Money S3 - Elektronická podání 1. Obsah

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Money S3 - Elektronická podání 1. Obsah"

Transkript

1 Elektronická podání

2 Money S3 - Elektronická podání 1 Obsah Elektronická podání z Money S3...2 Seznam podporovaných elektronických písemností v Money S3...2 Možnosti komunikace s orgány státní správy...2 Elektronické podání z Money S3 přímým komunikačním kanálem...2 Elektronické podání z Money S3 prostřednictvím datové schránky...3 Elektronické podání z Money S3 prostřednictvím aplikace PartnerLink...4 Export tiskové sestavy z programu Money S3...4 Import do programu PartnerLink...7 Výkaz Intrastat odesílaný prostřednictvím aplikací InstatOnline a Ides (od InstatDesk)...7 Elektronický podpis snadno a rychle...8 Elektronická podání pro ČSSZ...9 Evidenční list důchodového pojištění...9

3 2 Money S3 - Elektronická podání Elektronická podání z Money S3 Seznam podporovaných elektronických písemností v Money S3 Elektronická podání umožňují subjektům nebo jiným osobám komunikovat s orgány státní správy elektronicky. Money S3 podporuje v současné době (verze ) následující elektronické písemnosti: Kód Popis Určeno pro DPH Přiznání k dani z přidané hodnoty Daňovou správu MF ČR DPHSHV Souhrnné a Následné souhrnné hlášení k dani z přidané Daňovou správu MF ČR hodnoty DPHEVD Výpis z evidence dodavatele nebo odběratele k režimu přenesení Daňovou správu MF ČR daňové povinnosti ELDP Evidenční list důchodového pojištění ČSSZ ONZ Oznámení o nástupu do zaměstnání (skončení zaměstnání) ČSSZ PVPOJ10 Přehled o výši pojistného ČSSZ INTRASTAT Výkaz Intrastat Celní správu ČR Možnosti komunikace s orgány státní správy Elektronické podání vytvořené v programu Money S3 je možné odeslat těmito způsoby: přímým komunikačním kanálem (pouze podání určená pro Daňovou správu MF ČR) prostřednictvím Informačního systému datových schránek (ISDS) prostřednictvím aplikace PartnerLink od firmy NZ SERVIS, spol. s r. o. výkazy Intrastat prostřednictvím aplikací InstatOnline a Ides (od nahrazen aplikací InstatDesk) Elektronické podání z Money S3 přímým komunikačním kanálem Pro uživatele Money S3 se jedná o nejpohodlnější způsob komunikace. V současné době (verze ) je programem Money S3 podporována přímá komunikace s Daňovou správou MF ČR, konkrétně se jedná o Daňový portál podatelnu EPO (Elektronická podání). Odeslat je možné tyto písemnosti: Přiznání k DPH Souhrnné a Následné souhrnné hlášení k DPH Výpis z evidence dodavatele nebo odběratele k režimu přenesení daňové povinnosti Do seznamu podání se dostanete přes menu Účetnictví / Seznam podání. Vytvořenou písemnost odešlete ze seznamu podání tlačítkem Odeslat. Po odeslání probíhá zpracování písemnosti příslušnými orgány MF ČR (řádově několik dní). Výsledný stav zpracování (úspěšně přijato, odmítnuto) zjistíte s pomocí tlačítka Dotaz na stav. Elektronické písemnosti odesílané na Daňový portál MF ČR musí být opatřeny elektronickým podpisem. Elektronický podpis je možné v programu Money S3 nastavit buď na kartě Nastavení / Agenda (určeno pro celou firmu) nebo v Přístupových právech uživatele (určeno pro jednoho uživatele). Bližší informace o seznamu podání jsou uvedeny v Nápovědě programu (Účetnictví / Seznam podání). Výhody přímé komunikace: jednoduché odeslání sestavy s pomocí jediného tlačítka přímá odezva serveru, který data zpracovává. V případě chybně odeslaných dat je uživatel informován seznamem chybových hlášení. jednoduchý dotaz na výsledný stav zpracování elektronického podání Nevýhody přímé komunikace: nutnost použití elektronického podpisu

