PROLUKY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROLUKY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ"

Transkript

1 Výbor pro architektonický a urbanistický rozvoj města. PROLUKY V MĚSTSKÉ ZÁSTAVBĚ Jaroslav PAVELKA Ing. Miroslav KOZELSKÝ Ing. Iveta LAŠTŮVKOVÁ

2 Obsah : Parcely ve vlastnictví města Krnov. Úvod str.1 1. K.Ú. Krnov -- Horní předměstí, par. č str.2 2. K.Ú. Krnov -- Horní předměstí, par. č. 3277/1 str.5 3. K.Ú. Krnov -- Horní předměstí, par. č. 2951/1 str.8 4. K.Ú. Krnov Horní předměstí, par. č str K.Ú. Krnov Horní předměstí, par. č. 946 str K.Ú. Krnov Horní předměstí, par. č. 574 str K.Ú. Krnov Opavské předměstí, par. č str K.Ú. Krnov Opavské předměstí, par. č. 636,637,638 str K.Ú. Krnov Opavské předměstí, par. č. 596 str K.Ú. Krnov Horní předměstí, par. č. 880,881 str K.Ú. Krnov Horní předměstí, par. č. 130 str K.Ú. Krnov Horní předměstí, par. č. 931 str.38 Obsah :Parcely v soukromém vlastnictví 1. K.Ú. Krnov Horní předměstí, par. č. 519 str K.Ú. Krnov Horní předměstí, par. č. 315 str K.Ú. Krnov Horní předměstí, par. č. 50 str.48

3 Úvod : Proluky na pozemcích ve vlastnictví města Krnov. Při pohledu na město jsou z výšky vidět prostory,tzv.proluky. Nabídka zástavby proluk nabízí jednu z možností jak uspokojit zájemce o bytovou výstavbu v městské zástavbě. Využití pozemků v městské zástavbě je ekonomicky výhodnější než příprava stavebních parcel na okraji města.v případě městské zástavby jsou všechny potřebné sítě prakticky přivedeny k pozemkům a tím odpadá pro město nutnost jejich výstavby. Neméně důležité je hledisko urbanistického rozvoje města, s nímž dostavba proluk úzce souvisí, a stanovení určitých regulativů k zajištění dostavby proluk a architektonické návaznosti na stavební styl okolních staveb. Např. výška budovy,typ provedení střechy,zachování zdobných prvků na uličních fasádách. Stávající proluky přímo v městské zástavbě poskytují. Proluky jsou situovány do stávající zástavby. Stávající strukturu domů tvoří převážně bytové řadové i vícepodlažními domy. Měně rodinné domy. Většina pozemků proluk je ve vlastnictví města. Menší část v soukromém vlastnictví. Převážná část existujících, pro bytovou výstavbu použitelných pozemků, jsou pronajaty jako zahrady a zahrádky obyvatelům přilehlých domů. Se všemi dotčenými nájemci má však město uzavřené smlouvy o okamžitém zrušení nájemní smlouvy při vážném zájmu o pozemky ze strany budoucího stavebníka. Z tohoto důvodu by neměly vzniknout problémy při prodeji stavebních míst. Návrh : Nejvhodnějším řešením je řadová zástavba,proto že tato varianta je nejpoužívanější typ uliční zástavby na většině sousedních parcel.méně už je proluk vhodných pro stavbu rodinných domů. 1.

4 PROLUKY A NÁVRH VYUŽITÍ 1. K.Ú. Krnov --- Horní předměstí, par. č Pozemek je ve vlastnictví města. Data KN : Výměra: m2 Způsob využití: Jiná plocha Druh pozemku : Ostatní plocha Způsob ochrany nemovitosti: Nejsou evidovány žádné způsoby ochrany. 2.

5 K.Ú. Krnov Horní Předměstí par. č Popis: Územní plán : B Z1, BH- 1 Návrh změn : Zastavitelná plocha Parcela se nachází na pravé straně při výjezdu z města směrem na M.Albrechtice mezi třemi bytovými domy a rodinnými domky.jižní stranu tvoří značně frekventovaná silniční komunikace 1. třídy. V současnosti je povrch parcely tvořen travním porostem. Pozemek parc.č v k.ú. Krnov Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, částečně v ploše bydlení hromadného (BH- 1), částečně v zastavitelné ploše bydlení (B-Z1), částečně v zastavitelné ploše plochy a koridory technické infrastruktury (T-Z19 a T-Z21). Jedná se o koridory pro umístění veřejně prospěšných staveb TI) a částečně v ploše individuální rekreace zahrádkářské osady (RZ-12). Pro novou zástavbu pro bydlení lze využít zejména zastavitelnou plochu bydlení B-Z1, která je k tomuto účelu v ÚP vymezena. Jedná se o zastavitelnou plochu, jejímž hlavním využitím je bydlení v rodinných a bytových domech. Pro zástavbu v zastavitelné ploše bydlení B-Z1 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,4 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,25. Výšková hladina zástavby: B-Z1 max. 18 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Část pozemku se nachází v ochranném pásmu dráhy (OP dráhy 60 m od osy krajní koleje vyplývá ze zákona). 3.

6 Návrh doporučení: Velký prostor umožňuje vytvoření komfortního zázemí a odpovídajícího počtu parkovacích míst. Pozemek je vhodný pro výstavbu vícepodlažních bytových domů. Hluk ze silniční komunikace je negativem možného využití parcely pro výstavbu rodinných domů. V případě zájmu vhodného investora na řešení celkového prostoru,včetně začlenění stávajících staveb, vypracovat studii. 4.

7 2. K.Ú. Krnov Horní Předměstí, parc. č. 3277/1. Pozemek ve vlastnictví města. Data z KN : Výměra: 526 m2 Druh pozemku: Zahrada Způsob ochrany nemovitosti: Zemědělský půdní fond 5.

8 K.Ú. Krnov -- Horní Předměstí, par. č. 3277/1 Popis : Územní plán : BH 6 Plochy bydlení hromadného (BH) Parcela se nachází na relativně klidném místě hodnotné Mikulášské ul., blízko vlakového nádraží. Pozemek slouží nájemcům jako zahrada. Pozemek parc.č. 3277/1 v k.ú. Krnov Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše bydlení hromadného (BH-6). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je bydlení v bytových domech. Pro zástavbu v ploše bydlení hromadného BH-6 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,4 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,2. Výšková hladina zástavby: BH-6 max. 22 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Bez omezení. Jiná upozornění a doporučení: V případě dostavby proluky musí projektant řešit také odpovídající počet parkovacích stání (dle platných předpisů). Nový objekt by měl respektovat výšku římsy navazujících domů. 6.

9 Návrh doporučení : Tato parcela nebyla, ani v historii, nikdy zastavěna a vždy to byla volná plocha s podobným využitím jako dnes. Kladnou stránkou parcely je dopravní dostupnost. Zvážit ponechání současného využití. Vhodná pro stavbu domu s určitým prostorovým omezením. 7.

10 3 K.Ú. Krnov Horní Předměstí, parc. č. 2951/1. Pozemek ve vlastnictví města. Data z KN : Výměra: 865 m2 Druh pozemku: Zahrada Způsob ochrany nemovitosti: Zemědělský půdní fond 8.

11 K.Ú. Krnov Horní Předměstí, par. č. 2951/1 Popis : Územní plán : SO 12 Plochy smíšené obytné Parcela se nachází na ul. Bezručové v relativně klidné části města. Pozemek je po straně Březinové ul. vymezen stylovým plotem a ohraničen rodinnými domy. Pozemek parc.č. 2951/1 v k.ú. Krnov Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše smíšené obytné (SO-12). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je zpravidla bydlení a občanské vybavení. Pro obytné SO-12 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání:zástavbu v ploše smíšené : koeficient míry využití území KZP = 0,7 (koeficient zastavění plochy); koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,2; výšková hladina zástavby: SO-12 max. 18 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Bez omezení. Jiná upozornění a doporučení: V případě nové zástavby respektovat výšku římsy sousedního objektu parc.č. 2951/3 a stavební čáru danou tímto objektem. V případě záměru prodat pozemek pro výstavbu ověřit kvalitu architektonického řešení objektu ještě před prodejem pozemku. 9.

12 Návrh doporučení: Jeden z nejlepších stavebních pozemků ve městě na klidném místě. Parcela slouží nájemcům jako zázemí domu a okrasná zahrada. Historicky parcela vždy tvořila zahradu sousedního domu na parcele č Je na důkladném zvážení prodej jako stavební parcelu nebo ponechat pronájem nebo prodej majitelům vily s využitím jako zahrada. Výměra je vhodná pro výstavbu pohodlného rodinného domu nebo bytového domu. 10.

13 4. K.Ú. Krnov Horní Předměstí, par č Pozemek ve vlastnictví města. Data z KN : Výměra: 1185 m2 Druh pozemku : Zahrada Způsob ochrany nemovitosti : Zemědělský půdní fond 11.

