Domácí vodárna Wilo MultiPress

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Domácí vodárna Wilo MultiPress"

Transkript

1 Domácí vodárna Wilo MultiPress Typy : FMP,, 5 EM FMP,, 5 EM Technické změny vyhrazeny!

2 Obsah 1. Všeobecné informace 1.1 Účel použití 1.2 Charakteristika výrobku Připojovací a výkonová data 2. Bezpečnost 2.1 Označování upozornění v návodu 2.2 Kvalifikace personálu 2. Nebezpečí při nedbání bezpečnostních pokynů 2. Bezpečnostní pokyny pro provozovatele 2.5 Bezpečnostní pokyny pro inspekční a montážní práce 2. Svévolná přestavba a výroba náhradních dílů 2. Nepřípustné způsoby provozování. Doprava a skladování. Popis zařízení a příslušenství.1 Popis čerpadla MP.2 Popis čerpadla HMP. Rozsah dodávky 5. Instalace/montáž 5.1 Montáž 5.2 Elektrické zapojení. Uvedení do provozu. Údržba. Poruchy, jejich příčiny a odstraňování a)čerpadlo b)fluidcontrol

3 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/199 Sb. č. W 1 FMP / 1 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha s.r.o. Obchodní 125, 25 1 Čestlice IČO: 2592 JAKO VÝROBCE A DISTRIBUTOR VÝROBKU: Skupina: Domácí vodárny ČerpadloTyp: FMP Provedení: FMP,, 5,,, 5 EM POPIS A URČENÍ FUNKCE VÝROBKU: Domácí vodárna na posílení tlaku ve vodovodní síti. PROHLAŠUJEME A POTVRZUJEME NA SVOU VÝLUČNOU ODPOVĚDNOST, ŽE: Uvedený výrobek je za podmínek obvyklého a v návodu k používání určeného použití bezpečný, a že byla přijata opatření, kterými je zabezpečena shoda všech výrobků tohoto typu uváděných na trh s technickou dokumentací, se základními požadavky nařízení vlády, která se na něj vztahují a s požadavky technických předpisů uvedených v části B. Vlastnosti tohoto výrobku splňují technické požadavky, které se na něj vztahují a které jsou uvedeny v nařízení vlády č.1/9 Sb., č.19/9 Sb. a č. 1/9 Sb. Uvedený výrobek odpovídá těmto harmonizovaným českým technickým normám : ČSN EN ČSN EN 9 ČSN EN 292 T1, T2 a příslušným požadavkům směrnice EHS(EU): 91 / / EHS 9 / / EHS 9 / / EHS V Praze dne Ing.Václav Zunt prokurista

4 1. Všeobecné informace Návod k montáži, obsluze a provozu 1.1 Účel použití V čerpadle FMP nabízí firma WILO cenově dostupnou vodárnu pro dům, hobby i zahradu. Čerpadlo je vhodné pro: - zavlažování i postřikování - k posílení tlaku ve stávajících rozvodech vody Čerpadlo funguje v nátokovém režimu ( i z otevřené nádrže). 1.2 Charakteristika výrobku Připojovací a výkonová data Typová řada Dopravní výška max. Čerpací výkon max. Hmotnost Příkon Napětí, kmitočet Jmenovitý proud Kondenzátor WJ m m /h kg P 1 [W] A μf FMP EM 2,5 1, V, 5 Hz, 12,5 FMP 5 EM 5,5 12, V, 5 Hz 5,1 2, FMP 5 EM 5,5 15, V, 5 Hz, 2, Přípustná čerpaná média:voda bez pevných/sedimentujících látek, voda užitková, studená, chladící i dešťová. K čerpání jiných médií je nutný souhlas firmy WILO. Max. teplota čerpaného média: 5 O C Maximální sací výška: dle NPSH viz katalogový list Sací i výtlačné hrdlo: G 1 Provozní tlak max.: 1 bar Otáčky: jednofáz.: 25 1/min třífáz.: 29 1/min Třída izolantu: F Krytí: IP 5 Při objednávkách náhradních dílů je třeba uvádět veškeré údaje z typového štítku zařízení. 2. Bezpečnost Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, které je třeba respektovat při instalaci i při provozu. Proto je třeba. aby tento návod před montáží a uvedením do provozu bezpodmínečně přečetl montér i příslušný obsluhovatel. Je třeba respektovat nejenom všeobecné bezpečnostní pokyny, uvedené v této kapitole o bezpečnosti, ale i ty, které jsou jako speciální uvedeny v dalších kapitolách.

5 2.1 Označování upozornění v návodu Bezpečnostní pokyny, obsažené v tomto návodu, jejichž nedodržení může způsobit ohrožení osob, jsou zvláště označeny obecným symbolem nebezpečí a při varování před elektrickým napětím symbolem U bezpečnostních pokynů, jejichž nerespektování může ohrozit stroj a jeho funkci, je vloženo slovo POZOR! 2.2 Kvalifikace personálu Montážní personál musí mít pro tyto práce příslušnou kvalifikaci. 2. Nebezpečí při nedbání bezpečnostních pokynů Nedodržování bezpečnostních pokynů může mít za následek ohrožení osob i zařízení. Nedodržení POZOR! bezpečnostních pokynů může vést ke ztrátě jakýchkoli nároků na náhradu škody. Konkrétně může mít jejich nedodržení za následek tato ohrožení: - selhání důležitých funkcí zařízení, - ohrožení osob elektrickými nebo mechanickými vlivy, - ohrožení osob a životního prostředí nedodržením hygienických předpisů pro zacházení s fekáliemi. 2. Bezpečnostní pokyny pro provozovatele Je třeba dodržovat existující předpisy pro ochranu a bezpečnost při práci. Je třeba vyloučit ohrožení elektrickou energií. Dodržujte platné ČSN i předpisy místních energetických rozvodných závodů. Přiložená výstražná samolepka musí být umístěna viditelně na víku záchodového sedátka (popř. v bezprostředním zorném poli záchodu). 2.5 Bezpečnostní pokyny pro inspekční a montážní práce Provozovatel se musí postarat o to, aby veškeré inspekční i montážní práce prováděl autorizovaný a kvalifikovaný odborný personál, který získal dostatečné informace podrobným studiem návodu k obsluze.práce se zásadně smějí provádět pouze na odstaveném zařízení.

6 2. Svévolná přestavba a výroba náhradních dílů Úpravy zařízení jsou dovoleny pouze po dohodě s výrobcem. Originální náhradní díly a výrobcem autorizované příslušenství slouží zajištění potřebné bezpečnosti. Používání jiných součástí může zrušit ručení za následky z toho vzešlé. 2. Nepřípustné způsoby provozování Bezpečnost provozu dodaného zařízení je zaručena pouze při přiměřeném používání v souladu s kapitolou 1 tohoto návodu. Mezní hodnoty, uvedené v katalogovém listě, se v žádném případě nesmějí překračovat nebo podkračovat.. Doprava a skladování Pokud možno co nejdříve po dodání zařízení zkontrolujte, zda nebylo během dopravy poškozeno. Zjistíte-li poškození, učiňte v bezpodmínečně nutné době nezbytná opatření u přepravce. POZOR! Bude-li dodané zařízení instalováno později, skladujte jej v suchém prostoru při teplotách až 5 C a chraňte před nárazy a vnějšími vlivy (vlhkost, mráz atd....). Popis zařízení a příslušenství Všechny typy jsou odstředivá čerpadla. Součásti, které jsou ve styku s čerpaným médiem jsou z korozivzdorné oceli. U motorů na světelný proud vypíná tepelná ochrana motor při přetížení. Po ochlazení motoru se čerpadlo opět automaticky zapne. Těleso čerpadla je vůči motoru utěsněno mechanickou ucpávkou. POZOR! Čerpadlo nesmí běžet nasucho. Na škody na čerpadle, způsobené chodem nasucho, se záruka výrobce nevztahuje..1 Popis čerpadla MP Typy MP jsou přenosná čerpadla. Jednofázová čerpadla se dodávají kompletní s připojovacím kabelem, s vidlicí s ochranným kontaktem a s vypínačem.

