AIESEC Brno Vinařská 499/ Brno Czech Republic Phone:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "AIESEC Brno Vinařská 499/ Brno Czech Republic Phone:"

Transkript

1 Závěrečná zpráva EDISON Brno květen-červen 2017

2 Úvod Do Brna a blízkého okolí opět zavítali stážisté z celého světa, aby dětem přinesli týden netradiční výuky a interkulturního poznání. V termínu od do se našich 10, poslední týden 12 stážistů, setkalo s několika tisíci dětmi z mateřských, základních i středních škol. Partnerské školy: Mateřské školy Mateřídouška s.r.o. Základní školy Základní škola Bakalovo nábřeží Základní škola Masarova Základní škola Moravské Budějovice Základní škola Dambořice Základní škola Deblín Střední školy Gymnázium Tišnov

3 Projekt EDISON EDISON je vzdělávací projekt pro mateřské, základní a střední školy, který funguje pod záštitou MŠMT (Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy) a jeho cílem je především podpora mezikulturního vzdělávání dětí a mládeže. Celý týden mají žáci a studenti možnost strávit neobvyklé vyučovací hodiny s cizinci, dozvědět se zábavnou formou mnohé informace o vzdálených zemích a navázat kontakty se zajímavými lidmi. Poznají jiné, často exotické kultury, učí se aktivně používat anglický jazyk a získají motivaci ke studiu jazyků i v jejich budoucím životě. Škola získá nejen týden zajímavé výuky, ale také prestiž a možnost ukázat se jako aktivní škola, doplňující běžnou výuku netradičními metodami a činnostmi. Aktivity projektu navazují na Rámcový vzdělávací plán a setkávají se s kladným ohlasem rodičovské veřejnosti. Žáci a jejich rodiny mají navíc možnost praktikanty ubytovat u sebe doma a fungovat jako tzv. host families. Celý týden je pak pro všechny zúčastněné příležitostí ke vzájemné intenzivní komunikaci v cizím jazyce a poznávání odlišné kultury. V mnohých případech dochází k navázání dlouhodobějšího kontaktu, případně vzniku přátelství, a dopisování pokračuje ještě dlouho po skončení projektu.

4 AIESEC AIESEC je největší mezinárodní studentská organizace působící již ve 126 zemích světa a na univerzitách. Vznikla po 2. světové válce roku 1948 s vizí spojit studenty a vzájemně porozumět cizím kulturám za účelem celosvětového míru. V České republice má již 12 poboček. AIESEC přistupuje inovativním způsobem k zapojení a rozvoji mladých lidí. Je otevřen pro všechny VŠ studenty, kteří chtějí aktivně pracovat na svém osobním rozvoji, jsou flexibilní, komunikativní, rádi pracují v týmu a nemají problém s kulturním porozuměním.

5 Průběh projektu Projekt byl zahájen 8. května 2017, tedy jeden týden před startem výuky na školách. Během tohoto tzv. přípravného týdne se zahraniční studenti seznámili s českou kulturou, vzdělávacím systémem, náplní jejich práce a případnými problémy, které by mohly během jejich působení v České Republice nastat. Po tento čas se stážisté nejen vzdělávali, ale také seznamovali s jejich rolí v projektu a v neposlední řadě také se svoji skupinou, se kterou trávili následující týdny. Na závěr byli stážisté rozděleni celkem do dvou skupin. (po 5-6 členech) Program přípravného týdne

6 V rámci přípravného týdne jsme také zprostředkovali první společné setkání zástupců škol a stážistů. Na této schůzce si stážisté měli možnost popovídat s učiteli, žáky či zástupci hostitelských rodin, promluvit si o svých očekáváních, pravidlech jejich působení na školách či v rodinách, a další. Během tohoto týdne jsme pro stážisty také uspořádali setkání na bowlingu, prohlídku města Brno a v pátek zaslouženou uvítací oslavu, kde měli možnost se setkat i s dalšími členy AIESEC Brno.

7

8 Skupina I. První skupina se skládala ze stážistů z Indie, Číny, Singapuru, Srbska a Iránu. Poslední týden se k této skupině přidala také stážistka z Kolumbie První týden: Základní škola Bakalovo nábřeží Základní škola Bakalovo nábřeží je škola zaměřená na výuku anglického jazyka už od prvního stupně. Již v minulosti se projektu EDISON škola zúčastnila a byla spokojená. Realizace na škole proběhla od května s pěti stážisty: Mayank Purohit z Indie, Milica Koprivica ze Srbska, Piper Xu z Číny, Farzaneh Ghorbani z Íránu a Edmund Lau Jia Hao ze Singapuru. Celý týden probíhal bez problémů, stážisté si na hodinách dali opravdu záležet. V úterý byli všichni na výletě na Brněnské přehradě. Ubytování zabezpečila škola v hostitelských rodinách, se kterými byli stážisté nadmíru spokojeni. O víkendu odjeli stážisté na výlet. Tento projekt byl pro obě strany přínosný, paní ředitelka počítá i s další spoluprací do budoucna. Stážisté získali nové zkušenosti, známosti a především přátele. Druhý týden: Základní škola Moravské Budějovice, Havlíčkova V druhém týdnu se skupina přemístila z Brna směrem na jihozápad ke Znojmu, avšak již do kraje Vysočina, do malého městečka Moravské Budějovice. Ve škole měli stážisté přiděleny své osobní asistenty, což byli vybraní žáci 9. tříd, kteří se během týdne neučili, ale byli plně k dispozici stážistům odváděli je například do tříd, pomáhali jim s orientací na škole či s nimi trávili volné hodiny mezi vyučováním a prezentacemi. Poté, co stážisté po týdnu ze školy odešli, měli každý za úkol zpracovat projekt o zemi, ze které byl stážista, o kterého se starali. Během týdne trávili stážisté čas se studenty od 3. do 9. ročníků, přičemž každou třídu měli povětšinou pouze jednou. Zároveň měl každý stážista v rozvrhu pár tříd, kterým nedělal klasickou prezentaci své země, nýbrž s nimi měl nějakou aktivitu, kterou si vybral již během přípravného týdne, kdy zástupci školy z Moravských Budějovic přijeli do Brna, aby se seznámili se stážisty a dohodli se na organizaci a průběhu projektu. Tyto aktivity byly například sport, kung-fu, tanec, malování či zpěv

