Komínové a ventilační průduchy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Komínové a ventilační průduchy"

Transkript

1 Pozemní stavitelství Komínové a ventilační průduchy Ing. Jana Pexová 01/2009

2 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN Obytné budovy ČSN EN ( ) Zatížení stavebních konstrukcí ČSN Komíny Všeobecné požadavky ČSN Komíny a kouřovody Vyhlášky: vyhláška MMR č.137/1998 Sb. O obecných technických požadavcích na výstavbu www stránky: *w33)

3 Komíny Odvádí spaliny, které vznikají při vytápění do okolního vnějšího prostoru. Komínové těleso se skládá z: - komínový průduch; - komínový plášť; - sopouch otvor pro připojení spotřebiče; - kontrolní a vybírací otvor (kontrola a čištění průduchu v nejnižším podlaží) - vymetací otvor - slouží kčištění průduchu na pevná paliva (obv. z půdního prostoru) pro případ, že nelze čistit průduch ze střechy. Rozdělení komínů: - vestavěné, - přistavěné, - volně stojící. Dle tvaru průduchu (v půdorysném průmětu): - čtverec, kruh, obdélník (poměr max. 1:1,3). Dle velikosti průřezu: - úzké do 400 cm 2, - střední do 2025 cm 2, - průlezné nad 2025 cm 2.

4 Účinná výška komínu L (m): - od prvního sopouch po komínovou hlavu (vrchol), - neúčinná výška - L nu = 1/10 účinné výšky komínu L.

5 Dle druhu paliv: pevná, kapalná, plynná značení dle staré ČSN!! dnes jednotné značení jako původně pro tuhá paliva. Zakreslení dnes Dle provedení: - zděné pro spotřebiče na pevná paliva; - montované vícevrstvé pro spotřebiče na plynná a kapalná paliva (např. Schidel, Roko, EKO apod.). Podle počtu průduchů: Dle směru průduchů: - jednoduché, - sdružené. - přímé, - uhýbané.

6 Dle uspořádání průduchů: - s průběžnými průduchy všechny průduchy začínají v nejnižším podlaží, - s podlažními průduchy- průduchy začínají v jednotlivých podlažích, - se společným sběračem společný sběrač prochází délkou celého komína a průduchy jsou do něho v jednotlivých podlažích zaústěny. Uhýbání max 15 (rekonstrukce 30 ) je dovoleno pouze na 1 stranu!!!

7 Vybírací otvory (min. 120*250 mm) je umístěn do provozní neobytné místnosti nejnižšího podlaží, tj. ve spodní části komína min.300 mm nad podlahou, která do vzdálenosti 600 mm od komína musí mít ohnivzdornou úpravu (např. dlažba).

8 Vymetací otvor (min. 120*250 mm) - umístěný na půdě nebo v nejvyšším podlaží v neobytné provozní místnosti. - Výška nad podlahou půdy v = mm. - Dvířka musí být nehořlavá např. dvojitá kovová a nehořlavá podlaha do 600 mm od komína. - Volná délka komína nad dvířky ke komínové hlavě max. 6m kvůli čištění.

9 Tah komínu závisí na: -účinné výšce Lu (od připojení prvního spotřebiče v nejnižším podlaží po vrchol komínu-komínovou hlavu - rozdílu teplot okolního vzduchu a spalin - rychlosti proudění větru v exteriéru. Neúčinná výška:l nu = 1/10L (pro pevná a kapalná paliva), L účinná výška, L nu = 150 mm (pro plynná paliva k tzv. kondenzační jímce). Sopouch otvor pro připojení spotřebiče. Při tl. pláště, tj. do délky 250 mm může být rovný, při délce nad 250 mm musí být ve sklonu 1:10. Průduch musí mít neměnný průřez po celé výšce Min. průřez průduchu:- 100 mm spotřebiče na plynné palivo, mm kapalné palivo, mm pevné, 140 mm u kruhového průřezu, jednovrstvý zděný komín min. 150/150 mm.

10 Vazby komínových těles

11 Komínové zdivo plášť z plných cihel CP 20 na MVC, od půdy nad střechu z mrazuvzdorných.(!!! ne z dutých cihel), nebo z neporézního nehořlavého materiálu, musí splňovat tepelně technické normy. Konstrukční uspořádání: Jednovrstvý komín vyzděn obvykle z cihel plných (vyšší pevnosti) s min. tl. pláště 140 mm. Všechny ložné a styčné spáry musí být vyplněny maltou, aby nedocházelo k úniku spalin nebo nasávání vzduchu do průduchu. - Komín musí mít zatřené spáry nebo musí být omítnut i zevnitř průduchu. - Nesmí sloužit společně pro odvod spalin a odvod vzduchu nebo pro odvod spalin. - Do jednoho průduchu nesmí být zaústěn více než jeden spotřebič na pevná paliva v patrech nad sebou. -U průduchů na plynná paliva lze zaústit více, ale pouze pokud je zdroj o přibližně stejném výkonu. -Společný průduch připojeno více spotřebičů na stejném podlaží. Systém Schiedel až 10 spotřebičů v budově, z toho 4 na patře. -Ke společnému průduchu se smí napojit spotřebiče z téhož podlaží a téhož bytu.

12 Komínová hlava provedena na komínu bez vložek (pro tuhá paliva), tl. betonové desky min. 80 mm, která lícuje se zdivem komínového pláště. Komínový nástavec proveden z keramických vložek a zapuštěn do průduchu min. 200 mm.

