v r o ã n í z p r á v a

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "v r o ã n í z p r á v a 1 9 9 9"

Transkript

1 v roãní zpráva 1999

2

3 v roãní zpráva 1999 Metrostav je univerzální stavební spoleãnost, která zaujímá vedoucí postavení v klíãov ch segmentech podzemního stavitelství a Ïelezobetonov ch konstrukcí v âeské republice. PÛsobí jak na domácím, tak na zahraniãním trhu.

4 obsah 4 Kontaktní údaje 6 Profil spoleãnosti 8 Finanãní a provozní ukazatele 10 Metrostav v roce Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 14 Zámûry dal í podnikatelské ãinnosti 16 Zpráva pfiedstavenstva o podnikatelské ãinnosti a stavu majetku spoleãnosti 24 V znamné stavby realizované v roce Majetkové úãasti 31 Statutární orgány a vedení spoleãnosti 34 Zpráva dozorãí rady 35 Zpráva auditora 36 Roãní úãetní závûrka Metrostav a.s. 53 Zpráva auditora ke konsolidované úãetní závûrce 54 Konsolidované v sledky hospodafiení 57 Pfiehled v znamn ch událostí po roãní úãetní závûrce spoleãnosti 58 Informace pro akcionáfie 59 Informace z fiádné valné hromady 60 Organizaãní struktura Metrostav a.s. 62 Adresáfi Tunel Euerwang, SRN

5

6 kontaktní údaje 04 Obchodní jméno spoleãnosti Metrostav a.s. Sídlo spoleãnosti Dûlnická 12, Praha 7, Datum zaloïení spoleãnosti Datum vzniku spoleãnosti Rozhodující pfiedmût ãinnosti Provádûní v ech druhû staveb vãetnû jejich zmûn a kompletních rekonstrukcí se specializací na stavby podzemní, v roba a montáï ocelov ch konstrukcí, inïen rská a poradenská ãinnost v investiãní v stavbû. IâO DIâ Telefon vedení 02/ obchod 02/ tiskov mluvãí 02/ Fax vedení 02/ obchod 02/ vedení hess@metrostav.cz obchod cuc@metrostav.cz Internetová stránka

7 Obrat akciové spoleãnosti Metrostav za rok 1999 dosáhl 7,1 mld. Kã a oproti pfiedchozímu roku vzrostl o 27 %.

8 profil spoleãnosti 06 Obchodní spoleãnost Metrostav a.s. je velká stavební firma schopná zajistit realizaci v ech druhû staveb jak v âeské republice, tak v zahraniãí. Jako akciová spoleãnost byla zapsána do obchodního rejstfiíku v roce Její historie v ak zaãíná jiï v roce 1971, kdy byl zaloïen samostatn subjekt Metrostav národní podnik, jehoï cílem bylo zajistit tehdy poãínající v stavbu metra v Praze. Za svoji existenci Metrostav v Praze postavil 50 km podzemních tras metra s 51 stanicí a stovky dal ích staveb dopravních, obãansk ch, bytov ch a vodohospodáfisk ch od drobn ch staveb aï po kolosy za sta milionû korun. Pfiedmût ãinnosti V prûbûhu témûfi tfiiceti let, a zejména po roce 1990 se z jednoúãelového podniku stala univerzální firma, která si z pûvodního zamûfiení zachovala specializaci na podzemní stavby. Ty je schopna realizovat technologiemi svûtové úrovnû. Firma se dopracovala k dal ím velk m specializacím, kter mi jsou rekonstrukce objektû a Ïelezobetonové konstrukce. Postupnû proniká i do dal ích segmentû trhu, jako jsou silniãní stavby a stavby mostû. Univerzalita se zaãátkem devadesát ch let stala programem a koncem století skuteãností. Postavení na trhu stavebních prací Metrostav a.s. je dnes na ãeském stavebním trhu silnou konkurenceschopnou firmou a respektovan m partnerem. UdrÏuje si vedoucí pozici v podzemním stavitelství, kde ovládá zhruba polovinu ãeského trhu a v znamnou pozici získala v Ïelezobetonov ch konstrukcích, kde je leaderem oboru. Trh oceàuje pfiedev ím spolehlivost spoleãnosti Metrostav, tedy její schopnost dodrïet cenu, termín i dohodnutou kvalitu. Tyto vlastnosti oceàuje i soukrom sektor, kter dnes tvofií polovinu obratu firmy. Velk m ocenûním její práce je nejen obecn zájem privátních investorû, ale zejména zájem velice zku en ch mezinárodních spoleãností, ke kter m patfií napfi. obchodní fietûzce. Pro nû jiï Metrostav odvedl práci za miliardy korun. Územní pûsobnost Spoleãnost disponuje nejvût ím mnoïstvím kapacit v Praze a okolí, zaji Èuje v ak stavby po celém území âeské republiky. V zahraniãí realizuje stavby na Slovensku a ve Spolkové republice Nûmecko. Metrostav jako skupina podnikû Spoleãnost má kapitálovou úãast v fiadû podnikû. Patfií mezi nû jak stavební spoleãnosti, s jejichï pomocí proniká do perspektivních regionû, tak i spoleãnosti developerské, pfies které realizuje své rozvojové aktivity na perspektivním segmentu trhu. Kapitálovû se podílí i na spoleãnostech specializovan ch na velkoobchod se stavebními materiály, v robu a transport betonu, nebo zku ebnictví stavebních materiálû a recyklaci stavebních odpadû.

9 profil spoleãnosti 07 Vefiejná ocenûní Nejlep ím dûkazem práce Metrostavu na vlastní budoucnosti i dobr m doporuãením pro budoucí investory jsou vefiejná ocenûní. V roce 1999 do seznamu cen a ocenûní udûlen ch stavbám, které firma realizovala pfiibyly dal í dva tituly Stavba roku. Firma získala fiadu certifikací pro své klíãové ãinnosti a právo uïívat znaãku Czech Made pro Ïelezobetonové konstrukce. Spoleãnost Metrostav se kaïd rok dobfie umísèuje mezi stavebními podniky v Ïebfiíãcích Czech TOP 100 i âesk ch 200 nejlep ích. Její akcie jsou na BCPP v eobecnû hodnoceny jako stabilní a zájem o koupi majoritního balíku akcií v roce 1999 dokázal, Ïe i na finanãním trhu má jméno firmy dobr zvuk. Spoleãnost Metrostav a.s. je stabilizovaná, dobfie organizovaná a seriózní firma, která cenou, kvalitou i lhûtou v stavby uspokojí kaïdého zákazníka. DrÏíme slovo.

10 finanãní a provozní ukazatele 08 název ukazatele roãní obrat (tis. Kã) hosp. v sledek po zdanûní (tis. Kã) aktiva celkem (tis. Kã) stálá aktiva (tis. Kã) obûïná aktiva (tis. Kã) vlastní jmûní (tis. Kã) základní jmûní (tis. Kã) cizí zdroje (tis. Kã) ostatní pasiva (tis. Kã) prûmûrn pfiepoãten stav zamûstnancû mûsíãní nominální v dûlek (Kã) pfiidaná hodnota na zamûstnance (Kã) zisk na zamûstnance (Kã) vyplacená dividenda (tis. Kã) stavební v roba celkem (tis. Kã) podzemní stavby mimo metro (tis. Kã) metro a stavby návazné (tis. Kã) stavby obãanské a bytové (tis. Kã) stavby prûmyslové a inïen rské (tis. Kã) rekonstrukce (tis. Kã) stavební v roba miliardy Kã podzemní stavby mimo metro metro a stavby návazné stavby obãanské a bytové stavby prûmyslové a inïen rské rekonstrukce , , , , , , ,6

11 obrat miliardy Kã Pfies recesi na trhu stavebních prací si spoleãnost udrïela trend nárûstu obratu a to zejména diverzifikací své ãinnosti , , , , , , , hospodáfisk v sledek miliony Kã Pokles zisku v roce 1999 oproti minul m letûm je zpûsoben mimofiádn mi vlivy v tomto roce , , , , , , ,24 vlastní jmûní miliardy Kã Na základû dlouhodobé strategie si spoleãnost rûstem vlastního jmûní udrïuje nezávislost na cizích zdrojích a tím vytváfií dobré v chozí podmínky pro svûj dal í rûst.

