Atlas Czech 8 Navigační mapa České republiky Picodas Praha, spol. s r.o Garmin International

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Atlas Czech 8 Navigační mapa České republiky. 2009 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2009 Garmin International"

Transkript

1 Atlas Czech 8 Navigační mapa České republiky 2009 Picodas Praha, spol. s r.o Garmin International

2 Základní informace Software Atlas Czech 8 je digitální vektorovou automapou s plným silničním a uličním pokrytím celé České republiky.mapa se instaluje na počítač soperačním systémem Windows (2000/XP/Vista) a po registraci a vložení odemykacího klíče lze mapu nahrát do příslušného přístroje GPS Garmin, který je vybaven mapovou pamětí. Na instalaci mapy včetně obslužného software je třeba 100 MB volného místa na pevném disku počítače. Mapa obsahuje jednu licenci (sériové číslo disku) a registrace je založena na vnitřním identifikátoru přístroje (Unit ID). Výsledkem registrace je vygenerovaný unikátní 25místný odemykací klíč pro dvojici mapa-přístroj. Registrace mapy není přenosná. Od verze 8 se mapa dodává pouze ve verzi s podporou mapového formátu NT*, který je podporován pouze novějšígeneracímapových GPS Garmin. Součástí instalace je zároveň nový mapový produkt Adresy ČR v1, který obsahuje databázi adresných bodů jak čísel popisných, tak čísel orientačních. Poprvé tak mohou uživatelé navigací Garmin nalézt jakoukoliv adresu na území ČR. K produktu je k dispozici samostná dokumentace na instalačním CD. * Přístroje, podporující formát NT: všechny autonavigace řady Nuvi, Zumo, starší autonavigace řady StreetPilot cxxx, StreetPilot i2/i3 a StreetPilot 27XX/28XX, ique M3/M4, GPSMAP 276C/278, Quest 2 oudorové přístroje řady etrex Venture/Legend/Vista Cx, etrex Venture/Legend/Vista HCx, GPSMAP 60Cx/60CSx, GPSMAP 76Cx/76CSx, kompletní škála modelů řady Colorado a Oregon, nové cyklonavigace Edge 605/705.

3 Popis vylepšení mapy Atlas Czech 8 Mapa přináší vylepšení jak po stránce datové, tak po stránce funkční. Nová data ve srovnání s mapou Atlas CR10R v7 či TOPO Czech v2: konkrétní nové úseky nejdůležitějších komunikací: dálnice a rychlostní komunikace stav k prosinci 2008 s těmito novými úseky: D1 (D47) úsek Lipník - Bělotín na Ostravsku (15,6 km) D1 úsek Kojetín Kroměříž (7,0 km) D11 poloviční profil obchvatu Libišan u Hradce Králové (cca 2 km) R6 úsek Praha - Pavlov (10,4 km) silnice I. třídy stav k prosinci 2008 s těmito novými úseky: I/11 obchvat Jablunkova a Návsí na Těšínsku (5,2 km) I/11 obchvat Českého Těšína jihozápad (2,0 km) I/14 část spojky Liberec Jablonec (3,2 km) I/21 obchvat Plané u Mariánských Lázní (2,1 km) I/35 obchvat Holic ve Východních Čechách (4,2 km) I/35 napojení silnice u Hrádku nad Nisou do Polska (0,7 km) I/38 obchvat Jihlavy jihozápad (3,3 km) I/44 obchvat Rájce u Zábřehu (2,1 km) Dopravní stavby, které budou zprovozněny v roce 2009, nejsou v mapě ani navigaci zahrnuty.

4 Popis vylepšení mapy Atlas Czech 8 Vylepšení ve srovnání s mapou Atlas CR10R v7 či TOPO Czech v2: nově je součástí mapy Atlas instalace dalšího mapového produktu Adres CR v1, který umožňuje vyhledávat v databázi adres císla popisná a orientační, pouze mapový formát NT optimalizace pro rychlý výpočet trasy, malý datový objem, vzhled a použité mapové symboly blízké mapě CityNavigator Europe 2009NT od výrobce, mapa je více přehledná, mimo obce vyloučeny plochy lesů, které mapu graficky zatěžovaly, nový, zpřesněný a doplněný zákres silniční a uliční sítě v ČR, zpřesněno či doplněno přes úseků, body zájmu POI přidání téměř POI, celkový počet přes bodů, prověřená databáze směrovacích čísel, které jsou vztaženy k dilčím úsekům komunikací, instalace včetně aktuální verze programu MapSource s českým ovládáním.

