Potýkáš se s angličtinou roky a stále máš strach otevřít pusu a začít mluvit?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Potýkáš se s angličtinou roky a stále máš strach otevřít pusu a začít mluvit?"

Transkript

1 Potýkáš se s angličtinou roky a stále máš strach otevřít pusu a začít mluvit? OSOBNÍ VZKAZ Od Zuzana Škopánové V Praze, V mé 10leté praxi jako lektorka angličtiny jsem potkala spoustu lidí, kteří se angličtinu učili roky, ale stále neuměli anglicky mluvit. Někdy dokonce měli strach začít mluvit, protože se nechtěli ztrapnit. Stávalo se jim, že se najednou v půlce věty zasekli a nevěděli, jak dál. Nemohli si vzpomenout na slovíčka. Začali usilovně přemýšlet, jak to slovíčko říct anglicky. Tvářili se bezradně a zmateně. Styděli se za to, že nedokážou dát v angličtině dohromady celou větu. Zkoušeli říct tu větu jinak, ale zamotávali se ještě víc. Nakonec svoje úsilí radši vzdali. Jeden student mi řekl, že se v takových situacích cítí naprosto trapně a nepříjemně. Vyčítá si, že je neschopný a nedokáže říct, co chce. Měl pocit, že se anglicky nikdy nenaučí. Cítíš se trapně a nepříjemně, když se neumíš vyjádřit v angličtině? Nemusíš už zažívat, ten pocit bezmoci, když si zkoušíš vzpomenout na slovíčka. Stačí jen začít používat systém, který tě rozmluví, plynule, bez strachu a stresu. Co kdybys dokázal/a říct v angličtině všechno, co chceš? Co kdyby mluvení anglicky už pro tebe nebyl problém?

2 Co kdyby stačilo jen pár jednoduchých kroků, aby ses zbavil/a všech potíží a začal/a mluvit anglicky plynule? Co kdybys přestal/a překládat doslova a věděl/a, jak přemýšlí rodilí mluvčí? Nemusíš být věčný začátečník a stále bojovat s angličtinou. Věř mi, že i ty se můžeš posunout na pokročilou úroveň a domluvit se anglicky na dovolené nebo v práci. Mluvím z vlastní zkušenosti. Mívala jsem to totiž úplně stejně. Angličtina mi vůbec nešla. Když jsem chtěla něco říct anglicky, tak jsem si každou větu připravovala dopředu. Jakmile jsem nevěděla jedno slovíčko, tak jsem tu větu radši neřekla. Bála jsem se, že udělám chybu nebo nebudu vědět, jak se vymáčknout. Styděla jsem se za svou angličtinu. A hlavně jsem měla strach, abych se neztrapnila. Angličtina byl pro mě boj. Rozhodla jsem se tedy, že se anglicky naučím a odjela jsem do Anglie. Nebylo to ale vůbec snadné. Naopak bylo to opravdu krušné. Měla jsem problémy rozumět. Musela jsem se na všechno 3x ptát. A moje odpovědi byly akorát yes a no. Byla jsem z toho všeho zoufalá. Dokonce jsem to chtěla vzdát a vrátit se domů. Nakonec jsem to neudělala a vydržela jsem. Trvalo mi to ale 6 měsíců než jsem se rozmluvila a byla jsem schopná víc komunikovat. Říkáš si, že kdybys mohl/a také jet do Anglie, tak by ses také naučil/a anglicky? Můžu ti ze zkušenosti říct, že ten zakopaný pes leží úplně někde jinde. Nezáleží na tom, jestli jsi byl/a v cizí zemi. Nezáleží na tom, jestli studuješ hodiny denně. Nezáleží na tom, jestli používáš aplikace nebo se učíš z papíru. Nezáleží na tom, jestli máš talent na jazyky.

3 Pokud totiž chceš mluvit plynule a bez obav, tak je důležitá jedna věc: Pro konverzaci v angličtině potřebuješ umět POUŽÍVAT slovíčka a fráze. Základem pro plynulou angličtinu jsou fráze. Nezáleží na tom, jestli jsi byl/a v anglicky mluvící zemi. Zásadní je vědět, jak mluví rodilí mluvčí. Musíš například přemýšlet, jak v angličtině říct frázi Jak se jmenuješ? nebo Kolik ti je let?. Věřím, že tě ty fráze ihned napadnou. Když jsem se vrátila z Anglie, tak jsem začala učit angličtinu na jazykových školách. V mé praxi jsem zjistila, že se spousta lidí učí roky anglicky, ale vlastně neumí mluvit. Neumí vyjádřit, co by chtěli. Neustále tápou, jestli to říkají dobře. Pokud také bojuješ s angličtinou Můžu tě ujistit, že v tom nejsi sám/a. Martin nikdy nebyl v cizině, aby se naučil anglicky. Ve škole studoval ruštinu a s angličtinou začal až mnohem později. Má totiž hrozně rád cestování. Na dovolenou jezdí bez cestovky a chce si umět všechno zařídit. Také potřeboval angličtinu v práci. Musel se totiž dorozumět s kolegou z jiné země. Martin tedy začal chodit na kurzy. Z počátku měl s angličtinou velké problémy. Když jsme se potkali, tak se za svou angličtinu styděl. Věděl, že dělá hodně chyb a že nemluví správně. Měl obavy mluvit anglicky před jinými lidmi. Měl pocit, že ostatní umí angličtinu mnohem lépe než on. Ke studiu také používal aplikaci na učení slovíček. Vůbec ale neměl pocit, že by se jeho angličtina zlepšovala a že by lépe mluvil.

