Závěrečná zpráva. EDISON Brno podzim 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Závěrečná zpráva. EDISON Brno podzim 2015"

Transkript

1 Závěrečná zpráva EDISON Brno podzim 2015

2 Obsah Úvod... 3 Projekt EDISON... 4 AIESEC... 5 Průběh projektu... 6 Skupina I Základní škola a mateřská škola Brno, Jihomoravské náměstí Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Břeclav, sady 28. října Základní škola a mateřská škola, Brno, Horníkova Střední škola polytechnická, Brno, Jílová 36g... 9 Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno, Čichnova Skupina II Gymnázium, Moravský Krumlov, Smetanova Základní škola, Moravský Krumlov, Ivančická Základní škola, Brno, Labská Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Klvaňovo gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a sociální Kyjov Střední škola sociálních a zdravotnických služeb Vesna, o.p.s Naši stážisté EDISON Tým... 20

3 Úvod Do Brna a blízkého okolí opět zavítali stážisté z celého světa, aby dětem přinesli týden netradiční výuky a interkulturního poznání. V termínu od 14. září do 16. října 2015 se našich 14 stážistů setkalo s více než 4900 dětmi z 11 základních a středních škol. Základní školy Základní škola a mateřská škola Brno, Jihomoravské náměstí 2 Základní škola, Moravský Krumlov, Ivančická 218 Základní škola, Brno, Labská 27 Základní škola a mateřská škola, Brno, Horníkova 1 Střední školy Gymnázium, Moravský Krumlov, Smetanova 168 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Břeclav, sady 28. října 1 Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Střední škola polytechnická, Brno, Jílová 36g Klvaňovo gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a sociální Kyjov Střední škola sociálních a zdravotnických služeb Vesna, o.p.s. Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno

4 Projekt EDISON EDISON je vzdělávací projekt pro základní a střední školy, který funguje pod záštitou MŠMT (Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy) a jeho cílem je především podpora mezikulturního vzdělávání dětí a mládeže. Celý týden mají žáci a studenti možnost strávit neobvyklé vyučovací hodiny s cizinci, dozvědět se zábavnou formou mnohé informace o vzdálených zemích a navázat kontakty se zajímavými lidmi. Poznají jiné, často exotické kultury, učí se aktivně používat anglický jazyk a získají motivaci ke studiu jazyků i v jejich budoucím životě. Škola získá nejen týden zajímavé výuky, ale také prestiž a možnost ukázat se jako aktivní škola, doplňující běžnou výuku netradičními metodami a činnostmi. Aktivity projektu navazují na Rámcový vzdělávací plán a setkávají se s kladným ohlasem rodičovské veřejnosti. Žáci a jejich rodiny mají navíc možnost praktikanty ubytovat u sebe doma a fungovat jako tzv. host families. Celý týden je pak pro všechny zúčastněné příležitostí ke vzájemné intenzivní komunikaci v cizím jazyce a poznávání odlišné kultury. V mnohých případech dochází k navázání dlouhodobějšího kontaktu, případně vzniku přátelství, a dopisování pokračuje ještě dlouho po skončení projektu.

5 AIESEC AIESEC je největší mezinárodní studentská organizace působící již ve 126 zemích světa a na univerzitách. Vznik po 2. světové válce roku 1948 s vizí spojit studenty a vzájemně porozumět cizím kulturám za účelem celosvětového míru. V České republice má již 12 poboček. AIESEC přistupuje inovativním způsobem k zapojení a rozvoji mladých lidí. Je otevřen pro všechny VŠ studenty, kteří chtějí aktivně pracovat na svém osobním rozvoji, jsou flexibilní, komunikativní, rádi pracují v týmu a nemají problém s kulturním porozuměním.

6 Průběh projektu Projekt oficiálně začal 7. září 2015 tedy jeden týdnem před startem výuky na školách. Během tohoto tzv. přípravného týdne se zahraniční studenti seznámili s českou kulturou, vzdělávacím systémem a problémy, které by mohly během jejich působení v České Republice nastat. Po tento čas se stážisté nejen vzdělávali, ale také seznamovali s jejich rolí v projektu a v neposlední řadě také se svoji skupinou, se kterou trávili následující týdny. Program přípravného týdne V rámci přípravného týdne jsme také v podzimní edici poprvé zprostředkovali setkání zástupců škol a stážistů. Na této schůzce si společně prošli své očekávání a pravidla jejich působení na školách. Toto setkání bylo velice přínosné pro obě strany a stane se z něj nová tradice v rámci projektu EDISON. Stážisté byli rozděleni do dvou skupin po sedmi, ve kterých strávili celých 5 týdnů, a působili vždy na dvou školách zároveň.