5 Doporučený postup: 1) Vložte instalační CD do mechaniky počítače. 2) Spustí se instalační menu, zvolte verzi mapy. 3) Klikněte na Instalovat. 4) V úvodní instalační obrazovce zvolte Další. 5) Zaškrtněte tlačítka pro vyjádření souhlasu s licenčními podmínkami a zvolte Další. 6) Zobrazí se průvodce instalace produktu Atlas Czech 8. Klikněte na Další. 7) V následující obrazovce můžete specifikovat cestu na pevném disku, kam bude mapa instalována, případně nechat implicitní nastaveni C:\Garmin. Klikněte na Instalovat. 8) Klikněte na Dokončit pro dokončení instalace mapy a obslužného programu MapSource do Vašeho PC. Instalace mapy Atlas do počítače

6 Registrace mapy Atlas Czech Aby bylo možné mapu nahrát do přístroje, musíte ji nejprve zaregistrovat a odemknout. Licence mapy je vždy vázána na jeden přístroj, vlastní produkt však lze nainstalovat na libovolný počet počítačů majitele. Proces odemčení mapy je jednorázový a v případě instalace na jakýkoliv další počítač pak již jen stačí zadat vygenerovaný 25místný odemykací klíč. Odemykací klíč nelze znovu vytvořit pro jiný přístroj, licence mapy je po registraci na přístroj nepřenosná. Jedinou výjimkou je výměna přístroje za nový v rámci reklamace (záruční i pozáruční), vždy však až po vrácení přístroje do servisního střediska oficiálního dovozce přístrojů Garmin pro Českou republiku (společnost PICODAS PRAHA spol. s r.o., Evropská 176, Praha 6). V některých navigacích je již mapa předinstalována a tudíž i zaregistrována. Registrační 25-místný odemykací kód by měl být přiložen u přístroje, případně v balení naleznete sériové číslo mapy a po jeho zadání na stránkách se Vám odemykací kód zobrazí. Registrace mapy vyžaduje aktivní připojení počítače k Internetu, jinak registrace nemůže být provedena. Doporučený postup: 1) Vložte instalační CD do mechaniky počítače. 2) Spustí se instalační menu. 3) Klikněte na Registrovat. 4) Na internetovém prohlížeči se zobrazí stránka ve které zadáte sériové číslo CD a opíšete kontrolní kód z obrázku. V případě, že je přístroj předregistrován a nemáte k dispozici sériové číslo CD, zadejte sériové číslo přístroje. Klikněte na Odeslat. 5) Zadejte povinné údaje pro registraci mapy vnitřní číslo přístroje (Unit ID), sériové číslo a model přístroje. 6) Vygenerujte odemykací klíč k mapě- je to 25ti místný kód, který použijete pro aktivaci mapy v programu MapSource.

7 Zadání odemykacího klíče Spusťte v počítači program MapSource jeho ikonu naleznete buď na ploše, nebo v nabídce Start. Po spuštění programu se zobrazí okno s průvodcem pro odemčení mapy. Klepněte na tlačítko Odemknout mapy a pokračujte dále podle obrázků níže.

8 Program MapSource Společně s mapou se do počítače nainstaluje i obslužný program MapSource. Umožňuje zobrazit mapu v počítači, nahrát vybrané regiony mapy do připojeného přístroje GPS Garmin a zobrazit nebo vytvořit body, trasy a prošlé trasy. V instalaci mapy Atlas Czech 8 je zahrnuta verze programu Mapsource Požadavky programu Program MapSource lze instalovat na osobní počítač, který splňuje tyto minimální systémové požadavky: procesor Pentium, MB paměti RAM, jednotka CD-ROM, myš nebo jiné polohovací zařízení, 256barevný displej (doporučen 24bitový) a monitor s minimálním rozlišením 640 x 480 pixelů, pro mapu Atlas Czech 8 je potřeba přibližně 100 MB volného místa na disku, MapSource vyžaduje operační systém Windows 2000/XP/Vista, Pro připojení přístroje GPS musíte mít k dispozici volný sériový port nebo port USB. Použití programu MapSource a nahrání map Kompletní dokumentace k programu, včetně popisu všech funkcí, je k dispozici přímo v programu MapSource nebo na instalačním CD ve formátu PDF (Adobe Acrobat Reader). Základní funkcí programu je nahrání podrobné mapy do přístroje GPS. V závislosti na velikosti paměti přístroje se jedná buď o nahrání celé mapy, nebo jen její části, kterou vyberete v programu MapSource. V principu se jedná o dva samostatné kroky výběr mapové sady pro nahrání do přístroje a její přenos do mapové paměti. Pro úspěšné provedení těchto kroků je nutné, aby byl přístroj zapnutý a připojený datovým kabelem kpočítači. Dále je nutné, aby mapa byla již nainstalovaná a aby byl zadán příslušný odemykací klíč získaný při její registraci.

