými hodnotami. Druhy výpočtů: Poměr skutečnosti min. období k plánu v %, Rozdíl mezi skutečností min. období a plánem v Kč, poměr skutečnosti nového období k plánu v %, poměr nové skutečnosti ke skutečnosti minulého období, nová kumulace skutečnosti v Kč, poměr nové kumulace skutečnosti k plánu v %, poměr nové kumulace skutečnosti ke staré kumulaci v %, skutečnost, zbývající do splnění plánu v tis., skutečnost, zbývající do splnění plánu v Kč, procent, zbývajících do splnění plánu. Možné nastavit, aby plán, skutečnost do minulého období, nebo nová skutečnost za část období byly v tisících, anebo v Kč. Všechny výpočty jsou převáděny na hodnotu v Kč. Nulování - Je moţné zvolit moţnost, aby nečíselné hodnoty byly odstraněny.

20 Hlavní kalkulačka Excel 2 Ekonomický modul Zpětný rozsah Excel 1 Inventarizace Formulář malé DPH Fakturace Průměry skladů Velké DPH Statistika

21 Součástí administrativní kalkulačky jsou tyto moduly a funkce: Hlavní kalkulačka - Malý modul DPH - Velký modul DPH - Excel 1 filtry - Excel 2 slučování tabulek - Zpětný rozsah - Inventarizace dat - Doplňkový modul faktura Hlavní kalkulačka - velká, malá superkalkulačka, historie, paměť kalkulačky. Nastavení kalkulačky na práci s celými sestavami, mezisoučty a průběţné výpočty. Moţnosti nastavení historie (nekonečná, omezená). Zaokrouhlení matematické dolů, nahoru, zaokrouhlení na zvolené libovolné násobky, popis rozsahu zaokrouhlení jeho velikosti a hloubky. Následné uloţení celé sestavy. Práce s tiskem, zobrazení záhlaví i zápatí. Nastavení vlastního výběru barev daného modulu, moţnost volby vlastního vzhledu kalkulačky, např. velikost písma - zvětšování, 5 druhů písem. Modul malé DPH - modul má oproti jiným kalkulačkám DPH při práci silnou přednost ve funkcích jako jsou např.: velmi jednoduché výpočty s různou předvolbou zaokrouhlení, libovolné umístění údaje pro dopočet ostatních údajů, obsluha jedním prstem.. Velký modul DPH je rozšířen o spolupráci s fakturací - víceřádkový výpočet DPH, libovolný výpočet základu, DPH, nebo DPH a základu celkem, přidané pole pro počet ks. Modul Inventarizace - moţnost párování hodnot proti sobě, omezení dle filtru, znaků, hodnot, data, matematické operátory, moţnost párování počátku řad dokladů proti sobě, párování v rámci jednoho sloupce, dvou sloupců, párování do dvojí, párování proti jedné hodnotě, párování při více parametrech, moţnost párování proti zápornému znaménku a párování proti hodnotě, lišící se o určitou odchylku, rozklad jedné hodnoty na více plateb Modul faktura - spojen s DPH, záhlavím i zápatím, převod do dokladů příjmových i výdajových. Excel 1 filtry - filtrování dle hodnot, dle řetězců, data, matematických operátorů, řetězcových operátorů, intervalu hodnot, přiřazení hodnot do intervalu, přiřazení pořadí jednotlivým hodnotám, vyfiltrování a mazání podle typu hodnot, práce s nulami i prázdnými buňkami, zaokrouhlování hodnot na tisíce, stovky a jiné násobky, práce se plánem a sloupci Excel 2 slučování tabulek - slučování shodných tabulek, slučování neshodných tabulek, slučování vybraných sloupců, či řádků,, rozpad tabulky na dvě jiné tabulky, slučování podle podmínek, typu a daného filtru Zpětný rozsah - Výpočet zpět a zjištění rozsahu vyměřovacího základu z pojistného. Rozsah chyby při určité operaci.

22 Hlavní kalkulačka - Malý modul DPH - Velký modul DPH - Excel 1 filtry - Excel 2 slučování tabulek - Statistika dat - Průměrování skladů - Zpětný rozsah - Inventarizace dat - Modul faktura - Ekonomický modul Manažerský modul obsahuje i celou administrativní kalkulačku Součástí ekonomického modulu jsou tyto formuláře: Leasing, změna splátek a časové rozlišení Úvěry a hypotéky Investice, důchod, spoření a pojištění, včetně změny splátek Kontokorent a úročení vkladů na účtu - Měnové operace konverze, SWAP, FORWARD a kurzový rozdíl Úvěr jednorázový - Úvěr jednorázový se složeným úročením (Úrok z úroku), Výpočty efektivní úrokové míry I, II, III, Nákladová, a sazba TRSPN Procenta, procento z procenta, Rozpad dle poměrů, úměra marže a rabat Rozpisy splátek Cash Flow a zhodnocení Cash Flow z produktu Rozpočet a budoucí příjmy a výpočet schopnosti splácet Varianty výpočtů a práce s variantami Historie výběru produktů Penalizace faktur, Diskont a Eskont Odpisy, změny odpisů, odložená daň a neúplný daňový odpis Vlastní tiskové sestavy a export do Excelu

