ANALÝZA POCITU BEZPE Í Č HL.M. PRAHA 09/2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ANALÝZA POCITU BEZPE Í Č HL.M. PRAHA 09/2010"

Transkript

1 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská ANALÝZA POCITU BEZPE Í Č HL.M. PRAHA 0/ IBRS International Business and Research Services s.r.o. Dubečská, Kolovratská, Praha, 0 00, CZ 000,

2 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Obsah Obsah str. Part I Metodologie str. Part II Cíle projektu str. Part III Summary str. Part IV Nejzávažnější problémy v Praze str. 1 Part V Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení str. Part VI Ohrožení trestná činnost str. Part VII Městská policie a Policie ČR str. Part VIII Zkušenost s trestnými činy str. Part IX Opatření pro zvýšení vlastní bezpečnosti str. 1 Part X Preference lokality pro bydlení str. 1 Part XI Opatření Magistrátu pro zvýšení bezpečnosti str. Part XII Postoj k oznámení trestných činů str. Part XIII Analýza pocitu bezpečí cizinci str. Part XIV Mapové výstupy str.

3 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part I. Metodologie

4 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Metodologie rezidenti Prahy Klient Pozn.: Výsledky za celek jsou převáženy podle skutečné velikosti městských odvodů Typ výzkumu Fieldwork Metoda průzkumu Velikost vzorku Kvóta Doba rozhovoru Standardy realizace kvantitativní.... FF rozhovory, CAPI v domácnostech respondent ů ve věku nad 1 let z Praha ( respondent ů v každém městském obvodu P1 P) + převážená data na celek podle skutečného zastoupení jednotlivých městských obvod ů opora ČSÚ rozložení populace podle pohlaví, věku a městské části cca minut ICC/ESOMAR

5 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Metodologie - cizinci Klient Typ výzkumu Fieldwork Metoda průzkumu Velikost vzorku Kvóta Doba rozhovoru Standardy realizace kvantitativní.... FF rozhovory v turisticky atraktivních lokalitách 0 zahraničních návštěvník ů Prahy podíly zahraničních návštěvník ů podle jednotlivých zemí (zdroj ČSÚ) cca minut ICC/ESOMAR

6 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Metodologie základní sestava dat Pohlaví muž žena Věk mladší (do let) střední ( let) starší ( let a více) Socioprofesní status (kombinace příjmu jednotlivce, povolání a vzdělání) nižší status střední status vyšší status Osoby se zdravotním nebo tělesným postižením, která zakládá právo užívat statut částečné nebo trvalé invalidity osoby se ZTP osoby bez ZTP

7 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part II. Cíle projektu

8 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Cíle projektu Výzkum je zaměřen na analýzu pocitu bezpečí mezi obyvateli Prahy. Hlavním cílem průzkumu je zjistit důvody ohrožení Pražan ů na území města Prahy, jejich postoje k jednotlivým problémům spojeným s kriminalitou a jejich zkušenost s trestnými činy. Dále je zjišťováno, jaká opatření by Pražané prosazovali ke zvýšení osobní bezpečnosti, jaká je jejich ochota platit za bezpečnost a jaké stimuly je vedou k případnému odstěhování z Prahy. Výzkum byl realizován na vzorku rezident ů z Prahy /občané s trvalým bydlištěm v Praze/ a na vzorku cizinc ů návštěvník ů Prahy /podrobnosti na slidech Metodologie/.

9 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part III. Summary

10 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Summary pocity ohrožení obyvatel Prahy Vnímání závažnosti jednotlivých problém ů je vyšší u starších respondent ů. Celkem respondent ů rezident ů Prahy se cítí bezpečn ě v míst ě svého bydlišt ě č ě ě nejmén bezpe n se cítí respondenti z Prahy, mén ě také starší respondenti, respondenti se ZTP a ženy. Nejzávažn jší problémy kriminalita v MHD a poulič ní kriminalita bezdomovectví a žebráctví. Dlouhodob ě v Praze jsou podle respondent ů, dále pak drogy, ě klesá vnímání závažnosti pašování a černého trhu, poulič ní prostituce a squaterství. Proti minulému období se zvýšilo vnímání závažnosti u pouliční kriminality, mírný nárůst také u bezdomovectví a žebráctví. U ostatních problému stagnace nebo mírný pokles vnímání jejich závažnosti.

11 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nárůst obavy z bezdomovc ů a žebrák ů zřejm ě souvisí s medializací tohoto problému jedná se o časté předvolební téma a zárove ň probíhá diskuse o odsunutí bezdomovc ů na periferii Prahy. Kapesní krádeže jsou zárove ň nejčastějším trestným činem, se kterým se obyvatelé Prahy setkávají. Summary pocity ohrožení obyvatel Prahy Z konkrétních skupin obyvatel vyvolávají největší znepokojení dealeř i a uživatelé drog (zejména centrum tj. Praha 1,, ), často také bezdomovci (Praha 1 a ), fašistické či rasistické skupiny (zejména na Praze ), nepřizpůsobivé menšiny (opět především Praha ). Obecn ě dochází spíše k poklesu obavy z jednotlivých skupin obyvatel nebo stagnaci (to platí pro příslušníky cizích národností), výjimku tvoří bezdomovci a žebráci, u nichž se obava mírn ě zvýšila. Obyvatelé Prahy se obecn ě nejčastě ji obávají krádeží zejména pak kapesních krádeží, z dalších pak bytových krádeží a krádeží/vykradení auta. Dále klesá obava z většiny druh ů trestné č innosti týká se zejména závažné trestné činnosti (vražda, znásilněním, terorismus, organizovaný zločiny), naopak se zvýšila obava z kapesních krádeží a vandalismu.

12 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Summary postoj ke kriminalit ě mládeže a domácímu násilí Posílení prevence je preferováno především mladšími respondenty, naopak starší respondenti jsou spíše pro razantní přístup úřadu a policie. respondent ů by nějakým způsobem řešilo kriminalitu mládeže nejčastěji () snížením trestní odpově dnosti, z jsou pro razantnější postup policie a z pro posílení prevence. Proti minulému roku nedošlo k výrazným změnám v postojích respondent ů vztahujících se ke kriminalit ě mládeže. z respondent ů považuje domácí násilí za problém, který je nutno řešit nejčastěji () by zvýšili trestní sazbu pro tento typ kriminality, je pro razantnější přístup úřad ů a policie, preferuje prevenci. Proti minulému období se mírn ě zvýšil podíl respondent ů, kteří navrhují zvýšení trestní sazby a to na úkor razantnějšího přístupu úřadu a policie.

13 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Summary spokojenost s prací Policie ČR a Městské policie Celkem respondent ů je spokojeno s prací Policie R je spokojeno s prací Mě stské policie. Č, Od podzimu 0 mírn ě klesá spokojenost s Mě stkou policií, spokojenost s Policií ČR je na úrovni loňského roku (spokojenost klesala od jara 0) Nejnižší spokojenost s Policií ČR u respondent ů z Prahy, s prací Městské policie na Praze a. Spokojenost s Policií ČR i Městskou policií klesá s rostoucím věkem respondent ů, vyšší spokojenost je také u respondent ů se středním statusem.

14 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Summary zkušenost s trestnými činny 1/ dotazovaných má osobní zkušenost s trestným č inem, tento podíl od roku 0 klesá. Osobní zkušenost s trestnou činností mají častěji respondenti ve věku - let a respondenti s vyšším socioprofesním statusem. Nejčastěji mají respondenti zkušenost s kapesní krádeží a vykradením auta. Proti minulému období se snížil podíl krádeží ve sklep ě a ublížení na zdraví. / respondent ů ohlásily tento trestný in č, což je stejný podíl jako v předchozím roce. 1/ respondent ů nenahlásila trestný čin, protože se domnívá, že by to policie stejn ě nevyřešila, 1 ze jej pak nenahlásil, jelikož se jednalo o nezávažný čin.

