HTC Gratia Stručná referenční příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HTC Gratia Stručná referenční příručka"

Transkript

1 HTC Gratia Stručná referenční příručka

2 Stručná referenční příručka Než provedete cokoliv jiného, učiňte následující: Dobijte baterii Baterie vašeho telefonu ještě nebyla dobita. Během dobíjení baterie telefonu je důležité, abyste ji nevyjímali. Pokud tak učiníte, mohlo by to poškodit telefon. Rovněž telefon nerozebírejte. (V opačném případě to způsobí neplatnost záruky.) Zvolte si vhodný tarif Váš telefon může spotřebovat velkou šířku pásma internetového připojení velmi rychle. Než začnete svůj telefon používat, důrazně doporučujeme, abyste si pohovořili se svým mobilním operátorem o tarifech datových služeb. Pokud využíváte standardní datové služby, mohou vaše náklady výrazně vzrůst. Přechod na paušální datové služby může být mnohem levnější. Informujte se o zákonech na ochranu soukromí Některé země mají přísné zákony týkající se toho, jak a kdy můžete nahrávat soukromé rozhovory. Před spuštěním nahrávání o tom například musíte osobu, se kterou hovoříte, nejprve informovat. Je vhodné zjistit, jaké zákony platí v zemi, kde funkcí nahrávání ve svém telefonu používáte. Nakonec několik důležitých informací od našeho právního týmu (OMEZENÍ ŠKOD) V největším možném rozsahu povoleném rozhodným právem nenese společnost HTC ani její přidružené společnosti v žádném případě odpovědnost vůči vám či jiné straně za zvláštní, náhodné, nepřímé nebo následné škody, ať jsou jakékoli, vzniklé ve vztahu ke smlouvě nebo jejímu porušení či jinak, kromě jiného včetně úrazů, ztráty zisku, ztrátu dobré pověsti, ztrátu obchodních příležitostí, ztrátu dat nebo zisku bez ohledu na předvídatelnost výše uvedeného nebo na to, zda společnost HTC nebo její přidružené společnosti byly informovány o možnosti vzniku takových škod. V žádném případě nepřesáhne celková odpovědnost společnosti HTC nebo jejích přidružených společností částku obdrženou od vás, bez ohledu na právní teorii, na základě které je tento nárok vznesen. Výše uvedení nijak neovlivňuje zákonná práva, která nelze odvolat.

3 Stručná referenční příručka Tato stručná referenční příručka vám pomůže začít používat telefon. V této stručné referenční příručce používáme následující symboly, následované důležitými nebo užitečnými informacemi. Poznámky Tipy Důležité informace Bezpečnostní upozornění Úplnou uživatelskou příručku a další užitečné zdroje informací naleznete na webových stránkách společnosti HTC, na adrese Obsah 1. Obsah balení 4 2. Seznamte se s telefonem 4 3. Než zapnete telefon 5 4. Začínáme 8 5. Přidání kontaktů 8 6. První volání 9 7. HTC Sense Připojení k Internetu Použití zpráv Buďte v kontaktu s přáteli Přenášení souborů pomocí telefonu Synchronizace telefonu s počítačem Zamkněte svůj telefon Přizpůsobte si telefon plně podle sebe Obnovení továrního nastavení Tipy pro odstraňování poruch 24

4 Stručná referenční příručka 1. Obsah balení Zde je uveden obsah balení: Telefon Baterie Kabel USB Stereofonní sluchátka s mikrofonem 3,5 mm Karta microsd Napájecí adaptér Tato stručná referenční příručka 2. Seznamte se s telefonem Konektor sluchátek s mikrofonem 3,5 mm Sluchátko NAPÁJENÍ Upozornění LED diodami Ovladač hlasitosti Dotykový displej Optický trackball MENU VÝCHOZÍ ZPĚT HLEDAT Konektor USB

5 Stručná referenční příručka 5 3. Než zapnete telefon Sejměte zadní kryt 1. Držte zařízení pevně jednou rukou a zadním panelem směrem k vám.. Jemně zatlačte na reproduktor palcem, až se zadní kryt uvolní ze zařízení.. Opatrně vysuňte zadní kryt a sejměte jej. Vložení karty SIM 1. Vložte kartu SIM pozlacenými kontakty směrem dolů a zkoseným rohem směrem ven z patice.. Zasuňte kartu SIM zcela do slotu.

6 Stručná referenční příručka Vložení baterie 1. Vložte baterii měděnými kontakty napřed. Měděné kontakty by při vkládání baterie měly být vpravo.. Zasuňte baterii až nadoraz. Vložení karty microsd 1. Vložte kartu microsd do patice zlacenými kontakty orientovanými dolů.. Zatlačte ji až nadoraz, až uslyšíte cvaknutí. Nasaďte zadní kryt zpět 1. Vložte poutka uvnitř zadního krytu do otvorů ve spodním panelu telefonu.. Zatlačte na telefon proti zadnímu krytu, až zaklapne do správné polohy. Zadní kryt musíte vrátit zpět, aby řádně pracovala anténa.

7 Stručná referenční příručka Dobijte baterii 1. Připojte koncovku napájecího adaptéru do konektoru USB ve spodní části telefonu.. Připojte napájecí adaptér do elektrické zásuvky, čímž zahájíte dobíjení baterie. Úplné nabití baterie bude trvat asi tři hodiny. Pokud má síťový adaptér dodaný s telefonem vyměnitelné konektory, musíte před nabíjením baterie připojit konektor do síťového adaptéru. Po vložení karty SIM, baterie a karty microsd a nabití baterie jste připraveni k prvnímu zapnutí telefonu. Stiskněte tlačítko POWER na telefonu. Čtěte dále a zjistěte, co s telefonem můžete dělat.

8 Stručná referenční příručka 4. Začínáme Když zapnete telefon poprvé, postupujte podle pokynů na obrazovce a nastavte jej. Pokud jste nevložili svou kartu SIM, telefon zobrazí, jak ji zasunout. Vypněte telefon a vložte kartu SIM. Pak telefon zapněte a spusťte nastavení. Nezapomeňte se přihlásit ke svému účtu Google tak, abyste mohli používat aplikace Google, jako je například Gmail /Google Mail a Android Market. Můžete také nastavit své ostatní ové účty a oblíbené sociální sítě, jako je Facebook a Twitter. 5. Přidání kontaktů Existuje několik způsobů, jak přidat do telefonu kontakty. Importování všech kontaktů z karty SIM 1. Na obrazovce Plocha klepněte na tlačítko > Lidé. 2. Na kartě Vše klepněte na položku MENU. Pak klepněte na položku Import/Export > Importovat z karty SIM. Pokud máte na telefonu účet Google nebo Exchange ActiveSync, zvolte účet, kam umístit kontakty. 3. Stiskněte tlačítko MENU a potom klepněte na položky Vybrat vše > Uložit. Přidání nového kontaktu 1. Na obrazovce Plocha klepněte na tlačítko > Lidé. 2. Klepněte na položku Přidat kontakt. 3. Klepněte na pole Jméno a zadejte jméno a příjmení kontaktu. 4. Klepnutím na skryjte klávesnici na obrazovce, klepněte na pole Zobrazované jméno a potom zvolte, jak chcete v seznamu kontaktů zobrazit jméno kontaktu.