23 Kontakty telefon: mob. tel.:

24 Ceník Ekonomická kalkulačka BIUS 3 základní cena (nejvyšší cena) až dvou instalací celého manažerského produktu: Kč vč. DPH (produkt obsahuje 43 formulářů) Administrativní kalkulačka BIUS 2 Základní cena (nejvyšší cena) administrativní kalkulačky - možnost až 5 instalací 2990 Kč vč. DPH Základní cena (nejvyšší cena) administrativní kalkulačky - možnost až 3 instalací 1990 Kč vč. DPH Podrobnější informace o možnosti zakoupení tzv. balíčku administrativní kalkulačky za zvýhodněnou cenu naleznete na Ceny jsou platné do

Bohemius, k.s. www.bohemius.cz

Bohemius, k.s. www.bohemius.cz Bohemius, k.s. www.bohemius.cz Modul je součástí administrativní i manažerské kalkulačky Formulář Malé DPH: Dále následuje : FORMULÁŘ - VLASTNÍ KALKULAČKA o produktu KDO BUDE S FORMULÁŘEM PŘEDEVŠÍM PRACOVAT

Více

Bohemius, k.s. doplňkový modul. www.bohemius.cz

Bohemius, k.s. doplňkový modul. www.bohemius.cz Bohemius, k.s. doplňkový modul www.bohemius.cz Modul je součástí administrativní i manažerské kalkulačky Tento formulář je i součástí administrativní kalkulačky : Formulář - vlastní kalkulačka - o produktu

Více

BIUS 2 BIUS 3. Bohemius k.s.

BIUS 2 BIUS 3. Bohemius k.s. Máš chybu na pojistném? Jak ale zjistit vyměřovací základ, když zaokrouhlujeme na Kč nahoru, nebo třeba na stokoruny? Jak zjistit výši původní chyby? Bohemius k.s. BIUS 2 BIUS 3 www.bohemius.cz O PRODUKTU

Více

Bohemius, k.s.

Bohemius, k.s. Bohemius, k.s. www.bohemius.cz Tento formulář je i součástí administrativní kalkulačky : Modul je součástí administrativní i manažerské kalkulačky Dále následuje : FORMULÁŘ - VLASTNÍ KALKULAČKA o produktu

Více

BIUS 3. Bohemius k.s. Kalkulačka, která nemá nikde obdoby. Nejsilnější finanční nástroj svého druhu pro manažery. O peníze jde až v první řadě..

BIUS 3. Bohemius k.s. Kalkulačka, která nemá nikde obdoby. Nejsilnější finanční nástroj svého druhu pro manažery. O peníze jde až v první řadě.. Nejsilnější finanční nástroj svého druhu pro manažery. O peníze jde až v první řadě.. Bohemius k.s. BIUS 3 Kalkulačka, která nemá nikde obdoby www.bohemius.cz Proč jde o nejlepší produkt ve své kategorii

Více

Časová úspora - urychlení přehledů - kvalitnější informace

Časová úspora - urychlení přehledů - kvalitnější informace Časová úspora - urychlení přehledů - kvalitnější informace Bohemius k.s. BIUS 2 - BIUS 3 www.bohemius.cz Modul je součástí administrativní i manažerské kalkulačky DALŠÍ OBSAH : O PRODUKTU KDO BUDE S FORMULÁŘEM

Více

Administrativní kalkulačka skutečně pro každého, včetně manažerů. Bohemius k.s. BIUS 2. www.bohemius.cz

Administrativní kalkulačka skutečně pro každého, včetně manažerů. Bohemius k.s. BIUS 2. www.bohemius.cz Administrativní kalkulačka skutečně pro každého, včetně manažerů Bohemius k.s. BIUS 2 www.bohemius.cz Formulář malé DPH Excel 2 Excel 1 Zpětný rozsah Hlavní kalkulačka Fakturace Inventarizace Velké DPH

Více

Administrativní kalkulačka skutečně pro každého, včetně manažerů. Bohemius k.s. BIUS2 - BIUS 3. www.bohemius.cz

Administrativní kalkulačka skutečně pro každého, včetně manažerů. Bohemius k.s. BIUS2 - BIUS 3. www.bohemius.cz Administrativní kalkulačka skutečně pro každého, včetně manažerů Bohemius k.s. BIUS2 - BIUS 3 www.bohemius.cz Modul je součástí administrativní i manažerské kalkulačky DALŠÍ OBSAH : O produktu Kdo bude

Více

Bohemius, k.s. www.bohemius.cz

Bohemius, k.s. www.bohemius.cz Bohemius, k.s. Je vývoj výsledků provozoven závislý na konkrétním zaměstnanci? Je to náhoda, nebo úmysl? Umíme předpovědět vývoj dat v našich podmínkách? Jaké mohu očekávat výkyvy? Jaké je tedy riziko

Více

Bohemius, k.s. Průměry zboží a materiálu hodnocení kdykoliv a jakkoliv bez omezení

Bohemius, k.s. Průměry zboží a materiálu hodnocení kdykoliv a jakkoliv bez omezení Bohemius, k.s. Průměry zboží a materiálu hodnocení kdykoliv a jakkoliv bez omezení Prostřednictvím tohoto modulu máme dispozici účinný nástroj, jak zjistit obchodníkovi jeho marži při nákupu, výrobě při

Více

BIUS 3. Bohemius k.s. Modul, který nemá nikde obdoby. Nejsilnější finanční nástroj svého druhu pro manažery. O peníze jde až v první řadě..

