Postup prací při sestavování nároků vlastníků

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Postup prací při sestavování nároků vlastníků"

Transkript

1 Postup prací při sestavování nároků vlastníků Obsah Seznam obrázků... 1 Seznam tabulek Načtení datových souborů Digitalizace mapových podkladů Hromadný výpočet výměr Porovnání výměr Rozdělení pozemků obvodem upravovaného území Porovnání součtu výměr parcel a výměry obvodu PÚ, výpočet opravného koeficientu Výpočet výměr podle BPEJ Ceny dle BPEJ Výpočet vzdálenosti Sestavení soupisu nároků Ukázka porovnání výměr a výpočet opravného koeficientu Vyhotovení vlastnické mapy Vytvoření výkresu vlastnické mapy Tvorba legendy k vlastnické mapě... 7 Seznam obrázků OBR. 1 KONTROLA TECHNOLOGIE TVORBY... 2 OBR. 2 NASTAVENÍ PARAMETRŮ PRO PARCELNÍ ČÍSLA... 3 OBR. 3 VÝBĚR VRSTEV PRO VÝPOČET VÝMĚR... 3 OBR. 4 SLOUČENÍ VÝKRESŮ... 6 OBR. 5 NASTAVENÍ PRO VÝPLŇ PLOCHY... 7 OBR. 6 NASTAVENÍ PRO ANALÝZU DAT... 7 OBR. 7 NASTAVENÍ PRO VYTVOŘENÍ LEGENDY... 7 OBR. 8 UKÁZKA LEGENDY... 8 Seznam tabulek TAB. 1 MEZNÍ ODCHYLKY V ZÁVISLOSTI NA MĚŘÍTKU MAPY... 3 TAB. 2 CENY DLE BPEJ... 4 TAB. 3 PŘEHLED A POROVNÁNÍ VÝMĚR (8)

2 1. Načtení datových souborů Soubory výkresů pug_km.vyk a pug_bpk.vyk otevřete v Kokeši. Také oba rastrové soubory map (formát CIT). V dialogu spuštěném funkcí Soubor/Statistika ověřit vztažné měřítko výkresů 1:1000 a nastavení technologie tvorby takto o pug_km.vyk technologie DKM1_3 o pug_bpk.vyk technologie ZE o technologie číslování bodů STANDARD (u obou) Obr. 1 kontrola technologie tvorby 2. Digitalizace mapových podkladů Provede se digitalizace mapových podkladů, protože katastrální mapa a mapa bývalého pozemkového katastru jsou analogové. Pro provedení tzv. vektorizace jsou k dispozici rastrové soubory obou map. Provede se také identifikace parcel, tj. porovnání parcel v obou mapách. Kresba hranic parcel, které jsou v katastrální mapě (KM) i v mapě zjednodušené evidence, může být považována za totožnou, pokud se neodchylují od sebe více, než stanoví mezní polohová odchylka pro mapu měřítka 1:2880, která je určena vztahem up = 2 * uxy = 2*2* mxy =1,41*2*1=2,82 m Výkresy musí splňovat podmínky pro topologicky čistá data (uzavřené obvody parcel, vždy jedna spojnice, linie navazující na body apod.). 3. Hromadný výpočet výměr Pro výpočet výměr parcel KN i PK lze použít tzv. hromadný výpočet výměr. Funkce je dostupná v menu Nástroje/Kontrola/Kontroly dat a na vybrané záložce SPI KN. Pro parcely KN musí být nastaveny kreslící klíče pro parcely pozemkové 450 a stavební 451 a dále se vybírají vrstvy 1 a 2. Pro parcely PK musí být pro pozemkové 458 a stavební 457 a dále se vybírá vrstva 9 (viz následující obrázky). 2 (8)

3 Obr. 2 nastavení parametrů pro parcelní čísla Obr. 3 výběr vrstev pro výpočet výměr 4. Porovnání výměr Vypočítají se rozdíly mezi výměrami parcel evidovanými v SPI a výměrami zjištěnými z výkresů digitalizovaných map. Tyto rozdíly se porovnají s hodnotami mezních odchylek (Tab. 1). V případě překročení se vyhledají chyby ve vektorizaci, příp. se navrhuje oprava výměry v SPI. Vyřešení chyb a opravy se obvykle řeší v součinnosti s KÚ. Tab. 1 Mezní odchylky v závislosti na měřítku mapy měřítko mapy kód kvality lomového bodu výměra určená 1: P+3 1: ,0 P+20 P je výměra parcely v m 2 Dosazuje se (P) větší z obou porovnávaných hodnot výměry. 5. Rozdělení pozemků obvodem upravovaného území Pokud obvod upravovaného území rozděluje vlastnickou parcelu, musí se vyhotovit geometrický plán, ve kterém je určen průběh dělící hranice a ve kterém jsou také uvedeny výměry rozdělených částí původní parcely, příp. jsou části parcel označeny novými parcelními čísly. 3 (8)

