dopad finanční organizační právní věcná rizika související s realizací klíčových intervencí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "dopad finanční organizační právní věcná rizika související s realizací klíčových intervencí"

Transkript

1 P ŘÍLOHA Č. 4 S TRATEGIE ITI O LOMOUCKÉ AGLOMERACE Analýza rizik se zabývá identifikací, hodnocením a eliminací rizik spojených s realizací strategie a naplňováním jejích cílů. Byla zpracována expertní metodou za účasti nositele a stakeholderů. V rámci identifikace a hodnocení rizik byly pojmenovány konkrétních hrozby a provedena hodnocení jejich závažnosti (ve škále 1 5, kdy stupeň 1 představuje nejnižší závažnost rizika, stupeň 5 nejvyšší) a pravděpodobnosti jejich uskutečnění (znovu ve škále 1 5, kdy stupeň 1 představuje pravděpodobnost nejnižší a stupeň 5 nejvyšší). Součinem hodnot očekávané pravděpodobnosti výskytu rizika a jeho závažnosti byl ohodnocen dopad každého rizika. Identifikovaná rizika byla zařazena do katalogu rizik, s řazením podle hodnocení dopadu konkrétního rizika. Vyšší hodnota dopadu rizika značí vyšší důležitost rizika. Současně riziko s vyšším stupněm závažnosti a nízkou pravděpodobností výskytu je chápáno jako důležitější, než riziko spojené s nižší mírou závažnosti a vyšší pravděpodobností výskytu. Rizika jsou v katalogu kategorizována podle následující struktury: 1. finanční rizika 2. organizační rizika 3. právní rizika 4. věcná rizika 5. v souladu s MPIN byla označena rizika související s realizací Pro každé riziko v katalogu byla navržena opatření k eliminaci nebo snížení dopadu rizika na realizaci strategie a naplňování jejích cílů. Analýza rizik je provedena v tabulkové formě na následujících stranách.

2 Nedostatečná připravenost projektových záměrů Organizačně náročný výkon agendy zprostředkujícího subjektu pro některé OP Projektové fiše jsou často předkládány ve stadiu ideových záměrů, před zpracováním potřebné projektové dokumentace. Riziko nedostatečné připravenosti integrovaných projektů v úvodní fázi realizace ITI může znamenat nemožnost začít čerpat finanční prostředky dle finančního plánu ITI. é ITI, resp. jejich aparát, se tak stane součástí implementačního systému, což předpokládá relativně vysoké nároky na procesní postupy a zodpovědnost za výkon činností a s tím spojené případné sankce za porušení stanovených postupů. Rovněž to znamená extrémní nároky na personální kapacitu nositele ITI, jehož se budou týkat také metodické pokyny, kontroly, audity atd. u všech relevantních OP é projektů Nostel ITI Toto riziko je vzhledem k jeho významu i pravděpodobnosti výskytu zcela klíčové. Riziko bude eliminováno dostatečnou informovaností o připravované strategii směrem k nositelům projektů, důsledným posouzením zejména klíčových záměrů, které jsou ze své podstaty časově, procesně i finančně náročné, s cílem zahájit jejich přípravu co nejdříve. Riziko bude zohledněno v realistickém nastavení finančního plánu, který bude pravidelně vyhodnocován. Výkon funkce zprostředkujícího subjektu je předpokládán pouze pro programy financované z ERDF a pouze ve fázi výběru projektů, čímž bude náročnost agendy přece jen snížena. Pro výkon agendy bude zpracován podrobný operační manuál. je srozuměn s nutností posílit svou personální kapacitu (proškolení stávajících pracovníků, jejich účast na všech souvisejících jednáních, příp. zaměstnání dalších pracovníků). Z OP Technická pomoc bude možné financovat některé výdaje související s implementací ITI (např. část mzdových a režijních nákladů).

3 Nedostatek projektových záměrů pro naplnění cílů strategie Nedořešené vlastnické vztahy ovlivňující realizaci některých projektů Chybné posouzení identifikovaných projektů ve fázi přípravy strategie, jak z pohledu souladu se zaměřením strategie OA, kvantifikace výstupů, tak z pohledu nedostatečné připravenosti projektu pro realizaci ve vymezeném období, a to jak po stránce procesní, tak finanční. Toto riziko může ohrozit realizaci některých integrovaných projektů nebo jejich částí. Souvisí se stupněm připravenosti jednotlivých projektů a týká se pouze omezeného počtu projektových záměrů ITI, é projektů é projektů Již ve stadiu přípravy ITI strategie byl proveden extensivní sběr projektových námětů k navrhovaným opatřením s cílem zjistit absorpční kapacitu aglomerace pro jednotlivé typy aktivit. Pracovní skupiny posuzují míru naplňování intervenční logiky a integrovaného principu strategie OA. Zároveň byla s nositeli projektových námětů také diskutována reálnost harmonogramu a rozpočtu navrhovaných projektů. Pro některé oblasti byly zpracovány individuální studie s cílem zjistit absorpční kapacitu a připravenost vhodných typů projektů. Veškeré projektové náměty byly ve fázi přípravy ITI podrobeny důsledné analýze. Projekty, u nichž hrozí překážky v realizaci vlivem nevyjasněných majetkových vztahů, byly identifikovány a byla zahájena příprava projektové dokumentace s cílem tyto překážky odstranit. Většinou se jedná o projekty dílčí, které jsou díky provedenému sběru námětů v rámci zjišťování absorpční kapacity území zastupitelné při zachování předpokládaného dopadu do území a očekávaného příspěvku k naplnění stanovených cílů strategie.

