Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven. DATUM: 13. června 2016, 14:30 18:00, 14. června 2016, 8:30 12:30

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven. DATUM: 13. června 2016, 14:30 18:00, 14. června 2016, 8:30 12:30"

Transkript

1 SDRUŽENÍ KNIHOVEN ČR Mariánské nám. 98/ Praha 1 Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven MÍSTO KONÁNÍ: Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové DATUM: 13. června 2016, 14:30 18:00, 14. června 2016, 8:30 12:30 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: Veronika Chruščová, Martina Horejšová Omluveni: T. Řehák, T. Kubíček, I. Kareš Program: 1. Zahájení 2. Knihovny současnosti Členská přihláška a příspěvkový řád 4. Celoživotní vzdělávání knihovníků 5. Meziknihovní výpůjční služba (MVS) 6. Závěr Ad. 1) Zahájení Radu zahájila E. Svobodová, přivítala její účastníky, kteří dostali poslední číslo zpravodaje Studijní a vědecké knihovny v Hradci Králové a její přiložený červnový program. Dále došlo i rekapitulaci hlavních bodů dnešní Rady. Ad. 2) Knihovny současnosti 2016 K prvnímu bodu programu se vyjádřila V. Chruščová a hovořila o situaci kolem konference Knihovny současnosti 2016 (doplněné prezentací). Bylo zdůrazněno, že je nutné postupně

2 uzavírat programy jednotlivých bloků konference, anotace. V srpnu dojde k vyhotovení tištěných programů konference, čeká se tedy na jejich potvrzení. Registrace byla v době Rady připravena. Jakmile to bude možné, tak bude spuštěna a poběží do Termíny dodání textů do sborníku je jsou stanoveny na 6.9. a (vedoucí workshopů). A) Poplatky, stravování, ubytování Zmíněny byly též registrační a storno poplatky bude fakturováno až po akci, a to i storno poplatky z logistických důvodů. Stravování bude možné v menze, případně si mohou účastníci zajistit vlastní. Možnosti ubytování jsou dvě buď na VŠ koleji nebo v hotelu Flora. Nebo opět vlastní. B) Rozpočet, sponzoři Prozatím je od partnerů přislíbeno cca Kč. (samozřejmě, bude-li více, budeme raději). Partnerům může být nabídnuta reklama, která bude součástí jednotlivých bloků. Hlavním partnerem konference se stal Cosmotron, který přislíbil příspěvek Kč. Cosmotron by měl mít přednášku první den a smlouva by se s nimi měla podepisovat v průběhu července. Stále je i možnost, že by konferenci mohla sponzorovat některá další firma. Zatím nevíme, na kolik vyjde pronájem UPOL, při vyšším vyúčtování budeme posílat dotaz děkance. C) Program Garanti mají poslat ové kontakty všech přednášejících a informaci o tom, kolik každému z nich slíbili (1500 Kč nebo 3000 Kč). Jednalo se též o krátkých desetiminutových vstupech (tvz. bleskovkách), které budou levnější. D) Různé Byl sjednán prostor, kde v rámci konference proběhne raut a doplňkový program. Členové Rady dostali dotaz na možnosti vystoupení o bezpečnosti v kyberprostoru v rámci bloku Knihovna jako veřejné místo původní plán selhal. V. Emler slíbil kontakt na zástupce policie, který se problematice věnuje.

3 Ad. 3) Členská přihláška a příspěvkový řád Tato témata byla řešena na Radě v Olomouci. Jediným místem, kde jsou dosud informace o příspěvcích, je Zápis z Valné hromady 2014, proto by bylo dobré, kdyby byl na webových stránkách příspěvkový řád se všemi informacemi pohromadě. V. Chruščová předložila návrh členské přihlášky (lze upravovat). Je zde také vyřešeno zastupování VŠ fakultou, respektive fakultní knihovnou dle stanov. Na Radě padlo několik připomínek v rámečku by mělo být doplněno čl. 5, odst. 2, zájemce o členství ve SDRUK by měl poslat přihlášku a Rada rozhodne, zda bude přijat/nepřijat. (autorem členské přihlášky je právnička MK v Praze Tereza Danielsová). Dále padla připomínka, že rámeček obsahuje málo místa, dotaz, proč jsou pokyny, kam mám přihlášku poslat, na ní? Bude lepší je umístit ve formátu poznámky pod čarou. Členská přihláška bude odhlasována až po její finální grafické úpravě. Podána by mohla být vždy jedna přihláška za jednu fakultu tedy kolik fakult tolik přihlášek. Ve Stanovách by mělo být zmíněno, že existuje Příspěvkový řád, který se váže k přihlášce. Avšak i v současnosti se zájemci mohou přihlásit. Zatím se nejednalo o výši členských příspěvků. Všichni mají zatím stejný hlas, což zaznamenalo kritiku ze strany SKIP (ten má hlasy podle počtu zaměstnanců). Dojde k domluvě s p. předsedou T. Řehákem, zda budou příspěvky ve stejné výši jako loňský rok. Ostatní body V. Chruščová zmínila také informaci, že přišla informace od Rejstříkového soudu o schválení Nových stanov. Medaile Z. V. Tobolky jsou v MKP (ještě je možné posílat do návrhy na ocenění A. Brožkovi). Ad. 4) Celoživotní vzdělávání knihovníků - nebo vypustit a napsat viz příloha (Koncepce Č6V z 13. a ). Vzhledem k tomu, že bude zápis vystaven na stránkách SDRUK, přikláněla bych se k vypuštění zápisu diskuse o CŽV. (změnit dle vyjádření pana Brožka). K zápisu je nutné přihlížet k návrhu koncepce.