4 Money S3 - Elektronická podání 3 Elektronické podání z Money S3 prostřednictvím datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určeno k doručování a k provádění úkonů vůči orgánům veřejné moci. Datovou schránku zřizuje a spravuje Ministerstvo vnitra (více informací na adrese Používání Datové schránky v programu Money S3 můžete nastavit buď globálně v menu Nástroje / Nastavení / Agenda nebo pro jednotlivé uživatele v Přístupových právech. Tiskovou sestavu je možné odeslat do datové schránky pouze v případě, že je tento způsob komunikace cílovým orgánem státní správy podporován. Tuto informaci si ověřte u příslušného orgánu státní správy, tj. Ministerstvu financí ČR, České správě sociálního zabezpečení, Celní správě ČR atd. Pokud je tato komunikace možná, tak si vyžádejte ID schránky příjemce, což je jedinečný identifikátor datové schránky. Tiskovou sestavu odešlete z Money S3 do datové schránky s pomocí tlačítka Datová schránka, které se nachází u každé sestavy na kartě Nastavení tisku. Před odesláním musíte vybrat příjemce datové zprávy. Po kliknutí na výběr příjemce použijte volbu Výběr ze seznamu uživatelů datových schránek. Na kartě vyhledání datové schránky je nejjednodušší zadat ID schránky příjemce. Pokud neznáte ID schránky, tak je třeba uvést alespoň několik počátečních znaků názvu subjektu. Jako Typ schránky zvolíte Orgán veřejné moci. Druhou možností, jak vybrat příjemce zprávy, je výběr z adresáře firem. V tomto případě musíte na kartě adresy zadat ID schránky příjemce. Karta si ID schránky pamatuje a přenáší jej automaticky na kartu odeslání. Po výběru příjemce nastavte Formát sestavy. Orgány státní správy přijímají sestavy zpravidla ve formátu XML. Vyberte tedy formát XML data a vhodnou transformační šablonu. Transformační šablonu musíte uvést proto, aby se data z programu Money S3 přetransformovala na tvar čitelný pro server, který přijímaná data zpracovává. Dále je možné upřesnit Věc zprávy.

5 4 Money S3 - Elektronická podání Po odeslání zprávy můžete v menu Agenda / Odeslané zprávy do datové schránky zjišťovat aktuální stav zprávy, tj. zda byla zpráva doručena příjemci, zda příjemce zprávu přečetl atd. Výhody datových schránek: není nutné používat elektronický podpis Nevýhody datových schránek: chybí přímá odezva ze serveru, který data zpracovává. V případě chybně odeslaných dat se uživatel nedozví příčinu chyby. ne všechny orgány státní správy podporují komunikaci přes datové schránky Elektronické podání z Money S3 prostřednictvím aplikace PartnerLink Money S3 bylo testováno a podporuje taktéž spolupráci s komunikačním programem PartnerLink ( Odeslání elektronického podání z Money S3 probíhá v tomto případě ve dvou krocích: export tiskové sestavy z programu Money S3 import vyexportovaného souboru do programu PartnerLink a jeho odeslání Export tiskové sestavy z programu Money S3 Nejprve je třeba vyexportovat tiskovou sestavu z programu Money S3. Vyberte zvolenou sestavu z nabídky programu a na kartě Nastavení tisku použijte tlačítko Export.

6 Money S3 - Elektronická podání 5 V průvodci tiskovým exportem klikněte na tlačítko Dokončit. Sestava se uloží do adresáře PRINT, který se nachází přímo pod adresářem instalace programu. Soubor se ukládá ve tvaru <KodPodani>-<Datum>-<Cas>.xml. Příklad: DPH_MFCR xml Kód podání: Přiznání k DPH Datum exportu: Čas exportu: 09:48:03 Formát exportu: XML data Poznámka: Pokud budete exportovat sestavu za starší časové období, pro které platilo jiné nastavení exportu, vyberte v Průvodci tiskovým exportem z výběrového pole vhodné nastavení. Poznámka: Pokud máte nastaveno propojení agendy s programem TaxEdit, nabídne se automaticky Výběr nastavení pro export TaxEdit S3. Z roletové nabídky tuto volbu změníte na DPH - export pro Daň. správu MF ČR.

7 6 Money S3 - Elektronická podání Při exportu výkazu Intrastat vyberte nastavení INTRASTAT export pro Celní správu ČR přes PVS. Výchozí nastavení je určeno pro aplikace Ides a InstatOnline, které používají jiný formát exportu. Poznámka: Výkaz Intrastat je možné odesílat přes program PartnerLink pouze do K tomuto datu končí transakční část Portálu veřejné správy (PVS), kterou používá program PartnerLink pro komunikaci s Celní správou ČR. Jelikož Celní správa nebude tvořit ekvivalentní náhradu za PVS, bude možné od posílat výkaz Intrastat pouze s pomocí aplikací InstatDesk (nástupce Idesu) a InstatOnline.

8 Money S3 - Elektronická podání 7 Import do programu PartnerLink Aplikace PartnerLink je nástroj pro elektronickou komunikaci s orgány státní správy. Spusťte program PartnerLink a s pomocí tlačítka Načíst načtěte soubor vyexportovaný z Money S3. Odeslání zprávy provedete přes tlačítko Odeslat. Před odesláním je nutné nastavit elektronický podpis a případně další požadované údaje v závislosti na tom, s jakým orgánem státní správy komunikujete (viz menu Zobrazit / Nastavení). Program eviduje všechny přijaté a odeslané informace o komunikaci včetně chybových hlášení. Nevýhody: je vyžadován externí komunikační program PartnerLink nutnost použití elektronického podpisu (nastavuje se v programu PartnerLink) nutnost nastavit přihlašovací a identifikační údaje Výkaz Intrastat odesílaný prostřednictvím aplikací InstatOnline a Ides (od InstatDesk) Při odeslání výkazu Intrastat prostřednictvím aplikací InstatOnline a Ides je třeba zvolit v Průvodci tiskovým exportem nastavení INTRA- STAT přes IDES, InstatOnline. Vyexportovaný soubor je ve formátu.csv. Před importem souboru do webové aplikace InstatOnline je nutné nejprve.csv soubor komprimovat do formátu.zip nebo.gzip s pomocí některého komerčně dostupného archivačního programu.

