Odbor realizace projektů egovernment

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Odbor realizace projektů egovernment"

Transkript

1 Odbor realizace projektů egovernment Občanské průkazy - uživatelská příručka Nový typ 1. prosince 2008 Praha

2 Popis aplikace Systém občanské průkazy tvoří samostatnou evidenci Jednotného Informačního Systému (JIS), která dále využívá data systému evidence obyvatel. Pracovní postupy zpracování žádostí o vydání dokladu vycházejí ze stávajícího právního rámce a z filosofie právní úpravy nových zákonů (z.č.328/1999 Sb.-zákon o občanských průkazech, z.č.329/1999 Sb.-zákon o cestovních dokladech a cestování do zahraničí, z.č.133/2000 Sb.-zákon o hlášení a evidenci obyvatel). Aplikace umožňuje provádět základní funkce související s problematikou občanských průkazů: příjem žádostí na výdej nového dokladu, převzetí vyhotoveného dokladu, storno žádosti na výdej nového dokladu, rušení a skartaci dříve vydaných dokladů, export dat pro pracoviště digitalizace dat a zpět statistické výstupy z hlediska - četnosti dokladů (vydaných, zrušených,...) - osob (doklady s prošlou platností,...) administrátorská funkce Podle platné úpravy je možno vydávat i OP starého typu. Tyto OP se vydávají a tisknou přímo na okresním pracovišti a jejich způsob evidence a tisku je popsán v této příručce. Technologie vytváření dávek dat pro Centrální výrobnu dokladů a tisk protokolů je popsán v úvodní části materiálu - Základní informace. V této části je také popsán celý průběh informačních toků.

3 Popis obsluhy programu Po přihlášení do systému systém nabídne obrazovku Hlavní nabídka s nabídkou jednotlivých možností: F1 = veškeré změny týkající se evidence občanských průkazů F3 = statistika problémových osob F4 = statistika občanských průkazů F5 = vytvoření skartačního protokolu F6 = funkce pro vyhledání souborů chybových sestav z pracoviště Hybernská F7 = tisk skartačního protokolu F8 = tisk statistik F9 = administrátor F12= konec práce Přístup do jednotlivých nabídek bude určen stupněm oprávnění. Uživatel má přístup pouze na zvýrazněné funkční klávesy.

4 F1 - OP Vyhledání osoby je možné podle: rodného čísla osoby data narození osoby intervalu data narození od - do pohlaví příjmení jména rodného příjmení čísla a série OP Při zadání rodného čísla systém vybírá osobu automaticky, ve všech ostatních případech je třeba použít klávesu F3=hledej. Po zadání dotazu je uživatel povinen zadat důvod dotazu a tento důvod potvrdit. Program zaznamená prováděný dotaz do databáze sledování dotazů. Při zobrazení osoby na základní obrazovce se do databáze sledování dotazů zapíše PČO uvedené osoby. Při nalezení více záznamů osob, program nabídne seznam všech těchto osob, požadovanou osobu vybereme klávesou Esc=výběr. Podmínkou vybrání osoby do systému občanských průkazů je, aby: byla provedena úplná revize osoba musí mít na daném okrese platný trvalý pobyt osoba musí být živá

5 osoba nesmí být cizinec osoba musí splňovat věkové kriterium dané zákonem Vydání občanského průkazu bude umožněno i osobě zbavené právní způsobilosti (v doprovodu soudně přiděleného opatrovatele). Záznam o zbavení právní způsobilosti a údaje o opatrovníkovi budou zaznamenány v občanském průkazu do položky jiné údaje bez ohledu na přání nebo výhrady žadatele. Pokud nebude této osobě opatrovník ustanoven, nelze občanský průkaz vydat. Do položky jiné údaje se provedou i záznamy o zákazu pobytu na základě daného soudního rozhodnutí. U osoby, která je dohledána a zobrazována v základním formuláři, se zjistí zda osoba nemá zablokované údaje. Pokud má osoba údaje blokované, zobrazí se formulář s blokovanými údaji. Formulář se ukončí klávesou Del.

6 Po vybrání dohledané osoby program nabídne následující možnosti:

7 F1 = Nové zadání Umožňuje zadat údaje pro další osobu. F2 = Žádost OP

8 V případě požadavku občana na vyhotovení nového OP, obsluha vyplní číslo žádosti (verifikováno algoritmem) a indikaci P0=žádost o OP, nebo P1=žádost o OP z důvodu stěhování. Aplikace dále automaticky doplní okres vydání. Obsluha může zkontrolovat údaje o partnerovi a dětech zavedených v evidenci obyvatel a trvalý pobyt ve tvaru, v jakém bude zapsán do OP ( klávesy F4, F5 a F7 ). Pozn.: Systém využívá položku indikace pro specifikaci změn v evidenci OP. Úplný seznam indikací je v příloze č.1 Po vyplnění čísla žádosti a indikace a použití klávesy ENTER, aplikace doplní na obrazovku položky pro jiné údaje (zadní strana OP): Priority: omezení nebo zbavení způsobilosti k právním úkonům včetně osobních dat opatrovníka. Pokud osobní data opatrovníka nejsou vyplněna (zejména u starších záznamů o ZZ) je nutné při podání žádosti o OP osobní data opatrovníka doplnit do evidence obyvatel. zákaz pobytu titul manžel / manželka děti V těchto údajích nelze provádět úpravy, lze pouze zrušit celý řádek. Jestliže počet řádků jiných údajů překročí 15 řádků, musí operátor provést úpravu vypuštěním některých údajů, podle stanovených zásad Odboru správních činností MV ČR.Tyto úpravy budou zaznamenány pouze na OP, nikoliv v evidenci obyvatel. Stejně postupuje operátor, pokud občan nechce mít některý z údajů vytištěný v OP ( netýká se omezení a zbavení způsobilosti

9 a zákazu pobytu). V tomto případě se zruší celý řádek, pokud pod řádkem označeným * není již jiný záznam, je nutné zrušit i tento řádek. Po ukončení editace klávesou Esc se celá transakce potvrdí klávesou F11. Záznam bude po potvrzení a kontrole všech údajů uložen do databáze k odeslání na pracoviště Hybernská. Po potvrzení přijetí žádosti OP se obsluze zobrazí číslo balíku a tiskopis žádost OP je nutné zařadit do tohoto balíku, který bude odeslán poštou na pracoviště digitalizace dat. Balík je nutné označit pořadovým číslem a názvem okresu. F3 = Převzetí OP Při předávání dokladu občanovi, aplikace automaticky doplní údaje: číslo OP platnost od platnost do Obsluha počítače provede doplnění aktuálního data a potvrzení indikace D0=převzetí OP, při osobním převzetí dokladu občanem.

