I N E L S V P R A X I

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "I N E L S V P R A X I"

Transkript

1 INELS V PRAXI

2 Vážený zákazníku, právě listujete tímto výběrem z realizovaných aplikací Inels systému a zajisté také přemýšlíte, jak byste i Vy využili výhody systému Inels. Ať už tedy uvažujete o stavbě nového domu, provádíte rekonstrukci svého bytu, předěláváte kanceláře anebo byste pouze chtěli využít některé z vymožeností, které Inels nabízí obraťte se s důvěrou na náš tým. Navrhneme, poradíme a doporučíme Vám optimální řešení a splníme všechna Vaše přání. Během relativně krátké doby 3 let máme za sebou více než 200 úspěšných instalací tohoto nového a pokrokového systému a tisíce spokojených uživatelů po celém světě. Z těchto aplikací vybíráme několik zajímavých referencí i pro Vaši inspiraci. Budete-li mít zájem, zprostředkujeme Vám návštěvu ve vzorových domech, kde je systém Inels instalován. Na Vaše přání Vám zašleme názornou animaci anebo si můžete projít virtuálním Inels domem na našich webových stránkách

3 Bytová jednotka Nymburk Chytrý dům Vsevolžsk Rusko 2 3 Realizace: Elektro Kutílek expert, listopad 2008 Řízení interiérového osvětlení spínáním a stmíváním systémovými ovladači, světelné scény, časové programy osvětlení. Řízení venkovního osvětlení. Řízení venkovních rolet v závislosti na denní době a na osvětlení. Regulace teplovodního ústředního vytápění autonomně v každé místnosti elektropohony na ventilech. Regulace elektrického podlahového vytápění. Regulace správné součinnosti krbové vložky a plynového kotle. Monitorování havarijních stavů (únik vody, pokles teploty). Zabezpečení objektu. Ovládání pomocí IR, PC a PDA s WIFI. Instalační místa klasické instalace (vypínače, zásuvky, STA a data) a ovládací prvky systémové instalace design Elegant. Realizace: SIGMA INGENIRING s.r.o., březen 2009 Řízení interiérového osvětlení a vytváření světelných scén. Individuální kontrola klimatických parametrů pomocí správy systému vytápění, včetně podlahového topení. Řízení systémem přítokového odsávacího větrání. Nastavení požadovaných teplot pomocí SMS zpráv. Výměna informací s bezpečnostním a protipožárním poplachovým systémem. Nouzový režim práce při obdržení signálu od bezpečnostního a protipožárního poplachového systému. Monitorování systému elektroinstalace. Dálkové ovládání a řízení přes internet.

4 Domov důchodců Milešov Kulturní a společenské centrum Holešov 4 5 Realizace: AEC Novák s.r.o., prosinec 2008 Signalizační zařízení SESTRA PACIENT, určené pro pacienty a ošetřující personál na odděleních. Systém nachází své využití především v nemocnicích. Modifikovatelnost systému však umožňuje použít tento systém také jako signalizační systém pro provozy s vysokými nároky na zajištění nehlasové komunikace. Své místo najde také v pečovatelských domech. Realizace: ELSPET s.r.o., prosinec 2008 Řízení interiérového osvětlení spínáním a stmíváním vytváření světelných scén Velkého sálu, vedlejších sálů a přilehlých chodeb. Pro centrální ovládání a vizualizaci jsou instalovány dva dotylové panely TOUCH 51/PCB.Vazba na elektrickou požární signalizaci (EPS).

5 Francouzská restaurace Obecní dům Praha SPŠ chemická Brno 6 7 Realizace: GOOLST s.r.o., září 2008, 1x Reliance 4 Runtime Control 50db Řízení interiérového osvětlení spínáním a stmíváním, vytváření světelných scén. Pro centrální ovládání a vizualizaci je instalován dotykový panel TOUCH 51/PCB s Reliance 4 Runtime Control 50db. Projekční práce realizovala partnerská firma TEVA elektro, s.r.o. Realizace: Activhouse cz s.r.o., srpen 2008 Komplexní řízení vnitřního osvětlení objektu, ohřevu TUV prostřednictvím časových programů, ovládání zásuvek a technologií tělocvičny (vzt, napájení zdroje pisoárů, odvětrávání WC). Vazba na externí EZS naprogramovány akce na aktivaci/deaktivaci. V recepci objektu je umístěn dotykový panel TOUCH 51/PCB pro vizualizaci a centrální ovládaní objektu.

6 Čerpací stanice Mohelnice RD Jičín 8 9 Realizace: Pavel Bednář, srpen 2008, 1x Reliance Runtime 4 Control Server 200 db, 1x Reliance 4 Web Client Řízení venkovního osvětlení a nasvícení CCTV, vnitřního osvětlení, vazba na EZS. IRC řízení vytápění a klimatizace, blokace při otevření dveří či oken. Řízení technologií čerpací stanice (výdejní stojany, vysavač, kompresor). Hlídání stavu nádrží prostřednictvím převodníku DINEL hlášení stavů hladin a havárií. EZS využita k blokaci vytápění a klimatizace. Možnost přepnutí čerpací stanice na manuální provoz odpojení od řízení automatem. Vzdálený přístup, přenos stavů pomocí GSM modulu na mobilní telefon servisního technika. Pro monitorování je využívána Reliance 4 Runtime Control Server a Reliance 4 Web Client. Realizace: Aleš Koubek, červenec 2008 Komplexní ovládání interiérového a venkovního osvětlení, ovládání vnitřních žaluzií. Hlídání stavu přepěťových ochran, proudových chráničů, vysokého a nízkého tarifu elektrické energie. Do systému integrována elektronická zabezpečovací a požární signalizace (EZS+EPS) pohybová čidla, kouřové detektory, dveřní a okenní kontakty, klávesnice, čtečka karet. Příprava pro zavlažovací systém, předokenní žaluzie, kamerový systém, audiorozvod po domě. Místa klasické elektroinstalace (zásuvky, vypínače, STA a data) design Elegant. Modulové a jistící přístroje ELKO EP s.r.o.

7 RD Vlašim Rehabilitační oddělení Nemocnice Teplice Realizace: AEC Novák s.r.o., leden 2009 Realizace: D-mansion s.r.o., prosinec 2008 Ovládání elektrického podlahového vytápění, centrální a lokální nastavení teplot v místnostech, zapínání a vypínání světel, stmívání světel, časové funkce, režim dovolená, zabezpečovací technika EZS, 1 Gb ethernet, rozvod audio/video, STA, ovládání přes web rozhraní, GSM a dálkové ovládání, vzdálená správa. Instalační místa klasické instalace (vypínače, zásuvky, STA a data) a ovládací prvky systémové instalace design Elegant. Modulové a jistící přístroje ELKO EP s.r.o., 1x Reliance Runtime Control 100 db Zdravotnické komunikační systémy sestra pacient se používají zejména do lůžkových oddělení nemocnic, domovů seniorů, zdravotnických zařízeních či lázních. Centrální jednotka systému INELS je propojena s řídícím počítačem vybaveným dotykovým 19" LCD monitorem. Přehlednou vizualizaci a archivaci definovaných dat zajišťuje SCADA/HMI systém Reliance 4, který v návaznosti na software IDM řídí alarmová hlášení a jejich odbavení z jednotlivých pokojů. Rovněž je vizualizována tepelná pohoda jednotlivých pokojů.

