DIGITÁLNÍ, AUTOMATICKÉ ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ KREVNÍHO TLAKU Promedix PR-9200

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DIGITÁLNÍ, AUTOMATICKÉ ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ KREVNÍHO TLAKU Promedix PR-9200"

Transkript

1 DIGITÁLNÍ, AUTOMATICKÉ ZAŘÍZENÍ PRO MĚŘENÍ KREVNÍHO TLAKU Promedix PR-9200

2 Úvod Děkujeme Vám za zakoupení zařízení pro měření krevního tlaku. Tento plně automatický přístroj měří krevní tlak a tepovou frekvenci rychle a snadno. Je určen pro neinvazivní měření systolického a diastolického krevního tlaku a tepové frekvence u dospělých a dětí od 15 let. Před použitím si důkladně přečtěte tuto příručku. Obraťte se na svého lékaře, pokud máte jakýkoliv dotaz o vašem krevním tlaku. Toto zařízení je v souladu s evropskými směrnicemi 93/42 EHS pro zdravotnické výrobky, jež potvrzuje označení CE (referenční číslo příslušného orgánu). Toto zařízení je v souladu s normami EN1060, týkající se neinvazivního měření krevního tlaku část 1/ všeobecné požadavky a část 3/1997- dodatečné požadavky pro elektromechanické měřící systémy krevního tlaku. Tento plně automatický přístroj rychle změří krevní tlak a tepovou frekvenci a výsledek zobrazí na velkém digitálním panelu. Tento přístroj používá oscilometrické metody měření krevního tlaku, což znamená, že monitor detekuje pohyb vaší krve přes brachiální tepnu a převádí jej do digitálního čtení. Oscilometrický monitor nepotřebuje stetoskop, tudíž je monitor jednoduchý na používání. Manžeta se naplní vzduchem po stisknutí tlačítka a automaticky se vypustí, když je měření dokončeno. Ramenní manžeta splňuje platné právní předpisy (bod 3.8 IEC :2005). Bezpečnostní opatření 1. Toto zařízení bude vždy detekovat atmosférický tlak ihned po zapnutí, takže atmosférický tlak na monitoru není měřeným faktorem. 2. V konstrukci tohoto zařízení jsou použity precizní komponenty. Měli byste se vyhnout extrémním teplotám, vlhkosti, přímému slunečnímu záření, nárazům nebo prachu. 3. Přístroj čistěte měkkým, suchým hadříkem. Nikdy nepoužívejte ředidlo, alkohol, benzen nebo vlhký hadřík. 4. Vyhněte se ohýbání manžety nebo vzduchové, protože takové zacházení může zkrátit životnost komponentu. 5. Zařízení ani manžeta nejsou odolné proti vodě. Chraňte před dešťem, potem či vodou. 6. Měření může být zkreslené, pokud je přístroj používán v blízkosti televize, mikrovlnné trouby, mobilního telefonu, rentgenu nebo jiných zařízení se silným elektrickým polem. 7. Použité zařízení, náhradní díly a baterie nejsou považovány za běžný komunální odpad a musí být zlikvidovány v souladu s platnými místními předpisy.

3 Nepoužívejte zařízení v blízkosti snadno hořlavých plynů (např. anestetický plyn, kyslík nebo vodík) nebo hořlavých kapalin (např. alkohol). Přístroj musí být používán v souladu s doporučením lékaře. VAROVÁNÍ: Nepokoušejte se opravovat zařízení nebo jeho části! VAROVÁNÍ: Žádné modifikace tohoto zařízení nejsou povoleny! Servis a údržba Neotvírejte přístroj, obsahuje citlivé elektronické komponenty a složitou vzduchovou jednotku, která by mohla být poškozena. Pokud nemůžete vyřešit problém pomocí pokynů pro řešení problémů, obraťte se na svého prodejce nebo servisní společnost. Tento spotřebič byl navržen a vyroben tak, aby zajistil dlouhodobou životnost, doporučuje se však jeho kontrola každé dva roky pro zajištění řádného fungování a přesnost. Obraťte se prosím na svého prodejce nebo společnost PROMEDIX pro servis a údržbu. Zabraňte pádu přístroje. Spadne- li přístroj zejména na tvrdou plochu a uživatel má podezření na jeho poškození, obraťte se na svého prodejce.

4 Instalace a výměna baterie 1 Stiskněte tlačítko pro uvolnění krytu baterie, které se nachází na obou stranách jednotky směrem dolů. 2. Kryt baterie se otevře okamžitě. Vyjměte použité baterie a vložte nové, jak je znázorněno. Ujistěte se, že polarity (+) a (-) jsou správné. 3. Zatlačte kryt baterie a dolů zavřete jej. 4. Používejte pouze R6P, LR6 nebo AA alkalické baterie, nepoužívejte dobíjecí baterie. 5. Společně je povoleno používat pouze stejné typy baterie. Varování Vložte baterie do prostoru pro baterie dle obrázku jinak jednotka nemusí fungovat nebo může být poškozena. Když na displeji bliká a objeví se " E6 ", vyměňte všechny baterie za nové. Nemíchejte staré a nové baterie, to může vést ke zkrácení životnosti baterie nebo způsobit poruchu zařízení. se zobrazí, když jsou baterie nové. Životnost baterie se mění v závislosti na okolní teplotě a při nízké teplotě může být kratší. Vyjměte baterie, pokud přístroj nebudete používat delší dobu. Baterie mohou vytéci a způsobit poruchu. Pokud dojde k úniku baterie : - Nedovolte, aby unikající tekutina přišla do styku s pokožkou nebo oděvem. Pokud již došlo ke kontaktu, opláchněte postižená místa okamžitě čistou vodou a vyhledejte lékařskou pomoc. - Nedovolte, aby unikající tekutina přišla do kontaktu s očima. Pokud se tomu již tak stalo, NEMNĚTE OČI, vypláchněte je okamžitě čistou vodou a vyhledejte lékařskou pomoc. Dbejte, aby se unikající baterie nedostala do kontaktu s ohněm, hrozí nebezpečí vznícení nebo výbuchu.