9 Program MapSource - přenos map Výběr mapových regionů a přenos mapy do přístroje: 1) Spusťte program MapSource a zvolte mapu, kterou chcete do přístroje nahrát (v tomto případě Atlas Czech 8NT). Název mapy je zobrazen v levém horním rohu programu (je-li nainstalováno více mapových produktů). 2) Nastavte měřítko mapy tak, aby bylo zobrazeno celé území republiky (např. 50 km). Potom zvolte nástroj Mapa a označte regiony, které chcete do přístroje nahrát. (Při volném posunování ukazatele myši nad územím se budou hranice označovat žlutě, klepnutím na území se požadovaná oblast označí růžově a vloží vlevo do záložky Mapy.) Celé území republiky lze označit tak, že klepnete mimo její území (držte levé tlačítko myši stisknuté) a současně přetáhnete myš přes celou republiku za ukazatelem myši se bude vykreslovat obdélník a jednotlivá území se budou žlutě označovat. Potom tlačítko myši pusťte. Všechny vybrané části mapy se zapíší do záložky Mapy, kde je pomocí klávesy Delete můžete postupně mazat v případě, že jsou vybraná data větší než maximální kapacita paměti přístroje (velikost a počet map je uveden v dolní části záložky).

10 Program MapSource - přenos map Výběr/označení regionů mapy v programu MapSource Ukázka výběru celé mapy (všech regionů) 3) Jakmile budete mít všechny části mapy označeny pro nahrání, ujistěte se, že je zaškrtnuto políčko Včetně dat pro výpočet trasy * v dolní části záložky Mapy. Potom klepněte na tlačítko Odeslat do zařízení (předtím se ještě ujistěte, že je přístroj připojený a zapnutý). Program MapSource by jej měl automaticky zjistit a data určená pro nahrání (v tomto případě položka Mapy ) by měla být označená v dílčí části Co odeslat. Klepněte na tlačítko Odeslat.

11 Program MapSource - přenos map Ikona pro nahrání vybraných dat do přístroje GPS Dialog pro nahrávání dat do přístroje GPS v tomto případě musí být zaškrtnuta položka Mapy. Potom již můžete klepnout na tlačítko Odeslat.

12 Přepínání map v přístroji Jednou z předností navigačních přístrojů značky Garmin je možnost práce s více mapovými podklady; navigace vás tedy nemusí vést jen pomocí navigačních map pro automobilové použití, ale i pomocí turistických, leteckých, námořních či uživatelsky vytvořených map. Počet a typ mapových podkladů zjistíte v menu přístroje (příklad u Nuvi 760T):

13 Přepínání map v přístroji Zvolte vždy jen jednu z map v seznamu. V opačném případě nemusí správně fungovat vyhledávání adres/obcí nebo navigace k nim. Přístroj vyhledává cíle a naviguje vždy po té mapě, která je zapnuta! Počet a typ map, které se v seznamu map zobrazují se může lišit podle typu přístroje a podle počtu mapových produktů, které jste získali v ceně přístroje nebo které byly dodatečně dokoupeny. Pokud máte možnost, vyberte při navigaci tyto mapy: Atlas Czech doporučujeme pro navigaci po silnicích a ulicích celé ČR, velké množství bodů zájmu, u komunikací definice všech manévrů a restrikcí (jednosměrky, zákazy odbočení, atd.) Adresy CR obsahuje adresné body, jak čísla popisná, tak čísla orientační, společně s mapou CityNavigator nebo Atlas ideální pro podrobnou navigaci na jakoukoliv adresu v České republice Topo Czech doporučujeme pro současnou navigaci v autě a pohyb s přístrojem v terénu mimo vozidlo (platí pro území ČR). CityNavigator Europe po navigaci po ČR a v Evropě, zákres mapy má mimo velká města menší detail než je k dispozici u mapy Atlas Czech.