10 F4= Zrušení OP Zrušení OP lze uskutečnit dvěma způsoby: původní OP je již neplatný, pak se zrušení OP provede před podáním žádosti, OP je ještě platný, pak se zruší pří převzetí nového OP. Zrušení musí předcházet převzetí. Před potvrzením zrušení OP je nutné vyplnit typ indikace: Z0 ukončení platnosti OP Z1 ztráta OP Z2 odcizení OP Z3 odnětí OP Z4 poškození OP Z5 zrušení OP z důvodu změny adresy TP Z6 zrušení OP po úmrtí Z7 výrobní vada Z8 jiný důvod odnětí OP ZA změna rodinného stavu ZB ukončení pobytu na území ČR ZC pozbytí státního občanství ČR Funkce neprovádí fyzický výmaz záznamu z evidence, pouze nastaví příznak zrušení dokladu.

11 F5 = Storno žádosti Tato funkce se provede v případě chyby, zjištěné po potvrzení vydání žádosti o OP (např. položka jiné údaje není přesně nebo úplně vyplněná apod.). Indikace: T0 - Storno žádosti se doplní automaticky po potvrzení storna žádosti.na tiskopise žádost OP je nutné uvést slovy STORNO, připojit podpis a přiložit k ostatním žádostem do balíku pro pracoviště Hybernská.

12 F6 = Skartace OP Aplikace nabídne seznam zrušených OP, kde může operátor vybrat konkrétní doklad ke skartaci. Po potvrzení skartace, aplikace automaticky nastaví typ indikace S0.

13 F7 = Archiv OP Zobrazí všechny záznamy změn související s OP v archivu pro danou osobu. Archiv zobrazí údaje původní verze OP vedené v evidenci obyvatel i změny současné verze.

14 F8 = OP z Centra Tato funkce umožní doplnit do evidence OP vydaný v jiném okrese osobě, která se přistěhovala. Do čísla žádosti se vyplní 0 ostatní položky ověřit podle údajů, vedených v centru.

15 F9 = Restore Tato funkce umožní vrátit OP nebo žádost o OP do předchozího stavu, na př. ze zrušeného OP se stane platný, ze skartovaného zrušený, ze stornované žádosti platná. Nelze použít klávesu F2 = re-zrušení OP, pokud má občan platný jiný OP.

16 F13 = Další OP Jestli-že po přijetí dávky vyhotovených občanských průkazů obsluha zjistí, že některý OP nelze předat občanovi ( chybné údaje, výrobní vada apod. ), použije tuto klávesu a následně provede zrušení a případně skartaci tohoto OP. Další postup po opravě chybných údajů je zavedení nového čísla žádosti o OP a odeslání v další dávce na pracoviště Hybernská.

17 F14 = Form. příjmení

18 F15 = Tituly

19 F3 = Statistika osob Po zadání intervalu od - do osob, narozených ve zvoleném období a následném potvrzení klávesou F11, program z databáze OP provede výběr osob, které odpovídají požadavkům statistiky.

20 F4 = Statistika OP Po zadání intervalu data výběru od - do a následném potvrzení klávesou F11, program z databáze OP vybere záznamy odpovídající požadavkům statistiky.

21 F5 = Skartace OP Po zadání intervalu skartace od - do program vybere všechny skartované OP, roztříděné podle důvodu zrušení. Požadované číslo jednací bude součástí skartačního protokolu.

22 F7 = Tisk skart.prot. Položky skartačního protokolu odpovídají požadavkům ( viz. obrazovka F5 ). Součástí skartačního protokolu jsou přílohy : č.1 - skartované OP z důvodu ztráty platnosti č.2 - skartované OP z důvodu úmrtí č.3 - ostatní důvody skartace OP podle jednotlivých položek

23 F8 = Tisk statistik Volba tisku č. 1 odpovídá statistice OP - F4, volba tisku č. 2 odpovídá statistice problémových osob - F3

24 Občanské průkazy - uživatelská příručka Starý typ

25 Úvod Současně se systémem občanské průkazy - nový typ se budou po určitou dobu na okresní úrovni vydávat občanské průkazy starého typu. Programové vybavení pro starý typ OP je součástí programového vybavení evidence obyvatel (resp. Hlavní nabídky ). Data jsou však ukládány do databáze nového typu OP s tím, že nejsou pochopitelně naplněny všechny položky. Rozhodnutí, zda příslušný pracovník bude mít přístup pouze k údajům OP ( funkční klávesy F10 a F13) nebo k celé evidenci obyvatel je v kompetenci OÚ. Na základě jeho rozhodnutí přístupová práva upraví administrátor systému. Aplikace umožňuje základní funkce související s problematikou občanských průkazů: vydání OP zrušení OP doplnění údajů OP oprava údajů OP tisk OP

26 Popis obsluhy programu Po přihlášení do systému evidence OP, systém nabídne klávesu F16=OP starý s nabídkou jednotlivých možností:

27 F6 = Vydání OPstarý V případě požadavku občana o nový OP, obsluha vyplní číslo a sérii OP uvedené na tiskopisu OP ( v současné době se skládá se 6ti čísel a 2 písmenné série). Datum vydání je doplněn automaticky datem zavádění změny, je možné jej však opravit. Doba platnosti trvání OP se nabízí automaticky možnost: a: platnost 1 rok b: platnost 1 měsíc Okres vydání OP je vyplňován automaticky. Před potvrzením transakce klávesou F11 může obsluha zkontrolovat údaje o partnerovi a dětech zavedených v evidenci obyvatel.