4 Ukázala jsem mu svou metodu ACTIVE, která využívá moderních poznatků, jak se co nejjednodušeji naučit jazyk. A Martin se začal v angličtině zlepšovat. Umí plynule mluvit anglicky a baví ho to. Zlepšil se ve vyjadřování a umí používat víc a víc slovíček. Nepřekládá doslova z češtiny. Občas ještě dělá chyby. Začal si ale věřit a stouplo mu sebevědomí, že se domluví. Jaké by to bylo, kdyby ses začal/a v angličtině zlepšovat? Co by to pro tebe znamenalo, kdyby sis začal/a v angličtině věřit? Co kdybys začal/a plynule mluvit? Máš pocit, že se pořád učíš slovíčka, ale mluvit stejně neumíš? Stává se ti někdy, že když slovíčko potřebuješ, tak se ti nevybaví? Najednou máš před očima černo a slovíčko prostě nenaskočí, ať děláš, co chceš. To se stává tehdy, když slovíčko nemáš v aktivní slovní zásobě. Představ si kruh, který obsahuje všechna slovíčka, která ses naučil/a. Když ale mluvíš, tak používáš jen část z té slovní zásoby. Pokud umíš 500 slovíček, tak používáš třeba 200 z nich. Zbytek máš v hlavě, ale nikdy je nepoužiješ. Ta slova poznáš v textu nebo když ho někdo řekne, ale nikdy s ním nemluvíš. Je to proto, že ho neumíš používat. Navíc když s někým mluvíš, tak nechceš udělat chybu nebo se ztrapnit. Používáš proto opravdu jen slova, která stoprocentně umíš. Když se tedy učíš slovíčko z papíru nebo aplikace, tak se nejprve dostane do pasivní slovní zásoby. Poznáš ho v textu nebo když ho slyšíš. Víš, co znamená nebo si to umíš z kontextu domyslet. A to tě uvede v omyl, že to slovíčko umíš.

5 Když ho ale potřebuješ použít, tak se ti nevybaví, protože ho nemáš v aktivní slovní zásobě. Když se neustále učíš nová slovíčka, tak rozšiřuješ pasivní slovní zásobu. Tvoje aktivní zásoba zůstává pořád stejná, protože ta nová slovíčka neumíš používat. Moje metoda ACTIVE ti ukáže, jak jednoduše začít slovíčka dávat do aktivní slovní zásoby, abys je uměl/a používat. Nebaví tě učit se slovíčka a fráze? Představ si, že chceš postavit dům. Co k tomu potřebuješ? Cihly a maltu. Slovíčka jsou cihly, ze kterých skládáš větu. Gramatika je malta, která pojí slova dohromady. Pokud ti ale cihly budou chybět, tak se ti bude dům stavět velmi těžko. Nebudeš mít pevné zdi a dům se zřítí. Nedaří se ti slovíčka zapamatovat? To je tím, že naše hlava není počítač. Nefunguje tak, že když tam něco uložíme, tak to tam zůstane. Naše hlava má jen určitou kapacitu. Když se ta kapacita

6 vyčerpá, tak je potřeba uvolnit místo pro aktuální důležité věci. Takže zapomínáme ty méně důležité věci, které nepoužíváme. Vezmi si například, co si pamatuješ z dějepisu nebo chemie. Ve škole ses to naučil/a, ale pak jsi to nepoužíval/a. A tak se ti to vykouřilo z hlavy. Německý filozof a psycholog Hermann Ebbinghaus vytvořil na základě průzkumu křivku zapomínání. Z té vyplývá, že je velmi důležité si nastavit systém opakování a vracet se ke slovíčkům pravidelně. Tím zamezíš tomu, abys je zapomněl/a. Není to napořád. Po nějaké době už je přestaneš zapomínat.

7 Nemusíš se už cítit trapně, že se neumíš v angličtině vyjádřit. Nemusíš být nervózní a zoufalý/á, když musíš mluvit anglicky. Nemusíš být ve stresu pokaždé, když na tebe někdo promluví anglicky. Ve své 10leté praxi jsem zjistila, že lidem chybí systém, jak postupovat při osvojování slovíček a frází. Nevědí, kde začít a motají se stále dokolečka. Pořád totiž používají staré nefungující postupy, které si odnesli ze školy. Potom stále tápou, jak se vyjádřit a v angličtině se nezlepšují. Vytvořila jsem tedy online kurz, který tě povede krok za krokem k návyku začít používat a pamatovat si slovíčka a fráze. Tím docílíš toho, že začneš plynule mluvit anglicky. Jaké by to bylo nemuset tápat, jak říct, co potřebuješ? Jaké by to bylo nemuset se za svou angličtinu stydět? Jaké by to bylo moct si s kýmkoliv popovídat v angličtině? Představuji ti 7denní online trénink Klíč k plynulé angličtině V 7 lekcích tréninku ti ukážu osvědčené postupy a návody, pomocí kterých dokážeš pravidelně a s jistotou rozšiřovat aktivní slovní zásobu, zabránit slovíčkům vykouřit se z hlavy, přestat překládat doslova z češtiny do angličtiny a začít mluvit plynule anglicky. Jaké by to bylo mluvit anglicky s jistotou a sebevědomím a nemuset přemýšlet nad každým slovem?

8 Součástí kurzu je metoda ACTIVE, kterou jsem vytvořila na základě svých 10letých zkušeností se studenty angličtiny. Metoda ACTIVE je systém jednoduchých kroků, který tě krok za krokem povede k plynulejší a pokročilejší angličtině. A nebude to jen suchá teorie, právě naopak. Uvedeš všechno do praxe. Dostaneš konkrétní postupy, které jsem za 10 let svého lektorského působení nasbírala. Faktem je, že nemám žádný talent na jazyky. Dlouho jsem angličtinu neuměla a zápasila s ní. Jak je tedy možné, že jsem se naučila plynule mluvit a domluvím se s kýmkoliv? Našla jsem si totiž systém, který funguje. Bonusy pro rychlejší a jednodušší výsledky:

9 Hodnota online tréninku Klíč k plynulé angličtině je Kč. Pokud bys díky tomu začal/a mluvit plynule anglicky Stálo by to za to? Pokud by se ti díky tomu slovíčka nevykouřila z hlavy.stálo by to za to? Pokud by ses díky tomu nabyl/a v angličtině jistotu a sebevědomí.stálo by to za to? Odpověděl/a jsi alespoň jednou ANO? Pak mám pro tebe skvělou zprávu. Chtěla bych, aby co nejvíc lidí mělo možnost se seznámit s mojí metodou ACTIVE, protože je mým posláním pomáhat lidem s angličtinou. Dělám to již 10 let. Připravila jsem tedy pro tebe zvyhodněnou cenu: Celý online trénink nyní získáš jen za Kč Kč Je tu jedna věc, kterou bys měl/a vědět než se pustíš do vyplňování přihlášky. Online trénink Klíč k plynulé angličtině začne až Nyní nabízím kurz v předprodeji. Budeš si muset počkat než trénink začne. Bude to skvělé nastartování nového roku s angličtinou. Abych ti vynahradila čekání, připravila jsem pro tebe speciální předprodejní cenu.