14 Vyhledávání adresy v přístroji Vmapě Atlas Czech 8 je možné vyhledat název ulice spolu se zadáním čísla orientačního. Mapa obsahuje více jak 100 měst s databází čísel orientačních. Číslem orientačním je míněno číslo v modré tabulce (nejčastěji), které je řazeno v ulici plynule vzestupně, po jedné straně v řadě lichých čísel, po druhé straně v řadě čísel sudých. Např. spoečnost Picodas Praha má sídlo na adrese Evropská 176/16, v tomto případě je číslo orientační 176 a popisné 16. Pokud chcete vyhledávat čísla popisná, pak si musíte do počítače a následně do navigace nainstalovat mapový produkt Adresy CR v1. Postup, jak s oběmi produkty pracovat naleznete v dokumentaci k mapě Adresy CR v1.

15 Vyhledávání adresy v přístroji Několik poznámek pro vyhledávání adres: Pokud máte v přístroji nahráno více map současně, doporučujeme mít aktivní pouze jednu. Upozornění: pokud budete hledat v menu Adresy jakékoliv sídlo bez pojmenované uliční sítě, bude výsledek hledání negativní ( žádné nálezy ). Přiložené obrazovky dokumentují princip vyhledání konkrétní adresy (přístroj Nüvi 760T):

16 Vyhledávání adresy v přístroji

17 Vyhledání obce v přístroji Přístroj vypíše seznam nejbližších sídel k vaší aktuální pozici. Pokud použijete funkci Hláskovat, pak lze vyhledávat hledané sídlo abecedně zadáním jeho názvu. Přiložené obrazovky dokumentují princip vyhledání konkrétní obce (přístroj Nüvi 760T):

18 Vyhledání obce v přístroji Na předposlední obrazovce můžete přes funkci Zobrazit mapu zkontrolovat pozici hledané obce v mapě, tlačítkem Zpet se vrátit na předchozí obrazovku a spusit navigaci k vyhledané obci tlačítkem Start.

19 Vyhledání zájmového bodu v přístroji V mapě Atlas Czech je zakresleno přes bodů ve více jak 40 kategoriích. Tyto body jsou zobrazeny v mapě, u části z nich je možné vyhledání konkrétního záznamu zadáním jeho názvu a příslušnosti ke konkrétní kategorii (např. ubytování nebo nákupní centrum). Body zájmu jsou tematicky tříděny do kategorií, bohužel není toto třídění u jednotlivých modelů mapových GPS přijímačů jednotné a tak přikládáme příklad členění bodů zájmu v přístroji Nüvi 250: Kategorie Jídlo Palivo Ubytování Obchody Volný čas Odpočinek Atrakce Obecni Nemocnice Přeprava Parkoviste Autoservisy Dílčí kategorie + popis Členění na: mezinárodní (restaurace, hospody), kavárna/restaurace, italská (pizzerie) a rychle občerstvení (KFC, Mc Donalds). Databáze čerpacích stanic pohonných hmot s názvem provozovatele, dále nečleněno. Databáze hotelů, motelů, penzionů a ubytoven. Nákupní centrum, lékárna, smíšené zboží (Lidl, Plus a další hypermarkety). Divadlo, kasino, kino. Golfove hriste, kluziste (zimní stadion), plavecky bazen, sport./fitness centrum (sportovní areál, hřiště, tělocvična, hala), zabavni/tematicky park (výstaviště). Muzeum/sbirka, sal/poslucharna (koncertní síň), orientacni znak, park/zahrada, ZOO/akvarium, zabavni/tematicky park (výstaviště). Banka/bankomat, hranicni prechod, knihovna, obecni centrum (např. hvězdárna, planetárium, kulturní středisko), kola, policejni stanice, urad vlády, hasici, posta, banka/bakomat. Dále nečleněno. Letecka preprava, pozemni transport (zeleznicni stanice a zastavky), pujcovna aut. Parkoviště placená, neplacená, krytá a venkovní. Členění na autoprislusenstvi, odpocivadlo/turist. info, opravna aut, parkoviste a pujcovna aut.

