ZHODNOCENÍ ZÁMĚRU KOMUNIKAČNÍCH AKTIVIT ROP SV PRO ROK Leden 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZHODNOCENÍ ZÁMĚRU KOMUNIKAČNÍCH AKTIVIT ROP SV PRO ROK 2014. Leden 2014"

Transkript

1 ZHODNOCENÍ ZÁMĚRU KOMUNIKAČNÍCH AKTIVIT ROP SV PRO ROK 2014 Leden 2014

2 Vnímání dotační politiky fondů EU Obecné povědomí o fondech EU je v Česku velice vysoké Flash Eurobarometr č. 384 EK, podzim 2013: V ČR slyšelo o Evropském fondu pro regionální rozvoj (EFRR) 50% občanů. Průměr všech zemí EU je 28% Užitek z nějakého projektu, financovaného z EFRR uvádí 42% Průměr všech zemí EU je 20% Situace ROP SV

3 Jak komunikovat Při plánování komunikace a tvorbě inzerce je třeba mít vždy na mysli, že hlavní motivací je něco sdělit tak, aby to bylo jednoznačně interpretováno. Informace musí být: srozumitelné relevantní přínosné zajímavé

4 Co komunikovat Přínosy pomoci ze strany evropského společenství prostřednictvím realizovaných projektů: turisticky zajímavé projekty (hrady, zámky, rozhledny) sportovní centra, cyklostezky veřejně prospěšné a sociální projekty projekty, ze kterých má užitek široká veřejnost projekty, které vzbuzují pozitivní emoce Je třeba se vyvarovat propagaci projektů, které v lidech mohou vzbuzovat negativní postoje.

5 Vizuální podoba kampaně Ilustrace Variapostery Polepy autobusů Videospot 2013 Brožury Europlán Letáky

6 Ilustrace Zavedeným nosným prvkem vizuálu. Funkční a efektivní s jasnou spojitostí s ROP SV. Potřeba dbát na to, aby působili kompaktně. vztáhnout motivy ilustrací ke konkrétním lokalitám, aby se s nimi cílová skupina mohla lépe identifikovat. Stylizovaná mapa ve stylu ilustrací s projekty v okolí.

7 Variapostery Důležité definovat, jakou informaci chceme komunikovat jako hlavní. Měly by být viditelné rozdíly v hierarchii informací. Informace se jeví jako stejně významné. Informační důležitost by měla být velikostně odstupňována. Příliš mnoho informací a loga prioritních bez definovaného významu. Seznam jednotlivých projektů evokuje informace pod čarou.

8 Polepy autobusů Chybí dominantní informace, kterou chceme komunikovat. Dominantní místo zaujímají nic neříkající doplňkové prvky. Reklama na autobuse je převážnou dobu v pohybu.

9 Videospot 2013 Velmi roztříštěn. Děj se odehrává ve třech rovinách současně: animace, počet projektů, konkrétní projekty. Divák není schopen v tak rychlém sledu vnímat ani zpracovat všechny předkládané informace. strukturovanější uspořádání a hlasový doprovod.

10 Brožury Velmi kvalitně zpracované, se zajímavě řešenými výseky a dalšími doplňujícím zpracováním (lak, plastová obálka). Jedná se o povedenou práci v rámci vizuálního stylu. Prostor pro zlepšení vidíme v úpravě fotografií.

11 Europlán Doporučujeme zapracovat na velikosti písma a grafiku více provzdušnit volným místem. Zvolená velikost písma může odrazovat od čtení. zapracovat na vzhledu sazby a úpravě fotografií.

12 Letáky U letáků a dalších tištěných materiálů doporučujeme větší jednotnost. Důležité je sjednotit barevnost, pozadí a použití písma. Klást větší důraz na kvalitu grafické sazby, která může být dána i použitým softwarem např. u Soutěže o cyklodresy.

13 Vhodnost zvolených komunikačních nástrojů Transmisivní mediální strategie Tištěná mediální strategie Outdoorová mediální strategie Internetová mediální strategie Elektronická mediální strategie Specifické mediální strategie Public Relations Inovativní komunikační nástroje

14 Provázanost komunikačních nástrojů Efektivní provázanost komunikačních nástrojů. Jednotná komunikační linka, která povede napříč všemi komunikačními aktivitami. Jedná se především o jednotný vizuální styl, claim a komunikované informace. maximální využití daného mediatypu. Např. videospot se v televizi, v kinech, při eventových prezentacích ROP SV, umístit se dá na webu ROP SV, na webu SF, na facebookovém profilu ROP SV, na YouTube, dá se o něm informovat v Europlánu, v direct mailu atd.

15 Harmonogram komunikačních nástrojů Hlavní komunikační kampaň duben a srpen Doplňkové aktivity a ad hoc aktivity v průběhu celého roku Připravit podrobný komunikační plán a mediaplán na celý rok, ten umožní efektivnější plánování provázanosti komunikačních nástrojů.

16 Doporučení pro jednotlivé aktivity Claim kampaní v minulých letech: Investice, které se neztratí Cesta k hezčímu regionu Tady jsme doma Návrhy na claim pro rok 2014: Tady jsme doma Investice, které se vyplatí Pro každého něco

17 Autobusy polep vozů MHD v krajských městech ROP SV oboustranné plakáty A2 v linkových autobusech Cílová skupina: široká veřejnost Cílit co nejvíce regionálně. Je nezbytné aby sdělení bylo srozumitelné.