12 metrostav v roce leden Zfiízení divize developersk ch aktivit únor ZaloÏení spoleãnosti SQZ, s.r.o. jedin m zakladatelem, kter m je Metrostav a.s. Otevfiení nové haly v Rudné u Prahy, urãené pro âesk Telecom, a.s. dodávka divize 3 PoloÏení základního kamene vlastní investice Administrativního centra Palmovka Park, budoucího sídla spoleãnosti centrum staví divize 9 bfiezen Dokonãení rekonstrukce ocelového ro tu pod kolejov m svr kem metra v Nuselském mostu zakázka divize 7 duben Pfiestûhování vedení divize 5 do nového objektu Na Zatlance v Praze 5 Neãekané úmrtí místopfiedsedy pfiedstavenstva Ing. Milana Ptáãka Slavnostní poloïení základního kamene pro rekonstrukci Kongresového centra v Praze nová administrativní budova je dodávkou divize 9 Zahájení provozu na rekonstruované stanici metra Námûstí Míru rekonstrukci provádûla divize 6 kvûten Podepsání prvního velkého kontraktu na dodávku silniãního stavitelství stavbu 517 okruh kolem Prahy, úsek epy Ruzynû Pfiedání Obchodního a nákupního centra Kaufland Havífiov zaji Èovala divize 3 ádná valná hromada Do pfiedstavenstva byl zvolen Ing. Vladislav Volenec, za ãleny dozorãí rady Ing. Petr Bratsk a RNDr. Franti ek Vencl, dozorãí radu opustil po skonãení svého funkãního období Ing. Lubor Pavlíãek ãerven Otevfiení pû í cesty od Klárova do Jeleního pfiíkopu za úãasti prezidenta republiky cestu realizovala divize 3 Zahájení ãtyfit denního provûfiování stavu spoleãnosti zájemci o koupi majoritního balíku akcií emitovan ch Metrostavem a.s. pod názvem Due Diligence ãervenec Kolaudace rekonstrukce a pfiístavby budovy Finanãního úfiadu v Praze 5 realizovala divize 1 srpen Zahájení raïby Ïelezniãního tunelu Euerwang Süd v SRN jako subdodávky pro spoleãnost HOCHTIEF provádí divize 5 záfií Zahájení provozu ve kole v Obfiíství rekonstrukci a pfiístavbu dodala divize 1 Otevfiení rekonstruované Masarykovy koleje rekonstrukci provedla divize 1 PropÛjãení znaãky Czech made na provádûní Ïelezobetonov ch konstrukcí Pfiedání diplomû Stavba roku za stavby stanice metra Rajská zahrada a obytného souboru U KfiíÏe Kolaudace Polyfunkãního domu Barrandov dodávky divize 6 fiíjen Otevfiení stanice Hloubûtín trasy IV.B praïského metra Zahájení provozu MAKRO StodÛlky zakázka divize 1 Zahájení provozu MAKRO âern most téï stavûla divize 1 Zahájení provozu Hypermarketu TESCO LetÀany zaji Èovala divize 3 listopad Vznik nové spoleãnosti M D recyklace, a.s. s majoritním podílem Metrostavu.

13 Metrostav je finanãnû zdravá, kapitálovû silná, perspektivní a personálnû dobfie vybavená spoleãnost. Dlouhodobû se fiadí mezi nejlep í stavební firmy v âeské republice. Do roku 2000 vstoupila jako stabilizovaná spoleãnost s dobfie zaji tûn m v robním programem.

14 úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 12 VáÏení akcionáfii, jako kaïdoroãnû dostáváte do ruky bilanci práce jedné z nejvût ích ãesk ch stavebních firem Metrostav a.s. Objem stavebních prací v âeské republice se v roce 1999 dále sníïil, a byl tak pro podnikání ve stavebnictví nepfiízniv. Po cel rok pokraãovala stagnace vefiejn ch zakázek a na trhu chybûly segmenty v jin ch zemích v razné, jako je napfi. bytová ãi prûmyslová v stavba. Metrostav a.s. se v ak s tûmito nepfiízniv mi podmínkami vyrovnala se ctí, a to zejména ze dvou dûvodû: Naplnûním strategického úkolu diverzifikace ãinností, znamenající omezení závislosti na tradiãních zakázkách. V prûbûhu roku byly otevfieny zcela nové perspektivní segmenty a Metrostav a.s. získala první velkou zakázku v silniãním stavitelství stavbu ã. 517 na praïském silniãním okruhu a fiadu zakázek pro obchodní fietûzce. Dobrou spoluprací pfiedstavenstva a managementu spoleãnosti. Pfiedstavenstvo jako v letech minul ch vsadilo na aktivitu managementu a tato deviza se opût osvûdãila. Postavení na trhu Pfiesto, Ïe v dobû pfiípravy této v roãní zprávy nebyly dosud publikovány v echny statistické údaje, je moïné potvrdit, Ïe postavení spoleãnosti v ãeském stavebnictví se dále upevnilo a z hlediska obratu se Metrostav dostal na druhé místo v Ïebfiíãku stavebních firem. Obrat za rok 1999 dosáhl 7,1 mld. Kã a oproti pfiedchozímu roku vzrostl o 27 %. Metrostav a.s. je dnes respektovan m partnerem i konkurentem v celé oblasti ãeského stavebnictví, univerzální stavební firmou a zároveà leaderem v klíãov ch segmentech podzemního stavitelství a Ïelezobetonov ch konstrukcí. DÛkazem je skuteãnost, Ïe v souãasné dobû stavíme nejvût í silniãní tunel v âeské republice (tunel Mrázovka) a velice úspû nû razíme tunely v Nûmecku a na Slovensku. âísla v této v roãní zprávû jednoznaãnû dokazují, Ïe Metrostav a.s. je finanãnû zdravá spoleãnost, která není zatíïena pohledávkami. Dostateãnû o tom vypovídá jak pomûr vlastních a cizích zdrojû, tak dûvûra renomovan ch bankovních domû a konec koncû i stabilita ceny akcií spoleãnosti.

15 úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 13 Hospodáfisk v sledek Hospodáfisk v sledek roku 1999 je niï í neï v roce pfiedcházejícím a odráïí stav celého ãeského trhu. Pokles v ak neznamená sníïení akceschopnosti spoleãnosti, která i v roce 1999 vynakládala pfiimûfiené prostfiedky na pofiízení hmotn ch i nehmotn ch investic. V e zisku v pomûru k dosaïenému obratu je i tak srovnatelná s parametry nejlep ích ãesk ch stavebních firem. Mírn pokles byl pfiedev ím zpûsoben tzv. nepenûïními operacemi ve v kazu ziskû a ztrát. Proces zmûny majoritního vlastníka V roce 1999 probíhal velice nároãn a sloïit proces prodeje majoritního balíku akcií spoleãnosti v dûsledku novely zákona o investiãních spoleãnostech. Znamenal podrobné hodnocení práce orgánû spoleãnosti i celého jejího managementu. S potû ením konstatuji, Ïe i po tûchto dûkladn ch kontrolách byla Metrostav a.s. v emi úãastníky hodnocena jako dobfie fiízená, kapitálovû silná, perspektivní a personálnû dobfie vybavená spoleãnost. Takfika roãní proces hledání kupce majoritního balíku akcií moïná zpûsobil urãitou nervozitu mezi zamûstnanci firmy. Nebyla v ak na místû, vïdyè zmûny majitelû i ve stabilizovaném hospodáfiství b vají bûïn m jevem. Jsem velice rád, Ïe se toto období nijak nepromítlo do ekonomiky spoleãnosti. Naopak, v roce 1999 Metrostav a.s. oproti dfiívûj ím letûm posílila. Stejnû pfiíznivû vyznívá na prahu nového roku konstatování, Ïe je tû nikdy jsme nemûli v robní program tak dobfie zaji tûn konkrétními smlouvami na cel rok, jako se nám podafiilo letos. Metrostav tak vstoupil do roku 2000 jako stabilizovaná spoleãnost s pevn m postavením na trhu. K jeho dal ímu rozvoji pfiispûje i novû koncipovaná podnikatelská strategie. Úspûch spoleãnosti není nikdy podmínûn jen jedním ãinitelem. Proto bych rád podûkoval nejen zamûstnancûm firmy za dobrou práci, ale i projektantûm za dobrá technická fie ení, subdodavatelûm za dobrou spolupráci a investorûm za inspirativní zakázky. Ti v ichni se na na em úspûchu podíleli a v em tedy patfií srdeãné podûkování. Ing. Jindfiich Hess, pfiedseda pfiedstavenstva a generální fieditel

16 zámûry dal í podnikatelské ãinnosti 14 Základním fiídícím dokumentem akciové spoleãnosti Metrostav je její dlouhodobá podnikatelská strategie pro období , schválená pfiedstavenstvem 15. ãervence Základní vizí, o níï se strategie opírá, je pfiemûna Metrostavu jako jedné z nejv znamnûj ích ãesk ch stavebních firem na prosperující stavební firmu, pronikající úspû nû na zahraniãní trhy a do dal ích vhodn ch oborû hospodáfisk ch aktivit souvisících se stavební ãinností. Pfiedstavenstvo stanovilo dva základní strategické cíle: dosahování nadprûmûrné v nosnosti základního jmûní firmy, trval rûst její trïní hodnoty. V sledky dosaïené v roce 1999 potvrdily v souhrnu správnost a nemûnnost základních strategick ch cílû i cílû dílãích strategií pro rok Pro jejich dosaïení jsou nezbytné nûkteré dílãí úpravy, resp. doplnûní strategick ch operací. Kromû roz ífiení aplikace osvûdãen ch metod a nástrojû v marketingu a obchodní politice, které mají zabezpeãit dal í rûst objemu produkce firmy, se hlavní úkoly roku 2000 k zabezpeãení dlouhodobé podnikatelské strategie spoleãnosti soustfieìují do tûchto oblastí: e ení projektu pfiínosû z implementace nového informaãního systému pro zdokonalení systému fiízení a organizace spoleãnosti a sniïování nákladû. Zpracování návrhu opatfiení v oblasti zahraniãního podnikání a jejich promítnutí do strategie, pfiíp. organizace spoleãnosti. Vyhodnocení dosavadních trendû developersk ch aktivit spoleãnosti a optimalizace jejich dal ího v voje. Zdokonalení systému ovlivàování a hodnocení spoleãností s majetkovou úãastí spoleãnosti Metrostav. Aplikace alternativních postupû Metrostavu pro podporu získání velk ch stavebních zakázek financovan ch z privátních zdrojû. Optimalizace firemního systému nakupování materiálû, v konû a sluïeb s cílem sniïování nákladû. Vypracování souhrnné podnikatelské strategie spoleãnosti Metrostav na období koordinované se zámûry majoritních vlastníkû akcií.

17 Základním strategick m cílem spoleãnosti je zajistit nadprûmûrnou v nosnost základního jmûní a trval rûst trïní hodnoty firmy.