9 Stručná referenční příručka 5. Klepněte na tlačítko OK. 6. Zvolte Typ kontaktu pro svůj kontakt. 7. Do příslušných polí zadejte zbývající informace o kontaktech. 8. Přejděte na obrazovce dolů a klepněte na položku Uložit. Synchronizace kontaktů z vašich online účtů Telefon lze synchronizovat s kontakty na účtu Google, na serveru Facebook a dokonce na účtu Exchange ActiveSync. Pokyny naleznete v úplné uživatelské příručce. 6. První volání 1. Na obrazovce Plocha klepněte na tlačítko Telefon. 2 Vytočte kontakt nebo číslo, které chcete volat, a potom stiskněte tlačítko Volat. Když klepáte na klávesy na obrazovce Telefon, zobrazí se na obrazovce odpovídající položky nalezené na telefonu a protokol hovorů na základě kláves, na které klepnete. 3. Chcete-li zavěsit, klepněte na tlačítko Ukončit hovor.

10 10 Stručná referenční příručka 7. HTC Sense Objevte HTC Sense ve svém telefonu, intuitivní, bezproblémový zážitek postavený na třech základních principech udělej to po svém, zůstaňte nablízku a objevte nečekané. Přizpůsobená obrazovka Plocha Obrazovku Plocha je možné výrazně přizpůsobit, roztáhnout mimo výchozí šířku a získat tak dostatek prostoru pro přidání informací, které jsou pro vás nejdůležitější, a nástrojů či aplikací, které vám usnadní život. K dispozici je až sedm obrazovek, které sahají na levou a pravou stranu displeje telefonu. Posouváním prstu doleva nebo doprava přejděte na další části rozšířené obrazovky Plocha. NEBO Gestem štípnutí zobrazíte snímek obrazovky Plocha a rozšířené obrazovky Plocha a potom klepněte na miniaturu obrazovky, abyste přímo přešli na tuto obrazovku. Widget Kdykoli - a ať děláte v telefonu cokoli - můžete stisknout tlačítko PLOCHA a přejít přímo na obrazovku Plocha. Widgety zpřístupňují informace a multimediální obsah přímo na obrazovce Plocha. K dispozici je široký výběr widgetů pro váš telefon; pokud to však nestačí, můžete si další stáhnout z webu a přidat je na obrazovku Plocha. Chcete-li přidat widgety na obrazovku Plocha, stiskněte tlačítko, pak zvolte možnost Widget.

11 Stručná referenční příručka 11 Scény Nemůžete se rozhodnout, jak nastavit obrazovku Plocha? Podívejte se do složky Scény, kterou jsme do telefonu nainstalovali. Scény jsou předvolená rozvržení obrazovky Plocha, které lze rychle použít. Chcete-li zkontrolovat předvolby, na obrazovce Plocha stiskněte tlačítko MENU a potom klepněte na položku Scény. Po výběru předvolby ji můžete uzpůsobit a uložit jako novou scénu. 1. Obrazovku Plocha lze přizpůsobit změnou tapety. Můžete také přidat widgety, zkrácené příkazy a další. 2. Po dokončení přizpůsobení stiskněte tlačítko MENU a pak klepněte na tlačítko Scény. 3. Vyberte možnost Aktuální (neuloženo), pak klepněte na možnost Uložit. 4. Zadejte Název scény, pak klepněte na Hotovo. Uživatelskou scénu můžete přejmenovat nebo odstranit. Na obrazovce Plocha stiskněte tlačítko MENU a potom klepněte na položku Nastavení> Přizpůsobit > Scény. V nabídce Moje scény klepněte na scénu a podržte ji, pak proveďte požadovanou akci. Lidé Mějte lidi, na kterých vám záleží, ještě více na blízku. Váš telefon organizuje veškerou textovou komunikaci, ové konverzace, stav Facebooku, online fotoalba a protokoly telefonních hovorů s kontakty na jednom místě. Klepněte na jméno kontaktu a přehledně se zobrazí veškerá nedávná komunikace s danou osobou.

12 12 Stručná referenční příručka Friend Stream Zjednodušte své účty na sociálních sítích prostřednictvím Friend Stream. Pomocí služby Friend Stream můžete zveřejnit, co máte právě na mysli, současně na všech sociálních sítích, zobrazit aktualizace stavu a tweety a procházet fotografie z vašich účtů sociálních sítí. Zprávy Přihlaste se k odběru zpráv a buďte stále informováni o Internetu. Aplikace Zprávy monitoruje kanály RSS z oblíbených zpravodajských serverů, blogů atd., a stahuje nejnovější aktualizace. Microsoft Exchange ActiveSync Teď můžete používat skvělý telefon a mít pracovní y a další informace v bezpečí. Váš telefon má vylepšenou podporu pro funkce zabezpečení serveru Exchange, jako je ochrana hesla a funkce Vzdálené vymazání. Můžete také nastavit stav Mimo kancelář přímo z telefonu. A můžete snadno získat přístup na globální adresář vaší firmy, abyste mohli kontaktovat někoho, jeho údaje nemáte v telefonu.

13 Stručná referenční příručka Připojení k Internetu Telefon vám zpřístupňuje celý Internet. Můžete se připojit online pomocí datového připojení nebo připojení Wi-Fi. Použití datového připojení Je to jednoduché. Když zapnete telefon poprvé (se zasunutou kartou SIM), měl by se automaticky připojit k datové službě operátora mobilní sítě. Pokud připojení neproběhne automaticky, můžete vyzkoušet dvě možnosti. Zkontrolujte, zda je zapnuté datové připojení. Je možné, že jen nemáte zapnuté datové připojení. Zkontrolujte, zda je zapnuté: 1. Na obrazovce Plocha stiskněte tlačítko MENU, pak klepněte na Nastavení. 2. Klepněte na položku Bezdrátová síť & sítě, zvolte zaškrtávací pole Mobilní síť a zapněte připojení. Zkontrolujte, zda jste vybrali správnou mobilní síť. 1. Na obrazovce Plocha stiskněte tlačítko MENU, pak klepněte na Nastavení. 2. Klepněte na položky Bezdrátové ovládání > Mobilní sítě > Provozovatelé sítě nebo Názvy přístupových bodů. Použití Wi-Fi 1. Na obrazovce Plocha stiskněte tlačítko MENU a potom klepněte na položku Nastavení > Bezdrátová síť & sítě. 2. Zaškrtnutím políčka Wi-Fi zapněte Wi-Fi a vyhledejte dostupné bezdrátové sítě. 3. Klepněte na položku Nastavení Wi-Fi. Zobrazí se názvy sítě a nastavení zabezpečení všech detekovaných sítí Wi-Fi.

14 14 Stručná referenční příručka 4. Klepněte na položku Síť Wi-Fi a připojte se k ní. Pokud zvolíte otevřenou síť, budete připojeni automaticky. Pokud zvolíte zabezpečenou síť, zadejte klíč a klepněte na položku Připojit. Procházení webových stránek Prohlížeč v telefonu procházení stránek velmi usnadňuje a činí jej zábavným. 1. Na obrazovce Plocha klepněte na tlačítko > Internet. 2. Na obrazovce Prohlížeč stiskněte tlačítko MENU a potom klepněte na pole adresy URL v horní části obrazovky. 3. Zadejte webovou adresu. Během zadávání adresy se na obrazovce zobrazí odpovídající adresy webových stránek. Klepněte na adresu a přejděte přímo na danou webovou stránku, nebo pokračujte v zadávání webové adresy dle svého výběru a pak klepněte na tlačítko Enter. 4. Na webové stránce pomocí prstových gest procházejte webovou stránku nebo použijte přiblížení nebo oddálení. Obraz zvětšíte roztažením palce a ukazováčku po webové stránce. Obraz zmenšíte stisknutím palce a ukazováčku na webové stránce.

