Pro Service Czech Republic s.r.o. IČ: Kaprova 42/ Praha

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pro Service Czech Republic s.r.o. IČ: 243 05 863. Kaprova 42/14 110 00 Praha"

Transkript

1 Pro Service Czech Republic s.r.o. IČ: Kaprova 42/ Praha Telefon: (+420) Web:

2 Představte si, že máte možnost mít v trezoru 5 let uschovaný majetek. Přejete si mít v tomto trezoru raději: stříbro, platinu, palladium a zlato nebo hotovost v eurech, amerických dolarech, librách a jenech? Zlato bylo jako měna používáno už za dob "Alexandra Velikého". Pokud něco funguje více než 2000 let, neumím si představit, že by to mohla být nevýhoda nebo základ špatné teorie. Bernard M. Baruch - finančník a burzovní makléř ( ) Ve starém Římě stál dobrý oblek 1 unci zlata To se za 2000 let zásadně nezměnilo Dobrý oblek stále stojí cca 1 unci zlata Model T Ford v roce 1908 stál US$ 850 tedy cca gramů zlata Vyšší vůz střední třídy stojí dnes tedy cca gramů zlata

3 Americký dolar ztratil za 99 let od založení Federální rezervní banky v roce % své hodnoty! Před 100 lety bylo možné za US$ 1 koupit 100 chlebů. Dnes stojí 1 chleba více než US$ 1. Jaká je situace s českou korunou? Zboží Rok 2000 Rok 2012 Navýšení (%) 1 sklenice piva (10 stupňů) 7,60 CZK 13,- CZK + 72 % 1 řízek / brambory 65,- CZK 120,- CZK + 85 % 100g kávy - obyčejné 14,- CZK 28,- CZK % 1 chleba 14,20 CZK 25,- CZK + 77 % 1 jízdenka MHD 9,- CZK 25,- CZK % 1 l benzínu 24,70 CZK 39,20 CZK + 59 % 1ks televizoru plazma ,- CZK 6.990,- CZK % Podle statistického úřadu vzrostly spotřebitelské ceny od února 2000 do února 2012 o 21,6%. Věříte tomu?

4 Ušlechtilé kovy nemají národnost! Ušlechtilé kovy mají stále stejnou hodnotu! Měny ji nemají! S ušlechtilými kovy lze obchodovat a kdykoliv je vyměnit za současné a zcela jistě i budoucí měny celosvětově! Zatímco si prohlížíte tuto stránku, bylo během 1 minuty ve světě vytěženo 89 uncí zlata. To odpovídá hodnotě cca dolarů. Během 1 minuty jenom v Americe bylo vytištěno nebo elektronicky zpracováno 2,5 milionu dolarů v papírových bankovkách.

5 V Číně měli občané od roku 1950 do roku 2003 zakázáno vlastnit ušlechtilé kovy. 1,3 miliardy obyvatel má nyní možnost získat zlato, stříbro, platinu a palladium - a tím i stále rostoucí příjem "na hlavu". Mnozí analytici se domnívají, že čínská vláda bude neustále zvyšovat své rezervy zlata na úroveň Spojených států. Toto navýšení znamená nárůst rezerv ze současných tun na tun zlata. Historicky se celkové množství vytěženého zlata vejde do krychle s hranou o délce 20 metrů. Tato krychle se pohodlně vejde na tenisový kurt! Zlato a stříbro v číslech Existence zlata cca t z toho ve špercích přes 50 % z toho v elektronice cca 10 % Zbytek u centrálních bank a u soukromníků nebo v eurech (02/2012) Stříbrné pruty nebo stříbrné mince nebo v eurech (02/2012) cca t cca milionů EUR cca t cca milionů EUR Hodnota disponibilního stříbra činí jenom zhruba 1,5% hodnoty disponibilního zlata!

6 Evropská centrální banka (ECB) má asi (1 bilion EUR) ve výši úroku až 1% p.a. zapůjčené bankami. Jistotami jsou například vládní dluhopisy jednotlivých zemí. Kdo z toho bude mít prospěch? Banky a politici! Bude inflace výrazně snížena? Už žádné peníze v systému! Jaké úrokové sazby pravděpodobně obdržíte? Stěží více než 1% p.a.! Je EUR jistá měna? Co si myslíte bude Vám řečena pravda? Denně slyšíme zprávy o záchraně, dluhopisech a státních dluhopisech v řádu miliard a bilionů. Dovedete si představit balík peněz s hodnotou EUR (1 miliarda) (1.000 miliard = 1 bilion) Příklady: Každou sekundu vyděláte 1-1 milion sekund je 11,5 dne - 1 miliarda sekund je asi 32 let - 1 bilion sekund je let! 1 bilion naskládaných mincí EUR dosáhne na Měsíc a zpět na Zemi. Pokud by člověk denně šetřil milion EUR od narození Krista, činilo by to dnes pouhých 730 miliard EUR. Toto je velikost současného záchranného systému eura. Bilion by měl člověk v roce Aktuální hodnota vytěženého zlata je 5,15 bilionu dolarů ( tun). To je ovšem jen polovina z oficiálního dluhu Spojených států amerických.

7 Představte si, že je nutné, abyste byli např. ze zdravotních důvodů zmraženi na dobu 30 let, než se vynalezne potřebný lék a musíte se rozhodnout, jak smysluplně zabezpečit svůj majetek během této doby. Jakou strategii zvolíte? Akcie? Státní dluhopisy? Vkladní knížku? Fondy? Šperky? Pojistné produkty? Bankovní produkty? Certifikáty? Peněžní hotovost? Drahé kovy? Obnovitelné zdroje energie?... Pravděpodobně raději vyberete takovou variantu, která Vám zabezpečí uchování hodnoty Vašeho majetku pro budoucnost. Ušlechtilé kovy jako předměty trvalé hodnoty zasahují oblast pro uchování v peněžních hodnotách nejvýhodnější - nepodléhají korozi, stárnutí, či jiným vlivům, ovlivňujícím jejich hodnotu. Toto se týká nejen bezpečnosti, ale samozřejmě i flexibility. Součástí zabezpečení hodnoty majetku je maximální možná flexibilita, která se dokáže přizpůsobovat budoucím změnám ve Vaší životní situaci, bez nutnosti vypovězení neflexibilních investic a bez výsledných ztrát na nákupu! Jak flexibilní by měla být varianta zabezpečení Vašeho majetku v ušlechtilých kovech? Naše odpověď: Máme pro Vás k dispozici takovou variantu zabezpečení, která neomezuje všeobecnými obchodní podmínkami" Vaši flexibilitu a rozmanitost Vašeho rozhodnutí. Buďte vždy "pánem" Vašeho majetku a ne otrokem všeobecných obchodních podmínek! Vy rozhodujete: - za jakou částku chcete ušlechtilé kovy nakoupit - jestli chcete nakupovat pravidelně - jestli si přejete udělat mimořádný nákup - jak dlouho chcete nakupovat ušlechtilé kovy - jestli chcete využít doporučení komoditních poradců (bez poplatku) - jestli chcete sami rozhodnout o rozdělení ušlechtilých kovů - jestli chcete změnit rozdělení ušlechtilých kovů - jestli budete později chtít převést Vaše ušlechtilé kovy - kdy si budete přát vyplacení - kdy budete chtít ukončit nákupy - jakým způsobem si přejete vyplacení - kdykoliv a v jakékoliv výši - bez minimální zůstatkové hodnoty

