(vždy od pátku do neděle) od 10:00 do 18:00 hod. v bezbariérové školící místnosti v

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "(vždy od pátku do neděle) od 10:00 do 18:00 hod. v bezbariérové školící místnosti v"

Transkript

1 Musí vám se vším pomáhat něčí nohy a ruce a vašim blízkým už ubývají síly? Zveme vás na Kurz o osobní asistenci, který se bude konat a (vždy od pátku do neděle) od 10:00 do18:00 hod. v bezbariérové školící místnosti v Praze. Dozvíte se, jak najít člověka, který vám pomůže, jak ho vyškolit, jak udržet dobré vztahy v rodině, jak získat peníze od sponzorů a další užitečné věci. Kurzovné, osobní asistence a strava po dobu kurzu jsou plně hrazeny z fondu EU. Hlavním školitelem je Ing. Jana Hrdá. Pokud se chcete zúčastnit nebo se dozvědět více informací, kontaktujte nás telefonicky: nebo elektronicky: nvapoa@seznam.cz. Jste uživatelem osobní asistence, ale s některými věcmi si nevíte rady? Zveme vás na Kurz o osobní asistenci, který se bude konat a (vždy od pátku do neděle) od 10:00 do 18:00 hod. v bezbariérové školící místnosti v Praze. Dozvíte se, jak řešit konflikty, jak šetřit záda pomáhajícím, budete moci řešit své problémy s lidmi, kteří jsou uživateli osobní asistence již několik let a další užitečné věci. Kurzovné, osobní asistence a strava po dobu kurzu jsou plně hrazeny z fondu EU. Hlavním školitelem je Ing. Jana Hrdá. Pokud se chcete zúčastnit nebo se dozvědět více informací, kontaktujte nás telefonicky: nebo elektronicky: nvapoa@seznam.cz.

2 POZVÁNÍ NA KURZ PRO OSOBY S TĚLESNÝM POSTIŽENÍM Z PRAHY pořádaný Asociací pro osobní asistenci Potřebujete pomoc, abyste se dostali z bytu? Rádi byste si nakoupili, ale sami to nezvládnete? Neobstaráte si domácnost? Nevykoupete se bez pomoci? Toaleta je pro vás problém? Musí vám s tím vším pomáhat něčí nohy a ruce? A vašim blízkým už ubývají síly? Máte starost, co bude dál? Jestliže jste na některé z otázek odpověděl, že ano, POTŘEBUJETE NÁŠ KURZ O OSOBNÍ ASISTENCI!!! Na našem Kurzu se naučíte najít člověka, který vám pomůže, dozvíte se, jak ho vybrat i vyškolit. Budete mít příležitost převzít zkušenosti o tom, jak udržet dobré vztahy v rodině, o výchově dětí, o tom, jak řešit konflikty, jak šetřit záda pomáhajícím, jak získat peníze od sponzorů a další a další užitečné věci. Zveme vás na Kurz o osobní asistenci, který se bude konat a (vždy od pátku do neděle) od 10 do 18 hodin v uzpůsobeném prostoru v dosahu bezbariérové MHD. Garantem a hlavním školitelem je Ing. Jana Hrdá. Kurzovné, osobní asistence a strava po dobu Kurzu jsou plně hrazeny z fondu EU. V případě, že se budete účastnit, měli byste pro sebe zajistit dopravu na místo konání Kurzu a z něj (pokud by to mělo být překážkou vaší účasti, ozvěte se, najdeme společně řešení). Pokud se chcete Kurzu zúčastnit nebo se dozvědět více informací, kontaktujte nás telefonicky: nebo elektronicky: nvapoa@seznam.cz.

3 POZVÁNÍ NA KURZ PRO OSOBY S TĚLESNÝM POSTIŽENÍM Z PRAHY pořádaný Asociací pro osobní asistenci Jste uživatelem osobní asistence, ale s některými věcmi si nevíte rady? Zajímá vás, jak řešit vztah mezi vámi a vaším osobním asistentem? Chcete slyšet zkušenosti lidí, kteří jsou uživateli osobní asistence již několik let? Zamýšleli jste se nad tím, jaký by měl, a neměl být osobní asistent? Máte zájem se poučit, jak sehnat další peníze na osobní asistenci? Umíte si sestavit plán osobní asistence? Toužíte více poznat sami sebe? Umíte podporovat své osobní asistenty? Víte jak šetřit svého osobního asistenta? Zveme vás na Kurz o osobní asistenci, který se bude konat a (vždy od pátku do neděle) od 10 do 18 hodin v uzpůsobeném prostoru v dosahu bezbariérové MHD. Garantem a hlavním školitelem je Ing. Jana Hrdá. Kurzovné, osobní asistence a strava po dobu Kurzu jsou plně hrazeny z fondu EU. V případě, že se budete účastnit, měli byste pro sebe zajistit dopravu na místo konání Kurzu a z něj (pokud by to mělo být překážkou vaší účasti, ozvěte se, najdeme společně řešení). Pokud se chcete Kurzu zúčastnit nebo se dozvědět více informací, kontaktujte nás telefonicky: nebo elektronicky: nvapoa@seznam.cz.

