Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT:"

Transkript

1 Strana 1 Začínáme s TREO 600 Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Tak, jak budete procházet instrukcemi v této příručce, budete potřebovat všechny předměty, které byly součástí balení Trea a také následující: - SIM kartu s aktivovanými datovými službami - Lokalitu s pokrytím signálu - Elektrickou zásuvku - PC pro synchronizaci vašich osobních dat - CD, které bylo součástí balení. Doporučujeme zvolit datové služby GPRS. Bez datových služeb určitého typu nemůže používat , vyhledávání na internetu nebo zasílání obrázkových SMS. Firma palmone tímto prohlašuje, že výrobek Treo 600( P/N 1034EU ) je ve shodě se základními požadavky a s dalšími příslušnými ustanovení Směrnice 1999/5/ES.

2 Strana 3 POPIS ORGANIZÉRU V balení Treo organizéru jste obdrželi všechny následující komponenty: Hardware: Přístroj Treo AC nabíječku USB HotSync kabel Sluchátko s mikrofonem Elektrický zásuvkový adaptér(y) Dokumentace a software - použití Vašeho Trea (tato příručka) - CD se synchronizačním softwarem Vybavení přístroje Treo Následná ilustrace vyobrazuje umístění a názvy fyzických funkcí organizéru. Vraťte se k tomuto obrázku při procházení instrukcí v této příručce. Strana 4 A. Reproduktor B. LED (WIRELESS MODE a indikátor nabití) C. Tlačítka hlasitosti D. Tlačítko telefon E. Kalendář F. Konektor pro sluchátka G. HotSync a nabíjecí konektor H. Mikrofon I. Zpracování zpráv J. Tlačítko pro zapnutí / vypnutí obrazovky K. Pěticestné navigační tlačítko A. Anténa B. Tlačítko WIRELESS MODE C. Infra port D. Přepínač zvonění E. Stylus F. Port pro rozšiřující kartu G. Port pro SIM kartu

3 Strana 5 a. Port pro SIM kartu b. Objektiv fotoaparátu c. Vnější reproduktor d. Resetovací tlačítko e. Nástroj pro reset (uvnitř stylusu) Strana 6 Před samotným použitím vašeho Trea je nutné nabít baterii. Když jej poprvé vyjmete z balení, je možné, že se Váš přístroj vůbec nezapne. Doporučujeme nabíjet baterii nebo dokud nesvítí LED dioda zeleně. 1. Zapojte nabíječku do elektrické zásuvky. V případě nutnosti připojte adaptér. 2. Zapojte kabel nabíječky do spodní části Trea tak, aby popisek UP byl ve stejném směru jako obrazovka organizéru. 3. Pro kontrolu nabíjení zkontrolujte LED diodu: - Pokud je červená, přístroj se nabíjí. - Pokud zezelená, je zcela nabit. - V případě, že se LED dioda při zapojení přístroje k nabíječce nerozsvítí, zkontrolujte zapojení kabelu a elektrickou zásuvku, ke které je připojen. Po zapnutí přístroje se na displeji zobrazí ikona stavu kapacity baterie: - Vyplněná ikona : baterie je nabita. - Částečně vyplněná ikona : baterie má nějakou kapacitu a nenabíjí se. - Prázdná ikona : baterie potřebuje okamžité nabití. - Červeně blikající (svítící) proužek : nabíjení. - Zeleně blikající (svítící) pásek s plnou ikonou : zcela nabito.

4 Strana 7 Vložení SIM karty Vaše SIM karta obsahuje informace o Vaší telefonní aktivaci, např. Vaše telefonní číslo a číslo hlasové schránky. Pro použití telefonu, u nebo internetových funkcí je nutné vložit SIM kartu. Pokud jste neobdrželi kartu v balení Treo, obraťte se na svého operátora. Jestliže máte starší, 5-ti voltovou SIM kartu, měli byste si vyžádat od svého operátora novější, 3-voltovou. Tento organizér není kompatibilní se staršími 5-ti voltovými kartami. A. Výsuvný slot pro SIM kartu B. SIM karta C. Výřez D. Port pro SIM kartu 1. Vytáhněte výsuvný slot pro SIM kartu z přístroje. 2. Vložte SIM kartu správně výřezem do výsuvného slotu. 3. Zasuňte zpět výsuvný slot do Trea. 4. Pokud vaše SIM karta ještě není aktivovaná, následujte aktivační kroky stanovené Vaším operátorem nebo jej pro aktivaci přímo kontaktujte. Pokud chcete používat , vyhledávání na internetu a zasílání zpráv, ujistěte se u svého operátora, že na Vaší SIM kartě jsou aktivovány datové služby. Strana 8 Zapnutí a vypnutí organizéru Funkce operačního systému PALM můžete používat nezávisle na bezdrátových funkcích a aplikacích. Proto jsou OBRAZOVKA a WIRELESS MODE navrženy pro zapínání a vypínání samostatně. Zapnutí a vypnutí obrazovky 1. Pro zapnutí obrazovky zmáčkněte tlačítko OBRAZOVKA. 2. Pro vypnutí krátce zmáčkněte tlačítko OBRAZOVKA. Zapnutí a vypnutí WIRELESS MODE WIRELESS MODE Vám umožňuje spojení s mobilní sítí, tj. telefonování a přijímání hovorů a použití jiných bezdrátových služeb. 1. Pro zapnutí WIRELESS MODE zmáčkněte a podržte tlačítko WIRELESS MODE. Uslyšíte řadu stoupajících tónů. Když je WIRELESS MODE zapnutý, váš organizér se spojí s mobilní sítí a můžete používat telefon a internetové funkce (pokud jsou místní sítí podporovány). 2. Pro vypnutí WIRELESS MODE opět zmáčkněte a podržte tlačítko WIRELESS MODE. Uslyšíte řadu sestupných tónů. Když je WIRELESS MODE vypnutý, Váš přístroj nemá spojení s jakoukoliv mobilní sítí. Můžete přesto používat organizér a jiné funkce operačního systému PALM. Toto je ideální pro používání v letadle během letu a dosažení maximální životnosti baterie. Při snížené viditelnosti lze použít podsvícení klávesnice. Světlo se aktivuje automaticky když je obrazovka zapnutá, ale při nepoužívání klávesnice se podsvícení vypne. Pro manuální aktivaci podsvícení klávesnice zmáčkněte tlačítko VOLBA( viz. str.16), poté klávesu P.