9 doprovázený hrou na piano. Během celého působení na škole měli stážisté k dispozici vlastní místnost s občerstvením. Odpolední program měli stážisté rovněž bohatý, každý den jim škola něco zorganizovala, například návštěvu koňské farmy, návštěvu hasičské zbrojnice či městské policie, výlet do sousedních měst atd. Celkově byla škola v Moravských Budějovicích s projektem velmi spokojená a rozhodně by se rádi zúčastnili programu i do budoucna.

10 Třetí + čtvrtý týden Třetí a čtvrtý týden stážisté strávili na školách, které měla na starosti pobočka AIESEC Karviná a působili na školách v Havířově a Bruntálu. Pátý týden: Základní škola Dambořice Na pátý týden se skupina přemístila z moravskoslezského Bruntálu zpátky do Jihomoravského kraje do malé vesnice Dambořice nacházející se v dojezdové vzdálenosti jedné hodiny od Brna směrem na jihovýchod. V Brně se k nim zároveň připojila stážistka z Kolumbie, která byla poskytnuta ze zlínské pobočky. Stážisté bydleli u paní, která pracovala v dambořické škole jako uklízečka. Rodina měla dům nacházející se směrem do ulice a stážisté měli k dispozici malý dům nacházející se ve dvoře. Během týdne se stážisté na škole setkávali se žáky od 1. do 9. třídy a podle toho byl přizpůsoben i jejich program pro třídy. Během celého působení na škole měli zároveň k dispozici vlastní místnost malou sborovnu s občerstvením. Škola se o stážisty zajímala i mimo školu a tak s nimi vybraní učitelé jednou v podvečer navštívili například pivovar v nedalekém Kyjově, jindy zase byla pro stážisty připravena párty s grilováním či s nimi jen tak někdo zašel na jídlo, pivo či kofolu do místní hospody. Z počátečních obav, které byly na paní Hudcové znát během pondělní návštěvy školy, se nakonec vyklubalo nesmírné nadšení při páteční návštěvě školy ze strany AIESEC, kdy si nejen paní Hudcová, ale i ostatní členové učitelského sboru včetně paní ředitelky projekt velmi pochvalovali. Paní Hudcová by byla rozhodně ráda, kdyby to nebylo naposledy, kdy byl projekt EDISON na škole v Dambořicích.

11

12 Skupina II. Druhá skupinka se skládala ze stážistů z Kanady, Indie, Singapuru, Číny, Jordánska a na poslední týden se přičlenil také stážista z Brazílie, který zbytek projektu strávil pod pobočkou ve Zlíně. První týden: Základní škola Masarova Skupina číslo dvě svůj první týden letošní májové realizace projektu Edison strávili na Základní škole Masarova v Brně. Součástí této skupiny byli konkrétně: Holly Rose Lorenzon z Kanady, Lu Dong ze Singapuru, Shannen Uchil z Indie, Tasneem Ismail z Jordánska a Cui Xiaohan z Číny. Stážisti zde přednášeli prezentace o svých zemích a kultuře žákům od let. Místní žáci se na skupinku cizinců již dopředu těšili. Paní Štěpánová, která za projekt měla na této základní škole zodpovědnost, se dopředu zajímala o konkrétnější informace o stážistech. Hostitelské rodiny byly až na jednu výjimku v blízkosti školy, a tedy i blízko sobě navzájem. To ocenili jak stážisti, tak i hostitelské rodiny, které si mohly navzájem vypomáhat, či společně trávit volný čas. Stážisti se tedy scházeli i odpoledne po vyučování a užívali si poznávání odlehlé městské části. Ve škole samotné měli stážisti přichystané pěkné zázemí. Měli k dispozici jednu celou třídu, kde se vždy ráno a před každou svojí hodinou sešli s učiteli, kteří je poté dovedli do vyučování. V této třídě měli také vždy nachystané nějaké drobné občerstvení. Ohledně výuky stážistů mohu říct, že se všem dařilo dobře. Stážisti přizpůsobovali své prezentace věku dětí a byli schopní odučit i několik hodit před stejnými dětmi, hbitě vymyslet jiný program. Učitelé i děti si stážisti chválili a připomínky byly minimální, spíše nápomocné, aby se stážisti zdokonalili. Každý ze stážistů měl také připravenou nějakou interaktivní aktivitu, což ocenily jak děti mladší, tak i ty starší. V závěru týdne byli stážisti, učitelé i hostitelské rodiny nadšení a plní nových zážitků. Loučení stážistů s hostitelskými rodinami probíhalo dlouho a děti z rodin většinou přinesli jejich stážistovi nějaký dáreček na cestu. Stážisti odjížděli do nových hostitelských rodin plní dojmů a spokojení.