4 OSNOVA 1. modul OBECNÝ 1.1. Zákon 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška MPSV 505/2006 Sb Principy zákona Součásti zákona důležité pro uživatele (nároky a povinnosti) Standardy kvality sociálních služeb 1.2. Další zákony důležité pro OZP. (o vzdělávání, zaměstnávání, podnikání, bydlení, zpřístupňování, zdravotnictví atp.). 2. modul SPECIÁLNÍ 2.1. Základy o různých druzích zdravotního postižení 2.2. Základy komunikace: Komunikační dovednosti Rovnocenný vztah Lidská práva a důstojnost Kompenzace: Zpřístupňování prostředí (bariéry v pohybu a v orientaci, jejich překonávání a jejich odstraňování) Kompenzační pomůcky (skupiny, jejich použití, údržba). 3. modul OSOBNÍ ASISTENCE 3.1. Trocha historie nikoho nezabije Jak, kde, kdy to začalo Definice osobní asistence Typy osobní asistence Lidské potřeby: Maslow; Limitní, pololimitní, společenské "Bodník" Harmonogramy, sestavení plánu osobní asistence Financování osobní asistence Vztah mezi klientem a osobním asistentem Pracovně právní (dohoda) Mezilidský Kdo může a má být klientem: Zdravotní postižení stupeň bezmocnosti Další předpoklady pro osobní asistenci Kdo nemá být klientem Jak a kde shánět osobní asistenty: Kde: Agentury, internet. vývěsky, inzeráty, výzvy, různé příležitosti Jak: co musí anonce obsahovat Podle čeho si asistenty vybírat: Fyzické předpoklady Psychické předpoklady (vlastnosti, dovednosti) Motivy (dobré, špatné) Časové a prostorové možnosti Co z asistence zcela vylučuje Co má dělat klient při výběru: Podat informace Ukázat, co a jak Dát možnost zkusit si to Školení asistentů: Nácvik nejčastějších a neobtížnějších úkonů a hmatů Zkouška celá jedna směna Bezpečnost práce (přístroje v bytě, kompenzační pomůcky) Havarijní situace.

5 3.9. Organizace práce asistentů: Počet asistentů Návaznost služeb Předávání služeb Plán práce Kontrola služeb: Je-li klient nespokojen s jednotlivou prací Je-li klient nespokojen s asistentem Osobní péče: Osobní hygiena Mytí WC Oblékání Jídlo Přesuny a polohování Domácnost: Vědět co Vědět kdy Vědět, co je k tomu potřeba Vědět jak Úklid Prádlo (praní, žehlení, spravování) Nákupy a hospodaření Vaření Studium a zaměstnanost: Cesty Studijní materiál a poznámky Pobyt ve škole a na pracovišti Technická kompenzace Pomoc při biologických potřebách Děti: Řád Výchova Podíl dětí na péči o rodiče Pochůzky: Na úřady Doprovody při různých jednáních Ostatní Volný čas: Zapojení do prostředí. Vrstevník. Rytmus Divadla, biografy, výstavy apod Procházky Oblečení Jiné prostředí: Pobyt v nemocnici (krátkodobý, dlouhodobý) Kursy a pobyty Lázně Rehabilitace Krizové situace: Nesmíme propadnout panice Povoláme "zálohy" Obrátíme se na své přátele Spojíme se s organizacemi a agenturami Sestavíme si alternativní programy (demonstrace) Konflikty: V rodině Na veřejnosti S úřady.

6 3.20. Sponzorství: Nejsme žebráci Nejde jen o náš prospěch Trénujme se na přátelích Nečekejme vždy úspěch Nezlobme se pro odmítnutí Jak postupovat (demonstrace) Vždy poděkujme Citlivě važme, koho požádat znovu Škola zad: Obecné zásady šetření zad Co nedělat nikdy Co naopak rozhodně neopomenout Sed Schody Přesuny Psychohygiena: Proč osobní asistenti s touto činností začnou? Jaké klientovy vlastnosti by vadily při osobní asistenci nejvíc? Do jaké míry by se měl osobní asistent angažovat a jak naopak chránit svou integritu? A jak klient? Co udělat, když se veřejnost obrací na osobního asistenta místo na klienta? Co udělat, když je přehlížen asistent? Jak respektovat soukromí klienta, kde jsou hranice, které by neměla žádná strana překročit? Jak se bránit pocitu stereotypu a jak se odreagovat? Jak snášet klientovu bolest? 4. modul VIDEOTRÉNINK 4.1. Natáčení vylosovaných situací Vyhodnocování. 5. modul ZÁVĚREČNÝ 5.1. Testy Presentace na dané náměty Pohovory.