4 6. Porovnání součtu výměr parcel a výměry obvodu PÚ, výpočet opravného koeficientu Pro další postup se musí výměra ObPÚ vypočítaná ze souřadnic zaměřených podrobných bodů porovnat se součtem výměr parcel (dle SPI) vstupujících do úpravy. Mezní odchylka je stanovena jako dvojnásobek odchylky pro jednotlivé parcely. Pro mapu 1:2880 se hodnota této odchylky vypočítá ze vztahu u MP = 2 (2,0 P + 20) P součet výměr parcel dle SPI V případě, že mezní odchylka není překročena, vypočte se opravný koeficient OK dle vzorce OK= PSS/PSPI, kde PSS je výměra ObPÚ určená ze souřadnic zaměřených bodů (pouze pozemky řešené dle 2) PSPI výměra ObPÚ určená součtem výměr (dle SPI) pozemků zahrnutých do ObPÚ (pouze pozemky řešené dle 2) Opravný koeficient slouží k vyrovnání stavu v SPI na skutečný stav v terénu. Je-li OK<1, nároky se ve skutečnosti zmenšují, je-li OK>1, nároky se zvětšují. 7. Výpočet výměr podle BPEJ Vypočítají se výměry částí parcel řešených dle 2 (zapsaných na LV) podle jednotlivých BPEJ (s využitím vektorizované kresby). Tyto výměry se musí vyrovnat na výměru celé parcely vedenou v SPI. Vyrovnané hodnoty výměr částí parcel se použijí pro výpočet ceny pozemku, následně pro výpočet nároku v ceně. 8. Ceny dle BPEJ Tab. 2 ceny dle BPEJ BPEJ cena (Kč) BPEJ cena (Kč) Výpočet vzdálenosti Pozemkový úřad se sborem zástupců zvolí bod, kterým je střed obce nebo soustředěné zemědělské usedlosti či těžiště lokality. Jednotlivé vzdálenosti se měří od takto zvoleného vztažného bodu vzdušnou čarou k těžišti jednotlivých pozemků. Pro potřeby úlohy je tento bod definován souřadnicemi Y= X = Vzdálenost v této úloze změřte ke vztažnému ( vkládacímu ) bodu parcelního čísla. 4 (8)

5 Dopravní vzdálenost (pro nárokový list) se vypočítá váženým průměrem z dílčích vzdáleností k jednotlivým pozemkům, kde váhy jsou výměry jednotlivých pozemků. D = (Pi.Di)/ Pi P i D i výměra vzdálenost pozemku 10. Sestavení soupisu nároků Pro každého vlastníka (číslo LV), jehož pozemky vstupují do pozemkových úprav, se sestaví soupis nároků (nárokový list), ve kterém jsou uvedeny pozemky v jeho vlastnictví v ObPÚ řešené dle 2 zákona. Pro přehlednost se uvádějí i pozemky v ObPÚ neřešené dle 2 zákona a pozemky mimo ObPÚ. U jednotlivých pozemků se uvádí jejich celé výměry, výměry a ceny částí pozemků dle kódů BPEJ, celková cena pozemků a dopravní vzdálenost. Pro každého vlastníka se určí celková výměra, cena jeho pozemků a dopravní vzdálenost. Tomuto součtu výměr, cen a dopravní vzdálenosti pozemků řešených dle 2 zákona se říká prostý nárok vlastníka. Ten je dále upraven pomocí OK na stav, který odpovídá skutečnému zaměření (obvod úpravy) PU = P * OK, CU = C * OK (DU nepočítá se) Tím se získají upravené nároky vlastníka. Dále nárokový list obsahuje způsob ocenění pozemků. Ceny zemědělských pozemků se určí dle platného cenového předpisu v závislosti na kódu BPEJ (vyhláška č. 441/2013 Sb.). Tato cena se liší od tzv. ceny tržní, která se stanoví při prodeji či koupi nemovitosti. V nárokovém listu je tedy uvedena cena za m 2 dle kódu BPEJ. Dále je ocenění závislé na druhu pozemku. Pozemky se posuzují podle stavu uvedeného v KN. Je-li ve skutečnosti druh pozemku jiný než evidovaný v KN, navrhne se oprava dle skutečného stavu. U chmelnic, vinic, sadů a zahrad a pozemků s lesním porostem se v nárocích uvede cena pozemku odděleně od ceny porostu. Cena porostu je rovna výměře parcely vynásobené průměrnou cenou porostu za 1 m 2. 5 (8)

6 11. Ukázka porovnání výměr a výpočet opravného koeficientu Tab. 3 přehled a porovnání výměr Přehled výměr parcel a výpočet koeficientu podle stavu ke dni (SPI stav ke dni ) Parcela Výměry Rozdíl Mezní Vyhovuje LV SPI Výpočet odchylka = KN ANO 39 KN 250/ ANO 25 PK ANO součet dle SPI Obvod KPÚ v KPÚ celkem ANO = / koeficient 0, Vyhotovení vlastnické mapy Na závěr se pro přehlednost vyhotoví tzv. vlastnická mapa, která vyjadřuje rozložení vlastnictví v ObPÚ. Dle čísla LV jsou barevně odlišeny jednotlivé pozemky. Výkres se doplňuje legendou. 13. Vytvoření výkresu vlastnické mapy Obr. 4 sloučení výkresů a. Hranice totožné v mapě PK a KN musí jít po stejných bodech. b. Udělat záložní kopie výkresů mapy KN a PK. c. Sloučit oba výkresy viz obrázek d. Uložit nový výkres s názvem mapa_vlastnicka.vyk a zvolit technologii DKM1_3, číslování bodů STANDARD, vztažné měřítko 1:1000 a otevřít v Kokeši. 6 (8)