15 Stručná referenční příručka Použití zpráv Přistupujte ke svým ovým účtům ze svého telefonu. Přidání ového účtu POP3/IMAP 1. Na obrazovce Plocha klepněte na tlačítko > Pošta. 2. Na obrazovce Výběr poskytovatele u klepněte na položku Jiné (POP3/IMAP). Pokud typ účtu, který chcete nastavit, ještě není v databázi telefonu, budete vyzváni k zadání podrobností. Připravte si informace o ovém serveru, ušetříte tak čas. Tyto informace vám poskytne váš poskytovatel u. 3. Zadejte ovou adresu a Heslo pro ový účet, pak klepněte na položku Další. 4. Zadejte Název účtu a Vaše jméno, pak klepněte Dokončit nastavení. Nastavit můžete také účet Exchange ActiveSync. Viz kapitolu v uživatelské příručce na naší webové stránce, kde se dozvíte další informace. Odeslání ové zprávy 1. Na obrazovce Plocha klepněte na tlačítko > Pošta. 2. Ve složce Doručené ového účtu stiskněte tlačítko NABÍDKA a klepněte na položkuvytvořit. 3. Vyplňte jednoho nebo několik příjemců. Můžete provést následující: Zadat ové adresy přímo do pole Pro. Pokud posíláte několika příjemcům, oddělte ové adresy čárkou. Klepněte na ikonu, pak zvolte kontakty, kterým chcete zprávu poslat. Když vyberete všechny příjemce zprávy, klepněte na položku OK.

16 16 Stručná referenční příručka 4. Zadejte předmět a potom vytvořte zprávu. 5. Klepněte na tlačítko Odeslat. 10. Buďte v kontaktu s přáteli Váš telefon má vše, co potřebujete pro online spojení s vašimi přáteli. Aplikace Lidé a Friend Stream vám umožňují přímý přístup ke všem předním sociálním sítím. Můžete aktualizovat stav na serveru Facebook, podívat se na fotografie ve vašich online albech a sledovat tweety na serveru Twitter. Vše je integrované a skutečně snadno se používá. Viz kapitolu Sociální sítě v uživatelské příručce na naší webové stránce, kde se dozvíte další informace o aplikacích Friend Stream, Facebook a Peep (klient pro server Twitter ve vašem telefonu).

17 Stručná referenční příručka Přenášení souborů pomocí telefonu Vezměte si s sebou své soubory, kamkoliv cestujete. S telefonem můžete otevírat soubory aplikací Word, Excel, PowerPoint a soubory PDF. Můžete také poslouchat hudbu a zobrazovat svou obrazovou galerii fotografií a video nahrávek. Před kopírováním souborů do telefonu musíte vložit kartu microsd. 1. Připojte telefon k počítači pomocí dodaného kabelu USB. 2. Když se zobrazí dialogové okno Připojit k počítači, zvolte Disková jednotka a pak klepněte na položku Hotovo. 3. V počítači je připojený telefon rozpoznán jako odpojovatelný disk. Přejděte k tomuto odpojovatelnému disku a otevřete jej. 4. Zkopírujte soubory na paměťovou kartu. 5. Po zkopírování souborů odpojte telefon podle požadavků použitého operačního systému počítače pro bezpečné odebrání telefonu. 6. Postupujte některým z následujících způsobů: Odpojte telefon od počítače. Pokud chcete ponechat telefon připojený k počítači a má-li telefon mít přístup k paměťové kartě, otevřete panel Oznámení, klepněte na Disková jednotka, zvolte jednu z možností kromě Disková jednotka, pak klepněte na Hotovo.

18 18 Stručná referenční příručka 12. Synchronizace telefonu s počítačem Aplikaci HTC Sync můžete používat k synchronizaci kontaktů a kalendáře aplikace Outlook nebo kontaktů aplikace Outlook Express, hudby, fotografií a tak dále mezi počítačem a telefonem. Nainstalujte si aplikaci HTC Sync, která byla dodána společně s kartou microsd. Pro instalaci použijte instalační program HTC Sync, který je k dispozici na dodané kartě microsd. 1. Ujistěte se, zda je karta microsd vložena do telefonu. 2. Připojte telefon k počítači pomocí kabelu USB, který jste s telefonem dostali. 3. V telefonu se zobrazí obrazovka Připojit k počítači. Klepněte na položku Disková jednotka a potom klepněte na položku Hotovo. 4. Telefon je na počítači rozpoznán jako vyměnitelný disk (jako jakýkoli disk USB). Otevřete tento vyměnitelný disk, abyste viděli, co je na vaší kartě microsd. 5. Zkopírujte soubor HTCSync.exe do počítače. 6. Po zkopírování souboru odpojte telefon podle požadavků použitého operačního systému počítače pro bezpečné odebrání telefonu. 7. Na počítači poklepejte na soubor HTCSync.exe a podle pokynů na obrazovce nainstalujte aplikaci HTC Sync. Po instalaci aplikace HTC Sync je na hlavní panel počítače přidána ikona HTC Sync ( ) (podívejte se na pravý dolní roh obrazovky počítače). Poklepáním na ikonu otevřete aplikaci HTC Sync.

19 Stručná referenční příručka 19 Nastavení toho, které položky chcete synchronizovat a synchronizace telefonu Po instalaci nastavte aplikaci HTC Sync tak, aby rozpoznala telefon, a potom nastavte, které položky chcete synchronizovat. 1. Připojte telefon k počítači pomocí kabelu USB, který jste s telefonem dostali. 2. Když vás telefon požádá o volbu typu připojení USB, klepněte na položku HTC Sync a potom klepněte na položku Hotovo. 3. V počítači počkejte na to, až aplikace HTC Sync rozpozná váš telefon. Až se otevře obrazovka Nastavení zařízení, zadejte název telefonu a klepněte na tlačítko Uložit. Otevře se panel Zařízení. Pokud telefon zobrazuje zprávu, která ukazuje, že telefon nemůže najít HTC Sync, zkuste odpojit a připojit kabel USB, a potom opakujte krok V části Přehled klepněte na kategorii, kterou chcete synchronizovat s telefonem (například Hudba, Kalendář nebo Lidé). 5. Na pravé straně panelu Zařízení klepněte na tlačítko Zapnout, abyste zajistili, že vybraná kategorie je zahrnuta pokaždé, když provádíte synchronizaci. A potom můžete upravit nastavení synchronizace podle potřeby.

20 20 Stručná referenční příručka 6. Po dokončení výběru kategorií, které chcete synchronizovat, a úpravě nastavení synchronizace klepněte na položku Synchronizovat v pravém horním rohu panelu Zařízení, abyste spustili synchronizaci telefonu. 7. Po provedení synchronizace klepněte na položku Odpojit a bezpečně odeberte telefon, jak to vyžaduje operační systém počítače. Když příště připojíte telefon k počítači, zahájí se automaticky synchronizace na základě vašich nastavení synchronizace.

21 Stručná referenční příručka Zamkněte svůj telefon Uzamčením telefonu vypnete displej a přepnete telefon do režimu spánku. Tím zabráníte náhodnému stisknutí displeje a uspoříte energii baterie. Když telefon nepoužíváte, stiskněte tlačítko POWER a telefon uzamkněte. Telefon se automaticky uzamkne, když je chvíli v klidu. Zamknutí telefonu 1. Stiskněte tlačítko POWER a aktivujte telefon. 2. Chcete-li odemknout obrazovku nebo přijmout příchozí hovor, klepněte na panel na obrazovce uzamčení. Když se nacházíte na kterékoliv obrazovce, kromě uzamčené obrazovky, stiskněte a podržte tlačítko napájení POWER a otevřete nabídku, pak zvolte vypnutí telefonu, přepnutí na vibrace, tichý režim, režim Letadlo nebo zapněte a vypněte datové připojení.