13 Druhý týden: Gymnázium Tišnov Skupina číslo dvě svůj druhý týden letošní májové realizace projektu EDISON strávili na Gymnáziu v Tišnově. Stážisti zde přednášeli prezentace o svých zemích a kultuře studentům od let. Na této škole se projekt EDISON organizoval poprvé. Po celou dobu, před, během i po realizaci s námi komunikovala paní Pezlarová, která si na škole vzala za projekt zodpovědnost. O stážisty bylo po celou dobu dobře postaráno. Paní Pezlarová se domluvila s nejstaršími studenty, kteří pár týdnů před jejich realizací odmaturovali, aby zůstali po tento týden ještě ve škole a pomáhali stážistům v rámci začlenění a poznávání. Paní Pezlarová dopředu naplánovala řadu výletů, aby stážisti mohli poznat okolí Tišnova a aby jim celý jejich pobyt zpestřila. Dopředu se také se stážisty domlouvala ohledně jejich preferencí a byla ochotna a schopna program průběžně měnit podle jejich vůle. V rámci výuky probíhali přednášky stážistů bez větších problémů. Objevily se i připomínky, které jsou pro stážisty pouze výhodná kritika a prostor, v čem se zlepšit, nejednalo se ovšem o nic závažného a projekt byl celkově hodnocen úspěšně. Stážisti opět odjížděli spokojení a těšili se na další týden plný nových zážitků. Třetí týden Třetí týden stážisté strávili na ZŠ Ludgeřovice, což je škola nedaleko Ostravy, kterou má na starost pobočka AIESEC Karviná Čtvrtý týden Čtvrtý týden byl pro druhou skupinu poměrně neobvyklý, protože nepůsobili pouze na jedné škole, ale každý den na jiné. Pouze Kanaďanka Holly působila celý týden v jedné instituci a to v mateřské školce MATEŘÍDOUŠKA, kde se věnovala dětem v předškolním věku. Zbytek skupiny postupně navštěvoval následující instituce a organizace: IQ Roma, Ahoj škola ZŠ při Fakultní nemocnici, MŠ Kometka, ZŠ pro zdravotně postižené (Kociánka). Díky rozmanitosti jmenovaných institucí získali stážisté cenné zkušenosti s prací s dětmi odlišných tělesných či

14 mentálních schopností, věku a kulturní příslušnosti, což hodnotím jako velmi zajímavou zkušenost. Prezentace a práce s dětmi byla samozřejmě podmíněná např. stavem dětských pacientů v nemocnici apod., nicméně i tak si myslím, že to pro obě strany mohlo být obohacující. Jako příklad bych uvedla stážistku Shannen, která je z Indie a byla velmi nadšená a příjemně překvapená v IQ Roma, protože zde poznala blíže romskou kulturu, která vlastně vychází z té její, která ji je vlastní. Pátý týden: Základní škola Deblín Poslední týden projektu stážisté strávili na ZŠ Deblín, což je nedaleko Tišnova. K naší pětici se na tento týden přidal také Felipe z Brazílie, který předtím působil na školách, se kterými jednala zlínská pobočka AIESEC. Stážisté byli ubytovaní v hostitelských rodinách, které nebyly všechny přímo v Deblíně, ale ani daleko od něj. Stážisté se ve čtvrtek zúčastnili společně se školou výletu do ZOO a v pátek proběhla také Global village, kde měli možnost se pochlubit předměty, které si přivezli ze svých zemí, a měli také více prostoru a času si popovídat s žáky a učiteli. ZŠ Deblín měla na své škole projekt EDISON poprvé, a tak byli učitelé a žáci plni očekávání. S přihlédnutím k tomuto faktu si troufám tvrdit, že se realizace projektu velmi povedla, nedošlo k žádným velkým problémům a dle slov paní učitelky Novotné byli s projektem EDISON velmi spokojení a rádi by se ho zúčastnili i v budoucnu.

15 Naši stážisté Projektu se během 6 týdnů zúčastnilo 12 stážistů a to z Číny, Singapuru, Indie, Kanady, Kolumbie, Brazílie, Íránu, Srbska a Jordánska.

16

17

18

19

20

21 EDISON Tým na pobočkové konferenci Karolína Benčová, Barbora Kameníková, Nikola Klepáčková, Dominika Zimnáková, Veronika Navarová, Katarina Sovilj, Michaela Hrubcová, Ondřej Švásta, Matej Halaša, Jana Balcerčíková.

