v r o ã n í z p r á v a

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "v r o ã n í z p r á v a 1 9 9 9"

Transkript

1 v roãní zpráva 1999

2

3 v roãní zpráva 1999 Metrostav je univerzální stavební spoleãnost, která zaujímá vedoucí postavení v klíãov ch segmentech podzemního stavitelství a Ïelezobetonov ch konstrukcí v âeské republice. PÛsobí jak na domácím, tak na zahraniãním trhu.

4 obsah 4 Kontaktní údaje 6 Profil spoleãnosti 8 Finanãní a provozní ukazatele 10 Metrostav v roce Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 14 Zámûry dal í podnikatelské ãinnosti 16 Zpráva pfiedstavenstva o podnikatelské ãinnosti a stavu majetku spoleãnosti 24 V znamné stavby realizované v roce Majetkové úãasti 31 Statutární orgány a vedení spoleãnosti 34 Zpráva dozorãí rady 35 Zpráva auditora 36 Roãní úãetní závûrka Metrostav a.s. 53 Zpráva auditora ke konsolidované úãetní závûrce 54 Konsolidované v sledky hospodafiení 57 Pfiehled v znamn ch událostí po roãní úãetní závûrce spoleãnosti 58 Informace pro akcionáfie 59 Informace z fiádné valné hromady 60 Organizaãní struktura Metrostav a.s. 62 Adresáfi Tunel Euerwang, SRN

5

6 kontaktní údaje 04 Obchodní jméno spoleãnosti Metrostav a.s. Sídlo spoleãnosti Dûlnická 12, Praha 7, Datum zaloïení spoleãnosti Datum vzniku spoleãnosti Rozhodující pfiedmût ãinnosti Provádûní v ech druhû staveb vãetnû jejich zmûn a kompletních rekonstrukcí se specializací na stavby podzemní, v roba a montáï ocelov ch konstrukcí, inïen rská a poradenská ãinnost v investiãní v stavbû. IâO DIâ Telefon vedení 02/ obchod 02/ tiskov mluvãí 02/ Fax vedení 02/ obchod 02/ vedení hess@metrostav.cz obchod cuc@metrostav.cz Internetová stránka

7 Obrat akciové spoleãnosti Metrostav za rok 1999 dosáhl 7,1 mld. Kã a oproti pfiedchozímu roku vzrostl o 27 %.

8 profil spoleãnosti 06 Obchodní spoleãnost Metrostav a.s. je velká stavební firma schopná zajistit realizaci v ech druhû staveb jak v âeské republice, tak v zahraniãí. Jako akciová spoleãnost byla zapsána do obchodního rejstfiíku v roce Její historie v ak zaãíná jiï v roce 1971, kdy byl zaloïen samostatn subjekt Metrostav národní podnik, jehoï cílem bylo zajistit tehdy poãínající v stavbu metra v Praze. Za svoji existenci Metrostav v Praze postavil 50 km podzemních tras metra s 51 stanicí a stovky dal ích staveb dopravních, obãansk ch, bytov ch a vodohospodáfisk ch od drobn ch staveb aï po kolosy za sta milionû korun. Pfiedmût ãinnosti V prûbûhu témûfi tfiiceti let, a zejména po roce 1990 se z jednoúãelového podniku stala univerzální firma, která si z pûvodního zamûfiení zachovala specializaci na podzemní stavby. Ty je schopna realizovat technologiemi svûtové úrovnû. Firma se dopracovala k dal ím velk m specializacím, kter mi jsou rekonstrukce objektû a Ïelezobetonové konstrukce. Postupnû proniká i do dal ích segmentû trhu, jako jsou silniãní stavby a stavby mostû. Univerzalita se zaãátkem devadesát ch let stala programem a koncem století skuteãností. Postavení na trhu stavebních prací Metrostav a.s. je dnes na ãeském stavebním trhu silnou konkurenceschopnou firmou a respektovan m partnerem. UdrÏuje si vedoucí pozici v podzemním stavitelství, kde ovládá zhruba polovinu ãeského trhu a v znamnou pozici získala v Ïelezobetonov ch konstrukcích, kde je leaderem oboru. Trh oceàuje pfiedev ím spolehlivost spoleãnosti Metrostav, tedy její schopnost dodrïet cenu, termín i dohodnutou kvalitu. Tyto vlastnosti oceàuje i soukrom sektor, kter dnes tvofií polovinu obratu firmy. Velk m ocenûním její práce je nejen obecn zájem privátních investorû, ale zejména zájem velice zku en ch mezinárodních spoleãností, ke kter m patfií napfi. obchodní fietûzce. Pro nû jiï Metrostav odvedl práci za miliardy korun. Územní pûsobnost Spoleãnost disponuje nejvût ím mnoïstvím kapacit v Praze a okolí, zaji Èuje v ak stavby po celém území âeské republiky. V zahraniãí realizuje stavby na Slovensku a ve Spolkové republice Nûmecko. Metrostav jako skupina podnikû Spoleãnost má kapitálovou úãast v fiadû podnikû. Patfií mezi nû jak stavební spoleãnosti, s jejichï pomocí proniká do perspektivních regionû, tak i spoleãnosti developerské, pfies které realizuje své rozvojové aktivity na perspektivním segmentu trhu. Kapitálovû se podílí i na spoleãnostech specializovan ch na velkoobchod se stavebními materiály, v robu a transport betonu, nebo zku ebnictví stavebních materiálû a recyklaci stavebních odpadû.

9 profil spoleãnosti 07 Vefiejná ocenûní Nejlep ím dûkazem práce Metrostavu na vlastní budoucnosti i dobr m doporuãením pro budoucí investory jsou vefiejná ocenûní. V roce 1999 do seznamu cen a ocenûní udûlen ch stavbám, které firma realizovala pfiibyly dal í dva tituly Stavba roku. Firma získala fiadu certifikací pro své klíãové ãinnosti a právo uïívat znaãku Czech Made pro Ïelezobetonové konstrukce. Spoleãnost Metrostav se kaïd rok dobfie umísèuje mezi stavebními podniky v Ïebfiíãcích Czech TOP 100 i âesk ch 200 nejlep ích. Její akcie jsou na BCPP v eobecnû hodnoceny jako stabilní a zájem o koupi majoritního balíku akcií v roce 1999 dokázal, Ïe i na finanãním trhu má jméno firmy dobr zvuk. Spoleãnost Metrostav a.s. je stabilizovaná, dobfie organizovaná a seriózní firma, která cenou, kvalitou i lhûtou v stavby uspokojí kaïdého zákazníka. DrÏíme slovo.

10 finanãní a provozní ukazatele 08 název ukazatele roãní obrat (tis. Kã) hosp. v sledek po zdanûní (tis. Kã) aktiva celkem (tis. Kã) stálá aktiva (tis. Kã) obûïná aktiva (tis. Kã) vlastní jmûní (tis. Kã) základní jmûní (tis. Kã) cizí zdroje (tis. Kã) ostatní pasiva (tis. Kã) prûmûrn pfiepoãten stav zamûstnancû mûsíãní nominální v dûlek (Kã) pfiidaná hodnota na zamûstnance (Kã) zisk na zamûstnance (Kã) vyplacená dividenda (tis. Kã) stavební v roba celkem (tis. Kã) podzemní stavby mimo metro (tis. Kã) metro a stavby návazné (tis. Kã) stavby obãanské a bytové (tis. Kã) stavby prûmyslové a inïen rské (tis. Kã) rekonstrukce (tis. Kã) stavební v roba miliardy Kã podzemní stavby mimo metro metro a stavby návazné stavby obãanské a bytové stavby prûmyslové a inïen rské rekonstrukce , , , , , , ,6

11 obrat miliardy Kã Pfies recesi na trhu stavebních prací si spoleãnost udrïela trend nárûstu obratu a to zejména diverzifikací své ãinnosti , , , , , , , hospodáfisk v sledek miliony Kã Pokles zisku v roce 1999 oproti minul m letûm je zpûsoben mimofiádn mi vlivy v tomto roce , , , , , , ,24 vlastní jmûní miliardy Kã Na základû dlouhodobé strategie si spoleãnost rûstem vlastního jmûní udrïuje nezávislost na cizích zdrojích a tím vytváfií dobré v chozí podmínky pro svûj dal í rûst.