14 K.Ú. Krnov Horní Předměstí, par. č Popis : Územní plán : B-1 Plochy bydlení( bez rozlišení) (B) Parcela se nachází na ul.m.gorkého v klidné části města. Pozemek je ohraničen rodinným domem a na straně směrem k nemocnici činžovními domy. Parcela nebyla historicky nikdy zastavěna.současnými nájemci je využívána jako zahrádky což nevylučuje možnost zástavby proluky. Pozemek parc.č v k.ú. Krnov Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše bydlení (B-1). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je bydlení v rodinných a bytových domech. Pro zástavbu v ploše bydlení B-1 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,45 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,25. Výšková hladina zástavby: max. 22 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Bez omezení Jiná upozornění a doporučení: V případě nové zástavby respektovat stavební čáru danou objekty podél ul. M.Gorkého; Respektovat výšku římsy sousedních objektů. 12.

15 Návrh doporučení : Velká plocha, výborná poloha,vhodná pro stavbu pohodlného rodinného domu se zázemím nebo řadového bytového domu. 13.

16 5. K.Ú.Krnov- Horní Předměstí, par. č Pozemek ve vlastnictví města. Data KN : Výměra : 531 m2 Druh pozemku : Zahrada Způsob ochrany nemovitosti : Zemědělský půdní fond 14.

17 K.Ú.Krnov Horní Předměstí,par. č. 946 Popis : Územní plán : B- 9 Plochy bydlení (bez rozlišení) (B) Parcela s nepříliš velkou členitou plochou se nachází na ul.tolstého v klidné části města v blízkosti centra a Smetanových sadů. Pozemek nebyl historicky zastavěn. Nyní pozemek slouží jako zázemí sousedních domu a částečně jako zahrada. Pozemek parc.č. 946 v k.ú. Krnov Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše bydlení (B-9). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je bydlení v rodinných a bytových domech. Pro zástavbu v ploše bydlení B-9 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,45 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,25. Výšková hladina zástavby: max. 22 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Bez omezení Jiná upozornění a doporučení: V případě nové zástavby respektovat stavební čáru danou sousedními objekty. respektovat výšku římsy sousedního objektu parc.č V případě dostavby proluky musí projektant řešit také odpovídající počet parkovacích stání (dle platných předpisů). 15.

18 Návrh doporučení: Pozemek není rozlohou ani charakterem vhodný pro stavbu domu. Přesto je stavba s určitými kompromisy možná. Doporučit lze spíše rod. dům. 16.

19 6. K.Ú. Krnov Horní Předměstí, parc. č Pozemek ve vlastnictví města. Data z KN : Výměra : 562 m2 Druh pozemku: Zahrada Způsob ochrany nemovitosti : Zemědělský půdní fond 17.

20 K.Ú. Krnov Horní Předměstí,par. č. 574 Popis : Územní plán : BI 22 Plochy bydlení individuálního (BI) Parcela se nachází mezi dvěma činžovními domy na ul. Tolstého v klidné části města,blízko centra a Smetanových sadů. Pozemek je využíván jako zahrádky. Pozemek parc.č. 574 v k.ú. Krnov Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše bydlení individuální (BI-22). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je bydlení v rodinných domech. Pro zástavbu v ploše bydlení individuální BI-22 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,3 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,35. Výšková hladina zástavby: max. 12 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Bez omezení Jiná upozornění a doporučení: V případě nové zástavby respektovat stavební čáru danou sousedními objekty. Respektovat výšku římsy sousedního objektu parc.č

21 Návrh doporučení : Pozemek nebyl historicky, nikdy zastavěn, což není překážkou pro možnou zástavbu proluky. Výměra a prostor umožňuje stavbu vícepodlažního nebo řadového domu se zázemím.. 19.

22 7. Krnov- Opavské Předměstí,parc. č Pozemek ve vlastnictví města. Data z KN : Výměra : 782 m2 Způsob využití : Společenský dvůr Druh pozemku : Zastavěná ploch a nádvoří Způsob ochrany nemovitosti : Nejsou evidovány žádné způsoby ochrany nemovitosti. 20.

23 K.Ú. Krnov Opavské Předměstí, par. č Popis: Územní plán : SO - 36 Plochy smíšené obytné Parcela se nachází na ul. Opavská poblíž supermarketu Kaufland. Historicky byl pozemek zastavěn.od r.1954 je vidět na snímcích jako proluka. Parcela sousedí se silně frekventovanou komunikací. Současně je pozemek využíván jako málo využívané parkoviště. Pozemek parc.č v k.ú. Opavské Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše smíšené obytné (SO-36). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je zpravidla bydlení a občanské vybavení. Pro zástavbu v ploše smíšené obytné SO-36 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,7 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,2. Výšková hladina zástavby: SO-36 max. 18 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: bez omezení Jiná upozornění a doporučení: V případě nové zástavby respektovat výšku římsy navazujících domů a stavební čáru danou navazující zástavbou. V případě dostavby proluky musí projektant řešit také odpovídající počet parkovacích stání (dle platných předpisů). 21.

24 Návrh doporučení : Hluk komunikace bude omezen v případě stavby obchvatu Krnova. Pakovat lze před Kauflandem. Možnost výstavby vícepodlažního bytového domu,který by vhodně uzavřel uliční frontu. 22.

25 8. Krnov Opavské Předměstí, parc. č. 636,637,638 Par. č. 636 Par. č Par. č. 638

26 Pozemky jsou ve vlastnictví města. Data z KN : Par. č. 636 Výměra : 408 m2 Způsob využití : Jiná plocha Druh pozemku : Ostatní plocha Způsob ochrany nemovitosti : Nejsou evidovány žádné způsoby ochrany nemovitosti. Par. č. 637 Výměra : 97 m2 Druh pozemku : Zastavěná plocha a nádvoří Způsob ochrany nemovitosti : Nejsou evidovány žádné způsoby ochrany nemovitosti. Par. č. 638 Výměra : 27 m2 Druh pozemku : Zahrada Způsob ochrany nemovitosti : Zemědělský půdní fond 24.

27 K.Ú. Krnov Opavské Předměstí,parcel : 636,637,638 Popis: Územní plán : B 17 Plochy bydlení (bez rozlišení) (B) Parcely se nacházejí v horní části ul. Stará v řadové zástavbě. Současně jsou parcely využívány jako dvůr a zahrada s průjezdem stavbou na par. č.637 pro vstup na par. č Pozemky parc.č. 636, 637 a 638 v k.ú. Opavské Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nacházejí v zastavěném území, v ploše bydlení (B-17). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je bydlení v rodinných a bytových domech. Uvedené pozemky svou polohou tvoří jeden funkční celek, na pozemku parc.č. 637 se nachází stavba přístup a příjezd k ní je možný pouze po pozemku parc.č Pro zástavbu v ploše bydlení B-17 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,45 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,25. Výšková hladina zástavby: max. 22 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Pozemky se nacházejí v záplavovém území Q 100, k umístění stavby je třeba souhlas vodoprávního úřadu. 25.

28 Jiná upozornění a doporučení: Zástavba proluky je možná pouze v případě, že se bude jednat o objekt s průjezdem (aby byl zachován přístup a příjezd ke stavbě na parc.č. 637) řešení objektu s průjezdem je vhodné i ve vztahu ke skutečnosti, že se objekt nachází v záplavovém území (toto řešení je uplatněno u mnoha domů v ulici). Respektovat výšku římsy sousedních domů v řadové zástavbě. V případě dostavby proluky musí projektant řešit také odpovídající počet parkovacích stání (dle platných předpisů) u domu s průjezdem lze toto řešit ve dvoře, případně garáží v 1.NP. --- Návrh doporučení : Nevýhodný prostor pro stavbu jakéhokoliv domu. 26.

29 9. K.Ú. Krnov Opavské Předměstí, parc. č. 596 Pozemek ve vlastnictví města. Data z KN : Výměra : 440 m2 Způsob využití : Zbořeniště Druh pozemku : Zastavěná plocha a nádvoří Způsob ochrany nemovitosti : Nejsou evidovány žádné způsoby ochrany nemovitosti. 27.

30 K.Ú. Krnov Opavské Předměstí, par. č. 596 Popis : Územní plán : SO 37 Plochy smíšené obytné (SO) Parcela se nachází na ul. Staré vedle areálu TS. Současné době slouží jako parkoviště. Pozemek parc.č. 596 v k.ú. Opavské Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše smíšené obytné (SO-37). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je zpravidla bydlení a občanské vybavení. Pro zástavbu v ploše smíšené obytné SO-37 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,7 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,2. Výšková hladina zástavby: SO-37 max. 18 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Pozemek se nachází v záplavovém území Q 100, k umístění stavby je třeba souhlas vodoprávního úřadu. Jiná upozornění a doporučení: V případě dostavby proluky musí projektant řešit také odpovídající počet parkovacích stání (dle platných předpisů) i s ohledem na polohu v záplavovém území se nabízí řešení objektu s průjezdem do dvora a parkováním ve dvoře nebo v garáži v 1.NP (toto řešení je uplatněno u mnoha domů v ulici). Respektovat výšku římsy sousedních domů v řadové zástavbě a stavební čáru danou stávající zástavbou. 28.