15 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření k ochran ě majetku i osobní bezpečnosti podnikli mén ě často mladší respondenti. Summary opatření pro zvýšení bezpečnosti Celkem respondent ů udělalo nějaké opatření k ochran ě majetku, respondent ů podniklo nějaké opatření k ochran ě osobní bezpeč nosti, v obou případech mírný pokles oproti minulému období. Převládají především preventivní opatření - nevpouštění neznámých lidí do bytu (nárůst u tohoto parametr), pořízení bezpečnostních dveří a vyhýbání se nebezpečným místům. Naopak mén ě často si pořídili zbra ň či jiný obranný prostředek. z respondent ů by byli ochotní zvýšení bezpe nosti platit 1 z příjm ů na č mírný nárůst oproti minulému roku, stále však výrazn ě mén ě než v roce 0 resp. 01. Nejvíce prosazovaným opatřením ke zvýšení bezpečnosti je na více policist ů v ulicích () tento požadavek roste od roku 01. Z dalších opatření pak více zařízení pro trávení volného času mládeže, kamerový systém a zavedení veřejn ě prospěšných prácí za drobné delikty.

16 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Summary preference lokality pro bydlení / respondent ů již ně kdy uvažovaly o odstěhování z Prahy důvodů vysokých životních nákladů, z z důvodu vysoké kriminality. Obecn ě klesá podíl respondentů, kteří někdy uvažovali o odstě hování z jednotlivých důvod ů, výjimkou jsou špatné mezilidské vztahy a nedostatek byt ů, u nichž došlo k mírnému nárůstu. Stejn ě jako v předchozích letech se jedná spíše o úvahy, konkrétní kroky k odstěhování podniká jen nízký podíl respondent ů (do ). Mén ě často uvažují o odstěhování z Prahy mladší respondenti. Z hlediska bezpečnosti je dlouhodob ě nejpreferovaně jším obvodem Praha, naopak nejmén preferovanými Praha 1 a. ě obvody je z

17 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Summary oznámení trestného činu Aktivn ě by pomohli častěji muži a mladší respondenti. Obecn ě však platí, že u mladších respondent ů je nižší ochota nahlásit konkrétní trestnou činnost. V případ ě svědectví trestného č inu by respondent ů by nějak řešilo tuto situaci 1/ respondent ů by anonymn ě zavolala policii, by svědčilo až po vyzvání. Mírn ě se snížil podíl respondent ů, kteří by jednali aktivn ě tzn. aktivn ě pomůžou () nebo se sami přihlásí na polici se svědectvím (). Nej ast ji by respondenti č ě oznámili sražení chodce a neposkytnutí první pomoci, pokus o znásiln ní př epadení/napadení na ulici a teroristický útok. ě, Naopak nejmén ě často pouze z by ohlásili pití alkoholu na veřejném prostranství, 1/ rvačku mladistvých a podávání alkoholu mladistvým.

18 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Summary tolerance k sociálním a zábavním institucím Respondentům by nejvíce vadilo, kdyby v blízkosti jejich bydlišt ě vzniklo ř nebo kontaktní centrum pro rómské kulturní st edisko narkomany. Naopak nejvíce tolerantní jsou k domovu důchodc ů a služebn ě Policie ČR či MP. Zvyšuje se podíl respondent ů, kterým by vadilo, kdyby v míst ě jejich bydlišt ě vzniklo rómské kulturní středisko, kontaktní centrum pro narkomany, místo s výherními automaty a ústav pro duševn ě nemocné. Vyšší tolerance k jednotlivým sociálním a zábavním institucím je u mladších respondent ů (především instituce typu rockového klubu či diskotéky). Výjimku tvoří vybudování domova důchodc ů a služebny Policie ČR či MP tyto instituce v blízkosti bydlišt ě vadí mén ě starším respondentům.

19 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Summary cizinci Za nejv tší problém ě považují návště vníci Prahy kapesní krádeže (závažnost tohoto problému se od roku 0 zvyšuje). Od roku 0 se podle cizinc ů zhoršuje také kriminalita v MHD, bezdomovectví a vandalismus, naopak se zlepšuje parametr davové násilí. Zkušenost s nějakým trestným inem č měl během svého pobytu v Praze 1 z cizinc ů nejčastěji se jednalo o kapesní krádež (podobn ě jako v minulých letech). Podíl cizinc ů, kteří využili služeb taxi, se od roku 0 snižuje (0 -, 0, 0). Také hodnocení taxislužby se proti minulému roku zhoršilo. Podíl turist ů, kteří využili MHD je na stejné úrovni jako v minulém roce (0, ). Také hodnocení MHD je letos podobné. Hlavním zdrojem informací o ČR je stejn ě jako v roce 0 Internet.

20 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Summary nejčastější důvody obav v konkrétních pražských lokalitách (mapové výstupy) Turisté mají obavy z krádeží a kapsářů nejčastěji v lokalitách Starého a Nového Mě sta (Václavské náměstí, Hlavní nádraží, Masarykovo nádraží, Národní třída ) a také na Smíchově. Obavy z bezdomovců jsou nej ast ji spojovány s č ě Hlavním nádražím a jeho okolím. Obavy z Rómů mají respondenti nej ast ji ve tvrtích č ě č Ž ižkov a Karlín. Obavy z narkoman ů a drog nejčastěji v lokalitách I.P. Pavlova a Karlovo náměstí.

21 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part IV. Nejzávažnější problémy v Praze

22 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Pocit bezpečí v míst ě bydlišt ě podzim respondent ů se cítí bezpečn ě v míst ě svého bydlišt ě, což je mírné zlepšení proti minulému roku. rozhodně ano cítí se bezpečn ě podzim TB: spíše ano 1 podzim 0 TB top to box graf součet odpovědí rozhodn ě ano a spíše ano. spíše ne rozhodně ne 1 1 podzim podzim (stat. chyba: max. 1,) 1.1. Do jaké míry se cítíte bezpečn ě v míst ě svého bydlišt ě? (odpovídají všichni respondenti N=)

23 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Pocit bezpečí v míst ě bydlišt ě podzim městský obvod Nejmén ě bezpečn ě se cítí respondenti z Prahy. Rozdíly v pocitu bezpečí podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) rozhodn ě ano spíše ano 1.1. Do jaké míry se cítíte bezpečn ě v míst ě svého bydlišt ě? (odpovídají všichni respondenti N=) 1 1 (stat. chyba: max.,)

24 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Pocit bezpečí v míst ě bydlišt ě podzim segmentace V míst ě svého bydlišt ě se cítí mén ě bezpečn ě starší respondenti, ženy a také osoby se ZTP. Celkem (N= ) 1 muž (N= ) 1 0 žena (N= 1) 1 do let (N= 1) - let (N= ) 1 let a více (N= 1) nižší status (N= ) 1 střední status (N= ) vyšší status (N= ) 0 osoby se ZTP (N= ) 0 osoby bez ZTP (N= ) 1 1 rozhodn ě ano spíše ano (stat. chyba: max.,) 1.1. Do jaké míry se cítíte bezpečn ě v míst ě svého bydlišt ě? (odpovídají všichni respondenti N=)

25 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim Nejzávažnější problémy v Praze jsou podle respondent ů kriminalita v MHD a pouliční kriminalita. kriminalita v MHD pouliční kriminalita drogy bezdomovectví žebráctví rasismus davové násilí výherní automaty vandalismus alkoholismus extremismus nezam ěstnanost závadové chování dětí šikana mladistvých grafitti pouliční prostituce problémy soužití občan ů taxislužba pašování, černý trh squaterství jiné rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém (stat. chyba: max. 1,) 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=)

26 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze časové srovnání Dlouhodob ě klesá vnímání závažnosti pašování a černého trhu, proti minulému roku naopak mírn ě vzrostlo negativní vnímání pouliční kriminality. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim pouliční kriminalita pašování, černý trh výherní automaty (stat. chyba: max.,) 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti)