28 F5 = Doplnění údajů OP Doplnit OP lze pouze v případě, že není vyplněna některá z položek: Vydán dne: Platnost do: přičemž datum vydání nesmí být vyšší než datum zavádění změny, datum platnosti nesmí být nižší než datum vydání.

29 F6 = Oprava údajů OP Opravit lze pouze položky: Vydán dne: Platnost do: obec vydání: přičemž datum vydání nesmí být vyšší než datum provádění změny, datum platnosti nesmí být nižší než datum vydání, do položky okres vydání lze zapsat kterýkoliv okres v rámci ČR.

30 F7 = Tisk Program nabídne přední i zadní stranu tiskopisu OP na jedné obrazovce, označené jako IDENTIFIKAČNÍ KARTA.

31 F1 zadání Po zadání rodného čísla občana se vysvítí na obrazovce všechny údaje potřebné pro tisk občanského průkazu. Jestliže má občan titul, program poskytne tento titul automaticky do položky příjmení, pokud délka titulu a příjmení nepřesáhne 24 znaků. Je-li délka titulu a příjmení delší než 24 znaků je zápis titulu a příjmení proveden do dvou řádků. Pokud délka titulu je delší než 24 znaků, titul se vždy zapíše do zvláštních záznamů.

32 F2 oprava Klávesou F2 oprava lze provádět změny pouze do položek místo narození a zvl.záznamy, kam lze zapsat libovolný text. Pokud má občan dva a více titulů, do řádky k příjmení se zapíše pouze jeden titul (popř. ještě vědecká hodnost) pokud to délka příjmení dovolí, ostatní tituly se automaticky zapříší do zvláštních záznamů. U P O Z O R N Ě N Í : vše, co se zapíše do rubriky zvl.záznamy, je vytištěno i na občanský průkaz!!! Vyplňovat dle platných právních předpisů!!!

33 F3 tisk Pro vytištění všech údajů na OP je nutné založit do tiskárny postupně obě strany tiskopisu. Pro cestu zpět do evidence OP použijeme klávesu F12 konec.

34 Příloha č.1 Indikace Kód Indikace Název 1 D0 Převzetí obč. průkazu 2 D9 Vydání obč. průkazu (původní) 3 DX Převzetí obč. průkazu - předběh 4 T0 Storno žádosti 5 Z0 Ztráta platnosti obč. průkazu 6 Z1 Ztráta obč. průkazu (ztráta) 7 Z2 Ztráta obč. průkazu (odcizení) 8 Z3 Odnětí občanského průkazu 9 Z4 Poškození obč. průkazu 10 Z5 Zrušení obč. průk. (stěhování) 11 Z6 Zrušení obč. průk. (úmrtí) 12 Z7 Zrušení obč. průk. (výrobní vada) 13 Z8 Jiný důvod odnětí obč. průkazu 14 ZA Změna rodinného stavu 15 ZB Ukončení pobytu na území ČR 16 ZC Pozbytí státního občanství ČR 17 Z9 Zrušení OP (původní) 18 ZX Zrušení OP - předběh 19 O1 Oprava občanského průkazu 20 O2 Doplnění občanského průkazu 21 O8 Doplnění OP (původní) 22 O9 Oprava obč. průkazu (původní) 23 N0 Předchozí stav neznám 24 S0 Skartace občanského průkazu 25 SX Skartace - předběh 26 P0 Podání žádosti o OP 27 P1 Podání žádosti o OP (stěhování) 28 E1 Alfanumerická chyba DDC 29 E2 Grafická chyba fota DDC 30 E3 Grafická chyba podpisu DDC 31 E4 Jiná chyba DDC

MVWS Reklamace Uživatelská příručka v1.0

MVWS Reklamace Uživatelská příručka v1.0 MVWS Reklamace Uživatelská příručka v1.0 Pro obce s rozšířenou působností KOMIX s. r. o. Historie dokumentu Datum Verze Stav Autoři 26.08.2010 1.0 Počáteční stav dokumentu Libor Málek KOMIX s. r. o. i/31

Více

Zápis státního občanství

Zápis státního občanství Uživatelská příručka Zápis státního občanství 1. Nabytí státního občanství České republiky (zavedení osoby) 2. Přidání dalšího občanství (i nabytí státního občanství evidenčního cizince) 3. Zrušení zápisu

Více

Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně

Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně Zápis zákazu pobytu prostřednictvím formulářů CzechPOINT verze 1.00 Zpracoval: odbor správních činností 1 Zápis údajů do agendového informačního systému

Více

V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, jímž

V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, jímž Krajské úřady Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Obecní úřady obcí s rozšířenou působností K nově zavedenému občanu při nabytí státního občanství související údaje Matriční úřady Přidělení

Více

Postup při zápisu údajů do AIS EO. krajskými úřady. verze Zpracoval: odbor správních činností v součinnosti s odborem všeobecné správy

Postup při zápisu údajů do AIS EO. krajskými úřady. verze Zpracoval: odbor správních činností v součinnosti s odborem všeobecné správy Postup při zápisu údajů do AIS EO krajskými úřady verze 1.01 Zpracoval: odbor správních činností v součinnosti s odborem všeobecné správy Zápis údajů do AIS evidence obyvatel pro krajské úřady a úřady

Více

I N F O R M A C E. pro zaměstnance soudů k zápisu údajů do agendového informačního systému evidence obyvatel (dále jen ISEO )

