Výzkumný ústav pro hnědé uhlí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výzkumný ústav pro hnědé uhlí"

Transkript

1 Výzkumný ústav pro hnědé uhlí akciová společnost se sídlem v Mostě, Budovatelů 2830, PSČ IČ: VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2009

2 Obsah Úvodní slovo předsedy představenstva... Poslání Výzkumného ústavu pro hnědé uhlí a. s.... Činnost představenstva v roce Složení orgánů společnosti... Vlastnická struktura akcionářů... Organizační struktura společnosti... Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2009 a o stavu jejího majetku, včetně podnikatelských aktivit pro rok Úvod... Odborný útvar Geotechnika a hydrogeologie... Odborný útvar Technologické procesy a tvorba krajiny... Odborný útvar Akreditovaná zkušební laboratoř... Autorizovaná osoba AO 242 a Certifikační orgán COV Odborný útvar Ekologické centrum Most a Kralupy nad Vltavou (ECM, ECK)... Odborný útvar Podnikatelské a inovační centrum Odborný časopis Zpravodaj Hnědé uhlí Výzkumná a vývojová činnost v roce Ekonomický útvar a správa majetku Podnikatelské aktivity a cíle v roce Podnikatelský záměr pro rok Účetní závěrka za rok Návrh na rozdělení zisku za rok Zpráva dozorčí rady Příloha č. 1: Příloha č. 2: Souhrnná zpráva nezávislého auditora akcionářům společnosti Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a. s. Zpráva nezávislého auditora k účetní závěrce, příloha k účetní závěrce a účetní výkazy sestavené k Výroční zpráva 2009 Strana 2 (celkem 19)

3 1 Úvodní slovo předsedy představenstva Vážení akcionáři, předkládám Vám výroční zprávu Výzkumného ústavu pro hnědé uhlí a. s., která stručně hodnotí vývoj společnosti v roce Výzkumný ústav v roce 2009 přispíval svojí výzkumnou, servisní a expertní činností k řešení problematiky hnědouhelného hornictví i potřeb regionu tak jako v předchozích letech. Naplňoval svoji Koncepci rozvoje schválenou valnou hromadou v roce 2006 a to zejména svými službami poskytovanými nejen pro významné akcionáře Czech Coal Services, a. s. a Severočeské doly a. s., ale také pro ostatní podnikatelské subjekty. Rok 2009 byl již devátým rokem provozování Ekologického centra Most a Kralupy nad Vltavou, které je významným informačním environmentálním zdrojem, poskytujícím informace v oblasti ochrany životního prostředí nejen v našem regionu, ale i mimo něj. I nadále pokračovala spolupráce s významnými výrobními organizacemi v regionu, tj. s Unipetrolem RPA s. r. o., Českou rafinérskou a. s. a Dalkií ČR a. s.. Již tradičně byl výzkumný ústav důležitou technickou podporou aktivit uhelných společností, které působí v severozápadních Čechách, ale posílil také svoji angažovanost pro společnost ČEZ, a. s. v rámci inženýrských a projekčních služeb. V oblasti výzkumné a vývojové činnosti ústav v roce 2009 úspěšně obstál při řešení jedenácti výzkumných projektů z veřejných prostředků a vyrovnal se v předepsaných termínech se svými závazky vůči státu, obchodním partnerům i zaměstnancům. Trvalou prioritou ústavu je zajištění kontinuity odborných znalostí a know-how tak, aby kolektiv pracovníků byl připraven přispívat svoji činností k posílení technického pokroku v oblasti hnědouhelného hornictví ve prospěch našich akcionářů. V roce 2009 byla vydána Kronika o hnědém uhlí jako připomínka významu hnědého uhlí v ekonomickém a sociálním kontextu celé naší republiky. Těší mne, že ústav dbá na své tradice v kontextu historického významu hornictví a na odbornou erudici pracovního kolektivu. Dosažený hospodářský výsledek v roce 2009 byl nejlepším výsledkem od transformace ústavu v roce Zisk před zdaněním dosáhl výše 14,911 mil. Kč. Rád bych poděkoval všem pracovníkům ústavu za splnění úkolů v roce 2009 a věřím, že budou usilovat i o splnění úkolů plánovaných a očekávaných v roce Moje poděkování patří také členům představenstva a dozorčí rady, kteří se aktivně podíleli na vedení společnosti s cílem udržet její prosperitu v zájmu všech akcionářů. Ing. Erich Grünbaum, v. r. předseda představenstva Výroční zpráva 2009 Strana 3 (celkem 19)

4 2 Poslání Výzkumného ústavu pro hnědé uhlí a.s. Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a.s. je organizací projekčních a inženýrských služeb, výzkumu a vývoje, technických a expertních činností zejména v oblastech hnědouhelného hornictví, ale i v dalších průmyslových odvětvích. Hlavní poslání VÚHU a. s.: být klíčovou technicko-inženýrskou a výzkumnou organizací přispívající k rozvoji hnědouhelného hornictví v ČR promítat své znalosti a zkušenosti do služeb pro hlavní akcionáře i ostatní zákazníky znalosti získané v oblastech hornictví a zahlazování následků těžby zhodnocovat v ostatních průmyslových oblastech Vize: získat vedoucí technicko-inženýrskou a výzkumnou pozici v ČR v oblasti hnědouhelného hornictví zvyšováním úrovně know-how a poskytováním integrálních řešení Zaměřujeme se hlavně na tyto cíle: technicko-inženýrskými službami v oblasti hnědouhelného hornictví podporovat dlouhodobý, ekonomický, bezpečný a spolehlivý provoz těžebních společností být technickým zázemím hlavních akcionářů těžebních společností v oblasti hornictví a zahlazování následků těžby využívat své schopnosti při poskytování služeb i pro další zákazníky získat vedoucí pozici ve výzkumu v oblasti hnědouhelného hornictví a zahlazování následků těžby lomových způsobem v ČR zajišťovat komplexní služby pro hlavní akcionáře a integrovat nakládání s odpady z těžby přispívat k využívání čistých uhelných technologií v ČR zejména výzkumnou a vývojovou činností zhodnocovat získané know-how v ostatních průmyslových odvětvích vyčlenit adekvátní část prostředků na vytváření předpokladů naplnění této vize, především na zvyšování úrovně know-how, zvyšování úrovně infrastruktury a výchovu mladé generace a na zlepšování systému řízení jakosti politiku, strategii a kulturu společnosti ve všech oblastech podřídit této vizi a vytváření předpokladů k jejímu trvalému uplatňování být hlavním regionálním informačním zdrojem v oblasti životního prostředí 3 Činnost představenstva v roce 2009 Představenstvo jako statutární orgán akciové společnosti se v průběhu roku 2009 sešlo k osmi řádným a k jednomu mimořádnému zasedání. Představenstvo se systematicky věnovalo všem rozhodujícím otázkám řízení společnosti, zejména hodnocení dosažených výsledků při naplňování podnikatelského záměru roku 2009, racionalizaci a hospodárnosti všech činností, novým podnikatelským aktivitám a dalším otázkám, náležejícím do působnosti představenstva. Představenstvo důsledně respektovalo obecně závazné předpisy, stanovy společnosti a zájmy svých akcionářů. Výroční zpráva 2009 Strana 4 (celkem 19)

5 4 Složení orgánů společnosti V roce 2009 došlo k následujícím personálním změnám ve složení orgánů společnosti: zánik členství v představenstvu Ing. Petr Kolman, Doc. Ing. Jan Rančák, CSc. vznik členství v představenstvu Ing. Jiří Kvěš, Ing. Vladimír Rouček zánik členství v dozorčí radě Ing. Vladimír Rouček, Ing. František Svoboda, Ing. Josef Šťastný vznik členství v dozorčí radě Doc. Ing. Jan Rančák, CSc., Ing. Markéta Šetková, Ing. Viera Vojtěchová K pracovalo představenstvo a dozorčí rada společnosti v následujícím složení: Představenstvo Ing. Erich Grünbaum Ing. Jiří Kvěš Ing. Vladimír Rouček Ing. Marcela Šafářová, Ph.D. Ing. Vratislav Vajnar předseda člen člen člen člen Dozorčí rada Ing. Ivan Dykast, CSc. Doc. Ing. Jan Rančák, CSc. Ing. Pavel Schmidt Ing. Markéta Šetková Ing. Pavel Šitner Ing. Viera Vojtěchová předseda člen člen člen člen člen Vedení a. s. Ing. Marcela Šafářová, Ph.D. ředitel Dr. Ing. Lubomír Chytka technický náměstek Ing. Milan Korenc ekonomický náměstek Vedoucí odborných útvarů Geotechnika a hydrogelogie Ing. Josef Halíř, Ph.D. Akreditovaná zkušební laboratoř Ing. Pavel Schmidt Podnikatelské a inovační centrum Ing. Alena Miletičová Technologické procesy a tvorba krajiny Mgr. Martin Kabrna Autorizovaná osoba 242, COV 3066 Ing. Jiří Mann, CSc. Ekologické centrum Most a Kralupy Ing. Soňa Hykyšová Výroční zpráva 2009 Strana 5 (celkem 19)

