Vyhláška 107/2005 Sb. o školním stravování

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyhláška 107/2005 Sb. o školním stravování"

Transkript

1 Vyhláška 107/2005 Sb. o školním stravování ze dne 25. února 2005 ve znní vyhl. 107/2008 Sb., s úinností od ve znní vyhl. 463/2011 Sb., s úinností od Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy stanoví podle 35 odst. 2, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona. 561/2004 Sb., o pedškolním, základním, stedním, vyšším odborném a jiném vzdlávání (školský zákon), a v dohod s Ministerstvem zdravotnictví podle 121 odst. 2 školského zákona: 1 Úvodní ustanovení (1) Školním stravováním se rozumí stravovací služby pro dti, žáky, studenty a další osoby, jimž je poskytováno stravování v rámci hmotného zabezpeení, plného pímého zaopatení, nebo v rámci preventivn výchovné pée formou celodenních služeb nebo internátních služeb (dále jen "strávníci"). (2) Školní stravování se ídí výživovými normami stanovenými v píloze. 1 k této vyhlášce a rozptím finanních limit na nákup potravin stanovených v píloze. 2 k této vyhlášce. 2 Organizace školního stravování (1) Školní stravování zabezpeuje a) zaízení školního stravování a b) jiná osoba poskytující stravovací služby, (dále jen "provozovatel stravovacích služeb"). (2) Školní stravování je zabezpeováno jinou osobou poskytující stravovací služby pouze ve výjimených pípadech, kdy tyto služby není možné zajistit v zaízeních školního stravování. (3) Právnická osoba vykonávající innost školy nebo školského zaízení zajistí pro své strávníky podle místních podmínek ekonomicky a organizan nejvhodnjší zpsob školního stravování a podmínky jeho poskytování vymezí ve školním nebo vnitním ádu. (4) Provozovatel stravovacích služeb stanoví podle povahy poskytovaných služeb výši finanních normativ na nákup potravin (dále jen "finanní normativ") podle 5 odst. 2 a další podmínky poskytování školního stravování, zejména podmínky pihlašování a odhlašování strávník a jídel, organizaci výdeje jídel a zpsob hrazení úplaty za školní stravování. (5) V ujednání o zajištní školního stravování mezi právnickou osobou vykonávající innost školy nebo školského zaízení a provozovatelem stravovacích služeb je podle povahy zajišovaných služeb obsaženo zejména a) vymezení rozsahu poskytovaných služeb podle 4, b) výše finanních normativ podle 5 odst. 2, c) organizace rozvozu nebo pepravy jídel, d) zpsob zabezpeení dohledu nad nezletilými strávníky.

2 (6) Poskytuje-li provozovatel stravovacích služeb více druh jídel na výbr, musí být zachováno plnní výživových norem. (7) Jídla podávaná v rámci školního stravování konzumují strávníci v provozovnách školního stravování (dále jen "provozovna") uvedených v 3 odst. 2, nebo v provozovnách jiné osoby poskytující stravovací služby, s výjimkou pípadu uvedeného v 4 odst. 9. Zaízení školního stravování mže ve výjimených pípadech, pi splnní požadavk v oblasti ochrany veejného zdraví stanovených zvláštními právními pedpisy, zabezpeovat školní stravování mimo prostory uvedené v 3 odst. 2. (8) Provozovatelé stravovacích služeb uchovávají údaje o plnní výživových norem nejmén po dobu jednoho kalendáního roku. 3 Zaízení školního stravování a jejich provoz (1) Typy zaízení školního stravování jsou a) školní jídelna, b) školní jídelna - vývaovna (dále jen "vývaovna"), c) školní jídelna - výdejna (dále jen "výdejna"). (2) Zaízení školního stravování provádí svou innost v provozovnách. Provozovnou se rozumí každý samostatný soubor místností a prostor, v nmž jsou uskuteovány stravovací služby podle odstavce 3, 4 nebo 5, bhem nichž nedochází k rozvozu nebo peprav jídel. (3) Školní jídelna v rámci školního stravování vydává jídla, která sama pipravuje, a mže pipravovat jídla, která vydává výdejna. (4) Vývaovna v rámci školního stravování pipravuje jídla, která vydává výdejna. (5) Výdejna v rámci školního stravování vydává jídla, která pipravuje jiný provozovatel stravovacích služeb. Pro jednu provozovnu daného typu zaízení školního stravování pipravuje jídla vždy jeden provozovatel stravovacích služeb. Na základ dohody s provozovatelem stravovacích služeb, který jídla pipravuje, mže výdejna v rámci školního stravování pipravovat doplková jídla podle 4 odst. 1. (6) Stravovací služby nad rámec 4 (dále jen "jiné stravovací služby") poskytované strávníkm musí odpovídat zásadám zdravé výživy a prodávaný sortiment nesmí obsahovat alkoholické nápoje a tabákové výrobky. (7) Výdej jídel v rámci jiných stravovacích služeb, s výjimkou podávání stejných jídel zamstnancm právnických osob, které vykonávají innost škol a školských zaízení, mže zaízení školního stravování uskuteovat pouze asov, nebo prostorov oddlen od školního stravování. 4 Rozsah služeb školního stravování (1) Pro úely této vyhlášky se rozumí a) hlavními jídly obd a veee, b) doplkovými jídly snídan, pesnídávka, svaina a druhá veee, c) obdem polévka nebo pedkrm, hlavní chod, nápoj a pípadn doplnk (salát, dezert, ovoce), d) veeí hlavní chod, nápoj a pípadn doplnk (salát, dezert, ovoce). (2) Každé z jídel podle odstavce 1 je strávníkm poskytováno nejvýše jednou denn.

