OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROGRAM 1.3 ŠKOLICÍ STŘEDISKA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROGRAM 1.3 ŠKOLICÍ STŘEDISKA"

Transkript

1 OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROGRAM 1.3 ŠKOLICÍ STŘEDISKA SOUHRN Rozsah souhrnu maximálně na dvě stránky v členění dle konkrétních bodů. Popis jednotlivých bodů jednou nebo dvěma větami. 1 POPIS SPOLEČNOSTI/PODNIKATELE A STRUKTURA ŘÍZENÍ 1.1 Přehled majitelů společnosti a jejich vlastnické podíly 1.2 Historický vývoj společnosti/podnikatele 1.3 Vize a strategický plán rozvoje společnosti/podnikatele do budoucna: Způsob dosažení tohoto cíle, business plán společnosti/podnikatele. 1.4 Vnitřní prostředí společnosti/podnikatele: Stručné profily členů managementu společnosti, popis změn v řízení společnosti včetně jejich příčin za uplynulé čtyři roky, organizační struktura a kultura, systémy řízení včetně popisu řízení lidských zdrojů, zaměstnanci a jejich struktura, systém vzdělávání (identifikace rozvojových aktivit, způsob jejich zajišťování, finanční částky vynakládané na vzdělávání, způsob vyhodnocování přínosů vzdělávání). 1.5 Externí prostředí společnosti/podnikatele: Popis trhu, odhad vašeho podílu na tomto trhu, hlavní skupiny vašich produktů, analýza možné substituce vašich produktů, významní zákazníci, dodavatelé, konkurence, analýza externích faktorů, které by mohly mít dopad či významný vliv na vaší společnost (změna legislativy, vývoj měnového kurzu, míra inflace). 2 VYMEZENÍ A POPIS PROBLÉMU/POTŘEBY 2.1 Analýza klíčových problémů/potřeb ovlivňující charakter rozvoje lidských zdrojů v podniku/regionu/ oblasti/lokalitě Vyvození z toho vyplývající potřeby pro zajištění infrastruktury pro rozvoj lidských zdrojů či zvýšení kapacity již stávajícího zařízení, jejich vybavení novými nebo dalšími školicími pomůckami/programy. 2.2 Rozbor situace v oblasti infrastruktury pro RLZ v podniku nebo regionu/oblasti/ lokalitě V případě výstavby či rekonstrukce školicího zařízení, které bude sloužit především danému podnikatelskému subjektu: Analýza současné situace vzdělávacích možností pracovníků daného podniku (kapacita současného zařízení, v případě neexistence vlastního zařízení stručný popis způsobu zajišťování školení v cizích školicích zařízeních, Strana 1 (celkem 6)

2 popřípadě popis jiného způsobu, včetně vynakládaných finančních prostředků) a předpoklad vývoje nároků na vzdělávání zaměstnanců provázanost na strategii a systémy řízení společnosti/podnikatele V případě výstavby či rekonstrukce školicího zařízení, které bude mít oborový charakter, tj. bude sloužit více podnikatelským subjektům Poptávka po programech školicího zařízení, které je předmětem projektu: Analýza informací o poptávce po školicím zařízení v regionu/oblasti/lokalitě (o jaké typy školení je zájem, jakým způsobem byly identifikovány, pro jaký počet osob, pro jaké cílové skupiny, v jakém rozsahu, způsobu a za jaké ceny). Nabídka školicích zařízení: Seznam veškerých dalších zařízení v regionu/oblasti/lokalitě, jejichž činností by provoz školicího střediska mohl být dotčen a jejich charakteristika. Analýza dostupnosti a vhodnosti školicích zařízení. Nabídka dostupných školicích zařízení musí být analyzována z pohledu: celkového počtu, celkové kapacity, typu, nabízených výcvikových či rozvojových programů, umístění, dostupnosti a cen. 2.3 Vyhodnocení nabídky a poptávky po školicích možnostech: Krátké shrnutí a vytvoření přehledu o celkové nabídce a poptávce školení a vzdělávání pracovníků podniků v příslušném regionu/oblasti/lokalitě nebo v podniku z hlediska skutečných potřeb. 2.4 Možná řešení problému/potřeby: Posouzení problému/potřeby a určení všech možných způsobů, jak přispět ke zlepšení současné situace v návaznosti na požadavky žadatele včetně identifikace potřebných zdrojů. Stručná SWOT analýza jednotlivých způsobů řešení. 2.5 Výběr a zdůvodnění navrhovaného řešení: Analýza silných a slabých stránek, očekávaný přínos z realizace projektu z hlediska měřitelných ukazatelů (jejich definice a způsob stanovení). 3 POPIS PROJEKTU 3.1 Stručný popis projektu: Stručný popis charakteru projektu s uvedením klíčových aktivit projektu, lokalizace projektu, plánu potřebných zdrojů a časového harmonogramu. 3.2 Podniknuté aktivity: Popis kroků, které byly podniknuty pro realizaci projektu, údaje o kontaktních osobách zodpovědných za realizaci projektu, seznam vypracované dokumentace s uvedením autora. 3.3 Účastníci projektu: Seznam organizací, které se projektu účastní s uvedením jejich důvodů, přínosu. Stručný popis zkušeností žadatele a všech dalších účastníků na podobných projektech a v oblasti rozvoje lidských zdrojů. 3.4 Záměr projektu: Podrobný popis a zdůvodnění řešení projektu - jak vytvoření zázemí pro výcvik a rozvoj zaměstnanců napomůže rozvoji společnosti/podnikatele, plánovaná kapacita, vytíženost, způsob financování provozu zařízení včetně popisu případných Strana 2 (celkem 6)