7 V Praze Vážení přátelé, rádi bychom Vás pozvali k účasti na Kurzu o osobní asistenci, který pořádá Asociace pro osobní asistenci (APOA). Kurz je určen lidem s tělesným postižením z Prahy. Využijte tuto jedinečnou příležitost projektu Učme se a učme a přihlaste se. Velmi se na Vás těší hlavní školitelka Ing. Jana Hrdá, Ivana Klepaczová, Kateřina Pincová, Nicole Vallejosová a osm výborných lektorů! Termín konání: a (vždy od pátku do neděle), hodin. Kurzovné: je plně hrazeno z fondu EU. Rozsah kurzu: 60 vyučovacích hodin. Program kurzu:zákon 108/2006 Sb. a vyhláška MPSV 505/2006 Sb., základy o různých druzích postižení, základy komunikace, kompenzace, od A do Z o osobní asistenci (kdo může a má být klientem, jak a kde shánět osobní asistenty, sponzorství, škola zad, vztah s osobním asistentem - krizové situace a konflikty, domácnost, studium, zaměstnanost, výchova dětí, pochůzky, volný čas a další), psychohygiena, videotrénink, závěrečný test a pohovor Bonusy: po dobu účasti na Kurzu Vám budou k dispozici naši osobní asistenti, budeme Vám zajišťovat i hradit stravu při Kurzu jsme připraveni Vám pomoci s dopravou na místo konání Kurzu v případě, že se budete dopravovat MHD. Pokud se chcete Kurzu zúčastnit, vyplňte následující Závaznou přihlášku a odešlete ji do na adresu Kateřina Pincová, Konecchlumského 9, Praha 6 nebo elektronicky na adresu khapoa@seznam.cz. V případě dotazů volejte na telefonní čísla nebo

8 Závazná přihláška na Kurz o osobní asistenci 1/2008 Prosíme, body 1. a 2. vyplňte, u bodů zakroužkujte vybranou možnost. 1. Jméno, příjmení a titul: 2. Kontaktní telefon/ ová adresa: 3. Nejvyšší dosažené vzdělání: základní speciální; základní; středoškolské vyučen/a; středoškolské maturita; vysokoškolské. 4. Jste uživatelem osobní asistence? ano, denně; ano, občas; ne, ale chtěl/a bych; ne. 5. Osobní asistenci po dobu konání Kurzu si * zajistím sám/a. v některé dny nemohu zajistit (níže ke znaku * vypište konkrétní dny a časy). nemohu zajistit, ale potřebuji ji po celou dobu. nepotřebuji.

3.5. Jak a kde shánět osobní asistenty: 3.5.1. Kde: Agentury, internet. vývěsky, inzeráty, výzvy, různé příležitosti. 3.5.2. Jak: co musí anonce

3.5. Jak a kde shánět osobní asistenty: 3.5.1. Kde: Agentury, internet. vývěsky, inzeráty, výzvy, různé příležitosti. 3.5.2. Jak: co musí anonce OSNOVA 1. modul OBECNÝ 1.1. Zákon 108/2006 Sb., o sociálních službách a prováděcí vyhláška MPSV 505/2006 Sb. 1.1.1. Principy zákona. 1.1.2. Součásti zákona důležité pro uživatele (nároky a povinnosti).

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA OBSAH: POSLÁNÍ SLUŽBY KOMU JE SLUŽBA URČENA CÍLE SLUŽBY ZÁSADY PŘI POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY ROZSAH A KAPACITA POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY KDE A

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

Žádost o uzavření smlouvy o poskytování sociálních - pečovatelských služeb

Žádost o uzavření smlouvy o poskytování sociálních - pečovatelských služeb Pečovatelská služba Dolní Dobrouč Žádost o uzavření smlouvy o poskytování sociálních - pečovatelských služeb jméno a příjmení... datum narození... bydliště... PSČ... rodinný stav... st. příslušnost...

Více

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem)

Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Vinohrady (domov se zvláštním režimem) Druh služby: domov se zvláštním režimem dle 50 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita:

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

Zjišťování potřeb uživatelů v oblasti poskytování sociálních služeb na území Jihomoravského kraje ČÍSLO DOTAZNÍKU..

Zjišťování potřeb uživatelů v oblasti poskytování sociálních služeb na území Jihomoravského kraje ČÍSLO DOTAZNÍKU.. Individuální projekt Jihomoravského kraje reg. číslo CZ.1.04/3.1.00/05.00027 s názvem Podpora plánování rozvoje sociálních sluţeb v Jihomoravském kraji Zjišťování potřeb uživatelů v oblasti poskytování

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

Základní informace pro zájemce

Základní informace pro zájemce Základní informace pro zájemce Kontakt: Hejnická 538, Praha 9 - Střížkov Vedoucí koordinátor pečovatelské služby: Mgr. Vendula Starostová Tel: 286 019 667 starostova@ssspraha9.cz Koordinátorka pečovatelské

Více

Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů TGM

Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů TGM Žádost o poskytování sociální služby v Domově seniorů TGM 1. Zájem o poskytování sociální služby (zakroužkujte): Domov pro seniory Domov se zvláštním režimem 1 2. Zájemce o službu Jméno a příjmení:...