5 Strana 9 Váš první telefonický hovor Před prvním použitím Trea doporučujeme celkové nabití (3 hodiny nebo dokud LED dioda nezezelená). 1. Zmáčkněte a podržte tlačítko WIRELESS MODE. Uslyšíte řadu stoupajících tónů. 2. Až se objeví úvodní obrazovka, dle zobrazených instrukcí nastavte přístroj. 3. Umožněte organizéru dokončit vyhledávání sítě. Samotné vyhledávání může trvat několik sekund. Až bude ukončeno, v pravé horní části se zobrazí ikona stavu spojení. 4. Až budete vyzváni, vložte své PIN. 5. Zmáčkněte tlačítko TELEFON. 6. Pro zvolení telefonního čísla použijte klávesy organizéru. 7. Pro vytáčení zmáčkněte CENTR (viz. str.12). 8. Pro ukončení hovoru použijte navigační tlačítko a zvolte ZAVĚSIT. Strana 10 Úpravy hlasitosti hovoru Pro úpravu hlasitosti hovoru v průběhu telefonování zmáčkněte tlačítka hlasitosti, která jsou umístěna ze strany přístroje. A. Tlačítka hlasitosti Jaké je mé telefonní číslo? 1. Ujistěte se, že WIRELESS MODE je zapnutý ( viz.strana 8). 2. Zmáčkněte tlačítko TELEFON. 3. Zmáčkněte tlačítko MENU. 4. Z menu VOLBY si vyberte Phone Info (/I). Pokud telefonní číslo není zobrazeno, opusťte Phone Info a ujistěte se, že Vaše SIM karta je řádně vložena do portu SIM karty. Jestli se přesto telefonní číslo v položce Phone Info nezobrazí, kontaktujte svého operátora. A. Zde se nachází Vaše telefonní číslo.

6 Strana 11 První den: Strana 12 Pohyb po obrazovce organizéru Po obrazovce se můžete přemisťovat pomocí navigačního tlačítka nebo poklepáváním položek na obrazovce pomocí stylusu. Používáním si osvojíte svůj oblíbený způsob listování, označování a vybírání příkazů z menu. Pěticestné navigační tlačítko zahrnuje tlačítka VPRAVO, VLEVO, NAHORU, DOLŮ a CENTR. základy A. NAHORU B. DOLU C. VLEVO D. VPRAVO E. CENTR Listování obrazovkami Na Treu se můžete pohybovat, stejně jako na PC, z pole do pole, ze stránky na stránku, nebo v nějakých případech označit položku nebo možnost v seznamu. Zde je několik způsobů listování: - Zmáčkněte pěticestné navigační tlačítko na přední části svého přístroje. Mačkáním tlačítek VPRAVO, VLEVO, NAHORU a DOLŮ se pohybujete na další pole, symboly tlačítek (buttony) nebo akci v daném směru. Některé aplikace jiných výrobců možná nebudou fungovat s navigačním tlačítkem a namísto toho musíte používat stylus. V této příručce používáme pro vyjádření směrů na vašem navigátoru ikony šipek, jenž jsou jiné než zobrazené šipky, na které budete poklepávat stylusem nebo vybírat navigačním tlačítkem.

7 Strana 13 - Poklepáním na zobrazené posunovací šipky. - Zmáčknutím tlačítka VOLBA a NAHORU nebo DOLŮ se pohybujte na další stranu informací uvnitř aktuálního záznamu. - Pokud jste uprostřed textového pole, pro pohyb skrz text, zmáčkněte NAHORU a DOLŮ. - Zatáhněte za posuvné okno listovacího tlačítka na obrazovce. Označování položek Pěticestné navigační tlačítko vám umožňuje označit položky před jejich spuštěním nebo výběrem: - Když je na obrazovce zvýrazněno funkční tlačítko (OK,zrušit, atd.) nebo označen seznam možností výběru, budou ohraničeny modrou barvou. - Když je telefonní číslo, ová adresa nebo webový odkaz označen na webové stránce nebo ve zprávě, text bude zobrazen v reverzním typu (světlý text na tmavém pozadí). - Pokud je označeno celé pole textu, můžete jej pomocí stisknutí CENTR editovat. Po editaci textu opět zmáčkněte CENTR pro označení celého pole. Jakmile jste zahájili aplikace (viz. str. 18), můžete pro označení různých zobrazených elementů experimentovat s používáním navigačního tlačítka. Strana 14 K označení textu na obrazovce také můžete používat stylus. Když je text označen, objeví se v reverzním typu. - Táhněte stylusem přes text, který chcete označit. - Pro označení slova poklepněte dvakrát. - Pro označení řádku v textu poklepněte třikrát. Vyvolání ovládacích tlačítek Ovládací tlačítko, jako např. Nový, OK a Detaily, se objeví na spodní části obrazovky. V mnoha případech můžete místo listování přímo přeskočit na tato tlačítka: - Ze zobrazeného seznamu, jako je kontaktní seznam nebo box, zmáčkněte VPRAVO pro přeskočení na první button. - Z obrazovky, kde vytváříte nebo editujete údaje, např. přidat kontakt nebo denní přehled v kalendáři, zmáčkněte CENTR pro přeskočení na první button. - Z dialogového okna, např. editace kategorií, pro nalistování prvního buttonu zmáčkněte VPRAVO nebo zmáčkněte VOLBA, poté tlačítko RETURN pro potvrzení nebo VOLBA a poté BACKSPACE pro zrušení. Výběr nebo aktivace položek Po označení položky pěticestným navigačním tlačítkem ji můžete vybrat nebo aktivovat stisknutím tlačítka CENTR. Položky lze také vybrat poklepnutím pomocí stylusu. Výběr položek menu Mnoho aplikací má MENU, které slouží k přístupu do dodatečných funkcí. Tyto menu jsou obvykle schovány, ale objeví se po stisknutí tlačítka MENU. Abyste získali co nejvíce ze svého organizéru, je dobré se seznámit s dodatečnými funkcemi, které jsou dostupné v různých aplikačních menu.

8 Strana Pro zobrazení aplikačních menu zmáčkněte tlačítko Menu. 2. Pro přesouvání mezi menu zmáčkněte tlačítko VPRAVO a VLEVO. 3. Pro označení položky menu zmáčkněte NAHORU a DOLŮ. 4. Pro vybrání položky zmáčkněte CENTR nebo pro uzavření menu a zrušení vašeho výběru zmáčkněte tlačítko MENU. Vybírání ze seznamu možností výběru (PICK LIST) Řada možností je často prezentována v typu menu, nazývaném seznam možností(pick list), který je označen šipkou ukazatele směřujícím dolů. Seznam možností (pick list) je odlišný od aplikačních menu popsaných výše. - Pro označení seznamu možností (pick list) použijte pěticestné navigační tlačítko, poté k zobrazení položek v seznamu zmáčkněte CENTR. Pro označení vyžadované položky zmáčkněte NAHORU a DOLŮ a poté tlačítkem CENTR potvrďte svůj výběr. - Pro opuštění seznamu možností (pick listu) a zrušení vašeho výběru zmáčkněte VLEVO nebo VPRAVO. - Při používání stylusu poklepněte na seznam možností(pick list), poté poklepněte na položku, kterou jste si ze seznamu vybrali. Většina příkazů menu má klávesové zkratky uvedeny v menu. Pro používání zkratek stiskněte MENU a písmeno zkratky. Pro použití zkratek nemusíte nahlížet do menu. Strana 16 Používání klávesnice A. VOLBA B. Shift/Hledat C. Alt D. Mezerník E. Spuštění aplikace F. Menu G. Return H. Backspace Používání podsvícení klávesnice - Klávesnici zapnete stiskem tlačítka VOLBA, poté P. Za jasného slunečního světla možná podsvícení nebude viditelné. - Osvětlení se vypne v případě, že se klávesnice nebude používat. POZNÁMKA Pro většinu lidí je nejsnadnější držet klávesnici oběma rukama a pro stisknutí tlačítek používat palce.