31 Návrh doporučení : Pozemek vhodný pro stavbu řadového bytového domu navazujícího na současnou zástavbu. 29.

32 10. K.Ú. Krnov- Horní Předměstí, par. č. 880,881 Par. č. 880 Par. č

33 Pozemky jsou ve vlastnictví města Krnov. Data z KN : Par. č. 880 Par. č. 881 Výměra : 2133 m2 Výměra : 1013 m2 Druh pozemku : Zahrada Druh pozemku : Zastavěná plocha Způsob ochrany nemovitosti : a nádvoří. Zemědělský půdní fond. Způsob ochrany nemovitosti : Nejsou evidovány žádné způsoby ochrany nemovitosti. 31.

34 K.Ú. Krnov Horní Předměstí, par. č. 880,881 Popis : Územní plán : SO 28 Plochy smíšené obytné (SO) Parcely se nacházejí na ul.hlubčické, naproti Flemichovy vily v atraktivním prostředí v klidné části města. Výhodou pozemku je blízkost centra, Smetanových sadů a vlakového nádraží. Na tento prostor byla vypracována studie v roce Pro odpor občanů bydlících v okolních domech se záměr stavebníka neuskutečnil. Pozemky parc.č. 880 a 881 v k.ú. Krnov - Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nacházejí v zastavěném území, v ploše smíšené obytné (SO-28). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je zpravidla bydlení a občanské vybavení. Pro zástavbu v ploše smíšené obytné SO- 28 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Hladina zástavby: SO-28 max. Koeficient míry využití území KZP = 0,7 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,2. Výšková. 18 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Pozemky se nacházejí v záplavovém území Q 100, k umístění stavby je třeba souhlas vodoprávního úřadu. Jiná upozornění a doporučení: V případě dostavby proluky musí projektant řešit také odpovídající počet parkovacích stání (dle platných předpisů) i s ohledem na polohu v záplavovém území se nabízí řešení objektu s průjezdem do dvora a parkováním ve dvoře nebo v garáži v 1.NP. Respektovat výšku římsy sousedních domů v řadové zástavbě a stavební čáru danou stávající zástavbou. 32.

35 Návrh doporučení : Nezrealizovaná zástavba proluky negativně ovlivňuje vzhled této části ul. Hlubčické. Polorozpadlá budova bývalé prodejny hutního materiálu doslova hyzdí okolí rekonstruované Flemichovy vily. V případě vážného zájmu investora nutné kvalitní architektonické ztvárnění stavby. Dořešení zástavby této proluky by mělo být jednou z priorit města. Před Flemmichovou vilou. 33.

36 11. Krnov- Horní Předměstí, par. č. 130 Pozemek ve vlastnictví města. Data z KN : Výměra : 636 m2 Způsob využití : Zbořeniště Druh pozemku : Zastavěná plocha a nádvoří Způsob ochrany nemovitosti : Není evidován žádný způsob ochrany nemovitosti.. 34.

37 K.Ú.Krnov Horní Předměstí, par. č. 130 Popis : Územní plán: SC P4 Plochy smíšené v centrální zóně Proluka se nachází v lukrativní centrální části města na ul.u Požárníků a tvoří zadní vjezd k budově soukromého areálu bývalého pivovaru. Bude li prostor uvolněn bude možné doplnit uliční frontu o chybějící článek. Stavební čára Dvorní čára Pozemek parc.č. 130 v k.ú. Krnov - Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše přestavby plochy smíšené v centrální zóně (SC-P4). Jedná se o plochu přestavby v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je zpravidla bydlení a občanské vybavení. Pro zástavbu v ploše přestavby smíšené v centrální zóně SC-P4 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,7 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,15. Výšková hladina zástavby: SC-P4 max. 18 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Pozemek se nachází v záplavovém území Q 100, k umístění stavby je třeba souhlas vodoprávního úřadu. 35.

38 Podmínky vyplývající ze schváleného konceptu regulačního plánu centrální zóny : Dostavba objektem s převažující funkcí bydlení. Minimální i maximální výška objektu v proluce je stanovena na II NP. Maximální výška římsy musí odpovídat výšce římsy navazujícího objektu parc.č Střecha sedlová se sklonem 40 +/- 5 stupňů. Akceptovat stanovenou stavební čáru (danou stávající zástavbou) a stanovenou dvorní čáru (určující max. hloubku objektu). Minimální výměra zeleně na pozemku = 40%. Index podlažních ploch = 1,80. Zastoupení funkce bydlení v objektu = 80%. Index zastavěné plochy = 0,

39 Návrh doporučení : Vhodné pro patrový obytný dům s možnými nebytovými prostory pro provozovny služeb a kancelářské prostory v lukrativní centrální části města. 37.

40 12. K.Ú. Krnov- Horní Předměstí,par. č. 93/1 Pozemek ve vlastnictví města. Data z KN : Výměra : 2261 m2 Způsob využití : Zeleň Druh pozemku : Ostatní plocha Způsob ochrany nemovitosti : Nejsou evidovány žádné způsoby ochrany nemovitosti 38.

41 K.Ú. Krnov Horní Předměstí, par. č. 93/. Popis : Územní plán : SC 2 Plochy smíšené obytné Parcela se nachází v zadní části domu naproti Hasičské zbrojnice ul. U Požárníků. Pozemek je současným charakterem využití spíš,,malá parková plocha. Na pozemku před HZ se nachází poničené málo využívané dětské hřiště, ohraničené poškozeným drátěným plotem a omšelé budovy. Bylo by potřebné se této parcele věnovat. Stavební čára Dvorní čára _ Pozemek parc.č. 93/1 v k.ú. Krnov - Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše plochy smíšené v centrální zóně (SC-2). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je zpravidla bydlení a občanské vybavení. Pro zástavbu v ploše smíšené obytné v centrální zóně SC-2 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,7 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,15. Výšková hladina zástavby: SC-2 max. 22 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Pozemek se nachází v záplavovém území Q 100, k umístění stavby je třeba souhlas vodoprávního úřadu. 39.

42 Podmínky vyplývající ze schváleného konceptu regulačního plánu centrální zóny: Na pozemku lze umožnit výhradně umístění koncové části celkové větší dostavby celého vnitrobloku v uliční frontě na ul. Požárníků (dostavba by navázala na severní zeď objektu parc.č. 85 a byla by umístěna na pozemku parc.č. 93/5 s průjezdem (průchodem) v linii ul. Školní (naproti stávajícímu průchodu na náměstí) a ukončena na parc.č. 93/1 (ve vzdálenosti 20m od západní zdi objektu parc.č. 97 (zbývající část pro veřejné prostranství). Minimální i maximální výška dostavby vnitrobloku je stanovena na III NP. Střecha sedlová se sklonem 40 +/- 5 stupňů, popř. valbová. Akceptovat stavební a dvorní čáru stanovenou regulačním plánem. Minimální výměra zeleně na pozemku = 25%. Index podlažních ploch = 1,65. Zastoupení funkce bydlení v objektu = 60%. Index zastavěné plochy = 0,50. Zástavba je možná jen v souladu s reg. plánem jako součást celého nového vnitrobloku. 40.

43 PROLUKY V SOUKROMÉM VLASTNICTVÍ 1. Krnov- Horní Předměstí, par. č Parcela v soukromém vlastnictví. Vlastníky jsou : SJM Chlubní SJM Pavlíkovi Data z KN : Výměra : 477 m2 Způsob využití : Sportoviště a rekreační plocha Druh pozemku : Ostatní ploch Způsob ochrany nemovitosti : Nejsou evidovány žádné způsoby ochrany nemovitosti. 41.

44 K.Ú Krnov --- Horní Předměstí,par. č. 519 Popis : Územní plán : BI 22 Plochy bydlení individuálního (BI) Parcela se nachází na ul. Tolstého v klidné části města poblíž centra a Smetanových sadů. Pozemek nebyl historicky od r.1954 zastavěn. V současnosti je pozemek pouze zatravněn a málo využíván. Pozemek parc.č. 519 v k.ú. Krnov Horního Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše bydlení individuální (BI-22). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je bydlení v rodinných domech. Pro zástavbu v ploše bydlení individuální BI-22 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,3 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,35. Výšková hladina zástavby: max. 12 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Bez omezení. Jiná upozornění a doporučení: V případě nové zástavby respektovat stavební čáru danou sousedními objekty. Respektovat výšku římsy sousedních objektů. 42.

45 Návrh doporučení : Prostor vhodný pro stavbu více podlažního bytového domu. 43.

46 2. Krnov- Horní Předměstí, par. č.315 Pozemek v soukromém vlastnictví : SJM M. Hutař a D. Hutařová. Data z KN: Výměra : 823 m2 Způsob využití:ostatní komunikace Druh pozemku : Ostatní plocha Způsob ochrany nemovitosti : Není evidován žádný způsob ochrany nemovitosti. 44.

47 K.Ú Krnov ---Horní Předměstí, par. č. 315 Popis : Územní plán : SO P 22 Plochy obytné smíšené (SO) Návrh změn : Zastavitelné plochy (SO- Z) Plochy přestavby ( SO - P) Územní studie : US - 10 Parcela se nachází na ul. Soukenické za zastávkou MHD naproti Pošty. Pozemek je ze stran vymezen domy s historicky hodnotnými uličními fasádami. Východní část je uzavřena budovou bývalé textilní továrny. Pozemek parc.č. 315 v k.ú. Krnov - Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše přestavby smíšené obytné (SO-P2). Jedná se o plochu přestavby v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je zpravidla bydlení a občanské vybavení. Pro zástavbu v ploše přestavby smíšené obytné SO-P2 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,65 (koeficient zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,2. Výšková hladina zástavby: max. 20 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území: Pozemek se nachází v záplavovém území Q 100, k umístění stavby je třeba souhlas vodoprávního úřadu. 45.