22 DĚKUJEME ZA SPOLUPRÁCI.

Závěrečná zpráva. EDISON Brno podzim 2015

Závěrečná zpráva. EDISON Brno podzim 2015 Závěrečná zpráva EDISON Brno podzim 2015 Obsah Úvod... 3 Projekt EDISON... 4 AIESEC... 5 Průběh projektu... 6 Skupina I.... 7 Základní škola a mateřská škola Brno, Jihomoravské náměstí 2... 8 Gymnázium

Více

Vyhodnocení programu

Vyhodnocení programu Příloha č. 4 Vyhodnocení programu. Číslo rozhodnutí Poskytovatel dotace Program Název organizace Adresa organizace, email, web Statutární orgán Poskytnutá dotace 9/579 Česká republika Ministerstvo školství,

Více

VÁŽENÍ ŠKOLNÍ KOORDINÁTOŘI,

VÁŽENÍ ŠKOLNÍ KOORDINÁTOŘI, VÁŽENÍ ŠKOLNÍ KOORDINÁTOŘI, V TOMTO BOOKLETU JSOU POTŘEBNÉ INFORMACE O PLÁNOVANÉM PRŮBĚHU REALIZACE PROJEKTU EDISON NA VAŠÍ ŠKOLE. V PŘÍPADĚ DOTAZŮ NÁS NEVÁHEJTE KDYKOLIV KONTAKTOVAT E-MAILEM ČI TELEFONICKY.

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Sankt Gallen Švýcarsko

Sankt Gallen Švýcarsko Sankt Gallen Švýcarsko - Mateřská škola Barevný klíček Vítězná 725 35601 Sokolov Endyšová Jana Hned po příjezdu jsme byly ubytované: v centru města. V průběhu naší stáže jsme vykonávaly hospitace v Primars

Více

Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU

Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU Harmonogram Evropského dne 8. 00 hodin 8. 15 11. 30 11. 45 13. 00 13. 30 15. 00 15. 00 slavnostní

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více

Duben oborový den

Duben oborový den Duben 2007 3.oborový den Dne 13.dubna se konal v pořadí už třetí oborový den. Je to příležitost pro žáky 2.stupně seznámit se hlouběji se zvolenou oblastí. První a druhý oborový den se konal v 1.pololetí.

Více

Závěrečná zpráva. EDISON Brno jaro 2016

Závěrečná zpráva. EDISON Brno jaro 2016 Závěrečná zpráva EDISON Brno jaro 2016 Obsah Úvod... 3 Projekt EDISON... 4 AIESEC... 5 Průběh projektu... 6 Skupina I.... 8 Masarykova základní a Mateřská škola Brno, Zemědělská 29... 9 Základní škola

Více

Základní škola logopedická a Mateřská škola logopedická Choustníkovo Hradiště 161. Evropa otevřená všem, škola otevřená všem

Základní škola logopedická a Mateřská škola logopedická Choustníkovo Hradiště 161. Evropa otevřená všem, škola otevřená všem Základní škola logopedická a Mateřská škola logopedická Choustníkovo Hradiště 161 544 42 tel.: 499 392 806, mobil 777 005 791 e-mail:zslogo@specskola.cz www.specskola.cz ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU Evropa

Více

V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí.

V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí. V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí. Tvořivé dílny a výlety pro rodiče s dětmi Pravidelností se staly tvořivé dílny pro maminky s dětmi do

Více

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd

Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd Hurá do školy! Víkendový adaptační pobyt pro žáčky 1. tříd PO PRVÉ DO ŠKOLY CO TO ZNAMENÁ? Poprvé do školy. Jaké to je? Jaké pocity děti prožívají? Jaké pocity prožívají rodiče? Těšení a obavy zároveň.

Více

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání 2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání KOMBINOVANÝ KURZ PRO UČITELE NĚMČINY HORIZONTE INSTITUT FÜR SPRACHE, KOMMUNIKATION

Více

Studijní pobyt v Turecku

Studijní pobyt v Turecku Studijní pobyt v Turecku V květnu tohoto roku jsem měla moţnost společně s dalšími účastníky studijní návštěvy poznat město Afyonkarahisar v Turecku, o jehoţ existenci jsem do té doby neměla ani potuchy.

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Učitelé matematiky a CLIL

Učitelé matematiky a CLIL ŠULISTA Marek. Učitelé matematiky a CLIL. Učitel matematiky. Jednota českých matematiků a fyziků, 2014, roč. 23, č. 1, s. 45-51. ISSN 1210-9037. Učitelé matematiky a CLIL Úvod V České republice došlo v

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Erasmus+, KA1 mobilita učitelů 2018/2020

Erasmus+, KA1 mobilita učitelů 2018/2020 Erasmus+, KA1 mobilita učitelů 2018/2020 Učíme se pro praxi Číslo projektu: 2018-1-CZ01-KA101-047440 Závěrečná zpráva Název mobility: Job Shadowing Jméno účastníka: Mgr. Lenka Aoudj Místo kurzu: Hamburk,

Více

DOKUMENTACE. Německá knihovna Franziska Stölzel, B.A.

