VŠEOBECNÝ NÁVOD K OBSLUZE SVÍTIDLA Dream-tec s.r.o. PRŮMYSLOVÉ LED SVÍTIDLO POWER 12 Funkce: Předtím, než začnete! Pečlivě si přečtěte tyto pokyny:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VŠEOBECNÝ NÁVOD K OBSLUZE SVÍTIDLA Dream-tec s.r.o. PRŮMYSLOVÉ LED SVÍTIDLO POWER 12 Funkce: Předtím, než začnete! Pečlivě si přečtěte tyto pokyny:"

Transkript

1 VŠEOBECNÝ NÁVOD K OBSLUZE SVÍTIDLA Dream-tec s.r.o. PRŮMYSLOVÉ LED SVÍTIDLO POWER 12 Funkce: Typ LED diody: LG Rozměr: 1200 x 170 x 60 mm Teplota světla: 3000K / 4000K / 5000K Hmotnost: 5,8 Kg Podání barev: 84 Ra Životnost: hod. Vyzařovací úhel: 120 Teplota provozní TC: -30 do +70 C Napájení: Elektronický předřadník Teplota okolí TA: -30 až +50 C Jmenovité napětí: 230VAC Jmenovitý proud: 0,75A Frekvence: 50Hz Síťové připojení: 1/N/PE ~ 230V 50Hz/TT Předtím, než začnete! Pečlivě si přečtěte tyto pokyny: VÝSTRAHA NEBEZPEČÍ úrazu elektrickým proudem Před instalací se ujistěte, že u zařízení nehrozí úraz elektrickým proudem a přívodní síť není pod napětím. Řádně zkontrolujte svítidlo, zda není nikde poškozené. NEBEZPEČÍ POŽÁRU Řiďte se místními předpisy pro práci s elektrickým zařízením, minimum vyhláška č. 50/1978 Sb. 6 a vyšší. Vyhláška Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu ze dne 19. května 1978 o odborné způsobilosti v elektrotechnice. Používejte pouze schválený vodič pro vstupní / výstupní spojení, alespoň o průřezu 1,5mm², dle norem DIN VDE, resp. HD a IEC Tyto pokyny uschovejte. Používejte pouze způsobem zamýšleným výrobcem. Máte-li jakékoli dotazy, obraťte se na výrobce ( info@dream-tec.cz).

2 Důležitá upozornění: Pozor! Instalace svítidla je zcela na vlastní nebezpečí. Přečtěte si návod před zahájením instalace. Svítidla umístěte tak, aby nedošlo k jejich poškození a následnému úrazu elektrickým proudem. Nepouštějte se do instalace, pokud nemáte odpovídající kvalifikaci, nebo pokud něčemu nerozumíte. V případě nejasností požádejte o radu distributora svítidla. Svítidla jsou určena k montáži na místo tomu odpovídající. V případě, že se zákazník nebude řídit postupy pro instalaci, provoz, údržbu a bezpečnost v tomto návodu, stejně tak všeobecně pro osvětlovací zařízení, nemusí svítidlo fungovat tak, jak se očekávalo. Může to způsobit škody na majetku, zranění nebo jiné ztráty. Dream-tec s.r.o. nenese žádnou odpovědnost za přímé, nepřímé, náhodné, zvláštní nebo následné škody plynoucí ze selhání zákazníka. Výše uvedené omezení se vztahují i na škody za zranění osob, poškození majetku, ztrátu nákladů, ztrátu zisku, ztrátu časových ztrát, ať již vzniklých zákazníkovi, nebo zaměstnancům či třetím stranám. Dream-tec s.r.o. přikládá veškerou náležitou péči při přípravě této příručky. Nicméně, nepřebírá žádnou odpovědnost za případné chyby či opomenutí. Dream-tec s.r.o. si vyhrazuje právo změnit specifikace svých svítidel, nebo informace v této příručce, aniž by to nutně dával svým zákazníkům na vědomí. Instalace, provoz a údržba jsou zcela na zákazníkovi "se všemi riziky z toho plynoucími. Tato příručka má za cíl poskytnout obecné pokyny k instalaci kvalifikované osobě. Pro konkrétní pokyny a technickou podporu se obraťte na Dream-tec s.r.o. nebo jeho zplnomocněného zástupce. Způsob připojení k síti je zcela ponechán na kvalifikované osobě mající vyhlášku č.50/1978 Sb. paragraf 6 a vyšší a požadavcích zákazníka. Musí být dodrženo schéma zapojení. Svítidlo je dodáváno bez svorkovnice a jiných propojovacích elektroinstalačních komponentů. Svítidlo je dodáváno také bez řízení. K jeho instalaci jsou tedy nevyhnutelně potřebné další propojovací a řídící komponenty, viz schéma zapojení. Svítidlo je dimenzováno pouze pro zdroj, jenž je se svítidlem dodáván. Případné nečistoty se odstraňují ze svítidla při jeho vypnutém stavu přípravky nepoškozujícími jeho vzhled a funkci svítidla tak, aby nebyla narušena bezpečnost svítidla. Kovové a plastové části svítidla se otírají a čistí jemným hadříkem k tomu určeným. Svítidla nestříkejte pesticidy, nemyjte čistícími prostředky obsahující agresivní látky a ředidly; dodržujte dostatečnou vzdálenost svítidel od agresivních a chemických látek. Instalace svítidla se provádí pouze při odpojení elektrického přívodu pro svítidlo! Elektroinstalační práce smí provádět jen kvalifikovaná osoba vlastnící vyhlášku č. 50/1978 Sb. paragraf 6 a vyšší. Před montáží je nutné zkontrolovat funkční stav svítidla (neporušenost kabelů, celistvost všech materiálů). Vadné svítidlo vraťte distributorovi, svítidlo nemontujte a neopravujte. Na svítidle neměňte žádné komponenty.