7 e. Ve výkresu mapa_vlastnicka.vyk smazat parcelní čísla KN parcel nezapsaných na LV (LV=0), tj. 229, 233, 253, 549, a hranice mezi KN 253 a KN 233, KN 229 a KN 233. f. Vybarvení vlastnických parcel pro zadané LV podle tabulky výplně ploch. g. Postup Výkres Plocha Výplň ploch nastavení dle obrázku Obr. 5 nastavení pro výplň plochy 14. Tvorba legendy k vlastnické mapě Funkce Výkres Složené prvky Legenda výkresů a dále volba Analýza dat Obr. 6 nastavení pro analýzu dat Vytvořenou legendu je nutné uložit a potom pro zobrazení do výkresu znovu načíst z její definice uložené na disku. Obr. 7 nastavení pro vytvoření legendy 7 (8)

8 Obr. 8 ukázka legendy Doplnit popisové pole do pravého dolního rohu (kopie objektu z výkres pop_pole.vyk ). Tisk do PDF formát A1 na výšku, měřítko tisku 1: (8)

Postup prací při sestavování nároků vlastníků

Postup prací při sestavování nároků vlastníků Postup prací při sestavování nároků vlastníků Obsah 1. Porovnání výměr... 1 2. Výpočet opravného koeficientu... 2 3. Výpočet výměr podle BPEJ... 2 4. Výpočet vzdálenosti... 2 5. Sestavení nárokového listu...

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

Výměra nost. KN 74/2 zahrada 27 2538 32914 239 1414.88S 2299 13794.00 1296 KN: ovocný ovocný sad 27 32914 2299 13610.08Z 239 1434.

Výměra nost. KN 74/2 zahrada 27 2538 32914 239 1414.88S 2299 13794.00 1296 KN: ovocný ovocný sad 27 32914 2299 13610.08Z 239 1434. Označení pozemkových úprav: KoPÚ Močovice katastrální území: Krchleby u Čáslavi zpracováno z dat SPI ze dne: 23. 11. 2015 obec: Krchleby zpracovatel: GEO Hrubý spol. s r.o. Vlastníci zapsaní na listu vlastnictví

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby terénních úprav zařízení podle ustanovení 128 zákona č.

Více

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o o umístění stavby nebo zařízení o o změně stavby a o změně

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

Dodatek znaleckého posudku

Dodatek znaleckého posudku 1 Dodatek znaleckého posudku č. 3049/61/2013 řeší cenu pozemků č. 196/33, 199/149 a 199/150 evidované na LV č. 760, katastrální území Lány, obec Lány, okr. Kladno. Objednatel dodatku: REXIM REALITY s.r.o.,,

Více

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-3 ZÁBOROVÝ ELABORÁT

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-3 ZÁBOROVÝ ELABORÁT PK OSSENDORF s.r.o, Tomešova 1, 602 00 Brno, tel.: 543 516 526, fax.: 543 516 528, e-mail: info@pk-ossendorf.cz Akce: stavba: Oprava mostů 152-037, 152-037a, 37914-2 a 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-3

Více

BYTY TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI. xxx 000 Kč/m 2. Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI

BYTY TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI. xxx 000 Kč/m 2. Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI BYTY NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena Dotazovaná nemovitost: Kategorie: Byt, Prodej Dispozice: 2 + kk Vlastnictví: Osobní Užitná plocha: 50 m

Více

DODATEK č. 1 SMLOUVY O DÍLO

DODATEK č. 1 SMLOUVY O DÍLO číslo smlouvy objednatele: 794-2014-525203 číslo smlouvy zhotovitele: DODATEK č. 1 SMLOUVY O DÍLO na zpracování návrhu Komplexních pozemkových úprav v katastrálním území Ořechov u Uherského Hradiště uzavřené

Více

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA č. 229/1991 Sb., V ÚPLNÉM ZNĚNÍ (ZÁKON O PŮDĚ), UVEŘEJNĚNÁ STÁTNÍM POZEMKOVÝM ÚŘADEM DNE 19. 9. 2016 1) Oprávněné

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_33_12 Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních

Více

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o.

