Informace pro lékaře

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace pro lékaře"

Transkript

1 Informace pro lékaře

2 Od května roku 2013 poskytujeme mimo lázeňské péče i lůžkovou rehabilitační péči. Ústavní rehabilitační léčbu doporučuje specialista (neurolog, lékař RFM, ortoped, chirurg), v případě překladu ošetřující lékař v nemocnici. Návrh na léčebně rehabilitační péči v odborné léčebně vystavuje na základě doporučení praktický lékař, v případě překladu ošetřující lékař oddělení nemocnice. Cílem rehabilitační péče je obnovení maximální funkční zdatnosti klienta a péče může bezprostředně navázat na akutní lůžkovou léčbu. Délka pobytu se může více přizpůsobit zdravotnímu stavu a mohou ho absolvovat i pacienti, kteří se kvůli závažnosti zdravotního stavu do lázní nedostanou. O délce pobytu rozhoduje ošetřující lékař, nejčastější rozmezí je na dobu 4-6 týdnů. Pro nástup doporučujeme vybavit se medikací alespoň na první tři dny pobytu.

3 Odborný léčebný ústav pro dospělé Cílem této péče je obnovení maximální funkční zdatnosti pacienta a může být poskytována: a) Pacientům ve stádiu stabilizace nemoci, tj. přímým překladem z lůžkových odd. nemocnic, zejména u těchto diagnóz: > stavy po CMP po odeznění akutního stádia nemoci > stavy po totálních endoprotézách kloubů a osteosyntézách > stavy po úrazech, operacích a dlouhodobé imobilizaci > poruchy hybnosti (plegie, parézy) nejrůznějšího původu > stavy po operaci páteře (spondylochirurgické výkony) > dekompenzované stavy chronických onemocnění páteře a kloubů b) Pacientům s chronickými potížemi pohybového aparátu nebo neurologickým onemocněním: > neúspěšně ambulantně léčení s uvedením, jak ambulantní RHB probíhala (léčebné postupy) > dekompenzovaní revmatici, vertebropati, pacienti s dekompenzovanými chronickými kořenovými drážděními bez indikace k operaci i jinými dekompenzovanými neurologickými onemocněními apod.

4 Indikační seznam pro lázeňskou léčebnou péči pro dospělé Ind. sk. I/I ZHOUBNÉ NÁDORY Do 12 měsíců po ukončení protinádorové léčby, 21 dní. Opakování možné pouze u Hodgkinovy nemoci, opakování možné 1x v průběhu 36 měsíců od základního pobytu. Ind. sk. IV NEMOCI PORUCH VÝMĚNY LÁTKOVÉ A ŽLÁZ S VNITŘNÍ SEKRECÍ IV/2 IV/3 Stavy po totální thyreoidektomii. Do 6 měsíců po chirurgickém zákroku, 21 dní, opakování jen u komplikací. Stavy po operacích hyperfunkčního benigního adenomu hypofýzy. Do 6 měsíců po chirurgickém výkonu, 21 dní. Ind. sk. V NETUBERKULÓZNÍ NEMOCI DÝCHACÍHO ÚSTROJÍ V/1 Stavy po operacích horních a dolních cest dýchacích (do 6 m. od operace). Stavy po transplantaci plic do 12 měsíců po chirurg. zákroku, DCD 28 dní, HCD 21 dní. V/2 Poškození hrtanu a hlasivek v důsledku hlasového přetížení, stavy po fonochirurgické léčbě, 21 dní. V/3 Stavy po komplikovaném zánětu plic. Do 4 měsíců od ukončení hospitalizace, 21 dní. V/4 Bronchiektazie, recidivující záněty DCD, 21 dní s možností prodloužení, opakování možné 1x za rok. V/5 Asthma bronchiale, chronická obstrukční plicní nemoc, 28 dní s možností prodloužení, FEV méně než 60% nebo kortikoidy systémově více než 6 m. V/6 Intersticiální plicní fibrózy jakékoliv etiologie v soustavném léčení, 28 dní, opakování možné 1x za rok. V/7 Následky toxických účinků plynů, dýmů, leptavých par a dráždivých prachů na HCD a DCD, 21 dní, v případě nemoci z povolání 28 dní, opakování možné 1x za rok. Ind. sk. VI NEMOCI NERVOVÉ VI/1 VI/2 VI/3 Chabé obrny, postpoliomyelitický syndrom, obrna lícního nervu, 28 dní, u polio opakování možné 1x za rok. Polyneuropatie, 28 dní, SS 0-3, nutno EMG, možno opakovat 1x v průběhu 24 měsíců. Kořenové syndromy s iritačně-zánikovým syndromem, 21 dní, po neúspěšné 6-ti týdenní ambul. léčbě nebo do 3 měsíců po ukončení hospitalizace.

5 VI/4 VI/5 VI/6 VI/7 VI/8 VI/9 VI/10 VI/11 Zánětlivé onemocnění CNS. 28 dní, do 6 měsíců po ukončení hospitalizace, opakování možné 1x za 36 měsíců. Parézy po CMP. 28 dní, do 6 měsíců po ukončení hospitalizace, opakování možné 1x do 36 měsíců od začátku prvního pobytu. Stavy po operacích a poraněních CNS a PNS. 28 dní, do 6 měsíců od operace nebo úrazu, opakování možné 1x za 36 měsíců. Roztroušená skleróza a jiná demyelinizační onemocnění v remisi. 28 dní, opakování možné 1x v průběhu 24 měsíců. Nervosvalová onemocnění. 28 dní, opakování možné 1x za rok. Syringomyelie s paretickými projevy. 21 dní, opakování možné 1x v průběhu 24 měsíců. DMO. 28 dní, do 21 let věku opakování možné 1x ročně, od 21 let věku opakování možné 1x v průběhu 24 měsíců. Parkinsonova nemoc. 21 dní, opakování možné 1x v průběhu 24 měsíců. Ind. sk. VII NEMOCI POHYBOVÉHO APARÁTU VII/3 VII/5 VII/6 VII/7 VII/8 VII/9 VII/10 VII/11 Ostatní séronegativní spondylartritis soustavně léčená v rámci ambulantní péče, 28 dní, opakování možné 1x za rok. Osteoporóza. 21 dní, opakování možné 1x v průběhu 24 měsíců. Bolestivé syndromy šlach, burz, úponů svalů a kosterních svalů nebo kloubů. 21 dní, u nemocí z povolání opakování možné 1x za rok. Koxartróza, gonartróza v soustavné ambulantní péči, III. st., 21 dní, opakování možné 1x v průběhu 24 měsíců, u kontraindikované operace 1x za rok. Artrózy v ostatních lokalizacích, artropatie. 21 dní, opakování možné 1x v průběhu 24 měsíců. Chronický vertebrogenní algický syndrom, 21 dní, do 3 měsíců po ukončení hospitalizace nebo po 6-ti týdenní neúspěšné ambul. léčbě. Stavy po totální endoprotéze. 28 dní, do 3 měsíců od operace nebo úrazu. Stavy po úrazech a operacích pohybového aparátu. 28 dní, do 6 měsíců od operace, opakování možné 1x v průběhu 24 měsíců. U vybraných indikací v odůvodněných případech může revizní lékař prodloužit komplexní lázeňskou léčbu nad základní dobu pobytu.

