Veřejná podpora v příkladech

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Veřejná podpora v příkladech"

Transkript

1

2 Veřejná podpora v příkladech Ing. Milena Smeliková Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady

3 Prioritní osa 1 Projekt výstavby silnice, která napojuje obec na nadřazenou silniční síť Výstavba nadjezdu pro pěší a cyklisty Výstavba přechodu pro chodce a dalších bezpečnostních prvků v místě přechodu Cyklistická stezka, která spojuje dvě sousední obce Výstavba nebo modernizace dopravního terminálu pro veřejnou dopravu O veřejnou podporu se nejedná, protože se nejedná o ekonomickou činnost, pro kterou by existoval trh

4 Prioritní osa 1 Výstavba cyklostezky, která napojuje stávající síť cyklostezek na areál soukromého subjektu. V areálu je hotel, aquapark, restaurace, minigolf a lanové centrum. budovaná cyklostezka stávající cyklostezka areál O veřejnou podporu se jedná!

5 Prioritní osa 2 Naučná stezka, která vede historickým centrem města. Má šest zastavení u významných staveb a na významných místech. Zastavení jsou ve formě informačních tabulí, s lavičkou a stojanem na kola. O veřejnou podporu se nejedná, protože se nejedná o ekonomickou činnost, pro kterou by existoval trh Na začátku naučné stezky se nachází restaurace O veřejnou podporu by se zpravidla jednat nemělo Na informačních tabulích budou loga místního pivovaru Zde riziko veřejné podpory hrozí

6 Prioritní osa 2 Aquapark ve městě s 50 tis. obyvateli. V aquaparku je plavecký bazén, bazén s vodními atrakcemi, skluzavky, tobogán, vířivky, sauny, masáže V případě aquaparků se o veřejnou podporu jedná vždy. Jedná se o ekonomickou činnost, pro kterou existuje trh. Aquaparky jsou zpravidla budovány jako turistické atraktivity. Nejedná se o obecnou infrastrukturu.

7 Prioritní osa 2 Bazén jako jednoduchá infrastruktura k zajištění možnosti rekreačního a sportovního vyžití pro místní obyvatele. V rámci bazénu je pouze nutné zázemí jako jsou šatny a sprchy, případně jednoduchá doplňková atrakce (sauna, tobogán). O veřejnou podporu se nejedná. Jiné komerčně zaměřené atrakce nad rámec výše uvedeného slouží jako prostředek pro rozvoj cestovního ruchu a turistiky.

8 Prioritní osa 2 Přestavba a modernizace pobytového zařízení, které poskytuje sociální služby. Čtyřlůžkové pokoje budou přestavěny na dvoulůžkové, dojde k modernizaci sociálního zařízení. V budově bude vystavěn společenský sál. Dále pak obchod s potravinami a drogistických zbožím, který bude pronajat. O veřejnou podporu se nejedná. Není to ekonomická činnost, pro kterou by existoval trh. Pronájem obchodu musí proběhnout transparentním výběrovým řízením.

9 Prioritní osa 2 Předmětem projektu je výstavba ubytovacího zařízení, které bude přizpůsobeno zdravotně postiženým občanům. Vedle ubytovacích a stravovacích kapacit zde bude tenisové hřiště, dětské hřiště, golfový trenažér, vířivka, masáže, solárium. V obci, která má 4 tis. obyvatel, ani v jejím přilehlém okolí se žádné takové ubytovací zařízení nenachází. O veřejnou podporu se jedná. Poskytování ubytování je běžná ekonomická činnost, pro kterou existuje trh. Přizpůsobení zdravotně postiženým občanům je pouze konkurenční výhoda. Neexistence podobného zařízení v okolí není pro posouzení VP relevantní, protože trh je z geografického hlediska mnohem širší pojem.

10 Prioritní osa 2 V základní škole bude vybudováno školní nahrávací studio, které bude sloužit pro rozšířenou výuku hudební výchovy. Činností nahrávacího studia vzniknou hudební nosiče, které budou využívány pro potřeby propagace a zviditelnění volnočasových aktivit žáků školy, případně jako dárky rodičům dětí z hudebních těles, a pro propagaci a zviditelnění činnosti hudebních souborů v partnerských školách v zahraničí. Podpory poskytované školám zařazeným do systému veřejného národního školství (zapsaným do školského rejstříku podle školského zákona) obecně veřejnou podporu nezakládají, neboť primární náplní činností těchto škol je poskytovat vzdělání, což podle Komise není hospodářská činnost. Toto lze aplikovat i na školní nahrávací studio, protože bude využíváno výhradně pro potřeby výuky a samotné školy.

11 Prioritní osa 2 Regenerace brownfiled, kde bude zchátralý objekt přestavěn na budovu, kde bude základní umělecká škola, zájmové spolky (divadelní soubory, skauti ), knihovna, obecní úřad, lékařská ordinace, kadeřnictví, pedikúra, fitness a restaurace. Bude záležet na poměru ekonomických a neekonomických aktivit. Pokud převládají neekonomické aktivity, pak projekt generující příjem. Pokud převládají ekonomické aktivity, pak se jedná o projekt zakládající veřejnou podporu.