3 (3) Dít v mateské škole má právo denn odebrat a) obd, jedno pedcházející a jedno navazující doplkové jídlo, je-li vzdláváno ve tíd s celodenním provozem, b) obd a jedno pedcházející doplkové jídlo, nebo obd a jedno navazující doplkové jídlo, je-li vzdláváno ve tíd s polodenním provozem, c) hlavní a doplková jídla podle odstavce 1 s výjimkou druhé veee, je-li vzdláváno ve tíd s internátním provozem, vetn tekutin v rámci dodržení pitného režimu. (4) Žák základní školy a nezletilý žák stední školy a konzervatoe má právo denn odebrat obd. (5) Zletilému žákovi stední školy, konzervatoe a studentovi vyšší odborné školy lze poskytovat školní stravování v rozsahu uvedeném v odstavci 4. (6) Nezletilý žák ubytovaný ve školském výchovném a ubytovacím zaízení, osoba v plném pímém zaopatení, nebo osoba, které je poskytována preventivn výchovná pée formou celodenních nebo internátních služeb, má právo denn odebrat a) hlavní a doplková jídla podle odstavce 1 s výjimkou druhých veeí, jde-li o nezletilého žáka nebo osobu mladší 15 let, nebo b) hlavní a doplková jídla podle odstavce 1, jde-li o nezletilého žáka nebo osobu od dovršení 15 let. (7) Zletilému žákovi a studentovi vyšší odborné školy ubytovanému ve školském výchovném a ubytovacím zaízení lze poskytovat školní stravování v rozsahu uvedeném v odstavci 6 písm. b). (8) Souhlasí-li nadpoloviní vtšina zletilých strávník a zákonných zástupc nezletilých strávník, mohou strávníci uvedení v odstavci 6 nebo 7 denn odebrat pouze snídani a hlavní jídla, a to v hodnot náklad na potraviny ve výši soutu finanních normativ urených pro všechna jim náležející jídla podle odstavce 6 nebo 7. (9) První den neplánované nepítomnosti strávníka ve škole nebo školském zaízení se pro úely této vyhlášky považuje za pobyt ve škole nebo školském zaízení. 5 Úplata za školní stravování v zaízeních školního stravování zízených státem, krajem, obcí nebo dobrovolným svazkem obcí (1) Úplata za školní stravování je urena výší finanního normativu. (2) Výše finanního normativu se urí v rámci rozptí finanních limit stanovených v píloze. 2 k této vyhlášce podle cen potravin v míst obvyklých. (3) Pi významných osobních píležitostech strávníka, kterému je poskytováno stravování v rámci plného pímého zaopatení nebo v rámci preventivn výchovné pée formou celodenních služeb nebo internátních služeb, se náklady na nákup potravin v kalendáním roce zvyšují na jednoho strávníka celkov o 300 K. 6 Zrušovací ustanovení Zrušuje se: 1. Vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tlovýchovy eské republiky. 48/1993 Sb., o školním stravování.

4 2. Vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tlovýchovy. 276/1993 Sb., kterou se mní a dopluje vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tlovýchovy eské republiky. 48/1993 Sb., o školním stravování. 3. Vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tlovýchovy. 20/1995 Sb., kterou se mní vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tlovýchovy eské republiky. 48/1993 Sb., o školním stravování, ve znní pozdjších pedpis. 4. Vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tlovýchovy. 313/1997 Sb., kterou se mní vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tlovýchovy eské republiky. 48/1993 Sb., o školním stravování, ve znní pozdjších pedpis. 5. Vyhláška. 69/2003 Sb., kterou se mní vyhláška. 48/1993 Sb., o školním stravování, ve znní pozdjších pedpis. 7 Úinnost Tato vyhláška nabývá úinnosti dnem jejího vyhlášení. Ministryn: JUDr. Buzková v. r. Píloha. 1 k vyhlášce. 107/2005 Sb. Výživové normy pro školní stravování Prmrná msíní spoteba vybraných druh potravin na strávníka a den v gramech, uvedeno v hodnotách "jak nakoupeno". Vková skupina strávník, hlavní a Druh a množství vybraných potravin v g na strávníka a den doplková jídla Maso Ryby Mléko tekuté Mléné výr. Tuky volné 3-6 r. pesnídávka, obd, svaina r. obd r. obd r. obd celodenní stravování 3-6 r r r r Druh a množství vybraných potravin v g na strávníka a den Vková skupina strávník, hlavní a Cukr Zelenina Ovoce doplková jídla Brambory Luštniny volný celkem celkem 3-6 r. pesnídávka, obd, svaina r. obd r. obd r. obd celodenní stravování 3-6 r r r r

