Parkovací asistent s projektorem na čelní sklo

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Parkovací asistent s projektorem na čelní sklo"

Transkript

1 Parkovací asistent s projektorem na čelní sklo Montážní a uživatelská příručka 1. Úvod Parkovací senzory Tento parkovací asistent je vybaven ultrazvukovými senzory třetí generace, které využívají nejvyspělejší technologii asymetrického snímání. Senzory mají široký úhel záběru až 160 v horizontální rovině a 60 ve vertikální rovině, což umožňuje 100% pokrytí požadované oblasti. Tyto senzory je možné umístit také do zahnutých nárazníků nebo vyměnit za senzory, kterými je již vozidlo vybaveno. Displej s projektorem Součástí parkovacího asistenta je displej, na kterém se zobrazují údaje o vzdálenosti a směru objektů za vozidlem, rychlosti vozidla a stavu baterie. Tyto údaje jsou promítány na čelní sklo vozidla do výšky očí řidiče tak, aby byla zvýšena bezpečnost provozu. Systém má také zabudovaný světelný snímač, který podporuje viditelnost v různých fázích dne a noci. 2. Funkce parkovacího asistenta Parkovací senzory Parkovací systém může být vybaven dvěma nebo čtyřmi parkovacími senzory, které jsou umístěny v zadním nárazníku. Systém je automaticky spuštěn po zařazení zpátečky, což je také potvrzeno akustickou signalizací. Frekvence signalizace udává vzdálenost od překážky za vozidlem. Displej s projektorem Displej parkovacího asistenta je připojen k parkovacím senzorům a tachometru vozidla. Displej je vhodné umístit na přístrojovou desku ke straně řidiče. Během startování vozidla bude na čelní sklo promítnuto napětí baterie a následně bude při jízdě vpřed zobrazována rychlost vozidla. Po zařazení zpátečky bude na 7- segmentovém LED displeji automaticky zobrazována vzdálenost od překážek za vozidlem. Tato vzdálenost je udávána v centimetrech.

2 3. Technické parametry Parkovací senzor Displej Napájecí napětí 10 až 25 V DC 10 až 16 V DC Maximální proud 200 ma 250 ma Rozsah provozních teplot -30 až +80 C -30 až +80 C Rozsah teplot pro skladování -40 až +80 C -40 až +80 C Přenosová frekvence 40 khz - Odezva systému 0,12 sekundy 0,12 sekundy 4. Obsah balení Řídící jednotka 1 x Kabel k displeji 2 x Displej 1 x Kabel k senzorům 2 nebo 4 x Senzory 2 nebo 4 x Příslušenství 1 x Napájecí kabel 1 x Barevná fólie 1 x 5. Schéma zapojení

3 6. Montáž senzorů Napájecí kabel: Červený (+): připojit ke kladné svorce světla po zařazení zpátečky Černý (-): připojit na zem (kostra). Otvor pro senzor: průměr 21 mm. Pokud by byl senzor umístěn příliš nízko (níže než 45 cm nad zemí) nebo pokud by směřoval směrem dolů, mohlo by docházet ke vzniku falešných poplachů, protože by senzor detekoval zem. Situace je znázorněna na obr. 4, 5 a 7.

4 6.1 Montáž systému se 2 senzory Postup montáže se může lišit v závislosti na typu vozidla a tvaru zadního nárazníku. Montáž lze rozdělit do následujících kroků: 1. Zvolte vhodnou polohu senzorů vzhledem k levému a pravému okraji nárazníku (viz obr. 2) a označte ji. 2. Změřte výšku 45 až 60 cm nad vozovkou a v této výšce označte finální polohu senzorů (viz obr. 6). Senzory by neměly být umístěny níže než 45 cm nad vozovkou, protože by mohlo docházet ke vzniku falešných poplachů. 3. Zkontrolujte, zda povrch nárazníku není v místě umístění senzoru skloněn o více než 5 směrem dolů (viz obr. 5). 4. Do označených míst v nárazníku vyvrtejte otvory o průměru 21 mm. 5. Do připravených otvorů vložte levý (L) a pravý (R) senzor. Dbejte, aby byl senzor správně orientován (natočen). Správná orientace je označena šipkou UP a tečka na senzoru musí být dole (viz obr. 6). 6. K senzorům přiveďte vnitřní stranou nárazníku příslušné kabely a u senzoru je zajistěte. Dbejte, aby kabely nebyly příliš zahnuty a aby v jejich blízkosti nebyly ostré hrany. 7. Kabely od senzorů připojte k řídící jednotce (viz obr. 1). 6.2 Montáž systému se 4 senzory Postup montáže se může lišit v závislosti na typu vozidla a tvaru zadního nárazníku. Montáž lze rozdělit do následujících kroků: 1. Zvolte polohu rohových senzorů (CR a CL) viz obr Určete polohu pravého (R) a levého (L) senzoru tak, aby byly všechny 4 senzory rozmístěny ve stejné vzdálenosti od sebe (viz obr. 3). 3. Změřte výšku 45 až 60 cm nad vozovkou a v této výšce označte finální polohu senzorů (viz obr. 6). Senzory by neměly být umístěny níže než 45 cm nad vozovkou, protože by mohlo docházet ke vzniku falešných poplachů. 4. Zkontrolujte, zda povrch nárazníku není v místě umístění senzoru skloněn o více než 5 směrem dolů (viz obr. 5). 5. Do označených míst v nárazníku vyvrtejte otvory o průměru 21 mm. 6. Do připravených otvorů vložte všechny 4 senzory. Dbejte, aby byl senzor správně orientován (natočen). Správná orientace je označena šipkou UP a tečka na senzoru musí být dole (viz obr. 6). 7. K senzorům přiveďte vnitřní stranou nárazníku příslušné kabely a u senzoru je zajistěte. Dbejte, aby kabely nebyly příliš zahnuty a aby v jejich blízkosti nebyly ostré hrany. 8. Kabely od senzorů připojte k řídící jednotce (viz obr. 1).