4 Neznámé podmínky výzev pro předkládání projektů k realizaci Nedostatečně zajištěné kofinancování projektů ze strany nositelů Nedodržení časového harmonogramu Podmínky a parametry výzev (např. veřejná podpora, udržitelnost, míra podpory, oprávnění příjemci, zadávání zakázek apod.), mohou zásadním způsobem ovlivnit počet a zaměření skutečně podaných žádostí o realizaci projektů. To může mít za následek nižší míru naplňování cílů strategie. Uvedené riziko by potenciálně mohlo představovat významnou hrozbu znemožňující realizaci řady integrovaných projektů i naplnění cílů ITI. Riziko spočívá ve špatném odhadu finančních nároků jednotlivých projektů či v příliš optimistickém odhadu ekonomických ukazatelů nositelů projektů v následujících letech. Do tohoto rizika vstupují i špatně nastavená cash-flow při realizaci jednotlivých projektů s ohledem na způsob financování. Časový harmonogram je jedním ze základních parametrů realizace ITI. Dle MPIN budou moci ŘO jednotlivých OP v případě neplnění finančního či časového harmonogramu část prostředků ITI alokovat na jiné aktivity či na jiné aglomerace, jež časový a finanční plán plní a mají dostatečnou absorpční kapacitu. Neplnění harmonogramu by tak v konečném důsledku mohlo znamenat ztrátu části alokace, a tím nemožnost realizace navržených opatření v plném rozsahu, což může mít za následek snížení integrovaného dopadu strategie do území é projektů é projektů ITI Parametry integrovaných projektů, které mají vazbu na nevyjasněné podmínky budoucích výzev, jsou s příslušnými ŘO konzultovány ještě ve fázi přípravy ITI a budou konzultovány i při přípravě a realizaci jednotlivých projektů. Riziko je rovněž eliminováno navrženým jednotným metodickým prostředím realizace ITI. i nejvýznamnějších projektových záměrů ITI jsou dostatečně silné instituce (kraj, statutární města, případně ORP, Univerzita Palackého apod.) Pro finance z městských rozpočtů určené na investice nepředstavují částky kofinancování projektů ITI kritickou míru. Bude požadováno provedení důkladné analýzy, resp. promyšlení finančních toků při realizaci projektů, a to i směrem k dalším nositelům projektů. Finanční plán ITI a realizace jednotlivých opatření ve vymezeném období byl sestaven tak, aby respektoval dobu předpokládané přípravy a realizace identifikovaných projektových záměrů. Do harmonogramu byla započítána i časová rezerva pro přípravu komplexních projektů, které ještě nejsou v hlubší fázi rozpracovanosti. Harmonogram specifických výzev na předkládání integrovaných projektů v jednotlivých OP bude koordinován ze strany MMR a Národní stálé konference.

5 Nízká efektivita navrženého systému implementace ITI Nedosažení navržených cílových hodnot indikátorů Implementační postupy nového integrovaného nástroje ještě nebyly ověřeny v praxi. Hrozí, že některé postupy v průběhu realizace mohou být hodnoceny jako nedostatečně efektivní či zcela nefunkční. Vzhledem k tomu, že indikátory ITI jsou navrhovány dříve na základě fiší, které se nachází často v nižších stadiích rozpracovanosti projektů, hrozí riziko, že cílové hodnoty indikátorů nebudou navrženy realisticky a některé z nich mohou zůstat nenaplněny. Kromě toho hrozí, že dílčí projekty nebudou schopné naplnit predikované agregované indikátory ITI ITI ITI Nastavení procesů bude provedeno ve vazbě na regionální a národní úrovně implementace (Národní stálá konference, Regionální stálá konference, MMR, ŘO OP). ITI uplatní bohaté zkušenosti z implementace obdobných integrovaných nástrojů (IPRM, IPRÚ) při nastavování procesů v rámci implementačních struktur ITI. Během implementace ITI bude průběžně sledována efektivita implementačního systému a jednotlivých procesů. V případě potřeby budou mechanismy implementace aktualizovány. Cílové hodnoty indikátorů mají přímou vazbu na rezervace finančních prostředků pro ITI u jednotlivých OP. Cílové hodnoty indikátorů ITI jsou stanoveny přiměřeně na základě předběžného sběru projektových záměrů. Hodnoty MI byly nastaveny až na úroveň projektových záměrů, aby mohly být nositelem ITI doporučovány k realizaci i ohledem na míru naplňování hodnot indikátorů ITI. V krajním případě lze eliminace rizika dosáhnout také změnou indikátorů ITI (podstatná změna ITI), kdy snížení hodnoty některého indikátoru bude kompenzováno navýšením jiného v souladu s charakterem změny integrovaného projektu.

6 Časté změny strategie ITI (finanční plán, rozpočet, indikátory) Případné změny strategie (finanční plán, indikátory, harmonogram, rozpočet) budou muset procházet složitým schvalovacím procesem ze strany MMR i ostatních ŘO. To s sebou nese zásadní rizika směrem k realizaci strategie, zejména k harmonogramu. Časté nebo zásadní změny strategie pak mohou mít rovněž vliv na zachování rezervace prostředků u příslušných OP ITI Parametry strategie byly nastaveny na základě extenzivního průzkumu absorpční kapacity Olomoucké aglomerace a sběru projektových námětů. Riziko je možné eliminovat včasným zahájením přípravy identifikovaných projektů, včetně důkladných konzultací projektů v rámci struktury subjektů ITI i s příslušnými ŘO v případě, že se bude jednat o tzv. klíčové projekty dle definice MPIN, aby byla co nejvíce eliminována potřeba změn strategie. Neshoda mezi jádry aglomerace nad prioritami ITI OA je vícejádrová. Realizovat nebude nositel ITI samostatně, ale ve spolupráci s dalšími dvěma jádrovými statutárními městy. Pokud by nebyla shoda, jak identifikované priority realizovat prostřednictvím ITI v rámci schválených alokací, mohlo by to negativně ovlivnit realizaci některých opatření, a tím výsledná dopad strategie do území ITI, Jádrová města Prioritní témata jsou důkladně diskutována na partnerském principu, za účasti zástupců ze všech jader aglomerace. Do rozhodovacího procesu byla vtažena i další významná centra a subjekty (ORP, kraj, neziskové organizace, správci infrastruktury, universita apod.). Jak pracovní skupiny, tak Řídicí výbor byly sestaveny s vyváženým zastoupením z celého území aglomerace.