4 Diskuzi o koncepci celoživotního vzdělávání knihovníků uvedla L. Prchalová Na posledním jednání Rady bylo rozhodnuto, že slovo musí bude nahrazeno je možné ; bylo by možné. Také bude vypuštěno slovo povinnost. Otázkou k diskuzi je, zda začneme komentářem ke koncepci nebo koncepcí samotnou. L. Prchalová hovoří o tom, že by měl být součástí koncepce úvod, v němž proběhne definice odborného knihovnického místa, na které se v jejím průběhu odvoláváme. Koncepce se týká pracovníků na odborných knihovnických místech. Měla by být platná pro všechny knihovny evidované na Ministerstvu kultury, avšak je zde varianta, že by povinné vzdělání mohlo být omezeno pouze na profesionální knihovny. Proběhla diskuze o tom, zda by mělo být vzdělání pro knihovníky doporučeno pro všechny knihovny a nerozlišovalo by se na profesionální nebo neprofesionální (zde užit termíny malé veřejné knihovny ) knihovny. A) Charakteristika knihovnického místa Důraz během jednání stále kladen na to, že by mělo být definováno odborné knihovnické místo často se o něm mluví, ale není přesně definováno. Mohli bychom zároveň říci, že se jedná o odborníka profesionála. Dále by mělo být v úvodu řešeno, kdy se jedná o odborné knihovny. E. Svobodová zmiňuje, že v koncepci směřujeme k veřejné sféře, ale mělo by se to týkat i odborných VŠ knihoven, které se při vybírání pracovníků řídí jinými předpisy? J. Holásková zmiňuje, že má ve své knihovně 16 lidí na knihovnických místech, kteří nevyhovují dle koncepce. Jedná se o tom, že po 15 letech bude pracovník knihovny plně kvalifikovaný. To však není ve stávajících smlouvách. U těch to však nejspíše nebude nutné, protože jsou již v knihovně dlouho kupř. 10 lety na jednom pracovním místě bude kvalifikace automaticky doplněna. Kdo je profesionální knihovník? E. Svobodová uvádí, že se jedná o absolventa knihovnické střední nebo vysoké oborové školy, o absolventa rekvalifikace (v akreditovaném kurzu) a může to být také knihovník s více než desetiletou praxí. Dotaz na to, zda je vůbec na některých pozicích potřeba odborné knihovnické vzdělání? L. Prchalová navrhla definici toho, kdo by měl být knihovník. Měla by být zanesena v úvodu koncepce: možná definice pracovníka na knihovnickém místě: pracovník, který má střední nebo vysoké oborové vzdělání. Bude dobré vyjmenovat všechny knihovnické pozice. Zmínka o tom, že na Slezské univerzitě mají digitalizaci jako obor studia. V NSK nejsou obsaženy všechny pozice (kupř. knihovník pro děti může být i lektor).

5 Koncepci nemůžeme nařídit, navíc bychom neměli sankce, pokud by došlo k neplnění povinností. B) Rekvalifikace Bodem k jednání je především to, kdo bude rekvalifikace platit ve městech a obcích, kterých se bude koncepce týkat? Koncepce by tedy byla formou metodického pokynu. Objevují se 3 důležité okruhy k projednání: 1. Aktuální pracovní situace přijímáme toho, kdo je k dispozici. 2. Klesá procento lidí, kteří mají odborné knihovnické vzdělání. 3. Koncepce by měla směřovat k tomu, aby se zvýšilo procento lidí s knihovnickým vzděláním. Kupř. v Moravské zemské knihovně je v současné době rekvalifikace nastavena hodně přísně. Mělo by být také definováno, o jaké pozice konkrétně se jedná a hlavně pro které pozice je nutné SŠ a pro které VŠ vzdělání. Je možné, že se bude v některých městech situace kolem vzdělaných knihovníků zhoršovat. Padla zmínka o tom, že nesměřujeme k tomu, aby se jednalo o vázanou profesi, takže bude vzdělání pouze doporučené. Je nutné oddělovat personalistiku od vzdělávání zde tedy vyvstává otázka pro postup při přijímání nových pracovníků. C) Struktura knihoven Struktura knihoven a knihovníků v ČR se v současné době nachází v konkrétním stádiu, jaký je strukturální vývoj a kam bychom chtěli směřovat to by měla být druhá část koncepce (spíše naše cíle nikoli zákon). Byl zmíněn návrh, že bychom mohli mít 10 špičkových odborníků a 90 neknihovníků (nebo jiný poměr?) (D. Bechný) Z hlediska celoživotního vzdělávání by se měla také řešit analýza počkat na její výsledky, co by měla obsahovat a splňovat?

6 Specializování knihovníci odmítají nastoupit do knihoven kvůli platu a mnoho jich zůstává v Praze (ovšem ne v knihovnách). Otázkou je, kolik knihovny potřebuji specializovaných knihovníků. (k tomu bychom se měli dostat na začátku koncepce). E. Svobodová navrhuje, že když pracovník zahájí rekvalifikace, tak dostane smlouvu na stálý pracovní poměr. Plus na tomto místě stále připomínán problém se vzděláváním pracovníků v malých městech a obcích. D) Důležité body v Koncepci Na začátku stojí problém s rekvalifikací, kterou samotné knihovny neufinancují. Možná je dohoda, že pracovník se rekvalifikační zkoušku zaplatí sám (vzdělání hradí knihovna). Pracovní místo by bylo navázáno na katalog prací. Knihovník bude definován v knihovním zákoně, my si ho interně můžeme definovat jinak. D. Bechný zmiňuje, že otázkou je, kolik bude v knihovně profesionálních knihovníků, protože takto v současné době není katalog nastavený. Často se stává, že v menších knihovnách dělá jeden člověk mnoho různorodých pracovních činností. Padl návrh: Pokud se bude jednat o pracovníka s VŠ vzděláním neknihovnického směru, tak si ke své VŠ jen dodělá knihovnický kurz. E. Svobodová uvádí, že některé školy bojují s tím, že se jim kombinované studium nevyplatí (takové, které by knihovníci mohli dělat při práci), proto ho ruší. Na Radě se členové shodli, že se nebudeme dívat na vzdělání knihovníků v ostatních státech a že praxi, která funguje již poměrně dlouho, nelze ze na den změnit) možná se tím budeme moci zabývat v druhé verzi Koncepce. Koncepce bude tedy naznačovat cestu, bude metodickým pokynem a výsledné rozhodnutí bude na ředitelích jednotlivých knihoven. Bavíme se zejména o velkých knihovnách, ale malé knihovny pravděpodobně nebudou takových výsledků schopny. Možností je udělat Koncepci pouze pro krajské knihovny, ale to nás příliš neposune. E) Principy, které jsme schopni zanést do Koncepce (L. Prchalová) Bude se jednat o SŠ i VŠ vzdělané pracovníky. Vyjdeme z katalogu prací, kolik je knihovníků v rámci všech profesí (v každé knihovně bude nutné uvést jejich procentuální zastoupení je třeba vzít v úvahu i strukturu knihoven). S analýzou zatím nepočítáme, ale bylo by dobré zanést, co bychom v ní chtěli zkoumat. Pověřené knihovny by měly mít určitou úroveň a katalog by měl být pomocným kritériem při vytváření této úrovně.