3 Dream-tec s.r.o. vyrábí Toto svítidlo v souladu s uznávanými osvědčenými postupy dle doporučených mezinárodních bezpečnostních norem. Je vaší povinností zachovat toto svítidlo v dobrém a bezpečném provozním stavu. Opravy by měly být prováděny pouze personálem s odpovídající kvalifikací. Neprovozujte svítidlo s prasklým difuzorem, poškozeným kabelem, stroboskopickým jevem atd.., obraťte se na Dream-tec s.r.o. o pomoc. Nebezpečí popálení. Zamezte kontaktu s osobami a jiným materiálem. Nebezpečí úrazu el. proudem. Před údržbou, nebo čištěním svítidlo odpojte ze sítě. IP 54 Stupeň odolnosti svítidla proti vniknutí í cizího tělesa či vniknutí kapalin. Značka shody. Evropská harmonizovaná norma. Elektrozařízení nesmí být vyhozeno do komunálního odpadu, má být sbíráno odděleně.

4 Svítidlo POWER 12 1 závěsné oko 6 difuzor 2 vývodka pro kabel 7 led modul 3 elektronický předřadník 8 propojovací vodič 4 hliníkové těleso 9 gumové těsnění 5 závrtný šroub 10 kovová krytka

5 Způsob uchycení pomocí závěsných ok: 1 závěsný řetěz (není součástí balení) 2 závěsné oko 3 svítidlo Nasaďte si rukavice, aby nedošlo k zamaštění difuzoru a opatrně svítidlo vybalte. Následně na svítidlo připevněte vlastní závěsný řetěz do závěsných ok. Zvolte závěsný řetěz tak, aby jeho minimální přípustné zatížení bylo alespoň 13kg. Po připevnění (nebo provlečení) závěsného řetězu závěsnými oky, zavěste svítidlo na požadované místo. V případě, že svítidlo instalujete ve výšce, tak přenechejte tuto instalaci kvalifikované osobě a postupujte dle platného nařízení vlády č. 362/2005 Sb. o bližších požadavcích na bezpečnost a ochranu zdraví při práci na pracovištích s nebezpečím pádu z výšky nebo do hloubky.

6 Elektronický předřadník (znázornění vodičů) Značení elektronického předřadníku:

7 Zapojení Schéma zapojení: Připojte elektronický předřadník dle schématu pomocí vodičů do sítě. Řiďte se místními předpisy pro práci s elektrickým zařízením, minimální požadavky na kvalifikaci = osoba mající vyhlášku č.50/1978 Sb. paragraf 6 a vyšší. Elektronický předřadník je nedílnou součástí svítidla a nelze bez něj svítidlo užívat. Pomocí řízení stmívání nelze svítidlo zcela vypnout od proudu. Viz schéma zapojení. 1. Výchozí konstantní úroveň proudu lze nastavit pomocí rezistoru 1 ~ 10 V DC nebo 10V PWM signálem mezi ADJ1 a ADJ2. 2. LED svítidlo lze zapnout / vypnout pomocí vypínače v síti, do které je připojené, viz. schéma zapojení.

8 Propojení vodičů Vodič z elektronického předřadníku určený pro připojení k síti, doporučujeme k síti připojit např. pomocí svorkovnice umístěné v elektroinstalační krabici. Viz. názorný obrázek otevřené elektroinstalační krabice: 1 vodič z elektronického předřadníku 2 svorkovnice (není součástí balení) 3 přívodní vodič ze sítě (není součástí balení) 4 elektroinstalační krabice (není součástí balení) Použijte elektroinstalační krabice s minimálním krytím IP54 samozhášivé. Materiál např.: Tvrdý samozhášivý polyvinylchlorid (PVC), samozhášivý polypropylen (PP) a polyethylen (PE) Krabice elektroinstalační dle požadavků ČSN EN čl. 16. Svorkovnici použijte samozhášivou bezhalogenovou. Materiál např. polyamid PA6. Vhodnou pro průřez vodiče z elektronického předřadníku 0,75mm². Volba průřezu přívodního vodiče ze sítě je plně na zákazníkovy, který má povinnost řídit se platným zněním evropských norem. V České Republice ČSN EN 60228:2005. Příklad vhodné svorkovnice:

9 Stmívání LED pomocí řízení Stmívání LED diod se realizuje vždy změnou výstupního proudu, LED diody jsou zapojeny přímo (bez odporu v sérii) viz schéma zapojení. Stmívatelný napájecí zdroj pracuje s externím stmívačem a to: Stmívačem, který generuje řídící napětí 1 až 10V DC, PWM signál (10V), nebo odpor 10k až 100kOhm. V závislosti od řídící veličiny zdroj mění svůj výstupní proud a tak dochází ke změně světelného toku LED diody. Triakovým stmívačem, který řeže vstupní fázi 230V a podle jejího tvaru zdroj mění výstupní proud. Příklad zapojení řízení se stmívačem s řídícím napětím 1 až 10V DC:

