Návrh Strategie rozvoje obce Velká Losenice pro období

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návrh Strategie rozvoje obce Velká Losenice pro období 2007 2013"

Transkript

1 Návrh Strategie rozvoje obce Velká Losenice pro období zpracováno na základě veřejné diskuse Zpracoval: Bc. Zdeněk Navrátil Civic, o.s. Žďár nad Sázavou

2 Návrh Strategie rozvoje obce Velká Losenice pro období Tento materiál je výchozím podkladem pro přípravu Strategie rozvoje obce Velká Losenice pro období Tato strategie se bude snažit integrovat jednotlivé rozvojové záměry identifikované ve Velké Losenici, a to nejen ze strany obce samotné, ale rovněž ze strany místních podnikatelských subjektů a neziskových sdružení a spolků, které v obci působí. Časový rámec Strategie rozvoje obce je dán plánovacím obdobím EU na roky , v návaznosti na možnost čerpání prostředků na investiční akce ze strukturálních fondů EU. Strategie umožní obci, aby byla včas připravena na čerpání podpor jak na projekty ze SF EU, tak z ostatních národních či krajských dotačních titulů. Obsah: A. Základní informace o obci B. Projektové záměry pro roky C. Závěrem A. Základní informace o obci Velká Losenice Počet obyvatel: 1060 obyvatel Nadmořská výška : 548 m.n.m. Katastrální výměra : Velká Losenice 1204 ha, Pořežín 286 ha ID obce : Počet částí : 2 - Velká Losenice, Pořežín Finanční audit obce Průměrný rozpočet obce za jeden rok se pohybuje na úrovni 13,5 mil. Kč (průměr za 3 roky). Míra dluhové služby obce je 7 %. Obec je vlastníkem: budovy obecního úřadu a požární zbrojnice č.p 230, základní a mateřské školy č. p 248, bývalé školky č.p 249, zdravotního střediska č.p 229, kulturního domu č.p 197, budovy staré školy č.p 38, souboru budov bývalého pivovaru č.p. 55, obecního domu č.p. 256, víceúčelového sportovního zařízení č.p 296, obecního domu v Pořežíně č.p 13, zvonice v Pořežíně, čtyř autobusových čekáren, objektu ČOV, kanalizačního řádu, dvou vodojemů se sběrnými studnami a vrtem, vodovodního řádu, obecních pozemků (orná půda, rybníky a obecní lesy). Díky tomuto majetku může ručit úvěrem až do hodnoty cca 30 milionů korun. Další příjmy obce: pronájem pozemků, lesů, budov (cca 1,5 milionu ročně) Obec může na předfinancování svých projektů použít jak vlastní zdroje, tak úvěrové produkty od bankovních domů. Zvolený zdroj financování bude upřesněn podle nastavených pravidel jednotlivých dotačních titulů, o které se bude obec ucházet.

3 Technická a sociální infrastruktura obce - Římskokatolický kostel Sv. Jakuba staršího,farní areál, hřbitov - plynofikace, vodovod, elektrické rozvody, kanalizace, ČOV - zdravotnické zařízení (obvodní lékař, zubař, dětský lékař) - mateřská škola, základní škola (celkem 220 dětí) - víceúčelové sportovní zařízení (kurty, kuželna, restaurace), fotbalové hřiště, tělocvična ZŠ - pošta, nákupní středisko - cukrárna, pohostinství 2x, vývařovna obědů - ubytování 2 penzióny (celkem 25 lůžek) - informační centrum a knihovna Nejvýznamnější podnikatelské subjekty v obci - ZD Velká Losenice - Vamafil s.r.o. - Delta autokabely - Zámečnictví Říha - Pila Lubomír Mach - Stavební firma Souček Dále: - přádelna (tkaní příze) - elektroopravna, elektroinstalace, vodoinstalace - tesařství, truhlářství, - kadeřnictví, kosmetika - veterinář Politické strany registrované v obci - KDU ČSL - ODS Spolková činnost - ČSCH Velká Losenice - Myslivecké sdružení Velká Losenice - TJ Velká Losenice - SDH Pořežín - SDH Velká Losenice Tradiční kulturní a společenské akce - masopust s průvodem merenda (únor) - pony vozatajský den - tradiční pouť (červenec) na svátek sv. Jakuba staršího, včetně doprovodných kulturních a společenských akcí - sportovní akce TJ Velká Losenice (cca 10 akcí ročně pro veřejnost) - dětský den na fotbalovém hřišti - plesy v zimní plesové sezóně (jednotlivé spolky)

4 - tradiční chovatelská výstava - festival rockových skupin - taneční zábavy pořádané jednotlivými spolky - koncerty a divadelní představení

5 B. Projektové záměry pro období V této části jsou vyjmenovány a stručně popsány jednotlivé projektové záměry, které by obec ráda zrealizovala v období za přispění strukturálních fondů EU (SF EU), či jiných dotačních a nadačních programů. 1. Rekonstrukce obecní budovy č.p. 256 Z analýzy potřeb obce vzešlé z jednání orgánů obce a širší veřejné diskuse byly identifikovány tyto potřeby: soustředění důležitých institucí působících v obci na jednom konkrétním místě. Jedná se především o ordinace lékařů, obecní úřad, knihovnu a informační centrum (IC). Byl zpracován stavební projekt s tím, že první fáze rekonstrukce domu již proběhla v průběhu let a v 1. patře domu byly vybudovány obecní byty. Součástí rekonstruované budovy obecního domu č.p 256 budou: IC Velká Losenice Cílem projektu je vytvořit centrum, kde by návštěvníci i obyvatelé regionu dostali veškeré informace o historii i současnosti obce a regionu. Součástí projektu je přitom i přesun knihovny, ve které v současné době IC působí. IC bude hlavním zdrojem propagace a bude určovat marketingovou strategii pro produkty cestovního ruchu. IC bude zajišťovat rovněž oslovování větších cílových skupin školní výlety, rekreace seniorů, cestovní kanceláře. Výhodou je v této souvislosti návaznost projektu na stávající turistické trasy, vytvářenou síť cyklotras a cyklostezek a zimních tras pro běžecké lyžování. Obecní úřad Do rekonstruované budovy budou přestěhovány všechny kanceláře obecního úřadu. Zdravotní středisko Do rekonstruované budovy budou přestěhovány veškeré ordinace lékařů působících v obci. - stavba je zanesena v územním plánu jako veřejně prospěšná stavba - obec je vlastníkem nemovitosti i pozemků pod ní - stavebně-technická dokumentace je ve stádiu platného stavebního povolení

6 Předpokládané investiční náklady na všechny 3 etapy: ,- Kč Financování: vlastní zdroje, půjčka, SF EU Opatření 3.3. Regionálního operačního programu (ROP) Opatření 2.1. a 2.2. Regionálního operačního programu (ROP) Poznámka: Pro účely financování ze SF EU bude nutné projekt rozdělit na tři etapy.