7 E. Svobodová doplňuje, že v SVK HK v současnosti každý knihovník od 10. třídy si musí doplnit vzdělání či projít rekvalifikací. Problém je také to, že kupř. v Brně sloučili několik oborů a celý jeden rok se studenti učí zcela něco jiného, než je knihovnická praxe. Proběhlo hlasování o tom, co je odborná knihovnická pozice. Pozice by byla definována platovou třídou 8 a výše. Knihovnických pozicí v platové třídě by se koncepce nemusela týkat. Definice by byla doporučena pro všechny knihovny evidované na Ministerstvu kultury všichni odsouhlasili. Postupně by se mělo zvýšit procento těch, kteří mají odborné vzdělání. Znovu zopakována podmínka, že se musí do 15 let dosáhnout odborné kvalifikace. Rada se shodla, že chceme, aby byla podporována VŠ studia pro knihovníky. F) Harmonogram doplnění kvalifikace Na místě knihovníka by měli pracovat lidé se znalostí profese a všichni ostatní pracovníci by si měli kvalifikaci doplnit. Je nutné připravit jednotný obsah kurzu pro VOŠ a Bc. studia v současné době chtějí připravovat krajské knihovny na Radě bylo odhlasováno, že se příprava ve spolupráci s KK se z Koncepce vyškrtne (stejné u VŠ studia také se vyškrtne). Bylo ale odsouhlaseno, že jedním z garantů kurzů zůstává SDRUK. Několik bodů k projednání: Chceme být garanty rekvalifikačních kurzů? Fakticky jsou na bedrech Národní a Moravské zemské knihovny. Chceme to tak? Chceme se podílet na přípravě či garanci vzdělávacího programu? Jsou osoby, které by byly schopny se na garanci fakticky podílet? Je nutné určit si, na jakou hranici by byla knihovna schopna školit. Rozhodnuto, že necháme v Koncepci bod č. 1, bod č. 2 a 3 budou vyškrtnuty (tedy negarantovat VŠ vzdělání). Rozhodnuto, že byla e learningová část kurzu by byla max. 20 %. G) Další místa Koncepce k projednání Bod č. 17: Krajské knihovny jsou jako jeden subjekt. Lektoři z řad knihovníků budou mít dohodu 120 hodin obsahuje jeden modul pak by si museli nadělat. Kurzivu bude obecně lépe odebrat.

8 Příspěvek z RF nebude možný. Ekonomický model kurzů není ještě hotový. Byla ale stanovena podmínka, že v kurzu musí být nejméně 10 účastníků, jinak nebude spuštěn. Nebezpečí, že se udělají akreditace a kurzy nakonec neproběhnou, proto by se neměly dělat ve všech knihovnách. Kurzy by si mohl knihovník zaplatit i sám a kurzy by měly být takové, že se pokryjí jejich náklady. Bod č. 6: Odsouhlaseno, že v něm bude doplněn požadavek rekvalifikace. Bod č. 7: Bude vyškrtnut, ale každá knihovna si může zavést základní knihovnický kurz. Termíny obnovení kvalifikace budou stanoveny následující den na Radě. Ad. 5) Meziknihovní výpůjční služby (MVS), příspěvek: Jiří Mika Mělo by být pracováno s pojmem cena. Tabulka může mít různé varianty, které by se mohly dostat do Knihovního zákona. Nemůžeme hovořit o ceně, protože pokud něco je hrazeno, tak je to jen část nákladů, které se týkají poštovného a balného. Nelze používat termín cena MVS. Necháváme si proplatit jen poštovné, ale náklady jsou ve skutečnosti daleko vyšší, které jdou na bedra každé knihovny, která MVS zajišťuje. Otázkou je, kdo by měl platit poštovné? Mohlo by zůstat tak, jak je v Knihovním zákoně. Pokud by se poplatek na někoho přenášel, tak na knihovnu nebo čtenáře, také by mohl platit stát. Může si objednat MVS samotný čtenář? Ano, to by se jednalo o jiný typ služby. Jiří Mika říká, že by měl být poplatek ve výši poštovného a balného, cena by měla být předvídatelná. Několik možností kdo bude poplatek za poštovné a balné platit: 1. verze stát, 2. čtenář, 3. knihovna. Pokud by platil stát, tak by měl ještě zaplatit určitý regulační poplatek i čtenář. Důležité je také stanovit odpovědnost za tuto službu. Ad. 6) Závěr

9 Rozhodnuto, že na druhé části Rady bude projednána MVS, jaké jsou varianty a stanoviska? Bylo by možné vytvořit paušál Kč za jednu knihu při MVS? (To by bylo 30 %)