10 Záruka: Dream-tec s.r.o. zaručuje, že její svítidla nemají vady materiálu nebo zpracování. Termín této záruky je založen na použití produktu a plyne od dne doručení. Využití průmyslové osvětlení. Tato záruka je neplatná v některém z následujících okolností: (A) Svítidlo bylo porušeno, zanedbáno, poškozeno nebo jinak zneužito. (B) Svítidlo bylo nesprávně instalováno, provozováno, opraveno nebo uchováno. (C) Svítidlo byl změněno. (D) Svítidlo bylo připojeno k jinému zařízení, s nímž není kompatibilní. (E) Svítidlo bylo použito v jiných podmínkách prostředí. (F) Svítidlo bylo použito k jiným účelům, než pro které bylo určeno. Správná instalace svítidla je povinností vlastníka. Dream-tec s.r.o. vymění nebo opraví svítidla, která podléhají platné reklamaci. Dream-tec s.r.o. není odpovědná za přímé, nepřímé, náhodné, zvláštní nebo následné náklady nebo škody, včetně nákladů na demontáž a re-instalaci, ztrátu operací nebo zisků. Dream-tec s.r.o. nenese žádnou odpovědnost za zranění osob nebo poškození majetku vzniklé nedodržením příslušných provozních a bezpečnostních postupů stanovených Dream-tec s.r.o., nebo uložených zákonem. Některé právní řády neumožňují omezení nebo zřeknutí se z předpokládaných nebo zákonných záruk. Některé jurisdikce neumožňují zřeknutí se nebo vyloučení z následné nebo nepřímé škody. Proto Výše uvedená prohlášení, omezení a vyloučení nemusí platit ve všech zemích, ve kterých Dream-tec s.r.o. prodává svá svítidla. Tato záruka poskytuje vlastníkovi konkrétní zákonná práva. Vlastník může mít další práva nebo opravné prostředky v souladu s právními předpisy platnými v dané zemi. Nic v této omezené záruce by nemělo být vykládáno jako omezení jakéhokoliv zákonného práva majitele, s výjimkou takových případných omezení, které povoluje zákon v dané zemi. Dream-tec s.r.o. se snaží o neustálé zlepšování výrobků a technické údaje mohou být změněny bez předchozího upozornění.

Technická specifikace a návod na montáž

Technická specifikace a návod na montáž Model: AURA/HB-A-100 Technická specifikace a návod na montáž Model: AURA/HB-A-100 Průmyslové LED svítidlo AURA Vám pomůže snížit spotřebu energie ve výrobních halách a zlepšit výkon osvětlení. Tato svítidla

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE SVÍTIDEL CONTURA DA

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE SVÍTIDEL CONTURA DA Výrobce Elmont-invest s.r.o., Jihlavská 2523/36, 591 01 Žďár nad Sázavou Technická specifikace svítidel Venkovní LED svítidla řady Contura DA se používají k osvětlení vozovek, parkovišť a ostatních komunikací

Více

HBE-NW High Bay svítidlo

HBE-NW High Bay svítidlo HBE-NW-240-90 High Bay svítidlo Toto LED High Bay svítidlo je určené pro osvětlení velkých ploch v průmyslovém prostředí, halách a interiérech. Svítidlo je vybaveno optickým systémem s vysokým světelným

Více

Přímý dovozce LED osvětlení

Přímý dovozce LED osvětlení Panel: TPL 60x60 Příkon: 36 Wattů Prac. napětí: 230V AC Barev. teplota: 3.000-3.500, 4.000-4.500, 5.500-6.000K Tvar: Hranatý Tloušťka: 9mm Vážení zákazníci! Děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našich

Více

NÁVOD K POUŽITÍ svítidla

NÁVOD K POUŽITÍ svítidla NÁVOD K POUŽITÍ svítidla Typové označení: SLIMp17, SLIMp58 Technický popis: Materiál tělesa: eloxovaný hliník s multifunkčními drážkami Napájení: přívodním kabelem 230 V/max. 16 A Jmenovité napětí: 230

Více

NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty

NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty Typové označení: K1 36D, K2 36D, ZS 27D, ZS 36D, ZS 45D, EN V1, EN V2, EN V3 Technický popis: Materiál tělesa: eloxovaný hliník Napájení: přívodním kabelem 230 V/max. 16 A;

Více

HB-NW-150 High Bay svítidlo

HB-NW-150 High Bay svítidlo HB-NW-150 High Bay svítidlo Toto LED High Bay svítidlo je určené pro osvětlení velkých ploch v průmyslovém prostředí, halách a interiérech. Svítidlo je vybaveno tvrzeným sklem s 92% propustností s vysokým

Více

HB-NW-120 High Bay svítidlo

HB-NW-120 High Bay svítidlo HB-NW-120 High Bay svítidlo Toto LED High Bay svítidlo je určené pro osvětlení velkých ploch v průmyslovém prostředí, halách a interiérech. Svítidlo je vybaveno tvrzeným sklem s 92% propustností s vysokým

Více

Přímý dovozce LED osvětlení

Přímý dovozce LED osvětlení Panel: TOR228 Příkon: 28W Prac. napětí: 230V AC Barev. teplota: 6000K - Studená bílá Tvar: Kulatý Vážení zákazníci! Děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našich LED panelů. Jejich koupí jste získali kvalitní

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE SVÍTIDEL CITYLED DA

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE SVÍTIDEL CITYLED DA Výrobce SMART LUMEN s.r.o. Výstaviště 1, 603 00 Brno provozovna Jihlavská 1007/2 591 01 Žďár nad Sázavou www.smartlumen.eu Technická specifikace svítidel Venkovní svítidla SMART LUMEN řady DA se používají

Více

NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod

NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod NÁVOD K POUŽITÍ prodlužovací přívod Typové označení: 250 mm, 400 mm, 700 mm, ZS 27D, ZS 36D, ZS 45D Technický popis: Materiál tělesa: eloxovaný hliník s multifunkčními drážkami Napájení: přívodním kabelem

Více

Katalogový list. Parametry. Obecný přehled. Funkce. Instalace. Poznámky. Řešení pro inteligentní budovy