5 Dbejte, aby nedošlo k poškození senzorů ostrým předmětem. 7. Montáž řídící jednotky Při montáži řídící jednotky postupujte následujícím způsobem: 1. Zvolte vhodné umístění řídící jednotky. Doporučujeme ji umístit na pravou stěnu zavazadlového prostoru (viz obr. 2 a 3) a připevnit ji pomocí šroubu a matice. Dbejte, aby bylo místo pro řídící jednotku suché a čisté. 2. Aby do řídící jednotky nemohla náhodou vniknout voda, umístěte ji vertikálně. 3. K řídící jednotce přiveďte příslušné kabely a skryjte je pod kobercový kryt. 4. Červený vodič připojte ke kladné svorce světla po zařazení zpátečky (napájení řídící jednotky 10 až 25 V). 5. Černý vodič připojte na zem. 6. Napájecí kabel připojte k řídící jednotce (viz obr. 1). 8. Montáž displeje 8.1 Zapojení vodičů 1. Červený vodič připojte k napájení (ACC). 2. Černý vodič připojte na zem. 3. Bílý vodič připojte k vodiči s údajem o rychlosti (speed).

6 8.2 Umístění displeje Umyjte čelní sklo v místě, na kterém bude přilepena reflexní fólie. Sejměte ochrannou pásku z fólie a navlhčete ji mýdlovou vodou. Po přilepení na sklo odstraňte (vytlačte) mýdlovou vodu tak, aby pod fólií nezůstaly bublinky. Na spodní stranu stojánku displeje přilepte lepicí pásku Velcro. Zvolte vhodné umístění displeje na přístrojové desce a přilepte stojánek s displejem. Nastavte optimální uhel displeje. 9. Ovládání displeje 9.1 Celkový pohled

7 9.2 Režimy zobrazení Normální zobrazení V normálním zobrazení je uváděna rychlost vozidla a příslušné jednotky. Upozornění na překročení rychlosti umožňuje dvě úrovně výstrahy pro město (výchozí limit 60 km/h) a dálnici (výchozí limit 120 km/h). Pokud je zapnuto upozornění na překročení rychlosti, zazní po překročení rychlosti ve městě 1 pípnutí a po překročení rychlosti na dálnici 3 pípnutí ve 3 cyklech. Indikátor bude blikat, dokud nebude rychlost vozidla snížena o 3 km/h pod nastavený limit. Pokud je upozornění na překročení rychlosti vypnuto, bude pouze blikat indikátor bez akustické signalizace. Napětí baterie Po zapnutí zapalování bude po dobu 5 sekund zobrazeno napětí baterie. V režimu normálního zobrazení lze zobrazit napětí baterie stisknutím tlačítka ( ). Pokud napětí baterie klesne pod 11,5 V, bude zobrazen symbol baterie doprovázený jedním pípnutím. 9.3 Nastavení parametrů systému Limit pro upozornění na překročení rychlosti Rychlostní limit pro město (nabídka A-1) 1. Stisknutím tlačítka (M) vstoupíte do nabídky nastavení rychlostních limitů. 2. Tlačítkem ( ) zvolte položku A-1 a svůj výběr následně potvrďte tlačítkem (M). Výchozí rychlostní limit je 60 km/h. 3. Pomocí tlačítek ( ) a ( ) lze nastavit požadovaný rychlostní limit. Každým stisknutím se údaj o rychlosti změní o jednotku, při podržení tlačítka bude měněn o 5 jednotek. Rychlost lze nastavit v rozsahu 50 až 500 km/h. 4. Rychlostní limit pro město A-1 je sledován pouze v případě, že je jeho hodnota nižší, než rychlostní limit pro dálnici A Stisknutím tlačítka (M) uložíte provedené změny a vrátíte se do režimu normálního zobrazení.

8 6. Pokud po dobu 10 sekund nedojde ke stisknutí žádného tlačítka, bude automaticky obnoven režim normálního zobrazení. Rychlostní limit pro dálnici (nabídka A-2) 1. Stisknutím tlačítka (M) vstoupíte do nabídky nastavení rychlostních limitů. 2. Tlačítkem ( ) zvolte položku A-2 a svůj výběr následně potvrďte tlačítkem (M). Výchozí rychlostní limit pro dálnici je 120 km/h. 3. Pomocí tlačítek ( ) a ( ) lze nastavit požadovaný rychlostní limit. Každým stisknutím se údaj o rychlosti změní o jednotku, při podržení tlačítka bude měněn o 5 jednotek. Rychlost lze nastavit v rozsahu 50 až 500 km/h. 4. Stisknutím tlačítka (M) uložíte provedené změny a vrátíte se do režimu normálního zobrazení. 5. Pokud po dobu 10 sekund nedojde ke stisknutí žádného tlačítka, bude automaticky obnoven režim normálního zobrazení Zapnout resp. vypnout upozornění na překročení rychlosti 1. Stiskněte tlačítko (M) 2 krát za sebou. 2. Tlačítkem ( ) zapnete upozornění na překročení rychlosti - ON, tlačítkem ( ) toto upozornění vypnete - OFF. 3. Upozornění je ve výchozím stavu zapnuto - ON. 4. Stisknutím tlačítka (M) uložíte provedené změny a přesunete se na další položku nastavení. 5. Pokud po dobu 10 sekund nedojde ke stisknutí žádného tlačítka, bude automaticky obnoven režim normálního zobrazení Nastavení frekvence rychlostních impulsů 1. Stiskněte tlačítko (M) 3 krát za sebou. 2. Tlačítkem ( ) zvýšíte udávanou hodnotu, tlačítkem ( ) hodnotu snížíte. Rozsah nastavitelných hodnot je 1P, 2P, 3P až 250P. 3. Hodnota 2P odpovídá 7 Hz na 10 km/h (výchozí nastavení), 4P odpovídá 14 Hz na 10 km/h atd. Zvýšení hodnoty o 2P tedy odpovídá zvýšení frekvence o 7 Hz. 4. Stisknutím tlačítka (M) uložíte provedené změny a přesunete se na další položku nastavení.