18 Vlaky Variapostery v 9 městech (Turnov, Náchod, Jaroměř, Hradec Králové, Týniště nad Orlicí, Pardubice, Přelouč, Choceň a Ústí nad Orlicí) Postercube v 5 městech (Liberec, Hradec Králové, Pardubice, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová) Plakáty v interiérech příměstských vlaků Cílová skupina: široká veřejnost Princip vynucené pozornosti, velmi dobré regionální zacílení Pozornost upoutají zajímavé projekty nebo "tipy na výlety" Prostor využít v grafice i QR kódů

19 Televize Východočeská TV V1 (jaro, podzim) 90x vysílání spotu/rok 3x za rok účast představitelů RR v pořadu Host dne Cílová skupina: široká veřejnost Zasílání tipů na reportáže - např. do pořadu Tip na výlet. Možnost sponzoringu časové znělky, předpovědi počasí apod. Možnost uspořádání soutěže.

20 Rozhlas Rádio Impuls -(jaro, podzim) výroba spotů a odvysílání Cílová skupina: široká veřejnost Vyrobit více spotů a cílit na jednotlivé kraje. Tipy na reportáže, dny otevřených dveří apod. Možnost uspořádání soutěže.

21 Videospot v multikinech 3 multiplexy Cinestar a 2 CinemaCity (2 týdny v dubnu a 2 týdny v říjnu) spot bude nasazen před každým představením Cílová skupina: široká veřejnost Multiplikující efekt je vhodné vyvolat např. soutěží. Přidat více vstupenek oproti loňskému roku Jednu hodnotnější cenu - např. digitální kameru nebo fotoaparát. Umístit Roll-up banery v kině Informace o soutěži zveřejnit na webových stránkách ROP SV, Facebooku, Europlánu, direct maily.

22 Tištěná inzerce Deník Právo Deník Metro region severní a východní Čechy Týden 5+2 dny Cílová skupina: široká veřejnost Cílit regionálně. Inzerovat také v radničních zpravodajích. Hradec Králové Radnice plus Pardubice Radniční zpravodaj města Pardubic Liberec Liberecký zpravodaj Náchod Náchodský zpravodaj Turnov Turnovské radniční listy, atd.

23 On-line inzerce Server idnes: bannery v sekci Kraje Královéhradecký, Pardubický a Liberecký Cílová skupina: široká veřejnost Zajistit monitoring přístupů ze serveru idnes na webové stránky ROP SV. Zvýšit zájem čtenářů např. inzerováním soutěže.

24 Putovní výstava plakátů Série velkoformátových plakátů realizovaných projektů, vystavovaných na frekventovaných místech (nádraží, obchodní centra, univerzity, apod.) Cílová skupina: široká veřejnost Výstavu podpořit malou soutěží nebo rozdáváním letáků společně s drobnými propagačními předměty. Výstavu doplnit o interaktivní instalaci.

25 10. výročí vstupu ČR do EU Cílová skupina: široká veřejnost, odborná veřejnost, média Ve spolupráci s Eurocentry a Europedirecty uspořádat v krajských městech menší odpolední program. Spojit se se ZEK v ČR, které je gestorem Europedirectů a nabídnout spolupráci na oslavách v regionech.

26 Polepy na cyklobusech Polepy doplněny o standardní tiskoviny a drobné propagační předměty. Cílová skupina: široká veřejnost Uspořádat soutěž jako v minulém roce. Informovat v cyklobusech a na cyklostezkách pomocí letáků a plakátů. Ceny pro cyklisty jako dresy, lahve, reflexní náramky. Jedna větší motivační cena. Soutěž co nejednoduší a proveditelná v čase, kdy se o ní lidé dozvědí. Zařadit kategorii nejaktivnější soutěžící. Prostor pro uspořádání cyklojízdy se zajímavými soutěžemi nejen pro děti.

27 Sociální média YouTube, Facebook a Twitter YouTube vhodný pro sdílení rozhlasových a video spotů. Cílová skupina: široká veřejnost Facebook vhodný zejména pro aktivity typu soutěže, apod. Facebook je dnes hlavně o zábavě Cílová skupina: široká veřejnost Twitter vhodný nástroj pro odbornou veřejnost.

28 Webová prezentace ROP SV Základní nástroj komunikace v oblasti fondů EU Cílová skupina: široká veřejnost, odborná veřejnost, média Veškeré komunikační aktivity prezentovat i zde. Videospoty a rozhlasové spoty by měly být ke spuštění online přímo na webových stránkách.

29 Propagační předměty Cílová skupina: široká veřejnost, odborná veřejnost Využívat praktické, tematicky související propagační předměty např. na cyklostezkách reflexní náramky, v obchodních centrech žetony do nákupních košíků apod. Dále pak regionální produkty např. Pardubický perník.

30 Public Relations PR články na idnes na garantovaném 5. místě v rámci krajských ostrovů, příp. využití sponzorovaných odkazů na IDOS Cílová skupina: široká veřejnost Oslovit všechna tištěná média, ve kterých úřad inzeruje Aktivně spolupracovat s novináři. Zásobovat je tipy na zajímavé články a reportáže nejen z otevírání nových projektů. Turisticky atraktivní projekty pro pořady typu Toulavá kamera apod.

