TÁBOROVÉ RECEPTY. (uvedená množství jsou vždy pro 10 osob) SNÍDANĚ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TÁBOROVÉ RECEPTY. (uvedená množství jsou vždy pro 10 osob) SNÍDANĚ"

Transkript

1 TÁBOROVÉ RECEPTY (uvedená množství jsou vždy pro 10 osob) SNÍDANĚ rohlíky (30 ks), chleba (1,5 bochníku), vánočka (4 ks) Čaj 1 sáček sypaného čaje (10 g), cukr Vroucí vodu pomalu slejeme přes síto s čajem do připraveného hrnce. Do slitého čaje vnoříme síto a necháme ještě chvíli louhovat. Čaje by mělo být 5-6 litrů. Melta 1/4 sáčku melty, 2-3 litry mléka, voda, cukr Do vroucí vody nasypeme meltu a asi 2 minuty povaříme. Přidáme mléko, znovu přivedeme téměř k varu (nevařit!) a slejeme přes síto. Melty by mělo být 4-5 litrů. Kakao 4 litry mléka, 3/4 krabice kakaa, příp. cukr Horké mléko slejeme do hrnce a vsypeme kakao. Není-li kakao instantní, osladíme. POMAZÁNKY Rybičková 3 plechovky rybiček (po 150 g), 60 g másla (1/4 balíčku), 0,3 kg cibule Pokrájenou cibuli, máslo a rybičky proženeme mlýnkem na maso. Vaječná 10 vajec, hořčice, okurky, tvaroh (nebo jogurt), sůl Vejce uvaříme, oloupeme a rozmačkáme. Přidáme hořčici, zahustíme tvarohem (nebo jogurtem). Okurky buď nakrájíme na kostičky do pomazánky, nebo dáváme přímo na chleba. Tvarohová 2 tvarohy (po 250 g), mléko, 0,3 kg cibule, sůl (příp. paprika, vařená vejce, pažitka apod.) Vše smícháme dohromady a namažeme na chleba.

2 OBĚDY A VEČEŘE POLÉVKY U polévek označených * je potřeba ještě 100g másla a 100g hladké mouky na jíšku, nebo 100 g hladké mouky na zahuštění. Pro dochucení lze použít Vegetu. Polévky by mělo být 2,5 litru. Frankfurtská* 4-5 nožiček párku nebo 0,2 kg salámu, 5 větších brambor, 1 mrkev, sůl, 2 cibule, sádlo, paprika, případně kostička masoxu Párky nakrájíme na kolečka a osmažíme spolu s cibulí na troše sádla. Zasypeme paprikou a zalejeme vodou (nejlépe horkou). Přidáme oškrábané a nakrájené brambory a mrkev. Když jsou brambory měkké, vmícháme jíšku a dochutíme (sůl, masox). Vaříme ještě asi 15 min. Květáková* 1,5 květáku, sůl, kmín, kostička masoxu Květák rozebereme na růžičky, opláchneme, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme téměř do měkka. Za stálého míchání vlejeme jíšku. Vaříme ještě 20 minut, ochutíme masoxem. Čočková* 0,4 kg čočky, paprika, sůl, kostička masoxu, případně kousek salámu či uzeného Čočku dáme vařit do vody, ve které jsme ji od časného rána namáčeli. Nesolíme. Čočku uvaříme do měkka (můžeme scedit, umlít v mlýnku na maso a vrátit zpět do polévky) a vmícháme jíšku. Osolíme, přidáme papriku a masox, případně uzené či salám (osmahnutý). Vaříme ještě asi 20 minut. Bramborová* 1 kg brambor, 0,5 kg zeleniny, kostička masoxu, sůl, majoránka Do světle karamelově hnědé jíšky vlijeme za stálého míchání vodu, přidáme na drobno nakrájenou zeleninu a brambory. Osolíme, nasypeme majoránku. Vaříme do měkka. Dochutíme masoxem. Slepičí slepice, sůl, krupice a 2 vejce nebo polévkové nudle Slepice vaříme v osolené vodě. Po vyjmutí masa dosolíme a do vroucí polévky nasypeme za stálého míchání krupici a vlijeme rozšlehaná vejce. Zeleninová mražená 1,5 sáčku mražené zeleniny, sůl, masox, krupice a 2 vejce Mraženou zeleninu nasypeme do osolené vody a vaříme do měkka. Dochutíme. Zahustíme krupicí a vejci.

3 Pórková 0,5 kg pórku, krupice a 2 vejce, sůl, masox Pórek pokrájíme na drobno a vaříme v osolené vodě. Dochutíme. Zahustíme krupicí a vejci. Hovězí vývar hovězí maso, krupice a 2 vejce nebo polévkové nudle, 0,5 kg zeleniny Uvařené maso vyndáme z vody, přidáme do ní zeleninu nakrájenou na kostky a polévkové nudle (nebo krupici a vejce). Špenátová 1kg mraženého špenátu se smetanou, cibulí a česnekem, masox, 2 vejce, polévkové nudle, sůl Špenát vložíme do vody, uvaříme, dochutíme masoxem, (případně cibulkou, česnekem), přidáme nudle, nakonec přimícháme vejce. Cibulačka 5 starších rohlíků, olej, 500g strouhaného Eidamu, 0,25 kg cibule, masox, sůl Cibuli uvaříme ve vývaru, dosolíme. Na oleji opražíme na kostičky nakrájené rohlíky. Do ešusu dáme nejdříve rohlíky, pak sýr, nakonec zalijeme vývarem. Česnečka 6 krajíců staršího chleba, máslo, česnek, 2 vejce, sůl, kmín Na másle opražíme na kostky nakrájený chleba, přidáme česnek, zalijeme vodou, dosolíme. Nakonec vmícháme vejce. HLAVNÍ JÍDLA Přírodní vepřové plátky 1 kg vepřového masa, 50 g másla, sůl, kostička masoxu, 25 g hladké mouky, sádlo Maso nakrájíme na plátky, každý kousek naklepeme a osolíme. Dáme na rozpálený tuk a po obou stranách osmahneme (do šeda a ještě chvilku na opečení). Zalijeme vodou a dusíme, doléváme vodu, aby bylo maso ponořené. Asi 20 minut před koncem rozmícháme mouku ve vodě a nalijeme na maso (dusíme, častěji mícháme, mouka se víc připaluje). Omáčku dochutíme solí, masoxem... Maso je třeba dusit alespoň 2 hodiny, proto začínáme s krájením masa již ráno! Řízky 1 kg vepřového masa. hladká mouka, 4 vejce, mléko, sůl, strouhanka, olej (asi 1 litr), případně mrkev Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, vejcích s trochou mléka a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme-li do pekáče pár koleček mrkve, nebude se tuk tak rychle přepalovat.