8 AVEX BAUMARKT Valašské Meziříčí Obchodní dům Vágner Brno Realizace: Ing. Karel Bílek, únor 2009 Použitý hardware: Tecomat Foxtrot CP-1005 Programové vybavení: integrované vývojové prostředí Mosaic, 1x Reliance 4 Runtime Control 500 db Komplexní řízení objektu AVEX BAUMARKT a integrace technologií do systému BMS (building management system) řízení technologie parní výměníkové stanice o výkonu 1.4 GW. řízení technologie VZT (vytápění, chlazení a rekuperace) řízení osvětlení v závislosti na provozu a intenzitě venkovního osvětlení integrace homologované zabezpečovací ústředny (EZS) s přístupovým a docházkovým systémem do řídícího systému vazba na elektrickou požární signalizaci (EPS) ovládání dveřních zámků a mříží telefonní ústředna s podporou IP telefonie kamerový systém CCTV ovládání a přenos havarijních hlášení prostřednictvím GSM komunikátoru vzdálený dohled prostřednictvím sítě Internet řízení a monitoring řídícího systému SCADA/HMI systém Reliance 4 Realizace: Activhouse cz s.r.o., prosinec 2008 Použitý hardware: Tecomat Foxtrot CP-1005 Programové vybavení: integrované vývojové prostředí Mosaic, 1x Reliance 4 Runtime, Control Server 100 db, 1x Reliance 4 Web Client Řízení technologie parní výměníkové stanice.parní ventily výměníků UT, VZT a TUV ohřev vody okruhů UT, VZT a TUV včetně zásobníku TUV kontrola tlaků v okruzích UT, VZT a TUV doplňování vody do jednotlivých okruhů kontrola hladiny a tlaku nádrže kondenzátu lokální ovládání prostřednictvím operátorského panelu ID-14 vzdálený dohled prostřednictvím sítě Internet přenos havarijních hlášení prostřednictvím GSM komunikátoru

9 Roubená chalupa Černý Důl Bytová jednotka Praha Realizace: Elvia spol. s r.o., červen 2008 Použitý hardware: CU1-01M Realizace: D-mansion s.r.o., květen 2008 Programové vybavení: INELS Designer, INELS Manager Řízení osvětlení a žaluzií. IRC regulace ústředního topení, přepínání plynového kotle a krbové vložky. Ventilace pomocí rekuperační jednotky Atrea rovněž řízenou systémem Inels. Monitoring havarijních stavů. EZS, řízení zabezpečovacích kamerer. IR a hlasové ovládání jednotkou Sophy. Návaznost na ovládání AV techniky. Pokročilé využití domácí automatizace. Ovládání radiátorových těles, centrální a lokální nastavení teplot v místnostech, zapínání a vypínání světel, stmívání světel, časové funkce, režim dovolená, zabezpečovací technika EZS, 1 Gb ethernet, rozvod audio/video, STA, ovládání přes PDA (web), GSM a dálkové ovládání, vzdálená správa. Místa klasické elektroinstalace (zásuvky, vypínače, STA a data) design Elegant.

10 Administrativní objekt Chomutov RD Chuderov Realizace: Václav Šedivý, prosinec 2008 Řízení vytápění a klimatizace (odvětrání). Jednotlivé prostory jsou vytápěny přímotopnými panely, kde pro jejich spínání jsou umístěny spínací aktory SA2-01B pod omítkou se snímačem teploty. V jednotlivých místnostech se časovým programem střídá noční útlumová teplota s denní provozní teplotou. Mimo to pomocí spínačů osvětlení lze dosahovat komfortní teploty. V koupelnách je řízeno odvětrání vlhkosti při sprchování s ohledem na faktory jako je čas, vlhkost a teplota v místnosti. V koupelně je také regulován ohřívač TUV podle časového programu. Podobně je řešeno odvětrání v šatně s ohledem na faktory jako je čas a teplota v místnosti. Realizace: AEC Novák s.r.o., srpen 2007 Použitý hardware: 2x CU-01M Programové vybavení: INELS Designer, INELS Manager Propojení dvou centrálních jednotek pomocí TCP/IP, ovládání osvětlení, ovládání klimatizace, regulace vytápění jednotlivých místností včetně podlahového vytápění (irc), ovládání žaluzií, zásuvky 230 V, STA a data design Elegant, ovládání zahrady osvětlení + závlaha.

11 RD Milotice RD Piešťany Slovensko Realizace: Václav Štěrba, únor 2009 Řízení osvětlení prostřednictvím sběrnicových ovladačů a IR dálkovým ovladačem, světlené scény řízené automaticky. IRC řízení topného systému podle uživatelských programů a stavu EZS, dálkové ovládání topného systému vybraných prostor a sauny prostřednictvím SMS zpráv, integrovaná EZS. SMS pro monitorování systému. Řízení rolet, zastřešení bazénu v závislosti na počasí, údržby přístupových cest proti sněhu a ledu, VZT a správa událostí systému. Vzdálený přístup. Realizace: Valo Radovan VES, listopad 2008 Komplexní řízení ovládání světel a světelných scén, exteriérových rolet vazba na topení. Monitorování narušení objektu a poruchových stavů. Simulace přítomnosti osob při dlouhodobé nepřítomnosti majitele. Řízení spotřebičů pomocí IR ovladače. Vzdálený přístup prostřednictvím sítě Internet a GSM.

12 RD Bratislava Slovensko RD Kaunas Litva Realizace: A-Z Instal, s.r.o., únor 2009 Řízení interiérového osvětlení spínáním a stmíváním systémovými ovladači světelné scény, zónová regulace topení. Řízení bazénové techniky, zahradního zavlažování a osvětlení, časové funkce, hlasové a IR ovládání, video vrátný a kamerový systém. Do systému intergrována elektronická zabezpečovací signaliizace (EZS) pohybová čidla, klávesnice se čtečkou karet. Vzdálený přístup prostřednictvím sítě Internet a GSM. Realizace: INFOTESA UAB, září 2008 Programové vybavení: INELS Designer, INELS Manager Regulace podlahového topení autonomně v každé místnosti. Ovládání topení ve všech místnostech pomocí pultu dálkového ovládání. Systém sdružený se systémem AMX. Monitorování havarijních stavů jako jsou poruchy topení využívající dieselový kotel, neplánované snížení nebo zvýšení teploty, výpadek síťového napětí a odesílání SMS na určené číslo. Vzdálený přístup, komunikace a kontrola systému uživatelem prostřednictvím GSM modulu na mobilní telefon, včetně potvrzení o provedených změnách ve formátu SMS zpráv.