BIUS 3. Bohemius k.s. Modul, který nemá nikde obdoby. Nejsilnější finanční nástroj svého druhu pro manažery. O peníze jde až v první řadě.. Nejsilnější finanční nástroj svého druhu pro manažery. O peníze jde až v první řadě.. Bohemius k.s. BIUS 3 Modul, který nemá nikde obdoby www.bohemius.cz Konečně finanční produkty společně v jednom software

Více

BIUS 2 - BIUS 3. Bohemius k.s.

BIUS 2 - BIUS 3. Bohemius k.s. Inventarizace znamená konec vyčerpávajícího porovnávání a hledání chyb při závěrkách a kontrolách účetních a skladových položek Bohemius k.s. BIUS 2 - BIUS 3 www.bohemius.cz Modul je součástí administrativní

Více

BIUS 3. Bohemius k.s. Kalkulačka, která nemá nikde obdoby. Nejsilnější finanční nástroj svého druhu pro manažery. O peníze jde až v první řadě..

BIUS 3. Bohemius k.s. Kalkulačka, která nemá nikde obdoby. Nejsilnější finanční nástroj svého druhu pro manažery. O peníze jde až v první řadě.. Nejsilnější finanční nástroj svého druhu pro manažery. O peníze jde až v první řadě.. Bohemius k.s. BIUS 3 Kalkulačka, která nemá nikde obdoby www.bohemius.cz Hlavní kalkulačka Excel 2 Ekonomický modul

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Excel COUNTIF COUNTBLANK POČET

Excel COUNTIF COUNTBLANK POČET Excel Výpočty a vazby v tabulkách COUNTIF Sečte počet buněk v oblasti, které odpovídají zadaným kritériím. Funkce je zapisována ve tvaru: COUNTIF(Oblast;Kritérium) Oblast je oblast buněk, ve které mají

Více

2. cvičení z ZI1 - Excel

2. cvičení z ZI1 - Excel Doc.Ing. Vlastimil Jáneš... janes@fd.cvut.cz 2. cvičení z ZI1 - Excel O Excelu - organizace listů : 1 list : max. 65 536 řádků a 256 sloupců, tj. 16 777 216 buněk. Sloupce : A, B,.Z, AA, AB,. IU, IV (26

Více

Reporting. Ukazatele je možno definovat nad libovolnou tabulkou Helios Orange, která je zapsána v nadstavbě firmy SAPERTA v souboru tabulek:

Reporting. Ukazatele je možno definovat nad libovolnou tabulkou Helios Orange, která je zapsána v nadstavbě firmy SAPERTA v souboru tabulek: Finanční analýza Pojem finanční analýza Finanční analýza umožňuje načítat data podle dimenzí a tyto součty dlouhodobě vyhodnocovat. Pojem finanční analýza není nejpřesnější, protože ukazatele mohou být

Více

Tabulkový procesor. Základní rysy

Tabulkový procesor. Základní rysy Tabulkový procesor Tabulkový procesor je počítačový program zpracovávající data uložená v buňkách tabulky. Program umožňuje použití vzorců pro práci s daty a zobrazuje výsledné hodnoty podle vstupních

Více

Databáze v Excelu EU peníze středním školám Didaktický učební materiál

Databáze v Excelu EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Databáze v Excelu EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Anotace Označení DUMU: VY_32_INOVACE_IT4.18 Předmět: IVT Tematická oblast: Microsoft Office 2007 Autor: Ing. Vladimír Šauer Škola:

Více

Roční zúčtování daně

Roční zúčtování daně Verze 5.6 Zpracoval: Geršlová Jitka U Mlýna 2305/22, 141 00 Praha 4 Záběhlice Dne: 23.1.2018 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: www.eso9.cz Dne: Obsah 1. ROČNÍ ZÚČTOVÁNÍ DANĚ ČINNOST 1.

Více

Allegro release 2.59 ( )

Allegro release 2.59 ( ) Allegro release 2.59 (28. 3. 2019 18. 4. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - Výpočet DPH z částky včetně daně probíhá nově dle změny v zákoně o DPH (tzn. ne dle zaokrouhlovaného koeficientu

Více

Projekt Využití ICT ve výuce na gymnáziích, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.07/02.0030. MS Excel

Projekt Využití ICT ve výuce na gymnáziích, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.07/02.0030. MS Excel Masarykovo gymnázium Příbor, příspěvková organizace Jičínská 528, Příbor Projekt Využití ICT ve výuce na gymnáziích, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.07/02.0030 MS Excel Metodický materiál pro základní

Více

Manuál SQL Ekonom 2018 verze MANUÁL SQL Ekonom 2018 verze

Manuál SQL Ekonom 2018 verze MANUÁL SQL Ekonom 2018 verze MANUÁL SQL Ekonom 2018 verze 18.4.0. 1 Vážení uživatelé ekonomických a informačních systémů od naší společnosti. Přinášíme Vám novou aktualizaci informačního systému SQL Ekonom ve verzi 18.4.0. Aktualizace

Více

Allegro release 2.42 ( )

Allegro release 2.42 ( ) Allegro release 2.42 (28. 6. 2018 23. 7. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Test posloupnosti finančních dokladů Nová aplikace pro kontrolu návaznosti počátečních a koncových stavů dokladů