31 Media Relations Cílová skupina: média Nadále udržovat aktivní vztahy s novináři prostřednictvím tiskové mluvčí. Je důležité být aktivní. Pořádat např. snídaně pro novináře s ředitelem úřadu, popř. předsedou regionální rady.

32 Konference k období Cílová skupina: odborná veřejnost, média Obecně lze doporučit, aby se konference k novému programovému období věnovala hlavním rozdílům, které žadatele a příjemce čekají a to se zaměřením na regiony.

33 Tiskoviny Cílová skupina: široká veřejnost, odborná veřejnost, média Vytvoření praktických turistických nebo sportovních průvodců s nejzajímavějšími projekty, obsahující základní informace o projektu a jeho lokaci. Rozdělení dle jednotlivých krajů ROP SV. Distribuce v informačních centrech, v nádražních halách, ve vybraných vlakových soupravách Českých drah, atd. Propagace formou PR článků na internetových portálech věnovaných cestování.

34 Spolupráce s Eurocentry, Europe Directy, MMR ČR a Czechtourism Zasílání tiskových zpráv a uveřejňování informací na webu strukturalni-fondy.cz Vkládání fotografií a informací o projektech na mapaprojektu.cz Propagace v rámci soutěže Vyfoť projekt Propagace soutěže pro studenty středních škol Navrhni projekt Možnost propagace na kudyznudy.cz, webovém portálu a Facebook profilu centrály cestovního ruchu Czechtourism.

35 Návrhy na další podpůrné aktivity Víkendy památek Sportujeme s EU/ ROP SV Nepřímá propagace v místě projektu Možnost využití guerilla marketingu

36 Víkendy památek Cílová skupina: široká veřejnost Několik prázdninových víkendů pro návštěvníky na jedné z podpořených památek vždy vstup zdarma. Informační stánek s materiály a drobnými propagačními předměty. Uspořádání doprovodného programu (šermířské nebo taneční vystoupení, dětský skákací hrad) Pozitivní obraz akce je možné podpořit vypravením autobusu pro děti z dětského domova. Zajištění mediálních partnerů. Vytištění letáku s místy, kde akce uskuteční, programem a mapou. Využívat služeb internetových turistických portálů, které mají velkou návštěvnost a uveřejňují informace o cestování zdarma nebo v rámci mediálního partnerství. Prostor pro PR podporu v masmédiích.

37 Sportujeme s EU/ROP SV Obdobný formát akce jako víkendy památek, odehrávající se na sportovištích podpořených z ROP Severovýchod. Cílová skupina: široká veřejnost Možnost uspořádání cyklojízd, inline jízd, sportovních utkáních apod.

38 Nepřímá propagace v místě projektu Cílová skupina: široká veřejnost Potisk zadní strany vstupenek na památkách, ve sportovních centrech, zadní strany skipasů nebo kartiček do knihovny apod. Letáky, respektive papírové prostírání na tácech v restauračních zařízeních u sjezdovek, potisk kelímků apod. Bannery, polepy např. bobové dráhy, zadních stran sedaček lanovky, nebo jiná propagace v místě projektu.

39 Možnost využití guerilla marketingu Mírnější formy GM, které nehraničí s vandalismem např. využití internetových agentů při propagaci soutěží, umístění "pytlů s penězi" u cyklostezek s informační cedulkou "Pro výstavbu této cyklostezky jsme pro vás získali 7 mil. korun z fondů EU apod.

40 Prostor pro vaše dotazy

41 Děkuji za pozornost! Ondřej PETR PETCON s.r.o. Polská 1211/26, Vinohrady, Praha 2 info@petcon.cz

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ A) Povinnost příjemců zajišťovat publicitu projektů 1. Z čeho vyplývá povinnost příjemců podpory dodržovat vizuální identitu ESF/OP LZZ a zajišťovat

Více

Hodnocení realizace Komunikačního plánu ROP Severovýchod 2011-2013. Příloha: XX

Hodnocení realizace Komunikačního plánu ROP Severovýchod 2011-2013. Příloha: XX Hodnocení realizace Komunikačního plánu ROP Severovýchod 2011-2013 Příloha: XX ~ 1 ~ Obsah Seznam zkratek... 2 1. Úvod... 3 1.1 Cíle projektu... 3 1.2 Metodika projektu... 3 1.3 Evaluační otázky... 4 2.

Více

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 - Návrh projektu k 3. 2. 2016 Obsah Obsah... 2 1. KONTEXT... 3 2. CÍLE A VÝSTUPY PROJEKTU... 4 3. POSTUP PŘÍPRAVY PARTICIPAČNÍHO

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE OBJEVTE ZIMNÍ JESENÍK, MĚSTO V SRDCI ZIMNÍ PŘÍRODY

PRAVIDLA SOUTĚŽE OBJEVTE ZIMNÍ JESENÍK, MĚSTO V SRDCI ZIMNÍ PŘÍRODY PRAVIDLA SOUTĚŽE OBJEVTE ZIMNÍ JESENÍK, MĚSTO V SRDCI ZIMNÍ PŘÍRODY Pravidla soutěže o nejlepší videospot zaměřený na propagaci lázeňského města Jeseníku na období zimní sezóny (dále jen soutěž ): Pořadatelem