3 vedlejších cílů či dalších přínosných výstupů, které mohou být realizovány jako vedlejší výsledek projektu. 3.5 Plán školení na první rok po ukončení projektu s výhledem na následující dva roky: Jakým způsobem bude školení zajištěno, pro koho cílové skupiny zaměstnanců, stručný obsah rozvojových aktivit, jakým způsobem bude výcvik či rozvoj zaměstnanců monitorován, na základě jakých ukazatelů identifikován, měřen a vyhodnocován. 4 CHARAKTERISTIKA LOKALITY A CHARAKTERISTIKA OBJEKTŮ 4.1 Charakteristika pozemku/území: Popis umístění pozemku/území a jeho hranic, historie pozemku, jeho dosavadní využití. 4.2 Vlastnictví pozemků: Přehled vlastníků pozemků včetně posouzení veškerých důležitých právních záležitostí, jako jsou např. nájmy a veškerá práva týkající se pozemků, přístup na pozemky, smlouvy, pronájmy, atd. 4.3 Majetkoprávní vztahy související s projektem: historie, současný stav a budoucí stav 4.4 Charakteristika objektu zahrnující informace v následujícím členění: průvodní a technická zpráva s výkresy: situace orientační, situace napojení sítí, situace podrobná, vnitřní instalace, půdorys přízemí, půdorys 1 NP popř. dalších, svislé řezy, pohledy /jižní, severní, východní a západní popis a předmět projektové studie + popis ostatních objektů stavby zajišťující její funkci: přípojka NN, přípojka pitné vody + řad PVC a jaký průměr, přípojka plynu STL, kanalizace splašková, parkoviště, chodníky, bezbariérová komunikace, jímka na vyvážení popř. ČOV, kanalizace, vodoměrná šachta, hydrant DN a jeho označení, oplocení, vsakovací jímka a lapač ropných látek /pokud bude potřeba architektonické a konstrukční řešení provoz k jakému účelu bude budova sloužit, popis činností hygienická část: počet pracovníků, vybavení detailní přehled včetně finančních nákladů, způsob zásobování vodou, způsob odkanalizování, způsob odvětrání, osvětlení, vytápění, povrchové úpravy /obklady, podlahy, popř. hala, inženýrské sítě /IS popis, jak budou provedeny, komunikace a oplocení V případě, kdy žadatel má již k dispozici projektovou dokumentaci a technickou zprávu k projektu, překládá tyto dokumenty spolu se žádostí o podporu. Součástí těchto dokumentů bude i předložení Výkaz výměr. V případě, kdy žadatel má k dispozici územní rozhodnutí popřípadě stavební povolení s nabytím právní moci předloží ho spolu se žádostí o podporu. 5 VLIV PROJEKTU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ: Strana 3 (celkem 6)

4 5.1 Vyhodnocení vlivu projektu na životní prostředí: Popis příznivých nebo nepříznivých vlivů, které v lokalitě vzniknou v souvislosti s realizací projektu na životní prostředí (musí být vyhodnoceno období výstavby i provozu školicího zařízení, musí být zhodnoceny krátkodobé i dlouhodobé dopady na životní prostředí a stav porovnán se současnou situací). 5.2 Opatření, která budou z hlediska ochrany životního prostředí přijata: Popis opatření, která je nutno realizovat, aby bylo zabráněno nepříznivým vlivům na životní prostředí v době realizace projektu Popis opatření, která je nutno realizovat, aby bylo zabráněno nepříznivým vlivům na životní prostředí v době provozu vybudovaného školicího zařízení (preventivní opatření proti negativním jevům na životní prostředí). 6 POPIS TECHNICKÉHO ŘEŠENÍ PROJEKTU Popis prací souvisejících s výstavbou či rekonstrukcí a zařízením objektů v této struktuře: 6.1 Přípravné práce: zvláštní zemní práce, demolice, odvodnění území, napojení na inženýrské sítě, výstavba místních a účelových komunikací a zpevněných ploch včetně chodníků, veřejného osvětlení, oplocení. 6.2 Stavební práce: Popis stavebních prací, organizace výstavby/rekonstrukce, rozdělení odpovědnosti za výstavbu/rekonstrukci, koordinace výstavby/rekonstrukce, uvedení odpovědných osob. 6.3 Vybavení školicího zařízení: bude zahrnovat následující: Školicí pomůcky/programy: Analýzu dostupných školicích pomůcek/programů na trhu stručný popis silných a slabých stránek, porovnání vybraných školicích pomůcek/programů s obdobnými konkrétní výčet, které jsou na trhu porovnání bude zahrnovat kalkulaci pořizovacích nákladů, zdůvodnění pořízení vybraných školicích pomůcek/programů včetně jejich návaznosti, přínosu pro plánované rozvojové aktivity. Zařízení školicího střediska: Popis vybavení střediska včetně detailního položkového rozpočtu. 7 ČASOVÝ HARMONOGRAM REALIZACE PROJEKTU 7.1 Etapy realizace projektu: Popis etap realizace projektu do podrobností, které umožní odhadnout celkové náklady. 7.2 Časový plán realizace projektu: Práce, specifikované v předcházející části musí být naplánovány a určeno datum zahájení jednotlivých činností, trvání jednotlivých činností, datum ukončení jednotlivých činností. Zobrazení v diagramu. 8 MANAGEMENT PROJEKTU Strana 4 (celkem 6)

5 8.1 Management jednotlivých prací dle etap: Určení osob, které budou odpovídat za vedení celého projektu i jednotlivých etap včetně popisu jejich odbornosti, zkušenosti s obdobnými projekty apod. 8.2 Monitoring projektu: Popis zajištění, způsobu získávání a poskytování monitorovacích údajů včetně určení odpovědné osoby. 9 KALKULACE REALIZACE PROJEKTU (rozbor nákladů včetně jejich přehledu v tabulkách) 9.1 Náklady na realizaci projektu včetně způsobu jejich stanovení a zdůvodnění potřeby Náklady na projektovou dokumentaci a přípravu projektu Náklady na úplatné nabytí pozemků či nemovitostí Náklady na přípravu území Náklady na výstavbu či rekonstrukci školicího zařízení Náklady na vybavení školicího zařízení včetně popisu plánovaného vybavení Náklady na pořízení školicích programů a školicích pomůcek Mzdy: Mzdy expertů pracujících na projektu jako jsou architekti, stavební inženýři, manager projektu (pokud je smluvně vázán), rozpočtáři, projektanti Dodatečný průzkum a příprava dokumentace: veškeré požadované dodatečné práce pro účely plánování a stavební dozor, skladování apod., náklady na všechny dodatečné dokumenty, které je ještě nutno zajistit Další náklady dle charakteru projektu 9.2 Výše požadované dotace na projekt: včetně výše požadované dotace na 1 m3 obestavěného prostoru stanovené dle metodiky výpočtu ve výběrových kritérií 9.3 Rozpis etap v členění umožňující případné dílčí čerpání finančních prostředků podpory po ukončení etapy 9.4 Předpokládané výnosy 10 FINANCOVÁNÍ PROJEKTU 10.1 Plán potřebných zdrojů k realizaci projektu Zdroje financování: Žadatel musí uvést jasným a přehledným způsobem veškeré zdroje financování projektu (vlastní zdroje, příspěvky z rozpočtu místního orgánu, fondy státního rozpočtu/ministerstev, všechny další zdroje příjmu). Finanční plán musí pokrýt celé období, během kterého bude projekt vyžadovat financování Popis způsobu financování projektu žadatelem či podnikatelskými subjekty působícími ve sdružení právnických osob. 11 FINANČNÍ SITUACE ŽADATELE: 11.1 Zhodnocení finanční stability žadatele s ohledem na celkovou zadluženost projektu. Doložení, že požadovaná částka může být financována z rozpočtu žadatele, příp. Strana 5 (celkem 6)