10 Klíč k plynulé angličtině Osvědčené postupy a návody, pomocí kterých dokážeš pravidelně a s jistotou rozšiřovat aktivní slovní zásobu, zabránit slovíčkům vykouřit se z hlavy, přestat překládat doslova z češtiny do angličtiny a začít mluvit plynule anglicky Metoda ACTIVE Systém jednoduchých kroků, který tě krok za krokem povede k plynulejší a pokročilejší angličtině. Bonus 1: Study Planner Study planner je průvodce tvým studiem. Nejtěžší částí je zůstat motivovaný a organizovaný. S tím ti pomůže Study planner. Povede tě, aby sis vytvořil/a správné návyky a pomůže ti dosáhnout cílů. Bonus 2: Glosář frází s příklady Glosář je slovníček frází, které se v angličtině objevují. Obsahuje slovní spojení ze života, abys mluvil/a plynuleji a vyjadřoval/a se správně anglicky. Bonus 3: podpůrná FB skupina Facebooková skupina bude tvojí podporou během kurzu a můžeš se zeptat na jakoukoliv otázku. Budeme se společně motivovat. Najdeš zde také akční kroky, které ti pomůžou plynuleji mluvit Kč Kč Kč Vstoupit do online tréninku Klíč k plynulé angličtině

11 Vstup dnes a budeš mít přístup jako první a také výrazně ušetříš. V lednu 2022 získáš metodu ACTIVE a nastartuješ svou angličtinu na další level. Pro prvních 20 uhrazených objednávek jsem připravila exkluzivní bonus. 100 % garance spokojenosti Na kurz dávám 100 % garanci spokojenosti. Když zjistíš, že kurz není pro tebe, kdykoliv mi můžeš v průběhu tréninku napsat a já ti vrátím peníze. Můžeš trénink absolvovat celý, vzít si z něho maximum a potom se rozhodnout, zda ti dával smysl. Nic tedy neriskuješ, ale můžeš získat úroveň angličtiny, o které zatím jen sníš.

12 Co říkají moji studenti Kdo je Zuzana Škopánová Tvůrkyně a mentorka projektu Anglicky s lehkostí Na střední škole jí angličtina příliš nešla. Měla strach mluvit anglicky, aby se neztrapnila a každou větu si raději připravovala dopředu. Chtěla se anglicky naučit a tak strávila 2 roky v Anglii, kde statečně bojovala s každodenním používáním angličtiny. Nakonec se rozmluvila a dokonce úspěšně složila zkoušku First Certificate. Po návratu z Anglie začala studovat angličtinu na vysoké škole a stala se lektorkou v jazykové škole. Rozhodla se, že chce pomáhat lidem s angličtinou a ukazovat jim cestu. Jejími rukami prošly za 10 let desítky studentů. Má dar vše srozumitelně vysvětlovat a uspořádat do jednoduchého systému. Věří, že každý se může naučit angličtinu na komunikativní úrovni.

13 Nejčastější otázky a odpovědi Jak bude kurz probíhat? Budou probíhat živá vysílání ve Facebookové skupině vždy v podvečer. Bude možné se ptát na doplňující dotazy přímo ve vysílání. Poté budou videa dostupná i ve členské sekci. Na videa se můžeš podívat kdykoliv. Pro koho je kurz určený? Kurz je určený pro všechny, kteří mají problém si pamatovat slovíčka, zápasí s angličtinou, bojí se mluvit, pro věčné začátečníky i mírně pokročilé. Budu mít do kurzu přístup i po skončení? Ano, do kurzu budeš mít přístup i po jeho skončení. Kolik času bude na kurz potřeba? Tréninky budou na půlhodinku denně. Vyvede mě kurz z úrovně věčný začátečník? Postupy a návody, které jsem dala do kurzu jsou založené na mé 10leté praxi. Lidé, kteří je aplikovali, tak začali plynule mluvit. Vyplň svou přihlášku zde a získej Klíč k plynulé angličtině. Klíč k plynulé angličtině Osvědčené postupy a návody, pomocí kterých dokážeš pravidelně a s jistotou rozšiřovat aktivní slovní zásobu, zabránit slovíčkům vykouřit se z hlavy, přestat překládat doslova z češtiny do angličtiny a začít mluvit plynule anglicky Metoda ACTIVE Systém jednoduchých kroků, který tě krok za krokem povede k plynulejší a pokročilejší angličtině.

14 Bonus 1: Study Planner Study planner je průvodce tvým studiem. Nejtěžší částí je zůstat motivovaný a organizovaný. S tím ti pomůže Study planner. Povede tě, aby sis vytvořil/a správné návyky a pomůže ti dosáhnout cílů. Bonus 2: Glosář frází s příklady Glosář je slovníček frází, které se v angličtině objevují. Obsahuje slovní spojení ze života, abys mluvil/a plynuleji a vyjadřoval/a se správně anglicky. Bonus 3: podpůrná FB skupina Facebooková skupina bude tvojí podporou během kurzu a můžeš se zeptat na jakoukoliv otázku. Budeme se společně motivovat. Najdeš zde také akční kroky, které ti pomůžou plynuleji mluvit. Speciální bonus: 2x Speaking Session Jedná se o konverzační setkání na online platformě. Dvakrát se společně setkáme na 45 minut. V malých skupinkách si procvičíš konverzaci a používání frází. Konverzace bude probíhat jak volně, tak na připravená témata. Pokud hledáš parťáka na mluvení, tak ho zde můžeš najít Kč Kč Kč 100 % garance spokojenosti: Když zjistíš, že kurz není pro tebe, kdykoliv mi můžeš v průběhu tréninku napsat a já ti vrátím peníze. Vstoupit do online tréninku Klíč k plynulé angličtině

15 Kdy si začneš plnit své sny v angličtině, když né dnes? Online trénink Klíč k plynulé angličtině ti ukáže, jak i ty můžeš mluvit anglicky plynule a bez problémů. Netrap se už se svou angličtinou a posuň ji na další level. V kurzu najdeš návody a postupy, které jsem za 10 let své praxe nasbírala a které pomohly mým studentům začít plynule mluvit anglicky. Vstoupit do online tréninku Klíč k plynulé angličtině

PŘÍLOHY Příloha č. 1 Lormova abeceda

PŘÍLOHY Příloha č. 1 Lormova abeceda PŘÍLOHY Příloha č. 1 Lormova abeceda A bod na bříšku palce B tah po ukazováčku od bříška prstu k dlani C bod na zápěstí D tah po prostředníčku od bříška prstu k dlani E bod na bříšku ukazováčku F současné

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

Kde mohou pracovat lidé s postižením?