9 8 Money S3 - Elektronická podání Elektronický podpis snadno a rychle Pro podání s elektronickým podpisem musí mít odesílající subjekt kvalifikovaný certifikát poskytnutý akreditovanou certifikační autoritou (v současné době I.CA, Česká pošta a e-identity). Podrobné informace jsou na adresách a cz. Využívání kvalifikovaného certifikátu při elektronické komunikaci s orgány státní správy lze považovat za nejvhodnější způsob elektronického přenosu dat. Přehled poskytovatelů kvalifikovaných certifikačních služeb: Pořadové číslo Poskytovatelé certifikačních služeb 1. První certifikační autorita, a. s., identifikační číslo , Podvinný mlýn 2178/6, PSČ Praha 9 2. Česká pošta, s. p., identifikační číslo , Olšanská 38/9, PSČ Praha 3 3. eidentity a. s., identifikační číslo , Vinohradská 184/2396, PSČ Praha 3

10 Money S3 - Elektronická podání 9 Elektronická podání pro ČSSZ Evidenční list důchodového pojištění V seznamu Mzdy / Pracovní poměry vyplňte u každého používaného pracovního poměru Kód činnosti, který je rozhodující proměnnou pro vstup dat z pořízených mezd do výkazu ELDP. Pokud se bude jednat o pracovní poměr důchodce, který je zaměstnán, ale nepobírá důchod, zaškrtněte i pole Důchodce nepobírající důchod. Nutnou podmínkou pro správné generování výkazu ELDP je existence mezd v daném vykazovaném období pro každého zaměstnance, byť třeba nulových (mateřská dovolená apod.). Podrobnosti o algoritmu sestavy naleznete v Nápovědě (Mzdy / Zaměstnanci / Tisk / Evidence důchodového pojištění). Výkaz se generuje za vybrané zaměstnance v seznamu Zaměstnanců. Na jednotlivých stránkách průvodce sestavy zadáte požadované informace o vaší organizaci a následně se vytvoří seznam jednotlivých ELDP vybraných zaměstnanců.

11 10 Money S3 - Elektronická podání Karty jednotlivých ELDP zaměstnanců můžete podle potřeby dále upravovat.

12 prodejna SQL prodejna SQL prodejna SQ L

Elektronická podání z Money S3 (finanční správa ČR, ČSSZ, zdravotní pojišťovny, Intrastat)

Elektronická podání z Money S3 (finanční správa ČR, ČSSZ, zdravotní pojišťovny, Intrastat) Elektronická podání z Money S3 (finanční správa ČR, ČSSZ, zdravotní pojišťovny, Intrastat) účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O E M S3 (, ČSSZ,, I )... 1 Seznam podporovaných elektronických písemností

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Elektronické podání formulářů daně z přidané hodnoty Systém WAK INTRA - modul Účetnictví menu Přiznání DPH / Formuláře / - seznam Přiznání k dani z přidané hodnoty (25 5401 MFin 5401 vzor č.17) - volba

Více

Elektronická komunikace s ČSSZ

Elektronická komunikace s ČSSZ Elektronická komunikace s ČSSZ Elektronická komunikace není ani v roce 2017 povinná. Nicméně je dobré být připraven a na elektronickou komunikaci se připravit. Elektronická komunikace v DUNA MZDY se týká

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE

VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE , VYÚČTOVÁNÍ DANĚ ZE ZÁVISLÉ ČINNOSTI, SRÁŽKOVÉ DAŃE Návod lze analogicky použít i pro ostatní podání na Českou daňovou správu (DPH, výpis z evidence 92, souhrnné hlášení, ). 1) Postavte se do firmy roku,

Více

Elektronické podání ELDP

Elektronické podání ELDP Elektronické podání ELDP krok za krokem Postup pro získání certifikátů, instalace a nastavení programu PVS komunikátor (zasílání ročních evidenčních listů důchodového pojištění (ELDP) prostřednictvím portálu

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Podání souhrnného hlášení elektronicky

Podání souhrnného hlášení elektronicky Podání souhrnného hlášení elektronicky www.money.cz 2 Money S5 Podání souhrnného hlášení elektronicky Podání souhrnného hlášení elektronicky Souhrnné hlášení slouží ke kontrole nároku na osvobození transakcí