6 Nové přístroje a zařízení v léčebně dospělých LiteGait - počítačově asistovaná rehabilitace pro nácvik chůze s nastavitelným odlehčením pomocí závěsného zařízení. Nově pacientům slouží zařízení počítačově asistované rehabilitace pro nácvik chůze s nastavitelným odlehčením pomocí závěsného zařízení umožňující regulaci zatížení. Přístroj je opatřen měřícími senzory, z nichž se získané hodnoty přenášejí bezdrátově do tabletu, kde dochází k zobrazování údajů online, archivaci, analýze a následně je možné celý systém využít jako motivační prvek se stanoveným cílem pro pacienta. ALTER G - nácvik chůze s programovatelným odlehčením spočívající v antigravitačním efektu metoda vyvinutá v NASA. Novinkou je také přístroj pro nácvik chůze s programovatelným odlehčením spočívající v antigravitačním efektu, kdy je možné nastavit zatížení pacienta jeho vlastní vahou v rozsahu % hmotnosti. Zařízení pracuje na principu rozdílů tlaku vzduchu. Metoda umožní precizní, bezpečnou a nezatěžující rehabilitaci s využitím pouze částečné hmotnosti pacienta.

7 NESS L300 Plus pro rehabilitaci pacientů se sníženou motorickou funkcí dolní končetiny. Systém pomáhá reedukovat svalstvo dolní končetiny, zachovat nebo zlepšit rozsah pohybu, zabránit svalovému úbytku a zlepšit lokální prokrvení. Systém je vhodný i pro spastické pacienty. Závěsné zařízení UGUL umožňuje terapeutům pomocí systému lan a popruhů cvičení s pacientem v odlehčení, kdy je možné procvičit tělo jako celek nebo jen jeho konkrétní část. Prostřednictvím tohoto systému je umožněno cvičení v maximálním rozsahu i bez plného zatížení, čímž dochází i ke snížení bolestivosti. Homebalance interaktivní cvičení na stabilometrické plošině se zpětnou vazbou, spojené se softwarem v tabletu. Zařízení je využíváno pro terapii poruch rovnováhy různého původu. Léčebné metody Základem léčby je individuální cvičení (využíváme Vojtovu metodu, Kabatovu metodu-pnf, Bobath koncept, SM-Systém MUDr. Smíška, cvičení v závěsném systému Redcord, McKenzie metodu, analytické protahování a posilování dle svalového testu či specifického vyšetření spasticity, cvičení dle Čápové, s Flexibary aj.) Tyto metody jsou doplněny skupinovým cvičením a fyzikální terapií (elektroléčba, magnetoterapie, fototerapie). Součástí rehabilitace je i ergoterapie a logopedie. Do léčebného plánu jsou zařazeny také masáže, vodoléčebné procedury (vanové koupele, plavání a cvičení v bazénu), rašelinové zábaly, parafín a plynové injekce. Poskytujeme také možnost konziliárního vyšetření ortopedem a pravidelné individuální konzultace s protetiky, včetně možnosti zaměření vozíků či psychologickou terapii.

8 Návrhová činnost > návrh vystavuje buď ošetřující lékař v nemocnici nebo praktický lékař (PL) na základě doporučení specialisty (ortoped, RHB lékař, neurolog, chirurg atd.) > příslušné formuláře návrhu najdete na v části PÉČE V OLÚ, Návrhy na rehabilitační péči - Návrh na léčebně rehabilitační péči v odborné léčebně pro dospělé, vyplněný formulář zašle ošetřující lékař nemocnice nebo PL na zdravotní pojišťovnu ke schválení revizním lékařem > pacient musí být schopen aktivní spolupráce při poskytování léčebně rehabilitační péče, ve výjimečných případech (mentální deficit, apalický syndrom, slepota, některá psychiatrická onemocnění) je pobyt možný s doprovodem-žádá OLÚ Vyplnění návrhu do OLÚ: > kód pojišťovny > IČP, odbornost > jméno a příjmení pacienta (u dětí zákonného zástupce) > rodné číslo pojištěnce > přesná adresa > podpis pacienta (u dětí podpis zákonného zástupce) > typ (u dětského pacienta se nevyplňuje) > diagnózu základní a vedlejší > datum, razítko a podpis navrhujícího lékaře > přiložit lékařské zprávy V případě překladu zašleme ošetřujícímu lékaři v nemocnici k doplnění již předvyplněný návrh do OLÚ, zajistíme jeho schválení na pojišťovně a domluvíme termín nástupu na léčení. Typ I - překlad z nemocnice, pacient musí nastoupit do 10 dnů od propuštění, neschvaluje dopředu revizní lékař pojišťovny Typ II - vypisuje lékař na lůžkách akutní péče, odešle na schválení pojišťovně, pacient nastoupí do 1 měsíce Typ III - vypisuje praktický lékař v terénu nebo lékař lůžka následné péče (LDN), schvaluje revizní lékař pojišťovny, pacient nastoupí do 3 měsíců od vypsání Nelze překládat pacienty z následné péče na naše lůžka následné péče bez schválení revizním lékařem. Kontakty: Obchodní zástupkyně Květa Tancibudková: , mobil: , kveta.tancibudkova@janskelazne.com Přijímací kancelář pro dospělé: , pkdospeli@janskelazne.com

Informace pro lékaře

Informace pro lékaře Informace pro lékaře Odborný léčebný ústav pro děti a dorost Od května roku 2013 poskytujeme mimo lázeňské péče i lůžkovou rehabilitační péči. Ústavní rehabilitační léčbu doporučuje specialista (neurolog,

Více

KONSTANTINOVY LÁZNĚ LÁZNĚ VAŠEHO SRDCE LÁZEŇSKÁ LÉČEBNĚ REHABILITAČNÍ PÉČE

KONSTANTINOVY LÁZNĚ LÁZNĚ VAŠEHO SRDCE LÁZEŇSKÁ LÉČEBNĚ REHABILITAČNÍ PÉČE KONSTANTINOVY LÁZNĚ LÁZNĚ VAŠEHO SRDCE LÁZEŇSKÁ LÉČEBNĚ REHABILITAČNÍ PÉČE Nemoci pohybového ústrojí Nemoci nervového ústrojí Nemoci oběhového ústrojí Diabetes mellitus URČENO ODBORNÉ VEŘEJNOSTI Lázeňská

Více

PNP bez paréz s EMG nálezem těžkého stupně a nutností užívání antiepileptik či opiátů