5 Druh a množství vybraných druh potravin v g na strávníka a Vková skupina strávník, hlavní a den pro laktoovovegetariánskou výživu doplková jídla Mléko Mléné Vejce tekuté výrobky Tuky volné Cukr volný 3-6 r. pesnídávka, obd, svaina r. obd r. obd r. obd r. celodenní stravování Vková skupina strávník, hlavní a doplková jídla 3-6 r. pesnídávka, obd, svaina Druh a množství vybraných druh potravin v g na strávníka a den pro laktoovovegetariánskou výživu Zelenina celkem Ovoce celkem Brambory Luštniny r. obd r. obd r. obd r. celodenní stravování Prmrná spoteba potravin je vypotena ze základního sortimentu potravin tak, aby bylo zajištno dosažení píslušných výživových norem. Je uvedena v hodnotách "jak nakoupeno" a je do ní proto zahrnut í pirozený odpad ištním a dalším zpracováním. Z celkové denní výživové dávky se poítá v prmru 18% na snídani, 15% na pesnídávku, 35% na obd, 10% na odpolední svainu a 22% na veei. 2. Spoteba potravin odpovídá msínímu prmru s pípustnou tolerancí % s výjimkou tuk a cukru, kde množství volných tuk a volného cukru pedstavuje horní hranici, kterou lze snížit. Pomr spoteby rostlinných a živoišných tuk iní pibližn 1 : 1 s drazem na zvyšování podílu tuk rostlinného pvodu. 3. Množství zeleniny, ovoce a luštnin lze zvýšit nad horní hranici tolerance. Pi propotu prmrné spoteby se hmotnost sterilované a mražené zeleniny násobí koeficientem 1,42. U sušené zeleniny se hmotnost násobí koeficientem 10 (10 dkg = 1 kg). 4. Souástí jídel je vždy nápoj a k dosažení žádoucích hodnot vitamínu C je nutno zaazovat do jídelníku nápoje, kompoty a zeleninové saláty s pídavkem vitamínu C. 5. Laktoovovegetariánskou výživu lze uplatnit v pípad, že s tím souhlasí všichni zákonní zástupci nezletilých strávník nebo zletilí strávníci, nebo u provozovatel stravovacích služeb, kde lze uplatnit podávání jídel na výbr. Prmrnou spotebu potravin lze doplnit drbežím a rybím masem. 7. Souhlasí-li zákonný zástupce strávníka nebo zletilý strávník, lze strávníkm ze tíd se sportovním zamením, strávníkm vykonávajícím sportovní pípravu a strávníkm v konzervatoi pipravujícím se v oboru tanec zvýšit celkovou denní výživovou dávku s pihlédnutím k charakteru tlesné innosti až o 30 %. Další zvýšení je možné pouze na doporuení lékae.

6 Píloha. 2 k vyhlášce. 107/2005 Sb. Finanní limity na nákup potravin Vkové skupiny strávník, hlavní a doplková jídla Finanní limity K/den/strávník 1. Strávníci do 6 let snídan 7,00 až 13,00 pesnídávka 6,00 až 9,00 obd 14,00 až 25,00 svaina 6,00 až 9,00 veee 12,00 až 19,00 Celkem (celodenní) 45,00 až 75,00 na nápoje 3,00 až 5,00 2. Strávníci 7-10 let snídan 9,00 až 15,00 pesnídávka 7,00 až 12,00 obd 16,00 až 32,00 svaina 6,00 až 10,00 veee 14,00 až 25,00 3. Strávníci let snídan 10,00 až 16,00 pesnídávka 7,00 až 12,00 obd 19,00 až 34,00 svaina 7,00 až 11,00 veee 15,00 až 27,00 Celkem (celodenní) 58,00 až 100,00 4. Strávníci 15 a více let snídan 11,00 až 17,00 pesnídávka 7,00 až 12,00 obd 20,00 až 37,00 svaina 7,00 až 11,00 veee 17,00 až 34,00 Celkem (celodenní) 62,00 až 111,00 II. veee 9,00 až 16,00 Strávníkm ze tíd se sportovním zamením, strávníkm vykonávajícím sportovní pípravu a strávníkm v konzervatoi pipravujícím se v oboru tanec lze zvýšit horní limit na nákup potravin, nejvýše však o 50 %. Výsledná ástka se zaokrouhlí na padesátihalée nahoru. Do vkových skupin jsou strávníci zaazováni na dobu školního roku, ve kterém dosahují vku podle bod 1 až 4.

celodenní stravování 3-6 r. 114 20 450 60 25 40 190 180 150 15 7-10 r. 149 30 250 70 35 55 215 170 300 30

celodenní stravování 3-6 r. 114 20 450 60 25 40 190 180 150 15 7-10 r. 149 30 250 70 35 55 215 170 300 30 107 VYHLÁŠKA ze dne 25. února 2005 o školním stravování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 35 odst. 2, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování

Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 35 odst. 2, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 25. února o školním stravování

VYHLÁŠKA. ze dne 25. února o školním stravování 107 VYHLÁŠKA ze dne 25. února 2005 o školním stravování Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy stanoví podle 35 odst. 2, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Vyhláška 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších úprav a doplňků (platná po )