13 Chytrý dům Vilnius Litva Luxusní byt Vilnius Litva Realizace: INFOTESA UAB, srpen 2008 Komplexní řízení ovládání osvětlení systémovými ovladači ( spínání, stmívání, scény) v hlavním domě, parní lázni, garáži a na ulici pomocí universálního pultu dálkového ovládání a SOPHY modulu. Řízení odvětrávání v celém domě. Do systému integrována elektrická zabezpečovací signalizace ( pohybová čidla), která automaticky zapíná venkovní osvětlení a odesílá krátkou SMS zprávu na mobilní telefon majitele. Vzdálený přístup prostřednictvím sítě Internet. Realizace: SP Mikronas, červen 2008 Programové vybavení: INELS Designer, INELS Manager Ovládání osvětlení, regulace intenzity záření, ovládání zásuvek, žaluzií a osvětlovacích pódií. Regulace teplovodního podlahového vytápění autonomně v každé místnosti. Bezpečnostní signalizace s vysíláním signálu do ústředního bezpečnostního panelu. Ovládání pomocí klávesnice, GSM, proxy karty, IR a také vzdálená kontrola a ovládání prostřednictvím INELS Manageru přes Internet.

14

15 ELKO EP, s.r.o. Palackého Holešov Všetuly Czech Republic Tel Fax II. Vydání

I N E L S V P R A X I

I N E L S V P R A X I INELS V PRAXI Vážený zákazníku, právě listujete tímto výběrem z realizovaných aplikací Inels systému a zajisté také přemýšlíte, jak byste i Vy využili výhody systému Inels. Ať už tedy uvažujete o stavbě

Více

inels V PRAXI SPŠ chemická Brno Realizace: Activhouse cz s.r.o., srpen 2008 Použitý hardware: CU2-01M Programové vybavení: INELS Designer & Manager

inels V PRAXI SPŠ chemická Brno Realizace: Activhouse cz s.r.o., srpen 2008 Použitý hardware: CU2-01M Programové vybavení: INELS Designer & Manager SPŠ chemická Brno Realizace: Activhouse cz s.r.o., srpen 2008 inels V PRAXI Programové vybavení: INELS Designer & Manager Komplexní řízení vnitřního osvětlení objektu, ohřevu TUV prostřednictvím časových

Více

Inteligentní elektroinstalace Ego-n Vzorový rozpočet pro rodinný dům

Inteligentní elektroinstalace Ego-n Vzorový rozpočet pro rodinný dům Inteligentní elektroinstalace Ego-n Vzorový rozpočet pro rodinný dům ABB s.r.o. Elektro-Praga Půdorysy: 1.NP Přízemí Úvod Účelem tohoto vzorového orientačního rozpočtu je seznámit investory/koncové uživatele

Více

Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům

Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům 05/2007 RD Olymp; G servis s.r.o., Třebíč Půdorysy: 1.NP Přízemí Úvod Účelem tohoto vzorového orientačního rozpočtu je seznámit investory/koncové

Více

Systém inteligentního řízení moderních domů. Vzorový rozpoč et GILD Single. http://www.gildsystem.com 2009 ESTELAR s.r.o. strana 1 (celkem 15)

Systém inteligentního řízení moderních domů. Vzorový rozpoč et GILD Single. http://www.gildsystem.com 2009 ESTELAR s.r.o. strana 1 (celkem 15) Systém inteligentního řízení moderních domů Vzorový rozpoč et GILD Single http://www.gildsystem.com 2009 ESTELAR s.r.o. strana 1 (celkem 15) Úvod Vzorové kalkulace systému GILD jsou vypracovány jako příklady

Více

INTELIGENTNÍ DŮM. Filip Mladenov 2.S

INTELIGENTNÍ DŮM. Filip Mladenov 2.S INTELIGENTNÍ DŮM Filip Mladenov 2.S DEFINICE je takový dům, který zajišťuje optimální vnitřní prostředí pro komfort osob prostřednictvím stavební konstrukce, techniky prostředí, řídicích systémů, služeb

Více

Vzorový rozpoč et GILD-Unlimited

Vzorový rozpoč et GILD-Unlimited Systém inteligentního řízení moderních domů Vzorový rozpoč et GILD-Unlimited Úvod Vzorové kalkulace systému GILD jsou vypracovány jako příklady reálných instalací pro orientační seznámení s rozsahem investice

Více

Praktický návod. Inteligentní elektroinstalace obytného domu Ego-n

Praktický návod. Inteligentní elektroinstalace obytného domu Ego-n Praktický návod Inteligentní elektroinstalace obytného domu Ego-n 1. Vytvoření nového projektu 2. Nastavení komunikace Informace o projektu Nastavení domu (rozsáhlé projekty) 1. 2. 3. 4. Přidání elementu

Více

Doporučení pro vedení kabeláže a přípravu kabelových tras při plánování a provádění instalací systému Control4

Doporučení pro vedení kabeláže a přípravu kabelových tras při plánování a provádění instalací systému Control4 Doporučení pro vedení kabeláže a přípravu kabelových tras při plánování a provádění instalací systému Control4 Seznam technologií Ovládání žaluzií, rolet a markýz Ovládání světel Ovládání elektrických

Více

Petr Mašek, ABB s.r.o. LPBP / Elektro-Praga / Elfetex konference ABB 14 October 2016 Slide 1

Petr Mašek, ABB s.r.o. LPBP / Elektro-Praga / Elfetex konference ABB 14 October 2016 Slide 1 Petr Mašek, ABB s.r.o. LPBP / Elektro-Praga / 2016 ABB-free@home Elfetex konference 4.10.2016 ABB 14 October 2016 Slide 1 Low Mid High ABB-free@home Důvody zavedení/ Cílový segment Market Segment i-bus

Více

STRUČNÉ PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI A REFERENCE

STRUČNÉ PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI A REFERENCE STUČNÉ PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI A EFEENCE KONTAKT Stakohome Network s.r.o. Aloisovská 934/8, 198 00 Praha 9 Hloubětín Tel.: 226 517 522 Fax: 226 517 379 Mobil: 776 780373, 776 780378 E-mail: konopasek@stakohome.cz,

Více

Doporučení pro vedení kabeláže a přípravu kabelových tras při plánování a provádění instalací systému Control4

Doporučení pro vedení kabeláže a přípravu kabelových tras při plánování a provádění instalací systému Control4 Doporučení pro vedení kabeláže a přípravu kabelových tras při plánování a provádění instalací systému Control4 Seznam připojovaných technologií Řídicí systém Control4 Topení a klimatizace centrální zdroj

Více

Odpovídající kabely nebo ochranná trubice na kabely husí krk pro pozdější protažení následujících vedení:

Odpovídající kabely nebo ochranná trubice na kabely husí krk pro pozdější protažení následujících vedení: 1 Doporučení pro vedení kabeláže a přípravu kabelových tras při plánování a provádění nových instalací řídicích systémů domácí automatizace Control4, zabezpečení, distribuce hudby a videa SEZNAM PŘIPOJOVANÝCH