PNP bez paréz s EMG nálezem těžkého stupně a nutností užívání antiepileptik či opiátů Bonusový indikační seznam - SENIOŘI nad 60 let - 2019 - léčebné čtrnáctidenní lázeňské pobyty Číslo indikace Indikace ZÁKLADNÍ léčebný pobyt Zvláštní podmínky Vyžadovaná vyšetření/ doklady VI VI/1 - Chabé

Více

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ akademický rok 2013/14

TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ akademický rok 2013/14 FZS UJEP v Ústí nad Labem Katedra fyzioterapie a ergoterapie TÉMATA BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ akademický rok 2013/14 Studijní obor : FYZIOTERAPIE Doc.MUDr.Miroslav TICHÝ, CSc. (4 studenti) 1. Fyzioterapie u bolesti

Více

Péče o dospělé. www.janskelazne.com

Péče o dospělé. www.janskelazne.com CS Péče o dospělé www.janskelazne.com O Janských Lázních Janské Lázně jsou jedinými lázněmi na české straně Krkonoš a rozprostírají se na úpatí Černé hory v nadmořské výšce přes 600 metrů, na jejíž vrcholek

Více

Výroční zpráva 2014. Nemocnice následné péče v Lomnici nad Popelkou s poliklinikou

Výroční zpráva 2014. Nemocnice následné péče v Lomnici nad Popelkou s poliklinikou Výroční zpráva 2014 Nemocnice následné péče v Lomnici nad Popelkou s poliklinikou Obsah 1. Základní údaje organizace 2. Úvodní slovo 3. Údaje o činnosti 3.1 Předmět činnosti organizace 3.2 Cíle organizace

Více

Edukace pacienta před TEP kyčelního kloubu

Edukace pacienta před TEP kyčelního kloubu Edukace pacienta před TEP kyčelního kloubu Hrubina M., Markvartová J., Razimová L. Ortopedické oddělení RHB oddělení JIP chirurgického oddělení Nemocnice Pelhřimov Edukace poučení pacienta Cíl prezentace:

Více

Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi zdravotnickými zařízeními a zdravotními pojišťovnami

Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi zdravotnickými zařízeními a zdravotními pojišťovnami Metodika pro pořizování a předávání dokladů pro komunikaci mezi zdravotnickými zařízeními a zdravotními pojišťovnami Verze 6.2 Doplněk č. 3 Praha, duben 2008 Obsah KAP. II.2.8. VZP-10/2006 RECEPT... 3

Více

CIM terapie vynuceného používání paretické končetiny. Mgr. Karin Laská, prim MUDr. Tomáš Bauko Sanatoria Klimkovice

CIM terapie vynuceného používání paretické končetiny. Mgr. Karin Laská, prim MUDr. Tomáš Bauko Sanatoria Klimkovice CIM terapie vynuceného používání paretické končetiny Mgr. Karin Laská, prim MUDr. Tomáš Bauko Sanatoria Klimkovice Sanatoria Klimkovicea pacient s RS 1. 2. 3. Nejčastěji přicházejí k RHB formou komplexní

Více

Péče o děti. www.janskelazne.com

Péče o děti. www.janskelazne.com CS Péče o děti www.janskelazne.com O dětské léčebně Vesna Dětská léčebna Vesna je jednou z největších a nejznámějších dětských léčeben v České republice. Navazuje na slavnou tradici léčby následků obrn,

Více

REVIZNÍ SYSTÉM VZP 2 0 1 6 SEMINÁŘ STAPRO S.R.O. NEMOCNICE NA HOMOLCE 14. 12. 2015 PRAHA. zdenka.salcman_kucerova@vzp.cz

REVIZNÍ SYSTÉM VZP 2 0 1 6 SEMINÁŘ STAPRO S.R.O. NEMOCNICE NA HOMOLCE 14. 12. 2015 PRAHA. zdenka.salcman_kucerova@vzp.cz REVIZNÍ SYSTÉM VZP 2 0 1 6 SEMINÁŘ STAPRO S.R.O. NEMOCNICE NA HOMOLCE 14. 12. 2015 PRAHA Z. S. KUČEROVÁ, OKRZP ÚSTŘEDÍ VZP ČR zdenka.salcman_kucerova@vzp.cz REVIZE V NEMOCNICÍCH P R I O R I T Y 1.Akutní

Více

Oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny Oddělení chronické bolesti a rehabilitace

Oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny Oddělení chronické bolesti a rehabilitace Informace o službách a péči Oddělení rehabilitační a fyzikální medicíny Oddělení chronické bolesti a rehabilitace Pomůžeme Vám vrátit se do aktivního života MUDr. Arnold Pavlík primář oddělení rehabilitační

Více

Operace krční páteře

Operace krční páteře Operace krční páteře Informace pro pacienty operace krční páteře Neurochirurgická klinika UJEP a Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem http://nch.mnul.cz Page 1 of 5 Příčiny obtíží Příčinou obtíží, které

Více

Vzdělávací program oboru DĚTSKÁ NEUROLOGIE

Vzdělávací program oboru DĚTSKÁ NEUROLOGIE ČÁSTKA 5 l VĚSTNÍK Vzdělávací program oboru Dětská neurologie 57 Vzdělávací program oboru DĚTSKÁ NEUROLOGIE 1 Cíl specializačního vzdělávání... 57 1 2 Minimální požadavky na specializační vzdělávání...

Více

Atestační otázky z oboru rehabilitační a fyzikální medicína

Atestační otázky z oboru rehabilitační a fyzikální medicína Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Atestační otázky z oboru rehabilitační a fyzikální medicína Obecné 1. Podstata rehabilitace, definice rehabilitace,

Více

ORTOPEDICKO-TRAUMATOLOGICKÉ ODDĚLENÍ

ORTOPEDICKO-TRAUMATOLOGICKÉ ODDĚLENÍ Ortopedické oddělení: 19 standardních lůžek + 1 nadstandard Provádíme operativu běžnou v nemocnicích okresního typu. Alloplastiky kyčlí, kolen, ramen, loktů a malých kloubů. V operativně využíváme počítačovou

Více

PaedDr. Zounková Irena, Ph.D. Klinika rehabilitace a tělovýchovného lékařství UK 2. LF a FN Motol 20.1.2016

PaedDr. Zounková Irena, Ph.D. Klinika rehabilitace a tělovýchovného lékařství UK 2. LF a FN Motol 20.1.2016 PaedDr. Zounková Irena, Ph.D. Klinika rehabilitace a tělovýchovného lékařství UK 2. LF a FN Motol 20.1.2016 Fyzioterapie proč? Prevence vzniku odchylek v kvantitě a kvalitě pohybového projevu Ovlivnění

Více

Okruhy otázek k atesta ní zkoušce pro obor specializa ního vzd lávání Ošet ovatelská pé e o pacienty ve vybraných klinických oborech se zam