20 Základní popis mapy Atlas Czech Základní popis datové báze mapy: mapa vychází z navigační databáze StreetNet společnosti CEDA a.s., která je dodavatelem navigačních dat pro řadu výrobců navigačních přístrojů a digitálních map, mapa obsahuje plné pokrytí silnicemi do třetí třídy, uličními sítěmi ve městech a místními komunikacemi v menších obcích, ve více jak 100 městech je možné vyhledat adresu zadáním názvu ulice a čísla orientačního, jakoukoliv adresu včetně čísel popisných lze nalézt v mapovém produktu Adresy CR v1 doplňkem jsou vodní toky, plochy a lesní plochy ze Státního mapového díla Zabaged, na verzi 8 bylo provedeno bylo také přes 450 uživatelských oprav. Popis prvků mapy: sídla a části sídel ( vyhledatelných bodů), body zájmu POI - celkem objektů ve více jak 40 kategoriích (např. bankomaty, pošty, parkoviště, čerpací stanice, nákupní centra, sport, zábava, železniční stanice a zastávky, hrady a zámky), kilometráž dálnic a rychlostních komunikací body v intervalu 0.5 km exity na dálnicích a rychlostních komunikacích, síť komunikací - dálnice, silnice I.-III. třídy, zpevněné asfaltky, ulice ve městech a místní komunikace v obcích, důležitějšílesnía polnícesty (přes úseků!), železnice a některé železniční vlečky, vodní toky a vodní plochy, plochy sídel, plochy parků ve městech, sportovních areálů a hřišť, průmyslové, nákupní a jiné areály.

21 Legenda k mapě Atlas Czech 8 Zobrazení jednotlivých prvků vmapě není u všech modelů GPS Garmin totožné, následující výpis vychází z modelu Garmin Nüvi 300: autoopravna nákupní centrum autopůjčovna autosalon banka/bankomat, směnárna bazén, koupaliště čerpací stanice divadlo golfové hřiště hotel, penzion, ubytovna hraniční přechod infocentrum, odpočívadlo kemp, autokemp kino, multikino knihovna kostel, poutní místo lékárna letiště, sportovní letiště parkoviště, garáže policie pošta restaurace restaurace fast food restaurace italská restaurace kavárna sídlo (bodem) škola, univerzita sportovní centrum, tenis státní úřad, ambasáda výstaviště zajímavá budova, soud, kulturní centrum železniční zastávka/stanice, stanice metra zimní stadion zoologická zahrada muzeum, koncertní sál

Adresy CR v1 Databáze adresných bodů České republiky. 2009 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2009 Garmin International

Adresy CR v1 Databáze adresných bodů České republiky. 2009 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2009 Garmin International Adresy CR v1 Databáze adresných bodů České republiky 2009 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2009 Garmin International Základní informace Adresy CR v1 je novým mapovým produktem zahrnujícím databázi adresných

Více

Atlas Czech 7 Navigační automapa České republiky. 2008 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2008 Garmin International

Atlas Czech 7 Navigační automapa České republiky. 2008 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2008 Garmin International Atlas Czech 7 Navigační automapa České republiky 2008 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2008 Garmin International Základní informace Software Atlas Czech 7 je digitální vektorovou automapou s plným silničním

Více

TOPO Czech 2 Turistická a navigační mapa České republiky. 2008 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2008 Garmin International

TOPO Czech 2 Turistická a navigační mapa České republiky. 2008 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2008 Garmin International TOPO Czech 2 Turistická a navigační mapa České republiky 2008 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2008 Garmin International Základní informace Software TOPO Czech 2 je digitální vektorovou topo a automapou

Více

Jakodemknouta nahrát námořní mapy. Do navigace Garmin?