4 Uzené maso 1 kg uzeného masa, sádlo na omaštění Maso vložíme do teplé vody, aby bylo ponořené, a vaříme do měkka. Nesolíme! K masu dáváme teplé či studené zelí. Guláš 1 kg hovězího nebo vepřového masa, 150 g sádla, 0,5 kg cibule, 150 g hladké mouky, paprika, sůl, případně masox Na sádle zpěníme cibuli, přidáme osolené nakrájené maso a sladkou papriku. Osmahneme (raději víc, než se maso začne připalovat), pak podlijeme vodou a za občasného dolívání vody dusíme. Měkké maso zaprášíme moukou, necháme zapražit, opět podlijeme a ještě asi 15 minut podusíme. Pro dochucení lze přidat masox. Slepice na paprice 2 slepice, 125 g másla, paprika, sůl, hladká mouka Slepice vyjmuté z polévky obereme, maso vložíme do hrnce, přidáme máslo, papriku a smažíme. Po chvíli zalijeme trochou vody, ve které se slepice vařily. Necháme dusit. V odměrce rozmícháme v 0,2 litru vody 2 lžíce mouky. Pečlivě rozmícháme a za stálého míchání vlijeme na slepice. Vaříme ještě asi 15 min. Rajská 1 kg hovězího masa, 0,5 kg rajského protlaku, 0,1 kg hladké mouky, 0,1 kg másla Na másle osmahneme do růžova mouku, přilejeme trochu vývaru, rajský protlak, skořici, hřebíček, nové koření, bobkový list a povaříme. Dochutíme cukrem, solí, příp. kečupem. Sójové karbanátky 2 pytlíky sojové drtě, strouhanka, 4 vejce, hladká mouka, ovesné vločky, koření (majoránka, polévkové koření, sójová omáčka, česnek, masox,...), olej Do sójového granulátu přidáme olej, vodu a koření. Promícháme a umeleme v mlýnku na maso spolu s ovesnými vločkami. Zahustíme moukou, vypracujeme karbanátkovou hmotu a necháme odstát (až 48 hodin). Přidáme vejce, promícháme a vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a smažíme po obou stranách. Sekaná 0,25 kg hovězího a 0,25 kg vepřového masa, 2 vejce, 2 housky, 0,15 kg hladké mouky, 0,15 kg cibule, sádlo, mléko, pepř, majoránka, česnek Umleté maso smícháme s vejci, moukou, na kostky nakrájenou cibulí, česnekem, majoránkou, kostkami housky namočenými v mléce, solí a pepřem. Hustotu upravíme moukou či strouhankou. Vytvarujeme velké šišky, na sádle zpěníme cibuli a přidáme šišky. Opečeme po obou stranách a dusopečíme.

5 Květák Květák rozebereme na menší kousky, uvaříme v osolené a okmínované vodě. Podáváme s bramborem, sypeme praženou strouhankou. Čína 0,75 kg vepřového, 0,5 kg cibule, sojová omáčka, kari, olej, hl. mouka, příp. pórek Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso nakrájíme na kousky a osmahneme. Přidáme kari, sójovou omáčku, příp. pórek a mouku (zaprášíme). Smažený sýr 1,5 kg sýra, hladká mouka, 4 vejce, mléko, strouhanka, olej (asi 1 litr), příp. mrkev Sýr nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, vejcích s mlékem a strouhance, a smažíme. Dáme-li do pekáče kolečka mrkve, nebude se tuk tolik přepalovat. Pečené kuře 3 kuřata, sůl, grilovací či jiné koření, olej Kuřata nejprve do měkka uvaříme v osolené vodě. Pak je vyndáme, naporcujeme, okořeníme a na oleji opečeme na kamnech. Květákový mozeček 2,5 květáku (podle velikosti), 6 vajec, 0, 25kg cibule, sůl, pepř Květák uvaříme v osolené vodě. Nakrájíme na kostičky, opečeme na cibulce, dochutíme, přidáme vejce. PŘÍLOHY Brambory 3 kg brambor, sůl, kmín Hromadně oškrábané brambory vaříme v osolené a okmínované vodě. Rýže 1 kg rýže, sůl, 25 g másla Do vroucí vody, osolené jako na špagety, nasypeme rýži. Vaříme asi 15 minut, ale ochutnáváme dříve. Jakmile je rýže akorát, hned sléváme, jinak se rozvaří. Do slité rýže vložíme pár kousků másla. Moc nemíchat, aby se nerozpatlala! Knedlíky 3 pytlíky bramborových nebo houskových knedlíků (po 400 g) Postupujeme dle návodu na obalu. Vody dáme míň, dolít se dá vždy. Zaděláváme vždy maximálně 3 sáčky v jedné dávce.

6 OSTATNÍ JÍDLA Rizoto 2 plechovky masa nebo 1 slepice, 1 kg rýže, máslo, 0,4 kg sýra, mražená či steril. zelenina Do uvařené rýže zamícháme maso nebo na másle osmahnutou nakrájenou slepici a zeleninu. Sypeme sýrem. Těstoviny 2,5 balíčku těstovin po 500 g (nebo 3 po 400 g), 1 velký nebo 2 malé kečupy, 0,4 kg sýra, případně 0,3 kg salámu a cibule či pórku Těstoviny vaříme v osolené vodě. Poléváme kečupem, sypeme strouhaným či na kostičky nakrájeným sýrem a příp. osmahnutou směsí salámu a cibule či pórku. Luštěniny 1 kg čočky nebo hrachu, 100 g másla, sůl Luštěninu dáme vařit do vody, ve které jsme ji alespoň 2 hodiny namáčeli. Vaříme do měkka, nesolíme. Slitou luštěninu osolíme a vložíme do ní kousky másla. Podáváme s opečenými buřty či osmahnutým salámem. Čozel 1 kg čočky, sůl, vegeta, ocet, 100 g hladké mouky, příp. 0,4 kg salámu, cibule Čočku uvaříme ve vodě, ve které jsme ji alespoň 2 hodiny namáčeli. Nesolíme! Slitou čočku zahustíme směsí trochy slité vody, hladké mouky a soli, dochutíme octem a vegetou. Podáváme s teplým či studeným zelím, příp. opečený salám. Knedlíky s vejci 4 pytlíky houskových knedlíků, 8 vajec, sádlo, 0,25 kg cibule, případně 0,3 kg salámu Na sádle zpěníme cibuli (příp. se salámem), přidáme na kostky nakrájené knedlíky a opečeme. Zalejeme rozšlehanými vejci a smažíme, dokud vejce neztuhnou. Ovocné knedlíky kynuté 1,75 kg hrubé mouky, 60 g droždí, 0,5 litru mléka, 3 vejce Poleva: 1 litr mléka, 2 tvarohy (po 250 g), cukr Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, smícháme s moukou a vejci a dáme vykynout. Z těsta vytvarujeme šišky jako na houskové knedlíky a vaříme v osolené vodě. Při vydávání poléváme plátky knedlíků polevou a směsí ovoce s cukrem (borůvky, maliny apod.). Ovocné knedlíky tvarohové 0,75 kg hrubé mouky, 0,75 kg tvarohu, 3 vejce, 100 g másla, mléko Vše smícháme v míse, podle potřeby naředíme mlékem. Vypracujeme těsto, do kterého balíme ovoce, příp. z něj děláme kuličky o průměru max. 2,5 cm. Vaříme v osolené vodě.