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA umožňuje elektronické podání výkazu INTRASTAT pro potřeby Českého statistického údaje (ČSÚ) formou exportu dat do souboru struktury CSV a jeho následnému zpracování a odeslání pomocí on-line

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

Výpis z evidence pro daňové účely podle 92a, platný od Exact Globe

Výpis z evidence pro daňové účely podle 92a, platný od Exact Globe Výpis z evidence pro daňové účely podle 92a, platný od 1.1.2012 Exact Globe Obsah Úvod... 4 Základní nastavení... 5 Kódy DPH... 5 Instalace... 7 Product Update 403 a vyšší... 7 Product Update 402 a nižší...

Více

Propojení Money S3 s TaxEditem

Propojení Money S3 s TaxEditem Propojení Money S3 s TaxEditem účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O P M S3 TE... 1 Technická podpora... 1 Práce s programem TaxEdit, přenos dat a formuláře...1 Propojení Money S3 s TaxEditem...1

Více

Změny ve verzi 1.216

Změny ve verzi 1.216 Změny ve verzi 1.216 Obsah Obecné Účetnictví zjištění adresy obchodního partnera z databáze ARES přímo z internetu (on-line)na základě IČ nebo částečného názvu firmy Stahování denních kurzů ze serveru

Více

Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty

Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty Modul Účetní centrála Efektivní řešení pro přenos dokladů mezi účetními firmami a jejich klienty Copyright 2009 CÍGLER SOFTWARE, a.s. Money S3 - Účetní centrála 1 Obsah Účetní centrála / Účetní klient...

Více

Přenesení daňové povinnosti. Metodika vykazování DPH. www.money.cz

Přenesení daňové povinnosti. Metodika vykazování DPH. www.money.cz Přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH www.money.cz 2 Money S5 Přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Režim přenesení daňové povinnosti (dále

Více

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví Allegro účetnictví Obsahuje zákonem vyžadované agendy podvojného účetnictví a tvoří jádro celého systému. Standardní bloky zahrnují účetní knihu, faktury přijaté a vydané, banky, pokladny a přiznání DPH.

Více

Elektronický výpis v Internet Bance

Elektronický výpis v Internet Bance Elektronický výpis v Internet Bance Obsah Elektronický výpis...3 Jak si nastavíte elektronický výpis...3 Jak si prohlédnete elektronický výpis...5 Jak si nastavíte upozornění na nový elektronický výpis...7

Více

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E Daňová hlášení PŘÍRUČKA UŽIVATELE verze 2010/2 18.02.2010 H&M DataSoft spol. s r.o. - Žarošická 30, 628 00, BRNO HotLine: +420 548 214 162-3, fax: +420 548 214 160 e-mail:

Více

Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení. a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH

Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení. a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH Způsob odeslání Přiznání k dani z přidané hodnoty, Souhrnného hlášení a Výpisu z evidence pro účely z přidané hodnoty podle 92a zákona o DPH Od 1.1.2014 vznikla povinnost odevzdávat daňové přiznání k DPH

Více

Modul Účetní centrála

Modul Účetní centrála Modul Účetní centrála Money S3 - Účetní centrála 1 Obsah Instalace modulu Účetní centrála / Účetní klient... 2 Účetní centrála / Účetní klient... 5 Modul Účetní centrála šetří práci a čas účetních a jejich

Více

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Obnova certifikátu

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Obnova certifikátu Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP Obnova certifikátu Obsah Obsah... 2 1. Úvodní stránka... 3 2. Správa certifikátů... 3 2.1. Seznam certifikátů... 3 2.2 Registrace certifikátů OBNOVA certifikátu

Více

Modul Periodická fakturace

Modul Periodická fakturace Modul Periodická fakturace účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O I P... 1 On-line...1 Off-line...1 M P... 3 Přínos pro uživatele... 3 P... 3 Karta nastavení vzoru periodického dokladu... 4 Záložka

Více

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti (dále RPDP) je specifická

Více

Registr práv a povinností

Registr práv a povinností Registr práv a povinností Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP Doporučené postupy a nastavení internetového prohlížeče pro práci v aplikaci AIS RPP v4.0

Více

Jak na odevzdání výkazů pro ČSSZ elektronickou formou

Jak na odevzdání výkazů pro ČSSZ elektronickou formou Jak na odevzdání výkazů pro ČSSZ elektronickou formou Jak asi víte, od roku 2014 se bude komunikace s ČSSZ odehrávat pouze elektronickou formou. Jak ČSSZ informovala, povinná elektronická komunikace zaměstnavatelů

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE

STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE STRUČNÝ PRŮVODCE VZP POINTEM PRO ZAMĚSTNAVATELE 1 1. PŘIHLÁŠENÍ Odkaz pro přihlášení do VZP Pointu naleznete na webových stránkách VŠEOBECNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY ČESKÉ REPUBLIKY www.vzp.cz: v horním menu