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o. E-ZAK metody hodnocení nabídek verze dokumentu: 1.1 2011 QCM, s.r.o. Obsah Úvod... 3 Základní hodnotící kritérium... 3 Dílčí hodnotící kritéria... 3 Metody porovnání nabídek... 3 Indexace na nejlepší hodnotu...4

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům základního registru RÚIAN/ISÚI

Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům základního registru RÚIAN/ISÚI Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům Jiří Formánek Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) Veřejný dálkový přístup (VDP) Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace

Více

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne 2008, kterou se stanoví vzor formuláře návrhu na vklad práva do katastru nemovitostí České republiky

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne 2008, kterou se stanoví vzor formuláře návrhu na vklad práva do katastru nemovitostí České republiky Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2008, kterou se stanoví vzor formuláře návrhu na vklad práva do katastru nemovitostí České republiky Český úřad zeměměřický a katastrální stanoví podle 17 odst. 2 zákona č. 2651992

Více

Některé poznatky z potvrzování geometrických plánů

Některé poznatky z potvrzování geometrických plánů Některé poznatky z potvrzování geometrických plánů Ing. Petra Zemánková 22.9.2015 Katastrální úřad pro Jihomoravský kraj Katastrální pracoviště Vyškov Kontrola GP a ZPMZ od 1.7.2014 v rámci potvrzování

Více

Upozornění k dani z nemovitých věcí pro rok 2016

Upozornění k dani z nemovitých věcí pro rok 2016 Finanční úřad pro Středočeský kraj Upozornění k dani z nemovitých věcí pro rok 2016 Vyhláškou č. 298/2014 Sb., o stanovení seznamu katastrálních území s přiřazenými průměrnými základními cenami zemědělských

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ FAKTUŘE 2012 Výrazná změna, která nás v letošním roce potkala je změna sazby DPH. NASTAVENÍ SAZEB DPH Nastavení jednotlivých sazeb DPH provedete v menu

Více

1. LEDNA 2016

1. LEDNA 2016 JAK PRACOVAT S KATASTREM NEMOVITOSTÍ 1. LEDNA 2016 www.loukypole.cz Obsah 1 Na začátek pár pojmů... 2 2 Začínáme... 3 3 Chci najít konkrétní parcelu... 4 3.1 Karta pozemku... 5 3.2 Vyhledávání parcel zjednodušené

Více

Dopravní úloha. Jiří Neubauer. Katedra ekonometrie FEM UO Brno

Dopravní úloha. Jiří Neubauer. Katedra ekonometrie FEM UO Brno Přednáška č. 9 Katedra ekonometrie FEM UO Brno Distribuční úlohy Budeme se zabývat 2 typy distribučních úloh dopravní úloha přiřazovací problém Dopravní úloha V dopravním problému se v typickém případě

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

PVGIS - Fotovoltaický GIS Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS)

PVGIS - Fotovoltaický GIS Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS) Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS) Vznik - Joint Research Centre o podpora projektu EU pro zvýšení podílu energie z obnovitelných zdrojů o dostupné v podobě webové služby pro širokou

Více

Sada 2 Geodezie II. 19. Katastr

Sada 2 Geodezie II. 19. Katastr S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Geodezie II 19. Katastr Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace a zkvalitnění

Více

Testování výškové přesnosti navigační GPS pro účely (cyklo)turistiky

Testování výškové přesnosti navigační GPS pro účely (cyklo)turistiky Fakulta aplikovaných věd Katedra matematiky Testování výškové přesnosti navigační GPS pro účely (cyklo)turistiky Kompletní grafické přílohy bakalářské práce Plzeň 2006 David Velhartický Seznam příloh Praktický

Více

Název: VY_32_INOVACE_PG3309 Booleovské objekty ve 3DS Max - sčítání a odčítání objektů

Název: VY_32_INOVACE_PG3309 Booleovské objekty ve 3DS Max - sčítání a odčítání objektů Název: VY_32_INOVCE_PG3309 ooleovské objekty ve 3DS Max - sčítání a odčítání objektů utor: Mgr. Tomáš Javorský Datum vytvoření: 05 / 2012 Ročník: 3 Vzdělávací oblast / téma: 3D grafika, počítačová grafika,

Více

Dohoda o změně hranice obcí

Dohoda o změně hranice obcí Dohoda o změně hranice obcí Město Lysá nad Labem IČ: 00239402 se sídlem Husovo náměstí 23, 289 22 Lysá nad Labem zastoupené Mgr. Jiřím Havelkou, starostou a Obec Přerov nad Labem IČ: 00239682 se sídlem

Více

Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010

Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010 Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010 Novinky v PowerPoint 2010 Správa souborů v novém zobrazení Backstage Automatické ukládání verzí prezentace Uspořádání snímků

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice AKCE: REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice STUPEŇ DOKUMENTACE: ČÁST DOKUMENTACE: DSP A. Průvodní zpráva Č.ZAKÁZKY: ZAK-2011-041-Tp VYPRACOVAL: Ing.

Více

D O D A T E K č. 1 ke smlouvě o dílo č. 9/2015/504203

D O D A T E K č. 1 ke smlouvě o dílo č. 9/2015/504203 D O D A T E K č. 1 ke smlouvě o dílo č. 9/2015/504203 uzavřený podle ustanovení 2586 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku mezi smluvními stranami (dále jen NOZ ) Objednatel: Fakturační adresa: Česká

Více

DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku

DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku ze sady: 2 tematický okruh sady: Bitmapová grafika ze šablony: 09 Počítačová grafika určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu:

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 9 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustanovení 110 odst. 1 a 2 zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a

Více

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A Adresa příslušného úřadu: Obecní úřad Štěpánov Stavební úřad Horní 444/7, Štěpánov u Olomouce tel. 585 387 267, 725 862 122 e-mail: stavebni@stepv.cz Věc: ŽÁDOST O ZMĚNU STAVBY PŘED DOKONČENÍM podle ustvení