18 zpráva pfiedstavenstva o podnikatelské ãinnosti a stavu majetku spoleãnosti 16 V roce 1999 spoleãnost dosáhla v razného rûstu obratu a poprvé od roku 1990 pfiekonala hranici 7 mld. Kã. Tohoto úspû ného v sledku docílila díky zdafiilému prûniku do nov ch trïních segmentû a strukturální adaptací produkãních sil. Situace na trhu stavebních prací Stavební v roba v âeské republice jiï tfii roky po sobû vykazuje meziroãní sníïení objemu prací. Je tû v roce 1995 vzrostlo stavebnictví oproti pfiedchozímu roku o 8,5 %, v roce 1997 v ak jiï stavební práce poklesly o 3,9 %, v roce 1998 o dal ích 7 %. Rok 1999 pokraãoval v sestupném trendu a zaznamenal sníïení o 6,5 %. Ve stál ch cenách je proti roku 1990 objem stavební v roby niï í o cca 20 %. Sestupn trend nastartovalo pfiijetí restriktivních opatfiení v roce Pro stavebnictví to znamenalo ménû vefiejn ch zakázek, a to jak státních, tak obecních. Pokles objemu stavebních zakázek negativnû ovlivnil zejména velké stavební spoleãnosti. V raznû v ak postihl i stfiední a malé spoleãnosti, které jsou závislé na subdodávkách pro velké firmy. Jako celek se ãeské stavebnictví v posledních deseti letech rozvíjelo velice nerovnomûrnû a v porovnání se zemûmi EU má prozatím zcela netypickou strukturu. Zatímco v západní Evropû cca 30 % trhu tvofií v stavba bytû, v âr je to necel ch 15 %. Obdobnû je v âeské republice velice nízk objem v stavby pro prûmysl. Trh tak tvofií pfieváïnû dopravní infrastruktura a obãanské stavby. První z nich v ak komplikuje nejen nedostatek finanãních zdrojû, ale hlavnû sloïit schvalovací proces staveb. Druhá pak postupnû mûní náplà a místo dfiíve ãasté v stavby hotelû a bankovních budov je dnes objemovû nejvût í v stavba pro obchodní sféru, kde trhu vévodí novostavby super a hypermarketû. V bytech pak jednoznaãnû pfievaïuje v stavba na prodej a zcela chybí v stavba nájemních bytû. Postavení Metrostavu Zmûnû struktury stavebního trhu se mimo Metrostav dokázalo pfiizpûsobit jen nûkolik stavebních spoleãností. Metrostav a.s. úspû nû hledala v mûnících se podmínkách nové, perspektivní oblasti a pfiitom si zachovala dobré postavení i v tradiãních segmentech. Stabilní postavení má Metrostav a.s. v podzemním stavitelství. V roce 1999 razila v hlavním mûstû Praze v souãasné dobû v âeské republice nejvût í silniãní tunel Mrázovka, budovala kolektory na Pfiíkopech a úspû nû pracovala i v zahraniãí. Jako v pfiede l ch letech ovládala cca 50 % trhu v oblasti tunelû a podzemního stavitelství v âeské republice. Dobré postavení má na e spoleãnost i v oblasti Ïelezobetonov ch konstrukcí a v posledních nûkolika letech se stala i respektovan m dodavatelem rekonstrukcí památkov ch objektû. V roce 1999 jsme napfi. rekonstruovali NosticÛv palác ãi Palác lechtiãen v Praze na Hradãanech. V loàském roce zaznamenala spoleãnost v razn úspûch v silniãním stavitelství, kdyï získala zakázku na stavbu ã. 517 silniãního okruhu kolem Prahy. Metrostav a.s. tak pûsobí na celém stavebním trhu a v roce 1999 posílila své postavení mezi nejpfiednûj ími spoleãnostmi v oboru. Bytov areál Mrázovka

19

20 zpráva pfiedstavenstva o podnikatelské ãinnosti a stavu majetku spoleãnosti 18 Plnûní strategick ch zámûrû I v roce 1999 pokraãoval proces aktivace vnitfiních faktorû spoleãnosti, na nichï je závisl rûst produkce a efektivnosti, uvaïovan v dlouhodobé podnikatelské strategii spoleãnosti do roku To je dokumentováno skuteãností, Ïe pfies celkov pokles stavební produkce v âeské republice dosáhla spoleãnost v razného rûstu obratu a poprvé od roku 1990 pfiekonala hranici 7 mld. Kã. Tím vyrovnala dluh ve v i obratu z roku 1998 a naplnila strategické úkoly v roby stanovené pro léta 1998 a 1999 v souãtu. Tohoto úspûchu docílila zdafiil m progresivním prûnikem do nov ch trïních segmentû, stanoven ch marketingovou a v robní strategií spoleãnosti. Strukturální adaptace produkãních sil, nutná k dosaïení tohoto v sledku, si na druhé stranû vyïádala urãité vícenáklady. Ty spolu s korekcemi v cenové politice firmy, vynucené stále se zostfiujícím konkurenãním bojem, a s vytváfiením rezerv na ohroïené pohledávky a ocenûní aktiv sníïily tvorbu zisku proti uvaïované prognóze. Pfiesto i v tomto ohledu byl podpofien strategick cíl dosahování nadprûmûrné v nosnosti základního jmûní spoleãnosti. Svou pozitivní roli v tomto kontextu mûlo i plnûní dal ích hlavních úkolû, vypl vajících z dlouhodobé strategie pro rok Jedná se zejména o aktualizaci projektu rozvoje nosn ch stavebních oborû firmy, zavedení systému obchodních informací do uïivatelské praxe, splnûní harmonogramu úkolû pro implementaci nového komplexního informaãního systému firmy, zdokonalení systému nákladov ch kalkulací staveb a jejich vyhodnocování. Uvedené skuteãnosti ve svém souhrnu podporují nemûnnost hlavních cílû dlouhodobé podnikatelské strategie, uveden ch podrobnû ve v roãní zprávû spoleãnosti za rok Konkrétní strategické operace a hlavní úkoly pro rok 2000 smûfiující kjejich naplnûní byly vyhlá eny generálním fieditelem v lednu Obchodní politika Obchodní politika v roce 1999 zaji Èovala poïadavky kladené na ni základními strategick mi cíli, tj. zejména zv ení úãinnosti marketingu. Pfies celkov pokles objemu stavebního trhu dokázala zajistit rûst obratu a otevfiela i nové segmenty, z nichï nejdûleïitûj í je silniãní stavitelství. Po velice dobr ch hospodáfisk ch v sledcích roku 1998, kdy obrat ãinil 5,58 mld. Kã, byl i rok 1999, vzhledem k nelehk m podmínkám trhu, úspû n. Obrat v tomto roce vzrostl o 27 % a dosáhl v e 7,1 mld. Kã. Tato ãísla nejlépe dokládají postavení Metrostav a.s. na trhu stavebních prací. NejenÏe spoleãnost jako jedna z mála svûj obrat v raznû zv ila, ale dokázala to i pfii velké zmûnû v robní náplnû spoleãnosti. Rok 1999 byl prvním rokem od roku 1990, kdy stavba metra ztratila ve struktufie náplnû v razné postavení. Zatímco v roce 1990 ãinilo metro cca 85 % obratu, v posledních letech se podílelo na obratu cca 25 %. V roce 1999 v ak podíl metra na obratu poklesl na nev znamná 4 %. Marketingová ãinnost je integrální souãástí spoleãnosti jako celku a zahrnuje cel ãesk stavební trh. Velké a referenãní zakázky jsou vedeny v centrální databázi jako zakázky celofiremního v znamu, které jsou prûbûïnû sledovány vedením spoleãnosti. Stejnû je vyhodnocován i stav konkurence v oboru a perspektivní segmenty. Mírou úspû nosti marketingové ãinnosti je nejen zaji tûní celkového objemu zakázek, ale i jejich rozloïení v ãase a skladba prací tak, aby nedocházelo v urãitém ãasovém období ke kumulaci nebo k monotematickému soustfiedûní na jeden segment. I v tomto smyslu byla marketingová ãinnost spoleãnosti v uplynulém roce úspû ná.