Více

DOTAZNÍK - KRITÉRIA A PODKLADY PRO KONFIGURACI SYSTÉMU DOMÁCÍ AUTOMATIZACE S ŘÍDÍCÍMI JEDNOTKAMI CONTROL4

DOTAZNÍK - KRITÉRIA A PODKLADY PRO KONFIGURACI SYSTÉMU DOMÁCÍ AUTOMATIZACE S ŘÍDÍCÍMI JEDNOTKAMI CONTROL4 DOTAZNÍK - KRITÉRIA A PODKLADY PRO KONFIGURACI SYSTÉMU DOMÁCÍ AUTOMATIZACE S ŘÍDÍCÍMI JEDNOTKAMI CONTROL4 1. V kolika a kterých místnostech má být televize 2. V kterých místnostech má hrát hudba 3. Je

Více

Systémová elektroinstalace se systémem Foxtrot - komplexní řízení technologií administrativní budovy WOMBAT v Brně

Systémová elektroinstalace se systémem Foxtrot - komplexní řízení technologií administrativní budovy WOMBAT v Brně Kolín, 18.5.2015 Systémová elektroinstalace se systémem Foxtrot - komplexní řízení technologií administrativní budovy WOMBAT v Brně Během letošního ročníku mezinárodního veletrhu elektrotechniky, elektroniky,

Více

Krb / kotel na tuhá paliva a akumulační nádrž

Krb / kotel na tuhá paliva a akumulační nádrž Katalog příkladových aplikací programu regulátor SSD 18, obsahuje typizovaná schémata zapojení inteligentní regulace vytápění pro PLC jednotku Foxtrot CP-1016. Jednotlivé příklady aplikací jsou rozděleny

Více

Synco living KNX TP1. Srpen 2008 Strana1/15 Michal Bassy - Srpen 2008. Přehled LTE mód IA mód S-módZákladní nastaveníintegrace

Synco living KNX TP1. Srpen 2008 Strana1/15 Michal Bassy - Srpen 2008. Přehled LTE mód IA mód S-módZákladní nastaveníintegrace Synco living KNX TP1 Srpen 2008 Strana1/15 Michal Bassy - Srpen 2008 Přehled Centrální jednotka QAX910 umožňuje pomocí sběrnice KNX TP1 integrovat Synco living do standardního systému Synco a zajistit

Více

Vzorový rozpoč et GILD Multi

Vzorový rozpoč et GILD Multi Systém inteligentního řízení moderních domů Vzorový rozpoč et GILD Multi Úvod Vzorové kalkulace systému GILD jsou vypracovány jako příklady reálných instalací pro orientační seznámení s rozsahem investice

Více

ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům

ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům Půdorysná schémata 1. NP SAUNA GARÁŽ BAZÉNOVÁ HALA WC VSTUPNÍ HALA CHODBA CHODBA KOUPEL. OBYTNÁ HALA KUCHYNĚ JÍDELNA OBÝVACÍ POKOJ

Více

Úspora spotřeby energií Pohodlné používání a ovládání Flexibilní přizpůsobení a rozvoj Bezpečné používání a lepší ochrana

Úspora spotřeby energií Pohodlné používání a ovládání Flexibilní přizpůsobení a rozvoj Bezpečné používání a lepší ochrana ELEGANTNÍ A JEDNODUCHÁ AUTOMATIZACE ELEGANTNÍ A JEDNODUCHÁ AUTOMATIZACE Úspora spotřeby energií Pohodlné používání a ovládání Flexibilní přizpůsobení a rozvoj Bezpečné používání a lepší ochrana Rozumíme

Více

Automatizace v developerských projektech. Ing. Jiří Tobolík, produktový manažer inels

Automatizace v developerských projektech. Ing. Jiří Tobolík, produktový manažer inels Automatizace v developerských projektech Ing. Jiří Tobolík, produktový manažer inels 1. Automatizace 2. Variabilita (Modularita) 3. Flexibilita 4. Úspora energií 5. Komfort 6. Zabezpečení (Bezpečnost)

Více

STÍNÍCÍ TECHNIKA BUDOUCNOSTI

STÍNÍCÍ TECHNIKA BUDOUCNOSTI DOMÁCÍ AUTOMATIZACE STÍNÍCÍ TECHNIKA BUDOUCNOSTI DANIEL MATĚJKA PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI LG SYSTEM (DIVIZE DOMÁCÍ AUTOMATIZACE) DOMÁCÍ AUTOMATIZACE Zpracování elektoprojektů, domovní fotovoltaické systémy,

Více

inels v praxi Inteligentní elektroinstalace Váš dům Vás má rád

inels v praxi Inteligentní elektroinstalace Váš dům Vás má rád inels v praxi Inteligentní elektroinstalace Váš dům Vás má rád inels v praxi Co je inels a co dokáže? Vážený zákazníku, právě listujete novým výběrem projektů, které se realizovali v roce 2013. Zajisté

Více

Dotazník poptávkový formulář realizace

Dotazník poptávkový formulář realizace Dotazník poptávkový formulář realizace ABB-free@home Vážený zákazníku, děkujeme za projevený zájem o realizaci moderní inteligentní elektroinstalace domovní automatizace systémem ABB-free@home. Cílem dotazníku

Více

prostředků při minimálních provozních nákladech. Inteligentní budovy jsou označovány EIBG European Intelligent Building Group.

prostředků při minimálních provozních nákladech. Inteligentní budovy jsou označovány EIBG European Intelligent Building Group. Systémová technika budov Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB TUO Katedra elektrotechniky www.fei.vsb.cz/kat452 Technická zařízení budov III Fakulta stavební Inteligentní budova

Více

ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům

ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům Půdorysná schémata 1. NP 2. NP 2 Půdorysná schémata ABB i-bus KNX Vzorový rozpočet systémové elektroinstalace pro rodinný dům Úvod

Více

Bezdrátová elektroinstalace pro chytré domy EATON xcomfort

Bezdrátová elektroinstalace pro chytré domy EATON xcomfort This is a photographic template your photograph should fit precisely within this rectangle. Bezdrátová elektroinstalace pro chytré domy EATON xcomfort Mějte svůj dům pod kontrolou Ing. Jaromír Pávek Produktový

Více

Chytré domy se neobejdou bez SMART MANAGERU

Chytré domy se neobejdou bez SMART MANAGERU This is a photographic template your photograph should fit precisely within this rectangle. Chytré domy se neobejdou bez SMART MANAGERU Bezdrátová elektroinstalace xcomfort Ing. Jaromír Pávek Produktový

Více

NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER. 2012 Eaton Corporation. All rights reserved.

NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER. 2012 Eaton Corporation. All rights reserved. NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER xcomfort možnosti použití ovládání chytrým telefonem nebo z tabletu Osvětlení Eaton Vzdálené ovládání a dohled Žaluzie & rolety RF xcomfort Bezpečnostní

Více

Chytré domy s bezdrátovou elektroinstalací se neobejdou bez SMART MANAGERU

Chytré domy s bezdrátovou elektroinstalací se neobejdou bez SMART MANAGERU This is a photographic template your photograph should fit precisely within this rectangle. Chytré domy s bezdrátovou elektroinstalací se neobejdou bez SMART MANAGERU Eaton RF systém xcomfort Ing. Jaromír

Více

ELKO EP Holding, SE ELKO EP v 6 bodech ELKO EP v 6 bodech ÚSPĚCHY A OCENĚNÍ SÍDLO SPOLEČNOSTI JEDEN PARTNER = mnoho výhod KOMPLEXNÍ DODÁVKA od (jednoho) výrobce NADCHÁZEJÍCÍ STANDARD. PROČ? SOUČASNÝ standard

Více

Bezdrátová elektroinstalace pro chytré domy EATON xcomfort

Bezdrátová elektroinstalace pro chytré domy EATON xcomfort This is a photographic template your photograph should fit precisely within this rectangle. Bezdrátová elektroinstalace pro chytré domy EATON xcomfort Mějte svůj dům pod kontrolou Ing. Jaromír Pávek Produktový

Více

xcomfort Jak na moderní, chytrou a bezpečnou domácnost

xcomfort Jak na moderní, chytrou a bezpečnou domácnost xcomfort Jak na moderní, chytrou a bezpečnou domácnost Eaton Tour 2018 Ing. Jaromír Pávek, Ing. Ondřej Sabatula, Ing. Lukáš Matějíček, Ph.D. Změny v elektroinstalaci Novostavby Minimalizace doby realizace

Více

I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E

I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E Váš dům Vás má rád I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E Inteligentní & komfortní elektroinstalace Systém inteligentní elektroinstalace inels řídí provoz Vašeho domu od regulace vytápění

Více

I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E

I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E Váš dům Vás má rád I N T E L I G E N T N Í E L E K T R O I N S T A L A C E Inteligentní & komfortní elektroinstalace Systém inteligentní elektroinstalace INELS řídí provoz Vašeho domu od regulace vytápění

Více

CHYTRÝ DOMOV bez sekání či bourání s inels RF Control!

CHYTRÝ DOMOV bez sekání či bourání s inels RF Control! CHYTRÝ DOMOV bez sekání či bourání s inels RF Control! Bez drátů Bez zbytečných nákladů Bez časových prodlev Bez stavebních úprav CO MŮŽU VŠECHNO OVLÁDAT? Osvětlení Jednoduché spínání i stmívání světel

Více

TotalISB. Reference INTELIGENTNÍ INSTALACE AZ TOTALSERVIS, s.r.o. Příkladové realizace v období 2013 a 2014. www.inteligentni-dum.

TotalISB. Reference INTELIGENTNÍ INSTALACE AZ TOTALSERVIS, s.r.o. Příkladové realizace v období 2013 a 2014. www.inteligentni-dum. TotalISB Reference INTELIGENTNÍ INSTALACE AZ TOTALSERVIS, s.r.o. Příkladové realizace v období 2013 a 2014 www.inteligentni-dum.eu Kontakty, Tel/Fax : +420 222 36 36 00 nebo 312 315 999 M : 722 77 88 77

Více

Zlepšení kvality života v budovách se systémem ABB i-bus KNX Perspektivy bydlení 2012

Zlepšení kvality života v budovách se systémem ABB i-bus KNX Perspektivy bydlení 2012 Ing.Richard Müller, 25.4.2012 Zlepšení kvality života v budovách se systémem ABB i-bus KNX Perspektivy bydlení 2012 April 30, 2012 Slide 1 Budete stavět svůj dům? A už jste se někdy setkali s tím: že tímto

Více

Chytré budovy a trendy veřejného osvětlení. Zlín,

Chytré budovy a trendy veřejného osvětlení. Zlín, Chytré budovy a trendy veřejného osvětlení Zlín, 18.5.2017 Smart BUILDINGS Pojem SMART HOME byl definován v r. 1984. Pojem INTELIGENTNÍ BUDOVA začal být používán cca před 20ti lety Smart BUILDINGS 1898

Více

Vzorová ukázka automatizace bytového objektu 4+kk

Vzorová ukázka automatizace bytového objektu 4+kk Vzorová ukázka automatizace bytového objektu 4+kk HDL Automation s.r.o., 2019 Obsah Úvod... 3 2D schéma bytové jednotky... 3 HDL Buspro jako stavebnicový systém... 4 Požadavky na kabeláž a rozvaděč...

Více

Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB

Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB Klasické systémy elektroinstalace jsou v posledních letech stále častěji nahrazovány elektroinstalacemi v takzvaném inteligentním provedení, a to zejména

Více

Bytový monitor VTH5221Dx. Uživatelský návod

Bytový monitor VTH5221Dx. Uživatelský návod Bytový monitor VTH5221Dx Uživatelský návod Obsah Parametry monitoru... 3 Bezpečnostní pokyny... 3 Popis monitoru... 4 Zapojení v síti... 6 Schéma datových konektorů... 6 Prvotní instalace v síti LAN...

Více

Poptávkový formulář systému inels

Poptávkový formulář systému inels Poptávkový formulář systému inels ZÁKAZNÍK Jméno: Příjmení: Telefon: Email: NEMOVITOST Popis: Místo realizace: Počet místností: Užitková plocha: PLÁNOVANÉ TECHNOLOGIE Zdroj tepla Elektrika Plyn Tuhá paliva

Více

Praha, SMART CITIES

Praha, SMART CITIES Praha, 22.3.2017 SMART CITIES ELKO EP Holding Inovativní ryze český výrobce elektronických přístrojů na poli elektroinstalací již 24 let. Fakta a statistiky Pozice v Evropě Poboček ve světě Exportních

Více

Strukturovaná kabeláž (SSK)

Strukturovaná kabeláž (SSK) Strukturovaná kabeláž (SSK) 1) Stručný popis současného stavu SSK včetně přehledu dostupné dokumentace (přehled tras, zapojení, schémata apod.). - dokumentace roku 2000 - kabeláž v provedení Cat 5e - v

Více

Vzorová ukázka automatizace kancelářského patra

Vzorová ukázka automatizace kancelářského patra Vzorová ukázka automatizace kancelářského patra HDL Automation s.r.o., 2019 Obsah Úvod... 3 2D schéma kancelářského patra... 3 Systémová elektrická instalace KNX jako stavebnicový systém... 4 Požadavky

Více

KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 HCC-07.2

KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 HCC-07.2 KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 sestra-pacient KOMUNIKAČNÍ SYSTÉM HCC-07.2 sestra-pacient Nabízí vysoce komfortní a přehledně uspořádané grafické uživatelské prostředí, spojené s jednoduchou obsluhou a ovládáním

Více

RDG165KN Regulace prostorové teploty a relativní vlhkosti

RDG165KN Regulace prostorové teploty a relativní vlhkosti Prostorový regulátor s komunikací KNX RDG165KN Regulace prostorové teploty a relativní vlhkosti Intern www.siemens.com/thermostats Sortiment regulátorů RDG Fan coilové a univerzální aplikace NEW VAV/CAV

Více

Představení CMS s.r.o.