7 .2 Popis čerpadla HMP Vodárny HMP jsou stacionární agregáty. Jsou vybaveny membránovou takovou nádrží, tlakovým spínačem, manometrem a síťovou vidlicí. Je třeba již jen připojit sací a výtlačné potrubí. Síťovou přípojku pro čerpadla s třífázovými motory je třeba zajistit jako součást stavební dodávky.. Rozsah dodávky - čerpadlo MP + Fludicontrol - návod k montáži a obsluze.

8 POZOR! Návod k montáži a obsluze 5. Instalace/montáž 5.1 Montáž - Čerpadla je třeba provozovat podle předpisů místního vodárenského podniku. - Místo jejich instalace má být dobře větrané, suché a chráněné před mrazem. - Následné škody, ke kterým může v důsledku výpadku čerpadla, jako zatopení místností, musí provozovatel vyloučit vhodným opatřením (např.instalací výstražné signalizace, rezervním čerpadlem ap.). - Sací i výtlačné potrubí je třeba přivést jako součást stavebních prací. - Při zapojení na pevná potrubí (sací i výtlačné) je třeba zajistit upevnění čerpadla k podlaze v rámci stavební části. - Při instalaci bez upevnění je třeba čerpadlo alespoň napojit na sací i výtlačné potrubí ohebnými hadicovými mezikusy. - Sací potrubí je třeba klást jako stoupající, vakuově těsné a prosté pnutí. - Výtlačné potrubí připojte na výtlačné hrdlo bez pnutí. - Pro zajištění bezvadného provozu potřebují čerpadla vodní předlohu cm,. tj.začátek výtlačného potrubí musí minimálně v délce cm stoupat. - Plocha pro instalaci musí být vodorovná a rovná. - Brát ohled na prostor pro údržbářské práce. 5.2 Elektrické zapojení - Napojení na přívod elektřiny musí provést elektroinstalatér, schválený místním rozvodným podnikem, a v souladu s platnými předpisy CSN. - Čerpadla by měla být napojena pouze přes proudový chránic s reak. proudem ma. - Pro použití v bazénech a zahradních rybníčcích je třeba dodržovat ustanovení príslušných platných norem a predpisù CSN. - Zástrčkové elektrické spoje je třeba instalovat tak, aby byly chráněny proti zaplavení i proti vlhkosti. - Překontrolujte druh proudu i napětí síťové přípojky. - Respektujte údaje typového štítku motoru čerpadla. - Jištění vůči síti: 1 A, s prodlevou. - Dbát na uzemnění. - Čerpadlo je vybaveno poddajným napájecím kabelem s vidlicí, tuto je nutno dle CSN 2--1, edice 2 zapojit na zásuvkový vývod (zajistí stavba) vybavený proudovým chranicem s reak. proudm ma.

9 . Uvedení do provozu - Kontrola dostatečného tlaku vody v síti. Je třeba bezpodmínečně zabránit běhu čerpadla nasucho. Ničí mechanickou ucpávku. - Plnicím šroubem zalijeme čerpadlo i sací potrubí. - Otevřeme případné uzavírací armatůry ve výtlačném potrubí, aby se mohl vyčerpat případný vzduch ze sacího potrubí. Pro čerpadlo MP platí: - Čerpadlo nikdy nezvedáme, nepřenášíme ani neupevňujeme za přívodní kabel. - Čerpadlo nesmí být vystaveno proudu vody. Pro čerpadla FMP platí: - Tlakový spínač je již z výroby seřízen na hodnoty.. Údržba Před kontrolou musíme čerpadlo nebo zařízení vypnout! Čerpadla i zařízení WILO jsou ve svých podstatných součástech téměř bezúdržbová. Pro zajištění co možná nejbezpečnějšího provozu při co nejnižších provozních nákladech doporučujeme tyto příležitostné kontroly: - kontrola těsnosti čerpadla. Při nebezpečí mrazu musíme čerpadlo úplně vyprázdnit. Vypouštěcí zátka je na spodní straně čerpadla. Před delším odstavením (např.přezimování) bychom měli čerpadlo důkladně propláchnout, úplně vypustit a pak uložit v suchu. Před opětovným uvedením do provozu překontrolujeme krátkým zapnutím a vypnutím, jestli se čerpadlo točí volně. Pak ke opět zalijeme vodou. pak protiproudem propláchneme tlakovou vodou. Během proplachování zapneme čerpadlo několikrát na 2 sekundy. Nenechá-li se provozní porucha odstranit, obraťte se prosím na nejbližší WILO-servis, příp. zastoupení.

10 . Poruchy, jejich příčiny a odstraňování a) Porucha Příčina Chybí síťové napětí Vadná pojistka Motor neběží Motor běží, čerpadlo nečerpá Nedostatečný čerpací výkon Opakované odstavení výpadkem motorového jističe Při odběru vody čerpadlo stále zapíná a vypíná Motorový jistič vypnul, čerpadlo běží ztuha/je zablokované Vypnula ochrana proti běhu nasucho, hladina vody příliš poklesla Vadné čerpadlo Nesprávný smysl otáčení motoru Vzduch v čerpadle nebo v sacím potrubí Překročení maximální sací výšky Ucpaný sací otvor Zablokovaný zpětný ventil Ucpaný výtlak Cizí látky v čerpadle Čerpadlo běží nasucho Tlak v membránové tlakové nádrži je příliš nízký

11 b) Závada Příčina ovlivněná zařízením Příčina zařízením neovlivněná Čerpadlo nevypíná Čerpadlo běží nepravidelně Zablokované čerpadlo -vadná vodičová deska -zablokovaný hlídač prodění -zablokované tlačítko reset -čerpadlo nedává dostatečný tlak -vadná vodičová deska -čerpadlo nedává dostatečný tlak (vzduch) -viz návod k čerpadlu -ztráta netěstnostmi >, l.min -1 -ztráta netěstnostmi >, l.min -1