Více

Charitativní projekt. Ostrava má srdce. k 25 letům tiskárny Printo

Charitativní projekt. Ostrava má srdce. k 25 letům tiskárny Printo Charitativní projekt Ostrava má srdce k 25 letům tiskárny Printo Charitativní projekt Ostrava má srdce k 25 letům tiskárny Printo Druhé pokračování úspěšné kampaně tiskárny Printo. Ostrava má šanci vytvořit

Více

Metodický pokyn - PUBLICITA V 13 MP P 7.1

Metodický pokyn - PUBLICITA V 13 MP P 7.1 Metodický pokyn - PUBLICITA V 13 MP P 7.1 Revize č. Předmět revize Strana Platné od Podpis a datum 1. Doplnění data archivace dokumentů, to je nejméně do 31.12.2021,... Limit 2% na publicitu a propagaci

Více

Marketing. Modul 7 Internetový marketing

Marketing. Modul 7 Internetový marketing Marketing Modul 7 Internetový marketing Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Rada Asociace krajů České republiky 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Projekt Kraje pro bezpečný internet Obsah: 1. Návrh usnesení 2. Popis

Více

Studuj na ISŠ Na Karmeli v Mladé Boleslavi

Studuj na ISŠ Na Karmeli v Mladé Boleslavi Název tématu: Studuj na Název projektu: Studuj na ISŠ Na Karmeli v Mladé Boleslavi Seznam členů týmů: Markéta Dufková Jan Vodák Veronika Šilhartová Martin Khun Karolína Kolocová Pedagogický vedoucí: Ing.

Více

Soutěž o návrh. dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ )

Soutěž o návrh. dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ ) Soutěž o návrh dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ ) Kontaktní osoba: Filip Cabaj Tel.: 267 994 287 Fax: 272 936 597 E-mail: Filip.Cabaj@sfzp.cz Název

Více

Koncepce propagace města Milovice na rok 2013. Motto : ŽIVÉ MĚSTO

Koncepce propagace města Milovice na rok 2013. Motto : ŽIVÉ MĚSTO Koncepce propagace města Milovice na rok 2013 Motto : ŽIVÉ MĚSTO 1) Úvod Propagace Milovic, jako mladého rozvíjejícího se a zajímavého města, je klíčovým bodem celé koncepce. Tvář města se nesmí utopit

Více

1/2014. Obsah. Informace z jednání Rady Vinařského Fondu

1/2014. Obsah. Informace z jednání Rady Vinařského Fondu 1/2014 V tomto čísle vám přinášíme shrnutí hlavních aktivit Vinařského fondu za měsíce leden duben. Navíc přinášíme aktuální fotografie z právě proběhnuvšího Svátku růžových vín v Praze. Obsah Informace

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2015. NÁVRH

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

Celková částka pro tuto výzvu: 127 000 000 Kč v rozdělení dle tabulky č.1

Celková částka pro tuto výzvu: 127 000 000 Kč v rozdělení dle tabulky č.1 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu, vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Programu Iniciativy Společenství EQUAL. Identifikace

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Městský úřad, odbor investic a dotací adresa: Městský úřad Mariánské Lázně, Ruská 155, 353 01 Mariánské Lázně telefon 354 922 111, fax 354 623 186, e-mail muml@marianskelazne.cz,

Více

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 - zpracováno na základě veřejné diskuse Zpracoval: Miroslav Pokorný Strategie rozvoje obce Nová Ves pro období 2011-2016 Tento materiál je výchozím podkladem pro

Více

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI Níže uvedené smluvní strany Koordinátor: Partnerství, o. p. s. SMLOUVA O SPOLUPRÁCI MEZI KRAJI A MĚSTY NA MARKETINGU PRODUKTU LABSKÁ STEZKA Údolní 567/33, 602 00 Brno IČ: 26268817 Odpovědný zástupce: Ing.

Více

Vypracoval: STADION spol. s r.o.

Vypracoval: STADION spol. s r.o. Vypracoval: Obsah Název a logo akce...3 Představení akce...3 Cíle akce...4 Základní údaje o akci...4 Vymezení jednotlivých povinností organizačních a partnerských složek...5 Specifikace výstavních prostor,

Více

1. Úvodní ustanovení. 2. Přehled dotačních titulů. 3. Popis jednotlivých dotačních titulů. JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj

1. Úvodní ustanovení. 2. Přehled dotačních titulů. 3. Popis jednotlivých dotačních titulů. JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj VYHLÁŠKA č. 1/2015 K DOTACÍM PARDUBICKÉHO KRAJE 1. Úvodní ustanovení (1) Tato vyhláška upravuje pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací organizačních

Více

Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 20-05-2011

Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 20-05-2011 Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 20-05-2011 Obsah: stručné představení projektu přehled realizovaných aktivit v R1/P1 dle činností ve schváleném projektu přehled realizovaných aktivit v R1/P2 dle

Více

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Návrh individuálního národního projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém 1. Název projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Anotace projektu Předkládaný projekt navazuje na výsledky systémového

Více

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 HLAVNÍ PARTNER PRO VĚCNÉ DARY Stránka 1 z 12 Identita Celé Česko čte dětem POSLÁNÍ Posláním obecně prospěšné