7 2. Opatření pro úsporu energií a modernizace ZŠ a MŠ Velká Losenice Současný stav budovy ZŠ a MŠ Velká Losenice je nevyhovující. Tento je dán především stářím budovy a zvolené technologii stavby odpovídající období 70. let. Z tohoto důvodu je nutné přistoupit k zásadnější rekonstrukci budovy, která má za úkol nejen zkvalitnit prostředí pro vlastní výuku, ale rovněž podstatným způsobem uspořit energii a snížit energetickou náročnost budovy Projekt lze rozdělit na tyto 3 etapy: 1. etapa: - zateplení fasády a výměna oken včetně vchodových dveří - zateplení stropu ve 2. podlaží - úprava budovy pro bezbariérový přístup 2. etapa: - rekonstrukce kuchyně a výměna energeticky náročných spotřebičů 3. etapa: - úprava chodníků a zpevněných ploch v okolí školy - údržba obecní zeleně v okolí školy - stavba je zanesena v územním plánu - obec je vlastníkem nemovitosti i pozemků pod ní - stavebně-technická dokumentace je ve stádiu platného stavební povolení Investiční náklady na všechny 3 etapy: ,- Kč Financování: vlastní zdroje, půjčka, SF EU Předpokládaný termín realizace: Opatření 3.3. Regionálního operačního programu (ROP) - Opatření OP Životní prostředí - Národní zdroje (MFČR, MŠMT, Kraj Vysočina)

8 3. Rozšíření kanalizace a rekonstrukce ČOV Vzhledem k nové individuální bytové výstavbě bude třeba řešit nutnost rozšíření kanalizace v obci. V této souvislosti bude nutné řešit i rozšíření a modernizaci vlastní ČOV. Projekt lze rozdělit na 2 etapy: 1. etapa: - rozšíření kanalizace ( ,-) 2. etapa: - rekonstrukce ČOV ( ,-) - stavba je zanesena v územním plánu - obec je vlastníkem nemovitosti i pozemků pod ní - stavebně-technická dokumentace je ve stádiu přípravy k žádosti o platné stavební povolení Investiční náklady na všechny etapy: ,- Kč Financování: vlastní zdroje, půjčka, SF EU, národní zdroje Předpokládaný termín realizace: Opatření OP Životní prostředí - Opatření III Programu rozvoje venkova (EAFRD) - Národní a krajské zdroje (MŽP, SFŽP, Kraj Vysočina, atd.)

9 4. Cyklotrasy Velká Losenice Díky své poloze v přírodně atraktivní části Žďárských vrchů je obec častým cílem turistů a cykloturistů, kteří využívají trasy vedoucí často po místních komunikacích obce. Ty obec plánuje nadále zkvalitňovat. Obec dále ve spolupráci s ostatními obcemi sdruženými ve Svazku obcí pod Peperkem plánuje realizaci místních cyklotras, které by dovedly turisty také na další důležitá a turisticky zajímavá místa v obci a jejím okolí. Jedná se o rekonstrukci obecních komunikací vedoucích k historicky chráněným objektům v obci, navazujících na stávající cyklotrasy, propojující celý region a připojení na Posázavskou cyklotrasu. Rovněž se jedná o propojení na cyklotrasy směřující od Velkého Dářka. Projekt předpokládá zkvalitnění povrchu stávajících obecních komunikací, po kterých jsou cyklotrasy vedeny a instalaci popř. obnovu stávajícího značení. Obec rovněž zamýšlí v jednotlivých zajímavých místech zřídit informační zastávky a upozornit na zajímavé kulturní či přírodní zajímavosti. Jedná se především o kostel sv. Jakuba, kostnici, faru, selská stavení, Pořežínskou tvrz, přírodní památky Uhlířky a Peperek. Součástí projektu je i zřízení odpočinkových míst na jednotlivých trasách. Projekt obce Velká Losenice má návaznost na podobně zaměřené projekty ostatních obcí členů Svazku obcí pod Peperkem a v tomto smyslu budou projekty zaměřené na cyklotrasy společně koordinovány. - trasy jsou zaneseny v územním plánu jako obecní komunikace - obec je vlastníkem komunikací i pozemků pod nimi - stavebně-technická dokumentace je ve stádiu přípravy k žádosti o platné stavební povolení. Ve velké části úprav bude vyžadovat pouze ohlášení. - projektový záměr, studie proveditelnosti Investiční náklady: ,- Kč Financování: vlastní zdroje + půjčka + SF EU Předpokládaný termín realizace: Opatření 1.4. Regionálního operačního programu (ROP) - Národní zdroje (SFŽP, MD ČR, Kraj Vysočina)

10 5. Úprava prostranství po bývalém lihovaru Obec získala do svého majetku převodem od státních institucí areál bývalého lihovaru. Vzhledem k situování celého areálu přímo v centru obce, navíc nedaleko zamýšleného nového obecního úřadu a IC, lze tento areál využít jako základ pro vznik obecní návsi, kde by se mohly soustředit aktivity IC a letní společenské aktivity obyvatel. Areál v současném stavu bude možno využít pouze částečně. Předpokládají se terénní a stavební úpravy. Projekt lze logicky rozdělit na 3 etapy: 1. etapa: - tradice a řemesla v obci (milíř + ukázky řemesel) - aktivity IC Velká Losenice 2. etapa: - úprava návsi a prostranství pro shromažďování občanů, letní společenské aktivity, letní amfiteátr - úprava obecní zeleně na návsi 3. etapa: - vybudování malé vodní elektrárny s využitím stávajícího náhonu (4 kwh) - zajištění obecního osvětlení prostřednictvím tohoto zdroje - projekt je ve stádiu projektového záměru - obec je vlastníkem nemovitostí i pozemků pod nimi Investiční náklady: zatím nespecifikovány Financování: vlastní zdroje, půjčka, SF EU Předpokládaný termín realizace: Opatření OP Životní prostředí - Opatření 3.3. Regionálního operačního programu (ROP) - Opatření III Programu rozvoje venkova (EAFRD) - Národní a krajské zdroje (MŽP, SFŽP, Kraj Vysočina, atd.)