6 podnikatelských subjektů působících ve sdružení právnických osob, a že je již zahrnuta do rozpočtu nebo bude vydáno rozhodnutí na financování tohoto projektu Finanční analýza projektu včetně provedené citlivostní analýzy NPV, IRR, Doba návratnosti plán výkazu zisků a ztrát společnosti analýza cash flow společnosti pro první rok stanovena po měsících bilance výhled předpokládaný vývoj provozních nákladů souvisejících s projektem nejméně na 3 roky od ukončení realizace projektu vyhodnocení rizikových faktorů předkládaného projektu určení jejich významnosti, popis opatření, které lze pro jejich snížení přijmout, apod. Všechny předkládané finanční analýzy budou stanoveny na dobu nejméně čtyř následujících let (vyjma bodu provozních nákladů) a budou obsahovat vstupní údaje a způsob jejich výpočtu. 12 VYHODNOCENÍ PROJEKTU 12.1 Zhodnocení možných rizik projektu: Určení klíčových předpokladů a vyhodnocení následných scénářů v případě, že by se tyto předpoklady neuskutečnily Zhodnocení přínosu projektu: Definice ukazatelů přínosu včetně způsobu a metodiky jejich stanovení Závěry, doporučení: Shrnutí všech silných a slabých stránek projektu a vyvození jasných závěrů, způsobu řízení a sledování odchylek od plánu, eliminace možných rizik, a podobně. Strana 6 (celkem 6)

Záměr projektu (Osnova studie proveditelnosti)

Záměr projektu (Osnova studie proveditelnosti) Záměr projektu (Osnova studie proveditelnosti) A) Stručný souhrn obsahu projektu 1) Identifikace žadatele 2) Název projektu, odborné zaměření a jeho stručný popis, vč. souhrnu výstupů projektu (uvést hodnoty

Více

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů V rámci tohoto dokumentu se předpokládá využití informací a dat, zjištěných v rámci projektu Vyhledávání vhodných firem pro klastry

Více

DOPORUČENÁ STRUKTURA STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROGRAM PROSPERITA

DOPORUČENÁ STRUKTURA STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROGRAM PROSPERITA DOPORUČENÁ STRUKTURA STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROGRAM PROSPERITA 1. Rekapitulace výsledků studie 1.1 Stručný popis projektu 1.2 Stručný souhrn výstupů s ohledem na předkládaný projekt (k datu ukončení

Více

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. Dokumentace obsahuje části:

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. Dokumentace obsahuje části: Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A B C D E Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb.

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační výkresy D

Více

Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006,. o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb.

Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006,. o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb. Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006., o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A

Více

Sběrný dvůr - Velký Karlov

Sběrný dvůr - Velký Karlov Ing. Vladislav Škarek, projekční kancelář, Komenského 242, Šanov Sběrný dvůr - A Průvodní zpráva Dokumentace pro výběr dodavatele Investor: Vypracoval: Obec 68, 671 28 Jaroslavice IČ: 00637076 Ing. Vladislav

Více

pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy

pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy Identifikační údaje Místo: Pořizovatel: pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy Obecní úřad Přišimasy, (na základě spolupráce s osobou splňující kvalifikační předpoklady pro výkon územně plánovací

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření 1. Název projektu. 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu záměru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1.

Více

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ...

Formuláře žádostí Programu 122D21 REGENERACE A PODNIKATELSKÉ VYUŽITÍ BROWNFIELDŮ A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST. Jméno.. IČ DIČ... A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČ DIČ.... Statutární zástupce Titul, jméno, příjmení, funkce:. Telefon:... E-mail: Kontaktní osoba Titul, jméno, příjmení, funkce:.. Telefon:.. E-mail:....

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření Osnova projektu pro podopatření 1.3.3. 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte, stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 53 PŘÍLOHA Č. 4D OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI pro

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ podle ustanovení 86 ve spojení s 80

Více

OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ. stavby terénních úprav zařízení. Věc:

OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ. stavby terénních úprav zařízení. Věc: Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:. Městský úřad Lipník nad Bečvou stavební úřad Ulice: náměstí T.G.Masaryka 89 (sídlo Bratrská 358-zámek) PSČ, obec: 751 31 Lipník nad

Více

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU Zakázka číslo: 2010-01981-Zr A. Průvodní zpráva PROJEKT SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU Bytový dům 250 01 Zpracováno v období: březen 2010 Zpracoval: Ing. Petr Zrník Zodpovědný projektant: Ing.

Více

TECHNOLOGICKÁ CENTRA A ELEKTRONICKÉ SPISOVÉ SLUŽBY V ÚZEMÍ Verze příručky 1.0

TECHNOLOGICKÁ CENTRA A ELEKTRONICKÉ SPISOVÉ SLUŽBY V ÚZEMÍ Verze příručky 1.0 Příručka pro žadatele a příjemce finanční podpory v rámci Integrovaného operačního programu pro prioritní osu 2, oblast intervence 2.1 Výzva číslo 04 kontinuální TECHNOLOGICKÁ CENTRA A ELEKTRONICKÉ SPISOVÉ

Více

Příloha 1 Závazných pravidel programu 122D21 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů FORMULÁŘE ŽÁDOSTÍ PROGRAMU 122D21 A.

Příloha 1 Závazných pravidel programu 122D21 Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů FORMULÁŘE ŽÁDOSTÍ PROGRAMU 122D21 A. A. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČ DIČ.... Statutární zástupce Titul, jméno, příjmení, funkce:. Telefon:... E-mail: Kontaktní osoba Titul, jméno, příjmení, funkce:.. Telefon:.. E-mail:....

Více

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ

Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ Mateřská škola Dukelská DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ A - Průvodní zpráva Průvodní zpráva, Mateřská škola Dukelská 1 OBSAH: dle vyhlášky č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb příloha 1 Průvodní zpráva...