7 Lívance 2 kg hladké mouky, 2,5 litru mléka, 60 g droždí, 3 vejce, cukr, skořice, 1 tvaroh, 1,5 sklenice marmelády, 1,5 litru oleje Droždí rozpustíme v teplém mléce, přidáme mouku, vejce a cukr. Umícháme tekuté těsto, lijeme na pekáč a smažíme. Podáváme se skořicí a cukrem či s marmeládou a tvarohem. Langoše 1,5 kg hladké mouky, 2 velké brambory, 60 g droždí, 2,5 litru mléka, 3 vejce, cukr, 1,5 litru oleje, kečup, případně česnek a sýr Droždí rozpustíme v teplém mléce, přidáme mouku, vejce a cukr. Umícháme těsto hustší než lívancové a přidáme strouhané brambory. Těsto lijeme na pekáč a smažíme. Podáváme s kečupem. Bramborové šišky 4 pytlíky bramborových knedlíků, máslo, strouhanka, cukr, sádlo, sůl Těsto zaděláme podle návodu na obalu. Vody dáme raději míň, dolít se dá vždy. Zaděláváme vždy maximálně 3 sáčky v jedné dávce. Vyválené šišky co nejdříve uvaříme. Sypeme praženou strouhankou, poléváme máslem a solíme či sladíme podle přání. Bramborový guláš 3,5 kg brambor, 0,3 kg salámu, 0,25 kg cibule, 125 g sádla, paprika, sůl, pepř, hladká mouka Na sádle zpěníme cibuli (nesmí zhnědnout) a salám. Posypeme paprikou a přidáme na malé kousky nakrájené brambory. Trochu osmahneme a zalijeme vodou, aby byly brambory ponořené. V troše studené vody rozmícháme mouku a vlijeme do guláše. Vaříme ještě asi 15 minut. Brambory musí být spíš rozvařené než nedovařené! Bramborofazolový guláš 3,5 kg brambor, 0,5 kg fazolí, 0,3 kg salámu, 0,25 kg cibule, 125 g sádla, paprika, sůl, pepř, hladká mouka Fazole ráno namočíme. Vodu slijeme, dáme čistou a vaříme do měkka. Uvařené fazole slijeme a vmícháme do bramborového guláše. Zapečené brambory 3,5 kg brambor, 0,3 kg sýra, 4 vejce, 50 g másla, 0,4 kg salámu, případně kečup Uvařené brambory dáme do pekáčů, přidáme máslo a případně osmahnutý salám. Dáme na kamna a opékáme. Když jsou brambory opečené, zalijeme je rozšlehanými vejci. Za občasného míchání necháme vejce ztuhnout. Posypeme strouhaným sýrem a necháme ho roztavit.

8 Zapečené těstoviny 1,4 kg těstovin, 0,4 kg salámu, 8 vajec, 50 g másla, 0,3 kg sýra, případně kečup Nakrájený salám osmahneme a smícháme s uvařenými, máslem promaštěnými těstovinami. Nasypeme do pekáčů a dáme na kamna. Zalijeme rozšlehanými vejci a za občasného míchání je necháme ztuhnout. Posypeme strouhaným sýrem a zapečeme. Krupicová kaše 4,5 litru mléka, 0,5 kg krupice, sůl, 200 g másla, cukr, skořice, kakao Mléko postavíme v hrnci na kamna či ponoříme do vodní lázně v pařáku. Nasypeme krupici, 10 lžic cukru, lžičku soli a za stálého míchání přivedeme pokud možno do varu a několik minut vaříme. Poléváme máslem, sypeme cukrem a skořicí nebo kakaem. Porridge 500 g ovesných vloček, mléko, rozinky, oříšky, sušené ovoce, kakao, cukr, marmeláda Vločky namočíme den předem do vody, přidáme rozinky, oříšky a sušené ovoce. Ráno ohřejeme, přidáme mléko. Dochutíme cukrem, kakaem, marmeládou Brambory na loupačku 3,5 kg brambor, máslo, sůl, případně mléko Brambory vaříme ve slupce do měkka. Nerozvařit! Brambory s omáčkou 3,5 kg brambor, 0,4 kg salámu, 5 rajčat, 2 papriky, 4 cibule, olej, sůl, vegeta Brambory uvaříme do měkka. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na kostičky nakrájený salám, rajčata a papriku. Dochutíme. Těstovinový salát 2,5 balíčku kolínek po 500g, paprika, salátová okurka, rajčata, pórek, fazole..., 1 velký bílý jogurt (nebo kapku oleje), sůl, pepř, další koření dle vlastní fantazie Těstoviny uvaříme, po vychladnutí přidáme nakrájenou zeleninu. Osolíme, opepříme, vmícháme jogurt.

Recepty, aneb jak vaříme na táboře

Recepty, aneb jak vaříme na táboře Recepty, aneb jak vaříme na táboře Polévky: Bramborová - suroviny: brambory, cibule, mrkev, majoránka, nové koření, česnek, sůl, pepř, voda, případně mouka na zahuštění a polévkové koření - postup: Na

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 4. do 5. 4. 2019 PONDĚLÍ 1. 4. 2019 polévka: minestrone (1a, 9, 12) oběd č. 1: zapečené těstoviny s masem a zeleninou, zeleninový salát (1a, 3, 7, 9, 12) oběd č. 2: africké

Více

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky 1. DEN/1. TÝDEN 6:30 300 ml vlažné vody s citronem nebo 1 PL jablečného octa 7:00 SNÍDANĚ OVESNÁ KAŠE S JABLKEM SUROVINY: 4 PL ovesných vloček, 150 g (1ks) bílého neslazeného jogurtu 3% tuku, 1 jablko,

Více

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20 Plodnice hlívy ústřičné mají všestranné využití.jsou vhodné do polévek, omáček, pod maso ale i do salátů a především k nakládání. Ke kulinářským účelům využíváme především klobouky, které mají přímé využití.

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou

Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou Suroviny na 1 porci: Maso kuřecí - prsa 150 g Polenta 80 g Podmáslí 0,5% 180 g Česnek 10 g Rozmarýn 3 g Sůl 2 g (Pepř 2 g) Špenát čerstvý 200 g Cibule jarní

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

Oběd. 1. Vepřový vrabec, špenát, bramborové knedlíky (1,3,7,9) D. Tvarohový sýr

Oběd. 1. Vepřový vrabec, špenát, bramborové knedlíky (1,3,7,9) D. Tvarohový sýr Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Út 1. 8. St 2. 8. Čt 3. 8. Pá 4. 8. So 5. 8. Ne 6. 8. Cereálie s mlékem Polévka kmínová s vejci (1,3,9) Polévka bramborová, pečivo Chléb, pečivo,

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Karlovarské knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané smetany 50 g cibule 800 ml vývaru

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku.