7 Vedlejší vlivy ohrožující úspěšnou realizaci ITI Mezi další faktory ohrožující průběh realizace ITI může patřit např. nastavení harmonogramu výzev pro integrované projekty, jejich konkrétní zaměření, krácení alokací ze strany poskytovatele dotace, ale i vlivy společenské, v krajní případě také vlivy živelní. Všechny tyto faktory mohou komplikovat přípravu kvalitních projektů případně jejich realizaci v souladu se stanovenými cíli jednotlivých opatření i celé strategie ITI, é projektů Nepředvídatelným vlivům lze předcházet pouze správným nastavením systému řízení ITI, pravidelným sledováním průběžných výsledků a případně korekcí postupů realizace strategie. Systém řízení ITI byl navržen na základě zkušeností z podobných projektů realizovaných v minulosti a je v souladu s požadavky MPIN. Nesoulad finančních alokací jednotlivých opatření s nabídkou operačních programů Změna priorit spojená se změnou politického vedení města V současné době přesahují navrhované alokace finanční možnosti ITI, tedy nebude možné podpořit předložené projekty v plném rozsahu. Zkrácený rozsah realizace jednotlivých opatření může mít nepříznivý dopad nejen na naplňování dílčích cílů, ale i na naplňování integrované strategie jako celku. Strategie ITI má delší účinnost, než je mandát současného politického vedení. Ke změně politického vedení v aglomeraci může dojít na úrovní obcí i krajů, v závislosti na výsledku komunálních a krajských voleb. Nové politické vedení pak může prosazovat vlastní vizi o využití rozvojového potenciálu vymezeném území. Není vyloučeno, že bude odlišná od schválené strategie. To by mohlo mít za následek problémy s realizací některých opatření, a tím s naplňováním cílů celé strategie ITI ITI, Jádrová města Toto riziko má pouze střední dopad, protože alokace na ITI je předem známá. Budou podpořeny ty projekty, které nejlépe plní cíle strategie ITI OA. V přípravné i realizační fázi jsou zavedeny postupy, které umožní dlouhodobé plánování složitějších projektů s významným pozitivním dopadem na aglomeraci. Strategie ITI byla zpracována za účasti odborných partnerů napříč profesním i politickým spektrem a vyjadřuje tak konsensus různých subjektů v území. Důsledným naplňováním strategie bude dosaženo předpokládaných cílů, jejich kvantifikace a průběžný monitoring bude motivovat v pokračování realizace strategie v plném rozsahu.

8 Slabá podpora ITI v území Strategie ITI potřebuje podporu ze strany subjektů působících v aglomeraci, aby se stala efektivně využívaným nástrojem rozvoje vymezeného území. Pokud strategie a projekty vedoucí k realizaci strategie nebudou mít důvěru a podporu, může to mít negativní dopad na harmonogram realizace a naplňování cílů strategie ITI, Jádrová města Strategie je již ve stadiu přípravy důsledně řešena s klíčovými subjekty a partnery v regionu. Jejich zapojování do přípravy dokumentu ITI eliminuje pozdější negativní postoje. Dále bude realizována široká škála komunikačních aktivit v rámci implementace ITI a aktivit směřujících k podpoře absorpční kapacity.

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Třeboňsko pro období Příloha č. 4 Analýza rizik

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území MAS Třeboňsko pro období Příloha č. 4 Analýza rizik SCLLD 2014 2020 o.p.s. Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území pro období 2014 2020 Příloha č. 4 Analýza rizik SCLLD 2014 2020 příloha č. 4 o.p.s. OBSAH 1 POPIS STRUKTURY 3 1.1 Finanční 4 1.2

Více

Příloha č. 4 ANALÝZA RIZIK BŘEZEN 2016

Příloha č. 4 ANALÝZA RIZIK BŘEZEN 2016 Příloha č. 4 ANALÝZA RIZIK BŘEZEN 2016 Analýza rizik obsahuje jednoznačnou identifikaci a hodnocení finančních, organizačních, právních a věcných rizik ohrožujících realizaci SCLLD, z. s. 2014-2020 s uvedením

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Blaník. VERZE 03 (aktualizace pro jednání členské schůze MAS Blaník,

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Blaník. VERZE 03 (aktualizace pro jednání členské schůze MAS Blaník, Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Blaník Pro období 2014 2020(5) VERZE 03 (aktualizace pro jednání členské schůze MAS Blaník, 29. 3. 2016) Příloha: ANALÝZA RIZIK ANALYZA RIZIK

Více

Dopad (D) V=P*D. Finanční riziko

Dopad (D) V=P*D. Finanční riziko Název rizika prostředků na realizaci SCLLD, nemožnost financovat SCLLD z evropských fondů prostředků určených na režii Buchlov vlastních zdrojů Buchlov Výskyt neočekávaných výdajů Buchlov Nedostatečná

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Blaník

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Blaník Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Blaník Pro období 2014 2020(5) VERZE 05 (aktualizace po změně číslování opatření dle členské schůze 11. 10. 2016 a 26. 10. 2016) Příloha: ANALÝZA

Více

Místní akční skupina POHODA venkova, z.s. Strategie. komunitně vedeného místního rozvoje. na období Příloha č.

Místní akční skupina POHODA venkova, z.s. Strategie. komunitně vedeného místního rozvoje. na období Příloha č. Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území skupiny venkova na období 2014 2020 Příloha č. 4 Analýza rizik (verze odevzdaná na MMR 17.12. 2015) Analýza rizik Strategie komunitně vedeného místního

Více

PŘÍLOHA Č. 4 - ANALÝZA RIZIK

PŘÍLOHA Č. 4 - ANALÝZA RIZIK PŘÍLOHA Č. 4 - ANALÝZA RIZIK Cílem této kapitoly je identifikovat a popsat, pokud možno eliminovat resp. navrhnout opatření ke snížení a tím zvýšit pravděpodobnost úspěchu implementace strategie. Rizika

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Stolové hory pro období Přílohy analýza rizik

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Stolové hory pro období Přílohy analýza rizik Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Stolové pro období 2014 2020 Přílohy analýza Strategie komunitně vedeného místního rozvoje 2014 2020: Přílohy 2 Strategie komunitně vedeného

Více

Příloha 4 - Registr rizik k Implementačnímu plánu pro strategický cíl 2: Revize a optimalizace výkonu veřejné správy v území

Příloha 4 - Registr rizik k Implementačnímu plánu pro strategický cíl 2: Revize a optimalizace výkonu veřejné správy v území Klíčové riziko (významnost 15,00-25,00) Závažné riziko (významnost 7,00-14,99) Běžné riziko (významnost 1,00-6,99) V sešitě Registr rizik jsou seřazena dle jejich významnosti (od nejvýznamnějšího po nejméně

Více

ITI Ústecko-chomutovské aglomerace. Analýza rizik. k Mgr. Jiří Starý. Bc. Michaela Kubjaková. Odd. řízení ITI

ITI Ústecko-chomutovské aglomerace. Analýza rizik. k Mgr. Jiří Starý. Bc. Michaela Kubjaková. Odd. řízení ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Analýza rizik k 31. 12. 218 Mgr. Jiří Starý Bc. Michaela Kubjaková Odd. řízení Magistrát města Ústí nad Labem Oddělení řízení Metodický přístup Analýza rizik identifikuje