9 Strana 17 Psaní malých a velkých písmen - Pro napsání malých písmen zmáčkněte požadované klávesy. - Pro napsání velkých písmen zmáčkněte SHIFT a poté napište písmeno. Během psaní písmena není nutné přidržovat tlačítko SHIFT. - Pro zapnutí CAPS LOCK stiskněte dvakrát tlačítko SHIFT. Opětovným stisknutím tlačítka SHIFT jej vypnete. Když je CAPS LOCK zapnutý, ve spodní pravé části se objeví příslušný symbol. Psaní čísel, interpunkce a symbolů, které jsou umístěny na klávesách nad písmeny - Zmáčkněte tlačítko VOLBA, poté stiskněte tlačítko s požadovaným znakem znázorněným nad písmenem. Při stisku dalšího tlačítka není nutné držet tlačítko VOLBA - Pro zapnutí volby LOCK, stiskněte dvakrát tlačítko VOLBA. Pro vypnutí jej opět zmáčkněte. Když je volba LOCK zapnutá, ve spodní pravé části se objeví příslušný symbol. Psaní jiných symbolů a diakritických znaků - Napište znak, který odpovídá symbolu nebo diakritickému znaku. - stiskněte tlačítko ALT - pro označení požadovaného znaku stiskněte NAHORU nebo DOLŮ. - Pro vložení znaku zmáčkněte CENTR nebo pokračujte psaním dalšího znaku. POZNÁMKA V mnoha aplikacích můžete nahlédnout do seznamu alternativních znaků. Z menu Edit si vyberte položku KEYBOARD HELP (/G) Některé aplikace automaticky přepnou do možnosti LOCK, jako např. klávesnice telefonu nebo kalkulačka. V tomto případě nemusíte pro zapisování čísel přidržovat tlačítko VOLBA. Alternativní znaky jsou seskupeny dle své podobnosti na odpovídající klávese. Např. alternativní znaky přístupné pro klávesu písmena e jsou: é, ě, atd. Strana 18 Spuštění aplikací Každé ze tří aplikačních tlačítek umístěných vpředu na Treu může být použito pro spuštění dvou aplikací. Pro vstup do primární aplikace jednoduše zmáčkněte tlačítko. Ke vstupu do sekundární aplikace stiskněte tlačítko VOLBA a poté aplikační tlačítko. Čtvrtým tlačítkem zapínáte a vypínáte obrazovku a vyvoláte zamknutí klávesnice. A. Telefon B. Kalendář C. Zpracování zpráv D. obrazovka Tlačítko primární aplikace sekundární aplikace A Telefon VOLBA + A internet B Kalendář VOLBA + B kalkulačka C Zpracování zpráv VOLBA + C D Obrazovka VOLBA + D zámek kl. V operačním systému PALM máte přístup do všech dostupných aplikací přes obrazovku nazývanou SPUŠTĚNÍ APLIKACE. - Stiskněte tlačítko SPUŠTĚNÍ APLIKACE (domeček). - Použijte pěticestné navigační tlačítko pro označení aplikace, kterou chcete používat. - Stiskněte CENTR pro spuštění zvolené aplikace. Pro procházením různými kategoriemi aplikací stiskněte opakovaně SPUŠTĚNÍ APLIKACE. Ve SPUŠTĚNÍ APLIKACE můžete napsat prvních pár písmen jména dané aplikace nebo ji zvýraznit. Např. pokud napíšete c, označí se kalendář, poté pokud připíšete i, označí se CityTime. Pokud se odmlčíte a potom napíšete i, označí se první aplikace, která začíná písmenem i.

10 Strana 19 Nastavení vašeho PC Synchronizace vám umožní zadávat informace do vašeho počítače (použitím Palm Desktop nebo Microsoft Outlook pro Windows) a poté úspěšně přenést tyto informace do vašeho organizéru. Zároveň změny, které provádíte ve svém organizéru, jsou přeneseny do Palm Desktopu nebo Microsoft Outlooku. Dokonce i když si vedete všechny své kontakty v Treu, synchronizace je výborný způsob zálohování vašich dat. Před synchronizací je zapotřebí instalovat synchronizační software ve vašem PC. I když již vlastníte zařízení s operačním systémem PALM a instalovali jste předchozí verzi, musíte instalovat software, který jste obdrželi na CD s Vašim organizérem. HW požadavky pro jednotlivé operační systémy Windows 98SE,Me,2000 nebo XP - Paměť 32 MB - 30 MB volného místa na hard disku - CD mechanika - Dostupný USB port - USB HotSync kabel (součástí vašeho přístroje) Windows NT 4 - Paměť 32 MB - 30 MB volného místa na hard disku - CD mechanika - Dostupný sériový port - sériový HotSync kabel (prodává se zvlášť) Macintosh OS x* - Paměť 32 MB - 25 MB volného místa na hard disku - CD mechanika - USB port - USB HotSync kabel (součástí vašeho přístroje) poslední verze mohou být také podporovány Pokud synchronizujete s počítačem, na kterém provozujete Windows NT 4, musíte použít sériový HotSync kabel. Strana 20 Připojení Vašeho organizéru k počítači 1. Zapojte nabíječku do elektrické zásuvky. Pokud je to nutné, použijte adaptér. 2. Připojte nabíječku ke kratšímu konci HotSync kabelu. Ujistěte se, že spojíte strany konektoru označené UP. 3. Zapojte USB HotSync kabel do volného USB portu na Vašem počítači. 4. Zapojte delší konec HotSync kabelu do spodní části Vašeho organizéru, s tlačítkem nahoru. A. USB kabel B. Tlačítko HotSync POZNÁMKA Zapojením USB synchronizačního kabelu přímo do USB portu na Vašem PC dosáhnete nejlepšího výkonu. Pokud používáte USB rozbočovač, ujistěte se, že je napájený.