5 Použití síťového adaptéru (volitelné příslušenství - prodává se samostatně) 1. Volitelný AC adaptér by měl být v souladu s požadavky IEC :2005. Dále všechny konfigurace musí být v souladu s požadavky zdravotnických elektrických systémů (viz IEC nebo klauzule 16 z 3Ed. Z IEC , v tomto pořadí). Každý, kdo připojí přídavné zařízení je zodpovědný za to, že systém je v souladu s požadavky na zdravotnické elektrické systémy. Je třeba věnovat pozornost skutečnosti, že místní zákony mají přednost před výše uvedenými požadavky. Pokud jste na pochybách, obraťte se na svého místního zástupce nebo technické oddělení. 2. Pokud používáte střídavý proud, používejte pouze doporučené napájecí adaptér y, které lze zakoupit u autorizovaných prodejců. 3. Vložte kabel napájecího adaptéru do konektoru na pravé straně monitoru. 4. Zasuňte zástrčku napájecího adaptéru do elektrické zásuvky. 5. Pro odpojení napájecího adaptéru, vyjměte napájecí adaptér ze zásuvky a poté odpojte kabel od monitoru. Chcete-li zabránit možnému poškození monitoru, používejte pouze doporučené AC adaptéry od autorizovaných prodejců. Jiné adaptéry se mohou lišit výstupním napětím a polaritou. Připojení vzduchové hadice Zasuňte zástrčku konektoru vzduchu do vzduchového rozvodu. Technické vlastnosti adaptéru: (v souladu s požadavky IEC :2005) Výstupní napětí: 6V 5% Max. výstupní proud: Nejméně 600 ma Výstupní konektor Polarita: <+> vnitřní Vnější průměr: 5,5 mm + /-0,1 mm Vnitřní průměr: 2,1 mm 0,1 mm Délka: 11 mm 0,3 mm Poznámka: Monitor je navržen tak, aby čerpal energii z baterií, když je AC adaptér v provozu. Poznámka: Je- li použit volitelný síťový zdroj, jako je adaptér a přístroj, který se skládá ze zdravotnického elektrického systému, chcete- li ho odpojit ze sítě, prosím, vytáhněte zástrčku napájecího adaptéru ze zásuvky.

6 Popis zařízení manžeta vzduchový konektor výstupní vzduchový kanál displej vstupní konektor napětí tlačítko uživatel 1 tlačítko uživatel 2 tlačítko pro nastavení kryt baterie času Klíčové informace Normální měření s ukládáním údajů Stiskněte tlačítko. Zobrazení údajů Stiskněte a podržte tlačítko.

7 Měření bez ukládání údajů Stiskněte obě tlačítka. Hodnoty na displeji zvyšování tlaku datum čas systolický tlak akutní hypertenze střední hypertenze mírná hypertenze vysoký krevní tlak Normální krevní tlak Optimální krevní tlak diastolický tlak nepravidelný puls - indikátor puls uvolnění vzduchu průměr z paměť indikátor baterie předchozího měření Indikátor klasifikace WHO Každý ze šesti segmentů čárového indikátoru odpovídá klasifikaci krevního tlaku podle Světové zdravotnické organizace WHO.

8 Před měřením krevního tlaku 1) Posaďte se do pohodlné polohy. Umístěte rameno, které bude použito pro měření na stůl nebo jinou podporu tak, aby střed manžety byl ve stejné výšce jako vaše srdce. 2) Odpočiňte si na 5 až 10 minut před měřením. Pokud jste šťastní nebo v depresi z důvodu emočního stresu, tento stres se projeví na výsledku a čtení bude rychlejší, než je obvyklé. 3) Krevní tlak každého člověka je různý v závislosti na tom, co děláme nebo co jíme. Nápoje mají velmi silný vliv na náš krevní tlak. 4) Tento přístroj měří krevní tlak podle srdce. Máte-li srdce velmi slabé nebo nepravidelný srdeční tep, může mít přístroj s určením krevního tlaku problém. 5) Pokud přístroj detekuje stav, který je abnormální, zastaví se měření a zobrazí se symbol chyby. 6) Tento přístroj je určen pouze pro dospělé. Poraďte se se svým lékařem před použitím tohoto přístroje dítětem. Dítě by nemělo používat tento přístroj bez dozoru. Aplikace pažní manžety 1) Manžeta je umístěna správně, když je suchý zip na vnější straně manžety a kovová přezka se nedotýká kůže. 2) Protáhněte konec manžety přes kovový kroužek pro vytvoření smyčky. Hladká tkanina by měla být na vnitřní straně manžety. 3) Provlíkněte levou ruku skrz smyčku manžety. Spodní část manžety by měla o 2-3 cm výše než loket. Značka bílé tepny na manžetě by měla ležet nad brachiální tepnou na vnitřní straně ramene. 4) Vytáhněte manžetu tak, aby se horní a dolní okraje byly pevně utažené okolo paži. 5) Pokud je manžeta správně, utáhněte pomocí suchého zipu na manžetě. 6) Ujistěte se, že manžeta těsně přilne k ruce. Manžeta musí mít dobrý kontakt s kůží. 7) Posaďte se na židli s nohama na podlaze a položte ruku na stůl tak, aby manžeta byla na stejné úrovni jako vaše srdce. 8) Uvolněte paži a otočte dlaň vzhůru. 9) Ujistěte se, že vzduchová hadice není nikde přehnutá. POZNÁMKA: Je-li obvod kolem paže větší než 32 cm, musíte využít větší velikost velikost manžety, která je prodávána samostatně. POZOR: Nepoužívejte jinou manžetu, než originál obsažený v této sadě.

9 Měření krevního tlaku Normální měření s ukládáním dat 1) Umístěte manžetu na paži (nejlépe na levé rameno) Během měření seďte klidně. vypouštění vzduchu na začátku měřeni 2) Stiskněte tlačítko nebo pro spuštění. Krátce se zobrazí průměrný krevní tlak a poslední údaje měření. Poté se zobrazí aktuální tlak a začne měření. Manžeta se začne nafukovat. Je normální, že manžeta bude velmi těsně obepínat paži. Ukazatel tlaku se zobrazí během měření. Poznámka: chcete li zastavit tlakovou pumpu, stiskněte probíhá napouštění tlačítko nebo tlačítko. 3) Když je manžeta dostatečně napuštěná, spustí se automaticky únik vzduchu a začne blikat symbol, což značí, že měření probíhá. Jakmile je detekován puls, značka bliká při každém pulsním úderu. 4) Když je měření ukončeno, hodnoty systolického i diastolického tlaku a tepová frekvence jsou zobrazeny a automaticky uloženy. Manžeta vyčerpá zbývající vzduch a zcela se vypustí. vypouštění vzduchu probíhá napouštění tlakování na začátku měřeni 5)Znovu stiskněte tlačítko nebo tlačítko pro vypnutí. Měření bez ukládání dat (režim host) Pro uživatele, jejichž měření není zaznamenáváno do dat či paměti. 1) Umístěte manžetu na paži (nejlépe na levé rameno). Seďte klidně během měření. 2) Stiskněte současně tlačítko a tlačítko pros spuštění měření. 3) Měřící proces je stejný jako normálně. 4) Po skončení měření stiskněte buď tlačítko nebo tlačítko pro vypnutí.