13 Vícevrstvý keramický komín typ Schiedel třívrstvý komín Vnější vrstva nosná obvodová tvarovka, Střední vrstva Vzduchová mezera vyplněná šroubovitě navinutým provazcem, Kouřovod šamotová (nerezová) komínová vložka, Kondenzační jímka vodotěsný prostor určený pro jímání kondenzátu, umístěn v nejnižším místě komínového tělesa opatřen dvířky min. 100*200mm, Vodorovné spáry vložek a pláště musí být vzájemně posunuty. Komínový plášť X komínová vložka - provedeno tak, aby zaručovalo tepelné a dilatační oddělení komín vložky od komínového pláště. *w33)

14 *w33) Komínový systém Schiedel UNI pro pevná kapalná i plynná paliva

15 *w33)

16 Nerezové komíny Jednovrstvé až třívrstvé celonerezové komíny nebo kombinované komíny: speciální použití v bytové nebo průmyslové výstavbě, jako fasádní komínové systémy nebo lehké komínové systémy pro dodatečnou stavbu komínu. Výhody nerezových komínů malá hmotnost, kotvení k nosné stěně patní konzola, nevyžadují základ, rychlá montáž bez zdvihacích mechanismů, možnost provedení dodatečně v rámci stavby po fasád i vevnitř, použití u všech typů spalin, použití i pro více napojení zároveň, nevyžadují dodatečné opláštění, moderní architektonický vzhled. *w33)

17 Schiedel KeraStar -vícevrstvý nerezový komín s tenkostěnnou keramickou vložkou, minerální izolací a nerezovým pláštěm. *w33)

18 Schiedel ICS - je lehký třísložkový komínový systém s vnitřní nerezovou vložkou, tepelnou izolací a vnějším pláštěm z ušlechtilé oceli. 1. Spojování - vznikající kondenzát ze spalin uvnitř komína a dešťová voda z venku nemůžou pronikat do izolační vrstvy, - pro zpevnění a statické zajištění je každý spoj fixován vnější sponou, 2. Vnější plášť - proveden z ušlechtilé nerez oceli (1.4301) o síle materiálu 0,6 mm. 3. Vnitřní vložka - identická s vložkami systému Prima PLUS s vytvarovanou drážkou pro silikon.těsnění. - každá vložka dilatuje zvlášť a hmotnost komínového tělesa se do vynášecích prvků přenáší jenom vnějším pláštěm. - vnitřní vložka je s vnějším pláštěm spojena pouze bodově. 4. Tepelná izolace -vysoko jakostní minerální vlákno s objemovou hmotností min. 100 kg/m3 *w33)

19 Konstrukční řešení nerezových komínů *w33)

20 *w33)

21 Vzdálenost dřevěných nosných prvků od omítnutého líce komínového zdiva je min. 50 mm (nenosné prvky = bednění, laťování min. vzdálenost je 20 mm). Pokud dřevěný prvek zasahuje do komínového tělesa, pak min. vzdálenost k průduchu je 300 mm.

22 Výška komínu nad šikmou střechou min. 650 mm a) nad horizontální rovinou proloženou hřebenem střechy při vzdálenosti komína do 2 m od hřebene); b) nad rovinou závětrného úhlu 10 proloženou h řebenem střechy; c) ve vzdálenosti nad 2 m od hřebene, výška 650 mm nad tzv. závětrným úhlem 10 od st řešního hřebene. a) b)

23 Výška komínu u ploché střechy a) od horizontální roviny proložené nejvýše položeného bodu střechy při vzdálenosti komína do 2 m pro - kapalná paliva min mm, - plynná paliva min mm. b) od roviny návětrného úhlu 10 proložené nejvýše položeným bodem střechy při vzdálenosti komína nad 2 m pro - kapalná paliva min mm. - plynná paliva min mm.

24 Vzdálenost komínového tělesa od oken

25 Komínová lávka pro čištění komína přístup ze střechy. výška zábradlí 1000 mm u starších typů budov

26 Ventilační průduchy Účel: - odvětrání místností - přirozeně = samotížné (založené na rozdílu teplot vzduchu při započítání infiltrace a účinku větru), - mechanicky - nuceně (ventilátorem), - kombinované, - klimatizací. Vzduch se přivádí netěsnostmi oken či jejich úpravou pomocí mikroventilačních štěrbin, zkažený vzduch se odvádí nuceně pod tlakem nad střechu.

27 Větrací systém Schiedel AERA komfort *w33)

28 *w33) Schiedel AERA komfort -příklady řešení

Komínové a ventilační průduchy

Komínové a ventilační průduchy Komínové a ventilační průduchy Komíny a ventilační průduchy Odvádí spaliny, které vznikají při vytápění do okolního prostoru. Komínové těleso se skládá z: - komínový průduch; - komínový plášť; - sopouch

Více

BH 52 Pozemní stavitelství I

BH 52 Pozemní stavitelství I BH 52 Pozemní stavitelství I Nenosné svislé konstrukce - příčky Komíny a ventilační průduchy Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. Nenosné svislé konstrukce příčky Stěnové systémy Svislé stěnové konstrukce se dělí dle:

Více

Přednáška 8 Ztužující věnce. Komíny

Přednáška 8 Ztužující věnce. Komíny 2-PŘÍPRAVA BH 02 Nauka STAVBY o pozemních stavbách Zajištění stěn pomocí svahování Přednáška 8. Přednášející: Ing. Radim Kolář, Ph.D. 12. 11. 2012 Ing. Radim Kolář, Ph.D. 1 ÚVOD ÚVOD patří mezi vodorovné

Více

Komíny slouží pro odvod spalin z objektu ven do prostoru. Svislá konstrukce musí být samonosná.

Komíny slouží pro odvod spalin z objektu ven do prostoru. Svislá konstrukce musí být samonosná. Funkce a rozdělení komínů Komíny slouží pro odvod spalin z objektu ven do prostoru. Svislá konstrukce musí být samonosná. Základní názvosloví: komínový plášť (samotná konstrukce komínu) může být: z klasických

Více

KOMÍNY A KOUŘOVODY ČSN 73 4201 (Stručný výtah z normy) Komíny se mají navrhovat průběžné, pouze tam, kde to není možné se navrhují komíny podlažní.