8 Kundeninformation Strategie získat - získat - získat U ušlechtilých kovů ušetříte daň z přidané hodnoty V České republice jsou nabízeny především varianty produktů, které vsází pouze na jeden ušlechtilý kov - zlato. Důvodem je, že při nákupu fyzického stříbra, platiny a palladia je v České republice povinná DPH. Kdo by rád platil 21% DPH? Proto je převážně nabízen nákup zlata, protože zlato je od DPH osvobozeno. Naše varianta zní: všechny čtyři ušlechtilé kovy bez DPH! Řešení: Uložíte Vaše budoucí ušlechtilé kovy ve vysokobezpečnostním trezoru uprostřed bezcelní zóny v Curychu ve Švýcarsku. Ušetříte náklady za rozdělení na kusy při nákupu ušlechtilých kovů Koupě menších kousků jako 1 g nebo 5 g prutů nebo mincí je zásadně dražší, než nákup např. 1 kg nebo 15 kg prutů. Důvodem jsou vysoké náklady na výrobu, ražení, balení a prodej. To znamená, že pojistné je mnohem vyšší u menších kousků než u větších. V internetovém obchodě jednoho z velkých poskytovatelů ušlechtilých kovů naleznete následující ceny: (Od 09. února 2012) 1 kg zlata: Prodej: Nákup: g zlata: Prodej: 55,50 (1000 x 1g destičky stojí tedy ) Nákup: 43,00 Při ceně za kilogram u menších kousků se připočítá příplatek ve výši 30%, který musí být pouze jednou do budoucnosti dosáhnut. Bez ohledu na to, jaký nákup učiníte, ať už jednorázově nebo 50 měsíčně, nakoupíte na základě cen stanovených za jeden kilogram, podle oficiálních pevných londýnských cen!

9 Zabezpečení (návrh řešení) pro Váš nákup ušlechtilých kovů Nejdůležitější: existence Vašich ušlechtilých kovů je oddělena od činného podnikání. (kompletní ochrana insolvence) Vaše platba: Vaše platby jsou prováděny na zvláštní účet dodavatelů drahých kovů, který je monitorován Larona Trust Reg. Jedná se o lichtenštejnskou společnost poručnické správy, která kontroluje využití Vámi vyplacených finančních prostředků. Využití Vašich peněz: Vy rozhodnete, jak budou finanční prostředky rozděleny mezi různé ušlechtilé kovy nebo nám určíte částku pro nákup shodnou s doporučením komoditního poradce. Povinností správce je uvolnit Vaše finanční prostředky a zajistit, aby Vámi zakoupené ušlechtilé kovy přešly přímo do Vašeho vlastnictví. Vaše ušlechtilé kovy: dodavatel drahých kovů dodává pouze od renomovaných rafinerií, které splňují London Good Delivery standard. Uložení ve vysokobezpečnostním trezoru: v podstatě platí zásada šesti očí při vstupu do vysokobezpečnostního trezoru. Současně zde musí být: zástupce provozovatele společnosti vysokobezpečnostního trezoru, zástupce bezpečnostní společnosti Securitas AG a zástupce ProService AG. Sledování a zajištění Vašich ušlechtilých kovů: bezpečnostní agentura Securitas AG je kromě bezpečnosti uložení pověřena hlásit v pravidelných intervalech externímu auditorovi objem skladovaných ušlechtilých kovů. Auditor ověří Vaše zásoby a dostatečné pojistné ochrany proti krádeži. Tuto zprávu o kontrole obdržíte s vyúčtováním od Proservice AG na začátku každého kalendářního roku. Dodávka a zajištění zaslání: Vaše ušlechtilé kovy jsou Vám kdykoliv k dispozici. Kromě možnosti výplaty zisku Vám můžeme doručit Vaše ušlechtilé kovy až do domu. Vy Rozhodnete o čase, rozdělení na kusy a my zajistíme dopravu až k Vašim dveřím.

10 Stručně a jasně! Fyzické ušlechtilé kovy jako okamžité vlastnictví Nakupujte ušlechtilé kovy. Nakupujte stříbro, platinu, palladium a zlato. Určete výběr osobně nebo využijte doporučení komoditních poradců. Flexibilní a kdykoliv změnitelné! Využijte mnoha výhod Proservice AG Díky uložení všech ušlechtilých kovů ve vysokobezpečnostním trezoru na bezcelním území v Curychu odpadá povinnost DPH na stříbro, platinu a palladium. Získáte ušlechtilé kovy na základě 1 kg a 15 kg slitků, čímž vznikne nákupní výhoda cca 30% v porovnání s mincemi nebo malými slitky o váze 1g - 5g. Správná volba - odolná a flexibilní v každé životní situaci Rozhodněte se pro ušlechtilé kovy ve fyzickém vlastnictví. Vaše zajištění bude dlouhodobé, flexibilní a bezpečné. Nezáleží na tom, jak se může Vaše životní situace změnit, tyto hodnoty s Vámi jdou každou cestou od prvního dne, až do případného dědictví. Buďte pánem Vašeho majetku a ne otrokem všeobecných obchodních podmínek! Stabilní hodnoty a to už více než 2000 let Zachování hodnoty u ušlechtilých kovů je zarážející. Odborníci doporučují pravidelné nákupy ušlechtilých kovů ve výši 20-30% příjmu pro odchod do důchodu a skladbu kapitálu. Přitom hrají podřadnou roli aktuální kurzy jednotlivých drahých kovů Cost Average Effect Nakupujte pravidelně měsíčně - nakupujte jednorázově - nakupujte nepravidelně - ale NAKUPUJTE! Nespoléhejte se na výpověď třetí osoby! Jakým směrem se vydá EUR a jak ovlivní ostatní měny včetně naší koruny? Jaké výše dosáhnou záchranné systémy a podpůrné mechanismy? Kdo bude platit účet? Vyměňte papírové prostředky za ušlechtilé kovy! Více než papírová měna Zlato bylo jako měna používáno už za dob "Alexandra Velikého". Pokud něco funguje více než 2000 let, neumím si představit, že by to mohla být nevýhoda nebo základ špatné teorie. Bernard M. Baruch - finančník a burzovní makléř ( ) Vaše ušlechtilé kovy jsou naším posláním Už tisíce zákazníků před Vámi využívá služeb Proservice AG, ať už jde o soukromé klienty nebo podnikatele. V případě dotazů jsme Vám my, stejně jako Vaši zprostředkovatelé plně k dispozici. Váš Pro Service Group