10 Čárový indikátor tlaku Indikátor sleduje vývoj tlaku v průběhu měření. tlakování uvolňování vzduchu probíhá napouštění napouštění kompletní probíhá měření Použití funkce paměť Tento přístroj má schopnost uložit až 120 hodnot pro každého uživatele. Po skončení každého měření se automaticky ukládá krevní tlak i tepová frekvence. Připomenutí průměrné hodnoty a předchozích naměřených dat Chcete-li získat průměrný krevní tlak z posledních 3 měření, stiskněte a podržte tlačítko nebo tlačítko pro zobrazení průměrných hodnot uživatele 1 či uživatele 2. Příklad: Pro zobrazení průměrných hodnot uživatele 1, stiskněte a podržte tlačítko po do dobu dvou sekund, na displeji se objeví: Stiskněte po dobu dvou sekund. Pro ukončení stiskněte a podržte tlačítko vypne. po dobu dvou sekund a přístroj se automaticky Chcete-li zobrazit dříve nahraná měření: Pro hodnoty uživatele 1 stiskněte a podržte tlačítko po dobu dvou sekund, průměrné hodnoty se zobrazí na displeji. Stiskněte tlačítko pro zobrazení dřívějších zaznamenaných hodnot. Stiskněte a podržte tlačítko po dobu dvou sekund pro ukončení. Přístroj se vypne automaticky. Poznámka: Je možné uložit 120 záznamů uživatele 1 i uživatele 2.

11 Vymazání všech dat uložených v paměti Stiskněte a podržte tlačítko nebo tlačítko po dobu dvou sekund pro zobrazení průměrných hodnot měření. Poté stisknete tlačítko nebo tlačítko pro zobrazení paměti záznamů. Stiskněte a podržte tlačítko a tlačítko po dobu dvou sekund pro vymazání všech uložených dat. Např. Chcete-li vymazat všechna data uživatele 1: Stiskněte a podržte tlačítko po dobu dvou sekund pro zobrazení průměrných hodnot měření. Stiskněte pro zobrazení paměti záznamů. Stiskněte a podržte současně tlačítko a tlačítko po dobu dvou sekund pro vymazání všech uložených dat. Displej ukáže: Stiskněte a podržte tlačítko a tlačítko všechny hodnoty smazány

12 Měření systolického tlaku Pokud se očekává, že váš systolický tlak je vyšší než 230 mm Hg nebo můžete použít volitelnou manžetu, postupujte následovně: Pro uživatele 1: 1) Nasaďte manžetu na paži (nejlépe na levou2) Stiskněte a podržte tlačítko pro zobrazení obrazovky s daty. 3) Stiskněte a podržte tlačítko po dobu dvou sekund, dokud se neobjeví znamení vypouštění vzduchu. Poté se zobrazí na displeji 00 4) Stiskněte a podržte tlačítko, tím se zahájí napouštění manžety, tlak v manžetě roste až do okamžiku, kdy se na displeji zobrazí tlak o mm Hh vyšší než je váš očekávaný systolický tlak. 5) Uvolněte tlačítko pro spuštění měření. 6) Výsledek viz sekce měření krevního tlaku Co je to nepravidelný srdeční tep? Tento přístroj pro měření krevního tlaku poskytuje rychlé měření krevního tlaku a pulsu, i když máte nepravidelný srdeční tep. Nepravidelný srdeční tep je definována jako tlukot srdce, který se liší až o 25% od průměrných úderů srdce při měření krevního tlaku. Je důležité, aby jste byli uvolněni, zůstali v klidu a během měření nemluvili. Poznámka: Doporučujeme kontaktovat svého lékaře, pokud vidíte tento symbol často. stiskněte a podržte tlačítko 2 sek. prům. uložené hodnoty uvolněte tlač. počet záznamů znovu stiskněte uvolněte tlačítko, když se vypouštění zastaví, poté se spustí měření probíhá měření

13 automaticky se vypustí vzduch, stiskněte pro vypnutí přístroje O krevním tlaku Krevní tlak je síla, kterou působí krev na stěny tepen. Systolický tlak nastane, když se srdce zužuje. Diastolický tlak nastane, když srdce rozšiřuje. Krevní tlak se měří v milimetrech rtuťového sloupce (mm Hg). Základní krevní tlak se měří nejlépe po ránu, když jste v klidu a na lačno. Co je hypertenze? Hypertenze je abnormálně vysoký arteriální krevní tlak, je-li ponechán bez dozoru, může způsobit mnoho zdravotních problémů, včetně mrtvice a srdečního infarktu. Na hypertenzi může mít vliv životní styl, stres a léky užívané bez souhlasu lékaře. Co dělat, aby jste zabránili hypertenzi nebo ji udrželi pod kontrolou? - nekuřte - omezte sůl a tuky - pravidelně cvičte a udržujte si správnou hmotnost Proč měřit krevní tlak doma? Krevní tlak měřený u doktora nebo v nemocnici, bývá zpravidla o 25 až 30mmHg vyšší, než když si jej měříte doma. Domácí měření snižuje efekty okolních vlivů na krevním tlaku, u doktora se můžete cítit nervózně z výsledků a v přímé souvislosti s tím, je naměřený tlak potom vyšší. WHO klasifikace krevního tlaku Normy na posouzení krevního tlaku, bez ohledu na věk, byly stanoveny světovou zdravotní organizací (WHO World Health Organization), naměřené výsledky vidíte v tabulce níže:

14 Nastavení data a času (A) Když jsou nainstalovány nové baterie: 1. "Rok" bude automaticky blikat na displeji 2) Stiskněte tlačítko pro potvrzení a rok začne blikat 3) Stiskněte tlačítka / pro nastavení roku 4)Stiskněte tlačítko pro potvrzeni a začne blikat měsíc 5) Stiskněte tlačítka / pro nastavení měsíce 6)Stiskněte tlačítko pro potvrzení a začne blikat den 7)Stiskněte tlačítka / pro nastavení dne 8) Stiskněte tlačítko pro potvrzeni a začne blikat hodina 9)Stiskněte tlačítko / pro nastavení požadované hodiny 10) Stiskněte tlačítko pro potvrzení a začnou blikat minuty 11) Stiskněte tlačítka / pro nastavení požadovaných minut 12) Stiskněte tlačítko pro potvrzeni a nastavení je kompletní (B) Kdykoliv Stiskněte a podržte tlačítko po dobu tří sekund, rok začne blikat. Poté následuje stejný postup pro nastavení hodin.