11 Strana 21 Instalace synchronizačního softwaru Palm Desktop na Vašem počítači Pro instalaci softwaru Váš počítač potřebuje všechny dostupné zdroje. Pro úspěšnou instalaci postupujte podle těchto pokynů: 1. Ukončete všechny aplikace, které v současné době běží na Vašem počítači, včetně těch, které jsou spuštěny na pozadí. 2. Vložte CD, které jste obdrželi s balením Trea do CD mechaniky Vašeho počítače. Pokud instalujete na Macintoshi, klikněte dvakrát na ikonu CD na ploše a poté dvakrát na ikonu INSTALACE. 3. Postupujte dle zobrazených instrukcí instalačního programu. Pro instalaci softwaru Palm Desktop klikněte na ikonu INSTALOVAT NYNÍ. Povšimněte si těchto důležitých bodů týkajících se instalačního procesu: - Pokud se objeví obrazovka výběru jazyka, klikněte na stejný jazyk, který používáte na svém organizéru. - Během instalačního procesu budete vyzváni poprvé synchronizovat. Pokud instalujete na počítači v zaměstnání, ujistěte se, že Vaše společnost umožňuje instalaci nového softwaru. Pro pomoc kontaktujte své IT oddělení. Strana 22 Synchronizace kontaktů a jiných osobních dat Před synchronizací Vašich kontaktů a jiných osobních dat musíte instalovat software Palm Desktop z CD, které jste obdrželi s Vašim organizérem (viz. strana 21). 1. Připojte svůj organizér k počítači dle instrukcí na str Stiskněte tlačítko na HotSync kabelu. A. Tlačítko HotSync kabelu 3. Počkejte dokud se na organizéru nezobrazí zpráva oznamující, že proces je ukončen. - Pokud tomu tak nebude, ujistěte se, že jste instalovali software Palm Desktop a že aplikace HotSync Manager běží na Vašem PC( signalizováno příslušným symbolem na liště vašeho PC ). - Pokud chcete synchronizovat data s aplikacemi jinými než Palm Desktop nebo Microsoft Outlook, potřebujete si zakoupit přídavný zaváděcí software jiných výrobců. Důrazně doporučujeme instalaci synchronizačního software Palm Desktor brzy poté, co začnete užívat svůj organizér a synchronizovat Vaše Treo a počítač často za účelem zachovávání aktualizovaných a zálohovaných informací v obou přístrojích.

12 Strana 23 Životnost baterie Životnost baterie záleží na individuálním využívání. Pokud je využíván jako telefon, Vaše baterie vydrží přibližně 6 hodin hovoru nebo 10 dnů standby režimu. Pokud jej budete používat pouze jako organizér (ne telefon), baterie vydrží cca 10 dnů běžného používání. Dosažení maximální životnosti baterie. Pokud budete následovat pár jednoduchých rad, můžete zvýšit životnost baterie organizéru. Nezapomeňte, že životnost baterie záleží na tom, jak používáte své Treo. - Nabijte přístroj kdykoliv budete u stolu. Li-lon baterie v přístroji má mnohem delší výkonnost pokud je často nabíjená, než když je zcela vybíjená. - Bezdrátové funkce telefonu (telefon, , zpracování zpráv a internet) všeobecně spotřebovávají více energie než funkce organizéru. Nicméně pokud strávíte hodně času využíváním fotoaparátu, her, přehrávače médií, ebooks nebo jiných aplikací operačního systému Palm, kontrolujte stav baterie a v případě nutnosti nabijte. - Pokud na chvíli neplánujete používat bezdrátové funkce, vypněte WIRELESS MODE (viz. strana 8). Můžete přesměrovat hovory na jiné číslo nebo je přesměrovat do hlasové schránky. - Stejně jako u jiného telefonu, pokud jste v oblasti, kde není pokrytí, hledá vaše Treo signál, což spotřebovává energii. Pokud se nemůžete přesunout do oblasti s lepším pokrytím, vypněte dočasně WIRELESS MODE. - Používejte podsvícení klávesnice (viz.strana 16) jen v případě nutnosti. - Snižte jas obrazovky. - Snižte nastavení automatického vypnutí v položce: VŠEOBECNÉ VOLBY. V případě pasivity se Vaše obrazovka automaticky vypne. Před prvním použitím musíte svůj organizér zcela nabít. Vyčkejte dokud LED dioda nezezelená, což může trvat 3 hodiny. Pokud se baterie vybije a Váš organizér se nezapne, veškerá data budou bezpečně uložena v paměti po tři dny. Pokud používáte svůj telefon často, doporučujeme každodenní nabíjení a synchronizování přístroje. Pokud je baterie zcela vybita, může chvíli trvat než se dioda během nabíjení rozsvítí. Strana 24 Kde se dozvědět více Rychlý úvod k Vašemu organizéru: Výukový program : výukový program vás naučí jak používat mnoho funkcí vašeho přístroje. Již je instalovaný v organizéru a můžete ho spustit kdykoliv. Při používání Trea - Tipy: mnoho zabudovaných aplikací obsahují užitečné tipy, jak získat co nejvíce z Vašeho organizéru. K nahlédnutí těchto tipů po spuštění aplikace stiskněte MENU, poté menu VOLBA, zvolte TIPY. - Informace: mnoho obrazovek má v horních pravém rohu informační ikonu : i. Abyste se více dozvěděli o úlohách, které můžete využít v daném okně, poklepněte stylusem na informační ikonu. Pokud potřebujete více informací - Knihy: V místních obchodech nebo přes online shopping (hledejte v sekci PC) je dostupných mnoho knih o zařízeních s operačním systémem Palm OS. - Online forum: V diskuzní online Treo skupině můžete konzultovat výměny informací a dozvědět se více o oblastech, které nikde jinde nenajdete. - Zákaznický servis Vašeho operátora: Pro nejnovější informace a pomoc týkající se Vašeho telefonního čísla a funkcí dostupných na internetu kontaktujte svého operátora. Spuštění zabudovaného výukového programu: 1. Zmáčkněte SPUŠTĚNÍ APLIKACE. 2. Vpravo nahoře si vyberte SEZNAM MOŽNOSTÍ, výběr: ALL. 3. Zvolte ikonu výukového programu. 4. V programu následujte zobrazené instrukce.

Zde začněte. Důležité upozornění! Používáte již přístroj typu Palm OS? Podle tohoto návodu:

Zde začněte. Důležité upozornění! Používáte již přístroj typu Palm OS? Podle tohoto návodu: Nejdříve čtěte Zde začněte Podle tohoto návodu: Nabijte a nastavte svůj přístroj. Nainstalujte software Palm Desktop a další aplikace. Synchronizujte svůj přístroj s Vaším počítačem. Důležité upozornění!