12 Obr. 1 Obr. 2

13 SMLUVNÍ AUTORIZOVANÉ SERVISNÍ FIRMY Firma PSČ Adresa Telefon Fax Mobil spec. Poznámka POLANECKÝ 15 Praha 5 - Radotín, 2/5911 2/5911 2/51 DCR p.polanecký Matějovského 19 REP servis HANKA 15 Praha 5, Bieblova 15/12 2/5151 2/51551 /21 DC p. März, Vlček AQUASPOL PRAHA s.r.o. 11 Praha 1, Dolinecká 2 a 2/11 2/11 2/ 5 DC AD AQUA sdružení 1 Praha, Na Stráži 5 2/19 2/19 /22 DCR p. Svoboda 2 1 Vladimír Trejbal 21 Nymburk, Kovanice 11 25/ *515 *925 DC p. Trejbal 5 B.K.T. spol.s.r.o. 922 Tábor, Roháčova 9 1/259 1/25 2/92 DC p.černý Ladislav Roubal - GOA 1 Zlín, Dolní 225 /1991 /1991 /292 DC p.roubal AQUASPOL PRAHA s.r.o. 11 Praha 1, Dolinecká 2 a 2/11 2/11 2/ 5 DC Antonín Melč 22 Kladno, V. Paiskra 29 12/5 12/5 DC HODR s.r.o. 5 9 Habartov, Okružní 9 1/225 1/922 2/15 DCR p. Bešta 1 SIGSERVIS s.r.o. 1 Brno, Dukelská 9/95 5/52 5/52 DC p.štefan UNITHERM s.r.o. 1 Karlovy Vary, Nádražní 1/59 1/59 2 2/1595 DC p. Křesťan Stanislav Šťastný 251 Jáchymov, Husova 19 1/11 /91 DC PEROMA s.r.o Nejdek, Pozorka 9 1/9251 1/21 DC Stanislav Korčák - JANKO 5 2 Drmoul, Plzeňská 25 15/11 15/125 2/259 DCR p. Korčák KJH - SPRINT s.r.o. 1 Tachov, Boženy Němcové 11 1/2 DC HERINK a spol. 1 Plzeň, Na Sklárně 1 19/91 19/919 /51222 DC p. Špiler 1 9 Jiří Fučík - DROOJF 2 Vejprnice u Plzně, Tlučenská ul. 19/25 19/225 2/2 5 DCR p. Fučík POTEX 1 11 Chomutov, Pesvice 9/51 9/51 DCR p. Potměšil SIGSERVIS s.r.o. 9 Bzenec, Nádražní 52 1/ 1/ /52 DC p. Sojka TESIO PLUS s.r.o Ústí nad Labem, Drážďanská /55 /55 2/12 DC p. Peterka 5 WARMNIS s.r.o. Liberec, Ovocná 15/2 /51 9 /51 2/155 DCR p. Stasiak ENERGOSERVIS s.r.o 2 Liberec, Dr. M. Horákové 1/a /515 2/19 2 DC p. Samler František Doležal Znojmo, Chvalovice 11 2/25 2/25 1/522 DC ANTLIA Wärme s.r.o. 12 Brno, Božetěchova 1 5/1215 5/ /2 DC p. Tesák PUMPA a.s. - servis 2 Brno, Vlárská 22 5/ /225 2/ DCR p. Plšek AVOS s.r.o. 2 1 Vyškov, Žižkova 1 5/ /22 /2 R p. Vrána PROVAK s.r.o. 5 Vrchlabí, ul. kp. Jaroše 9 /2115 /2115 DC p. Štigl REPOS Moravia s.r.o. 1 Zlín, třída Tomáše Bati 92 /112 /925 D ing. Hubáček REPOS Moravia s.r.o. 1 Zlín, třída Tomáše Bati 92 /112 /925 D ing. Hubáček Jiří Bauer - opravna čerp. 2 Staré M. u U. H., Nová čtvrť 125 2/5 2/5 2/9 DC Vlastimil Olszak - 9 Prostějov, Na Brachlavě 2 5/2 DC ČERPOL JIHOTERM s.r.o. 1 Jindřichův Hradec, U nádraží 95 1/2111 1/2 112 DC ENBRA s.r.o Žďár nad Sázavou, Nádražní 1/2 1/2 DC p. Lavický Be + Pe s.r.o Žďár nad Sázavou, Strojírenská 2 1/21 DC p Běhal THERMES s.r.o. 1 Ostrava, Dostojevského 9/ /229 D

14 SIGSERVIS s.r.o. 2 Olomouc, Hálkova 2 / /5225 /52 5 DC p. Smékal DORNET s.r.o. 5 1 Orlová - Poruba, Nádražní 9/511 9/5111 DC ing. Richter 1 MAR-CONTROLS s.r.o. 1 Ostrava, Hollarova 15 9/1111 9/122 R Karel Buchtele 1 Strakonice, Kuřimany 2/9 /511 DC EKOTHERM s.r.o. 5 České Budějovice, / / DCR p. Volek Klavíkova Karel Melka-NEPTUN servis 2 České Budějovice, Rudolfovská 11 /211 DC p. Melka K.E.S. s.r.o. 1 Liberec, Vilová 5 /5159 / /5 DC p. Krejčí VIADUKT v.o.s. 51 Smržovka, Údolní 951, 2/211 2/211 DC ing. Jindra SIGSERVIS s.r.o. 1 Opava, Gorkého 11 5/212 5/212 2/2 DC p.šober SIGSERVIS s.r.o. 1 Česká Lípa, Dolní Libchava 25/22 25/25 /52 DC p. Barnet 1 KAKRDA Jaroslav 5 9 Hradec Králové, Mrštíkova 99 9/529 2/1 DCR p. Kakrda EVČ s.r.o. 5 2 Pardubice, Arnošta z /512 /512 2/21 DC p. Kuřátko Pardubic KREJČÍŘ Stanislav 5 12 Všestary, Světí 11 9/592 DC TECHNIK-SUSA 2 1 Příbram 1, Líha /2 /2 2/221 2 DCR p. Sůsa Specializace: D-Domestic (čerp. pro tech.zař. budov), C-Comercial (čerpadla pro průmysl), R-Regulační systémy Záruční list

15 Typ čerpadla :... (štítkový údaj) Výrobní číslo :... (štítkový údaj) - Tyto údaje doplní prodejce při prodeji - Datum prodeje :... Poskytovaná záruka při dodržení podmínek pro zabudování a provoz tak, jak jsou uvedeny v tomto dokladu výrobce : Záruka je poskytnuta na dobu...měsíců od data prodeje Název/razítko a podpis prodejce :... Mechanickou instalaci čerpadla provedla firma : dne : název/razítko a podpis Elektrickou instalaci čerpadla provedla firma : dne : název/razítko a podpis

Návod k montáži a obsluze Typ: WJ / HWJ

Návod k montáži a obsluze Typ: WJ / HWJ Typ: WJ / HWJ Technické změny vyhrazeny! 1 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 17 WJ,HWJ / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha s.r.o. Obchodní 125, 251 01 Čestlice I ČO: 62579207 JAKO

Více

Tlakový spínač PM/PT. Návod k montáži a obsluze

Tlakový spínač PM/PT. Návod k montáži a obsluze . Tlakový spínač PM/PT Návod k montáži a obsluze 03.2010 Technické změny vyhrazeny! Obsah: 1 Všeobecné informace 1.1 Účel použití 1.2 Technické údaje 2 Bezpečnostní pokyny 2.1 Označování výstrah v návodu

Více

Tlakové nádoby s vyměnitelným vakem

Tlakové nádoby s vyměnitelným vakem . Tlakové nádoby s vyměnitelným vakem Montážní a provozní předpisy 04.2010 Technické změny vyhrazeny! 1. Vlastnosti a použití Tlakové nádoby dodávané firmou WILO (ZILMET) jsou vyrobeny v souladu bezpečnostními

Více

Ovládací skříň WSP-201

Ovládací skříň WSP-201 Ovládací skříň WSP-201 Návod k montáži a obsluze 04.2011 Technické změny vyhrazeny! Obsah: 1 Všeobecné informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přeprava a skladování 4 Popis výrobku a příslušenství 5 Montáž /

Více

Vibrační čerpadlo SKM-1000

Vibrační čerpadlo SKM-1000 Vibrační čerpadlo SKM-1000 Návod k montáži a obsluze. 02.2010 Technické změny vyhrazeny! 1 Všeobecné informace Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, které je nutno dodržovat během instalace a