12 metrostav v roce leden Zfiízení divize developersk ch aktivit únor ZaloÏení spoleãnosti SQZ, s.r.o. jedin m zakladatelem, kter m je Metrostav a.s. Otevfiení nové haly v Rudné u Prahy, urãené pro âesk Telecom, a.s. dodávka divize 3 PoloÏení základního kamene vlastní investice Administrativního centra Palmovka Park, budoucího sídla spoleãnosti centrum staví divize 9 bfiezen Dokonãení rekonstrukce ocelového ro tu pod kolejov m svr kem metra v Nuselském mostu zakázka divize 7 duben Pfiestûhování vedení divize 5 do nového objektu Na Zatlance v Praze 5 Neãekané úmrtí místopfiedsedy pfiedstavenstva Ing. Milana Ptáãka Slavnostní poloïení základního kamene pro rekonstrukci Kongresového centra v Praze nová administrativní budova je dodávkou divize 9 Zahájení provozu na rekonstruované stanici metra Námûstí Míru rekonstrukci provádûla divize 6 kvûten Podepsání prvního velkého kontraktu na dodávku silniãního stavitelství stavbu 517 okruh kolem Prahy, úsek epy Ruzynû Pfiedání Obchodního a nákupního centra Kaufland Havífiov zaji Èovala divize 3 ádná valná hromada Do pfiedstavenstva byl zvolen Ing. Vladislav Volenec, za ãleny dozorãí rady Ing. Petr Bratsk a RNDr. Franti ek Vencl, dozorãí radu opustil po skonãení svého funkãního období Ing. Lubor Pavlíãek ãerven Otevfiení pû í cesty od Klárova do Jeleního pfiíkopu za úãasti prezidenta republiky cestu realizovala divize 3 Zahájení ãtyfit denního provûfiování stavu spoleãnosti zájemci o koupi majoritního balíku akcií emitovan ch Metrostavem a.s. pod názvem Due Diligence ãervenec Kolaudace rekonstrukce a pfiístavby budovy Finanãního úfiadu v Praze 5 realizovala divize 1 srpen Zahájení raïby Ïelezniãního tunelu Euerwang Süd v SRN jako subdodávky pro spoleãnost HOCHTIEF provádí divize 5 záfií Zahájení provozu ve kole v Obfiíství rekonstrukci a pfiístavbu dodala divize 1 Otevfiení rekonstruované Masarykovy koleje rekonstrukci provedla divize 1 PropÛjãení znaãky Czech made na provádûní Ïelezobetonov ch konstrukcí Pfiedání diplomû Stavba roku za stavby stanice metra Rajská zahrada a obytného souboru U KfiíÏe Kolaudace Polyfunkãního domu Barrandov dodávky divize 6 fiíjen Otevfiení stanice Hloubûtín trasy IV.B praïského metra Zahájení provozu MAKRO StodÛlky zakázka divize 1 Zahájení provozu MAKRO âern most téï stavûla divize 1 Zahájení provozu Hypermarketu TESCO LetÀany zaji Èovala divize 3 listopad Vznik nové spoleãnosti M D recyklace, a.s. s majoritním podílem Metrostavu.

13 Metrostav je finanãnû zdravá, kapitálovû silná, perspektivní a personálnû dobfie vybavená spoleãnost. Dlouhodobû se fiadí mezi nejlep í stavební firmy v âeské republice. Do roku 2000 vstoupila jako stabilizovaná spoleãnost s dobfie zaji tûn m v robním programem.

14 úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 12 VáÏení akcionáfii, jako kaïdoroãnû dostáváte do ruky bilanci práce jedné z nejvût ích ãesk ch stavebních firem Metrostav a.s. Objem stavebních prací v âeské republice se v roce 1999 dále sníïil, a byl tak pro podnikání ve stavebnictví nepfiízniv. Po cel rok pokraãovala stagnace vefiejn ch zakázek a na trhu chybûly segmenty v jin ch zemích v razné, jako je napfi. bytová ãi prûmyslová v stavba. Metrostav a.s. se v ak s tûmito nepfiízniv mi podmínkami vyrovnala se ctí, a to zejména ze dvou dûvodû: Naplnûním strategického úkolu diverzifikace ãinností, znamenající omezení závislosti na tradiãních zakázkách. V prûbûhu roku byly otevfieny zcela nové perspektivní segmenty a Metrostav a.s. získala první velkou zakázku v silniãním stavitelství stavbu ã. 517 na praïském silniãním okruhu a fiadu zakázek pro obchodní fietûzce. Dobrou spoluprací pfiedstavenstva a managementu spoleãnosti. Pfiedstavenstvo jako v letech minul ch vsadilo na aktivitu managementu a tato deviza se opût osvûdãila. Postavení na trhu Pfiesto, Ïe v dobû pfiípravy této v roãní zprávy nebyly dosud publikovány v echny statistické údaje, je moïné potvrdit, Ïe postavení spoleãnosti v ãeském stavebnictví se dále upevnilo a z hlediska obratu se Metrostav dostal na druhé místo v Ïebfiíãku stavebních firem. Obrat za rok 1999 dosáhl 7,1 mld. Kã a oproti pfiedchozímu roku vzrostl o 27 %. Metrostav a.s. je dnes respektovan m partnerem i konkurentem v celé oblasti ãeského stavebnictví, univerzální stavební firmou a zároveà leaderem v klíãov ch segmentech podzemního stavitelství a Ïelezobetonov ch konstrukcí. DÛkazem je skuteãnost, Ïe v souãasné dobû stavíme nejvût í silniãní tunel v âeské republice (tunel Mrázovka) a velice úspû nû razíme tunely v Nûmecku a na Slovensku. âísla v této v roãní zprávû jednoznaãnû dokazují, Ïe Metrostav a.s. je finanãnû zdravá spoleãnost, která není zatíïena pohledávkami. Dostateãnû o tom vypovídá jak pomûr vlastních a cizích zdrojû, tak dûvûra renomovan ch bankovních domû a konec koncû i stabilita ceny akcií spoleãnosti.

