RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI Obj. č.: Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali i tento návod k obsluze. Ponechte si proto tento návod k obsluze, abyste si jej mohli znovu kdykoliv přečíst!

2 ÚVOD 2 Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Výrobek je testován na elektromagnetickou slučitelnost a splňuje požadavky platných evropských a národních směrnic. Shoda byla prokázána; odpovídající podklady jsou uloženy u výrobce. Aby se zařízení zachovalo tomto v stavu a zajistil jeho bezpečný provoz, je třeba abyste dodržovali tento návod k obsluze! Před uvedením produktu do provozu si kompletně přečtěte návod k obsluze, dbejte všech bezpečnostní upozornění a pokynů k obsluze! Všechny obsažené firemní názvy a označení produktů jsou výrobními značkami příslušného vlastníka. Všechna práva jsou vyhrazena. Obsah Strana Úvod Účel použití Rozsah dodávky Charakteristické vlastnosti a technické údaje Obecně Bezpečnostní upozornění Obslužné prvky, krátký funkční test Programování / obsluha... 6 a) Uvedení do provozu... 6 b) Programování... 7 c) Obsluha... 8 Provoz s dálkovým ovládáním... 8 Přímé ovládání: Časovací funkce... 9 a) Obecně... 9 b) Programování časovače... 9 Programování krátkodobého časovače... 9 Programování časovače Slow-On Programování časovače Slow-Off c) Deaktivace/vypnutí časovacích funkcí d) Obsluha radiového stmívače s aktivovaným časovačem Funkce Slow-On a Slow-Off Funkce krátkodobého časovače Zařazení radiového stmívače do adresního systému fs a) Přiřazení dalších adres/typů adres b) Vymazání adres popř. adresních typů... 12

3 10. Uvedení do stavu nastavení výrobním závodem Výměna pojistek Obsluha Údržba a čištění Ekologická likvidace přístroje Tipy a upozornění Prohlášení o shodě (DOC) ÚČEL POUŽITÍ Radiový stmívač světel FS20DI slouží výhradně pro provoz ve spojení s radiovým spínacím systémem FS20. Prostřednictvím vysílačů tohoto radiového spínacího systému může být spotřebič (s ohledem na vlastnosti a technické údaje) připojený na radiovém stmívači světel, rádiově (bezdrátově) zapnut nebo vypnut popř. ztlumen. Dále je integrována programovatelná časovací funkce. Jiné použití, než je v předchozím textu popsáno, vede k poškození tohoto produktu. Kromě toho je to spojené s nebezpečím, jako je např. elektrický zkrat, požár elektrický úder, apod. Celkový produkt nesmí být pozměňován popř. přestavován. Provoz je povolen jen při zcela uzavřeném krytu. Bezpodmínečně musí být dodržovány bezpečnostní a montážní upozornění tohoto návodu k obsluze. 2. ROZSAH DODÁVKY Radiový stmívač světel Návod k obsluze 3. CHARAKTERISTICKÉ VLASTNOSTI A TECHNICKÉ ÚDAJE Provozní napětí: 230 V /50 Hz Příkon: ca. 0,5 W Přípojné vedení: VA, pro ohmické a indukční zatížení NEVHODNÉ pro elektronická trafa Programovatelné časování: 1 sekunda až 270 minut (= 4 h 30 min.) Paměťová jednotka i bez napájení (např. u výpadku proudu) Vysílací frekvence: 868,35 MHz Dosah: až 100 m (ve volném poli) Rozměry: Š x V x H: 68 mm x 132 mm x 39 mm (bez konektoru)

4 4 4. OBECNĚ S programovatelným radiovým stmívačem FS20DI jste získali snadno obsluhovatelný přístroj, vybavený rozmanitými možnostmi použití, který na velké vzdálenosti umožňuje pohodlné bezdrátové zapínání a stmívání ohmických a induktivních zátěží ( VA). Jako ohmické zatížení se označují např. normální 230 V žárovky nebo 230 V halogenové žárovky (vysokonapěťové halogenové žárovky). Jako induktivní zatížení se označují např. konvenční trafa halogenových žárovek s nízkonapěťovými halogenovými žárovkami (většinou 12 V) na výstupu. Obsluha radiového stmívače může být vykonávána jak prostřednictvím tlačítka na přístroji, tak i na vzdálenost do 100 m prostřednictvím dálkových ovládání a jiných vysílačů na dálkové spínání, náležejících k radiovému spínacímu systému FS20. Pozor! Radiový stmívač FS20DI není vhodný pro provoz na elektronických halogenových trafech! Pokud si nejste jistí, jaký je určen typ trafa k připojení, potom se informujte u prodejce halogenových traf nebo u odborníka! Pro elektronická halogenová trafa používejte bezpodmínečně rádiový stmívač FS20DI22. Navíc jsou ke spínací a stmívací funkci integrovány tři odděleně programovatelné časovače, Které jsou nastavitelné v oblasti od 1 sekundy do 270 minut (= 4 hod. 30 min): První časovač umožňuje automatické vypínání osvětlení po nastaveném čase. Tím je možno použít rádiového stmívače jako např. schodišťového světla. Druhý časovač slouží pomalému automatickému rozžínání v rámci nastaveného času při zapínání osvětlení. Tím je umožněno zejména šetrné zapínání lamp nebo i umělý východ slunce (např. pro terárium). Třetí časovač slouží pomalému automatickému stmívání v rámci nastaveného času při vypínání osvětlení (např. umělý západ slunce). Takto se dá s těmito třemi časovači realizovat např. schodišťové světlo s následujícími funkcemi: Rozžínání šetřící lampy v rámci 3 sekund Po 4 minutách automatického pomalého stmívání v rámci 25 sekund. Všechna programovaná data zůstanou trvale zachována v interní paměti, i v případě výpadku sítě.