Vyhláška 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších úprav a doplňků (platná po ) Vyhláška 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších úprav a doplňků (platná po 1. 2. 2015) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 35 odst. 2, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 107/2005 Sb., o školním stravování

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 107/2005 Sb., o školním stravování ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 107/2005 Sb., o školním stravování jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 107/2008 Sb., č. 463/2011 Sb. a č. xxx/2015 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví

Více

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Částka: 34/2005 Sb. Datum účinnosti: 8. března 2005 Změny a doplňky předpisu: vyhláškou 107/2008 Sb. s účinností dnem 1. dubna 2008 Ministerstvo školství,

Více

Platné znění části textu vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování, ve znění vyhlášky č. 108/2007 Sb., s vyznačením navržených změn

Platné znění části textu vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování, ve znění vyhlášky č. 108/2007 Sb., s vyznačením navržených změn Platné znění části textu vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování, ve znění vyhlášky č. 108/2007 Sb., s vyznačením navržených změn III. Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování 4 Rozsah služeb

Více

VYHLÁŠKA. č. 107/2005 Sb., o školním stravování

VYHLÁŠKA. č. 107/2005 Sb., o školním stravování VYHLÁŠKA č. 107/2005 Sb., o školním stravování ze dne 25. února 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 35 odst. 2, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Ve znění poslední úpravy vyhláškou č. 210/2017 Sb. s účinností dnem 1. září 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 35 odst. 2, 121

Více

107/2005 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 25. února o školním stravování

107/2005 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 25. února o školním stravování 107/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 25. února 2005 o školním stravování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 35 odst. 2, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

107/2005 Sb. VYHLÁKA

107/2005 Sb. VYHLÁKA 107/2005 Sb. VYHLÁKA ze dne 25. února 2005 o kolním stravování Změna: 107/2008 Sb. Změna: 463/2011 Sb. Změna: 17/2015 Sb. Ministerstvo kolství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 35 odst. 2, 121 odst.

Více

107/2005 Sb. VYHLÁŠKA

107/2005 Sb. VYHLÁŠKA 107/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 25. února 2005 o školním stravování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchov stanoví podle 35 odst. 2, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

107/2005 Sb. VYHLÁKA

107/2005 Sb. VYHLÁKA 107/2005 Sb. VYHLÁKA ze dne 25. února 2005 o kolním stravování Změna: 107/2008 Sb. Změna: 463/2011 Sb. Změna: 17/2015 Sb. Změna: 210/2017 Sb. Ministerstvo kolství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 35

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 107/2005 Sb., o školním stravování

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 107/2005 Sb., o školním stravování ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 107/2005 Sb., o školní stravování ze dne 25. února 2005 jak vyplývá ze zěn provedených vyhláškai č. 107/2008 Sb., č. 463/2011 Sb. a č. 17/2015 Sb. Ministerstvo školství, ládeže

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ CESTA KVALITY rozvoj profesních kompetencí pracovníků škol a školských zařízení CZ.1.07/1.3.46/02.0029 MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA I ORGANIZACE ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ Ing. Alena Fürstová 1 poznámka ORGANIZACE

Více

SMĚRNICE O ŠKOLNÍM STRAVOVÁNÍ

SMĚRNICE O ŠKOLNÍM STRAVOVÁNÍ Mateřská škola Chlumčany, okres Plzeň-jih SMĚRNICE O ŠKOLNÍM STRAVOVÁNÍ Mateřská škola Chlumčany, okr. Plzeň-jih Směrnice o školní stravování Č.j.: 228/2018 Sk.znak: 1.7 S10 Platnost:28.8.2018 Účinnost:1.9.2018

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE Mateřská škola Borovy, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE 2. ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ Č.j.: 1/2012 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne: 16. 1. 2012 Směrnice nabývá platnosti

Více

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Smrnice. 1 Smrnice editelky školy ke stanovení výše úplaty za pedškolní vzdlávání dítte v Mateské škole Markova 1176.j:

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

Návrh novely vyhlášky. 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích za ízeních a školských ú elových za ízeních, ve zn ní pozd jších p edpis

Návrh novely vyhlášky. 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích za ízeních a školských ú elových za ízeních, ve zn ní pozd jších p edpis Návrh novely vyhlášky. 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích zaízeních a školských úelových zaízeních, ve znní pozdjších pedpis VYHLÁŠKA ze dne... 2014, kterou se mní vyhláška. 108/2005 Sb.,

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Vnitřní řád školní jídelny Pracovníci školní jídelny a ostatní účastníci stravování jsou povinni řídit se vnitřním řádem. Vyplývá z těchto právních předpisů : - zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Š k o l n í j í d e l n a V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007 Základní údaje k 31.10.2006 : Kapacita jídelny : 600 jídel Poet zapsaných

Více

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, 102 00 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Poadové íslo - íslo jednací: 18 - POR/09/2007 Pedagogická rada projednala dne 19.11.2007 Zpracoval: Schválil:

Více

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN j. 25953/2011-43810 ze dne 19. prosince 2011 Organizaní ád Správy kolejí a menz Mendelovy univerzity v Brn ást I Zízení, právní postavení a

Více

310/2018 Sb. ze dne 12. prosince o krajských normativech. Jednotky výkonu pro jednotlivé krajské normativy

310/2018 Sb. ze dne 12. prosince o krajských normativech. Jednotky výkonu pro jednotlivé krajské normativy 310/2018 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161c odst. 2 písm. b) a 170 písm. f) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování

Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Vyhláška č. 107/2005 Sb. o školním stravování Částka: 34/2005 Sb. Datum účinnosti: 8. března 2005 Změny a doplňky předpisu: vyhláškou 463/2011 Sb. s účinností dnem 1. ledna 2012 Ministerstvo školství,

Více

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ

ÁD CELOŽIVOTNÍHO VZDLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 30. ervna 2008 pod j.