48 Další podmínky vyplývající z Územního plánu Krnov: Pozemek je součástí plochy, ve které je podmínkou pro rozhodování prověření změn jejího využití v územní studií (US 10). Lhůta pro pořízení územní studie, její schválení pořizovatelem a vložení do evidence územně plánovací činnosti je stanovena do r Cílem je prověření možnosti přestavby celého území na plochu smíšenou obytnou, stanovení podrobných podmínek pro prostorové uspořádání plochy včetně vymezení ploch pro veřejná prostranství a ploch dopravní obsluhy jednotlivých částí plochy a stanovení požadavků na architektonický vzhled staveb. Do doby zpracování územní studie nesmí být v území činěny kroky, které prověření a upřesnění podrobných podmínek na základě studie znemožní. Nepřipouští se navrhovat změny v území, které s touto podmínkou budou v rozporu a znemožní prověření cíle. Výjimečně se připouští : Provádění údržby a oprav stávajících liniových vedení technické infrastruktury ve stávajících trasách za podmínky, že nedojde ke zhoršení využití vymezených zastavitelných ploch. Provádění údržby a nezbytně nutných stavebních úprav stávajících objektů včetně změn v účelu užívání. Z výše uvedeného vyplývá, že umístění jakékoliv nové stavby na pozemku parc.č. 315 v k.ú.krnov Horní Předměstí není v současné době možné (stavební úřad nemůže vydat územní rozhodnutí o umístění stavby do doby pořízení a schválení územní studie a jejího vložení do evidence ÚPČ). 46.

49 Návrh doporučení : Prostor není vhodný pro stavbu domu. Současná úprava zeleně si vyžaduje zahradnické úpravy. Má li město možnost, je vhodné pana Hutaře požádat o vstřícnější přístup k úpravě a údržbě pozemku. 47.

50 2. Krnov- Horní Předměstí, par. č. 50 Pozemek je v soukromém vlastnictví majitelů hotelu Slezský domov a města Krnov. Data z KN : Výměra : 1946 m2 Druh pozemku : Zastavěná plocha a nádvoří. Stavba na parcele : č.p. 23 Způsob ochrany nemovitosti : Nejsou evidovány žádné způsoby ochrany nemovitosti. 48.

51 K.Ú. Krnov--- Horní Předměstí, par. č. 50 Popis : Územní plán : SC- 9 Plochy smíšené v centrální zóně (SC) Parcela se nachází na Zámeckém náměstí mezi školní jídelnou a hotelem Slezský dům. Stavební čára Dvorní čára Pozemek parc.č. 50 v k.ú. Krnov Horní Předměstí se dle vydaného Územního plánu Krnov nachází v zastavěném území, v ploše plochy smíšené v centrální zóně (SC-9). Jedná se o plochu v zastavěném území, jejímž hlavním využitím je zpravidla bydlení a občanské vybavení. 49.

52 Pro zástavbu v ploše smíšené obytné v centrální zóně SC-9 jsou v ÚP stanoveny tyto závazné podmínky prostorového uspořádání: Koeficient míry využití území KZP = 0,7 (koef. zastavění plochy). Koeficient min. zastoupení zeleně KZ = 0,15. Výšková hladina zástavby: SC-9 max. 22 m nad okolním terénem. Další možná omezení vyplývající z platných limitů využití území : Bez omezení. Podmínky vyplývající ze schváleného konceptu regulačního plánu centrální zóny: Na pozemku lze umožnit dostavbu proluky při akceptaci stavební čáry dané stávajícím průčelím Slezského domu a školní družiny a při akceptaci dvorní čáry stanovené regulačním plánem (tato čára určuje max. hloubku objektu). Funkční využití odpovídající centrální zóně (s jednoznačným vyloučením výroby). Výška dostavby proluky je stanovena na III NP. Střecha sedlová se sklonem 38 +/- 7 stupňů. Akceptovat stavební a dvorní čáru stanovenou regulačním plánem. Minimální výměra zeleně na pozemku = 10%. Index podlažních ploch = 1,20. Index zastavěné plochy = 0,

53 Návrh doporučení : Tato proluka byla už řešena ing.arch.j.haluzou v roce 2000 kdy navrhoval provedení dostavby proluky s prostorovými regulativy. S ohledem na polohu v centru je nezbytné předem prověřit a posoudit každý případný záměr z hlediska architektonického řešení. 51.

54 Záměrem autorů bylo ukázat na místa ve městě kde je nutné zvážit, možnosti využití a nápravy současného stavu k dosažení zlepšení urbanistického a architektonického rozvoje města. 52.

55

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: OBJEDNATEL: RICHARD ŠMÍDA U Spořitelny 157/ Prostějov. zastoupen. Ing. Jaroslavem Šikulou Pod Kosířem Prostějov

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: OBJEDNATEL: RICHARD ŠMÍDA U Spořitelny 157/ Prostějov. zastoupen. Ing. Jaroslavem Šikulou Pod Kosířem Prostějov IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: OBJEDNATEL: RICHARD ŠMÍDA U Spořitelny 157/5 796 01 Prostějov zastoupen Ing. Jaroslavem Šikulou Pod Kosířem 57 796 01 Prostějov POŘIZOVATEL: Magistrát města Prostějova, Stavební úřad

Více

KLOBOUKY U BRNA okr. Břeclav

KLOBOUKY U BRNA okr. Břeclav NÁVRH ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KLOBOUKY U BRNA okr. Břeclav I.A TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel: Městský úřad Hustopeče, odbor regionálního rozvoje Objednatel: Město Klobouky u Brna, nám. Míru 169/1, 691 72

Více

ÚZEMNÍ STUDIE ORDINACE A LÉKÁRNA, UL. OLOMOUCKÁ, PROSTĚJOV

ÚZEMNÍ STUDIE ORDINACE A LÉKÁRNA, UL. OLOMOUCKÁ, PROSTĚJOV ÚZEMNÍ STUDIE ORDINACE A LÉKÁRNA, UL. OLOMOUCKÁ, PROSTĚJOV Zpracovatel: 2 arch s.r.o., Česká 824/31, 796 01 Prostějov, IČ 277 30 221 Datum: únor 2016 ÚZEMNÍ STUDIE ORDINACE A LÉKÁRNA, UL. OLOMOUCKÁ, PROSTĚJOV

Více

Návrh zadání. Změna č. 2 Územního plánu (ÚP) Pelhřimov (grafická příloha)

Návrh zadání. Změna č. 2 Územního plánu (ÚP) Pelhřimov (grafická příloha) Městský úřad Pelhřimov odbor výstavby, Pražská 2460, 393 01 Pelhřimov jako pořizovatel dle 6 odst. (1) písm. a) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu v platném znění (dále stavební

Více

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU MORAVSKÉ BUDĚJOVICE

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU MORAVSKÉ BUDĚJOVICE ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU MORAVSKÉ BUDĚJOVICE Návrh obsahu změny územního plánu zkráceným postupem podle 55a, odst. (2), písmeno c) zákona č. 225/2017 Sb. (novely stavebního zákona). Zadavatel: Pořizovatel

Více

NÁVRH ZMĚN II. REGULAČNÍHO PLÁNU SLATIŇANY JIH

NÁVRH ZMĚN II. REGULAČNÍHO PLÁNU SLATIŇANY JIH NÁVRH ZMĚN II. REGULAČNÍHO PLÁNU SLATIŇANY JIH Závazná část Regulačního plánu Slatiňany jih se mění v souladu se Stavebním zákonem č. 183/2006 Sb., včetně jeho prováděcích předpisů takto: 1. Změny II.