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 248/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 227 ze dne 26.03.2014 Návrh dohody o narovnání za bezdůvodné obohacení užívání bez právního důvodu, a to pozemku parc. č. 1451/3

Více

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Seznam zkratek a pojmů použitých v tomto dokumentu: Pojem/zkratka Číslo domovní ČÚZK Definiční bod Vysvětlení číslo popisné nebo evidenční Český úřad

Více

Sada 2 Geodezie II. 11. Určování ploch z map a plánů

Sada 2 Geodezie II. 11. Určování ploch z map a plánů S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Geodezie II 11. Určování ploch z map a plánů Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2

Více

Mobilní aplikace pro ios

Mobilní aplikace pro ios Předběžná zadávací dokumentace k projektu: Mobilní aplikace pro ios Kontaktní osoba: Jan Makovec, makovec@ckstudio.cz Obsah Cíl projektu... 2 Obrazovky aplikace... 2 Základní prostředí aplikace... 2 Intro...

Více

Novinky v programu Účtárna 2.09

Novinky v programu Účtárna 2.09 Novinky v programu Účtárna 2.09 Podpora pro Kontrolní hlášení Popis: Program obsahuje podporu pro plátce DPH, pro něž platí od 1.1.2016 nová legislativní povinnost Kontrolní hlášení. V knihách prvotních

Více

Sada 2 Microsoft Word 2007

Sada 2 Microsoft Word 2007 S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Microsoft Word 2007 04. Text v záhlaví, zápatí, číslování stránek Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu Při formátování méně rozsáhlých textů se můžeme spokojit s formátováním použitím dílčích formátovacích funkcí. Tato činnost není sice nijak složitá, ale

Více

STEREOMETRIE. Vzdálenost bodu od přímky. Mgr. Jakub Němec. VY_32_INOVACE_M3r0113

STEREOMETRIE. Vzdálenost bodu od přímky. Mgr. Jakub Němec. VY_32_INOVACE_M3r0113 STEREOMETRIE Vzdálenost bodu od přímky Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_M3r0113 VZDÁLENOST BODU OD PŘÍMKY V PROSTORU Při hledání vzdálenosti bodu od geometrického útvaru v prostoru je nutné si vždy úlohu

Více

DOPRAVNÍK PRO BIOMASU

DOPRAVNÍK PRO BIOMASU DOPRAVNÍK PRO BIOMASU konstruování v Autodesk Inventor 11 Autor: Petr Voltr 2007 Níže popisovaný dopravník je určen pro dopravu biomasy z uskladňovacího prostoru k prostoru dávkovače paliva pro topeniště

Více

ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘICKÝ A KATASTRÁLNÍ. NÁVOD PRO OBNOVU KATASTRÁLNÍHO OPERÁTU A PŘEVOD ve znění dodatků č.1, 2 a 3 (pracovní pomůcka)

ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘICKÝ A KATASTRÁLNÍ. NÁVOD PRO OBNOVU KATASTRÁLNÍHO OPERÁTU A PŘEVOD ve znění dodatků č.1, 2 a 3 (pracovní pomůcka) ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘICKÝ A KATASTRÁLNÍ NÁVOD PRO OBNOVU KATASTRÁLNÍHO OPERÁTU A PŘEVOD ve znění dodatků č.1, 2 a 3 (pracovní pomůcka) PRAHA 2013 Zpracoval: Český úřad zeměměřický a katastrální Schválil:

Více

Správa na úseku katastru nemovitosti

Správa na úseku katastru nemovitosti Správa na úseku katastru nemovitosti Vysvětlení pojmů nejčastěji používaných v katastru nemovitostí POJEM BONITOVANÁ PŮDNĚ EKOLOGICKÁ JEDNOTKA (BPEJ) BUDOVA BUDOVA ROZESTAVĚNÁ BYT BYT ROZESTAVĚNÝ základní

Více

088EX 81/11-46 Znalecký posudek č. 3727/92/14 Š O ceně pozemků parc.č. 1378, 1379, 600/3 v k.ú a obci Liběchov, o. Mělník.

088EX 81/11-46 Znalecký posudek č. 3727/92/14 Š O ceně pozemků parc.č. 1378, 1379, 600/3 v k.ú a obci Liběchov, o. Mělník. 088EX 81/11-46 Znalecký posudek č. 3727/92/14 Š O ceně pozemků parc.č. 1378, 1379, 600/3 v k.ú a obci Liběchov, o. Mělník. Postup při zpracování posudku : Pan Petr Šelicha nedostižen, informace o parcelách

Více

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BÍLSKO Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST OBEC : Bílsko OKRES : Olomouc KRAJ : Olomoucký POŘIZOVATEL OBJEDNATEL : Městský úřad Litovel, odbor výstavby Obec Bílsko PROJEKTANT :

Více

AUTORKA Barbora Sýkorová

AUTORKA Barbora Sýkorová ČÍSLO SADY III/2 AUTORKA Barbora Sýkorová NÁZEV SADY: Číslo a proměnná číselné označení DUM NÁZEV DATUM OVĚŘENÍ DUM TŘÍDA ANOTACE PLNĚNÉ VÝSTUPY KLÍČOVÁ SLOVA FORMÁT (pdf,, ) 1 Pracovní list číselné výrazy