Více

PUBLICITA v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. dubna 2009

PUBLICITA v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 PUBLICITA v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Obecně k publicitě.. Každý příjemce je povinen informovat příjemce pomoci (cílové skupiny),

Více

Vyhlášení grantového řízení

Vyhlášení grantového řízení ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Odbor pro informování o evropských záležitostech nábřeží Edvarda Beneše 4 118 01 Praha 1 - Malá Strana telefon 221 774 132 fax: 221 774 289 V Praze dne 25.07.2005 Č.j. 14615/05-OEZ

Více

KANCELÁŘ STAROSTY A TAJEMNÍKA

KANCELÁŘ STAROSTY A TAJEMNÍKA nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 21179/2015 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 5 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 15. června 2015 Zápis

Více

Studie proveditelnosti. Marketingová analýza trhu

Studie proveditelnosti. Marketingová analýza trhu Studie proveditelnosti Marketingová analýza trhu Cíl semináře Seznámení se strukturou marketingové analýzy trhu jakou součástí studie proveditelnosti Obsah 1. Analýza makroprostředí 2. Definování cílové

Více

Postup šetření pro rok 2009. Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor veřejného investování

Postup šetření pro rok 2009. Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor veřejného investování Vytvoření adekvátního systému získávání informací o legislativních, zadáváním veřejných zakázek a informací od jednotlivých zadavatelů ohledně přijímání elektronických obchodních praktik Postup šetření

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

Č.j. 1414/SZ/09 Karlovarský kraj tímto vyzývá k podání nabídky

Č.j. 1414/SZ/09 Karlovarský kraj tímto vyzývá k podání nabídky Č.j. 1414/SZ/09 Karlovarský kraj tímto vyzývá k podání nabídky a poskytuje zadávací dokumentaci na veřejnou zakázku: Výběr zpracovatele TV spotů v rámci Individuálního projektu Karlovarského kraje Poskytování

Více

Jak propagovat hlasování #VyRozhodujeteMyPomahame na internetu a sociálních médiích

Jak propagovat hlasování #VyRozhodujeteMyPomahame na internetu a sociálních médiích Jak propagovat hlasování #VyRozhodujeteMyPomahame na internetu a sociálních médiích Proč je důležité využívat internet k propagaci vaší organizace a získání více hlasů? Je to efektivní a levný způsob,

Více

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 1.1. Vymezení způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti definované

Více

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit Číslo klíčové aktivity VI/2 Název klíčové aktivity Vazba na podporovanou aktivitu z PD OP VK Cíle realizace klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

Přechod na digitální televizní vysílání. Pracovní materiál pro potřeby NKS

Přechod na digitální televizní vysílání. Pracovní materiál pro potřeby NKS Přechod na digitální televizní vysílání Pracovní materiál pro potřeby NKS Strategie kampaně Načasování finančních prostředků Role NKS Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR (dále jen NKS

Více

Rámcový rezortní interní protikorupční program

Rámcový rezortní interní protikorupční program III. Rámcový rezortní interní protikorupční program Ministerstvům a dalším ústředním správním úřadům je předkládána osnova představující minimální rámec rezortního interního protikorupčního programu. Její

Více

1. Úvaha na téma Moje osobní motivace k výkonu funkce generálního ředitele ČT

1. Úvaha na téma Moje osobní motivace k výkonu funkce generálního ředitele ČT 2.1. Úvod 2.1.1. Přehled 2.1.1.1. Charakteristika 1. Úvaha na téma Moje osobní motivace k výkonu funkce generálního ředitele ČT Vyhlášení výběrového řízení na funkci generálního ředitele České televize

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

11. Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit

11. Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit 11. Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit 11.1 Obecná pravidla zajišťování publicity projektu Na základě Nařízení Evropské komise (ES) č. 1828/2006 je příjemce povinen informovat příjemce

Více

KLÍČE KE KVALITĚ (METODIKA II)

KLÍČE KE KVALITĚ (METODIKA II) KLÍČE KE KVALITĚ (METODIKA II) Systém metodické, informační a komunikační podpory při zavádění školních vzdělávacích programů s orientací na rozvoj klíčových kompetencí a růst kvality vzdělávání Anotace

Více

Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu Zadávací dokumentace Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu 1. Název veřejné zakázky Název veřejné zakázky Evidenční číslo VZ VZ 2016/430/20 Druh zadávacího řízení Propagace domácího

Více

Zápis ze semináře NNO a fondy Evropské unie pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Mgr. Radka Martínka

Zápis ze semináře NNO a fondy Evropské unie pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Mgr. Radka Martínka Zápis ze semináře NNO a fondy Evropské unie pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Mgr. Radka Martínka Pardubice, Krajský úřad, 21. května 2009 Program: 9:00 Úvodní slovo Mgr. Ing Jana Bražinová, odbor

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

Návrh, zhotovení a dodání tištěných propagačních materiálů

Návrh, zhotovení a dodání tištěných propagačních materiálů Vysočina Tourism, příspěvková organizace vyhlašuje v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina

Více

A. Popis stávajícího stavu a vývoje... 2 B. Přílohy... 5

A. Popis stávajícího stavu a vývoje... 2 B. Přílohy... 5 II. Mimořádná zpráva Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání v České republice Vypnutí zemského analogového televizního vysílání z vysílačů velkého výkonu v územní oblasti Sušice 28. února 2010.