Více

UHERSKÉ HRADIŠTĚ. Záměr města na pronájem převod nemovitého majetku. Podmínky pro převod nemovitostí

UHERSKÉ HRADIŠTĚ. Záměr města na pronájem převod nemovitého majetku. Podmínky pro převod nemovitostí UHERSKÉ HRADIŠTĚ Záměr města na pronájem převod nemovitého majetku Převod budovy č. p. 611 umístěné na pozemku st. p. č. 802, pozemku st. p. č. 802 o celkové výměře 183 m2 a pozemku p. č. 90/8 o celkové

Více

UHERSKE HRADIŠTĚ. Podmínky pro převod nemovitostí

UHERSKE HRADIŠTĚ. Podmínky pro převod nemovitostí UHERSKE HRADIŠTĚ Záměry města h r Převod pozemku st. p. č. 802, jehož součástí je budova č. p. 611. pozemku p. č. 90/8 a pozemku p. č. 90/3, vše v k.ú. Uherské Hradiště Jedná se o převod pozemku st. p.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN DAMNICE ZMĚNA Č. 1

ÚZEMNÍ PLÁN DAMNICE ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍ PLÁN DAMNICE ZMĚNA Č. 1 okr. Znojmo I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DAMNICE BYLA SPOLUFINANCOVÁNA Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Pořizovatel: Objednatel: Projektant: MÚ

Více

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA TEXTOVÁ ČÁST A Brno 9 / 2015 Strana 2 POŘIZOVATEL Úřad architektury a územního plánování Magistrát města Kladna Náměstí starosty Pavla 44 272 52

Více

Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363

Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363 Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363 Předmět převodu: pozemky parcelních čísel stavební 555 a větší část 549, části

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor výstavby a územního plánování V Písku dne: 10.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 26.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrhy na pořízení změny územního plánu Písek NÁVRH USNESENÍ

Více

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC DOBŘÍŇ ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z3 a P3 Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

JIŘICE U MIROSLAVI okr. Znojmo

JIŘICE U MIROSLAVI okr. Znojmo ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE JIŘICE U MIROSLAVI okr. Znojmo I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Městský úřad Moravský Krumlov, odbor výstavby a územního plánování Obec Jiřice u Miroslavi

Více

TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE, KTEROU SE MĚNÍ TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE

TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE, KTEROU SE MĚNÍ TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE, KTEROU SE MĚNÍ TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU SOBĚŠOVICE Obsah A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrana a rozvoj

Více

Zadání Územní studie US 11 Rozšíření obytného souboru Špičák Město Česká Lípa

Zadání Územní studie US 11 Rozšíření obytného souboru Špičák Město Česká Lípa Zadání Územní studie US 11 Rozšíření obytného souboru Špičák Město Česká Lípa Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa, stavební úřad, úřad územního plánování, náměstí T.G. Masaryka 1, 470 35 Česká Lípa, vyřizuje

Více

01 SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY A VLASTNICKÉ VZTAHY

01 SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY A VLASTNICKÉ VZTAHY OBSAH DOKUMENTACE: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH: 1. ÚČEL ÚZEMNÍ STUDIE 2. VÝCHOZÍ PODKLADY 3. PODMÍNKY ŘEŠENÍ ÚS A POŽADAVKY DLE ÚP 4. URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 5. KAPACITNÍ ÚDAJE 6. NAVRŽENÉ REGULAČNÍ PODMÍNKY

Více

pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy

pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy Identifikační údaje Místo: Pořizovatel: pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy Obecní úřad Přišimasy, (na základě spolupráce s osobou splňující kvalifikační předpoklady pro výkon územně plánovací

Více

LODĚNICE okr. Brno-venkov

LODĚNICE okr. Brno-venkov ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LODĚNICE okr. no-venkov I.A TEXTOVÁ ČÁST A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Pohořelice, Odbor územního plánování a stavebního

Více

JEDOVNICE ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST ŘEŠENÍ

JEDOVNICE ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST ŘEŠENÍ JEDOVNICE ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST ŘEŠENÍ Brno, říjen 2018 JEDOVNICE Změna č. 2 územního plánu zahrnující změny označené Je2, Je3, Je4, Je5, Je6, Je7, Je8, Je10, Je12 včetně uvedení ÚP do

Více

Legenda navrhovaných staveb změna č.1 a aktualizace RP MPZ Chrudim

Legenda navrhovaných staveb změna č.1 a aktualizace RP MPZ Chrudim LEGENDA Legenda navrhovaných staveb změna č.1 a aktualizace RP MPZ Chrudim 1 MASARYKOVO NÁM. - ZÁSTAVBA DVORŮ 2 MASARYKOVO NÁM. - ZÁSTAVBA DVORŮ 3 MASARYKOVO NÁM. - ZÁSTAVBA DVORŮ 4 NÁROŽÍ MASARYKOVO NÁM.,

Více

ZADÁNÍ. Územní studie US 7 US přestavbového území jižního centra (veřejné prostranství) Města Česká Lípa

ZADÁNÍ. Územní studie US 7 US přestavbového území jižního centra (veřejné prostranství) Města Česká Lípa ZADÁNÍ Územní studie US 7 US přestavbového území jižního centra (veřejné prostranství) město Česká Lípa Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa, úřad územního plánování, náměstí T.G. Masaryka 1, 470 35 Česká

Více

změna č. 1 územního plánu Hodonín

změna č. 1 územního plánu Hodonín Spis: MUHO 707/2013 NÁVRH ZADÁNÍ změna č. 1 územního plánu Hodonín Městský úřad Hodonín, odbor rozvoje města (dále také úřad územního plánování ) na základě usnesení Zastupitelstva města Hodonín ze dne

Více

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU TEREZÍN. okr. Hodonín I.A. TEXTOVÁ ČÁST

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU TEREZÍN. okr. Hodonín I.A. TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU TEREZÍN okr. Hodonín I.A. TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel: Městský úřad Hodonín, odbor rozvoje města, Masarykovo nám.1, 695 35 Hodonín Objednatel: Obec Terezín, Terezín

Více

změna č. 2 OBSAH ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU

změna č. 2 OBSAH ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU II. OBSAH ÚZEMNÍHO PLÁNU strana a) Postup při pořízení územního plánu 2 b) Vyhodnocení souladu s politikou územního rozvoje a územně plánovací dokumentací vydanou krajem 2 c) Vyhodnocení koordinace využívání

Více

Územní studie veřejných prostranství Čisovice. Zadání

Územní studie veřejných prostranství Čisovice. Zadání Územní studie veřejných prostranství Čisovice Zadání 01/2017 Obsah: 1. Úvod 3 2. Cíle a účel pořízení studie 3 3. Rozsah řešeného území 3 4. Podmínky vyplývající z územně analytických podkladů a platné

Více

ÚZEMNÍ PLÁN BÍLÁ. změna č. 1. návrh. úřad územního plánování Ing. arch. M. Štěpánek, ARCH SERVIS Liberec 30, Leknínová 1063

ÚZEMNÍ PLÁN BÍLÁ. změna č. 1. návrh. úřad územního plánování Ing. arch. M. Štěpánek, ARCH SERVIS Liberec 30, Leknínová 1063 návrh změna č. 1 pořizovatel: Magistrát města Liberec úřad územního plánování projektant: Ing. arch. M. Štěpánek, ARCH SERVIS 463 11 Liberec 30, Leknínová 1063 odborný garant: Ing. arch. Jiří Plašil, ČKA

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VYBRANÝCH VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V CHOTĚBOŘI 1) Cíle a účel pořízení územní studie Cílem je ověřit podmínky využití vybraných veřejných prostranství (stávajících nebo nově navrhovaných,

Více

REGULAČNÍ PLÁN HRADEC KRÁLOVÉ - HOŘICKÁ ULICE. D. Závazná část ve formě regulativů

REGULAČNÍ PLÁN HRADEC KRÁLOVÉ - HOŘICKÁ ULICE. D. Závazná část ve formě regulativů REGULAČNÍ PLÁN HRADEC KRÁLOVÉ - HOŘICKÁ ULICE 1. TEXTOVÁ ČÁST D. Závazná část ve formě regulativů Příloha vyhlášky města Hradec Králové č. 2/2006, o závazné části Regulačního plánu Hradec Králové Hořická

Více

NEMANICE ÚZEMNÍ PLÁN

NEMANICE ÚZEMNÍ PLÁN NEMANICE ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 - NÁVRH VYDÁNÍ ZMĚNY - NÁVRH ZÁZNAMU O ÚČINNOSTI - Z M Ě N A ÚP Č.1 - O D Ů V O D N Ě N Í Dokumentace ke společnému jednání - 05 / 2010 Nemanice ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC DOBŘÍŇ ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z3 a P3 Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování, 28. října 909, 277 11, Neratovice září 2014 Název

Více

duben 2009 Jedná se o lokalitu (dále též jen Z1/1 ) u severovýchodního okraje sídla.

duben 2009 Jedná se o lokalitu (dále též jen Z1/1 ) u severovýchodního okraje sídla. Návrh zadání změny č. 1 územního plánu Kunžak duben 2009 a) úvod O pořízení změny č. 1 územního plánu Kunžak rozhodlo zastupitelstvo obce Kunžak svým usnesením ze dne 29. 1. 2009. Jedná se o lokalitu (dále

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PRO PLOCHY RZ RODINNÁ REKREACE V K. Ú. HODONÍN (OKRES HODONÍN)

ÚZEMNÍ STUDIE PRO PLOCHY RZ RODINNÁ REKREACE V K. Ú. HODONÍN (OKRES HODONÍN) ÚZEMNÍ STUDIE PRO PLOCHY RZ RODINNÁ REKREACE V K. Ú. HODONÍN (OKRES HODONÍN) Pořizovatel: Městský úřad Hodonín, úřad územního plánování, odbor rozvoje města Masarykovo náměstí 53/1, 695 35 Hodonín Zhotovitel:

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZRUČ NAD SÁZAVOU

ZADÁNÍ ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZRUČ NAD SÁZAVOU ZADÁNÍ ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZRUČ NAD SÁZAVOU (Návrh) Pořizovatel: Městský úřad Kutná Hora Odbor regionálního rozvoje a územního plánování Havlíčkovo náměstí 552 284 01 Kutná Hora Duben 2018 Obsah