Jakodemknouta nahrát námořní mapy. Do navigace Garmin? Jakodemknouta nahrát námořní mapy BlueChartAtlantic Do navigace Garmin? Nejprve je potřeba vytvořit uživatelský účet a zaregistrovat vaši navigaci. 1. Na internetu otevřete stránku: my.garmin.com 2. Zvolte:

Více

TOPO Czech v 1.20. Navigační mapa České republiky s topografickým podkladem. 2007 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2007 Garmin International

TOPO Czech v 1.20. Navigační mapa České republiky s topografickým podkladem. 2007 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2007 Garmin International TOPO Czech v 1.20 Navigační mapa České republiky s topografickým podkladem 2007 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2007 Garmin International Vážený uživateli, děkujeme vám za zakoupení mapy TOPO Czech v.1.20,

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL CZECH Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Zvolte jazyk programu. Pokud

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs Aplikace Capture Pro Referenční příručka A-61640_cs Začínáme s aplikací Kodak Capture Pro Tato příručka obsahuje jednoduché postupy pro rychlé zahájení práce, včetně instalace a spuštění aplikace Kodak

Více

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0 NAvigaCE Quick Start Guide X-302MH Čeština Rev 1.0 Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Přečtěte si licenční ujednání

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM

GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM GPS NAVIGAC NÍ SYSTÉM PRU VODCE RYCHLÝM SPUŠTE NÍM NAVIGACE ÚVODNÍ STRANA C ESKY Začínáme Při prvním použití navigace se automaticky spustí počáteční nastavení. Postupujte následovně: Vyberte jazyk programu.

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál USB Dokovací stanice Uživatelský manuál Úvod Notebooková univerzální dokovací stanice USB 2.0 Dokovací stanice je unikátní rozšiřovací jednotkou speciálně navrženou k doplnění notebooků nebo stolních počítačů,

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs Software Capture Pro Začínáme A-61640_cs Začínáme se softwarem Kodak Capture Pro Software a Capture Pro Limited Edition Instalace softwaru: Kodak Capture Pro Software a Network Edition... 1 Instalace softwaru:

Více

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 7000 C Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 7000C pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalace

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ 1 Děkujeme za zakoupení USB adaptéru KD609. Je navržen pro příjem digitální televize do osobního počítače nebo notebooku v digitální

Více

Instalace a nastavení PDFCreatoru

Instalace a nastavení PDFCreatoru Instalace a nastavení PDFCreatoru Program Komunikátor dokáže převést libovolnou tiskovou sestavu do formátu PDF. Aby však mohla tato funkce spolehlivě fungovat, musí být na počítači nainstalován program

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Začínáme. Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky:

Začínáme. Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky: Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se spustí inicializační procedura. Proveďte následující kroky: Zvolte jazyk programu. Pokud se Váš jazyk neobjeví na obrazovce, přejděte na jinou stránku

Více

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Nepřipojujte telefon k počítači, budete k tomu vyzváni později 1. Instalace softwaru Do počítače vložte

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2

MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 RESPONZIVNÍ DESIGN - tento design zaručuje, že zobrazení stránky

Více

MIKROTHERM 825. Monitorovací program MT825C1

MIKROTHERM 825. Monitorovací program MT825C1 MIKROTHERM 825 Monitorovací program MT825C1 MT825C1 08/10 Rev.3 THERMOPROZESS s.r.o. Reigrova 2668/6c 370 01 České Budějovice tel.: +420 387 313 182 fax: +420 385 340 947 E-MAIL: info@thermoprozess.cz

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget INSTALAČNÍ MANUÁL TME gadget OBSAH 1 KROKY PŘED INSTALACÍ... 2 1.1 Kontrola operačního systému a internetového připojení... 2 1.2 Příprava instalačního souboru TMEgadget.exe... 2 2 INSTALACE... 2 2.1 Spuštění

Více

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. CZ FM16 P/NO:MBM37748516 Obsah Bezpečnostní pokyny...3

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Aplikace NAM tracker

Aplikace NAM tracker Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů (výchozí obrazovka)..............................