15 Řešení problémů Na displeji se po zapnutí nic nezobrazí Zobrazuje se ERROR kód 1 (E1) Zobrazuje se ERROR kód 2 (E2) Zobrazuje se ERROR kód 3 (E3) Zobrazuje se ERROR kód 4 (E4) Zobrazuje se ERROR kód 5 (E5) Zobrazuje se ERROR kód 6 (E6) Manžeta opětovně napouští Chyba v baterii. Póly baterií nejsou ve správné pozici. Zkontrolujte zapojení či zástrčku. Manžeta není zapnutá správně. Manžeta není nesprávné pozici. Pohnuli jste paží nebo tělem v průběhu měření. Manžeta nesmí být použita. Přístroj neměří. Chyba v měření. Manžeta se příliš nahustila. Baterie jsou vybité. Obvod uzavřen. Vyměňte všechny baterie za nové. Změňte umístění kladných a záporných pólů baterie. Zkontrolujte kabel napájení a ujistěte se, zda je zásuvka řádně zajištěna. Připevněte manžetu správně. Seďte pohodlně a ujistěte se, že je manžeta na správné pozici. Ujistěte se, že budete nadále sedět v klidu a potichu. Zkontrolujte, zda-li je vzduchová trubice připojena k manžetě správně. Máte-li velmi slabý nebo nepravidelný srdeční tep, zařízení může mít problémy při měření krevního tlaku. Stále seďte pohodlně a znovu pečlivě připevněte manžetu. Měření ukázalo hodnoty vyšší než 300 mmhg. Doporučujeme co nejdříve navštívit lékaře. Baterie jsou příliš slabé, vyměňte je za nové. Vyjměte a znovu vložte baterie a pak pokračujte s novým měřením.

16 SPECIFIKACE Displej: LCD displej Rozsah měření: tlak: mm Hg puls: tepů/min Přesnost: tlak: +/- 3 mm Hg nebo 2% ze čtení puls: +/- 5% ze čtení Metoda měření: neinvazivní, oscilometrická Napájení: 4 x "AA" alkalické baterie, volitelný AC adaptér 600mA) Provozní teplota / vlhkost: : -10 C až 40 C, 30-85% maximální relativní vlhkost Skladovací teplota / vlhkost: -20oC až 60oC, 10-95% maximální relativní vlhkost Provoz, skladování a transport atmosférického tlaku: : 700kPa to 1060kPa Vnější rozměry: přibl. 125 x 125 x 130 mm Obvod paže: cm Příslušenství: : Manžeta, návod k obsluze, pouzdro na skladování, baterie, AC adaptér Klasifikace: Použití součástí typu BF Klíč k symbolům: Použití součástí typu BF : Symbol zařízení třídy II Ochrana před škodlivým vniknutím vody nebo pevných částic: IPX0 Provozní režim: kontinuální POZOR! Poraďte se o doprovodných dokumentech. Poznámka: Tyto specifikace se mohou změnit bez předchozího upozornění

17 Symboly Funkce/význam Sériové číslo Označení Typ BF: zařízení, manžeta a hadice jsou určeny pro zvláštní ochranu proti úrazu elektrickým proudem SYS Systolický krevní tlak v mm Hg DIA Diastolický krevní tlak v mm Hg PUL Puls Směrnice ES označující zdravotnické prostředky Varování Autorizovaný zástupce v Evropském společenství WEEE štítek: označení potvrzující kompatibilitu se směrnicemi EU týkající se likvidace odpadu z elektrických a elektronických součástek Návod k obsluze Viz návod k obsluze / brožura

ZÁPĚSTNÍ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU AEG BMG 5610 NÁVOD K POUŽITÍ CZ

ZÁPĚSTNÍ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU AEG BMG 5610 NÁVOD K POUŽITÍ CZ ZÁPĚSTNÍ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU AEG BMG 5610 NÁVOD K POUŽITÍ CZ POPIS VÝROBKU 1 Tlačítko MEM/paměť 2 START 3 Manžeta 4 Místo pro baterie 5 Stupnice měření krevního tlaku 6 LCD displej 7 Indikátor paměti

Více

TLAKOMĚR LAICA BM1001, BM1005

TLAKOMĚR LAICA BM1001, BM1005 TLAKOMĚR LAICA BM1001, BM1005 Toto zařízení, je plně automatické, používá se k měření tlaku neinvazivním způsobem. Měří krevní tlak (systolický a diastolický), tepovou frekvenci a přítomnost srdeční arytmie.