Okruhy otázek k atesta ní zkoušce pro obor specializa ního vzd lávání Ošet ovatelská pé e o pacienty ve vybraných klinických oborech se zam Okruhy otázek k atestační zkoušce pro obor specializačního vzdělávání Ošetřovatelská péče o pacienty ve vybraných klinických oborech se zaměřením na ošetřovatelskou péči o pacienty s neurologickým onemocněním

Více

Indikační seznam pro lázeňskou péči o dospělé

Indikační seznam pro lázeňskou péči o dospělé Lázně Teplice nad Bečvou a. s. Indikační seznam od 1. 1. 2015 pro dospělé Indikační seznam pro lázeňskou péči o dospělé I. Nemoci onkologické II. Nemoci oběhového ústrojí I. Nemoci onkologické II. Nemoci

Více

Výroční zpráva Volno, o. s. 2014

Výroční zpráva Volno, o. s. 2014 Výroční zpráva Volno, o. s. 2014 Poslání: Podpora pečující rodiny tak, aby dítě nebo osoba s postižením i nadále žila v rodině a zároveň byl umožněn důstojný život pečující osobě i celé rodině. Obsahem

Více

P r a c o v n í v e r z e ( před z a h á j e n í m l e g i s l a t i v n í h o p r o c e s u ) N á v r h. VYHLÁŠKA ze dne.. 2014,

P r a c o v n í v e r z e ( před z a h á j e n í m l e g i s l a t i v n í h o p r o c e s u ) N á v r h. VYHLÁŠKA ze dne.. 2014, P r a c o v n í v e r z e ( před z a h á j e n í m l e g i s l a t i v n í h o p r o c e s u ) N á v r h VYHLÁŠKA ze dne.. 2014, o stanovení odborných kritérií a dalších náležitostí pro poskytování lázeňské

Více

Dětské centrum Turnov

Dětské centrum Turnov Dětské centrum Turnov VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Předkládá: Marie Macháčková Obsah Úvod Základní údaje o zařízení Vymezení činnosti organizace Personální informace Hospodaření organizace Majetek organizace

Více

Zdravotnická dokumentace - ambulantní

Zdravotnická dokumentace - ambulantní Zdravotnická dokumentace - ambulantní Podle rozsahu vyšetření pacienta se rozlišuje: komplexní vyšetření (zjištění anamnéz v plném rozsahu, komlexní klinické vyšetření pacienta lékařem včetně odběru krve)

Více

Ceník placených úkonů a služeb a zdravotních prostředků nehrazených z veřejného zdravotního pojištění

Ceník placených úkonů a služeb a zdravotních prostředků nehrazených z veřejného zdravotního pojištění číslo úkonu placený úkon posl.aktualizace ke dni: 01.03.2016 002 zapůjčení zdrav. dokumentace na vyžádání: (jen opis nebo fotokopie) 100,00 21 003 RTG snímky (netýká se pacientů) 100,00 21 lékařská zpráva,

Více

Program předatestačního kurzu v oboru NEUROLOGIE 14.9.-9.10.2015 Neurologická klinika LF a FN Olomouc

Program předatestačního kurzu v oboru NEUROLOGIE 14.9.-9.10.2015 Neurologická klinika LF a FN Olomouc Program předatestačního kurzu v oboru NEUROLOGIE 14.9.-9.10.2015 Neurologická klinika LF a FN Olomouc I. týden Pondělí 14.9.2015 09:00-09:15 Úvod kurzu P. Kaňovský Syndromologie 09:00-10:30 Nejdůležitější

Více

LÁZEŇSKÉ POBYTY 2016. Nejen na srdce jsou Poděbrady... www.lazne-podebrady.cz

LÁZEŇSKÉ POBYTY 2016. Nejen na srdce jsou Poděbrady... www.lazne-podebrady.cz LÁZEŇSKÉ POBYTY 2016 Nejen na srdce jsou Poděbrady... www.lazne-podebrady.cz LÉČEBNÉ POBYTY Užijte si pohodu a relaxujte v tradičních lázních, které nabízejí své služby nepřetržitě od roku 1908. Dopřejte

Více

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru FYZIOTERAPIE V NEUROLOGII

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru FYZIOTERAPIE V NEUROLOGII Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru 1 Cíl specializačního vzdělávání... 2 2 Minimální požadavky na specializační vzdělávání... 2 2.1 Základní kmen povinný... 4 2.2 Vlastní specializovaný

Více

Ceník placených úkonů a služeb a zdravotních prostředků nehrazených z veřejného zdravotního pojištění

Ceník placených úkonů a služeb a zdravotních prostředků nehrazených z veřejného zdravotního pojištění číslo úkonu placený úkon posl.aktualizace ke dni: 1.7.2016 cena včetně DPH (Kč) sazba DPH (%) 002 zapůjčení zdrav. dokumentace na vyžádání: (jen opis nebo fotokopie) 100,00 21 003 RTG snímky (netýká se

Více

Důvod předložení a cíle

Důvod předložení a cíle DŮVODOVÁ ZPRÁVA IV. I. OBECNÁ ČÁST A. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE Důvod předložení a cíle Název Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně

Více

CENÍK 2010 Léčebné programy

CENÍK 2010 Léčebné programy CENÍK 2010 Léčebné programy Léčivá energie přírodních zdrojů Františkových Lázní je dána unikátním složením sírano-železité rašeliny peloidů - používané k zábalům a koupelím, minerálními uhličitými prameny

Více

ORTOPEDICKÁ KLINIKA. kařské fakulty a FN Motol Přednosta: Doc. MUDr. Tomáš Trč, CSc., MBA. Praha FN Motol

ORTOPEDICKÁ KLINIKA. kařské fakulty a FN Motol Přednosta: Doc. MUDr. Tomáš Trč, CSc., MBA. Praha FN Motol ORTOPEDICKÁ KLINIKA UK - 2.léka DĚTÍ A DOSPĚLÝCH kařské fakulty a FN Motol Přednosta: Doc. MUDr. Tomáš Trč, CSc., MBA Praha FN Motol Ortopedická léčba deformity nohy u Morbus Charcot-Marie-Tooth Smetana

Více

Vzdělávací program oboru NEUROLOGIE

Vzdělávací program oboru NEUROLOGIE Vzdělávací program oboru NEUROLOGIE Cíl specializačního vzdělávání... 2 Minimální požadavky na specializační vzdělávání... 2. Základní neurologický kmen v délce minimálně 24 měsíců...2 2.2 Vlastní specializovaný

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls5465/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE- INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 2 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls5465/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE- INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 2 k rozhodnutí o povolení souběžného dovozu sp. zn.:sukls5465/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE- INFORMACE PRO UŽIVATELE DYSPORT Botulini toxinum typus A Prášek pro přípravu injekčního roztoku Přečtěte

Více

Tvorba elektronické studijní opory. Obecná část Organizace léčebné a komprehenzivní rehabilitace

Tvorba elektronické studijní opory. Obecná část Organizace léčebné a komprehenzivní rehabilitace Tvorba elektronické studijní opory Záhlaví: Název studijního předmětu Téma Název kapitoly Autor - autoři Základy léčebné rehabilitace Obecná část Organizace léčebné a komprehenzivní rehabilitace MUDr.