6 5 Vlastnická struktura akcionářů Vlastnická struktura akcionářů byla k následující: Akcionář Počet akcií na jméno Podíl na základním jmění společnosti v % Czech Coal Services a.s ,580 Severočeské doly a. s. Chomutov ,582 Individuální akcionáři ,393 Ostatní (Investiční fondy, právnické osoby) 313 0,445 Celkem ,000 V roce 2009 nebyly pořízeny žádné vlastní akcie, zatimní listy ani obchodní podíly. 6 Organizační struktura společnosti Organizační struktura platná k : Ředitel společnosti Kancelář ředitele Řízení jakosti a controlling Technický náměstek Geotechnika a hydrogeologie Podnikatelské a inovační centrum a správa informací Technologické procesy a tvorba krajiny Autorizovaná osoba Certifikační orgán Ekonomický náměstek Účtárna Personalistika a mzdy Správa majetku Správa sítě Ekologické centrum Most a Kralupy Akreditovaná zkušební laboratoř Laboratoř paliv, odpadů a vod Laboratoř technické diagnostiky Laboratoř testování hornin Laboratoř imisních a emisních měření Výroční zpráva 2009 Strana 6 (celkem 19)

7 7 Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti za rok 2009 a o stavu jejího majetku, včetně podnikatelských aktivit pro rok Úvod Valná hromada společnosti, konaná dne 29. května 2009, schválila pro rok 2009 podnikatelský záměr a uložila společnosti vytvořit hospodářský výsledek před zdaněním ve výši tis. Kč. Společnost v roce 2009 dosáhla zisku před zdaněním ve výši tis. Kč a podařilo se jí překročit plánovaný podnikatelský záměr o tis. Kč. V průběhu roku 2009 došlo ve společnosti k centralizaci odborných útvarů tak, aby byly racionálně využívány prostory, které společnost používá pro svou vlastní činnost. V souvislosti s racionalizací byly sloučeny útvar Životní prostředí a tvorba krajiny a útvar Výzkum a vývoj do jednoho odborného útvaru Technologické procesy a tvorba krajiny. V roce 2009 byla realizována zejména rekonstrukce laboratoří v budově A, které byly modernizovány na úroveň odpovídající všem technologickým potřebám při splnění vysokých standardů z hlediska BOZP a PO. Současně byly v roce 2009 přemístěny technická knihovna, kanceláře vedení společnosti a Ekologické centrum Most z původních prostor do nově rekonstruovaných v budově A. V roce 2009 bylo také realizováno vybudování čtyř výměníkových stanic do jednotlivých budov v areálu společnosti, které je předpokladem pro návrh na prodej budov B, E a D. V oblasti odborných aktivit společnosti byla v roce 2009 zpracována aktualizace střednědobého podnikatelského záměru společnosti na období let 2010 až 2013, který definuje nejen odborné aktivity a činnosti jednotlivých útvarů na uvedené období, ale také zdroje pro další, střednědobý rozvoj celé společnosti i jednotlivých odborných útvarů. V roce 2009 společnost splnila všechny finanční závazky vůči státu, partnerům i zaměstnancům a nemusela použít bankovní ani jiné úvěry a výpomoci. Společnost nemá žádné organizační složky v zahraničí. Výroční zpráva 2009 Strana 7 (celkem 19)

8 7.2 Odborný útvar Geotechnika a hydrogeologie Odborný útvar v roce 2009 řešil geotechnickou a hydrogeologickou problematiku hnědouhelných lokalit severočeské hnědouhelné pánve a sokolovské pánve. Pro akciovou společnost Litvínovská uhelná a. s. byly řešeny dva stěžejní geotechnické úkoly. Prvním z nich bylo stabilitní posouzení trvalých svahů po konečné sanaci lomu ČSA, které zahrnovalo různá variantní řešení s množstvím geotechnických stabilitních profilů. Druhým úkolem byl geotechnický monitoring stability severozápadních svahů lomu ČSA. V oblasti hydrogeologie byla zpracována aktualizace hydrogeologických poměrů bývalého hlubinného dolu M. Koněv, jejíž výsledky byly zapracovány do následných projektovaných postupů lomu na příští léta. Pro společnost Vršanská uhelná a.s. byly stěžejní geotechnické a hydrogeologické práce zaměřeny na přípravu POPD lomu Vršany. Pro Severočeské doly a. s. byl řešen významný projekt zaměřený na měření pórových tlaků ve výsypce Radovesice, byl realizován vrt hluboký 80 metrů, který byl vystrojen 5 elektrickými snímači pórových tlaků s dálkovým přenosem dat. Dále byly hydrogeologické práce zaměřeny na prostory výsypek Radovesice, Pokrok, Merkur, Prunéřov, Březno, kde byly prováděny odběry a analýza povrchových vod. Pro výše uvedené uhelné společnosti byla nadále zajišťována mapová evidence a dokumentace území (dataregistr). Pro Sokolovskou uhelnou, právní nástupce, a. s. byly prováděny geotechnické práce na vnitřní výsypce lomu Jiří a Družba a dále byla řešena řada úkolů, zabývající problematikou zatápění zbytkové jámy lomu Medard-Libík. V roce 2009 se podílel útvar na řešení projektu Centrum výzkumu integrovaného systému využití vedlejších produktů z těžby, úpravy a zpracování energetických surovin, výzkumného záměru a grantového projektu. Pro MF ČR je dlouhodobě prováděna kontrolní činnost sanačních a rekultivačních prací, realizovaných v rámci projektu Vnitřní výsypka II. etapa zatápění zbytkové jámy lomu Chabařovice vedoucích k nápravě starých ekologických zátěží vzniklých před privatizací hnědouhelné společnosti PKÚ s. p. - supervize Chabařovice. Dále je prováděna kontrolní činnost na dodržení zvláštních stavebních podmínek pro vodohospodářské řešení zatápění zbytkové jámy Ležáky pro akci Opatření vedoucí k nápravě starých ekologických zátěží vzniklých před privatizací hnědouhelné těžební společnosti Důl Kohinoor sanační a rekultivační práce prováděné v rámci projektů Těsnění dna jezera Most Ležáky - supervize Ležáky. Výroční zpráva 2009 Strana 8 (celkem 19)

9 7.3 Odborný útvar Technologické procesy a tvorba krajiny Tento odborný útvar vznikl organizačním sloučením útvaru Výzkum a vývoj a útvaru Životní prostředí a tvorba krajiny k Činnost tohoto nového útvaru se v roce 2009 profilovala do 4 oblastí: Báňské strojírenství Báňské projektování Strojní projektování Rekultivační projektování Nejvýznamnějšími smluvními partnery byly tradičně těžební společnosti Czech Coal a. s., Severočeské doly a. s. a především ČEZ a. s.. V oblasti rekultivace a revitalizace krajiny se v roce 2009 útvar zabýval projektovou a inženýrskou činností se zaměřením na zpracování projektových dokumentací pro územní řízení, stavební řízení a pro provádění stavby, včetně inženýrské činnosti pro zajištění vydání pravomocných správních povolení a autorský dozor při provádění stavby. Pro Ministerstvo financí byl zajišťován supervizní dohled v rámci Programu řešení ekologických škod. V roce 2009 byl realizován geotechnický průzkum hnědouhelných těžebních lokalit, zejména z hlediska posouzení geomechanických parametrů skrývkových hornin a zjištění výskytu pevných poloh. V roce 2009 pokračovalo řešení výzkumného projektu Výzkum kvantifikace externalit u biotopů typických pro kulturní krajinu ČR a zpracování datového modelu GIS. Pro oblast báňského strojírenství je útvar pracovištěm specializovaným na řešení problémů rypných orgánů kolesových a korečkových rýpadel, konstrukci koles a dopravních linek velkostrojů. Oblast báňského projektování patří mezi nové oblasti činnosti útvaru. V roce 2009 byl zpracován technický audit těžební části projektu Adularya - Yunus Emre Coal Fired Power plant. V oblasti směsných paliv pokračoval dlouhodobý projekt v oblasti výzkumu paliv na bázi biomasy. V útvaru byl řešen také výzkumný projekt Ministerstva životního prostředí zabývající se využitím odpadů jako náhrady primárních surovinových zdrojů. Útvar se rovněž podílel na řešení úkolů výzkumného centra Centrum výzkumu integrovaného systému využití vedlejších produktů z těžby, úpravy a zpracování energetických surovin. Pro ČEZ a. s. byla v roce 2009 zpracovávána nejvýznamnější zakázka útvaru a to: Zpracování dokumentace pro realizaci stavby "Odvodnění strusky z EMĚ III, II a ET metodou hydrocyklonů na eletrárnách Mělník" Útvar každoročně organizačně zajišťuje odborný seminář Problémy provozu, údržby a oprav strojního zařízení používaného při povrchovém dobývání, kterého se v roce 2009 zúčastnilo 145 specialistů z ČR. Výroční zpráva 2009 Strana 9 (celkem 19)