DOKUMENTACE. Německá knihovna Franziska Stölzel, B.A. DOKUMENTACE Německá knihovna Franziska Stölzel, B.A. stolzel@svkpl.cz Krátká zpráva Dne 26. září uskutečnila Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, Německá knihovna, společně s 10 institucemi z

Více

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Eva Zemanová, ředitelka školy a kolektiv učitelek MŠ Kly Úvod Dne 30. 10. 2012 proběhl v naší mateřské škole Projektový den. Celým dnem nás provázela včelka

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

Počet nepřímých beneficientů projektu:

Počet nepřímých beneficientů projektu: Číslo rozhodnutí MŠMT 8551/2014 Název projektu Chceme dojít dále Název příjemce ZŠ Praha 3, Cimburkova 18/600 Adresa příjemce Cimburkova 18/600, 130 00 Praha 3 Osoba oprávněná jednat jménem příjemce Počet

Více

Edison rozzářil oči dětí - Náchodské.info. Napsal uživatel Martin Vancl, ZŠ V. Hejny Úterý, 10 Červen :22

Edison rozzářil oči dětí - Náchodské.info. Napsal uživatel Martin Vancl, ZŠ V. Hejny Úterý, 10 Červen :22 Edison není pouze slavné příjmení slavného vynálezce, ale také jméno projektu výměny studentů vysokých škol z celého světa. Takový vysokoškolský student se rozhodne se zúčastnit, je vybrán v náročném výběrovém

Více

Dedy Ludy dodů. aneb jak se dorozumět s dětmi

Dedy Ludy dodů. aneb jak se dorozumět s dětmi Dedy Ludy dodů aneb jak se dorozumět s dětmi Název poskytovatele dotace: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Název rozvojového programu: Rozvojový program Podpora logopedické prevence v předškolním

Více

Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace

Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Základní škola praktická Bochov, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Okružní 367, 364 71 Bochov Tel:353 902 221,739 456 408 IČ: 709 91 529 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2007/2008

Více

Závěrečná zpráva. EDISON Brno 2015. AIESEC Brno Vinařská 499/5 600 33 Brno Czech Republic Phone: +420 774 203 702 www.aiesec.cz/brno brno@aiesec.

Závěrečná zpráva. EDISON Brno 2015. AIESEC Brno Vinařská 499/5 600 33 Brno Czech Republic Phone: +420 774 203 702 www.aiesec.cz/brno brno@aiesec. Závěrečná zpráva EDISON Brno 2015 Obsah Úvod... 3 Projekt EDISON... 4 AIESEC... 5 Průběh projektu... 6 Skupina I.... 7 Partnerské školy... 7 1. Střední škola strojírenská a elektrotechnická, Brno, Trnkova

Více

Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018

Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018 Realizace projektu SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU ROK 2018 V dotačním programu Podpora prevence kriminality ve městě Krnov, v dotačním titulu SK/PK1 Podpora zážitkových aktivit pro děti a mládež ohrožené delikvencí

Více

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 (nové) ředitel 565 301 544 (nové) E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení:

Více

Comenius www.naep.cz/comenius

Comenius www.naep.cz/comenius Comenius Program Comenius, který je součástí Programu celoživotního učení, se zaměřuje na předškolní a školní vzdělávání. Grantovými prostředky podporuje mezinárodní spolupráci mateřských, základních a

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Mobilita žáků- Fredrikstad, Norsko

Mobilita žáků- Fredrikstad, Norsko Mobilita žáků- Fredrikstad, Norsko Projekt v rámci programu Erasmus+ KA 1, Mobilita žáků Č. projektu: 2018-1-CZ01-KA102-047334 Název projektu: Nejcennější jsou vlastní zkušenosti Ve dnech 8. - 24. 5. 2019

Více

Metodika projektu. Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Letců R.A.F. 1989, p.o. CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodika inovativní výuka

Metodika projektu. Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Letců R.A.F. 1989, p.o. CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodika inovativní výuka Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Letců R.A.F. 1989, p.o. Metodika projektu CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodika inovativní výuka 2014 Zpracoval garant projektu Mgr.Radek Procházka s kolektivem Z Š a

Více

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 ředitel 565 301 544 E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení: 600 015 866

Více

Podpora technického a přírodovědného vzdělávání v Plzeňském kraji

Podpora technického a přírodovědného vzdělávání v Plzeňském kraji Škola je partnerem s finančním příspěvkem projektu Podpora technického a přírodovědného vzdělávání v Plzeňském kraji Registrační číslo CZ.1.07/1.1.00/44.0002 1 / 12 REKAPITULUJEME Slovník cizích slov nám

Více

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013

3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 3. ročník BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2013 projekt zaštiťují Bc. Roman Onderka, MBA, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje projekt podporuje prof. Ing. Karel

Více

Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy

Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy Zhodnocení práce předmětové komise základů společenských věd a občanské výchovy za školní rok 2016/2017 Ve školním roce 2016/2017 předmět

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

CES - Kurz pro juniory

CES - Kurz pro juniory Jazykové kurzy CES - Kurz pro juniory Dublin - Irsko Chtějí Vaše děti zlepšit angličtinu již v útlém věku a zároveň zažít i báječné léto v prostředí Irska? Dublin je tím pravým místem! Letos máme v nabídce

Více

Letní jazyková škola 2015. Závěrečná zpráva projektu

Letní jazyková škola 2015. Závěrečná zpráva projektu Letní jazyková škola 2015 Závěrečná zpráva projektu Cíl projektu Znalosti cizích jazyků jsou důležitou investicí do budoucnosti dítěte. Hrají velkou roli nejen při výběru zaměstnání, ale i pro integraci

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ

Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ Šachový oddíl GARDE Lipovec přeshraniční spolupráce v rámci mikroprojektu EU Jsme jedna rodina - GENS UNA SUMUS- Spojují nás šachy FOND MIKROPROJEKTŮ Gens Una Sumus Vážení přátelé šachu, na těchto stránkách