Kde mohou pracovat lidé s postižením? Kde mohou pracovat lidé s postižením? 30 Chráněné dílny Lidé s postižením pracují v chráněných dílnách. Většina lidí, kteří pracují v chráněných dílnách jsou lidé s postižením. V chráněné dílně ale také

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

,,KDO JSME? NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ. JEDNODUŠE:,,NÍZKOPRAHÁČ

,,KDO JSME? NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ. JEDNODUŠE:,,NÍZKOPRAHÁČ ,,KDO JSME? NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ. JEDNODUŠE:,,NÍZKOPRAHÁČ ,,A CO ZDE POSKYTUJETE?,,SOCIÁLNÍ SLUŽBU ,,Hm A CO JE VLASTNĚ TA SOCIÁLNÍ SLUŽBA? Sociální služba je vlastně pomoc lidem. Na

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-52. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-52 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 7 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

Anketa pro žáky soubor otázek

Anketa pro žáky soubor otázek Anketa pro žáky soubor otázek Nabídka všech otázek nástroje pro základní školu MOTIVACE: Co je pro Tebe ve škole důležité? Co by Ti měla škola pomoci dosáhnout? naučit se co jvíce připravit se na přijímací

Více

PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY

PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY Identification Label PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY 4. ročník Česká školní inspekce Oddělení mezinárodních šetření Fráni Šrámka 37, 150 21 Praha 5 IEA, 2015 Pokyny V tomto dotazníku najdeš

Více

TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY

TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Identification Label TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Žákovský dotazník 4. ročník Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37 150 21 Praha 5 IEA, 2014 Pokyny V tomto dotazníku najdeš otázky,

Více

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Pracovní listy Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Zadání: Zapiš si všechna negativní přesvědčení, která máš nebo si myslíš, že máš o sebevědomí, v oblasti dosahování

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Učitelka nebo učitel techniky a praktických činností je...

Učitelka nebo učitel techniky a praktických činností je... Učitelka nebo učitel techniky a praktických činností je... Průvodce, který uchazeče o studium jednoduše seznámí s charakteristikou studijního programu budoucnosti. Učitelka nebo učitel techniky a praktických

Více

OBSAH OSOBNÍ ÚDAJE... 3 MŮJ HLAVNÍ CÍL... 4 MOJE NEGATIVNÍ POCITY... 5 MOJE POZITIVNÍ POCITY... 6 ME MINI CÍLE... 7 PŘEHLED STUDIA...

OBSAH OSOBNÍ ÚDAJE... 3 MŮJ HLAVNÍ CÍL... 4 MOJE NEGATIVNÍ POCITY... 5 MOJE POZITIVNÍ POCITY... 6 ME MINI CÍLE... 7 PŘEHLED STUDIA... 2 0 1 9 OBSAH OSOBNÍ ÚDAJE... 3 MŮJ HLAVNÍ CÍL... 4 MOJE NEGATIVNÍ POCITY... 5 MOJE POZITIVNÍ POCITY... 6 ME MINI CÍLE... 7 PŘEHLED STUDIA... 10 2 OSOBNÍ ÚDAJE Mé jméno: Moje fotografie Chci umět ANGLICKÝ

Více

DOTAZNÍK. I. Obecná část

DOTAZNÍK. I. Obecná část DOTAZNÍK I. Obecná část 1. Chceš vyplnit dotazník anonymně, abys byla schopná prozradit svůj skutečný názor na následující otázky? Na tuto otázku odpověz až jako na poslední otázku ano, chci zůstat anonymní

Více

Diskriminacebolí! Inclusion Europe. ProEvropubezdiskriminace. Inclusion Europe. Inclusion Europe. Zpráva

Diskriminacebolí! Inclusion Europe. ProEvropubezdiskriminace. Inclusion Europe. Inclusion Europe. Zpráva Inclusion Europe Evropskáasociacelidísmentálním postiženímajejichrodinnýchpříslušníků InclusionEuropezastupujeosoby smentálnímpostiženímajejichrodiny. ČlenskýmiorganizacemiInclusionEurope jsouorganizacesebeobhájcůarodičovské

Více

ChatBot - Povídací robot

ChatBot - Povídací robot Scratch 1 ChatBot - Povídací robot Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let

KIDSCREEN-27. Dotazník o zdraví pro děti a mládež. Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let KIDSCREEN-27 Dotazník o zdraví pro děti a mládež Verze pro děti a dospívající od 8 do 18 let Page 1 of 5 Dobrý den, Datum: Měsíc Rok Jak se ti daří? Jak se cítíš? Rádi bychom se to od tebe dozvěděli. Přečti

Více

ÚNOR. Hledej a nacházej ten mír, který přivádí k hlubokému vnitřnímu porozumění, a uchovávej si ho bez ohledu na to, co se děje venku.

ÚNOR. Hledej a nacházej ten mír, který přivádí k hlubokému vnitřnímu porozumění, a uchovávej si ho bez ohledu na to, co se děje venku. ÚNOR Zjevilo se mi velmi drsné a rozzuřené moře s vlnami vysokými jako hory. Potom jsem uviděla, že pod hladinou je nádherný mír a pokoj. Zaslechla jsem tato slova: Hledej a nacházej ten mír, který přivádí

Více

Stěhuji se. Knížka, která má dětem pomoci připravit se na přechod do nového domova

Stěhuji se. Knížka, která má dětem pomoci připravit se na přechod do nového domova Stěhuji se Knížka, která má dětem pomoci připravit se na přechod do nového domova Vzkaz dětem Tato knížka je tvoje. Kresli a zapisuj si do ní vše, co tě napadne a na co se chceš zeptat. Vzkaz rodičům a

Více

Teď se tě trošku zeptám na budoucnost. Třeba tady v domě jak tady dlouho budeš? Jak dlouho? Je to nějak omezený?