Představení CMS s.r.o. Představení CMS s.r.o. CMS s.r.o. byla založena na podzim roku 1999. Od té doby se podílela mimo jiné na realizaci projektů pro jednoho z nejnáročnějších zákazníků v ČR, pro firmu Škoda Auto a.s. v Mladé

Více

ABB i-bus KNX Systém inteligentní elektroinstalace pro nevšední řešení

ABB i-bus KNX Systém inteligentní elektroinstalace pro nevšední řešení ABB i-bus KNX Systém inteligentní elektroinstalace pro nevšední řešení Systémová technika ABB i-bus KNX Moderní inteligentní systém pro elektrické instalace Na elektrické instalace v budovách jsou kladeny

Více

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu)

ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Střední průmyslová škola elektrotechnická a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Žatci ROČNÍKOVÝ PROJEKT: ZABEZPEČENÍ OBJEKTU: (Zabezpečení libovolného objektu) Datum vypracování: 18.5.2011

Více

Co přináší HAIDY zákazníkům?

Co přináší HAIDY zákazníkům? Co přináší HAIDY zákazníkům? Zdravé a pohodlné prostředí Bezpečnost v domě/bytě Šetření a sledování nákladů na energie Jednoduché ovládání a konfigurace Nastupující trend bydlení Zdravé a pohodlné prostředí

Více

Inteligentní dům. Intzam Ali. Vyšší odborná škola a Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha, Novovysočanská 48/280 - 1 -

Inteligentní dům. Intzam Ali. Vyšší odborná škola a Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha, Novovysočanská 48/280 - 1 - Středoškolská technika 2015 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Inteligentní dům Intzam Ali Vyšší odborná škola a Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha, Novovysočanská

Více

UŽIVATELSKÁ PREZENTACE inels. www.elkoep.cz

UŽIVATELSKÁ PREZENTACE inels. www.elkoep.cz UŽIVATELSKÁ PREZENTACE inels www.elkoep.cz Chytrý dům s jeden DŮM jeden SYSTÉM jeden OVLADAČ na VŠE Technologie v domě si rozumí Technologie pracují za Vás Přináší maximální užitek Časové a finanční úspory

Více

Technická dokumentace SERVISNÍ MANUÁL. skupina: příslušenství. typ: MULTI FUNKČNÍ RELÉ EVO

Technická dokumentace SERVISNÍ MANUÁL. skupina: příslušenství. typ: MULTI FUNKČNÍ RELÉ EVO Technická dokumentace SERVISNÍ MANUÁL skupina: příslušenství typ: MULTI FUNKČNÍ RELÉ EVO VERZE: 1V0 31.05.2012 Změny a doplňky 1v0 13/06/2012 M P VERZE DATUM NÁZEV POPIS str. 2 z 14 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE

Více

Eaton bezdrátový systém xcomfort

Eaton bezdrátový systém xcomfort This is a photographic template your photograph should fit precisely within this rectangle. Eaton bezdrátový systém xcomfort Moderní elektroinstalace pro budovy a byty Ing. Jaromír Pávek, Produktový manažer

Více

Vzorová ukázka automatizace bytového objektu 4+kk

Vzorová ukázka automatizace bytového objektu 4+kk Vzorová ukázka automatizace bytového objektu 4+kk HDL Automation s.r.o., 2019 Obsah Úvod... 3 2D schéma bytové jednotky... 3 Systémová elektrická instalace KNX jako stavebnicový systém... 4 Požadavky na

Více

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda)

Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Předběžný návrh řešení systému vytápění pomocí: tepelného čerpadla Vaillant arotherm VWL (provedení vzduch/voda) Nabídka č. 2310201319 Investor: pan Peter Kovalčík RD Ruda 15, Velké Meziříčí email: peter.kovalcik@seznam.cz

Více

Věci z Internetu Věcí v chytrém domě.

Věci z Internetu Věcí v chytrém domě. Věci z Internetu Věcí v chytrém domě 1. Co je IoT a výhled IoT v grafech 2. IoT dnes v chytrém bydlení 3. IoT v roce 2030 Kevin Ashton Father of the Internet of Things "Kdybychom měli počítače, které ví

Více

Integrace prvků zabezpečovacích systémů do systémové elektroinstalace KNX

Integrace prvků zabezpečovacích systémů do systémové elektroinstalace KNX Petr König, Ing. Josef Kunc PRAGOSMART, 2012 Integrace prvků zabezpečovacích systémů do systémové elektroinstalace KNX June 10, 2012 Slide 1 Systémová elektroinstalace KNX Jediný celosvětově normalizovaný

Více

ABB i-bus KNX Inteligentní elektroinstalace pro Váš perfektní dům

ABB i-bus KNX Inteligentní elektroinstalace pro Váš perfektní dům ABB i-bus KNX Inteligentní elektroinstalace pro Váš perfektní dům Inteligentní elektroinstalace Klasické systémy elektroinstalace jsou v posledních letech stále častěji nahrazovány elektroinstalacemi v

Více

Komunikace Sestra-Pacient

Komunikace Sestra-Pacient Komunikace Sestra-Pacient Popis systému Systém Sestra-Pacient ALCAD je řešením pro komunikaci a řízení ošetřoven, který využívá technologii IP, a který pracuje jak po drátovém vedení, tak bezdrátově. Charakteristika

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Inštalácia nízkoemisných zdrojov pre výrobu tepla v obci Pakostov rekonštrukcia kotolne v ZŠ. Elektro, MaR zdroje tepla

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Inštalácia nízkoemisných zdrojov pre výrobu tepla v obci Pakostov rekonštrukcia kotolne v ZŠ. Elektro, MaR zdroje tepla HEGAs, s.r.o. 739 61 Třinec, ul. Kaštanová 182 558 321 152 hegas@hegas.cz, www.hegas.cz Název stavby : Část stavby : Inštalácia nízkoemisných zdrojov pre výrobu tepla v obci Pakostov rekonštrukcia kotolne

Více

Odpovídající kabely nebo ochranná trubice na kabely husí krk pro pozdější protažení následujících vedení:

Odpovídající kabely nebo ochranná trubice na kabely husí krk pro pozdější protažení následujících vedení: -1-21.1.2012, Verze 6 Doporučení pro vedení kabeláže a přípravu kabelových tras při plánování a provádění nových instalací řídicích systémů domácí automatizace Control4, zabezpečení, distribuce hudby a

Více

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo

Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Jedna budova. Různí uživatelé. Desigo Control Point řešení pro ovládání a monitorování budov siemens.cz/desigo Desigo Control Point navržen pro zjednodušení správy technologií budov Budovy nejsou jen pouhé

Více

Autonomní snímací jednotky řady SU104*

Autonomní snímací jednotky řady SU104* Autonomní snímací jednotky SU104* představují novou designovou a technologickou řadu hardware určeného k řízení přístupových práv do vyhrazených prostor bez požadavku na sledování jejich historie. Zcela

Více

Elektro, MaR zdroje tepla. Obecní kotelna Rabčice 029 45 Rabčice. Obec Rabčice. Projekt pro stavební povolení TECHNICKÁ ZPRÁVA

Elektro, MaR zdroje tepla. Obecní kotelna Rabčice 029 45 Rabčice. Obec Rabčice. Projekt pro stavební povolení TECHNICKÁ ZPRÁVA HEGAs, s.r.o. 739 61 Třinec, ul. Kaštanová 182 558 321 152 hegas@hegas.cz, www.hegas.cz Název stavby : Část stavby : Inštalácia nízkoemisných zdrojov pre výrobu tepla v obci Rabčice - rekonštrukcia obecnej

Více

PIR technologie US technologie

PIR technologie US technologie Jednoduché a úsporné senzory Legrand nabízí moderní senzory pro efektivní řešení řízení osvětlení. Samostatné autonomní senzory 1 výstup: Autonomní pohybové senzory (str. 134 a 136) Autonomní přítomnostní

Více

Cena GRAND PRIX veletrhu For Arch 2013 pro systém Tecomat Foxtrot české společnosti Teco a.s.