Více

NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Popis realizace poskytování sociální služby

NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: DRUH POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: NÁZEV POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: MÍSTO ZAŘÍZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Generace Brno s.r.o. Terénní služba Pečovatelská služba Kuldova 3, Brno Popis realizace

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

Žádost o zavedení pečovatelské služby Janáčkova 1003, Lanškroun

Žádost o zavedení pečovatelské služby Janáčkova 1003, Lanškroun Žádost o zavedení pečovatelské služby Janáčkova 1003, 563 01 Lanškroun Den přijetí žádosti (vyplní pracovník): 1. Žadatel:.... příjmení jméno titul 2. Narozen:.... den, měsíc, rok 3. Trvalé bydliště: telefonní

Více

ŽÁDOST o poskytnutí pečovatelské služby

ŽÁDOST o poskytnutí pečovatelské služby Odbor sociálních služeb Městského úřadu Vysoké Mýto Litomyšlská 50, 566 01 Vysoké Mýto tel: 465 424 306, 465 423 705, 777 755 276 ŽÁDOST o poskytnutí pečovatelské služby Jméno a příjmení žadatele: Trvalé

Více

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod.

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod. NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO :44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 40 pečovatelská služba NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 40 JI 512 Charitní pečovatelská služba Telč, Špitální

Více

Model sociální služby Osobní asistence

Model sociální služby Osobní asistence Model sociální služby Osobní asistence Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2016 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Název organizace: Pečovatelská služba Vracov Zřizovatel: Město Vracov,

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Komunikace s institucemi Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné x 2.

Více

Výroční zpráva za rok 2018

Výroční zpráva za rok 2018 Město Šluknov, nám. Míru 1 407 77 Šluknov Pečovatelská služba města Šluknov, Lužická 1093, 407 77 Šluknov Výroční zpráva za rok 2018 Zřizovatel: Město Šluknov, nám. Míru 1, 407 77 Šluknov Název: Pečovatelská

Více

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA VARNSDORF. Sídlo: Lesní 2970, 407 47 Varnsdorf, Telefon: 412 371 466

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA VARNSDORF. Sídlo: Lesní 2970, 407 47 Varnsdorf, Telefon: 412 371 466 PEČOVATELSKÁ SLUŽBA VARNSDORF Sídlo: Lesní 2970, 407 47 Varnsdorf, Telefon: 412 371 466 Zřizovatelem pečovatelské služby je Město Varnsdorf. Pečovatelská služba je poskytovaná v souladu se zákonem č. 108/2006

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby. v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s.

Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby. v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Rozsah poskytování sociální služby pro pana. Domov se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Poskytnutí ubytování

Více

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka

Popis činností poskytované služby ve Stacionáři Jasněnka O B Č A N S K É S D R U Ž E N Í Jasněnka, občanské sdružení IČO : 63729521 tel : 585 051 076 Jiráskova 772, Uničov 783 91 jasnenka-os@volny.cz www.jasnenka.cz Popis činností poskytované služby ve Stacionáři

Více

MĚSÍC PROSINEC. Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno.

MĚSÍC PROSINEC. Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno. MĚSÍC PROSINEC Kdo jsme Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno. Náplní naší služby je pomáhat nezaměstnaným při řešení jejich

Více

Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Poskytovatel: Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava-Jih Popis realizace poskytované služby: PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Poslání pečovatelské služby Posláním naší služby je poskytování potřebné pomoci

Více

Práce jen pro OZP Úřad práce

Práce jen pro OZP Úřad práce CESTA ZA PRACÍ Tady můžete najít důležité informace, která se týkají pracovní smlouvy. Pokud některým slovům nerozumíte, požádejte někoho, komu věříte, aby Vám při čtení pomohl. Když hledáte práci, měli

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálně rehabilitačních služeb Hlučín CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ, se sídlem Hrabyně 202, 747 67 Hrabyně 3, příspěvková organizace Ministerstva práce

Více

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Pečovatelská služba Vracov je organizační složkou města Vracov. Je

Více

Vedoucí pobočky Mgr. Jan Kožešník, od

Vedoucí pobočky Mgr. Jan Kožešník, od AZYLOVÝ DŮM PRO MUŽE A RODINY od 1.1.2010 KRIZOVÁ POMOC PRO MUŽE od 1.7.2013 TERÉNNÍ PROGRAM pro Roudnici n/l a okolí 1.4.2006 SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÁ DÍLNA od 1.6.2013 CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ 14.1.2015 Vedoucí

Více

Žádost o poskytování pečovatelské služby

Žádost o poskytování pečovatelské služby Pečovatelská služba Ronov nad Doubravou Chittussiho nám. 150 IČ: 00270822 Tel.: 469 690 201 Mobil: 608 725 113 E-mail: psronov@seznam.cz www.ronovnd.cz/mesto/dps/ Žádost o poskytování pečovatelské služby

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Sociální služby Lanškroun Pečovatelská služba NÁZEV ORGANIZACE: SÍDLO ORGANIZACE: Sociální služby Lanškroun pečovatelská služba Janáčkova 1003, 563 01

Více

Co je to ergoterapie?