9 5. Pokud po dobu 10 sekund nedojde ke stisknutí žádného tlačítka, bude automaticky obnoven režim normálního zobrazení Přesné nastavení rychlosti (procentuálně) 1. Stiskněte tlačítko (M) 4 krát za sebou. 2. Tlačítkem ( ) zvýšíte udávanou hodnotu, tlačítkem ( ) hodnotu snížíte. Každým stisknutím se údaj změní o jednotku (jedno procento), nastavitelný rozsah je -30% až +30%. 3. Prováděné nastavení je potvrzováno také pomocí indikátorů na spodní straně displeje: při zvyšování hodnoty svítí levý indikátor, při snižování svítí pravý indikátor. 4. Stisknutím tlačítka (M) uložíte provedené změny a přesunete se na další položku nastavení. 5. Pokud po dobu 10 sekund nedojde ke stisknutí žádného tlačítka, bude automaticky obnoven režim normálního zobrazení. 6. Během nastavování by vozidlo mělo být zaparkováno a zajištěno ruční brzdou Přesné nastavení rychlosti (zadáním konstanty) 1. Stiskněte tlačítko (M) 5 krát za sebou. 2. Tlačítkem ( ) zvýšíte udávanou hodnotu, tlačítkem ( ) hodnotu snížíte. Každým stisknutím se údaj změní o jednotku, nastavitelný rozsah je -30 až +30 jednotek. 3. Prováděné nastavení je potvrzováno také pomocí indikátorů na spodní straně displeje: při zvyšování hodnoty svítí levý indikátor, při snižování svítí pravý indikátor. 4. Stisknutím tlačítka (M) uložíte provedené změny a přesunete se na další položku nastavení. 5. Pokud po dobu 10 sekund nedojde ke stisknutí žádného tlačítka, bude automaticky obnoven režim normálního zobrazení. 6. Během nastavování by vozidlo mělo být zaparkováno a zajištěno ruční brzdou.

10 9.3.6 Přesné nastavení rychlosti (zadáním konstanty) 1. Stiskněte tlačítko (M) 6 krát za sebou. 2. Tlačítkem ( ) nastavíte jednotky zobrazení rychlosti na km/h (výchozí nastavení), tlačítkem ( ) nastavíte míle/h. 3. Stisknutím tlačítka (M) uložíte provedené změny a přesunete se na další položku nastavení. 4. Pokud po dobu 10 sekund nedojde ke stisknutí žádného tlačítka, bude automaticky obnoven režim normálního zobrazení. 10. Přehled signalizace při různých vzdálenostech od objektů

11 Zóna Vzdálenost od objektu Akustická signalizace Displej 5 91 až 170 cm Žádná 170 / Zelená LED 4 91 až 90 cm 2 pípnutí/sekunda 90 / Oranžová LED 3 46 až 60 cm 4 pípnutí/sekunda 60 / Žlutá LED 2 31 až 45 cm 8 pípnutí/sekunda 45 / Červená LED 1 Méně než 30 cm Stálý tón STP / Všechny LED Důležitá upozornění Tento parkovací asistent je určen jako pomocné zařízení při couvání a parkování vozidla. Nelze jej považovat za bezpečnostní prvek. Nejdůležitější je vždy správná technika řízení a použití zpětných zrcátek. Výrobce ani prodejce zařízení nenese žádnou odpovědnost za jakékoli nehody. Není doporučeno detekovat pomocí tohoto systému osoby a zvířata. 11. Funkce a testování parkovacího senzorů a displeje 1. Zapněte zapalování vozidla (ACC) a zařaďte zpátečku. Všechny indikátory pod displejem bliknou a ozve se pípnutí. 2. Kontrolu správného zapojení systému se 4 senzory lze provést následovně: Pomocí látky nebo houby zakryjte levý a pravý senzor (senzory blíže středu nárazníku) a s deskou o rozměrech 10 x 50 cm se přibližujte ze vzdálenosti 91 cm k rohovému senzoru. Senzor by neměl nic zaznamenat až do vzdálenosti 61 cm. Stejným způsobem zkontrolujte i funkci druhého rohového senzoru. 3. Ze senzorů sejměte látku nebo houbu a s deskou se k nim přibližujte. Předpokládané reakce systému jsou uvedeny na obr. 24.

12 12. Možné problémy a jejich řešení Problém Možná příčina Kontrola a řešení Na displeji není detekována překážka za vozidlem, po zařazení zpátečky nezazní akustická signalizace. Falešný alarm spuštění signalizace, i když za vozidlem není žádná překážka. Není připojeno napájení Displej nefunguje správně. Senzor je nesprávně orientován (dochází k detekci země). Naklonění senzoru směrem dolů je více než 5. Senzor je umístěn příliš nízko (níž než 45 cm nad vozovkou). Zadní část vozidla směřuje dolů (viz obr. 25). Zkontrolujte správné připojení červeného a černého vodiče (viz obr. 1). Zkontrolujte připojení napájecího kabelu k řídící jednotce. Zkontrolujte, zda je napájecí kabel v pořádku. Zkontrolujte konektory na kabelu, který propojuje displej a řídící jednotku. Zkontrolujte, zda je kabel k displeji v pořádku. Zkontrolujte správnost připojení vodiče s údajem o rychlosti. Zkuste připojit nový displej. Zkontrolujte, zda jsou senzory správně umístěny a orientovány (viz obr. 6). Zkontrolujte, zda povrch nárazníku není skloněn o více než 5 (viz obr. 5). Zkontrolujte, zda jsou senzory minimálně 45 cm nad zemí. Signalizace selhání senzoru. Došlo k odpojení jednoho nebo několika senzorů. Došlo k poškození jednoho nebo několika senzorů. Zkontrolujte, zda jsou senzory správně připojeny k řídící jednotce. Zkuste senzory vyměnit za nové.

13 13. Nastavení frekvence rychlostních impulsů a přesné nastavení Vozidlo Nastavení frekvence rychlostních impulsů Přesné nastavení Nissan (~2000) 1P - Honda 2P - Toyota 2P C+3 Suzuki 2P C+5 Mitsubishi 2P C+3 Audi 3P P+10%, C+4 Nissan (2001~) 4P P+3 Ford 4P P+3 BMW 4P - Mazda 10P P+4 Ford MPV 10P P+4 Mercedes Benz C350 28P P+8 Daihatsu 30P C+5 Honda (Americký Civic K) 80P nebo 96P -

Inteligentní parkovací asistent 80350. Uživatelská příručka

Inteligentní parkovací asistent 80350. Uživatelská příručka Inteligentní parkovací asistent 80350 Uživatelská příručka Obsah Informace o výrobku... 1 Obsah balení... 2 Postup montáže... 2 Přehled funkcí a ovládání... 4 Technické specifikace... 8 Informace o výrobku