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku. POMAZÁNKY Okurková pomazánka 250g tvarohu 100g nahrubo nastrouhané okurky 1 stroužek česneku ½ cibule podle chuti kopr Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec

Více

Škola- září do Čtvrtek Pátek

Škola- září do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.9.2016 Přesnídáv. toustový chléb- celozrnný, pomazánka z tuňáka a zeleniny, mrkev, čaj,04,07,09 Polévka polévka čočková s kroupami a zeleninou Oběd 1 kuře pečené, dušená rýže, paprika - zelenina

Více

Česká kuchyně II. Bramborová polévka. Houskové knedlíky. Pečená kachna s červeným zelím. Rajská omáčka. Vdolečky

Česká kuchyně II. Bramborová polévka. Houskové knedlíky. Pečená kachna s červeným zelím. Rajská omáčka. Vdolečky Česká kuchyně II. Bramborová polévka Houskové knedlíky Pečená kachna s červeným zelím Rajská omáčka Vdolečky Bramborová polévka 40 g cibule 300 g kořenové zeleniny 1 středně velká cibule hrst sušených

Více

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou Těstoviny (apetit) Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou 150 g vařených těstovin, 40 g tuku Ceres soft, 2 lžíce sójové omáčky, 2 rajčata, 1 zelená paprika, 50 g eidamu, mletý pepř, sůl Sýr

Více

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Polévka s drožďovými knedlíčky (d.č.3) Kosti Zeleninová směs (mrkev, celer, petržel) Krupice pšeničná Droždí 1l Vaječná melanž 13.00 g 18.00 g 3.00 g Technologický

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj OD 4.2. DO 8.2.2013 Svačina: Chléb, máslo, turistický salám, čaj Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj Svačina: Rohlík, máslo, šunkový salám, čaj Svačina:

Více

Jídelní lístek na květen 2017

Jídelní lístek na květen 2017 Datum Snídaně Svačina Oběd Pomazánka rybičková Polévka ovarová s kroupami / s jáhli (1,9) Mandlová paštika Po Chléb, pečivo, máslo 1. Pasta šuta, sypané sýrem Chléb, máslo sýr, 1. 5. (1,3,7,8) 3. Pasta

Více

BŘEZEN JÍDELNÍČEK od do

BŘEZEN JÍDELNÍČEK od do BŘEZEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 3. do 1. 3. 2019 PÁTEK 1. 3. 2019 polévka: brokolicová s houskou (1a, 3, 7, 9) oběd č. 1: kuřecí maso na kmínu, kuskus, zelenina (1a) oběd č. 2: chotěbořský gáblík, bramborový

Více

od 02.09.2015 do 04.09.2015 Středa 2.9.2015 Čtvrtek 3.9.2015 Pátek 4.9.2015 rohlík, sýrová pomazánka, bílá káva obsahuje alergeny: 01,07,51,52,53

od 02.09.2015 do 04.09.2015 Středa 2.9.2015 Čtvrtek 3.9.2015 Pátek 4.9.2015 rohlík, sýrová pomazánka, bílá káva obsahuje alergeny: 01,07,51,52,53 od 02..25 do..25 Středa 2.9.25 Čtvrtek 3.9.25 Pátek 4.9.25 rohlík, sýrová pomazánka, bílá káva krupicová s vejcem obsahuje alergeny:,,,, sekaná pečeně, brambor, červená řepa, džus chléb, tuňáková pomazánka,

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 27. 2. 3. 3. 2017 Pondělí: 27. 2. 2017 Snídaně Rybí pomazánka (filé), chléb, čaj, bílá káva 1,3,4,7 Oběd Polévka slepičí s hráškem 1,3,7,9 Maďarský guláš, krupicové noky 1,3,7 Svačina Ovocné pyré,

Více

Recepty, aneb skautská kuchařka

Recepty, aneb skautská kuchařka Recepty, aneb skautská kuchařka Dávkování všech jídel je na 10 průměrných jedlíků, tedy zhruba na 12 světlušek či pro 8 roverů a chlapeckých vedoucích V závorce jsou uvedeni autoři receptů až po další

Více

MŠ a ZŠ do Pátek

MŠ a ZŠ do Pátek Pátek 1.4.2016 Přesnídáv. chléb s pomazánkovým máslem, paprika - zelenina příloha, čaj Polévka polévka vločková s brambory a zeleninou Oběd 1 kuřecí řízek smažený, brambory m.m., salát zeleninový s jablky,03,07,09

Více

Škola- březen do Pátek

Škola- březen do Pátek Pátek 1.3.2019 Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka vaječná, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva,10 Polévka mrkvová polévka se špaldovou krupicí Oběd 1 kuře na paprice, tarhoňa Pondělí 4.3.2019

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Smažená květák, brambor, zelný salát, čaj

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Smažená květák, brambor, zelný salát, čaj OD 1.10. DO 5.10.2012 Svačina: Chléb, máslo, šunka, čaj Polévka: Hovězí vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Smažená květák, brambor, zelný salát, čaj Svačina: Rohlík, máslo, sýr Eidam, mléko Svačina: Chléb,

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 29. 5. 2. 6. 2017 Pondělí: 29. 5. 2017 Snídaně Brokolicová pomazánka, chléb, čaj, mléko 1,3,7 Oběd Polévka s pohankou 1,3,7,9 Kaše z míchaných luštěnin, vejce, salátová okurka 1,3,7 Svačina Perník,

Více

Kapr Kapr s jogurtem ½ Kapra hladká mouka paprika koření na ryby ½ kg bílého jogurtu Mandle Vykostěné porce kapra obalíme v mouce s kořením, paprika, rybí koření a sůl. Vložíme do zapékací misky, zalijeme

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Hladká mouka. Pepř mletý. Vepřové kostky. Knedlík bramborový - menší. Mazací sýr (Veselá kráva)

Hladká mouka. Pepř mletý. Vepřové kostky. Knedlík bramborový - menší. Mazací sýr (Veselá kráva) 470+370 - Norsko + přechod - 24.6. - 6.7. - jídelníček 40 osob + 2 řidiči (před zájezdem bude upraveno dle skutečného počtu) K jednotlivým večeřím dodělejte saláty dle uvážení (šopák, rajčatový, okurkový,

Více

Škola- srpen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

Škola- srpen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 1.8.2016 Úterý 2.8.2016 Středa 3.8.2016 Čtvrtek 4.8.2016 Pátek 5.8.2016 kaše jáhlová, meruňky - ovoce příloha, čaj gulášová polévka květák na mozeček, brambory m.m., anglická dušená zelenina -

Více

ZAVÁŘKY A VLOŽKY DO POLÉVEK

ZAVÁŘKY A VLOŽKY DO POLÉVEK 6 ZAVÁŘKY A VLOŽKY DO POLÉVEK Domácí nudle do polévky 130 g hrubé mouky, 1 vejce, lžička vody Na vál nasypeme mouku, do ní rozklepneme vejce, přidáme lžičku vody a rukama propracováváme tak dlouho, až

Více

Čtvrtek 1.10.2015. Pátek 2.10.2015. 01.10.2015 do 30.10.2015

Čtvrtek 1.10.2015. Pátek 2.10.2015. 01.10.2015 do 30.10.2015 ..25 do 30..25 Čtvrtek 1..25 Pátek 2..25 Polévka bramborová s krupkami zahuštěná (obsahuje al. :, ) Chléb, pomazánka z olejovek, ovocná mísa, bikava (obsahuje al. :,,, ) Králík na paprice, těstoviny (obsahuje