MEDIÁLNÍ POKRYTÍ SPOLEČNOST SAFINA, a.s. prosinec 2012

MEDIÁLNÍ POKRYTÍ SPOLEČNOST SAFINA, a.s. prosinec 2012 MEDIÁLNÍ POKRYTÍ SPOLEČNOST SAFINA, a.s. prosinec 2012 CT24.cz: Zlato a brilianty lákají české investory 27. 12. 2012 kat Zájem o zlato, stříbro a luxusní šperky trhá v Česku rekordy. Jen za zlaté investiční

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2009 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2009 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Prosinec 2009 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem ledna vzrostly spotřebitelské ceny během prosince o 0,2 procenta. V meziročním

Více

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 26. listopadu 2015 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za prvních devět

Více

Co ovlivňuje cenu zlata? Proč zlato v roce 2013 oslabilo o téměř 30 procent a co ho čeká v roce 2014?

Co ovlivňuje cenu zlata? Proč zlato v roce 2013 oslabilo o téměř 30 procent a co ho čeká v roce 2014? Co ovlivňuje cenu zlata? Proč zlato v roce 2013 oslabilo o téměř 30 procent a co ho čeká v roce 2014? Investice do zlata a stříbra 2014 12.2.2014 BRNO hotel Continental Rok 2014 2014: 7x2 =14 bez 0 70.

Více

Mìsíèní zpráva klientùm Razantní snížení úrokových sazeb a další slabá data z reálné ekonomiky Zmìna akcionáøské struktury u ECM Realitní trhy ruku v

Mìsíèní zpráva klientùm Razantní snížení úrokových sazeb a další slabá data z reálné ekonomiky Zmìna akcionáøské struktury u ECM Realitní trhy ruku v Mìsíèní zpráva klientùm Razantní snížení úrokových sazeb a další slabá data z reálné ekonomiky Zmìna akcionáøské struktury u ECM Realitní trhy ruku v ruce s akciovými Chladné poèasí žene ceny obilovin

Více

501/2002 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 6. listopadu 2002,

501/2002 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 6. listopadu 2002, 501/2002 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 6. listopadu 2002, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní jednotky, které jsou bankami a jinými

Více

ČD Cargo, a.s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 6.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 10 let

ČD Cargo, a.s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 6.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 10 let ČD Cargo, a.s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 6.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 10 let DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU Dluhopisy s pevným úrokovým výnosem v celkové

Více

Průvodce investováním

Průvodce investováním 19 října 2012 Průvodce investováním Co je to ESMA? Zkratka ESMA označuje Evropský orgán pro cenné papíry a trhy. Je to nezávislý regulační orgán Evropské unie se sídlem v Paříži. Jedním z cílů orgánu ESMA

Více

Spoøení podle plánu. Budování majetku s VR-Goldsparplan Volksbank Löbau-Zittau eg. Stav: srpen 2015. Rádi Vám poradíme. www.vr-bank.

Spoøení podle plánu. Budování majetku s VR-Goldsparplan Volksbank Löbau-Zittau eg. Stav: srpen 2015. Rádi Vám poradíme. www.vr-bank. Spoøení podle plánu Každého nìco pohání dopøedu. My uvolòujeme cestu. Budování majetku s VR-Goldsparplan Volksbank Löbau-Zittau eg Stav: srpen 2015 Rádi Vám poradíme. www.vr-bank.cz Každý si může splnit

Více

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s.

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s. Pololetní zpráva za první pololetí roku 2007 Komentář k výsledkům k 30.6.2007 v prvním pololetí letošního roku naplno odstartovala proces integrace s ebankou. Od počátku roku fungují pro obě banky téměř

Více

STATUT. Sirius Investments, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s.

STATUT. Sirius Investments, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. STATUT Sirius Investments, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. OBSAH Vymezení pojmů... 3 Část I. Obecné náležitosti... 4 1 Základní údaje o investičním fondu... 4 2 Obhospodařovatel...

Více

5 000 000 000 Kč. Hypoteční zástavní listy s pevným úrokovým výnosem 5,85 % p.a. splatné v roce 2017 ISIN CZ0002001423

5 000 000 000 Kč. Hypoteční zástavní listy s pevným úrokovým výnosem 5,85 % p.a. splatné v roce 2017 ISIN CZ0002001423 EMISNÍ DODATEK ZE DNE 20. LISTOPADU 2007 5 000 000 000 Kč Hypoteční zástavní listy s pevným úrokovým výnosem 5,85 % p.a. splatné v roce 2017 ISIN CZ0002001423 Tento emisní dodatek (dále jen Emisní dodatek

Více

Amundi CR Balancovaný - dynamický

Amundi CR Balancovaný - dynamický Amundi CR Balancovaný - dynamický Smíšený fond ISIN: CZ0008471968 Investice do českých akcií a dluhopsiů kombinovaná s akciemi firem ze střední a východní Evropy. Doporučená délka investice 5 let Hodnota

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2013 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2013 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Únor 2013 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle konečných čísel klesl HDP meziročně o 1,7 procent a mezi-čtvrtletně o 0,2 procent ve 4. čtvrtletí a potvrdil

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2010 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Únor 2010 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Únor 2010 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem února vzrostly spotřebitelské ceny během ledna o 1,2 procenta. V meziročním

Více

Souhrn dění prosinec 2013

Souhrn dění prosinec 2013 MĚSÍČNÍ REPORT Zpravodajství z kapitálových trhů 1.12. 31.12.2013 Souhrn dění prosinec 2013 Souhrn Riziková aktiva se v prosinci vyvíjela smíšeně, přičemž rostly akciové indexy na rozvinutých trzích, ovšem

Více

Také Vám rodiče spořili na byt a koupili jste si tak akorát mikrovlnku?