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Elektronické podání formulářů vyúčtování daně z příjmů na FÚ Systém WAK INTRA - modul Zaměstnanci menu Mzdy / Výsledky výpočtů - seznam Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti - volba Vytvořit soubor

Více

Získání autentizačních údajů a certifikátu pro EET:

Získání autentizačních údajů a certifikátu pro EET: Získání autentizačních údajů a certifikátu pro EET: Pro zprovoznění Elektronické evidence tržeb je nezbytně nutné, vykonat registraci u Finanční správy ČR. Tato registrace se zařídí elektronicky prostřednictvím

Více

Mzdové dokumenty propojení Ms Word, OOD

Mzdové dokumenty propojení Ms Word, OOD Mzdové dokumenty propojení Ms Word, OOD Tato funkce umožňuje komunikaci mezi programem Premier, v němž má uživatel data a produkty Ms Word a OpenOffice. Pokud chcete využít Vaši stávající pracovní smlouvu

Více

Doklady, u kterých dodavatelé použijí ustanovení 92a zákona o DPH, je třeba do programu zapsat následovně:

Doklady, u kterých dodavatelé použijí ustanovení 92a zákona o DPH, je třeba do programu zapsat následovně: Účtování o přenesení daňové povinnosti Reverse charge Doklady, u kterých dodavatelé použijí ustanovení 92a zákona o DPH, je třeba do programu zapsat následovně: DF) V případě obdržení došlé faktury zapište

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

FIS3000 a KONTROLNÍ HLÁŠENÍ od

FIS3000 a KONTROLNÍ HLÁŠENÍ od FIS3000 a KONTROLNÍ HLÁŠENÍ od 1. 1. 2016 Tento dokument je průběžně doplňován a aktualizován! Zde jsou základní pokyny a návod : Aktualizováno dne 8. února 2016 Jak se podává kontrolní hlášení Protože

Více

Modul Účetní centrála

Modul Účetní centrála Modul Účetní centrála účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O I Ú / Ú... 1 Instalace modulu Účetní centrála / Účetní klient verze 12.000 a vyšší...1 On-line...1 Off-line...1 Ú / Ú...3 Modul Účetní

Více

eneschopenka Rozšiřující modul

eneschopenka Rozšiřující modul Rozšiřující modul Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 11.9.2013 Rozšiřující modul slouží pro elektronické odesílání neschopenek na ČSSZ. Lékařům usnadňuje práci a zároveň šetří čas. Vystavení eneschopenky

Více

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 verze 15.05.2 25.5.2015 Kontrola neobsazených čísel Oprava chyby při kontrole neobsazených čísel v případě duplicitních čísel faktur. verze 15.05.1 02.5.2015 Režim

Více

Registrace pro Intrastat v roce 2012. Přechody z aplikací, které nebudou v roce 2012 podporovány.

Registrace pro Intrastat v roce 2012. Přechody z aplikací, které nebudou v roce 2012 podporovány. Registrace pro Intrastat v roce 2012. Přechody z aplikací, které nebudou v roce 2012 podporovány. 1. Vymezení pojmů a. Situace v roce 2012. V roce 2012 budou platné pouze aplikace InstatOnline (dále IO)

Více

Nastavení MDA Compact V

Nastavení MDA Compact V Nastavení MDA Compact V Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact V, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile

Více

eslužby ČSSZ URČENÉ ZAMĚSTNAVATELŮM

eslužby ČSSZ URČENÉ ZAMĚSTNAVATELŮM eslužby ČSSZ URČENÉ ZAMĚSTNAVATELŮM Mgr. KAREL MILBACH Již od roku 2013 nabízí Česká správa sociálního zabezpečení svým klientům prostřednictvím eportálu ČSSZ elektronické služby (tzv. eslužby ČSSZ), kterými

Více

ČSOB Business Connector Instalační příručka

ČSOB Business Connector Instalační příručka ČSOB Business Connector Instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu do počítače...

Více

Praktické zkušenosti s naplňováním registrů ČSSZ

Praktické zkušenosti s naplňováním registrů ČSSZ Praktické zkušenosti s naplňováním registrů ČSSZ Ing. Radka Poláková Praha, 28. dubna 2008 Lidé na prvním místě Obsah ČSSZ e Podání Podmínky e Podání Zkušenosti ČSSZ s e Podáním Profil ČSSZ - instituce

Více

Průvodce aplikací. Aplikaci easyeldp spusťte z nabídky Start pomocí ikony KomixFiller, kterou naleznete ve složce Komix.