Více

Spínací přístroj typ SK 602

Spínací přístroj typ SK 602 Spínací přístroj typ SK 602 Montáž i uvedení do provozu svěřte pouze odborníkům Technické změny vyhrazeny! 1 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 52 SK / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO

Více

Návod k obsluze a montáži

Návod k obsluze a montáži MG Návod k obsluze a montáži technické parametry Jm. výkon (W) Průtok max. (l/min) Výtlak l/min 20 40 60 80 100 max. (m) m3/hod 1,2 2,4 3,6 4,8 6,0 MG 3/800 800 100 36 H (m) 32 25 18 13 1 MG 4/1000 1000

Více

Ponorné čerpadlo nerezové WILO. Typová řada TWI 4"

Ponorné čerpadlo nerezové WILO. Typová řada TWI 4 Ponorné čerpadlo nerezové WILO Typová řada TWI 4" Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 34 TWI / 02 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01

Více

Ponorné čerpadlo. Typ: TWU. Návod k montáži a obsluze. Technické změny vyhrazeny!

Ponorné čerpadlo. Typ: TWU. Návod k montáži a obsluze. Technické změny vyhrazeny! Ponorné čerpadlo Typ: TWU Technické změny vyhrazeny! Obsah: 1. Všeobecné informace 1.1 Účel použití 1.2 Charakteristika výrobku 1.2.1 Připojovací a výkonová data 2. Bezpečnost 2.1 Označování upozornění

Více

Výměnný modul S1R-h pro cirkulační čerpadla Wilo Z 20, Z 25 na užitkovou vodu

Výměnný modul S1R-h pro cirkulační čerpadla Wilo Z 20, Z 25 na užitkovou vodu Výměnný modul S1R-h pro cirkulační čerpadla Wilo Z 20, Z 25 na užitkovou vodu Montáž i uvedení do provozu svěřte pouze odborníkům! Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ 1 Podle Zákona 22/1997 Sb.

Více

Ovládací zařízení Brio 2000

Ovládací zařízení Brio 2000 Ovládací zařízení Brio 2000 Návod k montáži a obsluze 02.2010 Technické změny vyhrazeny! 1 Všeobecné informace Montáž a uvedení do provozu smí provádět pouze autorizovaný personál! 1.1 Účel použití Elektronický

Více

Wilo-Control EC-Drain LS2, 2x4.0

Wilo-Control EC-Drain LS2, 2x4.0 Wilo-Control EC-Drain LS2, 2x4.0 Návod k montáži a obsluze 04.2010 Technické změny vyhrazeny! Obsah: 1. Všeobecné informace...3 2. Bezpečnostní pokyny... 3 3. Přeprava a skladování... 5 4. Popis výrobku

Více

Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM

Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM 1. Bezpečnost provozu Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, které je nutno dodržovat při instalaci, provozu a údržbě čerpadla. Proto

Více

DEEP Návod k obsluze a montáži

DEEP Návod k obsluze a montáži DEEP Návod k obsluze a montáži 1. POUŽITÍ A ÚDRŽBA Před uvedením do provozu zkontrolujte, že: Elektrická síť je vybavena automatickým proudovým chráničem s jmenovitým proudem 30 ma a že je odpovídajícím

Více

Návod k použití čerpadel MULTI-GA

Návod k použití čerpadel MULTI-GA Návod k použití čerpadel MULTI-GA Bezpečnost provozu Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, které je nutno dodržovat při instalaci, provozu a údržbě čerpadla. Proto je bezpodmínečně nutné, abyste

Více

MG, MG INOX. Návod k obsluze a montáži

MG, MG INOX. Návod k obsluze a montáži MG, MG INOX Návod k obsluze a montáži Technické parametry Jm. výkon (W) Průtok max. (l/min) Výtlak max. (m) l/min 20 40 60 80 100 m3/hod 1,2 2,4 3,6 4,8 6,0 MG 3/800 800 100 36 H (m) 32 25 18 13 1 MG 4/1000

Více

OBSAH. 1. Bezpečnostní předpisy. 1.2 Označení důležitosti pokynů. 1.3 Kvalifikace a školení personálu

OBSAH. 1. Bezpečnostní předpisy. 1.2 Označení důležitosti pokynů. 1.3 Kvalifikace a školení personálu OBSAH Strana 1. Bezpečnostní předpisy 77 1.1 Všeobecně 77 1.2 Označení důležitosti pokynů 77 1.3 Kvalifikace a školení personálu 77 1.4 Rizika při nedodržování bezpečnostních pokynů 77 1.5 Dodržování zásad

Více

Návod k obsluze a montáži

Návod k obsluze a montáži Návod k obsluze a montáži 1. POPIS A TECHNICKÁ SPECIFIKACE AUTOMATICKÁ ŘÍDÍCÍ TLAKOVÁ JEDNOTKA PRO PONORNÁ I POVRCHOVÁ ČERPADLA je automatickým elektronickým zařízením, určeným k ovládání (spínání a vypínání)

Více

Ponorná čerpadla TMT 30-0,5 TMC 30-0,5 TMC 30-0,7

Ponorná čerpadla TMT 30-0,5 TMC 30-0,5 TMC 30-0,7 Návod na montáž a obsluhu Ponorná čerpadla TMT 30-0,5 TMC 30-0,5 TMC 30-0,7 Technické změny vyhrazeny! OBSAH WILO s.r.o. 1 1 Všeobecné informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Zvláštní označení 4 Oblast použití

Více

Cirkulační čerpadla TUV. Typ: Star-Z 20/1, Z 25/2, Z 25/2 DM, Z 25/6

Cirkulační čerpadla TUV. Typ: Star-Z 20/1, Z 25/2, Z 25/2 DM, Z 25/6 Cirkulační čerpadla TUV Typ: Star-Z 20/1, Z 25/2, Z 25/2 DM, Z 25/6 Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 13 Z / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha s.r.o. Obchodní

Více

Typová řada: Wilo-Drain TM / TMW

Typová řada: Wilo-Drain TM / TMW Ponorná kalová čerpadla Typová řada: Wilo-Drain TM / TMW strana 0 Tento návod obsahuje důležité pokyny a poučení. Přečtěte si je velmi pozorně před instalací, uvedením do provozu a údržbou čerpadla. Obsah:

Více

TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS

TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS PROVOZNÍ A MONTÁŽNÍ NÁVOD 1. Výrobce: AQUAPRESS s.r.l. Loc. Cicogna, 520 28 Terranuova Bracciolini (AREZZO), Itálie 2. Dovozce pro ČR: REMONT ČERPADLA s.r.o. Husova 456 530 03

Více

WILO-DrainLift Con. Návod k montáži a obsluze. 1 Wilo Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01 Čestlice Tel: 234 098 711 Fax: 234 098 710

WILO-DrainLift Con. Návod k montáži a obsluze. 1 Wilo Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01 Čestlice Tel: 234 098 711 Fax: 234 098 710 WILO-DrainLift Con Výr. č.: 251 27 72 / 0999 Technické změny vyhrazeny! 1 Wilo Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01 Čestlice Tel: 234 098 711 Fax: 234 098 710 2 Wilo Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01 Čestlice

Více

Domácí vodárny DV Návod k obsluze a montáži

Domácí vodárny DV Návod k obsluze a montáži Domácí vodárny DV Návod k obsluze a montáži technické parametry TYP U (V) P (kw) I (A) Průtok (m3/hod) 0.0 0.5 1.0 1.5 2.0 2.5 3.0 3.5 4.0 4.5 5.0 5.2 EUROPUMPS DV (40, 50, 80) 230V 1.3 5.0 H (m)= 57 55

Více

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč Návod k montáži a provozu Podružný rozváděč Obsah Obsah 1. Obecné informace... 3 1.1.Použité symboly...3 1.2.Účel použití...3 1.3.Další platné dokumenty...3 2. Přehled norem a předpisů... 4 3. Bezpečnostní

Více

Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G

Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................