Také Vám rodiče spořili na byt a koupili jste si tak akorát mikrovlnku? Také Vám rodiče spořili na byt a koupili jste si tak akorát mikrovlnku? Asi všichni máme zkušenost s tím, že nám rodiče spořili, a když jsme se k penězům v osmnácti letech dostali, nebylo z nich skoro

Více

ČD Cargo, a.s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 6.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 10 let ISIN CZ0003501793

ČD Cargo, a.s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 6.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 10 let ISIN CZ0003501793 ČD Cargo, a.s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 6.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 10 let DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU Dluhopisy ČD Cargo, a.s., s pevným úrokovým

Více

KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM

KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM KBPB Short Term Strategy - třída PREMIUM Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475555 Alternativa ke spořicímu účtu. Nejbezpečnější a nejlikvidnější komponenta správy aktiv BRICK. Doporučená délka investice 1

Více

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -4.13% -7.14% -6.46% % -4.44% -0.13% -9.61%

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -4.13% -7.14% -6.46% % -4.44% -0.13% -9.61% DYNAMICKÁ STRATEGIE Využijte potenciálu akciových trhů bez jakýchkoliv omezení Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 15% až 25 % Doporučená délka investice 6 let VÝKONNOST 1.1 1.05 1 0.95 0.9 0.85 0.8

Více

KB Absolutních výnosů

KB Absolutních výnosů KB Absolutních výnosů Krátkodobá investice ISIN: CZ0008473543 Vydělávejte za každého počasí Doporučená délka investice 18 měsíců Hodnota majetku (AUM) k 29.11.2018 4 298 679 365 CZK VÝKONNOST 1.06 1.04

Více

Obsah. Zpráva představenstva 4. Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře společnosti J&T FINANCE GROUP SE 10. Konsolidovaný výkaz zisku a ztráty 12

Obsah. Zpráva představenstva 4. Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře společnosti J&T FINANCE GROUP SE 10. Konsolidovaný výkaz zisku a ztráty 12 Zpráva o činnosti J&T FINANCE GROUP za rok 2014 Obsah Obsah Zpráva představenstva 4 Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře společnosti J&T FINANCE GROUP SE 10 Konsolidovaný výkaz zisku a ztráty 12 Konsolidovaný

Více

PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016

PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016 PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016 26. května 2016 Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2016 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky

Více

ZPRAVODAJ. Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4

ZPRAVODAJ. Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4 ZPRAVODAJ Říjen prosinec 2004 ročník VI číslo 4 Víte, jaký je Váš investiční profil? Naladíme vám investici přesně podle Vaší osobnosti. ÚVOD Váš investiční profil Milí čtenáři, v novém čísle našeho Zpravodaje

Více

Amundi CR Krátkodobých dluhopisů

Amundi CR Krátkodobých dluhopisů Amundi CR Krátkodobých dluhopisů Krátkodobá investice ISIN: CZ0008471992 Vytvořte si likviditní rezervu, zhodnoťte své prostředky v krákotdobém horizontu Doporučená délka investice 18 měsíců+ Hodnota majetku

Více

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE

KONZERVATIVNÍ STRATEGIE KONZERVATIVNÍ STRATEGIE Hlavním cílem je dodat Vašim úsporám potřebnou dynamiku a dosáhnout zhodnocení nad úrovní inflace. Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 2 % až 5 % Doporučená délka investice 3

Více

v neziskové organizaci

v neziskové organizaci Seminář Právo a daně v neziskové organizaci Lektor: Mgr. Jan Hloušek Olomouc 16. 6. 2005 SMLUVNÍ VZTAHY V NNO Smluvní vztahy upravuje zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník strany smluvního vztahu obsah

Více

VYHLÁŠKA ze dne 24. listopadu 2009, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o pojišťovnictví ČÁST PRVNÍ PŘEDMĚT ÚPRAVY

VYHLÁŠKA ze dne 24. listopadu 2009, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o pojišťovnictví ČÁST PRVNÍ PŘEDMĚT ÚPRAVY 434 VYHLÁŠKA ze dne 24. listopadu 2009, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o pojišťovnictví Česká národní banka stanoví podle 136 odst. 1 písm. a) až c), f) až h), j) až m), o), p), t), u),

Více

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive

KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive KB Privátní správa aktiv Flexibilní - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008475068 Univerzální investiční řešení, které se přizpůsobí a reaguje na tržní změny za Vás. Doporučená délka investice 3 roky

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ. Statistika. Semestrální práce

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ. Statistika. Semestrální práce ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Statistika Semestrální práce Vypracovali: Tomáš Mojžyšek, Petr Kalivoda Skupina: 2 40 Akademický rok: 2012-2013 Obsah Úvod... - 3 - Vývoj měny... -

Více

předmětu MAKROEKONOMIE

předmětu MAKROEKONOMIE Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia předmětu Přednášející: doc. Ing. Božena Kadeřábková, CSc. Úvod do makroekonomie a hrubý domácí produkt, model 45 1. Úvod do makroekonomie, pojem

Více

Komerční bankovnictví 2-2

Komerční bankovnictví 2-2 JUDr. Ing. Otakar Schlossberger, Ph.D., vedoucí katedry bankovnictví a pojišťovnictví VŠFS, předseda představenstva společnosti AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo, externí odborný asistent katedry bankovnictví

Více

Výkaz zisku a ztráty, podrozvaha a příloha jsou nedílnou součástí účetní závěrky.