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30

ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30 ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30 MÍSTO STAVBY : Lukov, Nade Mlýnem SO.3 29 a 30 ZADAVATEL : obec Lukov K Lůčkám 350 Lukov STUPEŇ DOKUMENTACE : Územní studie Zakázkové číslo Měsíc/rok 08/2017

Více

Zadání. územní studie. Štěkeň - Z2.1/US

Zadání. územní studie. Štěkeň - Z2.1/US Zadání územní studie Štěkeň - Z2.1/US Základní identifikační údaje Název akce: Štěkeň - Z.2.1/US Místo: k.ú. Štěkeň Zadavatel: Městys Štěkeň Pořizovatel: Městský úřad Strakonice, odbor rozvoje úřad územního

Více

B O R O V A N Y. Návrh zadání. ZMĚNY č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Zadání změny č.4 ÚP Borovany

B O R O V A N Y. Návrh zadání. ZMĚNY č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Zadání změny č.4 ÚP Borovany Návrh zadání ZMĚNY č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU B O R O V A N Y Podle vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č. 500/2006 Sb o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně

Více

Návrh zadání územní studie Mutěnice L9-B

Návrh zadání územní studie Mutěnice L9-B Návrh zadání územní studie Mutěnice L9-B Základní identifikační údaje Název akce: Mutěnice L9-B Místo: k.ú. Mutěnice u Strakonic Zadavatel: Pořizovatel: Městský úřad Strakonice, odbor rozvoje úřad územního

Více

LUTÍN ÚZEMNÍ STUDIE NA ZÁHUMENNÍ ZPRACOVATEL: POŘIZOVATEL: Ing. arch. Ladislav Koukal. Magistrát města Olomouce Odbor koncepce a rozvoje

LUTÍN ÚZEMNÍ STUDIE NA ZÁHUMENNÍ ZPRACOVATEL: POŘIZOVATEL: Ing. arch. Ladislav Koukal. Magistrát města Olomouce Odbor koncepce a rozvoje LUTÍN ÚZEMNÍ STUDIE NA ZÁHUMENNÍ ZPRACOVATEL: Ing. arch. Ladislav Koukal POŘIZOVATEL: Magistrát města Olomouce Odbor koncepce a rozvoje DATUM: 10/2018 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1.1. ÚDAJE O ÚZEMÍ Název dokumentace

Více

ÚZEMNÍ STUDIE P 34 Domamyslice - jih Objednatel

ÚZEMNÍ STUDIE P 34 Domamyslice - jih Objednatel ÚZEMNÍ STUDIE P 34 Domamyslice - jih Objednatel Marcel Hájek, Šerhovní 4361/1, Prostějov Michal Peňás, Brněnská 4261/1, Prostějov Datum říjen 2018 Pořizovatel Magistrát města Prostějov Formát A3 Zpracovatel

Více

Regulační plán Litvínov - Osada

Regulační plán Litvínov - Osada Regulační plán Litvínov - Osada Návrh zadání změny č. 1 Regulačního plánu Litvínov - Osada červen 2005 Obsah zadání: a) důvody pro pořízení regulačního plánu a stanovení hlavních cílů rozvoje území b)

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY BROŽKŮ V KOPEC V NOVÉM MĚ STĚ NA MORAVĚ - TEXTOVÁ Č ÁST

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY BROŽKŮ V KOPEC V NOVÉM MĚ STĚ NA MORAVĚ - TEXTOVÁ Č ÁST A ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY BROŽKŮ V KOPEC V NOVÉM MĚ STĚ NA MORAVĚ - TEXTOVÁ Č ÁST ZÁZNAM O VYUŽITÍ ÚZEMNÍ STUDIE ZA POŘIZOVATELE: Pořizovatel: MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ, Vratislavovo náměstí 103,

Více

Z M Ě N A Č. 1 N Á V R H POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD PACOV ODBOR VÝSTAVBY ZPRACOVATEL: ING.ARCH. IVAN PLICKA IVAN PLICKA STUDIO

Z M Ě N A Č. 1 N Á V R H POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD PACOV ODBOR VÝSTAVBY ZPRACOVATEL: ING.ARCH. IVAN PLICKA IVAN PLICKA STUDIO Ú Z E M N Í P L Á N O B C E O B R A T A Ň Z M Ě N A Č. 1 N Á V R H POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD PACOV ODBOR VÝSTAVBY ZPRACOVATEL: ING.ARCH. IVAN PLICKA IVAN PLICKA STUDIO ČERVENEC 2007 AUTORISACE Pořizovatel:

Více

Územní studie 4 plocha Z14. Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Územní studie 4 plocha Z14. Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Územní studie 4 plocha Z14 Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Základní identifikační údaje: Název akce: Územní studie 4, Stará Lysá jih 1 Místo: k.ú. Stará Lysá Pozemky: 249/1, 220/7, 232, 231, 221/1, 221/2

Více

Návrh zadání Změny č. 1 Územního plánu Ruprechtov

Návrh zadání Změny č. 1 Územního plánu Ruprechtov Návrh zadání Změny č. 1 Územního plánu Ruprechtov 1 Na základě návrhu vlastníka pozemku (občana obce) schválilo zastupitelstvo obce na svém zasedání rozhodnutí o pořízení Změny č. 1 Územního plánu Ruprechtov.

Více

TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚPO SLATINA NAD ZDOBNICÍ Odůvodnění Změny č. 1 Územního plánu obce ( dále jen ÚPO ) Slatina nad Zdobicí obsahuje te

TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚPO SLATINA NAD ZDOBNICÍ Odůvodnění Změny č. 1 Územního plánu obce ( dále jen ÚPO ) Slatina nad Zdobicí obsahuje te TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNA Č. 1 ÚPO SLATINA NAD ZDOBNICÍ ZPRACOVATEL: Generální projektant: Ing.arch. Pavel Kramář Pod Zahrady 1305, 50346 Třebechovice pod Orebem IČO 162 45 423 Závazná část Územního plánu obce

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE POŘIZOVATEL Magistrát města Prostějova

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE POŘIZOVATEL Magistrát města Prostějova ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 1.1. Identifikační údaje stavby Název akce Pozemky Místo stavby Kraj : : p.č. 230 a 232/1 k.ú. Krasice : ulice Krasická a její okolí

Více

ČÁST I. CENA POZEMKU. zástavby - bez inž. sítí prodej více stavebních parcel

ČÁST I. CENA POZEMKU. zástavby - bez inž. sítí prodej více stavebních parcel Opatření obce č. 3/2009 Prodej pozemků ve vlastnictví Města Krnova Toto opatření vymezuje lokality a specifikuje cenová pásma na území města Krnova a stanovuje ceny a podmínky prodeje pozemků v majetku

Více

3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU SIBŘINA

3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU SIBŘINA únor 2011 1 3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU SIBŘINA dle zákona č.183/2006 Sb. (opatření obecné povahy) Pořizovatel: OÚ SIBŘINA únor 2011 2 OBJEDNATEL: Obec Sibřina zastoupená starostou Ing. Petrem Vítkem Říčanská

Více

Zjištění ceny obvyklé. Pozemek vedený ve zjednodušené evidenci parc.č. 149

Zjištění ceny obvyklé. Pozemek vedený ve zjednodušené evidenci parc.č. 149 Zjištění ceny obvyklé Předmět ocenění: Rodinný dům č.p. 128 na pozemku parc.č. st. 158 a pozemky parc.č. st. 158 a 572/1 včetně součástí a příslušenství nemovitého charakteru k.ú. Černčín, obec Bučovice,

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 5A ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU STAŘEČ

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 5A ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU STAŘEČ Městský úřad Třebíč, Úřad územního plánování, Karlovo nám. 104/55, 674 01 Třebíč, jako pořizovatel dle 6 z.č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), v platném znění, zpracoval

Více

KRUH ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č.1

KRUH ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č.1 1 KRUH ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č.1 Pořizovatel Zpracovatel Autor OBSAH DOKUMENTACE Obec Kruh Architektonický atelier Holub.s.r.o. Pod Beránkou 19, 160 00 Praha 6 Ing.arch. A. Holub a kolektiv Textová část

Více

NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103

NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE. Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 MIŘETICE NÁVRH ZMĚNY Č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU MIŘETICE Zpracovatel: Ing. arch. Jan Linha, Jihozápadní III/1176, 141 00 Praha 4 Autorizace ČKA 01 103 Pořizovatel: MěÚ Vlašim, Jana Masaryka 302, 258 01 Vlašim

Více

B O R O V A N Y. Návrh zadání. ZMĚNY č.6 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Zadání změny č.6 ÚP Borovany

B O R O V A N Y. Návrh zadání. ZMĚNY č.6 ÚZEMNÍHO PLÁNU. Zadání změny č.6 ÚP Borovany Návrh zadání ZMĚNY č.6 ÚZEMNÍHO PLÁNU B O R O V A N Y Podle vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č. 500/2006 Sb o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně

Více

o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA

o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA Obecně závazná vyhláška č. 2/2005 o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA Změna č. 4 ÚPN města Napajedla schválená podle ustanovení 84 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecním

Více

ZMĚNA č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU LOKALITY POD ČILINOU V ROKYCANECH

ZMĚNA č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU LOKALITY POD ČILINOU V ROKYCANECH ZMĚNA č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU LOKALITY POD ČILINOU V ROKYCANECH 2019 ZPRACOVATEL ZMĚNY Č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU LOKALITY POD ČILINOU V ROKYCANECH Atelier T-plan, s.r.o. Sezimova 380/13, 140 00 Praha 4 RNDr.