Více

Měřič impedance. Návod k použití

Měřič impedance. Návod k použití Měřič impedance Návod k použití Bezpečnostní upozornění Před použitím měřicího přístroje si důkladně přečtěte tento návod. Měřicí přístroj používejte pouze způsobem uvedeným v tomto návodu. Nepoužívejte

Více

Návod k použití. Kontrolní přístroj na měření tlaku CZ 1

Návod k použití. Kontrolní přístroj na měření tlaku CZ 1 Návod k použití Kontrolní přístroj na měření tlaku CZ CZ 1 Obsah: 1. Co je to krevní tlak? 2. Proč je užitečné měřit si krevní tlak doma? 3. Důležité informace před použitím přístroje 4. Popis přístroje

Více

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody:

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: Přehled Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: 1) provedení 4-v-1 Měří teplotu okolí a tělesnou

Více

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech Nejdříve si přečtěte Před použitím zařízení si přečtěte tuto příručku, dozvíte se zde informace o bezpečném a správném používání zařízení. Obrázky se mohou od vzhledu konkrétního produktu lišit. Obsah

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

BC 31. z Návod k použití Měřič krevního tlaku

BC 31. z Návod k použití Měřič krevního tlaku BC 31 z Návod k použití Měřič krevního tlaku BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Německo) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de E-mail: kd@beurer.de ČESKY Vážená

Více

NÁVOD K POUŽITÍ CZ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU AEG BMG 5611

NÁVOD K POUŽITÍ CZ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU AEG BMG 5611 MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU AEG BMG 5611 NÁVOD K POUŽITÍ CZ POPIS VÝROBKU 1 Tlačítko MEM/paměť 2 START 3 Místo pro baterie 4 LCD displej 5 Manžeta 6 Indikátor baterií 7 Systolický tlak 8 Diastolický tlak / Hodnoty

Více

NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033

NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033 1. BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Tento měřící přístroj byl navržen a otestován v souladu s normou

Více

ZÁPĚSTNÍ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU

ZÁPĚSTNÍ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU ZÁPĚSTNÍ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU CZ Model: HL 168Y NÁVOD K OBSLUZE Obsah str. Účel použití tlakoměru...3 1. Co je to krevní tlak?...4 2. Proč je užitečné měřit si krevní tlak doma?...4 A. Klasifikace krevního

Více

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ Tento přístroj využívá měnič stejnosměrného napětí s nízkou spotřebou a vysokým poměrem mezi indukčností a akumulací energie k přeměně napětí 9V na stejnosměrné napětí

Více

Boso MEDICUS FAMILY Návod k použití

Boso MEDICUS FAMILY Návod k použití Boso MEDICUS FAMILY Návod k použití Kompletní sortiment tonometrů a příslušenství na e-shopu: www.tonometr.cz nebo www.tonometer.sk Dodavatel: Balení 1 přístroj na měření krevního tlaku boso-medicus family

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce označuje, že uživatel musí pro další informace

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

NÁVOD K POUŽITÍ TONOMETR BEZRTUŤOVÝ

NÁVOD K POUŽITÍ TONOMETR BEZRTUŤOVÝ NÁVOD K POUŽITÍ TONOMETR BEZRTUŤOVÝ MODEL: UM-101 VÝROBCE: A&D Company Ltd. R&D Technical Centre 1-243 Asahi, Kitamoto-shi, Saitama, 364 Japonia Rev. 2014.04.24 AUTORIZOVANÝ ZÁSTUPCE EU: A&D Instruments

Více

Plně automatický nadloketní monitor krevního tlaku Medion MD 15469

Plně automatický nadloketní monitor krevního tlaku Medion MD 15469 Plně automatický nadloketní monitor krevního tlaku Medion MD 15469 Návod k použití 1. Obsah balení - Monitor krevního tlaku - Manžeta BC 1000 - Obal Obsah 1. Obsah balení 2. Informace o tomto manuálu 3.

Více

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol použitý ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce znamená, že se máte seznámit s příslušnou částí

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19 NÁVOD K OBSLUZE 0197 Obj. č.: 84 01 19 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste

Více

Krokoměr návod k použití PR-315

Krokoměr návod k použití PR-315 Krokoměr návod k použití PR-315 1. Úvod Děkujeme za nákup tohoto digitálního krokoměru. Doufáme, že Vám tento přístroj pomůže sledovat pokroky a zlepší Vaši vytrvalost. Krokoměr můžete připnout klipem

Více

Otáčkoměr MS6208B R298B

Otáčkoměr MS6208B R298B Otáčkoměr MS6208B R298B Návod k použití 1 MS6208B je bezkontaktní otáčkoměr se stabilním provedením, vysokou spolehlivostí a vysokou bezpečností. Jádrem přístroje je vysokorychlostní integrovaný obvod.

Více

Automatický digitální měřič krevního tlaku. m250. Návod k obsluze

Automatický digitální měřič krevního tlaku. m250. Návod k obsluze od Automatický digitální měřič krevního tlaku m250 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny

Více

AX-C800 Návod k obsluze

AX-C800 Návod k obsluze AX-C800 Návod k obsluze Bezpečnostní pokyny Abyste se vyhnuli úrazu elektrickým proudem nebo zranění: Nikdy nepřipojujte do dvou vstupních zdířek nebo do libovolné vstupní zdířky a uzemněné kostry napětí

Více

PYROMETR AX-6520. Návod k obsluze

PYROMETR AX-6520. Návod k obsluze PYROMETR AX-6520 Návod k obsluze OBSAH 1. Bezpečnostní informace... 3 2. Poznámky... 3 3. Popis součástí měřidla... 3 4. Popis displeje LCD... 4 5. Způsob měření... 4 6. Obsluha pyrometru... 4 7. Poměr

Více

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA 2003 Návod k použití OBECNÁ UPOZORNĚNÍ Prostorový termostat AVANSA 2003 je vhodný pro ovládání většiny kotlů prodávaných v České republice. Může být snadno připojen

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

AX-3010H. Víceúčelový spínaný napájecí zdroj. Příručka uživatele

AX-3010H. Víceúčelový spínaný napájecí zdroj. Příručka uživatele AX-3010H Víceúčelový spínaný napájecí zdroj Příručka uživatele Tuto příručku přechovávejte na bezpečném místě, abyste do ní mohli kdykoliv nahlédnout. Tato příručka obsahuje důležité bezpečnostní a provozní

Více

Návod k použití tlakoměru PR-9000 Promedix

Návod k použití tlakoměru PR-9000 Promedix Návod k použití tlakoměru PR-9000 Promedix Úvod Klíčové vlastnosti přístroje Bezpečnostní informace Popis zařízení Zkrácená instrukce obsluhy Výměna baterií Začínáme datum a čas Správná manipulace s manžetou

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

BC 50 z Měřič krevního tlaku Návod k použití

BC 50 z Měřič krevního tlaku Návod k použití BC 50 z Měřič krevního tlaku Návod k použití BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com ČESKY Obsah 1. Seznámení...2 2. Důležité pokyny...2 3. Popis přístroje...5 4. Příprava měření...6

Více

BM 45 z Měřič krevního tlaku Návod k použití

BM 45 z Měřič krevního tlaku Návod k použití BM 45 CZ z Měřič krevního tlaku Návod k použití BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.com Mail: kd@beurer.de ČESKY Vážení

Více

O zařízení Level Box Slim. Rozvržení zařízení

O zařízení Level Box Slim. Rozvržení zařízení Bluetooth je registrovaná ochranná známka společnosti Bluetooth SIG, Inc. s celosvětovou platností. Před použitím zařízení si přečtěte tohoto průvodce, abyste zajistili jeho bezpečné a správné používání.