Katalogový list. Parametry. Obecný přehled. Funkce. Instalace. Poznámky. Řešení pro inteligentní budovy Parametry Obecný přehled Elektrické parametry: Vstupní napětí 220 VAC ± 10 % Frekvence 50 Hz ± 2 % Spotřeba energie se zátěží Méně než 10 W Výstupní kanál Výstupní proud každého kanálu Proud celkem v kanálu

Více

Návod k použití PRODUKT: LED TRUBICE T5

Návod k použití PRODUKT: LED TRUBICE T5 UPOZORNĚNÍ: Před instalací výrobku si nejprve pečlivě přečtěte tento návod. Nepřipojujte svítidlo k elektrické síti před odstraněním ochranného obalu. Instalaci svítidla nebo světleného zdroje provádějte

Více

ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA DIS3451C1

ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA DIS3451C1 ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKA DIS3451C1 www.aterm.cz [1] Obsah 1. Úvod...3 2. Popis zobrazovací jednotky...4 3. Bezpečnostní opatření...4 4. Technické parametry...5 5. Příloha 1: připojení svorek...6 6. Příloha

Více

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Vážení uživatelé, děkujeme Vám, že jste si vybrali produkt od společnosti Anadem Europe, která se zaměřuje na moderní LED osvětlovací techniku, LED světelné

Více

TECHNICKÝ LIST VÝROBKU

TECHNICKÝ LIST VÝROBKU TECHNICKÝ LIST VÝROBKU Zářivkové svítidlo DIANA 113/840 13W T5 230-240V IP20 Objednací číslo 910045010 EAN13 8595209925336 Obecné informace Označení výrobku: DIANA 113/840 T5 230-240V Typ/popis výrobku:

Více

Návod k používání Czevitrum Lighting elements

Návod k používání Czevitrum Lighting elements Návod k používání Czevitrum Lighting elements Czevitrum s.r.o. Československé armády 370/9 160 00 Praha Česká republika Vydáno: prosinec 2014 MODELY TYPOVÉ ŘADY CZEVITRUM LIGHTING ELEMENTS: Orbit Omega

Více

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč Návod k montáži a provozu Podružný rozváděč Obsah Obsah 1. Obecné informace... 3 1.1.Použité symboly...3 1.2.Účel použití...3 1.3.Další platné dokumenty...3 2. Přehled norem a předpisů... 4 3. Bezpečnostní

Více

Napájecí zdroje dodávané jako příslušenství modulů MicroUnit serie (výroba BKE)

Napájecí zdroje dodávané jako příslušenství modulů MicroUnit serie (výroba BKE) Napájecí zdroje dodávané jako příslušenství modulů MicroUnit serie (výroba BKE) obchodní označení TEDIA typové označení výrobce (BKE) technické parametry originální uživatelská příručka výkon při teplotě

Více

Lumination LED světla

Lumination LED světla GE Lighting Solutions Montážní příručka Lumination LED světla Zavěšené LED světlo (Řada EP14) Vlastnosti Životnost (jmenovitá životnost 50000 hodin) 5 let záruka IP30 Určeno pro suché prostředí PŘEDTÍM

Více

BendLED svítidlo typu 'wallwasher' s velkým krytím

BendLED svítidlo typu 'wallwasher' s velkým krytím svítidlo typu 'wallwasher' s velkým krytím Vlastnosti svítidla: Vyzařování maxima 45 od svislé osy Optický systém neoslňuje obsluhu IP68, odolné mazivům Dobré podání barev Nízká spotřeba energie Odolné

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Technická specifikace a návod na montáž

Technická specifikace a návod na montáž LED Svítidlo LUXDATOR SLIM - 38 Technická specifikace a návod na montáž LED Svítidlo LUXDATOR SLIM - 38 Technická specifikace a návod na montáž LED Svítidlo LUXDATOR SLIM - 38 Výhody LED osvětlení Nízká

Více

TECHNICKÝ LIST VÝROBKU

TECHNICKÝ LIST VÝROBKU TECHNICKÝ LIST VÝROBKU ESCAPO 18LED IP20 ESCAPO 18LED TP3h IP20 na lankách Objednací číslo 910122000 EAN13 8595209924216 Obecné informace Označení výrobku: ESCAPO 18LED TP3h IP20 na lankách Typ/popis výrobku:

Více

SPÍNANÝ LABORATORNÍ ZDROJ. Série SPS UŽIVATELSKÝ MANUÁL

SPÍNANÝ LABORATORNÍ ZDROJ. Série SPS UŽIVATELSKÝ MANUÁL SPÍNANÝ LABORATORNÍ ZDROJ s funkcemi Remote Sensing & Remote Control Série SPS UŽIVATELSKÝ MANUÁL 7673-9600-0005cz REV.1.8-10/2004 2 Obsah 1. Bezpečnostní opatření... 4 1.1 Obecná bezpečnostní opatření...

Více

SL SERIE. Návod k použití

SL SERIE. Návod k použití SL SERIE Návod k použití ZÁKLADNÍ PŘIPOJENÍ: Paralelní zapojení 4Ω Paralelní zapojení 2Ω Kabelové konektory Regulační požadavky: EN 55013 EN 55020 EN 61000-3-2/-3-3 Blahopřejeme k nákupu tohoto reproduktoru

Více

NÁVOD K OBSLUZE LED NOUZOVÉ SVÍTIDLO

NÁVOD K OBSLUZE LED NOUZOVÉ SVÍTIDLO NÁVOD K OBSLUZE LED NOUZOVÉ SVÍTIDLO MIRROR IP40/IP65 IK10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Jedná se o samostatné nouzové svítidlo Trvale svítící modely (SA): je-li v elektrické síti proud, slouží jako běžná svítidla,

Více

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII Lustr cs Návod k montáži 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno v tomto

Více

Jednofázový elektroměr s možností VYNULOVÁNÍ (RESET) Návod k obsluze pro přístroj DDS-1Y (899)