Více

Microsoft Excel kopírování vzorců, adresování, podmíněný formát. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie

Microsoft Excel kopírování vzorců, adresování, podmíněný formát. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Microsoft Excel kopírování vzorců, adresování, podmíněný formát Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Kopírování vzorců v mnoha případech je třeba provést stejný výpočet

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Modul FADN RESEARCH je určen pro odborníky z oblasti zemědělské ekonomiky. Modul neomezuje uživatele pouze na předpřipravené

Více

Allegro release 2.51 ( )

Allegro release 2.51 ( ) Allegro release 2.51 (16. 11. 2018 6. 12. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Dopis nesplacené faktury zákazník i dodavatel Nová sestava tisk dopisu se seznamem nesplacených faktur pro společnosti,

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Formátování dat EU peníze středním školám Didaktický učební materiál

Formátování dat EU peníze středním školám Didaktický učební materiál EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Anotace Označení DUMU: VY_32_INOVACE_IT4.06 Předmět: IVT Tematická oblast: Microsoft Office 2007 Autor: Ing. Vladimír Šauer Škola: Gymnázium, Polička,

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.04 + 2.05 (12.11.2016 do 23.12.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Položky k úhradě příští týden Nová aplikace pro dashboard počet dokladů s datem splatnosti dnes + 7 dní Účtování

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Modul FADN BASIC je určen pro odbornou zemědělskou veřejnost bez větších zkušeností s internetovými aplikacemi a bez hlubších

Více

KAPITOLA 9 - POKROČILÁ PRÁCE S TABULKOVÝM PROCESOREM

KAPITOLA 9 - POKROČILÁ PRÁCE S TABULKOVÝM PROCESOREM KAPITOLA 9 - POKROČILÁ PRÁCE S TABULKOVÝM PROCESOREM CÍLE KAPITOLY Využívat pokročilé možnosti formátování, jako je podmíněné formátování, používat vlastní formát čísel a umět pracovat s listy. Používat

Více

Žadatel splňuje podmínky FZ. Žadatel nesplňuje podmínky FZ

Žadatel splňuje podmínky FZ. Žadatel nesplňuje podmínky FZ Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Postup výpočtu finančního zdraví Pro vyhodnocení finančního zdraví se používá deset ekonomických ukazatelů finanční analýzy, kterým jsou podle dosaženého výsledku

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ)

Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Postup výpočtu finančního zdraví Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Pro vyhodnocení finančního zdraví se používá deset ekonomických ukazatelů finanční analýzy, kterým jsou podle dosaženého výsledku

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION PLATNÝ OD 1. 10. 2016 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní

Více

DATABÁZE A SYSTÉMY PRO UCHOVÁNÍ DAT 61 DATABÁZE - ACCESS. (příprava k vykonání testu ECDL Modul 5 Databáze a systémy pro zpracování dat)

DATABÁZE A SYSTÉMY PRO UCHOVÁNÍ DAT 61 DATABÁZE - ACCESS. (příprava k vykonání testu ECDL Modul 5 Databáze a systémy pro zpracování dat) DATABÁZE A SYSTÉMY PRO UCHOVÁNÍ DAT 61 DATABÁZE - ACCESS (příprava k vykonání testu ECDL Modul 5 Databáze a systémy pro zpracování dat) DATABÁZE A SYSTÉMY PRO UCHOVÁNÍ DAT 62 Databáze a systémy pro uchování

Více

HODNOCENÍ INVESTIC. Manažerská ekonomika obor Marketingová komunikace. 9. přednáška Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D.

HODNOCENÍ INVESTIC. Manažerská ekonomika obor Marketingová komunikace. 9. přednáška Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D. HODNOCENÍ INVESTIC Manažerská ekonomika obor Marketingová komunikace 9. přednáška Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D. Metody hodnocení efektivnosti investic Při posuzování investice se vychází ze strategických

Více

VZORCE A VÝPOČTY. Autor: Mgr. Dana Kaprálová. Datum (období) tvorby: září, říjen 2013. Ročník: sedmý

VZORCE A VÝPOČTY. Autor: Mgr. Dana Kaprálová. Datum (období) tvorby: září, říjen 2013. Ročník: sedmý Autor: Mgr. Dana Kaprálová VZORCE A VÝPOČTY Datum (období) tvorby: září, říjen 2013 Ročník: sedmý Vzdělávací oblast: Informatika a výpočetní technika 1 Anotace: Žáci se seznámí se základní obsluhou tabulkového

Více

VÝPOČETNÍ TECHNIKA OBOR: EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ ZAMĚŘENÍ: PODNIKÁNÍ FORMA: DENNÍ STUDIUM

VÝPOČETNÍ TECHNIKA OBOR: EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ ZAMĚŘENÍ: PODNIKÁNÍ FORMA: DENNÍ STUDIUM VÝPOČETNÍ TECHNIKA OBOR: EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ ZAMĚŘENÍ: PODNIKÁNÍ FORMA: DENNÍ STUDIUM 1. Historie a vývoj VT. Dnešní parametry PC. Von Neumannovo schéma. a. historie a vznik počítačů b. využití počítačů

Více

Allegro release 2.00 ( do )

Allegro release 2.00 ( do ) Allegro release 2.00 (19.8.2016 do 16.9.2016) Účetnictví Tisk účetních reportů Do tisku účetních reportů (sestava dle uživatelské definice) byla doplněna možnost místo sloupce předchozího období tisknout

Více

Níže uvedená tabulka obsahuje technické údaje a omezení aplikace Excel (viz také článek Technické údaje a omezení aplikace Excel (2007).