Teď se tě trošku zeptám na budoucnost. Třeba tady v domě jak tady dlouho budeš? Jak dlouho? Je to nějak omezený? Rozhovor č. 1 Marek Tak nejdřív bych se chtěla zeptat, jak už tady dlouho jsi v Domě na půli cesty? Tak 2 měsíce Před tím, než jsi přišel sem, tak jsi byl kde? Kde jsi žil? V dětském domově. A tam jsi

Více

Scio Computer Adaptive Test of English

Scio Computer Adaptive Test of English Škola: Název: Typ: Obec: ZŠ a víc. gym. Scio Computer Adaptive Test of English Vaše škola se zúčastnila testování anglického jazyka v rámci projektu SCATE. Testování proběhlo v březnu a dubnu 2013 a připravila

Více

CLIL - DOTAZNÍK PRO RODIČE

CLIL - DOTAZNÍK PRO RODIČE CLIL - DOTAZNÍK PRO RODIČE Jméno žáka: 1. Má vaše dítě další sourozence? Kolik jim je let? 2. Jakou školku vaše dítě navštěvuje? 3. Jak se vaše dítě projevuje ve skupině vrstevníků (např. drží se spíše

Více

Tabulky s výslednými percentily

Tabulky s výslednými percentily Tabulky s výslednými y Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a em, kterého vaše škola dosáhla ve srovnání s ostatními zapojenými školami. Abyste získali jasnou představu

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Udělej svůj produkt magicky neodolatelný v očích tvých zákazníků

Udělej svůj produkt magicky neodolatelný v očích tvých zákazníků Udělej svůj produkt magicky neodolatelný v očích tvých zákazníků Vzpomeň si na to, když jsi naposledy něco opravdu hrozně chtěl. Jaké to bylo? Vzpomeň si na tu touhu si něco koupit. Znáš ten pocit? Já

Více

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Percentilové tabulky. Základní škola (kód školy: AJLU)

ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY. Percentilové tabulky. Základní škola (kód školy: AJLU) ANALÝZA VÝSLEDKŮ MAPY ŠKOLY Percentilové tabulky Základní škola () Tabulky s výslednými percentily Jedním z výstupů dotazníkového šetření Mapa školy je i tabulka s otázkami a percentilem, kterého vaše

Více

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary.

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. 31. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 12,28b-34) Jeden z učitelů

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

Škola: FHJM Datum:

Škola: FHJM Datum: Mapa školy Vyhodnocení projektu Mapa ZŠ 2017/18 Souhrnný přehled - Škola: FHJM Datum: 17. 5. 2018 U následujících 12 tvrzení o vaší škole vyber, do jaké míry s nimi souhlasíš. 1. Výuka je u nás ve škole

Více

STRATEGIE ČTENÍ. Přemýšlení o tom, jak číst

STRATEGIE ČTENÍ. Přemýšlení o tom, jak číst STRATEGIE ČTENÍ Přemýšlení o tom, jak číst METAKOGNICE Uvažování myšlení Než budeš schopen opravdu zvýšit svoje dovednosti při čtení, potřebuješ rozumět tomu, co se děje v mysli dobrého čtenáře, když čte.

Více

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ 2. ČÁST ÚDAJE PŘI VÝSTUPU Z PROJEKTU Tento dotazník slouží ke zjištění přínosů účasti v projektech financovaných z Operačního programu Zaměstnanost, které

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/21.O288 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_57 Jméno autora: Pischová Třída/ročník: PVS 1

Více

Rady pro pokročilou duši

Rady pro pokročilou duši Rady pro pokročilou duši Richard Bach Příručka Mesiáše Rady pro pokročilou duši Nejlepší způsob, jak se vyhnout odpovědnosti, je říct: Mám odpovědnost. Tví přátelé tě během první minuty vašeho setkání

Více

Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou)

Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou) Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou) 1. Rozhovor porozumění / poslech, mluvení, gramatika (čtení, orientace v abecedě) Typ otázky Srozumitelné Gramaticky správně

Více

No dobře, je pravda, že není ani nudný. V tu chvíli přišla do třídy Margaretina učitelka, aby si promluvila s naším učitelem, což bylo dobré, protože

No dobře, je pravda, že není ani nudný. V tu chvíli přišla do třídy Margaretina učitelka, aby si promluvila s naším učitelem, což bylo dobré, protože 1. KAPITOLA Všimla jsem si, že učitelům se často pletou slova zajímavý a nudný. Ale když náš učitel řekl Třído, teď vám povím o jednom zajímavém projektu, stejně jsem ho začala poslouchat. Naše škola se

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Škola Gymnázium Datum 12. 2011 22. 02. 2011 Jana 3. OA3 Němčina 22. 02. 2011 Jana 4. OA4 Němčina 22. 02. 2011 Marie 3. OA3 Němčina

Více

KNIHA O PĚSTOUNSKÉ PÉČI PRO DĚTI

KNIHA O PĚSTOUNSKÉ PÉČI PRO DĚTI KNIHA O PĚSTOUNSKÉ PÉČI PRO DĚTI Když nemůžeš zůstat doma se svou vlastní rodinou, je stát odpovědný za to, aby o Tebe bylo řádně postaráno a abys měl/a všechny věci, které potřebuješ ke svému životu.