12 Prioritní osa 3 V rámci IPRM proběhne revitalizace městského parku. Budou vybudovány plochy pro pěší, cyklostezka využitelná také pro in-line brusle, vykácení a prořezání nevhodných dřevin, nová výsadba, vybudování vodních ploch a altánků. V případě výstavby a revitalizace parku se nejedná o ekonomickou aktivitu, park bude zároveň přístupný pro všechny bez rozdílů, je možné jej považovat za obecnou infrastrukturu. Projekt ani nezahrnuje další aktivity, u kterých by hrozilo riziko veřejné podpory. V tomto případě se tedy o veřejnou podporu jednat nebude.

13 Prioritní osa 3 V rámci IPRM proběhne výstavba víceúčelové haly a venkovního hřiště s cílem nabídnout občanům zázemí pro využití volného času. Víceúčelová hala bude využitelná pro tenis, volejbal, nohejbal, košíkovou případně další míčové hry. Venkovní hřiště bude mít hřiště pro beach volejbal, hřiště pro děti a hřiště pro fotbal. Pokud je projekt možné posoudit jako místního významu a tedy obecnou infrastrukturu, pak veřejnou podporu nezakládá. Pokud by však hřiště svým zaměřením přestavovalo komerční aktivitu, pak se bude jednat o veřejnou podporu.

14 Prioritní osa 3 V kulturním domě bude provedena rekonstrukce společenského sálu. Proběhne kompletní rekonstrukce elektroinstalace, výměna lustrů a dalšího osvětlení, výměna jevištní technologie, výměna topení, ozvučení sálu, rekonstrukce interiéru a podlah, nákup židlí a stolů. Vzhledem k tomu, že žadatel chce pouze rekonstruovat společenské zařízení (respektive jeden sál tohoto společenského zařízení), které má sloužit občanům pro kulturní a společenské aktivity, nebude se zde jednat o veřejnou podporu. Žadatel nechce financovat náklady, které by přímo souvisely s pořádáním konkrétním akcí. Pokud dojde k pronájmu sálu ke komerčním účelů, pak se bude jednat o projekt generující příjmy.

15 Prioritní osa 3 Předmětem projektu je rekonstrukce zastřešeného amfiteátru s letním kinem v obci se 30. tis obyvateli. Pokud budou v letním kině promítány jiné filmy než v ostatních komerčních kinech (např. odpolední pohádky pro děti), případně bude prostor využíván spíš pro pořádání jiných společenských a kulturních činností pro občany města než jako kino, pak projekt veřejnou podporu zakládat nebude. Pokud však bude promítat podobnou skladbu filmů jako komerční kina, pak se může jednat o veřejnou podporu.

16 Prioritní osa 3 Předmětem projektu je rekonstrukce náměstí v okrajové části města. Z kapacitních důvodů parkovacích ploch město rozhodlo, že na dvou třetinách plochy vybuduje parkoviště. Jelikož se jedná o město navštěvované ve velké míře turisty, existuje zde několik soukromých parkovišť. O veřejnou podporu se jednat bude a to s ohledem na realizaci parkoviště. Jelikož ve městě existují soukromá parkoviště, existuje zde trh s parkovacími místy.

17 Prioritní osa 4 V obci existuje multifunkční dům, ve kterém sídlí jak nekomerční aktivity (obecní úřad, ZUŠ, zájmové spolky), tak komerční aktivity (kadeřník, manikúra, solárium, fitness). Předmětem projektu je nadstavba horního patra a vybudování nových prostor pro přemístění a rozšíření knihovny. Jelikož je předmětem projektu pouze vybudování prostor pro knihovnu, která nepředstavuje ekonomickou aktivitu, pak se nejedná o veřejnou podporu.

18 Zdravotnictví Judikatura Evropského soudního dvora označila subjekty vykonávající zdravotnické služby za podniky Nicméně jak vyplynulo ze závěrů jednání s pracovníky Evropské komise odpovědnými za tuto oblast, v případě přiměřených intervencí z veřejných zdrojů ve prospěch podpory budování ordinací praktických lékařů v menších městech by neměly být naplněny zbývající definiční znaky veřejné podpory, tedy nemělo by hrozit narušení soutěže a ovlivnění obchodu mezi členskými státy.

19 Dotazy

20 Děkuji za pozornost

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BOLATICE - oblast FUNGOVÁNÍ OBCE A EKONOMIKA. Zdroj financování. 40 000 Kč. Vlastní. ročně. 5 000 Kč.