11 6. Obnova místních komunikací a cestní sítě Projekt vychází z připomínek obyvatel ke stávajícímu stavu obecních komunikací a je rovněž dáván do souvislosti s bezpečným pohybem chodců, cyklistů a dalších účastníků silničního provozu v obci V rámci tohoto projektu bude Obec Velká Losenice vycházet z celkového řešení pohybu obyvatel. Zaměří se přitom především na: opravu, rekonstrukci a výstavbu nových obecních komunikací obnovu stávajících a výstavbu nových chodníků rekonstrukci stávajících autobusových čekáren bezbariérový pohyb osob se zdravotním postižením po obci - projekt je ve stádiu projektového záměru - obec je vlastníkem nemovitostí i pozemků pod nimi. Investiční náklady: ,- Financování: vlastní zdroje, půjčka, SF EU - Opatření 3.3. Regionálního operačního programu (ROP) - Opatření III Programu rozvoje venkova (EAFRD) - Národní a krajské zdroje (MD, SFDI, Kraj Vysočina, atd.)

12 7. Rekonstrukce kulturního domu Současný stav budovy kulturního domu je nevyhovující. Tento je dán především stářím budovy a zvolenou technologií stavby, odpovídající období 70. let. Z tohoto důvodu je nutné přistoupit k zásadnější rekonstrukci budovy, která má za úkol nejen zkvalitnit prostředí pro pořádání společenských aktivit, ale rovněž podstatným způsobem uspořit energii a snížit energetickou náročnost budovy V rámci tohoto projektu bude Obec Velká Losenice řešit rekonstrukci obecního kulturního domu a zaměří se především na: výměnu střechy KD obnovu a modernizaci sociálního zařízení obnovu a modernizaci vnitřního interiéru a výměnu oken - projekt je ve stádiu projektového záměru - obec je vlastníkem nemovitostí i pozemků pod nimi Investiční náklady: ,- Financování: vlastní zdroje, půjčka, SF EU Opatření 3.3. Regionálního operačního programu (ROP) Národní a krajské zdroje (MF ČR, MK ČR, Kraj Vysočina, atd.)

13 8. Obnova cestní sítě v obecních lesích + vodní režim v obecních lesích Obec je vlastníkem obecních pozemků a lesů, které obhospodařuje prostřednictvím obecních cest. Ty nejsou z velké části v dobrém stavu. Některé části vyžadují opravu (most nad železniční tratí) V rámci tohoto projektu bude Obec Velká Losenice řešit rekonstrukci a stavební obnovu lesních cest v obecních lesích a úpravu vodního režimu v obecních lesích. Zaměří se přitom především na: obnovu, rekonstrukci a budování nových lesních cest opravu zábradlí mostu nad železniční tratí ZR HB meliorační zásahy s cílem řešení vodních poměrů v obecních lesích - projekt je ve stádiu projektového záměru - obec je vlastníkem nemovitostí i pozemků pod nimi Investiční náklady na všechny etapy: zatím nespecifikovány Financování: vlastní zdroje, půjčka, SF EU, národní zdroje - Opatření OP Životní prostředí - Opatření II.2.4.Programu rozvoje venkova (EAFRD) - Národní a krajské zdroje (MŽP, SFŽP, Kraj Vysočina, atd.)

14 9. Zpracování nového územního plánu obce V souvislosti s rozvojovými aktivitami, které obec v současné době má, bude nutné přistoupit k úpravě územního plánu. Vzhledem k jeho stáří a nutnosti častých změn bude pro obec výhodnější přistoupit ke zpracování zcela nového územního plánu. V rámci projektu bude realizováno zpracování zcela nového územního plánu projektantem. Součástí bude i projednání a schválení územního plánu. - projekt je ve stádiu projektového záměru Investiční náklady na všechny etapy: zatím nespecifikovány Financování: vlastní zdroje, půjčka, SF EU, národní zdroje - Národní a krajské zdroje (MŽP, SFŽP, Kraj Vysočina, atd.)

15 10. Rozšíření průmyslové a bytové výstavby Díky své poloze v přírodně atraktivní části Žďárských vrchů je obec nejen častým cílem turistů a cykloturistů, ale rovněž vyhledávanou lokalitou k individuální bytové výstavbě, či zřízení sídla pro podnikání. Obec chce i do budoucna vytvářet kvalitní životní podmínky nejen pro stávající obyvatele, ale i pro zájemce o bydlení či podnikání v obci. Obec bude v období usilovat o rozšíření ubytovacích kapacit v obci a přilehlém okolí a vytváření kvalitního prostředí pro život v obci. Tento záměr zatím není blíže specifikován, nabízí se zde však několik záměrů, které by k tomuto cíli měly směřovat: - prodej či dlouhodobý pronájem obecních budov za účelem vybudování ubytovací kapacity prostřednictvím jiných subjektů - podpora podnikatelských projektů zaměřených na vznik nových ubytovacích kapacit v obci a jejím okolí - příprava lokalit pro individuální bytovou výstavbu - vybudování přírodního koupaliště - vytvoření oddychových zón pro všechny věkové kategorie - dokončení regulace Losenického potoka - vybudování dětských koutků - rekonstrukce vodní nádrže v Pořežíně - projekty jsou ve stádiu projektového záměru Investiční náklady na všechny etapy: zatím nespecifikovány Financování: vlastní zdroje, půjčka, SF EU, národní zdroje - strukturální fondy EU - národní a krajské zdroje