10 Druhý den jednání Rady SDRUK se přítomní shodli na konkrétních úpravách v textu návrhu Koncepce CŽV. Upravený text předloží E. Svobodová všem ředitelům krajských knihoven a předsedovi SDRUK T. Řehákovi co nejdříve. Dále Rada SDRUK prodiskutovala varianty řešení MVS předložené I. Karešem. Shodla se na 3 variantách. 1. varianta předpokládá, že náklady za MVS ponese stát, knihovny vyberou regulační poplatek (balné) od čtenáře (návrh 30 Kč), podle potřeby se regulační poplatek vrátí státu nebo si ho ponechá knihovna/zřizovatel. Výši regulačního poplatku stanoví buď nařízení vlády, nebo metodický pokyn MK. 2. varianta předpokládá, že stát nezaplatí nic, v tom případě veškeré poštovné zaplatí žádající knihovna, která vybere od čtenáře regulační poplatek v určité výši. Výši regulačního poplatku stanoví buď nařízení vlády, nebo metodický pokyn MK. 3. varianta je současný stav. (Neprošla varianta, že by se poštovné za MVS platilo z RF, ani stanovení tzv. center excelence, která nejvíce zajišťují MVS a jimž by náklady na MVS stát refundoval.) Přítomní se shodli, že v novele KZ nemá být napsáno, že MVS je bezplatná (hrozí zneužití čtenáři). V další části jednání seznámila E. Svobodová s tím, jak knihovna odpověděla na dotazník nazvaný Průzkum MVS v CPK. Na závěr informoval D. Bechný o programu studijní cesty Rady SDRUK do Lyonu. Přítomní vyjádřili přání, aby do programu byla zařazena návštěva i nějaké městské knihovny. TERMÍNY DALŠÍHO JEDNÁNÍ: září, Olomouc KKS listopadu, Karlovy Vary - Rada Zapsal: M. Horejšová (1. den), A. Brožek (2. den) Odsouhlasili: E. Svobodová

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven SDRUŽENÍ KNIHOVEN ČR Mariánské nám. 98/1 110 00 Praha 1 Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven MÍSTO KONÁNÍ: Krajská knihovna v Liberci DATUM: 11. dubna 2017,

Více

Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji

Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji Role regionálních funkcí v oblasti vzdělávání knihovníků se zaměřením na zkušenosti ve Zlínském kraji 25. října 2017, Regionální funkce knihoven, Pardubice Obsah Regionální funkce knihoven ve Zlínském

Více

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven. DATUM: 1. listopadu 2016, 14:00 17:00, 2. listopadu 2016, 9:00 12:00

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven. DATUM: 1. listopadu 2016, 14:00 17:00, 2. listopadu 2016, 9:00 12:00 SDRUŽENÍ KNIHOVEN ČR Mariánské nám. 98/1 110 00 Praha 1 Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven MÍSTO KONÁNÍ: Krajská knihovna Karlovy Vary DATUM: 1. listopadu

Více

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven. MÍSTO KONÁNÍ: Vědecká knihovna v Olomouci, Bezručova 3, Olomouc

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven. MÍSTO KONÁNÍ: Vědecká knihovna v Olomouci, Bezručova 3, Olomouc SDRUŽENÍ KNIHOVEN ČR Mariánské nám. 98/1 110 00 Praha 1 Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven MÍSTO KONÁNÍ: Vědecká knihovna v Olomouci, Bezručova 3, Olomouc

Více

6. Rozvoj lidských zdrojů

6. Rozvoj lidských zdrojů 6. Rozvoj lidských zdrojů Zvyšovat kvalifikační úroveň pracovníků knihoven s cílem adaptovat je na rychle se měnící odborné nároky jejich profese. Poradenská a konzultační činnost. Na základě analýzy současného

Více

Služby nejen na webu NLK. Vladimíra Procházková Národní lékařská knihovna

Služby nejen na webu NLK. Vladimíra Procházková Národní lékařská knihovna Služby nejen na webu NLK Vladimíra Procházková Národní lékařská knihovna Doporučená literatura pro studium pregraduální, postgraduální, k atestaci, pro praxi... Doporučená literatura Doporučená literatura

Více

Pardubice, 21.10.2013. Zlata Houšková

Pardubice, 21.10.2013. Zlata Houšková Pardubice, 21.10.2013 Zlata Houšková Zvyšovat kvalifikační úroveň pracovníků knihoven s cílem adaptovat je na rychle se měnící odborné nároky jejich profese Na základě analýzy současného stavu zpracovat

Více

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven. MÍSTO KONÁNÍ: Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven. MÍSTO KONÁNÍ: Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem SDRUŽENÍ KNIHOVEN ČR Mariánské nám. 98/1 110 00 Praha 1 Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven MÍSTO KONÁNÍ: Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem DATUM:

Více

Knihovnické profese v NSP

Knihovnické profese v NSP Knihovnické profese v NSP Zlata Houšková Regionální funkce knihoven Plzeň 12.10.2011 Koncepce rozvoje knihoven 2011-2014 Změnit platové předpisy (mysleli jsme mimo jiné ZVÝŠIT platy ) Zpracovat koncepci

Více

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven. MÍSTO KONÁNÍ: Městská knihovna v Praze, Mariánské nám.

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven. MÍSTO KONÁNÍ: Městská knihovna v Praze, Mariánské nám. SDRUŽENÍ KNIHOVEN ČR Mariánské nám. 98/1 110 00 Praha 1 Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven MÍSTO KONÁNÍ: Městská knihovna v Praze, Mariánské nám. 98/1, Praha

Více

Zápis z jednání Sekce veřejných knihoven SKIP ze dne 20.9.2010

Zápis z jednání Sekce veřejných knihoven SKIP ze dne 20.9.2010 Zápis z jednání Sekce veřejných knihoven SKIP ze dne 20.9.2010 Přítomni viz prezenční listina Program jednání: 1. Informace z přípravy Koncepce rozvoje knihoven ČR na období 2011-2014 2. Připravovaná novela

Více

Zápis z 23. jednání sekce SDRUK pro regionální funkce

Zápis z 23. jednání sekce SDRUK pro regionální funkce Zápis z 23. jednání sekce SDRUK pro regionální funkce Místo konání: Národní knihovna ČR, Knihovnický institut Datum konání: 12. 5. 2014 Přítomni: viz prezenční listina Jednání řídila Mgr. Blanka Konvalinková,

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ZE DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ZE DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ZDRAVOTNĚ SOCIÁLNÍ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ZE DNE 27. 11. 2017 Přítomní členové (bez titulů): F. Dolák, A. Hudáčková, D. Nováková, A. Polanová,

Více

Akademický senát Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Zápis ze zasedání akademického senátu OPF

Akademický senát Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Zápis ze zasedání akademického senátu OPF Pořadové číslo zápisu: 3 Datum zasedání: 17. listopadu 1999 Zápis ze zasedání akademického senátu OPF Přítomni: Botlík, Brunda, Buzrla, Čemerková, Godulová, Jahodová, Malátek, Malátková, Partskhaladze,