Jednofázový elektroměr s možností VYNULOVÁNÍ (RESET) Návod k obsluze pro přístroj DDS-1Y (899) Jednofázový elektroměr s možností VYNULOVÁNÍ (RESET) Návod k obsluze pro přístroj DDS-1Y (899) 1. Úvod 2. Vlastnosti a technické parametry 3. Popis 4. Displej 5. Schéma zapojení 6. Rozměry elektroměru

Více

Návod k montáži a provozu 10/2018. Powerbox Comfort

Návod k montáži a provozu 10/2018. Powerbox Comfort Návod k montáži a provozu Powerbox Comfort Obsah Obsah 1. Obecné informace... 3 1.1.Použité symboly...3 1.2.Účel použití...3 1.3.Další platné dokumenty...3 2. Přehled norem a předpisů... 4 3. Bezpečnostní

Více

Montážní návod "KARES".

Montážní návod KARES. Montážní návod "KARES". Obsah montážního balíčku KARES 1 3 ks hmoždinek 3 ks šroubů 1 ks menšího vodícího pouzdra 1 ks většího vodícího pouzdra 1 ks těsnícího kroužku 1 ks těsnící membrány 2 ks zajišťovacího

Více

TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více

TECHNICKÝ LIST VÝROBKU

TECHNICKÝ LIST VÝROBKU TECHNICKÝ LIST VÝROBKU LED reflektor JUPITER LED 240V 30W 3000K IP65 Objednací číslo 253200030 EAN13 8595209937049 Obecné informace Označení výrobku: JUPITER LED 240V 30W 3000K IP65 Typ/popis výrobku:

Více

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Děkujeme, že jste si vybrali LT SOLO LED osvětlení. SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Montáž a zapojení musí provádět odborná elektro firma/resp.pracovník s potřebnou kvalifikovanou odborností. VAROVÁNÍ:

Více

BendLED - svítidlo pro kapotované NC/CNC stroje

BendLED - svítidlo pro kapotované NC/CNC stroje - svítidlo pro kapotované NC/CNC stroje Vlastnosti svítidla: Vyzařování maxima 45 od svislé osy Optický systém neoslňuje obsluhu IP68, odolné mazivům Dobré podání barev Nízká spotřeba energie Odolné otřesům

Více

Manuál k obsluze LED trubice T8 - RestoreOne

Manuál k obsluze LED trubice T8 - RestoreOne Manuál k obsluze LED trubice T8 - RestoreOne Návod k obsluze T8 LED trubic RestoreOne (dále jen výrobek ) Důležité bezpečnostní informace 1. Instalace výrobku musí být prováděna oprávněnou a kvalifikovanou

Více

TOPNÝ PANEL ITA-T NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA-T NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA-T NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více

BAZÉNOVÉ SVĚTLO LED 18W/12V S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM

BAZÉNOVÉ SVĚTLO LED 18W/12V S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM BAZÉNOVÉ SVĚTLO LED 18W/12V S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití Obsah I. Obsah balení... 3 II. Základní údaje... 3 III. Umístění reflektoru a montáž instalační

Více

LED SVÍTIDLA MINI LIGHT

LED SVÍTIDLA MINI LIGHT LED SVÍTIDLA MINI LIGHT DŮLEŽITÉ: Tento návod k obsluze obsahuje nezbytné informace týkající se bezpečné instalace výrobku. Osoba provádějící tuto instalaci a uživatel zařízení musí být s těmito instrukcemi

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK S DIGITÁLNÍM NULOVÁNÍM typ TENZ 2215 ve skříňce DIN35 www.aterm.cz 1 1. ÚVOD...3 2. OBECNÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU...4 3. TECHNICKÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU...4

Více

Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN

Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN 60204-1 Označení svorek Rozměry 2 3 4 13 23 33 Y64 41 Y74 2 3 4 13 23 33 41 Y64 Y74 99 mm (3,89 in) 35 mm (1,38 in) 1 / 2 S33 S34

Více

Sálavé topidlo TERM 2000 NoGlare TYP NRCAC065, NRCJC130, NRCKC195 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI

Sálavé topidlo TERM 2000 NoGlare TYP NRCAC065, NRCJC130, NRCKC195 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI Sálavé topidlo TERM 2000 NoGlare TYP NRCAC065, NRCJC130, NRCKC195 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI 2 3 Vážený zákazníku, z důvodu bezpečnosti a správného používání si před prvním použitím topidla důkladně přečtěte

Více

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W Obj. č.: 55 09 00 Cosmocon International Limited SAR Hong Kong POZOR! Přečtěte! Než nástěnné svítidlo přimontujete a uvedete do provozu, přečtěte

Více

NATORI. Zrcadla na desce s hliníkovou hranou. Návod k montáži, obsluze a údržbě

NATORI. Zrcadla na desce s hliníkovou hranou. Návod k montáži, obsluze a údržbě NATORI Zrcadla na desce s hliníkovou hranou Návod k montáži, obsluze a údržbě Vážení zákazníci, blahopřejeme Vám k zakoupení našeho výrobku NATORI zrcadla na desce s hliníkovou hranou, dle typu s horním

Více

D 302 Domino. Elektrická varná deska. Návod k instalaci a obsluze

D 302 Domino. Elektrická varná deska. Návod k instalaci a obsluze D 302 Domino Elektrická varná deska Návod k instalaci a obsluze D 302 Domino Elektrická varná deska Návod k instalaci a obsluze Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti MERLONI

Více

DDS353(G) 50A MID (8811)