Níže uvedená tabulka obsahuje technické údaje a omezení aplikace Excel (viz také článek Technické údaje a omezení aplikace Excel (2007). Níže uvedená tabulka obsahuje technické údaje a omezení aplikace - (viz také článek Technické údaje a omezení aplikace Excel (). otevřených sešitů a systémovými prostředky a systémovými prostředky a systémovými

Více

Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Postup výpočtu finančního zdraví

Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Postup výpočtu finančního zdraví Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Postup výpočtu finančního zdraví Pro vyhodnocení finančního zdraví se používá deset ekonomických ukazatelů finanční analýzy, kterým jsou podle dosaženého výsledku

Více

Obsah. Několik slov o Excelu 2007 a 2010 9. Operace při otvírání a ukládání sešitu 15. Operace s okny 27. Kapitola 1

Obsah. Několik slov o Excelu 2007 a 2010 9. Operace při otvírání a ukládání sešitu 15. Operace s okny 27. Kapitola 1 Obsah Kapitola 1 Několik slov o Excelu 2007 a 2010 9 Nové uživatelské rozhraní 9 Pás karet 10 Panel nástrojů Rychlý přístup 11 Tlačítko Office 11 Pracovní plocha 12 Nápověda 13 Kapitola 2 Operace při otvírání

Více

Řazení řádků ve vzestupném pořadí (A až Z nebo 0 až 9) nebo sestupném pořadí (Z až A nebo 9 až 0)

Řazení řádků ve vzestupném pořadí (A až Z nebo 0 až 9) nebo sestupném pořadí (Z až A nebo 9 až 0) Řazení oblasti Řazení řádků ve vzestupném pořadí (A až Z nebo 0 až 9) nebo sestupném pořadí (Z až A nebo 9 až 0) 1. Klepněte na buňku ve sloupci, podle kterého chcete řádek seřadit. 2. Klepněte na tlačítko

Více

Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) pro období 2014 2020

Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) pro období 2014 2020 Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) pro období 2014 2020 Postup výpočtu finančního zdraví Pro vyhodnocení finančního zdraví se používá deset ekonomických ukazatelů finanční analýzy, kterým jsou podle

Více

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku -

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - 2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - Autor: Tomáš Halász - 776 052 219 pro verzi: 3.5.100 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 22.12.2007

Více

EXCELentní tipy a triky pro mírně pokročilé. Martina Litschmannová

EXCELentní tipy a triky pro mírně pokročilé. Martina Litschmannová EXCELentní tipy a triky pro mírně pokročilé Martina Litschmannová Obsah semináře definování názvu dynamicky měněné oblasti, kontingenční tabulky úvod, kontingenční tabulky násobné oblasti sloučení, převod

Více

Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Postup výpočtu finančního zdraví

Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Postup výpočtu finančního zdraví Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Postup výpočtu finančního zdraví Pro vyhodnocení finančního zdraví se používá deset ekonomických ukazatelů finanční analýzy, kterým jsou podle dosaženého výsledku

Více

Použijeme-li prostorový typ grafu, můžeme pro každou datovou zvolit jiný tvar. Označíme datovou řadu, zvolíme Formát datové řady - Obrazec

Použijeme-li prostorový typ grafu, můžeme pro každou datovou zvolit jiný tvar. Označíme datovou řadu, zvolíme Formát datové řady - Obrazec Čtvrtek 15. září Grafy v Excelu 2010 U grafů, ve kterých se znázorňují hodnoty řádově rozdílné, je vhodné zobrazit ještě vedlejší osu 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 hmotná investice 500 550 540 500

Více

položky rozvahy a výsledovky obsahují stejné číselné údaje jako účty 702 a 710

položky rozvahy a výsledovky obsahují stejné číselné údaje jako účty 702 a 710 22. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA A FINANČNÍ ANALÝZA na základě účetní uzávěrky se sestavuje účetní závěrka, která podle zákona o účetnictví zahrnuje: rozvahu (bilanci) výkaz zisku a ztráty (výsledovka) příloha, jejíž

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1 PLATNÝ OD 1. 1. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového

Více

Vzorce. StatSoft. Vzorce. Kde všude se dá zadat vzorec

Vzorce. StatSoft. Vzorce. Kde všude se dá zadat vzorec StatSoft Vzorce Jistě se Vám již stalo, že data, která máte přímo k dispozici, sama o sobě nestačí potřebujete je nějak upravit, vypočítat z nich nějaké další proměnné, provést nějaké transformace, Jinak

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1 PLATNÝ OD 16. 7. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového

Více

Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ)

Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Metodika výpočtu finančního zdraví (FZ) Postup výpočtu finančního zdraví Pro vyhodnocení finančního zdraví se používá devět ekonomických ukazatelů finanční analýzy, kterým jsou podle dosaženého výsledku

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. v cestovním ruchu P3. Pavel Petr Petr.USII@upce.