5 Prosím neopomeňte: Tento návod se vztahuje převážně na obsluhu s dálkovým ovládáním radiového spínacího systému FS20 se 2 tlačítky na každý kanál. Dbejte u dalších dálkových ovládání jejich návodů k obsluze BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Vzniknou-li škody nedodržením tohoto návodu k obsluze, zaniká nárok na záruku! Neručíme za následné škody, které by z toho vyplynuly! Neodpovídáme za věcné škody nebo úrazy osob, které byly způsobeny neodborným zacházením nebo nedodržováním bezpečnostních předpisů. V těchto případech zaniká jakýkoliv nárok na záruku! Nepoužívejte tento produkt v nemocnicích nebo ve zdravotnických zařízeních. Ačkoliv rádiový spínací systém vysílá jen relativně slabé rádiové signály, mohly by vést k poruchám funkcí systému zajišťující životní funkce. To samé platí i v jiných oblastech. Z bezpečnostních a povolovacích důvodů (CE) není povoleno svévolné přestavování a/nebo pozměňování přístroje. Konstrukce produktu odpovídá třídě ochrany 1. Zdroj napětí/napájení smí být prováděno pouze prostřednictvím veřejné rozvodné sítě (230 V /50 Hz). Přístroje, které jsou provozovány na síťové napětí, nenáleží do dětských rukou. Proto v přítomnosti dětí soustřeďte pozornost na jejich bezpečnost. Neponechávejte balicí materiál plastikové folie/sáčky, styroporové díly apod. volně ležet, neboť by se mohly stát dětem nebezpečnou hračkou. Zatěžujte přístroj jen do uvedené meze výkonnosti. Přetížení může vést ke zničení přístroje, požáru nebo úrazu elektrickým proudem. Provoz produktu je povolen pouze v suchých interiérech. V průmyslových zařízeních musí je třeba dodržovat bezpečnostní předpisy asociace průmyslových profesních sdružení pro elektrická zařízení a provozní prostředky. Obraťte se na odborníka, máte-li pochybnosti o způsobu práce, bezpečnosti nebo připojení přístroje. Zacházejte opatrně s výrobkem poškodí se nárazem, úderem nebo pádem z již jen malé výšky.

6 6 6. OBSLUŽNÉ PRVKY, KRÁTKÝ FUNKČNÍ TEST (1) Zásuvka pro spotřebič do 200 VA (2) Obslužné tlačítko pro programování a manuální provoz (3) Kontrolka (LED) Krátký funkční test: Zastrčte přístroj do síťové zásuvky. Jako zátěž připojte např. svítidlo na zásuvku (1) radiového stmívače. Stiskněte krátce tlačítko (2) radiového stmívače. Zátěž (např. svítidlo) musí být možno zapnout a vypnout prostřednictvím krátkého stisknutí tlačítka (1. stisknutí Ein (Zap), 2. stisknutí: Aus (Vyp), 3. stisknutí: Ein (Zap), atd.) Kontrolka/LED svítí při zapnutém spotřebiči ( Zap ). 7. PROGRAMOVÁNÍ / OBSLUHA a) Uvedení do provozu Připojte kompletně smontovaný a propojený radiový stmívač na 230 V proudovou síť. V základním nastavení bude při zapnutí síťového napětí zvolena stejná hodnota jasu jako u posledního vypnutí. Nyní může být nástropní svítidlo snadno zapínáno a vypínáno prostřednictvím dosavadního nástěnného vypínače a navíc tlumeno pomocí rádiového ovládání.

7 Je-li radiový stmívač připojený přímo na síťové napětí (a nikoliv přes separátní zapínač/vypínač), potom by měl být zásuvný můstek (jumper) zastrčen/přepnut na pozici AUS (VYP). V opačném případě se připojená lampa po výpadku proudu zapne (se stejnou hodnotou jasu jako u posledního vypnutí). Otevření krytu, které je proto zapotřebí, je popsáno v kapitole 11. Výměna pojistek ). Pozor, životu nebezpečné! Před otevřením krytu radiového stmívače musí být přístroj ve všech pólech odpojen od síťového napětí! Zastrčením/přepojením zásuvného můstku (jumper) na desce radiového stmívače mohou být zvoleny následující stavy zapojení: Zásuvný můstek zastrčit/přepojit na alt (základní nastavení) Zapnutí s hodnotou jasu před posledním vypnutím Zásuvný můstek zastrčit/přepojit na aus Při připojení síťového napětí zůstane svítidlo nejdříve vypnuté Zásuvný můstek nezastrčen/nepřepojen Zapnutí s plným jasem Stiskněte nyní krátce pomocí protáhlého, nevodivého předmětu (např. plastový regulační šroubovák) zapuštěné tlačítko v malém otvoru na horní straně krytu (větší ze dvou otvorů na horní straně radiového stmívače). Připojený spotřebič (např. halogenové trafo s připojenými svítidly) musí být možno každým stiskem tlačítka zapnout nebo vypnout. 7 b) Programování Stiskněte obslužné tlačítko (2) radiového stmívače po dobu min. 15 sekund. Kontrolka/LED radiového stmívače začne blikat, přístroj se nachází v programovacím režimu. Alternativně může být radiový stmívač zastrčen do zásuvky i s již stisknutým obslužným tlačítkem. Přitom se stmívač ihned ocitne v programovacím režimu (bliká kontrolka/led). Stiskněte nyní tlačítko jednoho z požadovaného páru tlačítek vašeho dálkového ovládání. Pokud radiový stmívač obdrží kód, přestane kontrolka/led blikat. Radiový stmívač je nyní naprogramován na toto dálkové ovládání. V případě potřeby může být programování kdykoliv nahrazeno jiným tlačítkem dálkového ovládání popř. jiným na dálku ovládaným kanálem. Přitom opět postupujte jako v předešlých případech.