Více

2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Moravská Třebová. Místo: Moravská Třebová Dne: 22. dubna 2015

2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Moravská Třebová. Místo: Moravská Třebová Dne: 22. dubna 2015 2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Moravská Třebová Místo: Moravská Třebová Dne: 22. dubna 2015 Obsah prezentace 1. Organizační pokyny 2. Zhodnocení průběhu prací na projektu

Více

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 realizátor programu: Odbor prevence kriminality Městské policie Liberec Zpracoval : Mgr. Luboš Raisner Předkládá: Mgr. Ladislav Krajčík

Více

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007 Evropský týden mobility Evropský den bez aut 2007 V roce 2007 se česká, moravská a slezská města opět zapojila do celoevropské akce Evropský týden mobility (16. 22. září) a Evropský den bez aut (22. září),

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ města Český Krumlov pro rok 2012

NABÍDKA PARTNERSTVÍ města Český Krumlov pro rok 2012 NABÍDKA PARTNERSTVÍ města Český Krumlov pro rok 2012 Tato nabídka je platná od 2. 4. 2012 do 28. 2. 2013. Data jsou platná k 1. 3. 2012. Plnění bude zajištěno v uvedeném rozsahu v případě, že k datu uzávěrky

Více

PŘÍLOHA Č. 9 PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ INFORMAČNÍCH A PROPAGAČNÍCH OPATŘENÍ. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize:0 Strana 1 z 11

PŘÍLOHA Č. 9 PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ INFORMAČNÍCH A PROPAGAČNÍCH OPATŘENÍ. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize:0 Strana 1 z 11 PŘÍLOHA Č. 9 PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ INFORMAČNÍCH A PROPAGAČNÍCH OPATŘENÍ Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize:0 Strana 1 z 11 1. Pravidla pro provádění informačních a propagačních opatření Na základě

Více

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381 Zápis pracovní schůzky ze dne 19. 4. 2006 Manažerský tým Místo konání: budova MěÚ v ulici Jana Roháče 1381; jednací místnost (č.dveří 48) Materiály: 1. Tisková zpráva Internet pro zdravotně postižené 2.

Více

KUMSP00SGGBK Veřejná zakázka č. 219/2015

KUMSP00SGGBK Veřejná zakázka č. 219/2015 KUMSP00SGGBK Veřejná zakázka č. 219/2015 Smlouva o poskytnutí prostoru v denním tisku pro vydání Moravskoslezských listů dle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V E Ř E J N Á Z A K Á Z K A ÚRR VZ-2012/0002/OKŘ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY dle ust. 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění, dále jen zákon. Regionální rada regionu soudrţnosti

Více

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1 Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1.1 Cíl značky Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt (dále jen značka ) se uděluje výrobkům

Více

Katalog vzdělávání 2015

Katalog vzdělávání 2015 Katalog vzdělávání 2015 Obsah Osobnostní rozvoj... 3 1. Komunikační dovednosti... 3 2. Prezentační dovednosti... 3 3. Lektorské dovednosti a kompetence... 3 4. Vyjednávání v každodenní praxi... 4 5. Jak

Více

Spojujeme cesty neziskovek a firem

Spojujeme cesty neziskovek a firem Spojujeme cesty neziskovek a firem Burza filantropie Burza filantropie je transparentní nástroj k podpoře projektů neziskových organizací, který zároveň nabízí setkání zástupců podnikatelského sektoru,

Více

FOND VYSOČINY NÁZEV GP

FOND VYSOČINY NÁZEV GP RF-04-2009-01, př. 1upr1 Počet stran: 6 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: NÁZEV GP Grantový program na podporu 2) Celkový

Více

Informace nakladatelství

Informace nakladatelství Informace nakladatelství Nabídka publikací Otevřený informační portál pro podnikovou ekologii a ŽP Povinnosti firem v podnikové ekologii Ne každý je nebo chce být odborníkem na problematiku podnikové ekologie.

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 3 Občanské služby Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

TO NEJLEPŠÍ Z PRAXE DIRECT MARKETINGU ČÁST C DIRECT MAILING DRAHOMÍR VIKTORIN 5. 11. 2010

TO NEJLEPŠÍ Z PRAXE DIRECT MARKETINGU ČÁST C DIRECT MAILING DRAHOMÍR VIKTORIN 5. 11. 2010 TO NEJLEPŠÍ Z PRAXE DIRECT MARKETINGU ČÁST C DIRECT MAILING DRAHOMÍR VIKTORIN 5. 11. 2010 Co by jste měli vědět o direct mailingu ANEB, O ČEM SE ČASTO NEMLUVÍ Na počátku bylo slovo Poskytnutí dostatečného

Více

Nabídka reklamního partnerství

Nabídka reklamního partnerství Nabídka reklamního partnerství Střední průmyslová škola chemická Pardubice Vážená paní, vážený pane, dovolte, abychom se na Vás obrátili s žádostí o podporu realizace 7. ročníku soutěže Hledáme nejlepšího

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Realizace vzdělávacích aktivit v Prioritní ose 1 Počáteční vzdělávání V návaznosti na vyhlášení výzev k předkládání individuálních projektů a předložení