15 úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 13 Hospodáfisk v sledek Hospodáfisk v sledek roku 1999 je niï í neï v roce pfiedcházejícím a odráïí stav celého ãeského trhu. Pokles v ak neznamená sníïení akceschopnosti spoleãnosti, která i v roce 1999 vynakládala pfiimûfiené prostfiedky na pofiízení hmotn ch i nehmotn ch investic. V e zisku v pomûru k dosaïenému obratu je i tak srovnatelná s parametry nejlep ích ãesk ch stavebních firem. Mírn pokles byl pfiedev ím zpûsoben tzv. nepenûïními operacemi ve v kazu ziskû a ztrát. Proces zmûny majoritního vlastníka V roce 1999 probíhal velice nároãn a sloïit proces prodeje majoritního balíku akcií spoleãnosti v dûsledku novely zákona o investiãních spoleãnostech. Znamenal podrobné hodnocení práce orgánû spoleãnosti i celého jejího managementu. S potû ením konstatuji, Ïe i po tûchto dûkladn ch kontrolách byla Metrostav a.s. v emi úãastníky hodnocena jako dobfie fiízená, kapitálovû silná, perspektivní a personálnû dobfie vybavená spoleãnost. Takfika roãní proces hledání kupce majoritního balíku akcií moïná zpûsobil urãitou nervozitu mezi zamûstnanci firmy. Nebyla v ak na místû, vïdyè zmûny majitelû i ve stabilizovaném hospodáfiství b vají bûïn m jevem. Jsem velice rád, Ïe se toto období nijak nepromítlo do ekonomiky spoleãnosti. Naopak, v roce 1999 Metrostav a.s. oproti dfiívûj ím letûm posílila. Stejnû pfiíznivû vyznívá na prahu nového roku konstatování, Ïe je tû nikdy jsme nemûli v robní program tak dobfie zaji tûn konkrétními smlouvami na cel rok, jako se nám podafiilo letos. Metrostav tak vstoupil do roku 2000 jako stabilizovaná spoleãnost s pevn m postavením na trhu. K jeho dal ímu rozvoji pfiispûje i novû koncipovaná podnikatelská strategie. Úspûch spoleãnosti není nikdy podmínûn jen jedním ãinitelem. Proto bych rád podûkoval nejen zamûstnancûm firmy za dobrou práci, ale i projektantûm za dobrá technická fie ení, subdodavatelûm za dobrou spolupráci a investorûm za inspirativní zakázky. Ti v ichni se na na em úspûchu podíleli a v em tedy patfií srdeãné podûkování. Ing. Jindfiich Hess, pfiedseda pfiedstavenstva a generální fieditel

16 zámûry dal í podnikatelské ãinnosti 14 Základním fiídícím dokumentem akciové spoleãnosti Metrostav je její dlouhodobá podnikatelská strategie pro období , schválená pfiedstavenstvem 15. ãervence Základní vizí, o níï se strategie opírá, je pfiemûna Metrostavu jako jedné z nejv znamnûj ích ãesk ch stavebních firem na prosperující stavební firmu, pronikající úspû nû na zahraniãní trhy a do dal ích vhodn ch oborû hospodáfisk ch aktivit souvisících se stavební ãinností. Pfiedstavenstvo stanovilo dva základní strategické cíle: dosahování nadprûmûrné v nosnosti základního jmûní firmy, trval rûst její trïní hodnoty. V sledky dosaïené v roce 1999 potvrdily v souhrnu správnost a nemûnnost základních strategick ch cílû i cílû dílãích strategií pro rok Pro jejich dosaïení jsou nezbytné nûkteré dílãí úpravy, resp. doplnûní strategick ch operací. Kromû roz ífiení aplikace osvûdãen ch metod a nástrojû v marketingu a obchodní politice, které mají zabezpeãit dal í rûst objemu produkce firmy, se hlavní úkoly roku 2000 k zabezpeãení dlouhodobé podnikatelské strategie spoleãnosti soustfieìují do tûchto oblastí: e ení projektu pfiínosû z implementace nového informaãního systému pro zdokonalení systému fiízení a organizace spoleãnosti a sniïování nákladû. Zpracování návrhu opatfiení v oblasti zahraniãního podnikání a jejich promítnutí do strategie, pfiíp. organizace spoleãnosti. Vyhodnocení dosavadních trendû developersk ch aktivit spoleãnosti a optimalizace jejich dal ího v voje. Zdokonalení systému ovlivàování a hodnocení spoleãností s majetkovou úãastí spoleãnosti Metrostav. Aplikace alternativních postupû Metrostavu pro podporu získání velk ch stavebních zakázek financovan ch z privátních zdrojû. Optimalizace firemního systému nakupování materiálû, v konû a sluïeb s cílem sniïování nákladû. Vypracování souhrnné podnikatelské strategie spoleãnosti Metrostav na období koordinované se zámûry majoritních vlastníkû akcií.

V roãní zpráva ORGANIZÁTOR TRHU S CENN MI PAPÍRY

V roãní zpráva ORGANIZÁTOR TRHU S CENN MI PAPÍRY V roãní zpráva 1 ORGANIZÁTOR TRHU S CENN MI PAPÍRY V r o ã n í z p r á v a R M - S Y S T É M, a. s. 1 Obsah Profil spoleãnosti 3 Základní údaje o spoleãnosti 5 Základní ukazatele 6 Úvodní slovo 8 Strategie

Více

P ŘÍLOHA I. FINANČNÍ ZPRÁVA

P ŘÍLOHA I. FINANČNÍ ZPRÁVA P ŘÍLOHA I. FINANČNÍ ZPRÁVA R OZVAHA K 31 PROSINCI 2001 - AKTIVA v tisících Kã. PoloÏka BûÏné úãetní období Min. úã. období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 4 770 519-2 244 861 2 525 658 2 673

Více

Obsah. 1. Vznik organizace. 2. Poslání obãanského sdruïení. 3. Dlouhodobé cíle organizace

Obsah. 1. Vznik organizace. 2. Poslání obãanského sdruïení. 3. Dlouhodobé cíle organizace V roãní zpráva za rok 2004 Obsah 1. Vznik organizace 2. Poslání obãanského sdruïení 3. Dlouhodobé cíle organizace 4. Organizaãní struktura sdruïení Valná hromada Rada sdruïení Revizor úãtu V konn t m Sbor

Více

Obsah. Na e vize 3. Profil spoleãnosti 3. Základní údaje o spoleãnosti 5. Slovo úvodem 6. Základní ukazatele 8. Strategie spoleãnosti 9

Obsah. Na e vize 3. Profil spoleãnosti 3. Základní údaje o spoleãnosti 5. Slovo úvodem 6. Základní ukazatele 8. Strategie spoleãnosti 9 w w w. r m s y s t e m. c z V ý r o č n í z p r á v a 2 0 0 0 Obsah Na e vize 3 Profil spoleãnosti 3 Základní údaje o spoleãnosti 5 Slovo úvodem 6 Základní ukazatele 8 Strategie spoleãnosti 9 2 Zpráva

Více

KOM E R â N Í B A N K A, A. S. V ROâNÍ ZPRÁVA

KOM E R â N Í B A N K A, A. S. V ROâNÍ ZPRÁVA 1998 KOM E R â N Í B A N K A, A. S. V ROâNÍ ZPRÁVA 1998 KOMERâNÍ BANKA, A.S. V ROâNÍ ZPRÁVA Komerãní banka, a. s. Na Pfiíkopû 33, Po tovní pfiihrádka 839, 114 07 Praha 1 tel.: (02) 224 32111, fax: (02)

Více

TOYOTA Financial Services Czech s.r.o. V roãní zpráva 2006

TOYOTA Financial Services Czech s.r.o. V roãní zpráva 2006 Výroční zpráva 2006 Obsah Úvod 6 O Spoleãnosti 8 Vznik Spoleãnosti a její historie 8 Produkty a sluïby 10 Wholesale 18 Strategie pro hospodáfisk rok 2007 19 Zpráva nezávisl ch auditorû a úãetní závûrka

Více

V roãní zpráva za rok 2006

V roãní zpráva za rok 2006 V roãní zpráva za rok 2006 Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva VáÏení akcionáfii, pfiedkládáme Vám V roãní zprávu o ãinnosti spoleãnosti Vodovody a kanalizace Vsetín, a.s. za rok 2006. Tento rok probíhal

Více

Česká pojišťovna ZDRAVÍ a.s. Výroční zpráva 2006

Česká pojišťovna ZDRAVÍ a.s. Výroční zpráva 2006 Česká pojišťovna ZDRAVÍ a.s. Výroční zpráva 2006 Každý den se něco děje Krátké i dlouhé úseky našich životů jsou spojeny s nejrůznějšími místy, událostmi, lidmi. Dennodenně zažíváme něco nového a jedinečného.