Více

Návod pro instalaci GSM modulu Siemens MC35 Terminal / MC35i Terminal pro Windows 2000/XP

Návod pro instalaci GSM modulu Siemens MC35 Terminal / MC35i Terminal pro Windows 2000/XP Návod pro instalaci GSM modulu Siemens MC35 Terminal / MC35i Terminal pro Windows 2000/XP Před instalací softwaru: Pomocí špendlíku stiskněte žluté tlačítko, to vysune nosič SIM karty. Do něj vložte SIM

Více

Můžete si prohlédnout prohlášení o shodě: přejděte na stránku www.archos.com, klikněte na možnost Podpora > Ke stažení >

Můžete si prohlédnout prohlášení o shodě: přejděte na stránku www.archos.com, klikněte na možnost Podpora > Ke stažení > Vítejte Český Blahopřejeme k nákupu zařízení od společnosti ARCHOS! Tento stručný návod k obsluze vám v začátcích pomůže se správným použitím zařízení. V případě dalších dotazů týkajících se použití zařízení,

Více

Návod na použití. Panenka Barbie Video Girl

Návod na použití. Panenka Barbie Video Girl Panenka Barbie Video Girl Návod na použití INFORMACE O BEZPEČNOSTI BATERIÍ Za výjimečných podmínek mohou z baterií unikat tekutiny, které mohou způsobit popáleninu chemikálií nebo zničit Váš produkt. Abyste

Více

Bezpečnostní instrukce

Bezpečnostní instrukce Bezpečnostní instrukce P O Z O R! NEBEZPEČÍ ÚRAZU EL. PROUDEM NEOTEVÍREJTE! Symbol vykřičníku uvnitř rovnostranného trojúhelníku upozorňuje uživatele na existenci důležitých provozních a bezpečnostních

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Wireless Internet Phone. S tímto internetovým telefonem si můžete rychle a snadno začít povídat

Více

USB 3G Dongle OBSAH:

USB 3G Dongle OBSAH: USB 3G Dongle OBSAH: Úvod První uvedení do provozu O produktu Specifikace produktu Upozornění Další informace Obsah balení Poznámky Instalace software a ovladačů Poradce při potížích Průvodce selhání připojení

Více

(CZ) Uživatelská příručka Tablet 9,7 ID-K97 Quadro

(CZ) Uživatelská příručka Tablet 9,7 ID-K97 Quadro (CZ) Uživatelská příručka Tablet 9,7 ID-K97 Quadro Vážený uživateli: Děkujeme za zakoupení našeho produktu. Držíte v rukou uživatelskou příručku, prosíme o pečlivé přečtení před prvním použitím. 0 Obsah

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006 Napájení Číslo dokumentu: 396855-221 B ezen 2006 V této příručce je popsán způsob napájení počítače. Obsah 1 Umíst ní ovládacích prvk a indikátor napájení 2 Zdroje napájení Připojení adaptéru střídavého

Více

Digitální video kamera

Digitální video kamera Digitální video kamera Uživatelská příručka TDV-3120 Přehled produktů 1. Display tlačítko 2. LED On / Off tlačítko 3. Mód tlačítko 4. Spouštěcí tlačítko 5. Menu tlačítko 6. Tlačítko UP 7. Spouštěcí LED

Více

Pohotovostní režim: vstup do Audio přehrávače. V menu: pohyb nahoru. Pohotovostní režim: vstup do Zpráv. V menu: pohyb doprava.

Pohotovostní režim: vstup do Audio přehrávače. V menu: pohyb nahoru. Pohotovostní režim: vstup do Zpráv. V menu: pohyb doprava. myphone HAMMER 2 Návod Pozice Popis 1 Micro USB konektor Funkce Slouží k nabíjení a připojení datového kabelu. Krytka musí být vždy řádně upevněna a nepoškozena, aby byl telefon vodě a prachu odolný. 2

Více

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka UMAX VisionBook 10Wi Uživatelská příručka Součásti balení Součástí balení jsou: Tablet USB kabel Napájecí adaptér Klávesnice Uživatelská příručka Popis tabletu Horní pohled Pohled zleva Přední pohled Spodní

Více

Obsah. Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů

Obsah. Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů Obsah Obsah balení Popis telefonu Začínáme Mobilní a Wi-Fi připojení Účet Google a kontakty Tipy a rady pro systém Android Odstraňování problémů 2 3 6 10 12 14 16 Český Další informace naleznete v části

Více

3. Přijímá GPSBIKE signál uvnitř budovy? - GPS signál bývá rušen kovy a zdmi, z tohoto důvodu nedoporučujeme používání GPSBIKE uvnitř budovy.

3. Přijímá GPSBIKE signál uvnitř budovy? - GPS signál bývá rušen kovy a zdmi, z tohoto důvodu nedoporučujeme používání GPSBIKE uvnitř budovy. NÁVOD K POUŽITÍ 1. UPOZORNĚNÍ 1.1 Informace Před používáním si přečtěte následující informace. 1.2 Bezpečnostní informace 1. Během řízení vždy sledujte silniční provoz. 2. Během jízdy neměňte nastavení

Více

1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Levá funkční klávesa

1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Levá funkční klávesa CPA Halo 13 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Levá funkční klávesa Pohotovostní režim: vstup do Menu. V menu: stiskněte pro potvrzení

Více

V menu: pohyb nahoru.

V menu: pohyb nahoru. myphone HAMMER Návod Pozice Popis Funkce 1 Micro USB konektor Slouží k nabíjení a připojení datového kabelu. Krytka musí být vždy řádně upevněna a nepoškozena, aby byl telefon vodě a prachu odolný. 2 HF

Více

Web n walk Manager. Návod pro uživatele

Web n walk Manager. Návod pro uživatele Web n walk Manager Návod pro uživatele Obsah 1. Úvod 3 2. Požadavky na HW a SW 4 3. Instalace SW a nastavení přístupu prostřednictvím služby Internet 4G 5 4. Instalace SW a nastavení přístupu prostřednictvím

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Upgrade na Windows 10 na tabletu. ACCENT TB 800 s kapacitou interního úložiště 16GB

Upgrade na Windows 10 na tabletu. ACCENT TB 800 s kapacitou interního úložiště 16GB Upgrade na Windows 10 na tabletu ACCENT TB 800 s kapacitou interního úložiště 16GB 16GB tablety mají běžně k dispozici pouze cca 10GB prostoru. Zbytek z celkové kapacity interního úložiště je vyhrazen

Více

Uživatelský manuál Nezapomeňte si přečíst návod výrobku před použi m.

Uživatelský manuál Nezapomeňte si přečíst návod výrobku před použi m. Erenbach Smartwatch Dz09 Uživatelský manuál Nezapomeňte si přečíst návod výrobku před použi m. Informace obsažené v této příručce se nezmění nebo nebudou dodány bez předchozího upozornění. Nabíjejte hodinky

Více

Představení notebooku Uživatelská příručka

Představení notebooku Uživatelská příručka Představení notebooku Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

Multifunkční mini-diktafon

Multifunkční mini-diktafon Multifunkční mini-diktafon Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Velká možnost nastavení jednotlivých funkcí Možnost napájení z externí baterie (prodloužení doby nahrávání až na tři dny) MP3 přehrávač

Více

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek k uživatelské příručce Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright

Více

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Obsah Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Instalace Baterie... 5 Zapnutí ON a Vypnutí OFF napájení Kamery... 6 Pořízení Video Záznamu... 6

Více

Návod k instalaci a použití

Návod k instalaci a použití Obsah: 1. Úvod Návod k instalaci a použití Úvod Instalace hardware Instalace software Základní funkce a použití Technické parametry Údržba Děkujeme Vám za důvěru a zakoupení klávesnice Magic-Pro ProMini

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

Představení telefonu

Představení telefonu Český manuál Představení telefonu Mobilní telefon CUBE 1 je představitelem rodiny chytrých mobilních telefonů vybavených operačním systémem Android, který patří mezi nejrozšířenější systémy pro mobilní