7 Skupina I. V první skupina se skládala ze stážistů z Brazílie, Jordánska, Kypru, Iráku, Tuniska, Chorvatska a Číny. Partnerské školy:

8 Základní škola a mateřská škola Brno, Jihomoravské náměstí 2 V prvním týdnu, od 14. do 21. září, naši stážisté zavítali na Základní školu a mateřskou školu Jihomoravské Náměstí. V pondělí je oficiálně přivítal pan ředitel na setkání s celou školou. Většina výuky probíhala na druhém stupni, ale stážisté si také mohli vyzkoušet ukázat svou kulturu těm nejmenším v mateřské školce a na nižším stupni základní školy. Pro stážisty byla připravena také prohlídka města, která pro ně byla velikým přínosem. Poslední den pracovali s žáky na plakátech, na které žáci psali a kreslili, co se o daně zemi za uplynulý týden naučili. Po velikém úspěchu této aktivity se naši stážisté se školou rozloučili opět na hromadném setkání s ředitelem školy. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Břeclav, sady 28. října 1 V týdnu od se stážisté přesunuli mimo Brno, a to konkrétně na gymnázium do nedaleké Břeclavi. Týden odstartovali oficiálním přivítáním před žáky 3. a 4. ročníků vyššího gymnázia, kde mimo jiné zahrála i cimbálová muzika a zpívala se studentská hymna Gaudeamus. Učitelé pro stážisty připravili příjemné zázemí s občerstvením a kávou. Během týdne stážisté kromě běžného prezentování také navštěvovali hodiny konverzací, kde s žáky debatovali na různá zajímavá témata. Místo běžných obědů v jídelně se ve vaření střídali učitelé se samotnými stážisty, čímž mohli navzájem ochutnat pokrmy rozdílných kultur. Stážistům se v Břeclavi velmi líbilo, škola byla spokojená a hodlá s AIESEC spolupracovat i nadále.

9 Základní škola a mateřská škola, Brno, Horníkova 1 Třetí týden podzimní realizace (28. září 4. října), který jsme měli kvůli státnímu svátku o den kratší, stážisté zavítali prezentovat svou kulturu na Základní školu Horníkova v Brně. Po uvítání u ředitele školy se stážisté rovnou vrhli do výuky. Většinu hodin učili ve vyšších ročnících, ale zavítali i k těm nejmenším. Celý čtvrtek byl věnovaný přípravám na tzv. Global Village. Každý stážista se svou třídou připravoval tradiční pokrmy své země, které v pátek v rámci Global Village ochutnala celá škola. Všichni si také užili spoustu zábavy při tvoření plakátů a chystání vystoupení o své zemi. Stážisti například předvedli typické tance nebo tradiční Tuniskou svatbu. Na závěr si žáci otestovali své znalosti, když prezentovali, co se běhen týdne s EDISONem naučili. Střední škola polytechnická, Brno, Jílová 36g Během čtvrtého týdne EDISON proběhl již po čtvrté na Střední škole polytechnické v Brně. Hned první den je ředitel školy uvítal velice netradičním způsobem a každého z nich oslovil jejich vlastním jazykem. Během výuky měli stážisté možnost oslovit zhruba 900 studentů, ze kterých byly pouze tři dívky. Stážisté prezentovali své kultury nejen během klasického vyučování, ale i během praktických hodin a jeden celý den strávili na dislokacích mimo školu samotnou. Během tohoto netradičního dne si vyzkoušeli jak broušení tak sváření. Obzvlášť stážistky si sváření užili a vytvářeli kytičky a jiné obrázky. Na tuto školu se těšíme opět při jarní realizaci.

10 Střední škola informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno, Čichnova V posledním týdnu již po páté zavítal EDISON na Střední školu informatiky, poštovnictví a finančnictví. Stážisté byli ubytovaní v domově mládeže a denně jim byla poskytována i chutná snídaně. Po uvítání první den se všichni s chutí vrhli do posledního týdne výuky na českých školách. Studenty zaujala hlavně prezentace Japonské stážistky, která s nimi diskutovala o japonských komiksech a kreslených filmech. Projekt měl opět veliký úspěch, proto budeme spolupracovat i do budoucna.

11 Skupina II. Druhá skupinka se skládala ze stážistů z Taiwanu, Gruzie, Egypta, Tuniska, Německa, Vietnamu a Íránu. Partnerské školy:

12 Gymnázium, Moravský Krumlov, Smetanova 168 Hned po přípravném týdnu, který proběhl od 07. do 13. září, se stážisté přesunuli mimo Brno a to konkrétně do Moravského Krumlova. Gymnázium v Moravském Krumlově si dělilo realizaci projektu se Základní školou Ivančická a právě proto přivítali jen 4 stážisty z následujících zemí: Taiwan, Německo, Gruzie a Íran. Gymnázium se účastnilo projektu doposud po třetí. Výuka proběhla bez komplikací. Byl vidět zájem žáků nejen během hodin, ale i přes volný odpolední čas. Škola byla spokojena s průběhem projektu a má zájem se ho v budoucnu znovu zúčastnit. Základní škola, Moravský Krumlov, Ivančická 218 Realizace projektu EDISON proběhla na Základní škole Ivančické poprvé. Škola měla poloviční realizaci jen o 3 stážistech, konkrétně přivítali Hien z Vietnamu, Fadyho z Egypta a Nadiu z Tuniska. ZŠ Ivančická a Gymnázium v Moravském Krumlově spolu spolupracovali a tuto realizaci si rozdělili. Spolupráce byla bezproblémová a po týdnu plném nových zkušeností a zážitku se žáci i vedení školy vyjádřili pozitivně k další realizaci projektu, který by se zde mohl opět uskutečnit třeba už příští rok.