Více

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky

ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky Příloha č.3 ZADÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU CHVALETICE Hornická Čtvrť západ u křižovatky a) Vymezení řešeného území Lokalita zahrnuje zastavitelnou plochu a.11. vymezenou územním plánem pro bydlení, plochu b.3.

Více

Z A S T A V I T E L N Á P L O C H A B M 6

Z A S T A V I T E L N Á P L O C H A B M 6 1 Z A D Á N Í Ú Z E M N Í S T U D I E TŘEBOŇ Z A S T A V I T E L N Á P L O C H A B M 6 (K.Ú. HOLIČKY U STARÉ HLÍNY) POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘEBOŇ, ODBOR ÚPaSŘ ZPRACOVATEL: Ing.arch. Aleš Valder PROSINEC

Více

ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2

ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2 ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2 A. TEXTOVÁ ČÁST Obsah textové části: A1. ÚVOD 1.1. Základní údaje, zadání úkolu 1.2. Vazby na územně plánovací dokumentaci 1.3. Použité podklady 1.4. Vymezení řešeného

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1

ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 1 ROZTOKY U JILEMNICE ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č.1 Pořizovatel Zpracovatel Autor OBSAH DOKUMENTACE Roztoky u Jilemnice Architektonický atelier Holub.s.r.o. Pod Beránkou 19, 160 00 Praha 6 Ing.arch. A. Holub a

Více

N á vrh zadání změ n y č. 2 úze mn í h o p l á nu

N á vrh zadání změ n y č. 2 úze mn í h o p l á nu N á vrh zadání změ n y č. 2 úze mn í h o p l á nu s í d e lního útvaru Novosedly nad Nežárkou úvod červenec 2009 O pořízení změny č. 2 územního plánu sídelního útvaru Novosedly nad Nežárkou (dále též jen

Více

Kounice (OKRES NYMBURK)

Kounice (OKRES NYMBURK) Kounice (OKRES NYMBURK) ZADÁNÍ ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SRPEN 2011 OBSAH: 1) POŽADAVKY VYPLÝVAJÍCÍ Z POLITIKY ÚZEMNÍHO ROZVOJE, ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACE VYDANÉ KRAJEM, POPŘÍPADĚ Z DALŠÍCH ŠIRŠÍCH

Více

Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí

Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí Úvod Doplnění Dokumentace Vyhodnocení vlivů ÚP Jaroměř na životní prostředí je zpracováno na základě požadavku vyplývajícího ze Stanoviska

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PODHRADÍ NAD DYJÍ. říjen Zadání Změny č.2 územního plánu obce Podhradí nad Dyjí 1

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PODHRADÍ NAD DYJÍ. říjen Zadání Změny č.2 územního plánu obce Podhradí nad Dyjí 1 NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PODHRADÍ NAD DYJÍ říjen 2011 Zadání Změny č.2 územního plánu obce Podhradí nad Dyjí 1 Městský úřad ve Znojmě, odbor výstavby (dále jen úřad územního plánování),

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU ROVENSKO POD TROSKAMI Zastupitelstvo města Rovensko pod Troskami, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006

Více

JMENOVITÝ SEZNAM ZÁMĚRŮ DLE ZADÁNÍ ve vztahu k urbanistické koncepci ÚPn MĚSTA JIRKOV v elementární rovině

JMENOVITÝ SEZNAM ZÁMĚRŮ DLE ZADÁNÍ ve vztahu k urbanistické koncepci ÚPn MĚSTA JIRKOV v elementární rovině JMENOVITÝ SEZNAM ZÁMĚRŮ DLE ZADÁNÍ ve vztahu k urbanistické koncepci ÚPn MĚSTA JIRKOV v elementární rovině Záměry v členění k. ú. Jirkov, Březenec, Červený Hrádek a Jindřišská Číslo N 1 k.ú. Červený Hrádek,

Více

ZADÁNÍ změny č. 1 územního plánu obce MAŠOVICE duben 2007

ZADÁNÍ změny č. 1 územního plánu obce MAŠOVICE duben 2007 Městský úřad ve Znojmě, odbor rozvoje (dále jen úřad územního plánování), který na žádost obce Mašovice pořizuje v souladu s ust. 6 odst. 1 písm. c) zák.č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

2006 Sb., o územním plánování a stavebním č. 6 k Vyhlášce č. 500/2006 Sb. Pořizovatel:

2006 Sb., o územním plánování a stavebním č. 6 k Vyhlášce č. 500/2006 Sb. Pořizovatel: ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU LODĚNICE E NÁVRH ZADÁNÍ Zpracováno v souladu s 47 Zákona č. 183/2006 2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu a dle přílohy p č. 6 k Vyhlášce č. 500/2006 Sb. Pořizovatel:

Více

Ú Z E M N Í S T U D I E Z L Í N L O U K Y N A D D Ř E V N I C Í

Ú Z E M N Í S T U D I E Z L Í N L O U K Y N A D D Ř E V N I C Í Ú Z E M N Í S T U D I E Z L Í N L O U K Y N A D D Ř E V N I C Í Návrh / říjen 2012 zpracovatel: ellement/ Ing. arch. Jitka Ressová OBSAH: TEXTOVÁ ČÁST A/ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE B/ ZÁKLADNÍ ÚDAJE C/ PODMÍNKY

Více

Změna č.1. Územní plán Stružinec. POŘIZOVATEL : Vladimír Mařan

Změna č.1. Územní plán Stružinec. POŘIZOVATEL : Vladimír Mařan Změna č.1 Územní plán Stružinec POŘIZOVATEL : Vladimír Mařan 1 VEDOUCÍ PROJEKTANT: ZODPOVĚDNÍ PROJEKTANT: w Září 2016 W V ZAZNAM 0 ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Oprávněná úřední osoba

Více

ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE VŘESKOVICE N Á V R H Z A D Á N Í

ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE VŘESKOVICE N Á V R H Z A D Á N Í ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE VŘESKOVICE N Á V R H Z A D Á N Í Plzeň, 2012 ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE VŘESKOVICE NÁMĚT Č.1 NÁVRH ZADÁNÍ Zpracoval pořizovatel: MěÚ Klatovy odbor výstavby a územního

Více

ÚZEMNÍ STUDIE VRACOV NÁM. MÍRU JIŽNÍ ČÁST

ÚZEMNÍ STUDIE VRACOV NÁM. MÍRU JIŽNÍ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE VRACOV NÁM. MÍRU JIŽNÍ ČÁST ZÁKLADNÍ ÚDAJE název: katastrální území: zadavatel: pořizovatel: zpracovatel: Územní studie Vracov nám. Míru jižní část Vracov Město Vracov, náměstí Míru 202,

Více

ŘADOVÉ DOMY MODŘANY. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ Modřanský biograf PROGRAM:

ŘADOVÉ DOMY MODŘANY. VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ Modřanský biograf PROGRAM: PROGRAM: VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ 3. - Modřanský biograf A B C D E F identifikační údaje lokalita stávající stav původní záměr navržená studie námitky název stavby: místo stavby: Řadové domy v Modřanech parc.č.

Více

Bílovice nad Svitavou okr. Brno - venkov

Bílovice nad Svitavou okr. Brno - venkov ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU Bílovice nad Svitavou okr. Brno - venkov I.A TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel: Městský úřad Šlapanice, Odbor výstavby, oddělení územního plánování a památkové péče Objednatel: Obec Bílovice

Více

URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, Jihlava

URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, Jihlava URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, 586 01 Jihlava -------------------------------------------------------------------- ZMĚNA Č. 5A ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU STAŘEČ zakázkové

Více

Změna č. 1 územního plánu. Návrh

Změna č. 1 územního plánu. Návrh Změna č. 1 územního plánu HARTMANICE Návrh Změna č.1 ÚP Hartmanice Tato změna č. 1 územního plánu byla vydána usnesením Zastupitelstva obce Hartmanice Změna územního plánu nabyla účinnosti dne: Pořizovatel:

Více

O B E C J E N I Š O V I C E. Ú Z E M N Í P L Á N S Í D E L N Í H O Ú T V A R U N Á V R H Z M Ě N A č

O B E C J E N I Š O V I C E. Ú Z E M N Í P L Á N S Í D E L N Í H O Ú T V A R U N Á V R H Z M Ě N A č O B E C J E N I Š O V I C E Ú Z E M N Í P L Á N S Í D E L N Í H O Ú T V A R U N Á V R H Z M Ě N A č. 3 2 0 0 8 Územní plán sídelního útvaru Jenišovice 1 Seznam příloh Grafické přílohy jsou z důvodu přehlednosti

Více

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HOŠŤÁLKOVY I. ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU II.1. TEXTOVÁ ČÁST