16 11. Další záměry vzešlé z veřejné diskuse k návrhu strategie Provedení celkových pozemkových úprav Obec bude podporovat o realizaci komplexních pozemkových úprav na katastru obce. Projekty zaměřené na úsporu energií a využívání alternativních zdrojů Obec bude podporovat a pracovat na přípravě projektů zaměřených na efektivní využívání energie, její úspory a hledání alternativních zdrojů. Jedná se například o využití vodní a sluneční energie, energie z biomasy, atd. Projekt lze logicky rozdělit na dvě etapy: - zpracování studie příležitostí obce v oblasti energetických úspor - realizace projektů úspor energie a alternativní energie Projekt zaměřený na vytvoření systému služeb pro nemohoucí občany Obec bude podporovat a pracovat na přípravě projektů zaměřených na vytvoření systému domácí péče pro seniory a nemohoucí spoluobčany. V této oblasti obec podporuje především systém péče a sociální pomoci přímo ve stávajících domovech nemohoucích spoluobčanů. D. Závěrem

17 První návrh tohoto dokumentu byl projednán se všemi orgány obce a široce diskutován na veřejnosti. Veřejné projednání dokumentu proběhlo na těchto úrovních: - červen 2007 Připomínkování návrhu strategie v orgánech obce (rada a zastupitelstvo obce Velká Losenice) - červenec a srpen 2007 Zveřejnění dokumentu a výzva k občanům, aby vznášeli své připomínky Veřejná debata k návrhu strategie Schválení dopracovaného dokumentu Zastupitelstvem obce Tento materiál slouží jako shrnutí jednotlivých záměrů obce pro období Cílem zpracovatele a zadavatele je, aby se stal nástrojem plánování projektových záměrů. Jedná se o živý dokument, který bude doplňován a rozšiřován na základě reálného rozvoje obce, v souladu s jejími prioritami a na základě možností čerpání prostředků.

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 - zpracováno na základě veřejné diskuse Zpracoval: Miroslav Pokorný Strategie rozvoje obce Nová Ves pro období 2011-2016 Tento materiál je výchozím podkladem pro

Více

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018 Zpracováno pro obec Anenská Studánka Schváleno na veřejném zasedání zastupitelstva obce dne 12.02.2016.. Růžena

Více

Místní program obnovy venkova

Místní program obnovy venkova Městys Lhenice, Školní 124, 384 02 Lhenice, IČ: 00250546 Místní program obnovy venkova Aktualizace na období 2011 2014 Úvod Tento Místní program obnovy venkova městyse Lhenice na období let 2011 2014 byl

Více

Shrnutí investic a oprav v roce 2015

Shrnutí investic a oprav v roce 2015 Shrnutí investic a oprav v roce 2015 1) Ve druhé polovině roku 2015 byla zahájena výstavba základní technické vybavenosti pro 7 rodinných domů v lokalitě u hřbitova Na Čechách. Stavbu provádí firma Jaroš

Více

Strategické plánování rozvoje obce Rašovice (okres Vyškov)

Strategické plánování rozvoje obce Rašovice (okres Vyškov) Strategické plánování rozvoje obce Rašovice (okres Vyškov) Strategické plánování umožňuje efektivnější řízení obce. Zaměřuje se na to, aby se obec mobilizovala a co nejefektivněji využívala všechny vlastní

Více

Fiche č. 2. Návrat společenského života do venkovských oblastí Rakovnicka. 1. Hlavní opatření III.2.1.2. Občanské vybavení a služby

Fiche č. 2. Návrat společenského života do venkovských oblastí Rakovnicka. 1. Hlavní opatření III.2.1.2. Občanské vybavení a služby Fiche č. 2 Návrat společenského života do venkovských oblastí Rakovnicka 1. III.2.1.2. Občanské vybavení a služby III.2.1.1. Obnova a rozvoj vesnic Záměr: a) zlepšení dopravní a technické infrastruktury

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BOLATICE - oblast FUNGOVÁNÍ OBCE A EKONOMIKA. Zdroj financování. 40 000 Kč. Vlastní. ročně. 5 000 Kč.

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BOLATICE - oblast FUNGOVÁNÍ OBCE A EKONOMIKA. Zdroj financování. 40 000 Kč. Vlastní. ročně. 5 000 Kč. STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BOLATICE - oblast FUNGOVÁNÍ OBCE A EKONOMIKA VYHODNOCENÍ AKČNÍ PLÁN 21-211 Aktivita/projekt STAV Náklady celkové F.1.1.1 Vzdělávání představitelů obce a určených zaměstnanců

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Evidenční číslo: FRO/POV/023088/2015 - KONCEPT. www: http://www.cernolice.net. Obec: Černolice Okres: Praha - západ Pošta: Mníšek pod Brdy

Evidenční číslo: FRO/POV/023088/2015 - KONCEPT. www: http://www.cernolice.net. Obec: Černolice Okres: Praha - západ Pošta: Mníšek pod Brdy Žádost o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy z Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu rozvoje obcí a měst v rámci Tematického zadání

Více

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Ministerstvo pro místní rozvoj METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 MP číslo: 2/Příručka pro české žadatele, 5. vydání

Více

OBEC KAMENNÝ ÚJEZD MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE NA OBDOBÍ 2011-2015

OBEC KAMENNÝ ÚJEZD MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE NA OBDOBÍ 2011-2015 OBEC KAMENNÝ ÚJEZD MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VESNICE NA OBDOBÍ 2011-2015 Schváleno Zastupitelstvem Obce Kamenný Újezd dne : 112010 Ondřich František starosta obce Ing. Šebelková Jitka místostarostka obce OBSAH

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 3 Občanské služby Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

NECHANICE 2020 STRATEGICKÝ PLÁN 2008-2013 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z PROCESU STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ BŘEZEN 2008

NECHANICE 2020 STRATEGICKÝ PLÁN 2008-2013 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z PROCESU STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ BŘEZEN 2008 NECHANICE 2020 STRATEGICKÝ PLÁN 2008-2013 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z PROCESU STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ BŘEZEN 2008 Zadavatel: Město Nechanice Zpracovatel: Centrum rozvoje Česká Skalice, o.s. 1. Úvod Město Nechanice

Více

Školicí středisko TL-ULTRALIGHT s.r.o.