13 Základní škola, Brno, Labská 27 Druhý týden se naše sedmička stážistů vrátila zpět do Brna, konkrétně na Základní školu Labská 27. Projekt na této škole proběhl poprvé. To jí však nezabránilo přijít se zajímavými nápady, jak vylepšit průběh projektu. Kromě klasických hodin, na kterých stážisté přednášeli o své kultuře, měli i sportovní odpoledne, kde byli rozděleni do týmů a společně s žáky plnili nejrůznější úkoly. Ani se nenadáli a už se museli připravit na odchod, protože je už nedočkavě očekávali na další škole a v nových hostitelských rodinách. Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Třetí týden strávil tým stážistů na Cyrilometodějském gymnáziu a střední odborné škole pedagogické Brno, která má již s Projektem EDISON bohaté zkušenosti. Přivítání proběhlo v kabinetu pro stážisty a pak se šlo rovnou na věc. Studenti měli možnost poznat sedm lidí ze všech koutů světa, nejrůznějších názorů a náboženských přesvědčení. Stážisti si mohli připravenost studentů a učitelů jen pochvalovat. A po skončení tohoto týdne se opět chystali opustit Brno.

14 Klvaňovo gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a sociální Kyjov Týden mimo Brna v Kyjově si stážisté pořádně užili. Kromě přednášení v třídách trávili čas se studenty i při volnočasových aktivitách. S několika studenty navázali přátelské vztahy a probírali spolu i složitější témata jako budoucnost nebo smysl života. Také se je pokusili naučit alespoň pár slov Česky. V hostitelských rodinách se jim velmi líbilo a na svých hostitelů jen tak brzy nezapomenou. Stážisté měli týden plný zajímavých aktivit jako bowling nebo prohlídku pivovaru a kromě poznání nových tanců si odnesli i zkušenost s burčákem, který označili jako skvělý nápoj. Střední škola sociálních a zdravotnických služeb Vesna, o.p.s. Poslední týden byly stážisté na netradiční škole. A jí byla Střední škola sociálních a zdravotnických služeb Vesna. Tato škola byla na rozdíl od ostatních zúčastněných škol soukromou a měla podstatně menší počet studentů. S třídami kde někdy nebylo ani půl tuctu studentů si každý stážista poradil po svém a i poslední týden se vydařil. Na stážisty se přišla podívat i televize, která po rozhovoru s Ředitelkou školy a stážistům Joe-em udělala o projektu a škole reportáž. Stážisté si velmi pochvalovali přístup učitelského sboru a připravenost školy.

15 Naši stážisté Projektu se zúčastnilo 14 stážistů z Iráku, Íránu, Číny, Brazílie, Chorvatska, Jordánska, Tuniska, Egypta, Kypru, Vietnamu, Taiwanu, Německa a Gruzie.

16

17

18

19

20 EDISON Tým Andrea Troppová Marek Klein Markéta Grbavčicová Nikola Klepáčková Zdeněk Jirásek Katarína Csicsaiová Tereza Čtvrtníčková Břetislav Ptáček Zuzana Kučerová

21 DĚKUJEME ZA SPOLUPRÁCI!

AIESEC Brno Vinařská 499/ Brno Czech Republic Phone:

AIESEC Brno Vinařská 499/ Brno Czech Republic Phone: Závěrečná zpráva EDISON Brno květen-červen 2017 Úvod Do Brna a blízkého okolí opět zavítali stážisté z celého světa, aby dětem přinesli týden netradiční výuky a interkulturního poznání. V termínu od 8.

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Závěrečná zpráva. EDISON Brno jaro 2016

Závěrečná zpráva. EDISON Brno jaro 2016 Závěrečná zpráva EDISON Brno jaro 2016 Obsah Úvod... 3 Projekt EDISON... 4 AIESEC... 5 Průběh projektu... 6 Skupina I.... 8 Masarykova základní a Mateřská škola Brno, Zemědělská 29... 9 Základní škola

Více

VÁŽENÍ ŠKOLNÍ KOORDINÁTOŘI,

VÁŽENÍ ŠKOLNÍ KOORDINÁTOŘI, VÁŽENÍ ŠKOLNÍ KOORDINÁTOŘI, V TOMTO BOOKLETU JSOU POTŘEBNÉ INFORMACE O PLÁNOVANÉM PRŮBĚHU REALIZACE PROJEKTU EDISON NA VAŠÍ ŠKOLE. V PŘÍPADĚ DOTAZŮ NÁS NEVÁHEJTE KDYKOLIV KONTAKTOVAT E-MAILEM ČI TELEFONICKY.

Více

Hodnotící zpráva Evropa hrou 2015. Základní informace

Hodnotící zpráva Evropa hrou 2015. Základní informace Hodnotící zpráva Evropa hrou 2015 Základní informace Dům zahraniční spolupráce (DZS) vyhlásil v roce 2015 třetí ročník Evropských projektových dnů. Oslovil nejen mateřské, základní a střední školy, ale

Více

Závěrečná zpráva. EDISON Brno 2015. AIESEC Brno Vinařská 499/5 600 33 Brno Czech Republic Phone: +420 774 203 702 www.aiesec.cz/brno brno@aiesec.