27 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze časové srovnání U všech tří problému mírný pokles vnímání závažnosti oproti minulému období nejvíce u problematiky drog. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim grafitti problémy soužití občan ů drogy (stat. chyba: max.,) 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti)

28 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze časové srovnání Dlouhodobý pokles vnímání závažnosti u problematiky pouliční prostituce. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim pouliční prostituce závadové chování dětí davové násilí (stat. chyba: max.,) 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti)

29 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze časové srovnání Mírný pokles vnímání závažnosti u problematiky alkoholismu, oproti minulému období se naopak mírn ě zvýšilo vnímání závažnosti u žebráctví a bezdomovectví. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim alkoholismus žebráctví bezdomovectví 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,)

30 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) Parametr kriminalita v MHD a vandalismus na podzim 01, resp. podzim 0 netestován. Nejzávažnější problémy v Praze časové srovnání Proti minulému období mén ě respondent ů považuje za problém nezaměstnanost v Praze podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim kriminalita v MHD nezam ěstnanost vandalismus (stat. chyba: max.,) 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti)

31 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze časové srovnání U všech tří parametr ů se snížil podíl respondent ů, kteří jej považují za problém nejvýrazněji u problematiky squaterství. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) podzim 0 podzim 0 podzim rasismus šikana mladistvých squaterství 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,)

32 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Nejzávažnější problémy v Praze podzim městský obvod Drogy považují za problém častěji respondenti z Prahy 1, a, kriminalitu v MHD z Prahy, a. drogy kriminalita v MHD pouli ní kriminalita Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) č rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém (stat. chyba: max.,) 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=)

33 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Nejzávažnější problémy v Praze podzim městský obvod Bezdomovectví a žebráctví považují nejčastěji za problém respondenti z Prahy 1 a, rasismus pak především respondenti z Prahy. bezdomovectví žebráctví rasismus Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

34 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Nejzávažnější problémy v Praze podzim městský obvod Davové násilí jako problém vnímají častěji respondenti z Prahy a, extremismus (stejn ě jako rasismus) častěji respondenti z Prahy. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) davové násilí extremismus nezaměstnanost rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

35 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Nejzávažnější problémy v Praze podzim městský obvod Alkoholismus a výherní automaty považují za závažnější problémy respondenti z Prahy. vandalismus alkoholismus výherní automaty Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

36 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim městský obvod Šikanu mladistvých považují za závažnější problém respondenti z Prahy 1. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) závadové chování dětí šikana mladistvých pouliční prostituce rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

37 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim městský obvod Problém taxislužby vnímají jako problém zejména respondenti z Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) grafitti (sprejerství) taxislužba problémové soužití občanů rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

38 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim městský obvod Pašování a černý trh vnímají jako problém častěji respondenti z Prahy a Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) pašování, černý trh squaterství rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

39 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim segmentace Vyšší vnímání závažností jednotlivých problému u starších respondent ů, u pouliční kriminality také u osob se ZTP. drogy kriminalita v MHD pouliční kriminalita Celkem (N= ) 1 1 muž (N= ) 0 žena (N= 1) 1 do let (N= 1) 1 - let (N= ) 1 let a více (N= 1) 1 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

40 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim segmentace Hůře jsou vnímány jednotlivé problémy u starších respondent ů. bezdomovectví žebráctví rasismus Celkem (N= ) 1 1 muž (N= ) žena (N= 1) 1 1 do let (N= 1) 1 - let (N= ) let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) 1 střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) 1 osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

41 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim segmentace Jako závažnější problém vnímají jednotlivé oblasti starší respondenti a respondenti s nižším socioprofesním statusem. davové násilí extremismus nezaměstnanost Celkem (N= ) muž (N= ) 1 žena (N= 1) do let (N= 1) 1 - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) 1 střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) 1 osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

42 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim segmentace Za závažnější problém vnímají jednotlivé oblasti respondenti se ZTP a starší respondenti. vandalismus alkoholismus výherní automaty Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) 1 osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

43 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim segmentace Vnímání závažnosti jednotlivých problematik je vyšší u starších respondent ů. závadové chování dětí šikana mladistvých pouliční prostituce Celkem (N= ) 1 muž (N= ) 1 žena (N= 1) 1 1 do let (N= 1) 1 - let (N= ) 1 let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) 1 střední status (N= ) 1 vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) 1 osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

44 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim segmentace Sprejerství a problémové soužití občan ů vnímají jako závažnější problém starší respondenti a také osoby se ZTP, u problému taxislužby nejsou výraznější rozdíly. grafitti (sprejerství) taxislužba problémové soužití občanů Celkem (N= ) 1 muž (N= ) 1 žena (N= 1) 1 do let (N= 1) let (N= ) 1 1 let a více (N= 1) nižší status (N= ) 1 střední status (N= ) 1 vyšší status (N= ) 1 osoby se ZTP (N= ) 1 osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

45 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejzávažnější problémy v Praze podzim segmentace Ve vnímání těchto problému nejsou dle identifikace výraznější rozdíly. pašování, černý trh squaterství Celkem (N= ) muž (N= ) 1 1 žena (N= 1) 1 1 do let (N= 1) 1 - let (N= ) 1 1 let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) 1 osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém 1. Které z níže uvedených problém ů považujete v Praze za nejzávažnější? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

46 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part V. Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení

47 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim V obyvatelích Prahy vyvolávají největší znepokojení dealeři a uživatelé drog, následováni bezdomovci - cizinci a fašistickými skupinami, spolu s nepřizp ůsobivými menšinami drogoví dealeř i drogov ě závislí bezdomovci - cizinci (běženci) fašistické skupiny nepřizp ůsobivé menšiny bezdomovci - občané ČR rasistické skupiny kriminální recidivisté skupiny obyv. ze zemí býv.sssr skupiny obyvatel z Balkánu žebráci skupiny obyvatel ze St ř.východu skupiny obyvatel z Blízk. skupiny obyvatel kriminalita z Dál. Východu mládeže teroristé cizinci s dočasným pobytem skupiny obyvatel z Afriky hnutí punk squateř i náboženské sekty jiné rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max. 1,)

48 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení časové srovnání Pokračuje mírný pokles ve vnímání znepokojení u fašistických a rasistických skupin. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim náboženské sekty fašistické skupiny rasistické skupiny. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,)

49 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení časové srovnání Klesá obava respondent ů z hnutí punk a také ze squater ů. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim squateř i hnutí punk drogov ě závislí. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,)

50 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení časové srovnání Proti minulému období mírný nárůst obavy z žebrák ů. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim drogoví dealeř i žebráci nepřizp ůsobivé menšiny (stat. chyba: max.,). Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti)

51 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení časové srovnání Proti minulému roku mírn ě vzrostla obava z bezdomovc ů jak občan ů ČR tak i cizinc ů. Naopak u cizinc ů s dočasným pobytem mírn ě obava klesla. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim bezdomovci - občané ČR bezdomovci - cizinci (běženci) cizinci s dočasným pobytem. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,)

52 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení časové srovnání Obava z jednotlivých skupin obyvatel je na úrovni minulého roku. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) 0 0 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim skupiny obyvatel z Blízkého východu skupiny obyvatel ze St řed. východu skupiny obyvatel ze zemí býv. SSSR. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,)

53 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení časové srovnání Mírn ě klesá znepokojení ze skupin obyvatel z Afriky. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim skupiny obyvatel z Balkánu skupiny obyvatel z Dál. Východu skupiny obyvatel z Afriky. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,)

54 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení časové srovnání Mírný pokles znepokojení u všech tří skupin. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě závažný problém + spíše závažný problém) Parametr kriminalita mládeže na podzim 01 netestován podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim kriminální recidivisté kriminalita mládeže teroristé (stat. chyba: max.,). Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti)