I N F O R M A C E. pro zaměstnance soudů k zápisu údajů do agendového informačního systému evidence obyvatel (dále jen ISEO ) I N F O R M A C E pro zaměstnance soudů k zápisu údajů do agendového informačního systému evidence obyvatel (dále jen ISEO ) 1. Zápis údajů o rozvodu manželství Pro provedení zápisu údajů o rozvodu manželství

Více

Postup při zápisu údajů do AIS EO. soudy prvního stupně. změny ve formulářích CzechPOINT. verze Zpracoval: odbor správních činností

Postup při zápisu údajů do AIS EO. soudy prvního stupně. změny ve formulářích CzechPOINT. verze Zpracoval: odbor správních činností Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně změny ve formulářích CzechPOINT verze 1.00 Zpracoval: odbor správních činností Zápis údajů do AIS evidence obyvatel soudy prvního stupně prostřednictvím

Více

Informační systém evidence obyvatel

Informační systém evidence obyvatel Informační systém evidence obyvatel Informační systém evidence obyvatel, upravený zákonem č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel),

Více

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký.

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký. Opravy a prodej Uživatelská příručka Milan Hradecký. 2 1. ÚVOD : Program slouží k evidenci dílenských oprav, k prodeji náhradních dílů a k fakturaci. Pracuje v prostředí WINDOWS 95 až WINDOWS XP. K rychlému

Více

Radiodiagnostické oddělení pokračování

Radiodiagnostické oddělení pokračování Radiodiagnostické oddělení pokračování ARCHIVACE ŽÁDANEK Vyplněné žádanky se přesouvají do archivu dle zvyklostí pracoviště, nejčastěji ráno před zahájením práce. Archivace se provádí ve dvou krocích:

Více

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Informace dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení:

Více

Občanské průkazy. Požádat o e-op může občan na kterémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností (dále jen ORP).

Občanské průkazy. Požádat o e-op může občan na kterémkoliv úřadě obce s rozšířenou působností (dále jen ORP). Občanské průkazy Upravuje zákon č. 328/1999 Sb., zákon o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů Nové elektronické občanské průkazy (dále jen e-op), upravuje zákon č. 328/1999 Sb., zákon o občanských

Více

Podání žádosti o vydání občanského průkazu

Podání žádosti o vydání občanského průkazu Kdo vydává občanský průkaz Podle zák. č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů, vydává občanský průkaz obecní úřad obce s rozšířenou působností, v jehož správním obvodu má

Více

Jaké typy občanských průkazů se vydávají? Podání žádosti o vydání občanského průkazu

Jaké typy občanských průkazů se vydávají? Podání žádosti o vydání občanského průkazu Kdo vydává občanský průkaz? Podle zák. č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů, vydává občanský průkaz obecní úřad obce s rozšířenou působností, v jehož správním obvodu má

Více

1 Změny rodných čísel přidělených před účinností zákona o evidenci obyvatel, tj. před , zajišťuje Ministerstvo vnitra.

1 Změny rodných čísel přidělených před účinností zákona o evidenci obyvatel, tj. před , zajišťuje Ministerstvo vnitra. Přidělování rodných čísel matričními úřady z registru rodných čísel skrze rozhraní Czech POINT a následný zápis do agendového informačního systému evidence obyvatel V souvislosti se zpřístupněním některých

Více

Potřebujete nový cestovní pas nebo občanský průkaz?

Potřebujete nový cestovní pas nebo občanský průkaz? Potřebujete nový cestovní pas nebo občanský průkaz? Cestovní doklady Konec platnosti zápisu dětí do CD. Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 444/2009, které je závazné pro všechny státy

Více

4 kategorie subjektů údajů Občané hlášení k trvalému pobytu ve správním obvodu MČ Praha 8.

4 kategorie subjektů údajů Občané hlášení k trvalému pobytu ve správním obvodu MČ Praha 8. Správce: Úřad městské části Praha, Zenklova 1/35, Praha Libeň, 00, IČO: 0003, telefon: 05 111, email: posta@praha.cz pověřenec pro ochranu osobních údajů: JUDr. Eva Janečková, tel.: 05 53, email: eva.janeckova@praha.cz

Více

Účel zpracování osobních údajů: evidence fyzických osob z důvodu ověřených podpisů

Účel zpracování osobních údajů: evidence fyzických osob z důvodu ověřených podpisů Odbor správní Matrika Účel zpracování osobních údajů: vedení matrik, změny jména a příjmení adresní a identifikační údaje Stanoveno zákonem č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení a o změně některých

Více

Přidělení rodných čísel z registru rodných čísel matričními úřady

Přidělení rodných čísel z registru rodných čísel matričními úřady Příloha Ve smyslu ustanovení 17 odst. 7 zákona č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných čísel a o změně některých zákonů (zákon o evidenci obyvatel), ve znění pozdějších předpisů, provádí změnu rodného

Více

PŘÍRUČKA PRO UBYTOVATELE K POUŽÍVÁNÍ INTERNETOVÉ APLIKACE UBYPORT A VYPLŇOVÁNÍ DIGITÁLNÍHO PŘIHLAŠOVACÍHO TISKOPISU

PŘÍRUČKA PRO UBYTOVATELE K POUŽÍVÁNÍ INTERNETOVÉ APLIKACE UBYPORT A VYPLŇOVÁNÍ DIGITÁLNÍHO PŘIHLAŠOVACÍHO TISKOPISU Ř E D I T E L S T V Í S L U Ž B Y C I Z I N E C K É P O L I C I E Ředitel Č.j. CPR-3332-9/ČJ-2018-930300-203 Praha, 15. srpna 2018 PŘÍRUČKA PRO UBYTOVATELE K POUŽÍVÁNÍ INTERNETOVÉ APLIKACE UBYPORT A VYPLŇOVÁNÍ

Více

Aplikace pro elektronicke odesla nı da vky Listu o prohlı dce zemr ele ho a dals ı ch da vek do NZIS.