Více

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka Cibule 1kg Máslo 100g Bílé víno 0,5L Bageta 1ks Strouhaný sýr 200g Vejce 1ks Sůl, pepř, bobkový list, tymián Francouzskákuchyně Zapečenácibulovápolévka Polévka - Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK na týden od do Domov pro seniory Břeclav Dietní pokrmy jsou připravovány dle příslušných dietních receptur

JÍDELNÍ LÍSTEK na týden od do Domov pro seniory Břeclav Dietní pokrmy jsou připravovány dle příslušných dietních receptur JÍDELNÍ LÍSTEK na týden od 1. 1. do 7. 1. 2018 1. 1. 2. 1. 3. 1. 4. 1. 5. 1. 6. 1. 7. 1. Čaj, chléb, rama, loupáčky 9 loupáčky dia džem 9 džem dia máslo, l. uzená s kroupami Uzené maso, křenová omáčka,

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 3. 10. 7. 10. 2016 Pondělí: 3. 10. 2016 Snídaně Rohlík, pomazánkové máslo, čaj, kakao 1,3,7 Přesnídávka Ovoce banán Oběd Polévka vývar se zeleninou a sýrovým kapáním 1,3,7,9 Vepřové rizoto, strouhaný

Více

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka Lučina 23.516 Lučina nasladko Lučinu smícháme s vanilkovým cukrem. Mažeme na celozrnnou večku, zdobíme pomerančem. - 1,3,7,11 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví Lučinu rozetřeme vidličkou, přidáme flóru,

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Cibulačka, 1/1,3 Hlavní jídlo: Moravský vrabec, zelí, housk. knedlík 1/1,3

JÍDELNÍČEK. Polévka: Cibulačka, 1/1,3 Hlavní jídlo: Moravský vrabec, zelí, housk. knedlík 1/1,3 OD 2.10. DO 6.1.2017 Svačina: Toustový chléb, máslo, kakao 1/1,7 Polévka: Zeleninový vývar, 1/1,3,9 Hlavní jídlo: Šišky s mákem, mléko 1/1,3,7 Svačina: Chléb, tuňáková pomazánka se zeleninou 1/1,3,4,7

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Vepřové maso, dušená mrkev, brambor, čaj

JÍDELNÍČEK. Polévka: Vývar s drobenkou Hlavní jídlo: Vepřové maso, dušená mrkev, brambor, čaj OD 4.3. DO 8.3.2012 Svačina: Rohlík, máslo, šunka, čaj Polévka: Zelná s párkem Hlavní jídlo: Krupicová kaše, ovoce, čaj Svačina: Chléb, máslo, turistický salám, čaj Svačina: Rohlík, celerová pomazánka,

Více

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Oběd. Večeře - II.

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Oběd. Večeře - II. Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře 1. 3. 2. 3. 3. 3. 4. 3. Vepřová šunka lévka z drůbežích drobů (9) Vepřová haše, brambory 1. Šišky s mákem Kopot Chléb, máslo 2. Kuřecí plátek přírodní,

Více

mletý pepř olej na smažení

mletý pepř olej na smažení Dýňový ovocný salát Dýňový kompot 200 g mexická dýně 100 g cukr ananasová tresť 1 ks pomeranč 1 ks broskve 200 g zakys.smetana mandle-lupínky 1 ks van. cukr 1 ks limetka 1 ks kiwi Mexickou dýni nakrájíme,

Více

Pondělí Zeleninová polévka s pohankou Vepřové kostky na kmíně, mexická rýže, rajčatový salát s mozzarellou, ovocná šťáva nebo mléko

Pondělí Zeleninová polévka s pohankou Vepřové kostky na kmíně, mexická rýže, rajčatový salát s mozzarellou, ovocná šťáva nebo mléko 2.9. 6.9.2019 1a), 7 Zeleninová polévka s pohankou Vepřové kostky na kmíně, mexická rýže, rajčatový salát s mozzarellou, ovocná šťáva nebo mléko 1a), 3, 4, 7 Fazolová polévka Smažené rybí filé, šťouchané

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK 1.10.2012 5.10. 2012. svačina oběd svačina. Polévka: LUŠTĚNINOVÁ... VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH, TĚSTOVINY, ČAJ HOVĚZÍ

JÍDELNÍ LÍSTEK 1.10.2012 5.10. 2012. svačina oběd svačina. Polévka: LUŠTĚNINOVÁ... VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH, TĚSTOVINY, ČAJ HOVĚZÍ 1.10.2012 5.10. 2012 VAJEČNÝ KRÉM, Polévka: LUŠTĚNINOVÁ VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH, TAVENÝ SÝR, LEDECKÝ Z RYB,, HOVĚZÍ Polévka: RYCHLÁ S VEJCI KVĚTÁKOVÝ MOZEČEK, OKURKOVÝ SALÁT S RAJČATY, ZE STROUHANÉHO SÝRA,,

Více

Základní škola a Mateřská škola Dětenice. týden od do ZAPEČENÉ RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU, VAŘENÉ BRAMBORY

Základní škola a Mateřská škola Dětenice. týden od do ZAPEČENÉ RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU, VAŘENÉ BRAMBORY týden od 30. 9. do 4. 10. 2013 HOUSKA, POM. TVAROHOVÁ S MEDEM, MLÉKO, LUŠTĚNINOVÁ ZAPEČENÉ RYBÍ FILÉ SE ZELENINOU, VAŘENÉ BRAMBORY CHLÉB, RAMA, ČAJ, ZELENINA CHLÉB, POM. Z OLEJOVEK,, ZELENINA FRANKFURTSKÁ

Více

Škola- duben do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

Škola- duben do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.4.2018 Úterý 3.4.2018 Středa 4.4.2018 Čtvrtek 5.4.2018 Pátek 6.4.2018 státní svátek- nevaří se! polévka drůbková jemná s rýží,09 hovězí pečeně na česneku, houskové knedlíky (kynuté)- se špaldou

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka. Sušené hřiby namočíme na 30 minut do studené vody a poté nakrájíme na malé kousky. Vodu z hub necháme na podlévání rizota,

Více

Minikuchařka zdravého stravování

Minikuchařka zdravého stravování Minikuchařka zdravého stravování Pokrmy zde uvedené byly připraveny žáky školy pod vedením učitelů odborného výcviku ISŠ HPOS Příbram v rámci projektu Čas pro prváky Realizace projektu byla spolufinancována

Více

od do Úterý Středa Čtvrtek Pátek

od do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Úterý 1.9.25 chléb kmínový, pomazánka tvarohová s česnekem a kečupem, zeleninová obloha, mléko (obsahuje al. :,, ) polévka fazolová moravská, krůtí tokáň, těstoviny, čaj ovocný, mléko, voda (obsahuje al.