Více

Seminář sdružení Nemoforum Digitalizace katastrálních map, 2.6.2010. www.cuzk.cz

Seminář sdružení Nemoforum Digitalizace katastrálních map, 2.6.2010. www.cuzk.cz Seminář sdružení Nemoforum Digitalizace katastrálních map, 2.6.2010 Postup plnění úkolu digitalizace katastrálních map po 1.1.2009 Karel Štencel Obsah prezentace 1. Současný stav digitalizace SGI 2. Hodnocení

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 4808-176/2016

ZNALECKÝ POSUDEK č. 4808-176/2016 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4808-176/2016 O ceně pozemku v obci Zahořany, včetně příslušenství, p.č.523/12, orná půda, o velikosti 8554 m 2, vše zapsáno na LV č.828 pro k.ú.zahořany u Mníšku pod Brdy Objednatel

Více

Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Obecně závazné vyhlášky, kterými se stanoví koeficienty pro výpočet daně z nemovitých věcí, osvobození některých pozemků

Více

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN Marika Kopkášová Obsah 1) realizované (2015, 2016) - novela vyhlášky č. 326/2000 Sb. - novela zákona č. 128/2000 Sb., o obcích - změna stavebního zákona 2)

Více

Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: 5. 9. 2012 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_13_FY_A

Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: 5. 9. 2012 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_13_FY_A Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: 5. 9. 2012 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_13_FY_A Ročník: I. Fyzika Vzdělávací oblast: Přírodovědné vzdělávání Vzdělávací obor: Fyzika Tematický okruh: Mechanika

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

Tabulky Word 2007 - egon. Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti

Tabulky Word 2007 - egon. Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti Tabulky Word 2007 - egon Tabulky, jejich formátování, úprava, změna velikosti Jan Málek 26.7.2010 Tabulky Tabulky nám pomáhají v pochopení, jak mezi sebou souvisí určité informace, obohacují vzhled dokumentu

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1625-29/14 A. O ceně pozemků v obci Štěnovický Borek v r. 2003 - rozdíl cen před a po zavedení vodovodu a kanalizace

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1625-29/14 A. O ceně pozemků v obci Štěnovický Borek v r. 2003 - rozdíl cen před a po zavedení vodovodu a kanalizace ZNALECKÝ POSUDEK č. 1625-29/14 A O ceně pozemků v obci Štěnovický Borek v r. 2003 - rozdíl cen před a po zavedení vodovodu a kanalizace Objednatel znaleckého posudku: Obecní úřad Štěnovický Borek Štěnovický

Více

Každý jednotlivý záznam datového souboru (tzn. řádek) musí být ukončen koncovým znakem záznamu CR + LF.

Každý jednotlivý záznam datového souboru (tzn. řádek) musí být ukončen koncovým znakem záznamu CR + LF. Stránka 1 z 6 ABO formát Technický popis struktury formátu souboru pro načtení tuzemských platebních příkazů k úhradě v CZK do internetového bankovnictví. Přípona souboru je vždy *.KPC Soubor musí obsahovat

Více

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd.

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd. Týmová spolupráce Word 2010 Kapitola užitečné nástroje popisuje užitečné dovednosti, bez kterých se v kancelářské práci neobejdeme. Naučíme se poznávat, kdo, kdy a jakou změnu provedl v dokumentu. Změny

Více

DUM téma: KALK Výrobek sestavy

DUM téma: KALK Výrobek sestavy DUM téma: KALK Výrobek sestavy ze sady: 2 tematický okruh sady: Příprava výroby a ruční programování CNC ze šablony: 6 Příprava a zadání projektu Určeno pro : 3 a 4 ročník vzdělávací obor: 23-41-M/01 Strojírenství

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-2 ZÁBOROVÝ ELABORÁT

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-2 ZÁBOROVÝ ELABORÁT PK OSSENDORF s.r.o, Tomešova, 602 00 Brno, tel.: 54 56 526, fax.: 54 56 528, e-mail: info@pk-ossendorf.cz Akce: stavba: Oprava mostů 52-07, 52-07a, 794-2 a 794- OPRAVA MOSTU EV. Č. 794-2 PK OSSENDORF s.r.o,

Více

CADKON-TZB ZAČÍNÁME... 1

CADKON-TZB ZAČÍNÁME... 1 V Praze 25. 2. 2010 CADKON-TZB začínáme Tento dokument Vám přinese základní informace jak začít používat CADKON-TZB, kde hledat informace o používání CADKONu, jak připravit slepý výkres a mnoho dalších

Více

Návod pro práci se systémem PROLAND. 2. a 3. úloha

Návod pro práci se systémem PROLAND. 2. a 3. úloha Pozemkové úpravy cvičení Návod pro práci se systémem PROLAND (KOKEŠ) 2. a 3. úloha Zpracoval: Karel Benda Aktualizace: 1.4.2013 1 (21) Obsah 1. Založení souboru - výkresu...3 2. Výkresy požadavky na datovou