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si vybrali naši power banku DOCA 15000 se startovačem aut. Při manipulaci dbejte bezpečnostních zásad použití elektronických spotřebičů. Přečtěte si, prosím, pozorně

Více

Digitální měřič krevního tlaku na zápěstí SC 6150

Digitální měřič krevního tlaku na zápěstí SC 6150 NÁVOD K OBSLUZE Digitální měřič krevního tlaku na zápěstí SC 6150 0120 Obj. č.: 84 00 19 Tento digitální měřič krevního tlaku může používat celá rodina. Každý člen rodiny dostane svůj vlastní paměťový

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

BM 35 z Návod k použití Měřič krevního tlaku

BM 35 z Návod k použití Měřič krevního tlaku BM 35 CZ z Návod k použití Měřič krevního tlaku BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de 0344 Česky

Více

Návod k obsluze. testo 510

Návod k obsluze. testo 510 Návod k obsluze testo 510 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 510 Zkrácený návod k obsluze - testo 510 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Přípojky senzoru pro měření diferenčního tlaku 3 Displej 4 Tlačítka

Více

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd.

MT Multimetr klešťový. Uživatelský manuál. První vydání Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. MT-3102 Multimetr klešťový Uživatelský manuál První vydání 2010 2010 Copyright by Prokit's Industries Co. Ltd. Úvod Klešťový multimetr MT-3102 je 3 1/2 číslový LCD multimetr pro měření AC a DC napětí,

Více

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony

Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Rollei 2.4GHz bezdrátová spoušť pro fotoaparáty Canon, Nikon a Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Tento produkt je bezdrátové dálkové ovládání, které umožňuje uživateli uvolnit závěrku fotoaparátu

Více

Návod k použití. Kontrolní přístroj na měření tlaku

Návod k použití. Kontrolní přístroj na měření tlaku Návod k použití Kontrolní přístroj na měření tlaku Obsah: 1. Co je to krevní tlak? 2. Proč je užitečné měřit si krevní tlak doma? 3. Důležité informace před použitím přístroje 4. Popis přístroje 5. Výměna

Více

PT6300. Návod k použití

PT6300. Návod k použití PT6300 Návod k použití VŠEOBECNÉ INFORMACE Účelem tohoto uživatelského manuálu je poskytnout všeobecné informace o pokladním terminálu PT6300 a ukázat uživatelům jak provádět hardwarovou konfiguraci systému.

Více

Návod k obsluze. testo 410-2

Návod k obsluze. testo 410-2 Návod k obsluze testo 410-2 2 Krátký návod na testo 410-2 3 Krátký návod na testo 410-2 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Vrtulková sonda 3 Vlhkostní a teplotní senzor 4 Displej 5 Tlačítka 6 Pouzdro

Více

Kalibrátor termon AX-C830. Návod k obsluze

Kalibrátor termon AX-C830. Návod k obsluze Kalibrátor termon AX-C830 Návod k obsluze Bezpečnostní informace Abyste se vyhnuli úrazu elektrickým proudem nebo jinému zranění: - Nikdy nepřikládejte vyšší napětí než 30 V mezi dvě libovolné zdířky nebo

Více

BM 20. z Tlakoměr. Návod k použití

BM 20. z Tlakoměr. Návod k použití BM 20 CZ z Tlakoměr Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Str. 218 D-89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0)7 31 / 39 89-144 Fax: +49 (0)7 31 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de Česky 1. Seznámení S

Více

Teploměr - Bezkontaktní zdravotní infračervený 32 C~43 C s LCD displejem

Teploměr - Bezkontaktní zdravotní infračervený 32 C~43 C s LCD displejem 1507632426 VÝROBNÍ ČÍSLO Teploměr - Bezkontaktní zdravotní infračervený 32 C~43 C s LCD displejem 1. POPIS Bezkontaktní zdravotní infračervený teploměr je speciálně navržen tak, aby přesně změřil lidskou

Více

Návod k obsluze. testo 511

Návod k obsluze. testo 511 Návod k obsluze testo 511 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 511 3 Zkrácený návod k obsluze - testo 511 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Přípojky senzoru pro měření tlaku 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro

Více

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX-5003 Návod k obsluze 1.Úvod Děkujeme vám, za nákup dvoukanálového měřiče teploty. Před zahájením práce věnujte několik minut přečtení návodu k obsluze, abyste se co nejdůkladněji

Více

WatchBP Home S umožňuje snadnou a pohodlnou detekci AFIB a vysokého krevního tlaku. Návod k použití

WatchBP Home S umožňuje snadnou a pohodlnou detekci AFIB a vysokého krevního tlaku. Návod k použití WatchBP Home S umožňuje snadnou a pohodlnou detekci AFIB a vysokého krevního tlaku. Návod k použití CZ 1 Microlife WatchBP Home S je světová jednička mezi přístroji určenými k měření krevního tlaku umožňující

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 09/02. Obj. č.: 85 42 37 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/02 Obj. č.: 85 42 37 Kompaktní vnitřní (pokojový) a venkovní teploměr s funkcí ukládání maximálních a minimálních naměřených hodnoty teploty do paměti. Tento návod k obsluze je

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

Network Video Recorder Uživatelský manuál

Network Video Recorder Uživatelský manuál Network Video Recorder Uživatelský manuál Naskenujte QR kód a klikněte na odkaz pro více informací. NVR Lite & Pro Series QSG NVR Ultra Series QSG Toolbox: http://www.dahuasecurity.com/tools.html 1 Vítejte

Více

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Tlakoměr na zápěstí SOLID DBP1001

Tlakoměr na zápěstí SOLID DBP1001 Tlakoměr na zápěstí SOLID DBP1001 Přečtěte si prosím následující pokyny pro správné a bezpečné použití tohoto přístroje. Upozornění: 1. Pokud si na základě naměřených hodnot sami stanovíte léčbu, vystavujete