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 3 O této příručce...3 Téma 3 Určení 3 Potřebný software...3 Systémové požadavky...3 Požadavky na server 3 TYPY INSTALACE... 4 Instalace na samostatná PC (Typická)...4 Typická instalace

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ

Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později ho lze kdykoli změnit v nabídce Místní nastavení. 2. Přečtěte

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool Obsah 1.1... Příprava na aktualizaci 1.2... SyncTool software

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

Ovládání mapového prohlížeče a aplikace. Šumperk : Mapa města

Ovládání mapového prohlížeče a aplikace. Šumperk : Mapa města Ovládání mapového prohlížeče a aplikace Šumperk : Mapa města Úvod Aplikace má pouze informativní charakter a data z ní zobrazená nejsou právně závazná. Aplikace je zpracována tak, aby zobrazovala jednu

Více

MAPA PARKOVÁNÍ A BEZBARIÉROVÉHO PŘÍSTUPU IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX

MAPA PARKOVÁNÍ A BEZBARIÉROVÉHO PŘÍSTUPU IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX MAPA PARKOVÁNÍ A BEZBARIÉROVÉHO PŘÍSTUPU IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 RESPONZIVNÍ DESIGN - tento design zaručuje,

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

Řada zūmo. 300 Stručný návod k obsluze. Srpen _0D Vytištěno na Tchaj-wanu

Řada zūmo. 300 Stručný návod k obsluze. Srpen _0D Vytištěno na Tchaj-wanu Řada zūmo 300 Stručný návod k obsluze Srpen 2013 190-01457-61_0D Vytištěno na Tchaj-wanu Začínáme VAROVÁNÍ Přečtěte si leták Důležité bezpečnostní informace a informace o produktu vložený v obalu s výrobkem.

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu 1. Tento návod se soustředí na instalaci na terminálová server a Citrix, ale je použitelný pro jakoukoli instalaci,

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku.

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. Začněte zde Vyrovnání tiskových kazet bez počítače Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. 1 Zkontrolujte, zda je v

Více

Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24

Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24 Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24 Verze: 2.13 (19. 8. 2015) Vlastník: CEN7350_03 Jméno souboru: P24_manual_certifikat_hw Obsah Návod na instalaci HW certifikátu aplikace PARTNER24...

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

Hlavní okno aplikace

Hlavní okno aplikace Hlavní okno aplikace Ovládací prvky mapy Základní ovládací panel Panely pro ovládání jednotlivých funkcí aplikace jsou zobrazeny/skryty po kliknutí na záhlaví příslušného panelu. Vrstvy Seznam vrstev slouží

Více

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ

INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a. s. www.itczlin.cz NÁVOD NA PŘÍSTUP K SEZNAMŮM VYSTAVENÝCH DOKUMENTŮ Obsah: I. Návod na registraci pro přístup k seznamům vystavených dokumentů (odborná posouzení,

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 2000

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 2000 Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 2000 Předmluva Tento návod slouží k nastavení připojení k síti Internet prostřednictvím služby Internet ONE, která využívá připojování pomocí protokolu

Více

SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA

SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA SYSTEM EDUBASE INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Tento dokument byl kompletně napsán, sestaven a vytištěn v programu dosystem - EduBase. Více informací o programu dosystem - EduBase naleznete na www.dosli.cz. VARIACE

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM Popis skeneru 1. USB Port: skener se připojuje pomocí přiloženého USB kabelu k

Více

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 9000 Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 9000 pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalaci

Více

Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data

Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data Instalační průvodce pro EasyGate UMTS Data Tento instalační průvodce slouží pro rychlé nainstalování ovladačů pro EasyGate UMTS Data a zprovoznění internetového připojení pomocí HSDPA/GPRS. Vložené screenshoty

Více

Middleware eop. Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows

Middleware eop. Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows Middleware eop Instalační příručka pro práci s eop v prostředí MS Windows 1 Obsah: 1 Co byste měli vědět před zahájením instalace... 3 2 Karta eop na MS Windows XP/Vista/7... 4 2.1 Instalace software...

Více

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD www.aktion.cz Obsah: Kompletní instalace (serverová část) str. 03 Aktivace produktu první spuštění str. 10 Instalace Windows klienta na jiný počítač v síti

Více

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Tato příručka popisuje expresní instalaci pomocí průvodce NETGEAR Smart Wizard a instalaci samostatného ovladače pro systém Windows. Poznámka:

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

Instalace programu OZO. z www stránek či odkazu z e-mailu

Instalace programu OZO. z www stránek či odkazu z e-mailu Instalace programu OZO z www stránek či odkazu z e-mailu První instalaci programu OZO pro rok 2015 si vždy musíte zvolit volbu PLNÁ VERZE PROGRAMU. Upgrade programu OZO 2015 si můžete stahovat až v době,