Průvodce aplikací. Aplikaci easyeldp spusťte z nabídky Start pomocí ikony KomixFiller, kterou naleznete ve složce Komix. Instalace aplikace easyeldp Aplikaci easyeldp je třeba instalovat na počítač, který splňuje příslušné systémové požadavky. Při instalaci postupujte následovně: 1) Spusťte instalaci aplikace easyeldp z

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario IV Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario IV, zakoupený v prodejní síti společnosti T- Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

Aditivní služby k datovým schránkám, Poštovní datová zpráva

Aditivní služby k datovým schránkám, Poštovní datová zpráva Aditivní služby k datovým schránkám, Poštovní datová zpráva ISSS 2010, Hradec Králové Česká pošta, s.p. 12. 4. 2010 1 Obsah egovernment na České poště Poštovní datová zpráva Datový trezor SMS notifikace

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Postup nastavení: 1. Spusťte MS Outlook 2010. 2. V horním menu klikněte položku Soubor a následně z levého menu vyberte Informace.

Postup nastavení: 1. Spusťte MS Outlook 2010. 2. V horním menu klikněte položku Soubor a následně z levého menu vyberte Informace. Nastavení MS Outlook 2010 pro použití SMTP serveru Obsah 1. Varianta bez autentizace a šifrování přenosu... 2 1.1. Nastavení e-mailového klienta... 2 2. Varianta s autentizací a šifrováním přenosu... 5

Více

Nastavení e-mailového účtu Outlook 2007

Nastavení e-mailového účtu Outlook 2007 Nastavení e-mailového účtu Outlook 2007 Nastavení bude demonstrováno na následujícím příkladu: Obdrželi jste následující údaje k nastavení vaší e-mailové schránky: e-mailová adresa: jan.novak@smartone.cz

Více

Příjem a odesílání datových zpráv na UK

Příjem a odesílání datových zpráv na UK Příjem a odesílání datových zpráv na UK Lucia Tesařová (ÚVT UK) Školení uživatelů, Praha 8. 4. 2013 Osnova Datová schránka Obecné informace Systém spisové služby UK Přihlášení Nastavení Příjem dokumentů

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

Odesílání RELDP z WinFASu (elektronické podání na PVS) 4.4.2005

Odesílání RELDP z WinFASu (elektronické podání na PVS) 4.4.2005 Odesílání RELDP z WinFASu (elektronické podání na PVS) 4.4.2005!!! Než začnete s odesíláním RELDP, tento návod si vytiskněte a ALESPOŇ 3x PŘEČTĚTE!!! Nejvíce dotazů uživatelů je z důvodu nepozorného čtení

Více

Zpracoval Datum Verze Popis změn

Zpracoval Datum Verze Popis změn Uživatelský manuál Zpracoval Datum Verze Popis změn Grant Avakjan 29.09.2010 1.0 Vytvoření manuálu Grant Avakjan 14.10.2010 2.0 Aktualizace dokumentu Aleš Danda 2. 8. 2011 2.1 Aktualizace dokumentu popis

Více

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete. Kalendář Úvodní příručka Naplánování schůzky v Lyncu Setkejte se tváří v tvář a ušetřete si cestu díky online schůzce v Lyncu 2013. Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje

Více

Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012

Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012 Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012 (nově upravené vydání) 1) Legislativa Režim přenesení daňové povinnosti dle 92a zákona o DPH se použije v případě plnění pro jiného plátce

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06300 Podporované byty Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel o

Více

Co je nového ve verzi PROFIT-SQL Build z

Co je nového ve verzi PROFIT-SQL Build z ZMĚNY MZDY Nová nemocenská dávka Dlouhodobé ošetřovné Zákon č. 310/2017 Sb. zavedl novou dávku nemocenského pojištění dávku dlouhodobé ošetřovné. Dávku lze nárokovat nejdříve 1. 6. 2018. Dlouhodobé ošetřovné

Více

Informace o provozu podatelny a podmínkách přijímání dokumentů. (podle 2 odst.3 vyhl. č.259/2012 Sb., o podrobnostech výkonu spisové služby)

Informace o provozu podatelny a podmínkách přijímání dokumentů. (podle 2 odst.3 vyhl. č.259/2012 Sb., o podrobnostech výkonu spisové služby) Informace o provozu podatelny a podmínkách přijímání dokumentů (podle 2 odst.3 vyhl. č.259/2012 Sb., o podrobnostech výkonu spisové služby) Dokumenty doručované prostřednictvím provozovatele poštovních

Více

Pokyny pro zaměstnavatele - plátce důchodového spoření

Pokyny pro zaměstnavatele - plátce důchodového spoření Pokyny pro zaměstnavatele - plátce důchodového spoření 1, Legislativní rámec Povinnosti zaměstnavatelů (plátců pojistného) vyplývají zejména z předpisů: Zákon č. 397/2012 Sb. o pojistném na důchodové spoření

Více

Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows

Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows Přístup do cloudu ESO9 z OS Windows E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 9) Úvod... 3 Vystavení žádosti o vydání klientského certifikátu... 3 Stažení