Více

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK8417. Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK8417 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Bezkontaktní teploměry pyrometry AX-C850. Návod k obsluze

Bezkontaktní teploměry pyrometry AX-C850. Návod k obsluze Bezkontaktní teploměry pyrometry AX-C850 Návod k obsluze Bezpečnostní pokyny Abyste se vyhnuli úrazu elektrickým proudem nebo zranění: Nikdy nepřipojujte do dvou vstupních zdířek nebo do libovolné vstupní

Více

Multifunkční digitální relé 600DT

Multifunkční digitální relé 600DT Multifunkční digitální relé 600DT Specifikace Napájecí napětí: 20 až 240 V AC/DC Frekvenční rozsah: 50/60 Hz Displej/indikace: Zapnutí indikováno podsvícením. LCD s třemi číslicemi pro nastavení a čas

Více

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK0018. Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK0018 Rychlovarná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 01 53

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 01 53 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 01 53 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení

Vítejte. Přehled. Obsah balení Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte Děkujeme Vám za nákup přenosné video lupy. Prosíme o přečtení tohoto návodu. Jeho obsah Vám pomůže, abyste mohli lupu používat, jak nejlépe je to možné.

Více

Digitální teploměr. Model DM-300. Návod k obsluze

Digitální teploměr. Model DM-300. Návod k obsluze Digitální teploměr Model DM-300 Návod k obsluze Každé kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. Úvod Tento přístroj je digitální

Více

SEIKO Quartz metronom SQ70

SEIKO Quartz metronom SQ70 SEIKO Quartz metronom SQ70 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ UPOZORNĚNÍ! Nerozebírejte metronom, ani se jej nepokoušejte sami opravit, mohli byste tím způsobit zkrat. Nezacházejte s metronomem, máte-li

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1.Obecné informace Multimetr umožňuje měření střídavého a stejnosměrného napětí a proudu, odporu, kapacity, teploty, kmitočtu, test spojitosti, test diody.

Více

CHEK-MATE PŘENOSNÝ PRŮTOKOMĚR. Návod pro obsluhu. Revize SKC Ltd. Zastoupení pro Českou republiku:

CHEK-MATE PŘENOSNÝ PRŮTOKOMĚR. Návod pro obsluhu. Revize SKC Ltd. Zastoupení pro Českou republiku: CHROMSERVIS s.r.o. SKC Ltd. CHEK-MATE PŘENOSNÝ PRŮTOKOMĚR Návod pro obsluhu Revize 170531 SKC Ltd. Zastoupení pro Českou republiku: Jakobiho 327 109 00 Praha 10-Petrovice Tel: +420 2 74021211 Fax: +420

Více

Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018

Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018 Návod k použití ŽEHLIČKA NA VLASY HM-4018 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití Pro bezpečné používání Varování Nerozebírejte, nepokoušejte se opravit nebo manipulovat s tímto metronomem, mohlo by dojít ke zkratu. Nepoužívejte tlačítka,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

NÁVOD K POUŽITÍ DIGITÁLNÍ SKENER VÝSKYTU RADONU. Radon skener 3000

NÁVOD K POUŽITÍ DIGITÁLNÍ SKENER VÝSKYTU RADONU. Radon skener 3000 NÁVOD K POUŽITÍ DIGITÁLNÍ SKENER VÝSKYTU RADONU Radon skener 3000 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení digitálního skeneru výskytu radonu. Věříme, že Vám přístroj bude spolehlivě sloužit k Vaší

Více

Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101

Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101 Návod k použití BEZDRÁTOVÝ TYČOVÝ VYSAVAČ 2 v 1 R-101 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití.

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

KLEŠŤOVÉ MĚŘIDLO AX-7205 NÁVOD K OBSLUZE

KLEŠŤOVÉ MĚŘIDLO AX-7205 NÁVOD K OBSLUZE KLEŠŤOVÉ MĚŘIDLO AX-7205 NÁVOD K OBSLUZE Legenda k symbolům, které jsou použity v návodu k obsluze a na přístroji Varování! Potenciální nebezpečí postupujte podle návodu k obsluze. Pozor! Nebezpečné napětí.

Více

AUTOMATICKÉ MĚŘIDLO PRO ORIENTAČNÍ MĚŘENÍ (DOMÁCÍ MONITORING) KREVNÍHO TLAKU

AUTOMATICKÉ MĚŘIDLO PRO ORIENTAČNÍ MĚŘENÍ (DOMÁCÍ MONITORING) KREVNÍHO TLAKU MS 751 AUTOMATICKÉ MĚŘIDLO PRO ORIENTAČNÍ MĚŘENÍ (DOMÁCÍ MONITORING) KREVNÍHO TLAKU 64 PAMĚTÍ PRŮMĚR NAMĚŘENÝCH HODNOT DATUM A ČAS FUZZY LOGIC NÁVOD K POUŽITÍ ČTĚTE POZORNĚ! OBSAH DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ..

Více

Příručka - Aiptek W100

Příručka - Aiptek W100 Příručka - Aiptek W100 Bezpečnostní opatření: Přečtěte si prosím pozorně pokyny pro zpracovávat digitální fotoaparát. Před použitím fotoaparátu se ujistěte, že jste si přečetli a porozuměli Bezpečnostní

Více

Návod k obsluze. testo 610

Návod k obsluze. testo 610 Návod k obsluze testo 610 2 Krátký návod na testo 610 3 Krátký návod na testo 610 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Vlhkostní a teplotní senzor 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií, (zadní strana)

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

SANITAS SBM03 1. Seznámení se s přístrojem 2. Důležité pokyny Pokyny k používání Pokyny k uchovávání a ošetřování

SANITAS SBM03 1. Seznámení se s přístrojem 2. Důležité pokyny Pokyny k používání Pokyny k uchovávání a ošetřování SANITAS SBM03 Přečtěte si, prosím, pečlivě tento návod a uschovejte ho pro pozdější použití, dbejte na to, aby byl dostupný pro ostatní uživatele a postupujte podle pokynů v něm uvedených. 1. Seznámení

Více

Zápěstní monitor krevního tlaku. m254. Návod k obsluze

Zápěstní monitor krevního tlaku. m254. Návod k obsluze od Zápěstní monitor krevního tlaku m254 Návod k obsluze STANDARDY V souladu se základními požadavky standardu 93/42 EEC třídy II zdravotnického zařízení. Důležité: přečtěte si doloženou dokumentaci. Aplikovaná