55 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim městský obvod Vyšší znepokojení z drogových dealer ů u respondent ů z Prahy, drogov ězávislí u respondent ů z Prahy 1, a, fašistické skupiny znepokojují respondenty z Prahy. drogoví dealeři drogov ě závislí fašistické skupiny Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém (stat. chyba: max.,). Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=)

56 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim městský obvod Vyšší znepokojení u všech tří skupin obyvatel u respondent ů z Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) rasistické skupiny kriminální recidivisté nepřizpůsobivé menšiny rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

57 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim městský obvod Bezdomovci občané ČR více znepokojují obyvatele Prahy, bezdomovci cizinci pak obyvatele Prahy 1 a Prahy. kriminalita mládeže Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) bezdomovci - občané ČR bezdomovci - cizinci (běženci) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

58 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim městský obvod Žebráci nejvíce znepokojují obyvatele Prahy 1, obyvatele ze zemí bývalého SSSR pak obyvatele Prahy 1 a Prahy. žebráci teroristé Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) skupiny obyvatel ze zemí býv. SSSR rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

59 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim městský obvod Vyšší znepokojení u všech tří skupin obyvatele u respondent ů z Prahy. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) skupiny obyvatel ze Středního východu skupiny obyvatel z Dálného Východu skupiny obyvatel z Blízkého východu rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

60 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim městský obvod Cizinci s dočasným pobytem a obyvatelé Balkánu nejvíce znepokojují obyvatele Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) skupiny obyvatel z Balkánu cizinci s dočasným pobytem hnutí punk rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

61 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim městský obvod Vyšší obava z obyvatel Afriky u respondent ů z Prahy, a. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) skupiny obyvatel z Afriky squateři náboženské sekty rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

62 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim segmentace Vyšší znepokojení u starších respondent ů, fašistické skupiny více znepokojují také osoby se ZTP. drogoví dealeři drogov ě závislí fašistické skupiny Celkem (N= ) 1 muž (N= ) 1 žena (N= 1) 1 do let (N= 1) let (N= ) let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

63 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim segmentace Rasistické skupiny a kriminální recidivisté více znepokojují starší respondenty, vyšší znepokojení také u žen zejména v případ ě kriminálních recidivist ů. rasistické skupiny kriminální recidivisté nepřizpůsobivé menšiny Celkem (N= ) 1 1 muž (N= ) žena (N= 1) 1 1 do let (N= 1) let (N= ) 1 let a více (N= 1) 1 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

64 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim segmentace Starší obyvatelé Prahy jsou více znepokojeni zejména kriminalitou mládeže. kriminalita mládeže bezdomovci - občané ČR bezdomovci - cizinci (běženci) Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) 1 do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

65 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim segmentace Obyvatelé bývalého SSSR více znepokojují starší respondenty. Celkem (N= ) 1 žebráci 1 teroristé skupiny obyvatel ze zemí býv. SSSR muž (N= ) žena (N= 1) 1 do let (N= 1) 1 - let (N= ) let a více (N= 1) 1 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

66 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim segmentace U všech tří skupin obyvatel vyšší znepokojení u starších respondent ů a osob se ZTP. Celkem (N= ) skupiny obyvatel ze Středního východu skupiny obyvatel z Dálného Východu skupiny obyvatel z Blízkého východu muž (N= ) žena (N= 1) 1 do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

67 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim segmentace Obyvatelé z Balkánu a hnutí punk vyvolávají vyšší znepokojení u starších respondent ůa osob se ZTP. Celkem (N= ) skupiny obyvatel z Balkánu cizinci s dočasným pobytem hnutí punk muž (N= ) 1 1 žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) 1 let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

68 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Skupiny obyvatel vyvolávající znepokojení podzim segmentace Obyvatelé z Afriky vyvolávají vyšší znepokojení u starších respondent ů a osob se ZTP. skupiny obyvatel z Afriky Celkem (N= ) squateři 1 náboženské sekty 1 1 muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) let (N= ) let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě závažný problém spíše závážný problém. Které skupiny obyvatel ve Vás vyvolávají znepokojení? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

69 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part VI. Ohrožení trestná činnost

70 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim Obyvatelé Prahy se nejčastěji obávají krádeží zejména pak kapesních krádeží. kapesní krádeže bytové krádeže krádeže aut vykrádání aut krádeže ve sklepech apod. loupež vandalismus extremismus kriminalita mládeže krádeže jízdních kol ublížení na zdraví davové násilí rvačka výtržnictví terorismus vražda organizovaný zločin sexuální napadení znásiln ění domácí násilí jiné rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max. 1,)

71 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost časové srovnání Proti minulému období poklesl podíl respondent ů, kteří se obávají krádeže auta, naopak se zvýšila obava z kapesních krádeží (na úrove ň roku 0). 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě ohrožen + spíše ohrožen) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim kapesní krádeže krádeže aut vykrádání aut (stat. chyba: max.,). Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti)

72 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost časové srovnání Od podzimu 0 mírn ě klesá obava z bytových krádeží. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě ohrožen + spíše ohrožen) Parametr krádeže jízdních kol nebyl v letech 01 a 0 testován podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim krádeže jízdních kol bytové krádeže krádeže ve sklepech apod. (stat. chyba: max.,). Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti)

73 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost časové srovnání Proti minulému roku se mírn ě zvýšila obava z vandalismu, naopak klesá obava z vraždy a ublížení na zdraví. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě ohrožen + spíše ohrožen) 0 0 podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim ublížení na zdraví vražda vandalismus. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,)

74 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost časové srovnání Od podzimu 0 klesá obava ze sexuálního napadení a znásilnění. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě ohrožen + spíše ohrožen) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim sexuální napadení znásiln ění loupež (stat. chyba: max.,). Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti)

75 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost časové srovnání Od podzimu 0 klesá obava z organizovaného zločinu. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě ohrožen + spíše ohrožen) 0 0 podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim organizovaný zločin rvačka výtržnictví (stat. chyba: max.,). Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti)

76 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost časové srovnání Od podzimu 0 klesá obava z terorismu. 0 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí rozhodn ě ohrožen + spíše ohrožen) podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim terorismus kriminalita mládeže domácí násilí. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,)

77 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim městský obvod Bytových krádeží a krádeží aut se častěji obávají respondenti z Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) kapesní krádeže bytové krádeže krádeže aut rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen (stat. chyba: max.,). Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=)

78 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim městský obvod Vyšší obava ze všech tří druh ů trestné činnosti u obyvatel Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) loupež vykrádání aut krádeže ve sklepech apod rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

79 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim městský obvod Ohrožení extremismem se cítí častěji respondenti z Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) 1 vandalismus ublížení na zdraví extremismus rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

80 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim městský obvod Davového násilí se častěji obávají obyvatelé Prahy, 1 a. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. krádeže jízdních kol kriminalita mládeže davové/divácké násilí Celkem (N= ) 1 Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

81 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim městský obvod Také z výtržnictví je častější obava u obyvatel Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. terorismus výtržnictví vražda Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) 1 Praha (N= ) 1 Praha (N= ) Praha (N= ) 1 1 Praha (N= ) 1 Praha (N= ) 1 Praha (N= ) 1 1 Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) 1 1 Praha (N= ) 1 Praha 1 (N= ) 0 1 Praha (N= ) 1 Praha (N= ) 1 1 Praha 1 (N= ) 1 Praha (N= ) Praha 1 (N= ) 1 Praha 1 (N= ) 1 Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

82 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim městský obvod Rvačky se častěji obávají respondenti z Prahy,,, 1, a. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) rvačka organizovaný zločin znásilnění rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

83 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim městský obvod Ohroženi sexuálním napadením se cítí častěji respondenti z Prahy 1 a. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. sexuální napadení Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) 1 Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) 1 1 Praha (N= ) 1 Praha (N= ) 1 Praha (N= ) Praha (N= ) 1 Praha (N= ) 1 1 Praha (N= ) Praha (N= ) 1 Praha (N= ) 1 Praha 1 (N= ) 1 Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) 1 Praha (N= ) 1 Praha 1 (N= ) 1 Praha 1 (N= ) 1 Praha (N= ) 1 Praha 1 (N= ) Praha (N= ) domácí násilí rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