Školicí středisko TL-ULTRALIGHT s.r.o. Školicí středisko TL-ULTRALIGHT s.r.o. Záměrem projektu je rekonstrukce v současné době nevyužívané budovy v areálu letiště v Hradci Králové na školicí středisko leteckého průmyslu. Vzdělávání bude určeno

Více

JIŘETÍN POD JEDLOVOU. ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL. Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf

JIŘETÍN POD JEDLOVOU. ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL. Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU JIŘETÍN POD JEDLOVOU POŘIZOVATEL Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf PROJEKTANT A UA - Agrourbanistický ateliér, Praha 6 Šumberova 8 prosinec 2012 NÁZEV ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ

Více

Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry. Návrh rozpočtu obce na rok 2016. Textová část

Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry. Návrh rozpočtu obce na rok 2016. Textová část Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry Návrh rozpočtu obce na rok 2016 Textová část Rozpočet obce je finanční plán, jímž se řídí její hospodaření. Je sestavován na období jednoho kalendářního

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIZ-780/11-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Vsetín, Na Kopečku 13, příspěvková organizace Na Kopečku

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM

ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM *) *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ ZMĚNY STAVBY PŘED JEJÍM DOKONČENÍM [podle ustanovení 118 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu] 1. Žadatel

Více

6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI

6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI MAS Litomyšlsko o.p.s. vyhlašuje 6. VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI na realizaci projektů v rámci opatření IV.I.2. Realizace místní rozvojové strategie Programu rozvoje venkova ČR, které budou v souladu

Více

Program rozvoje obce. Lovčice

Program rozvoje obce. Lovčice Program rozvoje obce Lovčice změna č. 1 Obsah: 1. Administrativní, technické a bezpečnostní zajištění chodu obce... 2 2. Bydlení... 2 3. Doprava... 3 4. Kulturní a historické památky... 3 5. Občanská vybavenost...

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 K 1. lednu 2012 mělo město Počátky k dispozici tyto finanční prostředky: 1/ Základní účty volné prostředky GE Money Bank Oberbank KB Česká spořitelna

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Havlíčkův kraj o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 5 Cestovní ruch - záruka prosperity Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III.3. Název

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

Rada 24 (16. 11. 2015) 1

Rada 24 (16. 11. 2015) 1 Zápis č. 24 ze schůze rady města Velešín, konané dne 16.11.2015 Přítomen: Mgr. Hana Císařová, Mgr. Josef Klíma, Ing. Milan Prokeš, Jiří Růžička, Ing. Lenka Šípková Začátek: 10,00 hod Konec: 11,00 hod P

Více

SČR 11. Název materiálu: Závěrečná zpráva projektu Greenway

SČR 11. Název materiálu: Závěrečná zpráva projektu Greenway Podklady na zasedání ZM dne: 25.09.2014 SČR 11. Název materiálu: Závěrečná zpráva projektu Greenway Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Ing. Tomáš Hocke Zúčastní se projednávání v ZM: Ing. Jiří Lukeš

Více

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Odbor finanční Zastupitelstvo města Dne 17.2.2016 N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Zpráva se předkládá z důvodu: zákona o obcích 128/2000 Sb. Zprávu vypracoval: ing.ivana Polenová vedoucí

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM 1)

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM 1) Příloha č. 8 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Městský úřad Pohořelice Odbor životního prostředí Vodoprávní úřad Vídeňská 699 691 23 Pohořelice ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM 1) [ 15 vodního zákona]

Více

Zápis č. 3/2014 ze zasedání výboru svazku obcí Malé Posázaví, konaného dne 17. 6. 2014 ve 13 hodin v Senohrabech

Zápis č. 3/2014 ze zasedání výboru svazku obcí Malé Posázaví, konaného dne 17. 6. 2014 ve 13 hodin v Senohrabech HVĚZDONICE 56, 257 24 CHOCERADY kancelář: Posázaví o.p.s., Masarykovo náměstí 1, 256 01 Benešov Program jednání: Zápis č. 3/2014 ze zasedání výboru svazku obcí Malé Posázaví, konaného dne 17. 6. 2014 ve

Více

Obec Lípa nad Orlicí

Obec Lípa nad Orlicí Obec Lípa nad Orlicí Lípa nad Orlicí ÚZEMNÍ PLÁN LÍPA NAD ORLICÍ Zastupitelstvo obce Lípa nad Orlicí, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY NÁVRH ZADÁNÍ pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY OBSAH: a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších

Více

STAVEBNÍ ZÁKON s komentářem a prováděcími vyhláškami 2009

STAVEBNÍ ZÁKON s komentářem a prováděcími vyhláškami 2009 STAVEBNÍ ZÁKON s komentářem a prováděcími vyhláškami 2009 1. aktualizace k 1. 5. 2010 Str. 13 Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), který nabyl účinnosti 1. ledna

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH ---------------------------------------------------------------------

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH --------------------------------------------------------------------- ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU V ČEHOVICÍCH --------------------------------------------------------------------- ÚVODNÍ USTANOVENÍ Organizační řád je součástí vnitřního organizačního a kontrolního systému

Více

Zápis z X. veřejného zasedání zastupitelstva obce Všejany, konaného dne 26. 10. 2015 v 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Všejany

Zápis z X. veřejného zasedání zastupitelstva obce Všejany, konaného dne 26. 10. 2015 v 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Všejany Zápis z X. veřejného zasedání zastupitelstva obce Všejany, konaného dne 26. 10. 2015 v 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Všejany Přítomni: viz prezenční listina Paní zastupitelky Z. Nekovářová a V. Šolcová

Více

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP. Moravskoslezský kraj PŘÍLOHY POKYNŮ PRO ŽADATELE 2.

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP. Moravskoslezský kraj PŘÍLOHY POKYNŮ PRO ŽADATELE 2. Moravskoslezský kraj POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA 8 DEFINICE POVINNÝCH PŘÍLOH 2. KOLO VÝZVY Strana 1 z 10 1. ÚVOD Základní přístupy a pojetí povinných příloh v tomto dokumentu jsou následující: Povinné

Více

Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku

Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku Článek 1 Název spolku 1. Název spolku zní: Spolek bubakov.net 2. Povolená zkratka názvu: bubakov.net 3. Sídlo spolku je: Havlíčkova 500, 271 01 Nové

Více

Zápis z veřejného projednání v obci Libenice v rámci tvorby Strategie rozvoje obce na období 2014-2024

Zápis z veřejného projednání v obci Libenice v rámci tvorby Strategie rozvoje obce na období 2014-2024 Zápis z veřejného projednání v obci Libenice v rámci tvorby Strategie rozvoje obce na období 2014-2024 Místo: Obec Libenice Datum: 29. 11. 2013 Přítomni: Starosta obce- Lubomír Marcín, zastupitelé : Růžena