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. B. Popis symbolů zobrazených na displeji

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. B. Popis symbolů zobrazených na displeji Číslo zboží: 1175 MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU NA PAŽI NÁVOD K OBSLUZE 1. Co je to krevní tlak? Krevní tlak je síla, kterou působí protékající krev na stěny artérií. Arteriální krevní tlak se v průběhu krevního

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR. Model : FT-9950

Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR. Model : FT-9950 Displej 1999 čít., 200 A ACA/DCA, 600 V ACV/DCV, True RMS, Ohm, Vodivost, Data Hold VIDLICOVÝ PROUDOVÝ MULTIMETR Model : FT-9950 Symboly Upozornění : * Nebezpečí úrazu elektrickým proudem! Výstraha : *

Více

Infračervený teploměr 759-016

Infračervený teploměr 759-016 Vlastnosti: 759-016 - Přesné bezdotykové měření - Vestavěné laserové ukazovátko - Volitelný údaj ve stupních Celsia nebo Fahrenheita - Údaj maximální a minimální naměřené teploty - Zajištění spouště -

Více

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce VYSAVAČ 10030310 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 62 73. Obsah Strana. 1. Úvod

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 62 73. Obsah Strana. 1. Úvod NÁVOD K OBSLUZE Obsah Strana Obj. č.: 64 62 73 1. Úvod... 1 2. Součásti teploměru...3 3. Součásti venkovního senzoru... 3 4. Uvedení teploměru do provozu... 4 Vložení baterií do teploměru... 4 Vložení

Více

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A)

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) Obsah ZAMÝŠLENÉ VYUŽITÍ strana 1 DÍLY strana 2 NÁVOD K POUŽITÍ strana 2-4 Spuštění přístroje Doporučení k úklidu Nabíjení baterie NÁVOD K ÚDRŽBĚ strana 5-6 Demontáž a

Více

POP-650. Návod k použití

POP-650. Návod k použití POP-650 Návod k použití VŠEOBECNÉ INFORMACE Účelem tohoto uživatelského manuálu je poskytnout všeobecné informace o pokladním terminálu POP- 650 a ukázat uživatelům jak provádět hardwarovou konfiguraci

Více

DÁLKOVÝ OVLADAČ MAGIC MOTION

DÁLKOVÝ OVLADAČ MAGIC MOTION NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÝ OVLADAČ MAGIC MOTION Před uvedením zařízení do provozu si pečlivě prostudujte tento návod a uložte jej pro budoucí potřebu. AN-MR200 Dálkový ovladač Magic Motion (AKB732955) Hardwarový

Více

ČISTIČKA VZDUCHU DO AUTA R-9100

ČISTIČKA VZDUCHU DO AUTA R-9100 Návod k použití ČISTIČKA VZDUCHU DO AUTA R-9100 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO

WOC Fig. 1 Copyright 2016 VARO 1 2 3 4 5 6 Fig. 1 Copyright 2016 VARO www.varo.com Fig. 2 Copyright 2016 VARO www.varo.com NABÍJECÍ SVĚTLOMET LED 10W 1 OBLAST POUŽITÍ CS Použití ve vnějším nebo vnitřním prostoru, tedy na stavbě, na

Více

FITNESS NÁRAMEK 2 V 1

FITNESS NÁRAMEK 2 V 1 FITNESS NÁRAMEK 2 V 1 Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně a pečlivě tuto příručku před tím, než uvedete přístroj do provozu. Návod pečlivě uchovejte pro případné

Více

AC50A. Klešťový měřící přístroj. Návod k obsluze

AC50A. Klešťový měřící přístroj. Návod k obsluze AC50A Klešťový měřící přístroj Návod k obsluze Obsah Klešťový měřící přístroj AC50A Úvod... 2 Obsah balení... 2 Přeprava a skladování... 2 Bezpečnost... 2 Správná obsluha... 3 Vlastnosti měřícího přístroje...

Více

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539

Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Návod k použití SMOOTHIE & TO GO MIXÉR 2v1 R-539 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-EK Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-EK 0011 Varná konvice Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si

Více

AUTOMATICKÝ PAŽNÍ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU SAA 102. COnventiOnal NÁVOD K POUŽITÍ

AUTOMATICKÝ PAŽNÍ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU SAA 102. COnventiOnal NÁVOD K POUŽITÍ AUTOMATICKÝ PAŽNÍ MĚŘIČ KREVNÍHO TLAKU SAA 102 COnventiOnal NÁVOD K POUŽITÍ Představení Tento přístroj je určen k měření krevního tlaku a pulsu v domácích podmínkách. Jednoduchým ovládáním jedním tlačítkem

Více

Pohon garážových vrat

Pohon garážových vrat Hněvkovského 30/65, 61700 Brno-Komárov Pohon garážových vrat Instalační a uživatelský manuál Upozornění: je důležité pro bezpečnost všech osob, kteří instalují a používají tento pohon garážových vrat,

Více

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522

R-522. Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN. česky. Sekáček potravin R-522 Návod k použití SEKÁČEK POTRAVIN R-522 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

VQDV03. Příručka uživatele

VQDV03. Příručka uživatele VQDV03 Příručka uživatele Děkujeme Vám, že jste si zakoupili tuto sportovní kameru. Prosím, přečtěte si pečlivě následující provozní instrukce. Nutné pro správné používání a provozování kamery. Doporučujeme

Více

Návod k obsluze. testo 606-1

Návod k obsluze. testo 606-1 Návod k obsluze testo 606-1 Krátký návod na testo 606-1 3 Krátký návod na testo 606-1 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Měřicí elektrody 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií, (zadní strana) 6 Kontakty

Více

Ohřívač vody

Ohřívač vody Ohřívač vody 10031879 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Návod k použití Měřidlo pro orientační měření krevního tlaku a tuhosti arterií Mars Vital Vision MS- 1200

Návod k použití Měřidlo pro orientační měření krevního tlaku a tuhosti arterií Mars Vital Vision MS- 1200 Návod k použití Měřidlo pro orientační měření krevního tlaku a tuhosti arterií Mars Vital Vision MS- 1200 Jednoduché používání Automatické nafukování pro poskytnutí většího komfortu a pohodlí Měří systolický

Více