8 c) Obsluha 8 Provoz s dálkovým ovládáním Zapnutí: Vypnutí: Rozžínání: Krátce stisknout pravé tlačítko programovaného páru tlačítek Krátce stisknout levé tlačítko programovaného páru tlačítek Podržte stisknuté pravé tlačítko programovaného páru tlačítek po dobu delší jak 0,4 sekund, svítidlo se rozjasní. Stmívání: Při zapnutém svítidle podržte stisknuté levé tlačítko programovaného páru tlačítek po dobu delší jak 0,4 sekund, svítidlo se ztmaví. Pokud bude při vypnutém svítidle stisknuto levé tlačítko po delší dobu jak 0,4 sekundy, potom se svítidlo zapne s maximálním jasem a potom se bude pomalu stmívat. Pokud bude vy vypnutém stavu stisknuto pravé tlačítko po delší dobu jak 0,4 sekundy, potom nesepne opět radiový stmívač s uloženým jasem, nýbrž s nejnižším jasem. Přímé ovládání: Zapnutí/Vypnutí: Stiskněte krátce tlačítko na radiovém stmívači (stav zapojení připojeného spotřebiče: Zap, Vyp, Zap, Vyp, atd.). Stmívání: Stiskněte tlačítko na radiovém stmívači po delší dobu jak 0,4 sekund. Dokud bude tlačítko stisknuté, bude změněn jas svítidla. Neponechávejte však tlačítko stisknuté po delší dobu než max. 15 sekund, jinak bude aktivován programovací režim! Když je dosažen požadovaný jas, opět tlačítko uvolněte. S každým opětným stisknutím tlačítka se otočí směr stmívání. Při zapojeném spotřebiči svítí kontrolka /LED na radiovém stmívači. Pokud byl jas spotřebiče upraven na určitou hodnotu, potom se tato hodnota při vypínání uloží a při zapínání opět obnoví. Takto můžete již používat základní funkci radiového stmívače. Pokud chcete váš radiový spínací systém rozšířit nebo byste chtěli využívat další zvláštní funkce radiového stmívače, přečtěte si prosím následující kapitolu!

9 9 8. ČASOVACÍ FUNKCE a) Obecně Programovatelné jsou tři oddělené časovače pro krátkodobý provoz, Slow-On (pomalé rozžínání) a Slow-Off (pomalé stmívání) v oblasti od 1 sekundy do 270 minut (4,5 hodiny). Pro programování časovače je zapotřebí dálkové ovládání FS20- radiového spínacího systému. Je-li naprogramován časovač, je možno jej odstavit z provozu jen deaktivováním časovacích funkcí, viz. c). V krátkodobém provozu se radiový stmívač po zapnutí opět automaticky vypíná po naprogramované zapínací době (eventuálně nebudou časy Slow-On a Slow-Off připočítány k zapínací době!). Slow-On znamená, že radiový stmívač v rámci nastaveného času pozvolna rozžíná na příslušnou konečnou hodnotu. Slow-Off znamená, že radiový stmívač v rámci nastaveného času pozvolna stmívá na příslušnou konečnou hodnotu. b) Programování časovače 1. Stiskněte současně, krátce pár tlačítek dálkového ovládání, přiřazený radiovému stmívači (po dobu kratší než 5 sekund). 2. Bliká kontrolka/led radiového stmívače, je spuštěno měření času pro časovač. 3. Vyčkejte na požadovaný spínací čas a potom opět stiskněte současně obě tlačítka na dálkovém ovládání. Tímto je spínací čas naprogramován. Prosím všimněte si následujícího: Pokud nebude měření času manuálně ukončeno, potom bude programovací režim časovače po 270 minutách (= 4 hod. 30 min.) automaticky opuštěn. Časovač je potom naprogramován časem v délce 270 minut (4 hod. 30 min.). Programování krátkodobého časovače Postupujte jak je popsáno ve výše uvedeném textu v bodě b), podpoložce 1.-3.

10 Programování časovače Slow-On 10 Programování časovače bude spuštěno a ukončeno, jak je popsáno výše. Pro přidělení spínacího času funkci Slow-On, stiskněte krátce během měření času tlačítko Ein (Zap) tlačítkového páru na dálkovém ovládání. Programování časovače Slow-Off Programování časovače bude spuštěno a ukončeno, jak je popsáno výše. Pro přidělení spínacího času funkci Slow-Oft, stiskněte krátce během měření času tlačítko Aus (Vyp) tlačítkového páru na dálkovém ovládání. c) Deaktivace/vypnutí časovacích funkcí Stiskněte krátce, současně tlačítkový pár dálkového ovládání, přidělený radiovému stmívači (po kratší dobu než 5 sekund). Bliká kontrolka/led radiového stmívače. Stiskněte nyní obslužné tlačítko na radiovém stmívači. Zhasne kontrolka/led radiového stmívače. Časovací funkce jsou deaktivovány/vypnuty. d) Obsluha radiového stmívače s aktivovaným časovačem Funkce Slow-On a Slow-Off Zapněte nebo vypněte radiový stmívač prostřednictvím krátkého stisknutí tlačítka (dálkovým ovládáním nebo zapuštěným ovládacím tlačítkem na přístroji), takto se bude během naprogramovaného času pomalu rozžínat na hodnotu jasu, která byla naposled nastavena před startem časovače popř. stmívat na nulu. Pokud byl během tohoto stmívacího procesu udělen stejný příkaz zapnutí nebo vypnutí, nastaví stmívač okamžitě konečnou hodnotu bez časovací funkce. Pokud bude stmívání prováděno manuálně (tlačítko dlouze stisknout), bude časovač pro tento postup stmívání přehlídnut (stisknout tlačítko na radiovém stmívači pouze kratší dobu než 15 sekund, jinak bude aktivován programovací režim). Teprve při dalším normálním příkazu pro zapnutí (kratší stisk tlačítka) je potom opět k dispozici provoz časovače.