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Zápis z jednání pléna AS FEL ZČU konaného dne 29. ledna 2019 od 13:00 hodin v místnosti EU 219

Zápis z jednání pléna AS FEL ZČU konaného dne 29. ledna 2019 od 13:00 hodin v místnosti EU 219 Zápis ze 182. zasedání AS FEL ZČU 2019 29. ledna 2019 - Stránka 1 z 5 Zápis z jednání pléna AS FEL ZČU konaného dne 29. ledna 2019 od 13:00 hodin v místnosti EU 219 Přítomni: Členové AS FEL ZČU viz prezenční

Více

Konference Knihovny současnosti 12. září 2018 Olomouc Mgr. Adéla Dilhofová

Konference Knihovny současnosti 12. září 2018 Olomouc Mgr. Adéla Dilhofová Konference Knihovny současnosti 12. září 2018 Olomouc Mgr. Adéla Dilhofová Schválena Ústřední knihovnickou radou ČR na 38. zasedání dne 5. 12. 2016 Týká se kvalifikace pracovníků na odborných knihovnických

Více

Přítomni: viz. příloha, VH SPŘ byla zahájena s počtem 24 přítomných členů. Celkový počet přítomných hlasů 37. Způsob svolání: Valná hromada SPŘ byla svolána na základě usnesení Valné hromady ze dne 16.

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25

Zápis ze zasedání valné hromady č. 25 valné hromady č. 25 Datum a místo konání: 18.3.2010 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování usnášení schopnosti,

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

Priorita Lidské zdroje v poločase

Priorita Lidské zdroje v poločase Priorita Lidské zdroje v poločase Olomouc, Knihovny současnosti 2013 Zlata Houšková Priorita/ cíle Zvyšovat kvalifikační úroveň pracovníků knihoven s cílem adaptovat je na rychle se měnící odborné nároky

Více

Analýza a vizualizace procesu služeb dodávání dokumentů včetně MVS. systém Získej

Analýza a vizualizace procesu služeb dodávání dokumentů včetně MVS. systém Získej Analýza a vizualizace procesu služeb dodávání dokumentů včetně MVS systém Získej Jednání sekce pro služby SDRUK Národní knihovna 18. 5. 2017 Luboš Chára, NTK lubos.chara@techlib.cz Čtenář Analýza současného

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 21. března 2018 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

ASOCIACE PRACOVNÍKŮ UNIVERZITNÍ ADMINISTRATIVY. Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy

ASOCIACE PRACOVNÍKŮ UNIVERZITNÍ ADMINISTRATIVY. Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy Zápis z valné hromady Asociace pracovníků univerzitní administrativy Datum konání: 09. 11. 2011 Místo konání: VUT v Brně, Antonínská 548/1 Čas konání: 10:00 Program jednání: 1. doplnění revizní komise

Více

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Termín zasedání: 7. 6. 2011 Přítomni: Omluveni: Prof. MUDr. Ivan Dylevský, DrSc. Ing. Jiří Halaška, Ph.D. RNDr. Taťána Jarošíková, CSc. Jindřich Jarý Ing. Jan Kauler,

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 5. ledna 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 5. ledna 2017 pod

Více

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012

Usnesení. z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií. Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 Usnesení z 3. zasedání Vědecké rady Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci dne 17. května 2012 1. Vědecká rada schválila tento program jednání: - program jednání, - schválení materiálů

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 29

Zápis ze zasedání valné hromady č. 29 Zápis ze zasedání valné hromady č. 29 Datum a místo konání: 27.3.2014 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování

Více

Aktuální stav implementace Koncepce rozvoje knihoven. Knihovny současnosti 2014

Aktuální stav implementace Koncepce rozvoje knihoven. Knihovny současnosti 2014 Aktuální stav implementace Koncepce rozvoje knihoven Knihovny současnosti 2014 Koncepce rozvoje knihoven I. Koncepce rozvoje knihoven na léta 2011 až 2015 za poločasem. PhDr. Vít Richter, Národní knihovna

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Z Á P I S ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dne 02.11.2017 Přítomni / omluveni: viz prezenční listina Schůzi Výboru pro legislativu a financování

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Zápis z 10. členské schůze

Zápis z 10. členské schůze Zápis z 10. členské schůze Spolku nazvaného: Občanské sdružení Montessori Kladno, z.s. IČ: 22719849, se sídlem: Pařížská 2249, Kročehlavy, 272 01 Kladno, zapsaného ve spolkovém rejstříku vedeném Městským

Více

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27

Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Zápis ze zasedání valné hromady č. 27 Datum a místo konání: 14.3.2012 budova MD ČR, Nábř. L. Svobody 1222/12, Praha Přítomni : viz. Prezenční listina Program jednání valné hromady: 1. Zahájení 2. Konstatování

Více

Zápis z členské schůze členů a delegátů Sdružení rodičů a přátel při ZŠ Brněnská, Prostějov, IČ , se sídlem v Prostějově

Zápis z členské schůze členů a delegátů Sdružení rodičů a přátel při ZŠ Brněnská, Prostějov, IČ , se sídlem v Prostějově Sdružení rodičů a přátel při ZŠ Brněnská, Prostějov se sídlem v Prostějově IČ 440 53 851 Zápis z členské schůze členů a delegátů Sdružení rodičů a přátel při ZŠ Brněnská, Prostějov, IČ 440 53 851, se sídlem

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223)

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 2. 2014 od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Přítomní senátoři: PhDr. Bc. Kateřina Smejkalová, Ph.D. - předsedkyně Bc. Miroslav Kopáček

Více

Zápis ze zasedání výkonného výboru AIVD ČR

Zápis ze zasedání výkonného výboru AIVD ČR Zápis ze zasedání výkonného výboru AIVD ČR Datum: 3. 2. 2016 Místo: kancelář AIVD ČR, Karlovo nám. 14/292, Praha Zasedání řídil: Erika Zapisovatel: Sára Drozdová Přítomni: viz prezenční listina Nepřítomni:

Více

International Scientific Practical Conference «Information Innovative Technologies» Drazí kolegové!