21 zpráva pfiedstavenstva o podnikatelské ãinnosti a stavu majetku spoleãnosti 19 Obchodní politika pfiední spoleãnosti se nemûïe soustfieìovat jen na bûïn rok, ale horizont jejích aktivit je vzdálenûj í a v pfiedstihu musí zabezpeãovat i dal í léta. V zakázkové ãinnosti se na í spoleãnosti tento úkol plnit podafiilo a v závûru roku 1999 mûla základní objem prací roku 2000 zaji tûn. Zakázkové krytí nového roku bylo pfii tom smluvnû zaji tûno podstatnû lépe neï v letech minul ch. V roba Realizace v ech zakázek ve spoleãnosti Metrostav a.s. se fiídí fiadou vnitropodnikov ch norem, z nichï nejdûleïitûj í jsou: manuál fiízení prûbûhu standardní zakázky (urãuje pfiesn postup od marketingu, pfies realizaci aï po závûreãné vyhodnocení stavby), manuál BOZ (urãuje ve keré podmínky pro ochranu a bezpeãnost práce), pfiíruãka jakosti pro generální dodávku staveb (stanoví pravidla fiízení jakosti). Tyto dokumenty vytváfiejí pfiesná vnitropodniková pravidla, ãímï pfiispívají kdobr m v sledkûm celé spoleãnosti. V roce 1999 spoleãnost realizovala fiadu v znamn ch zakázek v krátk ch lhûtách v stavby a vynikající kvalitû. Potvrdila svoji pozici v podzemním stavitelství na tunelov ch stavbách v âechách (tunel Mrázovka), na Slovensku (tunel Vi Àové) i v Nûmecku (tunel Euerwang). Dosáhla zároveà i dobré povûsti pfii realizaci dvou objektû MAKRO a nejvût í prodejny TESCO v âeské republice v Praze LetÀanech, kde privátní investory uspokojila jak kvalitou, tak nekompromisním dodrïením termínû. Svoje schopnosti prokazovala i pfii stavbû bytov ch objektû a pfii realizaci ostfie sledované stavby administrativní budovy v rámci dostavby Kongresového centra. V roce 1999 byly certifikovány dal í stavební ãinnosti: provádûní silniãních a Ïelezniãních staveb, provádûní chemick ch injektáïí a speciálních nátûrû, provádûní ústfiedního vytápûní objektû. Metrostav a.s. tak mûla ke konci roku 1999 certifikovány v echny své klíãové ãinnosti, vãetnû jiï dfiíve získané certifikace pro generální dodávku staveb. Dobrá práce spoleãnosti se projevila v roce 1999 nejen na vlastním obratu, ale dostalo se jí i fiady ocenûní. Dvû stavby realizované Metrostavem získaly titul Stavba roku, konkrétnû stanice metra Rajská zahrada a obytn soubor U KfiíÏe v Jinonicích. Jako první získala Metrostav a.s. znaãku Czech Made na provádûní Ïelezobetonov ch konstrukcí. Stavba divadla DISK v Praze získala cenu primátora hl. m. Prahy. Zahraniãní podnikání Metrostav a.s. je stoprocentním vlastníkem spoleãnosti Metrostav Slovakia a.s. se sídlem v Bratislavû a na Slovensku má zaloïenu rovnûï svou provozovnu. V Nûmecku byla téï zfiízena provozovna a v Maìarsku obchodní zastoupení. Peãlivû jsou monitorovány trhy v Rusku, Polsku, na Ukrajinû a v dal ích zemích. V roce 1999 probíhala na Slovensku raïba prûzkumné toly dálniãního tunelu Vi Àové. V SRN byla získána zakázka na raïbu tunelu pro vysokorychlostní Ïeleznici Euerwang, kde práce zaãaly v roce 1999 a budou probíhat aï do záfií Byla dokonãena tola elektrárny Sylvensteinsee.

22 zpráva pfiedstavenstva o podnikatelské ãinnosti a stavu majetku spoleãnosti 20 Investice a modernizace Hmotné investice, které v roce 1999 pfiesáhly hodnotu 100 mil. Kã, byly urãeny na podporu hlavních oborû ãinnosti, tedy podzemního stavitelství (nákup vysokov konn ch mechanismû pro raïbu a vystrojení tunelû) a Ïelezobetonové konstrukce (kompletace systémov ch bednûní). Nehmotné investice byly soustfiedûny do informatiky, neboè rozvoj spoleãnosti si vynutil pfiechod na nov informaãní systém. Ve v bûrovém fiízení byl pfiijat systém One World. Tento systém je vyuïíván pfiedev ím v anglosask ch státech a odpovídá postavení a pfiedpokládanému rozvoji spoleãnosti Metrostav. Systém fie í komplexnû úãetnictví, platební styk, investiãní majetek, nákup, skladovou evidenci a stavební zakázku. V roce 1999 byla zahájena ve spolupráci s firmou BSC jeho implementace a poãátkem roku 2000 rutinní provoz. Developerské aktivity Developerská ãinnost umoïàuje vût í diverzifikaci aktiv a roz ífiení pûsobnosti spoleãnosti do dal ího segmentu trhu. Pomáhá optimalizovat portfolio jejích nemovitostí a vytváfií moïnosti stavebních zakázek pro jednotlivé divize. V roce 1999 byl úspû nû dokonãen obytn soubor U KfiíÏe. Pokraãovala v stavba administrativního centra Palmovka Park a byly zahájeny práce na projektu Cibulka. Rozpracováno je nûkolik dal ích projektû, které jsou umísèovány na trhu postupnû. Finanãní situace Pfii hodnocení finanãní situace spoleãnosti je dûleïité posoudit v sledky hospodafiení, finanãní stabilitu a tvorbu dostateãn ch finanãních zdrojû, jako nutné podmínky budoucího rozvoje. Z hlediska hospodafiení Metrostav a.s. dosáhla velmi dobr ch v sledkû v oblasti rûstu celkov ch v konû spoleãnosti a rekordním obratem pfiesahujícím 7,1 mld. Kã se mezi stavebními podniky zafiadila na druhé místo v âeské republice. Dobrou finanãní situaci podniku potvrzují velmi dobré hodnoty ukazatelû finanãní stability. Úvûrovou zadluïenost se podafiilo udrïet na nule. Celková zadluïenost se pohybuje kolem 55 %, coï je pfiimûfiená úroveà pro zachování finanãní stability. V voj úrokového krytí je také pozitivní, pfiedev ím z dûvodu pfiíznivého v voje úrokov ch sazeb v uplynulém roce a niï ích úvûrov ch potfieb, které se t kaly pouze pfieklenutí nedostatku penûïních prostfiedkû v krátk ch ãasov ch intervalech. Zlep ení nastalo v likviditû spoleãnosti. Zv ila se hodnota bûïné likvidity a ke zv ení do lo i v absolutní ãástce provozního kapitálu spoleãnosti. Stabilní finanãní situaci se podafiilo udrïet i zásluhou vyrovnaného cash flow, a to i pfies mírn pokles ãistého zisku a pomûrnû velké investiãní v daje. Tento pokles byl pfiedev ím zpûsoben tzv. nepenûïními operacemi ve v kazu ziskû a ztrát. DÛleÏit m aspektem je také v voj pohledávek. Celkové pohledávky vzrostly v souladu s velmi v razn m rûstem obratu spoleãnosti. Tento jev je vïdy mírnû nebezpeãn z hlediska udrïení finanãní stability a cash flow. Proto mûïeme kladnû hodnotit i dostateãné pokrytí pohledávek opravn mi poloïkami pfii pomûrnû pfiísn ch kritériích. Z hlediska zdrojû financování se podafiilo vytvofiit dostateãnou sumu vlastních zdrojû na krytí investiãních a provozních potfieb spoleãnosti, takïe nebylo nutné pouïít dlouhodobé zdroje financování. Tento v sledek je jasn m dûkazem finanãní stability, protoïe velká stavební firma v âeské republice bez úvûru je opravdu vzácností.

23 vodohospodáfiské stavby 1,30 bytová v stavba 11,17 prûmyslová v stavba 6,51 podíl oborû staveb na celkovém objemu roku 1999 v % Rozdûlení objemu stavební v roby mezi jednotlivé obory staveb dokládá diverzifikaci v robního programu. V roce 1999 mimofiádnû vzrostl podíl obãansk ch staveb, zejména obchodních komplexû a na minimum klesl podíl staveb metra. obãanské stavby 51,62 dopravní stavby 6,17 podzemní stavby hloubené a raïené 18,96 metro 4,27 kvalifikaãní struktura zamûstnancû k nejvy í dosaïené vzdûlání (poãet osob) v % Kvalifikaãní struktura dokládá vysokou úroveà personálu, kter má spoleãnost k dispozici. vysoko kolské (372) 12,5 stfiedo kolské (910) 30,5 vyuãení (1 447) 48,5 základní (253) 8, investice v období v tis. Kã Trend investic v pûtiletém období vykazuje stál rûst a je dokladem snahy spoleãnosti trvale zvy ovat svou trïní hodnotu. nehmotné investice hmotné investice nemovit majetek hmotné investice movit majetek

v r o ã n í z p r á v a 1 9 9 9

v r o ã n í z p r á v a 1 9 9 9 v roãní zpráva 1999 v roãní zpráva 1999 Metrostav je univerzální stavební spoleãnost, která zaujímá vedoucí postavení v klíãov ch segmentech podzemního stavitelství a Ïelezobetonov ch konstrukcí v âeské

Více

Základním strategick m cílem spoleãnosti je zajistit nadprûmûrnou v nosnost základního jmûní a trval rûst trïní hodnoty firmy.

Základním strategick m cílem spoleãnosti je zajistit nadprûmûrnou v nosnost základního jmûní a trval rûst trïní hodnoty firmy. Základním strategick m cílem spoleãnosti je zajistit nadprûmûrnou v nosnost základního jmûní a trval rûst trïní hodnoty firmy. zpráva pfiedstavenstva o podnikatelské ãinnosti a stavu majetku spoleãnosti

Více

Pfiedmluva... 12 Seznam pouïit ch právních pfiedpisû... 14

Pfiedmluva... 12 Seznam pouïit ch právních pfiedpisû... 14 Obsah Pfiedmluva................................................. 12 Seznam pouïit ch právních pfiedpisû.............................. 14 1 PRÁVNÍ ÚPRAVA VEDENÍ ÚâETNICTVÍ........................ 17 1.1

Více

P R O F I L S P O L E

P R O F I L S P O L E PROFIL SPOLEâNOSTI Na stavebním trhu Metrostav operuje jiï 28 let jako samostatn subjekt. Jeho tradice v ak sahá hluboko do historie ãeského stavebnictví a pfies tehdej í Vodní stavby aï k základûm ãeského

Více

Zkratky a úplné názvy pfiedpisû a pokynû pouïívan ch v publikaci... 10. Úvod... 15. 1 Právní úprava spoleãnosti s ruãením omezen m...

Zkratky a úplné názvy pfiedpisû a pokynû pouïívan ch v publikaci... 10. Úvod... 15. 1 Právní úprava spoleãnosti s ruãením omezen m... Zkratky a úplné názvy pfiedpisû a pokynû pouïívan ch v publikaci... 10 Úvod... 15 1 Právní úprava spoleãnosti s ruãením omezen m... 17 1 Sídlo s. r. o. v bytû, kter je v podílovém vlastnictví manïelû...