Více

BULLETIN. Společnost C-M-T

BULLETIN. Společnost C-M-T BULLETIN Společnost C-M-T Září 2005 13 Společnost C-M-T je občanské sdružení založené v červnu 1999. Cílem společnosti je především: poskytovat pomoc a podporu CMT pacientům a jejich rodinám zlepšovat

Více

Jdličk Jedličková Martina, DiS. Krajská nemocnice Pardubice a.s. Neurochirurgické oddělení

Jdličk Jedličková Martina, DiS. Krajská nemocnice Pardubice a.s. Neurochirurgické oddělení Jdličk Jedličková Martina, DiS. Krajská nemocnice Pardubice a.s. Neurochirurgické oddělení Co je to karpální ítunel, anatomie karpální tunel je úzká štěrbina, voblasti zápěstí, jehož spodinu tvoří vyvýšené

Více

HYDROTERAPIE. Úvod do fyzikální terapie

HYDROTERAPIE. Úvod do fyzikální terapie HYDROTERAPIE Úvod do fyzikální terapie Charakteristika I. voda různé teploty a skupenství, případně s různými chemickými látkami aplikovaná na povrch těla udržení a podpora zdraví (prevence), léčba onemocnění

Více

Ceník placených úkonů a služeb a zdravotních prostředků nehrazených z veřejného zdravotního pojištění

Ceník placených úkonů a služeb a zdravotních prostředků nehrazených z veřejného zdravotního pojištění číslo úkonu placený úkon posl.aktualizace ke dni: 1.2.2016 a 1.3.2016 cena včetně DPH (Kč) sazba DPH (%) 002 zapůjčení zdrav. dokumentace na vyžádání: (jen opis nebo fotokopie) 100,00 21 003 RTG snímky

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM v oboru DĚTSKÁ NEUROLOGIE

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM v oboru DĚTSKÁ NEUROLOGIE VZDĚLÁVACÍ PROGRAM v oboru DĚTSKÁ NEUROLOGIE 1. Cíl specializačního vzdělávání Cílem specializačního vzdělávání je vychovat specialistu v oboru dětská neurologie, tedy oboru, jenž se zabývá normálním i

Více

Péče o pacienty s hemofilií ve FN Ostrava včera, dnes a zítra. R. Hrdličková

Péče o pacienty s hemofilií ve FN Ostrava včera, dnes a zítra. R. Hrdličková Péče o pacienty s hemofilií ve FN Ostrava včera, dnes a zítra R. Hrdličková O kolik pacientů s hemofilií se staráme? Diagnóza Počet pacientů Hemofilie A 80 Hemofilie B 16 Celkem 96 Počty pacientů jiné

Více

indikační seznam pro lázeňskou péči v lázních hodonín s platností od 1. ledna 2015

indikační seznam pro lázeňskou péči v lázních hodonín s platností od 1. ledna 2015 indikační seznam pro lázeňskou péči v lázních hodonín s platností od 1. ledna 2015 Vyhláška MZ ČR č. 267/ 2012 Sb. o stanovení Indikačního seznamu pro lázeňskou léčebně preventivní péči pro dospělé, děti

Více

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru FYZIOTERAPIE V CHIRURGICKÝCH OBORECH A TRAUMATOLOGII

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru FYZIOTERAPIE V CHIRURGICKÝCH OBORECH A TRAUMATOLOGII Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru FYZIOTERAPIE V CHIRURGICKÝCH OBORECH A TRAUMATOLOGII 1 Cíl specializačního vzdělávání... 2 2 Minimální požadavky na specializační vzdělávání... 2 2.1

Více

Ortopedie. Neuroortopedie. Jiří Jochymek, KDCHOT FN a LF MU Brno

Ortopedie. Neuroortopedie. Jiří Jochymek, KDCHOT FN a LF MU Brno Ortopedie Neuroortopedie Jiří Jochymek, KDCHOT FN a LF MU Brno Neuroortopedie.. zabývá se chirurgickým řešením neurogenně podmíněných postižení pohybového aparátu Dětská mozková obrna ( DMO ) Poporodní

Více

Název IČO Státní léčebné lázně Janské Lázně, s.p. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Státní léčebné lázně Janské Lázně, s.p. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 2 4 0 0 7 IČZ smluvního ZZ 6 9 0 2 2 0 0 0 Číslo smlouvy 3 H 6 9 F 0 2 2 Název IČO Státní léčebné lázně Janské Lázně, s.p. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Tvorba elektronické studijní opory

Tvorba elektronické studijní opory Záhlaví: Název studijního předmětu Téma Název kapitoly Autor - autoři Tvorba elektronické studijní opory Ošetřovatelská péče v neurologii Specifika ošetřovatelské péče u neurologických pacientů Specifika

Více

Rizika spojená s pobytem ve zdravotnickém zařízení

Rizika spojená s pobytem ve zdravotnickém zařízení Rizika spojená s pobytem ve zdravotnickém zařízení Mgr. Renata Vytejčková Ústav ošetřovatelství 3. LF UK Riziko získání infekce spojené se zdravotní péčí Riziko imobilizačního syndromu Riziko pádu Riziko

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA

MASARYKOVA UNIVERZITA MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Katedra speciální pedagogiky Využití rehabilitačních metod při logopedické intervenci u dětí s DMO Diplomová práce Vypracovala: Bc. Eliška Moravčíková Vedoucí

Více

Problema)ka péče o akutní CMP

Problema)ka péče o akutní CMP Problema)ka péče o akutní CMP 17.12. 2012 MUDr. Lukáš Klečka Systém péče o akutní CMP Přednemocniční péče Příjem do cílové nemocnice Akutní ošetření a perakutní péče Lůžková péče Následná péče Přednemocniční

Více

59/1997 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zdravotnictví

59/1997 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zdravotnictví 59/1997 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 13. března 1997, kterou se stanoví indikační seznam pro zdravotní péči v odborných dětských léčebnách Změna: 350/2008 Sb. Ministerstvo zdravotnictví

Více

Tvorba elektronické studijní opory

Tvorba elektronické studijní opory Záhlaví: Název studijního předmětu Téma Název kapitoly Autor - autoři Tvorba elektronické studijní opory Ošetřovatelská péče v neurologii Specifika ošetřovatelské péče u neurologických pacientů Specifika

Více

HAMZOVA ODBORNÁ LÉČEBNA PRO DĚTI A DOSPĚLÉ LUŽE Košumberk, okr. Chrudim ředitel: MUDr. Václav Volejník, CSc.