Cena GRAND PRIX veletrhu For Arch 2013 pro systém Tecomat Foxtrot české společnosti Teco a.s. Cena GRAND PRIX veletrhu For Arch 2013 pro systém Tecomat Foxtrot české společnosti Teco a.s. Kolín, 24.9.2013 Ve dnech 17. až 21. září 2013 proběhl v Praze 24. ročník mezinárodního stavebního veletrhu

Více

Profesionální řešení Vaší regulace. regulátor Eko-Logix. Alter-eko s.r.o.

Profesionální řešení Vaší regulace. regulátor Eko-Logix. Alter-eko s.r.o. Profesionální řešení Vaší regulace regulátor Eko-Logix Profesionální řešení Vaší regulace Přemýšlíte nad regulací vašeho topného systému? ( tepelné čerpadlo, solární panely, ohřev TV, vytápění bazénu včetně

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Vzorový příklad rodinného domu - půdorys Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

VVVI, Brno, SMART CITIES

VVVI, Brno, SMART CITIES VVVI, Brno, 2.3.2017 SMART CITIES ELKO EP Holding Inovativní ryze český výrobce elektronických přístrojů na poli elektroinstalací již 24 let. Fakta a statistiky Pozice v Evropě Poboček ve světě Exportních

Více

Regulační technika 04-R2. Modul: Sekce: Modulární solární ekvitermní regulátor auromatic 620/2. Ekvitermní regulace

Regulační technika 04-R2. Modul: Sekce: Modulární solární ekvitermní regulátor auromatic 620/2. Ekvitermní regulace Modulární solární ekvitermní regulátor auromatic 620/2 Charakteristiky vybavení V základním vybavení regulátoru auromatic 620/2 lze regulovat: - kotel, pomocí rozšiřujících modulů VR 30, VR 3 a VR 32 až

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB PRÁCE Rešerše z exkurze Rekonstrukce bytu v ulici

Více

Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB. Pro váš perfektní dům. ABB s.r.o.

Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB. Pro váš perfektní dům. ABB s.r.o. Inteligentní elektroinstalace systém ABB i-bus EIB Pro váš perfektní dům. ABB s.r.o. Klasické systémy elektroinstalace jsou v posledních letech stále častěji nahrazovány elektroinstalacemi v takzvaném

Více

RAY. Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku. Možnost ebus ekvitermní regulace

RAY. Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku. Možnost ebus ekvitermní regulace RAY Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku Možnost ebus ekvitermní regulace RAY Závěsné elektrické kotle pro vytápění a přípravu teplé vody v externím zásobníku

Více

Chytřejší budovy - proč a jak? Ing. Igor Štverka, MBA

Chytřejší budovy - proč a jak? Ing. Igor Štverka, MBA Chytřejší budovy - proč a jak? Ing. Igor Štverka, MBA Proč chceme chytřejší bydlení? Klid duše zabezpečení kontrola funkcí Funkční komfort zjednodušení činností pohodlné ovládání Inteligentní interakce

Více

Elektroinstalace. Rekonstrukce ubytovny A na upravitelné byty Riegrova 2176, 508 01 Hořice. Technická zpráva

Elektroinstalace. Rekonstrukce ubytovny A na upravitelné byty Riegrova 2176, 508 01 Hořice. Technická zpráva Rekonstrukce ubytovny A na upravitelné byty Riegrova 2176, 508 01 Hořice Investor : Město Hořice, náměstí Jiřího z Poděbrad, 508 01 Hořice Dokumentace pro stavební povolení a provedení stavby Elektroinstalace

Více

Desigo CC Integrovaná platforma pro řízení budov. Siemens AG 2015

Desigo CC Integrovaná platforma pro řízení budov. Siemens AG 2015 Integrovaná platforma pro řízení budov Siemens AG 2015 Budoucnost řízení budov Blízká budoucnost budov Připravenost pro připojení Smart-grid Chytrost a plná integrace EU Směrnice pro energetickou náročnost

Více

Zabezpečení, efektivita a komfort s KNX

Zabezpečení, efektivita a komfort s KNX Zabezpečení, efektivita a komfort s KNX Zabezpečení Dobře spát. Cestovat bez starostí. Spolehnutí na KNX Pozorná síť KNX je neustále ve střehu, během noci, i když jste na cestách. Inteligentní síť domácí

Více

Téma prezentace. Kontrola energií a ekonomická návratnost inteligentních budov

Téma prezentace. Kontrola energií a ekonomická návratnost inteligentních budov Téma prezentace Kontrola energií a ekonomická návratnost inteligentních budov Asociace chytrého bydlení POSLÁNÍ Asociace chytrého bydlení je spojením odborníků a firem, které mají prokazatelné zkušenosti

Více

Chytré bydlení TRIGEMA 11/2016 autor: Jan Vostoupal

Chytré bydlení TRIGEMA 11/2016 autor: Jan Vostoupal Chytré bydlení TRIGEMA 11/2016 autor: Jan Vostoupal OBSAH: A. Představení produktu 1) Obálka budovy v souvislosti s PENB 2) Větrání bytů v souvislostech 3) Letní stabilita bytů 4) Volba zdroje tepla pro

Více

OVLÁDACÍ A MONITOROVACÍ SYSTÉM ID 6.2 typ 94 210

OVLÁDACÍ A MONITOROVACÍ SYSTÉM ID 6.2 typ 94 210 OVLÁDACÍ A MONITOROVACÍ SYSTÉM ID 6.2 typ 94 210 Vizualizace systému ID 6.2 Typ 94 210 Použití Komplexní ovládací a monitorovací systém ID-6.2 je určen pro ovládání a monitorování: světelných signalizačních

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. JIŘÍ POKORNÝ PROJEKCE PT Beethovenova 12/234 400 01 Ústí nad Labem IČO : 650 75 200 DIČ : CZ510820017 ČKAIT 0401617

TECHNICKÁ ZPRÁVA. JIŘÍ POKORNÝ PROJEKCE PT Beethovenova 12/234 400 01 Ústí nad Labem IČO : 650 75 200 DIČ : CZ510820017 ČKAIT 0401617 JIŘÍ POKORNÝ PROJEKCE PT Beethovenova 12/234 400 01 Ústí nad Labem IČO : 650 75 200 DIČ : CZ510820017 ČKAIT 0401617 tel: +420 777 832 853 e-mail: pokorny@projekce-pt.cz TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: REKONSTRUKCE

Více

Nástěnné regulátory pro systémy s proměnlivým průtokem vzduchu. Řada RDG4..