Aplikace pro elektronicke odesla nı da vky Listu o prohlı dce zemr ele ho a dals ı ch da vek do NZIS. Aplikace pro elektronicke odesla nı da vky Listu o prohlı dce zemr ele ho a dals ı ch da vek do NZIS. ÚVOD Od 1. 1. 2016 vejde v platnost novela vyhlášky č. 297/2012 Sb., o náležitostech Listu o prohlídce

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Volby a Referenda. 2013 ALIS spol. s r.o.

Volby a Referenda. 2013 ALIS spol. s r.o. 21.10.2013 2 Obsah 1 KEOX - Volby 4 2 Postup zpracování 5 3 Číselníky a parametry 9 3.1 Číselníky-přehled... 9 3.2 Číselníky-popis... 9 3.3 Parametry... 10 4 Metodika a legislativa 12 4.1 Úvod... 12 pojmy

Více

Odbor správních činností

Odbor správních činností Odbor správních činností činnosti byly aktualizovány k 1. 1. 2018 na základě usnesení schůze RMB č. R7/141 1 - zajišťuje komplexní výkon agendy evidence obyvatel v působnosti OÚORP 2 - zajišťuje komplexní

Více

Evidence žádostí o finanční příspěvek

Evidence žádostí o finanční příspěvek Evidence žádostí Obsah Evidence žádostí o finanční příspěvek... 3 Evidence žádostí... 4 Seznam žádostí... 4 Nová žádost... 6 Změny žádosti:... 7 Evidence žadatelů... 8 Seznam žadatelů... 8 Detail žadatele...

Více

Nemocnice. Prvotní analýza a plán projektu

Nemocnice. Prvotní analýza a plán projektu Nemocnice Projekt do předmětu AIS Prvotní analýza a plán projektu Lukáš Pohl, xpohll00, xkosti03 Jan Novák, xnovak79 2009/2010 1 Neformální specifikace FN potřebuje informační systém, který bude obsahovat

Více

Czech POINT - Bodové hodnocení řidiče (egon)

Czech POINT - Bodové hodnocení řidiče (egon) Czech POINT - Bodové hodnocení řidiče (egon) 1 Rozsah: 2 hodiny Anotace: elearningový kurz seznamuje s postupem při vydávání ověřeného výpisu z Bodového hodnocení řidiče na kontaktních místech veřejné

Více

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Modul Kontakt s klientem SSP. OKcentrum. Uživatelská příručka. Poskytování součinnosti ÚP ČR

Modul Kontakt s klientem SSP. OKcentrum. Uživatelská příručka. Poskytování součinnosti ÚP ČR Modul Kontakt s klientem SSP OKcentrum Uživatelská příručka Poskytování součinnosti ÚP ČR OKsystem a.s. 2015 1. Obsah 1. OBSAH... 2 2. ZÁKLADNÍ INFORMACE... 2 2.1 Základní pojmy... 2 2.2 Přihlášení uživatele...

Více

Zpracování volby prezidenta České republiky leden 2018

Zpracování volby prezidenta České republiky leden 2018 Zpracování volby prezidenta České republiky leden 2018 Důležité upozornění! Volby si zakládejte nejpozději v den uzavření seznamu voličů, tzn. do středy 10. 1. 2018 do 16 hodin!! Kontrola v Evidenci obyvatel

Více

Odbor správních činností

Odbor správních činností Odbor správních činností 1 - zajišťuje komplexní výkon agendy evidence obyvatel v působnosti OÚORP 2 - zajišťuje komplexní výkon agendy OP v působnosti OÚORP pro občany ČR 3 - zajišťuje komplexní výkon

Více

Registr práv a povinností. Příklady převodu vybraných právních předpisů na údaje agend

Registr práv a povinností. Příklady převodu vybraných právních předpisů na údaje agend Registr práv a povinností Příklady převodu vybraných právních předpisů na údaje agend OBSAH 1 Úvod... 3 2 Analýza právních předpisů vztahujících se k vybraným agendám... 4 2.1 A115 - Evidence obyvatel

Více

Krajské úřady. Obecní úřady obcí s rozšířenou působností. Matriční úřady. Ohlašovny. Soudy. Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství

Krajské úřady. Obecní úřady obcí s rozšířenou působností. Matriční úřady. Ohlašovny. Soudy. Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Krajské úřady Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Obecní úřady obcí s rozšířenou působností Matriční úřady K nově zavedenému občanu při nabytí státního občanství související údaje Přidělení

Více

Flexi uživatelská příručka verze 2.1

Flexi uživatelská příručka verze 2.1 Flexi uživatelská příručka verze 2.1 6. listopadu 2009 1 OBSAH 1. ÚVOD... 3 1.1 ZÁKLADNÍ POPIS A FUNKCIONALITA... 3 1.2 PŘEHLED ČINNOSTÍ... 4 1.3 UŽIVATELÉ... 4 1.4 SPRÁVCE AGENDY... 4 1.5 PRACOVNÍ POSTUPY...

Více

Registrované partnerství

Registrované partnerství 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Registrované partnerství 04. Základní informace k životní situaci Registrované partnerství je trvalé společenství dvou osob stejného

Více

OBČANSKÉ PRŮKAZY. Od 01. 01. 2012 se vydává. - občanský průkaz se strojově čitelnými údaji. (vydání do 30 dnů ode dne podání žádosti)

OBČANSKÉ PRŮKAZY. Od 01. 01. 2012 se vydává. - občanský průkaz se strojově čitelnými údaji. (vydání do 30 dnů ode dne podání žádosti) OBČANSKÉ PRŮKAZY Od 01. 01. 2012 se vydává - občanský průkaz se strojově čitelnými údaji a s kontaktním elektronickým čipem (vydání do 30 dnů ode dne podání žádosti) - občanský průkaz se strojově čitelnými

Více

Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR v informačním systému KEO X

Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR v informačním systému KEO X Metodika ze dne 17. 8. 2012 Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR v informačním systému KEO X Provedení kontrol v Evidenci obyvatel Před vlastním zpracováním voleb je třeba zkontrolovat, jestli jsou