22 22 Stručná referenční příručka 14. Přizpůsobte si telefon plně podle sebe Můžete změnit vzhled i zvuky telefonu. Telefon můžete přizpůsobit využitím vlastních fotografií jako tapety na obrazovce Plocha nebo oblíbené hudby jako vyzváněcího tónu. Můžete použít také předinstalované tapety nebo vyzváněcí tóny. Změna tapety obrazovky Plocha 1. Na obrazovce Plocha stiskněte tlačítko MENU a pak klepněte na Tapeta. 2. Klepněte na položku Aktivní tapety, Tapety HTC nebo Galerie. 3. Klepněte na tapetu, kterou chcete použít, a potom klepněte na položku Uložit (pokud jste vybrali položku Galerie) nebo Nastavit tapetu (pokud jste vybrali položku Aktivní tapety nebo Tapety HTC). Změna vyzváněcího tónu 1. Na obrazovce Plocha stiskněte tlačítko MENU, pak klepněte na Nastavení. 2. Klepněte na položku Zvuk > Vyzváněcí tón telefonu. 3. Vyberte požadovaný vyzváněcí tón a klepněte na tlačítko OK.

23 Stručná referenční příručka Obnovení továrního nastavení Potřebujete začít úplně znovu? Pokud předáváte telefon jiné osobě, nebo pouze chcete začít znovu od nuly, můžete telefon resetovat na výchozí (tovární) nastavení. Není to však krok, které by bylo lehké provést. Obnovení továrního nastavení telefonu odstraní veškerá vaše data, včetně aplikací, které jste si stáhli nebo nainstalovali. Tato operace vrací telefon do stavu před jeho prvním zapnutím. Před obnovením výchozího továrního nastavení telefonu si nezapomeňte zazálohovat všechna data, která si chcete uschovat. Resetování telefonu prostřednictvím nastavení 1. Na obrazovce Plocha klepněte na tlačítko MENU a pak klepněte na položky Nastavení > Karta SD a úložné místo na telefonu > Obnovení továrních dat. 2. Na obrazovce Obnovení továrních dat klepněte na položku Resetovat telefon, pak na Vymazat vše. Resetování telefonu pomocí tlačítek telefonu 1. Když je telefon vypnutý, stiskněte a podržte tlačítka SNÍŽIT HLASITOST a potom krátce stiskněte tlačítko POWER. 2. Když se na obrazovce zobrazí androidy, tlačítko SNÍŽIT HLASITOST uvolněte. 3. Stiskněte tlačítko SNÍŽIT HLASITOST a zvolte možnost VYMAZAT ÚLOŽIŠTĚ, pak stiskněte tlačítko POWER. 4. Po zobrazení žádosti o potvrzení klepněte na tlačítko ZVÝŠIT HLASITOST. Obnovením původního nastavení telefonu neodstraníte obsah své karty microsd.

24 24 Stručná referenční příručka 16. Tipy pro odstraňování poruch Pokud budete mít někdy problémy s používáním telefonu, zde nabízíme možnosti, jak některé problémy napravit. Zkontrolujte, zda je v telefonu dostatek volného místa ke spuštění aplikací. Chcete-li zkontrolovat volné místo, přejděte na obrazovku Plocha, klepněte na MENU a potom klepněte na položky Nastavení > Karta SD a úložiště v telefonu. Vymažte data a vyrovnávací paměť aplikací. Chcete-li vymazat data a vyrovnávací paměť, přejděte na obrazovku Plocha, klepněte na MENU a potom na položky Nastavení > Aplikace > Správa aplikací. Odinstalujte všechny aplikace třetích stran. Chcete-li odinstalovat aplikace třetích stran, přejděte na obrazovku Plocha, stiskněte tlačítka PLOCHA > MENU a potom klepněte na položky Nastavení > Aplikace > Spravovat aplikace. Pokud telefon nereaguje na příkazy, vyjměte baterii, počkejte tři sekundy, znovu vložte baterii a zapněte telefon. Nebo si zazálohujte důležitá data a obnovte výchozí tovární nastavení telefonu. Chcete-li obnovit výchozí tovární nastavení telefonu, jděte na obrazovku PLOCHA, stiskněte tlačítka PLOCHA > MENU a potom klepněte na položky Nastavení > Karta SD a úložné místo na telefonu > Obnovení továrních dat. Na našich webových stránkách se informujte o dostupnosti aktualizací a tipů.

25 Stručná referenční příručka 25

26 htc.com 91H0xxxx-xxM Rev.A

Váš HTC Legend Stručná referenční příručka

Váš HTC Legend Stručná referenční příručka Váš HTC Legend Stručná referenční příručka Stručná referenční příručka Než provedete cokoliv jiného, učiňte následující: Dobijte baterii Baterie vašeho telefonu ještě nebyla dobita Během dobíjení baterie

Více

Váš telefon HTC Desire S Uživatelská příručka

Váš telefon HTC Desire S Uživatelská příručka Váš telefon HTC Desire S Uživatelská příručka 2 Obsah Obsah Začínáme Obsah balení 8 Telefon 8 Spodní kryt 10 Kryt prostoru pro baterii 12 Karta SIM 13 Paměťová karta 14 Baterie 15 Zapnutí nebo vypnutí

Více

Obsah. Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů

Obsah. Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů Obsah Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů 2 3 6 10 12 14 16 Český Další informace naleznete v části

Více

HTC Desire 620. Uživatelská příručka

HTC Desire 620. Uživatelská příručka HTC Desire 620 Uživatelská příručka 2 Obsah Obsah Prvky, které si budete užívat Funkce telefonu HTC Desire 620 9 Rozbalení HTC Desire 620 11 Zadní kryt 12 Karta micro SIM 14 Paměťová karta 15 Baterie 16

Více

HTC Desire 610. Uživatelská příručka

HTC Desire 610. Uživatelská příručka HTC Desire 610 Uživatelská příručka 2 Obsah Obsah Rozbalení HTC Desire 610 9 Karta nano SIM 10 Paměťová karta 11 Nabíjení baterie 12 Zapínání a vypínání 13 Chcete nějaké rychlé pokyny k tomu, jak váš telefon

Více

Telefon HTC Legend. Uživatelská příručka

Telefon HTC Legend. Uživatelská příručka Telefon HTC Legend Uživatelská příručka Než provedete cokoliv jiného, učiňte následující Dobijte baterii Baterie vašeho telefonu ještě nebyla dobita. Během dobíjení baterie telefonu je důležité, abyste

Více

No.1 D5. Uživatelská příručka

No.1 D5. Uživatelská příručka No.1 D5 Uživatelská příručka Základní informace... 5 Obsah balení... 5 Telefon... Chyba! Záložka není definována. Karty SIM... 5 Baterie... 6 Zapnutí nebo vypnutí telefonu... 6 Pohybu prstů... 7 Začínáme...