International Scientific Practical Conference «Information Innovative Technologies» Drazí kolegové! Drazí kolegové! Od 24. do 28. dubna 2016 se bude v Praze konat Mezinárodní vědecko-praktická konference Inovativní informační technologie (Information Innovative Technologies, I2T). Partnerem je Ruské

Více

Praktické možnosti online vzdělávání pro knihovníky

Praktické možnosti online vzdělávání pro knihovníky Praktické možnosti online vzdělávání pro knihovníky PhDr. Linda Jansová, Ph.D. (linda.jansova@nkp.cz) Kateřina Nekolová, M.A. (katerina.nekolova@nkp.cz) přednáší PhDr. Vít Richter (vit.richter@nkp.cz)

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS VŠB TU OSTRAVA, č. 1/2013 Datum jednání: 12. 3. 2013, ve 13:00. Místo jednání: VŠB TUO, Ostrava Poruba, místnost D 206 Přítomni: dle prezenční listiny, 27 členů akademického senátu Omluveni:

Více

ZÍSKEJ platforma pro MVS a dodávání dokumentů. Elektronické služby knihoven, Zlín

ZÍSKEJ platforma pro MVS a dodávání dokumentů. Elektronické služby knihoven, Zlín ZÍSKEJ platforma pro MVS a dodávání dokumentů Elektronické služby knihoven, Zlín 16. 5. 2017 Sdílení fondů Sdílení fondů knihoven rozšíření portfolia každé knihovny na maximum Výpůjčka vlastního dokumentu

Více

Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova 566, Hradec Králové

Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova 566, Hradec Králové Zápis z valné hromady Klubu přátel ZŠ Štefánikova 566, Hradec Králové Valná hromada proběhla dne 19. 11. 2013 a zúčastnilo se jí 25 členů (viz prezenční listina). Program: informace ředitele školy Mgr.

Více

KONCEPCE CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ KNIHOVNÍKŮ (CŽV)

KONCEPCE CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ KNIHOVNÍKŮ (CŽV) 1 KONCEPCE CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ KNIHOVNÍKŮ (CŽV) Schváleno Ústřední knihovnickou radou ČR na 38. zasedání dne 5. 12. 2016 ÚVOD V knihovnách pracují často lidé s jiným než knihovnickým vzděláním. Pro

Více

Meziknihovní služby. Karolína Košťálová

Meziknihovní služby. Karolína Košťálová Meziknihovní služby Karolína Košťálová karolina.kostalova@nkp.cz Sekce pro služby SDRUK, 19. 5. 2016 Příprava podkladů pro novelu KZ ÚKR dala NK ČR za úkol vytvořit pracovní skupinu, která připraví podklady

Více

Zápis č. 4 z jednání Výboru pro dotační politiku Zastupitelstva městské části Praha 3

Zápis č. 4 z jednání Výboru pro dotační politiku Zastupitelstva městské části Praha 3 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 VÝBOR PRO DOTAČNÍ POLITIKU ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis č. 4 z jednání Výboru pro dotační politiku Zastupitelstva městské části Praha 3 Datum jednání: 05.09. 2016 Místo jednání:

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/22 Prezenční listina Přítomni: Bužga, Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Machaczka, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Spolek přátel obchodní akademie v Plzni, z. s. Stanovy. I. Název, sídlo a účel spolku

Spolek přátel obchodní akademie v Plzni, z. s. Stanovy. I. Název, sídlo a účel spolku Spolek přátel obchodní akademie v Plzni, z. s. Stanovy I. Název, sídlo a účel spolku Spolek s názvem Spolek přátel Obchodní akademie v Plzni, z. s. (dále jen Spolek ) se sídlem v Plzni, je samosprávnou

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005

Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005 Zápis z 8. řádného jednání Sekce SDRUK pro RF ze dne 31.1.2005 Jednání se uskutečnilo v klubové místnosti Městské knihovny v Praze za účasti zástupců krajských knihoven, Mgr. Petry Miturové z MK ČR a dr.

Více

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY

ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY ŘÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY OBRANY Obsah: Čl. 1 Úvodní ustanovení... 3 Čl. 2 Základní ustanovení... 3 Čl. 3 Program celoživotního vzdělávání... 3 Čl. 4 Přijímání ke studiu... 4 Čl. 5 Průběh

Více

Program zasedání : HLASOVÁNÍ : PRO 6, PROTI 0, ZDRŽEL SE HLASOVÁNÍ 0

Program zasedání : HLASOVÁNÍ : PRO 6, PROTI 0, ZDRŽEL SE HLASOVÁNÍ 0 ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Účast dle prezenční listiny: Mgr. Luboš Žilka, RNDr. Lucie Jirsáková, Josef Čadík, Petr Hrdý, Pavlína

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 17:00 hodin na OÚ v Malešovicích

Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 17:00 hodin na OÚ v Malešovicích Obec Malešovice Zastupitelstvo obce Malešovice Zápis z 9. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 23. 12. 2015 od 17:00 hodin na OÚ v Malešovicích Bod č. 1: Zahájení, schválení jednání Zahájení

Více

Plánovaný datum osobního setkání: 14:00 hodin, 15. června 2011 PRAHA, ČSTV, Strahov

Plánovaný datum osobního setkání: 14:00 hodin, 15. června 2011 PRAHA, ČSTV, Strahov Jednání Metodické komise Číslo zápisu: 008/2011 Datum vypracování: 23. května 2011 Vypracoval: Jiří Vogel Plánovaný datum osobního setkání: 14:00 hodin, 15. června 2011 PRAHA, ČSTV, Strahov Navrhované

Více

Průzkum věkové, vzdělanostní a mzdové struktury pracovníků knihoven

Průzkum věkové, vzdělanostní a mzdové struktury pracovníků knihoven Průzkum věkové, vzdělanostní a mzdové struktury pracovníků knihoven 2016-2017 Libuše Nivnická, Vladana Pillerová, Vít Richter Knihovny současnosti 2017 Olomouc Účast v průzkumu Typ knihovny Účastnilo se

Více

Novela Katalogu prací. Dana Smetanová Národní knihovna ČR Regionální funkce knihoven, Pardubice,