Výkaz zisku a ztráty, podrozvaha a příloha jsou nedílnou součástí účetní závěrky. ROZVAHA 31. PROSINCE 2008 Pozn. 31. prosince 2008 Hrubá Čistá částka Úprava částka AKTIVA 1. Zlato 3 796 0 796 809 2. Pohledávky vůči Mezinárodnímu měnovému fondu 4 24 707 0 24 707 24 209 3. Pohledávky

Více

Tuzemský platební styk a jeho nástroje

Tuzemský platební styk a jeho nástroje Tuzemský platební styk a jeho nástroje Obsah: 1. Charakteristika platebního styku 2. Rozdělení platebního styku 3. Tuzemský platební styk 4. Hotovostní platební styk a jeho nástroje 5. Bezhotovostní platební

Více

AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři. Vše pro insolvenci PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ LEDEN 2016

AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři. Vše pro insolvenci PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ LEDEN 2016 AK Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři Vše pro insolvenci PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ LEDEN 2016 LEDNOVÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Kontrolní hlášení ohrožuje povinnost mlčenlivosti. Jsou citlivá data v bezpečí? PRAHA,

Více

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy Zákon č. 124/2002 Sb. ze dne 13. března 2002 o převodech peněžních prostředků, elektronických platebních prostředcích a platebních systémech (zákon o platebním styku) Ve znění změn podle zákona č. 257/2004

Více

Bankovní systém a centrální banka + Hospodářská politika. Makroekonomie I. 10. přednáška. Bankovní systém. Jednostupňový systém.

Bankovní systém a centrální banka + Hospodářská politika. Makroekonomie I. 10. přednáška. Bankovní systém. Jednostupňový systém. 10. přednáška Makroekonomie I Ing. Jaroslav ŠETEK, Ph.D. Katedra ekonomiky Bankovní systém a centrální banka + Hospodářská politika Jednostupňový Dvoustupňový Bankovní systém Jednostupňový systém Jednostupňový

Více

i R = i N π Makroekonomie I i R. reálná úroková míra i N. nominální úroková míra π. míra inflace Výpočet reálné úrokové míry Téma cvičení Příklad

i R = i N π Makroekonomie I i R. reálná úroková míra i N. nominální úroková míra π. míra inflace Výpočet reálné úrokové míry Téma cvičení Příklad Výpočet reálné úrokové míry Makroekonomie I i R = i N π i R. reálná úroková míra Ing. Jaroslav ŠETEK, Ph.D. Katedra ekonomiky i N. nominální úroková míra π. míra inflace Téma cvičení Nominální a reálná

Více

Informace o podpořeném financování. za rok 2012

Informace o podpořeném financování. za rok 2012 Informace o podpořeném financování za rok 2012 duben 2013 Informace o podpořeném financování za rok 2012 Obsah: 1. Základní údaje o České exportní bance, a.s. 1.1 Vlastnická struktura 1.2 Předmět činnosti:

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

w GOLDEN GATE CZ a.s. Výroční zpráva a zpráva auditora k 31. prosinci 2013

w GOLDEN GATE CZ a.s. Výroční zpráva a zpráva auditora k 31. prosinci 2013 Výroční zpráva a zpráva auditora k 31. prosinci 2013 Výroční zpráva k 31. prosinci 2013 Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Shrnutí vývoje cen drahých kovů a vývoje na kapitálových trzích v roce 2013 3. Očekávaný

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Září 2012 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Září 2012 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Září 2012 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika V září vzrostly spotřebitelské ceny meziročně o 3,4 procent po růstu o 3,3 procent v srpnu. Vývoj inflace byl

Více

ZÁKAZNÍKŮM V ČESKÉ REPUBLICE POMÁHÁME RŮST OBSAH. 1. Globální partner. 2. Program řízení rizika. 3. Kontrola řízení rizika. 4. Strategie řízení rizika

ZÁKAZNÍKŮM V ČESKÉ REPUBLICE POMÁHÁME RŮST OBSAH. 1. Globální partner. 2. Program řízení rizika. 3. Kontrola řízení rizika. 4. Strategie řízení rizika OBSAH 1. Globální partner ZÁKAZNÍKŮM V ČESKÉ REPUBLICE POMÁHÁME RŮST 2. Program řízení rizika 3. Kontrola řízení rizika 4. Strategie řízení rizika GLOBÁLNÍ PŮSOBNOST WU Globální propojení firem i jednotlivců.

Více

Ceník pro službu Moje zdravé finance (založenou od 1. 2. 2016)

Ceník pro službu Moje zdravé finance (založenou od 1. 2. 2016) Ceník pro službu Moje zdravé finance (založenou od 1. 2. 2016) 1. Služba Moje zdravé finance 2. Tuzemský platební styk 3. Debetní karta Visa Clasic 4. Přímé bankovnictví 5. Pojištění 6. Nedodržení smluvních

Více

STATUT. Vyváženého důchodového fondu důchodového spoření. Česká spořitelna penzijní společnost, a.s. OBSAH. Vymezení pojmů...

STATUT. Vyváženého důchodového fondu důchodového spoření. Česká spořitelna penzijní společnost, a.s. OBSAH. Vymezení pojmů... STATUT Vyváženého důchodového fondu důchodového spoření OBSAH Vymezení pojmů... strana 2 Článek 1 Základní údaje... strana 4 Článek 2 Údaje o penzijní společnosti... strana 5 Článek 3 Investiční cíle a

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Dluhopisový Dluhopisový fond ISIN: CZ0008472511 Snadná a jednoduchá investice do českých státních dluhopisů Doporučená délka investice 2 roky Hodnota majetku (AUM) k 14.12.2018 604 240 099 CZK VÝKONNOST

Více

E M B A R G O do 7.30

E M B A R G O do 7.30 Tisková zpráva Praha, 30.dubna 2009 E M B A R G O do 7.30 Provozní zisk České spořitelny za 1. čtvrtletí 2009 meziročně vzrostl o více než 10 % na 6,27 mld. Kč, konsolidovaný čistý zisk mírně klesl o necelých

Více

Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny

Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny Fakulta ekonomických studií Katedra financí a finančních služeb Navazující magisterské studium kombinované Bankovnictví ZS 2011 Investiční produkty v rámci finanční skupiny České spořitelny Struktura nabídky

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Červenec 2012 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Červenec 2012 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Červenec 2012 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Po růstu o 3,5 procenta v červnu vzrostly spotřebitelské ceny v červenci meziročně o 3,1 procenta. Vývoj

Více

Československá obchodní banka, a. s.