10 7.4 Odborný útvar Akreditovaná zkušební laboratoř Akreditovaná zkušební laboratoř č poskytovala v roce 2009 služby v plném rozsahu své akreditace pro potřeby těžebních společností i ostatní zákazníky, ale také pro vnitřní potřeby ostatních odborných útvarů společnosti. Služby jsou tradičně zaměřeny na rozbory tuhých paliv, odpadů, vody, měření emisí a imisí, hluku, vibrace, bezdemontážní diagnostiku, stanovení fyzikálních a mechanických parametrů zemin, doprovodných surovin a produktů po spalování a odsíření. Laboratoř technické diagnostiky (LTD) realizovala v průběhu roku 2009 celou řadu měření elektrických, výkonových a technických parametrů těžební technologie, tj. rýpadel, dopravních linek a zakládačů, měření termovizní, hluku a vibrodiagnostiku pro jednotlivé těžební společnosti Litvínovskou uhelnou a. s., Vršanskou uhelnou a. s., Severočeské doly a. s. a Sokolovskou uhelnou, právní nástupce, a. s., ale i pro další zákazníky. Laboratoř imisních a emisních měření (LIEM) prováděla v roce 2009 měření imisí, emisí, parametrů pracovního prostředí a související technologická měření, zejména pro uhelné společnosti v regionu. Laboratoř provozuje dlouhodobý systém monitorování polutantů v ovzduší v okolí lomových provozů. Laboratoř paliv, odpadů a vod (LPOV) se zabývala prováděním rozborů paliv, odpadů, vod a jiných materiálů, včetně zajištění odběrů vzorků. Dle potřeb zákazníků byly řešeny rovněž technologické problémy výrobních závodů charakteru různých havarijních stavů, variability výrobní kvality nebo řešení odpadového hospodářství. Laboratoř testování hornin (LTH) prováděla testování hornin a dalších materiálů a to zejména pro potřeby Autorizované osoby AO 242. Prováděla rovněž řadu terénních zkoušek pro zajištění kvality stavebních prací v oblasti pozemního stavitelství. Útvar akreditované zkušební laboratoře v roce 2009 řešil následující výzkumné projekty s podporou GA ČR: Výzkum vlivu geometrie břitu rozpojovacích kolesových rýpadel pomocí nových metod na energetickou náročnost a životnost Konverze českých hnědých uhlí s látkami bohatými na vodík jako postup získávání kapalných a plynných uhlovodíků Dále se tento útvar významně podílel i v roce 2009 na řešení výzkumného záměru Výzkum fyzikálně chemických vlastností hmot dotčených těžbou a užitím uhlí a jejich vlivů na životní prostředí v regionu severozápadních Čech. Akreditovaná zkušební laboratoř se rovněž podílela na řešení úkolů výzkumného centra Centrum výzkumu integrovaného systému využití vedlejších produktů z těžby, úpravy a zpracování energetických surovin a dvou výzkumných projektů řešených s podporou Ministerstva životního prostředí Výzkum v oblasti využití odpadů jako náhrady primárních surovinových zdrojů a Stanovení koncentrací atmosférického aerosolu s vysokým velikostním a časovým rozlišením za účelem odhadu jeho zdrojů a genotoxity. Od roku 2009 jsou řešeny tímto útvarem i další dva výzkumné projekty v rámci programu TIP a to Komplexní diagnostický systém pro pásovou dopravu a Výzkum a ověření možnosti použití hnědého uhlí pro výrobu vysokopecního koksu. V roce 2009 řešila akreditovaná zkušební laboratoř celkově 584 zakázek a vydala 1356 akreditovaných protokolů s výsledky zkoušek a měření. Výroční zpráva 2009 Strana 10 (celkem 19)

11 7.5 Autorizovaná osoba AO 242 a Certifikační orgán COV 3066 Výkony Autorizované osoby 242 (AO) a Certifikačního orgánu č (COV), certifikujícího výrobky, byly v roce 2009 prováděny v souladu s Rozhodnutím o autorizaci č. 36/2006 Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví v Praze ze dne 1. září 2006 a podle Osvědčení o akreditaci k certifikaci výrobků č. 524/2008 z , resp. podle Osvědčení o akreditaci k certifikaci výrobků č. 603/2009 z , vydaných Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. Praha se stanovenou platností do Předměty autorizace a akreditace jsou certifikace výrobků a materiálů v oblastech stavebnictví, povrchového hornictví, rekultivace a strojních a elektrických zařízení v oblastech dobývání a úpravy nerostů a surovin. Na základě realizovaných procesů posouzení shody a certifikace vydala AO v roce 2009 podle zákona č. 22/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů a podle nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění pozdějšího předpisu, celkem 2 nové dokumenty Stavební technické osvědčení a u držitelů těchto dokumentů a nálezů Certifikát výrobku dříve vydaných, provedla celkem 17 dohledových auditů nad uplatňovaným systémem řízení výroby v místech výroby. Na základě provedeného posouzení shody se základními požadavky podle ustanovení nařízení vlády č. 24/2003 Sb., realizoval COV celkem 4 certifikační řízení k vybraným strojním zařízením, zakončených vydáním nálezů Certifikát typu. V souladu s platnými osvědčeními o akreditaci poskytl COV v roce 2009 konzultace a odborné poradenské služby, s respektováním vyloučení střetů zájmů, v oblastech obecně platných variantních postupů při posuzování shody výrobků v regulované sféře, požadavků na technickou dokumentaci k výrobkům, dokladování systémů řízení výroby v certifikovaných systémech nebo způsobů prohlašování shody výrobků se základními požadavky podle platných právních předpisů pro celkem 19 právnických osob z celé České republiky. Přednášková činnost k uplatňování relevantních právních a technických předpisů při posuzování shody resp. certifikaci stanovených výrobků byla v roce 2009 realizována na třech seminářích (pro vybrané pracovníky SD 1. strojírenská, SD a. s., IV. Mezinárodní konference Ostrava). Při výkonech v působnosti ZKUŠEBNY bylo v roce 2009 provedeno v neregulované sféře, v režimu dobrovolné atestace (certifikace), komplexní přezkoušení technických vlastností reprezentativních vzorků nestanovených výrobků vč. posouzení jejich shody s relevantními základními požadavky a přezkoumání úrovní technické dokumentace k nim. Nedílnou součástí realizovaných procesů bylo i posouzení zajištěnosti souvisejících systémů řízení výroby v místech výroby u 13 výrobců. Na základě předmětných činností byly vydány v roce 2009 celkem 3 nové dokumenty Atest o výsledcích průkazních zkoušek vzorku typu a posouzení shody a z předepsaných dohledů nad řádným fungováním systémů řízení výroby, k těmto dříve vydaným dokumentům bylo jejich držitelům vydáno celkem 20 hodnotících zpráv. Výroční zpráva 2009 Strana 11 (celkem 19)