DDS353(G) 50A MID (8811) Návod k obsluze pro přístroj ELEMAN spol. s r.o. DDS353(G) 50A MID (8811) 1-FÁZOVÝ elektroměr pro fakturační měření Pro přímé 1-tarifní měření 1. Úvod 2. Technické parametry 3. Popis 4. Displej 5. Schéma

Více

Venkovní ocelové rozváděče s krytím IP66 OH3215

Venkovní ocelové rozváděče s krytím IP66 OH3215 Ocelové rozváděče s krytím IP66 Vhodné pro venkovní instalace media konvertorů 200M/2G a injektorů PoE-PSE Testováno dle EN 61439-1 Schválená výstroj rozváděčů - zásuvka 230VAC - zdroj 12, 24 nebo 48V

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

Pokyny k obsluze. Elektrické vodní topení. ethermo Top Eco 20 P. ethermo Top Eco 30 P

Pokyny k obsluze. Elektrické vodní topení. ethermo Top Eco 20 P. ethermo Top Eco 30 P CS Pokyny k obsluze Elektrické vodní topení ethermo Top Eco 20 P ethermo Top Eco 30 P 1 O tomto dokumentu 1.1 Účel dokumentu Tyto pokyny k obsluze jsou součástí produktu a obsahují informace pro uživatele

Více

Svítidlo LED na vnější stěnu cs

Svítidlo LED na vnější stěnu cs Svítidlo LED na vnější stěnu cs Návod k montáži 86997HB55XVIJSMIT 2016-08 Bezpečnostní pokyny Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento

Více

MANUÁL BS-678BSB BS-678BSW REPRODUKTOR NÁSTĚNNÝ, CERTIFIKOVANÝ DLE EN54-24

MANUÁL BS-678BSB BS-678BSW REPRODUKTOR NÁSTĚNNÝ, CERTIFIKOVANÝ DLE EN54-24 MANUÁL BS-678BSB BS-678BSW REPRODUKTOR NÁSTĚNNÝ, CERTIFIKOVANÝ DLE EN54-24 Děkujeme Vám za zakoupení nástěnného reproduktoru TOA. Prosím, pečlivě si prostudujte pokyny v tomto návodu pro zajištění dlouhého

Více

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 Do tohoto návodu je možno kdykoli nahlédnout! Před použitím zařízení, pečlivě čtěte návod k obsluze a bezpečnostní pokyny! 1. Bezpečnost 1.1 Účel použití Svěrky

Více

PERUN LED. nerezové, prachotěsné, vodotěsné. VÝHODY POUŽITÍ LED

PERUN LED. nerezové, prachotěsné, vodotěsné. VÝHODY POUŽITÍ LED nerezové, prachotěsné, vodotěsné. POUŽITÍ Svítidlo je vhodné pro průmyslové vnitřní i venkovní zastřešené prostory, sklady, garáže, dílny, sportovní areály, dopravní terminály, hospodářské objekty, zemědělské

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 91709HB54XVII 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

TENZOMETRICKÝ KOMPARÁTOR

TENZOMETRICKÝ KOMPARÁTOR TENZOMETRICKÝ KOMPARÁTOR typ TENZ2347 www.aterm.cz 1 Obsah 1. ÚVOD... 3 2. OBECNÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO KOMPARÁTORU... 4 3. TECHNICKÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO KOMPARÁTORU... 4 4. MONTÁŽ A NASTAVENÍ TENZOMETRICKÉHO

Více

Stropní LED svítidla UFO5 Slim

Stropní LED svítidla UFO5 Slim Návod k použití CZ Stropní LED svítidla UFO5 Slim Děkujeme Vám za projevenou důvěru zakoupením výrobku značky FK technics. Tento návod Vás seznámí s uvedeným výrobkem, jeho funkcemi a správnou obsluhou.

Více

TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA SDK NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od

Více

Brzdná jednotka BRD 01 NÁVOD K OBSLUZE

Brzdná jednotka BRD 01 NÁVOD K OBSLUZE Brzdná jednotka BRD 01 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Všeobecně 2. Bezpečnostní pokyny 3. Technická specifikace 4. Montáž 5. Instalace 6. Zapojení 7. Režim Master - Slave 1. Všeobecně Tento technický návod popisuje

Více

SMW SERIE SUBWOOFER. Návod k použití

SMW SERIE SUBWOOFER. Návod k použití SMW SERIE SUBWOOFER Návod k použití Základní připojení: Připojení pomocí více zesilovačů Kabelové konektory 1 Regulační požadavky: EN 55013 EN 55020 EN 61000-3-2/-3-3 Blahopřejeme k nákupu tohoto subwooferu

Více

ZOBRAZOVACÍ ZAŘÍZENÍ DIS2351V1

ZOBRAZOVACÍ ZAŘÍZENÍ DIS2351V1 ZOBRAZOVACÍ ZAŘÍZENÍ DIS2351V1 www.aterm.cz - 1 - 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena

Více

TECHNICKÝ LIST VÝROBKU

TECHNICKÝ LIST VÝROBKU TECHNICKÝ LIST VÝROBKU Nouzové svítidlo ELLEN 108/865 1x8W T5 IP65 TP3h Objednací číslo 910196000 EAN13 8595209921819 Obecné informace Označení výrobku: Typ/popis výrobku: Varianta výrobku/model: Značka/výrobce:

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ KFV. Elektromechanika. Napájecí zdroj integrovaný v rámu

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ KFV. Elektromechanika. Napájecí zdroj integrovaný v rámu NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ KFV Elektromechanika Napájecí zdroj integrovaný v rámu KFV Napájecí zdroj integrovaný v rámu Návod na ovládání KFV 2 10. 2016 Návod na ovládání KFV Napájecí zdroj integrovaný v rámu Tento