11 Funkce krátkodobého časovače 11 Zapněte radiový stmívač krátkým stiskem tlačítka (na dálku nebo zapuštěným ovládacím tlačítkem na přístroji). Radiový stmívač zapíná hodnotu jasu, naposled nastavenou před startem časovače a opět, po uplynutí spínacího času automaticky vypíná. Je-li radiový stmívač zapnut dlouhým stiskem tlačítka nebo stmíván během spínacího času, zůstane radiový stmívač až do dalšího manuálního vypnutí trvale zapnutý. U dalšího normálního zapínacího příkazu (krátké stisknutí tlačítka) je vždy k dispozici časovací provoz. Dočasné přepojení na trvalý provoz: Pokud je přístroj zapnut dlouhým stisknutím tlačítka nebo stmíván během spínacího času, zůstane radiový stmívač až do dalšího manuálního vypnutí trvale zapnutý. U dalšího normálního zapínacího příkazu (krátké stisknutí tlačítka) je vždy k dispozici časovací provoz. 9. ZAŘAZENÍ RADIOVÉHO STMÍVAČE DO ADRESNÍHO SYSTÉMU FS20 Radiový stmívač může být přes schéma adresování FS20-radiového spínacího systému zařazen do tohoto adresního systému (jednotlivé adresy, funkční skupiny, místních a globálních správců). Přesná struktura adresního systému je v návodu k obsluze každého vysílače/ovladače FS20-radiového spínacího systému detailně objasněna. a) Přiřazení dalších adres/typů adres Radiovému stmívači můžou být v rámci adresního systému FS20-radiového spínacího systému přiřazeny až 4 adresní typy. Takto je možné např. dálkově ovládat radiový stmívač z více vysílačů/ovladačů se stejnými nebo odlišnými adresními typy. Podrobné vysvětlení k adresnímu systému naleznete v návodu k obsluze každého dálkového ovládání FS20-radiového spínacího systému. Pro přiřazení více adresních typů radiovému stmívači, opakujte programování, popsané v bodě 7. Takto může být v paměti radiového stmívače uložen seznam až čtyř adres popř. adresních typů.

12 b) Vymazání adres popř. adresních typů 12 Pokud chcete vymazat přijímací kanál z uloženého seznamu, potom převeďte radiový stmívač do programovacího režimu a stiskněte na příslušném dálkovém ovládání jedno z tlačítek, které je přiřazeno tomuto radiovému stmívači po delší dobu než 0,4 sekund. Potom je programovací režim automaticky opuštěn a příslušný kanál je vymazán z adresního seznamu radiového stmívače. 10. UVEDENÍ DO STAVU NASTAVENÍ VÝROBNÍM ZÁVODEM V případě potřeby můžete veškerá naprogramování, která jsou uložena v radiovém stmívači, najednou vymazat. Stiskněte ovládací tlačítko na radiovém stmívači po delší dobu než min. 15 sekund. Kontrolka/LED radiového stmívače začne blikat. Stiskněte opět ovládací tlačítko. Všechny naučené adresy a časovací režim se svým naprogramovaným spínacím časem jsou vymazány popř. deaktivovány, zhasne kontrolka/led. Radiový stmívač již nyní nereaguje na žádný dálkově vysílaný příkaz a musí být nově naprogramován! 11. VÝMĚNA POJISTEK Pro jištění proti přetížení je radiový stmívač zajištěn síťovou pojistkou (skleněná trubková pojistka 1 A T, zatížení). Tato pojistka se nachází na straně konektoru mezi oběma konektorovými kontakty. Zkontrolujte, zda nebyla defektní pojistka eventl. příčinou přetížení radiového stmívače (instalovaný příkon radiového stmívače: VA; radiový stmívač není vhodný pro elektronická halogenová trafa) a odstraňte případnou příčinu přetížení (vytáhněte konektor z radiového stmívače). Potom opět připojte radiový stmívač na proudovou síť, připojte spotřebič. 12. OBSLUHA Produkt smí být provozován pouze v suchých interiérech. Nikdy nepoužívejte produkt okamžitě po tom, co byl přemístěn z chladné do teplé místnosti. Kondenzát, který přitom vznikne, může za jistých okolností výrobek zničit!

13 Nejdříve počkejte, až se teplota přístroje vyrovná pokojové teplotě. Toto může za jistých okolností trvat několik hodin. Nedotýkejte se radiového stmívače a připojených přístrojů/kabelů mokrýma nebo vlhkýma rukama! Dbejte na to, aby se izolace celkového produktu ani poškodila, ani nezničila. Před každým použitím zkontrolujte produkt, zda není jakkoliv poškozen! Pokud zjistíte poškození, potom NESMÍ být výrobek připojen na síťové napětí! Je to životu nebezpečné! 13 Pokud produkt je produkt delší dobu mimo provoz, potom jej odpojte od síťového napětí. Zamezte na místě instalace nebo při transportu následujícím nepříznivým vnějším vlivům: - Mokro nebo příliš vysoká vlhkost vzduchu - Extrémní chladno nebo horko - Prach nebo hořlavé plyny, páry nebo rozpouštědla - Silné vibrace - Silná magnetická pole, jako jsou v blízkosti strojů nebo reproduktorů 13. ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ Produkt nevyžaduje z vaší strany žádnou údržbu. Neotvírejte kryt. Před čištěním odpojte radiový stmívač od síťového napětí, vytáhněte jej ze síťové zásuvky. Čistěte produkt měkkou, čistou, suchou a bezvlasou textilií. Pro odstranění silných znečištění může být textilie lehce navlhčena vlažnou vodou. Nepoužívejte žádné čistící prostředky, obsahující rozpouštědla, která mohou narušit plastový kryt a označení. Než radiový stmívač opět připojíte na síťové napětí, ponechejte jej nejdříve kompletně vyschnout. 14. EKOLOGICKÁ LIKVIDACE PŘÍSTROJE Likvidujte již nepoužitelný produkt dle platných zákonných ustanovení.