HAMZOVA ODBORNÁ LÉČEBNA PRO DĚTI A DOSPĚLÉ LUŽE Košumberk, okr. Chrudim ředitel: MUDr. Václav Volejník, CSc. HAMZOVA ODBORNÁ LÉČEBNA PRO DĚTI A DOSPĚLÉ LUŽE Košumberk, okr. Chrudim ředitel: MUDr. Václav Volejník, CSc. Léčebně rehabilitační péče Obecné informace o povinných administrativních náležitostech při

Více

Pooperační péče a možné komplikace u. Kvičalová Lenka Szturcová Ivana

Pooperační péče a možné komplikace u. Kvičalová Lenka Szturcová Ivana Pooperační péče a možné komplikace u pacientů po operaci Femoropopliteálního bysassu /AMPUTACE DK/ Vypracoval: Kvičalová Lenka Szturcová Ivana Přednášející: Bc. Bobková Veronika Femoro popliteální bypass

Více

VYSOKÁ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ JIHLAVA. Specifika ošetřovatelské péče u dětí s cévní mozkovou obrnou

VYSOKÁ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ JIHLAVA. Specifika ošetřovatelské péče u dětí s cévní mozkovou obrnou VYSOKÁ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ JIHLAVA Katedra zdravotnických studií Specifika ošetřovatelské péče u dětí s cévní mozkovou obrnou Bakalářská práce Autor: Lucie Hrdličková Vedoucí práce: doc. PhDr. Lada Cetlová,

Více

10 SEZNAM PŘÍLOH. 11.1 Specifické poruchy učení. 11.1.1 Poruchy učení. 11.1.2 Strategie vyučování ţáků se specifickými poruchami učení

10 SEZNAM PŘÍLOH. 11.1 Specifické poruchy učení. 11.1.1 Poruchy učení. 11.1.2 Strategie vyučování ţáků se specifickými poruchami učení 10 SEZNAM PŘÍLOH 11.1 Specifické poruchy učení 11.1.1 Poruchy učení 11.1.2 Strategie vyučování ţáků se specifickými poruchami učení 11.1.3 Druhy SPU a jejich základní charakteristika 11.2 Rehabilitace

Více

TP Ceník - Nemocnice Teplice, o.z.

TP Ceník - Nemocnice Teplice, o.z. TP Ceník - Nemocnice Teplice, o.z. výrobku, výkonu, služby 55 103 CHIR 503 001 Odstranění kožní léze - za každých i započatých 15 min. 15 min 0,00 307,02 42,98 350,00 1.5.2012 14 55 108 INT 508 001 Stanovení

Více

Dynamická Neuromuskulární Stabilizace (DNS) podle Koláře:

Dynamická Neuromuskulární Stabilizace (DNS) podle Koláře: Dynamická Neuromuskulární Stabilizace (DNS) podle Koláře: www.rehabps.com Refresh kurz pro certifikované DNS terapeuty Praha 3.-4.6.2017 Místo konání: Fakultní Nemocnice v Motole Klinika rehabilitace a

Více

Stabilizace ramenního kloubu

Stabilizace ramenního kloubu Stabilizace ramenního kloubu komplikace - náš pohled Vojtaník Pavol, Uher Tomáš Klinika úrazové chirurgie LF MU a TC FN Brno Stabilizace ramenního kloubu komplikace Komplikace - průběhu STABILIZACE Komplikace

Více

Reedukace neglect syndromu a levostranné hemianopsie (kazuistika) Mgr. Barbora Hušáková klinický logoped

Reedukace neglect syndromu a levostranné hemianopsie (kazuistika) Mgr. Barbora Hušáková klinický logoped Hamzova odborná léčebna pro děti a dospělé, Luže - Košumberk Ředitel MUDr. Václav Volejník, CSc. Primář oddělení PhDr. Lidmila Pekařová Reedukace neglect syndromu a levostranné hemianopsie (kazuistika)

Více

Tvorba elektronické studijní opory

Tvorba elektronické studijní opory Tvorba elektronické studijní opory Záhlaví: Název studijního předmětu Téma Název kapitoly Autor - autoři Základy léčebné rehabilitace Obecná část Amputace a protézy MUDr. Horák Stanislav 1. Úvod: PROTETIKA

Více

Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE. k ambulantní sociální službě.

Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE. k ambulantní sociální službě. Domov seniorů Břeclav příspěvková organizace Na Pěšině 2842/13, 690 03 Břeclav ZÁKLADNÍ INFORMACE k ambulantní sociální službě Denní stacionář Co je denní stacionář Je to ambulantní sociální služba, jejímž

Více

Triáž pacientů s akutními CMP

Triáž pacientů s akutními CMP Triáž pacientů s akutními CMP S. Peška Neurologická klinika LF MU a FN Brno Organizace cerebrovaskulární péče na regionální úrovni, pracovní setkání, Brno 12.11.2010 Hlavní zásady a cíle CMP je urgentní

Více

Metodika kódování diagnóz pro využití v IR-DRG

Metodika kódování diagnóz pro využití v IR-DRG Metodika kódování diagnóz pro využití v IR-DRG Verze 013 Autor / Autoři: autoři: tým DRG Restart Verze: 013 Datum: 18. 12. 2015 Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR Palackého náměstí 4, P. O.

Více

ROyAL SPA - Váš partner v oblasti lázeňství

ROyAL SPA - Váš partner v oblasti lázeňství komplexní LÁZEŇSkÁ LÉČBA PŘÍSPĚVkOVÁ LÁZEŇSkÁ LÉČBA ROyAL SPA - Váš partner v oblasti lázeňství Lázeňské hotely MIRAMARE Luhačovice Lázeňský hotel ROYAL Mariánské Lázně SIRNATÉ LÁZNĚ Ostrožská Nová Ves

Více

NÁVRH TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012

NÁVRH TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012 NÁVRH TÉMAT BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2011/2012 Studijní program: Ošetřovatelství Studijní obor: Všeobecná sestra Forma studia: Prezenční a kombinovaná Akademický rok: 2011/2012 Jedná se o

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 4 Ads 76/2006-66 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Marie Turkové a soudců JUDr. Dagmar Nygrínové a

Více

SE ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNOU V ROCE 2013 KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE PŘÍSPĚVKOVÁ LÁZEŇSKÁ PÉČE AMBULANTNÍ REHABILITACE DOPORUČENÁ LÉKAŘEM

SE ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNOU V ROCE 2013 KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE PŘÍSPĚVKOVÁ LÁZEŇSKÁ PÉČE AMBULANTNÍ REHABILITACE DOPORUČENÁ LÉKAŘEM unikátní léčba pohybového aparátu radonovou vodou SE ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNOU V ROCE 2013 KOMPLEXNÍ LÁZEŇSKÁ PÉČE PŘÍSPĚVKOVÁ LÁZEŇSKÁ PÉČE AMBULANTNÍ REHABILITACE DOPORUČENÁ LÉKAŘEM Vyžaduje-li váš zdravotní

Více

Moravskoslezský kraj počet obyvatel: 1 247 373 řadí se mezi nejlidnatější regiony, strukturou obyvatelstva patří spíše mezi stárnoucí regiony, kdy