Více

SM-J100H/DS SM-J100H. Uživatelská příručka. Czech. 03/2015. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-J100H/DS SM-J100H. Uživatelská příručka. Czech. 03/2015. Rev.1.0. www.samsung.com SM-J100H/DS SM-J100H Uživatelská příručka Czech. 03/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Nejdříve si přečtěte Úvodní informace 6 Obsah balení 7 Rozvržení zařízení 9 Používání SIM nebo USIM karty a baterie

Více

Obsah. Obsah balení. Hlavní funkce. Prvky a funkce. Základní ovládání. Uživatelské prostředí Obrazovka přehrávání Moje hudba Nastavení

Obsah. Obsah balení. Hlavní funkce. Prvky a funkce. Základní ovládání. Uživatelské prostředí Obrazovka přehrávání Moje hudba Nastavení Návod k obsluze Obsah Obsah balení Hlavní funkce Specifikace Prvky a funkce Základní ovládání Zapnutí / vypnutí Zapnutí / vypnutí displeje Nabíjení Připojení k PC a použití jako externí DAC Uživatelské

Více

ALVA - řada BC6. Stručný průvodce Verze 4. UDC-02026A 2014 Optelec, Nizozemsko. Všechna práva vyhrazena (T) Spektra vdn, 2014

ALVA - řada BC6. Stručný průvodce Verze 4. UDC-02026A 2014 Optelec, Nizozemsko. Všechna práva vyhrazena (T) Spektra vdn, 2014 ALVA - řada BC6 Stručný průvodce Verze 4 UDC-02026A 2014 Optelec, Nizozemsko. Všechna práva vyhrazena (T) Spektra vdn, 2014 Optelec 2993 LT Barendrecht Nizozemsko Telefon: +31 (0)88 6783 444. Fax +31 (0)88

Více

Point of View Mobii 5045- Android 4.0 Mobile Phone. Obecné pokyny pro používání... 2 Prohlášení... 2 Obsah balení... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.0 Mobile Phone. Obecné pokyny pro používání... 2 Prohlášení... 2 Obsah balení... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.0 Mobile Phone Czech Obsah Obecné pokyny pro používání... 2 Prohlášení... 2 Obsah balení... 2 1.0 Základní informace o produktu... 3 1.1 Tlačítka a připojení... 3 1.2

Více

CI-204 MANUÁL K PALUBNÍ HD KAMEŘE DO AUTA

CI-204 MANUÁL K PALUBNÍ HD KAMEŘE DO AUTA CI-204 MANUÁL K PALUBNÍ HD KAMEŘE DO AUTA Děkujeme Vám, že jste si zakoupili CONNECT IT palubní HD kameru do auta. Ke správné manipulaci s tímto zařízením Vám doporučujeme si pozorně přečíst následující

Více

Hodinky s kamerou a IR

Hodinky s kamerou a IR Hodinky s kamerou a IR Návod k použití Hlavní výhody přístroje: Kvalitní zpracování Automatické otáčení obrazu dle polohy IR mód www.spyobchod.cz stránka 1 1. Ovládací tlačítka na hodinkách B A D C E F

Více

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3) Instrukce při prvním použití Kapitola 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)! 3. Přenos údajů mezi dvěma počítači (6.1) 1 Úvod Toto je uživatelská příručka pro uživatele TRUST USB2 EASY

Více

V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U

V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U Bezpečnostní pokyny V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U VÝSTRAHA 1. Ke snížení rizika úrazu elektrickým proudem neodstraňujte kryt výrobku ani jeho zadní část.

Více

Hodinky se skrytou kamerou Návod k použití

Hodinky se skrytou kamerou Návod k použití Hodinky se skrytou kamerou Návod k použití www.spyshops.cz stránka 1 Důležité upozornění ohledně vodotěsnosti : Hodinky jsou schopny, při dodržení následujících pokynů spolehlivě pracovat do hloubky cca

Více

Informace o bezpečnosti

Informace o bezpečnosti Tato příručka popisuje následující oblasti: Informace o bezpečnosti na str. 17. Řešení problémů při instalaci na str. 18. Vyhledání dalších informací na str. 22. Informace o bezpečnosti Používejte výhradni

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP002 Sweex USB Internet Phone

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP002 Sweex USB Internet Phone IP002 Sweex USB Internet Phone Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet. Pro dosažení bezchybné

Více

Studentský set EXCLUSIVE

Studentský set EXCLUSIVE Studentský set EXCLUSIVE Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Set umožňuje oboustrannou komunikaci Dokonalé maskování Umožňuje přenos zvuku a obrazu www.spyshops.cz Stránka 1 1. Specifikace produktu

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

Obsah. O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4

Obsah. O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4 Obsah O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4 1 Úvod... 5 1.1 Přednosti výrobku... 5 1.2 Obsah balení... 5 1.3 Souhrnný popis

Více

Česky. Návod k použití

Česky. Návod k použití Česky CZ Návod k použití NÁVOD K POUŽITÍ ADRESAR A, B, C... DENIK HOVORU Promeskané hovory Prijaté hovory Vyslané hovory VOLTE CISLO OVLÁDÁNÍ HLAS. Adresar Klíčová slova Telefonovat, Zavěsit, Bydliště,

Více

CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC

CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC EN 55022 : 1998 + A1 : 2000 + A2 : 2003 EN 55024 : 1998 + A1 : 2001

Více

Point of View Mobii 3515- Android 4.0 Mobile Phone

Point of View Mobii 3515- Android 4.0 Mobile Phone Point of View Mobii 3515- Android 4.0 Mobile Phone Czech Obsah Obecné pokyny pro používání... Error! Bookmark not defined. Prohlášení... Error! Bookmark not defined. Obsah balení... Error! Bookmark not

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

Česky. Informace o bezpečnosti. UPOZORNĚNÍ: Neinstalujte tento produkt ani neprovádějte žádná zapojení kabelů (napájení atd.) za bouřky.

Česky. Informace o bezpečnosti. UPOZORNĚNÍ: Neinstalujte tento produkt ani neprovádějte žádná zapojení kabelů (napájení atd.) za bouřky. Tato příručka popisuje následující oblasti: Informace o bezpečnosti na str. 17. Řešení problémů při instalaci na str. 17. Vyhledání dalších informací na str. 22. Informace o bezpečnosti Používejte výhradně

Více

Přenosná video lupa Uživatelská příručka

Přenosná video lupa Uživatelská příručka Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte HCP-01 4,3palcová přenosná video lupa pomáhá lidem se zrakovým postižením při čtení tištěného obsahu. Pro pohodlnější čtení může být lupa připojena k televizi

Více

Displej pro elektrokola SW-LCD

Displej pro elektrokola SW-LCD Displej pro elektrokola SW-LCD Uživatelská příručka www.e-totem.cz 1. Úvod Vážení uživatelé, abyste zajistili lepší využití Vašeho elektrokola e-totem, přečtěte si prosím tento návod pro SW-LCD displej

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení Návod k prvnímu použití zařízení ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0 Kapitola 1. Úvod (1) 2. Instalace a aktivace (3) Odebrání starých ovladačů (3.1) Instalace v systémech Windows 98 SE / Windows

Více

Hodinky s kamerou. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: Paměť 32Gb Kvalitní provedení Vysoké rozlišení. www.spionazni-technika.