Více

Telefon HTC Desire. Uživatelská příručka

Telefon HTC Desire. Uživatelská příručka Telefon HTC Desire Uživatelská příručka Než provedete cokoliv jiného, učiňte následující Dobijte baterii Baterie vašeho telefonu ještě nebyla dobita. Během dobíjení baterie telefonu je důležité, abyste

Více

Můžete si prohlédnout prohlášení o shodě: přejděte na stránku www.archos.com, klikněte na možnost Podpora > Ke stažení >

Můžete si prohlédnout prohlášení o shodě: přejděte na stránku www.archos.com, klikněte na možnost Podpora > Ke stažení > Vítejte Český Blahopřejeme k nákupu zařízení od společnosti ARCHOS! Tento stručný návod k obsluze vám v začátcích pomůže se správným použitím zařízení. V případě dalších dotazů týkajících se použití zařízení,

Více

Váš telefon HTC Desire X Uživatelská příručka

Váš telefon HTC Desire X Uživatelská příručka Váš telefon HTC Desire X Uživatelská příručka 2 Obsah Obsah Rozbalení HTC Desire X 8 Zadní kryt 9 Karta SIM 10 Paměťová karta 11 Baterie 12 Zapínání a vypínání 13 První nastavení zařízení HTC Desire X

Více

Představení telefonu

Představení telefonu Český manuál Představení telefonu Mobilní telefon CUBE 1 je představitelem rodiny chytrých mobilních telefonů vybavených operačním systémem Android, který patří mezi nejrozšířenější systémy pro mobilní

Více

Uživatelská příručka. HTC One (M8)

Uživatelská příručka. HTC One (M8) Uživatelská příručka HTC One (M8) 2 Obsah Obsah Co je nového Aktualizace Android 5.0 Lollipop 9 Rozbalení HTC One 10 Sloty s přihrádkami na karty 11 Karta nano SIM 12 Paměťová karta 13 Nabíjení baterie

Více

HTC Desire 310 dual sim. Uživatelská příručka

HTC Desire 310 dual sim. Uživatelská příručka HTC Desire 310 dual sim Uživatelská příručka 2 Obsah Obsah Rozbalení HTC Desire 310 dual sim 7 Zadní kryt 8 Duální karty SIM 9 Paměťová karta 10 Baterie 11 Zapínání a vypínání 14 Nastavení telefonu První

Více

PRIV. Verze:: 5.1. Uživatelská příručka

PRIV. Verze:: 5.1. Uživatelská příručka PRIV Verze:: 5.1 Uživatelská příručka Vydáno: 2015-10-22 SWD-20151022082555622 Obsah Nastavení a základní informace...5 Rychlé seznámení se zařízením... 5 Vložení karty SIM... 6 Vložení paměťové karty...

Více

User Uživatelská manual příručka Smart speed

User Uživatelská manual příručka Smart speed User Uživatelská manual příručka Smart speed Vodafone Group 2015. Vodafone a loga Vodafone jsou ochranné známky skupiny Vodafone Group. Uvedené názvy všech produktů a společností jsou ochrannými známkami

Více

Přečtěte si před použitím zařízení. Právní omezení

Přečtěte si před použitím zařízení. Právní omezení Rychlý průvodce Přečtěte si před použitím zařízení BATERIE NEBUDE PO VYBALENÍ NABITÁ. NEVYJÍMEJTE MODUL BATERIE, POKUD SE PŘÍSTROJ NABÍJÍ. POKUD OTEVŘETE VNĚJŠÍ OBAL PŘÍSTROJE NEBO DO NĚJ JAKKOLI ZASÁHNETE,

Více

Point of View Mobii 5045- Android 4.0 Mobile Phone. Obecné pokyny pro používání... 2 Prohlášení... 2 Obsah balení... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.0 Mobile Phone. Obecné pokyny pro používání... 2 Prohlášení... 2 Obsah balení... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.0 Mobile Phone Czech Obsah Obecné pokyny pro používání... 2 Prohlášení... 2 Obsah balení... 2 1.0 Základní informace o produktu... 3 1.1 Tlačítka a připojení... 3 1.2

Více

Uživatelská příručka. HTC One M9+

Uživatelská příručka. HTC One M9+ Uživatelská příručka HTC One M9+ 2 Obsah Obsah Prvky, které si budete užívat Přizpůsobení 9 Snímač otisků prstů 10 Snímky 10 Zvuk 12 Rozbalení HTC One M9+ 13 Zadní panel 14 Sloty s přihrádkami na karty

Více

Uživatelská příručka. HTC One A9

Uživatelská příručka. HTC One A9 Uživatelská příručka HTC One A9 2 Obsah Obsah Prvky, které si budete užívat Android 6.0 Marshmallow 8 Snímky 9 Zvuk 10 Přizpůsobení 11 Snímač otisků prstů 12 Rozbalení HTC One A9 13 Zadní panel 14 Sloty

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka P8 Uživatelská příručka Obsah Předmluva Nejdůležitější položky Začínáme Hlasové probuzení 2 Nové režimy fotoaparátu 3 Režim režisér 4 Wi-Fi+ 4 Režim palce 5 Touchplus 6 Sejf 8 Hovory a kontakty Zamknutí

Více

Uživatelská User manual příručka

Uživatelská User manual příručka Uživatelská User manual příručka Tab speed VF-1397 Obsah 1 Vaše zařízení...1 1.1 Tlačítka a konektory...1 1.2 Začínáme...4 1.3 Úvodní obrazovka...7 2 Zadávání textu... 17 2.1 Používání klávesnice na obrazovce...

Více

Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy

Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy Udělejte ten krok Office 365 pro firmy vypadá jinak než Google Apps. Po přihlášení se vám ukáže tato obrazovka. Po několika prvních týdnech se po přihlášení

Více

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC Čeština Obsah Obecné pokyny pro užívání zařízení... 2 Doplňující informace... 2 Obsah balení... 2 1.0 Základní informace... 3 1.1 Tlačítka a konektory...

Více

SM-J100H/DS SM-J100H. Uživatelská příručka. Czech. 03/2015. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-J100H/DS SM-J100H. Uživatelská příručka. Czech. 03/2015. Rev.1.0. www.samsung.com SM-J100H/DS SM-J100H Uživatelská příručka Czech. 03/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Nejdříve si přečtěte Úvodní informace 6 Obsah balení 7 Rozvržení zařízení 9 Používání SIM nebo USIM karty a baterie

Více

Point of View Mobii 3515- Android 4.0 Mobile Phone

Point of View Mobii 3515- Android 4.0 Mobile Phone Point of View Mobii 3515- Android 4.0 Mobile Phone Czech Obsah Obecné pokyny pro používání... Error! Bookmark not defined. Prohlášení... Error! Bookmark not defined. Obsah balení... Error! Bookmark not

Více

SM-G361F. Uživatelská příručka. Czech. 06/2015. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-G361F. Uživatelská příručka. Czech. 06/2015. Rev.1.0. www.samsung.com SM-G361F Uživatelská příručka Czech. 06/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Nejdříve si přečtěte Úvodní informace 6 Obsah balení 7 Rozvržení zařízení 9 Používání SIM nebo USIM karty a baterie 14 Používání

Více

Grand X In. Mobilní telefon pro sítě WCDMA/GSM Uživatelská příručka

Grand X In. Mobilní telefon pro sítě WCDMA/GSM Uživatelská příručka Grand X In Mobilní telefon pro sítě WCDMA/GSM Uživatelská příručka 1 PRÁVNÍ INFORMACE Copyright 2012 ZTE CORPORATION. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této publikace nesmí být citována, reprodukována,

Více

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání.