Více

Příručka nastavení funkcí snímání

Příručka nastavení funkcí snímání Příručka nastavení funkcí snímání WorkCentre M123/M128 WorkCentre Pro 123/128 701P42171_CS 2004. Všechna práva vyhrazena. Uplatňovaná ochrana autorských práv se vztahuje na všechny formy a záležitosti

Více

1. DATOVÉ SCHRÁNKY OBECNÝ PŘÍSTUP K DATOVÉ SCHRÁNCE DATOVÉ ZPRÁVY... 3

1. DATOVÉ SCHRÁNKY OBECNÝ PŘÍSTUP K DATOVÉ SCHRÁNCE DATOVÉ ZPRÁVY... 3 ESO9 international a.s. Zpracoval: Skyva Petr U Mlýna 2305/22, 141 Praha 4 Záběhlice Dne: 15.1.20187 tel.: +420 585 203 370-2 e-mail: info@eso9.cz Revize: Skyva Petr www.eso9.cz Dne: 15.1.20187 Obsah 1.

Více

Postup stažení a podání formulářů F_OVZ_SPE a F_OVZ_POPL

Postup stažení a podání formulářů F_OVZ_SPE a F_OVZ_POPL Postup stažení a podání formulářů F_OVZ_SPE a F_OVZ_POPL Formulář F_OVZ_SPE je určen pro ohlášení údajů souhrnné provozní evidence podle 17 odst. 3 bodu c) zákona 201/2012 Sb. a jeho vyplnění se týká všech

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA III / MDA Compact

Nastavení telefonu T-Mobile MDA III / MDA Compact Nastavení telefonu T-Mobile MDA III / MDA Compact Telefony s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA III a MDA Compact, zakoupené v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., mají potřebné

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů Vážená klientko, vážený kliente, v internetovém bankovnictví Raiffeisenbank máme pro Vás k dispozici funkcionality pro import hromadných plateb

Více

1.2 Nastavení datové schránky

1.2 Nastavení datové schránky 1.2 Nastavení datové schránky Důležitou částí systému datových schránek je samotné uživatelské nastavení datové schránky. Mezi jeho nejvýznamnější prvky pak patří nastavení upozorňování o příchozích zprávách

Více

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK Abyste mohli využívat odesílání tržeb do systému EET, je třeba, abyste měli k dispozici certifikát od správce daně tj. soubor s příponou p12 např.

Více

Postup nastavení bezpečné E-mailové schránky pro zákazníky Logicentra

Postup nastavení bezpečné E-mailové schránky pro zákazníky Logicentra Postup nastavení bezpečné E-mailové schránky pro zákazníky Logicentra Důvod přidělování speciálních schránek. Podle posledních statistik kolem 90 % všech E-mailů na Internetu tvoří nevyžádaná pošta. Patří

Více

Obsah. Nastavení elektronické komunikace v IS PREMIER

Obsah. Nastavení elektronické komunikace v IS PREMIER Nastavení elektronické komunikace v IS PREMIER Obsah Elektronický podpis... 2 Další možnosti... 4 Registrace knihoven... 6 Modul epodání... 7 Komunikace s ČSSZ přes rozhraní VREP... 8 Komunikace s MFCR

Více

Přihlášení na portál veřejné správy získání přihlašovacích údajů

Přihlášení na portál veřejné správy získání přihlašovacích údajů Obsah: 1. Přihlášení jako organizace 2. Přihlášení jako zástupce 3. Zplnomocnění zástupce, aby mohl odesílat za mou firmu ELDP Otevřete si stránku https://bezpecne.podani.gov.cz/ Otevře se vám úvodní obrazovka...

Více

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury. Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury. Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení v ERP Money Při tvorbě zálohových faktur je potřeba věnovat zvýšenou pozornost správnému zaúčtování

Více

ISPOP 2012 POSTUP PŘI PODÁNÍ DOPLNĚNÉHO HLÁŠENÍ. verze 1.2

ISPOP 2012 POSTUP PŘI PODÁNÍ DOPLNĚNÉHO HLÁŠENÍ. verze 1.2 ISPOP 2012 POSTUP PŘI PODÁNÍ DOPLNĚNÉHO HLÁŠENÍ verze 1.2 Obsah Přehled změn postupu... 2 1. Podání doplněného hlášení (oprava řádného hlášení)... 3 1.1 Podání doplněného hlášení - PDF formuláře... 3 1.2

Více

POKYNY K INSTALACI JAVA PLUGINU A ELEKTRONICKÉHO PODPISU V SYSTÉMU ELZA. Stav ke dni 1.1.2013 verze 1.0

POKYNY K INSTALACI JAVA PLUGINU A ELEKTRONICKÉHO PODPISU V SYSTÉMU ELZA. Stav ke dni 1.1.2013 verze 1.0 POKYNY K INSTALACI JAVA PLUGINU A ELEKTRONICKÉHO PODPISU V SYSTÉMU ELZA Stav ke dni 1.1.2013 verze 1.0 Obsah: 1 Úvod... 3 2 Postup instalace JAVA pluginu... 4 2.1.1 Test instalace Java pluginu v prohlížeči...