Hodinky s kamerou. Návod k použití. Hlavní výhody produktu: Paměť 32Gb Kvalitní provedení Vysoké rozlišení. www.spionazni-technika. Hodinky s kamerou Návod k použití Hlavní výhody produktu: Paměť 32Gb Kvalitní provedení Vysoké rozlišení www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1. Význam jednotlivých tlačítek B D C E. Tlačítko pro focení

Více

Špionážní hodinky, 1920x1080px

Špionážní hodinky, 1920x1080px Špionážní hodinky, 1920x1080px Návod k použití Hlavní výhody přístroje: Video v rozlišení 1920x1080px při 30 FPS v Fotografie v rozlišení 4032x3024px Elegantní design www.spyshops.cz stránka 1 Důležité

Více

Ltl Acorn Ltl-5310M Series

Ltl Acorn Ltl-5310M Series Ltl Acorn Ltl-5310M Series uživatelský manual OBSAH Obecné informace 1.1 Úvod 1.2 Použití 1.3 fotografie fotopasti Rychlý START 2.1 Vložení SIM karty 2.2 Vložení baterií 2.3 Vložení SD karty 2.4 Vstup

Více

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání.

Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. Mobilní telefon s funkcí určení polohy a možností vzdálené správy a ovládání. C100 Rychlý návod k použití Česky Děkujeme Vám za zakoupení mobilního telefonu ALIGATOR. Prosíme, prostudujte si tento rychlý

Více

Děkujeme vám, že jste si zakoupili přístroj The Little Black Box. Níže uvedené rady by vám měly pomoci s jeho instalací.

Děkujeme vám, že jste si zakoupili přístroj The Little Black Box. Níže uvedené rady by vám měly pomoci s jeho instalací. Děkujeme vám, že jste si zakoupili přístroj The Little Black Box. Níže uvedené rady by vám měly pomoci s jeho instalací. Prvotní instalace Přístroj nejprve správně zapojte dle dodávaného návodu. Důležité:

Více

NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P

NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P Vážený zákazníku, vítáme Vás v síti T-Mobile. Velmi si vážíme Vaší volby využívat službu Hlasová linka

Více

Uživatelská příručka. kitvision.co.uk. JB. 3544 / Made in China. Kitvision 2014. Christchurch, Dorset. BH23 4FL. Li-ion

Uživatelská příručka. kitvision.co.uk. JB. 3544 / Made in China. Kitvision 2014. Christchurch, Dorset. BH23 4FL. Li-ion Uživatelská příručka kitvision.co.uk A k č n í k a m e r a Li-ion Do not dispose of Lithium-ion batteries with general waste. Please return it to battery recycling collection point. JB. 3544 / Made in

Více

FUR6100SI / Český návod k obsluze

FUR6100SI / Český návod k obsluze FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY 1. DISPLEJ 2. UKAZATEL ODPOLEDNÍHO ČASU (PM) 3. UKAZATEL POHOTOVOSTNÍHO REŽIMU 4. UKAZATEL NASTAVENÍ BUZENÍ 1 5. TLAČÍTKO SNOOZE (ODLOŽENÉ BUZENÍ) / SPÁNEK / TLUMENÍ PODSVÍCENÍ

Více

Øízení spotøeby. Uživatelská příručka

Øízení spotøeby. Uživatelská příručka Øízení spotøeby Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows a Windows Vista jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Microsoft Corporation

Více

Napájení. Uživatelská příručka

Napájení. Uživatelská příručka Napájení Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth je ochranná

Více

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny Manuál TESCAM010 FULL HD kamera Bezpečnostní pokyny Dodržujte prosím bezpečnostní pokyny. Aby se předešlo nebezpečí požáru, nebo elektrických výbojů, prosím dodržujte pozorně následující instrukce. Pokud

Více

Návod k obsluze satelitního lokalizátoru GUARDYS PGT5020

Návod k obsluze satelitního lokalizátoru GUARDYS PGT5020 Návod k obsluze satelitního lokalizátoru GUARDYS PGT5020 CZ Obsah 1. Funkce 2. Aplikace 3. Popis HW jednotky 4. Specifikace 5. Použití 5.1. Instalace SIM karty 5.2. Baterie a napájení 5.3. Upozornìní na

Více

Gladiator RG300 - Uživatelský manuál

Gladiator RG300 - Uživatelský manuál Gladiator RG300 - Uživatelský manuál Důležité upozornění! Přečtěte si důkladně tyto informace, abyste mohli používat telefon správným a bezpečným způsobem: mobilní telefon EVOLVE Gladiator RG300 získal

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

PROGRAM AZA Control návod k použití

PROGRAM AZA Control návod k použití PROGRAM AZA Control návod k použití AZA Control je uživatelský program určený ke správě přístupových práv, archivaci systémových událostí a konfiguraci elektromotorických zámků CERBERIUS pracujících v

Více

GPS lokátor s výdrží až 180 dní

GPS lokátor s výdrží až 180 dní GPS lokátor s výdrží až 180 dní Návod k použití Hlavní výhody produktu: Dlouhá výdrž až 180 dní při provozu z baterie (SMS mód) Možnost připojení jak prostřednictvím magnetu, tak přímo na autobaterii Velmi

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

STC33-manual-CZ.qxd 5.12.2003 21:31 StrÆnka 1

STC33-manual-CZ.qxd 5.12.2003 21:31 StrÆnka 1 STC-manual-CZ.qxd 5..00 : StrÆnka PŘÍRUČKA UŽIVATELE Bezdrátový telefon SENCOR Digitální bezdrátový telefon se zobrazováním čísla volajícího (CLIP) Po přerušení dodávky elektřiny není telefonem možné telefonování

Více

Zde začněte. Důležité upozornění! Používáte již přístroj typu Palm OS? Podle tohoto návodu:

Zde začněte. Důležité upozornění! Používáte již přístroj typu Palm OS? Podle tohoto návodu: Nejdříve čtěte Zde začněte Podle tohoto návodu: Nabijte a nastavte svůj přístroj. Nainstalujte software Palm Desktop a další aplikace. Synchronizujte svůj přístroj s Vaším počítačem. Důležité upozornění!