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: 1. Identifikace stavby 2. Stavební pozemek 3. Provedené průzkumy 4. Požadavky dotčených orgánů 5. Splnění obecných požadavků na výstavbu 6. Splnění podmínek územního plánování

Více

VÝSTAVBA SPORTOVNÍ HALY U ZŠ ČERNOŠICE

VÝSTAVBA SPORTOVNÍ HALY U ZŠ ČERNOŠICE VÝSTAVBA SPORTOVNÍ HALY U ZŠ ČERNOŠICE A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Razítko a podpis (firemní,autorizační): 1/8 Obsah: A.1 Identifikační údaje... 3 A.1.1 Údaje o stavbě... 3 A.1.2 Údaje o žadateli... 3 A.1.3 Údaje

Více

INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ

INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ Akce : INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ NA FARÁCH, NOVÝ HRÁDEK Investor : MĚSTYS NOVÝ HRÁDEK, Náměstí 28, 549 22 NOVÝ HRÁDEK Stupeň : Dokumentace k provedení stavby Číslo zak.: 4571 A. PRŮVODNÍ

Více

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA)

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) verze 2.00 Evidence změn 2.01 2.02 2.03 2.04 2.05 5.9.2007 2.00 2 9

Více

PŘÍLOHA 4: OBSAH SPECIFIKACE PROJEKTOVÉ FIŠE

PŘÍLOHA 4: OBSAH SPECIFIKACE PROJEKTOVÉ FIŠE PŘÍLOHA 4: OBSAH SPECIFIKACE PROJEKTOVÉ FIŠE Projektová fiše je souhrnnou informací o projektu, která slouží jako první vstupní informace k rozhodování o předběžném výběru projektu k realizaci a jeho spolufinancování

Více

NÁVRH ZMĚNY PRVKSK PRO MĚSTO BYSTŘICE A OSADY MOKRÁ LHOTA, BOŽKOVICE, LÍŠNO A NESVAČILY BYSTŘICE. červenec 2019

NÁVRH ZMĚNY PRVKSK PRO MĚSTO BYSTŘICE A OSADY MOKRÁ LHOTA, BOŽKOVICE, LÍŠNO A NESVAČILY BYSTŘICE. červenec 2019 NÁVRH ZMĚNY PRVKSK PRO MĚSTO BYSTŘICE A OSADY MOKRÁ LHOTA, BOŽKOVICE, LÍŠNO A NESVAČILY BYSTŘICE červenec 2019 Vodohospodářský rozvoj a výstavba akciová společnost Nábřežní 4, Praha 5, 150 56 VODOHOSPODÁŘSKÝ

Více

NEDOSTATKY V OBSAHU DOKUMENTACÍ ZPRACOVANÉ AUTORIZOVANÝMI OSOBAMI PRO POTŘEBY ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ

NEDOSTATKY V OBSAHU DOKUMENTACÍ ZPRACOVANÉ AUTORIZOVANÝMI OSOBAMI PRO POTŘEBY ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ NEDOSTATKY V OBSAHU DOKUMENTACÍ ZPRACOVANÉ AUTORIZOVANÝMI OSOBAMI PRO POTŘEBY ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ 158 SZ Vybrané činnosti ve výstavbě Vybrané činnosti ve výstavbě (1) Vybrané činnosti, jejichž výsledek ovlivňuje

Více

OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU (PZ)

OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU (PZ) Příloha č. 4 OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU (PZ) 1 Identifikační údaje žadatele o podporu 1.1 Obchodní jméno, sídlo, IČ/DIČ 1.2 Jméno a příjmení osoby statutárního zástupce žadatele/osoby oprávněné jednat

Více

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP Moravskoslezský kraj POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS 28.6.2006 Strana 1 z 5 ZÁVAZNÁ OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI (SP) TITULNÍ

Více

Osnova projektu. Investiční záměr b): 1. skupina realizace strategie předkladatel projektu

Osnova projektu. Investiční záměr b): 1. skupina realizace strategie předkladatel projektu Investiční záměr b): 1. skupina realizace strategie předkladatel projektu 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu uveďte, stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu ke Strategii

Více

K obci 47, Praha - Lipence. Adresa sídla: Na Baště Sv. Jiří 258/7, Praha 6 b) Jméno a příjmení hlavního projektanta:

K obci 47, Praha - Lipence. Adresa sídla: Na Baště Sv. Jiří 258/7, Praha 6 b) Jméno a příjmení hlavního projektanta: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1. Identifikační údaje A.1.1. Údaje o stavbě a) Název stavby: Přístavba základní školy v Praze - Lipencích b) Místo stavby: c) Předmět projektové dokumentace: Černošická 168/12, 155

Více

Těrlicko parc.č. 983/1,13, 1115/1,2 k.ú. Horní Těrlicko. Obec Těrlicko Májová 474/ Těrlicko IČ:

Těrlicko parc.č. 983/1,13, 1115/1,2 k.ú. Horní Těrlicko. Obec Těrlicko Májová 474/ Těrlicko IČ: Zak. č. 176/13/14 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název stavby: Modernizace a revitalizace víceúčelového hřiště Místo stavby: Investor: Zhotovitel projektových prací: Těrlicko

Více

Podnikatelský záměr. = Podnikatelský plán = business pla

Podnikatelský záměr. = Podnikatelský plán = business pla Podnikatelský záměr = Podnikatelský plán = business pla Základní části realizační resumé zpracovává se na závěr, rozsah 2-3 stránky charakteristiku firmy a jejích cílů organizační řízení a manažerský tým

Více

SMĚRNICE č. 3 / 2018

SMĚRNICE č. 3 / 2018 STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA SMĚRNICE č. 3 / 2018 pro zpracování investičního záměru v procesu investiční výstavby statutárního města Ostravy Ostrava, říjen 2018 Zpracoval odbor investiční Magistrátu města

Více

Program ŠKOLICÍ STŘEDISKA Výběrová kritéria

Program ŠKOLICÍ STŘEDISKA Výběrová kritéria Program ŠKOLICÍ STŘEDISKA 1. Kritéria typu ano/ne, jejichž nesplnění znamená vyřazení projektu: Hodnotí: projektový manažer Projekt je realizován v rámci stanoveného odvětvového vymezení ano ne Ve vztahu

Více

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU

A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU A.1. PŘEDBĚŽNÁ ŽÁDOST PROJEKTU ŽADATEL Jméno.. Adresa. IČO DIČ.... Statutární zástupce Telefon:. Fax:. E-mail: Kontaktní osoba Telefon:. Fax:. E-mail: PŘEDMĚT ŽÁDOSTI Název Projektu Výměra BF Cena obvyklá

Více

PŘÍLOHA Č. 6 POVINNÁ OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI

PŘÍLOHA Č. 6 POVINNÁ OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍLOHA Č. 6 POVINNÁ OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI Výzva ITI programu podpory Spolupráce - Klastry Podporovaná aktivita 3.1c) Internacionalizace 1. Stručný popis projektu - Název projektu, - Název klastru,

Více

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU DDM MOZAIKA V ŽELEZNÉM BRODĚ na st.p.č. 708 v k.ú. Železný Brod A PRŮVODNÍ ZPRÁVA