Více

VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE... 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI... 4 HISTORIE SPOLEÈNOSTI...

VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE... 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI... 4 HISTORIE SPOLEÈNOSTI... OMNIPOL a. s. V ý r o č n í z p r á v a 1 9 9 8 VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE................................. 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI......................

Více

www.osbd.cz âíslo 24 KVùTEN 2001 P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE

www.osbd.cz âíslo 24 KVùTEN 2001 P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE ZPRAVODAJ OSBD OKRESNÍ STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUÎSTVO âeská LÍPA www.osbd.cz âíslo 24 KVùTEN 2001 Z OBSAHU: Jarní ShromáÏdûní delegátû Hospodáfisk v sledek roku 2000 Vyúãtování zálohov ch plateb za rok 2000

Více

INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM VIII. vlna. Výhled na 3Q 2015 a dále

INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM VIII. vlna. Výhled na 3Q 2015 a dále INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM VIII. vlna Výhled na 3Q 2015 a dále Index očekávání firem 46,4 42,1 Index očekávání firem: Q3/2013: +6,3 27 20,4 24,6 Q4/2013: -11,5 22,8 17,7 23,1 10,9 11,4 9,7 12,3 17,6 Q1/2014:

Více

'05. v roãní zpráva. annual report

'05. v roãní zpráva. annual report '05 v roãní zpráva annual report v roãní zpráva annual report 05 obsah Úvodní slovo 4 Zpráva pfiedstavenstva 6 Zpráva dozorãí rady 10 Údaje o spoleãnosti 11 Hlavní ukazatele podle IFRS 12 Vztahy s propojen

Více

kolská soustava âeské republiky

kolská soustava âeské republiky kolská soustava âeské republiky Základní údaje o zemi Obyvatelstvo: 10,2 milionu Rozloha: 7 4 km 2 Hustota obyvatelstva: 130 obyvatel na km 2 HDP na obyvatele: 13 300 EUR (01) Struktura zamûstnanosti:

Více

5NA E. REKORDY A VÍTùZSTVÍ. V ROâNÍ ZPRÁVA 2005 âeská POJI ËOVNA A.S. âeská POJI ËOVNA OFICIÁLNÍ PARTNER âeského OLYMPIJSKÉHO T MU

5NA E. REKORDY A VÍTùZSTVÍ. V ROâNÍ ZPRÁVA 2005 âeská POJI ËOVNA A.S. âeská POJI ËOVNA OFICIÁLNÍ PARTNER âeského OLYMPIJSKÉHO T MU 5NA E REKORDY A VÍTùZSTVÍ V ROâNÍ ZPRÁVA 2005 âeská POJI ËOVNA A.S. âeská POJI ËOVNA OFICIÁLNÍ PARTNER âeského OLYMPIJSKÉHO T MU Hned první den olympijsk ch soutûïí pfiinesl na im barvám nadûje na skvûlé

Více

Sazebník EU 9033/1/E. MedUNIQA

Sazebník EU 9033/1/E. MedUNIQA Sazebník EU 9033/1/E MedUNIQA Zdravotní poji tûní - MedUNIQA Obecné informace o systému zdravotnictví v âr V daje na zdravotnictví v âr v roce 2007 ãinily cca 220 mld. Kã. âr má s 87% jeden z nejvy ích

Více

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Otázka 24 Výkaz o finančních tocích označujeme: a cash flow b rozvaha c výsledovka d provozní hospodářský výsledek e výkaz o pracovním kapitálu

Otázka 24 Výkaz o finančních tocích označujeme: a cash flow b rozvaha c výsledovka d provozní hospodářský výsledek e výkaz o pracovním kapitálu TEORETICKÉ OTÁZKY Otázka 1 Pokud firma dosahuje objemu výroby, který je označován jako tzv. bod zvratu, potom: a vyrábí objem produkce, kdy se celkové příjmy (výnosy, tržby) rovnají mezním nákladům b vyrábí

Více

âasopis lesníkû a pfiátel lesa

âasopis lesníkû a pfiátel lesa 6-7 âasopis lesníkû a pfiátel lesa roãník 10 2004 Projekty pûstební a tûïební ãinnosti Strategie pouïití krytokofienn ch sazenic V kon funkce odborného lesního hospodáfie Ke stinnosti jedle otázky zûstávají

Více

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE ZPRAVODAJ OSBD OKRESNÍ STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUÎSTVO âeská LÍPA www.osbd.cz âíslo 21 ÍJEN 2000 Z OBSAHU: Stûhujeme neplatiãe na ubytovnu Vymáhání pohledávek v roce 2000 Zmûna kapaliny v mûfiiãích tepla Termoregulace

Více

Stavebnictví v roce 2007 a 2008

Stavebnictví v roce 2007 a 2008 Stavebnictví v roce 2007 a 2008 Jaké bylo české stavebnictví v roce 2007? Celková čísla vyznívají příznivě růst celkové produkce + 6,7 % stavební práce přesáhly poprvé 500 miliard Kč průměrná mzda vzrostla

Více

Životní cyklus podniku

Životní cyklus podniku Životní cyklus podniku Příjmy / výdaje Stabilizace Krize Růst Zánik Založen ení,, vznik Čas Základní fáze životního cyklu podniku: založení, růst, stabilizace, krize a zánik Jsou odrazem - vývoje makroekonomického

Více

SEŽEV REKO, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015

SEŽEV REKO, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015 SEŽEV REKO, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014/2015 (OD 1. 7. 2014 DO 30. 6. 2015) 2015 Kdo jsme..3 Základní ukazatele 4 Hlavní úspěchy roku 2014/15..6 Záměry společnosti do budoucnosti..7 Slovo předsedy

Více

PROJEKTU ROZVOJE INFRASTRUKTURY OBCE VELKÉ B EZNO

PROJEKTU ROZVOJE INFRASTRUKTURY OBCE VELKÉ B EZNO PROJEKTU ROZVOJE INFRASTRUKTURY OBCE VELKÉ B EZNO Malebná krajina kolem Velkého Bfiezna. JAK BUDE ROZVOJ VELKÉHO B EZNA A VALTÍ OVA? Dvacet let po Sametové revoluci se obãas setkáme s názorem nûkter ch

Více

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY KOMERČNÍ BANKY, A. S. 9 PROFIL SPOLEČNOSTI 11 ÚVODNÍ SLOVO GENERÁLNÍHO ŘEDITELE KOMERČNÍ BANKY, A. S. 13