Více

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15 KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz Stránka 1 z 15 OBSAH O klientském portálu... 3 Registrace klienta... 4 K první registraci budete potřebovat... 5 Registrace prostřednictvím

Více

zpracovaná v rozsahu ustanovení 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

zpracovaná v rozsahu ustanovení 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách DRŽITEL CERTIFIKÁTU ČSN EN ISO 9001:2001 INVESTORSKÁ ČINNOST ŘÍZENÍ PROJEKTŮ PŘÍPRAVA STAVEB STAVEBNÍ ROZPOČTY KALKULACE CEN ORGANIZOVÁNÍ VÝBĚROVÝCH ŘÍZENÍ TECHNICKÝ DOZOR INVESTORA SLUŽBY KOORDINÁTORA

Více

Escort Servis Night Prague

Escort Servis Night Prague Escort Servis Night Prague Escortní služby po celé Praze Vize projektu Vypracovali: Jiří Blažek, Cyril Filcík, Michal Dvořák Obsah Cíl projektu...2 Zainteresované instituce a osoby...2 Zadavatel...2 Uživatelé

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

Elektronický formulář

Elektronický formulář Úvod Elektronický formulář a postup při jeho podání Tento dokument je průvodcem uživatele při vyplňování a odeslání elektronického formuláře žádosti. Jednotlivé žádosti o dotaci jsou ve formátu 602 XML

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A

Adresa příslušného úřadu ČÁST A Příloha č. 8 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Světlá nad Sázavou odbor stavebního úřadu a územního plánování Ulice: náměstí Trčků z Lípy 18 PSČ, obec: 582 91 Světlá

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Další specifikace Funkce dle platného ÚP Plochy pro bydlení nízkopodlažní 2.2. Požadavek na změnu Výstavba RD, zrušení plánované pozemní komunikace

Další specifikace Funkce dle platného ÚP Plochy pro bydlení nízkopodlažní 2.2. Požadavek na změnu Výstavba RD, zrušení plánované pozemní komunikace Podnět č. 1 do územního plánu obce Šimonovice Parcelní číslo 74/10 Orná půda Funkce dle platného ÚP Plochy pro bydlení nízkopodlažní 2.2. Požadavek na změnu Výstavba RD, zrušení plánované pozemní komunikace

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

Číselník typů prvků prostorových dat KN, udržovaný periodicky na základě dat ČÚZK

Číselník typů prvků prostorových dat KN, udržovaný periodicky na základě dat ČÚZK Číselník typů prvků prostorových dat KN, udržovaný periodicky na základě dat ČÚZK KN_KOD KN VVZNAM 18 Číslo (def.bod) pozemkové parcely 28 Číslo (def.bod) stavební parcely 101 Bod polohového bodového pole

Více

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Nové formy výuky s podporou ICT ve školách Libereckého kraje IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Podrobný návod Autor: Mgr. Michal Stehlík IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE 1 Úvodem Tento

Více

ocenění pozemku výměra jed. BPEJ cena m2 BPEJ

ocenění pozemku výměra jed. BPEJ cena m2 BPEJ Soupis nových pozemků Označení pozemkových úprav: KPÚ Uherský Brod Katastrální území: 772984 - Uherský Brod Obec: Uherský Brod Zpracováno dne: 13.05.2015 Vlastníci zapsaní na listu vlastnictví (LV) č.:

Více

Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika

Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku hospodaření 4. Dividendová politika 1. Tvorba hospodářského

Více

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PŘEPIS KDY SE ŘEŠÍ PŘEPIS NA EXISTUJÍCÍM ODBĚRNÉM MÍSTĚ Ke změně zákazníka, tzv. přepisu, dochází většinou při změně

Více

Pohyb v listu. Řady a posloupnosti

Pohyb v listu. Řady a posloupnosti Pohyb v listu. Řady a posloupnosti EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Anotace Označení DUMU: VY_32_INOVACE_IT4.05 Předmět: IVT Tematická oblast: Microsoft Office 2007 Autor: Ing. Vladimír

Více

PŘEHLED ZÁKLADNÍCH ZKUŠEBNÍCH OTÁZEK ke zkoušce odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností

PŘEHLED ZÁKLADNÍCH ZKUŠEBNÍCH OTÁZEK ke zkoušce odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností PŘEHLED ZÁKLADNÍCH ZKUŠEBNÍCH OTÁZEK ke zkoušce odborné způsobilosti k udělení úředního oprávnění pro ověřování výsledků zeměměřických činností Obecná část 1. Základní ustanovení katastrálního zákona,

Více

Komplexní pozemkové úpravy v katastrálním území Strachovice u Bernartic a v části k. ú. Bernartice u Stráže zápis z úvodního jednání

Komplexní pozemkové úpravy v katastrálním území Strachovice u Bernartic a v části k. ú. Bernartice u Stráže zápis z úvodního jednání STÁTNÍ POZEMKOVÝ ÚŘAD Sídlo: Husinecká 1024/11a, 130 00 Praha 3 - Žižkov, IČO: 01312774, DIČ: CZ01312774 Krajský pozemkový úřad pro Plzeňský kraj, Pobočka Tachov Adresa: T. G. Masaryka 1326, 347 01 Tachov