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BOLATICE - oblast FUNGOVÁNÍ OBCE A EKONOMIKA. Zdroj financování. 40 000 Kč. Vlastní. ročně. 5 000 Kč. STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BOLATICE - oblast FUNGOVÁNÍ OBCE A EKONOMIKA VYHODNOCENÍ AKČNÍ PLÁN 21-211 Aktivita/projekt STAV Náklady celkové F.1.1.1 Vzdělávání představitelů obce a určených zaměstnanců

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Havlíčkův kraj o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 5 Cestovní ruch - záruka prosperity Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III.3. Název

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015 *UOHSX007XXVS* UOHSX007XXVS ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0922/2015/VZ-45149/2015/532/KSt Brno: 17. prosince 2015 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona

Více

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 - zpracováno na základě veřejné diskuse Zpracoval: Miroslav Pokorný Strategie rozvoje obce Nová Ves pro období 2011-2016 Tento materiál je výchozím podkladem pro

Více

Strategický plán města Bruntál 2008-2013 - Finanční plán (březen 2009)

Strategický plán města Bruntál 2008-2013 - Finanční plán (březen 2009) Strategický plán města Bruntál 008-0 - Finanční plán (březen 009) Priorita Název priority Opatření Název opatření Projekt/Aktivita Celkové náklady Náklady 008 Náklady 009 Náklady 00 Výhled 0- Nositel úkolu

Více

Památky, cestovní ruch a dotace. Zhodnocení a možnosti stávajícího programovacího období, výhled do nadcházejících let

Památky, cestovní ruch a dotace. Zhodnocení a možnosti stávajícího programovacího období, výhled do nadcházejících let Památky, cestovní ruch a dotace Zhodnocení a možnosti stávajícího programovacího období, výhled do nadcházejících let Památky, cestovní ruch a dotace Osnova: Památky jako cíl dotačních příležitostí Bližší

Více

Předpokládaný termín splnění veřejné zakázky

Předpokládaný termín splnění veřejné zakázky Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 1 vyhlášky 232/2012 Sb. pro účely předběžného oznámení veřejného zadavatele dle 86 odst. 2 zákona o veřejných zakázkách Popis potřeb, které mají být splněním Budova

Více

Víceúčelová sportovní hala Modřice Odpovědi na dotazy k architektonické soutěži

Víceúčelová sportovní hala Modřice Odpovědi na dotazy k architektonické soutěži Víceúčelová sportovní hala Modřice Odpovědi na dotazy k architektonické soutěži Dotaz č. 4: V podmínkách je uvedeno, cituji, "Pokud předloží soutěžní návrh jako účastník soutěže více fyzických osob ve

Více

037ncj - NOVÁ CIHELNA JIH, PARDUBICE. S STUDIo. CIHELNA SPORTOVNÍ AREÁL Prů vodní zpráva. Územní studie Leden 2015

037ncj - NOVÁ CIHELNA JIH, PARDUBICE. S STUDIo. CIHELNA SPORTOVNÍ AREÁL Prů vodní zpráva. Územní studie Leden 2015 CIHELNA SPORTOVNÍ AREÁL Prů vodní zpráva Územní studie Leden 2015 Obsah dokumentace Textová část : Průvodní zpráva 1. Vymezení území 2. Rozvoj území 3. Uspořádání území 4. Ochrana a rozvoj hodnot v území

Více

Program rozvoje obce. Lovčice

Program rozvoje obce. Lovčice Program rozvoje obce Lovčice změna č. 1 Obsah: 1. Administrativní, technické a bezpečnostní zajištění chodu obce... 2 2. Bydlení... 2 3. Doprava... 3 4. Kulturní a historické památky... 3 5. Občanská vybavenost...

Více

Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11. SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí

Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11. SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11 Veřejná zakázka SPŠE a VOŠ Pardubice-rekonstrukce elektroinstalace a pomocných slaboproudých sítí Zadávací dokumentace 1. Obchodní podmínky, platební

Více

bv Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Analýza zdrojů systému

Více

ZAKLÁDACÍ LISTINA ÚSTAVU DYS-CENTRUM PRAHA Z. Ú.

ZAKLÁDACÍ LISTINA ÚSTAVU DYS-CENTRUM PRAHA Z. Ú. ZAKLÁDACÍ LISTINA ÚSTAVU DYS-CENTRUM PRAHA Z. Ú. Preambule Ústav je právnická osoba ustavená za účelem provozování společensky užitečné činnosti a poskytování služeb s takovou činností bezprostředně souvisejících

Více

Ministerstvo zemědělství

Ministerstvo zemědělství DOTAČNÍ INFO K 24. 3. 2016 Ministerstvo zemědělství 2.kolo příjmu žádostí z Programu rozvoje venkova 2014-2020 Příjem žádostí bude probíhat pouze prostřednictvím Portálu farmáře v termínu od 3. května

Více

1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace, 360 07, Karlovy Vary. Odloučené pracoviště: MŠ Krymská 12

1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace, 360 07, Karlovy Vary. Odloučené pracoviště: MŠ Krymská 12 1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace, 360 07, Karlovy Vary Odloučené pracoviště: MŠ Krymská 12 Vypracovala: Bc. Kateřina Kalinová, Vedoucí učitelka odloučeného pracoviště