KOMÍNY A KOUŘOVODY ČSN 73 4201 (Stručný výtah z normy) Komíny se mají navrhovat průběžné, pouze tam, kde to není možné se navrhují komíny podlažní. KOMÍNY A KOUŘOVODY ČSN 73 4201 (Stručný výtah z normy) Komíny se mají navrhovat průběžné, pouze tam, kde to není možné se navrhují komíny podlažní. Komíny se společným sběračem se navrhovat nesmějí. (Sběrač

Více

Zásady návrhu odvodů spalin podle ČSN a EN

Zásady návrhu odvodů spalin podle ČSN a EN Zásady návrhu odvodů spalin podle ČSN a EN Přednáška č. 7 Normové zásady odvodu spalin Komíny se navrhují a provádějí podle řady evropských norem. Řídící normou pro návrh a provádění komínů je ČSN 73 4201

Více

Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek

Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek Téma: KOMÍN SCHIEDEL UNI *** Vypracoval: Ing. Wasserbauer Radek T E NT O P R O J E K T J E S P O L UF INANC O V ÁN E V R O P S K Ý M S O C IÁLNÍM F O ND E M A S T ÁTNÍM R O Z P O Č T E M Č E S K É R E

Více

Přednáška 8 Ztužující věnce. Komíny. Převislé kce

Přednáška 8 Ztužující věnce. Komíny. Převislé kce BH 02 Nauka o pozemních stavbách Přednáška 8.. Převislé kce Přednášející: Ing. Radim Kolář, Ph.D. 10. 11. 2014 Ústav pozemního stavitelství 1 ÚVOD ÚVOD Ústav pozemního stavitelství 2 ÚVOD patří mezi vodorovné

Více

Provádění komínů a kouřovodů

Provádění komínů a kouřovodů Provádění komínů a kouřovodů Úvod - názvosloví Komín jednovrstvá nebo vícevrstvá konstrukce s jedním nebo více průduchy Komín s přirozeným tahem komín, při jehož provozu je tlak uvnitř komínové vložky

Více

Nerezové komínové systémy KERASTAR, ICS, PERMETER

Nerezové komínové systémy KERASTAR, ICS, PERMETER Nerezové komínové systémy KERASTAR, ICS, PERMETER Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP Proč nerezový komín Schiedel? Kvalitní materiál, téměř 70 let zkušeností v komínové problematice Nízká hmotnost,

Více

jednovrstvé: zděný komín plnostěnný vylehčený prefabrikovaný nosná tvárnice+vložka nosná tvárnice+izolace+vložka

jednovrstvé: zděný komín plnostěnný vylehčený prefabrikovaný nosná tvárnice+vložka nosná tvárnice+izolace+vložka KOMÍNY A KOUŘOVODY Komín je stavební konstrukce používaná k odvodu spalin od kotlů do venkovního ovzduší. Druh komína, jeho konstrukčně materiálové řešení a profil průduchu ovlivňuje více faktorů. Především

Více

Obsah Úvod... 3 Konstrukce komínů Zdroje... 19

Obsah Úvod... 3 Konstrukce komínů Zdroje... 19 D Komíny Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Funkce... 3 1.2 Základní názvosloví... 3 1.3 Požadavky na komíny... 4 1.3.1 Zajištění tahu... 4 1.3.2 Připojení spotřebičů... 4 1.3.3 Výška komínu nad střechou... 5 1.3.4

Více

14 Komíny a kouřovody

14 Komíny a kouřovody 14 Komíny a kouřovody Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/34 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz Názvosloví komínů Komín jednovrstvá nebo vícevrstvá konstrukce

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

14 Komíny a kouřovody

14 Komíny a kouřovody 14 Komíny a kouřovody Roman Vavřička ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/34 http://utp.fs.cvut.cz Roman.Vavricka@fs.cvut.cz Názvosloví komínů Komín jednovrstvá nebo vícevrstvá konstrukce

Více

Funkce a rozdělení komínů

Funkce a rozdělení komínů Funkce a rozdělení komínů Komíny slouží pro odvod spalin z objektu ven do prostoru. Svislá konstrukce musí být samonosná. Základní názvosloví: komínový plášť (samotná konstrukce komínu) může být: o z klasických

Více

S KERAMICKÝM OBVODOVÝM PLÁŠ

S KERAMICKÝM OBVODOVÝM PLÁŠ KOMÍNOV NOVÉ SYSTÉMY S KERAMICKÝM OBVODOVÝM PLÁŠ ÁŠTĚM 1 ROZDĚLEN LENÍ CIKO KOMÍNŮ CIKO CIKO TEC CIKO GAS 2 URČEN ENÍ SYSTÉMU SYSTÉM JE CERTIFIKOVÁN PRO ODVOD SPALIN OD SPOTŘEBIČŮ NA VŠECHNY DRUHY PALIV

Více

Komínové systémy Schiedel Technické oddělení Schiedel

Komínové systémy Schiedel Technické oddělení Schiedel Komínové systémy Schiedel 2016 Technické oddělení Schiedel Komínové systémy, materiály a technologie Systémy s keramickou vložkou Třívrstvé nerezové systémy Jednovrstvé systémy pro obnovu komínů Komínové

Více

Revize spalinové cesty

Revize spalinové cesty Aktuální verze 34 VYHLÁŠKA ze dne 22. ledna 2016 o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty Ministerstvo vnitra stanoví podle 101 písm. a) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění zákona č.

Více

Pozemní stavitelství. Nenosné stěny PŘÍČKY. Ing. Jana Pexová 01/2009

Pozemní stavitelství. Nenosné stěny PŘÍČKY. Ing. Jana Pexová 01/2009 Pozemní stavitelství Nenosné stěny PŘÍČKY Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN EN 1991-1 (73 00 35) Zatížení stavebních konstrukcí ČSN 73 05 40-2 Tepelná ochrana budov

Více

Základní informace o požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv

Základní informace o požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv Základní informace o požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv (Nařízení vlády č. 91/2010 Sb., o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv)

Více

Spalinové cesty. (studijní materiál ke zkoušce odbornosti Preventista II. a III.)