Více

Na základû provedeného auditu jsme dne 16. bfiezna 2001 vydali k úãetní závûrce zprávu následujícího znûní:

Na základû provedeného auditu jsme dne 16. bfiezna 2001 vydali k úãetní závûrce zprávu následujícího znûní: zpráva auditora / 47 Zpráva auditora Auditorská zpráva pro akcionáfie spoleãnosti Metrostav a.s. Na základû provedeného auditu jsme dne 16. bfiezna 2001 vydali k úãetní závûrce zprávu následujícího znûní:

Více

zpráva pfiedstavenstva

zpráva pfiedstavenstva zp Ekonomické v sledky spoleãnosti, postavení Metrostavu na trhu i vytvofiené pfiedpoklady úspû ného rozvoje spoleãnosti v roce 2001 jsou velice dobré. Komparativní v hodou spoleãnosti je pfiedev ím optimální

Více

a své krédo DrÏíme slovo

a své krédo DrÏíme slovo Metrostav a.s. je dobr m partnerem pro kaïdého investora a své krédo DrÏíme slovo neustále dokazuje svou kaïdodenní ãinností. kdo Metrostav a.s. patfií mezi nejvût í stavební spoleãnosti v âeské republice,

Více

pouïívání certifikátû; ãímï byl poprvé umoïnûn pfiístup externích zákazníkû k interním datûm PRE, souãasnû probíhal projekt www100, kter tato

pouïívání certifikátû; ãímï byl poprvé umoïnûn pfiístup externích zákazníkû k interním datûm PRE, souãasnû probíhal projekt www100, kter tato Transformovna a rozvodna 110/22 kv Chodov v roce 2006 63 pouïívání certifikátû; ãímï byl poprvé umoïnûn pfiístup externích zákazníkû k interním datûm PRE, souãasnû probíhal projekt www100, kter tato zákaznická

Více

Zamûstnanecká politika a sociální program

Zamûstnanecká politika a sociální program ZPRÁVA P EDSTAVENSTVA O PODNIKATELSKÉ âinnosti SPOLEâNOSTI Finanãní stabilita Pfies v e uvedené negativní vlivy se Metrostavu podafiilo ukonãit rok 1998 ve velmi stabilní finanãní situaci. Ukazatele zadluïenosti

Více

OBSAH. Principy. Úvod Definice událostí po datu úãetní závûrky Úãel

OBSAH. Principy. Úvod Definice událostí po datu úãetní závûrky Úãel 23 POSOUZENÍ NÁSLEDN CH UDÁLOSTÍ OBSAH Principy Úvod Definice událostí po datu úãetní závûrky Úãel âinnosti Identifikace událostí do data vyhotovení zprávy auditora Identifikace událostí po datu vyhotovení

Více

a své krédo DrÏíme slovo

a své krédo DrÏíme slovo Metrostav a.s. je dobr m partnerem pro kaïdého investora a své krédo DrÏíme slovo neustále dokazuje svou kaïdodenní ãinností. kdo Metrostav a.s. patfií mezi nejvût í stavební spoleãnosti v âeské republice,

Více

OBSAH 1 Úvod do ekonomie 2 Základní v chodiska a kategorie ekonomické vûdy 3 Principy hospodáfiské ãinnosti 4 Trh a trïní mechanizmus

OBSAH 1 Úvod do ekonomie 2 Základní v chodiska a kategorie ekonomické vûdy 3 Principy hospodáfiské ãinnosti 4 Trh a trïní mechanizmus OBSAH 1 Úvod do ekonomie............................... 15 1.1 Pfiedmût, metoda a nûkteré charakteristiky ekonomie. 15 1.2 Definice ekonomické vûdy...................... 16 1.3 K metodû ekonomické vûdy.....................

Více

Metrostav a.s. 04 Základní ukazatele 05 Profil spoleãnosti 06 V znamné události roku 2001 08 Úvodní slovo

Metrostav a.s. 04 Základní ukazatele 05 Profil spoleãnosti 06 V znamné události roku 2001 08 Úvodní slovo OBSAH Metrostav a.s. 04 Základní ukazatele 05 Profil spoleãnosti 06 V znamné události roku 2001 08 Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 10 Orgány spoleãnosti 12 Vedení spoleãnosti 16 Organizaãní struktura

Více

3 Statutární orgány. 4 Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva. 6 Organizaãní struktura. 7/8 Personalistika. 9/10 V robní a obchodní ãinnost

3 Statutární orgány. 4 Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva. 6 Organizaãní struktura. 7/8 Personalistika. 9/10 V robní a obchodní ãinnost O b s a h 3 Statutární orgány 4 Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 6 Organizaãní struktura 7/8 Personalistika 9/10 V robní a obchodní ãinnost 11/12 Systém kvality a jakosti 13 V kaz zisku a ztrát 14

Více

Více prostoru pro lep í financování.

Více prostoru pro lep í financování. LET NA TRHU Více prostoru pro lep í financování. LET NA TRHU LET NA TRHU LET NA TRHU Dimension specialista na firemní i spotfiebitelské financování Zku en a siln finanãní partner Koncern Dimension je jednou

Více

6. DLOUHODOBÝ FINANČNÍ MAJETEK

6. DLOUHODOBÝ FINANČNÍ MAJETEK 6. DLOUHODOBÝ FINANČNÍ MAJETEK POSTUPY YHODNOCENÍ RIZIK Obecné principy Pfiedmûtem této kapitoly je dlouhodob finanãní majetek, tedy akcie a kapitálové úãasti, dluhopisy, dlouhodobé vklady, pûjãky propojen

Více

Z P R ÁVA D O Z O R â Í R A D Y

Z P R ÁVA D O Z O R â Í R A D Y ZPRÁVA DOZORâÍ RADY Dozorãí rada akciové spoleãnosti Metrostav, jako nejvy í kontrolní orgán spoleãnosti ze zákona, touto zprávou pfiedkládá akcionáfiûm v sledky své kontrolní ãinnosti za období od fiádné

Více

Seznam souvisejících právních pfiedpisû... 16

Seznam souvisejících právních pfiedpisû... 16 Seznam souvisejících právních pfiedpisû............................... 16 Danû DaÀ z pfiíjmû fyzick ch osob obecnû............. 23 Dílãí základy.................................. 23 V daje (náklady) u

Více

právních pfiedpisû Libereckého kraje

právních pfiedpisû Libereckého kraje Strana 169 Vûstník právních pfiedpisû Libereckého kraje âástka 1/2008 Roãník 2010 VùSTNÍK právních pfiedpisû Libereckého kraje âástka 5 Rozesláno dne 13. srpna 2010 O B S A H 2. Rozhodnutí hejtmana Libereckého

Více

V roãní zpráva ORGANIZÁTOR TRHU S CENN MI PAPÍRY

V roãní zpráva ORGANIZÁTOR TRHU S CENN MI PAPÍRY V roãní zpráva 1 ORGANIZÁTOR TRHU S CENN MI PAPÍRY V r o ã n í z p r á v a R M - S Y S T É M, a. s. 1 Obsah Profil spoleãnosti 3 Základní údaje o spoleãnosti 5 Základní ukazatele 6 Úvodní slovo 8 Strategie

Více

v ý r o č n í z p r á v a 2 0 0 0

v ý r o č n í z p r á v a 2 0 0 0 výročnízpráva 2 0 0 0 o b s a h slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 4 profil a strategie spoleãnosti 5 zpráva dozorãí rady 8 orgány spoleãnosti 9 finanãní ãást 10 zpráva auditora 23 3 VáÏení obchodní pfiátelé,

Více

5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) 6. VÝVOJ NÁKLADŮ NA VODNÉ, VODU PŘEDANOU A STOČNÉ (v tis. Kč) 7. VÝVOJ POČTU ZAMĚSTNANCŮ

5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) 6. VÝVOJ NÁKLADŮ NA VODNÉ, VODU PŘEDANOU A STOČNÉ (v tis. Kč) 7. VÝVOJ POČTU ZAMĚSTNANCŮ 5. ČIŠTĚNÍ A FAKTURACE ODPADNÍCH VOD (v tis. m 3 ) Voda čištěná 9.139 8.895 8.547 8.699 7.874 90,5 Fakturace - domácnosti - ostatní 1.829 2.935 1.697 2.738 Celkem 4.764 4.435 4.109 3.953 3.904 98,8 1.646

Více

Ministerstvo zemûdûlství Úsek lesního hospodáfiství. Zpráva. o stavu lesa. a lesního hospodáfiství. âeské republiky SOUHRN

Ministerstvo zemûdûlství Úsek lesního hospodáfiství. Zpráva. o stavu lesa. a lesního hospodáfiství. âeské republiky SOUHRN Ministerstvo zemûdûlství Úsek lesního hospodáfiství Zpráva o stavu lesa a lesního hospodáfiství âeské republiky SOUHRN Stav k 31. 12. 2002 Podíl lesního hospodáfiství na tvorbû HPH stagnoval Vlivem poklesu

Více

právních pfiedpisû Karlovarského kraje

právních pfiedpisû Karlovarského kraje Strana 1 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001 Roãník 2010 VùSTNÍK právních pfiedpisû Karlovarského kraje âástka 1 Rozesláno dne 8. dubna 2010 O B S A H 1. Nafiízení Karlovarského kraje,

Více

P ŘÍLOHA I. FINANČNÍ ZPRÁVA

P ŘÍLOHA I. FINANČNÍ ZPRÁVA P ŘÍLOHA I. FINANČNÍ ZPRÁVA R OZVAHA K 31 PROSINCI 2001 - AKTIVA v tisících Kã. PoloÏka BûÏné úãetní období Min. úã. období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 4 770 519-2 244 861 2 525 658 2 673

Více

Vûstník. právních pfiedpisû Pardubického kraje. âástka 8 Rozesláno dne 30. prosince 2006

Vûstník. právních pfiedpisû Pardubického kraje. âástka 8 Rozesláno dne 30. prosince 2006 Strana 301 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001 Roãník 2006 Vûstník právních pfiedpisû Pardubického kraje âástka 8 Rozesláno dne 30. prosince 2006 O B S A H Nafiízení hejtmana Pardubického

Více

Obsah. âást I Koncepãní základy

Obsah. âást I Koncepãní základy âást I Koncepãní základy 1 Doplnûní systému fiízení controllingem..................... 27 1.1 Podnikové fiízení jako systém.......................... 27 1.1.1 Podnik jako systém............................