Více

Klíčové riziko (významnost 15,00-25,00) Závažné riziko (významnost 7,00-14,99) Běžné riziko (významnost 1,00-6,99)

Klíčové riziko (významnost 15,00-25,00) Závažné riziko (významnost 7,00-14,99) Běžné riziko (významnost 1,00-6,99) Klíčové riziko (významnost 15,00-25,00) Závažné riziko (významnost 7,00-14,99) Běžné riziko (významnost 1,00-6,99) V sešitě Registr rizik jsou seřazena dle jejich významnosti (od nejvýznamnějšího po nejméně

Více

ITI Ústecko-chomutovské aglomerace. Analýza rizik. k Mgr. Jiří Starý. Bc. Michaela Kubjaková. Odd. řízení ITI

ITI Ústecko-chomutovské aglomerace. Analýza rizik. k Mgr. Jiří Starý. Bc. Michaela Kubjaková. Odd. řízení ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Analýza rizik k 3. 6. 218 Mgr. Jiří Starý Bc. Michaela Kubjaková Odd. řízení Magistrát města Ústí nad Labem Oddělení řízení Metodický přístup Analýza rizik identifikuje možné

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Luhačovské Zálesí pro období

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Luhačovské Zálesí pro období PŘÍLOHA 6 ANALÝZA RIZIK Řízení rizik představuje proces identifikace a vyhodnocování rizik, jejich následné sledování a přijímání opatření, které vedou k jejich omezování či naprosté eliminaci. Tento proces

Více

Vstupní analýza absorpční kapacity OPTP. pro programové období 2014 2020

Vstupní analýza absorpční kapacity OPTP. pro programové období 2014 2020 Manažerské shrnutí 1 Výstup zpracovaný k datu: 10. 2. 2014, aktualizace k 7.5. 2014 Zpráva zpracována pro: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 Dodavatel: HOPE-E.S.,

Více

Integrované územní investice

Integrované územní investice Integrované územní investice Konference IOP a IROP: Úspěchy a nové cíle Pardubice, 24. 9. 2014 2 ITI čl. 36 Obecného nařízení (kapitola Územní rozvoj) V případě, že strategie rozvoje měst nebo jiná územní

Více

ITI Ústecko-chomutovské aglomerace. Analýza rizik. k Mgr. Jiří Starý. Bc. Michaela Kubjaková. Odd. řízení ITI

ITI Ústecko-chomutovské aglomerace. Analýza rizik. k Mgr. Jiří Starý. Bc. Michaela Kubjaková. Odd. řízení ITI Ústeckochomutovské aglomerace Analýza rizik k 3. 6. 217 Mgr. Jiří Starý Bc. Michaela Kubjaková Odd. řízení Magistrát města Ústí nad Labem Oddělení řízení Metodický přístup Analýza rizik identifikuje možné

Více

Příloha č.3 - Analýza rizik

Příloha č.3 - Analýza rizik Příloha č.3 - Analýza rizik Analýza rizik obsahuje jednoznačnou identifikaci rizik ohrožujících realizaci SCLLD MAS Jižní Haná spolu s opatřeními k řízení těchto identifikovaných rizik. Součástí analýzy

Více

Aktuální stav příprav programového období

Aktuální stav příprav programového období Aktuální stav příprav programového období 2014 2020 Mgr. František Kubeš Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Regionální rozvoj mezi teorií a praxí 5 29. května 2014, Pardubice PŘÍKLADY PROJEKTŮ ALOKACE NA

Více

Příloha 4 - Registr rizik k Implementačnímu plánu pro strategický cíl 4: Profesionalizace a rozvoj lidských zdrojů ve veřejné správě

Příloha 4 - Registr rizik k Implementačnímu plánu pro strategický cíl 4: Profesionalizace a rozvoj lidských zdrojů ve veřejné správě říloha 4 - Registr k Implementačnímu plánu pro strategický cíl 4: rofesionalizace a rozvoj lidských zdrojů ve veřejné správě Klíčové o (významnost 15,00-25,00) Závažné o (významnost 7,00-14,99) Běžné o

Více

Roční evaluační plán

Roční evaluační plán Roční evaluační plán Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Severozápad na rok 2008 návrh verze 1.0 strana 1 z celku 9 EVIDENCE PROCESU PŘÍPRAVY, SCHVÁLENÍ A REVIZÍ (ČÁSTI) EVALUAČNÍHO PLÁNU

Více

Příloha č. 4 ANALÝZA RIZIK

Příloha č. 4 ANALÝZA RIZIK ANALÝZA RIZIK 1 Obsah 1. ANALÝZA RIZIK... 3 1.1. METODIKA TVORBY ANALÝZY RIZIK... 3 1.2. ANALÝZA RIZIK V REALIZACI SCLLD... 5 1.3. VÝSLEDKY ANALÝZY RIZIK V REALIZACI SCLLD... 12 2. SEZNAM TABULEK... 13

Více

Analýza rizik. Skupiny rizik tvoří: - Finanční rizika - Organizační rizika, technická rizika - Právní rizika - Věcná rizika

Analýza rizik. Skupiny rizik tvoří: - Finanční rizika - Organizační rizika, technická rizika - Právní rizika - Věcná rizika S t r á n k a 1 Analýza rizik Ke zpracování analýzy rizik, definování pojmů a volbě potřebných kroků jsme využili Metodiku přípravy veřejných strategií z portálu Strategické práce v ČR - MMR ČR a Metodický

Více

MAS KRKONOŠE D. PŘÍLOHY

MAS KRKONOŠE D. PŘÍLOHY STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS KRKONOŠE D. PŘÍLOHY Zpracovatel: SPF Group, s.r.o., Bozděchova 99/6, 400 01 Ústí nad Labem Datum zpracování: duben 2014 březen 2016 OBSAH 1 Finanční plán

Více

PŘÍLOHA 4 ANALÝZA RIZIK STRATEGIE CLLD

PŘÍLOHA 4 ANALÝZA RIZIK STRATEGIE CLLD PŘÍLOHA 4 ANALÝZA RIZIK STRATEGIE CLLD Analýza rizik je přehledem událostí, které mohou nastat a které mohou negativně ovlivnit strategii CLLD místní akční skupiny Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko. Analyzuje

Více

Inspiromat 7. Dokumentace místního akčního plánu vzdělávání

Inspiromat 7. Dokumentace místního akčního plánu vzdělávání Inspiromat 7 Dokumentace místního akčního plánu vzdělávání listopad 2017 DOKUMENTACE MAP Složka s kompletní dokumentací Místního akčního plánu vzdělávání bude v deskách a bude obsahovat: 1 Titulní list

Více

Informace k připravované výzvě v IROP. Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol. Ing. Petra Juřinová

Informace k připravované výzvě v IROP. Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol. Ing. Petra Juřinová Informace k připravované výzvě v IROP Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Ing. Petra Juřinová 12.