Více

Pohanková minikuchařka

Pohanková minikuchařka Pohanková minikuchařka Polévky z pohanky Pohanková polévka se zeleninou 100 g pohanky lámanky, 250 g kořenové zeleniny, slanina, 2 cibule, zeleninový vývar, sůl, pepř Na slanině osmahneme cibuli, přidáme

Více

Září Sýr ementálového typu Polévka česneková / D. s medvědím česnekem (1,3,7,9) Salát pochoutkový Pečivo,

Září Sýr ementálového typu Polévka česneková / D. s medvědím česnekem (1,3,7,9) Salát pochoutkový Pečivo, 1. 9. Sýr ementálového typu lévka česneková / D. s medvědím česnekem (1,3,7,9) Salát pochoutkový 1. Kuřecí plátek na kmíně, opečené brambory D. Rybí salát v jogurt Chléb, bílé pečivo, máslo 20g Chléb Bílá

Více

Škola-září do Pátek sanitační den- nevaří se.

Škola-září do Pátek sanitační den- nevaří se. Pátek 1.9.2017 sanitační den- nevaří se. Pondělí 4.9.2017 Úterý 5.9.2017 Středa 6.9.2017 Čtvrtek 7.9.2017 Pátek 8.9.2017 houska- celozrnná, pomazánka tvarohová s kapií, okurka - zelenina příloha, čaj /

Více

od do Čtvrtek Pátek Jídelní lístek

od do Čtvrtek Pátek Jídelní lístek Čtvrtek 1.11.2018 Polévka zeleninová,09 Oběd 1 mexický guláš, sýr, dušená rýže, nápoj Pátek 2.11.2018 Polévka vývar s bulgurem,09 Oběd 1 hovězí maso na česneku, bramborový knedlík, špenát, nápoj Pondělí

Více

Pondělí 26.10.2015. Úterý 27.10.2015. 26.10.2015 do 30.11.2015

Pondělí 26.10.2015. Úterý 27.10.2015. 26.10.2015 do 30.11.2015 Pondělí 26..25 2 Úterý 27..25 2 Plátkový sýr, chléb, rohlík, bílá káva, čaj (obsahuje al. :, 07) Králík na zelenině, br. knedlík, nápoj; polévka: hovězí s masovou rýží (obsahuje al. :,, ) Kuskus s tuňákem,

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9

JÍDELNÍČEK. Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9 OD 1.9. DO 1.9.2017 Svačina: Chléb, máslo, vejce 1,3,7 Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9 Svačina: Chléb, medové máslo, bílá káva 1,7 OD 4.9. DO 8.9.2017 Svačina: Chléb,

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 7. 3. 11. 3. 2. 2016 Pondělí: 7. 3. 2016 Snídaně Rajčatová pomazánka, chléb, čaj, mléko 1,3,7 Oběd Polévka zeleninová s krupicovými noky 1,3,7,9 Krůtí maso po provensálsku, rýže 1 Svačina Chléb,

Více

Škola- říjen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek 6.10.

Škola- říjen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek 6.10. Pondělí 2.10.2017 houska, pomazánka vaječná, paprika - zelenina příloha, čaj / bílá káva polévka bramborová s ovesnými vločkami těstoviny zapečené se zeleninou a sýrem, jablka - příloha chléb, máslo, šunka,

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.6.2018 slunečnicový chléb, pomazánka sýrová s celerem, mrkev, mléko, čaj, krém tvarohový- nanuk, vždy tác,09 polévka brokolicovo-květáková s majoránkou rajčatové pečené fazole - kovbojské, slunečnicový

Více

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do

J Í D E L N Í Č E K. strava.: RACIONÁLNÍ na období od do Sociálná služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 57101 Moravská Třebová IČ: 00194263, DIČ: J Í D E L N Í Č E K strava.: RACIONÁLNÍ na období od 01.08.2018 do 31.08.2018 Datum Pořadí jídla Druh jídla

Více

Škola- únor do Pátek

Škola- únor do Pátek Pátek 1.2.2019 Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka sýrová s celerem, paprika - zelenina příloha, čaj / bílá káva Polévka polévka špenátová s vajíčkem Oběd 1 bulgurové rizoto s vepř. mletým masem a

Více

Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka zeleninová se sýrem, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,03,07,09,10

Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka zeleninová se sýrem, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,03,07,09,10 Pondělí 2.1.2017 Přesnídáv. kaše rýžová se skořicí, kompot ovocný - příloha, čaj Polévka zelňačka s cizrnou Oběd 1 kuřecí stehno pečené, dušená rýže s kukuřicí Svačina chléb s máslem, vejce vařené, jablka

Více

Holandský vepřový řízek (Obsahuje: 1, 3, 7, 10), Bramborová kaše

Holandský vepřový řízek (Obsahuje: 1, 3, 7, 10), Bramborová kaše JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 1102015 DO 1102015 Čt 110 Pá 210 Snídaně Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Varianta 1Polévka fazolová (Obsahuje: 1,, 6, 7,, 10, 1), Holandský vepřový řízek (Obsahuje: 1,, 7,

Více

Alergeny jsou uvedeny v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Večeře - II. Večeře

Alergeny jsou uvedeny v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Večeře - II. Večeře Datum Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře Po 1. 7. Út 2. 7. St 3. 7. Čt 4. 7. Pomazánka sýrová Polévka s játrovou rýží (1,3,7,9) Kuře pečené na česneku Vepřové maso na kari, těstoviny Mléko,

Více

Škola- září do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek

Škola- září do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pondělí 2.9.2019 Přesnídáv. chléb kmínový, pomazánka z olejovek s lučinou, okurka - zelenina příloha, čaj Polévka polévka hovězí s celestýnskými nudlemi Oběd 1 kuře pečené na cibuli a česneku, zeleninový

Více

VY_32_INOVACE_CVS17. Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. Autor: Mgr. Martin Kovačka

VY_32_INOVACE_CVS17. Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. Autor: Mgr. Martin Kovačka Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. VY_32_INOVACE_CVS17 Autor: Mgr. Martin Kovačka Předmět: Člověk ve společnosti (Občanská výchova) Ročník: 7. Tematický celek: Kultura. Stručný popis aktivity:

Více

Jídelní lístek. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště dopravní Čáslav, příspěvková organizace

Jídelní lístek. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště dopravní Čáslav, příspěvková organizace 1.6.2015 2.6.2015 3.6.2015 4.6.2015 5.6.2015 Snídaně Džem, med, máslo, pečivo, čaj Polévka Slepičí s těstovinou Oběd 1 Čevabčiči, brambory, hořčice, cibule Oběd 2 Rizoto pražského uzenáře Večeře Gulášová

Více

Přesnídáv. chléb, pomazánka z tuňáka a zeleniny, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01,04,07,09

Přesnídáv. chléb, pomazánka z tuňáka a zeleniny, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01,04,07,09 Čtvrtek 1.6.2017 houska- celozrnná, máslo, šunka, okurka - zelenina příloha, / bílá káva polévka rajčatová s celozrnnou těstovinou sekaná z králíčího masa s pohankou, bramborová kaše, zeleninová obloha,10

Více

žitný chléb, pomazánka celerová s tvarohem, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01,07,09

žitný chléb, pomazánka celerová s tvarohem, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01,07,09 Středa 1.6.2016 Čtvrtek 2.6.2016 Pátek 3.6.2016 žitný chléb, pomazánka celerová s tvarohem, paprika - zelenina příloha, čaj,09 polévka rybí,04,07,09 kuře pečené, bulgur se zeleninou, paprika - zelenina