Československá obchodní banka, a. s. Československá obchodní banka, a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 30 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 10 let a splatností kterékoli emise dluhopisů vydané v rámci

Více

Alfa Beta Gama tis. Kč tis. Kč tis. Kč. Aktiva:

Alfa Beta Gama tis. Kč tis. Kč tis. Kč. Aktiva: 1 Společnost Alfa dne 1. 6. 2012 pořídila 80% podíl ve společnosti Beta. Následně k 30. 9. 2012 společnost Alfa pořídila 75 tisíc akcií společnosti Gama. Výkazy o finanční situaci společností Alfa, Beta

Více

Pololetní zpráva Realita nemovitostního otevřeného podílového fondu, WMS investiční společnost, a.s. zpracovaná k 30. červnu 2013

Pololetní zpráva Realita nemovitostního otevřeného podílového fondu, WMS investiční společnost, a.s. zpracovaná k 30. červnu 2013 Pololetní zpráva Realita nemovitostního otevřeného podílového fondu, WMS investiční společnost, a.s. zpracovaná k 30. červnu 2013 a) Název podílového fondu a ISIN Realita nemovitostní otevřený podílový

Více

jméno/firma: tel.: bydliště/sídlo: e-mail.: koresp. adresa: č. b. účtu:

jméno/firma: tel.: bydliště/sídlo: e-mail.: koresp. adresa: č. b. účtu: Investiční dotazník společnost: adresa: EFEKTA CONSULTING, a.s. Erbenova 312/1 (Belveder), 602 00 Brno IČ: 60717068 tel.: +420 545 219 713; e-mail:efekta@efekta.cz Vedená Krajským soudem v Brně oddíl B.,

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Vyvážený profil Smíšený fond ISIN: CZ0008472149 To nejlepší z akciového a dluhopisového trhu. Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku (AUM) k 19.12.2018 680 004 355 CZK VÝKONNOST 1.2 1.15

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ KB PSA 1 - Popular Krátkodobá investice ISIN: CZ0008474491 Alternativa ke spořicím účtům, vhodný jako likviditní rezerva. Doporučená délka investice 2 roky+ Hodnota majetku (AUM) k 14.2.2019 405 517 568

Více

ERGO pojišťovna, a.s.

ERGO pojišťovna, a.s. ERGO pojišťovna, a.s. za rok 2015 Řádná valná hromada 27. dubna 2016 v Praze Obsah Orgány společnosti... 3 Zpráva dozorčí rady... 4 Úvodní slovo předsedy představenstva... 5 Ekonomika 2015... 6 Pojišťovnictví

Více

Rychlý průvodce finančním trhem

Rychlý průvodce finančním trhem Rychlý průvodce finančním trhem www.highsky.cz Trh Forex Z hlediska objemu transakcí je forexový trh největší na světě (decentralizovaný trh s denním objemem 4 biliony USD) Denní objem trhu je zhruba 16x

Více

Finanční matematika pro každého

Finanční matematika pro každého Novinky nakladatelství GRADA Publishing Investice do akcií běh na dlouhou trat JEME AVU PŘIPR Jeremy Siegel výnosy finančních aktiv za posledních 2 let úspěšnost finančních strategií faktory ovlivňující

Více

Sbírka příkladů z finanční matematiky Michal Veselý 1

Sbírka příkladů z finanční matematiky Michal Veselý 1 Sbírka příkladů z finanční matematiky Michal Veselý 1 Jednoduché úročení Příklad 1.1. Do banky jste na běžný účet uložil(a) vklad ve výši 95 000 Kč dne 15. 8. 2013 a i s úroky jej vybral(a) dne 31. 12.

Více

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003 PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA KONSOLIDOVANÝ VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY Poznámka 31. prosince 2003 31. prosince 2002 Úrokové výnosy 4 14 317 24 767 Úrokové náklady 4-8

Více

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 2 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473154 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice

Více

Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 1 000 000 000 EUR s dobou trvání programu 30 let

Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 1 000 000 000 EUR s dobou trvání programu 30 let Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 1 000 000 000 EUR s dobou trvání programu 30 let Na základě tohoto dluhopisového programu (dále také jen Dluhopisový program

Více

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -1.31% % Výkon p.a %

OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 5R OD ZALOŽENÍ. Výkon kumul % -1.31% % Výkon p.a % DYNAMICKÁ STRATEGIE Využijte potenciálu akciových trhů bez jakýchkoliv omezení Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 15% až 25 % Doporučená délka investice 6 let+ VÝKONNOST 1.04 1.03 1.02 1.01 1 0.99

Více

Sdělení k přepočtu zahraniční měny pro účely "Přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 1993"

Sdělení k přepočtu zahraniční měny pro účely Přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 1993 (původní znění) Sdělení k přepočtu zahraniční měny pro účely "Přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 1993" Referent: Ing. Sybila Charouzková č.j. 153/10 686/1994 tel. 24542244 Ministerstvo financí

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB Peněžní trh Krátkodobá investice ISIN: CZ0008472529 Doporučená délka investice 6 měsíců Hodnota majetku (AUM) k 28.11.2018 6 331 230 073 CZK VÝKONNOST 1.08 1.06 1.04 1.02 1 0.98 2008 2010 2012 2014

Více

GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.1082. VY_32_INOVACE_5B_19_Peníze

GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.1082. VY_32_INOVACE_5B_19_Peníze NÁZEV ŠKOLY: GYMNÁZIUM JOSEFA JUNGMANNA LITOMĚŘICE, Svojsíkova 1, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.1082 NÁZEV MATERIÁLU: TÉMA SADY: ROČNÍK: VY_32_INOVACE_5B_19_Peníze Společenskovědní

Více

BALANCOVANÁ STRATEGIE

BALANCOVANÁ STRATEGIE BALANCOVANÁ STRATEGIE Optimállní mix akciových a dluhopisových investic při definované míře rizika. Možná míra kolísání hodnoty portfolia: 5 % až 15 % Doporučená délka investice 4 roky VÝKONNOST 1.05 1.025

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Prosinec 2008 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem ledna poklesly spotřebitelské ceny během prosince o 0,3 procenta. V meziročním

Více

Pololetní zpráva standardního otevřeného podílového fondu obhospodařovaného Investiční společností České spořitelny, a.s., za období I. - VI.