Více

INFORMACE PRO ŽÁKY ZŠ Kostelec nad Černými lesy ke vzdělávací službě

INFORMACE PRO ŽÁKY ZŠ Kostelec nad Černými lesy ke vzdělávací službě 1 INFORMACE PRO ŽÁKY ZŠ Kostelec nad Černými lesy ke vzdělávací službě Strana 1 (celkem 8) http://www.pohadkovaskola.cz Pohádková škola je další pomůcka, která ti může pomoci s přípravou do školy. Obsahuje

Více

OBSAH. 6 Zapoj a zapni mě 10 Zaregistruj si mě 16 Bav se se mnou 24 První pomoc 02/03

OBSAH. 6 Zapoj a zapni mě 10 Zaregistruj si mě 16 Bav se se mnou 24 První pomoc 02/03 jak si mě nastavit AHOJ, JSEM KUKI. OBSAH 6 Zapoj a zapni mě 10 Zaregistruj si mě 16 Bav se se mnou 24 První pomoc 02/03 A BUDU TĚ BAVIT. Děkuji ti, že ses rozhodl pro naši společnou cestu. Od teď ti budu

Více

Více info zde: PODROBNÉ INFO

Více info zde: PODROBNÉ INFO Kurzy hebrejštiny začnou opět v září 2014, v týdnu od 2. 9. 2014. Biblická hebrejština: začátečníci - kurz čtení z učebnice rabi Richarda Federa Haleluja, pokročilí: čteme a překládáme 1. Knihu Mojžíšovu.

Více

Tvoje cesta k úspěchu. Raději budu vydělávat 1% díky práci 100 lidi, než 100% díky své vlastní práce

Tvoje cesta k úspěchu. Raději budu vydělávat 1% díky práci 100 lidi, než 100% díky své vlastní práce Marketingový plán Tvoje cesta k úspěchu Raději budu vydělávat 1% díky práci 100 lidi, než 100% díky své vlastní práce 1) 3 způsoby jak vydělat z - Kupuješ pro sebe, používáš výrobky: Šetříš na marži -

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Škola Testovací škola NÚOV, Praha Třída 4. A Předmět Angličtina Učitel pepa novák Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této

Více

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5)

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5) Přílohy Příloha č.1 - Dotazník Ahoj kluci a holky, prosím o vyplnění následujícího dotazníku. Dotazník má šest stránek. U otázek zaškrtni vždy jen jednu variantu, pokud není uvedeno jinak. Dotazník je

Více

Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti

Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti Jsem moc rád, že jsi tady. Cením si to a zároveň tě chci pochválit! Patříš mezi lidi, kteří na sobě chtějí pracovat, tato mapa je pro tebe, budiž ti nápomocná při tvé cestě. Hodně štěstí! Marek Gerlich

Více

Už jste také stokrát začínali?

Už jste také stokrát začínali? Už jste také stokrát začínali? Jak se naučit angličtinu Video k této prezentaci se nalézá na: www.anglictina-bez-biflovani.cz/video-uz-jste-take-100-zacinali Věční začátečníci Již jste se pokusili několikrát

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Zábavná forma výuky angličtiny. Delivering quality early childhood learning programs for over ten years

Zábavná forma výuky angličtiny. Delivering quality early childhood learning programs for over ten years Zábavná forma výuky angličtiny Delivering quality early childhood learning programs for over ten years Ranné dětství je pro děti ten nejlepší čas naučit se anglicky. Pružnost mozku a kapacita mozku při

Více

OBSAH AHOJ, JSEM KUKI. Bav se se mnou První pomoc 02/03

OBSAH AHOJ, JSEM KUKI. Bav se se mnou První pomoc 02/03 jak mě používat OBSAH AHOJ, JSEM KUKI. 6 10 22 Bav se se mnou První pomoc 02/03 Děkuji ti, že ses rozhodl pro naši společnou cestu. Od teď ti budu dělat jen radost. Přečti si o mně vše důležité, ať víš,

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 ANIMA VIVA o. s. 1/14 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

Příloha 1: Dotazník předvýzkum

Příloha 1: Dotazník předvýzkum Příloha 1: Dotazník předvýzkum Dobrý den milý ţáku, milá ţákyně základní školy! Dotazník, který se ti dostává do rukou, se skládá ze tří částí. V části A a C si prosím pozorně přečti každou otázku a odpověz

Více

Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW

Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW Akademie zákaznické zkušenosti Nejlíp nám to šlape, když vám to klape. Koučovací model GROW Role kouče Každý kouč by se měl snažil odemknout potenciál ostatních. Model GROW přináší jednoduchý návod, jak

Více

Zpráva z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy

Zpráva z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy Zpráva z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy Škola Základní škola, Třída 6. A Předmět Angličtina Učitel Mgr. Dagmar Vážená paní učitelko, vážený pane

Více

Jméno a Příjmení. Třída. Škola

Jméno a Příjmení. Třída. Škola Studentský dotazník Vážení studenti, cílem tohoto průzkumu je zjistit váš postoj k matematice a k výukovému nástroji Khan Academy. Vaše názory a odpovědi pomohou dalším studentům a učitelům při zapojování

Více

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE?

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE? LINKED AKADEMIE Informace pro partnery PROČ LINKED AKADEMIE? LinkedIn je nejrychleji rostoucí profesní sociální síť Je efektivním nástrojem k k budování expertní značky hledání práce získávání nových klientů

Více

Zvláštní průzkum Eurobarometer 386. Evropané a jazyky

Zvláštní průzkum Eurobarometer 386. Evropané a jazyky Zvláštní průzkum Eurobarometer 386 Evropané a jazyky SHRNUTÍ Nejrozšířenějším mateřským jazykem mezi obyvateli EU je němčina (16 %), následuje italština a angličtina (obě 13 %), francouzština (12 %) a

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Vyzkoušej jazykové fitko! POMATURITNÍ STUDIUM. status studenta mezinárodní zkoušky skvělí lektoři

Vyzkoušej jazykové fitko! POMATURITNÍ STUDIUM. status studenta mezinárodní zkoušky skvělí lektoři Vyzkoušej jazykové fitko! POMATURITNÍ STUDIUM status studenta mezinárodní zkoušky skvělí lektoři Fandíme cizím jazykům Jednoleté pomaturitní studium jazyků angličtina, němčina nebo španělština Je studium

Více

JAZYKOVÁ ŠKOLA ECO Velké Meziříčí Mlýnská 6, Velké Meziříčí, tel. 602 325 108, www.eco-vyukajazyku.cz

JAZYKOVÁ ŠKOLA ECO Velké Meziříčí Mlýnská 6, Velké Meziříčí, tel. 602 325 108, www.eco-vyukajazyku.cz Vybírat si můžete ze široké nabídky různých typů kurzů: - intenzivní týdenní - víkendové - měsíční - celoprázdninové - individuální - nebo můžete využít některý z vypsaných kurzů viz. níže Proč letní kurzy?