Závěrečná zpráva. EDISON Brno 2015. AIESEC Brno Vinařská 499/5 600 33 Brno Czech Republic Phone: +420 774 203 702 www.aiesec.cz/brno brno@aiesec. Závěrečná zpráva EDISON Brno 2015 Obsah Úvod... 3 Projekt EDISON... 4 AIESEC... 5 Průběh projektu... 6 Skupina I.... 7 Partnerské školy... 7 1. Střední škola strojírenská a elektrotechnická, Brno, Trnkova

Více

Edison rozzářil oči dětí - Náchodské.info. Napsal uživatel Martin Vancl, ZŠ V. Hejny Úterý, 10 Červen :22

Edison rozzářil oči dětí - Náchodské.info. Napsal uživatel Martin Vancl, ZŠ V. Hejny Úterý, 10 Červen :22 Edison není pouze slavné příjmení slavného vynálezce, ale také jméno projektu výměny studentů vysokých škol z celého světa. Takový vysokoškolský student se rozhodne se zúčastnit, je vybrán v náročném výběrovém

Více

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142)

ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) ZPRÁVA Z PRVNÍHO SETKÁNÍ COMENIUS 2013-2015 (COM-MP-2013-142) Be SUstainable to SUstain the WORLD ŠVÉDSKO 11. 11. - 17. 11. 2013 ÚČASTNÍCI ZA GYMNÁZIUM KADAŇ Vyučující Mgr. Darina Kováčová (vedoucí exkurze)

Více

Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU

Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU Harmonogram Evropského dne 8. 00 hodin 8. 15 11. 30 11. 45 13. 00 13. 30 15. 00 15. 00 slavnostní

Více

Učitelé matematiky a CLIL

Učitelé matematiky a CLIL ŠULISTA Marek. Učitelé matematiky a CLIL. Učitel matematiky. Jednota českých matematiků a fyziků, 2014, roč. 23, č. 1, s. 45-51. ISSN 1210-9037. Učitelé matematiky a CLIL Úvod V České republice došlo v

Více

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Eva Zemanová, ředitelka školy a kolektiv učitelek MŠ Kly Úvod Dne 30. 10. 2012 proběhl v naší mateřské škole Projektový den. Celým dnem nás provázela včelka

Více

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Vítejte u prezentace akce Ne moc médií Hana Hančová 2007 Projekt ASP UNESCO Člov lověk a média dia GVN v rámci projektu škol ASP UNESCO Člověk a média navázalo

Více

Erasmus+, KA1 mobilita učitelů 2018/2020

Erasmus+, KA1 mobilita učitelů 2018/2020 Erasmus+, KA1 mobilita učitelů 2018/2020 Učíme se pro praxi Číslo projektu: 2018-1-CZ01-KA101-047440 Závěrečná zpráva Název mobility: Job Shadowing Jméno účastníka: Mgr. Lenka Aoudj Místo kurzu: Hamburk,

Více

Sankt Gallen Švýcarsko

Sankt Gallen Švýcarsko Sankt Gallen Švýcarsko - Mateřská škola Barevný klíček Vítězná 725 35601 Sokolov Endyšová Jana Hned po příjezdu jsme byly ubytované: v centru města. V průběhu naší stáže jsme vykonávaly hospitace v Primars

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014

Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014 Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014 V následujícím přehledu jsou uvedené některé podstatné body výroční zprávy. Pět největších úspěchů

Více

,,Dnes jím jako Konžan

,,Dnes jím jako Konžan ,,Dnes jím jako Konžan Během celého března probíhala akce s názvem,,dnes jím jako Konžan. Smyslem bylo přiblížit žákům zábavnou formou, jak vypadá život jejich vrstevníků v Kongu, co dělají, jak tráví

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Etická výchova ve školním roce 2014/2015

Etická výchova ve školním roce 2014/2015 Etická výchova ve školním roce 2014/2015 Už řadu let probíhá na ZŠ Curieových volnočasový předmět Etická výchova. Tento předmět do značné míry zaplňuje mezeru ve výchově a vzdělávání žáků, o které hovoří

Více

Zpráva o partnerské výměně žáků. s Julius-Motteler-Gymnasiem Crimmitschau v Německu

Zpráva o partnerské výměně žáků. s Julius-Motteler-Gymnasiem Crimmitschau v Německu Zpráva o partnerské výměně žáků s Julius-Motteler-Gymnasiem Crimmitschau v Německu termín: 15. 19. 4. 2013 Tématem této partnerské výměny, kdy 25 žáků Gymnázia Bystřice nad Pernštejnem zavítalo do Crimmitschau,

Více

Informačně vzdělávací středisko Plzeňského kraje INFO KARIÉRA

Informačně vzdělávací středisko Plzeňského kraje INFO KARIÉRA Informačně vzdělávací středisko Plzeňského kraje INFO KARIÉRA Evaluační zpráva zážitkového poradenského programu Kam po základní škole? pro 14.základní školu Plzeň, Zábělská 25, p.o. Vážená paní ředitelko,

Více

DOKUMENTACE. Německá knihovna Franziska Stölzel, B.A.