12 7.6 Odborný útvar Ekologické centrum Most a Kralupy nad Vltavou (ECM, ECK) Ekologické centrum Most a Kralupy nad Vltavou se stejně jako v předchozích letech zabývalo poskytováním a zpracováním informací o životním prostředí, monitoringem znečištění ovzduší a ekoporadenstvím. Tato činnost vyplývá z dlouhodobých smluv uzavřených s organizacemi, přispívajícími na provoz. Nad rámec těchto smluv se Ekologické centrum věnovalo dalším zakázkám. Ekologické centrum Most a Kralupy (ECM a K) funguje jako veřejné informační středisko o životním prostředí, které se kromě monitoringu znečištění ovzduší zaměřuje na regionální témata ochrany životního prostředí, ekoporadenství a environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu. Ekologické centrum provozuje dvě bezplatné ekoporadenské telefonní linky, prostřednictvím kterých bylo v roce 2009 zodpovězeno 1046 dotazů. Environmentální osvětu veřejnosti zajišťuje centrum také formou vydávání tiskových zpráv a článků. V roce 2009 bylo vydáno 31 tiskových zpráv a 4 čísla elektronického zpravodaje ECM a 4 čísla obdobného zpravodaje ECK. V roce 2009 bylo realizováno 8 besed nebo akcí města Mostu nebo Kralupy nad Vltavou, kterých se zúčastnilo celkem 980 posluchačů, a 8 výukových programů, kterých se zúčastnilo 174 studentů základních a středních škol v Ústeckém kraji. V roce 2009 se Ekologické centrum Most a Kralupy nad Vltavou věnovalo kromě dlouhodobých zakázek, týkajících se monitoringu kvality ovzduší, zpracování a vyhodnocování dat o životním prostředí, také realizaci následujících projektů: vlastní výukový program Zelené nakupování projekt Kralupy čisté město podpořený městem Kralupy nad Vltavou projekt Máme to vychytaný, který je zaměřen na problematiku tzv. domácí ekologie projekt Most čisté město podpořený městem Most výukové materiály pro školy se zaměřením na problematiku těžby a využití uhlí pod názvem Akta U Po stopách uhlí a záhadných únosů žab, jehož výstupem byla publikace, CD-ROM výukový projekt zaměřený na využití místní zeleně v environmentální výchově na školách Poznej vetřelce Invazní druhy dřevin (nejen) v Mostě, jehož výstupem byla publikace, mapa městské zeleně, nástěnné postery a soutěž. Ekologické centrum Most spravuje také webové stránky výzkumného ústavu a zajišťuje jejich pravidelnou aktualizaci. Rovněž se Ekologické centrum Most přímo podílí na kvalitativním rozvoji, grafickém zpracování a vydávání odborného časopisu Zpravodaj Hnědé uhlí. Výroční zpráva 2009 Strana 12 (celkem 19)

13 7.7 Odborný útvar Podnikatelské a inovační centrum Největší pozornost byla v roce 2009 zaměřena na výkon agenturních činností Regionální kontaktní organizace Severozápadní Čechy pro rámcové programy na podporu výzkumu a vývoje EU (RKO). V roce 2007 byla za finanční podpory MŠMT zahájena v pořadí již třetí etapa působnosti této organizace v regionu NUTS II Severozápad pro období RKO tvoří konsorcium tří subjektů (VÚHU a. s., VŠFS, o. p. s. a Asistenční centrum, a. s.), kde VÚHU a. s., resp. pracoviště Podnikatelské a inovační centrum, sehrává úlohu hlavního řešitele a koordinátora projektu. Činnost je zaměřena na propagaci programů na podporu výzkumu a vývoje a realizaci projektů (především 7. Rámcového programu EU). V souladu s cíli projektu zajišťovala kontaktní organizace na regionální úrovni následující aktivity: přednášková činnost, pořádání workshopů a seminářů (2 semináře na téma veřejné podpory a dotací v období ) propagační činnost (4 čísla regionálního informačního čtvrtletníku VV-InfoBulletin informace z oblasti VaV, o podpůrných programech, aktuálních výzvách, pořádaných konferencích, kurzech a seminářích) publikační činnost asistenční a poradenská činnost (asistence při projektech podávaných do národních programů VaV) vyhledávání a nabídka partnerů do projektů provoz webové stránky RKO a vyhlašovaných výzvách nebo organizační zabezpečení chodu podnikatelského inkubátoru v Kopistech. Od roku 2009 tento útvar zajišťuje rovněž správu technické knihovny výzkumného ústavu. Z dalších činností, které útvar průběžně zajišťuje, lze uvést např. dokladování formálních náležitostí, kompletaci nabídek a vedení agendy související s veřejnými soutěžemi a zakázkami, monitoring aktuálních informací o podpůrných programech Výroční zpráva 2009 Strana 13 (celkem 19)

14 7.8 Odborný časopis Zpravodaj Hnědé uhlí Zpravodaj HNĚDÉ UHLÍ je odborný časopis, který je svým obsahem zaměřen na prezentaci výzkumných sdělení, teoretických studií a odborných prací, vztahujících se k problematice hornictví (těžby, úpravy a užití uhlí), rekultivací a revitalizace krajiny (zahlazování důlní činnosti), energetiky a ekologie. Posláním časopisu je vytvořit prostor pro publikaci původních prací a pro diskusi o řešených otázkách ve výše uvedených oblastech a zároveň přinášet specializované informace i pro širší zainteresovanou veřejnost, zprostředkovávat zkušenosti a přehledy z domova i zahraničí. Odborný časopis vydává VÚHU a. s. již od roku V roce 1997 mu byla vetknuta podoba, která až do roku 2006 nezaznamenala žádné změny. V roce 2007 byly připraveny výrazné změny ve vydávání časopisu, které se týkaly celé grafiky zpravodaje, struktury obsahu, kvality papíru, nákladu i distribuce a od roku 2008 je již časopis vydáván ve zcela novém formátu. Odborné příspěvky do Zpravodaje Hnědé uhlí jsou od roku 2005 recenzovány, což přispělo ke zvýšení odborné úrovně časopisu. V roce 2008 došlo v redakční radě k personálním změnám, která v roce 2009 pracovala v tomto složení: RNDr. Ing. Josef Valeš - předseda, VÚHU a. s. Most Ing. Český Vladimír - SU, právní nástupce, a. s. Sokolov Ing. Soňa Hykyšová - VÚHU a. s. Most Ing. Petr Kolman - Litvínovská uhelná a. s. Ing. Evžen Pichler, CSc. - VÚHU a. s. Most Ing. Vladimír Rouček - Vršanská uhelná a. s. Ing. Karel Strakoš - Most Ing. Marcela Šafářová, Ph.D. - VÚHU a. s. Most Ing. Pavel Šitner - SD a. s. Chomutov Doc. Ing. Helena Vomáčková, CSc., UJEP Ústí n/l. Ing. Vlastimil Vozka - Magistrát města Most Od roku 2008 tento odborný časopis splňuje požadavky Rady vlády ČR pro výzkum, vývoj a inovace na recenzovaná odborná periodika a byl jejím rozhodnutím zařazen do seznamu časopisů uznávaných pro hodnocení výsledků vědy a výzkumu. Zařazení Zpravodaje Hnědé uhlí do tohoto seznamu je významným oceněním kvality časopisu a zároveň přínosem pro autory příspěvků. Časopis vychází čtvrtletně a příspěvky mají rozšířená abstrakta v německém a anglickém jazyce. V roce 2009 bylo ve Zpravodaji Hnědé uhlí uveřejněno 51 odborných publikací. Nástroje propagace a prezentace V roce 2009 byla vydána publikace Velká kronika o hnědém uhlí autorů Ing. Václava Valáška a Dr. Ing. Lubomíra Chytky, která shrnuje historický vývoj hnědouhelného hornictví v regionu severozápadních Čech, ale věnuje pozornost také současným problémům těžby hnědého uhlí a predikuje různé varianty budoucího vývoje. Křest této publikace proběhl za účasti představitelů hnědouhelných společností působících v severozápadních Čechách a předsedy Českého báňského úřadu. Výroční zpráva 2009 Strana 14 (celkem 19)