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY KOMERČNÍ BANKY, A. S. 9 PROFIL SPOLEČNOSTI 11 ÚVODNÍ SLOVO GENERÁLNÍHO ŘEDITELE KOMERČNÍ BANKY, A. S. 13 výročnízpráva 2 obsah ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY KOMERČNÍ BANKY, A. S. 9 PROFIL SPOLEČNOSTI 11 ÚVODNÍ SLOVO GENERÁLNÍHO ŘEDITELE KOMERČNÍ BANKY, A. S. 13 ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA 15 NEJVÝZNAMNĚJŠÍ UDÁLOSTI

Více

PhDr. Oldfiich âepelka. Iniciativa Evropské unie LEADER. pro rozvoj venkova. 1. vydání

PhDr. Oldfiich âepelka. Iniciativa Evropské unie LEADER. pro rozvoj venkova. 1. vydání PhDr. Oldfiich âepelka Iniciativa Evropské unie LEADER pro rozvoj venkova 1. vydání 14 2001 Ministerstvo pro místní rozvoj âr Edice Strukturální fondy svazek 14/2001 PhDr. Oldfiich âepelka INICIATIVA EVROPSKÉ

Více

právních pfiedpisû Ústeckého kraje

právních pfiedpisû Ústeckého kraje Strana 165 Vûstník právních pfiedpisû PlzeÀského kraje âástka 1/2001 Roãník 2005 VùSTNÍK právních pfiedpisû Ústeckého kraje âástka 2 Rozesláno dne 28. února 2005 O B S A H 1. Obecnû závazná vyhlá ka Ústeckého

Více

VOLVO BLUE KONTRAKT. Nejãastûj í otázky

VOLVO BLUE KONTRAKT. Nejãastûj í otázky Nejãastûj í otázky Zahrnuje Volvo Blue kontrakt i servis systému vstfiikování AdBlue? Servisní ãinnost, která je spojena s údrïbou systému vstfiikování AdBlue, tzn. práce, materiál a ãi tûní nádrïe, je

Více

Prohlášení společnosti Metrostav a.s. o vztahu k ochraně životního prostředí 2007

Prohlášení společnosti Metrostav a.s. o vztahu k ochraně životního prostředí 2007 Prohlášení společnosti Metrostav a.s. o vztahu k ochraně životního prostředí 2007 Prohlášení společnosti Metrostav a.s. o vztahu k ochraně životního prostředí Prohlášení společnosti Metrostav a.s. (dále

Více

âas pfiedvánoãní a ãas svátkû a nového roku INFORMAâNÍ âtvrtletník OBCE LIBOCHOVANY

âas pfiedvánoãní a ãas svátkû a nového roku INFORMAâNÍ âtvrtletník OBCE LIBOCHOVANY INFORMAâNÍ âtvrtletník OBCE LIBOCHOVANY ROâNÍK 3 IV. âtvrtletí 2009, VYDÁNO V ÚNORU 2010 PRO OBâANY OBCE ZDARMA âas pfiedvánoãní a ãas svátkû Nepodafiilo se získat dospûlé zpûváky na pfiedvánoãní koncertní

Více

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE ZPRAVODAJ OSBD OKRESNÍ STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUÎSTVO âeská LÍPA Z OBSAHU: âíslo 15 âerven âervenec 1999 ShromáÏdûní delegátû 27. 5. 1999 Zemûdûlská bytová v stavba u OSBD Usnesení SD z 27. 5. 1999 Pfievod druïstevních

Více

CONQUEST ENTERTAINMENT A.S.

CONQUEST ENTERTAINMENT A.S. CONQUEST ENTERTAINMENT A.S. 31. března 2013 Výroční zpráva 2012 Obsah S L O V O P Ř E D S E D Y D O Z O R Č Í R A D Y.... 2 S L O V O P Ř E D S E D Y P Ř E D S T A V E N S T V A... 3 S T R U K T U R A

Více

JEDNÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA SPS 23. 9. 2015. Prezident SPS Ing. Václav Matyáš

JEDNÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA SPS 23. 9. 2015. Prezident SPS Ing. Václav Matyáš JEDNÁNÍ PŘEDSTAVENSTVA SPS 23. 9. 2015 Prezident SPS Ing. Václav Matyáš DEFINITIVNÍ VÝSLEDKY 2014 S hodnota 2 DEFINITIVNÍ VÝSLEDKY 2014 Bytová výstavba Rok 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011

Více

150 názorných přehledů, 33 tabulek a 8 příloh

150 názorných přehledů, 33 tabulek a 8 příloh Ing. Jiří Dušek pracuje jako konzultant v Organizační kanceláři, s.r.o. ve Žďáře nad Sázavou. V letech 1992 až 2003 zastával funkci jednatele. Od roku 1994 je daňovým poradcem. V okrese Žďár nad Sázavou

Více

1945> >1989 III. KAPITOLA

1945> >1989 III. KAPITOLA 1945> >1989 III. KAPITOLA Období pováleãné a období centrálnû fiízené ekonomiky 1945 1989 III. KAPITOLA 1945> >1989 Jako v ude v republice, tak také v Elektrick ch podnicích praïské obce se od prvních

Více

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS âíslo 7 ROâNÍK 19 Ministr práce zahájil pfiípravu vûcné novely zákoníku práce ustanovením expertního panelu vedeného JUDr. Petrem Bezou kou, PhD. ze Západoãeské univerzity PlzeÀ. Vzhledem k tomu, Ïe pod

Více

PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 2013 (DÁLE JEN PRAVIDLA )

PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 2013 (DÁLE JEN PRAVIDLA ) Ministerstvo zemûdûlství âr â.j.: 3793/2007-0000 PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 203 (DÁLE JEN PRAVIDLA ) Ministerstvo

Více

PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 2013 (DÁLE JEN PRAVIDLA )

PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 2013 (DÁLE JEN PRAVIDLA ) Ministerstvo zemûdûlství âr â.j.: 37193/2007-10000 PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 2013 (DÁLE JEN PRAVIDLA ) Ministerstvo

Více

I. ZPRÁVA O HOSPODAØENÍ ÈNB 3. I.1 Bilance ÈNB, úèetní závìrka, zpráva auditora 5 II. ORGANIZAÈNÍ ZMÌNY 11. II.1 Organizaèní schéma 12

I. ZPRÁVA O HOSPODAØENÍ ÈNB 3. I.1 Bilance ÈNB, úèetní závìrka, zpráva auditora 5 II. ORGANIZAÈNÍ ZMÌNY 11. II.1 Organizaèní schéma 12 1998 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH: ÚVODNÍ SLOVO GUVERNÉRA ÈNB 1 I. ZPRÁVA O HOSPODAØENÍ ÈNB 3 I.1 Bilance ÈNB, úèetní závìrka, zpráva auditora 5 II. ORGANIZAÈNÍ ZMÌNY 11 II.1 Organizaèní schéma 12 III. MÌNOVÁ

Více

INFORMACE. Nov stavební zákon a zmûny zákona o státní památkové péãi 1. díl

INFORMACE. Nov stavební zákon a zmûny zákona o státní památkové péãi 1. díl INFORMACE Nov stavební zákon a zmûny zákona o státní památkové péãi 1. díl Úvodem Dne 11. 5. 2006 byl ve Sbírce zákonû publikován zákon ã. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním fiádu (stavební

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A představenstva o činnosti společnosti v roce 2008 F P D C O R P O R A T I O N C Z a. s. O B S A H 3 Základní údaje společnosti 3 Z historie společnosti 3 Obchodní strategie 4

Více

Telefónica O2 Czech Republic - Finanční výsledky za rok 2008

Telefónica O2 Czech Republic - Finanční výsledky za rok 2008 Telefónica O2 Czech Republic - Finanční výsledky za rok 2008 24. února 2009 Telefónica O2 Czech Republic, a.s. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky za rok 2008, připravené v souladu

Více

HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI

HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI Pro vût inu her je potfieba mít tuïku a papír. Jako Ïetony mûïete vyuïívat zápalky. BANK 1 kostka KaÏd hráã obdrïí 5 ÏetonÛ a hází tfiikrát za sebou kostkou. Ten, kdo

Více

Povinnosti a odpovědnost jednatelů a ředitelů s. r. o.: efektivní správa společnosti, minimalizace rizik, řešení krizových situací... str.