14 15. TIPY A UPOZORNĚNÍ 14 Dosažitelnost ovladačů a poruchy Radiový spínací systém FS20 pracuje v oblasti 868 MHz, který je využíván také jinými radiovými službami. Proto může dojít prostřednictvím přístrojů, které pracují na stejné popř. sousední frekvenci, k omezení provozu a dosahu. Uvedený dosah až do 100 m je dosah ve volném poli, tzn., dosah u vizuálního kontaktu mezi vysílačem a přijímačem. V praktickém provozu se však nacházejí stěny, pokojové stropy atd. mezi vysílačem a přijímačem, čímž se dosah příslušně redukuje. Další příčiny pro sníženou dosažitelnost ovladačů: Vysokofrekvenční poruchy všeho druhu Zástavba všeho druhu a vegetace Vodivé kovové díly, které se nacházejí v přiléhajícím území přístrojů popř. v rámci nebo blízko radiové trasy, např. topná tělesa, pokovená izolační okna, železobetonové stropy atd. Vliv charakteristiky záření antén prostřednictvím vzdálenosti vysílačů nebo přijímačů k vodivým plochám nebo předmětům (také k lidskému tělu nebo zemi). Širokopásmové poruchy v městských oblastech, které snižují odstup šumu od signálu; v tomto šumu již nebude signál rozeznán. Vyzařování z nedostatečně odstíněných elektronických přístrojů, např. provozování otevřených počítačů atd. Prosím dbejte následující: Neumísťujte více radiových přijímačů bezprostředně vedle sebe, jelikož se mohou vzájemně ovlivňovat (minimální vzdálenost 0,2 m, doporučujeme 0,5 m nebo více).

15 16. PROHLÁŠENÍ O SHODĚ (DOC) 15

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 61 72 49 Pro zabudování do lamp nebo do instalačních krabic. Ovládání pomocí externího tlačítka, dálkového ovládání nebo senzorů systému FS20. Funkce spínacích hodin 1 s až 4,25

Více

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST Obj. č.: 62 30 04 Zastrčte jednoduše radiovou spínací zásuvku do stávající síťové zásuvky a připojte svítidla, ventilátory nebo jiné elektropřístroje na radiovou

Více

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22 Obj. č.: 617 243 Radiový stmívač FS20 DI22 odpovídá radiovému stmívači FS20 DI20 s objednávkovým číslem: 61 72 44-33, avšak je dimenzován výhradně

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 02 96 Pro zabudování do lamp nebo do instalačních krabic. Ovládání pomocí externího tlačítka, dálkového ovládání nebo senzorů systému FS20. Funkce spínacích hodin 1 s až 4,25

Více

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE 2 Aby se zařízení zachovalo tomto v stavu a zajistil jeho bezpečný provoz, je třeba abyste dodržovali tento návod k obsluze! Před uvedením produktu do provozu si kompletně přečtěte návod

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 02 95

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 02 95 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 02 95 Popis produktu: Alternativa k radiem řízeným vypínačům na omítku. Zabudovatelný do krabičky přímo na elektrickou síť k provozovanému vysílači, lze zapínat pomocí až 4

Více

NÁVOD K OBSLUZE 1 X 10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20 S20 5 X RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE 1 X 10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20 S20 5 X RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE 1 X 10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20 S20 5 X RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST Obj. č.: 62 03 00 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení

Více

RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4

RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4 NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÝ SPÍNAČ NA OMÍTKU FS20AS4 Obj. č.: 62 30 09 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový regenerativní opakovací zesilovač FS20 RPT. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový regenerativní opakovací zesilovač FS20 RPT. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/03 Bezdrátový regenerativní opakovací zesilovač FS20 RPT Obj. č.: 62 30 06 Pomocí tohoto zásuvkového regenerativního zesilovače zvýšíte dosah rádiového spínacího systému FS20.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 08/00 Obj. č.: 62 00 87 OBSAH Strana: Úvod...2 Účel použití...2 Bezpečnostní upozornění...2 Popis produktu...3 Rozsah dodávky...3 Montáž...3 Elektrické připojení...4 Vložení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu.

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. NÁVOD K OBSLUZE ÚVOD Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. 2 Výrobek je testován na elektromagnetickou slučitelnost a splňuje požadavky platných evropských a národních směrnic. Shoda

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 62 35 64 2 OBSAH Strana: Účel použití...2 Vlastnosti...2 Rozsah dodávky...2 bezpečnostní upozornění...2 Připojení a uvedení do provozu...3 IR-obsluha...4

Více

10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20S20

10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20S20 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 10-/20-KANÁLOVÝ RADIOVÝ RUČNÍ OVLADAČ FS20S20 Obj. č.: 61 72 24 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho

Více

HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN)

HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN) NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 HLÁSIČ PLYNU HMS100MG (HLÁSIČ PLYNU PRO METAN/ZEMNÍ PLYN) Obj. č.: 75 04 52 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu

Více

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W Obj. č.: 55 09 00 Cosmocon International Limited SAR Hong Kong POZOR! Přečtěte! Než nástěnné svítidlo přimontujete a uvedete do provozu, přečtěte

Více

DIMAX DIMAX 534 534 0 000. Návod k montáži a použití Univerzální stmívač DIMAX 534

DIMAX DIMAX 534 534 0 000. Návod k montáži a použití Univerzální stmívač DIMAX 534 DIMAX DIMAX 534 534 0 000 Návod k montáži a použití Univerzální stmívač DIMAX 534 Obsah Základní bezpečnostní pokyny 3 Použití v souladu s daným účelem Likvidace Připojení/Montáž 4 Ovládací prvky 7 Všeobecný