84 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim segmentace Vyšší obava z kapesních a bytových krádeží u starších respondent ů, krádeže aut se obávají častěji respondenti s vyšším socioprofesním statusem. kapesní krádeže bytové krádeže krádeže aut Celkem (N= ) 1 muž (N= ) žena (N= 1) 1 1 do let (N= 1) let (N= ) 1 let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

85 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim segmentace Loupeže se více obávají osoby se ZTP a starší respondenti, vykradení auta respondenti s vyšším socioprofesním statusem. Celkem (N= ) loupež vykrádání aut krádeže ve sklepech apod. 1 muž (N= ) 1 žena (N= 1) 1 do let (N= 1) 1 - let (N= ) 1 let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

86 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim segmentace Ohroženi vandalismem jsou častěji osoby se ZTP a starší obyvatelé. Celkem (N= ) vandalismus ublížení na zdraví extremismus muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

87 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim segmentace Kriminalitu mládeže vnímají jako větší ohrožení starší respondenti a osoby se ZTP. krádeže jízdních kol kriminalita mládeže davové/divácké násilí Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

88 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim segmentace Výtržnictví i vraždy se více obávají starší respondenti. Celkem (N= ) terorismus výtržnictví vražda muž (N= ) 1 1 žena (N= 1) 1 1 do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) 1 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

89 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim segmentace Znásilnění se obávají především ženy do let. rvačka organizovaný zločin znásilnění Celkem (N= ) 1 muž (N= ) 0 žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) 1 1 let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

90 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohrožení trestná činnost podzim segmentace Ohroženy sexuálním napadením se cítí častěji ženy do let. sexuální napadení domácí násilí Celkem (N= ) muž (N= ) 0 žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) 1 vyšší status (N= ) 1 osoby se ZTP (N= ) 1 osoby bez ZTP (N= ) rozhodn ě ohrožen spíše ohrožen. Kterých druh ů zločinnosti se v současné dob ě obáváte? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

91 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj ke kriminalit ě mládeže podzim Nejčastěji by respondenti řešili kriminalitu mládeže snížením trestní odpovědnosti, z jsou pro razantnější postup policie a z pro posílení prevence. úřady a policie by měly postupovat razantn ěji při řešení kriminality mládeže stát by měl snížit zákonem trestní odpovědnost úřady a policie by měly více postihovat rodiče mladých kriminálníků při řešení problematiky mladých by se měla větší pozornost věnovat prevenci není potřeba s tím nic dělat (stat. chyba: max. 1,).1. Vyberte prosím výrok, který nejlépe charakterizuje Váš postoj ke kriminalit ě mládeže: (odpovídají všichni respondenti N=)

92 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj ke kriminalit ě mládeže časové srovnání Proti minulému roku nedošlo k výrazným změnám v postojích respondent ů podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim úřady a policie by měly postupovat razantn ěji při řešení kriminality mládeže stát by měl snížit zákonem trestní odpovědnost úřady a policie by měly více postihovat rodiče mladých kriminálníků při řešení problematiky mladých by se měla větší pozornost věnovat prevenci není potřeba s tím nic dělat (stat. chyba: max.,).1. Vyberte prosím výrok, který nejlépe charakterizuje Váš postoj ke kriminalit ě mládeže: (odpovídají všichni respondenti)

93 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj ke kriminalit ě mládeže podzim městský obvod Razantnější přístup úřad ů a police preferují častěji respondenti z Prahy a. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) úřady a policie by měly postupovat razantně ji při řešení kriminality mládeže stát by měl snížit zákonem trestní odpov ědnost úřady a policie by měly více postihovat rodiče mladých kriminálník ů při řešení problematiky mladých by se měla větší pozornost věnovat prevenci není potřeba s tím nic dělat (stat. chyba: max.,).1. Vyberte prosím výrok, který nejlépe charakterizuje Váš postoj ke kriminalit ě mládeže: (odpovídají všichni respondenti N=)

94 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj ke kriminalit ě mládeže podzim segmentace Mladší respondenti by při řešení této problematiky věnovali větší prostor prevenci. Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) 1 1 let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) 1 vyšší status (N= ) 1 1 osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) úřady a policie by měly postupovat razantně ji při řešení kriminality mládeže stát by měl snížit zákonem trestní odpov ědnost úřady a policie by měly více postihovat rodiče mladých kriminálník ů při řešení problematiky mladých by se měla větší pozornost věnovat prevenci není potřeba s tím nic dělat (stat. chyba: max.,).1. Vyberte prosím výrok, který nejlépe charakterizuje Váš postoj ke kriminalit ě mládeže: (odpovídají všichni respondenti N=)

95 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k domácímu násilí podzim z respondent ů považuje domácí násilí za problém, který je nutno řešit nejčastěji by zvýšili trestní sazbu pro tento typ kriminality. úřady a policie by měly postupovat razantn ěji při řešení domácího násilí přímo na míst ě měla by být zvýšena trestní sazba pro tento typ kriminality mělo by se věnovat více pozornosti prevenci není potřeba s tím nic dělat, protože to není zásadní problém není potřeba s tím nic dělat, protože je to vždy záležitostí příslušné rodiny, nebo domácnosti (stat. chyba: max. 1,).. Vyberte prosím výrok, který nejlépe charakterizuje Váš postoj k problematice domácího násilí: (odpovídají všichni respondenti N=)

96 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k domácímu násilí časové srovnání Proti minulému období se mírn ě zvýšil podíl respondent ů, kteří navrhují zvýšení trestní sazby podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim úřady a policie by měly postupovat razantn ěji při řešení domácího násilí přímo na míst ě měla by být zvýšena trestní sazba pro tento typ kriminality mělo by se věnovat více pozornosti prevenci není potřeba s tím nic dělat, protože to není zásadní problém není potřeba s tím nic dělat, protože je to vždy záležitostí příslušné rodiny, nebo domácnosti (stat. chyba: max.,).. Vyberte prosím výrok, který nejlépe charakterizuje Váš postoj k problematice domácího násilí: (odpovídají všichni respondenti)

97 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k domácímu násilí podzim městský obvod Razantnější postup policie preferují častěji respondenti z městské části, a 1. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) úřady a policie by měly postupovat razantně ji při řešení domácího násilí přímo na míst ě měla by být zvýšena trestní sazba pro tento typ kriminality mělo by se věnovat více pozornosti prevenci (stat. chyba: max.,) není potřeba s tím nic dělat, protože to není zásadní problém není potřeba s tím nic dělat, protože je to vždy záležitostí příslušné rodiny, nebo domácnosti.. Vyberte prosím výrok, který nejlépe charakterizuje Váš postoj k problematice domácího násilí: (odpovídají všichni respondenti N=)

98 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k domácímu násilí podzim segmentace Prevence je opět více preferovaná u mladších respondent ů, naopak razantnější přístup úřad ů a policie má vyšší podporu u starších respondent ů. Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) úřady a policie by měly postupovat razantně ji při řešení domácího násilí přímo na míst ě měla by být zvýšena trestní sazba pro tento typ kriminality mělo by se věnovat více pozornosti prevenci (stat. chyba: max.,) není potřeba s tím nic dělat, protože to není zásadní problém není potřeba s tím nic dělat, protože je to vždy záležitostí příslušné rodiny, nebo domácnosti.. Vyberte prosím výrok, který nejlépe charakterizuje Váš postoj k problematice domácího násilí: (odpovídají všichni respondenti N=)

99 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part VII. Městská policie a Policie ČR