Více

Parkovací systém PWE-47 návod k použití

Parkovací systém PWE-47 návod k použití Parkovací systém PWE-47 návod k použití Úvod Děkujeme za nákup parkovacího systému PWE-47 (v původním anglickém návodu je označen jako AX- E504W). Parkovací systém je technický produkt využívající (podobně

Více

SPY16 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka

SPY16 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka SPY16 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Tlačítka dálkového ovladače...2 Funkce zabezpečovacího systému...2 Spuštění a vypnutí zabezpečení...2 Dálkové nastartování a zhasnutí motoru...3

Více

Video adaptér MI1232

Video adaptér MI1232 Video adaptér MI1232 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel Mercedes Benz vybavených navigačním systémem Comand APS NTG1 a NTG2 Montážní příručka Informace

Více

Zabezpečovací systém pro motocykly

Zabezpečovací systém pro motocykly Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Obsah Funkce zabezpečovacího systému... 2 Aktivace (spuštění) zabezpečovacího systému...2 Tichá aktivace (spuštění) zabezpečovacího systému...2 Deaktivace

Více

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Funkce zabezpečovacího systému... 2 Spuštění a vypnutí zabezpečení...2 Dálkové nastartování a zhasnutí

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4D OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4D OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-D OBSAH SOUPRAVY ZAPOJENÍ VE VOZE 5 7 x x 8 x x 9 žlutý 5 5 x MUTE 6 5 R 0 5 5 7 x x x 6 0 x M 98UV FBSN-D 5 5 0 6 černo- +/V hnědý šedo-červený MUTE R INSTALACE SENZORŮ H = 500

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY POZNÁMKY K INSTALACI Aby se zabránilo špatné detekci čidel, je nutné při instalaci sady do kovového nárazníku, použít sadu parkpodlozkakov. Věnujte pozornost

Více

Snímač tlaku v pneumatikách

Snímač tlaku v pneumatikách Snímač tlaku v pneumatikách TPMS 4b Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. Obsah Displej... 2 Funkce systému... 2

Více

Parkovací systém přední typ BS 9006 se dvěmi senzory a typ BS 9046 se čtyřmi senzory

Parkovací systém přední typ BS 9006 se dvěmi senzory a typ BS 9046 se čtyřmi senzory 1.0 Úvod Parkovací systém přední typ BS 9006 se dvěmi senzory a typ BS 9046 se čtyřmi senzory Mikrosenzory, které jsou součástí tohoto zařízení, jsou již třetí generace špičkových ultrazvukových senzorů,

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY ZAPOJENÍ VE VOZE 5 7 8 9 žlutý modrý 5 x MUTE 6 5 R 0 5 5 7 6 2 x 0 x 8 x PRIMER M 298UV x FBSN-2D 2 5 5 20 6 černo-modrý hnědý šedo-červený +2/2V MUTE R INSTALACE

Více

Snímač tlaku v pneumatikách

Snímač tlaku v pneumatikách Snímač tlaku v pneumatikách Uživatelská příručka Obsah Snímač tlaku v pneumatikách...2 Funkce systému............2 Alarmy........2 Technické specifikace......2 Popis řídící jednotky a displeje...3 Nastavení

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ BS-800 LCD. Parkovací snímače

NÁVOD NA POUŽITÍ BS-800 LCD. Parkovací snímače NÁVOD NA POUŽITÍ BS-800 LCD Parkovací snímače BS-800 LCD Technické parametry Systém parkovacích snímačů BS-800 pozůstává z 8 ultrazvukových snímačů, řídící jednotky a LCD displeje. Systém detekuje vzdálenost

Více

Uživatelský Návod HUD 01

Uživatelský Návod HUD 01 Uživatelský Návod HUD 01 Úvod o produktu Děkujeme že jste si zakoupili náš automobilový "Head Up" displej, ve zkratce "HUD" displej vztyčená hlava, zařízení které umožňuje řidiči dívat vpřed na cestu a

Více

PARKOVACÍ SYSTÉM NÁVOD K POUŽITÍ THUNDER PK011

PARKOVACÍ SYSTÉM NÁVOD K POUŽITÍ THUNDER PK011 PARKOVACÍ SYSTÉM NÁVOD K POUŽITÍ THUNDER PK011 Vážení zákazníci, děkujeme za důvěru projevenou koupí tohoto produktu.!upozornění! 1) Děšť, nečistoty a poškození může ovlivnit detekci vzdálenosti. 2) Různě

Více

Automobilový zabezpečovací systém SPY13

Automobilový zabezpečovací systém SPY13 Automobilový zabezpečovací systém SPY13 Uživatelská příručka Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Funkce zabezpečovacího systému... 2 Aktivace a deaktivace zabezpečení, spuštění poplachu...2 Dočasné

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4FDH OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4FDH OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4FDH OBSAH SOUPRAVY ZAPOJENÍ VE VOZE 5 7 6 4 5 x MUTE +2V km/h 2 4 4 žlutý modrý 5 2 FBSN-4FDH MAIN UNIT černo-modrý +2/24V černo-žlutý 5 8 9 0 km/h 24 šedo-červený MUTE 0 x PRIMER

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu VL2-MMI2G. pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér pro připojení zdrojů video signálu pro vozidla Audi s navigačním systémem MMI2G Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery při couvání Obsah 1. Před zahájením

Více

TPMS kontrola tlaku v pneumatice s výstupem na monitor. tpms-k6

TPMS kontrola tlaku v pneumatice s výstupem na monitor. tpms-k6 TPMS kontrola tlaku v pneumatice s výstupem na monitor tpms-k6 Zobrazení na displeji monitoru 1. 2. 3. 4. Hodnota tlaku Jednotka tlaku Bar Hodnota teploty Jednotka tlaku Psi Funkce Nastavení systému je

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ BS-400 Parkovací snímače

NÁVOD NA POUŽITÍ BS-400 Parkovací snímače www.9000.cz NÁVOD NA POUŽITÍ BS-400 Parkovací snímače BS-400 Systém parkovacích snímačů BS-400 pozůstává ze 4 ultrazvukových snímačů, řídící jednotky a bzučáku. K řídící jednotce je možné připojit i LCD