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU DDM MOZAIKA V ŽELEZNÉM BRODĚ na st.p.č. 708 v k.ú. Železný Brod A PRŮVODNÍ ZPRÁVA SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU DDM MOZAIKA V ŽELEZNÉM BRODĚ na st.p.č. 708 v k.ú. A PRŮVODNÍ ZPRÁVA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A PROVEDENÍ STAVBY Investor: Město Náměstí 3. května

Více

ODŮVODNĚNÍ Změny č.2 územního plánu sídelního útvaru Buzice

ODŮVODNĚNÍ Změny č.2 územního plánu sídelního útvaru Buzice ODŮVODNĚNÍ Změny č.2 územního plánu sídelního útvaru Buzice Vypracoval: Hexaplan International s.r.o. Šámalova 72 615 00 Brno Datum: březen 2009 Odůvodnění Změny č. 2 ÚpnSÚ Buzice - obsah textové části

Více

ZÁZEMÍ PRO SPORT A VOLNÝ ČAS PROJEKT

ZÁZEMÍ PRO SPORT A VOLNÝ ČAS PROJEKT PROJEKT 0 Úvodní údaje Identifikační údaje stavby: Identifikační údaje stavebníka: Městská část Praha 12 Identifikační údaje zpracovatele dokumentace: IN.SPIRA GROUP, s.r.o. Šejbalové 894, Praha 5 Barrandov,

Více

NÁVRH ZMĚNY PRVKSK PRO MĚSTO BYSTŘICE A OSADY MOKRÁ LHOTA, BOŽKOVICE, LÍŠNO A NESVAČILY LÍŠNO. červenec 2019

NÁVRH ZMĚNY PRVKSK PRO MĚSTO BYSTŘICE A OSADY MOKRÁ LHOTA, BOŽKOVICE, LÍŠNO A NESVAČILY LÍŠNO. červenec 2019 NÁVRH ZMĚNY PRVKSK PRO MĚSTO BYSTŘICE A OSADY MOKRÁ LHOTA, BOŽKOVICE, LÍŠNO A NESVAČILY LÍŠNO červenec 2019 Vodohospodářský rozvoj a výstavba akciová společnost Nábřežní 4, Praha 5, 150 56 VODOHOSPODÁŘSKÝ

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 3.2 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 4 PŘÍLOHA Č. 2 OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI PLATNOST OD 17. 9. 2015 Strana 1 z

Více

BI-TIS Případová studie

BI-TIS Případová studie Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti BI-TIS Případová Cvičení č. 2 Ing. Pavel Náplava naplava@fel.cvut.cz Katedra softwarového inženýrství, ČVUT FIT, 18102 Centrum znalostního

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní čísla pozemků),

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní čísla pozemků), A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby, ŠPEJCHAR Ražice čp. 60 Sanace nesaturované zóny objektů a venkovních ploch b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální

Více

SPORTOVNĚ RELAXAČNÍ CENTRUM MLADÁ VOŽICE. Průvodní zpráva

SPORTOVNĚ RELAXAČNÍ CENTRUM MLADÁ VOŽICE. Průvodní zpráva Název stavby: SPORTOVNĚ RELAXAČNÍ CENTRUM MLADÁ VOŽICE Místo stavby: Mladá Vožice, Jihočeský kraj Zastavěné pozemky: Katastrální území Mladá Vožice Parc.č. 859/4, 859/9, 859/21, 859/23, 1068/2,859/76 Okres

Více

Program podpory Prioritní osy 2. Nemovitosti

Program podpory Prioritní osy 2. Nemovitosti Program podpory Prioritní osy 2 Nemovitosti Nemovitosti - Cíl programu rekonstrukce a revitalizace zanedbaných a technicky nevyhovujících prostor pro podnikání v podporovaných odvětvích CZ NACE (aktivita

Více

A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A.1.1 Údaje o stavbě a) Název stavby: Moravské Bránice, Pod Starýma Dešťová kanalizace b) Místo stavby: k.ú Moravské B

A.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE A.1.1 Údaje o stavbě a) Název stavby: Moravské Bránice, Pod Starýma Dešťová kanalizace b) Místo stavby: k.ú Moravské B OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY A.1/ Identifikační údaje stavby:... 1 A.2/ Seznam vstupních podkladů... 3 A.3/ Údaje o území... 3 A.4/ Údaje o stavbě... 5 A.5/ Členění stavby na objekty a technická a technologická

Více

Doporučený rozsah a obsah výkonových fází k honorářovému řádu

Doporučený rozsah a obsah výkonových fází k honorářovému řádu Doporučený rozsah a obsah výkonových fází k honorářovému řádu VF1 Příprava projektu Předmětem fáze je prověřit investiční záměr, stanovit předběžné požadavky na potřebné vstupní informace a objasnit náležitosti

Více

Oprava hlavníku drenážních vod na ul. Na Zámčiskách

Oprava hlavníku drenážních vod na ul. Na Zámčiskách Zak. č. : 2700/DPS-2015 Arch. č. : 2700/01 Statutární město Ostrava Městský obvod Stará Bělá Oprava hlavníku drenážních vod na ul. Na Zámčiskách Dokumentace pro provádění stavby A. Průvodní zpráva Hlavní

Více

Bytový dům Janáčkova - Masná

Bytový dům Janáčkova - Masná Bytový dům Janáčkova - Masná Seznam příloh Průvodní zpráva Širší vztahy územní plán M :2000 Situace M 1:500 Půdorys 1.NP M 1:200 Půdorys 2.- 4. NP M 1:200 Půdorys 5.NP M 1:200 Půdorys 6.NP M 1:200 Řez

Více

Výstavbový projekt životní cyklus. Doc.Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D. heralova@fsv.cvut.cz

Výstavbový projekt životní cyklus. Doc.Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D. heralova@fsv.cvut.cz Výstavbový projekt životní cyklus Doc.Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D. heralova@fsv.cvut.cz Výstavbový projekt = komplexní, jedinečný, konečný proces přeměny myšlenky dané v investičním záměru

Více

2. Popis projektu a jeho soulad s výzvou programu, popis plánovaných přínosů celého projektu

2. Popis projektu a jeho soulad s výzvou programu, popis plánovaných přínosů celého projektu Příloha č. 3 Osnova podnikatelského záměru 1. Stručná charakteristika žadatele a. Obchodní jméno, Sídlo, IČ/DIČ, ne/plátce DPH, Osoba oprávněná jednat jménem žadatele, místo realizace projektu (sídlo,

Více

ZÁVAZNÉ OSNOVY EKONOMICKÉHO HODNOCENÍ

ZÁVAZNÉ OSNOVY EKONOMICKÉHO HODNOCENÍ ZÁVAZNÉ OSNOVY EKONOMICKÉHO HODNOCENÍ AKCÍ V RÁMCI GRANTOVÝCH SCHÉMAT MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZÁVAZNÉ OSNOVY JSOU ZALOŽENY NA METODICE VYDANÉ MMR PRO FINANČNÍ A EKONOMICKÉ HODNOCENÍ AKCE V RÁMCI 2. KOLA