Spalinové cesty. (studijní materiál ke zkoušce odbornosti Preventista II. a III.) Spalinové cesty (studijní materiál ke zkoušce odbornosti Preventista II. a III.) Spalinová cesta Který právní předpis řeší spalinové cesty? Problematiku spalinových cest řeší od konce roku 2015 zákon č.133/1985

Více

Přehled komínových systémů

Přehled komínových systémů Přehled komínových systémů ČSN EN 1443: T400 N1 D 3 G50 Třísložkový komínový systém s keramickým komínovým průduchem, tepelnou izolací a plášťovou komínovou tvárnicí z lehkého betonu. Systém využívá specifického

Více

Větrání plynových kotelen. Komíny a kouřovody. 8. přednáška

Větrání plynových kotelen. Komíny a kouřovody. 8. přednáška Větrání plynových kotelen Komíny a kouřovody 8. přednáška Provedení větracích zařízení pro kotelny Kotelny mohou být větrány systémy Přirozeného větrání Nuceného větrání Sdruženého větrání Větrání plynových

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.060.40 Říjen 2010 ČSN 73 4201 Komíny a kouřovody Navrhování, provádění a připojování spotřebičů paliv Chimneys and connecting flue pipes Design, construction and instalation

Více

CENÍK Nerezové třívrstvé komíny. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP

CENÍK Nerezové třívrstvé komíny. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP CENÍK 2017 Nerezové třívrstvé komíny Platnost od 1.3.2017 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) www.schiedel.cz Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP Schiedel Univerzální třívrstvý nerezový komínový

Více

CENÍK Nerezové třívrstvé komíny. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group.

CENÍK Nerezové třívrstvé komíny. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group. CENÍK 2018 Nerezové třívrstvé komíny www.schiedel.cz Platnost od 1. 1. 2018 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group Schiedel Univerzální třívrstvý nerezový komínový systém, odolný proti

Více

CERTIFICATION HELP DESK

CERTIFICATION HELP DESK CERTIFICATION HELP DESK Jednotná společná charakteristika výrobků podle DIN EN 1856-1:2003 v rámci CE značení Vícevrsté kouřovody s nerezovou komínovou vložkou a minerálním komínovým tělesem Systém eka

Více

TECHNOLOGICKÝ POSTUP PŘI POUŽITÍ VÝROBKU VE STAVBĚ

TECHNOLOGICKÝ POSTUP PŘI POUŽITÍ VÝROBKU VE STAVBĚ TECHNOLOGICKÝ POSTUP PŘI POUŽITÍ VÝROBKU VE STAVBĚ KOMÍNOVÁ VLOŽKA OHEBNÁ PODLE EN 1856-2 (Z KOROZIVZDORNÉ OCELI) PRO VLOŽKOVÁNÍ JEDNOVRSTVÝCH KOMÍNŮ WESTFALIA Tento technologický postup platí pro rekonstrukce

Více

Pevné a flexibilní komínové systémy z PP a PPs

Pevné a flexibilní komínové systémy z PP a PPs Pevné a flexibilní komínové systémy z PP a PPs RICOM GAS A RICOM GAS-FLEX Ochrana přírodních palivových rezerv je již několik let velmi diskutovaným tématem. Omezení ztrát při výrobě a rozvodu tepelné

Více

FLORIAN TOVÁRNA NA KOMÍNY

FLORIAN TOVÁRNA NA KOMÍNY 2010 FLORIAN TOVÁRNA NA KOMÍNY Ceníky Ner ez segmentové komínové vložky D1 (0,6 mm)... 2 segmentové komínové vložky D2 (0,8 mm)... 3 segmentové komínové vložky D3 (1,0 mm)... 4 flexibilní komínové vložky

Více

Cihelné komínové systémy HELUZ

Cihelné komínové systémy HELUZ Komínový systém HELUZ IZSTAT DU Tento dvouvrstvý obsahuje tenkostěnnou izostatickou vložku (obr. č. 37) je vhodný pro všechny typy paliv (pevná, kapalná, plynná). Určený pro podtlakový, atmosférický provoz

Více

Pevné a flexibilní komínové systémy RICOMgas z PP a PPs

Pevné a flexibilní komínové systémy RICOMgas z PP a PPs Pevné a flexibilní komínové systémy RICOMgas z PP a PPs RICOM GAS A RICOM GAS-FLEX Ochrana přírodních palivových rezerv je již několik let velmi diskutovaným tématem. Omezení ztrát při výrobě a rozvodu

Více

Názvosloví: Explozní klapka Chrání spotřebič, kouřovod a komínový průduch proti překročení dovoleného přetlaku spalin ve spalinové cestě.

Názvosloví: Explozní klapka Chrání spotřebič, kouřovod a komínový průduch proti překročení dovoleného přetlaku spalin ve spalinové cestě. Názvosloví: Čistící otvor Otvor v plášti kouřovodu nebo v komínovém plášti a v komínové vložce, sloužící k čištění nebo k vypalování kouřovodu nebo průduchu komína spotřebičů na tuhá a kapalná paliva.

Více

Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY

Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY Stěnové systémy Svislé stěnové konstrukce se dělí dle: - statického působení: - nosné - nenosné - polohy v budově: - vnitřní - vnější (obvodové) - funkce v budově:

Více

91/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 1. března 2010 o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv

91/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 1. března 2010 o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv 91/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 1. března 2010 o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv Vláda nařizuje k provedení zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Prohlášení o shodě a informace o výrobku

Prohlášení o shodě a informace o výrobku Prohlášení o shodě a informace o výrobku ČSN EN 14471 Systémové komíny s plastovými vložkami Požadavky a zkušební metody Výrobce Brilon CZ a. s. Bretaňská 118 250 75 Nový Vestec IČ: 27938531 Popis produktu

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty II. Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2016 o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty Ministerstvo vnitra stanoví podle 101 písm. a) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění zákona č. 203/1994 Sb., zákona

Více

VYHLÁŠKA 34/2016 ze dne 22. ledna 2016 o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty

VYHLÁŠKA 34/2016 ze dne 22. ledna 2016 o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty Práva a povinnosti v oblasti čištění, kontroly a revizí spalinových cest jsou nově od 1.1.2016 uvedeny v zákoně o požární ochraně č.133/1985 Sb. a novém prováděcím předpisu - vyhlášce č.34/2016 Sb. o čištění,

Více

Nařízení vlády č. 91/2010 Sb.