Co je to ergoterapie? Co je to ergoterapie? Ergoterapie je profese, která prostřednictvím smysluplného zaměstnávání usiluje o zachování a využívání schopností jedince potřebných pro zvládání běžných denních, pracovních, zájmových

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Řešení konfliktů a vyjednávání Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné

Více

Máte podle Vás v našem zařízení vše, co ke svému životu a spokojenosti potřebujete?

Máte podle Vás v našem zařízení vše, co ke svému životu a spokojenosti potřebujete? Dotazníkové šetření V průběhu měsíce dubna 2018 proběhlo v našem středisku dotazníkové šetření týkající se všech služeb, a to Domova pro osoby se zdravotním postižením, Chráněného bydlení a Centra denních

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením

Domov pro osoby se zdravotním postižením Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DOZP Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006 Sb.,

Více

a) pomoc při zajištění chodu domácnosti pomoc s úklidem a údržbou domácnosti a osobních věcí:

a) pomoc při zajištění chodu domácnosti pomoc s úklidem a údržbou domácnosti a osobních věcí: Podpora samostatného bydlení je terénní služba pro lidi se zdravotním postižením, která je zaměřena na získávání, trénink a rozvoj osobních kompetencí, schopností a dovedností člověka, aby mohl žít a fungovat

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721

Popis realizace služby. Pečovatelská služba Bánov Bánov 721 Popis realizace služby Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Pečovatelská služba terénní Pečovatelská služba Bánov 687 54 Bánov 721

Více

Informační leták terénní pečovatelské služby

Informační leták terénní pečovatelské služby Vaše Harmonie o. p. s. Sídliště 1019, Šluknov 407 77 IČ: 22794581 DIČ: CZ22794581 Telefon / soc. pracovnice: 777 66 55 71 e-mail: vase.harmonie@seznam.cz web: www.vaseharmonie.cz Informační leták terénní

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 11 Název směrnice: Provozní řád Tento provozní řád je přílohou smlouvy o poskytování služby osobní asistence a je závazný jak pro klienty CP ZPS, tak pro zaměstnance Centra pomoci pro zdravotně

Více

Model sociální služby Pečovatelská služba

Model sociální služby Pečovatelská služba Model sociální služby Pečovatelská služba Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Záznam ze sociálního šetření

Záznam ze sociálního šetření Záznam ze sociálního šetření Jméno a příjmení žadatele o službu:.... Datum narození: Trvalé bydliště (případně místo pobytu v době šetření):..... Svéprávnost/zástupce:..... Žadatel o sociální službu: Domov

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Koncept ucelené rehabilitace - součást konceptu ucelené rehabilitace - pojem ucelená rehabilitace - překlad anglického termínu comprehensive rehabilitation comprehensive - úplný,

Více

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3

Domov pro seniory. Název vnitřního předpisu. Veřejný závazek Domov pro seniory VZ 02. Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Účinnost od: 1. 1. 2016 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí služby DS Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

Mapování sociálních potřeb občanů Nového Jičína a okolních obcí

Mapování sociálních potřeb občanů Nového Jičína a okolních obcí ~ nt -, * * ** * * ** evropský sociální * fond v ČR EVROPSKÁUNIE PJ-i'i OPER~ČNí PROGRAM LlDSKE ZDROJE Mapování sociálních potřeb občanů Nového Jičína a okolních obcí Vážení spoluobčané, naším hlavním

Více

Organizace: Příspěvková organizace SLUŽBY DOLNÍ KALNÁ, okres Trutnov Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, IČ:

Organizace: Příspěvková organizace SLUŽBY DOLNÍ KALNÁ, okres Trutnov Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, IČ: Organizace: Příspěvková organizace Sídlo: Dolní Kalná, čp. 178, 543 74 IČ: 751 26 711, ZALOŽENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Organizace byla zřízena na základě rozhodnutí zastupitelstva obce 21.11.2007. Její

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Finančních řízení neziskových a příspěvkových organizací Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované

Více

Popis činností Cena kód

Popis činností Cena kód Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena kód poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj 200 Kč / den 020201 Vícelůžkový pokoj 180 Kč / den 020202 poskytnutí stravy nebo pomoc

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI VYHLÁŠKA č. 505/2006 Sb. ze d 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí ství podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o