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZ2407 dvojitý s napěťovým výstupem www.aterm.cz 1 1. ÚVOD...3 2. OBECNÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU...4 3. TECHNICKÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU...4 4. NASTAVENÍ TENZOMETRICKÉHO

Více

NATORI. Příručka uživatele, montážní návod

NATORI. Příručka uživatele, montážní návod NATORI Příručka uživatele, montážní návod 1. Připojovací podmínky a bezpečnost 1.1. Umístění, připojovací podmínky Zrcadlo NATORI se svítidlem musí být umístěno dle platných bezpečnostních předpisů. Výrobek

Více

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech Nejdříve si přečtěte Před použitím zařízení si přečtěte tuto příručku, dozvíte se zde informace o bezpečném a správném používání zařízení. Obrázky se mohou od vzhledu konkrétního produktu lišit. Obsah

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak,

Více

Venkovní ocelové rozváděče s krytím IP66 OH4320

Venkovní ocelové rozváděče s krytím IP66 OH4320 v Ocelové rozváděče s krytím IP66 v Testováno dle EN 61439-1 v Schválená výstroj rozváděčů - zásuvka 230VAC - spínané zdroje 120W 48, 24 nebo 12 VDC - jistič 4A-char. C - přepěťová ochrana 1 + 2 stupeň

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT 2016-08 334 063 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je

Více

Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602

Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602 Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602 1. ÚVOD Návod k obsluze Tato řada dvouvýstupových, regulovatelných napájecích zdrojů DC o výkonu 900 W vytváří velký výstupní

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

Závěsné svítidlo s LED

Závěsné svítidlo s LED Závěsné svítidlo s LED cs Návod k montáži 88346HB54XVIIZE 2017-07 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

Návod k používání a obsluze. ventilátory MULTIFAN

Návod k používání a obsluze. ventilátory MULTIFAN Návod k používání a obsluze ventilátory MULTIFAN Obsah I. BEZPEČNOST PRÁCE 3 II. TECHNICKÝ POPIS 4 III. TECHNICKÉ ÚDAJE...6 IV. MONTÁŽ.13 V. OBSLUHA A ÚDRŽBA..15 VI. BALENÍ, PŘEPRAVA SKLADOVÁNÍ A LIKVIDACE...15

Více

KFV. Elektromechanika NÁVOD NA MONTÁŽ. KFV Napájecí zdroj integrovaný v rámu. Window systems systems Door systems Comfort systems

KFV. Elektromechanika NÁVOD NA MONTÁŽ. KFV Napájecí zdroj integrovaný v rámu. Window systems systems Door systems Comfort systems NÁVOD NA MONTÁŽ KFV Elektromechanika KFV Napájecí zdroj integrovaný v rámu Window systems systems Door systems Comfort systems DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS ITALIANO NEDERLANDS ČESKY POLSKI KFV Napájecí zdroj

Více

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.: PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:172.775 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto příručku, abyste mohli plně

Více

Saunové osvětlení A-910

Saunové osvětlení A-910 Saunové osvětlení A-910 max. 40 W/IP54 NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Česky CS Verze 02/19 Ident. č. BA-A910 Návod k montáži a použití S. 2/8 Obsah 1 Všeobecná bezpečnostní upozornění a pokyny k montáži 3 2

Více

Návod k instalaci Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Pro montáž do regálu 1U

Návod k instalaci Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Pro montáž do regálu 1U Návod k instalaci Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Pro montáž do regálu 1U Důležité bezpečnostní pokyny USCHOVEJTE TYTO POKYNY- Tato část obsahuje důležité pokyny, které je třeba dodržovat při instalaci

Více

TOPNÝ PANEL NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ST NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více

MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE MĚŘENÍ TEPLOTY. CELONEREZOVÝ BIMETALOVÝ TEPLOMĚR S PONORNÝM DŘÍKEM, DO JÍMKY TYPE T400C-x-xxx-N

MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE MĚŘENÍ TEPLOTY. CELONEREZOVÝ BIMETALOVÝ TEPLOMĚR S PONORNÝM DŘÍKEM, DO JÍMKY TYPE T400C-x-xxx-N CELONEREZOVÝ BIMETALOVÝ TEPLOMĚR S PONORNÝM DŘÍKEM, DO JÍMKY TYPE T400C-x-xxx-N 1. ÚVOD 1.1 O NÁVODU K OBSLUZE Tento návod k obsluze obsahuje základní a zásadní doporučení, která je třeba dodržovat při

Více

Montážní pokyny pro výrobce systémů rozvodnic DBO RB.xx, RDm.xx, RDv.xx

Montážní pokyny pro výrobce systémů rozvodnic DBO RB.xx, RDm.xx, RDv.xx Montážní pokyny pro výrobce systémů rozvodnic DBO RB.xx, RDm.xx, RDv.xx Úvod Tyto pokyny jsou určeny konečnému výrobci systému rozvodnic DBO definovaných původním výrobcem společností BONEGA, spol. s r.o.