Více

Zápis vedoucí PS Rovné příležitosti č. 05/01_2019

Zápis vedoucí PS Rovné příležitosti č. 05/01_2019 Zápis vedoucí PS Rovné příležitosti č. 05/01_2019 Téma: Den a místo : Program : Inkluze na školách - příklady dobré praxe a úskalí 7. 1. 2019, ZŠ a MŠ Štěpánov 1. Představení systému fungování inkluze

Více

ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240. Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011

ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240. Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011 ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn Brno Šlapanice 17.9.2011 DISTRICT 2240 RI, 2010 Představení Ing. Šárka Zabadalová, MBA Člen Rotary klubu Kroměříž Od 7/2010 koordinátor rodinných

Více

Za poznáním technických oborů a řemesel

Za poznáním technických oborů a řemesel OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Za poznáním technických oborů a řemesel reg. č.: CZ.1.07/1.1.24/02.0061 Okresní hospodářská komora Karviná www.hkok.cz Představení projektu Název: Za poznáním technických

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2016-2017 Osobní údaje Jméno a příjmení studenta: E-mail: Domácí VŠ: Domácí fakulta: Obor studia: Hostitelská země: Hostitelská VŠ: Délka pobytu: Univerzita

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

NABÍDKA KROUŽKU ANGLIČTINY PRO DĚTI Anglická družina

NABÍDKA KROUŽKU ANGLIČTINY PRO DĚTI Anglická družina NABÍDKA KROUŽKU ANGLIČTINY PRO DĚTI Anglická družina ZŠ Dobřichovice Kontaktní osoba: Mgr. Bohuslav Stejskal tel.: 257 712 551, e-mail: stejskal@zsdobrichovice.cz za Channel Crossings připravila: Mgr.

Více

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku V květnu tohoto roku se zúčastnilo 9 žáků tří různých oborů (Zdravotnický asistent, Ošetřovatel, Sociální činnost) v doprovodu dvou pedagogů zahraniční stáže ve finském

Více

Výstupy z konference o inkluzivním vzdělávání romských dětí v Ostravě

Výstupy z konference o inkluzivním vzdělávání romských dětí v Ostravě Výstupy z konference o inkluzivním vzdělávání romských dětí v Ostravě Dne 2. března 2015 uspořádalo Vzájemné soužití o.p.s. v Ostravě konferenci s cílem formulovat konkrétní soubor doporučení a cílů k

Více

Deutsch? Ja,natürlich. Němčina? Ano, samozřejmě

Deutsch? Ja,natürlich. Němčina? Ano, samozřejmě Deutsch? Ja,natürlich Němčina? Ano, samozřejmě Co v této prezentaci najdete 1. Spolupráce s partnerskými školami 2. Možnost studovat rok v Německu - Euregio-Gastschuljahr 3. Zahraniční exkurze 4. Soutěže

Více

Zápis ze setkání RADY RODIČŮ ze dne 7. května 2013

Zápis ze setkání RADY RODIČŮ ze dne 7. května 2013 Zápis ze setkání RADY RODIČŮ ze dne 7. května 2013 Přítomni: pí. Matějková (1.tř.) pí. Bartošková (2.tř.) pí. Petráková (3.tř.) pí. Klečacká (4.tř., 9.tř.) pí. Fucimanová (5.tř.) pí. Zemanová (6.tř.) pí.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Matiční gymnázium, Ostrava, příspěvková organizace. Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Matiční gymnázium, Ostrava, příspěvková organizace. Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava. Identifikátor: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Matiční gymnázium, Ostrava, příspěvková organizace Dr. Šmerala 25/2565, 728 04 Ostrava Identifikátor: 600 017 508 Termín konání inspekce:

Více

Základní škola Komořany, okres Vyškov, příspěvková organizace KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY. na období let

Základní škola Komořany, okres Vyškov, příspěvková organizace KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY. na období let Základní škola Komořany, okres Vyškov, příspěvková organizace KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY na období let 2012 2017 Obsah: Úvod Oblast výchovně- vzdělávací Oblast materiálně- technická Oblast personální ÚVOD

Více

Studentské filmové kluby Jeden svět na školách. projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz

Studentské filmové kluby Jeden svět na školách. projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz Studentské filmové kluby Jeden svět na školách projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz O projektu ÈÈstudentské filmové kluby jsou součástí rozsáhlého vzdělávacího programu Jeden svět na školách,

Více

Praxe našich studentů třetích ročníků v šesti firmách v Německu 2015:

Praxe našich studentů třetích ročníků v šesti firmách v Německu 2015: Praxe našich studentů třetích ročníků v šesti firmách v Německu 2015: Bety (Pham Thi Ngoc Bich) ze 3. B, která pracovala ve firmě Alliance Healthcare napsala: Noví přátelé, nové zkušenosti, zlepšení jazyka

Více

Přehled sborových aktivit

Přehled sborových aktivit Přehled sborových aktivit Sbor CASD Brno - Střední 10 aktualizováno 15. 10. 2018 ZÁŘÍ 2018 2. 9. ne 16.00 CESTA - koncert v jeskyni Býčí skála Cesta 7. - 9. 9. pá - ne Plánovací víkendovka INRI road 8.