Více

01 SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY A VLASTNICKÉ VZTAHY

01 SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY A VLASTNICKÉ VZTAHY OBSAH DOKUMENTACE: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH: 1. ÚČEL ÚZEMNÍ STUDIE 2. VÝCHOZÍ PODKLADY 3. PODMÍNKY ŘEŠENÍ ÚS A POŽADAVKY DLE ÚP 4. URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 5. KAPACITNÍ ÚDAJE 6. NAVRŽENÉ REGULAČNÍ PODMÍNKY

Více

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.: , A. Průvodní zpráva

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.: , A. Průvodní zpráva Ing. Milan Bicera, autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ČKAIT:0101781 IČ:71785671 BEZBARIÉROVÉ ŘEŠENÍ VSTUPU U OBJEKTU DPS

Více

(PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ)

(PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ) Průvodní zpráva (PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ) Broumovské stavební sdružení s.r.o. Zodpovědný projektant Vypracoval Kreslil Ing. Jaroslav Šlapka Ing. Radim Mach Ing. Radim Mach Místo stavby Meziměstí Úřad Meziměstí

Více

ZŠ Na Líše 936/16, P4, k.ú. Michle -

ZŠ Na Líše 936/16, P4, k.ú. Michle - DESIGN BY ing.arch. Stojan D. PROJEKT - SERVIS Ing.Stojan STAVEBNÍ PROJEKCE INVESTOR MČ Praha 4 Táborská 350/32, Praha 4 KONTROLOVAL ODP.PROJEKTANT Ing. Stojan Z. Ing. Stojan Z. MÍSTO STAVBY Na Líše 936/16,

Více

Investor : Společenství vlastníků domu č.p. 377, 378, 379, Československé armády 377, 550 01 BROUMOV

Investor : Společenství vlastníků domu č.p. 377, 378, 379, Československé armády 377, 550 01 BROUMOV --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Stavba : PANELOVÝ DŮM V BROUMOVĚ, ČSA 377, 378, 379 STAVEBNÍ ÚPRAVY Investor : Společenství

Více

Podnikatelský záměr - PZ (Osnova)

Podnikatelský záměr - PZ (Osnova) Příloha č. 5 Podnikatelský záměr - PZ (Osnova) 1 Identifikační údaje žadatele o podporu 1.1 Obchodní jméno, sídlo, IČ/DIČ 1.2 Jméno a příjmení osoby statutárního zástupce žadatele/osoby oprávněné jednat

Více

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA)

METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko METODICKÝ POKYN PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI A EKONOMICKÉ ANALÝZY (CBA) verze 4.00 Tento metodický pokyn je zpracován v návaznosti na přílohu

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 1602 ze dne 25.10.2011 k návrhu na změnu Organizačního řádu Magistrátu hlavního města Prahy a změnu Úkolů odborů Magistrátu

Více

Obsah. Parkan Petr A Průvodní zpráva

Obsah. Parkan Petr A Průvodní zpráva Obsah A.1 Identifikační údaje... 2 A.1.1 Údaje o stavbě... 2 A.1.2 Údaje o stavebníkovi... 2 A.1.3 Údaje o zpracovateli společné dokumentace... 2 A.2 Seznam vstupních podkladů... 3 A.3 Údaje o území a

Více

NÁVRH ZMĚNY PRVKSK PRO MĚSTO BYSTŘICE A OSADY MOKRÁ LHOTA, BOŽKOVICE, LÍŠNO A NESVAČILY NESVAČILY. červenec 2019

NÁVRH ZMĚNY PRVKSK PRO MĚSTO BYSTŘICE A OSADY MOKRÁ LHOTA, BOŽKOVICE, LÍŠNO A NESVAČILY NESVAČILY. červenec 2019 NÁVRH ZMĚNY PRVKSK PRO MĚSTO BYSTŘICE A OSADY MOKRÁ LHOTA, BOŽKOVICE, LÍŠNO A NESVAČILY NESVAČILY červenec 2019 Vodohospodářský rozvoj a výstavba akciová společnost Nábřežní 4, Praha 5, 150 56 VODOHOSPODÁŘSKÝ

Více

PŘÍLOHA č. 11c) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. ZÁVAZNÁ OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI v rámci prioritní osy 3, číslo výzvy 2.

PŘÍLOHA č. 11c) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. ZÁVAZNÁ OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI v rámci prioritní osy 3, číslo výzvy 2. PŘÍLOHA č. 11c) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI ZÁVAZNÁ OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI v rámci prioritní osy 3, číslo výzvy 2.3 Příloha č. 11c): Základní osnova: Závazná osnova Studie proveditelnosti

Více

A+B PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A+B PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE ZAHRADNÍ DŮM OPRAVA PLOCHÉ STŘECHY STUPEŇ Projektová dokumentace pro stavební povolení INVESTOR Dům kultury Teplice, Mírové náměstí 2950, Teplice A+B PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA V Teplicích:

Více

Zadání zpracování nabídky studie regenerace Areálu školy v Heřmanicích u Polomi /CZ Starý Jičín Starý Jičín

Zadání zpracování nabídky studie regenerace Areálu školy v Heřmanicích u Polomi /CZ Starý Jičín Starý Jičín Zadání zpracování nabídky studie regenerace Areálu školy v Heřmanicích u Polomi Zadavatel Úplný úřední název Zkrácený název ( pokud existuje) - Právní forma 801 Obec (obecní úřad) IČ / DIČ 00298425/CZ00298425

Více

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dokumentace ke stavebnímu řízení PŘÍSTAVBA TĚLOCVIČNY ZÁKLADNÍ ŠKOLY SUDOMĚŘICE. č. p. 322, Sudoměřice.

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dokumentace ke stavebnímu řízení PŘÍSTAVBA TĚLOCVIČNY ZÁKLADNÍ ŠKOLY SUDOMĚŘICE. č. p. 322, Sudoměřice. Akce : PŘÍSTAVBA TĚLOCVIČNY ZÁKLADNÍ ŠKOLY SUDOMĚŘICE Investor : Obec Sudoměřice, č. p. 322, 69666 Sudoměřice A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dokumentace ke stavebnímu řízení Zodpovědný projektant : Vypracoval : Ing.

Více

Osnova projektu pro opatření 1.2.