Více

Dálkově řízená zásuvka - FS 10 TS

Dálkově řízená zásuvka - FS 10 TS Dálkově řízená zásuvka - FS 10 TS Obj.č. : 921413 Návod k obsluze 1. Všeobecné pokyny Programovatelná a dálkově ovládaná zástrčka FS 10 TS je součástí systému dálkového ovládání FS 10 a umožňuje dálkové

Více

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 NÁVOD K OBSLUZE DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 Obj. č.: 26 40 06 Výtisk: Tento návod k obsluze je publikace fa. Conrad Electronic GmbH. 100% recyklovaný papír, bezchlórový, bílený Jsou vyhrazena

Více

Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08. Stanovené použití. Číslo objednávky: Číslo objednávky:

Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08. Stanovené použití. Číslo objednávky: Číslo objednávky: CZ - N Á V O D K O B S L U Z E http://business.conrad.cz Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08 Číslo objednávky: 64 64 43 Číslo objednávky: 64 64 52 Stanovené použití Výrobek se skládá ze zásuvky

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS Komfortní zařízení na stahování a vytahování elektricky ovládaných markýz a rolet (žaluzií). Obj. č.: 61 81 03

Více

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/00 DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY Obj. č.: 12 01 44 Vaše kompaktní konstrukce a váš velký rozsah měření předurčují tuto váhu pro mnoho oblastí použití. S touto váhou můžete vážit nejen

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 62 20 14 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 62 20 14 Pomocí této sady bezdrátově (rádiově) ovládaných síťových zásuvek zapnete a vypnete pohodlně osvětlení, ventilátory a ostatní elektrické spotřebiče z křesla, ze židle

Více

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze

Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W. CZ Návod k instalaci a obsluze Dálkově ovládaná objímka ZAP/VYP 60W CZ Návod k instalaci a obsluze OBSAH OBECNÉ INFORMACE 3 Prohlášení o shodě 3 Záruka 3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 Obecné bezpečnostní pokyny 3 Provozní podmínky 3 RECYKLACE

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 01/04 Obj. č.: 67 13 05 OBSAH Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Vložení/výměna osvětlovacího prostředku... 4 Instalace a připojení... 4 Zapnutí/vypnutí...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 92 20 45 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho malého speciálního telefonu s náhlavní soupravou (se sluchátkem do ucha a s mikrofonem).

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/99 Obj. č.: 85 17 44 Hlídač napětí automobilových baterií MW728 chrání autobaterii s připojeným spotřebičem před jejím podvybitím (úplným vybitím). Při vypnutém motoru hlídá tento

Více

Návod k používání Czevitrum Lighting elements

Návod k používání Czevitrum Lighting elements Návod k používání Czevitrum Lighting elements Czevitrum s.r.o. Československé armády 370/9 160 00 Praha Česká republika Vydáno: prosinec 2014 MODELY TYPOVÉ ŘADY CZEVITRUM LIGHTING ELEMENTS: Orbit Omega

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 59 02 64 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky)

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (FM-MASTER 1) Obj. č.: (FM-MASTER 2) Obj. č.: (FM-MASTER 3) Obj. č.: (4 zásuvky) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 20 19 (FM-MASTER 1) Obj. č.: 57 20 20 (FM-MASTER 2) Obj. č.: 57 20 30 (FM-MASTER 3) Obj. č.: 57 20 21 (4 zásuvky) 2 Úvod Spolehlivé a pohodlné řešení připojení různých spotřebičů

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod k montáži a obsluze 5kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Verze 06/04

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Verze 06/04 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 51 02 91 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II cs Návod k montáži a obsluze 10kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/06 Obj. č.: 19 85 32 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení regulátoru do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám,

Více

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68 Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům Obj. č.: 61 03 68 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Uvedení do provozu... 3 Montáž... 3 Připojení...

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU

RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RÁDIOVÝ TELEFONNÍ PŘÍSTROJ S PROVOLBOU Obj. č.: 750 405 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy.

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

Centronic EasyControl EC541-II

Centronic EasyControl EC541-II Centronic EasyControl EC541-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

TELEFONNÍ DÁLKOVÉ RÁDIOVÉ OVLÁDÁNÍ FS20TS

TELEFONNÍ DÁLKOVÉ RÁDIOVÉ OVLÁDÁNÍ FS20TS NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/03 TELEFONNÍ DÁLKOVÉ RÁDIOVÉ OVLÁDÁNÍ FS20TS Obj. č.: 62 30 05 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy.

Více

Solární ultrazvukový plašič ptáků

Solární ultrazvukový plašič ptáků www.mojenakupy.cz Solární ultrazvukový plašič ptáků Objednací číslo: GX-04 Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil produkt, který byl konstruován dle současné nejmodernější techniky. Aby se zachoval

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: 26 00 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami. Obj. č.: 58 13 58

NÁVOD K OBSLUZE. Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami. Obj. č.: 58 13 58 NÁVOD K OBSLUZE Svítící vodní sloupec s proměnlivými barvami Obj. č.: 58 13 58 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Centronic MemoControl MC441-II

Centronic MemoControl MC441-II Centronic MemoControl MC441-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie

Centronic VarioControl VCJ470 Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Centronic VarioControl VCJ470 CZ Návod k obsluze Rádiový přijímač pro žaluzie Tento návod prosím uschovejte! Návod k použití Obsah Všeobecně... 2 Záruka... 3 Bezpečnostní pokyny... 3 Použití k určenému

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: /

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: / NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/03 Obj. č.: 35 07 30 / 35 07 33 Tento praktický přepínací pult Vám poslouží k rozšíření ozvučení prostorů z jednoho páru reproduktorů až na 4 páry u všech zesilovačů (nebo podobných