Nástěnné regulátory pro systémy s proměnlivým průtokem vzduchu. Řada RDG4.. Nástěnné regulátory pro systémy s proměnlivým průtokem vzduchu Řada RDG4.. Siemens AG 2016 siemens.com/hit RDG přehled sortimentu Fan coil VAV Bez komunikace S komunikací Bez kom. Komunikace RDG110 RDG160

Více

Rozvody nn část I. Rozvody nn v obytných a průmyslových prostorách. Ing. M. Bešta

Rozvody nn část I. Rozvody nn v obytných a průmyslových prostorách. Ing. M. Bešta Rozvody nn v obytných a průmyslových prostorách 1) Bytová rozvodnice BR Bytovou rozvodnicí začíná bytový rozvod nn. Většinou je bytová rozvodnice místem rozdělení vodiče PEN na vodič střední a ochranný,

Více

Regulátor ECL Comfort 110 Pro střídavé napětí 230 V a 24 V

Regulátor ECL Comfort 110 Pro střídavé napětí 230 V a 24 V Datový list Regulátor ECL Comfort 110 Pro střídavé napětí 230 V a 24 V a zároveň je prostřednictvím čipové karty a komunikačního rozhraní uzpůsoben pro využití v nových aplikacích. Konstrukce regulátoru

Více

Možnosti integrace požárních a bezpečnostních technologií do BMS

Možnosti integrace požárních a bezpečnostních technologií do BMS c l o s e t o y o u Možnosti integrace požárních a bezpečnostních technologií do BMS Václav Matz Technická podpora Honeywell spol. s r.o. CentraLine AX Integrace, regulace = BMS v každé budově ÚVOD BMS

Více

Téma prezentace. CHYTRÝ DŮM - bezpečí, komfort, úspory energií

Téma prezentace. CHYTRÝ DŮM - bezpečí, komfort, úspory energií Téma prezentace CHYTRÝ DŮM - bezpečí, komfort, úspory energií Asociace chytrého bydlení POSLÁNÍ Asociace chytrého bydlení je spojením odborníků a firem, které mají prokazatelné zkušenosti s chytrým bydlením.

Více

Ceny typových instalací

Ceny typových instalací Ceny typových instalací Bezplatná zákaznická linka 800 800 522 www.jablotron.cz Alarm Jablotron 100 Vážený zákazníku, instalace elektronického zabezpečovacího systému JABLOTRON 100 je odbornou záležitostí,

Více

SYSTÉMOVÁ TECHNIKA BUDOV

SYSTÉMOVÁ TECHNIKA BUDOV Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava SYSTÉMOVÁ TECHNIKA BUDOV ZPŮSOBY A PRINCIPY REALIZACE Obsah 1. ÚVOD 2 2. POČÁTKY VÝVOJE 2 3. SOUČASNÉ POŽADAVKY A

Více

Časové spínače / Měřiče elektrické energie Dálkově ovládané zásuvky/

Časové spínače / Měřiče elektrické energie Dálkově ovládané zásuvky/ www.solight.cz Časové spínače / Měřiče elektrické energie Dálkově ovládané zásuvky/ DÁLKOVĚ OVLÁDANÉ ZÁSUVKY Dálkově ovládané zásuvky pro spínání různých spotřebičů (osvětlení, topení, žaluzie...) pomocí

Více

Ceny typových instalací. Alarm Jablotron 100

Ceny typových instalací. Alarm Jablotron 100 Ceny typových instalací Alarm Jablotron 100 Vážený zákazníku, instalace elektronického zabezpečovacího systému JABLOTRON 100 je odbornou záležitostí, kterou by měly provádět pouze proškolené montážní

Více

Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele

Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele Technická řešení minimálního standardu zabezpečení muzeí výtvarných umění proti krádežím z pohledu dodavatele Ing. Pavel Fiala Trade FIDES, a.s. Rámec pro řešení zabezpečení muzeí výtvarných umění Základní

Více

inels Hospitality Výběr referencí

inels Hospitality Výběr referencí inels Hospitality Výběr referencí www.inels.cz HOTEL Výhody inels byl vyvinut nejen pro řízení technologií tykovému panelu. Panel může být z přírodních dře- v bytových domech a kancelářích, ale také pro

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zařízení silnoproudé elektrotechniky V ZŠ DOBRONÍN. , spol. s r.o. společnost projektových ateliérů, Havlíčkova 44, Jihlava

TECHNICKÁ ZPRÁVA Zařízení silnoproudé elektrotechniky V ZŠ DOBRONÍN. , spol. s r.o. společnost projektových ateliérů, Havlíčkova 44, Jihlava , spol. s r.o. společnost projektových ateliérů, Havlíčkova 44, Jihlava TECHNICKÁ ZPRÁVA 1.4.2. Zařízení silnoproudé elektrotechniky AKCE : REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ V ZŠ DOBRONÍN - ŠKOLNÍ DRUŽINA

Více

Společnost ELKO EP, leader na českém trhu inteligentních instalací s více, než čtyřmi sty realizací, chce co nejvíce zpopularizovat možnosti a výhody

Společnost ELKO EP, leader na českém trhu inteligentních instalací s více, než čtyřmi sty realizací, chce co nejvíce zpopularizovat možnosti a výhody Společnost ELKO EP, leader na českém trhu inteligentních instalací s více, než čtyřmi sty realizací, chce co nejvíce zpopularizovat možnosti a výhody co nejširší skupině lidí a dokázat, že inteligentní

Více

Chytrý byt za 2 dny. Technologie inhome vám přináší. Vyšší bezpečnost. Snížení spotřeby energií. Vysoký komfort a pohodlí. Zábavu na vysoké úrovni

Chytrý byt za 2 dny. Technologie inhome vám přináší. Vyšší bezpečnost. Snížení spotřeby energií. Vysoký komfort a pohodlí. Zábavu na vysoké úrovni Chytrý byt za 2 dny Technologie inhome vám přináší Vyšší bezpečnost Snížení spotřeby energií Vysoký komfort a pohodlí Zábavu na vysoké úrovni Snížení vlivu na životní prostředí Chytrý byt za 2 dny Společnost

Více

Přehled komponentů systému GILD

Přehled komponentů systému GILD Přehled komponentů systému GILD www.gildsystem.com GR-U01 - Rozvaděčová řídící jednotka Autonomní rozvaděčová řídící jednotka, slouží k připojení a ovládání rozvaděčových modulů. Jednotlivé moduly jsou

Více

podlahové vytápění elegance ohřevu Elektrické Úsporné a účinné Komfortní a zdravé Jednoduchá montáž Malá tloušťka (cca 3 mm) Bezúdržbový provoz

podlahové vytápění elegance ohřevu Elektrické Úsporné a účinné Komfortní a zdravé Jednoduchá montáž Malá tloušťka (cca 3 mm) Bezúdržbový provoz Elektrické podlahové vytápění Úsporné a účinné Komfortní a zdravé Jednoduchá montáž Malá tloušťka (cca 3 mm) Bezúdržbový provoz elegance ohřevu O firmě Slovenská společnost HA-KL dnes úspěšně využívá svoje

Více