Více

Města a obce v období Pardubice,

Města a obce v období Pardubice, Města a obce v období 2014+ Pardubice, 29. 5. 2014 David Koppitz Současná debata o kohezní politice Národní dokument k územní dimenzi Metodiky a manuály Využití finančních nástrojů Dohoda o partnerství

Více

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifické cíle 4.2 a 4.3

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifické cíle 4.2 a 4.3 Přehled jednotlivých kritérií a jejich zařazení do skupin kritérií Skupina kritérií (max. počet bodů) Potřebnost (30) Účelnost (20) Efektivnost a hospodárnost (20) Proveditelnost (25) Název kritéria (max.

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc 1. Identifikace výzvy Prioritní osa Specifický cíl 1 Podpora řízení a koordinace Dohody o partnerství 1.1 - Vytvořit podmínky

Více

Česká republika v programovém období 2014 2020, integrované nástroje. Mgr. František Kubeš Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Česká republika v programovém období 2014 2020, integrované nástroje. Mgr. František Kubeš Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Česká republika v programovém období 2014 2020, integrované nástroje Mgr. František Kubeš Ministerstvo pro místní rozvoj ČR PŘÍKLADY PROJEKTŮ ALOKACE NA PROGRAMOVÉ OBDOBÍ 2014-2020 - 18,9% 26,69 mld. 21,64

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ ZLÍN 2014-2020

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ ZLÍN 2014-2020 Projekt Podpora vzniku Integrovaného plánu rozvoje území Zlín pro období 2014-2020 je financován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Operačního programu technická pomoc

Více

Projektové řízení. Dana Diváková

Projektové řízení. Dana Diváková Projektové řízení Dana Diváková Projektové řízení Jak úspěšně realizovat projekt? Jak se vyvarovat nejčastější chyb? Rizika v řízení projektu Jak zajistit úspěch projektu? Klást si správné otázky Jakých

Více

Podklad pro prezentaci IPs na MV OP VVV

Podklad pro prezentaci IPs na MV OP VVV Podklad pro prezentaci IPs na MV OP VVV 1. Projekt Název projektu Zkrácený název projektu Registrační číslo Realizátor Rozpočet projektu Harmonogram realizace projektu Anotace projektu Inkluzivní a kvalitní

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 53 PŘÍLOHA Č. 4D OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI pro

Více

Řízení projektového cyklu. Fáze projektového cyklu

Řízení projektového cyklu. Fáze projektového cyklu ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Řízení projektového cyklu (PCM - project cycle management) Fáze projektového cyklu Řízení projektového cyklu Projektový

Více

Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna

Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna Dosavadní zkušenosti obcí s čerpáním evropských dotací, hlavní potřeby a priority do budoucna Ing. Oldřich Vlasák místopředseda Svazu pro evropské záležitosti Celostátní finanční konference 4. prosince

Více

Finanční rizika. Příloha č. 27. Analýza rizik. Hodnocení rizika. Název opatření ke snížení/ eliminaci rizika. Významnost.

Finanční rizika. Příloha č. 27. Analýza rizik. Hodnocení rizika. Název opatření ke snížení/ eliminaci rizika. Významnost. Příloha č. 27 Analýza rizik Finanční Nedostatek finančních zdrojů na vlastní podíly a neuznatelné náklady v projektech Výskyt větších neočekávaných výdajů 4 5 20 Kritická 1 5 5 Nízká Nevyvážený Cash Flow

Více

PODPORA PROGRAMU ASISTENCE PREVENCE KRIMINALITY

PODPORA PROGRAMU ASISTENCE PREVENCE KRIMINALITY Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 1. výzvu k předkládání projektových záměrů z Operačního Programu Zaměstnanost PODPORA PROGRAMU

Více

ROČNÍ ZHODNOCENÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ZA ROK 2008 Manažerské shrnutí

ROČNÍ ZHODNOCENÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ZA ROK 2008 Manažerské shrnutí ROČNÍ ZHODNOCENÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD ZA ROK 2008 Manažerské shrnutí Manažerské shrnutí Evaluační aktivita Roční zhodnocení Regionálního operačního programu

Více

2. zasedání 27. března 2015, Praha

2. zasedání 27. března 2015, Praha 2. zasedání 27. března 2015, Praha Program zasedání Komory ITI a IPRÚ Čas 10:00 10:30 Bod programu Metodické a koordinační aktivity MMR v rámci přípravy integrovaných strategií ITI a IPRÚ 10:30 10:50 Jednání

Více

Statutární město České Budějovice jako nositel integrované strategie - Integrovaný plán rozvoje území České Budějovice

Statutární město České Budějovice jako nositel integrované strategie - Integrovaný plán rozvoje území České Budějovice Statutární město České Budějovice jako nositel integrované strategie - Integrovaný plán rozvoje území České Budějovice vyhlašuje 3. výzvu k předkládání projektových záměrů ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PŘEDŠKOLNÍCH

Více

Územní dimenze OP Zaměstnanost

Územní dimenze OP Zaměstnanost Územní dimenze OP Zaměstnanost 2014-2020 Národní konference Venkov 2014 Konstantinovy Lázně 15. října 2014 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření OPZ Pojetí komunitně

Více

Regionální stálá konference Regionální akční plán

Regionální stálá konference Regionální akční plán Regionální stálá konference Regionální akční plán Zpracoval(a): Ing. Denisa Toráčová Mgr. Jiří Štěpán Datum: 24.2.2015 Aktuální stav v programovém období 2014-2020 Operační programy 7/2014: programy dopracovány