Více

SmartMaps OFFICE Mapový informační systém pro PC

SmartMaps OFFICE Mapový informační systém pro PC SmartMaps OFFICE Mapový informační systém pro PC Ideální mapový software pro správu vlastních objektů a databází, pro optimalizaci naplánovaných cest a pro tvorbu mapových výřezů pro tisk a www. Software

Více

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100. Návod k obsluze

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100. Návod k obsluze Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod k obsluze Úvod Záznamník teploty a vlhkosti je opatřen velmi přesným teplotním a vlhkostním čidlem. Hlavními přednostmi záznamníku jsou vysoká přesnost, krátká

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

AGROKONZULTA ŽAMBERK S. R. O. Popis instalace. Optimalizace krmivové základny

AGROKONZULTA ŽAMBERK S. R. O. Popis instalace. Optimalizace krmivové základny AGROKONZULTA ŽAMBERK S. R. O. Popis instalace Optimalizace krmivové základny POPIS INSTALACE Optimalizace krmivové základny AgroKonzulta Žamberk spol. s r.o. Klostermanova 1258 564 01 Žamberk Česká republika

Více

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 98, ME

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 98, ME Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 98, ME Předmluva Tento návod slouží k nastavení připojení k síti Internet prostřednictvím služby Internet ONE, která využívá připojování pomocí protokolu

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA)

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) INSTALACE A NASTAVENÍ Krok 1. Připojení skeneru k počítači Pomocí kabelu USB připojte skener k počítači 1. Zapojte síťový adaptér do konektoru skeneru. 2. Zapojte druhý konec

Více

Příručka rychlého spuštění

Příručka rychlého spuštění Multifunkční pedometr Příručka rychlého spuštění www.e-corazonplus.cz 1 Co je ecorazon+? ecorazon+ je multifunkční zařízení s USB připojením k PC a kompatibilním zařízením, a s následujícími funkcemi:

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

Aplikace GoGEN Smart Center

Aplikace GoGEN Smart Center Aplikace GoGEN Smart Center Návod na použití aplikace Úvod Aplikace GoGEN Smart Center pro maximální využití Smart TV GoGEN, spojuje vyspělou technologii a zábavu v pohodlí domova. SMART ovládání ovládání

Více

Rychlá instalační příručka

Rychlá instalační příručka Rychlá instalační příručka PCTV DVB-T Flash Stick CZ duben 2007 EXAC s.r.o., Zbraslavská 27, Praha 5-159 00 http://www.exac.cz http://www.pctvsystems.com Všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky

Více

Instalační Příručka. Verze 10

Instalační Příručka. Verze 10 Instalační Příručka Verze 10 Vytvořeno 30. listopadu 2009 Obsah Instalační příručka 1 Předpoklady... 1 Spuštění instalačního průvodce... 2 Uvítací okno... 4 Licenční ujednání... 5 Údaje o vás... 6 Instalace

Více

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC)

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) 1/6 1. Instalace modulu Na internetových stránkách KB na adrese http://www.mojebanka.cz v sekci Stáhněte si

Více

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET)

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) 1. Instalace plovoucí síťové verze zahrnuje dvě části: a) instalace serveru a b) lokální instalace na připojených pracovních

Více

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení budete detailněji pracovat se Správcem zařízení a nastavením ovladačů zařízení hardware. Správce zařízení S tímto

Více

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM OBSAH O SOFTWARE PŘED INSTALACÍ INSTALACE SOFTWARU PŘIPOJENÍ K POČÍTAČI NASTAVENÍ OVLADAČE PRO TISKÁRNU ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Strana..................... 1 3

Více

Uživatelská příručka Dynavix Manager

Uživatelská příručka Dynavix Manager Uživatelská příručka Dynavix Manager 1. O aplikaci Dynavix Manager je bezplatný synchronizační software určený pro správu a aktualizaci zařízení vybavených navigačním softwarem Dynavix. Aplikace Dynavix

Více

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP

Stručný návod k obsluze Nainstalujte ovladač GW-7100PCI pro Windows 98, ME, 2000 and XP 38 Česky 39 Česky Stručný návod k obsluze Tento Instalační návod Vás bezpečně provede instalací GW-7100PCI a programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující kroky: 1.

Více

ČSOB Business Connector Instalační příručka

ČSOB Business Connector Instalační příručka ČSOB Business Connector Instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu do počítače...

Více