Více

Wilo-Drain TP 75 EM. Návod k montáži a obsluze

Wilo-Drain TP 75 EM. Návod k montáži a obsluze . Wilo-Drain TP 75 EM Návod k montáži a obsluze Obsah: 1 Všeobecné informace... 3 1.1 Účel použití....3 1.2 Připojovací a výkonová data......4 2 Bezpečnostní pokyny. 5 2.1 Označování výstrah v návodu k

Více

Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF. Obecné údaje. Instalace/ sestavení. Uvedení do provozu. Provoz.

Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF. Obecné údaje. Instalace/ sestavení. Uvedení do provozu. Provoz. Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF Obecné údaje Instalace/ sestavení Uvedení do provozu Provoz Opravy/servis Před uvedením přístroje do provozu je bezpodmínečně nutné

Více

Návod k montáži a obsluze. Suchoběžná čerpadla. Řady: IPL, DPL. Technické změny vyhrazeny!

Návod k montáži a obsluze. Suchoběžná čerpadla. Řady: IPL, DPL. Technické změny vyhrazeny! Suchoběžná čerpadla Řady: IPL, DPL Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 9 IP.. / 98 WILO Praha s.r.o. Obchodní 125, 251 01 Čestlice IČO:

Více

Návod k montáži a obsluze

Návod k montáži a obsluze CZ Návod k montáži a obsluze Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 5 Obr. 4 1 Všeobecné informace Montáž a uvedení do provozu smí provádět pouze autorizovaný personál! 1.1 Účel použití Elektronický řídící a kontrolní

Více

Dešťový kolektor WILO

Dešťový kolektor WILO Dešťový kolektor WILO Typy: RWN 1500 RWN 1500 A RWN 1500 AU 2004920 / 9407 Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 37 RWN / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha

Více

Ponorné čerpadlo. Série XV, XD INSTRUKCE PRO INSTALACI A PROVOZ

Ponorné čerpadlo. Série XV, XD INSTRUKCE PRO INSTALACI A PROVOZ Ponorné čerpadlo Série XV, XD XV série XD série INSTRUKCE PRO INSTALACI A PROVOZ 1. MANIPULACE S výrobkem je možné manipulovat a zvedat ho pouze pomocí rukojeti nebo šroubu s okem. Jakékoliv osové namáhání

Více

TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS

TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS TLAKOVÉ NÁDOBY AQUAPRESS PROVOZNÍ A MONTÁŽNÍ NÁVOD 1. Výrobce: AQUAPRESS s.r.l. Loc. Cicogna, 520 28 Terranuova Bracciolini (AREZZO), Itálie 2. Dovozce pro ČR: REMONT ČERPADLA s.r.o. Sakařova 113 530 03

Více

NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI

NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI DROWN-DIVERTON Ponorné čerpadlo Drown pro využívání vody na zahradě Návod k obsluze a montáži DROWN DIVERTON Čerpadlo DROWN 1200 Obj. číslo: 202566 Čerpadlo DROWN 1200 pro plovoucí

Více

WILO. Montážní a provozní návod. Wilo-FilTec FBS. WILO Praha s.r.o. Obchodní Čestlice Tel.: Fax:

WILO. Montážní a provozní návod. Wilo-FilTec FBS. WILO Praha s.r.o. Obchodní Čestlice Tel.: Fax: Montážní a provozní návod Typ: Wilo-FilTec FBS WILO WILO OBSAH WILO 1 Všeobecně............................... 5 2 Bezpečnost............................... 5 3 Přeprava a skladování......................

Více

výkon: 500 jmenovitá hodnota 500 W 1000 jmenovitá hodnota 1000 W 1500 jmenovitá hodnota 1500 W 2000 jmenovitá hodnota 2000 W

výkon: 500 jmenovitá hodnota 500 W 1000 jmenovitá hodnota 1000 W 1500 jmenovitá hodnota 1500 W 2000 jmenovitá hodnota 2000 W Způsob rozlišování a označování konvektorů PROTHERM PROTHERM XXXX výkon: 500 jmenovitá hodnota 500 W 1000 jmenovitá hodnota 1000 W 1500 jmenovitá hodnota 1500 W 2000 jmenovitá hodnota 2000 W 5.2.0. Příklad:

Více

Automatické spínací zařízení. Controlmatic E.2. Typový list

Automatické spínací zařízení. Controlmatic E.2. Typový list Automatické spínací zařízení Controlmatic E.2 Typový list Impressum Typový list Controlmatic E.2 KSB Aktiengesellschaft Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení společnosti KSB nesmí

Více

Domácí vodárny SAER M99/24 INOX, M99/35 PWB, M99/60 PWB

Domácí vodárny SAER M99/24 INOX, M99/35 PWB, M99/60 PWB Domácí vodárny SAER M99/24 INOX, M99/35 PWB, M99/60 PWB Návod k obsluze a montáži technické parametry TYP M99/24 INOX jmenovitý výkon motoru jmenovitý příkon (kw)* objem tlakové nádoby Průtok m3/h 0 0,6

Více

Návod k montáži a obsluze. Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel. Typ SK 530 503 045 191 / 9202. Technické změny vyhrazeny!

Návod k montáži a obsluze. Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel. Typ SK 530 503 045 191 / 9202. Technické změny vyhrazeny! Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel Typ SK 530 503 045 191 / 9202 Technické změny vyhrazeny! Obsah 1 Všeobecné informace 1.1 Použití 1.2 Údaje o výrobku 2 Bezpečnostní pokyny 2.1 Označování

Více

Návod k montáži VAZ H1000/1, VAZ H1500/1. Návod k montáži. Pro servisního technika. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

Návod k montáži VAZ H1000/1, VAZ H1500/1. Návod k montáži. Pro servisního technika. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k montáži Pro servisního technika Návod k montáži VAZ H1000/1, VAZ H1500/1 CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Více

Návodu k montáži a obsluze

Návodu k montáži a obsluze WILO ESK1 / PSK1 CZ Návodu k montáži a obsluze 2 059 363 / 0502 Obr. 1 Obr. 3 Obr. 2 Obr. 4a Obr. 4b Obr. 4c Obr. 4d Obr. 4e Obsah: 1 Všeobecné informace... 5 1.1 Účel použití... 5 1.2 Charakteristika

Více

TYP CAF. Návod k obsluze. Jednofázový frekvenční měnič

TYP CAF. Návod k obsluze. Jednofázový frekvenční měnič TYP CAF Návod k obsluze Jednofázový frekvenční měnič Záruka Hervisa, S.A. v záruční době odstraní na vlastní náklady veškeré závady nebo vymění vadné díly. Hervisa, S.A. poskytuje na tento výrobek záruční

Více

Ponorné čerpadlo TWIS 5

Ponorné čerpadlo TWIS 5 . Ponorné čerpadlo TWIS 5 Návod k montáži a obsluze 02.2011 Technické změny vyhrazeny! Obsah: 1. Všeobecné informace 1.1 Účel použití 1.2 Charakteristika výrobku 1.2.1 Připojovací a výkonová data 2. Bezpečnost

Více

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Tlaková řídící jednotka PPC15-5. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Tlaková řídící jednotka PPC15-5. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k NÁVOD K OBSLUZE PUMPA Tlaková řídící jednotka PPC15-5 překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E Vydání k 03.05.2018, 1 rev.3 Obsah 1 VLASTNOSTI... 3 2 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY...