Povinnosti a odpovědnost jednatelů a ředitelů s. r. o.: efektivní správa společnosti, minimalizace rizik, řešení krizových situací... str. STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ Povinnosti a odpovědnost představenstva, dozorčí rady a vedení a. s.: efektivní správa společnosti, minimalizace rizik, řešení krizových situací...str. 108 Povinnosti a odpovědnost jednatelů

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Prosinec 2008 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem ledna poklesly spotřebitelské ceny během prosince o 0,3 procenta. V meziročním

Více

STAVÍME MOSTY K LIDEM. V roãní zpráva 2006. Citibank a.s.

STAVÍME MOSTY K LIDEM. V roãní zpráva 2006. Citibank a.s. STAVÍME MOSTY K LIDEM V roãní zpráva 2006 Citibank a.s. Citibank a.s. působí již 15 let velmi úspěšně na českém trhu. Banka je dceřinou společností Citibank Overseas Investment Corporation (COIC), která

Více

YTONG - Vy í komfort staveb

YTONG - Vy í komfort staveb YTONG - Vy í komfort staveb Rodinn dûm je velmi sloïit v robek, jehoï v sledné vlastnosti ovlivàuje obrovská fiada okolností. Na první pohled dva velmi podobné domy mohou sv m uïivatelûm nabízet zcela

Více

S 169/03-3758/03 V Brně dne 23. října 2003

S 169/03-3758/03 V Brně dne 23. října 2003 S 169/03-3758/03 V Brně dne 23. října 2003 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení č.j. S 169/03, zahájeném dne 26. srpna 2003 podle 18 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení (správní

Více

Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za rok 2010

Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za rok 2010 Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za rok 2010 18. února 2011 Telefónica O2 Czech Republic, a.s. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky za rok 2010, připravené v souladu s

Více

INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM IX. vlna. Výhled na 4Q 2015 a dále

INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM IX. vlna. Výhled na 4Q 2015 a dále INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM IX. vlna Výhled na 4Q 2015 a dále Index očekávání firem 46,4 42,1 39,3 20,4 27 24,6 22,8 17,7 23,1 22,5 10,9 11,4 9,7 12,3 17,6 15,5 6,7 13 11,1 9,1 12,6 12,4 13 10 6,8 8,1 1,6 6,3-11,5-1,3

Více

Alternativy kurzové politiky v období pfied vstupem do eurozóny: empirická anal za

Alternativy kurzové politiky v období pfied vstupem do eurozóny: empirická anal za DT: 338.23:336.748 klíčová slova: přistupující země kurzový režim empirická analýza Alternativy kurzové politiky v období pfied vstupem do eurozóny: empirická anal za Ray BARRELL Dawn HOLLAND Kateřina

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Duben 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Duben 2007 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Duben 2007 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Ministerstvo financí zvýšilo koncem dubna odhad letošního tempa růstu české ekonomiky na 5,3 procenta z 5,0

Více

Systém Platon. Aplikaãní katalog. Suché a zdravé domy

Systém Platon. Aplikaãní katalog. Suché a zdravé domy Systém Platon Aplikaãní katalog Suché a zdravé domy Tiskárna Tercie Praha s.r.o. V robky firmy Isola Isola dodává stavební izolaãní materiály na Skandinávské trhy jiï více neï 60 let a exportuje na dal

Více

Sbírka instrukcí a sdûlení

Sbírka instrukcí a sdûlení castka2_fin.qxd 7.4.2006 14:06 Stránka 1 Roãník 2005 Sbírka instrukcí a sdûlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI âeské REPUBLIKY âástka 2 Rozeslána dne 00. prosince Cena 00 Kã OBSAH: 11. P o k y n obecné povahy

Více

Usilujeme o udrïení pozice v znamného dodavatele elektfiiny...

Usilujeme o udrïení pozice v znamného dodavatele elektfiiny... Západoãeská energetika, a.s. V roãní zpráva 2002 001 Obsah Prezentaãní ãást Klíãové ukazatele 8 Profil spoleãnosti 9 Hlavní události 12 Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 15 Vrcholové orgány spoleãnosti

Více

Hospodářské výsledky společnosti New World Resources za 1. pololetí 2008

Hospodářské výsledky společnosti New World Resources za 1. pololetí 2008 TISKOVÁ ZPRÁVA Hospodářské výsledky společnosti New World Resources za 1. pololetí 2008 Dobrá výkonnost je odrazem stále posilujícího trhu koksovatelným uhlím AMSTERDAM (28. srpna 2008) New World Resources

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Září 2012 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Září 2012 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Září 2012 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika V září vzrostly spotřebitelské ceny meziročně o 3,4 procent po růstu o 3,3 procent v srpnu. Vývoj inflace byl

Více

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS âíslo 8 ROâNÍK 18 Vzhledem k tomu, Ïe máme uzavfieny celkové v sledky za první pololetí leto ního roku a víme, co nás je tû letos ãeká, lze se k v sledkûm hospodafiení svazu vyjádfiit uï v této dobû. Vláda

Více

PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016

PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016 PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016 26. května 2016 Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2016 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky

Více

Jihoãeský zelený list

Jihoãeský zelený list Číslo 7 červenec 2007 Jihoãeský zelený list Rada jihoãeské krajské organizace Strany zelených Milí čtenáfii, Zatímco minulé ãíslo ovládly pfiíspûvky Petra Draho e, dne ní ãíslo zabral Martin Kolík. Jednou

Více

UNIPETROL FINANČNÍ VÝSLEDKY 4. ČTVRTLETÍ 2013

UNIPETROL FINANČNÍ VÝSLEDKY 4. ČTVRTLETÍ 2013 UNIPETROL FINANČNÍ VÝSLEDKY 4. ČTVRTLETÍ 2013 Marek Świtajewski, generální ředitel Mirosław Kastelik, finanční ředitel 24. leden 2014 Praha, Česká republika PROGRAM Klíčové body 4. čtvrtletí 2013 Makroprostředí

Více

Erste Bank: výrazné zvýšení zisku v prvním pololetí

Erste Bank: výrazné zvýšení zisku v prvním pololetí TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 31. července Erste Bank: výrazné zvýšení zisku v prvním pololetí Hlavní události 1 : Čistý úrokový výnos vzrostl z 1 369,5 mil. EUR na 1 481,8 mil. EUR (+8,2 %) Čisté příjmy z poplatků

Více

3 CENY A NÁKLADY 3.1 SPOT EBITELSKÉ CENY

3 CENY A NÁKLADY 3.1 SPOT EBITELSKÉ CENY 3 CENY A NÁKLADY Inflace v eurozónû se v lednu pfiiblíïila k 2,4 %. I kdyï krátkodob m pohybûm HICP dominují v kyvy cen energií, poslední ukazatele svûdãí o tom, Ïe sekundární dopady nedávného zv - ení

Více

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 26. listopadu 2015 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za prvních devět