Více

P R O P R O G R A M O V É O B D O B Í

P R O P R O G R A M O V É O B D O B Í S T R A T E G I E K O M U N I T N Ě V E D E N É H O M Í S T N Í H O R O Z V O J E M A S Z N O J E M S K É V I N A Ř S T V Í, Z. S. P R O P R O G R A M O V É O B D O B Í 2 0 1 4 2020 PŘÍLOHA: ANALÝZA RIZIK

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 53 PŘÍLOHA Č. 4D OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI pro

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifický cíl 4.2

Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifický cíl 4.2 Přehled jednotlivých kritérií a jejich zařazení do skupin kritérií Sada hodnotících kritérií OP PPR pro PO 3, specifický cíl 3.3 a PO 4, specifický cíl 4.2 Skupina kritérií (max. počet bodů) Potřebnost

Více

Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí. Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi 2. prosince 2014 Jihlava

Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí. Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi 2. prosince 2014 Jihlava Programové období 2014-2020 z hlediska měst a obcí Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi 2. prosince 2014 Jihlava Svaz měst a obcí ČR Hájíme zájmy všech velikostních kategorií měst a

Více

MATERIÁLOVÉ A ENERGETICKÉ

MATERIÁLOVÉ A ENERGETICKÉ Statutární město Brno jako nositel Integrované strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje Integrované územní investice (ITI) oznamuje změny ve 30. výzvě k předkládání projektových

Více

Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova

Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova Příloha č. 1 - Výčet metodických pokynů či jejich částí závazných pro Program rozvoje venkova Usnesením vlády ČR č. 540/2015 ze dne 8. července 2015 došlo k vyjmutí Programu rozvoje venkova na období let

Více

3. zasedání 13. listopad 2015, Praha

3. zasedání 13. listopad 2015, Praha 3. zasedání 13. listopad 2015, Praha Program zasedání Komory ITI a IPRÚ Čas Bod programu 10:00 10:15 Úvod 10:15 11:00 Vstupy nositelů ITI a IPRÚ 11:00 11:45 Vstupy ŘO 11:45 12:00 Různé, shrnutí závěrů

Více

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP

POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP Moravskoslezský kraj POKYNY PRO ŽADATELE PŘÍLOHA C2 ZÁVAZNÉ OSNOVY PRO ZPRACOVÁNÍ STUDIE PROVEDITELNOSTI K AKCI PŘEDKLÁDANÉ DO GS JKS 28.6.2006 Strana 1 z 5 ZÁVAZNÁ OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI (SP) TITULNÍ

Více

Statutární město České Budějovice jako nositel integrované strategie - Integrovaný plán rozvoje území České Budějovice

Statutární město České Budějovice jako nositel integrované strategie - Integrovaný plán rozvoje území České Budějovice Statutární město České Budějovice jako nositel integrované strategie - Integrovaný plán rozvoje území České Budějovice oznamuje změny ve 3. výzvě k předkládání projektových záměrů ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PŘEDŠKOLNÍCH

Více

Analýza zefektivnění čerpání strukturálních fondů v gesci OSF MV ČR. Závěrečná zpráva

Analýza zefektivnění čerpání strukturálních fondů v gesci OSF MV ČR. Závěrečná zpráva Analýza zefektivnění čerpání strukturálních fondů v gesci OSF MV ČR Závěrečná zpráva Září 2009 1. Výchozí situace a zdůvodnění zpracování analýzy Ministerstvo vnitra České republiky se v rámci Integrovaného

Více

OP Zaměstnanost 2014-2020

OP Zaměstnanost 2014-2020 OP Zaměstnanost 2014-2020 Seminář: Komunitně vedený místní rozvoj v operačních programech pro období 2014-2020 Praha 3. března 2015 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření

Více

PODPORA PROSTUPNÉHO ZAMĚSTNÁVÁNÍ V ÚSTECKO CHOMUTOVSKÉ AGLOMERACI

PODPORA PROSTUPNÉHO ZAMĚSTNÁVÁNÍ V ÚSTECKO CHOMUTOVSKÉ AGLOMERACI Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 2. výzvu k předkládání projektových záměrů z Operačního Programu Zaměstnanost PODPORA PROSTUPNÉHO

Více

Výzva I programu podpory Technická pomoc

Výzva I programu podpory Technická pomoc MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Výzva I programu podpory Technická pomoc Název programu podpory Prioritní osa operačního

Více

Centrum pro regionální rozvoj České republiky

Centrum pro regionální rozvoj České republiky Centrum pro regionální rozvoj České republiky Setkání pracovních týmů v rámci projektu " Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Moravskoslezského kraje 12. 5. 2016 RNDr. Marek Putala 12. 5. 2016 Centrum

Více

3 ANALÝZA RIZIK finanční, organizační, právní věcná rizika 1. Souhrnná rizika ovlivňující realizaci celé SCLLD

3 ANALÝZA RIZIK finanční, organizační, právní věcná rizika 1. Souhrnná rizika ovlivňující realizaci celé SCLLD 1 3 ANALÝZA RIZIK Řízení rizik představuje proces identifikace a vyhodnocování rizik, jejich následné sledování a přijímání opatření, které vedou k jejich omezování či naprosté eliminaci. Tento proces

Více

ROZVOJOVÝ PROGRAM OBCE TISÁ E. REALIZAČNÍ ČÁST. Zpracovatel: SPF Group, v.o.s., Bozděchova 99/6, Ústí nad Labem. Zadavatel:

ROZVOJOVÝ PROGRAM OBCE TISÁ E. REALIZAČNÍ ČÁST. Zpracovatel: SPF Group, v.o.s., Bozděchova 99/6, Ústí nad Labem. Zadavatel: ROZVOJOVÝ PROGRAM OBCE TISÁ E. REALIZAČNÍ ČÁST Zadavatel: Zpracovatel: Obec Tisá, Tisá 205, 403 36 Tisá SPF Group, v.o.s., Bozděchova 99/6, 400 01 Ústí nad Labem Datum zpracování: květen 2014 OBSAH Obsah...