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

Pracovní listy KVARTA

Pracovní listy KVARTA Pracovní listy KVARTA Autor:Mgr.MartinaMale ková Použitá literatura: HANSEN ECHOVÁ,Barbara.Nápadyprorozvojahodnoceníklí ovýchkompetencížák.vyd.praha:portál, 2009, 117 s. ISBN 978-807-3673-888. MEZERA,Antonín.Projaképovolánísehodím?:jaksivybratst

Více

Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy

Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy Po tom co dokončíte Váš Hledač záležitostí srdce, mužete se sem vrátit později a test si zopakovat, abyste viděli jak se změnili některé z Vašich odpovědí. Tohle může být skvělý způsob jak sledovat Váš

Více

ODVAHU! Knížka o přežití. Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice

ODVAHU! Knížka o přežití. Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice Dr. med. Claudia Croos-Müller ODVAHU! Knížka o přežití Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice 12 a ½ cvičení pro okamžitou pomoc pro získání klidu a odvahy V této knize najdeš následující cvičení:

Více

Angličtina pro děti. Kdy začít? Mama blogerka testuje hravé karty od Lingea

Angličtina pro děti. Kdy začít? Mama blogerka testuje hravé karty od Lingea Angličtina pro děti. Kdy začít? Mama blogerka testuje hravé karty od Lingea Mama live 21. září 2018 Jsou mu dva a ještě neumí ani slovo anglicky, nezanedbali jsme něco? Nebojte, ještě to stíháte Dříve

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude i zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (I. oddělení pí. uč. Lucie Špačková) a 2. stupně (II. oddělení pí. uč. Veronika

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

[2. TIM 3,10-17 BIBLE A PŘÍKLAD] 13. července 2008. Abychom mohli žít křesťanský život, potřebujeme Bibli a příklad lidí kolem

[2. TIM 3,10-17 BIBLE A PŘÍKLAD] 13. července 2008. Abychom mohli žít křesťanský život, potřebujeme Bibli a příklad lidí kolem 1) úvod a. hlavní myšlenka: b. Jak se nás to týká? Jak žít? - různá místa, co to znamená, žít jako křesťan, tam kde jsem? V zaměstnání /musím dělat všechno za ostatní, musím být vždycky poslední v práci

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Škola Testovací škola NÚOV, Praha Třída 3. A Předmět Francouzština Učitel pepa novák Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této

Více

Zajímá tě pohled na projekt Talnet z pohledu účastníka? Neváhej a přečti si rozhovor s Robertem Jonathanem Šimonem, věrným účastníkem Talnetu!

Zajímá tě pohled na projekt Talnet z pohledu účastníka? Neváhej a přečti si rozhovor s Robertem Jonathanem Šimonem, věrným účastníkem Talnetu! Zajímá tě pohled na projekt Talnet z pohledu účastníka? Neváhej a přečti si rozhovor s Robertem Jonathanem Šimonem, věrným účastníkem Talnetu! Robert Jonathan Šimon je studentem 1. ročníku Fakulty elektrotechnické

Více

Kategorie vytvořené na základě RVP a projektu Evaluace inf. gramotnosti žáků ZŠ.

Kategorie vytvořené na základě RVP a projektu Evaluace inf. gramotnosti žáků ZŠ. Specialista Profík Objevitel Průzkumník Začátečník Kategorie vytvořené na základě RVP a projektu Evaluace inf. gramotnosti žáků ZŠ. Dovednost řešit problémy žák teprve získává, zatím neumí řešit bez pomoci

Více

VÝSLEDKY. Zastoupení dle pohlaví. Zastoupení dle pohlaví v ročnících. Chlapec 71 Dívka 59 Neudáno 6

VÝSLEDKY. Zastoupení dle pohlaví. Zastoupení dle pohlaví v ročnících. Chlapec 71 Dívka 59 Neudáno 6 ÚVOD Při autoevaluaci hlavních oblastí působení školy, vymezených vyhláškou, na naší škole vycházíme i z názorů rodičů, žáků a zaměstnanců školy. Jejich pohled na provoz školy, její klima, výsledky i perspektivy

Více

JAZYKOVÉ KURZY PRO VEŘEJNOST

JAZYKOVÉ KURZY PRO VEŘEJNOST JAZYKOVÉ KURZY PRO VEŘEJNOST Využijte příležitosti vybrat si z nabídky více než 200 jazykových kurzů v 10 lokalitách a začněte studovat v blízkosti vašeho pracoviště nebo domova. Skupinové kurzy v letním

Více

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance)

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) 1. Emoce jsou velmi důležité. - Emoce působí na naše tělo a mohou vyvolat onemocnění. - Emoce působí na naši mysl a mohou způsobit, že

Více

Autorka: Barbora Nosálová VOLNÝ ČAS

Autorka: Barbora Nosálová VOLNÝ ČAS Autorka: Barbora Nosálová VOLNÝ ČAS Obsahový cíl: Dítě - mluví o svých volnočasových aktivitách (v souvislosti s časem co kdy a v souvislosti s emocemi baví mě, nerad) - rozumí, co kdo dělá ve svém volnu

Více

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků Veselé zoubky přednáška společnosti drogerie DM Davídek z 1.B se nám svěřil, jak se mu líbila přednáška o čištění zoubků. Ptala jsem se ho, jestli se mu akce líbila.

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Škola Základní škola, Datum 12. 2011 Vážené paní ředitelky, páni ředitelé a pedagogičtí

Více

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE

JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE JAK VYPLNIT PŘIHLÁŠKU KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE Střední odborná škola veterinární, mechanizační a zahradnická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Rudolfovská 9, České Budějovice, 37 6 09

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

Učitel techniky a praktických činností je...

Učitel techniky a praktických činností je... Učitel techniky a praktických činností je... Průvodce, který budoucí uchazeče o studium seznámí s prestižním povoláním aneb Budujeme školu hrou. Úkolem učitele techniky a praktických činností je pracovat

Více

PRODUKTIVNÍ. za 30 dní! Návod, jak se navždy zbavit prokrastinace a okamžitě získat 3 hodiny času navíc... ZA OKAMŽIK ZAČÍNÁME!