Více

Odbor správních a vnitřních věcí

Odbor správních a vnitřních věcí Odbor správních a vnitřních věcí M a t r i k a 1) vedení knih narození, manželství a úmrtí a souvisejících sbírek listin a vydávání výpisů z těchto knih podle zákona č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV Autor: SOLITEA Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 16.4.2018 Jméno souboru: IZR_PF_VCELARI_v02 Počet stran:

Více

Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů. imr. On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů

Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů. imr. On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů imr On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů Ministerstvo pro místní rozvoj Ústav územního rozvoje Brno, 2006 OBSAH Úvod

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

Občanský průkaz informace - poplatky, náhradní průkaz při ztrátě, platnost, nárok, žádost

Občanský průkaz informace - poplatky, náhradní průkaz při ztrátě, platnost, nárok, žádost Občanský průkaz informace - poplatky, náhradní průkaz při ztrátě, platnost, nárok, žádost Článek obsahuje informace o občanských průkazech z ministerstva vnitra. Článek se zabývá vydáváním, kdo má na občanský

Více

Krajské úřady. Obecní úřady obcí s rozšířenou působností. Matriční úřady. Ohlašovny. Soudy. Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství

Krajské úřady. Obecní úřady obcí s rozšířenou působností. Matriční úřady. Ohlašovny. Soudy. Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Krajské úřady Nabytí státního občanství Pozbytí státního občanství Obecní úřady obcí s rozšířenou působností Matriční úřady K nově zavedenému občanu při nabytí státního občanství související údaje Přidělení

Více

Odbor správních a vnitřních věcí

Odbor správních a vnitřních věcí Odbor správních a vnitřních věcí Matrika vedení knih narození, manželství a úmrtí a souvisejících sbírek listin a vydávání výpisů z těchto knih podle zákona č. 301/2000 Sb., o matrikách, jménu a příjmení

Více

ŽIVOTNÍ SITUACE. Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a nosičem dat - tzv. e-pas. Pojmenování (název) životní situace

ŽIVOTNÍ SITUACE. Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a nosičem dat - tzv. e-pas. Pojmenování (název) životní situace ŽIVOTNÍ SITUACE Pojmenování (název) životní situace Základní informace k životní situaci Kde, kdy a s kým lze věc vyřídit Cestovní pas se strojově čitelnými údaji a nosičem dat - tzv. e-pas Cestovní pas

Více

Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR

Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR pro aplikaci NÁRODNÍ REGISTR UŽIVATELŮ LÉKAŘSKY INDIKOVANÝCH SUBSTITUČNÍCH LÁTEK Název souboru: _uživ_př.doc Strana: 1 z 35 Obsah 1 Úvod...3 2 Zařazení pacienta

Více

Vyplňování silně orámované části nákladního listu prostřednictvím aplikace SOČ-NL mezinárodní přeprava zásilka CUV

Vyplňování silně orámované části nákladního listu prostřednictvím aplikace SOČ-NL mezinárodní přeprava zásilka CUV Vyplňování silně orámované části nákladního listu prostřednictvím aplikace SOČ-NL mezinárodní přeprava zásilka CUV Přístup k aplikaci SOČ-NL je umožněn přes webovou stránku ČD Cargo, a.s. na adrese http://www.cdcargo.cz/.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV Autor: SOLITEA Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 15.8.2016 Jméno souboru: IZR_PF_VCELARI_v01 Počet stran:

Více

Ministerstvo vnitra odbor správních činností

Ministerstvo vnitra odbor správních činností odbor správních činností Z A D Á N Í F U N K C I O N A L I T aplikace agendového informačního systému evidence občanských průkazů (doplněné) z hlediska výkonu státní správy Zpracoval: odbor správních činností

Více

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

Zpracování voleb do 1/3 Senátu Parlamentu ČR října 2018 v programu KEO-X

Zpracování voleb do 1/3 Senátu Parlamentu ČR října 2018 v programu KEO-X Zpracování voleb do 1/3 Senátu Parlamentu ČR 5. 6. října 2018 v programu KEO-X Důležité upozornění! Volby si zakládejte nejpozději v den uzavření seznamu voličů, tzn. do středy 3. 10. 2018 do 16 hodin!!

Více

Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v informačním systému KEO X

Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v informačním systému KEO X Metodika ze dne 26.9.2013 Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v informačním systému KEO X Provedení kontrol v Evidenci obyvatel Před vlastním zpracováním voleb je třeba zkontrolovat,

Více

Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR říjen 2016

Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR říjen 2016 Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR říjen 2016 Kontrola v Evidenci obyvatel Před vlastním zpracováním voleb je třeba zkontrolovat, zda jsou správně zapsány adresní údaje v Evidenci obyvatel. V Evidenci

Více

Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR v informačním systému KEO X verze 3.15 a vyšší

Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR v informačním systému KEO X verze 3.15 a vyšší Metodika ze dne 1. 9. 2014 Zpracování voleb do Senátu Parlamentu ČR v informačním systému KEO X verze 3.15 a vyšší Provedení kontrol v Evidenci obyvatel Před vlastním zpracováním voleb je třeba zkontrolovat,

Více

Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v informačním systému KEO X

Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v informačním systému KEO X Metodika ze dne 16. 10.2013 Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v informačním systému KEO X Provedení kontrol v Evidenci obyvatel Před vlastním zpracováním voleb je třeba zkontrolovat,

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Příručka. pro účastníky vzdělávacích akcí. v rámci projektu. verze 08. Aktualizace:

Příručka. pro účastníky vzdělávacích akcí. v rámci projektu. verze 08. Aktualizace: verze 08 Příručka pro účastníky vzdělávacích akcí v rámci projektu Aktualizace: 12. 10. 2011 OBSAH 1. Úvod... 3 2. Podmínky pro přijetí na jednotlivé vzdělávací aktivity... 3 3. Jak se hlásit na vzdělávací