Více

2. jednání pracovní skupiny OBCE A MĚSTA při Regionální stálé konferenci KHK

2. jednání pracovní skupiny OBCE A MĚSTA při Regionální stálé konferenci KHK 2. jednání pracovní skupiny OBCE A MĚSTA při Regionální stálé konferenci KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 29. 1. 2015 Hradec Králové Program Úvodní slovo Aktuální informace o přípravě

Více

ANALÝZA RIZIK CLLD MAS Staroměstsko

ANALÝZA RIZIK CLLD MAS Staroměstsko Náměstí Hrdinů 100, 686 03 Staré Město IČ: 22707441 ANALÝZA RIZIK CLLD Staroměstsko Řízení rizik představuje proces identifikace a vyhodnocování rizik, jejich následné sledování a přijímání opatření, které

Více

1. zasedání 23. ledna 2015, Praha

1. zasedání 23. ledna 2015, Praha 1. zasedání 23. ledna 2015, Praha Úvodní slovo předsedkyně NSK a představení cílů 1. zasedání Ing. Klára Dostálová 1. náměstkyně ministryně Program zasedání NSK Čas Bod programu 10:00 10:15 Zahájení a

Více

Integrovaný regionální operační program obecný úvod, hodnocení

Integrovaný regionální operační program obecný úvod, hodnocení Integrovaný regionální operační program obecný úvod, hodnocení 6.9. 2016 Hradec Králové Ing. Michaela Brožová Centrum pro regionální rozvoj České republiky IROP celková alokace pro IROP cca 4,64 mld. EUR

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 7. 12. 2016 bod programu: 26 věc: Operační manuál nositele ITI Ústecko-chomutovské aglomerace důvod předložení: Implementace nástroje ITI zpracoval: Mgr.

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ MLADÁ BOLESLAV. Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu. 4.

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ MLADÁ BOLESLAV. Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu. 4. INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ MLADÁ BOLESLAV Seminář k představení Integrovaného regionálního operačního programu 4. května 2015 Praha 1 Integrovaný plán rozvoje území v programovém období 2014 2020 Nový

Více

Příloha č. 1: PROJEKTOVÝ ZÁMĚR

Příloha č. 1: PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Příloha č. 1: PROJEKTOVÝ ZÁMĚR INFORMACE O PROJEKTU (u souboru projektů informace o každém integrovaném projektu) Název projektu Název předkladatele Adresa IČ Statutární zástupce Kontaktní osoba Telefon

Více

Integrovaný regionální. operační program. Podpora Komunitních center v IROP

Integrovaný regionální. operační program. Podpora Komunitních center v IROP Integrovaný regionální operační program Podpora Komunitních center v IROP INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OP Celková alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR cca 144 mld. Kč i s kofinancováním Řídicí orgán: MMR ČR Zprostředkující

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc 1. Identifikace výzvy Prioritní osa Specifický cíl 1 Podpora řízení a koordinace Dohody o partnerství 1.3 Podpořit kapacity pro

Více

Pokrok v naplňování Strategie ITI Olomoucké aglomerace Regionální stálá konference

Pokrok v naplňování Strategie ITI Olomoucké aglomerace Regionální stálá konference Pokrok v naplňování Strategie ITI Olomoucké aglomerace 14. 9. 2017 Regionální stálá konference Zahájení realizace Strategie ITI OA Strategie ITI OA byla schválena usnesením Zastupitelstva města Olomouce

Více

Strategické řízení ve světle evropských fondů. Mgr. František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj

Strategické řízení ve světle evropských fondů. Mgr. František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Strategické řízení ve světle evropských fondů Mgr. František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Současné problémy Absence kvalitních dlouhodobých i střednědobých plánovacích

Více

OP Zaměstnanost

OP Zaměstnanost OP Zaměstnanost 2014-2020 Konference: Komunitně vedený místní rozvoj a jeho příspěvek k rozvoji území Pardubice 13. listopadu 2014 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření

Více

Evaluační plán. REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok Datum zveřejnění:

Evaluační plán. REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok Datum zveřejnění: Evaluační plán REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM NUTS II SEVEROVÝCHOD pro rok 2014 Datum zveřejnění: 19. 11. 2013 Příloha č. 1, bod 43-10/2013 ~ 1 ~ Úvod Roční evaluační plán ROP Severovýchod pro rok 2014 vychází

Více

Nová koncepce elektronického zdravotnictví pro období 2014 + 17. ročník konference ISSS

Nová koncepce elektronického zdravotnictví pro období 2014 + 17. ročník konference ISSS Nová koncepce elektronického zdravotnictví pro období 2014 + 17. ročník konference ISSS Programové prohlášení vlády určuje jako jeden ze svých hlavních cílů: - zvyšování kvality zdravotnické péče - zvyšování

Více

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Předběžný harmonogram výzev 015 INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa Identifikace specifického cíle Zaměření výzvy Typ výzvy Termín výzvy Specifický cíl Podporované aktivity Příjemci Předpokládané

Více

Zhodnocení ROP Střední Morava. Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Zhodnocení ROP Střední Morava. Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Obsah: 1. Pokrok v realizaci ROP Střední Morava 2. Plnění monitorovacích

Více

Příloha 4 Analýza rizik

Příloha 4 Analýza rizik zanedbatelná Míra dopadu střední významná M A S H r u b ý J e s e n í k Příloha 4 Analýza rizik V rámci analýzy rizik byla identifikována rizika ve všech fázích strategického cyklu plánování, realizaci,

Více

MAS KRKONOŠE D. PŘÍLOHY

MAS KRKONOŠE D. PŘÍLOHY STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE MAS KRKONOŠE D. PŘÍLOHY Zpracovatel: SPF Group, s.r.o., Bozděchova 99/6, 400 01 Ústí nad Labem Datum zpracování: duben 2014 březen 2016 OBSAH 1 Finanční plán

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl příloha č. 2 PROJEKTOVÝ ZÁMĚR I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl OP Zaměstnanost 2 Sociální začleňování a boj s chudobou

Více

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM 2014-2020 A PODPORA TELEMATIKY PRO VEŘEJNOU DOPRAVU

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM 2014-2020 A PODPORA TELEMATIKY PRO VEŘEJNOU DOPRAVU INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM 2014-2020 A PODPORA TELEMATIKY PRO VEŘEJNOU DOPRAVU 25. 11. 2015 PRAHA Veřejná doprava ON-LINE 2015 INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Program schválen Evropskou

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRO INTEGROVANÉ PROJEKTY CLLD SPECIFICKÝ CÍL 4.1 PRŮBĚŽNÁ VÝZVA Č. 85 PŘÍLOHA Č. 4 OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI PLATNOST