Více

DVR68WIFI. Profesionální univerzální FULL HD černá skříňka. Uživatelská příručka

DVR68WIFI. Profesionální univerzální FULL HD černá skříňka. Uživatelská příručka DVR68WIFI Profesionální univerzální FULL HD černá skříňka Uživatelská příručka DVR kamera je určena k instalaci ke zpětnému zrcátku - profesionální řešení. Obsah Obsah... 2 Technické specifikace... 2 Popis

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-8VIEW

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-8VIEW PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-8VIEW Systém obsahuje následující části: 4 přední senzory (1) (označeny hnědou barvou) jsou instalovány v předním nárazníku. 4 zadní senzory (2 centrální (2) označeny černou barvou,

Více

Parkovací asistent s kamerou BV parking

Parkovací asistent s kamerou BV parking Parkovací asistent s kamerou BV parking Montážní a uživatelský návod Vlastnosti výrobku a popis funkce: Parkovací asistent s miniaturní kamerou do nárazníku nebo na SPZ bez displeje. Universální kamera,

Více

Uživatelský manuál Kamera do auta

Uživatelský manuál Kamera do auta Uživatelský manuál Kamera do auta Upozornění Výrobek nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdrojům tepla. Může být poškozen kryt nebo vnitřní součástky. Před vložením nebo vyjmutím paměťové karty

Více

Video adaptér MI1257

Video adaptér MI1257 Video adaptér MI1257 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel Mercedes Benz vybavených NTG4.5-204 s Comand Online, Audio50 APS nebo Audio 20 s 4-pinovým konektorem

Více

Volkswagen & Škoda. Bluetooth handsfree sada hfomvw01. Montážní příručka. Verze 1.2

Volkswagen & Škoda. Bluetooth handsfree sada hfomvw01. Montážní příručka. Verze 1.2 Volkswagen & Škoda Bluetooth handsfree sada hfomvw01 Montážní příručka Verze 1.2 Obsah Obsah balení...3 Montážní vybavení...3 Požadavky na vybavení vozidla...3 Postup montáže...3 Montáž řídící jednotky

Více

fbsn-view Vizualizace systému parkovacích senzorů na displeji OEM rádia Montážní a uživatelská příručka

fbsn-view Vizualizace systému parkovacích senzorů na displeji OEM rádia Montážní a uživatelská příručka fbsn-view Vizualizace systému parkovacích senzorů na displeji OEM rádia Montážní a uživatelská příručka Tuto příručku využívejte společně s příručkou k řídícím jednotkám parkovacího systému fbsn-4d Volkswagen,

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-6D

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-6D PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-6D 9 9 4 OBSAH SOUPRAVY x FBSN-6D MAIN UNIT 6 x x 0 x 6 x 7 x 4 x 8 x 6 4 6 x 4 x 0 x černo- +/4V hnědý žlutý černo-žlutý šedo-červený 6 MUTE km/h ZAPOJENÍ VE VOZE MUTE +V 7 0 7

Více

v.link Video adaptér mi1261

v.link Video adaptér mi1261 v.link Video adaptér mi1261 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + zdroje RGB signálu + kamery při couvání Do vozidel Audi, Škoda a VW vybavených navigačním systémem MIB High / Standard s displejem

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

SPY 10. Automobilový zabezpečovací systém

SPY 10. Automobilový zabezpečovací systém SPY 10 Automobilový zabezpečovací systém Uživatelská příručka Před prvním použitím zabezpečovacího systému si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Tlačítka

Více

TPMS kontrola tlaku v pneumatice se solárním napájením TPMS-X7

TPMS kontrola tlaku v pneumatice se solárním napájením TPMS-X7 TPMS kontrola tlaku v pneumatice se solárním napájením TPMS-X7 Displej: 1. Symbol nastavení 2. Symbol baterie senzoru 3. Symbol nabíjení ze solárního panelu 4. Stav baterie displeje 5. Jednotka teploty

Více

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226. pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem

Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226. pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem Adaptér pro připojení zdrojů video signálu MI-1226 pro vozidla BMW s displejem vybaveným 10-ti pinovým LVDS konektorem Adaptér umožňuje připojení 2 externích zdrojů video signálu, RGB signálu a kamery

Více

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5

MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 MI1308 Video rozhraní pro vozidla Volvo s displejem 5 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál z navigačního systému, AV signál a video signál z kamery při couvání na 5 displeji ve vozidlech

Více

PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17

PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17 TD-1 PROGRAMOVATELNÝ DETEKTOR TEPLOTY td-1_cz 06/17 1. Použití Detektor měří teplotu a může poskytovat informaci o: příliš nízké teplotě, např. ve sklenících, květinářstvích, dětských pokojích aj.; příliš

Více

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel SE545 Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel Uživatelská příručka 1. Úvod Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Tento zabezpečovací systém představuje velký

Více

Parkovací asistent Betoptek BV-300P. Montážní a uživatelský návod

Parkovací asistent Betoptek BV-300P. Montážní a uživatelský návod Parkovací asistent Betoptek BV-300P Montážní a uživatelský návod Vlastnosti výrobku a popis funkce: Po zařazení zpětného chodu barevný TFT monitor se automaticky odklopí a začne zobrazovat prostor za vozem,

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

MCS-13. Montážní příručka

MCS-13. Montážní příručka MCS-13 Montážní příručka Obsah Instrukce k montáži a bezpečnému používání... 2 Obsah balení... 3 Seznam vozidel... 3 Popis vodičů... 3 Montáž adaptéru s MULTI10... 4 Popis pro vozidla Mercedes W169, W245,

Více

Rozhraní c.logic. mi107new. umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1

Rozhraní c.logic. mi107new. umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1 Rozhraní c.logic mi107new umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1 Funkce adaptéru Multimediální rozhraní typu plug-and-play 3 AV vstupy Ovládání připojeného DVB-T

Více

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 MI1249 Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při couvání

Více

Parkovací asistent Betoptek BV-430P

Parkovací asistent Betoptek BV-430P Parkovací asistent Betoptek BV-430P Montážní a uživatelský návod Vlastnosti výrobku a popis funkce: Po zařazení zpětného chodu se rozsvítí displej a začne zobrazovat prostor za vozem. Senzory snímají vzdálenost