100 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Spokojenost s prací Policie ČR a Městské policie podzim Celkem respondent ů je spokojeno s prací Policie ČR, je spokojeno s prací Městské policie. jsem naprosto spokojen(a) jsem spíše spokojen(a) než nespokojen(a) jsem spíše nespokojen(a) než spokojen(a) jsem naprosto nespokojen(a) (stat. chyba: max. 1,). Do jaké míry jste spokojen(a) s tím, jak se Policie ČR stará o bezpečnost občan ů v míst ě Vašeho bydlišt ě?. Do jaké míry jste spokojen(a) s tím, jak se Městská policie stará o bezpečnost občan ů v míst ě bydlišt ě? (odpovídají všichni respondenti N=)

101 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Spokojenost s prací Policie ČR a Městské policie časové srovnání Spokojenost s prací Policie ČR a Městské Policie se proti minulému období nezměnila. 0 Pozn.: Údaje za podzim 0, podzim 0 a podzim 0 jsou z průzkum ů Analýza pocitu bezpečí, ostatní údaje z průzkum ů Výzkum spokojenosti s Městskou policií Hl. m. Prahy jaro podzim jaro podzim jaro podzim jaro podzim 0 0 jaro podzim 0 0 jaro podzim jaro podzim 0 0 jaro 0 podzim podzim 0 Policie ČR Městská Policie (stat. chyba: max.,). Do jaké míry jste spokojen(a) s tím, jak se Policie ČR stará o bezpečnost občan ů v míst ě Vašeho bydlišt ě?. Do jaké míry jste spokojen(a) s tím, jak se Městská policie stará o bezpečnost občan ů v míst ě bydlišt ě? (odpovídají všichni respondenti)

102 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Spokojenost s prací Policie ČR a Městské policie podzim městský obvod Nejnižší spokojenost s Policií ČR u respondent ů z Prahy, s prací Městské policie na Praze a. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) (stat. chyba: max.,) jsem naprosto spokojen jsem spíše spokojen. Do jaké míry jste spokojen(a) s tím, jak se Policie ČR stará o bezpečnost občan ů v míst ě Vašeho bydlišt ě?. Do jaké míry jste spokojen(a) s tím, jak se Městská policie stará o bezpečnost občan ů v míst ě bydlišt ě? (odpovídají všichni respondenti N=)

103 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Spokojenost s prací Policie ČR a Městské policie podzim segmentace Spokojenost s Policií ČR i Městskou policií klesá s rostoucím věkem respondent ů. Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) 0 do let (N= 1) - let (N= ) 1 let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) (stat. chyba: max.,) jsem naprosto spokojen jsem spíše spokojen. Do jaké míry jste spokojen(a) s tím, jak se Policie ČR stará o bezpečnost občan ů v míst ě Vašeho bydlišt ě?. Do jaké míry jste spokojen(a) s tím, jak se Městská policie stará o bezpečnost občan ů v míst ě bydlišt ě? (odpovídají všichni respondenti N=)

104 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part VIII. Zkušenost s trestnými činy

105 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Osobní zkušenost s trestným činem časové srovnání 1/ dotazovaných má osobní zkušenost s trestným činem, tento podíl se od roku 0 snižuje. podzim podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim 01 0 (stat. chyba: max. 1,) Stal(a) jste se Vy osobn ě nebo některý člen Vaší domácnosti v posledních dvou letech obětí nějakého trestného činu nebo pokusu o trestný č in na území Prahy? (odpovídají všichni respondenti N=)

106 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Osobní zkušenost s trestným činem - podzim městský obvod Častěji se s trestným činem setkali respondenti z městských částí a. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) 1 Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) 1 Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) 1 Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) (stat. chyba: max.,). Stal(a) jste se Vy osobn ě nebo některý člen Vaší domácnosti v posledních dvou letech obětí nějakého trestného činu nebo pokusu o trestný č in na území Prahy? (odpovídají všichni respondenti N=)

107 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Osobní zkušenost s trestným činem - podzim segmentace Osobní zkušenost s trestnou činností mají častěji respondenti ve věku - let a respondenti s vyšším socioprofesním statusem. Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) (stat. chyba: max.,). Stal(a) jste se Vy osobn ě nebo některý člen Vaší domácnosti v posledních dvou letech obětí nějakého trestného činu nebo pokusu o trestný č in na území Prahy? (odpovídají všichni respondenti N=)

108 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská *V daném roce nehodnoceno Osobní zkušenost s konkrétním trestným činem časové srovnání Nejčastěji mají respondenti zkušenost s kapesní krádeží a vykradením auta. Oproti minulému období se snížil podíl krádeží ve sklep ě a ublížení na zdraví. kapesní krádež vykradení auta krádeže kola vandalismus krádež auta krádež ve sklepě krádež na ulici bytová krádež divácké/ davové násilí rvačka ublížení na zdraví sexuální napadení loupežné přepadení šikana domácí násilí extremismus organizovaný zločin znásiln ění jiné PODZIM 01 PODZIM 0 PODZIM 0 PODZIM 0 * * * * * * * * * 1 * * (stat. chyba: 0 max.,1) O jaký čin, nebo jaké trestné č iny se jednalo? (odpovídají respondenti, kteří mají zkušenost s nějakým trestným činem N=) * * PODZIM

109 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Zkušenost s nejzávažnějším trestným činem podzim Za nejzávažnější trestný čin, se kterým se dotázaní v posledních dvou letech setkali, je kapesní krádež a vykradení/krádež auta. kapesní krádež vykradení auta krádež auta krádež kola bytová krádež krádež ve sklepě krádež na ulici vandalismus divácké/davové násilí ublížení na zdraví loupežné přepadení sexuální napadení šikana rvačka domácí násilí 1 extremismus 0 organizovaný zločin 0 znásiln ění 0 něco jiného 1 0 (stat. chyba: max.,) Jestliže jste se stal v posledních letech obětí více trestných čin ů, nyní prosím vyberte ten, který považujete za nejzávažnější a o kterém budete dále mluvit. Který trestný čin je podle Vašeho mínění nejzávažně jší? (odpovídají respondenti, kteří mají zkušenost s nějakým trestným činem N=)

110 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Ohlášení trestného činu na policii časové srovnání / respondent ů ohlásily tento trestný čin, což je přibližn ě stejný podíl jako v předchozím roce. Ohlášení trestného činu - ANO podzim podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim 01 0 (stat. chyba: max.,) Ohlásili jste tento trestný čin nebo pokus o trestný č in na policii? (odpovídají respondenti, kteří mají zkušenost s nějakým trestným činem N=)

111 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Důvody neohlášení trestného činu časové srovnání 1/ respondent ů nenahlásila trestný čin, protože se domnívá, že by to policie stejn ě nevyřešila, 1 ze jej pak nenahlásil, jelikož se jednalo o nezávažný čin. podzim podzim 0 1 podzim 0 podzim podzim šlo o nezávažný čin nebo malou škodu strach z pachatele bezradnost nebo dezorientovanost policie by to stejn ě nevyřešila strach z jiných nepříjemností jiný důvod (stat. chyba: max.,). Proč jste neohlásili tento trestný čin nebo pokus o trestný č in na policii? (odpovídají respondenti, kteří neohlásili trestný čin N=1)

112 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Neohlášení trestného činu na policii respondent ů, kteří neohlásili trestný čin na policii, se alespo ň svěřilo někomu jinému. Svěřil(a) jste se s tím někomu jinému? podzim podzim (stat. chyba: max.,) Svěřil(a) jste se s tím někomu jinému? Myslím nyní nap ř. příteli, rodinnému příslušníkovi, spolupracovníků m apod.? (odpovídají respondenti, kteří neohlásili trestný čin N=1)