Více

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 realizátor programu: Odbor prevence kriminality Městské policie Liberec Zpracoval : Mgr. Luboš Raisner Předkládá: Mgr. Ladislav Krajčík

Více

Fiche č. 2. Návrat společenského života do venkovských oblastí Rakovnicka. 1. Hlavní opatření III.2.1.2. Občanské vybavení a služby

Fiche č. 2. Návrat společenského života do venkovských oblastí Rakovnicka. 1. Hlavní opatření III.2.1.2. Občanské vybavení a služby Fiche č. 2 Návrat společenského života do venkovských oblastí Rakovnicka 1. III.2.1.2. Občanské vybavení a služby III.2.1.1. Obnova a rozvoj vesnic Záměr: a) zlepšení dopravní a technické infrastruktury

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

Rozpočet obce Bašť pro rok 2015. Stránka 1 z 6. Rozpočet obce Bašť na rok 2015. Příjmy

Rozpočet obce Bašť pro rok 2015. Stránka 1 z 6. Rozpočet obce Bašť na rok 2015. Příjmy Rozpočet obce Bašť na rok 2015 Příjmy paragraf položka text rozpočet Daň z příjmů fyzických osob 1111 ze závislé činnosti 2 500 000,00 1112 OSVČ 150 000,00 1113 kapitálové výnosy 350 000,00 3 000 000,00

Více

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Číslo dokumentu: SPŠEIT 34 _ 2015 _ 1.01 Platnost od: 1. 9. 2015 Nahrazuje: SPŠEIT 34 _ 2012 _ 1.01 Počet listů: 12 Obsah

Více

1. Údaje o zařízení : 2. Popis zařízení : 3. Režimové požadavky:

1. Údaje o zařízení : 2. Popis zařízení : 3. Režimové požadavky: V provozním řádu je stanoven režim dne v mateřské škole, zohledňující věkové a fyzické zvláštnosti dětí, podmínky jejich pohybové aktivity a otužování, režim stravování včetně pitného režimu, způsob vhodného

Více

Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Červen 2008 - Pardubice

Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Červen 2008 - Pardubice Regionální operační program NUTS II Severovýchod Červen 2008 - Pardubice Regionální operační program NUTS II Severovýchod Globální cíl ROP NUTS II Severovýchod Zvýšení kvality fyzického prostředí regionu,

Více

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s.

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. Stanovy spolku I. Úvodní ustanovení 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku : Třebestovice, Kerská 160, PSČ : 289 12, Česká republika 3. KLUB

Více

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu.

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu. oblast podpory: 2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch vyhlášení výzvy: 17. prosince 2007 příjem žádostí: od 2. ledna do 29. února 2008 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet

Více

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady Metodický pokyn výboru MFK č. 1/2008 - rev. 2 Cestovní náhrady 1. ÚVOD Občanské sdružení MFK Dobříš je neziskovovou organizací, která vyvíjí svoji činnost v oblasti sportu, sportovního vyžití mládeže i

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

Příloha č. 01. usnesení z 12. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 17. prosince 2015

Příloha č. 01. usnesení z 12. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 17. prosince 2015 Příloha č. 01 usnesení z 12. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 17. prosince 2015 Zastupitelstvo města schvaluje: I. NÁVRH NA ODKOUPENÍ POZEMKU DO VLASTNICTVÍ MĚSTA STŘÍBRA: Odkoupení pozemku stav.

Více

Základní škola Velký Týnec Provozní řád veřejně přístupné hřiště

Základní škola Velký Týnec Provozní řád veřejně přístupné hřiště 1 Základní škola Velký Týnec Provozní řád veřejně přístupné hřiště Školní sportovní areál je majetkem obce Velký Týnec. Areál provozuje Základní škola Milady Petřkové Velký Týnec. Ředitel školy vydává

Více

Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: dodavatele k předložení nejvhodnější nabídky na výše uvedenou zakázku.

Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: dodavatele k předložení nejvhodnější nabídky na výše uvedenou zakázku. Tišnov dne 5. 8. 2015 Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: NÁZEV AKCE: RENOVACE PODLAHY SPORTOVNÍ HALY SSK TIŠNOV Zadavatel: Název: se sídlem: zástupce: IČO: 18565409 bankovní

Více

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části 20. zasedání dne 24.09. 2014 USNESENÍ č. 176/14/ZMČ k plánu investičních akcí MČ Praha Ďáblice z rozpočtu HMP pro rok 2015 Zastupitelstvo městské

Více

JIŘETÍN POD JEDLOVOU. ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL. Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf

JIŘETÍN POD JEDLOVOU. ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL. Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU JIŘETÍN POD JEDLOVOU POŘIZOVATEL Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf PROJEKTANT A UA - Agrourbanistický ateliér, Praha 6 Šumberova 8 prosinec 2012 NÁZEV ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ

Více

Strategický plán Leader. MAS Partnerství Moštěnka

Strategický plán Leader. MAS Partnerství Moštěnka Strategický plán Leader MAS Partnerství Moštěnka Sedm statečných fiší pro Moštěnku Příloha č. 1 ROZKLAD FICHÍ MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Místní akční skupina Partnerství Moštěnka, o.s. Otevřené partnerství

Více

6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI

6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI MAS Litomyšlsko o.p.s. vyhlašuje 6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI na realizaci projektů v rámci opatření IV.I.2. Realizace místní rozvojové strategie Programu rozvoje venkova ČR, které budou v souladu

Více

Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje Závodní 205, 360 06 Karlovy Vary

Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje Závodní 205, 360 06 Karlovy Vary Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje Závodní 205, 360 06 Karlovy Vary Č.j.: HSKV-1268-1/2011-EKO Karlovy Vary dne 4. 5. 2011 Počet listů: Počet příloh: Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku

Více

DOLNÍ BOJANOVICE okr. Hodonín

DOLNÍ BOJANOVICE okr. Hodonín ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE DOLNÍ BOJANOVICE okr. Hodonín I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Hodonín, odbor rozvoje města Obec AR projekt s.r.o., Hviezdoslavova

Více

Dotazníkové šetření mezi žáky škol o využívání volného času a nabídky aktivit v regionu

Dotazníkové šetření mezi žáky škol o využívání volného času a nabídky aktivit v regionu Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Dotazníkové šetření mezi

Více

18. výzva IROP - Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy

18. výzva IROP - Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy 18. výzva IROP - Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy 11. 2. 2016 Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky 18. výzva - PODPORA BEZPEČNOSTI DOPRAVY A CYKLODOPRAVY

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/6 PROVOZNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ PLÁNU ROZVOJE OBCE OLŠOVEC 2016-2020

VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ PLÁNU ROZVOJE OBCE OLŠOVEC 2016-2020 VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ PLÁNU ROZVOJE OBCE OLŠOVEC 2016-2020 Tento dokument je výstupem Veřejného projednání občanů obce Olšovec k Plánu rozvoje obce Olšovec na roky 2016 2020. Strategický výbor obce navrhnul

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbor rozvoje města Oznámení o zahájení zadávacího řízení zadávací dokumentace Veřejná zakázka malého rozsahu - uzavžené zadávací řízení dle vnitroorganizační směrnice

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu Číslo zakázky Název zakázky: Předmět zakázky: HSUL-1050-05/ÚE-2014 Ozdravné pobyty pro příslušníky HZS Ústeckého kraje Služba Datum vyhlášení zakázky:

Více

I. Úvod. Území MAS Pošumaví. Partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem a multiplikační efekt

I. Úvod. Území MAS Pošumaví. Partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem a multiplikační efekt Partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem a multiplikační efekt PaedDr. Václav Petrus předseda Místní akční skupiny Pošumaví z.s.p.o. říjen 2010 I. Úvod Přednáška si klade za cíl seznámit účastníky

Více

Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici

Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici Provozní řád víceúčelové a školní tělocvičny v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní centrum víceúčelová a školní tělocvična Metyšova 102 514 01 Jilemnice e-mail: hala@sport-jilemnice.cz

Více

íloha . 1: Charakteristika hlavních daní eských zemí v období feudalismu íloha . 2: Da ová soustava SR v roce 1928

íloha . 1: Charakteristika hlavních daní eských zemí v období feudalismu íloha . 2: Da ová soustava SR v roce 1928 Příloha č. 1: Charakteristika hlavních daní českých zemí v období feudalismu 1. Daň majetková základ daně se liší u vrchnosti a poddaných. Zatímco u svobodného obyvatelstva dani podléhají jen nemovitosti

Více

Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014

Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014 1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014 2 Zastupitelstvo kraje č. 74-8/2013/ZK ze dne 23. 9. 2013 Devět fondů Středočeského kraje Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek

Více

VEŘEJNÉ SETKÁNÍ 17.5.2016

VEŘEJNÉ SETKÁNÍ 17.5.2016 VEŘEJNÉ SETKÁNÍ 17.5.2016 PODKLAD PRO PROGRAM ROZVOJE MĚSTA STŘÍBRA Zpracovatel: Centrum pro komunitní práci západní Čechy Americká 29, 301 38 Plzeň Tel./fax: +420 / 377 329 558 E-mail: zapadni.cechy@cpkp.cz

Více

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381

M Ě S T O K A D A Ň Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Mírové nám. 1, 432 01 Kadaň; pracoviště Jana Roháče 1381 Zápis pracovní schůzky ze dne 19. 4. 2006 Manažerský tým Místo konání: budova MěÚ v ulici Jana Roháče 1381; jednací místnost (č.dveří 48) Materiály: 1. Tisková zpráva Internet pro zdravotně postižené 2.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE Zásady činnosti Čl. 1 Organizační řád upravuje: - zásady činnosti a řízení městského úřadu - jejich vzájemné vazby a vztahy Čl. 2 Postavení a působnost městského