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. C100 Rychlý návod k použití Česky Děkujeme Vám za zakoupení mobilního telefonu ALIGATOR. Prosíme, prostudujte si tento rychlý

Více

SM-G531F. Uživatelská příručka. Czech. 08/2015. Rev.1.1. www.samsung.com

SM-G531F. Uživatelská příručka. Czech. 08/2015. Rev.1.1. www.samsung.com SM-G531F Uživatelská příručka Czech. 08/2015. Rev.1.1 www.samsung.com Obsah Nejdříve si přečtěte Úvodní informace 6 Obsah balení 7 Rozvržení zařízení 9 Používání SIM nebo USIM karty a baterie 14 Používání

Více

1. Aplikace Založení účtu a stažení aplikace. 2. Internet. 3. Zabezpečení

1. Aplikace Založení účtu a stažení aplikace. 2. Internet. 3. Zabezpečení 1 z 33 Aplikace Založení účtu a stažení aplikace Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp. internetu

Více

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka UMAX VisionBook 10Wi Uživatelská příručka Součásti balení Součástí balení jsou: Tablet USB kabel Napájecí adaptér Klávesnice Uživatelská příručka Popis tabletu Horní pohled Pohled zleva Přední pohled Spodní

Více

Vivaz pro Rozšířená uživatelská příručka

Vivaz pro Rozšířená uživatelská příručka Vivaz pro Rozšířená uživatelská příručka Obsah Další nápověda...5 Začínáme...6 Uvedení do provozu...6 Nápověda v telefonu...9 Přehled telefonu...10 Přehled nabídek*...11 Procházení nabídek...12 Používání

Více

Návod pro mobilní telefony s operačním systémem Google Android 5.x.x

Návod pro mobilní telefony s operačním systémem Google Android 5.x.x 1 z 33 Návod pro mobilní telefony s operačním systémem Google Android 5.x.x Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 35 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

Lenovo A7010a48. Uživatelská příručka V1.0

Lenovo A7010a48. Uživatelská příručka V1.0 Lenovo A7010a48 Uživatelská příručka V1.0 Základy Před použitím produktu a těchto informací si přečtěte tyto dokumenty: Stručná úvodní příručka Regulatorní prohlášení Příloha Na webových stránkách http://support.lenovo.com

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

Printed in Korea Code No.:GH68-08133A Czech. 03/2006. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-08133A Czech. 03/2006. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Některé části této příručky se mohou lišit od provedení vašeho telefonu, v závislosti na instalovaném softwaru, poskytovateli služeb a zemi. * V závislosti na zemi se může provedení telefonu a příslušenství

Více

Uživatelská příručka. Xperia Tablet Z SGP311/SGP312

Uživatelská příručka. Xperia Tablet Z SGP311/SGP312 Uživatelská příručka Xperia Tablet Z SGP311/SGP312 Obsah Začínáme...6 Informace o této uživatelské příručce... 6 Přehled zařízení...6 Uvedení do provozu... 7 První zapnutí zařízení...8 K čemu potřebuji

Více

SM-A300FU. Uživatelská příručka. Czech. 12/2014. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-A300FU. Uživatelská příručka. Czech. 12/2014. Rev.1.0. www.samsung.com SM-A300FU Uživatelská příručka Czech. 12/2014. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Nejdříve si přečtěte Úvodní informace 7 Obsah balení 8 Rozvržení zařízení 10 Používání SIM nebo USIM karty a baterie 15 Používání

Více

SM-A310F. Uživatelská příručka. Czech. 06/2016. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-A310F. Uživatelská příručka. Czech. 06/2016. Rev.1.0. www.samsung.com SM-A310F Uživatelská příručka Czech. 06/2016. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Základy 4 Nejdříve si přečtěte 5 Obsah balení 6 Rozvržení zařízení 8 Baterie 11 Karta SIM nebo USIM 13 Paměťová karta 15 Zapínání

Více

(CZ) Uživatelská příručka Tablet 9,7 ID-K97 Quadro

(CZ) Uživatelská příručka Tablet 9,7 ID-K97 Quadro (CZ) Uživatelská příručka Tablet 9,7 ID-K97 Quadro Vážený uživateli: Děkujeme za zakoupení našeho produktu. Držíte v rukou uživatelskou příručku, prosíme o pečlivé přečtení před prvním použitím. 0 Obsah

Více

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi Začínáme Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili a

Více

ApoEye. Bezdrátová kamera Uživatelský manuál

ApoEye. Bezdrátová kamera Uživatelský manuál ApoEye Bezdrátová kamera Uživatelský manuál Nahrávací tlačítko Popis ovládacích prvků Mikrofon Indikátor stavu Micro SD Slot Reproduktor Micro USB port Očko pro šňůrku Video Photo Direct Cloud Mode Mode

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení 1 6. 7. 8. 9. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Založení nového kontaktu Upravení kontaktu - fotka Upravení kontaktu - změna

Více

Printed in Korea Code No.:GH68-10939A Czech. 08/2006. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-10939A Czech. 08/2006. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Některé části této příručky se mohou lišit od provedení vašeho telefonu, v závislosti na instalovaném softwaru, poskytovateli služeb a zemi. * V závislosti na zemi se může provedení telefonu a příslušenství

Více

Uživatelská příručka. Xperia J. ST26i

Uživatelská příručka. Xperia J. ST26i Uživatelská příručka Xperia J ST26i Obsah Xperia J Uživatelská příručka...6 Začínáme...7 Co je platforma Android?...7 Přehled telefonu...7 Uvedení do provozu...8 Zapnutí a vypnutí telefonu...10 Zámek obrazovky...11

Více

Uživatelská příručka. Xperia Z2 Tablet SGP521

Uživatelská příručka. Xperia Z2 Tablet SGP521 Uživatelská příručka Xperia Z2 Tablet SGP521 Obsah Začínáme...6 Informace o této uživatelské příručce...6 Přehled...6 Uvedení do provozu...7 První zapnutí zařízení...9 K čemu potřebuji účet Google?...9

Více

Nokia 701 - Uživatelská příručka

Nokia 701 - Uživatelská příručka Nokia 701 - Uživatelská příručka 2.0. vydání 2 Obsah Obsah Bezpečnost 5 Začínáme 7 Tlačítka a části 7 Vložení SIM karty a baterie 9 Vložení paměťové karty 11 Nabíjení 12 Zapnutí a vypnutí telefonu 14 První

Více

BlackBerry Torch 9810 Smartphone

BlackBerry Torch 9810 Smartphone BlackBerry Torch 9810 Smartphone Uživatelská příručka Verze: 7.0 Nejnovější uživatelské příručky naleznete na adrese www.blackberry.com/docs/smartphones. MAT-40531-010 PRINTSPEC-021 SWD-1735726-0731051610-010

Více

Doro Liberto 820 Mini. Čeština

Doro Liberto 820 Mini. Čeština Doro Liberto 820 Mini Čeština 2 3 1 12 11 14 13 15 16 17 4 10 5 6 7 9 8 Poznámka: Veškerá vyobrazení slouží výhradně k ilustrativním účelům a nemusí zcela přesně odpovídat podobě konkrétního přístroje.