Více

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU)

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ Z REGISTRU OBYVATEL A AGENDOVÉHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU EVIDENCE OBYVATEL (PRO ÚČELY SAMOSPRÁV) (VERZE 1.02) MANUÁL PRO OBCE

VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ Z REGISTRU OBYVATEL A AGENDOVÉHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU EVIDENCE OBYVATEL (PRO ÚČELY SAMOSPRÁV) (VERZE 1.02) MANUÁL PRO OBCE VYUŽÍVÁNÍ ÚDAJŮ Z REGISTRU OBYVATEL A AGENDOVÉHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU EVIDENCE OBYVATEL (PRO ÚČELY SAMOSPRÁV) (VERZE 1.02) MANUÁL PRO OBCE ÚVOD Tento dokument stručně popisuje postup při využívání údajů

Více

Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis

Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis 1. Nový záznam... 3 2. Způsoby zapsání nového záznamu... 6 2.1 Nová přijatá pošta... 6 2.2 Nová odesílaná pošta... 8 3. Rozesílání dokumentů pro více

Více

Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR říjen 2017

Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR říjen 2017 Zpracování voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR říjen 2017!!Důležité upozornění! Volby si zakládejte nejpozději v den uzavření seznamu voličů, tzn. do středy 18.10. 2017 do 16 hodin!! Kontrola v

Více

POKYN ŘEDITELE ŠKOLY K EVIDENCI VYDANÝCH ZÁPISOVÝCH LÍSTKŮ, VYSVĚDČENÍ A VÝSTUPNÍCH HODNOCENÍ Č.j.: ZS 34/ Účinnost od: 1.1.

POKYN ŘEDITELE ŠKOLY K EVIDENCI VYDANÝCH ZÁPISOVÝCH LÍSTKŮ, VYSVĚDČENÍ A VÝSTUPNÍCH HODNOCENÍ Č.j.: ZS 34/ Účinnost od: 1.1. Základní škola a mateřská škola Staré Město, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace POKYN ŘEDITELE ŠKOLY K EVIDENCI VYDANÝCH ZÁPISOVÝCH LÍSTKŮ, VYSVĚDČENÍ A VÝSTUPNÍCH HODNOCENÍ Č.j.: ZS 34/2009-3

Více

Uţivatelská příručka pro webový formulář vývozního šetření s dostupnosti z internetu

Uţivatelská příručka pro webový formulář vývozního šetření s dostupnosti z internetu Uţivatelská příručka pro webový formulář vývozního šetření s dostupnosti z internetu Zhotovil: Mrózek Roman Datum vzniku: 11.3.2011 Jméno souboru: vyvovozni_šetření_uţiv _příručka.docx Počet stran: 13

Více

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně,

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí

Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí Jednotné portálové řešení práce a sociálních věcí Evidence náhradního plnění - neveřejný přístup pro odběratele Uživatelská příručka verze 3.0 Historie dokumentu Verze Datum Autor Změny 1.0 31. 5. 2019

Více

Novinky v programu Stravné 4.60

Novinky v programu Stravné 4.60 Novinky v programu Stravné 4.60 Při aktivaci objednávání internetem lze předvyplnit některé údaje V nastavení programu lze vyplnit hodnoty, které se mají vyplňovat při aktivaci objednávání internetem.

Více

IS Benefit7. Příručka pro žadatele. pro. podání žádosti o udělení dotace. Czech POINT kontaktní místa

IS Benefit7. Příručka pro žadatele. pro. podání žádosti o udělení dotace. Czech POINT kontaktní místa Příručka pro žadatele pro podání žádosti o udělení dotace IS Benefit7 Czech POINT kontaktní místa Příručka Benefit7 Czech POINT kontaktní místo 1 z 16 1) Registrace / Přihlášení Žádost o udělení dotace

Více

Sjednocující postup pro zapisovatele do agendového informačního systému evidence obyvatel

Sjednocující postup pro zapisovatele do agendového informačního systému evidence obyvatel Sjednocující postup pro zapisovatele do agendového informačního systému evidence obyvatel V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím

Více

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ. ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: evidenčně správních agend a matriky 1. Zpracování osobních údajů za účelem uzavření inominátní smlouvy

Více

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnické osoba)

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnické osoba) Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnické osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

Základní školení pro administrátory

Základní školení pro administrátory Základní školení pro administrátory Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li uvedeno jinak. Obsah : Založení nového žáka 2 Nový stav zápisu do organizace 2 Osobní

Více

Zveřejnění zpracovávaných osobních údajů nepodléhajících oznamovací povinnosti

Zveřejnění zpracovávaných osobních údajů nepodléhajících oznamovací povinnosti Zveřejnění zpracovávaných osobních údajů nepodléhajících oznamovací povinnosti Osobní údaje zpracovávané Městským úřadem Nový Jičín nepodléhající oznamovací povinnosti Úřadu pro ochranu osobních údajů

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL POSTREGISTRAČNÍ KONTROLA APLIKACE SPRÁVA POVĚŘENÉ VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE - PVI ZÁKLADNÍ POPIS

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL POSTREGISTRAČNÍ KONTROLA APLIKACE SPRÁVA POVĚŘENÉ VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE - PVI ZÁKLADNÍ POPIS UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL POSTREGISTRAČNÍ KONTROLA APLIKACE SPRÁVA POVĚŘENÉ VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE - PVI ZÁKLADNÍ POPIS 22.01.2013 Brno Variex Verze 1.00 Datum vydání: 22. ledna 2013 Copyright 2013, Variex

Více

V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona

V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona V souvislosti s nabytím účinnosti zákona č. 227/2009 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech, jímž se mimo jiné novelizoval zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci

Více

ODBOR SPRÁVNÍ A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD, Městského úřadu Rychnov nad Kněžnou, odd. OP. EO CD