Více

492/2005 Sb. VYHLÁŠKA

492/2005 Sb. VYHLÁŠKA 492/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 8. prosince 2005 o krajských normativech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161 odst. 4 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Tabulka stanovuje gramáž potravin, které jídelna nakoupí. Počítá tak se ztrátou při zpracování.

Tabulka stanovuje gramáž potravin, které jídelna nakoupí. Počítá tak se ztrátou při zpracování. Spotřební koš Spotřební koš vyjadřuje zastoupení různých potravin, které by se ve školních jídelnách měly objevovat na talíři strávníků. Jeho cílem je zajistit dostatečnou pestrost a výživovou hodnotu

Více

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA. Podrobnosti o podmínkách provozu mateřské školy. Podrobnosti o organizaci mateřské školy

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA. Podrobnosti o podmínkách provozu mateřské školy. Podrobnosti o organizaci mateřské školy 14/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 o předškolním vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech

VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech Strana 5298 Sbírka zákonů č. 310 / 2018 310 VYHLÁŠKA ze dne 12. prosince 2018 o krajských normativech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161c odst. 2 písm. b) a 170 písm. f) zákona

Více

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem dne Žádost o navýšení ceny obědů pro školní rok 2016/2017 ve školní jídelně Scolarest

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem dne Žádost o navýšení ceny obědů pro školní rok 2016/2017 ve školní jídelně Scolarest Odbor ŠSVZaK Zastupitelstvo města Lysá nad Labem dne 11. 05. 2016 Žádost o navýšení ceny obědů pro školní rok 2016/2017 ve školní jídelně Scolarest Zpráva se předkládá z důvodů: Žádost firmy Scolarest

Více

Školní stravování aktuální informace RNDr. Jitka Krmíčková

Školní stravování aktuální informace RNDr. Jitka Krmíčková Školní stravování aktuální informace RNDr. Jitka Krmíčková 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 811 111 msmt@msmt.cz www.msmt.cz Zákon č. 561/2004

Více

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát P R O T O K O L

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát P R O T O K O L Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát P R O T O K O L č. j. ČŠIH-1068/10-H o státní kontrole podle ustanovení 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 492/2005 Sb., o krajských normativech

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 492/2005 Sb., o krajských normativech ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 492/2005 Sb., o krajských normativech jak vyplývá ze změn provedených vyhláškou č. 47/2008 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 161 odst. 4 zákona č. 561/2004

Více

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE 1/OŠKS/2019 Dotaní program na podporu mládeže, tlovýchovy a sportu Úvod Dotaní program je vyhlášen v souladu s místní Agendou 21 a se strategickými cíli msta stanovenými

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát PROTOKOL O KONTROLE Kontrola dodržování právních předpisů podle 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění

Více

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 14/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 o předškolním vzdělávání Změna: 43/2006 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004

Více

Upozorn ní: Tento text nenahrazuje plné zn ní citovaných p edpis uvedených ve sbírce zákon eské republiky a je platný k datu uvedenu na záv r.

Upozorn ní: Tento text nenahrazuje plné zn ní citovaných p edpis uvedených ve sbírce zákon eské republiky a je platný k datu uvedenu na záv r. EKIS ENERGETICKÉ KONZULTANÍ A INFORMANÍ STEDISKO BEZPLATNÉ ENERGETICKÉ PORADENSTVÍ PRO VEEJNOST S PODPOROU MINISTRSTVA PRMYSLU A OBCHODU R A MSTA VSETÍN Stedisko EKIS.2018, MEPS VSETÍN Sídlo: 755 01 Vsetín,

Více

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010,

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, o místním poplatku za užívání veejného prostranství Schváleno ZM dne 1. 12. 2010 usnesením. 2/19/2010 Nabývá úinnosti dne 1. 1. 2011 Msto Napajedla Obecn

Více

APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm

APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm Dne ledna 2007 nabyl úinnosti zákon. 159/2006 Sb., o stetu zájm, a vyhláška. 578/2006 Sb., kterou se stanoví struktura a formát formuláe pro podávání oznámení

Více

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA

14/2005 Sb. VYHLÁŠKA 14/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 o předškolním vzdělávání Změna: 43/2006 Sb. Změna: 214/2012 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst.