Více

PŘÍLOHA 2 DETAILNÍ VYHODNOCENÍ PŘÍNOSŮ STRATEGIÍ, POLITIK A PROGRAMŮ NA ÚROVNI KRAJŮ PRO NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE

PŘÍLOHA 2 DETAILNÍ VYHODNOCENÍ PŘÍNOSŮ STRATEGIÍ, POLITIK A PROGRAMŮ NA ÚROVNI KRAJŮ PRO NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE PŘÍLOHA 2 DETAILNÍ VYHODNOCENÍ PŘÍNOSŮ STRATEGIÍ, POLITIK A PROGRAMŮ NA ÚROVNI KRAJŮ PRO NAPLŇOVÁNÍ CÍLŮ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE I. JIHOMORAVSKÝ KRAJ I.1 Alokace a indikátory Příspěvek Jihomoravského

Více

Strategie obce Lučina do r. 2020

Strategie obce Lučina do r. 2020 Strategie obce Lučina do r. 2020 Květen 2014 I. Stručná historie obce Lučina Dne 1. ledna 1956 vznikla na levém břehu nově vybudovaného vodního díla Žermanické přehrady obec Lučina, jako 47. obec okresu

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Platnost Fiche pro: 1 kolo příjmu Místní akční skupina Pobeskydí - zájmové sdružení právnických osob Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 4 Cestovní ruch Vymezení Fiche Podpora

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

Obecní Zpravodaj IV/2015

Obecní Zpravodaj IV/2015 Obecní Zpravodaj IV/2015 Vážení spoluobčané, Předkládáme Vám aktuální informace z našich obcí: Realizované akce Znovuodhalení pomníku obětem první světové války Dne 28. října, byl v Květinově, znovu odhalen

Více

FOND VYSOČINY NÁZEV GP

FOND VYSOČINY NÁZEV GP RF-04-2009-01, př. 1upr1 Počet stran: 6 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: NÁZEV GP Grantový program na podporu 2) Celkový

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc Téma: Zaměstnanost a podnikání Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah:

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah: Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie Obsah: Obsah:... 1 1 Základní údaje... 2 1.1 Popis celkového záměru... 2 1.2 Hlavní cíle... 2 1.3 Upřesňující informace... 2 1.4 Zadavatel... 3 1.5 Zpracovatel...

Více

Nové herní prvky pro aktivní děti

Nové herní prvky pro aktivní děti Nové herní prvky pro aktivní děti - modernizace zahrady v Mateřské škole Staměřice a doplnění veřejného prostranství o dětské prvky na Skokách Žadatel: Obec Dolní Újezd Partner: Mateřská škola Staměřice

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Podhůří Železných hor Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 3 Kulturní dědictví venkova Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STA TÝNIŠT

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STA TÝNIŠT STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA TÝNIŠTĚ NAD ORLICÍ 2008-2020 Strategická část Pracovní verze (po 2. jednání Pracovní skupiny 15.11.2007) listopad 2007 Struktura Strategického plánu rozvoje města Týniště

Více

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY NEHVIZDY 03/2011 ÚPRAVA 03/2012 ARCHDAN A.D.O. PRAHA SEZNAM PŘÍLOH : Textová část Odůvodnění Grafická část A. Výkres základního členění území 1:5000 B. Hlavní výkres

Více

Řízení cestovního ruchu v České republice - podkladový materiál pro přípravu věcného návrhu zákona o cestovním ruchu

Řízení cestovního ruchu v České republice - podkladový materiál pro přípravu věcného návrhu zákona o cestovním ruchu 1. Úvod 1.1. Cíle zákona Zákon upraví strukturu řízení cestovního ruchu v České republice, práva a povinnosti organizací v cestovním ruchu působících a tímto zákonem vymezených a způsob financování rozvoje

Více

Vzorový spisový a skarta ní plán pro obce, které nemají pov ený obecní ad nebo nejsou obcí s rozší enou p sobností, m stské obvody a m

Vzorový spisový a skarta ní plán pro obce, které nemají pov ený obecní ad nebo nejsou obcí s rozší enou p sobností, m stské obvody a m Vzorový spisový a skartační plán pro obce, které nemají pověřený obecní úřad nebo nejsou obcí s rozšířenou působností, městské obvody a městské části statutárních měst Obce, které nemají pověřený obecní

Více

ZÁKON. ze dne 30. června 1966. o osobním vlastnictví k bytům. Národní shromáždění Československé socialistické republiky se usneslo na tomto zákoně:

ZÁKON. ze dne 30. června 1966. o osobním vlastnictví k bytům. Národní shromáždění Československé socialistické republiky se usneslo na tomto zákoně: 52 ZÁKON ze dne 30. června 1966 o osobním vlastnictví k bytům Národní shromáždění Československé socialistické republiky se usneslo na tomto zákoně: Základní ustanovení 1 Ve snaze rozšířit možnosti uspokojování

Více

Z Á P I S o průběhu 19. zasedání Zastupitelstva obce Miroslavské Knínice, konaného dne 14.dubna 2009 v zámeckém přísálí

Z Á P I S o průběhu 19. zasedání Zastupitelstva obce Miroslavské Knínice, konaného dne 14.dubna 2009 v zámeckém přísálí Z Á P I S o průběhu 19. zasedání Zastupitelstva obce Miroslavské Knínice, konaného dne 14.dubna 2009 v zámeckém přísálí Zápis 3/2009 Přítomni : dle presenční listiny Omluveni : Vyžrálek Milan, Souček jiří

Více

a) kontrolu usnesení z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bolatice ze dne 23. 4. 2014,

a) kontrolu usnesení z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bolatice ze dne 23. 4. 2014, Usnesení z 28. zasedání Zastupitelstva obce v Bolaticích, konaného dne 23. června 2014 v 18:00 hodin v Obřadní síni OÚ v Bolaticích OUBOL/1350/2014 89/28 Zastupitelstvo obce Bolatice po projednání bere

Více

Příloha č. 1. k Pravidlům rozpočtového provizoria Města Velký Šenov na rok 2013

Příloha č. 1. k Pravidlům rozpočtového provizoria Města Velký Šenov na rok 2013 Příloha č. 1 k Pravidlům rozpočtového provizoria Města Velký Šenov na rok 2013 Návrh plánu investičních a neinvestičních akcí pro rok 2013 k projednání do ZM A) Pravidelné splátky, investiční nárok pro

Více

Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014

Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014 1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014 2 Zastupitelstvo kraje č. 74-8/2013/ZK ze dne 23. 9. 2013 Devět fondů Středočeského kraje Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek

Více

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit

VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit VI. Finanční gramotnost šablony klíčových aktivit Číslo klíčové aktivity VI/2 Název klíčové aktivity Vazba na podporovanou aktivitu z PD OP VK Cíle realizace klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany

Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany řeší změnu ÚPSÚ na k. ú. Lhota pod Libčany NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 4 ÚPSÚ obsahuje změnu závazné části ÚPSÚ Lhota pod Libčany Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec

Více

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu.