Více

ČESKÝ STAVEBNÍ TRH HLAVNÍ KONKURENTI NA TRHU ANNA KATRŇÁKOVÁ

ČESKÝ STAVEBNÍ TRH HLAVNÍ KONKURENTI NA TRHU ANNA KATRŇÁKOVÁ MANAGEMENT STAVEBNÍ FIRMY ČESKÝ STAVEBNÍ TRH HLAVNÍ KONKURENTI NA TRHU ANNA KATRŇÁKOVÁ OBSAH ČESKÝ STAVEBNÍ TRH SROVNÁNÍ STAVEBNÍCH PODNIKŮ V ČR HLAVNÍ KONKURENTI Metrostav, a.s. Skanska, a.s. Eurovia

Více

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE ZPRAVODAJ OSBD OKRESNÍ STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUÎSTVO âeská LÍPA www.osbd.cz âíslo 22 PROSINEC 2000 VÁÎENÍ DRUÎSTEVNÍCI, konãí rok 2000 a my vám chceme touto cestou popfiát do nastávajícího roku 2001 i do zaãátku

Více

A) Základní cíle a souvislosti Programu

A) Základní cíle a souvislosti Programu Pfiíloha ã. 1 k nafiízení Libereckého kraje ã. 4/2004 Program sniïování emisí Libereckého kraje A) Základní cíle a souvislosti Programu Základním cílem Programu je dosáhnout k roku 2010 doporuãen ch hodnot

Více

Malé a střední firmy v ekonomice ČR v letech 2003-2010

Malé a střední firmy v ekonomice ČR v letech 2003-2010 Český statistický úřad Úvod Malé a střední firmy v ekonomice ČR v letech 2003-2010 Březen 2013 Analýza se věnuje vývoji malých a středních firem v České republice po převážnou část minulé dekády zahrnující

Více

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS âíslo 2 ROâNÍK 17 BlíÏí se konec druhého roku volebního období a je tfieba zaãít rekapitulovat, co se svazu podafiilo splnit a co je v plánu na roky následující. Sjezd schválil program svazu na léta 2004

Více

Rychlý, bezpečný, spolehlivý: Program starquick

Rychlý, bezpečný, spolehlivý: Program starquick Rychlý, bezpečný, spolehlivý: Program starquick OBO top hvězdy od OBO: starquick starquick je rozsáhl program vysoce kvalitních pfiíchytek, které jsou vhodné pfiedev ím pro pouïití venku, ve vefiejn ch

Více

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld.

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Tisková zpráva Praha, 28. října 2011 Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Kč Česká spořitelna vykázala za tři čtvrtletí 2011 neauditovaný

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ. Obecné bezpečnostní pokyny Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ. Obecné bezpečnostní pokyny Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Obecné bezpečnostní pokyny Obsluha stroje je povinna si podrobně prostudovat tento návod k používání Celkový pohled na výrobek Prosévačky kompostu a substrátu typ: PKS 1 Výrobce: STS

Více

ãtyficestné trojcestné KOMEXTHERM

ãtyficestné trojcestné KOMEXTHERM ãtyficestné trojcestné KOMEXTHERM Názvem smû ovaãe oznaãujeme armatury urãené k regulaci systémû teplovodního ústfiedního vytápûní, které regulují teplotu topné vody smû ováním. Smû ují vodu z topného

Více

Descartesovy ceny 2007: Tým z Univerzity Karlovy součástí konsorcia, které získalo Descartesovu cenu za projekt HESS

Descartesovy ceny 2007: Tým z Univerzity Karlovy součástí konsorcia, které získalo Descartesovu cenu za projekt HESS 1/2007 Descartesovy ceny 2007: Tým z Univerzity Karlovy součástí konsorcia, které získalo Descartesovu cenu za projekt HESS GMES mladší sourozenec Galilea Problematika financování projektů 7. RP Témata

Více

PROSTUPNÉ BYDLENÍ 4 1. stupeà azylové bydlení 5 2. stupeà ubytovny 8 3. stupeà nájemní byty 12 Kontakt k prostupnému bydlení 13

PROSTUPNÉ BYDLENÍ 4 1. stupeà azylové bydlení 5 2. stupeà ubytovny 8 3. stupeà nájemní byty 12 Kontakt k prostupnému bydlení 13 OBSAH Úvod 2 PROSTUPNÉ BYDLENÍ 4 1. stupeà azylové bydlení 5 2. stupeà ubytovny 8 3. stupeà nájemní byty 12 Kontakt k prostupnému bydlení 13 STARTOVACÍ BYTY 14 Kontakt k startovacím bytûm 14 MùSTSKÉ BYTY

Více

Pražská energetika, a. s.

Pražská energetika, a. s. 5 Pražská energetika, a. s. ČASOPIS PRO ZÁKAZNÍKY 15 16 17 18 19 14 2 13 21 12 22 11 23 1 24 9 1 8 2 7 6 4 3 Nová tarifní struktura a nové ceny elektřiny Zlepšujeme pro vás Akumulační vytápění se vyplatí

Více

Obsah Profil spoleãnosti Finanãní ãást Nejv znamnûj í události ve v voji burzy Vybrané ukazatele Hlavní pfiedstavitelé o burze

Obsah Profil spoleãnosti Finanãní ãást Nejv znamnûj í události ve v voji burzy Vybrané ukazatele Hlavní pfiedstavitelé o burze Burza cenných papírů Praha, a.s. V roãní zpráva 2000 Obsah 1 Profil spoleãnosti 2 Nejv znamnûj í události ve v voji burzy 3 Vybrané ukazatele 7 Hlavní pfiedstavitelé o burze 8 Úvodní slovo pfiedsedy burzovní

Více

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS âíslo 3 ROâNÍK 19 7. DUBNA 2008 Mûsíãník Odborového svazu UNIOS Dne 3. 3. 2008 vyhlásila Rada âmkos stávkovou pohotovost DÛvodem jsou reformy realizované i pfiipravované souãasnou vládou Selhání zastupitelské

Více

Pomáháme druh m k vítûzství! Jsme tradiãní ãeskou spoleãností, která se snaïí b t co nejvíce dynamická a inovativní. Hlavním pfiedmûtem ãinnosti,

Pomáháme druh m k vítûzství! Jsme tradiãní ãeskou spoleãností, která se snaïí b t co nejvíce dynamická a inovativní. Hlavním pfiedmûtem ãinnosti, V ROâNÍ ZPRÁVA 2007 A SLUNCE PÁLÍ JEN Kombinovaná technika, 124 x 108 cm, 2003 Pomáháme druh m k vítûzství! Jsme tradiãní ãeskou spoleãností, která se snaïí b t co nejvíce dynamická a inovativní. Hlavním

Více

TECHNOLOGIE TBM zkušenosti z výstavby metra V.A. Ing. David Cyroň, Metrostav a.s.