Více

! "#$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! "

! #$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! !"#$%&'(() *+,-!./0+!123#+32-!3425!6!1/!"!$7$80-54!839:$!0 l. I Úvodní ustanovení 1. Tato Smrnice rektorky stanoví zpsob a podmínky erpání sociálního fondu na Univerzit Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny Školní družina pi Základní škole ve Fryovicích Fryovice 628, 73945 Vnitní ád školní družiny Vnitní ád je zpracován v souladu se zákonem. 561/2005 Sb.( školský zákon) a vyhláškou. 74/2005 Sb.( o zájmovém

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 43/2006 Sb., č. 214/2012 Sb. a č. 197/2016 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Mateřská škola Janová, Janová 58, 755 01 Vsetn Vnitřní řád školní jídelny Vypracovala : Schválila: Markéta Spurná, vedoucí ŠJ Martina Borsíková Ďurinová, ředitelka MŠ Účinnost : Od 1. 9. 2018 Zrušena směrnice:

Více

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk Obecn závazná vyhláška obce Pernink, o místním poplatku ze ps, místním poplatku za lázeský nebo rekreaní pobyt, místním poplatku za užívání veejného prostranství, místním poplatku ze vstupného a místním

Více

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Dodatek. 5 ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Jihoeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 eské Budjovice I 70890650 zastoupený hejtmanem

Více

Základní škola a Mateřská škola U Lesa, Karviná, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola U Lesa, Karviná, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola U Lesa, Karviná, příspěvková organizace Vypracovala Schválil Směrnice nabývá účinnosti dne Zpracováno dne Číslo jednací SMĚRNICE PRO STRAVOVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE V Aleji

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99 MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99 Úplné znní organizaního ádu ŠLP Ktiny ve znní Zmn a doplk.j. 105/2007-981 schválených

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

I. Vnitřní řád školní jídelny

I. Vnitřní řád školní jídelny Základní škola a mateřská škola Květná Květná 92, 572 01 telefon: 731449286 Odloučené pracoviště: Školní jídelna, Květná 108 I. Vnitřní řád školní jídelny Školní stravování vyplývá ze zákona č. 561/2004

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina PROTOKOL. Čj. ČŠIJ - 404/13-J

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina PROTOKOL. Čj. ČŠIJ - 404/13-J Sp. zn.: ČŠIJ-S-110/13 J Česká školní inspekce PROTOKOL Čj. ČŠIJ - 404/13-J o státní kontrole podle 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

Zásady prodeje mstských byt a nebytových prostor dle zákona. 72/1994 Sb.

Zásady prodeje mstských byt a nebytových prostor dle zákona. 72/1994 Sb. Zásady prodeje mstských byt a nebytových prostor dle zákona. 72/1994 Sb. I. Úvod 1. Zásadami pevodu byt a nebytových prostor z majetku Msta Hodonína (dále vlastník) se stanovují pravidla pevodu byt, nebytových

Více

Výroční zpráva o provádění OP PMP v roce 2015

Výroční zpráva o provádění OP PMP v roce 2015 Výroční zpráva o provádění OP PMP v roce 2015 Obsah: 1. Identifikace předkladatele výroční zprávy 2. Popis implementace 2.1 Informace o implementaci programu ve vztahu ke společným ukazatelům v návaznosti

Více

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Bod. 6: Strategie školního vzdlávacího programu a zabezpeení výuky žák se speciálními vzdlávacími potebami 1. Úvod:

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY ADRESA: Základní škola a mateřská škola Bolehošť, okres Rychnov nad Kněžnou 517 31 Bolehošť 21 ZPŮSOB PLACENÍ STRAVNÉHO A POPLATKU ZA MŠ: Na začátku školního roku se od strávníků

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VEEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VEEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: Siroky.Karel@fnbrno.cz

Více

Naízení msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav. 1 / 2004 TRŽNÍ ÁD. msta Brandýs nad Labem - Stará Boleslav

Naízení msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav. 1 / 2004 TRŽNÍ ÁD. msta Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Naízení msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav. 1 / 2004 TRŽNÍ ÁD msta Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Rada msta Brandýs nad Labem - Stará Boleslav rozhodla na svém zasedání dne 19.4.2004 podle 11 a

Více

VYHLÁŠKA č. 492/2005 Sb.,

VYHLÁŠKA č. 492/2005 Sb., VYHLÁŠKA č. 92/2005 Sb., o krajských normativech ve znění vyhlášky č. 7/2008 Sb., vyhlášky č. 33/2009 Sb., vyhlášky č. 8/2010 Sb., vyhlášky č. 11/2011 Sb. a vyhlášky č. 110/2011 Sb. Ministerstvo školství,

Více

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku Právní pedpis hl. m. Prahy.23/2003 Obecn závazná vyhláška o místním poplatku ze ps Datum vydání: 27.11.2003 Datum úinnosti: 1.1.2004 Pozmovací vyhlášky/naízení 21.10.2004 -.18/2004 Obecn závazná vyhláška,

Více

2005/14 SB. VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 14/2005 VE ZNĚNÍ 43/2006 VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

2005/14 SB. VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 14/2005 VE ZNĚNÍ 43/2006 VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 2005/14 SB. VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 14/2005 VE ZNĚNÍ 43/2006 VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst. 5

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY. č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 43/2006 Sb., č. 214/2012 Sb. a č. 197/2016 Sb. a č. 280/2016 Sb. Ministerstvo školství, mládeže

Více

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Schváleno RM dne 06.06.2012 usnesením. 35/730/2012 Nabývá úinnosti dne 01.07.2012 NAÍZENÍ MSTA NAPAJEDLA. 2/2012, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ÁD Rada

Více

2005/14 Sb. Vyhláška o předškolním vzdělávání

2005/14 Sb. Vyhláška o předškolním vzdělávání 2005/14 Sb. Vyhláška o předškolním vzdělávání 14/2005 ve znění... 214/2012 Vyhláška o předškolním vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst.