DOKUMENTACE. Německá knihovna Franziska Stölzel, B.A. DOKUMENTACE Německá knihovna Franziska Stölzel, B.A. stolzel@svkpl.cz Krátká zpráva Dne 26. září uskutečnila Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, Německá knihovna, společně s 10 institucemi z

Více

Cesty spolupráce s radnicí Aneb jak jsme na to šli v Podbořanech

Cesty spolupráce s radnicí Aneb jak jsme na to šli v Podbořanech Cesty spolupráce s radnicí Aneb jak jsme na to šli v Podbořanech Sympozion 17. 3. 2016 Praha 1. Česká společnost, z. s. Podbořany Síť mateřských center projekt Akademie svobodného a aktivního občanství

Více

NORSKÝ DENÍK. 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí

NORSKÝ DENÍK. 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí NORSKÝ DENÍK 1. DEN 27.10. 2008,, pondělí Tímto dnem pro nás začala výprava za dobrodružstvím do Norska. Nad ránem jsme se v letištní hale spojili se zbývajícími účastníky projektu z Břeclavi a po odbavení

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

UČÍME O UPRCHLÍCÍCH 6 9 LET NÁVODY K ČINNOSTEM. Další materiály naleznete na unhcr.org/teaching-about-refugees 2017 UNHCR

UČÍME O UPRCHLÍCÍCH 6 9 LET NÁVODY K ČINNOSTEM. Další materiály naleznete na unhcr.org/teaching-about-refugees 2017 UNHCR UČÍME O UPRCHLÍCÍCH 6 9 LET NÁVODY K ČINNOSTEM Další materiály naleznete na unhcr.org/teaching-about-refugees 2017 UNHCR NEŽ ZAČNETE NEŽ ZAČNETE Poznámka o zapojení uprchlíků, žadatelů o azyl a migrantů

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Průběžná zpráva k realizaci projektu. "We want to give Europe a green heart - here, there, everywhere"

Průběžná zpráva k realizaci projektu. We want to give Europe a green heart - here, there, everywhere Základní škola Velký Ořechov, okres Zlín, příspěvková organizace 763 07 Velký Ořechov 124, tel. 577 996 018, 737 632 369 e mail: info@zsvelkyorechov.cz www.zsvelkyorechov.cz -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou Říjen v naší mateřské škole Druhý měsíc tohoto školního roku nám přinesl mnoho nezapomenutelných zážitků. Naši předškoláci zúčastnili 3. ročníku "Vítání nových občánků", na kterém přivítali své zatím ještě

Více

Jazykové kompetenční centrum pro němčinu a češtin bezplatný kroužek němčiny pro žáky primy

Jazykové kompetenční centrum pro němčinu a češtin bezplatný kroužek němčiny pro žáky primy Naše škola se ve školním roce 2017/18 zapojila do projektu Jazykové kompetenční centrum pro němčinu a češtinu, který vznikl v rámci programu přeshraniční spolupráce Česká republika Svobodný stát Bavorsko

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

CÍL CESTY Navázání kontaktu veřejnými a soukromými institucemi, které se zabývají výukou cizích jazyků: s Goethe-Institutem, Gymnáziem Thomase Manna,

CÍL CESTY Navázání kontaktu veřejnými a soukromými institucemi, které se zabývají výukou cizích jazyků: s Goethe-Institutem, Gymnáziem Thomase Manna, Eva Bajerová CÍL CESTY Navázání kontaktu veřejnými a soukromými institucemi, které se zabývají výukou cizích jazyků: s Goethe-Institutem, Gymnáziem Thomase Manna, Základní školou německo-českého porozumění

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2016-2017 Osobní údaje Jméno a příjmení studenta: E-mail: Domácí VŠ: Domácí fakulta: Obor studia: Hostitelská země: Hostitelská VŠ: Délka pobytu: Univerzita

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

Letní jazyková škola 2015. Závěrečná zpráva projektu

Letní jazyková škola 2015. Závěrečná zpráva projektu Letní jazyková škola 2015 Závěrečná zpráva projektu Cíl projektu Znalosti cizích jazyků jsou důležitou investicí do budoucnosti dítěte. Hrají velkou roli nejen při výběru zaměstnání, ale i pro integraci

Více

Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové. Závěrečná zpráva projektu Letní jazykový kurz 2012

Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové. Závěrečná zpráva projektu Letní jazykový kurz 2012 Výbor dobré vůle Nadace Olgy Havlové Závěrečná zpráva projektu Letní jazykový kurz 2012 Cíl projektu Jazykové vědomosti jsou důležitou investicí do budoucnosti dítěte, které hrají velkou roli nejen při

Více

Chamber College ANGLIČTINA NA MALTĚ SLEVOVÁ AKCE NA STUDIUM V LEDNU A ÚNORU 2013

Chamber College ANGLIČTINA NA MALTĚ SLEVOVÁ AKCE NA STUDIUM V LEDNU A ÚNORU 2013 Jazyková škola Elvis, Karlínské náměstí 8, 186 00 Praha 8 tel./fax: 241 405 628, tel.: 241 409 001; Vodafone: 602 350 632, 731 570 807 http://www.elvis.cz; e-mail: elvis@elvis.cz ANGLIČTINA NA MALTĚ SLEVOVÁ