Více

Uživatelská příručka a montážní návod. Parkovací asistent BE-750R-4

Uživatelská příručka a montážní návod. Parkovací asistent BE-750R-4 Uživatelská příručka a montážní návod Parkovací asistent BE-750R-4 Vážení zákazníci děkujeme, že jste se rozhodli pro náš parkovací asistent. Věříme, že Vám bude vždy dobrým pomocníkem na cestách. Parkovací

Více

Parkovací asistent FBSN-8DH. Popis funkce. Systém sestává z následujících částí:

Parkovací asistent FBSN-8DH. Popis funkce. Systém sestává z následujících částí: PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-8DH Parkovací asistent FBSN-8DH Systém sestává z následujících částí: 4 přední senzory (1) (označeny hnědou barvou) jsou instalovány v předním nárazníku. 4 zadní senzory (2 centrální

Více

Uživatelská příručka a montážní návod. Parkovací asistent Betoptek BB-03-4 CZ hlas

Uživatelská příručka a montážní návod. Parkovací asistent Betoptek BB-03-4 CZ hlas Uživatelská příručka a montážní návod Parkovací asistent Betoptek BB-03-4 CZ hlas Vážení zákazníci děkujeme, že jste se rozhodli pro parkovací asistent Betoptek BB03. Věříme, že Vám bude vždy dobrým pomocníkem

Více

Chytrý palubní displej OBD

Chytrý palubní displej OBD Chytrý palubní displej OBD Model: SE162 Děkujeme vám za nákup chytrého palubního displeje. Tento displej lze pomocí kabelu propojit s diagnostickým konektorem vozidla OBD2 a zobrazit jízdní data jako např.

Více

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách Snímač tlaku a teploty v pneumatikách TPMS1209A Uživatelská příručka Obsah Úvod...2 Součásti systému...2 Montáž systému...3 Nastavení řídící jednotky...4 Funkce snímače tlaku...9 Technické parametry...12

Více

SE528. Zabezpečovací systém do automobilu. Instalační a uživatelská příručka

SE528. Zabezpečovací systém do automobilu. Instalační a uživatelská příručka SE528 Zabezpečovací systém do automobilu Instalační a uživatelská příručka Funkce systému: Dálkové ovládání s plovoucím kódem Nastavitelná délka impulsu pro odemknutí a zamknutí dveří Nastavitelné automatické

Více

Montážní a uživatelská příručka FBSN-8VIEW fbsn-view je elektrický modul, jednoduchá instalace, který Vám umožní integrovat aftermarketový parkovací

Montážní a uživatelská příručka FBSN-8VIEW fbsn-view je elektrický modul, jednoduchá instalace, který Vám umožní integrovat aftermarketový parkovací Montážní a uživatelská příručka FBSN-8VIEW fbsn-view je elektrický modul, jednoduchá instalace, který Vám umožní integrovat aftermarketový parkovací systém, do vozů koncernu Volkswagen, s OEM rádiem/navigací.

Více

SE560. Dvoucestný zabezpečovací systém do automobilu. Uživatelská příručka

SE560. Dvoucestný zabezpečovací systém do automobilu. Uživatelská příručka SE560 Dvoucestný zabezpečovací systém do automobilu Uživatelská příručka Obsah Funkce a možnosti zabezpečovacího systému... 3 Nastavitelné parametry zabezpečovacího systému... 4 Funkce tlačítek dálkového

Více

BSM02. Hlídání mrtvého úhlu BLIS - 2 senzory. Montážní návod

BSM02. Hlídání mrtvého úhlu BLIS - 2 senzory. Montážní návod BSM02 Hlídání mrtvého úhlu BLIS - 2 senzory Montážní návod Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si vybral právě náš produkt a přejeme Vám mnoho spokojenosti při jeho používání. Při převzetí výrobku si prosím

Více

Parkovací asistent Betoptek BE-660 CZ hlas. Uživatelská příručka a montážní návod

Parkovací asistent Betoptek BE-660 CZ hlas. Uživatelská příručka a montážní návod Parkovací asistent Betoptek BE-660 CZ hlas Uživatelská příručka a montážní návod Vážení zákazníci děkujeme, že jste se rozhodli pro parkovací asistent Betoptek BE-660 s českým hlasovým upozorněním na překážku.

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia

MI Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia MI-1252 Video rozhraní pro vozidla Hyundai a Kia Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, dva vstupy AV signálu z externích zdrojů (například DVD přehrávače) a video signál

Více

Video adaptér MI1253

Video adaptér MI1253 Video adaptér MI1253 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + zdroje RGB signálu + kamery při couvání Do vozidel Land Rover a Jaguar vybavených navigačním systémem s dotykovým displejem verze 1 a 1.1

Více

SE125 Monitor s HUD projekčním displejem 2,5" Uživatelská příručka

SE125 Monitor s HUD projekčním displejem 2,5 Uživatelská příručka SE125 Monitor s HUD projekčním displejem 2,5" Uživatelská příručka Před použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku, abyste se seznámili se všemi funkcemi head-up displeje a mohli je využít

Více

Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty

Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty DS-X13AV Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Úvodní informace...

Více

Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525

Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525 Zabezpečovací systém pro vozidla vybavená sběrnicí CAN a zabudovaným centrálním zamykáním na dálkové ovládání SE 525 Obsah 1 Ovládání a režimy systému 3 11 Aktivace zabezpečení3 12 Deaktivace zabezpečení

Více

MCS-08. Kabel k MI200 pro VW RNS510. umožňuje připojení 2 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Volkswagen MFD3/RNS510 Škoda Columbus Seat Trinax

MCS-08. Kabel k MI200 pro VW RNS510. umožňuje připojení 2 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Volkswagen MFD3/RNS510 Škoda Columbus Seat Trinax Kabel k pro VW RNS510 umožňuje připojení 2 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Volkswagen MFD3/RNS510 Škoda Columbus Seat Trinax Pouze pro vozidla BEZ originální kamery při couvání Funkce adaptéru

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Automobilový zabezpečovací systém SPY09 Uživatelská příručka Před prvním použitím zabezpečovacího systému si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. Obsah Tlačítka

Více

SE157. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka

SE157. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5 Uživatelská příručka SE157 Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka Head Up Displej (dále jen HUD) promítá za jízdy údaje o provozu vozidla na čelní sklo a zvyšuje bezpečnost jízdy tím, že řidič nemusí

Více

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu)