Více

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k 27.2.2017 Abyste mohli využívat odesílání tržeb do systému EET, je třeba, abyste měli k dispozici certifikát od správce daně tj. soubor s příponou

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO HOMEBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/16 Obsah: 1. Úvod...3 2. Manuální export...3 3. Automatický export výpisů a privátních

Více

Příručka SAP Business One 2007A, 8.8

Příručka SAP Business One 2007A, 8.8 Příručka SAP Business One 2007A, 8.8 Add-On Přiznání k DPH Verze dokumentu: 1.6 - RM 1.11.2010 Od verze SBO: 2007A SP00 PL46, 8.8 PL00 INFORIS s.r.o. Filipovská 73 tel: (+420) 381 257 133 CZ - 390 01 Tábor

Více

Nastavení pro účtování faktur v režimu samozdanění od 1.1.2012

Nastavení pro účtování faktur v režimu samozdanění od 1.1.2012 Nastavení pro účtování faktur v režimu samozdanění od 1.1.2012 Úvod Novela zákona 235/2004 o dani z přidané hodnoty, která vstoupila v platnost od 1.4.2011, stanovila v 92 režim pro přenesení daňové povinnosti

Více

epersonalista Změnu hesla provedete v pohledu nabídky funkcí, v levo. 2. Správa a evidence karty pracovníka

epersonalista Změnu hesla provedete v pohledu nabídky funkcí, v levo. 2. Správa a evidence karty pracovníka epersonalista V modulu epersonalista lze provádět následující operace: 1. Změna hesla 2. Správa a evidence karty pracovníka 3. Vedení komplexní evidence vzdělávacích aktivit zaměstnanců a monitorování

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

Praktické rady a informace pro podnikající právnické i fyzické osoby

Praktické rady a informace pro podnikající právnické i fyzické osoby Praktické rady a informace pro podnikající právnické i fyzické osoby Bc. Lenka Rigo / daňový poradce 19. srpna 2015 1. Kontrolní hlášení z pohledu účetnictví Jaké základní údaje musíme mít k dispozici

Více

Elektronická evidence tržeb v KelSQL / KelEXPRESS / KelMINI

Elektronická evidence tržeb v KelSQL / KelEXPRESS / KelMINI Elektronická evidence tržeb v KelSQL / KelEXPRESS / KelMINI (dále jen KelSQL) Základní informace o EET získáte na etrzby.cz, tento návod Vás provede nezbytnými kroky od získání certifikátu, přes prvotní

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV

Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV Úvod Elektronické podávání nabízí uživatelům kvalitní a bezpečnou formu komunikace s Úřadem při současné úspoře finančních nákladů a času. Je

Více

Informace o příjmu podání v elektronické podobě soudnímu exekutorovi

Informace o příjmu podání v elektronické podobě soudnímu exekutorovi Informace o příjmu podání v elektronické podobě soudnímu exekutorovi Podatelna soudního exekutora mimo listinných podání rovněž přijímá datové zprávy a dokumenty v digitální podobě (dále jen dokumenty)

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06400 Podporované byty Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel o

Více

Změny a opravy v systému DUNA MZDY, verze

Změny a opravy v systému DUNA MZDY, verze Změny a opravy v systému DUNA MZDY, verze 2010.3.01 PERZONALISTIKA V Přerově, 18. října 2010 Evidence pracovníků - Na záložce OÚ další byly u adres (trvalé bydliště a korespondenční adresa) doplněny položky

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55 V Přerově 15. února 2011 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby přidán parametr pro zamykání evidenčních dokladů v

Více

Faxový server společnosti PODA s.r.o.

Faxový server společnosti PODA s.r.o. Faxový server společnosti PODA s.r.o. Vážení zákazníci, jako doplněk k poskytovaným službám VoIP jsme pro vás zprovoznili službu faxového serveru. Tento server vám umožní pohodlně odesílat a přijímat faxy

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Telefon T-Mobile MDA Vario, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Elektronická komunikace se správcem daně

Elektronická komunikace se správcem daně Seminář k elektronické komunikaci 2009 Elektronická komunikace se správcem daně Elektronicky komunikovat s daňovou správou lze prostřednictvím daňového portálu na internetové adrese http://eds.mfcr.cz/

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) EKO-KOM

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) EKO-KOM Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Systém Systém zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů prostřednictvím systémů tříděného sběru v obcích a prostřednictvím

Více

Nastavení telefonu HTC HD2

Nastavení telefonu HTC HD2 Nastavení telefonu HTC HD2 Telefon HTC HD2, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

Manuál PVU dodavatel

Manuál PVU dodavatel Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 3.2 Ověření identity

Více