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu. oblast podpory: 2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch vyhlášení výzvy: 17. prosince 2007 příjem žádostí: od 2. ledna do 29. února 2008 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet

Více

Komentář k rozpočtu na rok 2016

Komentář k rozpočtu na rok 2016 Komentář k rozpočtu na rok 2016 Rozpočet obce je finanční plán, který slouží k finančnímu a hospodářskému řízení obce. Rozpočet obce je sestaven na jeden kalendářní rok a je zpracován v návaznosti na schválený

Více

Zápis a usnesení ze zasedání zastupitelstva obce Nespeky konaného dne 3. 6. 2015 na Obecním úřadě v Nespekách č. p. 12

Zápis a usnesení ze zasedání zastupitelstva obce Nespeky konaného dne 3. 6. 2015 na Obecním úřadě v Nespekách č. p. 12 Zápis a usnesení ze zasedání zastupitelstva obce Nespeky konaného dne 3. 6. 2015 na Obecním úřadě v Nespekách č. p. 12 Č. j.: 375/2015/OUNE Celkem přítomno: 9 Členů obecního zastupitelstva (dále OZ): 7

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Městské kulturní středisko Horní Slavkov, příspěvková organizace Dlouhá 717, 357 31 Horní Slavkov Zpracovala Mgr. Soňa Kvasničková, ředitelka MKS Únor

Více

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015

V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Základní škola a Mateřská škola Č í ž o v á, okres Písek 1. Základní údaje o škole 1.1 škola V ý r o č n í z p r á v a za školní rok 2014-2015 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Čížová, okres

Více

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu.

1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet infrastrukturu a technické zázemí pro rozvoj udržitelného cestovního ruchu v regionu. oblast podpory: 2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch vyhlášení výzvy: 5. května 2008 příjem žádostí: od 5. května do 7. července 2008 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitňovat a rozvíjet

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Malenovice, IČ 00576964 za rok 2015

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření obce Malenovice, IČ 00576964 za rok 2015 Elektronický podpis - 4.3.2016 KUMSX01M3GEL Certifikát autora podpisu : KRAJSKÝ ÚŘAD Jméno : Ing. Eva Hubinková Vydal : PostSignum Qualified C... Platnost do : 26.7.2016 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor podpory

Více

Strategický rozvojový plán obce Býkov-Láryšov

Strategický rozvojový plán obce Býkov-Láryšov Strategický rozvojový plán obce Býkov-Láryšov Tento dokument vychází z potřeb komplexního rozvoje obce Býkov-Láryšov v dlouhodobém časovém horizontu k zajištění kvalitního bydlení, možnosti trávení volného

Více

čtvrtletník březen 2010 vydává Obec Šabina IČ: 00573159 reg.č. MK ČR E 17783

čtvrtletník březen 2010 vydává Obec Šabina IČ: 00573159 reg.č. MK ČR E 17783 čtvrtletník březen 2010 vydává Obec Šabina IČ: 00573159 reg.č. MK ČR E 17783 Informace z radnice Z jednání zastupitelstva Na svém posledním jednání zastupitelstvo především projednalo a schválilo rozpočet

Více

Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00

Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00 Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00 Ve Studené dne 24.2.2015 Zpracoval: Ing. David Fogl Obsah Obsah... 1 1. Určení ověřovatelů zápisu a zapisovatele... 2 2.

Více

UBYTOVACÍ A STRAVOVACÍ SLUŽBY

UBYTOVACÍ A STRAVOVACÍ SLUŽBY Příloha č. 1.2 Zásad pro udělování a užívání značky ZÁPRAŽÍ originální produkt Certifikační kritéria pro značku ZÁPRAŽÍ originální produkt A. Kritéria pro poskytovatele služeb: UBYTOVACÍ A STRAVOVACÍ SLUŽBY

Více

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VITĚJOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Vitějovice se na svém zasedání dne 31.10.2012 usnesením č. 63/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 1 CESTOVNÍ RUCH A VOLNÝ ČAS Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 156 odst. 1 písm. a) zákona; 2 Vyhlášky 232/2012 Sb.

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 156 odst. 1 písm. a) zákona; 2 Vyhlášky 232/2012 Sb. Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Pozemkový úřad Tábor Název veřejné zakázky : Komplexní pozemková úprava Chotčiny Sídlem: Husovo náměstí 2938 390 01 Tábor Zastoupený: Ing. Davidem Mišíkem

Více

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A.

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A. Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (dále jen jako město ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (dále jen jako ZÁKON ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Směrnice pro vyúčtování služeb spojených s bydlením Platnost směrnice: - tato směrnice je platná pro městské byty ve správě OSBD, Děčín IV

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 - Návrh projektu k 3. 2. 2016 Obsah Obsah... 2 1. KONTEXT... 3 2. CÍLE A VÝSTUPY PROJEKTU... 4 3. POSTUP PŘÍPRAVY PARTICIPAČNÍHO

Více

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM1)

ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM1) L r Městský úřad Hlinsko Odbor životního prostředí Adámkova 554 53923 Hlinsko Telefon: 469 326 154/156 E-mail; mesto@hljnsko.~ J ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍM DÍLŮM1) [~ 15 vodního zákona] 1. Žadatel

Více

Obec Ludvíkovice rozpočet 2014 -Návrh vyvěšeno : PŘÍJMY v tis. Kč sejmuto :

Obec Ludvíkovice rozpočet 2014 -Návrh vyvěšeno : PŘÍJMY v tis. Kč sejmuto : Obec Ludvíkovice rozpočet 2014 -Návrh vyvěšeno : PŘÍJMY v tis. Kč sejmuto : Par. Pol. Popis Kč tis. komentář 0000 1111 Daň z příjmu fyz.osob ze závislé činnosti 1900 0000 1112 Daň z příjmu fyz.osob ze