15 7.9 Výzkumná a vývojová činnost v roce 2009 Využití odborných výzkumných a vývojových kapacit ústavu v roce 2009 bylo podmíněno úspěšnými výběrovými řízeními ve veřejných soutěžích a získáním finanční podpory na vědu a výzkum z veřejných prostředků. V roce 2009 probíhalo řešení celkem 11 projektů VaV s celkovou výší dotace tis. Kč. Z celkového počtu řešených projektů byly 4 projekty řešeny s podporou Grantové agentury ČR, 3 výzkumné projekty s podporou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, 2 projekty s podporou Ministerstva životního prostředí a 2 projekty s podporou Ministerstva průmyslu a obchodu. Poskytnuté finanční prostředky na řešení projektů byly čerpány podle stanovených pravidel poskytovatelů. Při hodnocení předávaných dílčích zpráv poskytovateli nebyly shledány žádné nedostatky jak po stránce věcného plnění, tak z hlediska čerpání finančních prostředků, resp. uznaných nákladů. Výstupy z řešení výzkumných projektů byly publikovány formou 46 odborných příspěvků v odborných časopisech, 30 přednáškami ve sbornících v ČR i zahraničí. 11 výstupů je chráněno dle zvláštních předpisů (patenty, užitné vzory). Výzkumný záměr MSM Využití fyzikálně chemických vlastností hmot dotčených těžbou a užitím hnědého uhlí a jejich vlivů na životní prostředí v regionu severozápadních Čech. VÚHU a. s. je jediným řešitelem, doba řešení: Výše podpory z veřejných prostředků pro rok 2009 činila tis. Kč. CV 1M Centrum integrovaného systému využití vedlejších produktů z těžby, úpravy a zpracování energetických surovin. VÚHU a. s. je spoluřešitelem (hlavním řešitelem projektu je VŠB-TU-Ostrava, HGF), doba řešení: Projekt je řešen v 6ti vědních aktivitách, které na sebe věcně a logicky navazují. Výše účelové podpory z veřejných prostředků v roce 2009 činila celkem tis. Kč. Výroční zpráva 2009 Projekt MŽP SP/2f2/98/07 - Výzkum v oblasti využití odpadů jako náhrady primárních surovinových zdrojů. Nositelem projektu je VÚV v.v.i. - pobočka Ostrava a VÚHU a. s. je řešitelem pro oblast 03 - Výzkum odpadů vhodných k výrobě alternativních paliv. Řešení projektu bylo zahájeno v roce 2007 a ukončení projektu je plánováno v roce Výše podpory z veřejných prostředků činila v roce 2009 celkem tis. Kč. Projekt MŠMT OK Regionální kontaktní organizace Severozápadní Čechy pro rámcové programy podpory výzkumu a vývoje EU Činnost je zaměřena na propagaci programů na podporu výzkumu a vývoje a realizaci projektů. Výše podpory v roce 2009 činila 545 tis. Kč. Projekt MŽP SP-1a Stanovení koncentrací atmosférického areosolu s vysokým velikostním a časovým rozlišením za účelem odhadu jeho zdrojů a genotoxicity. Řešitelem projektu je UK Praha, VÚHU a. s. je spoluřešitelem. Řešení projektu bylo zahájeno v roce 2008, výše podpory z veřejných prostředků činila v roce 2009 celkem tis. Kč. Projekt MPO FR-TI1/537 - Komplexní diagnostický systém pro pásovou dopravu. Řešení projektu bylo zahájeno v roce 2009, výše podpory činila 430 tis. Kč. Projekt MPO FR-TI1/170 - Výzkum a ověření možnosti použití hnědého uhlí pro výrobu vysokopecního koksu. Řešení projektu bylo zahájeno v roce 2009, výše podpory činila 600 tis. Kč. V průběhu roku 2009 probíhalo řešení celkem 4 standardních grantových projektů. Grantová agentura ČR poskytla na jejich řešení podporu v celkové výši tis. Kč. V roce 2009 byl úspěšně ukončen 1 projekt. Strana 15 (celkem 19)

16 7.10 Ekonomický útvar a správa majetku Hospodaření akciové společnosti v roce 2009 lze považovat za úspěšné. Zisk před zdaněním dosáhl výše tis. Kč a je nejvyšší od roku Hospodářský výsledek před zdaněním je v porovnání s rokem 2008 vyšší o tis. Kč. V roce 2009 činily tržby společnosti tis. Kč a náklady tis. Kč. V oblasti investic vynaložila společnost v roce 2009 do přístrojového vybavení a SW částku tis. Kč a na rekonstrukci nemovitého majetku částku tis. Kč. Na opravu a udržování majetku byly v roce 2009 vynaloženy prostředky v celkové výši tis. Kč (opravy ze zákonné rezervy tis. Kč, opravy vozového parku 252 tis. Kč, běžné opravy staveb v areálu společnosti 432 tis. Kč a opravy strojů a zařízení 881 tis. Kč). V roce 2009 byl průměrný počet zaměstnanců 80. Mzdové náklady na pracovníka činily 418 tis. Kč. Ze sociálního fondu byl poskytnut příspěvek na dovolenou, příspěvek na kulturní a sportovní akce. Dále byly ze sociálního fondu poskytovány bezúročné půjčky zaměstnancům. O výsledcích plnění podnikatelského záměru pro rok 2009 v oblasti hospodářského výsledku a o stavu majetku i závazků společnosti k vypovídají v hodnotovém vyjádření účetní výkazy - Výkaz zisku a ztráty a Rozvaha (v plném rozsahu). Další podstatné informace o hospodaření společnosti v roce 2009 pak jsou patrné z Přílohy k účetní závěrce. Společnost byla po celý rok 2009 v platební schopnosti. Část volných finančních prostředků zhodnotila společnost pořízením státních dluhopisů (splatnost 2012) a část disponibilních zdrojů zhodnocuje společnost v produktech KB etrading a ČSOB Spořící účet. Ukazatel Ukazatel rentability vlast.kapitálu (%) 6,7 10,1 Podíl zisku na zákl.kapitálu (%) 9,9 16,6 Ukazatel rentability tržeb (%) 13,7 17,6 Ukazatel ziskové marže (%) 9,7 13,7 Ukazatel nákladovosti (%) 86,3 82,4 Čistý zisk na akcii (Kč) HV před zdaněním (tis. Kč) Zisk po zdanění (tis. Kč) Celkové výkony (tis. Kč) Vlastní výkony (tis. Kč) Přidaná hodnota (tis. Kč) Přidaná hodnota na 1 prac. (tis. Kč) Pozn. Výkony jsou sníženy o veřejné prostředky. Výroční zpráva 2009 Strana 16 (celkem 19)

17 Podnikatelské aktivity a cíle v roce 2010 Podnikatelské aktivity společnosti budou v roce 2010 rozvíjeny v souladu se zpracovanou Koncepcí rozvoje VÚHU, a. s. schválenou valnou hromadou v roce Deklarované cíle jsou postupně naplňovány. Hlavní cíle společnosti pro rok 2010: Zajišťovat soulad s požadavky akreditačních pravidel v oblasti zkušebnictví (akreditovaná laboratoř č. 1078), autorizované osoby AO 262 a certifikačního orgánu COV 3066; Realizovat investiční program v rozsahu, který zajistí podmínky pro činnost společnosti v dalších letech (zejména obnova a inovace přístrojového vybavení a techniky); Dosáhnout maximálních finančních výnosů volných peněžních prostředků v souladu s rozhodnutím představenstva o využívání vhodných produktů finančního trhu; Aktivně působit v hodnotících orgánech poskytovatelů dotací v oblasti vědy, výzkumu a inovací (MŠMT, MPO, Výzkumný fond pro uhlí a ocel v EU, WEC - World Energy Council); Zajišťovat odborný růst zaměstnanců a to zejména zapojením do výzkumných projektů řešených s podporou veřejných finančních prostředků; Realizovat plán výcviku zaměstnanců a rozvíjet odborné týmy Podnikatelský záměr pro rok 2010 Představenstvo společnosti schválilo usnesením č. 2 zápisu č. 115/2009 ze dne Podnikatelský záměr společnosti pro rok 2010 v následujících parametrech: hospodářský výsledek před zdaněním ve výši tis. Kč, v oblasti investiční politiky nepřekročit investice ve výši tis. Kč, v oblasti oprav a údržby nepřekročit výši tis. Kč navýšení průměrného výdělku o 3 %. Výroční zpráva 2009 Strana 17 (celkem 19)

18 8 Účetní závěrka za rok 2009 VÚHU a. s., jako právnická osoba účtuje od svého vzniku v soustavě podvojného účetnictví a účetní závěrku roku 2009 provedla podle zákona 563/1991 Sb. o účetnictví, vyhlášky 500/2002 Sb. a českých účetních standardů. Odvodové a daňové povinnosti vůči státnímu rozpočtu a dalším oprávněným subjektům byly řádně a včas plněny. Účetní závěrka za rok 2009 byla v souladu s obecně závaznými předpisy ověřena dne auditorskou společností APTUS a. s., sídlo Hutnická 2918, Most, číslo osvědčení o zápisu do seznamu auditorských společností: 470. V souladu s ustanovením článku 40 stanov společnosti byla účetní závěrka předložena dozorčí radě k přezkoumání. Souhrnná zpráva nezávislého auditora akcionářům společnosti Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a. s. je přílohou č. 1 Výroční zprávy. Zpráva nezávislého auditora k účetní uzávěrce je přílohou č. 2 této Výroční zprávy. 9 Návrh na rozdělení zisku za rok 2009 V souladu s obecně závaznými předpisy a stanovami společnosti předkládá představenstvo valné hromadě návrh na následující rozdělení zisku za rok 2009: A. Vykázaný hospodářský výsledek za účetní období roku 2009 Daň z příjmu právnických osob podle zákona č. 586/1992 Sb. (v platném znění) a) splatná - z běžné činnosti - z mimořádné činnosti b) odložená Kč , , ,00 Zisk po zdanění ,56 B. Návrh na rozdělení zisku 1. podle obecně závazných předpisů a stanov společnosti povinný minimální příděl do rezervního fondu společnosti 5% z čistého zisku ,17 2. ke schválení valnou hromadou - dividendy - příděl do sociálního fondu - tantiémy - příděl do fondu technického rozvoje - do nerozděleného zisku ,39 Zisk po zdanění celkem ,56 Odůvodnění návrhu na rozdělení zisku, část B2 V důsledku zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů, je podle 28, odst. 2, písm. d) povinen uchazeč o podporu veškerý zisk po zdanění a případném povinném přídělu do rezervního fondu využívat pouze k podpoře výzkumu. Proto po povinném přídělu do rezervního fondu je navrženo celý zisk ponechat v nerozděleném zisku. Výroční zpráva 2009 Strana 18 (celkem 19)