Nařízení vlády č. 91/2010 Sb. Nařízení vlády č. 91/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 1. března 2010 o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv Vláda nařizuje k provedení zákona č. 133/1985 Sb., o

Více

Komín a hořlavé materiály. Ing. Jiří Vrba

Komín a hořlavé materiály. Ing. Jiří Vrba Komín a hořlavé materiály Ing. Jiří Vrba Komínové systémy, materiály a technologie Systémy s keramickou vložkou Třívrstvé nerezové systémy Jednovrstvé systémy a kouřovody Kdy je spalinová cesta bezpečná?

Více

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015 OBVODOVÉ KONSTRUKCE OBVODOVÉ STĚNY jednovrstvé obvodové zdivo zdivo z vrstvených tvárnic vrstvené obvodové konstrukce - kontaktní plášť - skládaný plášť bez vzduchové mezery - skládaný plášť s provětrávanou

Více

Chimneys and connecting flue pipes Design, construction and instalation of heating appliances

Chimneys and connecting flue pipes Design, construction and instalation of heating appliances ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.060.40 Prosinec 2016 Komíny a kouřovody Navrhování, provádění a připojování spotřebičů paliv ČSN 73 4201 ed. 2 Chimneys and connecting flue pipes Design, construction and instalation

Více

Komíny třetí přepracované vydání. František Jiřík

Komíny třetí přepracované vydání. František Jiřík František Jiřík Komíny třetí přepracované vydání Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 jako svou 3674. publikaci

Více

Stavebně architektonická část (stavební řízení) Místo: Starý Kolín, ulice U Sokolovny, objekt č.p.152, par.č.st. 208, 195/1

Stavebně architektonická část (stavební řízení) Místo: Starý Kolín, ulice U Sokolovny, objekt č.p.152, par.č.st. 208, 195/1 1 STAVEBNÍ PROJEKCE ing. Milan Foršt, Ke Klejnarce 344, Starý Kolín 281 23, tel/fax:+420 321 764 285, mobil +420 603 728 439, e-mail:projekce.forst@quick.cz Stavebně architektonická část (stavební řízení)

Více

Povinnosti provozovatelů kotlů na pevná paliva

Povinnosti provozovatelů kotlů na pevná paliva Povinnosti provozovatelů kotlů na pevná paliva 1) Kontrola technického stavu a provozu zdroje Povinnosti provozovatelů podle 17 odst. 1 písm. h) a 41 odst. 15 zákona č. 201/2012 Sb., o ochraně ovzduší:

Více

Pocit jistoty z dobré volby

Pocit jistoty z dobré volby CHARAKTERISTIKA KOMÍNU IBF JSOU VICEVRSTVÉ KOMÍNY, URČENÉ PRO PŘIPOJENÍ SPOTŘEBIČU (KOTLU, KAMEN, KRBU ) NA TUHÁ, PLYNNÁ I KAPALNÁ PALIVA. V SYSTÉMECH IBF JSOU POUŽITY KYSELINOVZDORNÉ KOMÍNOVÉ VLOŽKY.

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín Vyberte si kvalitní komín Komínové systémy pro Váš rodinný dům - s věrohodnou zárukou Jistota a bezpečí s komíny Schiedel pro Vás i Vaše blízké. Řešení bez kompromisů. Part of the MONIER GROUP Proč komín

Více

Page 1 of 5 34/2016 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva vnitra ze dne 22. ledna 2016 o čištění, kontrole a revizi spalinové cesty Ministerstvo vnitra stanoví podle 101 písm. a) zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

k. ú. České Budějovice 4. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: Rodinný dům na p. č. 248/1, 247/2, -1-

k. ú. České Budějovice 4. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Akce: Rodinný dům na p. č. 248/1, 247/2, -1- -1- Akce: Rodinný dům na p. č. 248/1, 247/2, k. ú. České Budějovice 4. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Vypracoval : Radek Příhoda Luční 9 370 01 České Budějovice telefon : 381 300 345 608 729 533 České Budějovice,

Více

PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH

PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH Ctislav Fiala A418a_ctislav.fiala@fsv.cvut.cz OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH kamenné překlady - kamenné (monolitické) nosníky - zděné klenuté překlady

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín Vyberte si kvalitní komín Komínové systémy pro Váš rodinný dům - s věrohodnou zárukou Jistota a bezpečí s komíny Schiedel pro Vás i Vaše blízké. Řešení bez kompromisů. Part of the MONIER GROUP Proč komín

Více

CIHELNÉ KOMÍNY.» Dokonalé technické řešení» Vybroušená kvalita» Jednoduchá a rychlá montáž. Váš dům ho bude milovat www.ciko-kominy.