Více

Kalové čerpadlo TPR 350 S

Kalové čerpadlo TPR 350 S Kalové čerpadlo TPR 350 S Návod k montáži a obsluze 03.2011 Technické změny vyhrazeny! 1. Bezpečnostní opatření Pozorně si přečtěte pokyny k použití ještě před provedením montáže a před uvedením do provozu.

Více

MULTIDEEP 4 /7 MULTIDEEP 4 /8

MULTIDEEP 4 /7 MULTIDEEP 4 /8 MULTIDEEP 4 /7 MULTIDEEP 4 /8 Návod k obsluze a montáži verze 02.09082005 1. ÚVOD Před použitím Vašeho čerpadla je nejprve nutné seznámit se s následujícím návodem a montážními pokyny. Tento návod Vám

Více

SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY OPTIMA WINNER NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ

SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY OPTIMA WINNER NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY OPTIMA WINNER NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ ČERPADLA OPTIMA WINNER - PREVA 1. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY TÝKAJÍCÍ SE OSOB A VĚCÍ Tento symbol udává spolu

Více

Návod k montáži a obsluze ATEX. Wilo-Drain TP TP40S/25 TS / TS / Technické změny vyhrazeny!

Návod k montáži a obsluze ATEX. Wilo-Drain TP TP40S/25 TS / TS / Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze ATEX Wilo-Drain TP 65... TP40S/25 TS 50... / TS 65... 2 046788 / 0603 Technické změny vyhrazeny! TS 50/65, TP65, TP 40S/25 1 Obsah: 1 Všeobecné informace 1.1 Účel použití 1.2

Více

Ponorné čerpadlo GS-70

Ponorné čerpadlo GS-70 Vývoj, výroba, prodej a servis čerpací techniky, CNC obrábění kovů Slévárenství barevných kovů Na Brachlavě 20, Prostějov-Krasice 796 04, tel. 582 362 006, email: cerpol@seznam.cz www.cerpolpv.cz Návod

Více

Návod k instalaci, obsluze a provozu

Návod k instalaci, obsluze a provozu Návod k instalaci, obsluze a provozu Samonasávací odstředivé čerpadlo TPP LSJ-10 Distributor: TPtrade s.r.o. Obchodní společnost IČ: 29032431 DIČ: CZ29032431 vydáno: 3. 6. 2012 www.tppumpy.cz www.tptrade.cz

Více

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Aktualizováno 15.4.2013 GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Popis VELMI DŮLEŽITÉ: VÝROBEK JE URČEN PRO INSTALACI VE VODOROVNÉ POLOŽENÉ POLOZE NA ZEMI!! NIKDY JEJ NAINSTALUJTE NA STĚNU! VÝROBEK SE SMÍ PROVOZOVAT,

Více

Pokyny k obsluze. Elektrické vodní topení. ethermo Top Eco 20 P. ethermo Top Eco 30 P

Pokyny k obsluze. Elektrické vodní topení. ethermo Top Eco 20 P. ethermo Top Eco 30 P CS Pokyny k obsluze Elektrické vodní topení ethermo Top Eco 20 P ethermo Top Eco 30 P 1 O tomto dokumentu 1.1 Účel dokumentu Tyto pokyny k obsluze jsou součástí produktu a obsahují informace pro uživatele

Více

Několikastupňové horizontální samonasávací odstředivé čerpadlo

Několikastupňové horizontální samonasávací odstředivé čerpadlo Několikastupňové horizontální samonasávací odstředivé čerpadlo Typová řada: MC Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 118 MC/ 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE DOMOVNÍCH OBĚHOVÝCH ČERPADEL SALMSON NXL,NYL

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE DOMOVNÍCH OBĚHOVÝCH ČERPADEL SALMSON NXL,NYL NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE DOMOVNÍCH OBĚHOVÝCH ČERPADEL SALMSON NXL,NYL TENTO NÁVOD SE MUSÍ PŘEDAT KONCOVÉMU UŽIVATELI A MUSÍ BÝT TRVALE K DISPOZICI NA PRACOVIŠTI N.M.S. STOCK N 4.008.190/ED.1/01.95 PROHLÁŠENÍ

Více

Oběhová čerpadla. RS 25/...r (Rg), RS 30/...r (Rg), RP 25/60r, DORS 30/...r, RSL 25/70r. a EARS - všechny typy

Oběhová čerpadla. RS 25/...r (Rg), RS 30/...r (Rg), RP 25/60r, DORS 30/...r, RSL 25/70r. a EARS - všechny typy Oběhová čerpadla RS 25/...r (Rg), RS 30/...r (Rg), RP 25/60r, DORS 30/...r, RSL 25/70r RL 30/ a EARS - všechny typy Instalaci a uvádění do provozu smí pouze kvalifikovaný personál. 1 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ

Více

INSTALAČNÍ PLÁN PG 8130 PG 8131 PG 8132 PG cs - CZ

INSTALAČNÍ PLÁN PG 8130 PG 8131 PG 8132 PG cs - CZ INSTALAČNÍ PLÁN PG 8130 PG 8131 PG 8132 PG 8133 Před umístěním, instalací a uvedením přístroje do provozu si bezpodmínečně pročtěte návod k obsluze a servisní dokumentaci. Ochráníte tak sebe a zabráníte

Více

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Objemové čerpadlo PTM60. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Objemové čerpadlo PTM60. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k NÁVOD K OBSLUZE PUMPA Objemové čerpadlo PTM60 překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E Vydání k 14.05.2018, 1 rev.4 Obsah 1 ÚVOD... 3 2 PŘED POUŽITÍM... 3 3 POUŽITÍ... 3 5 PROVOZNÍ

Více

Odstředivé čerpadlo. Multi Eco. Typový list

Odstředivé čerpadlo. Multi Eco. Typový list Odstředivé čerpadlo Typový list Impressum Typový list Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení výrobce nesmí dále šířit, rozmnožovat, upravovat ani poskytovat třetím osobám. Obecně

Více

DIVERTRON Návod k obsluze a montáži

DIVERTRON Návod k obsluze a montáži DIVERTRON Návod k obsluze a montáži 1. Oblast použití Vaší kompaktní ponorné automatické vodárny Správné použití Čerpaná média Pozor Ponorná vodárna je určena pro domácnosti nebo zahrady. Je vhodná k čerpání

Více

Wilo-DrainLift Box. Návod k montáži a obsluze. Aktualizace: 17.10.03. Technické změny vyhrazeny!

Wilo-DrainLift Box. Návod k montáži a obsluze. Aktualizace: 17.10.03. Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze Aktualizace: 17.10.03 Wilo-DrainLift Box 2521833/1003 Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze 1 Obsah: 1 Všeobecně 1.1 Účel použití 1.2 Charakteristika výrobku 1.2.1

Více

Automatické zařízení pro přečerpávání kondenzátu. Kondensat-Lift. Typový list

Automatické zařízení pro přečerpávání kondenzátu. Kondensat-Lift. Typový list Automatické zařízení pro přečerpávání Kondensat-Lift Typový list Impressum Typový list Kondensat-Lift Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení výrobce nesmí dále šířit, rozmnožovat,

Více

Netcom100. pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás (2008/09) CZ/PL/HU

Netcom100. pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás (2008/09) CZ/PL/HU Netcom100 pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás 22 CZ/PL/HU Obsah Obsah 1 ezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů..........................13 1.1 Použité symboly..............