Více

10-TI KANÁLOVÝ BEZDRÁTOVÝ PØIJÍMAÈ

10-TI KANÁLOVÝ BEZDRÁTOVÝ PØIJÍMAÈ ZÁKLADNÍ POPIS WS304-10 10-TI KANÁLOVÝ BEZDRÁTOVÝ PØIJÍMAÈ PRO SPÍNÁNÍ A ÈASOVÉ OVLÁDÁNÍ EL.ZAØÍZENÍ DO 16 A anténa s konektorem SMA na 433,92 MHz tl.time - učení funkce ČASOVÁNÍ R10 R9 R8 R7 vstup +5V

Více

Chuango. Vážený zákazníku,

Chuango. Vážený zákazníku, Chuango Vážený zákazníku, děkujeme vám za výběr dálkového spínače E5, vysoce moderního dálkového spínače domácích spotřebičů založeného na službách cloud serveru. K dispozici jsou dvě verze připojení:

Více

Modul univerzálního elektronického časového relé

Modul univerzálního elektronického časového relé NÁVOD K POUŽITÍ MODULU Modul univerzálního elektronického časového relé Obj. č.: 19 00 27 Tento návod k použití je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže

Více

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00

Návod k obsluze. Spínací člen 1289 00 Návod k obsluze Spínací člen 1289 00 Obsah Popis přístroje... 3 Ovládací a zobrazovací prvky... 4 Připojovací svorky... 7 Montáž... 8 Nastavení druhu provozu... 9 Přepnutí druhu provozu podle naprogramování...

Více

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/02 PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ Obj. č.: 13 04 28 OBSAH Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Popis produktu... 2 Rozsah dodávky... 3 Bezpečnostní a riziková

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů.

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů. VHF 1 Sada bezdrátových mikrofonů 10030865 10030866 10030867 10030868 10030869 10030872 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Stmívací jednotka Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt je

Více

Centralis Receiver RTS 2

Centralis Receiver RTS 2 Abyste mohli optimálně využít všech výhod rádiového přijímače Centralis Receiver RTS, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Centralis Receiver RTS je řídicí jednotka - přijímač dálkového ovládání

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 18 49 85 K přímému provozu světelné diody (LED) nebo nízkonapěťové světelné diody (low-current-led) na 230 V/AC síťové napětí. Technické údaje: Napájecí napětí 230 V/AC

Více

Návod k obsluze. Dálkový ovladač BRC315D7

Návod k obsluze. Dálkový ovladač BRC315D7 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 DĚKUJEME VÁM ZA VAŠE ROZHODNUTÍ KOUPIT SI TENTO OVLADAČ. PŘED POUŽITÍM TOHOTO ZAŘÍZENÍ SI POZORNĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU. PO PROSTUDOVÁNÍ

Více

Centronic EasyControl EC513

Centronic EasyControl EC513 Centronic EasyControl EC513 cs Návod na montáž a obsluhu 3kanálové kódové tlačítko Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ZÁSTRČKA 230V

NÁVOD K POUŽITÍ ZÁSTRČKA 230V Přijímač dálkového ovládání Orienta Receiver RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností přijímače dálkového ovládání Orienta Receiver RTS, přečtěte si prosím pečlivě tento návod

Více

T325C - Prostorový dotykový termostat programovatelný s čidlem

T325C - Prostorový dotykový termostat programovatelný s čidlem Návod k obsluze T325C - Prostorový dotykový termostat programovatelný s čidlem Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

ČESKY Obsah K tomuto návodu

ČESKY Obsah K tomuto návodu Obsah 1 K tomuto návodu...89 2 Bezpečnostní pokyny...89 2.1 Řádné používání...89 2.2 Bezpečnostní pokyny k provozu přijímače...89 3 Rozsah dodávky...90 4 Popis přijímače...90 4.1 Indikace LED...91 5 Montáž...91

Více

Centronic VarioControl VC421

Centronic VarioControl VC421 N N Centronic VarioControl VC421 230V/50Hz/8VA Centronic VarioControl VC421 4034 200 008 0 Ind. Ind. Zentral Zentral cs Návod na montáž a obsluhu Podmítkový rádiový vysílač Důležité informace pro: montéry/

Více

PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ

PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ NÁVOD K OBSLUZE PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ OBSAH Obj. č.: 59 01 43 Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Popis produktu... 4 Rozsah dodávky...

Více

Centronic MemoControl MC415

Centronic MemoControl MC415 Centronic MemoControl MC415 cs Návod k montáži a obsluze Nástěnný vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 05 18

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 05 18 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/02 Obj. č.: 57 05 18 Stále více a více oblíbená dekorace a okrasa bytů s hrou barev v aktuálním moderním provedení (pochromovaný spodní díl ve stříbrné barvě). Tisíce světlovodných

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

11.15 Inteo Centralis indoor RTS

11.15 Inteo Centralis indoor RTS Abyste mohli optimálně využít všech výhod vašeho rádiového přijímače Centralis indoor RTS, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Centralis indoor RTS je rádiový přijímač pro bezdrátové ovládání

Více

Modul univerzálního elektronického časového relé HB629 Obj. č.: (nová verze)

Modul univerzálního elektronického časového relé HB629 Obj. č.: (nová verze) výrobek prodáte nebo předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali i tento návod k obsluze. Ponechte si tento návod k obsluze, abyste si jej mohli znovu kdykoliv přečíst! Modul univerzálního

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54 Kapesní akumulátorová svítilna Obj.č.: 84 00 54 Tento návod k obsluze náleží k tomuto výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a údržbě. Budete jej také potřebovat, budete-li tento výrobek

Více

11.27 Centralis Uno RTS

11.27 Centralis Uno RTS Abyste mohli plně využít všech vlastností, které Vám nabízí řídicí jednotka Centralis Uno RTS, přečtěte si prosím pozorně následující návod k použití. Řídící jednotka s integrovaným přijímačem dálkového

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (obj. č. ovladače: )

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: (obj. č. ovladače: ) NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 13 03 98 (obj. č. ovladače: 13 04 10) Pomocí tohoto zařízení můžete jedním stisknutím tlačítka bezdrátově zapínat a vypínat na vzdálenost až 20 metrů různé spotřebiče, například

Více

Centronic MemoControl MC415

Centronic MemoControl MC415 Centronic MemoControl MC415 cs Návod k montáži a obsluze Nástěnný vysílač s funkcí Memory Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

clic Obj. č CZ Návod k obsluze Theben HTS

clic Obj. č CZ Návod k obsluze Theben HTS clic Obj. č. 907 0 515 CZ Návod k obsluze 2 1103013204 06.2010 Theben HTS Uživatelské dálkové ovládání clic Obj. č. 907 0 515 CZ Návod k obsluze 2 1103013204 06.2010 Theben HTS Česky Návod k obsluze Uživatelské

Více

Ruční vysílač GF20..