Moravskoslezský kraj počet obyvatel: 1 247 373 řadí se mezi nejlidnatější regiony, strukturou obyvatelstva patří spíše mezi stárnoucí regiony, kdy I. Moravskoslezský kraj počet obyvatel: 1 247 373 řadí se mezi nejlidnatější regiony, strukturou obyvatelstva patří spíše mezi stárnoucí regiony, kdy index stáří je 101,2 ( průměr ČR je 105,2). V MSK je

Více

Vzdělávací program nástavbového oboru * ORTOPEDICKÁ PROTETIKA

Vzdělávací program nástavbového oboru * ORTOPEDICKÁ PROTETIKA Vzdělávací program nástavbového oboru * ORTOPEDICKÁ PROTETIKA Cíl vzdělávání v nástavbovém oboru... požadavky na vzdělávání v nástavbovém oboru.... Specializovaný výcvik v délce minimálně měsíců.... Teoretická

Více

Bc. Věra Skaličková - Kováčiková: seznam citací v ČR i v zahraničí

Bc. Věra Skaličková - Kováčiková: seznam citací v ČR i v zahraničí Krajská vědecká knihovna v Liberci, příspěvková organizace, Rumjancevova 1362/1, 460 53 Liberec 1 tel. +420-482 412 111; www.kvkli.cz ; library@kvkli.cz R e š e r š e (Dokumentografická jednorázová rešerše)

Více

Těšíme se na Vaši návštěvu. Věnujte, prosím, pozornost následujícím informacím, které platí pouze pro pobytové balíčky.

Těšíme se na Vaši návštěvu. Věnujte, prosím, pozornost následujícím informacím, které platí pouze pro pobytové balíčky. Konstantinovy Lázně, jediné lázně Plzeňského kraje, leží na okraji Tepelské vrchoviny, v nadmořské výšce 520 metrů v jedné z ekologicky nejčistších oblastí České republiky. Zdraví zde nacházejí lidé nejen

Více

ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 4 Ads 81/2009-46 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Dagmar Nygrínové a soudců JUDr. Marie Turkové a JUDr.

Více

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ Institut mezioborových studií Brno

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ Institut mezioborových studií Brno UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ FAKULTA HUMANITNÍCH STUDIÍ Institut mezioborových studií Brno Integrace dítěte s dětskou mozkovou obrnou do kolektivu mateřské školy BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Vedoucí bakalářské

Více

Seznam nehrazených výkonů - Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace

Seznam nehrazených výkonů - Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace Seznam nehrazených výkonů - Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace Cena v Kč Oddělení Název výkonu MJ vč. DPH Nutriční poradna - 1 návštěva sezení 250,00 Nutriční poradna Nutriční poradna - kontrolní

Více

Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje

Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ostrava 8 5.11.2002 Činnost odborných léčebných ústavů v roce 2001 K 31.12.2001 existovalo

Více

Spasticita jako projev maladaptivní plasticity CNS po ischemické cévní mozkové příhodě a její ovlivnění botulotoxinem. MUDr.

Spasticita jako projev maladaptivní plasticity CNS po ischemické cévní mozkové příhodě a její ovlivnění botulotoxinem. MUDr. Spasticita jako projev maladaptivní plasticity CNS po ischemické cévní mozkové příhodě a její ovlivnění botulotoxinem MUDr. Tomáš Veverka Neurologická klinika Lékařské fakulty Univerzity Palackého a Fakultní

Více

OCEŇOVACÍ TABULKA I. pro pojistné plnění za dobu nezbytného léčení

OCEŇOVACÍ TABULKA I. pro pojistné plnění za dobu nezbytného léčení pro pojistné plnění za dobu nezbytného léčení 06/2012 Zásady pro stanovení pojistného plnění za tělesná poškození způsobená úrazem a pracovní neschopnosti z důvodu úrazu i nemoci Tabulka I. stanoví počet

Více

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Půjčovna kompenzačních pomůcek T. G. Masaryka 100, 261 01 Příbram I, tel.: 318 624 834 Půjčovna kompenzačních pomůcek Tento projekt je spolufinancován z Humanitárního fondu Středočeského kraje Jak to u nás chodí? Na vyžádání ( zpravidla

Více

Lázně ožívají. Co si myslíte, když se řekne LÁZNĚ?

Lázně ožívají. Co si myslíte, když se řekne LÁZNĚ? Lázně ožívají» Přírodní zdroje k léčebným účelům hledali lidé od pradávna. Největšího rozmachu zažilo lázeňství v 18. až 20. století. V dnešní době si lázně hledají svou současnou tvář. kerstiny/fotky&foto

Více

Žádost o změnu v pojistné smlouvě

Žádost o změnu v pojistné smlouvě Pojišťovna České spořitelny, a.s., Vienna Insurance Group, Pardubice, nám. Republiky 115, PSČ 530 02, IČ: 47452820. Datum zápisu v OR vedeném KS v Hradci Králové 1. 10. 1992 v oddílu B a vložce 855. Žádost

Více

SZZK magisterská. - speciální a vývojová kineziologie - léčebná rehabilitace

SZZK magisterská. - speciální a vývojová kineziologie - léčebná rehabilitace SZZK magisterská Studijní program: Studijní obor: Teoretická zkouška: Praktická zkouška: Specializace ve zdravotnictví Fyzioterapie - biomechanika člověka - speciální a vývojová kineziologie - léčebná

Více

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE V PEDIATRII

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE V PEDIATRII Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE V PEDIATRII 1 Cíl specializačního vzdělávání... Vstupní podmínky a průběh specializačního vzdělávání... Učební plán....1 Učební

Více

INKONTINENCE MOČI. Metodický materiál určený pro klienty Nemocnice následné péče Moravská Třebová

INKONTINENCE MOČI. Metodický materiál určený pro klienty Nemocnice následné péče Moravská Třebová INKONTINENCE MOČI Metodický materiál určený pro klienty Nemocnice následné péče Autor PhDr. Vít Kolář, Cert. MDT Přezkoumala Mgr. Veronika Chrobáková Rehabilitace Nemocnice následné péče 2016 Inkontinence

Více

SEZNAM VÝKONŮ KOMPLEXNÍ KINEZIOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ

SEZNAM VÝKONŮ KOMPLEXNÍ KINEZIOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ SEZNAM VÝKONŮ Kód: 21001 KOMPLEXNÍ KINEZIOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ Komplexní kineziologické vyšetření prováděné fyzioterapeutem způsobilým k výkonu povolání bez odborného dohledu. Obsahuje podrobné odebrání anamnézy,

Více

Hana Pekárková Andrea Turková Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o, Hradec Králové 25.4.2016

Hana Pekárková Andrea Turková Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o, Hradec Králové 25.4.2016 Hana Pekárková Andrea Turková Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o, Hradec Králové 25.4.2016 Metodické opatření č. 13/2004 Věst. MZ Koncepce domácí péče Domácí péče je zdravotní péče poskytovaná pacientům