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) DS-430DVRB HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) Uživatelská příručka Obsah Předmluva...2 Funkce produktu, úvod...2

Více

DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Před spuštěním kamery... 2 Napájení kamery...2 Poloha a montáž kamery...2 Paměťová

Více

motoalarm s dálkovým ovládáním SE 540

motoalarm s dálkovým ovládáním SE 540 Montážní a uživatelský manuál motoalarm s dálkovým ovládáním SE 540 Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si vybral právě náš produkt a přejeme Vám mnoho spokojenosti při jeho používání. Při převzetí výrobku

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

Couvací zařízení CV-04 / CV-02

Couvací zařízení CV-04 / CV-02 Couvací zařízení CV-04 / CV-02 Montážní návod Před montáží tohoto systému si důkladně přečtěte tento návod! Couvací zařízení CV-04/CV-02 2 montážní návod 1. Popis zařízení Toto zařízení umožňuje pohodlné

Více

EASY CAR. Zabezpečovací systém

EASY CAR. Zabezpečovací systém EASY CAR Zabezpečovací systém ez7, ez7k, ez7k+s, ez8 Montážní příručka Upozornění: tento návod je univerzální pro několik modelů, vámi zakoupený model nemusí obsahovat všechny součásti uvedené v tomto

Více

T52WA 15" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T52WA 15 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T52WA 15" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Připojení monitoru k sít ovému napájení... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce

Více

Detektor musí být umístěn v přímé viditelnosti na chráněnou skleněnou plochu.

Detektor musí být umístěn v přímé viditelnosti na chráněnou skleněnou plochu. FlexGuard Duální detektory tříštění skla FG - 715, FG - 730 Uživatelský návod Verze 1.1-1/2005 1. Úvod FG-715 a FG730 jsou duální detektory, které detekují tříštění skla na základě změn tlaku vzduchu (flex

Více

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel

Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel SE545 Zabezpečovací systém určený k montáži do nákladních vozidel Montážní příručka 1. Shéma zapojení 1.2 Popis vodičů Pin Barva vodiče Popis 1 Červený Napájení +24 V (pojistka 15 A) 2 Černý Zem 3 Černý

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011)

MI Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011) MI-1255 Video rozhraní pro vozidla Rover a Jaguar (od roku 2011) Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video

Více

Automatické ovládání potkávacích a dálkových světel vozidla

Automatické ovládání potkávacích a dálkových světel vozidla Automatické ovládání potkávacích a dálkových světel vozidla Uživatelská příručka Obsah Úvodní informace...2 Funkce systému...2 Výhody systému...2 Technické parametry...3 Montážní nářadí...3 Postup zapojení...3

Více

Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN

Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN Můžete si dopřát kvalitu Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN Popis nastavení parametrů systému a pokyny k instalaci Úvodní informace Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN

Více

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA 2003 Návod k použití OBECNÁ UPOZORNĚNÍ Prostorový termostat AVANSA 2003 je vhodný pro ovládání většiny kotlů prodávaných v České republice. Může být snadno připojen

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

Specifikace přístroje. Popis částí

Specifikace přístroje. Popis částí Návod k použití Specifikace přístroje 1. Specifikace obrazovky: 3.5 TFT, barevná 2. Průměr instalačního otvoru: 12 30 mm 3. Vhodné pro dveře šířky: 42 72 mm nebo 60 90 mm 4. Rozlišení kamery: 300000 pixelů

Více

Parkovací systém BS 2836

Parkovací systém BS 2836 Parkovací systém BS 2836 Uživatelský manuál Děkujeme Vám za zakoupení tohoto parkovacího systému. Parkovací asistent napomáhá při couvání. Překážku dokáže indikovat již od 2,5m. Pokud systém obdrží informace

Více

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE

Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE Příručka uživatele DÁLKOVÝ OVLADAČ R05/BGE OBSAH UPOZORNĚNÍ... 2 PARAMETRY DÁLKOVÉHO OVLADAČE... 2 PŘEHLED FUNKCÍ TLAČÍTEK OVLADAČE... 3 NÁZVY A FUNKCE INDIKÁTORŮ OVLADAČE... 5 POUŽITÍ OVLADAČE... 6 INSTALACE/VÝMĚNA

Více

Startovací zdroj 12 V

Startovací zdroj 12 V Startovací zdroj 12 V 35908 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si

Více

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD

KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD KING-METER NÁVOD K POUŽITÍ PŘÍSTROJE J-LCD OBSAH 1,Úvod...3 2, Vzhled a velikosti....3 2.1, materiál a barvy.. 3 2.2, rozměry displeje. 3 3, funkce a definice tlačítek...3 3.1, přednastavení a standardní

Více

MI-093. Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5

MI-093. Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5 MI-093 Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5 Montážní příručka Obsah Úvodní informace... 1 Obsah balení... 2

Více

INFRAZÁVORY SBT 30 (S) SBT 60 (S) SBT 80 (S) SBT 100 (S) SBT 150 (S) INSTALAČNÍ NÁVOD

INFRAZÁVORY SBT 30 (S) SBT 60 (S) SBT 80 (S) SBT 100 (S) SBT 150 (S) INSTALAČNÍ NÁVOD INFRAZÁVORY SBT 30 (S) SBT 60 (S) SBT 80 (S) SBT 100 (S) SBT 150 (S) INSTALAČNÍ NÁVOD SELCO SBT instal 05/2007 strana 1 Obsah 1.Popis...3 2.Doporučení pro instalaci 1...4 3.Doporučení pro instalaci 2...4

Více

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka WWW.EVBIKE.CZ - 1 - Obsah: 1/ INSTALACE 2/ ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ 3/ POKROČILÉ NASTAVENÍ 4/ CHYBOVÁ HLÁŠENÍ Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek EVBIKE a věříme,

Více

Digitální sekvenční indikátor přeřazení (Shift Light)

Digitální sekvenční indikátor přeřazení (Shift Light) Digitální sekvenční indikátor přeřazení (Shift Light) s optickou a zvukovou signalizací SL-03 (fw 1.3) Stručný popis zařízení Zařízení slouží pro indikaci dosažení nastavených otáček motoru, což snižuje

Více

SPY 11. Automobilový zabezpečovací systém

SPY 11. Automobilový zabezpečovací systém SPY 11 Automobilový zabezpečovací systém Uživatelská příručka Před prvním použitím zabezpečovacího systému si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Tlačítka