Více

Multikulturní výchova pracovní list

Multikulturní výchova pracovní list Multikulturní výchova pracovní list Předmět Ročník Informatika 6.-9. ročník Jméno Vzdělávací program Téma ŠVP ZŠ - Berlička Jídlo Výstupy - potraviny typické pro různé světadíly - globalizace - náměty

Více

Toast se šunkou a křenem

Toast se šunkou a křenem Toasty (apetit) Toast se šunkou a křenem 8 plátků toastového chleba, 160 g šunky, 8 rajčat (malá), 1 pórek, 8 plátků tvrdého sýra, 100 g křenu, 50 g másla, mletý pepř, mletá paprika Krajíčky toastového

Více

Březen Med 2ks Polévka gulášová / polévka gulášová dietní (1,9) Ovesná kaše se skořicí, mléko Dia džem 2ks 1. Drůbeží játra na slanině, rýže (1)

Březen Med 2ks Polévka gulášová / polévka gulášová dietní (1,9) Ovesná kaše se skořicí, mléko Dia džem 2ks 1. Drůbeží játra na slanině, rýže (1) 1. 4. 2. 4. 3. 4. 4. 4. 5. 4. 6. 4. 7. 4. Med 2ks lévka gulášová / polévka gulášová dietní (1,9) Ovesná kaše se skořicí, mléko Dia džem 2ks 1. Drůbeží játra na slanině, rýže (1) 2. Kuřecí plátek na kari,

Více

Úterý Jarní polévka Paprikový lusk plněný mletým masem, rajská omáčka, houskový knedlík

Úterý Jarní polévka Paprikový lusk plněný mletým masem, rajská omáčka, houskový knedlík 27.5. Hovězí guláš, houskový knedlík Úterý Jarní polévka 28.5. Paprikový lusk plněný mletým masem, rajská omáčka, houskový knedlík Středa Bramborová 29.5. Pikantní kuřecí směs, opečené brambory Čtvrtek

Více

Jídelní lístek na květen 2017

Jídelní lístek na květen 2017 1. 5. 2. 5. 3. 5. 4. 5. 5. 5. 6. 5. 7. 5. lévka ovarová s kroupami / s jáhli (1,9) 1. Pasta šuta, sypané sýrem 3. Pasta šuta, sypané sýrem lévka drůbeží s těstovinou (1,3,7,9) 1. Vepřová svíčková na smetaně,

Více

obsahuje alergeny: 01,10 Svačina slunečnicový chléb, máslo, šunka, okurka - zelenina příloha, čaj, mléko obsahuje alergeny: 01,07

obsahuje alergeny: 01,10 Svačina slunečnicový chléb, máslo, šunka, okurka - zelenina příloha, čaj, mléko obsahuje alergeny: 01,07 Pondělí 1.10.2018 chléb, pomazánka sardinková, mrkev, čaj,04,07,10 zelňačka s cizrnou rybí filé pečené na másle a zelenině, brambory m.m., zeleninová obloha,04,07 houska- celozrnná, bylinkové máslo, jablka

Více

B: Úterý POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Středa POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Čtvrtek POLÉVKA: II.večeře D:9 A:

B: Úterý POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Středa POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Čtvrtek POLÉVKA: II.večeře D:9 A: DOMOV PRO SENIORY Srpen U Barborky 1 - Rožďalovice 1.8. - 3.8. 2014 JÍDELNÍ LÍSTEK Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře II.večeře Pondělí POLÉVK II.večeře D:9 Úterý POLÉVK II.večeře D:9 Středa POLÉVK

Více

Chléb, sýrová pomazánka, mrkev, bílá káva, Špenátová polévka se sýrem Čočka na kyselo, kuřecí párek, okurka, jablko, čaj Houska, máslo, džem, kakao

Chléb, sýrová pomazánka, mrkev, bílá káva, Špenátová polévka se sýrem Čočka na kyselo, kuřecí párek, okurka, jablko, čaj Houska, máslo, džem, kakao Období:28. 2. 2011 4. 3. 2011 Loupáček, jablko, kakao (čaj) Polévka drštková ala kuře Zapečená brokolice, brambory, broskvový kompot, šťáva Chléb, máslo, šunka, mléko (čaj) Chléb, sýrová pomazánka, mrkev,

Více

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Oběd. Večeře - II.

Alergeny jsou uvedeny v závorce v pravo od pokrmu. Alergeny jsou počítané pro celé menu (pokrm, příloha, nápoj) Oběd. Večeře - II. Snídaně Svačina Oběd Svačina Večeře - II. Večeře 1. 5. 2. 5. 3. 5. 4. 5. 5. 5. 6. 5. Šlehaný tvaroh s pažitkou Česnečka / zeleninový vývar s medvědím česnekem (1,3,9) Sýr ementálového typu Chléb, máslo

Více

Jídelníček. od do Jedličkův úst.liberec. Den Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře St 2

Jídelníček. od do Jedličkův úst.liberec. Den Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře St 2 2 Čt 3 Pá 4 Kakao granko Drink 1-Pol. gulášová Limo Paštika krájená Chléb Dalamánek 1-Bramborové šišky s mákem Chléb s máslem Rohlík Pomazánka vaječná Banán zelenina zelenina 2-Pol. gulášová 2-Brambory

Více

Jídelní lístek na únor 2019

Jídelní lístek na únor 2019 1. 2. 2. 2. 3. 2. lévka brokolicová Karbanátek, bramborová kaše, okurka Dušený karbanátek, bramb.kaše, salát z čínského zelí Dušený karbanátek, bramb.kaše, salát z čínského zelí Žampiónový krém (1,7,9)

Více

od do Čtvrtek Pátek

od do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.9.2016 Pátek 2.9.2016 Chléb s rybí pomazánkou, mléko, paprika,04,07 Bramboračka, kuřecí nudličky na pórku, dušená rýže, zeleninová obloha, mírně slazený čaj, voda,09 Rohlík s máslem a plátkovým

Více

Kakao granko čaj ovocný 1-Pol. kapustová Čaj s citronem Chleby obložené se šunkou Perník s džemem Banán 1-Palačinky se špenátem Sušenka Rajčata

Kakao granko čaj ovocný 1-Pol. kapustová Čaj s citronem Chleby obložené se šunkou Perník s džemem Banán 1-Palačinky se špenátem Sušenka Rajčata 1 2 3 Út 4 Čaj s citronovou šťávou Čaj se sirupem 1-l. hovězí s rýží a hráškem Chléb s rostlinným Čaj s citronem Chléb s rostlinným margarinem Jablko 1-Omáčka rajčatová Salát mrkvový Paštika krájená Vejce

Více

JÍDELNÍČEK OD 2.4. DO 5.4.2013. Velikonoce. Polévka: Čočková s párkem Hlavní jídlo: Bramborové šišky s mákem, ovoce, čaj

JÍDELNÍČEK OD 2.4. DO 5.4.2013. Velikonoce. Polévka: Čočková s párkem Hlavní jídlo: Bramborové šišky s mákem, ovoce, čaj JÍDELNÍČEK OD 2.4. DO 5.4.2013 Velikonoce Svačina: Lámankový chléb, hermelínová pomazánka, zelenina, čaj Polévka: Čočková s párkem Hlavní jídlo: Bramborové šišky s mákem, ovoce, čaj Svačina: Rohlík, máslo,