113 Osobní zkušenost s trestným činem - podzim místo a doba IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejvíce trestných čin ů uvedli dotázaní ve II. a III. kvartálu roku. Spontánn ě uvedená doba spáchání trestného činu Spontánn ě uvedené místo spáchání trestného činu Kvartál III. - Hlavní nádraží září srpen červenec červen květen Kvartál II. - 1 Plzeňská ulice duben březen Novodvorská 1 únor leden Kvartál I. - Václavské nám. 1 prosinec 0 listopad 0 říjen 0 Kvartál IV. 0 - září 0 srpen 0 1 Kvartál III. - červenec 0 červen 0 květen 0 1 duben 0 1 Kvartál II. 0 - březen 0 1 únor 0 leden Kvartál I. 0- prosinec 0 0 listopad 0 1 říjen 0 1 Kvartál IV. 0 - září 0 1 (stat. chyba: max.,) 0. Pokuste se nyní vzpomenout, kde přesn ě byl tento trestný čin nebo pokus o trestný čin spáchán. Uveďte prosím název ulice, náměstí nebo místa, kde k č inu došlo:. Řekněte mi prosím, kdy byl tento trestný čin nebo pokus o trestný čin spáchán. Uveďte prosím datum, měsíc nebo alespo ň roční období, kdy k č inu došlo: (N=)

114 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part IX. Opatření pro zvýšení vlastní bezpečnosti

115 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření k ochran ě majetku časové srovnání Celkem respondent ů udělalo nějaké opatření k ochran ě majetku, mírný pokles oproti minulému roku. podzim podzim 0 podzim 0 podzim 0 1 podzim ANO, udělali jsme mimořádná speciální opatření ANO, udělali jsme určitá vylepšení (nap ř. další zámek na dveře) ANO, udělali jsme běžná opatření (nap ř. důsledné zamykání) NE, nepovažovali jsme za nutné dělat cokoliv nového (stat. chyba: max. 1,). Podnikl(a) jste Vy nebo některý z člen ů Vaší domácnosti v posledních dvou letech nějaká větší opatření k ochran ě Vašeho majetku? (odpovídají všichni respondenti N=)

116 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Opatření k ochran ě majetku - podzim městský obvod Opatření k ochran ě majetku nejčastěji provedli dotazovaní v městském obvodu Praha a Praha 1. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) ANO, udělali jsme mimořádná speciální opat ření ANO, udělali jsme určitá vylepšení (nap ř. další zámek na dveře) ANO, udělali jsme běžná opatření (nap ř. důsledné zamykání) NE, nepovažovali jsme za nutné dělat cokoliv nového (stat. chyba: max.,). Podnikl(a) jste Vy nebo některý z člen ů Vaší domácnosti v posledních dvou letech nějaká větší opatření k ochran ě Vašeho majetku? (odpovídají všichni respondenti N=)

117 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření k ochran ě majetku - podzim segmentace Opatření k ochran ě majetku provedli častěji respondenti ve věku - let, naopak mén ě často respondenti do let. Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) 1 do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) 1 1 ANO, udělali jsme mimořádná speciální opatření ANO, udělali jsme určitá vylepšení (nap ř. další zámek na dveře) ANO, udělali jsme běžná opat ření (nap ř. důsledné zamykání) NE, nepovažovali jsme za nutné dělat cokoliv nového osoby bez ZTP (N= ) (stat. chyba: max.,). Podnikl(a) jste Vy nebo některý z člen ů Vaší domácnosti v posledních dvou letech nějaká větší opatření k ochran ě Vašeho majetku? (odpovídají všichni respondenti N=)

118 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření k ochran ě osobní bezpečnosti časové srovnání respondent ů podniklo nějaké opatření k ochran ě osobní bezpečnosti, opět mírný pokles oproti minulému období. podzim podzim 0 1 podzim 0 podzim 0 podzim ANO, udělali jsme mimořádná speciální opatření ANO, udělali jsme určitá dílčí opatření ANO, ud lali jsme b žná opat ení ě ě ř NE (stat. chyba: max. 1,) 1. Podnikl(a) jste Vy nebo některý z člen ů Vaší domácnosti v posledních dvou letech nějaká opatření ke zvýšení své osobní bezpeč nosti nebo bezpečnosti jiných člen ů Vaší domácnosti? (odpovídají všichni respondenti N=)

119 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření k ochran ě osobní bezpečnosti - podzim městský obvod Opatření k ochran ě osobní bezpečnosti nejvíce prováděli respondenti z Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) ANO, udělali jsme mimořádná speciální opat ření ANO, udělali jsme určitá díl čí opatření ANO, udělali jsme běžná opatření NE (stat. chyba: max.,) 1. Podnikl(a) jste Vy nebo některý z člen ů Vaší domácnosti v posledních dvou letech nějaká opatření ke zvýšení své osobní bezpeč nosti nebo bezpečnosti jiných člen ů Vaší domácnosti? (odpovídají všichni respondenti N=)

120 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření k ochran ě osobní bezpečnosti - podzim segmentace Opat ení k ochran osobní bezpe nosti provedli ast ji osoby se ZTP, mén asto ř ě č č ě ě č naopak mladší respondenti. Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) ANO, udělali jsme mimořádná speciální opat ření ANO, udělali jsme určitá díl čí opatření ANO, udělali jsme běžná opatření NE osoby se ZTP (N= ) 1 osoby bez ZTP (N= ) (stat. chyba: max.,) 1. Podnikl(a) jste Vy nebo některý z člen ů Vaší domácnosti v posledních dvou letech nějaká opatření ke zvýšení své osobní bezpeč nosti nebo bezpečnosti jiných člen ů Vaší domácnosti? (odpovídají všichni respondenti N=)

121 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti podzim Hlavními opatřeními k ochran ě osobní bezpečnosti jsou nevpouštění neznámých lidí do bytu, pořízení bezpečnostních dveří a vyhýbání se nebezpečným místům. nevpouštíme neznámé lidi do bytu pořídili jsme si bezpeč nější vstupní dveře vyhýbáme se nebezpe čným míst ům informujeme se o míst ě pobytu mimo domov chodíme si ve večerních hodinách naproti pořídili jsme si do bytu zabezpe čovací systém ve večerních hodinách nevycházíme z bytu opatřili jsme si jiný obranný prostředek opatřili jsme si cvičeného psa navštěvujeme kurzy sebeobrany opatřili jsme si střelnou zbraň opatřili jsme si plynovou pistoli. Které z následujících opatř ení to bylo? jiné (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti N=)

122 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti časové srovnání Od podzimu 0 se zvyšuje podíl respondent, kte í se snaží nevpoušt t neznámé lidi ů ř ě do bytu podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim. Které z následujících opatř ení to bylo? pořídili jsme si do bytu zabezpe čovací systém nevpouštíme neznámé lidi do bytu nebo do domu informujeme se navzájem o míst ě pobytu mimo domov (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti)

123 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti časové srovnání Oproti minulému období se zvýšil podíl respondent, kte í si ve ve erních hodinách ů ř č chodí naproti podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim. Které z následujících opatř ení to bylo? chodíme si ve večerních hodinách naproti ve večerních hodinách nevycházíme z bytu vyhýbáme se nebezpe čným míst ům (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti)

124 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti časové srovnání Mírn ě se zvýšil podíl respondent ů, kteří navštěvují kurzy sebeobrany podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim. Které z následujících opatř ení to bylo? navštěvujeme nebo jsme navšt ěvovali kurzy sebeobrany opatřili jsme si cvičeného psa pořídili jsme si bezpeč nější vstupní dveře (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti)

125 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti časové srovnání V tomto období mírn ě vzrostl podíl respondent ů, kteří si opatřili střelnou zbra ň podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim opatřili jsme si střelnou zbraň opatřili jsme si plynovou pistoli opatřili jsme si jiný obranný prostředek. Které z následujících opatř ení to bylo? (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti)

126 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti podzim městský obvod Neznáme lidi do bytu nevpouštějí častěji respondenti z Prahy 1. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= 1) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= 0) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= 0) nevpouštíme neznámé lidi informujeme se o míst ě pořídili jsme si do bytu do bytu nebo do domu pobytu mimo domov zabezpeč ovací systém (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti N=). Které z následujících opatř ení to bylo?