Více

Návod k instalaci a obsluze mobilních zásuvkových kombinací

Návod k instalaci a obsluze mobilních zásuvkových kombinací CZ Návod k instalaci a obsluze mobilních zásuvkových kombinací 60003206 Vy d ání 11.2016 15.11.2016 1 O návodu k obsluze 3 1.1 Struktura varování 3 1.2 Použité symboly 4 1.3 Použitá signální slova 4 2

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK čtyřkanálový s napěťovým výstupem www.aterm.cz 1 1. ÚVOD... 3 2. OBECNÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU... 4 3. TECHNICKÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU... 4 4. NASTAVENÍ TENZOMETRICKÉHO

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 100240HB54XIX 2019-05 Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno

Více

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20/50/75/120 R CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS R -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Více

Jet POHONY PRO KŘÍDLOVÉ BRÁNY NÁVOD K OBSLUZE

Jet POHONY PRO KŘÍDLOVÉ BRÁNY NÁVOD K OBSLUZE Jet POHONY PRO KŘÍDLOVÉ BRÁNY CZ NÁVOD K OBSLUZE UPOZORNĚNÍ Před instalací produktu se ujistěte, že jsou dodrženy bezpečnostní podmínky dle platných zákonů a předpisů. Používejte osobní bezpečnostní pomůcky

Více

TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz

TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz CZ Návod k obsluze TYP TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz MADE IN EU TR10/V02 HLAVNÍ SOUČÁSTI VIBRAČNÍ HLAVICE S MOTOREM MĚNIČ FREKVENCE PRYŽOVÁ HADICE VYPÍNACÍ/ZAPÍNACÍ TLAČÍTKO ZÁSTRČKA NAPÁJECÍHO KABELU

Více

ELEKTRICKÉ VARNÉ DESKY

ELEKTRICKÉ VARNÉ DESKY Návod k použití a údržbě ELEKTRICKÉ VARNÉ DESKY 30.4.2004 Strana 1 (celkem 10) TECNOINOX 5410.147.01 Vnější rozměry (cm) PC35E/0 PC35E/6/0 PC35E/G6/0 35 x 65 x 28 35 x 60 x 28 35 x 60 x 30 PC35E/1 PC35E/6/1

Více

MANUÁL PC-1869EN PC-2369EN REPRODUKTOR STROPNÍ, CERTIFIKOVÁN DLE EN54-24

MANUÁL PC-1869EN PC-2369EN REPRODUKTOR STROPNÍ, CERTIFIKOVÁN DLE EN54-24 MANUÁL PC-1869EN PC-2369EN REPRODUKTOR STROPNÍ, CERTIFIKOVÁN DLE EN54-24 Děkujeme Vám za zakoupení stropního reproduktoru TOA. Prosím, pečlivě si prostudujte pokyny v tomto návodu pro zajištění dlouhého

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-820 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k montáži a provozu 10/2018. Powerbox

Návod k montáži a provozu 10/2018. Powerbox Návod k montáži a provozu Powerbox Obsah Obsah 1. Obecné informace... 3 1.1.Použité symboly...3 1.2.Účel použití...3 1.3.Další platné dokumenty...3 2. Přehled norem a předpisů... 4 3. Bezpečnostní pokyny...

Více

Katalog. LED OSVĚTLENÍ DO PRŮMYSLU easyconnect ZÁŘIVKOVÉ OSVĚTLENÍ DO VÝTAHOVÉ ŠACHTY

Katalog. LED OSVĚTLENÍ DO PRŮMYSLU easyconnect ZÁŘIVKOVÉ OSVĚTLENÍ DO VÝTAHOVÉ ŠACHTY Katalog LED OSVĚTLENÍ DO PRŮMYSLU easyconnect ZÁŘIVKOVÉ OSVĚTLENÍ DO VÝTAHOVÉ ŠACHTY LED osvětlení do průmyslu LED osvětlení easyconnect LED a easyconnect LEDplus (vyhovuje EN81,20), od německého výrobce

Více

NÁVOD K POUŽITÍ 1) Výrobek: ELEKTRICKÝ TOPNÝ ČLÁNEK 2) Typ: IVAR.ASKO HEAT AHR-B-C 3) Instalace: 4) Charakteristika použití:

NÁVOD K POUŽITÍ 1) Výrobek: ELEKTRICKÝ TOPNÝ ČLÁNEK 2) Typ: IVAR.ASKO HEAT AHR-B-C 3) Instalace: 4) Charakteristika použití: 1) Výrobek: ELEKTRICKÝ TOPNÝ ČLÁNEK 2) Typ: IVAR.ASKO HEAT AHR-B-C 3) Instalace: Instalaci a uvedení do provozu, stejně jako připojení elektrických komponentů, musí provádět výhradně osoba odborně způsobilá

Více

220-240V 50Hz. indukční aktivní(především ventilátory) Stupeň ochrany IP34 Celkové rozměry nepřekročí Teplota prostředí

220-240V 50Hz. indukční aktivní(především ventilátory) Stupeň ochrany IP34 Celkové rozměry nepřekročí Teplota prostředí BU Obsah 1- Ustanovení 2- Doručená sada 3- Základní technický popis 4- Obchodní podmínky 5- Reklamační požadavky 6- Popis a složení 7- Instalace a připojení k elekt.proudu 8- Popis ovládání modelů, návrh

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 18 49 85 K přímému provozu světelné diody (LED) nebo nízkonapěťové světelné diody (low-current-led) na 230 V/AC síťové napětí. Technické údaje: Napájecí napětí 230 V/AC

Více

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII LED stropní svítidlo cs Návod k montáži 94521AB0X1VIII 2017-09 Vážení zákazníci, 2 světlejší LED bodovky Vašeho nového stropního svítila lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

BAZÉNOVÉ SVĚTLO LED-P100 (12V/8W)

BAZÉNOVÉ SVĚTLO LED-P100 (12V/8W) BAZÉNOVÉ SVĚTLO LED-P00 (V/8W) INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VERZE.. 07 / REVIZE:.. 07 CZ . Přípravné kroky, které musí provést elektrikář před instalací světla: obrázek. 5 6 7 8 4 OBR. Krabice propojovací

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 20 19 (FM-MASTER 1) Obj. č.: 57 20 20 (FM-MASTER 2) Obj. č.: 57 20 30 (FM-MASTER 3) Obj. č.: 57 20 21 (4 zásuvky) 2 Úvod Spolehlivé a pohodlné řešení připojení různých spotřebičů

Více