Více

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E k výzvě k podání nabídek NÁJEM SKLADOVÝCH A MANIPULAČNÍCH PROSTOR A POSKYTNUTÍ SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E k výzvě k podání nabídek NÁJEM SKLADOVÝCH A MANIPULAČNÍCH PROSTOR A POSKYTNUTÍ SOUVISEJÍCÍCH SLUŢEB Zadavatel: Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání, státní příspěvková organizace Jeruzalémská 957/12 110 00 Praha 1 IČ: 72029455 DIČ: CZ72029455 Zastoupený: Ing. Pavlem Zeleným, ředitelem Z A D Á V

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 1 CESTOVNÍ RUCH A VOLNÝ ČAS Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

Z A D Á N Í. zmìny è. 2. územního plánu sídelního útvaru MILOVICE. okres Nymburk kraj Středočeský. návrh k projednání únor 2008

Z A D Á N Í. zmìny è. 2. územního plánu sídelního útvaru MILOVICE. okres Nymburk kraj Středočeský. návrh k projednání únor 2008 Z A D Á N Í zmìny è. 2 územního plánu sídelního útvaru MILOVICE okres Nymburk kraj Středočeský návrh k projednání únor 2008 Předkládá pořizovatel: Městský úřad 5. května 71, 289 23 nad Labem Ing. Boris

Více

UBYTOVACÍ A STRAVOVACÍ SLUŽBY

UBYTOVACÍ A STRAVOVACÍ SLUŽBY Příloha č. 1.2 Zásad pro udělování a užívání značky ZÁPRAŽÍ originální produkt Certifikační kritéria pro značku ZÁPRAŽÍ originální produkt A. Kritéria pro poskytovatele služeb: UBYTOVACÍ A STRAVOVACÍ SLUŽBY

Více

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2016

Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2016 Projekt Třeboň - Zdravé město PLÁN ZDRAVÍ A KVALITY ŽIVOTA 2016 S o u h r n podnětů veřejnosti a doporučení odborníků pro dlouhodobý rozvoj města. Odpovídá doporučením pro místní Agendu 21 a místní akční

Více

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu.

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu. oblast podpory: 2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch vyhlášení výzvy: 5. května 2008 příjem žádostí: od 5. května do 7. července 2008 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet

Více

Srovnání hospodaření obce Brušperk a obce Nepomuk

Srovnání hospodaření obce Brušperk a obce Nepomuk Srovnání hospodaření obce a obce 1. Úvod Předmětem této seminární práce je zhodnotit a porovnat hospodaření dvou obcí České republiky. Obce jsou porovnávány pomocí výkazů FIN 2-12M za rok 2009, údaje o

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části

Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části Městská část Praha - Ďáblice Rada městské části 102. zasedání dne 11. 8. 2014 USNESENÍ č. 505/14/RMČ k Investičním požadavkům do rozpočtu HMP pro rok 2015 a dále Rada po projednání I. souhlasí s Investičními

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Platnost Fiche pro: 1 kolo příjmu Místní akční skupina Pobeskydí - zájmové sdružení právnických osob Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 4 Cestovní ruch Vymezení Fiche Podpora

Více

Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015

Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015 Zápis č. 02/2015 z jednání Místní komise Štěpnice ze dne 16.02.2015 Přítomni: Mgr. Martykánová, PhDr. Brázda, Mgr. Čoupek, PhD., Bc. Dostálek, p. Víchová, Mgr. Pavlicová, p. Prachman, p. Střelcová Omluven:

Více

Pravidla pro poskytování příspěvků na výstavbu a údržbu cyklistických stezek pro rok 2016. Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI)

Pravidla pro poskytování příspěvků na výstavbu a údržbu cyklistických stezek pro rok 2016. Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) Pravidla pro poskytování příspěvků na výstavbu a údržbu cyklistických stezek pro rok 2016 Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) k naplnění svého účelu ve smyslu 2, odst. 1, písm. h) zákona č. 104/2000

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Realizace vzdělávacích aktivit v Prioritní ose 1 Počáteční vzdělávání V návaznosti na vyhlášení výzev k předkládání individuálních projektů a předložení

Více

Provozní řád školy. Eva Jindřichová, zástupkyně ředitelky školy pro ekonomiku a provoz. Mgr. Renáta Zajíčková, ředitelka školy

Provozní řád školy. Eva Jindřichová, zástupkyně ředitelky školy pro ekonomiku a provoz. Mgr. Renáta Zajíčková, ředitelka školy Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. Adresa: Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, IČ: 281 97 682 tel./fax: +420 251 550 846, e-mail: info@gmvv.cz Provozní řád školy Vypracoval: Schválil: Eva

Více

Komentář k rozpočtu na rok 2016

Komentář k rozpočtu na rok 2016 Komentář k rozpočtu na rok 2016 Rozpočet obce je finanční plán, který slouží k finančnímu a hospodářskému řízení obce. Rozpočet obce je sestaven na jeden kalendářní rok a je zpracován v návaznosti na schválený