Více

A3 HnutíNezávislý život. Elena Pečarič. YHD Sdružení pro teorii a kulturu postižení(slovinsko)

A3 HnutíNezávislý život. Elena Pečarič. YHD Sdružení pro teorii a kulturu postižení(slovinsko) A3 HnutíNezávislý život Elena Pečarič YHD Sdružení pro teorii a kulturu postižení(slovinsko) 2 3 4 5 6 7 8 9 1 0 1 1 1 2 1 3 1 4 1 5 1 6 1 7 1 8 1 9 2 0 2 1 2 2 2 3 2 4 2 5 2 6 2 7 2 8 2 9 3 0 3 1 3 2

Více

Závěrečná zpráva za 2017 pečovatelská služba

Závěrečná zpráva za 2017 pečovatelská služba Závěrečná zpráva za 2017 pečovatelská služba Poskytovatel: Město Moravské Budějovice, IČO: 00289931, nám. Míru 31, Moravské Budějovice 2 starosta: Ing. Vlastimil Bařinka Druh služby: pečovatelská služba

Více

Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno.

Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno. Kdo jsme Jsme ambulantní a terénní sociální služba patřící pod Diecézní charitu Brno. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno. Náplní naší služby je pomáhat nezaměstnaným při řešení jejich obtížné životní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 Březen 2013 1 NÁZEV ORGANIZACE: SÍDLO ORGANIZACE: Sociální služby Lanškroun pečovatelská služba Janáčkova 1003, 563 01 Lanškroun IČO: 750 818 49 ZŘIZOVATEL:

Více

Centrum sociální péče města Žamberk Albertova 357, 564 01 Žamberk IČO: 00854603

Centrum sociální péče města Žamberk Albertova 357, 564 01 Žamberk IČO: 00854603 JAK TO U NÁS CHODÍ? PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY S každým klientem je dle zákona o sociálních službách uzavřena písemná smlouva o poskytnutí pečovatelské služby. Míra potřebné podpory je individuálně

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Systém ASPI - stav k 20.12.2011 do částky 143/2011 Sb. a 56/2011 Sb.m.s. - RA204 Obsah a text 505/2006 Sb. - poslední stav textu nabývá účinnost až od 1. 1.2012 Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb.

Více

Holení Stříhání nehtů Péče o dutinu nosní, ušní Polohování - vertikalizace - fyzioterapie Posazení na lůžku ( mimo podávání stravy ) 12,- 12,- Pomoc

Holení Stříhání nehtů Péče o dutinu nosní, ušní Polohování - vertikalizace - fyzioterapie Posazení na lůžku ( mimo podávání stravy ) 12,- 12,- Pomoc Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace J. Haška 1082/12, 679 61 Letovice, IČO 71 23 27 45, č.ú. 35 4327880247/0100 Sazebník fakultativních služeb pro uživatele sociální služby

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, ČÁST PRVNÍ

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, ČÁST PRVNÍ Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Více

METODIKA SYSTÉMU VZDĚLÁVÁNÍ

METODIKA SYSTÉMU VZDĚLÁVÁNÍ OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MARTIN a Česká asociace pečovatelské služby METODIKA SYSTÉMU VZDĚLÁVÁNÍ REKVALIFIKACE V KOMBINACI S TRÉNINKOVÝM ZAMĚSTNÁNÍM NEZAMĚSTNANÝCH OSOB STARŠÍCH 50 LET NA PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB.

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB. SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB www.pro-sen.eu Sociální služby města Rychnov nad Kněžnou, o.p.s. je organizací, která nabízí ideální propojení zdravotní a sociální péče, kde kvalifikovaný

Více

Úhrady za činnosti platné od Garantovaná nabídka - Denní stacionář Jitřenka

Úhrady za činnosti platné od Garantovaná nabídka - Denní stacionář Jitřenka Úhrady za činnosti platné od 1. 8. 2017 Garantovaná nabídka - Denní stacionář Jitřenka Základní činnosti stanovené dle vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních

Více

Pečovatelská služba Rotava Závěrečná zpráva za rok 2016

Pečovatelská služba Rotava Závěrečná zpráva za rok 2016 Pečovatelská služba Rotava Závěrečná zpráva za rok 2016 Název poskytovatele sociální služby (příjemce) Město Rotava IČO 259551 Název služby Druh sociální služby (dle zákona o sociálních službách) Pečovatelská

Více

Ceník Domovinky Třebíč

Ceník Domovinky Třebíč Domovinka Třebíč denní stacionář pro seniory a osoby se zdravotním postižením Gen. Sochora 705/1, Třebíč, tel: 568 851 146, 604 583 529 Příloha č. 1 ke smlouvě č. 610 /2015 Ceník Domovinky Třebíč (včetně

Více

SAZEBNÍK ÚHRAD PEČOVATELSKÉ SLUŽBY KROMĚŘÍŽ z.ú. PLATNOST OD

SAZEBNÍK ÚHRAD PEČOVATELSKÉ SLUŽBY KROMĚŘÍŽ z.ú. PLATNOST OD Pečovatelská služba Kroměříž z.ú. Nitranská 4091/11, 767 01 Kroměříž SAZEBNÍK ÚHRAD PEČOVATELSKÉ SLUŽBY KROMĚŘÍŽ z.ú. PLATNOST OD 1.1.2019 Pečovatelská služba Kroměříž z.ú. Nitranská ul. 4091/11 767 01

Více

Výroční zpráva pečovatelská služba.