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

Kamera umožňující záznam jízdy vozidla černá skříňka. po dobu několika sekund zapnete kameru, což bude potvrzeno

Kamera umožňující záznam jízdy vozidla černá skříňka. po dobu několika sekund zapnete kameru, což bude potvrzeno Kamera umožňující záznam jízdy vozidla černá skříňka DVR 09 Základní ovládání kamery Zapnutí a vypnutí kamery Stisknutím tlačítka po dobu několika sekund zapnete kameru, což bude potvrzeno rozsvícením

Více

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Hudební přehrávač mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění Parametry Popis displeje Základní operace Systémové menu Poslech hudby Záznam zvuku Správce souborů Prohlížeč obrázků FM rádio Elektronické

Více

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Ver 1.0 (2015-1-19) HD020 Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi Před instalací a použitím tohoto přístroje si prosím pozorně přečtěte tento návod k obsluze. Bezpečnostní

Více

Universal Serial Bus (USB) Uživatelská příručka Systémové požadavky Pro využití Vaší tiskárny skrz vestavěný USB port, potřebujete následující minimální požadavky: Microsoft Windows 98, ME, 2000 nebo XP,

Více

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi Začínáme Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili a

Více

TS-509 Pro Turbo NAS. instalační příručka

TS-509 Pro Turbo NAS. instalační příručka TS-509 Pro Turbo NAS instalační příručka 1 TS-509 obsah balení Děkujeme Vám za zakoupení TS-509 Turbo NAS serveru. Následující příručka vás provede jeho nastavením. Před přípravou NASu na spuštění zkontrolujte,

Více

2DIN multimediální přehrávač 80810A

2DIN multimediální přehrávač 80810A 2DIN multimediální přehrávač 80810A Předtím než začnete rádio používat, si přečtěte tento návod. 1 Obsah Úvodní informace...3 Důležitá upozornění...3 Hlavní funkce...4 Úvodní obrazovka...4 Uspořádání ikon

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka)

DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka) DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Obsah... 1 Popis kamery... 2 Vložení SD karty... 2 Hlavní nabídka... 3 Nabídka nastavení... 3 Nahrávání

Více

Sdílejte svou hudbu K jednomu nano přijímači lze připojit až 4 sluchátka

Sdílejte svou hudbu K jednomu nano přijímači lze připojit až 4 sluchátka Sdílejte svou hudbu K jednomu nano přijímači lze připojit až 4 sluchátka Bezdrátová HD sluchátka RH-300, 2,4 GHz Rychlý průvodce nastavením Obsah balení Prodlužovací kabel USB Bezdrátová sluchátka HD,

Více

Mobilní telefon. Návod k použití

Mobilní telefon. Návod k použití Mobilní telefon Návod k použití Obsah ČESKY... 6 Bezpečnostní pokyny... 7 Část I. Začínáme... 8 Uvedení telefonu do provozu... 8 Vložení baterie... 8 Vložení SIM karty... 9 Vyjmutí SIM karty... 9 Nabíjení

Více

XSL-V80P Videozvonek ZONEWAY

XSL-V80P Videozvonek ZONEWAY XSL-V80P Videozvonek ZONEWAY Uživatelská příručka www.eletur.cz E-mail: info@eletur.cz Před instalací zařízení si prosím přečtete tyto informace: 1. Obsah balení Název Počet ks Vnitřní jednotka 1 Venkovní

Více

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio 1. Obsah balení Digitální videokamera do auta Prestigio Přísavný držák Autonabíječka 3,6m napájecí kabel 15cm datový kabel Stručný návod k obsluze Záruční list 2. Přehled zařízení 1 LED osvětlení (Noční

Více

Jinke. Jinke Hanlin ereader V3 Elektronická kniha s technologii elektronického inkoustu E-Ink. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Elektronická kniha. www.jinke.

Jinke. Jinke Hanlin ereader V3 Elektronická kniha s technologii elektronického inkoustu E-Ink. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Elektronická kniha. www.jinke. www.jinke.cz Jinke UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Jinke Hanlin ereader V3 Elektronická kniha s technologii elektronického inkoustu E-Ink. Elektronická kniha Verze 1.0 Obsah Obsah Bezpečnostní upozornění... 1 Popis

Více

Návod k používání radiostanice. Motorola TLKR T5

Návod k používání radiostanice. Motorola TLKR T5 Návod k používání radiostanice Motorola TLKR T5 OBSAH Bezpečnost produktu a účinky rádiového vysílání přenosných dvousměrných rádií...2 Vlastnosti...2 Ovládání a funkce...3 Displej...4 Obsah balení...5

Více

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Nabití Wi-Fi HDD... 5 2.2. Pro uživatele MAC OS... 5 2.3. Připojení Wi-Fi HDD k počítači prostřednictvím

Více

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk)

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk) Jednoduchá příručka Číslo Popis Funkce Číslo Popis Funkce 1 Tlačítko Zap/Vyp Zapne přijímač / Vypne přijímač do Stand By 8 Mód videa Změní mód videa 2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit

Více

SM-A300FU. Uživatelská příručka. Czech. 12/2014. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-A300FU. Uživatelská příručka. Czech. 12/2014. Rev.1.0. www.samsung.com SM-A300FU Uživatelská příručka Czech. 12/2014. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Nejdříve si přečtěte Úvodní informace 7 Obsah balení 8 Rozvržení zařízení 10 Používání SIM nebo USIM karty a baterie 15 Používání

Více

s funkcí mobilního telefonu

s funkcí mobilního telefonu s funkcí mobilního telefonu MULTIFUNKČNÍ HODINKY s funkcí mobilního telefonu návod k použití 1. Varování a poznámky Chcete-li Vaše multifunkční hodinky udržet v dobrém stavu, přečtěte si před použitím

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Elektronické dveřní kukátko Model: DVK 5080 Před použitím si prosím pečlivě prostudujte tuto příručku a uchovejte ji pro případ další potřeby. Představení Elektronické digitální dveřní

Více

Verze 1.0 12/09. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Začínáme

Verze 1.0 12/09. Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 Začínáme Verze 1.0 12/09 Xerox WorkCentre 5735/5740/5745/5755/5765/5775/ 5790 2009 Xerox Corporation. Všechna práva vyhrazena. Nepublikovaná práva jsou vyhrazena v rámci autorských práv platných v USA. Obsah této

Více

Průvodce rychlým spuštěním

Průvodce rychlým spuštěním Průvodce rychlým spuštěním Instalace dodaného softwaru Používání přehrávače NWZ-S544 / S545 2009 Sony Corporation Dodávané položky Zkontrolujte prosím obsah balení. s Sluchátka (1) s USB kabel (1) s Držák

Více

AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických specifikací. Přečtěte

Více

Uživatelská příručka. HD Autokamera I8S

Uživatelská příručka. HD Autokamera I8S Uživatelská příručka HD Autokamera I8S 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Vložte do autokamery paměťovou kartu a

Více

SM-G361F. Uživatelská příručka. Czech. 06/2015. Rev.1.0. www.samsung.com

SM-G361F. Uživatelská příručka. Czech. 06/2015. Rev.1.0. www.samsung.com SM-G361F Uživatelská příručka Czech. 06/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Obsah Nejdříve si přečtěte Úvodní informace 6 Obsah balení 7 Rozvržení zařízení 9 Používání SIM nebo USIM karty a baterie 14 Používání

Více

Řízení spotřeby Uživatelská příručka

Řízení spotřeby Uživatelská příručka Řízení spotřeby Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více