Více

Ultrazvukový senzor 0 10 V

Ultrazvukový senzor 0 10 V Ultrazvukový senzor 0 10 V Produkt č.: 200054 Rozměry TECHNICKÝ POPIS Analogový výstup: 0 10V Rozsah měření: 350 6000mm Zpoždění odezvy: 650 ms Stupeň ochrany: IP 54 integrovaný senzor a převodník POUŽITÍ

Více

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem DVR12 Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem Uživatelská příručka Obsah 1. Popis kamery a ovládací prvky...2 2. Obsah balení...2 3. Napájení a spuštění...3

Více

MA4 UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD

MA4 UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD Autoalarm MA4 UŽIVATELSKÝ A MONTÁŽNÍ NÁVOD Tlačítka dálkového ovladače: Aktivace Deaktivace Tichá aktivace Vyhledání vozu A. Aktivace: Stiskněte tlačítko, siréna jednou pípne, směrová světla jednou bliknou,

Více

Monitor autobaterie 35953

Monitor autobaterie 35953 Monitor autobaterie 35953 Uživatelská příručka Tento výrobek slouží k monitorování stavu autobaterie, startovacího a dobíjecího systému. Po jeho zapojení k autobaterii se k němu můžete připojit s vaším

Více

DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art Návod pro nastavení a instalaci.

DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art Návod pro nastavení a instalaci. DOMOVNÍ DOROZUMÍVACÍ SYSTÉMY Handsfree audiotelefon (pro analogový audio systém Videx 4+n) Art. 5118 Návod pro nastavení a instalaci Vid-9264-1 Tlačítka a ovládání Servisní tlačítko Po stisknutí tlačítka

Více

Adaptér pro připojení ipodu

Adaptér pro připojení ipodu Adaptér pro připojení ipodu Adaptér umožňuje připojení ipodu prostřednictvím vstupu pro CD měnič na autorádiu Uživatelská příručka Obsah Informace o výrobku... 2 Obsah balení... 2 Postup montáže... 2 Funkce

Více

Návod na rychlý start

Návod na rychlý start Zaregistrujte váš výrobek a získejte podporu na www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Návod na rychlý start 1 Připojení 2 Instalace 3 Používání Obsah balení Základna NEBO Sluchátko Kryt baterie

Více

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790

ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS K790 ZÁSKOKOVÝ AUTOMAT MODI ZB pro jističe Modeion POPIS Aplikace Záskokový automat se používá k zajištění dodávky elektrické energie bez dlouhodobých výpadků v různých sektorech služeb, průmyslu apod. Automat

Více

3 x 4. Illustration II. 8.Option 2. 7. Option 1 8.1 7.1 8.2 9.1. a SM3. 9.Option 3. Illustration I. Illustration III

3 x 4. Illustration II. 8.Option 2. 7. Option 1 8.1 7.1 8.2 9.1. a SM3. 9.Option 3. Illustration I. Illustration III BC m CZ SK EST 1 3 4 2 3 x 4 1 2 6 5 4 Illustration II 7. Option 1 8.Option 2 8.1 b 7.1 8.2 9.1 9.Option 3 a SM3 10 Illustration I Illustration III CZ OBSAH BALENÍ PROHLÉDNI SI OBRÁZEK I 1. Reproduktor

Více

PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby.

PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby. PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby. I. UMÍSTĚNÍ KAMERY VE VOZIDLE A. Specifické parkovací kamery B.

Více

Návod k obsluze Spínací zesilovač pro světlovodná vlákna. OBF5xx 704513 / 00 04 / 2009

Návod k obsluze Spínací zesilovač pro světlovodná vlákna. OBF5xx 704513 / 00 04 / 2009 Návod k obsluze Spínací zesilovač pro světlovodná vlákna CZ OBF5xx 705 / 00 0 / 009 Obsah Předběžná poznámka. Použité symboly Použití z hlediska určení. Oblast nasazení Montáž. Připojení světlovodných

Více

MI-094. Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5

MI-094. Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5 MI-094 Adaptér umožňující připojení dvou přídavných displejů k systémům VW MFD3 / RNS510 verze B: VW Golf 5, Passat, Touran, Touareg a T5 Montážní příručka Obsah Úvodní informace... 1 Obsah balení... 2

Více

1.2 Vzhled a rozměry Materiály a rozměry plášť je vyroben z PC (polykarbonát). Rozhraní z tekutých krystalů je vyrobeno z tvrzeného akrylu.

1.2 Vzhled a rozměry Materiály a rozměry plášť je vyroben z PC (polykarbonát). Rozhraní z tekutých krystalů je vyrobeno z tvrzeného akrylu. 1.1 Specifikace a parametry displeje 36V / 48V napětí; Jmenovitý proud: 10 ma Maximální provozní proud: 30 ma Minimální proud:

Více

Rozhraní c.logic lite MI-092 + MCS-02. umožňuje připojení zdroje AV signálu do vozidel Mercedes Benz s navigačním systémem Comand 2.

Rozhraní c.logic lite MI-092 + MCS-02. umožňuje připojení zdroje AV signálu do vozidel Mercedes Benz s navigačním systémem Comand 2. Rozhraní c.logic lite + MCS-02 umožňuje připojení zdroje AV signálu do vozidel Mercedes Benz s navigačním systémem Comand 2.5 Funkce adaptéru Multimediální rozhraní typu plug-and-play 1 AV vstup Ovládání

Více

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách Snímač tlaku a teploty v pneumatikách TPMS1209B02 Uživatelská příručka Obsah Úvod...2 Součásti systému...2 Montáž systému...4 Nastavení řídící jednotky...6 Funkce snímače tlaku...8 Doporučení k provozu

Více

Řídící jednotka LSW 1047 28F pro motory 250W/ 36V úhel hallových sond 120. Návod k obsluze ver. 1.1

Řídící jednotka LSW 1047 28F pro motory 250W/ 36V úhel hallových sond 120. Návod k obsluze ver. 1.1 Řídící jednotka LSW 1047 28F pro motory 250W/ 36V úhel hallových sond 120 Návod k obsluze ver. 1.1 Vlastnosti: Pracuje s napětím: 36V Max. Proud 12A Podpora PAS s možností nastavení intenzity pedálového

Více