Více

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY ORGANIZANÍ ÁD ESKÉ BUDJOVICE 2011 Platná verze organizaního ádu je udržována pouze v informaním systému školy v elektronické podob a je uložena na spoleném disku K. Každý pracovník má možnost si text vytisknout

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY. Stanoven na základě:

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY. Stanoven na základě: PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Stanoven na základě: - zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů - vyhlášky

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

Vyhláška č. 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních

Vyhláška č. 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních Vyhláška č. 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních Částka: 34/2005 Sb. Datum přijetí: 22. února 2005 Datum účinnosti od: 8. března 2005 Ministerstvo

Více

Vyhláška č. 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních

Vyhláška č. 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních Vyhláška č. 108/2005 Sb., o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních Částka: 34/2005 Sb. Datum přijetí: 22. února 2005 Datum účinnosti od: 8. března 2005 Ministerstvo

Více

Pedmt úpravy. Vymezení pojm

Pedmt úpravy. Vymezení pojm 372/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva pro místní rozvoj ze dne 12. íjna 2001, kterou se stanoví pravidla pro rozútování náklad na tepelnou energii na vytápní a náklad na poskytování teplé užitkové vody mezi

Více

108/2005 Sb. VYHLÁŠKA. o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních

108/2005 Sb. VYHLÁŠKA. o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních ze dne 22. února 2005 108/2005 Sb. VYHLÁŠKA o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 121 odst. 1 a 123

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č. j. 2/2016 - OŘ Vypracovala: Mgr. Jana Kuchtíková, ředitelka školy Směrnice nabývá platnosti ode dne: 22. 3. 2016 Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1. 4. 2016 Změny ve směrnici

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU MSTO VIZOVICE Masarykovo nám. 1007 763 12 VIZOVICE OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU Zastupitelstvo msta Vizovice rozhodlo dne 26. listopadu 2001 usnesením. VIII/149/01 vydat

Více

Centrum sociální pé e m sta Žamberk Albertova 357, 564 01 Žamberk VNIT NÍ SM RNICE. 6/09 PRÁVA A POVINNOSTI KLIENT PE OVATELSKÉ SLUŽBY I.

Centrum sociální pé e m sta Žamberk Albertova 357, 564 01 Žamberk VNIT NÍ SM RNICE. 6/09 PRÁVA A POVINNOSTI KLIENT PE OVATELSKÉ SLUŽBY I. Centrum sociální pée msta Žamberk O: 00854603 VNITNÍ SMRNICE. 6/09 PRÁVA A POVINNOSTI KLIENT PEOVATELSKÉ SLUŽBY I. PRÁVA 1. Možnost nahlížet do veškeré dokumentace, která je o klientovi vedena. 2. Možnost

Více

Vyhláška č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání

Vyhláška č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání Vyhláška č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání Částka: 4/2005 Sb. Datum účinnosti: 11. ledna 2005 Včetně poslední změny vyhláškou č. 214/2012 Sb., s účinností dnem 1. 7. 2012 Ministerstvo školství, mládeže

Více

Česká školní inspekce P R O T O K O L

Česká školní inspekce P R O T O K O L Česká školní inspekce P R O T O K O L Č. j. ČŠIJ-34/11-J o státní kontrole podle ustanovení 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY

Organiza ní ád 1. POSTAVENÍ ŠKOLY ORGANIZANÍ ÁD ESKÉ BUDJOVICE 2011 Platná verze organizaního ádu je udržována pouze v informaním systému školy v elektronické podob a je uložena na spoleném disku K. Každý pracovník má možnost si text vytisknout

Více

N Á V R H. VYHLÁŠKA ze dne. Sb., o službě vojáků v záloze: Poskytování stravování 1

N Á V R H. VYHLÁŠKA ze dne. Sb., o službě vojáků v záloze: Poskytování stravování 1 N Á V R H VYHLÁŠKA ze dne o rozsahu a způsobu poskytování naturálních náležitostí vojákům v záloze Ministerstvo obrany stanoví podle 22 zákona č. Sb., o službě vojáků v záloze: Poskytování stravování 1

Více

ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ. Bc. Anna Packová

ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ. Bc. Anna Packová ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ Bc. Anna Packová ZÁKON č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) 7 24 30 - zařízení školního stravování - školní rok - vnitřní

Více

Rozvoj ICT ve spolenosti SVARSERVIS THERMOPROZESS COOPERHEAT, s.r.o.