Více

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pozemkem se podle 2 písm. a) katastrálního zákona rozumí část zemského povrchu, a to část taková, která je od sousedních částí zemského povrchu (sousedních pozemků)

Více

Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader

Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader Výzva č. 8/ 2012 k předkládání žádostí o dotaci z programu Leader Místní akční skupina MAS Horňácko a Ostrožsko v souladu se Strategickým plánem Leader na období 2007-2013 s názvem Návrat ke kořenům lidové

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ÚDAJŮ Vážená klientko, vážený kliente, společnost Cataps s.r.o. (dále jen KB SmartPay) si velmi váží Vaší důvěry v její produkty a služby a v souladu se zákonnými požadavky

Více

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Podklady na zasedání ZM dne: 28.01.2016 OSTATNÍ 20. Název materiálu: Záměr výstavby domova se zvláštním režimem u Domova důchodců Pohoda Předkládá: Mgr. Petra Houšková Vypracoval: Mgr. Petra Houšková Bc.

Více

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství.

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. 1 Podopatření 2.1.3. Řízení a zajištění funkčnosti zemědělských vodních zdrojů Investiční záměr: a) obnova a rekonstrukce rybníků

Více

Zápis z ustavujícího zasedání ZO Kobylnice dne 6.11. 2014

Zápis z ustavujícího zasedání ZO Kobylnice dne 6.11. 2014 Zápis z ustavujícího zasedání ZO Kobylnice dne 6.11. 2014 Přítomni: 14 členů ZO Kobylnice, zvolených ve volbách 10. a 11.10.2014 (viz prezenční listina), omluven Jiří Pecl, pracovnice OÚ Jaroslava Urbánková,

Více

Věstník vlády. Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH

Věstník vlády. Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí Ročník 13 Vydán dne 18. prosince 2015 Částka 6 OBSAH 1. Směrnice Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. j. MSMT-34867/2015-2 ze dne 7. prosince 2015,

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Černouček

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Černouček OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Černouček Zastupitelstvo obce Černouček, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

2. Charakteristika školy

2. Charakteristika školy 2. Charakteristika školy 2.1 Charakteristika Plně organizovaná základní škola Součásti školy: základní škola, školní družina, mateřská škola, školní kuchyně Spádová oblast školy: - Blümlova, Břetislavova,

Více

Regionální operační program Střední Morava. Podpora cyklostezek a Bikeparků v rámci ROP Střední Morava. Vsetín, 25. 6. 2015

Regionální operační program Střední Morava. Podpora cyklostezek a Bikeparků v rámci ROP Střední Morava. Vsetín, 25. 6. 2015 Regionální operační program Střední Morava Podpora cyklostezek a Bikeparků v rámci ROP Střední Morava Vsetín, 25. 6. 2015 Cíle ROP Střední Morava v oblasti bezmotorové dopravy výstavba regionálně významných

Více

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY II. INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY Podnětem ke zpracování tohoto materiálu je změna působení jednotek

Více

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Číslo dokumentu: SPŠEIT 34 _ 2015 _ 1.01 Platnost od: 1. 9. 2015 Nahrazuje: SPŠEIT 34 _ 2012 _ 1.01 Počet listů: 12 Obsah

Více

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151 Obecně závazná vyhláška obce Blížejov č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Blížejov se na svém zasedání dne 5.11.2009

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE Zásady činnosti Čl. 1 Organizační řád upravuje: - zásady činnosti a řízení městského úřadu - jejich vzájemné vazby a vztahy Čl. 2 Postavení a působnost městského

Více

11. schůze RO Kobylnice dne 9.4.2015

11. schůze RO Kobylnice dne 9.4.2015 11. schůze RO Kobylnice dne 9.4.2015 Přítomni: Šmíd, Florian, Ulbrichová, Dolanský, Štefková Omluveni: Program schůze: 1. Rozpočtové opatření č. 4/2015 a změna rozpisu rozpočtu č.2/2015 2. Pozemky na veřejných

Více

Výzva pro rozvoj sociálních služeb na Moravskoslezsku. V polovině října byla v rámci ROP Moravskoslezsko

Výzva pro rozvoj sociálních služeb na Moravskoslezsku. V polovině října byla v rámci ROP Moravskoslezsko Aktuality Aktuality Nová zelená úsporám: výzva prodloužena do konce roku Žádost o dotaci z programu Nová zelená úsporám můžete podávat až do konce letošního roku, tj. do 31. 12. 2014 do 12:00 hodin. Stavební

Více

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53

Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice. Obec: 747 27 Kobeřice. Investor: Obec Kobeřice. Objednatel: Slezská 195/53 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název akce: Projektová dokumentace Obecní dům Kobeřice Místo stavby: Kobeřice ve Slezsku, parc.č. 343/2 a 343/3 katastrální území Kobeřice ve Slezsku Obec: 747 27 Kobeřice Investor:

Více

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Příloha 1. Název projektu: Vestavba objektu mateřské školy 2. Zřizovatel školy, školského zařízení:

Více

Znalecký posudek č. 3101/51/2015

Znalecký posudek č. 3101/51/2015 Znalecký posudek č. 3101/51/2015 O ceně obvyklé rodinného domu č.p.87 s příslušenstvím a pozemky parc.č. st.121 a 3626/1 v k.ú. Jílové u Děčína, obec Jílové, okres Děčín. Objednatel posudku: Účel posudku:

Více

DOBROVOLNÝ SVAZEK OBCÍ MIKROREGION HRANICKO Sídlo svazku: Pernštejnské náměstí 1, 753 37 Hranice

DOBROVOLNÝ SVAZEK OBCÍ MIKROREGION HRANICKO Sídlo svazku: Pernštejnské náměstí 1, 753 37 Hranice DOBROVOLNÝ SVAZEK OBCÍ MIKROREGION HRANICKO Sídlo svazku: Pernštejnské náměstí 1, 753 37 Hranice Sekretariát DSO MR Hranicko nám. Míru 21 753 66 Hustopeče nad Bečvou Zápis ze schůzky rozvojového partnerství

Více

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013 Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2013 1. Oblast krizového řízení a krizového plánování Řešení mimořádných událostí a krizových situací v kraji spolupráce při zajišťování materiálních

Více