Ruční vysílač GF20.. Ruční vysílač GF20.. EN FR ES IT Návod na montáž a obsluhu Original assembly and operating instructions Notice originale de montage et d utilisation Instrucciones originales de instalación y funcionamiento

Více

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Návod k obsluze T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 ZÁKLADNÍ PŘIPOJENÍ: SPL 400-2 - Blahopřejeme k nákupu tohoto SPL zesilovače. Před použitím výrobku si přečtěte instrukce. CZ Bezpečnostní pokyny

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 51 05 06 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS

Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku

Více

(GTF-RE 230 V B 2070-6 868 MHz) Montážní návod

(GTF-RE 230 V B 2070-6 868 MHz) Montážní návod Bezdrátová připojovací elektrická lišta 868 MHz B 2070-2 I B 2070-6 230 V B 4071-2 I B 4071-6 24 V Bezdrátová připojovací elektrická lišta 868 MHz (GTF-RE 230 V B 2070-6 868 MHz) Montážní návod Rozsah

Více

5 V= (z jednotky Motor Controller) 50 ma 433,42 MHz Kapacita paměti

5 V= (z jednotky Motor Controller) 50 ma 433,42 MHz Kapacita paměti animeo IB+ Karta dálkového ovládání RTS NÁVOD K POUŽITÍ Abyste mohli optimálně využít všech vlastností karty dálkového ovládání RTS, přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Návod uschovejte pro pozdější

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 100403HB43XIX 2019-03 379 443 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1 5 243 Spínací hodiny Digitální spínací hodiny jsou určeny pro zapínání a vypínání zařízení nebo regulaci s časovým spínáním. Integrovaný nastavitelný časový spínač Časový spínač jako pomocná funkce Určené

Více

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500

SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 SAUNOVÝ REGULÁTOR S 500 Návod na obsluhu www.mctsro.com Saunový regulátor S500 Návod na obsluhu Stránka 1/7 1. Popis Saunový regulátor S500 je určen k ovládání a řízení provozu sauny. Umožňuje okamžité

Více

Centronic UnitControl UC52

Centronic UnitControl UC52 Centronic UnitControl UC52 cs Návod na montáž a obsluhu Samostatná řídicí jednotka s ovládacím prvkem Důležité informace pro: montéry/ elektrikáře/ uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento

Více

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku,

PROHLÁŠENÍ O SHODĚ. Vážený zákazníku, 1 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Přečtěte si pozorně příručku a dodržujte následující instrukce, abyste předešli poškození. Jakékoliv poruchy způsobené ignorováním instrukcí

Více

Pohon garážových vrat

Pohon garážových vrat Hněvkovského 30/65, 61700 Brno-Komárov Pohon garážových vrat Instalační a uživatelský manuál Upozornění: je důležité pro bezpečnost všech osob, kteří instalují a používají tento pohon garážových vrat,

Více

Krbové topení

Krbové topení Krbové topení 10030731 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Spínání světel. Stmívání světel. Ventilátory a střešní okna. Žaluzie, rolety, markýzy. Dveře a garážová vrata. Domovní brány a závory

Spínání světel. Stmívání světel. Ventilátory a střešní okna. Žaluzie, rolety, markýzy. Dveře a garážová vrata. Domovní brány a závory 20 Více pohodlí RF HOME rozšiřuje výrobkovou řadu ELEGANT a VARIANT o nové prvky, využívající ke vzájemné komunikaci bezdrátové radiofrekvenční technologie 868.3 MHz. Bezdrátové ovládání Spínání světel

Více

Yeelight LED Ceiling Lamp uživatelský manuál

Yeelight LED Ceiling Lamp uživatelský manuál Yeelight LED Ceiling Lamp uživatelský manuál Spojka Zámek pohled shora pohled zespoda Otvory pro montáž kazety Otvor pro kabeláž Montážní otvor pro samořezné šrouby základna dálkový ovladač 2x metrický

Více

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě!

Návod k používání. Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623. Návod k používání uložte na bezpečném místě! Návod k používání Elektrická konvice RETRO - 491609, 491616, 491623 Děkujeme Vám, že jste si vybrali tuto vysoce kvalitní elektrickou konvici. Jedná se o kvalitní výrobek splňující požadavky uznávaných

Více

Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje:

Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje: Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje: HDMI smart TV a mini PC Joy-it Android 4.0, 2x 1,4 GHz Obj. č.: 87 46

Více

Elektronický plašič ptáků

Elektronický plašič ptáků www.mojenakupy.cz Elektronický plašič ptáků Objednací číslo: LS-2001 Návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Dbejte na to, i když tento produkt

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

FB-Powerboat. Dálkové ovládání - návod v češtině. 433,9 MHz

FB-Powerboat. Dálkové ovládání - návod v češtině. 433,9 MHz FB-Powerboat Dálkové ovládání - návod v češtině 433,9 MHz 1 O tomto návodu Před použitím stropního ventilátoru CasaFan si pozorně přečtěte tyto pokyny. Ponechte si tento manuál po ruce. Nikdy nepřenechejte

Více