TECHNOLOGIE TBM zkušenosti z výstavby metra V.A. Ing. David Cyroň, Metrostav a.s. TECHNOLOGIE TBM zkušenosti z výstavby metra V.A Ing. David Cyroň, Metrostav a.s. Proč TBM? Technologie ražby jíž je realizováno cca 80% všech projektů podzemního stavitelství Železniční a silniční tunely

Více

Základní znalosti o upevàování

Základní znalosti o upevàování kotev a hmoïdinek Jak pfii projektování, tak pfii montáïi, ale i pfii prodeji a zákaznickém servisu je dûleïité znát základní podmínky, které mají vliv na pouïití a v bûr vhodn ch hmoïdinek. Proto pfiiná

Více

STABLE TOP 2006. numerikon

STABLE TOP 2006. numerikon numerikon text: Ing. Zdeněk Kunc, CSc., ÚRS PRAHA a.s STABLE TOP 2006 Většina publikovaných TOP žebříčků řadí hodnocené ekonomické subjekty podle jednoho, případně několika kritérií (každé kritérium je

Více

PROFIL SPOLEâNOSTI FILTRACE. FILTRAâNÍ KOLONY ODÎELEZ OVAâE DÁVKOVÁNÍ V ROBKY PRO KONDICIONÉRY. MAGNETICKÉ ODVÁP OVAâE

PROFIL SPOLEâNOSTI FILTRACE. FILTRAâNÍ KOLONY ODÎELEZ OVAâE DÁVKOVÁNÍ V ROBKY PRO KONDICIONÉRY. MAGNETICKÉ ODVÁP OVAâE PROFIL SPOLEâNOSTI FILTRACE ZMùKâOVÁNÍ STANDARDNÍ FILTRY SAMOâISTICÍ FILTRY SPECIÁLNÍ FILTRY ZMùKâOVAâE VODY REGENERAâNÍ V ROBKY 1 2 FILTRAâNÍ KOLONY ODÎELEZ OVAâE DENITRIFIKÁTORY ODKALOVAâE DECHLORÁTORY

Více

Koncernové pojistné stabilní s výškou 8,2 miliard EUR (plus 1,2 procenta)

Koncernové pojistné stabilní s výškou 8,2 miliard EUR (plus 1,2 procenta) Č. 02/2010 26. ledna 2010 Vienna Insurance Group v roce 2009: 1 Stabilita i během složitého období Koncernové pojistné stabilní s výškou 8,2 miliard EUR (plus 1,2 procenta) Zisk koncernu (před zdaněním)

Více

NÁVOD K OBSLUZE. PrÛtokové ohfiívaãe

NÁVOD K OBSLUZE. PrÛtokové ohfiívaãe NÁVOD K OBSLUZE PrÛtokové ohfiívaãe 1 2 3 UPEV OVACÍ ROZMùRY 2 4 6 5 7 8 3 LEGENDA K OBRÁZKÒM 2 PrÛtokové ohfiívaãe ETA 0732, 1732, 2732 se smû ovací baterií a otoãn m ramínkem. MONTÁÎNÍ SCHÉMA 1. PrÛtokov

Více

Pražská energetika, a.s. SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA

Pražská energetika, a.s. SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA K 31. PROSINCI 2014 Výkaz zisku a ztráty (tis. Kč) Pozn. Výnosy z prodané elektřiny a plynu

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 Rapid, akciová společnost Na Cihlářce 1340/11, 150 00 Praha 5 IČ: 00001040 DIČ: CZ00001040 Zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, odd. B, vložka 27 Obsah: I.

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Listopad 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Listopad 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Listopad 2008 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem prosince poklesly spotřebitelské ceny během listopadu o 0,5 procenta.

Více

v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví ve znění přijatém EU

v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví ve znění přijatém EU OHL ŽS, a.s. Burešova 938/17 660 02 Brno - střed Pololetní zpráva zpracovaná k 30. červnu 2009 v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví ve znění přijatém EU Podpis statutárního orgánu OHL

Více

#98. > V ROâNÍ ZPRÁVA>

#98. > V ROâNÍ ZPRÁVA> #98 > V ROâNÍ ZPRÁVA> > OBSAH> 2 SPT TELECOM, a.s., V NùKOLIKA SLOVECH 4 P EHLED NEJDÒLEÎITùJ ÍCH V SLEDKÒ 6 SLOVO 1. MÍSTOP EDSEDY P EDSTAVENSTVA 8 SLOVO GENERÁLNÍHO EDITELE - PROVOZNÍ V SLEDKY V ROCE

Více

SoutûÏ o nejhezãí fasádu roku

SoutûÏ o nejhezãí fasádu roku Z OBSAHU TOHOTO âísla Zaãátek roku je pfiíleïitostí k zamy lení... (str. 2, 3) V bûr z usnesení Zastupitelstva a Rady mûsta Pfierova (str. 3) Zmûny v místních poplatcích (str. 5) NedluÏíte poplatek za

Více

MSFN Hodnocení firem aneb co to znamená úspěšná firma. 2018/2019 Marek Trabalka

MSFN Hodnocení firem aneb co to znamená úspěšná firma. 2018/2019 Marek Trabalka MSFN Hodnocení firem aneb co to znamená úspěšná firma 2018/2019 Marek Trabalka Hodnocení firem Subjektivní Objektivní číselné vyjádření (CF, roční obrat) Kombinace Úspěch a hodnocení firmy Dosažení určitého

Více

7. Vydavatelství, tisk a rozmnožování nahraných nosičů OKEČ 22

7. Vydavatelství, tisk a rozmnožování nahraných nosičů OKEČ 22 Vydavatelství, tisk a rozmnožování nahraných nosičů 7. Vydavatelství, tisk a rozmnožování nahraných nosičů OKEČ 22 7.1. Charakteristika odvětví Polygrafický průmysl se člení na vydavatelské činnosti, tisk

Více

REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ PRO âeskou REPUBLIKU V EVROPù 21. STOLETÍ

REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ PRO âeskou REPUBLIKU V EVROPù 21. STOLETÍ REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ PRO âeskou REPUBLIKU V EVROPù 21. STOLETÍ REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ FORUM CZ Pavel HroboÀ Tomá Macháãek Tomá Julínek Tato publikace navazuje na principy zmûny systému zdravotnictví v

Více

O D D Í L V Ě N O V A N Ý Č E S K É R E P U B L I C E / S L O V E N S K U 2 0 1 2

O D D Í L V Ě N O V A N Ý Č E S K É R E P U B L I C E / S L O V E N S K U 2 0 1 2 O D D Í L V Ě N O V A N Ý Č E S K É R E P U B L I C E / S L O V E N S K U 2 0 1 2 Hospodaření TRŽNÍ ÚDAJE V OBLASTI CEMENTU Objem - 11,9 % Průměrné výnosy - 0,3 % Tržní podíl 15 % Cementárna Betonárna

Více

MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ

MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ Blahopfiejeme! Dûkujeme, Ïe jste se rozhodli pro zafiízení firmy Candy; kvalitní myãky nádobí, zaruãující vysok v kon a spolehlivost. Firma Candy vyrábí irok sortiment

Více

PLÁN OBLASTI POVODÍ DYJE (NÁVRH)

PLÁN OBLASTI POVODÍ DYJE (NÁVRH) PLÁN OBLASTI POVODÍ DYJE (NÁVRH) Textová část Červen 2008 Obsah: F. EKONOMICKÁ ANALÝZA...3 F.1. Hospodářský význam užívání vod výchozí stav...4 F.1.1. Platby k úhradě správy vodních toků a správy povodí...

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2010 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2010 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Únor 2010 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem února vzrostly spotřebitelské ceny během ledna o 1,2 procenta. V meziročním

Více

Opravdu nevezmeme knihu do rukou?

Opravdu nevezmeme knihu do rukou? 3/2006 Opravdu nevezmeme knihu do rukou? V půjčovně pro děti v ulici Palackého připravují knihovnice pro své návštěvníky zajímavé akce. Samozřejmostí je přístup k výpočetní technice. foto archiv MěK Na

Více