CIHELNÉ KOMÍNY.» Dokonalé technické řešení» Vybroušená kvalita» Jednoduchá a rychlá montáž. Váš dům ho bude milovat www.ciko-kominy. CIHELNÉ KOMÍNY» Dokonalé technické řešení» Vybroušená kvalita» Jednoduchá a rychlá montáž Váš dům ho bude milovat Keramický komínový systém CIKO 3V UNIVERSAL Cihelný komínový systém CIKO 3V UNIVERSAL je

Více

BH02 Pozemní stavitelství

BH02 Pozemní stavitelství BH02 Pozemní stavitelství Zastřešení budov B) Ploché střechy Střecha = nosná střešní konstrukce + střešní plášť (nenosná konstrukce - 1 a více) Dle sklonu střechu dělíme na -plochá (sklon 1 až 5 )- ČSN

Více

CENÍK Jednovrstvé komínové systémy. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP

CENÍK Jednovrstvé komínové systémy. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP CENÍK 2017 Jednovrstvé komínové systémy www.schiedel.cz Platnost od 1.3.2017 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of the BRAAS MONIER BUILDING GROUP PRIMA 1 PRIMA PLUS Schiedel PRIMA PLUS Jednoplášťový

Více

91/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

91/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 91/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 1. března 2010 o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv Vláda nařizuje k provedení zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

NA FOSILNÍ PALIVA: pevná, plynná, kapalná NA FYTOMASU: dřevo, rostliny, brikety, peletky. SPALOVÁNÍ: chemická reakce k získání tepla

NA FOSILNÍ PALIVA: pevná, plynná, kapalná NA FYTOMASU: dřevo, rostliny, brikety, peletky. SPALOVÁNÍ: chemická reakce k získání tepla ZDROJE TEPLA - KOTELNY PŘEDNÁŠKA Č. 8 SLOŽENÍ PALIV 1 NA FOSILNÍ PALIVA: pevná, plynná, kapalná NA FYTOMASU: dřevo, rostliny, brikety, peletky SPALOVÁNÍ: chemická reakce k získání tepla SPALNÉ SLOŽKY PALIV:

Více

PříRučka. Třísložkový komínový systém. infolinka:+420 841 566 469. e-mail: info@eko-kominy.cz

PříRučka. Třísložkový komínový systém. infolinka:+420 841 566 469. e-mail: info@eko-kominy.cz EN 1443 T400 N1 D 3 G50 Třísložkový komínový systém» s keramickou vložkou» tepelnou izolací» specifickým systémem zadního větrání PříRučka PRODEJCE: e-mail: info@eko-kominy.cz Pobočka Brno Vodní 547, 664

Více

Konstrukce komínů, normové a

Konstrukce komínů, normové a Konstrukce komínů, normové a funkční rozdělení, společné komíny, umělý tah Přednáška č. 6 Základní podmínka výpočtu podtlakového komína U podtlakových komínů platí podmínka: p Z = účinný

Více

CZ.1.07/1.5.00/ III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity

CZ.1.07/1.5.00/ III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity CZ.1.07/1.5.00/34.0556 III / 2 = Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast ZÁSADY TVORBY VÝKRESŮ POZEMNÍCH STAVEB I. Autor :

Více

Nerezové komínové systémy

Nerezové komínové systémy Nerezové komínové systémy Nerezové 3-složkové komíny KF a SLIM 3-složkový komín Nerezové komínové vložky KF Flexi komínová vložka Vzduchotechnické flexibilní AL potrubí Zděný systém Stavebnicový zděný

Více

CENÍK Jednovrstvé komínové systémy. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group.

CENÍK Jednovrstvé komínové systémy. Platnost od do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group. CENÍK 2018 Jednovrstvé komínové systémy www.schiedel.cz Platnost od 1.1.2018 do vydání dalšího ceníku (ceny bez DPH) Part of BMI Group PRIMA 1 PRIMA PLUS Schiedel PRIMA PLUS Jednoplášťový nerezový sanační

Více

FASÁDNÍ PLÁŠTĚ KONTAKTNÍ A NEKONTAKTNÍ SKLÁDANÉ PLÁŠTĚ

FASÁDNÍ PLÁŠTĚ KONTAKTNÍ A NEKONTAKTNÍ SKLÁDANÉ PLÁŠTĚ FASÁDNÍ PLÁŠTĚ KONTAKTNÍ A NEKONTAKTNÍ SKLÁDANÉ PLÁŠTĚ POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III. Doc. Ing. Miloslav Pavlík, CSc. Fakulta architektury ČVUT v Praze ČLENĚNÍ FASÁDNÍCH PLÁŠŤŮ JEDNOVRSTVÉ FUNKCE NOSNÁ FUNKCE

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 91.060.40 2008 Komíny a kouřovody - Navrhování, provádění a připojování spotřebičů paliv Leden ČSN 73 4201 Chimneys and connecting flue pipes - Design, construction and instalation

Více

19 Karl komínové systémy

19 Karl komínové systémy Obsah ӏ Karl Komínové KS 19.2 19.31 Komínové hlavice a stříšky 19.32 19.35 Komínové ventilátory a regulátory tahu 19.36 19.39 Komínová dvířka 19.40 Karl ӏ Komínové KS Komínové KS Technické přednosti Vzhled

Více

NOSNA KONSTRUKCE V SUCHE STAVBE. Ing. Petr Hynšt, Lindab s.r.o.

NOSNA KONSTRUKCE V SUCHE STAVBE. Ing. Petr Hynšt, Lindab s.r.o. NOSNA KONSTRUKCE V SUCHE STAVBE 2017 Ing. Petr Hynšt, Lindab s.r.o. Základní požadavky na vlastnosti staveb (305/2011/EU) resp. 8 vyhl.č. 268/2009 Sb. mechanická odolnost a stabilita požární bezpečnost

Více

spotřebičů a odvodů spalin

spotřebičů a odvodů spalin Zásady pro umísťování spotřebičů a odvodů spalin TPG, vyhlášky Příklad 2 Přednáška č. 5 Umísťování spotřebičů v provedení B a C podle TPG 704 01 Spotřebiče v bytových prostorech 1 K všeobecným zásadám

Více

Schiedel UNI ADVANCED. Schiedel STABIL. Proč komín SCHIEDEL? - INOVOVANÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM - KOMÍNOVÝ SYSTÉM DOSTUPNÝ PRO KAŽDÉHO