PRODUKTIVNÍ. za 30 dní! Návod, jak se navždy zbavit prokrastinace a okamžitě získat 3 hodiny času navíc... ZA OKAMŽIK ZAČÍNÁME! PRODUKTIVNÍ za 30 dní! Návod, jak se navždy zbavit prokrastinace a okamžitě získat 3 hodiny času navíc... ZA OKAMŽIK ZAČÍNÁME! Dnes se naučíte Slibuji, že během následujících 120 minut se naučíte, jak

Více

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy)

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy) SPOLU Olomouc SPOLU Olomouc, z. s. I Středisko podpory integrace Dolní náměstí 38, 779 00 Olomouc Tel: 585 237 194, e-mail: arp@spoluolomouc.cz, web: www.spoluolomouc.cz PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

Potrestat nebo nepotrestat

Potrestat nebo nepotrestat 3 Potrestat nebo nepotrestat Náš třetí seminář ještě nezačal. Lidé byli pořád seskupeni do malých hloučků a hluboce zabraní do konverzace. Zaslechla jsem útržky vět. Za to, co řekla, má měsíc domácího

Více

Jak jsem učila peer mediátory z českých škol HANA KROUPOVÁ MEDIÁTORKA A LEKTORKA

Jak jsem učila peer mediátory z českých škol HANA KROUPOVÁ MEDIÁTORKA A LEKTORKA Jak jsem učila peer mediátory z českých škol HANA KROUPOVÁ MEDIÁTORKA A LEKTORKA Proč by vás měla mediace ve školách zajímat? o do školy jsme chodili (chodíme, budeme chodit) všichni o je to místo, kde

Více

Hodnocení kurzu e-lka

Hodnocení kurzu e-lka Hezký den, děkujeme za čas, který strávíte vyplněním následujícího dotazníku. Vyplňování by vám nemělo zabrat více než 30 minut. Vaše odpovědi jsou pro nás velmi cenné a pomohou nám nejen vylepšit kurz

Více

fb.com/klubrmosty

fb.com/klubrmosty fb.com/klubrmosty www.r-mosty.cz Vítej v Klubu R-Mosty! Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ve věku 10-21 let Možná tu jsi poprvé. Je-li ti mezi 10 a 21 lety, tak tohle všechno už teď tady můžeš získat!

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU 1. Dotazník vyhotovilo přesně 21 žen, konkrétně: Báří Máří Skippy Madla Hudla Dvořka Ryba Lucka Jana Terka Efka PetraP Míša Lenka Majka Markéta Věra Romča Mirka Barka Evža 2. otázka:

Více

matematika český jazyk chování cizí jazyk AJ NJ jiný (který)

matematika český jazyk chování cizí jazyk AJ NJ jiný (který) Příloha č. 1 Dotazník Tato verze dotazníku byla určena pro chlapce. Verze pro děvčata má zaměněná jména a komiksový obrázek, který je na konci této přílohy. Ahoj, tento dotazník je část mé práce, ve které

Více

Výchovné a vzdělávací postupy vedoucí k utváření klíčových kompetencí:

Výchovné a vzdělávací postupy vedoucí k utváření klíčových kompetencí: Volitelný předmět KONVERZACE AJ Obecná charakteristika vyučovacího předmětu: Charakteristika vyučovacího předmětu: Vyučovací předmět Konverzace v anglickém jazyce vychází ze vzdělávacího oboru Cizí jazyk

Více

školní léta?... užít si zábavu a najít nové kamarády?... nebo vás nepřijali na vysokou školu?

školní léta?... užít si zábavu a najít nové kamarády?... nebo vás nepřijali na vysokou školu? Chcete si prodloužit školní léta?... užít si zábavu a najít nové kamarády?... nebo vás nepřijali na vysokou školu? pomaturitní studium 2010/2011 Studium je [KU:L] anglický jazyk Přípravné kurzy na VŠ Nultý

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (paní učitelky Lucie Špačková a Magdaléna Pecháčková) a 2. stupně (paní učitelky

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Škola Gymnázium Třída 6. Předmět Angličtina Učitel Petr Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této zprávě s výsledky se dozvíte, které

Více

Jazyková škola ETC nabízí Jazykové kurzy pro učitele s pedagogickou a odbornou kvalifikací jinou než daný cizí jazyk v rámci programu Dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků Angličtina Němčina Francouzština

Více

Jiří Janda. Keep Calm and Speak! Větná stavba 1: Čas přítomný

Jiří Janda. Keep Calm and Speak! Větná stavba 1: Čas přítomný Jiří Janda Keep Calm and Speak! Větná stavba 1: Čas přítomný Mojí bezvadné manželce Lucii, kamarádům Michalu Černému a Janu Šidlákovi za podporu a inspiraci a všem mým skvělým studentům. Copyright Jiří

Více

Další cizí jazyk. Ruský jazyk. Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941 Školní vzdělávací program. Oblast. Předmět. 7. 9.

Další cizí jazyk. Ruský jazyk. Základní škola a Mateřská škola Havlíčkův Brod, Wolkerova 2941 Školní vzdělávací program. Oblast. Předmět. 7. 9. Oblast Předmět Období Časová dotace Místo realizace Charakteristika předmětu Průřezová témata Další cizí jazyk Ruský jazyk 7. 9. ročník 2 hodiny týdně třídy, jazykové učebny, počítačová učebna dělení žáků

Více

LÉČENÍ VNITŘNÍHO DÍTĚTE V POHODLÍ DOMOVA Monika Nisznanská

LÉČENÍ VNITŘNÍHO DÍTĚTE V POHODLÍ DOMOVA Monika Nisznanská 2 Vy už nemusíte Moje emocionální zranění z dětství mě před mnoha lety žití v nevědomí dohnala do velmi vážné psychické situace, ze které mi pomohla až pomoc zvenčí. Díky jednomu velmi intenzivnímu zážitku,

Více

Seznam projektů nadačního fondu SRDCE NA DLANI 2018

Seznam projektů nadačního fondu SRDCE NA DLANI 2018 Seznam projektů nadačního fondu SRDCE NA DLANI 2018 Jaké projekty nadační fond Srdce na dlani pro děti z dětských domovů organizuje? Motivační program Stipendium Prázdninové praxe Pedagogicko psychologická

Více