Více

" Poznáváme svět našich přátel" Fotokniha projektu

 Poznáváme svět našich přátel Fotokniha projektu Mikroprojekt Regionu Bílé Karpaty Realizace 9/2013-6/2014 " Poznáváme svět našich přátel" CZ/FMP.10/0293 Spolufinancován EU, celkový rozpočet 7 743,- Eur. Fotokniha projektu FOND MIKROPROJEKTŮ Projekt

Více

HLAVNÍ VÝCHODISKA. Začlenění osob se sluchovým postižením do slyšící společnosti Nedostatek příležitostí k seberealizaci

HLAVNÍ VÝCHODISKA. Začlenění osob se sluchovým postižením do slyšící společnosti Nedostatek příležitostí k seberealizaci NEFORMÁLNÍ INKLUZIVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT INKLUZIVNÍ PROJEKT HLEDÁNÍ SPOLEČNÉHO JAZYKA V RYTMU Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah sdělení odpovídá

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Informace www.gtmskola.cz Dvě první třídy a Mravenečci V letošním školním roce

Více

Vyhodnocení programu

Vyhodnocení programu Příloha č. 4 Vyhodnocení programu. Číslo rozhodnutí Poskytovatel dotace Program Název organizace Adresa organizace, email, web Statutární orgán Poskytnutá dotace 9/579 Česká republika Ministerstvo školství,

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme!

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme! Květen 2007 Turnaj v sudoku Dne 3. května se konal na Základní škole U Vršovického nádraží turnaj v sudoku. Účastnili se ho žáci 2.stupně ze tří základních škol. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

Duben oborový den

Duben oborový den Duben 2007 3.oborový den Dne 13.dubna se konal v pořadí už třetí oborový den. Je to příležitost pro žáky 2.stupně seznámit se hlouběji se zvolenou oblastí. První a druhý oborový den se konal v 1.pololetí.

Více

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky

Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Gymnázium, Střední pedagogická škola, Obchodní akademie a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Základní informace - gymnázium adresa: Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr. Leoš Gretz

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

Název školy REDIZO školy Obor (vypište kód/y vybraných oboru/ů)

Název školy REDIZO školy Obor (vypište kód/y vybraných oboru/ů) Název školy REDIZO školy Obor (vypište kód/y vybraných oboru/ů) Gymnázium T.G.Masaryka Zastávka, příspěvková Gymnázium T.G.Masaryka Zastávka, příspěvková Střední škola dopravy, obchodu a služeb Moravský

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 V letošním školním roce se naše ZŠW Pardubice s podporou Magistrátu města Pardubic stala organizátorem tradičních olympijských her pro žáky pátých

Více

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku

Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku Zahraniční stáž našich žáků ve Finsku V květnu tohoto roku se zúčastnilo 9 žáků tří různých oborů (Zdravotnický asistent, Ošetřovatel, Sociální činnost) v doprovodu dvou pedagogů zahraniční stáže ve finském

Více

Základní škola, Mateřská škola, Základní umělecká škola Jesenice

Základní škola, Mateřská škola, Základní umělecká škola Jesenice Základní škola, Mateřská škola, Základní umělecká škola Jesenice realizuje do ledna 2009 projekt Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků (INFORMACE - INSPIRACE - INOVACE) Projekt

Více

Comenius setkání říjen 2013

Comenius setkání říjen 2013 Comenius setkání říjen 2013 V týdnu od 14. do 18. října 2013 hostila naše základní škola celkem 36 zahraničních účastníků projektu Comenius. Jednalo se o 7 návštěvníků z Francie v čele s koordinátorkou

Více

Cíle a výstupy projektu... 2 Úvod do projektu Úkoly 1. části Úkoly 2. části... 4

Cíle a výstupy projektu... 2 Úvod do projektu Úkoly 1. části Úkoly 2. části... 4 Obsah stránky: Cíle a výstupy projektu........................................................... 2 Úvod do projektu................................................................ 2 Motivace.....................................................................................................

Více

ZPRÁVA ZE SETKÁNÍ ŽÁKŮ

ZPRÁVA ZE SETKÁNÍ ŽÁKŮ ZPRÁVA ZE SETKÁNÍ ŽÁKŮ Kdy: 5. června 2017 Kde: velká zasedací místnost MěÚ Bystřice nad Pernštejnem V pondělí 5. června 2017 proběhlo setkání žáků z druhých stupňů ZŠ z ORP Bystřice nad Pernštejnem, včetně

Více

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena Milí příznivci CIC, zde jsou novinky z Centra pro integraci cizinců, o.p.s., zaměřené na prázdninový režim. Kurzy češtiny pro cizince Kurzy češtiny budou probíhat i v létě ještě než si přečtete jejich

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání

2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání 2014-1-CZ01-KA101-000245 Projekt v rámci programu Erasmus + Klíčová akce 1 - mobility pracovníků ve školním vzdělávání KOMBINOVANÝ KURZ PRO UČITELE NĚMČINY HORIZONTE INSTITUT FÜR SPRACHE, KOMMUNIKATION