Více

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci:

Město Jevíčko. předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Město Jevíčko předkládá výzvu více zájemcům na veřejnou zakázku malého rozsahu formou poptávkového řízení na akci: Zpracování projektové dokumentace na akci oprava vodovodu, kanalizace a komunikace na

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 248/2013. O ceně pozemků v obci Kvasice,Nová Dědina,Žlutava a Říkovice. Wurmova 9 75002 Přerov

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 248/2013. O ceně pozemků v obci Kvasice,Nová Dědina,Žlutava a Říkovice. Wurmova 9 75002 Přerov ZNALECKÝ POSUDEK č. 248/2013 O ceně pozemků v obci Kvasice,Nová Dědina,Žlutava a Říkovice Objednatel znaleckého posudku: IČO 72887596, Radek Zahradník Wurmova 9 75002 Přerov Účel znaleckého posudku: Stanovení

Více

Kvadratické rovnice pro učební obory

Kvadratické rovnice pro učební obory Variace 1 Kvadratické rovnice pro učební obory Autor: Mgr. Jaromír JUŘEK Kopírování a jkaékoliv další využití výukového materiálu je povoleno pouze s uvedením odkazu na www.jarjurek.cz. 1. Kvadratické

Více

Sada 2 - MS Office, Excel

Sada 2 - MS Office, Excel S třední škola stavební Jihlava Sada 2 - MS Office, Excel 20. Excel 2007. Kontingenční tabulka Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 30/7500/2016

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 30/7500/2016 ENI CONSULT spol. s r.o. znalecký ústav obor ekonomika oceňování majetku ZNALECKÝ POSUDEK č. 30/7500/2016 o obvyklé ceně pozemku ve zjednodušené evidenci čís. parcely 1210/4 (původ parcely - Pozemkový

Více

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A. I. Identifikační údaje stavby (název, účel stavby, místo)...

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A. I. Identifikační údaje stavby (název, účel stavby, místo)... Adresa příslušného úřadu: Úřad: MěÚ Boskovice, odbor výstavby a ÚP Ulice: nám. 9. května 954/2 PSČ, obec: 680 11 Boskovice Věc: ŽÁDOST O POVOLENÍ PŘEDČASNÉHO UŽÍVÁNÍ STAVBY podle ustanovení 123 č. 183/2006

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1143-227/2013

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1143-227/2013 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 1143-227/2013 o odhadu ceny obvyklé pozemků p.č. 811/3, 811/4 a 812/1 včetně porostů, v k.ú. Skřečoň, obci Bohumín, okres Karviná (LV č. 523) Objednatel posudku: Soudní exekutor

Více

ÚZEMNÍ STUDIE. Cheb, Háje Z15a východní část. (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ. Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb

ÚZEMNÍ STUDIE. Cheb, Háje Z15a východní část. (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ. Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb ÚZEMNÍ STUDIE Cheb, Háje Z15a východní část (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb Pořizovatel: Městský úřad Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

František Hudek. květen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. květen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH13_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek květen 2013

Více

Katastr nemovitostí Pozemková kniha

Katastr nemovitostí Pozemková kniha Geodézie přednáška 11 Katastr nemovitostí Pozemková kniha Ústav geoinformačních technologií Lesnická a dřevařská fakulta ugt.mendelu.cz tel.: 545134015 Katastr nemovitostí (KN) vznikl ke dni 1. 1. 1993

Více

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Probíhá v případě zjištění nekompletní dokumentace/vyplněné

Více

Příloha č. 1 k č.j. ČÚZK 26730/2012-22. Podklady pro zápis změny druhu pozemku do katastru nemovitostí. lesní pozemky.

Příloha č. 1 k č.j. ČÚZK 26730/2012-22. Podklady pro zápis změny druhu pozemku do katastru nemovitostí. lesní pozemky. Podklady pro ápis druhu do katastru nemovitostí Příloha č. 1 k č.j. ČÚZK 26730/2012-22 Změ orná vinice chmelnice 3 4 3 4 3 4 F - v F - v F - v A B pro A B pro A B pro A B A B A B Změ ovocné sady ahrady

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 126-2012

ZNALECKÝ POSUDEK č. 126-2012 ZNALECKÝ POSUDEK č. 126-2012 o obvyklé ceně budovy č.p. 331, k.ú. Králíky vč. příslušenství a pozemků Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Šumperk Soudní exekutor JUDr. Jiří Petruň K. H. Máchy

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 7.10.2015 Denková Barbora, DiS. Datum tisku 7.10.2015 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul u c etnictví : Kontrolní vý kaz DPH

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

VÝPIS Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ prokazující stav evidovaný k datu 17.10.2010 17:38:03

VÝPIS Z KATASTRU NEMOVITOSTÍ prokazující stav evidovaný k datu 17.10.2010 17:38:03 A Vlastník, jiný oprávněný Vlastnické právo SJM Novák Oldřich a Nováková Věra Mgr., Kollárova 860, Místek, 738 01 Frýdek-Místek 1 SJM = společné jmění manželů B B1 C Nemovitosti Pozemky Parcela Stavby

Více