Více

Krajská dějepisná soutěž v Opavě

Krajská dějepisná soutěž v Opavě Krajská dějepisná soutěž v Opavě V pátek dne 27. ledna 2012 proběhl v budově Slezské univerzity v Opavě 6. ročník krajské dějepisné soutěže. Soutěž organizují Mendlovo a Slezské gymnázium v Opavě ve spolupráci

Více

ERASMUS+ V RÁJI (ČESKÉM) Schůzka přípravného týmu, studentů a rodičů v 18,00 hod ve Veliši

ERASMUS+ V RÁJI (ČESKÉM) Schůzka přípravného týmu, studentů a rodičů v 18,00 hod ve Veliši ERASMUS+ V RÁJI (ČESKÉM) Schůzka přípravného týmu, studentů a rodičů 18.4.2017 v 18,00 hod ve Veliši Základní informace pro hostující rodiny: Motto: Adoptujeme studenty z partnerských škol Studenti by

Více

Úpravy stávajícího ŠVP pro základní vzdělávaní Škola hrou,

Úpravy stávajícího ŠVP pro základní vzdělávaní Škola hrou, Informace pro rodiče : Úpravy stávajícího ŠVP pro základní vzdělávaní Škola hrou, začleněné do dodatku, platného od 1.9.2016 Úpravy RVP ZV z roku 2016 vycházejí ze zákona č. 82/2015 Sb., kterým se mění

Více

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015

BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015 5. ročník mezinárodní, integrační akce BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC 2015 projekt zaštiťují Ing. Petr Vokřál, primátor statutárního města Brna JUDr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje Společný

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace. Gebauerova 8/819, Ostrava. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace. Gebauerova 8/819, Ostrava. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Gebauerova 8/819, 702 00 Ostrava Identifikátor školy: 600 145 140 Termín

Více

Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014

Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014 Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014 V následujícím přehledu jsou uvedené některé podstatné body výroční zprávy. Pět největších úspěchů

Více

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme!

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme! Květen 2007 Turnaj v sudoku Dne 3. května se konal na Základní škole U Vršovického nádraží turnaj v sudoku. Účastnili se ho žáci 2.stupně ze tří základních škol. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy č. j.: 19 242/2007-23 V Praze dne 26. září 2007. Vyhlášení

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy č. j.: 19 242/2007-23 V Praze dne 26. září 2007. Vyhlášení Text úplného znění Vyhlášení pokusného ověřování č. j. 19 242/2007-23 ze dne 26. září 2007, ve znění Dodatku č. j. 1805/2009-23 ze dne 1. dubna 2009 a Dodatku č. 2 č. j. MSMT-9981/2015-2 ze dne 16. června

Více

Konference Ruku v ruce formy spolupráce škol a neziskového sektoru

Konference Ruku v ruce formy spolupráce škol a neziskového sektoru Konference Ruku v ruce formy spolupráce škol a neziskového sektoru 21.9.2017 Strategické priority pro období 2017-2023 Vzdělávání = rovnost pro všechny Kniha ve všech podobách = brána k vědění Matematika

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY!

NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY! Pojďte do školky!, registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0007 NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY! Porada ředitelů mateřských škol, Seč 18.11. 2013 Projekt Pojďte do školky! : datum zahájení:

Více

Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí. 79-41-K/41 Gymnázium

Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí. 79-41-K/41 Gymnázium založe n 1899o Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna ředitel Fax: 566 522 839, 566 522 849 566 521 600 566 521 600 E-mail: skola@gvm.cz www stránky: h p://www.gvm.cz IZO: 102

Více

KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011

KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011 KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011 Odborná konference SENIOR LIVING se jako jediná v České republice věnovala problematice bydlení seniorů. Stěžejními tématy konference je bydlení a kvalita života seniorů

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TYRŠOVA RUMBURK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TYRŠOVA RUMBURK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TYRŠOVA RUMBURK Základní škola Tyršova Rumburk Úplná škola s 19 třídami 410 žáků ve středu města Spádová škola pro sociálně vyloučenou lokalitu 41 žáků podpůrná opatření, IVP 3 žáci s LMP

Více

Příloha A: Seznam škol pro sluchově postižené v České republice. Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené Plzeň

Příloha A: Seznam škol pro sluchově postižené v České republice. Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené Plzeň Příloha A: Seznam škol pro sluchově postižené v České republice Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené Plzeň Tato základní a mateřská škola je jedinou svého druhu v Plzeňském kraji. Své

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

" Poznáváme svět našich přátel" Fotokniha projektu

 Poznáváme svět našich přátel Fotokniha projektu Mikroprojekt Regionu Bílé Karpaty Realizace 9/2013-6/2014 " Poznáváme svět našich přátel" CZ/FMP.10/0293 Spolufinancován EU, celkový rozpočet 7 743,- Eur. Fotokniha projektu FOND MIKROPROJEKTŮ Projekt

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

Vzdělávání pedagogů MŠ a pracovníků v předškolním vzdělávání. Systém akreditovaných vzdělávacích kurzů pro pedagogy MŠ

Vzdělávání pedagogů MŠ a pracovníků v předškolním vzdělávání. Systém akreditovaných vzdělávacích kurzů pro pedagogy MŠ Vzdělávání pedagogů MŠ a pracovníků v předškolním vzdělávání Systém akreditovaných vzdělávacích kurzů pro pedagogy MŠ - Od ledna 2014 do března 2015-4 kurzy, které jsme zopakovali 2x (jeden kurz 1x) -