Schiedel UNI ADVANCED. Schiedel STABIL. Proč komín SCHIEDEL? - INOVOVANÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM - KOMÍNOVÝ SYSTÉM DOSTUPNÝ PRO KAŽDÉHO .2. :53 Page 2 ZÁRUKA 3 x LET (při vyhoření, při působení vlhkosti, proti korozi) Komínový systém Schiedel ABSOLUT Zatřídění komínových vložek EN 57-1 A1N1 D1P1; EN 57-2 A3N1 D4P1 WA vložky (cm) Šachta

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín .2. :53 Page 2 ZÁRUKA 3 x LET (při vyhoření, při působení vlhkosti, proti korozi) Komínový systém Schiedel ABSOLUT Zatřídění komínových vložek EN 57-1 A1N1 D1P1; EN 57-2 A3N1 D4P1 WA vložky (cm) Šachta

Více

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH No. 9174 078 DOP 2016-09-16 Declaration of Performance (DOP) 1. Jednoznačný označovací kód typu výrobku: Vícevrstvý kovový systémový komín typ TWIN-GAS dle 2. Číslo typu, šarže

Více

PS01 POZEMNÍ STAVBY 1

PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 SVISLÉ NOSNÉ KONSTRUKCE 1 Funkce a požadavky Ctislav Fiala A418a_ctislav.fiala@fsv.cvut.cz Konstrukční rozdělení stěny (tlak (tah), ohyb v xz, smyk) sloupy a pilíře (tlak (tah), ohyb)

Více

Tepelně vlhkostní posouzení

Tepelně vlhkostní posouzení Tepelně vlhkostní posouzení komínů výpočtové metody Přednáška č. 9 Základní výpočtové teploty Teplota v okolí komína 1 Teplota okolí komína 2 Teplota okolí komína 3 Teplota okolí komína 4 Teplota okolí

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 97.100.30 Prosinec 2013 ČSN 73 4231 Kamna Individuálně stavěná kamna Stoves Tiled ranges bulit to order Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 73 4231 z listopadu

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz František Jiřík Komíny třetí přepracované vydání Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 220

Více

PŘÍRUČKA PRO PROVÁDĚNÍ

PŘÍRUČKA PRO PROVÁDĚNÍ PŘÍRUČKA PRO PROVÁDĚNÍ ÚVOD Obsah ÚVOD 3 ZKRATKY 4 1. NORMY A PŘEDPISY 4 2. CIHELNÉ KOMÍNOVÉ SYSTÉMY HELUZ 5 2. 1. Označování komínů 6 2. 2. Zásady pro navrhování a stavbu komínového tělesa 7 2. 3. Půdorys

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE D.1.2.1 Technická zpráva 2016 Lukáš Hradečný OBSAH: A. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 A.1 IDENTIFIKACE

Více

Pozemní stavitelství I. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing.

Pozemní stavitelství I. Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. Pozemní stavitelství I. Svislé nosné konstrukce Zpracoval: Filip Čmiel, Ing. NOSNÉ STĚNY Kamenné stěny Mechanicko - fyzikálnívlastnosti: -pevnost v tlaku až 110MPa, -odolnost proti vlhku, -inertní vůči

Více

SCHÖCK NOVOMUR SCHÖCK NOVOMUR. Uspořádání v konstrukci...12. Dimenzační tabulka / rozměry / možnosti...13. Tepelně technické parametry...

SCHÖCK NOVOMUR SCHÖCK NOVOMUR. Uspořádání v konstrukci...12. Dimenzační tabulka / rozměry / možnosti...13. Tepelně technické parametry... SCHÖCK NOVOMUR Nosný hydrofobní tepelně izolační prvek zabraňující vzniku tepelných mostů u paty zdiva pro použití u vícepodlažních bytových staveb Schöck typ 20-17,5 Oblast použití: První vrstva zdiva

Více

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 J I H L A V A J I H L A V A D.1.2 a TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ STAVBA: MALOKAPACITNÍ

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Pozemní stavitelství Adresa.: Střední průmyslová

Více

moderní konstrukce chyby při p

moderní konstrukce chyby při p Komíny moderní konstrukce nejčast astější chyby při p projektování a montáži I. Chybějící projektová dokumentace II. Chybně zpracovaná projektová dokumentace : 1. Chybné zpracování umístění sopouchu již

Více

PILÍŘE STAVITELSTVÍ I.

PILÍŘE STAVITELSTVÍ I. NOSNÉ STĚNY SLOUPY A PILÍŘE STAVITELSTVÍ I. KAMENNÉ STĚNY, SLOUPY A PILÍŘE Kamenné stěny lomové zdivo kyklopské zdivo kvádrové zdivo řádkové zdivo haklíkové zdivo haklíkov kové zdivo lomové zdivo lomové

Více

Komíny třetí přepracované vydání. František Jiřík

Komíny třetí přepracované vydání. František Jiřík František Jiřík Komíny třetí přepracované vydání Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 jako svou 3674. publikaci

Více

NKI Zděné konstrukce doc. Ing. Karel Lorenz, CSc. Ústav nosných konstrukcí FA

NKI Zděné konstrukce doc. Ing. Karel Lorenz, CSc. Ústav nosných konstrukcí FA NKI Zděné konstrukce doc. Ing. Karel Lorenz, CSc. Ústav nosných konstrukcí FA Přednáška 2 letní semestr 2016 17 Uplatnění a výhody nejšiřší rozsah konstrukčního uplatnění při vhodném použití příznivá cena

Více

Vyberte si kvalitní komín

Vyberte si kvalitní komín 13.4.15 :43 Page 2 Komínový systém Schiedel ABSOLUT Zatřídění komínových vložek EN 57-1 A1N1 D1P1; EN 57-2 A3N1 D4P1 WA - ABSOLUTNĚ UNIVERZÁLNÍ KOMÍNOVÝ SYSTÉM kondenzační kotle, peletová kamna, krbová

Více

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH

PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH PROHLÁŠENÍ O VLASTNOSTECH No. 9174 006 DOP 2014-01-27 Declaration of Performance (DOP) 1. Jednoznačný označovací kód typu výrobku: Jednovrstvý kovový komín Typ EW-FU dle 2. Číslo typu, šarže nebo série