Více

Wilo-Control SC-Fire Jockey

Wilo-Control SC-Fire Jockey Pioneering for You Wilo-Control SC-Fire Jockey cs Návod k montáži a obsluze 2 539 953-Ed.01 / 2014-02-Wilo Obr. 1: I ON 0 OFF Návod 1k Obecné montáži informace a obsluze 1.1 Informace o tomto dokumentu

Více

BAZÉNOVÉ A LÁZEŇSKÉ ČERPADLO FXP

BAZÉNOVÉ A LÁZEŇSKÉ ČERPADLO FXP BAZÉNOVÉ A LÁZEŇSKÉ ČERPADLO FXP zlatá černá PANTONE 871 U PANTONE 426 U NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE i www.bazenyprodej.cz Děkujeme, že jste si vybrali náš výrobek, a že důvěřujete naší společnosti. Aby

Více

Návod na instalaci a obsluhu Odstředivá horizontální čerpadla K KP KPA KPS K-INOX

Návod na instalaci a obsluhu Odstředivá horizontální čerpadla K KP KPA KPS K-INOX Návod na instalaci a obsluhu Odstředivá horizontální čerpadla K KP KPA KPS K-INOX Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis a použití.................................................................................

Více

Ama Porter. Ponorná kalová čerpadla. Oblasti použití. Označení. Provozní data. Typ čerpadla. Materiál. Těsnění hřídele. Pohon. Nátěr.

Ama Porter. Ponorná kalová čerpadla. Oblasti použití. Označení. Provozní data. Typ čerpadla. Materiál. Těsnění hřídele. Pohon. Nátěr. Katalogový sešit čerpadel 2539.178/4-64 Ama Porter Ponorná kalová čerpadla Oblasti použití Čerpání odpadní vody s obsahem pevných částic nebo domácího odpadu jako například vody z praček, myček, fekálií

Více

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA překlad původního návodu Vydání k , rev.3

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA překlad původního návodu Vydání k , rev.3 NÁVOD K OBSLUZE PUMPA Automatická řídící jednotka PPC 22 5/4 překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E Vydání k 03.05.2018, 1 rev.3 Obsah 1 HLAVNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 3 2 POKYNY

Více

Wilo-Star STE 25/6. Návod k montáži a obsluze R.A.(TEG-2):STE25/6 / Technické změny vyhrazeny!

Wilo-Star STE 25/6. Návod k montáži a obsluze R.A.(TEG-2):STE25/6 / Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze R.A.(TEG-2):STE25/6 /26.04.01 Wilo-Star STE 25/6 2 035 937 / 0104-D Technické změny vyhrazeny! STE-25/6 1 Obsah 1 Všeobecně 1.1 Účel použití 1.2 Údaje o výrobku 1.2.1 Typový klíč

Více

Návod k použití Technický popis

Návod k použití Technický popis Návod k použití Technický popis Ponorná kalová čerpadla s mlecím mechanismem DRAINCOR 180, DRAINCOR 200 DRAINCOR 180 MA SIG IMPEX s.r.o. Před uvedením čerpadla do provozu jsou uživatel a obsluha povinni

Více

VIESMANN. Návod k montáži VITOTROL 100. pro odborné pracovníky. Vitotrol 100 typ UTDB. Prostorový termostat s digitálními spínacími hodinami

VIESMANN. Návod k montáži VITOTROL 100. pro odborné pracovníky. Vitotrol 100 typ UTDB. Prostorový termostat s digitálními spínacími hodinami Návod k montáži pro odborné pracovníky VIESMNN Vitotrol 100 typ UTD Prostorový termostat s digitálními spínacími hodinami VITOTROL 100 5/2014 ezpečnostní pokyny Dodržujte prosím přesně tyto bezpečnostní

Více

Popis konstrukční řady: Wilo-DrainLift M

Popis konstrukční řady: Wilo-DrainLift M Popis konstrukční řady: Wilo-DrainLift M Konstrukce Zařízení na přečerpávání odpadní vody s 1 nebo 2 integrovanými čerpadly Použití Přečerpávací zařízení na odvádění odpadní vody z obytných domů a komerčních

Více

Wilo-Sub TWU 6" 8" 10"

Wilo-Sub TWU 6 8 10 Wilo-Sub TWU 6" 8" 10" CZ Návod k montáži a obsluze 2 00 50/ 05 2002, DDD Perfektní čerpadla a něco víc Obr. 1 Chladící plášťová trubka Vrt Obr. 2 Obr. 3 obr. CZ 1. Všeobecné informace... 3 2. Bezpečnostní

Více

Ponorná kalová čerpadla řady EWS (SUS 316)

Ponorná kalová čerpadla řady EWS (SUS 316) Ponorná kalová čerpadla řady EWS (SUS 316) Návod k montáži a obsluze PROHLÁŠENÍ O SHODĚ V souladu s nařízením následujících evropských směrnic: - Směrnice pro stroje: 2006/42/EC - Směrnice pro nízké napětí:

Více

Automatické spínací zařízení. Cervomatic EDP.2. Typový list

Automatické spínací zařízení. Cervomatic EDP.2. Typový list Automatické spínací zařízení Cervomatic EDP.2 Typový list Impressum Typový list Cervomatic EDP.2 Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení výrobce nesmí dále šířit, rozmnožovat, upravovat

Více

Horizontální nesamonasávací celonerezová odstředivá čerpadla řady ECOLINE-H

Horizontální nesamonasávací celonerezová odstředivá čerpadla řady ECOLINE-H Horizontální nesamonasávací celonerezová odstředivá čerpadla řady ECOLINE-H Původní návod k obsluze OBSAH 1. Bezpečnostní pokyny.... 3 2. Použití... 5 3. Technické parametry.... 6 4. Instalace... 12 5.

Více

Domácí vodárna. Multi Eco-Top. Typový list

Domácí vodárna. Multi Eco-Top. Typový list Typový list Impressum Typový list Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení výrobce nesmí dále šířit, rozmnožovat, upravovat ani poskytovat třetím osobám. Obecně platí: technické změny

Více

NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX. Účel a použití čerpadla

NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX. Účel a použití čerpadla NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX Účel a použití čerpadla Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX je určeno pro čerpání čisté a mírně znečistěné vody (max. velikost pevných částic

Více

Tlaková čerpadla BP 4 Garden Set

Tlaková čerpadla BP 4 Garden Set Tlaková čerpadla BP 4 Garden Set BP 4 Garden Set obsahuje sadu sacích hadic, díky čemuž může být výkonné zahradní čerpadlo s dlouhou životností a s vestavěnou tepelnou pojistkou ihned použito k zavlažování

Více

Bezpečnostní značka, odpovídající normě ČSN ISO 3864.

Bezpečnostní značka, odpovídající normě ČSN ISO 3864. verze 2 / prosinec 2012 Popis Zahradní solární sprcha je konstruována jako jednodílné těleso ve tvaru sloupku, kterého PVC plášť slouží jako zásobník teplé vody a zároveň funguje jako sluneční kolektor.