Více

STUDIUM ANGLIČTINY NA MALTĚ. Chamber College

STUDIUM ANGLIČTINY NA MALTĚ. Chamber College Jazyková škola Elvis, Karlínské náměstí 8, 186 00 Praha 8 tel./fax: 241 405 628, tel.: 241 409 001; Vodafone: 602 350 632, 731 570 807 http://www.elvis.cz; e-mail: elvis@elvis.cz STUDIUM ANGLIČTINY NA

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 Občanské sdružení BALET o. s. - 1 - OBSAH: 1. SLOVO ÚVODEM...3 2. OBČANSKÉ SDRUŽENÍ BALET o.s...4 2.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE...4 2.2 HISTORIE...4 2.3 ČINNOST A POSLÁNÍ...5 2.4 CÍLE...5

Více

Studijní ná vš tě vá 2013 2014

Studijní ná vš tě vá 2013 2014 Studijní ná vš tě vá 2013 2014 Jméno účastníka Název instituce Funkce RNDr. Olga Mokrejsova, Ph.D Conatex-Didactic Metodik pro vzdělávání Adresa instituce Velvarská 31, Praha 6, 160 00 Telefon +420 224

Více

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 NEWSLETTER DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 Na začátku roku dne 26. ledna proběhl druhý ročník akce Noc Hotelů. Akce se dočkala zejména kladných ohlasů, a to nejen u návštěvníků v Praze, ale i v ostatních

Více

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ)

Tannenlohe PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Tannenlohe 24.4.-28.4.2017 PROJEKT SCHÜLERAUSTAUSCH (VÝMĚNA ŽÁKŮ) Společný příjezd 14 českých a 10 německých žáků do ubytovacího střediska Tannenlohe u Falkenbergu v Bavorsku. 1. den Po ubytování jsme

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více

Školy přihlášené do pilotního ověřování jednotné přijímací zkoušky ve školním roce 2014/15

Školy přihlášené do pilotního ověřování jednotné přijímací zkoušky ve školním roce 2014/15 Školy přihlášené do pilotního ověřování jednotné přijímací zkoušky ve školním roce 2014/15 obor * škola kód název oboru délka studia zřizovate l školy okres Integrovaná střední škola, Sokolnice 496 26-41-L/01

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Comenius www.naep.cz/comenius

Comenius www.naep.cz/comenius Comenius Program Comenius, který je součástí Programu celoživotního učení, se zaměřuje na předškolní a školní vzdělávání. Grantovými prostředky podporuje mezinárodní spolupráci mateřských, základních a

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Konference se účastnili zástupci všech fakult působících v oboru Pozemní stavitelství z České a Slovenské republiky.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Konference se účastnili zástupci všech fakult působících v oboru Pozemní stavitelství z České a Slovenské republiky. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Název akce: 36. MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE Datum: 19-21.9.2012 Místo: Brno V rámci projektu OKTAEDR byla částečně financována 36. Mezinárodní vědecká konference Brno 2012 v termínu

Více

NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY!

NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY! Pojďte do školky!, registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/43.0007 NÁBÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI PROJEKTU POJĎTE DO ŠKOLKY! Porada ředitelů mateřských škol, Seč 18.11. 2013 Projekt Pojďte do školky! : datum zahájení:

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

PROFESNÍ ORIENTACE ŽÁKŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI PRO OBORY TECHNICKÉHO CHARAKTERU A ŘEMESLA

PROFESNÍ ORIENTACE ŽÁKŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI PRO OBORY TECHNICKÉHO CHARAKTERU A ŘEMESLA PROFESNÍ ORIENTACE ŽÁKŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI PRO OBORY TECHNICKÉHO CHARAKTERU A ŘEMESLA Výzkumný záměr MSM 0021622443"Speciální potřeby žáků v kontextu Rámcového vzdělávacího programu

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Projekt Multikulturní svět kolem nás se pomalu chýlí ke konci. Tisková zpráva ze dne 22. října 2016 Autorka textu a fotografií: Iva Sonnbergerová

Projekt Multikulturní svět kolem nás se pomalu chýlí ke konci. Tisková zpráva ze dne 22. října 2016 Autorka textu a fotografií: Iva Sonnbergerová CPDM, o.p.s. Centrum pro pomoc dětem a mládeži, o.p.s. Český Krumlov CZ-381 01 Český Krumlov Špičák - T. G. Masaryka 114 Tel.: 380 712 427 E-mail: cpdm@icmck.cz www.cpdm.cz Projektové pracoviště ICM -

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 9/2016 Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete fotky z červnového divadelního představení v Paláci Hybernia Oma, Opa erzählt mal!, důležité termíny

Více

Evropský týden mobility září 2018

Evropský týden mobility září 2018 Evropský týden mobility 16. 22. září 2018 Motto: Kombinuj a jeď. Evropský týden mobility je kampaň, která probíhá každoročně od roku 2002 a má za cíl propagovat bezpečné, ekologicky šetrné způsoby dopravy

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

Motto: Pohyb správným směrem Projekt Jihlava Zdravé město a MA21

Motto: Pohyb správným směrem Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Motto: Pohyb správným směrem 16. 22. 9. 2012 Projekt Jihlava Zdravé město a MA21 Kampaň Evropský týden mobility připomíná problémy s narůstající automobilovou dopravou a je určena všem obyvatelům měst