Výroční zpráva pečovatelská služba. Obec Dětmarovice Dětmarovice čp. 27, 735 71 Dětmarovice e-mail: obec@detmarovice.cz, tel.: 596 540 140 ------------------------------------------------------------------------------------ pečovatelská

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

SAZEBNÍK ÚHRAD PEČOVATELSKÉ SLUŽBY KROMĚŘÍŽ z.ú. PLATNOST OD

SAZEBNÍK ÚHRAD PEČOVATELSKÉ SLUŽBY KROMĚŘÍŽ z.ú. PLATNOST OD Pečovatelská služba Kroměříž z.ú. Nitranská 4091/11, 767 01 Kroměříž SAZEBNÍK ÚHRAD PEČOVATELSKÉ SLUŽBY KROMĚŘÍŽ z.ú. PLATNOST OD 1.1.2014 Pečovatelská služba Kroměříž z.ú. Nitranská ul. 4091/11 767 01

Více

Sociální dotazník domova pro osoby se zdravotním postižením Nalžovický zámek, p. s. s. (dále jen Domov )

Sociální dotazník domova pro osoby se zdravotním postižením Nalžovický zámek, p. s. s. (dále jen Domov ) Příloha č. 2 Sociální dotazník domova pro osoby se zdravotním postižením Nalžovický zámek, p. s. s. (dále jen Domov ) Jméno a příjmení: Jak si přejete být v Domově oslovován? Příjmením Jménem s vykáním

Více

Žádost o poskytování sociální služby: ODLEHČOVACÍ SLUŽBA 1

Žádost o poskytování sociální služby: ODLEHČOVACÍ SLUŽBA 1 Žádost o poskytování sociální služby: ODLEHČOVACÍ SLUŽBA 1 1. Jméno, příjmení a titul žadatele:... 2. Bydliště: 3. Telefon:... 4. Kontaktní osoba:.. Bydliště: Telefon: 5. Žádám o poskytnutí pobytové odlehčovací

Více

NABÍDKA ZABEZPEČENÍ PRACOVNÍ REHABILITACE ( 69 odst. 1 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti)

NABÍDKA ZABEZPEČENÍ PRACOVNÍ REHABILITACE ( 69 odst. 1 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti) NABÍDKA ZABEZPEČENÍ PRACOVNÍ REHABILITACE ( 69 odst. 1 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti) Identifikační údaje právnické nebo fyzické osoby 1) : Název: IČ: Telefon: Fax: E-mail: www stránky: Adresa

Více

Město Hlinsko, Odbor sociálních věcí, školství a zdravotnictví Poděbradovo nám. 1570, 539 01 Hlinsko, tel.: 469 315 371

Město Hlinsko, Odbor sociálních věcí, školství a zdravotnictví Poděbradovo nám. 1570, 539 01 Hlinsko, tel.: 469 315 371 Město Hlinsko, Odbor sociálních věcí, školství a zdravotnictví Poděbradovo nám. 1570, 539 01 Hlinsko, tel.: 469 315 371 Žádost o zařazení do evidence žadatelů o přidělení bytu v Domě s pečovatelskou službou

Více

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence

Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, Brno. Realizace Terénní osobní asistence Církevní střední zdravotnická škola s. r. o. Grohova 112/16, 602 00 Brno Realizace Terénní osobní asistence 1 TERÉNNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Identifikační číslo: 276 818 66 Identifikátor: 66 144 16 Název zařízení:

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 166/2007 Sb. a č. 340/2007 Sb. Ministerstvo práce a

Více

Co dělat, když přestanu být soběstačný, ale chci zůstat doma?

Co dělat, když přestanu být soběstačný, ale chci zůstat doma? Víte, co dělat? Jak se zachovat v případech kdy přestanete být soběstační nebo se cítíte osamělí? Komu zavolat? Kdo Vám pomůže? Připravili jsme průvodce, které Vás provede krizovými životními situacemi,

Více

Zpráva o činnosti Pečovatelské služby Vracov 2017

Zpráva o činnosti Pečovatelské služby Vracov 2017 Zpráva o činnosti Pečovatelské služby Vracov 2017 Název: Pečovatelská služba Vracov Identifikátor pečovatelské služby: 1243476 Sídlo: Luční 1590, Vracov Tel.: 518 628 324, 778 431 133, e-mail: ps@mestovracov.cz