Rozvoj ICT ve spolenosti SVARSERVIS THERMOPROZESS COOPERHEAT, s.r.o. Zadávací dokumentace pro podlimitní veejnou zakázku na dodávky zadávanou ve zjednodušeném podlimitním ízení dle zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve znní pozdjších pedpis (dále jen zákon ) Název

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní škola a mateřská škola Kostelec na Hané okres Prostějov, příspěvková organizace, Sportovní 850 798 41 Kostelec na Hané, IČO: 62858939, DIČ: CZ 62858939 Telefon, fax: 582 373 840, mobil: 777 063

Více

#$%&' +$ ! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. / " 14. # "

#$%&' +$ !  # $ % 5. $& '!(  ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. /  14. # !" #$%&' (%)*+#,-,./!0 1%2#"3 +$4 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program Podpora sportu ve m"st" Blansko

Více

108/2005 Sb. VYHLÁŠKA

108/2005 Sb. VYHLÁŠKA 108/2005 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 22. února 2005 o školských výchovných a ubytovacích zařízeních a školských účelových zařízeních Změna: 436/2010 Sb. (část) Změna: 436/2010 Sb. Ministerstvo školství, mládeže

Více

Wüstenrot hypotení banka a. s.

Wüstenrot hypotení banka a. s. Wüstenrot hypotení banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypoteních zástavních list 6.000.000.000 K s dobou trvání programu 5 let EMISNÍ DODATEK - KONENÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPIS

Více

BEZMLÉČNÁ DIETA VE ŠKOLNÍM

BEZMLÉČNÁ DIETA VE ŠKOLNÍM BEZMLÉČNÁ DIETA VE ŠKOLNÍM STRAVOVÁNÍ Mgr. Tereza Slováková (Černá) Diplomová práce 2017 Vedoucí práce: Mgr. Veronika Suchodolová DEFINICE ŠKOLNÍHO STRAVOVÁNÍ školním stravováním se rozumí stravovací služby

Více

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Cikháj se na svém zasedání dne 22.12.2003 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát PROTOKOL O KONTROLE Čj. ČŠIM-267/15-M Kontrola dodržování právních předpisů podle 174 odst. 2 písm. d) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny ZÁKLADNÍ ŠKOLA a MATESKÁ ŠKOLA STRUPICE, okres Chomutov Vnitní ád školní družiny Ve Strupicích dne: 24. 8. 2017 Vypracoval: Mgr. Jana Mišková Schválil: pedagogická rada 1. 9. 2017 Smrnice nabývá úinnosti

Více

Základní škola a mateřská škola Chanovice, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Chanovice, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Ve shodě s 30 a 119 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydává ředitelka Základní školy

Více

Pehled dokument, jimiž se prokazuje vliv realizace projektu na životní prostedí:

Pehled dokument, jimiž se prokazuje vliv realizace projektu na životní prostedí: !" # Z Operaního programu Rozvoj venkova a multifunkní zemdlství mohou být financovány pouze projekty, které nemají negativní vliv na životní prostedí. Z toho dvodu je k vybraným typm projekt nutno spolu

Více

Školní výdejna při Mateřské škole v Krnově, náměstí Míru 12, okres Bruntál, příspěvková organizace poskytuje stravovací služby:

Školní výdejna při Mateřské škole v Krnově, náměstí Míru 12, okres Bruntál, příspěvková organizace poskytuje stravovací služby: Mateřská škola Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál, příspěvková organizace Vnitřní řád školní jídelny-výdejny Č.j.:776/2018 Účinnost od: 1. 5. 2018 Spisový znak: 2.1 Skartační znak: S 5 Dodatek: Školní

Více

OBEC Sosnová. Obecn závazná vyhláška. 1/2012,

OBEC Sosnová. Obecn závazná vyhláška. 1/2012, OBEC Sosnová Obecn závazná vyhláška. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shroma%&ování, sbru, p'epravy, t'ídní, vyu%ívání a odstra)ování komunálních odpad* Zastupitelstvo obce Sosnová se na svém

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEEJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY Odborná praxe osob do 30 let vku v eské správ sociálního zabezpeení Zjednodušené podlimitní ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve

Více

Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: Spisový znak: Skartační znak: Pedagogická rada projednala dne

Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: Spisový znak: Skartační znak: Pedagogická rada projednala dne Vnitřní řád školní jídelny Č.j.: Spisový znak: Skartační znak: Vypracoval: Bronislava Kopalová Schválil: Mgr. Jana Kneřová Pedagogická rada projednala dne 1. 11. 2017 Obsah: I. Údaje o zařízení II. Úvodní

Více

Vnitřní řád školní jídelny MŠ Doubravky, příspěvkové organizace

Vnitřní řád školní jídelny MŠ Doubravky, příspěvkové organizace MATEŘSKÁ ŠKOLA DOUBRAVKA Doubravčice 232, Vnitřní řád školní jídelny MŠ Doubravky, příspěvkové organizace I. Údaje o zařízení Školské zařízení: Školní jídelna při Mateřské škole Doubravce, příspěvkové

Více

I. Provozní řád školní jídelny Rok

I. Provozní řád školní jídelny Rok Mateřská škola Beruška, Liberec, Na Pískovně 761/3, příspěvková organizace 1 ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ I. Provozní řád školní jídelny Rok 2018 2019 č.j. 39/2018/2019 * Vedoucí školní jídelny a pracovnice kuchyně

Více