Více

Vaření a pečení na Bělidle 26. 4. 2014

Vaření a pečení na Bělidle 26. 4. 2014 Vaření a pečení na Bělidle 26. 4. 2014 Obilniny, luštěniny: Cizrna Fazole adzuki Fazole mungo Fazole hnědé Seitan special Tempeh Kroupy Špaldová mouka Další: Agar agar (želatina) Mořské řasy Palmový tuk

Více

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny Pondělí 2.1.2017 Úterý 3.1.2017 2 Středa 4.1.2017 2 Čtvrtek 5.1.2017 2 Pátek 6.1.2017 2 Vánoční prázdniny Vánoční prázdniny Med, máslo, chléb, rohlík, kakao / čaj (A: 01,03,07,12) Kmínová s kapáním (A:

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena!

do Úterý Středa Čtvrtek Změna jídelníčku a alergenů vyhrazena! Úterý 3.4.2018 Hrstková Kuřecí řízek přírní, bramborová kaše Ravioly s tvarohem, sypané mákem,12 Středa 4.4.2018 Rajská s vločkami obsahuje alergeny: 01d,07 Mahi - mahi se žampiony, rýže s cibulkou obsahuje

Více

Jídelní lístek Ovocný talíř, voda

Jídelní lístek Ovocný talíř, voda 3. - 7. 10. 2016 Pondělí Chléb s vaječnou pomazánkou, mléko (1,3,7) Polévka se sýrovým kapáním (1,3,7,9) Džuveč z vepřového masa, rohlík, ibiškový čaj s citrónem (1,3,7) Ovocný talíř, voda Úterý Houska

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 2. 11. 6. 11. 2015 Pondělí: 2. 11. 2015 Snídaně Rajčatová pomazánka, chléb, čaj, mléko 1,3,7 Oběd Polévka vývar se zeleninou a sýrovým kapáním 1,3,7,9 Vepřová plec na paprice, těstoviny 1,3,7,9

Více

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 30.1.2017 Úterý 31.1.2017 Středa 1.2.2017 Čtvrtek 2.2.2017 Pátek 3.2.2017 zeleninová se sýrovým kapáním obsahuje alergeny: 01,03,07,09,13 Kuře na paprice, obilná příloha Asijská směs s jidášovým

Více

Přesnídáv. slunečnicový chléb, máslo, plátkový sýr, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07

Přesnídáv. slunečnicový chléb, máslo, plátkový sýr, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07 Středa 1.2.2017 slunečnicový chléb, máslo, plátkový sýr, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva polévka špenátová s vajíčkem hovězí pečeně na česneku, dušená rýže rohlík, pomazánka sýrová s kapií,

Více

Zeleninová polévka s pohankou Vepřové kostky na kmíně, mexická rýže, rajčatový salát s mozzarelou, ovocná šťáva nebo mléko

Zeleninová polévka s pohankou Vepřové kostky na kmíně, mexická rýže, rajčatový salát s mozzarelou, ovocná šťáva nebo mléko 1.9. 2.9.2016 hlavní prázdniny hlavní prázdniny hlavní prázdniny Zeleninová polévka s pohankou Vepřové kostky na kmíně, mexická rýže, rajčatový salát s mozzarelou, ovocná šťáva nebo mléko 1a), 3, 4, 7

Více

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka z červené čočky, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka z červené čočky, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01 Pondělí 1.5.2017 státní svátek Úterý 2.5.2017 kaše krupicová, kompot ovocný - příloha, čaj pohanková polévka se zeleninou a houbami obsahuje alergeny: 09 čevabčiči, brambory m.m., lahůdková cibule, zeleninová

Více

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 24. 8. 2015 DO 13. 9. 2015

JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 24. 8. 2015 DO 13. 9. 2015 JÍDELNÍ LÍSTEK NA OBDOBÍ OD 24. 8. 2015 DO 13. 9. 2015 Den Snídaně Oběd Svačina Večeře Druhá večeře Polévka kmínová s mlhovinou (1, 3, 4, 6, 7, 9, 13), Chalupářský guláš (1), (1, 3, 7), Rohlíky (1, 6),

Více

Doplněk: 1,7. Ovoce, čaj, voda. Dobrou chuť! Změny v jídelním lístku jsou vyhrazeny. Vyhotovila Š. Čechová. Hlavní kuchařka R.

Doplněk: 1,7. Ovoce, čaj, voda. Dobrou chuť! Změny v jídelním lístku jsou vyhrazeny. Vyhotovila Š. Čechová. Hlavní kuchařka R. Jídelní lístek ŠJ období: 1.3. - 2.3. 2018 Polévka: Boloňská fazolová 1,9 Oběd č. 1: Kuřecí kostky v sýrové omáčce, těstoviny 1,3,7 1.3.2018 čtvrtek Oběd č. 2: Srbské rizoto s vepřovým masem, strouhaný

Více

Školní jídelna Šafránkova základní škola a mateřská škola Nalžovské Hory

Školní jídelna Šafránkova základní škola a mateřská škola Nalžovské Hory Úterý 3.1.2017 Středa 4.1.2017 Čtvrtek 5.1.2017 Pátek 6.1.2017 zeleninová s kuskusem, kuřecí závitek se smetanovou omáčkou, H. K. (A: 01, 03, 07, 09, 12) brokolicová, hovězí plátek, těstoviny, šlehaný

Více

J Í D E L N Í Č E K ZŠ

J Í D E L N Í Č E K ZŠ 01062016 do 30062016 Středa 162016 cizrnová Znojemská omáčka, Houskové knedlíky (kynuté), Čaj s citrónem, Mléko,09,10 Špecle s mákem, Čaj s citrónem, Mléko obsahuje alergeny: 01,03,06,07 Čtvrtek 262016

Více

Obědy - ZŠ a MŠ Dětenice

Obědy - ZŠ a MŠ Dětenice Pondělí 4.1.2016 Přesnídáv. houska ks, pomazánka vitamínová, paprika - zelenina příloha, čaj Polévka polévka bramborová s krupkami Oběd 1 těstoviny zapékané se sýrem a vejcem obsahuje alergeny: 03,07 Svačina

Více

Základní škola a Mateřská škola Dětenice. týden od do

Základní škola a Mateřská škola Dětenice. týden od do týden od 1. 4. do 5. 4. 2013 CHLÉB, POM. DROŽĎOVÁ, ČAJ, ZELENINA DRŮBKOVÁ ČOČKA S CIBULKOU, PÁREK, ST. OKURKA MOUČNÍK ČAJ HOUSKA, MÁSLO, PLÁTKOVÝ UZENÝ SÝR, OCH. MLÉKO, PUDINK S PIŠKOTY, ČAJ S CITRONEM,

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.10.2017 Přesnídávka Celozrnné pečivo s pomazánkou z karotky, kakao (A: 01,03,07,11) Polévka Rýžová s vejcem (A: 03,09) Oběd Milánské špagety se sýrem, nápoj granátové jablko (koktejl), hroznové

Více