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HOŠŤÁLKOVY I. ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU II.1. TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HOŠŤÁLKOVY I. ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU I.1. TEXTOVÁ ČÁST II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU II.1. TEXTOVÁ ČÁST URBANISTICKÉ STŘEDISKO OSTRAVA, S.R.O. LISTOPAD 2017 ÚZEMNĚ

Více

A k t u a l i z a c e č. 1. Ú z e m n í s t u d i e H u s t o p e č e S 5

A k t u a l i z a c e č. 1. Ú z e m n í s t u d i e H u s t o p e č e S 5 A k t u a l i z a c e č. 1 Ú z e m n í s t u d i e H u s t o p e č e S 5 Obsah Textová část 1. Identifikační údaje 3 2. Vymezení řešené plochy 4 3. Urbanistické a architektonické řešení 5 Podmínky pro

Více

Návrh zadání Změny č. 2 Územního plánu Ruprechtov

Návrh zadání Změny č. 2 Územního plánu Ruprechtov Návrh zadání Změny č. 2 Územního plánu Ruprechtov Pořizovatel: Městský úřad Vyškov, Odbor územního plánování a rozvoje Masarykovo nám. 1, 682 01 Vyškov Datum: Červen 2016 Úvod: Návrh zadání Změny č. 2

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BISKOUPKY

NÁVRH ZADÁNÍ. ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BISKOUPKY NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BISKOUPKY Pořizovatel: Městský úřad Ivančice, Odbor regionálního rozvoje, úřad územního plánování Vypracoval: Ing. Eva Skálová za pořizovatele, Zdeněk Přichystal určený

Více

ZADÁNÍ. Územní studie US 6 Přestavbové území dopravněkomerčního terminálu (veřejné prostranství) Města Česká Lípa

ZADÁNÍ. Územní studie US 6 Přestavbové území dopravněkomerčního terminálu (veřejné prostranství) Města Česká Lípa ZADÁNÍ Územní studie US 6 Přestavbové území dopravněkomerčního terminálu (veřejné prostranství) město Česká Lípa Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa, úřad územního plánování, náměstí T.G. Masaryka 1,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Paseky č.1/2004 ze dne 10.12.2004, KTEROU SE VYHLAŠUJE ZÁVAZNÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PASEKY ČÁST PRVNÍ

Obecně závazná vyhláška obce Paseky č.1/2004 ze dne 10.12.2004, KTEROU SE VYHLAŠUJE ZÁVAZNÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PASEKY ČÁST PRVNÍ Obecně závazná vyhláška obce Paseky č.1/2004 ze dne 10.12.2004, KTEROU SE VYHLAŠUJE ZÁVAZNÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PASEKY Zastupitelstvo obce Paseka se na svém zasedání dne 10. 12. 2004 rozhodlo vydat

Více

ZADÁNÍ. ZMĚNA č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU SEPEKOV

ZADÁNÍ. ZMĚNA č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU SEPEKOV ZADÁNÍ ZMĚNA č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU SEPEKOV Obsah : a) požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších územních vztahů b)

Více

MR&S. PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A

MR&S. PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A A/ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE B/ ZÁKLADNÍ ÚDAJE C/ PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ PLOCH DLE PLATNÉ ÚPP D/ PODMÍNKY PRO VYMEZENÍ A VYUŽITÍ POZEMKŮ

Více

ZMĚNU č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LIBICE NAD CIDLINOU

ZMĚNU č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LIBICE NAD CIDLINOU Obec Libice nad Cidlinou Husova 4, 289 07 Libice nad Cidlinou Zastupitelstvo obce Libice nad Cidlinou, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve

Více

NÁVRH ZADÁNÍ PRO VYPRACOVÁNÍ ZMĚNY Č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU ČÁSTI MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY BOSKOVICE

NÁVRH ZADÁNÍ PRO VYPRACOVÁNÍ ZMĚNY Č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU ČÁSTI MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY BOSKOVICE NÁVRH ZADÁNÍ PRO VYPRACOVÁNÍ ZMĚNY Č. 1 REGULAČNÍHO PLÁNU ČÁSTI MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY BOSKOVICE Zpracované na základě zákona č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu v platném znění a vyhlášky

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PRO PLOCHY RZ RODINNÁ REKREACE V K. Ú. HODONÍN (OKRES HODONÍN) PRÁVNÍ STAV PO ZMĚNĚ Č. 2

ÚZEMNÍ STUDIE PRO PLOCHY RZ RODINNÁ REKREACE V K. Ú. HODONÍN (OKRES HODONÍN) PRÁVNÍ STAV PO ZMĚNĚ Č. 2 ÚZEMNÍ STUDIE PRO PLOCHY RZ RODINNÁ REKREACE V K. Ú. HODONÍN (OKRES HODONÍN) PRÁVNÍ STAV PO ZMĚNĚ Č. 2 Pořizovatel: Městský úřad Hodonín, úřad územního plánování, odbor rozvoje města Masarykovo náměstí

Více

OBSAH DOKUMENTACE. S-projekt plus, a.s. Městský úřad Uherský Brod MĚSTO UHERSKÝ BROD URČENÝ ZASTUPITEL: Odbor rozvoje města, Odd. územního plánování

OBSAH DOKUMENTACE. S-projekt plus, a.s. Městský úřad Uherský Brod MĚSTO UHERSKÝ BROD URČENÝ ZASTUPITEL: Odbor rozvoje města, Odd. územního plánování 1 POŘIZOVATEL: Městský úřad Uherský Brod Odbor rozvoje města, Odd. územního plánování MĚSTO UHERSKÝ BROD URČENÝ ZASTUPITEL: Ing. Jan Hrdý - místostarosta města ZPRACOVATEL: S-projekt plus, a.s. Zlín, tř.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN. Po změně č. 2 I.A TEXTOVÁ ČÁST. Městský úřad Mikulov, Odbor stavební a životního prostředí

ÚZEMNÍ PLÁN. Po změně č. 2 I.A TEXTOVÁ ČÁST. Městský úřad Mikulov, Odbor stavební a životního prostředí ÚZEMNÍ PLÁN MILOVICE Po změně č. 2 I.A TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Mikulov, Odbor stavební a životního prostředí Obec Milovice AR projekt s.r.o., Hviezdoslavova 29, 627

Více

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y Místo: Katastrální území: Objednatel: Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y (v souladu s přílohou č. 9 vyhlášky č. 500/2006 Sb.) Louňovice lokalita Y Louňovice obec Louňovice, Horní náves 6, 25162

Více

LOKALITA Z/14 - DUBIČNÉ

LOKALITA Z/14 - DUBIČNÉ ÚZEMNÍ STUDIE č.4 DUBIČNÉ LOKALITA Z/14 - DUBIČNÉ zhotovitel: Ing.arch.Karel Paluš Ing.arch. Václav Čada září 2011 schváleno pořizovatelem Obecní úřad Dubičné Dubičné 15, 373 71 Rudolfov Pavel Brůžek starosta

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KRALUPY NAD VLTAVOU TEXTOVÁ ČÁST. 04/2019 k veřejnému projednání

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KRALUPY NAD VLTAVOU TEXTOVÁ ČÁST. 04/2019 k veřejnému projednání ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KRALUPY NAD VLTAVOU TEXTOVÁ ČÁST 04/2019 k veřejnému projednání ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU: vydávající správní orgán datum nabytí účinnosti Změny č.1 územního

Více

ÚZEMNÍ STUDIE OBYTNÉ LOKALITY POD SILNICÍ. Mníšek pod Brdy

ÚZEMNÍ STUDIE OBYTNÉ LOKALITY POD SILNICÍ. Mníšek pod Brdy ÚZEMNÍ STUDIE OBYTNÉ LOKALITY POD SILNICÍ Mníšek pod Brdy 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE NÁZEV: Územní studie obytné lokality Pod silnicí, Mníšek pod Brdy MÍSTO : Mníšek pod Brdy, lokalita Pod silnicí, k.ú. Mníšek

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN JANKOV vydaný Zastupitelstvem obce Jankov formou OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Projektant: Ing. arch. Dana Pavelková, ČKA 01633 architektonický ateliér ARSPRO Tovární 118, 381 01 Český Krumlov arspro.ck@worldonline.cz

Více

NÁVRH PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ

NÁVRH PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU NÁVRH PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ KOLEČ I. TEXTOVÁ ČÁST datum zpracování: 3/2016 1 Řešeným územím je část území obce Koleč (katastr. území Koleč, kraj Středočeský, pověřený úřad s rozšířenou

Více

kterou se vyhlašují závazné části Územního plánu města Brna

kterou se vyhlašují závazné části Územního plánu města Brna VYHLÁŠKA č. 16/1994 kterou se vyhlašují závazné části Územního plánu města Brna ----------------------------------------------------------- Rada města Brna se dne 10. 11. 1994 usnesla vydat podle 16, 24

Více

ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2

ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2 ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2 Zpracovatel: Ing. arch. Martin Fröml 2 arch s.r.o., Česká 824/31, 796 01 Prostějov, IČ 277 30 221 Datum: leden 2018 ÚZEMNÍ STUDIE

Více

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx 20.6.2017 Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor výstavby a územního plánování V Písku dne: 08.02.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 25.02.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrhy na pořízení změny územního plánu Písek NÁVRH USNESENÍ

Více