19 10 Zpráva dozorčí rady Vážení akcionáři, dámy a pánové, v roce 2009 se dozorčí rada VÚHU a. s. sešla ke čtyřem řádným zasedáním. V průběhu tohoto roku došlo také ke změnám ve složení DR. Své členství v DR ukončili Ing. Vladimír Rouček, Ing. František Svoboda a Ing. Josef Šťastný. Novými členy DR se stali Ing. Markéta Šetková, Ing. Viera Vojtěchová a Doc. Ing. Jan Rančák, CSc. V průběhu celého hodnoceného období neobdržela DR od akcionářů žádný podnět k přezkoumání činnosti představenstva. Svojí kontrolní a dohlížecí činnost proto DR směrovala, kromě pravidelných čtvrtletních hodnocení výsledků hospodaření společnosti, zejména na hodnocení průběhu racionalizačních kroků ve společnosti. V souladu se stanovami společnosti a s obecně závaznými předpisy DR dne projednala výsledky hospodaření společnosti za účetní období 2009, včetně účetní závěrky a přijala jednomyslně následující závěry: 1) 2) 3) 4) 5) 6) Dozorčí rada informuje valnou hromadu, že v hodnoceném roce 2009 dohlížela na výkon působnosti představenstva a na uskutečňování podnikatelské činnosti společnosti. Dozorčí rada konstatuje, že nezjistila v práci představenstva žádné porušení obecně platných předpisů nebo stanov společnosti. Dozorčí rada přezkoumala účetní závěrku za rok 2009 a konstatuje, shodně se zprávou auditora, že ve všech významných ohledech věrně zobrazuje aktiva, závazky, vlastní kapitál a finanční situaci společnosti VÚHU a. s. Dozorčí rada konstatuje, že výsledek hospodaření za rok 2009 byl dosažen v souladu s platnými zákony a účetními předpisy a proto doporučuje valné hromadě účetní závěrku za rok 2009 schválit. Dozorčí rada souhlasí bez připomínek a dalších návrhů s návrhem představenstva na rozdělení zisku a doporučuje valné hromadě jeho schválení. Dozorčí rada přezkoumala návrh představenstva na změnu stanov společnosti a doporučuje valné hromadě tuto změnu schválit. Dozorčí rada předkládá valné hromadě návrh na určení auditora společnosti VÚHU a. s. na období r společnost Audida, s. r. o., Most - Ing. Dagmar Švecová, osvědčení KAČR č Ing. Ivan Dykast, CSc., v. r. předseda dozorčí rady Výroční zpráva 2009 Strana 19 (celkem 19)

20 Příloha č. 1

21

22

23

24 Příloha č. 2

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

Návrhy usnesení pro řádnou valnou hromadu Komerční banky, a. s., konanou dne 19. 6. 2003

Návrhy usnesení pro řádnou valnou hromadu Komerční banky, a. s., konanou dne 19. 6. 2003 Praha 1, Na Příkopě 33, čp. 969, PSČ 114 07 IČ 45 31 70 54 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1360 Návrhy usnesení pro řádnou valnou hromadu Komerční banky,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ Hospodaření fakulty za rok 2011 skončilo účetním ziskem ve výši 613 tis. Kč, z toho 515 tis. Kč z hlavní činnosti a 98 tis. Kč

Více

VALNÁ HROMADA 2015. 1. Informace představenstva společnosti o přípravě řádné valné hromady společnosti a výzva akcionářům.

VALNÁ HROMADA 2015. 1. Informace představenstva společnosti o přípravě řádné valné hromady společnosti a výzva akcionářům. VALNÁ HROMADA 2015 1. Informace představenstva společnosti o přípravě řádné valné hromady společnosti a výzva akcionářům. 2. Informace a dokumenty související s odvoláním a volbou členů představenstva

Více

Centrum polymerních materiálů a technologií Otty Wichterle realizace stavební části

Centrum polymerních materiálů a technologií Otty Wichterle realizace stavební části Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce zadávané v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Centrum polymerních

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s.

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel Programu rovného zacházení... 2 1.2.

Více

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 MINISTERSTVO OBRANY ČR SEKCE VYZBROJOVÁNÍ V Y H L Á Š E N Í OPAKOVANÉ VEŘEJNÉ SOUTĚŽE III. VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH NA VÝBĚR PROJEKTŮ DO PROGRAMU OBRANNÉHO

Více

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2 v zájmu zajištění potřeb Ministerstva práce a sociálních věcí (dále jen MPSV) a v souladu s ustanovením 6 zákona

Více

Majetek státu, s nímž má právo hospodařit DIAMO, státní podnik

Majetek státu, s nímž má právo hospodařit DIAMO, státní podnik Věstník NKÚ, kontrolní závěry 289 10/18 Majetek státu, s nímž má právo hospodařit DIAMO, státní podnik Kontrolní akce byla zařazena do plánu kontrolní činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu (dále jen NKÚ

Více

Roční zpráva ČAZV za rok 2005

Roční zpráva ČAZV za rok 2005 Roční zpráva ČAZV za rok 25 červen 26 Č.j.: 32/26 Roční zpráva ČAZV za rok 25 (ve smyslu zákona č. 28/2 Sb. o rozpočtových pravidlech a vyhlášky č. 323/25 Sb.) a) Název zpracovatele: Česká akademie zemědělských

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ

ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ TEL: +420 602 157 517 E-MAIL: INFO@ADU.CZ WWW.ADU.CZ ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ podle zákona č. 93/2009 Sb., o auditorech a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, auditorského

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek I. Cíl a vymezení úpravy (1) Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Český Krumlov (dále "Pravidla")

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zjednodušené výběrové řízení s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v platném znění Název zakázky: Identifikace: Název projektu: VZDĚLÁVACÍ

Více

PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov

PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov Zpráva o výsledcích přezkoumání hospodaření svazku obcí Identifikační údaje: IČO 15789683 Název svazku:svazek Lipenských obcí Jména osob provádějících

Více

Výroční zpráva 2012. Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a. s., Most

Výroční zpráva 2012. Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a. s., Most Výzkumný ústav pro hnědé uhlí a. s., Most Obsah 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Úvodní slovo předsedy představenstva... Poslání Výzkumného ústavu pro hnědé uhlí a. s.... Činnost představenstva v roce 2012... Složení

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Povaha a cíl Fyzikální olympiády

ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Povaha a cíl Fyzikální olympiády Organizační řád Fyzikální olympiády Č.j.: 22 125/2005-51 dne 8. 11. 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování

Více

ČÁST TŘETÍ ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM HLAVA I POŽADAVKY NA ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM

ČÁST TŘETÍ ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM HLAVA I POŽADAVKY NA ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM ČÁST TŘETÍ ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM HLAVA I POŽADAVKY NA ŘÍDICÍ A KONTROLNÍ SYSTÉM [K 8b odst. 5 zákona o bankách, k 7a odst. 5 zákona o spořitelních a úvěrních družstvech, k 12f písm. a) a b) a 32 odst.

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada

Více

Soutěž o návrh. dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ )

Soutěž o návrh. dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ ) Soutěž o návrh dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ ) Kontaktní osoba: Filip Cabaj Tel.: 267 994 287 Fax: 272 936 597 E-mail: Filip.Cabaj@sfzp.cz Název

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-112/10-U. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-112/10-U. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Ústecký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIU-112/10-U Mateřská škola Velká Bukovina, okres Děčín Adresa: 407 29 Velká Bukovina 184 Identifikátor: 600 075 320 IČ: 72

Více

Zákon č. 21/1992 Sb., o bankách

Zákon č. 21/1992 Sb., o bankách Zákon č. 21/1992 Sb., o bankách ve znění změn podle zákona č. 264/1992 Sb., zákona č. 292/1993 Sb., zákona č. 156/1994 Sb., zákona č. 83/1995 Sb., zákona č. 84/1995 Sb., zákona č. 61/1996 Sb., zákona č.

Více

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A.