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa Jméno,

Více

V r o ã n í z p r á v a 2 0 0 0 2 0 0 0

V r o ã n í z p r á v a 2 0 0 0 2 0 0 0 V roãní zpráva 2000 2 0 0 0 OBSAH 3 2 Tato v roãní zpráva byla sestavena podle zákona ã. 563/1991 Sb., o úãetnictví, ve znûní pozdûj ích pfiedpisû, podle zákona ã. 591/1992 Sb., o cenn ch papírech, ve

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa vyhnisova@olympik.cz

Více

Výroční zpráva OKD, a.s. za rok 2001

Výroční zpráva OKD, a.s. za rok 2001 Vážení akcionáři, vážené dámy a pánové, Výroční zpráva OKD, a.s. za rok 2001 výtah otevíráte stránky výroční zprávy společnosti, jejíž nosnou a dominantní činností je těžba, úprava, zušlechťování a prodej

Více

ale ke skuteãnému uïití nebo spotfiebû dochází v tuzemsku, a pak se za místo plnûní povaïuje tuzemsko.

ale ke skuteãnému uïití nebo spotfiebû dochází v tuzemsku, a pak se za místo plnûní povaïuje tuzemsko. Místo plnûní pfii poskytnutí telekomunikaãní sluïby, sluïby rozhlasového a televizního vysílání a elektronicky poskytované sluïby zahraniãní osobou povinnou k dani osobû nepovinné k dani ( 10i zákona o

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní Ulice Obec Větřní PSČ 382 11 E-mail Internetová adresa www.jip.cz Tel.

Více

Zkratky a úplné názvy pfiedpisû pouïit ch v publikaci...8. Úvod... 11. 1 Právní pfiedpoklady podnikání zahraniãních osob v âr...

Zkratky a úplné názvy pfiedpisû pouïit ch v publikaci...8. Úvod... 11. 1 Právní pfiedpoklady podnikání zahraniãních osob v âr... Zkratky a úplné názvy pfiedpisû pouïit ch v publikaci...8 Úvod... 11 1 Právní pfiedpoklady podnikání zahraniãních osob v âr... 15 1 Zahraniãní osoba z Arménie podnikající v âr zápis v obchodním rejstfiíku...

Více

Výroční zpráva OKD, a.s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. za rok 2002 výtah

Výroční zpráva OKD, a.s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. za rok 2002 výtah Výroční zpráva OKD, a.s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. za rok 2002 výtah Vážení akcionáři, vážené dámy a pánové, Výroční zpráva společnosti OKD, a. s., člen koncernu KARBON INVEST, a. s. prezentuje

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Ulice Přadlácká 89 Obec Broumov PSČ 550 17 E-mail veba@veba.cz Internetová

Více

Rozvaha firmy YAZ, s.r.o období 2009-2012

Rozvaha firmy YAZ, s.r.o období 2009-2012 Rozvaha firmy YAZ, s.r.o období 2009-2012 Rozvaha v plném rozsahu (tis. Kč) 2012 2011 2010 2009 AKTIVA CELKEM 2 133 720 1 943 174 1 850 647 1 459 933 A. POHLEDÁVKY ZA UPSANÝ VLASTNÍ KAPITÁL B. DLOUHODOBÝ

Více

Příloha 1: Rozvaha v plném rozsahu ( tis. Kč ) AKTIVA v Kč za období řádek a b c

Příloha 1: Rozvaha v plném rozsahu ( tis. Kč ) AKTIVA v Kč za období řádek a b c Příloha 1: Rozvaha v plném rozsahu ( tis. Kč ) AKTIVA v Kč za období řádek 2 009 2 010 2 011 2 012 2 013 2 014 2 015 2 016 2 017 2 018 2 019 AKTIVA CELKEM (ř.02+03+28+55) 1 1 100 10 732 11 301 11 840 12

Více

Finanční část. Rozvaha v plném rozsahu - AKTIVA (tis. Kč) k:

Finanční část. Rozvaha v plném rozsahu - AKTIVA (tis. Kč) k: 33 Výroční zpráva 2013 Finanční část Rozvaha v plném rozsahu - AKTIVA (tis. Kč) k: 31.12.2013 Název účetní jednotky: Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. IČ: 49454544 Označ. AKTIVA č. řád. Běžné účetní

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2014 ( v tisících Kč )

ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2014 ( v tisících Kč ) ROZVAHA v plném rozsahu ( v tisících Kč ) Obchodní firma a sídlo Geewa a.s. Identifikační číslo Sokolovská 366/84 186 00 Praha 8 256 17 036 Česká republika Označ. A K T I V A řád. Běžné Brutto Korekce

Více

Zkratky a úplné názvy pfiedpisû pouïit ch v publikaci... 10. Úvod... 11

Zkratky a úplné názvy pfiedpisû pouïit ch v publikaci... 10. Úvod... 11 Zkratky a úplné názvy pfiedpisû pouïit ch v publikaci... 10 Úvod... 11 1 Novela zákona o DPH od 1. 4. 2011... 13 1 Oblasti, kter ch se t ká novela zákona o DPH... 19 2 Zmûny zákona o DPH spoãívající ve

Více

Zpráva pfiedstavenstva o podnikatelské ãinnosti spoleãnosti a stavu jejího majetku

Zpráva pfiedstavenstva o podnikatelské ãinnosti spoleãnosti a stavu jejího majetku Zpráva pfiedstavenstva o podnikatelské ãinnosti spoleãnosti a stavu jejího majetku V voj spoleãnosti v roce 2003 Spoleãnost Metrostav a.s. podniká pfieváïnû v oblasti stavební v roby. V roce 2003 pokraãoval

Více

pfiíloha C,D 755-838 29.3.2005 16:13 Stránka 805 Strana 805 Vûstník právních pfiedpisû Královéhradeckého kraje âástka 7/2004

pfiíloha C,D 755-838 29.3.2005 16:13 Stránka 805 Strana 805 Vûstník právních pfiedpisû Královéhradeckého kraje âástka 7/2004 pfiíloha C,D 755-838 29.3.2005 16:13 Stránka 805 Strana 805 Vûstník právních pfiedpisû Královéhradeckého kraje âástka 7/2004 pfiíloha C,D 755-838 29.3.2005 16:13 Stránka 806 âástka 7/2004 Vûstník právních

Více

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669 Dle vyhlášky MF ČR č.500/2002 Sb. Rozvaha Účetní jednotka doručí v plném rozsahu Název a sídlo účet.jednotky účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání na daň z příjmů (v celých tisících Kč)

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2004 (v tisících Kč) Rok Měsíc IČ Obchodní firma a sídlo Na Bílé 1231 565 01 Choceň Česká republika 2004 12 49286854 Označ. A K T I V A řád. Běžné účetní Min.účetní

Více

Rozvaha (v plném rozsahu)

Rozvaha (v plném rozsahu) a dlouhodobé). Pfiitom je nutné uvést pohledávku a závazek v rozvaze dle zb vající doby splatnosti (ne podle doby splatnosti, kterou mûla pohledávka, popfi. závazek v okamïiku vzniku nebo pofiízení). MÛÏe

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2 Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky BREDERODE a.s. za období 01.01.2012 31.12012 (v celých

Více

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů Základní údaje IČ 45192570 Obchodní firma Lázně Teplice nad Bečvou a. s. Ulice Obec Teplice nad Bečvou č.p. 63 PSČ 753 51 E-mail

Více

Příloha č. 1: Vertikální analýza rozvahy

Příloha č. 1: Vertikální analýza rozvahy Příloha č. 1: Vertikální analýza rozvahy Označ. 2012 Vertikální analýza 2012 AKTIVA CELKEM 001 242 229 274 515 290 011 266 109 269 096 100% 100% 100% 100% 100% A. Pohledávky za upsaný základní kapitál

Více

ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky Central Europe Holding dne: 1.7.2014 a.s. Podací číslo: 4834913 1. 1. 2013 31.12.

ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky Central Europe Holding dne: 1.7.2014 a.s. Podací číslo: 4834913 1. 1. 2013 31.12. ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky dne: 1.7.2014 Podací : 4834913 Heslo zjištění stavu: 8b989883 Stav podání: vyřízeno otisk podacího razítka k...... 3... 1....... 1... 2......