Více

VY_32_INOVACE_D 12 08

VY_32_INOVACE_D 12 08 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory

Více

Obchodní podmínky 2 ZADÁVÁNÍ REKLAMY 1.1 1.2. 2.1 Rezervace. 2.2 Objednávka

Obchodní podmínky 2 ZADÁVÁNÍ REKLAMY 1.1 1.2. 2.1 Rezervace. 2.2 Objednávka Obchodní podmínky Platné od 3.6.2009 Obchodní podmínky pro umísťování reklamních sdělení a jiných reklamních prvků na internetový server provozovaný společností Benya IT s.r.o. 1.1 Společnost Benya IT

Více

Systém elektronického zpracování údajů o výzkumných projektech a jejich hodnocení v GA AV

Systém elektronického zpracování údajů o výzkumných projektech a jejich hodnocení v GA AV Systém elektronického zpracování údajů o výzkumných projektech a jejich hodnocení v GA AV Leoš HORNÍČEK Kancelář AV ČR, Praha hornicek@kav.cas.cz INFORUM 2008: 14. konference o profesionálních informačních

Více

Marketing. Modul 3 Zásady marketingu

Marketing. Modul 3 Zásady marketingu Marketing Modul 3 Zásady marketingu Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

Nabídka seminářů Finanční gramotnost

Nabídka seminářů Finanční gramotnost Nabídka seminářů Finanční gramotnost Seminář 45 minut Čas (min.) Aktivita 0-2 Přivítání, představení. Poznámky 3-5 Poznání účastníků: aktivita 4 rohy Všem se položí otázka, na kterou jsou 4 možné odpovědi.

Více

PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD

PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD Indikativní výklad pro plánování aktivit v MAP Příklady možných plánovaných aktivit jsou uvedeny pro inspiraci realizátorům MAP, jak mohou využít MAP pro naplánování aktivit

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, Turnov, Skálova 373, příspěvková organizace. Skálova 373, 511 01 Turnov

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, Turnov, Skálova 373, příspěvková organizace. Skálova 373, 511 01 Turnov Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední uměleckoprůmyslová škola a Vyšší odborná škola, Turnov, Skálova 373, příspěvková organizace Skálova 373, 511 01 Turnov Identifikátor:

Více

5. výzvu k podání žádostí. o nadační příspěvek

5. výzvu k podání žádostí. o nadační příspěvek Nadační fond CESTA KE VZDĚLÁNÍ Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 Nadační fond Cesta ke vzdělání se sídlem Mariánské náměstí 2/2, 110 01 Praha 1 vyhlašuje 5. výzvu k podání žádostí o nadační příspěvek

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ. Strana PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Strana Vyhledávání textu - přidržte klávesu Ctrl, kurzor umístěte na příslušný řádek a klikněte levým tlačítkem myši. 1. Právní předpisy upravující přijímací řízení ke studiu ve střední

Více

Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o. Článek 1 - Všeobecné informace 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky se vztahují na používání webové stránky, tištěných katalogů a dalších publikací

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

Soutěžní řád FLEMA Media Awards 2016

Soutěžní řád FLEMA Media Awards 2016 Soutěžní řád FLEMA Media Awards 2016 Preambule Poslání a cíl soutěže FLEMA Media Awards (dále jen soutěž ) je soutěží o nejlepší mediální kampaně na českém a slovenském trhu. Soutěž hodnotí a oceňuje zejména

Více

Regionální operační program Střední Morava. Podpora cyklostezek a Bikeparků v rámci ROP Střední Morava. Vsetín, 25. 6. 2015

Regionální operační program Střední Morava. Podpora cyklostezek a Bikeparků v rámci ROP Střední Morava. Vsetín, 25. 6. 2015 Regionální operační program Střední Morava Podpora cyklostezek a Bikeparků v rámci ROP Střední Morava Vsetín, 25. 6. 2015 Cíle ROP Střední Morava v oblasti bezmotorové dopravy výstavba regionálně významných

Více

Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje

Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje příloha 1 Partneři memoranda: Ústecký kraj Sídlo: Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Identifikační číslo: 70892156

Více

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Aktuálně se projednává záměr vytvoření městského orientačního systému a regulace reklamy v Miličíně. Cílem je: - zavést pořádek

Více

Marketing. Modul 5 Marketingový plán

Marketing. Modul 5 Marketingový plán Marketing Modul 5 Marketingový plán Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. Veřejná zakázka malého rozsahu na Grafické práce a DTP služby

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. Veřejná zakázka malého rozsahu na Grafické práce a DTP služby ZOOLOGICKÁ ZAHRADA HL. M. PRAHY U TROJSKÉHO ZÁMKU 120/3 171 00 PRAHA 7 IČO: 00064459 DIČ: CZ00064459 WWW.ZOOPRAHA.CZ č.j. ÚKV/0174/15 V Praze dne 21. 1. 2015 Počet listů: 6 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Veřejná

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2015/14276/Hrn/UZ-017 V Písku dne: 09.04.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

II. Termín a lokalizace 1. Soutěž probíhá od 6. 6. 2016 do 7. 7. 2016 23:59:59 hodin. 2. Soutěž probíhá na území České republiky a Slovenska.