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A. Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (dále jen jako město ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (dále jen jako ZÁKON ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. ze dne 27. června 2000

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. ze dne 27. června 2000 218/2000 Sb. ZÁKON ze dne 27. června 2000 o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla) Změna: 493/2000 Sb. Změna: 141/2001 Sb. Změna: 187/2001 Sb. Změna: 450/2001

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Odůvodnění veřejné zakázky Veřejná zakázka Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Zadavatel: Právní forma: Sídlem: IČ / DIČ: zastoupen: EAST

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A představenstva o činnosti společnosti v roce 2008 F P D C O R P O R A T I O N C Z a. s. O B S A H 3 Základní údaje společnosti 3 Z historie společnosti 3 Obchodní strategie 4

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

1 VŠEOBECNÉ INFORMACE

1 VŠEOBECNÉ INFORMACE 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE Obchodní firma EDOMED a.s. (dále jen "společnost") byla zapsána do obchodního rejstříku dne 18. května 1995 pod jménem Picker Imaging Praha s.r.o.. K datu 18.6.2001 došlo k fúzi sloučením

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE PRAVIDEL PRO VÝBĚR DODAVATELŮ OPPI A SUBSIDIÁRNĚ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE PRAVIDEL PRO VÝBĚR DODAVATELŮ OPPI A SUBSIDIÁRNĚ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE PRAVIDEL PRO VÝBĚR DODAVATELŮ OPPI A SUBSIDIÁRNĚ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) 1. NÁZEV ZAKÁZKY:

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Zakázka je zadaná podle 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Dalšími ustanoveními zákona č. 137/2006 Sb. není zadávací

Více

Léčebné lázně Jáchymov a.s., IČ 45 35 92 29, T.G. Masaryka 415, 362 51 Jáchymov Zápis z jednání řádné valné hromady a.s. konané dne 28. 5.

Léčebné lázně Jáchymov a.s., IČ 45 35 92 29, T.G. Masaryka 415, 362 51 Jáchymov Zápis z jednání řádné valné hromady a.s. konané dne 28. 5. Z Á P I S z jednání valné hromady obchodní společnosti Léčebné lázně Jáchymov a.s. konané v lázeňském sanatoriu akademika Běhounka v Jáchymově dne 28. května 2008 Program jednání Platný program jednání

Více

O b s a h : 12. Úřední sdělení České národní banky ze dne 1. října 2001 k využívání outsourcingu bankami

O b s a h : 12. Úřední sdělení České národní banky ze dne 1. října 2001 k využívání outsourcingu bankami Částka 16 Ročník 2001 Vydáno dne 5. října 2001 O b s a h : ČÁST OZNAMOVACÍ 12. Úřední sdělení České národní banky ze dne 1. října 2001 k využívání outsourcingu bankami 13. Úřední sdělení České národní

Více

Č.j.: VP/ S 67/ 01-160 V Brně dne 28. června 2001

Č.j.: VP/ S 67/ 01-160 V Brně dne 28. června 2001 Č.j.: VP/ S 67/ 01-160 V Brně dne 28. června 2001 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zahájil dne 12.6. 2001 na základě žádosti o povolení výjimky ze dne 8.6. 2001, č.j. 15692/01, podle 6 odst. 1 zákona

Více

Celková rekapitulace návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013

Celková rekapitulace návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013 Obsah Úvod 1 Celková rekapitulace návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013 2-3 Souhrnný komentář k návrhu rozpočtu Ústeckého kraje na rok 2013 4-26 Grafická část 27-31 Příjmy 32-34 Financování 35 Struktura

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIZ-780/11-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Vsetín, Na Kopečku 13, příspěvková organizace Na Kopečku

Více

Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod pro období ukončování ROP Severovýchod 2007-2013

Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod pro období ukončování ROP Severovýchod 2007-2013 Personální strategie Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod pro období ukončování ROP Severovýchod 2007-2013 Největším bohatstvím každého zaměstnavatele jsou jeho zaměstnanci. ~ 1 ~ VIZE PERSONÁLNÍ

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. Stavební úpravy turistické ubytovny TJ Valašské Meziříčí dokončení rekonstrukce

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. Stavební úpravy turistické ubytovny TJ Valašské Meziříčí dokončení rekonstrukce VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY v rámci veřejné zakázky malého rozsahu, zadávané mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Stavební úpravy turistické ubytovny TJ Valašské

Více

Prohlášení o aplikaci zásad správy a řízení společnosti ČEZ, a. s., obsažených v Nejlepší praxi pro společnosti obchodované na Varšavské burze 2016

Prohlášení o aplikaci zásad správy a řízení společnosti ČEZ, a. s., obsažených v Nejlepší praxi pro společnosti obchodované na Varšavské burze 2016 Prohlášení o aplikaci zásad správy a řízení společnosti ČEZ, a. s., obsažených v Nejlepší praxi pro společnosti obchodované na Varšavské burze 2016 Zásady I. Politika zpřístupňování informací, komunikace

Více

STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY HLAVA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Asociace nestátních neziskových organizací České republiky(dále jen ANNO ČR nebo Asociace ) je spolkem ve

Více

Směrnice kvestorky AMU č. 1/2004

Směrnice kvestorky AMU č. 1/2004 V Praze dne 27.11.2004 Sekr. 39 922/2004 Směrnice kvestorky AMU č. 1/2004 Systém zpracování účetnictví S platností od 1.11.2004 vydávám tuto směrnici. Účelem této směrnice je stanovení zásad vedení účetnictví

Více

Operační program Podnikání a Inovace PROSPERITA

Operační program Podnikání a Inovace PROSPERITA PROSPERITA Tento program realizuje Prioritní osu 5 Prostředí pro podnikání a inovace Operačního programu Podnikání a Inovace 2007 2013. Veřejná podpora poskytnutá prostřednictvím tohoto programu splňuje

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Rekonstrukce Sportovního areálu Bělá v Jablunkově Zjednodušené podlimitní řízení na stavební práce v souladu s 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V E Ř E J N Á Z A K Á Z K A ÚRR VZ-2012/0002/OKŘ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY dle ust. 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění, dále jen zákon. Regionální rada regionu soudrţnosti

Více

OBNOVA, MODERNIZACE A ZABEZPEČENÍ INFRASTRUKTURY MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY

OBNOVA, MODERNIZACE A ZABEZPEČENÍ INFRASTRUKTURY MAGISTRÁTU MĚSTA OPAVY KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č.137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZVZ ). OTEVŘENÉ NADLIMITNÍ ŘÍZENÍ NA DODÁVKY OBNOVA, MODERNIZACE

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

Návrh. VYHLÁŠKA č...sb., ze dne... 2011,

Návrh. VYHLÁŠKA č...sb., ze dne... 2011, Návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 233/2009 Sb., o žádostech, schvalování osob a způsobu prokazování odborné způsobilosti, důvěryhodnosti a zkušenosti osob a o minimální výši finančních zdrojů

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů název veřejné zakázky: Regenerace zeleně vybraných lokalit města Dvůr

Více

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy. 2 Základní ustanovení

218/2000 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA HLAVA I ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy. 2 Základní ustanovení Obsah 218/2000 Sb. ZÁKON ze dne 27. června 2000 o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla) Změna: 493/2000 Sb. Změna: 141/2001 Sb. Změna: 187/2001 Sb. Změna:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007 K 31.12.2007 byla rozhodnutím zřizovatele činnost NvB ukončena a převedena spolu se zaměstnanci na Bíloveckou nemocnici, a.s. Nemocnice v Bílovci, p.o. byla poté sloučena s Nemocnicí

Více

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s.

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. Stanovy spolku I. Úvodní ustanovení 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku : Třebestovice, Kerská 160, PSČ : 289 12, Česká republika 3. KLUB

Více

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu Městské části Praha - Ďáblice Obsah: 1) Úvodní

Více

POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU Do vlastních rukou akcionářů DEK a.s. POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU Představenstvo společnosti DEK a.s., se sídlem Tiskařská 10/257, PSČ 108 00, IČ: 276 36 801, zapsané v obchodním rejstříku, vedeném

Více

STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM

STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM SMĚRNICE REKTORA Č. 3/2011 STUDENTSKÁ GRANTOVÁ SOUTĚŽ UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM S M Ě R N I C E P R O U J E P Platná od: 10. 11. 2011 Zpracoval/a: prof. Ing. Jiřina Jílková, CSc. prof.

Více

Informace o projektu

Informace o projektu Informace o projektu Podpora v oblasti strategického řízení a plánování na úrovni krajů a krajských úřadů registrační číslo projektu CZ.1.04/4.1.00/62.00010 k 31. prosinci 2014 Stručný popis projektu Projekt

Více

kontrapunkt VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

kontrapunkt VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 kontrapunkt, výroční zpráva za rok 2014, www.kontrapunkt.cz, email: info@kontrapunkt.cz kontrapunkt VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SDRUŽENÍ Úplný název: kontrapunkt, z. s. Právní forma: zapsaný

Více

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE Název veřejné zakázky: CENTRUM POLYMERNÍCH MATERIÁLŮ A TECHNOLOGIÍ OTTY WICHTERLE DODÁVKA REGÁLŮ Identifikační údaje zadavatele Obchodní firma nebo název

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA. k 30. 6. 2006

POLOLETNÍ ZPRÁVA. k 30. 6. 2006 ISO 9001:2000 POLOLETNÍ ZPRÁVA k 30. 6. 2006 Obsah: I. Zpráva o činnosti Základní údaje o emitentovi Popis podnikatelské činnosti Valná hromada II. Mezitímní účetní závěrka k 30. 6. 2006 1. Rozvaha 2.