Více

E-DEEP Návod k obsluze a montáži

E-DEEP Návod k obsluze a montáži E-DEEP Návod k obsluze a montáži 1. Oblast použití Vaší kompaktní ponorné automatické vodárny Správné použití Čerpaná média Pozor Ponorná vodárna je určena pro domácnosti nebo zahrady. Je vhodná k čerpání

Více

Bazénové čerpadlo FXP

Bazénové čerpadlo FXP Bazénové čerpadlo FXP INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VERZE 31. 8. 2017 / REVIZE: 31. 8. 2017 CZ Děkujeme, že jste si vybrali náš výrobek a že důvěřujete naší společnosti. Aby vám používání tohoto výrobku

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 20 19 (FM-MASTER 1) Obj. č.: 57 20 20 (FM-MASTER 2) Obj. č.: 57 20 30 (FM-MASTER 3) Obj. č.: 57 20 21 (4 zásuvky) 2 Úvod Spolehlivé a pohodlné řešení připojení různých spotřebičů

Více

Automatické přečerpávací zařízení na znečištěnou vodu. Ama-Drainer-Box Mini. Typový list

Automatické přečerpávací zařízení na znečištěnou vodu. Ama-Drainer-Box Mini. Typový list Automatické přečerpávací zařízení na znečištěnou vodu Typový list Impressum Typový list KSB Aktiengesellschaft Pegnitz Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení společnosti KSB nesmí

Více

KSB Delta Solo EV Typový list

KSB Delta Solo EV Typový list Typový list Impressum Typový list Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení výrobce nesmí dále šířit, rozmnožovat, upravovat ani poskytovat třetím osobám. Obecně platí: technické změny

Více

HORIZONTÁLNÍ VÍCESTUPŇOVÁ ČERPADLA

HORIZONTÁLNÍ VÍCESTUPŇOVÁ ČERPADLA E-Tech Franklin Electric HORIZONTÁLNÍ VÍCESTUPŇOVÁ ČERPADLA OBSAH Nerezová horizontální vícestupňová čerpadla EH... 2 Obecné výkonové křivky produktu... 3 Tabulka materiálů... 3 Tabulka hydraulických výkonů

Více

Ponorná kalová čerpadla DAB Série: NOVA, FEKA. Návod na instalaci a provoz. Ponorná kalová čerpadla NOVA 180, 200, 300, 600 FEKA 600

Ponorná kalová čerpadla DAB Série: NOVA, FEKA.  Návod na instalaci a provoz. Ponorná kalová čerpadla NOVA 180, 200, 300, 600 FEKA 600 Návod na instalaci a provoz Ponorná kalová čerpadla NOVA 180, 200, 300, 600 FEKA 600 Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis

Více

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze Zkontrolujte nový přístroj, zda nebyl během transportu poškozen! Obal a případně starý přístroj likvidujte v souladu s ochranou životního prostředí. Návod k obsluze

Více

Návod k montáži a provozu 10/2018. Powerbox Comfort

Návod k montáži a provozu 10/2018. Powerbox Comfort Návod k montáži a provozu Powerbox Comfort Obsah Obsah 1. Obecné informace... 3 1.1.Použité symboly...3 1.2.Účel použití...3 1.3.Další platné dokumenty...3 2. Přehled norem a předpisů... 4 3. Bezpečnostní

Více

AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI

AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI AUTOMATICKÉ OVLÁDÁNÍ PŘEČERPÁVACÍ NÁDRŽE PRO TLAKOVOU KANALIZACI INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití Obsah 1. Úvod... 3 2. Popis funkce zařízení... 3 3. Činnost ovládacích prvků

Více

CB2 CP, CB2-2CP, CB2-3-4CP, CB2-3-4CR, CB2-JSW, CB2-JCR, CB2-F, CB2-VL 08/2005

CB2 CP, CB2-2CP, CB2-3-4CP, CB2-3-4CR, CB2-JSW, CB2-JCR, CB2-F, CB2-VL 08/2005 CB2 CP, CB2-2CP, CB2-3-4CP, CB2-3-4CR, CB2-JSW, CB2-JCR, CB2-F, CB2-VL 08/2005 BEZPEČNOST PROVOZU Tento provozní předpis obsahuje nejzákladnější pokyny, kterých je třeba dbát při montáži, provozu a údržbě

Více

Saunové osvětlení A-910

Saunové osvětlení A-910 Saunové osvětlení A-910 max. 40 W/IP54 NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Česky CS Verze 02/19 Ident. č. BA-A910 Návod k montáži a použití S. 2/8 Obsah 1 Všeobecná bezpečnostní upozornění a pokyny k montáži 3 2

Více

Zařízení ke zvýšení tlaku. Hya-Compact. Typový list

Zařízení ke zvýšení tlaku. Hya-Compact. Typový list Hya-Compact Typový list Impressum Typový list Hya-Compact KSB Aktiengesellschaft Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení společnosti KSB nesmí dále šířit, kopírovat, zpracovávat

Více

VR 70. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

VR 70. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k instalaci Pro instalatéra Návod k instalaci VR 70 CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de www.vaillant.de

Více

Rio/Rio Z Riotherm C 30-70 E, 40-70 D, 50-70 D

Rio/Rio Z Riotherm C 30-70 E, 40-70 D, 50-70 D Provozní předpis 1115.85-64 Rio/Rio Z Riotherm C 30-70 E, 40-70 D, 50-70 D Prohlášení o shodě s normami EU Tímto prohlašujeme, že konstrukce typů: Rio/Rio Z Riotherm C 30-70 E, 40-70 D, 50-70 D v dodávaném

Více

NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty

NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty NÁVOD K POUŽITÍ elektrolišty Typové označení: K1 36D, K2 36D, ZS 27D, ZS 36D, ZS 45D, EN V1, EN V2, EN V3 Technický popis: Materiál tělesa: eloxovaný hliník Napájení: přívodním kabelem 230 V/max. 16 A;

Více

Návod k montáži a obsluze

Návod k montáži a obsluze CZ Návod k montáži a obsluze Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obsah 1 Všeobecně... 5 2 Bezpečnost... 6 3 Přeprava/dočasné uskladnění... 7 4 Popis čerpadla... 7 5 Montáž / instalace... 8

Více

Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze

Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze Obsah strana 1 Obecně...3 1.1 Použití 3 1.1.1 Příklad použití systémové akumulační nádrže 3 2 Popis...4 3 Upozornění...4 4 Konstrukce systémové akumulační

Více

Návod k instalaci VR 900. Návod k instalaci. Pro servisního technika. Komunikační jednotka. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

Návod k instalaci VR 900. Návod k instalaci. Pro servisního technika. Komunikační jednotka. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k instalaci Pro servisního technika Návod k instalaci VR 900 Komunikační jednotka CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28

Více

Návod na instalaci a obsluhu

Návod na instalaci a obsluhu Návod na instalaci a obsluhu Samonasávací a odstředivá čerpadla JET JETINOX AQUAJET AQUAJETINOX JETCOM EURO EUROINOX DP Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................

Více

Wilo-Drain TS 40/12, TS 40/12A TS 40/16, TS.40/16A

Wilo-Drain TS 40/12, TS 40/12A TS 40/16, TS.40/16A CZ Návod k montáži a obsluze Wilo-Drain TS 40/12, TS 40/12A TS 40/16, TS.40/16A 2044 819 / 0303 Typ a b c TS 40/12A 390 273 245 TS 40/16A 407 290 245 Obr. 1 Obr. 2a Obr. 2 Obr. 2b CZ 1. Všeobecné informace.

Více