Více

BlackBerry Bold Series

BlackBerry Bold Series BlackBerry Bold Series BlackBerry Bold 9900/9930 Smartphones Uživatelská příručka Verze: 7.0 Nejnovější uživatelské příručky naleznete na adrese www.blackberry.com/docs/smartphones. SWD-1735726-0726093645-010

Více

2DIN multimediální přehrávač 80810A

2DIN multimediální přehrávač 80810A 2DIN multimediální přehrávač 80810A Předtím než začnete rádio používat, si přečtěte tento návod. 1 Obsah Úvodní informace...3 Důležitá upozornění...3 Hlavní funkce...4 Úvodní obrazovka...4 Uspořádání ikon

Více

Další podrobnosti o tomto produktu se dozvíte na webové stránce: www.prestigio.com/support

Další podrobnosti o tomto produktu se dozvíte na webové stránce: www.prestigio.com/support Podrobné informace o záruce naleznete na adrese: /support/warranty-terms. Copyright 2014 Prestigio. Všechna práva vyhrazena. MultiPad PMT3111_Wi Rozbalení Blahopřejeme k nákupu a vítáme vás ve světě Prestigio.

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

Uživatelská příručka. Xperia M2 Dual D2302

Uživatelská příručka. Xperia M2 Dual D2302 Uživatelská příručka Xperia M2 Dual D2302 Obsah Xperia M2 Dual Uživatelská příručka...6 Začínáme...7 Informace o této uživatelské příručce...7 Přehled...7 Uvedení do provozu...8 První zapnutí zařízení...9

Více

Nokia 500 - Uživatelská příručka

Nokia 500 - Uživatelská příručka Nokia 500 - Uživatelská příručka 1.1. vydání 2 Obsah Obsah Bezpečnost 5 Začínáme 7 Tlačítka a části 7 Vložení SIM karty 9 Vložení paměťové karty 10 Nabíjení 12 Zapnutí a vypnutí telefonu 13 První použití

Více

GSmart Classic Lite Uživatelská příručka

GSmart Classic Lite Uživatelská příručka GSmart Classic Lite Uživatelská příručka Classic Lite 0 Autorská práva Všechny mobilní produkty od společnosti GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. zmíněné v tomto dokumentu, včetně zařízení, příslušenství, softwaru,

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

Model č. KX-TGP500 B61. Model č. KX-TGP550

Model č. KX-TGP500 B61. Model č. KX-TGP550 Uživatelská příručka SIP bezdrátový telefon Model č. KX-TGP500 B61 Model č. KX-TGP550 T61 Zobrazený model je KX-TGP500. Zobrazený model je KX-TGP550. Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky Panasonic.

Více

Gladiator RG300 - Uživatelský manuál

Gladiator RG300 - Uživatelský manuál Gladiator RG300 - Uživatelský manuál Důležité upozornění! Přečtěte si důkladně tyto informace, abyste mohli používat telefon správným a bezpečným způsobem: mobilní telefon EVOLVE Gladiator RG300 získal

Více

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení.

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Stručný návod Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili

Více

SM-T713 SM-T813. Uživatelská příručka. Czech. 05/2016. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-T713 SM-T813. Uživatelská příručka. Czech. 05/2016. Rev.1.0. www.samsung.com SM-T713 SM-T813 Uživatelská příručka Czech. 05/2016. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Základy 4 Nejdříve si přečtěte 5 Obsah balení 6 Rozvržení zařízení 8 Baterie 11 Paměťová karta (micro SD karta) 13 Zapínání

Více

Nokia E7 00 - Uživatelská příručka

Nokia E7 00 - Uživatelská příručka Nokia E7 00 - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Obsah Bezpečnost 5 Začínáme 7 Tlačítka a části 7 Změna hlasitosti telefonního hovoru, skladby nebo videoklipu 11 Zamknutí a odemknutí tlačítek a obrazovky

Více

Uživatelská příručka Lumia se systémem Windows 10 Mobile

Uživatelská příručka Lumia se systémem Windows 10 Mobile Uživatelská příručka Lumia se systémem Windows 10 Mobile 1.1. vydání CS Informace o uživatelské příručce Toto je uživatelská příručka k aktuální verzi softwaru. Důležité: Než začnete zařízení používat,

Více

Digitální video kamera

Digitální video kamera Digitální video kamera Uživatelská příručka TDV-3120 Přehled produktů 1. Display tlačítko 2. LED On / Off tlačítko 3. Mód tlačítko 4. Spouštěcí tlačítko 5. Menu tlačítko 6. Tlačítko UP 7. Spouštěcí LED

Více

Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT:

Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Strana 1 Začínáme s TREO 600 Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Tak, jak budete procházet instrukcemi v této příručce, budete potřebovat všechny předměty, které byly součástí balení Trea a také následující:

Více

Uživatelská příručka. Xperia Z3 Tablet Compact SGP611/SGP612

Uživatelská příručka. Xperia Z3 Tablet Compact SGP611/SGP612 Uživatelská příručka Xperia Z3 Tablet Compact SGP611/SGP612 Obsah Začínáme...6 Informace o této uživatelské příručce... 6 Přehled... 6 Uvedení do provozu... 7 První zapnutí zařízení...8 K čemu potřebuji

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

prodejnamobilu.cz Návod na Váš nový mobilní telefon

prodejnamobilu.cz Návod na Váš nový mobilní telefon prodejnamobilu.cz Návod na Váš nový mobilní telefon www.prodejnamobilu.cz Nokia C7 00 - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Obsah Bezpečnost 5 Začínáme 7 Tlačítka a části 7 Vložení SIM karty a baterie

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení vyzvánění Nastavení

Více

Česky. Funkce kamery VideoCAM GF112. Instalace kamery VideoCAM GF112. 2 Objektiv 3 Nastavitelná základna

Česky. Funkce kamery VideoCAM GF112. Instalace kamery VideoCAM GF112. 2 Objektiv 3 Nastavitelná základna Funkce kamery VideoCAM GF112 1 Tlačítko pro fotografování 2 Objektiv 3 Nastavitelná základna Instalace kamery VideoCAM GF112 1. Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM

Více

Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích

Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích Česky Tento symbol označuje, že tento výrobek je třeba zlikvidovat jako tříděný odpad. Pro uživatele v evropských zemích platí následující zásady: Tento výrobek

Více

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006 Napájení Číslo dokumentu: 396855-221 B ezen 2006 V této příručce je popsán způsob napájení počítače. Obsah 1 Umíst ní ovládacích prvk a indikátor napájení 2 Zdroje napájení Připojení adaptéru střídavého

Více

SM-T700. Uživatelská příručka. Czech. 07/2014. Rev.1.1. www.samsung.com

SM-T700. Uživatelská příručka. Czech. 07/2014. Rev.1.1. www.samsung.com SM-T700 Uživatelská příručka Czech. 07/2014. Rev.1.1 www.samsung.com Obsah Nejdříve si přečtěte Úvodní informace 7 Obsah balení 8 Rozvržení zařízení 10 Nabíjení baterie 12 Používání paměťové karty 14 Zapínání

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka HUAWEI Ascend Y 200 Model U8655-1 Obsah 1 Před použitím čtěte...1 1.1 Bezpečnostní opatření... 1 1.2 Osobní údaje a bezpečnost dat... 2 1.3 Právní upozornění... 3 2 Začínáme...6 2.1

Více

Vasco Traveler NÁVOD K POUŽITÍ ČESKÝ

Vasco Traveler NÁVOD K POUŽITÍ ČESKÝ Vasco Traveler NÁVOD K POUŽITÍ ČESKÝ Copyright 2016 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1. Funkční tlačítka 4 1.2. Nabíjení baterie 5 1.3. Paměťová karta 6 1.4.