Více

Algoritmus invazivních technik u bolestí zad

Algoritmus invazivních technik u bolestí zad Algoritmus invazivních technik u bolestí zad Jiří Kozák Centrum pro léčení a výzkum bolestivých stavů při Klinice rehabilitace Fakultní nemocnice v Motole Terapeutický algoritmus Individuální (dle osobní

Více

Obecné metody fyzioterapie. Mgr. Lucie Gocalová. Klinika rehabilitace FNM

Obecné metody fyzioterapie. Mgr. Lucie Gocalová. Klinika rehabilitace FNM VYUŽIT ITÍ SYSTÉMU REDCORD A ZÁKLADY Z SET KONCEPTU Obecné metody fyzioterapie Mgr. Lucie Gocalová Klinika rehabilitace FNM 22. 2. 2010 ÚVOD Redcord systém m (TerapiMaster( -TM) závěsné zařízen zení +

Více

Možnosti využití systému Lokomat v terapii chůze u pacientů s RS

Možnosti využití systému Lokomat v terapii chůze u pacientů s RS Možnosti využití systému Lokomat v terapii chůze u pacientů s RS Crhonková, R. 1,2, Coufalová, R. 1, Kubová, M. 2, 1 Oddělení rehabilitace, FN Olomouc 2 Ústav fyzioterapie, FZV UP v Olomouci Úvod poruchy

Více

Název IČO Thomayerova nemocnice. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Thomayerova nemocnice. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 0 6 4 1 9 0 IČZ smluvního ZZ 0 4 0 0 5 0 0 0 Číslo smlouvy 2 A 0 4 N 0 0 6 Název IČO Thomayerova nemocnice PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Ceník služeb, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami (ZP)

Ceník služeb, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami (ZP) Ceník služeb, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami (ZP) 1. Obezitologie a. Vstupní konzultace 800,0 korun b. Kontrolní návštěva 400,0 korun Cena zahrnuje kompletní vyšetření, stanovení obsahu

Více

DC Ceník - Nemocnice Děčín, o.z.

DC Ceník - Nemocnice Děčín, o.z. DC Ceník - Nemocnice Děčín, o.z. výrobku, výkonu, služby 65 103 CHIR 603 001 Sklerotizace žilních spojek a reziduí výkon 0,00 438,60 61,40 500,00 1.5.2012 14 65 103 CHIR 603 002 Sklerotizace žilních spojek

Více

Vzdělávací materiál pro pacienty a personál Nemocnice následné péče Moravská Třebová

Vzdělávací materiál pro pacienty a personál Nemocnice následné péče Moravská Třebová Vzdělávací materiál pro pacienty a personál Nemocnice následné péče Kolektiv pracovníků rehabilitace 2015 1 Bolesti zad jsou v současnosti jedním z nejčastějších důvodů pracovní neschopnosti. Tímto problémem

Více

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE V PSYCHIATRII

Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE V PSYCHIATRII Vzdělávací program specializačního vzdělávání v oboru OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE V PSYCHIATRII 1 Cíl specializačního vzdělávání... Vstupní podmínky a průběh specializačního vzdělávání... Učební plán....1 Učební

Více

Vytiskla Tiskárna PROTISK, s.r.o., České Budějovice

Vytiskla Tiskárna PROTISK, s.r.o., České Budějovice PaedDr. Ilona Kejklíčková, Ph.D. LOGOPEDIE V OŠETŘOVATELSKÉ PRAXI Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 234 264 401, fax: +420 234 264 400 www.grada.cz jako svou 4248. publikaci

Více

Spasticita po cévní mozkové

Spasticita po cévní mozkové Spasticita po cévní mozkové příhodě Jiří Neumann, Jan Kubík Iktové centrum, Neurologické oddělení KZ, a.s. Nemocnice Chomutov, o.z. Krajský neurologicko neurochirurgický seminář, Teplice, 26.10.201 Cévní

Více

Seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami je uveden v příloze.

Seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami je uveden v příloze. 134/1998 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 2. června 1998, kterou se vydává seznam zdravotních výkonů s bodovými hodnotami ve znění vyhlášek č. 55/2000 Sb., č. 135/2000 Sb., č. 449/2000 Sb.,

Více

LÉKAŘSKÉ SYMPOZIUM. mdmcentrum.ru TOP HOTEL PRAHA 4.10.2010 MODULACE (MDM) V LÉKAŘSKÉ PRAXI

LÉKAŘSKÉ SYMPOZIUM. mdmcentrum.ru TOP HOTEL PRAHA 4.10.2010 MODULACE (MDM) V LÉKAŘSKÉ PRAXI LÉKAŘSKÉ SYMPOZIUM FYZIKÁLNÍ LÉČBA METODOU MESODIENCEFALICKÉ MODULACE (MDM) V LÉKAŘSKÉ PRAXI TOP HOTEL PRAHA 4.10.2010 III.Blok přednášek na téma: MDM metoda Praktické zkušenosti s použitím 18:40 19:00

Více

2 Minimální požadavky na specializační vzdělávání

2 Minimální požadavky na specializační vzdělávání Vzdělávací program oboru REHABILITAČNÍ A FYZIKÁLNÍ MEDICÍNA Cíl specializačního vzdělávání... Minimální požadavky na specializační vzdělávání.... Základní interní, chirurgický nebo pediatrický kmen v délce

Více

B. SPECIÁLNÍ ČÁST OBSAH

B. SPECIÁLNÍ ČÁST OBSAH . SPEIÁLNÍ ČÁST OSH 1. Detoxifikace 2. Terénní programy 3. Kontaktní a poradenské služby 4. mbulantní léčba 5. Stacionární programy 6. Krátkodobá a střednědobá ústavní léčba 7. Rezidenční péče v terapeutických

Více

FZS UJEP Katedra fyzioterapie a ergoterapie. Tematické okruhy pro státní závěrečnou zkoušku ERGOTERAPIE 2016

FZS UJEP Katedra fyzioterapie a ergoterapie. Tematické okruhy pro státní závěrečnou zkoušku ERGOTERAPIE 2016 FZS UJEP Katedra fyzioterapie a ergoterapie Tematické okruhy pro státní závěrečnou zkoušku ERGOTERAPIE 2016 1. Poranění kostí a kloubů ruky anatomie ruky a zápěstí (popis kostí, vazivového aparátu, svalů

Více

Výroční zpráva o činnosti hospodaření Domova důchodců Libina, p. o. za rok 2015 (od 1. 1. 2016 Sociální služby Libina, p. o.)

Výroční zpráva o činnosti hospodaření Domova důchodců Libina, p. o. za rok 2015 (od 1. 1. 2016 Sociální služby Libina, p. o.) Výroční zpráva o činnosti hospodaření Domova důchodců Libina, p. o. za rok 2015 (od 1. 1. 2016 Sociální služby Libina, p. o.) Vážení spoluobčané, jsem moc rád, že si prohlížíte výroční zprávu organizace

Více