Novela Katalogu prací. Dana Smetanová Národní knihovna ČR Regionální funkce knihoven, Pardubice, Novela Katalogu prací Dana Smetanová Národní knihovna ČR Regionální funkce knihoven, Pardubice, 26. 10. 2017 Novela Katalogu prací rekapitulace r. 2016 Srpen 2016 iniciativa UZS k novele Katalogu prací

Více

SEKCE IVU SDRUK. Činnost sekce

SEKCE IVU SDRUK. Činnost sekce SEKCE IVU SDRUK Činnost sekce INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UŽIVATELŮ záplava informací kritické myšlení celoživotní vzdělávání společnost znalostí INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ UŽIVATELŮ 7. ročník konference Informační

Více

Příprava Centrálního portálu českých knihoven

Příprava Centrálního portálu českých knihoven Knihovnická koncepce a její implementace do praxe Příprava Centrálního portálu českých knihoven Vít Richter Podklady: PhDr. Bohdana Stoklasová 37. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Muzeum města Ústí nad Labem,

Více

Směrnice děkana č. 2/2007

Směrnice děkana č. 2/2007 Směrnice děkana č. 2/2007 INTERNÍ GRANTOVÁ AGENTURA PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM 1. Úvodní ustanovení Interní grantová agentura (IGA) Přírodovědecké fakulty Univerzity

Více

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY 15. 1. 2014

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY 15. 1. 2014 ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY 15. 1. 2014 Valné hromady se zúčastnili: Benák Rostislav Černá Magdalena Charvát Ondřej Dvořák Ladislav Dvořák Vladimír Fasterová Lenka Gilarová Radomíra Grosamová Naďa Hejduková

Více

Návrh na novelu stanov SKIP. V souvislosti s novým občanským zákoníkem

Návrh na novelu stanov SKIP. V souvislosti s novým občanským zákoníkem Návrh na novelu stanov SKIP V souvislosti s novým občanským zákoníkem Nový občanský zákoník Od 1.1.2014 se na spolky vztahují všechna relevantní ustanovení NOZ ( 3041). V případě, že by stávající stanovy

Více

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ

Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_019/ ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ Projekt Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 ZÁPIS ZE SETKÁNÍ STAROSTŮ Datum konání: 14. září 2016 Čas zahájení: 16:00 hodin

Více

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven SDRUŽENÍ KNIHOVEN ČR Mariánské nám. 98/1 110 00 Praha 1 Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven MÍSTO KONÁNÍ: Moravskoslezská vědecká knihovna, Prokešovo nám. 9,

Více

Zápis z Výroční valné hromady Českého svazu mužského lakrosu konané dne 14. února / 8

Zápis z Výroční valné hromady Českého svazu mužského lakrosu konané dne 14. února / 8 Český svaz mužského lakrosu Rektorská 9 108 00 Praha 10 IČO 00406732 DIČ CZ-00406732 Zápis z Výroční valné hromady Českého svazu mužského lakrosu konané dne 14. února 2009 od 17.00 hod. v zasedací místnosti

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) navazuje na Řád celoživotního

Více

I. SÍŤ VEŘEJNÝCH KNIHOVEN PLZEŇSKÉHO KRAJE K N I H O V N Y

I. SÍŤ VEŘEJNÝCH KNIHOVEN PLZEŇSKÉHO KRAJE K N I H O V N Y ÚVOD Přehled činnosti veřejných knihoven Plzeňského kraje v roce 2016 vychází ze statistických údajů zpracovaných ročních výkazů o knihovnách za rok 2016, Kult (MK) 12-01. Statistický materiál je rozdělen

Více

Akademický senát UK FTVS

Akademický senát UK FTVS Akademický senát UK FTVS Č.j.: AS-02/2017 Zápis z řádného zasedání ze dne 21. 2. 2017 ve 13.00 hod Přítomni (bez titulů): viz prezenční listina Komora akademických pracovníků (a): Heller, Kaplan, Hojka,

Více

KONCEPCE ROZVOJE KNIHOVEN V ČESKÉ REPUBLICE 2004-2010 NÁRODNÍ LÉKAŘSKÁ KNIHOVNA V PRAZE PHDR.HELENA BOUZKOVÁ PHDR.EVA LESENKOVÁ,PH.D.

KONCEPCE ROZVOJE KNIHOVEN V ČESKÉ REPUBLICE 2004-2010 NÁRODNÍ LÉKAŘSKÁ KNIHOVNA V PRAZE PHDR.HELENA BOUZKOVÁ PHDR.EVA LESENKOVÁ,PH.D. KONCEPCE ROZVOJE KNIHOVEN V ČESKÉ REPUBLICE 2004-2010 NÁRODNÍ LÉKAŘSKÁ KNIHOVNA V PRAZE PHDR.HELENA BOUZKOVÁ PHDR.EVA LESENKOVÁ,PH.D. KONCEPCE ROZVOJE KNIHOVEN V ČESKÉ REPUBLICE 2004 2010: realizace ve

Více

Opatření děkana č. 1/2019. Poplatky, úplaty, úhrady vybírané na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové

Opatření děkana č. 1/2019. Poplatky, úplaty, úhrady vybírané na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Opatření děkana č. 1/2019 Poplatky, úplaty, úhrady vybírané na Farmaceutické fakultě v Hradci Králové Část I. Poplatky Čl. 1 Poplatky spojené se

Více

Pořadové číslo: Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na interaktivní tabuli

Pořadové číslo: Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na interaktivní tabuli Pořadové číslo: 5 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na interaktivní tabuli 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah modulu

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PROJEKT: VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ A ŘEŠENÍ SPOLEČNÝCH PROBLÉMŮ V OBLASTI DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ZÁPIS Z 2. WORKSHOPU Termín konání: 27.02. 2007, od 10:00 hod. Místo konání: restaurace DUO v Karlových Varech,

Více

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova Materiál číslo: 11 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 30.01.2019 Předkládá Ing. Čermáková Libuše - předsedkyně výboru Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu

Více

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven

Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven SDRUŽENÍ KNIHOVEN ČR Mariánské nám. 98/1 115 72 Praha 1 Zápis ze zasedání Rady Sdružení knihoven ČR a porady ředitelů krajských knihoven MÍSTO KONÁNÍ: Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje DATUM:

Více

Knihovnické činnosti v Katalogu prací

Knihovnické činnosti v Katalogu prací Knihovnické činnosti v Katalogu prací Národní knihovna ČR Dana Smetanová Konference Knihovny současnosti, 13. 9. 2017 Novela Katalogu prací rekapitulace r. 2016 Srpen 2016 iniciativa UZS k novele Katalogu

Více

Co nás čeká v knihovnické profesi. PhDr. Marie Šedá

Co nás čeká v knihovnické profesi. PhDr. Marie Šedá Co nás čeká v knihovnické profesi PhDr. Marie Šedá seda@svkos.cz Proměny kraje a obyvatelstva úbytek obyvatelstva 1 2002 2005 2011* 2015 1 258 215 1 250 769 1 230 220 1 213 311 demografické stárnutí narůstající

Více

Místní Akční Skupina Mladoboleslavský venkov, o. s.

Místní Akční Skupina Mladoboleslavský venkov, o. s. Místní Akční Skupina Mladoboleslavský venkov, o. s. ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY č. 1/2014 Datum konání: 11. února 2014 Místo: Skalsko čp. 18 Přítomni: Hosté: Ověřovatelé zápisu: dle prezenční listiny

Více

Úplné znění. Pravidel studia v programech celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě ze dne 1. listopadu 2012

Úplné znění. Pravidel studia v programech celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě ze dne 1. listopadu 2012 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 31. prosince 2008

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 27. prosince

Více

Zápis z členské schůze Bytového družstva 1753, 1754, 1755 Nad Alejí Nad Alejí 13, Praha 6,

Zápis z členské schůze Bytového družstva 1753, 1754, 1755 Nad Alejí Nad Alejí 13, Praha 6, Zápis z členské schůze Bytového družstva 1753, 1754, 1755 Nad Alejí Nad Alejí 13, Praha 6, 162 00 Datum a místo konání: 29.4.2014 jídelna ZŠ Šantrochova 1800, Praha 6 Začátek schůze: 18:30 hod. Ukončení

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 01/2018 ze dne 28. února 2019

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 01/2018 ze dne 28. února 2019 Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 01/2018 ze dne 28. února 2019 Přítomni: D. Heider, M. Kaplánek, M. Klapetek, V. Kročil (příchod 13:10), J. Liguš, T. Machula, L. Muchová, C. V. Pospíšil, J. Sirovátka,

Více

Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Univerzita Karlova Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Opatření děkana č. 9/2017 POPLATKY, ÚPLATY, ÚHRADY VYBÍRANÉ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Část I. Poplatky Čl. 1 Poplatky spojené se

Více

Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne v Knihovně Petra Bezruče v Opavě

Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne v Knihovně Petra Bezruče v Opavě Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky Moravskoslezského a Olomouckého kraje Zápis z jednání valné hromady SKIP Moravskoslezského a Olomouckého kraje dne 8. 4. 2015 v Knihovně Petra

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc

dle prezenční listiny přítomno 7 členů + 19 x plná moc Zápis z valné hromady Spolku pro obnovu venkova KHK konané dne 28.7.2015 v zasedací místnosti N3.118 (3. patro) v sídle Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Pivovarské náměstí 1245, v Hradci Králové.

Více

Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o.

Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. 0 Vysoká škola aplikované psychologie, s.r.o. Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. Článek 1 Úvodní ustanovení Řád celoživotního vzdělávání Vysoké školy aplikované psychologie,

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 24/2016

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 24/2016 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 24/2016 Název: Knihovní řád Univerzity Karlovy K provedení: zákona č. 257/2001 Sb., knihovní zákon, v platném znění Účinnost: 1. 10. 2016 Knihovní řád Univerzity

Více

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Místo jednání: Velká zasedací místnost, Rektorát Masarykovy univerzity Program: 1. Projednání záměrů vzniku

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011 4. 6. 2012 projednal a schválil Akademický senát AMU 6. 6. 2012 projednala a vzala na vědomí Správní rada AMU 14. 6. 2012 projednala Umělecká rada

Více

O B E C T Ě C H O B U Z Těchobuz 60, 395 01 Pacov WWW.TECHOBUZ.CZ Email: obec@techobuz.cz 565 443 900 724 192 514 IČO:00584061 Č.j.: OBTECH/00297/06 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce č. 4/2006 konaného

Více

a evidujeme Marie Šedá MSVK Ostrava

a evidujeme Marie Šedá MSVK Ostrava JAK VZDĚLÁVÁME (SE) V MSK a evidujeme Marie Šedá MSVK Ostrava Knihovny, zaměstnanci a standardy typ Knihovny pobočky celkem zaměstnanci Krajská knihovna 1 0 1 68 Pověřené knihovny 15 76 91 361,6 Profesionální

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 224 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 224 ze dne Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016 č.j.: 719/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 224 ze dne 20.09.2016 Poskytnutí dotací mimo vyhlášené dotační programy 2016 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO M A S MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk Zápis Valné hromady Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku Dne: 25. května 2007. Účastníci: členové občanského

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků

Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků Cílem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy je zavést kariérní systém, který podpoří celoživotní profesní rozvoj učitelů a propojí ho se systémem

Více

Předsedající dále sdělil, že zápis z předchozího jednání byl řádně ověřen a je vyložen k nahlédnutí v kanceláři Obecního úřadu.

Předsedající dále sdělil, že zápis z předchozího jednání byl řádně ověřen a je vyložen k nahlédnutí v kanceláři Obecního úřadu. Obec Lukavec u Hořic Zastupitelstvo obce Lukavec u Hořic Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Lukavec u Hořic, konaného dne 28. 12. 2018, od 18:00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva

Více

Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala v Alt Penzionu

Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala v Alt Penzionu 124 Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala 6.5. 2013 v Alt Penzionu Přítomni:, Durych, Knedla, Krutilová, Jeřábek, Moravec, Holec, Hradecký Omluveni: Pánek, Dušek, Chomout,

Více