Více

V roãní zpráva za rok 2001

V roãní zpráva za rok 2001 Fio, druïstevní záloïna SenováÏné námûstí 24, Praha 1 www. fio.cz fio@fio.cz V roãní zpráva za rok 2001 Úvod VÁÎENÍ âlenové, VÁÎENÉ âlenky, v roce 2001 do lo ke zlep ení situace v sektoru druïstevních

Více

Zkratky a úplné názvy pfiedpisû a pokynû pouïívan ch v publikaci...12. Úvod...15

Zkratky a úplné názvy pfiedpisû a pokynû pouïívan ch v publikaci...12. Úvod...15 Zkratky a úplné názvy pfiedpisû a pokynû pouïívan ch v publikaci...12 Úvod...15 1 V eobecnû k podnikání fyzické osoby...17 1.1 Podnikatel a podnikání...17 1.2 Podnikatel a vedení úãetnictví...18 1 Zahájení

Více

ke dni 31.12.2012 Bytové družstvo Ciolko 45567 (V tisících Kč,h na 0 des. míst)

ke dni 31.12.2012 Bytové družstvo Ciolko 45567 (V tisících Kč,h na 0 des. míst) . VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jedn. ke dni 31.12.2012 Bytové družstvo Ciolko 45567 (V tisících Kč,h na 0 des. míst) Sídlo nebo bydliště účetní jednotky a

Více

Zkratky a úplné názvy pfiedpisû... 7 Úvod... 8

Zkratky a úplné názvy pfiedpisû... 7 Úvod... 8 Obsah Zkratky a úplné názvy pfiedpisû... 7 Úvod... 8 1 V eobecnû k podnikání fyzické osoby... 11 1.1 Podnikatel a podnikání... 11 1.2 Podnikatel a zákon o úãetnictví... 11 1 Obrat podnikatele za rok 2006

Více

Roãní zpráva 2003 Metrostav a.s.

Roãní zpráva 2003 Metrostav a.s. Roãní zpráva 2003 Metrostav a.s. Obsah 04 Profil spoleãnosti 06 Skupina DDM Group v roce 2003 08 Základní ukazatele 10 Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 12 V znamné události roku 2003 14 V znamné

Více

Poznámky k současné situaci podniku

Poznámky k současné situaci podniku Poznámky k současné situaci podniku Název podniku: Plzeňský Prazdroj, a.s. OKEČ: Rozvaha v plném rozsahu (k 31.12. v tis. Kč ) AKTIVA 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 AKTIVA CELKEM 0 0 0 15,170,444

Více

ROZVAHA Czech Airlines Technics, a.s. v plném rozsahu IČ 27145573 k datu Jana Kašpara 1069/1 31.12.2013 160 08 Praha 6 - Ruzyně (v tisících Kč) 31.12.2013 31.12.2012 Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM

Více

Příloha č. 1: Rozvaha společnosti MBNS KOVÁRNA, s.r.o. pro rok 2006

Příloha č. 1: Rozvaha společnosti MBNS KOVÁRNA, s.r.o. pro rok 2006 Příloha č. 1: Rozvaha společnosti MBNS KOVÁRNA, s.r.o. pro rok 2006 ROZVAHA 2006- hodnoty netto v tis. Kč Běžné obd. Minulé obd. 2006 2005 AKTIVA CELKEM 69 157 59 774 A. Pohledávky za upsaný základní kapitál

Více

Právnû úãetní povinnosti úãetních jednotek

Právnû úãetní povinnosti úãetních jednotek 2 Právnû úãetní povinnosti úãetních jednotek Povinnosti úãetní jednotky Úãetním jednotkám je ukládána fiada povinností, a to nejen úãetními pfiedpisy, ale i dal ími zákony souvisejícími s podnikáním. Podnikatelé

Více

V roãní zpráva za rok 1999

V roãní zpráva za rok 1999 V roãní zpráva za rok 1999 âeská exportní banka, a.s. V roãní zpráva za rok 1999 âeská exportní banka, a.s. OBSAH Úvodní slovo prvního místopfiedsedy pfiedstavenstva 4 Základní údaje o âeské exportní

Více

ROZVAHA. Lesy voda. Náměstí 36 +9 450 3 736 +5 714 +4 964 +4 381 3 607 +774 +364 +66 18 +48 +54 +66 18 +48 +54 +4 315 3 589 +726 +310

ROZVAHA. Lesy voda. Náměstí 36 +9 450 3 736 +5 714 +4 964 +4 381 3 607 +774 +364 +66 18 +48 +54 +66 18 +48 +54 +4 315 3 589 +726 +310 ROZVAHA k...... 3.... 1...... 1... 2...... 2.... 0... 1... 4.......... Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Lesy voda s.r.o. IČ v tisících Kč 2 5 9 7 4 2 2 0 Sídlo nebo bydliště účetní jednotky

Více

PROZAPO a.s. Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč)

PROZAPO a.s. Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) Upozornění: Opis pouze pro potřebu poplatníka ke kontrole elektronicky odeslaných údajů, nelze jej použít Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: jako součást účetní závěrky, bude-li přiznání

Více

1.8 Budoucnost manaïersk ch kompetencí v âeské republice

1.8 Budoucnost manaïersk ch kompetencí v âeské republice 1.8 Budoucnost manaïersk ch kompetencí v âeské republice Souãasn manaïer ví, Ïe t mová práce a nepfietrïité uãení jsou ãasto skloàovan mi moderními pfiístupy k fiízení, pfiesto se stále více izoluje od

Více

A Uspořádání a označování položek rozvahy

A Uspořádání a označování položek rozvahy Přílohy 2 A Uspořádání a označování položek rozvahy AKTIVA CELKEM A. Pohledávky za upsaný základní kapitál B. Dlouhodobý majetek B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek B.I. 1. Zřizovací výdaje 2. Nehmotné výsledky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2013 ( v tisících Kč ) Obchodní firma a sídlo Severočeské vodovody

Více

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 (v celých tisících Kč)

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 (v celých tisících Kč) Upozornění: Opis pouze pro potřebu poplatníka ke kontrole elektronicky odeslaných údajů, nelze jej použít Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: jako součást účetní závěrky, bude-li přiznání

Více

Svitavou Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč)

Svitavou Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) Upozornění: Opis pouze pro potřebu poplatníka ke kontrole elektronicky odeslaných údajů, nelze jej použít Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: jako součást účetní závěrky, bude-li přiznání

Více

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 A K T I V A 1019 1019 1332 1019 1019 1332

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 A K T I V A 1019 1019 1332 1019 1019 1332 Upozornění: Opis pouze pro potřebu poplatníka ke kontrole elektronicky odeslaných údajů, nelze jej použít jako součást účetní závěrky, bude-li přiznání podáváno v listinné podobě. Daňový subjekt: EASTBAY

Více

6. Roční účetní závěrka za rok 2010

6. Roční účetní závěrka za rok 2010 AKTIV Číslo Běžné účetní období a b c AKTIVA CELKEM 1 Brutto 1 Korekce 2 Netto 3 Označení Minulé účetní období 1 405 466-460 949 944 517 959 186 A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 2 0 0 0 0 B. Dlouhodobý

Více

ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK

ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK Účet Položka rozvahy Aktiva Pasiva ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK Účtová skupina 01 Dlouhodobý nehmotný majetek 011 Zřizovací výdaje B.I.1. 012 Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje B.I.2. 013 Software

Více

Profil spoleãnosti. Základní ekonomické údaje. Název: Rok vzniku: Auditor: âlenství:

Profil spoleãnosti. Základní ekonomické údaje. Název: Rok vzniku: Auditor: âlenství: âp INVEST investiãní spoleãnost, a.s. zpráva o hospodafiení 2003 Obsah Profil spoleãnosti 2 Základní ekonomické údaje 2 Zpráva pfiedstavenstva spoleãnosti 3 Statutární orgány a vedení spoleãnosti 3 Úvodní

Více

Skupina PRE 1897> >2007. Jsme energie tohoto města

Skupina PRE 1897> >2007. Jsme energie tohoto města Skupina PRE 1897> >2007 Jsme energie tohoto města Ing. Drahomír Ruta pfiedseda pfiedstavenstva a generální fieditel Vážení čtenáři, v dne ní dobû, kdy se bez elektrické energie neobejde Ïádn ãlovûk, Ïádná

Více

ROZVAHA. družstvo Od: 1.1.2013 Do: 31.12.2013. Zemědělská 897/5 Hradec Králové 500 03

ROZVAHA. družstvo Od: 1.1.2013 Do: 31.12.2013. Zemědělská 897/5 Hradec Králové 500 03 ROZVAHA k... 3.. 1.. 1. 2.... 2. 0. 1. 3..... A K T I V A AKTIVA CELKEM 001 B. Dlouhodobý majetek 003 B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek 004 B.I.3. Software 007 B.I.7. Nedokončený dlouhodobý nehmotný majetek

Více

ROZVAHA. POLABÍ Vysoká a.s Vysoká nad Labem

ROZVAHA. POLABÍ Vysoká a.s Vysoká nad Labem ROZVAHA A K T I V A AKTIVA CELKEM 001 B. Dlouhodobý majetek 003 B.II. Dlouhodobý hmotný majetek 013 B.II.1. Pozemky 014 B.II.2. Stavby 015 B.II.3. Samostatné hmotné movité věci a soubory hmotných movitých

Více

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 (v celých tisících Kč)

Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 (v celých tisících Kč) Upozornění: Opis pouze pro potřebu poplatníka ke kontrole elektronicky odeslaných údajů, nelze jej použít Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: jako součást účetní závěrky, bude-li přiznání

Více

ROZVAHA NOEN Václavské náměstí 802/56

ROZVAHA NOEN Václavské náměstí 802/56 ROZVAHA A K T I V A AKTIVA CELKEM 001 B. Dlouhodobý majetek 003 B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek 004 B.I.3. Software 007 B.I.4. Ocenitelná práva 008 B.I.7. Nedokončený dlouhodobý nehmotný majetek 011 B.II.