Více

2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků a) Skutečná výše finančních prostředků poskytnutých krajským úřadem jednotlivým právnickým osobám

2) Vyúčtování poskytnutých finančních prostředků a) Skutečná výše finančních prostředků poskytnutých krajským úřadem jednotlivým právnickým osobám Příloha č. 3 b) Závěrečné hodnocení rozvojového programu MŠMT Bezplatná výuka českého jazyka přizpůsobená potřebám žáků-cizinců z třetích zemí za rok 2014 (č. j.: MŠMT- 33286/2013) 1) Identifikační údaje

Více

MEZIMO Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_032/

MEZIMO Registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/15_032/ Projekt Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility MEZIMO Registrační číslo projektu CZ.03.3.48/0.0/0.0/15_032/0000593

Více

Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1

Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1 Základní škola a Mateřská škola při Fakultní Thomayerově nemocnici Vídeňská 800, 146 00 Praha 4 a Nadační fond Prague Post Štěpánská 20, Praha 1 Prázdninový provoz na oddělení dětské neurologie, psychiatrie

Více

Asistentský pobyt Comenius

Asistentský pobyt Comenius Comenius Mobility Program Comenius, který je součástí Programu celoživotního učení, se zaměřuje na všeobecné i odborné vzdělávání. Grantovými prostředky podporuje mezinárodní spolupráci mateřských, základních

Více

SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉ CENTRUM při Základní škole, Kladno, Pařížská 2249 ZPRÁVA O ČINNOSTI

SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉ CENTRUM při Základní škole, Kladno, Pařížská 2249 ZPRÁVA O ČINNOSTI SPECIÁLNĚ PEDAGOGICKÉ CENTRUM při Základní škole, Kladno, Pařížská 2249 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015/2016 CHARAKTERISTIKA ZAŘÍZENÍ Základní údaje o školském zařízení Druh školského zařízení: Speciálně pedagogické

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Základní škola, Mateřská škola, Základní umělecká škola Jesenice

Základní škola, Mateřská škola, Základní umělecká škola Jesenice Základní škola, Mateřská škola, Základní umělecká škola Jesenice realizuje do ledna 2009 projekt Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků (INFORMACE - INSPIRACE - INOVACE) Projekt

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ENERSOL 2006 Co o této soutěži víme a jak probíhala? ENERSOL 2006 je soutěž, která byla vyhlášena MŠMT. Regionálním vzdělávacím centrem (RVC) pro obnovitelné

Více

Jazykové kompetenční centrum pro němčinu a češtin bezplatný kroužek němčiny pro žáky primy

Jazykové kompetenční centrum pro němčinu a češtin bezplatný kroužek němčiny pro žáky primy Naše škola se ve školním roce 2017/18 zapojila do projektu Jazykové kompetenční centrum pro němčinu a češtinu, který vznikl v rámci programu přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko

Více

květen-červen 2014 TENTO ZPRAVODAJ JE FINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

květen-červen 2014 TENTO ZPRAVODAJ JE FINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY květen-červen 2014 TENTO ZPRAVODAJ JE FINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Co se děje v projektu. Drazí přátelé, máme tu závěr. Rok a půl utekl neskutečně rychle a

Více

Průběžná zpráva k realizaci projektu. "We want to give Europe a green heart - here, there, everywhere"

Průběžná zpráva k realizaci projektu. We want to give Europe a green heart - here, there, everywhere Základní škola Velký Ořechov, okres Zlín, příspěvková organizace 763 07 Velký Ořechov 124, tel. 577 996 018, 737 632 369 e mail: info@zsvelkyorechov.cz www.zsvelkyorechov.cz -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Kontakt: Hana Zahradníčková 737 846 193, zahradnickova.hana@gmail.com. Zápis z jednání Školské rady při ZŠ a MŠ Miličín konané dne 20.4.

Kontakt: Hana Zahradníčková 737 846 193, zahradnickova.hana@gmail.com. Zápis z jednání Školské rady při ZŠ a MŠ Miličín konané dne 20.4. Školská rada Předseda Zřizovatelská sekce: Rodičovská sekce: Pedagogická sekce: Hana Zahradníčková Jana Vaňková Alena Sobíšková Hana Zahradníčková Hana Beranová Dana Dostálová Pravidelně zvaní hosté Věra

Více

Projekt Odmalička Von klein auf

Projekt Odmalička Von klein auf Projekt Odmalička Von klein auf Zpráva o jazykové animaci Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Informace o realizované animaci

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy , 182 00 IČO: 709 307 16 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy 2011 2012 Č. j.: 437/2012/2 V Praze dne 12. října 2012 A) Výroční zpráva o činnosti mateřské školy ve školním roce 2011/2012 V souladu

Více

Informace o šablonách pro MŠ a ZŠ I

Informace o šablonách pro MŠ a ZŠ I Informace o šablonách pro MŠ a ZŠ I Školy z území Hradeckého venkova využily nabídky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a zapojily se do výzvy,,podpora ŠKOL FORMOU PROJEKTŮ ZJEDNODUŠENÉHO VYKAZOVÁNÍ.

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIZ-925/15-Z

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIZ-925/15-Z Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIZ-925/15-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy Základní škola a Mateřská škola Halenkovice, okres Zlín, příspěvková organizace Sídlo 763 63 Halenkovice

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více