Více

Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje

Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje příloha 1 Partneři memoranda: Ústecký kraj Sídlo: Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Identifikační číslo: 70892156

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška města Nejdek č. 4 / 2008 o místních poplatcích Město Nejdek na základě usnesení zastupitelstva č. ZM/197/9/08 ze dne 10.4. 2008 v souladu s ustanovením 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Bydlení a infrastruktura

Bydlení a infrastruktura VIZE B B.1 B.1.1 Štětí = mladé moderní město s tradičním průmyslovým potenciálem, nabízející zdravé životní prostředí, kvalitní bydlení a infrastrukturu, s dostatkem možností pro aktivní trávení volného

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

Regionální operační program Střední Morava. Podpora cyklostezek a Bikeparků v rámci ROP Střední Morava. Vsetín, 25. 6. 2015

Regionální operační program Střední Morava. Podpora cyklostezek a Bikeparků v rámci ROP Střední Morava. Vsetín, 25. 6. 2015 Regionální operační program Střední Morava Podpora cyklostezek a Bikeparků v rámci ROP Střední Morava Vsetín, 25. 6. 2015 Cíle ROP Střední Morava v oblasti bezmotorové dopravy výstavba regionálně významných

Více

Program prevence kriminality na rok 2012

Program prevence kriminality na rok 2012 Program prevence kriminality na rok 2012 Zpracoval : Bc. Lukáš Poruba Předkládá: Mgr. Ladislav Krajčík Projednáno : Obsah : 1. Úvod... 3 2. Východiska... 3 3. Analýza kriminality města. 3 4. Projekty prevence

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 3 Občanské služby Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

MĚSTO BEROUN. DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě Beroun v roce 2016

MĚSTO BEROUN. DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě Beroun v roce 2016 MĚSTO BEROUN DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě Beroun v roce 2016 I. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1 Název: Poskytování dotací na kulturní činnost ve městě

Více

Závěrečná zpráva z veřejného fóra 4. listopadu 2014

Závěrečná zpráva z veřejného fóra 4. listopadu 2014 Závěrečná zpráva z veřejného fóra 4. listopadu 2014 Místo a čas konání: sál polyfunkčního domu, od 18:05 do 20:00 hodin Přítomno: 117 zapsaných Moderování: Ing. Dana Diváková za NSZM, Ing. Lucie Ponicová,

Více

UPLATŇOVÁNÍ A PODOBY PŘÍMÉ FINANČNÍ POMOCI FYZICKÝM OSOBÁM NA ÚROVNI OBCÍ

UPLATŇOVÁNÍ A PODOBY PŘÍMÉ FINANČNÍ POMOCI FYZICKÝM OSOBÁM NA ÚROVNI OBCÍ UPLATŇOVÁNÍ A PODOBY PŘÍMÉ FINANČNÍ POMOCI FYZICKÝM OSOBÁM NA ÚROVNI OBCÍ Mgr. Eva M. Hejzlarová, Ph.D. Katedra Veřejné a sociální politiky FSV UK Konference (O)slaďování Jihlava, 7. 8. března 2013 Motivace

Více

Využi objektů v majetku SMO ve správě MěO Polanka nad Odrou autoři: Ing.arch. Barbora Žufanová, Ing.arch. Mar n Chválek

Využi objektů v majetku SMO ve správě MěO Polanka nad Odrou autoři: Ing.arch. Barbora Žufanová, Ing.arch. Mar n Chválek Využi objektů v majetku SMO ve správě MěO Polanka nad Odrou autoři: Ing.arch. Barbora Žufanová, Ing.arch. Mar n Chválek OSA projekt s.r.o., K a o v a /0, 0 00 Ostrava OVĚŘOVACÍ STUDIE Základní identifikační

Více

Změny dispozic objektu observatoře ČHMÚ v Košeticích

Změny dispozic objektu observatoře ČHMÚ v Košeticích O D Ů V O D N Ě N Í V E Ř E J N É Z A K Á Z K Y Dokument slouží ke správnému zpracování odůvodnění veřejné zakázky podle ustanovení 86 odst. 2 a 156 ZVZ, ve smyslu vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

VÝZVU MĚSTO KROMĚŘÍŽ. vyhlašuje. k předkládání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Kroměříže zóna Jihovýchod

VÝZVU MĚSTO KROMĚŘÍŽ. vyhlašuje. k předkládání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Kroměříže zóna Jihovýchod MĚSTO KROMĚŘÍŽ vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí o dotaci v rámci Integrovaného plánu rozvoje města Kroměříže zóna Jihovýchod v souladu s Integrovaným operačním programem pro období 2007 2013 priorita

Více

KONKURENCESCHOPNOST. CZ.04.3.07/4.1.02 - Konkurenceschopnost

KONKURENCESCHOPNOST. CZ.04.3.07/4.1.02 - Konkurenceschopnost Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha v grantovém schématu