Více

Seznam grantových projektů OP VK schválených k realizaci

Seznam grantových projektů OP VK schválených k realizaci Seznam grantových projektů OP VK schválených k realizaci Číslo kola výzvy: 3 Číslo a název globálního grantu: CZ.1.07/1.1.02 Zvyšování kvality ve vzdělávání v JMK Vyhlašovatel (ZS): Jihomoravský kraj Pořadí

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 13 460/2010-26

MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 13 460/2010-26 POROVNÁNÍ KRAJSKÝCH NORMATIVŮ MZDOVÝCH PROSTŘEDKŮ STANOVENÝCH JEDNOTLIVÝMI KRAJSKÝMI ÚŘADY PRO KRAJSKÉ A OBECNÍ ŠKOLSTVÍ V ROCE 2010 MATERIÁL MINISTERSTVA ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŢE A TĚLOVÝCHOVY č.j. 13 460/2010-26

Více

PorCeTa, o.p.s. SOCIÁLNÍ SÍTĚ, KYBERŠIKANA, BEZPEČNOST VE VIRTUÁLNÍM SVĚTĚ. nabídka programů prevence rizikového chování KONTAKT PRO OBJEDNÁVÁNÍ:

PorCeTa, o.p.s. SOCIÁLNÍ SÍTĚ, KYBERŠIKANA, BEZPEČNOST VE VIRTUÁLNÍM SVĚTĚ. nabídka programů prevence rizikového chování KONTAKT PRO OBJEDNÁVÁNÍ: PorCeTa, o.p.s. nabídka programů prevence rizikového chování SOCIÁLNÍ SÍTĚ, KYBERŠIKANA, BEZPEČNOST VE VIRTUÁLNÍM SVĚTĚ 6 KONTAKT PRO OBJEDNÁVÁNÍ: SÍDLO ORGANIZACE: JMÉNO: Mgr. Radka Šimonová NÁZEV: PorCeTa,

Více

Wie war es damals? Oma, Opa erzählt mal.

Wie war es damals? Oma, Opa erzählt mal. Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna Praha 8 www.gtmskola.cz Wie war es damals? Oma, Opa erzählt mal. Europaschule am Fließ - Deutschland ZŠ německo-českého porozumění -

Více

Zahraniční stáž pedagogických pracovníků - Šablony-Výzva č. 56

Zahraniční stáž pedagogických pracovníků - Šablony-Výzva č. 56 Zahraniční stáž pedagogických pracovníků - Šablony-Výzva č. 56 (Šablona č. 3 Stínování (shadowing) pro pedagogy cizích jazyků, matematiky, přírodovědných a technických předmětů v zahraničí) Účastnici stáže:

Více

Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014

Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014 Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014 V neděli 30. listopadu jsme dorazili společně se studenty z holičské střední školy do rakouského Gänserndorfu. Zde už na nás čekali rodiče z hostitelských rodin, kteří

Více

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace Vranov nad Dyjí 12.-14.6.2015 Za podpory z kampaně P&G Press trip s ambasadorkou Mirkou Knapkovou Na vodě s Mirkou Aktivity na pláži Výlet do okolí DĚKUJEME!

Více

Termíny třídních schůzek a konzultací ve školním roce 2019/2020

Termíny třídních schůzek a konzultací ve školním roce 2019/2020 1 Základní škola a mateřská škola Prasek, okres Hradec Králové Prasek 157, 504 01 Nový Bydžov, IČ: 70 98 65 09, tel.pevná linka: 495 480 655, mobil 776 532 499, kaprev@seznam.cz, www.skolaprasek.cz Průběh

Více

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE GYMNÁZIUM, STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA, OBCHODNÍ AKADEMIE A JAZYKOVÁ ŠKOLA S PRÁVEM STÁTNÍ JAZYKOVÉ ZKOUŠKY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Základní informace adresa: Pontassievská 3, 669 02 Znojmo ředitel: RNDr.

Více

PB STŘEDOŠKOLSKÝ POHÁR 12. 10. května 2012

PB STŘEDOŠKOLSKÝ POHÁR 12. 10. května 2012 PB STŘEDOŠKOLSKÝ POHÁR 12 10. května 2012 Obsah Představení projektu Program Propozice Herní struktura Kvalifikace Ceny pro soutěžící Pořadatel Promotér Místo konání PB Středoškolský pohár 2012 Šestý ročník

Více

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ Datum jednání: 12.10.2016 Čas jednání: 13:00 hodin V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH Místo jednání: Kancelář MAS Lednicko-valtický areál, z.s., Lidická 3116/134,

Více

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín 27. 2. 2014 proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zúčastnily se ZŠ Karolinka a ZŠ Sychrově. Exkurze proběhla v hornickém muzeu Landek Park. 3.3-7.3.

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 (nové) ředitel 565 301 544 (nové) E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení:

Více

Zpráva ze zahraniční cesty

Zpráva ze zahraniční cesty Zpráva ze zahraniční cesty Místo: Levoča (Slovensko) Termín: 20. 22. června 2006 Doprava: autobus / vlak Odjezd: 19. 6. 7.00 hod. Praha, ÚAN Florenc 19. 6. 15.40 hod. Poprad, aut. nádraží 19. 6. 16.10

Více