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. v cestovním ruchu P3. Pavel Petr Petr.USII@upce. Využití informačních technologií v cestovním ruchu P3 Pavel Petr Petr.USII@upce.cz 1 Obsah kurzu Princip vyhledávání Definování vyhledávacích požadavků Vyhledávací nástroje Zdroje informací Nástroje pro

Více

Efektivní práce s Excelem (středně pokročilí uživatelé)

Efektivní práce s Excelem (středně pokročilí uživatelé) 2015 Efektivní práce s Excelem (středně pokročilí uživatelé) rozsah: 2 dny (10 hodin) Mgr. Jiří Číhař www.dataspectrum.cz Efektivní práce s Excelem pro středně pokročilé uživatele Práce s rozsáhlými tabulkami

Více

Účetní speciál pro uživatele Informačního systému Signys

Účetní speciál pro uživatele Informačního systému Signys Účetní speciál pro uživatele Informačního systému Signys 21.6.2017 Obsah: Účetní výkazy rozšíření funkčnosti Možnost automatické korekce výkazů pro sladění s hospodářským výsledkem po zaokrouhlení na tisíce

Více

Data v počítači. Informační data. Logické hodnoty. Znakové hodnoty

Data v počítači. Informační data. Logické hodnoty. Znakové hodnoty Data v počítači Informační data (elementární datové typy) Logické hodnoty Znaky Čísla v pevné řádové čárce (celá čísla) v pohyblivé (plovoucí) řád. čárce (reálná čísla) Povelová data (instrukce programu)

Více

Maturitní témata pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Výpočetní technika

Maturitní témata pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Výpočetní technika Maturitní témata pro 1.KŠPA Kladno, s.r.o. Předmět Typ zkoušky Obor Forma Zkoušející Období Výpočetní technika Profilová ústní Ekonomika a podnikání zaměření Podnikání Denní / Distanční Ing. Horová / K.

Více

2HCS Fakturace 3 - výzvy k platbě (upomínky) -

2HCS Fakturace 3 - výzvy k platbě (upomínky) - 2HCS Fakturace 3 - výzvy k platbě (upomínky) - Autor: Tomáš Halász - 776 052 219 pro verzi: 3.5.597 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 19.05.2008 Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web:

Více

FORMÁTOVÁNÍ 2. Autor: Mgr. Dana Kaprálová. Datum (období) tvorby: září, říjen 2013. Ročník: sedmý. Vzdělávací oblast: Informatika a výpočetní technika

FORMÁTOVÁNÍ 2. Autor: Mgr. Dana Kaprálová. Datum (období) tvorby: září, říjen 2013. Ročník: sedmý. Vzdělávací oblast: Informatika a výpočetní technika Autor: Mgr. Dana Kaprálová FORMÁTOVÁNÍ 2 Datum (období) tvorby: září, říjen 2013 Ročník: sedmý Vzdělávací oblast: Informatika a výpočetní technika 1 Anotace: Žáci se seznámí se základní obsluhou tabulkového

Více

Allegro release ( )

Allegro release ( ) Allegro release 2.24 2.25 (23. 11. 2017 14. 12. 2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Oprávnění uživatelů na deníky Nový program pro nastavení omezení přístupu uživatelů do konkrétních deníků.

Více

Access. Tabulky. Vytvoření tabulky

Access. Tabulky. Vytvoření tabulky Access správa databáze (tabulky, relace, omezující podmínky, data...) uživatelské prostředí pro práci s databází (formuláře, sestavy, datové stránky, makra...) ukázková aplikace Northwind hlavní okno databáze

Více

Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH

Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH Leden 2012 1. Přehled sestav MS Excel v Portálu farmáře Registr půdy (LPIS) a Data ke stažení LPIS umožňuje na záložce

Více

Allegro release 2.20 ( )

Allegro release 2.20 ( ) Allegro release 2.20 (2.9.2017 8.10.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Soupis DPH Sestava nově obsahuje i sekci kontrolního hlášení, do které doklad bude spadat. Přiznání DPH proúčtování přiznání

Více

CX77 IV Elektronická kalkulačka s tiskárnou Uživatelský manuál

CX77 IV Elektronická kalkulačka s tiskárnou Uživatelský manuál CX77 IV Elektronická kalkulačka s tiskárnou Uživatelský manuál 1. ZPŮSOB VLOŽENÍ ROLE PAPÍRU 1) Zatlačte držák papíru (1) směrem dozadu. 2) Nasaďte roli papíru (2) na držák (1). 3) Zarovnejte okraj role

Více

Základní vzorce a funkce v tabulkovém procesoru

Základní vzorce a funkce v tabulkovém procesoru Základní vzorce a funkce v tabulkovém procesoru Na tabulkovém programu je asi nejzajímavější práce se vzorci a funkcemi. Když jednou nastavíte, jak se mají dané údaje zpracovávat (některé buňky sečíst,

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Raichová. Materiál je publikován pod licencí Creative Commons.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Raichová. Materiál je publikován pod licencí Creative Commons. ze sady: 2 tematický okruh sady: Tabulkový editor ze šablony: 07 Kancelářský software určeno pro: 3. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika: 18-20-M/01 Informační

Více

Nastavení pro párování

Nastavení pro párování Nastavení pro párování E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 7) Účetní osnova nastavení účtů (9.2.2)... 3 Použít v saldokontu... 3 Účetní typy dokladů