Pololetní zpráva standardního otevřeného podílového fondu obhospodařovaného Investiční společností České spořitelny, a.s., za období I. - VI. Pololetní zpráva standardního otevřeného podílového fondu obhospodařovaného Investiční společností České spořitelny, a.s., za období I. - VI. 2005 Základní informace Datum Informace ke dni 30.6.2005 IČ

Více

Produkty životního pojištění kapitálové životní a investiční životní pojištění Milan Charvát

Produkty životního pojištění kapitálové životní a investiční životní pojištění Milan Charvát Produkty životního pojištění kapitálov lové životní a investiční životní pojištění Milan Charvát Základní pojmy Vinkulace životní pojištění může e sloužit také jako záruka z zaplacení úvěrů v případě smrti

Více

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

TÝDENNÍ VÝHLED. 16. - 22. listopadu 2015 DISCLAIMER & DISCLOSURES. CH-1196 Gland forex.analysis@swissquote.ch. Swissquote Bank SA Tel +41 22 999 94 11

TÝDENNÍ VÝHLED. 16. - 22. listopadu 2015 DISCLAIMER & DISCLOSURES. CH-1196 Gland forex.analysis@swissquote.ch. Swissquote Bank SA Tel +41 22 999 94 11 TÝDENNÍ VÝHLED DISCLAIMER & DISCLOSURES - přehled S3 S4 S5 S6 S7 S8 Disclaimer Japonsko v napětí - Arnaud Masset USA: prosincová očekávání jsou zpátky - Yann Quelenn SNB je připravena jednat - Peter Rosenstreich

Více

lní autorita a jejich reakce ském m cyklu

lní autorita a jejich reakce ském m cyklu Měnová a fiskáln lní autorita a jejich reakce v hospodářsk ském m cyklu Diskusní panel BIVŠ Ing. Pavel Řežábek člen bankovní rady a vrchní ředitel ČNB 20. října 2009 Hospodářská politika hospodářsko-politické

Více

ČÁST PRVNÍ OBĚH BANKOVEK A MINCÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ. Předmět úpravy

ČÁST PRVNÍ OBĚH BANKOVEK A MINCÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ. Předmět úpravy Úplné znění zákona č. 136/2011 Sb., o oběhu bankovek a mincí a o změně zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance, ve znění pozdějších předpisů (Poznámka ČNB: jde o orientační pracovní pomůcku, která

Více

Kontrolní závěr z kontrolní akce 15/13. Státní dluh a výdaje na jeho financování

Kontrolní závěr z kontrolní akce 15/13. Státní dluh a výdaje na jeho financování Kontrolní závěr z kontrolní akce 15/13 Státní dluh a výdaje na jeho financování Kontrolní akce byla zařazena do plánu kontrolní činnosti Nejvyššího kontrolního úřadu (dále jen NKÚ ) na rok 2015 pod číslem

Více

Pražská energetika, a.s. SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA

Pražská energetika, a.s. SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA K 31. PROSINCI 2014 Výkaz zisku a ztráty (tis. Kč) Pozn. Výnosy z prodané elektřiny a plynu

Více

- 1 - Makrodata v ČR zveřejněná v srpnu 2014:

- 1 - Makrodata v ČR zveřejněná v srpnu 2014: - 1-1 Makrodata v ČR zveřejněná v srpnu 2014: Průmyslová produkce za červen rostla o 8,1% y/y Maloobchodní tržby za červen vzrostly o 8,2% y/y Nezaměstnanost v červenci stagnovala na úrovni 7,4% Inflace

Více

Aktualizovaná strategie řešení kurzových dopadů devizových příjmů státu

Aktualizovaná strategie řešení kurzových dopadů devizových příjmů státu Aktualizovaná strategie řešení kurzových dopadů devizových příjmů státu 1. Úvod do problému Strategie řešení kursových dopadů přílivu kapitálu z privatizace státního majetku a z dalších devizových příjmů

Více

Kukuřice - LONG. Vysoká poptávka a nízké zásoby tlačí cenu kukuřice vzhůru. Boris Tomčiak, analytik, tomciak@colosseum.cz 16. 03.

Kukuřice - LONG. Vysoká poptávka a nízké zásoby tlačí cenu kukuřice vzhůru. Boris Tomčiak, analytik, tomciak@colosseum.cz 16. 03. Kukuřice - LONG Vysoká poptávka a nízké zásoby tlačí cenu kukuřice vzhůru Boris Tomčiak, analytik, tomciak@colosseum.cz 16. 03. 2012 Colosseum, a.s. Londýnská 59, 120 00 Praha 2, Czech Republic Tel.: +420

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY INTERNETOVÉHO OBCHODU ESHOP.TIERRAVERDE.CZ

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY INTERNETOVÉHO OBCHODU ESHOP.TIERRAVERDE.CZ VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY INTERNETOVÉHO OBCHODU ESHOP.TIERRAVERDE.CZ I. ZÁKLADNÍ ÚDAJE Prodávající a provozovatel internetového obchodu: TIERRA VERDE s.r.o. Společnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném

Více

Amundi CR Dluhopisový PLUS

Amundi CR Dluhopisový PLUS Amundi CR Dluhopisový PLUS Dluhopisový fond ISIN: CZ0008471976 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se dluhopisových trhů Doporučená délka investice 3 roky

Více

14. kapitola Krugman Obstfeld

14. kapitola Krugman Obstfeld 2. Peníze, úrokové sazby a směnné kurzy 14. kapitola Krugman Obstfeld Základní problémy Faktory, které v zemi ovlivňují nabídku peněz nebo poptávku po nich, patří mezi nejsilnější determinanty směnného

Více

Amundi Funds CPR Global Gold Mines

Amundi Funds CPR Global Gold Mines Amundi Funds CPR Global Gold Mines Akciový - rychle rostoucí trhy ISIN: LU0568608276 Investice do akcií firem těžících zlato může být vhodnou příležitostí v kontextu stále se navyšující peněžní zásoby,

Více

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ

Hodnota majetku (AUM) k CZK OBDOBÍ YTD 1M 3M 6M 1R 2R 3R OD ZALOŽENÍ KB PSA 2 - Popular Smíšený fond ISIN: CZ0008474483 Kombinace stability (české státní dluhopisy) a potenciálu hlavních i rozvíjejících se akciových trhů Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku

Více

Amundi CR Balancovaný - konzervativní

Amundi CR Balancovaný - konzervativní Amundi CR Balancovaný - konzervativní Smíšený fond ISIN: CZ0008472008 Konzervativní investice do mixu českých státních dluhopisů a akcií Doporučená délka investice 3 roky Hodnota majetku (AUM) k 14.12.2018

Více

STANDARDNÍ SAZEBNÍK ODMĚN A POPLATKŮ

STANDARDNÍ SAZEBNÍK ODMĚN A POPLATKŮ STANDARDNÍ SAZEBNÍK ODMĚN A POPLATKŮ Expobank CZ a.s., Vítězná 126/1, Praha 5, PSČ 150 00, IČ: 14893649 (dále jen Banka) Osobní bankovnictví Podnikatelé a malé firmy Firemní klientela Platný od 1. 6. 2016

Více

(dále jen Pravidla ). Tento Prodej není veřejnou soutěží o nejvhodnější nabídku ve smyslu ustanovení 1772 zák. č. 89/2012 Sb.