Více

Strategický plán udržitelného rozvoje města Sokolov

Strategický plán udržitelného rozvoje města Sokolov Strategický plán udržitelného rozvoje města Sokolov Implementační dokument MĚSTO SOKOLOV May 29, 2015 Autor: Profesionální servis s.r.o. Mgr. Bc. Jindřich Hlavatý, PhD. Mgr. Bc. Miloš Podlipný Pro účely

Více

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST 1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 23. 10. 2014 Hradec Králové Schválené operační programy 2014 2020 =

Více

PŘÍLOHA 2B Výzvy č. 5 nositele IPRÚKV A2.1 CYKLODOPRAVA

PŘÍLOHA 2B Výzvy č. 5 nositele IPRÚKV A2.1 CYKLODOPRAVA PŘÍLOHA 2B Výzvy č. 5 nositele IPRÚKV A2.1 CYKLODOPRAVA Pokyny k vyplnění projektového záměru Předkladatelé na základě výzvy nositele předkládají projektové záměry zpracované v rozsahu projektové fiše

Více

Výzva MAS Region Pošembeří IROP VZDĚLÁVÁNÍ 02

Výzva MAS Region Pošembeří IROP VZDĚLÁVÁNÍ 02 MAS Region Pošembeří o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Region Pošembeří na období 2014 2020 oznamuje změny v 2. výzvě k předkládání žádostí o podporu

Více

Integrovaný plán rozvoje města Liberec atraktivní a kvalitní život v Liberci

Integrovaný plán rozvoje města Liberec atraktivní a kvalitní život v Liberci Integrovaný plán rozvoje města Liberec atraktivní a kvalitní život v Liberci Pokyny pro vyplnění formuláře žádosti Název předkladatele: Uveďte oficiální název organizace Název projektu: Předpokládaný operační

Více

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020 Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020 XVII. celostátní finanční konference Mgr. Lenka Kaucká, MPSV Praha 4. prosince 2014 Obsah prezentace Věcné zaměření OP Zaměstnanost

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Sedlčansko, o.p.s.

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Sedlčansko, o.p.s. MS Sedlčansko, o.p.s. nalýza rizik Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MS Sedlčansko, o.p.s. pro období 2014-2020 nalýza rizik nalýza rizik v realizační fázi Řízení rizik je proces identifikace

Více

Souhrnná zpráva o rizicích při implementaci ROP SV za 1. pololetí roku 2012

Souhrnná zpráva o rizicích při implementaci ROP SV za 1. pololetí roku 2012 Příloha: XX Příloha č. 1, bod 35-19/2012 Souhrnná zpráva o rizicích při implementaci ROP SV za 1. pololetí roku 2012 35. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod ~ 1 ~ Příloha č.

Více

KRITÉRIA PRO VÝBĚR IPRÚ č. 20/ podoblast podpory V 20 VK 1.0_3.1.2

KRITÉRIA PRO VÝBĚR IPRÚ č. 20/ podoblast podpory V 20 VK 1.0_3.1.2 KRITÉRIA PRO VÝBĚR IPRÚ č. 20/2010 - podoblast podpory 3.1.2 V 20 VK 1.0_3.1.2 Revize. č. Předmět revize Strana Platné od Podpis a datum... 10 Verze č. 1 10 Za zpracovatelský tým Ověřil Schválil Jméno

Více

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání

Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání Integrovaný regionální operační program SC 2.2 Sociální podnikání 22. 10. 2015 Hradec Králové Ing. Michaela Brožová Centrum pro regionální rozvoj České republiky Současný stav IROP Projednání PD IROP -

Více

Název bodu: Souhrnná zpráva o rizicích za 1. pololetí 2014

Název bodu: Souhrnná zpráva o rizicích za 1. pololetí 2014 49. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod 19. 9. 2014 Číslo bodu: 49-11/2014 Název bodu: Souhrnná zpráva o rizicích za 1. pololetí 2014 Návrh usnesení: Výbor Regionální rady

Více

Korporátní systém řízení ÚSC přístup v Liberci. Ing. Jaroslav Bureš 21.4.2011

Korporátní systém řízení ÚSC přístup v Liberci. Ing. Jaroslav Bureš 21.4.2011 Korporátní systém řízení ÚSC přístup v Liberci Ing. Jaroslav Bureš 21.4.2011 Východiska projektu KSŘ SML Výzvy vedení města: Transparentnost Efektivita Profesionalita K naplnění těchto výzev bude muset

Více

Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt Strategie ITI Olomoucké aglomerace. vyhlašuje 14. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt Strategie ITI Olomoucké aglomerace. vyhlašuje 14. výzvu k předkládání žádostí o podporu Magistrát města Olomouce jako zprostředkující subjekt Strategie ITI Olomoucké aglomerace vyhlašuje 14. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu REKONSTRUKCE,

Více

Průběžná evaluace implementace Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání

Průběžná evaluace implementace Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Průběžná evaluace implementace Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Průběžná zpráva 01 Manažerské shrnutí prosinec 2016 Finální verze Manažerské shrnutí

Více

Zaměříme se na sanaci jako jeden z důvodů restrukturalizace podniku

Zaměříme se na sanaci jako jeden z důvodů restrukturalizace podniku Zaměříme se na sanaci jako jeden z důvodů restrukturalizace podniku Zefektivnění podniku Zajištění vyšší hodnoty pro vlastníky Důvody restrukturalizace podniku Sanace podniku Řešení podnikové krize při

Více

ŽÁDOST O GRANT Z FONDU PARTNERSTVÍ

ŽÁDOST O GRANT Z FONDU PARTNERSTVÍ ŽÁDOST O GRANT Z FONDU PARTNERSTVÍ Žádost o grant EČ: Předložena dne: Registrační číslo: 1. Základní informace 1.1. Název sub-projektu 1.2. Umístění subprojektu (kraj) 1.3. Plánovaná doba realizace sub-projektu

Více

87. výzva Ministerstva životního prostředí

87. výzva Ministerstva životního prostředí Číslo výzvy v MS 2014+: 05_17_087 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_87. výzva, PO 4, SC 4.2, průběžná_clld 1. změna výzvy platná od 3. 2. 2017 (změnou je upravena výše alokace výzvy) 87. výzva Ministerstva životního

Více

86. výzva Ministerstva životního prostředí

86. výzva Ministerstva životního prostředí Číslo výzvy v MS 2014+: 05_17_086 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_86. výzva PO3, SC 3.4, průběžná 86. výzva Ministerstva životního prostředí pro ITI stanovující pravidla pro předkládání žádostí o poskytnutí

Více