Více

Komponenta ICT. Hodinová dotace: 40 h. Téma: Tabulkový procesor (Microsoft Excel)

Komponenta ICT. Hodinová dotace: 40 h. Téma: Tabulkový procesor (Microsoft Excel) Komponenta ICT Hodinová dotace: 40 h. Téma: Tabulkový procesor (Microsoft Excel) Tato komponenta vychází RVP studijních oborů a lze jí zařadit ŠVP vrámci jedno nebo i více ročníků. Ţáci získají odpovídající

Více

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. Výrobní kalkulace. manuál

Add-on modul Microsoft Dynamics NAV. Výrobní kalkulace. manuál Add-on modul Microsoft Dynamics NAV Výrobní kalkulace manuál 2008 AutoCont CZ a.s. Veškerá práva vyhrazena. Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a informace v něm obsaţené jsou vlastnictvím

Více

VKLÁDÁNÍ OBJEKTŮ - tabulka

VKLÁDÁNÍ OBJEKTŮ - tabulka VKLÁDÁNÍ OBJEKTŮ - tabulka Autor: Mgr. Dana Kaprálová Datum (období) tvorby: srpen 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: Informatika a výpočetní technika 1 Anotace: Žák se orientuje v prostředí aplikace

Více

Dlouhodobý majetek. Tento dokument byl vyroben na kopírovacím zařízení firmy ROBINCO CS (prodej a servis digitálních systémů.)

Dlouhodobý majetek. Tento dokument byl vyroben na kopírovacím zařízení firmy ROBINCO CS (prodej a servis digitálních systémů.) Dlouhodobý majetek V účetní jednotce, plátce DPH, se uskutečnily v průběhu účetního období následující účetní případy, které se týkají dlouhodobé majetku. Zálohové faktury účetní jednotka neúčtuje, pouze

Více

Jeden z mírně náročnějších příkladů, zaměřený na úpravu formátu buňky a především na detailnější práci s grafem (a jeho modifikacemi).

Jeden z mírně náročnějších příkladů, zaměřený na úpravu formátu buňky a především na detailnější práci s grafem (a jeho modifikacemi). Příklad zahrnuje Textová editace buněk Základní vzorce Vložené kliparty Propojené listy Grafi cká úprava buněk Složitější vzorce Vložené externí obrázky Formuláře Úprava formátu Vysoce speciální funkce

Více

Nápověda k webové aplikaci Analýza nákladů a přínosů

Nápověda k webové aplikaci Analýza nákladů a přínosů REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ MORAVA Nápověda k webové aplikaci P A R T N E R P R O V Á Š R O Z V O J Obsah: 1. Obecné... 3 2. Investice... 4 3. Provozní výdaje... 5 4. Provozní příjmy...

Více

Obsah KAPITOLA 1 Několik slov o Wordu 2007 9

Obsah KAPITOLA 1 Několik slov o Wordu 2007 9 KAPITOLA 1 Několik slov o Wordu 2007 9 Pás karet 10 Další možnosti ovládání Wordu 12 Nastavení Wordu 13 Ovládání Wordu 2007 klávesnicí 14 KAPITOLA 2 Základní operace 17 Základní nastavení 17 Rozdělení

Více

Microsoft Office Excel 2003

Microsoft Office Excel 2003 Microsoft Office Excel 2003 Školení učitelů na základní škole Meteorologická Maturitní projekt SSPŠ 2013/2014 Vojtěch Dušek 4.B 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Seznam obrázků... 3 3 Základy programu Excel... 4

Více

Penalizační faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s.

Penalizační faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. Penalizační faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 6) Vytvoření penalizačních faktur (1.3.3.2)... 3 Správa penalizačních faktur (1.3.3.3)...

Více

1 Tabulky Příklad 7 Access 2010

1 Tabulky Příklad 7 Access 2010 TÉMA: Řazení a filtrace dat Sekretářka společnosti Naše zahrada pracuje s rozsáhlými tabulkami. Pro přehlednější práci s daty používá řazení a filtraci dat na základě různých kritérií. Zadání: Otevřete

Více

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců.

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců. Přehledy pro Tabulky V programu CONTACT Professional 5 naleznete u firem, osob a obchodních případů záložku Tabulka. Tuto záložku lze rozmnožit, přejmenovat a sloupce je možné definovat dle vlastních požadavků

Více

Pracovní prostředí Excel 2010

Pracovní prostředí Excel 2010 Zdokonalování ICT gramotnosti v rámci projektu IMPACT Pracovní prostředí Excel 2010 Inovace a modernizace studijních oborů FSpS Obsah Co je to Excel a k čemu slouží... 3 Co nabízí nová verze Excel 2010:...