(dále jen Pravidla ). Tento Prodej není veřejnou soutěží o nejvhodnější nabídku ve smyslu ustanovení 1772 zák. č. 89/2012 Sb. Pravidla pro prodej cenných papírů a pohledávky z majetku úpadce Moravia banka, a.s. v likvidaci (dále jen Pravidla ). Ing. Pavel Bednařík JUDr. Wieslaw Firla správce konkursní podstaty zvláštní správce

Více

SAMOOBSLUŽNÉ BEZPEČNOSTNÍ BOXY PRO PARKOVÁNÍ JÍZDNÍCH KOL WWW.BIKESAFEBOX.CZ

SAMOOBSLUŽNÉ BEZPEČNOSTNÍ BOXY PRO PARKOVÁNÍ JÍZDNÍCH KOL WWW.BIKESAFEBOX.CZ SAMOOBSLUŽNÉ BEZPEČNOSTNÍ BOXY PRO PARKOVÁNÍ JÍZDNÍCH KOL WWW.BIKESAFEBOX.CZ Výrobce : BS Bike company s.r.o. V Úhlu 36/5 32300 Plzeň Litice IČO: 04078608 DIČ: CZ04078608 E info@bikesafebox.cz W Společnost

Více

Ceník služeb PPF banky a.s. pro komunální sféru (města, obce, kraje, sdružení a příspěvkové organizace)

Ceník služeb PPF banky a.s. pro komunální sféru (města, obce, kraje, sdružení a příspěvkové organizace) Ceník služeb PPF banky a.s. pro komunální sféru (města, obce, kraje, sdružení a příspěvkové organizace) Obsah Strana 1. Běžné účty v CZK 2. Běžné účty v cizí měně 2 2 3. Termínované vklady a Depozitní

Více

Ceník pro investování do akcií

Ceník pro investování do akcií Ceník pro investování do akcií Stejné ceny se uplatní i pro investiční certifikáty, warranty, ETF, ADR, GDR a další produkty, které mají povahu akcií. 1. Smluvní dokumentace 2. Zřízení a vedení majetkových

Více

KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive

KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive KB Privátní správa aktiv 1 - Exclusive Exkluzivní nabídka ISIN: CZ0008473725 Alternativa ke spořicímu účtu, likviditní rezerva Doporučená délka investice 2 roky Hodnota majetku (AUM) k 12.12.2018 6 584

Více

Obchodní a storno podmínky. Ubytovatel: Hotel Safari, Safari Kemp. Kontroluje: vedoucí NS, domovníci, vedoucí hotelu

Obchodní a storno podmínky. Ubytovatel: Hotel Safari, Safari Kemp. Kontroluje: vedoucí NS, domovníci, vedoucí hotelu Příloha ke směrnici: S 12/2006 Vypracoval: ZOO Dvůr Králové a.s. Zodpovídá: všichni ubytovaní Věc: Ubytovatele Ubytovatel: Hotel Safari, Safari Kemp Kontroluje: vedoucí NS, domovníci, vedoucí hotelu Ruší

Více

IT Outsourcing COMPLUS CZ a.s. Petr Taševský 21. 10. 2011

IT Outsourcing COMPLUS CZ a.s. Petr Taševský 21. 10. 2011 IT Outsourcing COMPLUS CZ a.s. Petr Taševský 21. 10. 2011 Definice - outsourcing Outside resource using Termín outsourcing se všeobecně používá pro dlouhodobé převedení určité oblasti služeb na poskytovatele

Více

Komerční banka, a. s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 150 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK

Komerční banka, a. s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 150 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK Komerční banka, a. s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 150 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK amortizované dluhopisy s pevným úrokovým výnosem 4,216

Více

DYNAMICKÁ STRATEGIE (AFS DIVERSIFIED GROWTH)

DYNAMICKÁ STRATEGIE (AFS DIVERSIFIED GROWTH) DYNAMICKÁ STRATEGIE (AFS DIVERSIFIED GROWTH) Hlavním cílem je dosáhnout optimálního zhodnocení Vašich úspor s využitím výhod investice do různých druhů aktiv. Podíl akciových investic může dosahovat 65

Více

Základní problémy. 2. Peníze, úrokové sazby a směnné kurzy. 2.1 Teorie peněz - přehled

Základní problémy. 2. Peníze, úrokové sazby a směnné kurzy. 2.1 Teorie peněz - přehled Základní problémy. Peníze, úrokové sazby a směnné kurzy Faktory, které v zemi ovlivňují nabídku peněz nebo poptávku po nich, patří mezi nejsilnější determinanty směnného kurzu. Hlavním cílem této kapitoly

Více

EMISNÍ POVOLENKY PŘÍLEŽITOSTI OBCHODOVÁNÍ VE 3. FÁZI ANEB NOVINKY, KTERÝCH SE DÁ VYUŽÍT

EMISNÍ POVOLENKY PŘÍLEŽITOSTI OBCHODOVÁNÍ VE 3. FÁZI ANEB NOVINKY, KTERÝCH SE DÁ VYUŽÍT EMISNÍ POVOLENKY PŘÍLEŽITOSTI OBCHODOVÁNÍ VE 3. FÁZI ANEB NOVINKY, KTERÝCH SE DÁ VYUŽÍT 18. dubna 2013, Hradec Králové Praktická doporučení při obchodování s povolenkami Ing. Pavlína Novotná, MSc. Přehled

Více

Spořící chování ve vybraných zemích skupiny Erste Bank

Spořící chování ve vybraných zemích skupiny Erste Bank Spořící chování ve vybraných zemích skupiny Erste Bank Průzkum uskutečněný mezi obyvatelstvem (ve věku 15+) v několika zemích - tj. v Rakousku, České republice a na Ukrajině -září 1 - Návrh průzkumu Tato

Více

Zvýhodněná nabídka pro zaměstnance Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Zvýhodněná nabídka pro zaměstnance Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích Zvýhodněná nabídka pro zaměstnance Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích UniCredit Bank České Budějovice OC IGY Filip Beneš, manažer pobočky mobil: +420 607 016 712 email: filip.benes@unicreditgroup.cz

Více