Více

Izolované komínové systémy BokraSLIM

Izolované komínové systémy BokraSLIM Izolované komínové systémy BokraSLIM katalog výrobků 2012 Izolovaný komínový systém BokraSLIM www.bokra.cz Izolovaný komínový systém BokraSLIM Horní kónické vyústění SLIM Krycí deska (střešní přechod)

Více

montážní Třísložkový komínový systém z nerezové oceli infolinka:+420 841 566 469

montážní Třísložkový komínový systém z nerezové oceli infolinka:+420 841 566 469 EN 1443: T40 N1 W2 G0 EN 1443: T40 N1 W3 G0 EN 1443: T40 P1 W1 G40 EN 1443: T200 H1 W2 O40 Třísložkový komínový systém z nerezové oceli montážní návod PRODEJCE: infolinka:+420 41 66 46 Komínový systém

Více

HELUZ KOMíny. K cihelnému domu cihelný komín. Záruka 30 let WWW.HELUZ. Technické změny vyhrazeny

HELUZ KOMíny. K cihelnému domu cihelný komín. Záruka 30 let WWW.HELUZ. Technické změny vyhrazeny Nová generace stavebního systému HELUZ KOMíny K cihelnému domu cihelný komín Záruka 30 let Technické změny vyhrazeny WWW.HELUZ. JEDNODUCHÉ, rychlé a přesné ŘEŠENÍ ŘEŠENÍ NaDSTŘEŠNÍ části omítnutý komín

Více

Seskupení zdících prvků uložených podle stanoveného uspořádání a spojených pojivem (maltou, zálivkou)

Seskupení zdících prvků uložených podle stanoveného uspořádání a spojených pojivem (maltou, zálivkou) Seskupení zdících prvků uložených podle stanoveného uspořádání a spojených pojivem (maltou, zálivkou) cihelné, tvárnicové, kamenné, smíšené Cihla plná (CP) rozměr: 290 140 65 mm tzv. velký formát (4:2:1)

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 13. ZATEPLENÍ OBVODOVÝCH STĚN Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Komíny 4., přepracované v ydání

Komíny 4., přepracované v ydání FRANTIŠEK JIŘÍK 67 LET ZKUŠENOSTÍ A VÝVOJE 162 Komíny KOMÍNOVÝ SYSTÉM ABSOLUT Schiedel Absolut je absolutní špiāka v komínové technologii. Komín byl vyvinut pro použití bez kompromisğ, pėedevším pro pasivní

Více

2. TÉMATICKÝ OKRUH BH05

2. TÉMATICKÝ OKRUH BH05 2. TÉMATICKÝ OKRUH BH05 Pokyny pro výkresy č. 3 a 4 a pro studii č. 2 l.s. 2014/15 Téma: Návrh konstrukce souvrství ploché střechy jednoplášťové nebo dvouplášťové, posouzení součinitele prostupu tepla

Více

Kombinovaný teplovodní kotel pro spalování tuhých a ušlechtilých paliv

Kombinovaný teplovodní kotel pro spalování tuhých a ušlechtilých paliv Kombinovaný teplovodní kotel pro spalování tuhých a ušlechtilých paliv Oblast techniky Technické řešení se týká kotlů pro spalování tuhých paliv, zejména uhlí, dřeva, dřevního odpadu a biomasy s možností

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Kloknerova č. 26, pošt. Přihrádka 69, 148 01 PRAHA 414

TISKOVÁ ZPRÁVA. MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Kloknerova č. 26, pošt. Přihrádka 69, 148 01 PRAHA 414 V Praze dne 25. září 2012 TISKOVÁ ZPRÁVA MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Kloknerova č. 26, pošt. Přihrádka 69, 148 01 PRAHA 414 Lhůty čištění, kontroly a revize kouřovodů, komínů

Více

komínové systémy ciko Přehledový katalog

komínové systémy ciko Přehledový katalog komínové systémy ciko Přehledový katalog www.ciko-kominy.cz CIKO 3V UNIVERSAL Cihelný komínový systém CIKO 3V UNIVERSAL je třísložkový systém, skládající se ze šamotových vložek, tepelné izolace a cihelných

Více

NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice 2. ŠIKMÉ A STRMÉ STŘECHY PRINCIPY NÁVRHU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 91/2010 Sb.

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 91/2010 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 91/2010 Sb. ze dne 1. března 2010 o podmínkách požární bezpečnosti při provozu komínů, kouřovodů a spotřebičů paliv Vláda nařizuje k provedení zákona č. 133/1985 Sb.,o požární ochraně,

Více

KOMÍNOVÉ SYSTÉMY CIKO PŘEHLEDOVÝ KATALOG 2014/15. www.ciko-kominy.cz

KOMÍNOVÉ SYSTÉMY CIKO PŘEHLEDOVÝ KATALOG 2014/15. www.ciko-kominy.cz KOMÍNOVÉ SYSTÉMY CIKO PŘEHLEDOVÝ KATALOG 2014/15 www.ciko-kominy.cz CIKO 3V UNIVERSAL Cihelný komínový systém CIKO 3V UNIVERSAL je třísložkový systém, skládající se ze šamotových vložek, tepelné izolace

Více

SCHÖCK NOVOMUR LIGHT SCHÖCK NOVOMUR. Uspořádání v konstrukci...18. Dimenzační tabulka / rozměry / možnosti...19. Tepelně technické parametry...

SCHÖCK NOVOMUR LIGHT SCHÖCK NOVOMUR. Uspořádání v konstrukci...18. Dimenzační tabulka / rozměry / možnosti...19. Tepelně technické parametry... SCHÖCK NOVOMUR Nosný hydrofobní tepelně izolační prvek zabraňující vzniku tepelných mostů u paty zdiva pro použití u rodinných domů Schöck typ 6-17,5 Oblast použití: První vrstva zdiva na stropu suterénu

Více