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009. ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009. ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009 ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ 1 Obsah: Zpráva auditora Prohlášení statutárních orgánů Oddíl I. Individuální účetní závěrka - Výsledovka k

Více

Jihočeské papírny, a.s. Větřní ke dni Větřní.č.p.2 IČ

Jihočeské papírny, a.s. Větřní ke dni Větřní.č.p.2 IČ VÝKAZ ZISKU A ZTRÁT Obchodní firma v plném rozsahu Jihočeské papírny, a.s. Větřní ke dni 31.12.2002... Sídlo účetní jednotky 382 11 Větřní.č.p.2 IČ 00012297...... v tis. Kč Označ. T E X T Číslo Skutečnost

Více

Stfiední odborné uãili tû Jifiice. Jifiice, Ruská cesta 404, 289 22 Lysá nad Labem PLÁN DVPP. na kolní rok 2013/2014

Stfiední odborné uãili tû Jifiice. Jifiice, Ruská cesta 404, 289 22 Lysá nad Labem PLÁN DVPP. na kolní rok 2013/2014 Stfiední odborné uãili tû Jifiice Jifiice, Ruská cesta 404, 289 22 Lysá nad Labem PLÁN DVPP na kolní rok 2013/2014 Vypracoval: Ing. Pavel Gogela, metodik DVPP Schválil: Mgr. Bc. Jan Beer, fieditel koly

Více

VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE... 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI... 4 HISTORIE SPOLEÈNOSTI...

VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE... 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI... 4 HISTORIE SPOLEÈNOSTI... OMNIPOL a. s. V ý r o č n í z p r á v a 1 9 9 8 VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE................................. 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI......................

Více

ke dni IČO 73401

ke dni IČO 73401 Obchodní firma nebo jiný název účetní jedn. Zpracováno v souladu s vyhláškou ROZVAHA Bytové družstvo Příční 10-11 č. 500/2002 Sb. (BILANCE) ke dni 31.12.2013 Sídlo, bydliště nebo místo (v celých tisících

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu Dle vyhlasky ˇ c. ˇ 5/ Sb. ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 3.. (v celych tisících Kc) ˇ I 9556 Název a sídlo ú etní jednotky Vodovody a kanalizace Zlín a. s. Tr. ˇ Tomase ˇ Bati 383 Zlín 769 AKTIVA B žné

Více

právních pfiedpisû PlzeÀského kraje

právních pfiedpisû PlzeÀského kraje Strana 137 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001 Roãník 2006 VùSTNÍK právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 3 Rozesláno dne 18. kvûtna 2006 O B S A H 2. Nafiízení PlzeÀského kraje

Více

Výkaz zisku a ztráty - druhové členění v plném rozsahu k (v celých tisících Kč)

Výkaz zisku a ztráty - druhové členění v plném rozsahu k (v celých tisících Kč) Výkaz zisku a ztráty - druhové členění v plném rozsahu k 31.12.2014 (v celých tisících Kč) Název a sídlo účetní jednotky Zemědělské družstvo vlastníků NÝROV Nýrov 87 67972 Kunštát na Moravě Označení T

Více

Danû z pfiíjmû 2011 pfiehledy, daàové a úãetní tabulky. Edice Úãetnictví a danû. Ing. Jifií Du ek

Danû z pfiíjmû 2011 pfiehledy, daàové a úãetní tabulky. Edice Úãetnictví a danû. Ing. Jifií Du ek Edice Úãetnictví a danû Ing. Jifií Du ek Danû z pfiíjmû 2011 pfiehledy, daàové a úãetní tabulky Vydala GRADA Publishing, a.s. U PrÛhonu 22, Praha 7, jako svou 4 281. publikaci Realizace obálky Vojtûch

Více

R O Z V A H A. ke dni... V celých tisících Kč. v plném rozsahu Účetní období od: do

R O Z V A H A. ke dni... V celých tisících Kč. v plném rozsahu Účetní období od: do Sestaveno dle přílohy č.1 a 2 k vyhlášce č.5/22 Sb. R O Z V A H A v plném rozsahu 31.1212 ke dni... V celých tisících Kč Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Městské služby Moravský Beroun s.r.o.

Více

právních pfiedpisû Libereckého kraje

právních pfiedpisû Libereckého kraje Strana 137 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001 Roãník 2004 VùSTNÍK právních pfiedpisû Libereckého kraje âástka 4 Rozesláno dne 28. ãervna 2004 O B S A H 3. Obecnû závazná vyhlá ka

Více

ROZVAHA. a.s. Teslova 1129/2b Moravská Ostrava a Přívoz 702 00 +2 567 +2 567 +2 542 +2 542. v tisících Kč

ROZVAHA. a.s. Teslova 1129/2b Moravská Ostrava a Přívoz 702 00 +2 567 +2 567 +2 542 +2 542. v tisících Kč ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky k...... 3.... 1...... 1... 2...... 2... 0... 1... 4............. EUROCOMPANIES.......................... Assistance...................... a.s...............................................

Více

1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013

1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013 1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013 Rozvaha v plném rozsahu k 31.12.2013 v celých tisících Kč 1. Pražská účetní společnost s.r.o. Na Výtoni 1259/12 128 00 Praha 2

Více

ROZVAHA. FC ZBROJOVKA BRNO, a.s. Srbská 2838/47a Brno 612 00

ROZVAHA. FC ZBROJOVKA BRNO, a.s. Srbská 2838/47a Brno 612 00 ROZVAHA k... 3... 1...... 1... 2...... 2... 0... 1.... 4.... Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky FC ZBROJOVKA BRNO, a.s. IČ v tisících Kč 2 5 3 3 2 4 5 7 Sídlo nebo bydliště účetní jednotky

Více

ROZVAHA. Dům u Labutě. Palackého nám. 231 +16 176 568 +15 608 +14 591 +14 012 568 +13 444 +12 960

ROZVAHA. Dům u Labutě. Palackého nám. 231 +16 176 568 +15 608 +14 591 +14 012 568 +13 444 +12 960 ROZVAHA k....... 3... 1...... 1... 2...... 2.... 0... 1... 4.......... Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Dům u Labutě a.s. IČ v tisících Kč 2 9 2 6 2 3 1 3 Sídlo nebo bydliště účetní jednotky

Více

1. lékafiská fakulta UK

1. lékafiská fakulta UK 1. lékafiská fakulta UK Adresa: Katefiinská 32, 121 08 Praha 2 Telefon: 02/961 511 11 Fax: 02/249 154 13 WWW adresa: www. lf1.cuni.cz Den otevfien ch dvefií: 25.11.2000 v 10.00 13.00 hodin Velká posluchárna

Více

dodavatelé RD na klíã

dodavatelé RD na klíã dodavatelé RD na klíã Ekonomické stavby, a. s. Ke KfiiÏovatce 466 330 08 Zruã u Plznû Tel.: 377 825 782 Mobil: +420 602 435 452, +420 777 743 411 e-mail: info@ekonomicke-stavby.cz www.ekonomicke-stavby.cz

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2015 ( v tisících K )

ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2015 ( v tisících K ) ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2015 ( v tisících K ) Obchodní firma a sídlo AL INVEST B idli ná, a.s. Identifika ní íslo Bruntálská 167 793 51 B idli ná 273 76 184 eská republika Ozna. A K T I

Více

Okénko do zahraniãí. Zdanûní v Evropû je vy í. NadprÛmûrné mzdy. Austrálie. Belgie

Okénko do zahraniãí. Zdanûní v Evropû je vy í. NadprÛmûrné mzdy. Austrálie. Belgie mezd je v JiÏní Koreji (14,1 %), Mexiku (17,3 %) a na Novém Zélandu (20,6 %). V Evropû je oproti ostatním ãlensk m zemím OECD vy í zdanûní i o desítky procent. V e prûmûrné mzdy je v ak jedna vûc, ale

Více

ROZVAHA Czech Airlines Handling, a.s. v plném rozsahu IČ 25674285 k datu Aviatická 1017/2 31.12.2013 160 08 Praha 6 (v tisících Kč) 31.12.2013 31.12.2012 Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 1 314

Více

datum pfiíjmení tit. narození dosavadní zdravotní poji Èovna plátce pojistného na vefiejné zdravotní poji tûní zamûstnavatel stát OSVâ samoplátce

datum pfiíjmení tit. narození dosavadní zdravotní poji Èovna plátce pojistného na vefiejné zdravotní poji tûní zamûstnavatel stát OSVâ samoplátce originál pro ZP ãíslo (ãíslo poji tûnce) tit. narození trvalého bydli tû kontaktní kopie pro zamûstnavatele ãíslo (ãíslo poji tûnce) tit. narození trvalého bydli tû kontaktní kopie pro dosavadní zdravotní

Více

ROZVAHA 1.1.2013 31.12.2013. v tisících Kč A.+B.+C.+D.I. účty 353 B.1+...+B.III B.I.1+B.I.2+B.I.3+B.I.4. účty 011, ( )071, ( )091AÚ

ROZVAHA 1.1.2013 31.12.2013. v tisících Kč A.+B.+C.+D.I. účty 353 B.1+...+B.III B.I.1+B.I.2+B.I.3+B.I.4. účty 011, ( )071, ( )091AÚ ROZVAHA k...... 3.... 1...... 1... 2...... 2... 0.... 1... 3.......... Od: IČ 1.1.2013 31.12.2013 Do: v tisících Kč 2 8 0 8 4 8 2 9 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Lesní obcí Přídolí Sídlo

Více

právních pfiedpisû Ústeckého kraje

právních pfiedpisû Ústeckého kraje Roãník 2010 VùSTNÍK právních pfiedpisû Ústeckého kraje âástka 2 Rozesláno dne 19. dubna 2010 O B S A H 1. Nafiízení Ústeckého kraje o zfiízení pfiírodní památky RadouÀ a stanovení jejích bliï ích ochrann

Více