Více

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR)

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) Schválená Radou města Nová Bystřice dne 3. 6. 2015 usnesením RM č. 167/2015. PLATNÁ OD: 3. 6. 2015 ROZSAH PŮSOBNOSTI:

Více

Závěrečný účet. Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie

Závěrečný účet. Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie 5. Závěrečný účet Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie 132 133 134 Komentář závěrečného účtu Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie za rok 2007 Na

Více

CZ-Praha: Technické projektování 2011/S 136-226707 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE VEŘEJNÉ SLUŽBY. Služby

CZ-Praha: Technické projektování 2011/S 136-226707 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE VEŘEJNÉ SLUŽBY. Služby 1/7 Toto oznámení na webové stránce TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:226707-2011:text:cs:html CZ-Praha: Technické projektování 2011/S 136-226707 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE VEŘEJNÉ SLUŽBY Služby ODDÍL

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, ve správním řízení zahájeném dne 10. 3.

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01129/08-06. Předmět inspekční činnosti:

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01129/08-06. Předmět inspekční činnosti: Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-01129/08-06 Název školy: Základní škola Chomutov, Zahradní 5265 Adresa: 430 05 Chomutov, Zahradní 5265 Identifikátor: 600077578 IČ: 46

Více

NÚOV Kvalifikační potřeby trhu práce

NÚOV Kvalifikační potřeby trhu práce Zadavatel: Národní ústav odborného vzdělávání v Praze se sídlem: Weilova 1271/6, 102 00 Praha 10, IČ: 00022179 zastoupený : RNDr. Miroslavem Procházkou, CSc. prostřednictvím osoby pověřené výkonem zadavatelských

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY

STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY (schválené Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky ze dne 14. prosince 2004, ve znění schváleném dne [den schválení zněny stanov ministerstvem] 2005) Článek 1 NÁZEV,

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění název veřejné zakázky: Rekonstrukce VZT zařízení č. 1, 2 a 3 v OZ druh zadávacího

Více

Vnitřní kontrolní systém

Vnitřní kontrolní systém Organizace: Integrovaná střední škola Cheb Vnitřní předpis číslo: 6/2010 Vnitřní kontrolní systém Platnost od: 1.4. 2010 Účinnost od: 1.4. 2010 Datum: 31.3. 2010 Vypracoval: Bc.Věra Burdová Funkce: ekonomka

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - ZADÁVACÍ PODMÍNKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU Název zakázky Projekt Identifikační kód projektu Návrh stavby a projektové dokumentace vč.ad pro stavbu II/152

Více

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014. pro financování mimoškolských příspěvkových organizací

P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014. pro financování mimoškolských příspěvkových organizací P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN P13/2014 pro financování mimoškolských příspěvkových organizací září 2014 Rada města Loun na základě usnesení 264/2014 ze dne 22.09.2014 vydává tato pravidla P13/2014 pro

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

Směrnice k rozpočtovému hospodaření

Směrnice k rozpočtovému hospodaření Směrnice k rozpočtovému hospodaření Č. 14 OBEC BECHLÍN IČO: 263 346 Směrnici zpracovali: Ing. Soušek, Koťová M. Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Datum schválení:.. Usnesení č.. Směrnice nabývá účinnosti:

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Informace o přijatých

Informace o přijatých Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 473/2012 Sb. Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí Ze dne 17.12.2012 Částka 177/2012 Účinnost od 01.01.2013 http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-473

Více

Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace

Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace dle 6 a 18 odst.5 Zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách (dále jen Zákon ) a Závazných pokynů pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP na veřejnou

Více

Příloha návrhu usnesení č. 1 (společné změny stanov, zde strany 1 až 6 )

Příloha návrhu usnesení č. 1 (společné změny stanov, zde strany 1 až 6 ) Příloha návrhu usnesení č. 1 (společné změny stanov, zde strany 1 až 6 ) Článek 14 Představenstvo 1. Představenstvo je statutárním orgánem společnosti, jenž řídí činnost společnosti a jedná jejím jménem.

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina PROTOKOL O KONTROLE. č. j. ČŠIJ-292/15-J

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina PROTOKOL O KONTROLE. č. j. ČŠIJ-292/15-J PROTOKOL O KONTROLE Kontrola dodržování právních předpisů podle 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015 *UOHSX007XXVS* UOHSX007XXVS ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice

Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice 1. ÚVOD 1.1 Tato směrnice stanovuje základní zásady pro nařizování, schvalování, ověřování a přezkušování přípustnosti hospodářských a účetních operací

Více

íloha k ú etní záv rce spole nosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2008 Obsah p ílohy 1. Obecné údaje 2. Majetková ú ast ú

íloha k ú etní záv rce spole nosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2008 Obsah p ílohy 1. Obecné údaje 2. Majetková ú ast ú Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2008 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha je zpracována

Více

POSTDOKTORANDŮ VYSOKOŠKOLSKÉHO ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE

POSTDOKTORANDŮ VYSOKOŠKOLSKÉHO ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE Ředitel Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace Technické univerzity v Liberci vypisuje v souladu s projektem Rozvoj řešitelských týmů projektů VaV na Technické univerzitě v Liberci,

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU MĚSTA NÁCHODA Smlouva č.: SMF/94/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění, s ustanovením 10a zákona č.

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy Gymnázium, Praha 4, Písnická 760

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy Gymnázium, Praha 4, Písnická 760 Stanovy Spolku rodičů a přátel školy Gymnázium, Praha 4, Písnická 760 I. Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Písnická 760, Praha 4, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM OBEC VIKÝŘOVICE, PETROVSKÁ 168, 788 13 VIKÝŘOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ (V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH,

Více

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz Směrnice č. 01/2015 Vyhlášení 1.

Více

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy I. Základní ustanovení 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně

Více

PREVENCE KRIMINALITY 2009

PREVENCE KRIMINALITY 2009 Příloha č. 1 k usnesení Rady HMP č. 1391 ze dne 7. 10. 2008 Zásady pro celoměstské programy Prevence kriminality 2009 v hl. m. Praze PREVENCE KRIMINALITY 2009 Hlavní město Praha vyhlašuje Celoměstské programy

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Jeřmanice, IČ: 46744959 za rok 2011

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Jeřmanice, IČ: 46744959 za rok 2011 Krajský úřad Libereckého kraje odbor kontroly Č.j: LK-0067/11/Hir Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obec Jeřmanice, IČ: 46744959 za rok 2011 Přezkoumání se uskutečnilo dne: 2.5.2012 na základě

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název veřejné zakázky: Fotovoltaická elektrárna Cítov Identifikační údaje zadavatele: Obec Cítov Cítov 203 277 04 Cítov IČ: 00236764 Osoba oprávněná jednat za zadavatele: Ing. Marie

Více

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí

Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí Článek I. Účel 1) Dotační program města Uherský Brod na podporu kulturních akcí (dále jen Program) je určen k poskytování dotací z rozpočtu

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc Téma: Zaměstnanost a podnikání Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2,461 17 Liberec IČ: 467 47 885 vyřizuje právní oddělení - referent veřejných zakázek VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 1264/1999 ze dne 21. června 1999, kterým se mění nařízení (ES) č. 1164/94 o zřízení Fondu soudržnosti RADA EVROPSKÉ UNIE, s

NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 1264/1999 ze dne 21. června 1999, kterým se mění nařízení (ES) č. 1164/94 o zřízení Fondu soudržnosti RADA EVROPSKÉ UNIE, s NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 1264/1999 ze dne 21. června 1999, kterým se mění nařízení (ES) č. 1164/94 o zřízení Fondu soudržnosti RADA EVROPSKÉ UNIE, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství,

Více

P r a v i d l a. Odstranění škod po jarní povodni v roce 2006 na hrázích a objektech rybníků.

P r a v i d l a. Odstranění škod po jarní povodni v roce 2006 na hrázích a objektech rybníků. P r a v i d l a České republiky - Ministerstva zemědělství č. j. 21179/2006 16000 pro poskytování a čerpání přímých dotací vodnímu hospodářství na úhradu odstranění škod po jarní povodni 2006 na hrázích

Více

společnosti MO PARTNER a.s. za rok 2015

společnosti MO PARTNER a.s. za rok 2015 Strana 1/10 ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA O PODNIKATELSKÉ ČINNOSTI, STAVU MAJETKU A ŘÁDNÉ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE společnosti MO PARTNER a.s. za rok 2015 OBSAH: 1. Základní údaje 2. Zpráva o činnosti a společnosti za období

Více