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY. Žadatel.. Jméno, příjmení (popř. rodné jméno) Narozen/a/*... Den, měsíc, rok, místo, okres, stát

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY. Žadatel.. Jméno, příjmení (popř. rodné jméno) Narozen/a/*... Den, měsíc, rok, místo, okres, stát Datum podání žádosti: Evidenční číslo žádosti: Datum zrušení žádosti: ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Žadatel.. Jméno, příjmení (popř. rodné jméno) Narozen/a/*... Den, měsíc, rok, místo, okres,

Více

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Poslání: V rámci pobytové služby je našim posláním komplexní péče o osoby se sníženou soběstačností, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické

Více

Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová

Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová Poskytovatel: Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava-Jih Popis realizace poskytované služby: Odlehčovací služba pobytová Poslání služby Našim posláním při zajištění odlehčovací pobytové služby

Více

Adresa..., Kontaktní adresa., Telefon/mobil., E-mail. Stav..., (dále jen žadatel)

Adresa..., Kontaktní adresa., Telefon/mobil., E-mail. Stav..., (dále jen žadatel) Městská správa sociálních služeb Boskovice, p.o. Havlíčkova 2126/19, 680 01 Boskovice ŽÁDOST O POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Vyplňuje zájemce: Žádost podaná dne:..... 1) Žadatel služeb: Jméno, příjmení,

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

Tento dokument je majetkem Městského ústavu sociálních služeb Jirkov Strana 1

Tento dokument je majetkem Městského ústavu sociálních služeb Jirkov Strana 1 Účinnost od: Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 3 Garant: Vedoucí pečovatelské služby Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách

Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Vyhláška 505/2006 Sb. kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Interkulturální komunikace Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné x

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-092-011-16 ze dne 3.10.2016 Sazebníky úhrad služeb poskytovaných příspěvkovou organizací Sociální služby městské části Praha 12, příspěvková organizace

Více

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon:

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: O D B O R K A N C E L Á Ř H E J T M A N A čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: 28. 5. 2012 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 *KUJCP00SGOCC* KUJCP00SGOCC Odpověď na žádost o poskytnutí informace

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby

ČÁST PRVNÍ Způsob hodnocení schopnosti zvládat základní životní potřeby VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí č. 505/2006 Sb. ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více

Popis realizace poskytování pečovatelské služby účinný od

Popis realizace poskytování pečovatelské služby účinný od DPS Žlutice, příspěvková organizace Pod Strání 467, 364 52 Žlutice Tel.: 353 393 269/725 958 988 e-mail: dpszlutice@seznam.cz IČ 70891079 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Ceník za poskytování pobytové odlehčovací služby

Ceník za poskytování pobytové odlehčovací služby CENTRUM SEŇORINA, z. s. Na Poříčí 1933/36, 110 00 Praha 1 Nové Město Email: socialni.pracovnice@centrum-senorina.cz Tel.: 245 008 409 nebo 604 708 111 Služba Centrum Seňorina, z.s. - odlehčovací služba

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006 505 Částka 164/2006 Platnost od 29.11.2006 Účinnost od 01.01.2007

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2011 Březen 2012 1 NÁZEV ORGANIZACE: SÍDLO ORGANIZACE: Sociální služby Lanškroun pečovatelská služba Janáčkova 1003, 563 01 Lanškroun IČO: 750 818 49 ZŘIZOVATEL:

Více

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, 794 01 Krnov MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 505/2006 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákon... - znění dle 389/13 Sb. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí

Více

Veřejné informace o službě

Veřejné informace o službě Odlehčovací služba Místo poskytování služby: Urxova 297/4, Třebeš, 500 06 Hradec Králové 6 Veřejné informace o službě Právní forma: fyzická osoba IČO: 48162485 Statutární zástupce: Adresa sídla poskytovatele:,

Více

Město Jičín Městský úřad Jičín odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Město Jičín Městský úřad Jičín odbor sociálních věcí a zdravotnictví Město Jičín Městský úřad Jičín odbor sociálních věcí a zdravotnictví Analýza poskytovaných sociálních a navazujících služeb pro rodiny s nezaopatřenými a těžce zdravotně postiženými dětmi ve správním území

Více

Smlouva. o poskytování služby Podpora samostatného bydlení. 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město:

Smlouva. o poskytování služby Podpora samostatného bydlení. 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město: Smlouva o poskytování služby Podpora samostatného bydlení 1. Pan/paní (jméno a příjmení): Datum narození: Adresa trvalého bydliště: Ulice: Město: a 2. Rytmus od klienta k občanovi o.p.s. Adresa: Londýnská

Více

VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Nabídka školících akcí VZDĚLÁVACÍ AGENTURA - PHDR. JINDŘICH KADLEC Listopad, 2013 Autor: PhDr. Jindřich Kadlec 1 Vážení přátelé, dostává se Vám do ruky aktualizovaná

Více