ODBOR SPRÁVNÍ A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD, Městského úřadu Rychnov nad Kněžnou, odd. OP. EO CD ODBOR SPRÁVNÍ A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD, Městského úřadu Rychnov nad Kněžnou, odd. OP. EO CD OBČANSKÉ PRŮKAZY Občanský průkaz je veřejná listina, kterou občan prokazuje své jméno, příjmení, rodné číslo, podobu

Více

Elektronická přihláška ke stravování

Elektronická přihláška ke stravování Elektronická přihláška ke stravování Elektronická přihláška ke stravování slouží pro efektivní registraci nového strávníka (Vašeho dítěte) ke stravování ve školní jídelně. Pomocí ní můžete zadat přes internet

Více

Práce s osobními údaji studentů a uchazečů o studium

Práce s osobními údaji studentů a uchazečů o studium Práce s osobními údaji studentů a uchazečů o studium Verze 02 Úvod Tento materiál popisuje zásady práce s osobními údaji studentů a uchazečů o studium v centrálním Informačním systému Studium (dále jen

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Internetová část Microdata s.r.o. Verze 2.5 Srpen 2010 Přihlášení do systému... 3 Prohlížení jídelníčku... 4 Objednávání jídel... 4 Přehled Objednávek... 6 Změna

Více

Kdo je oprávněn podat žádost o koncesi?

Kdo je oprávněn podat žádost o koncesi? Žádost o koncesi pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

Zpracování volby prezidenta republiky v informačním systému KEO-X

Zpracování volby prezidenta republiky v informačním systému KEO-X Metodika ze dne 10. 12. 2012 Zpracování volby prezidenta republiky v informačním systému KEO-X Provedení kontrol v Evidenci obyvatel Před vlastním zpracováním voleb je třeba zkontrolovat, jestli jsou správně

Více

Ministerstvo vnitra odbor správních činností

Ministerstvo vnitra odbor správních činností Ministerstvo odbor správních činností Z A D Á N Í F U N K C I O N A L I T aplikace agendového informačního systému evidence cestovních dokladů (doplněné) z hlediska výkonu státní správy Zpracoval: odbor

Více

M I N I S T E R S T V O V N I T R A odbor správních činností poštovní schránka 155/SC, Praha 4

M I N I S T E R S T V O V N I T R A odbor správních činností poštovní schránka 155/SC, Praha 4 M I N I S T E R S T V O V N I T R A odbor správních činností poštovní schránka 155/SC, 140 21 Praha 4 Č.j. MV- 20995-1/SC-2013 Praha 20. února 2013 Počet listů: 1 Příloha: 1/2 všem příslušným úřadům podle

Více

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5 CRM SYSTÉM KORMORÁN UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1 Základní práce se systémem 3 1.1 Práce se záznamy................................. 3 1.2 Stránka Dnes.................................... 4 1.3 Kalendář......................................

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 712 Cestovní ruch pro všechny Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo z textu daného

Více

Uživatelský manuál k prodejní aplikaci věrnostního systému Nestlé

Uživatelský manuál k prodejní aplikaci věrnostního systému Nestlé Uživatelský manuál k prodejní aplikaci věrnostního systému Nestlé Prodejní aplikace věrnostního systému Nestlé slouží k identifikaci zákazníka na prodejně, který se prokáže věrnostní kartou a k následnému

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Tel.: 558 646 913 Fax: 558 6626 500 Webové stránky města Kolín Uživatelská příručka Vypracovala Kateřina Klichová 28. 4. 2011 Obsah 1 Přílohy... 1 1.1 Vložení přílohy... 1 1.2 Smazání přílohy... 2 1.3

Více

WebLIMS. Kuk do laboratoře

WebLIMS. Kuk do laboratoře WebLIMS Kuk do laboratoře 1. Přihlášení do WebLIMS Přístup do aplikace WEBLIMS naleznete na stránkách KNL v části Pro odborníky https://www.nemlib.cz. Kliknete na odkaz tlačítko a najdete odkaz na WebLIMS

Více

Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka

Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka (1) vložení přihlašovacího jména (2) vložení přihlašovacího hesla (3) vstup do objednávání jídel (4) zobrazení jídelníčku bez přihlášení (5)

Více

Středisko MLM Znovu. Uživatelská příručka

Středisko MLM Znovu. Uživatelská příručka Středisko MLM Znovu Uživatelská příručka Znovu s.r.o. 2008 1 Vstup do programu Ke vstupu do programu Středisko je třeba zadat uživatelské jméno a heslo. Před zobrazením pracovní plochy programu se mohou

Více

Prokázání odborné způsobilosti není podmínkou provozování volné živnosti. Provozování volné živnosti je podmíněno ohlášením.

Prokázání odborné způsobilosti není podmínkou provozování volné živnosti. Provozování volné živnosti je podmíněno ohlášením. Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Cestovní doklady. Kdo a za jakých podmínek. Jak a kam se obrátit. Cestovní pas se vydává:

Cestovní doklady. Kdo a za jakých podmínek. Jak a kam se obrátit. Cestovní pas se vydává: Cestovní doklady Cestovní pas se vydává: ve lhůtě 30 dnů, je-li žádost podána u zastupitelského úřadu, ve lhůtě 120 dnů, ve lhůtě 6 pracovních dnů, pokud občan požádá o vydání cestovního pasu v kratší

Více

Návrh na zamítnutí návrhu zákona byl podán ve druhém čtení v podrobné rozpravě dne 17. ledna 2017 poslancem Ivanem Pilným.

Návrh na zamítnutí návrhu zákona byl podán ve druhém čtení v podrobné rozpravě dne 17. ledna 2017 poslancem Ivanem Pilným. Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (tisk 928) Návrh na zamítnutí

Více

Externí spolupracovníci

Externí spolupracovníci Externí spolupracovníci Modul obsahuje přehled všech osob, které mají nebo v minulosti měly nějaký vztah k VUT, umožňuje jim přiřadit nový aktuální vztah k VUT nebo k útvaru VUT - "externí spolupracovník".

Více