II. Termín a lokalizace 1. Soutěž probíhá od 6. 6. 2016 do 7. 7. 2016 23:59:59 hodin. 2. Soutěž probíhá na území České republiky a Slovenska. S Honorem na Colours of Ostrava I. Pořadatel a organizátor soutěže 1. Soutěž na Timeline Honor CZ/SK (dále jen soutěž ) bude probíhat prostřednictvím webových stránek Honor CZ/SK na stránkách www.honor7.cz/colours

Více

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. HS 31/2015. podle 10a zák. č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. HS 31/2015. podle 10a zák. č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení:

Více

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami PŘEVZATO Z MINISTERSTVA FINANCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ministerstvo financí Odbor 39 Č.j.: 39/116 682/2005-393 Referent: Mgr. Lucie Vojáčková, tel. 257 044 157 Ing. Michal Roháček, tel. 257 044 162 Pokyn D -

Více

JARNÍ ŠKOLA NSZM 2005 METODIKA NSZM PODKLADOVÝ MATERIÁL

JARNÍ ŠKOLA NSZM 2005 METODIKA NSZM PODKLADOVÝ MATERIÁL JARNÍ ŠKOLA NSZM 2005 METODIKA NSZM PODKLADOVÝ MATERIÁL POPIS místního/regionálního systému realizace Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 Organizační zázemí zodpovědné osoby a pracovníci PZM a MA21;

Více

Kontrola správnosti sledování a měření objemu vypouštěných odpadních vod dle 92 vodního zákona

Kontrola správnosti sledování a měření objemu vypouštěných odpadních vod dle 92 vodního zákona Kontaktní osoba: Jan Brychta Tel.: 267 994 407 Fax: 272 936 597 E-mail: verejnazakazka@sfzp.cz Zadávací dokumentace dle ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Název veřejné zakázky

Více

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro nájem bytů ve vlastnictví města Tato pravidla se nevztahují Čl. 1 Předmět úpravy a) na služební byty města Pelhřimova

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc Téma: Zaměstnanost a podnikání Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Pro Evropu

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Pro Evropu Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Pro Evropu Cílem programu je zkvalitnit a urychlit přípravu projektů neziskového charakteru podporovaných především ze strukturálních fondů EU

Více

IV. Kategorie Životní styl Magazíny o módě, kosmetice a životním stylu pro ženy i muže vydávané v luxusnějším provedení.

IV. Kategorie Životní styl Magazíny o módě, kosmetice a životním stylu pro ženy i muže vydávané v luxusnějším provedení. ČASOPIS ROKU 2015 Statut 12. ročníku soutěže pořádané Unií vydavatelů Cíl soutěže: Soutěž je zaměřena na to, aby její výsledky pomohly zadavatelům a inzerentům orientovat se na trhu časopisů a soutěž svou

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s.

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel Programu rovného zacházení... 2 1.2.

Více

Veřejná podpora v příkladech

Veřejná podpora v příkladech Veřejná podpora v příkladech Ing. Milena Smeliková Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady Prioritní osa 1 Projekt výstavby silnice, která napojuje obec na nadřazenou silniční

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE I. Smluvní strany Statutární město Jihlava se sídlem: Masarykovo náměstí 1, 586 28 Jihlava IČ: 00286010, DIČ: CZ00286010 zastoupené: bankovní spojení: Česká spořitelna a. s.,

Více

veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje Článek I. Předmět a účel smlouvy

veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje Článek I. Předmět a účel smlouvy S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogram 2.5 Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel č. OLP/1873/2015 schválená Zastupitelstvem

Více

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech:

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech: MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ VYHLAŠUJE DOTAČNÍ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PRO NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A VYSOKOŠKOLSKÁ PRACOVIŠTĚ NA PROJEKTY V OBLASTI ZAHRANIČNÍ POLITIKY ČR A MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ PRO ROK

Více

EVROPSKÁ UNIE Vydání dodatku k Úřednímu věstníku Evropské unie 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670

EVROPSKÁ UNIE Vydání dodatku k Úřednímu věstníku Evropské unie 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 EVROPSKÁ UNIE Vydání dodatku k Úřednímu věstníku Evropské unie 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Informace & on-line formuláře: http://simap.eu.int

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015 *UOHSX007XXVS* UOHSX007XXVS ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

Marketingový plán. Studentská komora Rady vysokých škol

Marketingový plán. Studentská komora Rady vysokých škol Marketingový plán Studentská komora Rady vysokých škol Seminární práce pro předmět Marketing informačních služeb Karolína Kučerová, IV. sem. nav. mgr. LS 2003/2004 Cíl Hlavním cílem marketingových aktivit

Více

GRANTY TGM NA PODPORU ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI V ČESKÉ REPUBLICE I VE SVĚTĚ na období 12.11.2012 12.12.2013

GRANTY TGM NA PODPORU ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI V ČESKÉ REPUBLICE I VE SVĚTĚ na období 12.11.2012 12.12.2013 GRANTY TGM NA PODPORU ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI V ČESKÉ REPUBLICE I VE SVĚTĚ na období 12.11.2012 12.12.2013 INFORMACE O PROJEKTU (velikost polí můžete měnit) 1. Název projektu (pod jakým bude projekt

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní husitská základní umělecká škola Harmonie, o.p.s. se sídlem Bílá 1, 160 00 Praha 6 - Dejvice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD ZUŠ Č.j.: 8/2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více