Osnova projektu pro opatření 1.2. 1. Název projektu: 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte, stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření a investičnímu záměru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1. Specifické

Více

Obecní úřad Tršice, stavební úřad Tršice č.p. 50 Tel./fax:

Obecní úřad Tršice, stavební úřad Tršice č.p. 50 Tel./fax: VZOR ŽÁDOSTI Příloha č. 7 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Obecní úřad Tršice, stavební úřad 783 57 Tršice č.p. 50 su.trsice@seznam.cz Tel./fax: 585 750 663 Věc: ŽÁDOST O ÚZEMNÍ SOUHLAS podle ustanovení 96 zákona

Více

Územní studie pro plochy Z17 a Z18, k.ú. Sviadnov, město Frýdek-Místek

Územní studie pro plochy Z17 a Z18, k.ú. Sviadnov, město Frýdek-Místek Územní studie pro plochy Z17 a Z18, k.ú. Sviadnov, město Frýdek-Místek Zodpovědný projektant: Ing. Arch. Boris Petrov autorizovaný architekt - číslo autorizace: 1867 Ing. Josef Doleček autorizovaný inženýr

Více

TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KA KA

TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KA KA TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KAKA KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, 294 74 Předměřice n. Jizerou TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST Ing. František Kačírek odpovědný

Více

Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT)

Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT) Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT) Charta projektu má za cíl poskytnout úplné a pevné informační základy pro schválení projektu. Následně je Charta projektu rozpracována do

Více

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu Cíle projektu Věcná náplň projektu. 1.3.

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu Cíle projektu Věcná náplň projektu. 1.3. Závazná osnova projektu Vlastní návrh projektu, který se přikládá k elektronické přihlášce, musí obsahovat všechny následující části, resp. níže požadované informace, které jsou nezbytné pro posouzení

Více

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu. 2. Výsledky a předpokládané přínosy projektu Cíle projektu

Závazná osnova projektu. 1. Cíle, věcná náplň a náklady projektu. 2. Výsledky a předpokládané přínosy projektu Cíle projektu Závazná osnova projektu Vlastní návrh projektu, který se přikládá k elektronické přihlášce, musí obsahovat všechny následující části, resp. níže požadované informace, které jsou nezbytné pro posouzení

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o umístění stavby nebo zařízení o změně stavby a o změně

Více

A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2

A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH : A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 A1.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY...2 A1.2. ÚDAJE O ŽADATELI...2 A1.3. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PROJEKTANTA...2 B1. SEZNAM VSTUPNÍCH PODKLADŮ...3 C1. ÚDAJE

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE - KRAJINÁŘSKÁ ARCHITEKTURA

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE - KRAJINÁŘSKÁ ARCHITEKTURA BAKALÁŘSKÁ PRÁCE - KRAJINÁŘSKÁ ARCHITEKTURA akademický rok 2018-19 1. HODNOCENÍ BAKALÁŘSKÉ PRÁCE (Informace pro studenty, pro oponenty a členy komisí pro obhajoby Bc. práce) Bakalářská práce je dokladem

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku V Písku dne: 20.02.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 02.03.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměr prodeje objektů bývalých Otavských kasáren společnosti Seniorský

Více

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y Místo: Katastrální území: Objednatel: Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y (v souladu s přílohou č. 9 vyhlášky č. 500/2006 Sb.) Louňovice lokalita Y Louňovice obec Louňovice, Horní náves 6, 25162

Více

Osnova vstupní analýzy pro vyhledávání vhodných firem pro klastry

Osnova vstupní analýzy pro vyhledávání vhodných firem pro klastry Osnova vstupní analýzy pro vyhledávání vhodných firem pro klastry Vstupní analýza v následující struktuře by měla být v rozsahu cca 20 25 stran formátu A4 (rozsah bez příloh). 1. ZÁKLADNÍ IDENTIFIKAČNÍ

Více

Jak vytvořit správné Zadání IS

Jak vytvořit správné Zadání IS Jak vytvořit správné Zadání IS 26. dubna 2013 Jiří Svačina Jiří Svačina Unicorn Systems, Senior Consultant Unicorn, 1993 Vývoj Softwarová architektura Projektové řízení Business analýza Univerzita Hradec

Více

1_ Jaká je předchozí zkušenost žadatele s realizací (řízením) obdobného typu projektů? Max. 6 bodů OAP

1_ Jaká je předchozí zkušenost žadatele s realizací (řízením) obdobného typu projektů? Max. 6 bodů OAP Příloha č. 3 usnesení 002/MV16/12 I. FÁZE HODNOCENÍ PRACOVNÍKY OAP 34% 1. Schopnosti a zkušenosti žadatele 34 bodů 1.1 Jaká je předchozí zkušenost žadatele s realizací (řízením) obdobného typu projektů?

Více

ŽÁDOST O DODATEČNÉ POVOLENÍ STAVBY

ŽÁDOST O DODATEČNÉ POVOLENÍ STAVBY Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: ŽÁDOST O DODATEČNÉ POVOLENÍ STAVBY podle ustanovení 129 odst.2, zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci

Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci 1 Obsah Manažerské Shrnutí... 3 Definice projektu rámcová část... 3 Stručný kontext realizace projektu... 3 Cíle

Více

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost

Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost U S N E S E N Í Společného monitorovacího výboru operačních programů Praha Adaptabilita a Praha Konkurenceschopnost číslo 12 ze dne 3. prosince 2008 k Evaluačnímu plánu Operačního programu Praha Konkurenceschopnost

Více

Architektonická kancelář KŘIVKA s.r.o.,

Architektonická kancelář KŘIVKA s.r.o., A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Františka 2.01 A PRŮVODNÍ ZPRÁVA - 1 z 8 OBSAH: A.1 Identifikační údaje... 3 A.1.1 Údaje o stavbě... 3 A.1.2 Údaje o žadateli / stavebníkovi... 3 A.1.3 Údaje o zpracovateli společné dokumentace...

Více

A - Průvodní zpráva. Akce : NOVÝ CHODNÍK V OBCI ZAŠOVÁ POD ŽERNOVÝM. Datum : 10/2015 Stupeň : DUR. Vypracoval : Ing. Leoš Zádrapa

A - Průvodní zpráva. Akce : NOVÝ CHODNÍK V OBCI ZAŠOVÁ POD ŽERNOVÝM. Datum : 10/2015 Stupeň : DUR. Vypracoval : Ing. Leoš Zádrapa A - Průvodní zpráva Akce : NOVÝ CHODNÍK V OBCI ZAŠOVÁ POD ŽERNOVÝM Datum : 10/2015 Stupeň : DUR Vypracoval : Ing. Leoš Zádrapa A - Průvodní zpráva - DUR Strana 1 Obsah : A.1 Identifikační údaje 3 A.1.1

Více

A. průvodní zpráva. Stavební úpravy hygienického zařízení a předsálí v 2.NP na radnici v Jablunkově. Dukelská 144, 739 91 Jablunkov 739 91 Jablunkov

A. průvodní zpráva. Stavební úpravy hygienického zařízení a předsálí v 2.NP na radnici v Jablunkově. Dukelská 144, 739 91 Jablunkov 739 91 Jablunkov A. průvodní zpráva Název stavby: Stupeň PD: Investor: Stavební úpravy hygienického zařízení a předsálí v 2.NP na radnici v Jablunkově Dokumentace pro provádění stavby Město Jablunkov Dukelská 144, Vypracoval:

Více

Hlavním účelem pořízení studie je získání více variant dispozičního řešení v rámci rozšíření a úpravy VIP salónků na Terminálu 2.