Více

Evidenční číslo: FRO/POV/023088/2015 - KONCEPT. www: http://www.cernolice.net. Obec: Černolice Okres: Praha - západ Pošta: Mníšek pod Brdy

Evidenční číslo: FRO/POV/023088/2015 - KONCEPT. www: http://www.cernolice.net. Obec: Černolice Okres: Praha - západ Pošta: Mníšek pod Brdy Žádost o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy z Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu rozvoje obcí a měst v rámci Tematického zadání

Více

Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1972. II. v. o. Stanovisko vlády ČSSR

Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1972. II. v. o. Stanovisko vlády ČSSR Federální shromáždění Československé socialistické republiky 1972. II. v. o. 5 Stanovisko vlády ČSSR k úmluvám a doporučením přijatým na 55. Mezinárodní konferenci práce Na 55. zasedání Mezinárodní konference

Více

Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader

Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader Místní akční skupina MAS Horňácko a Ostrožsko v souladu se Strategickým plánem Leader na období 2007-2013 s názvem Návrat ke kořenům lidové

Více

Úklidové práce v objektu správy Městského hřbitova Teplice v letech 2015 2016

Úklidové práce v objektu správy Městského hřbitova Teplice v letech 2015 2016 S T A T U T Á R N Í M Ě S T O T E P L I C E náměstí Svobody 2, 415 95 T e p l i c e zastoupené M A G I S T R ÁT E M M Ě S TA T E P L I C E odborem dopravy a životního prostředí Naše značka: ODŽP/116183/2014/Mel/91/H

Více

Výzva k podání cenové nabídky

Výzva k podání cenové nabídky Město Oslavany náměstí 13. prosince 2 664 12 Oslavany IČ: 00282286 Výzva k podání cenové nabídky Město Oslavany ve smyslu 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, Vás za účelem zjištění

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 o systému sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních a stavebních odpadů vznikajících na území obce Byzhradec Obecního zastupitelstvo obce Byzhradec

Více

Co děti, mají si v Litoměřicích kde hrát?

Co děti, mají si v Litoměřicích kde hrát? 1 Kulatý stůl na téma: Co děti, mají si v Litoměřicích kde hrát? 26. 1. 2016 Hrad Litoměřice - Zápis a výstupy - Akce je součástí projektu města Litoměřice READY 21, který je podpořen z Programu švýcarsko

Více

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Aktuálně se projednává záměr vytvoření městského orientačního systému a regulace reklamy v Miličíně. Cílem je: - zavést pořádek

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. vyhlašuje VÝZVU

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. vyhlašuje VÝZVU Č. j.: 2069/2010-41 Č. j.: 32544/2010-41 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí individuálních

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků Občanské sdružení

Více

Dopady NOZ na občanská sdružení. Mgr. Marcela Tomaščáková březen 2015

Dopady NOZ na občanská sdružení. Mgr. Marcela Tomaščáková březen 2015 Dopady NOZ na občanská sdružení Mgr. Marcela Tomaščáková březen 2015 Co se stalo dne 1. 1. 2014 vstoupil v účinnost nový občanský zákoník (zák. č. 89/2012 Sb.) + doprovodná legislativa (např. zákon o veřejných

Více

Stanovy spolku. Yachtclub Pardubice, z.s.

Stanovy spolku. Yachtclub Pardubice, z.s. Stanovy spolku Yachtclub Pardubice, z.s. Úplné znění ke dni 26.3. 2015 čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Yachtclub Pardubice, z.s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku: Třída Míru 65, 530 02 Pardubice

Více

Analýza zdrojů systému sociálních služeb na Horšovskotýnsku a Holýšovsku

Analýza zdrojů systému sociálních služeb na Horšovskotýnsku a Holýšovsku Tato akce je spolufinancována Plzeňským krajem a Evropskou unií v rámci Společného regionálního operačního programu grantové schéma Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji. Analýza zdrojů systému

Více

FÓRUM Zdravého města Ústí nad Labem

FÓRUM Zdravého města Ústí nad Labem Zahájení: FÓRUM Zdravého města Ústí nad Labem Datum konání: středa, 4. 6. 2014 Čas konání: 17:00 19:30 Místo konání: Zákl. škola, Anežky České 702/17, ÚnL (Krásné Březno) Starostka MO Neštěmice Miloslava

Více

Přiznání k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství č.j..

Přiznání k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství č.j.. Úřad městského obvodu Statutární město Pardubice Městský obvod Pardubice VI Odbor správy, sociální a kultury Kostnická 865, Svítkov 530 06 Pardubic Přiznání k místnímu poplatku za užívání veřejného prostranství

Více

S t r á n k a 1 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

S t r á n k a 1 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í S t r á n k a 1 Zadavatel: Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání, příspěvková organizace Jeruzalémská 957/12 110 06 Praha 1 IČ: 72029455 DIČ: CZ72029455 Zastoupený: Mgr. Martinem Machem, ředitelem

Více