Více

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332 MS Excel 2002 Grada - po spuštění je třeba kliknout do středu obrazovky - v dalším dialogovém okně (Přihlášení) vybrat uživatele, zřídit Nového uživatele nebo zvolit variantu Bez přihlášení (pro anonymní

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.02 + 2.03 (7.10.2016 do 12.11.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Finance / interní doklady Zadání řádků různé s DPH pokud nezadáte celkovou částku, ale jen základ, dopočte

Více

Vzorový příklad Model plošné plynofikace rozšíření plynovodní sítě PŘÍLOHA 2 ZŠÍŘENÍ PLYNOVODNÍ SÍTĚ

Vzorový příklad Model plošné plynofikace rozšíření plynovodní sítě PŘÍLOHA 2 ZŠÍŘENÍ PLYNOVODNÍ SÍTĚ Vzorový příklad Model plošné plynofikace rozšíření plynovodní sítě PŘÍLOHA 2 ZŠÍŘENÍ PLYNOVODNÍ SÍTĚ OSNOVA 1 CHARAKTERISTIKA PROJEKTU... 3 2 VSTUPNÍ ÚDAJE PROJEKTU... 3 3 POSTUP PŘI VYPLŇOVÁNÍ A ŘEŠENÍ

Více

Osnova kurzu OBSLUHA PC ZÁKLADNÍ ZNALOSTI. pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ

Osnova kurzu OBSLUHA PC ZÁKLADNÍ ZNALOSTI. pilotního projektu v rámci I. Etapy realizace SIPVZ Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště, Trutnov, Školní 101, tel.: +420 499 813 071, fax: +420 499 814 729, e-mail: skola@spssoutu.cz, URL: http://www.spssoutu.cz Osnova kurzu OBSLUHA PC ZÁKLADNÍ

Více

Allegro release 2.16 ( )

Allegro release 2.16 ( ) Allegro release 2.16 (18.5.2017 11.6.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Obraty na účtech Do tiskové sestavy byla doplněna možnost exportu obratů na účtech po jednotlivých měsících do excelu.

Více

PRACOVNÍ SEŠIT MS EXCEL KOMPLET. Optimálním doplňkem stálého vzdělávání jsou elektronické kurzy.

PRACOVNÍ SEŠIT MS EXCEL KOMPLET. Optimálním doplňkem stálého vzdělávání jsou elektronické kurzy. PRACOVNÍ SEŠIT MS EXCEL KOMPLET INFORMACE O KURZU Lektor Datum Místo TÉMATA PRACOVNÍHO SEŠITU Excel úvod Formát buňky a čísel Podmíněný formát Úpravy sešitů a listů Vzorce, absolutní a smíšené odkazy Základní

Více

Informace k e-learningu

Informace k e-learningu Informace k e-learningu Příprava na testy bude probíhat samostatně formou e-learningových školení přístupných způsobem popsaným níže. Zkušební testy, pomocí kterých se budete připravovat na závěrečný test,

Více

Postup pro zpracování kontrolního hlášení

Postup pro zpracování kontrolního hlášení Postup pro zpracování kontrolního hlášení 1. Zadávání dokladů Doklady se zadávají běžným způsobem tak jako dosud, výběrem sazby DPH (s číslem řádku přiznání) v položce dokladu se zároveň pro položku automaticky

Více

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Autor: Marek Klimša Úprava: Stanislav Chromý Verze dokumentu: 1.1 Poslední aktualizace: 11. května 2012 Obsah 1. Začínáme 3 1.1 Co je to ADVOKÁTNÍ SPIS 3 1.2 Po prvním spuštění 3 1.3

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny.

Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Finančnímu úřadu pro / Specializovanému finančnímu úřadu Hlavní město Prahu Územnímu pracovišti v, ve, pro Prahu 0 Daňové identifikační číslo

Více

Předmluva 11 Typografická konvence použitá v knize 12. 1 Úvod do Excelu 2003 13

Předmluva 11 Typografická konvence použitá v knize 12. 1 Úvod do Excelu 2003 13 Předmluva 11 Typografická konvence použitá v knize 12 1 Úvod do Excelu 2003 13 Spuštění a ukončení Excelu 14 Spuštění Excelu 14 Ukončení práce s Excelem 15 Přepínání mezi otevřenými sešity 16 Oprava aplikace

Více

Výkaz o peněžních tocích

Výkaz o peněžních tocích Výkaz o peněžních tocích Výkaz CF používaný ve vyspělých zemích Evropské unie od poloviny 60. let minulého století se opíral o zkušenosti z amerického vývoje výkaznictví. V ČR je Opatřením MF ČR čj. 281/50

Více

Vytváření grafů v aplikaci Helios Red

Vytváření grafů v aplikaci Helios Red Vytváření grafů v aplikaci Helios Red Grafy jsou v Helios Red součástí generátoru sestav a jsou tedy dostupné ve všech modulech a výstupech, kde je k dispozici generátor sestav. Největší použití mají v

Více

DATABÁZE MS ACCESS 2010

DATABÁZE MS ACCESS 2010 DATABÁZE MS ACCESS 2010 KAPITOLA 5 PRAKTICKÁ ČÁST TABULKY POPIS PROSTŘEDÍ Spuštění MS Access nadefinovat název databáze a cestu k uložení databáze POPIS PROSTŘEDÍ Nahoře záložky: Soubor (k uložení souboru,

Více

Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std.

Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std. Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std. Systém WinShop Std. využívá k zápisům jednotlivých realizovaných pohybů (příjem zboží, dodací listy, výdejky, převodky, prodej zboží na pokladně..)

Více

DENT 10.1 popis novinek

DENT 10.1 popis novinek DENT 10.1 popis novinek 1. Zaokrouhlování cen zakázek (změny vynucené zrušením deseti a dvacetihaléřů) doporučený postup přechodu viz příloha V důsledku zrušení deseti a dvacetihaléřů je nutné provádět

Více