Hlavním účelem pořízení studie je získání více variant dispozičního řešení v rámci rozšíření a úpravy VIP salónků na Terminálu 2. LETIŠTĚ PRAHA/RUZYNĚ VACLAV HAVEL AIRPORT PRAGUE Specifikace zadání investičního záměru Designový návrh a studie proveditelnosti VIP salónků T1, Terminál 1, letiště Praha/Ruzyně Hlavním účelem pořízení

Více

Vyřizuje : Jana Mrázková/ 487 809 844 V České Lípě dne 21.1.2013 605 271 602

Vyřizuje : Jana Mrázková/ 487 809 844 V České Lípě dne 21.1.2013 605 271 602 Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa Barvířská 738, 470 01 Česká Lípa IČ: 00005622, zaps. v OR u KS Ústí n.l., oddíl Dr. XXVI, vložka 320 Vyřizuje : Jana Mrázková/ 487 809 844 V České Lípě dne 21.1.2013

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO UMÍSTĚNÍ BUDOVY TRVALÉ STAVBY PODROBNĚJŠÍ INFORMACE K PŘEDMĚTNÝM POZEMKŮM

TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO UMÍSTĚNÍ BUDOVY TRVALÉ STAVBY PODROBNĚJŠÍ INFORMACE K PŘEDMĚTNÝM POZEMKŮM VŘ č. 123 Příloha č. 1 Oznámení Technické a jiné podmínky po umístění budovy trvalé stavby v oblasti SEVER; Podrobnější informace k předmětným pozemkům TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO UMÍSTĚNÍ BUDOVY TRVALÉ STAVBY

Více

Osnova projektu pro podopatření

Osnova projektu pro podopatření 1. Název projektu 1.1. Stručný a výstižný název projektu - uveďte, stručný a výstižný název projektu, návaznost projektu k prioritě, opatření, podopatření a investičnímu záměru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1.

Více

BĚLEČ Zájmové sdružení právnických osob VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA. Podnikatelský plán a jeho zpracování Ing.

BĚLEČ Zájmové sdružení právnických osob VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA. Podnikatelský plán a jeho zpracování Ing. VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Podnikatelský plán a jeho zpracování Ing. Vladislav Smolík Úvod Podnikatelský plán (business plan) je základní dokument podnikatele shrnující podstatné aspekty podnikání,

Více

Návrh zadání Změny č. 7 ÚPO Planá. Obecní úřad Planá zastoupený starostou Ing. Tomášem Pintérem, ve spolupráci s oprávněnou úřední osobou Jiří Košan

Návrh zadání Změny č. 7 ÚPO Planá. Obecní úřad Planá zastoupený starostou Ing. Tomášem Pintérem, ve spolupráci s oprávněnou úřední osobou Jiří Košan Návrh zadání Změny č. 7 ÚPO Planá pořizovatel: Obecní úřad Planá zastoupený starostou Ing. Tomášem Pintérem, ve spolupráci s oprávněnou úřední osobou Jiří Košan Květen 2017 I. Textová část: OBSAH ZADÁNÍ:

Více

Obytný soubor Panorama Jílové u Prahy území JJ1 a JJ3

Obytný soubor Panorama Jílové u Prahy území JJ1 a JJ3 Akce: Část: Místo: Investor: HIP: Obytný soubor Panorama Jílové u Prahy území JJ1 a JJ3 Vodohospodářská část a plynovod kat. území Jílové u Prahy FORMAN s.r.o., DLP Development s.r.o. Ing. Josef Stanko

Více

Jedná se o přípravu území pro výstavbu RD, přičemž výstavba RD není předmětem této dokumentace.

Jedná se o přípravu území pro výstavbu RD, přičemž výstavba RD není předmětem této dokumentace. OBSAH 1. Charakteristika území a stavebního pozemku a) poloha v obci - zastavěná část - nezastavěná část obce b) údaje o vydané (schválené) územně plánovací dokumentaci c) údaje o souladu záměru s územně

Více

Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání

Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání Aktivita Infrastruktura pro předškolní vzdělávání 1. Plná moc

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava. Nezbytné podmínky pro dopracování projektu. Olomouc Zlín Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nezbytné podmínky pro dopracování projektu Olomouc 29. 4. 2010 Zlín 30. 4. 2010 V rámci Etapy 2 Dopracování projektu žadatel dokládá: 1. Doklady

Více

A. P R Ů V O D N Í Z P R Á V A

A. P R Ů V O D N Í Z P R Á V A Projektant: Ing.Petr Miláček Zahrádecká 951 584 01 Ledeč nad Sázavou www.ateliermilacek.cz petrmilacek@ateliermilacek.cz tel. + 420 604 852 764 Stavebník: Masařík Roman Mgr., Stavba: Stavební úpravy a

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.2 KOLOVÁ VÝZVA Č. 11 PŘÍLOHA Č. 5 OSNOVA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU Strana: 1 PLATNOST OD 19. 1. 2016 1.

Více

Projektová dokumentace pro ohlášení stavby podle 104 odst. 2 a) zákona 183/2006Sb. PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY AKCE:

Projektová dokumentace pro ohlášení stavby podle 104 odst. 2 a) zákona 183/2006Sb. PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY AKCE: PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY AKCE: Terénní úpravy a odvodnění pozemku dětského hřiště MÍSTO: Investor: Město, Zákostelní 720, PSČ: 391 11 Projektant: Ing. Martin Pobuda, Hraběcí 320, 391

Více

DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU. PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA II Individuální účasti MSP na výstavách a veletrzích

DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU. PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA II Individuální účasti MSP na výstavách a veletrzích Příloha č. 3 Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce fondů EU, VaVaI a investičních pobídek Řídící orgán OP PIK DOPORUČENÁ OSNOVA PODNIKATELSKÉHO ZÁMĚRU PROGRAM PODPORY MARKETING VÝZVA II

Více