Více

*** DŮLEŽITÉ PŘIPOMENUTÍ ***

*** DŮLEŽITÉ PŘIPOMENUTÍ *** Rychlý průvodce Vyčerpávající informace o tomto telefonu naleznete v Návodu k obsluze v souboru PDF, který si můžete stáhnout z webu http://www.htc.com/europe/support.aspx Rychlý průvodce Přečtěte si před

Více

Uživatelská příručka. BlackBerry 8700 Smartphone

Uživatelská příručka. BlackBerry 8700 Smartphone Uživatelská příručka BlackBerry 8700 Smartphone SWD-280428-0212105034-010 Obsah Základní informace o řadě BlackBerry...9 Přepínání aplikací...9 Přiřazení aplikace tlačítku Komfort...9 Nastavení informací

Více

TVAC16000B. Uživatelská příručka

TVAC16000B. Uživatelská příručka TVAC16000B Uživatelská příručka 1 Vážený zákazníku, Vážený zákazníku! Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Toto zařízení je v souladu s příslušnými směrnicemi EU.Prohlášení o shodě je možné získat

Více

Mobilní telefon. Návod k použití

Mobilní telefon. Návod k použití Mobilní telefon Návod k použití Obsah ČESKY... 6 Bezpečnostní pokyny... 7 Část I. Začínáme... 8 Uvedení telefonu do provozu... 8 Vložení baterie... 8 Vložení SIM karty... 9 Vyjmutí SIM karty... 9 Nabíjení

Více

SM-G903F. Uživatelská příručka. Czech. 08/2015. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-G903F. Uživatelská příručka. Czech. 08/2015. Rev.1.0. www.samsung.com SM-G903F Uživatelská příručka Czech. 08/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Základy 4 Nejdříve si přečtěte 7 Obsah balení 8 Rozvržení zařízení 10 Baterie 15 Karta SIM nebo USIM 17 Paměťová karta 18 Zapínání

Více

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB.

2011 Všechna práva vyhrazena. Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011. Acer ICONIA TAB. 2011 Všechna práva vyhrazena Stručné pokyny k zařízení Acer ICONIA TAB Model: A500/A501 Původní vydání: 4/2011 Acer ICONIA TAB Číslo modelu: Sériové číslo: Datum zakoupení: Místo zakoupení: Informace o

Více

Vítejte přejděte na stránku přejděte na stránku

Vítejte přejděte na stránku  přejděte na stránku Vítejte eský Blahopřejeme k nákupu zařízení od společnosti ARCHOS! Tento stručný návod k obsluze vám v začátcích pomůže se správným použitím zařízení. V případě dalších dotazů týkajících se použití zařízení

Více

TomTom Bridge Referenční příručka

TomTom Bridge Referenční příručka TomTom Bridge Referenční příručka 15300 15400 Obsah Vítá vás zařízení TomTom Bridge 5 Co je nového 6 Novinky v této verzi... 7 Zařízení TomTom Bridge 9 Spuštění zařízení TomTom Bridge... 10 Používání gest...

Více

DVRS02WIFI. Full HD sportovní kamera, WI-FI. Uživatelská příručka

DVRS02WIFI. Full HD sportovní kamera, WI-FI. Uživatelská příručka DVRS02WIFI Full HD sportovní kamera, WI-FI Uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení tohoto zařízení. Než začnete produkt používat, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k maximalizaci jeho výkonu

Více

Napájení. Uživatelská příručka

Napájení. Uživatelská příručka Napájení Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth je ochranná

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios - iphone)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios - iphone) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (ios - iphone) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen TM Air 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem

Více

ANDROID 4.2 NÁVOD K OBSLUZE

ANDROID 4.2 NÁVOD K OBSLUZE ANDROID 4.2 NÁVOD K OBSLUZE POUZE PRO MTK CPU SMARTPHONY NAVŠTIVTE NAŠE WEBOVÉ STRÁNKY WWW.GOCLEVER.COM VÍCE INFORMACÍ O PRODUKTECH TAB, NAVIO, DVR, DVB-T Uživatelský manuál Verze 1.0 pro Android 4.2.1

Více

MULTIPAD WIZE 3777 3G

MULTIPAD WIZE 3777 3G MULTIPAD WIZE 3777 3G PMT3777_3G Tablet PC Uživatelská příručka Verze 1.0 Společné informace Vážení zákazníci, děkujeme, že jste si zvolili produkt Prestigio MultiPad Tablet PC. Než začnete svůj nový tablet

Více

GT-E2121B. Uživatelská příručka

GT-E2121B. Uživatelská příručka GT-E2121B Uživatelská příručka Používání této příručky Tato uživatelská příručka je určena k tomu, aby vás seznámila s funkcemi a vlastnostmi vašeho mobilního telefonu. Stručné pokyny naleznete v částech

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka 2-2016 Všechna práva vyhrazena Uživatelská příručka Acer Liquid M330 Model: TM01 Tato revize: 01/2016 Důležité Tato příručka obsahuje důvěrné informace, které jsou chráněny autorskými

Více

TomTom Trucker Uživatelská příručka 16.1

TomTom Trucker Uživatelská příručka 16.1 TomTom Trucker Uživatelská příručka 16.1 Obsah Vítejte v navigaci se společností TomTom 7 Co je nového 8 Novinky v této verzi... 8 Videa TomTom... 8 Start 10 Instalace zařízení do vozidla... 10 Umístění

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Uživatelský manuál Nezapomeňte si přečíst návod výrobku před použi m.

Uživatelský manuál Nezapomeňte si přečíst návod výrobku před použi m. Erenbach Smartwatch Dz09 Uživatelský manuál Nezapomeňte si přečíst návod výrobku před použi m. Informace obsažené v této příručce se nezmění nebo nebudou dodány bez předchozího upozornění. Nabíjejte hodinky

Více

Verze 1.0 12/09. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Začínáme

Verze 1.0 12/09. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Začínáme Verze 1.0 12/09 Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 2009 Xerox Corporation. Všechna práva vyhrazena. Nepublikovaná práva jsou vyhrazena v rámci autorských práv platných v USA. Obsah této

Více

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání.

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. C100 Podrobný návod k použití Česky Děkujeme Vám za zakoupení mobilního telefonu ALIGATOR. Prosíme, prostudujte si tento rychlý

Více

Uživatelská příručka. Xperia Z Ultra C6802/C6833/C6806/C6843

Uživatelská příručka. Xperia Z Ultra C6802/C6833/C6806/C6843 Uživatelská příručka Xperia Z Ultra C6802/C6833/C6806/C6843 Obsah Začínáme...7 Informace o této uživatelské příručce... 7 Přehled... 7 Uvedení do provozu... 8 První zapnutí zařízení...10 K čemu potřebuji

Více

Zde začněte. Důležité upozornění! Používáte již přístroj typu Palm OS? Podle tohoto návodu:

Zde začněte. Důležité upozornění! Používáte již přístroj typu Palm OS? Podle tohoto návodu: Nejdříve čtěte Zde začněte Podle tohoto návodu: Nabijte a nastavte svůj přístroj. Nainstalujte software Palm Desktop a další aplikace. Synchronizujte svůj přístroj s Vaším počítačem. Důležité upozornění!

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

ISAW EDGE. Návod pro uživatele. Čeština

ISAW EDGE. Návod pro uživatele. Čeština Návod pro uživatele Čeština ISAW EDGE Obsah: 1 Popis kamery 1 2 Popis LCD displeje 1 3 Zapnutí kamery 2 4 Režim nahrávání videa 2 5 Režim focení 2 6 Režim přehrávání 2 7 Uživatelské nastavení 3 8 Dobíjení

Více