127 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti podzim městský obvod Opatření ve večerních hodinách provedli častěji respondenti z Prahy 1. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= 1) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= 0) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= 0) vyhýbáme se chodíme si ve ve večerních hodinách nebezpečným místů m večerních hodinách nevycházíme z bytu naproti (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti N=). Které z následujících opatř ení to bylo?

128 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti podzim městský obvod Bezpečnější vstupní dveře si nejčastěji pořídili respondenti z Prahy 1. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= 1) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= 0) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= 0). Které z následujících opatř ení to bylo? bezpečnější vstupní cvičený pes kurzy sebeobrany dveře (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti N=)

129 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti podzim městský obvod Střelnou zbra ň si pořídili častěji respondenti z Prahy a. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= 1) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= 0) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= 0) jiný obranný prostředek plynová pistole střelná zbraň 0 0 (stat. chyba: max.,) Které z následujících opatř ení to bylo? (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti N=)

130 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti podzim segmentace Neznáme lidi do bytu nevpouští častěji starší respondenti, bezpečnostní systém do bytu si nejčastěji pořizují respondenti s vyšším statusem. nevpouštíme neznámé lidi do bytu nebo do domu informujeme se o míst ě pobytu mimo domov pořídili jsme si do bytu zabezpeč ovací systém Celkem (N= ) 1 muž (N= ) žena (N= 0) do let (N= ) 1 - let (N= ) 1 let a více (N= ) 1 nižší status (N= 1) střední status (N= ) vyšší status (N= ) 0 osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= 1) 1. Které z následujících opatř ení to bylo? (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti N=)

131 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti podzim segmentace Ve večerních hodinách nevycházejí z bytu častěji lidé nad let, respondenti s nižším statutem a častěji také respondenti se ZTP. vyhýbáme se nebezpečným místů m chodíme si ve večerních hodinách naproti ve večerních hodinách nevycházíme z bytu Celkem (N= ) 1 muž (N= ) 1 žena (N= 0) 1 do let (N= ) - let (N= ) let a více (N= ) nižší status (N= 1) střední status (N= ) 1 vyšší status (N= ) 1 osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= 1) Které z následujících opatř ení to bylo? (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti N=)

132 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti podzim segmentace Všechna tři opatření jsou častější u respondent ů s vyšším socioprofesním statusem. bezpečnější vstupní dveře Celkem (N= ) cvičený pes kurzy sebeobrany muž (N= ) žena (N= 0) do let (N= ) - let (N= ) let a více (N= ) nižší status (N= 1) střední status (N= ) vyšší status (N= ) 1 osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= 1) (stat. chyba: max.,). Které z následujících opatř ení to bylo? (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti N=)

133 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Konkrétní opatření k ochran ě osobní bezpečnosti podzim segmentace Obranný prostředek/zbra ň si častěji pořizují respondenti s vyšším statutem. jiný obranný prostředek plynová pistole střelná zbraň Celkem (N= ) 1 muž (N= ) žena (N= 0) 1 do let (N= ) - let (N= ) 1 let a více (N= ) nižší status (N= 1) střední status (N= ) 1 vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= 1) Které z následujících opatř ení to bylo? (stat. chyba: max.,) (Odpovídají respondenti, kteří podnikli opatření pro zvýšení osobní bezpečnosti N=)

134 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part X. Preference lokality pro bydlení

135 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Důvody pro odstěhování z Prahy podzim / respondent ů již někdy uvažovaly o odstěhování z Prahy z důvod ů vysokých životních náklad ů, z z důvodu vysoké kriminality. vysoké životní náklady 1 vysoká kriminalita 0 špatné životní prostředí problémy s dopravou 1 vysoké životní tempo 1 špatné mezilidské vztahy nedostatek bytů 1 jiné podnikám již konkrétní kroky napadlo m ě to vážn ě o tom uvažuji (stat. chyba: max. 1,). Uvažoval jste někdy o odstěhování z Prahy z následujících důvod ů? (odpovídají všichni respondenti N=)

136 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Důvody pro odstěhování z Prahy časové srovnání U všech čty ř důvod ů mírný pokles průb ěžn ě od podzimu 0. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí podnikám již konkrétní kroky + vážn ě o tom uvažují + napadlo m ě to) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim vysoké životní náklady špatné životní prostředí vysoká kriminalita problémy s dopravou. Uvažoval jste někdy o odstěhování z Prahy z následujících důvod ů? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,1)

137 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Důvody pro odstěhování z Prahy časové srovnání Mírn ě se zvýšil podíl respondent ů, kteří uvažují od odstěhování z důvodu špatných mezilidských vztah ů a také nedostatku byt ů, naopak klesá podíl těch, kteří uvedli vysoké životní tempo. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí podnikám již konkrétní kroky + vážn ě o tom uvažují + napadlo m ě to) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim vysoké životní tempo špatné mezilidské vztahy nedostatek bytů. Uvažoval jste někdy o odstěhování z Prahy z následujících důvod ů? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,1)

138 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Důvody pro odstěhování z Prahy podzim městský obvod O odstěhování z důvod ů vysokých životních náklad ů častěji uvažovali respondenti z Prahy. vysoké životní špatné životní problémy s vysoká kriminalita náklady prostředí dopravou Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) 1 Praha (N= ) 0 1 Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) 01 0 Praha (N= ) Praha (N= ) 1 1 Praha 1 (N= ) 0 Praha (N= ) Praha 1 (N= ) 1 Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) 1 Praha (N= ) podnikám již konkrétní kroky vážn ě o tom uvažuji napadlo m ě to (stat. chyba: max.,). Uvažoval jste někdy o odstěhování z Prahy z následujících důvod ů? (odpovídají všichni respondenti N=)

139 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Důvody pro odstěhování z Prahy podzim městský obvod Vysoké životní tempo uvádějí častěji respondenti z Prahy, špatné mezilidské vztahy z Prahy. vysoké životní tempo Celkem (N= ) 1 Praha 1 (N= ) 1 1 Praha (N= ) 0 Praha (N= ) 1 Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) 1 1 Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) 0 Praha (N= ) 1 1 Praha 1 (N= ) 1 Praha (N= ) 1 Praha (N= ) 1 Praha 1 (N= ) Praha (N= ) 0 Praha 1 (N= ) 1 Praha 1 (N= ) Praha (N= ) 1 Praha 1 (N= ) Praha (N= ) špatné mezilidské vztahy nedostatek bytů (stat. chyba: max.,) podnikám již konkrétní kroky vážn ě o tom uvažuji napadlo m ě to. Uvažoval jste někdy o odstěhování z Prahy z následujících důvod ů? (odpovídají všichni respondenti N=)

140 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Důvody pro odstěhování z Prahy podzim segmentace Vysoká kriminalita, špatné životní prostředí a problémy s dopravou jsou častějším důvodem pro respondenty s vyšším socioprofesním statusem, naopak mén ěpro mladší respondenty. vysoké životní náklady Celkem (N= ) 1 špatné životní problémy s vysoká kriminalita prostředí dopravou 0 1 muž (N= ) 1 žena (N= 1) 1 1 do let (N= 1) 1 - let (N= ) let a více (N= 1) 1 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) 1 1 vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) podnikám již konkrétní kroky vážn ě o tom uvažuji napadlo m ě to (stat. chyba: max.,). Uvažoval jste někdy o odstěhování z Prahy z následujících důvod ů? (odpovídají všichni respondenti N=)

141 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Důvody pro odstěhování z Prahy podzim segmentace Vysoké životní tempo a špatné mezilidské vztahy uvádějí jako důvod pro odstěhování mén ě často mladší respondenti. vysoké životní tempo Celkem (N= ) 1 špatné mezilidské vztahy nedostatek bytů 1 muž (N= ) žena (N= 1) 1 1 do let (N= 1) 1 - let (N= ) 1 1 let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) 1 1 osoby se ZTP (N= ) 0 1 osoby bez ZTP (N= ) (stat. chyba: max.,) podnikám již konkrétní kroky vážn ě o tom uvažuji napadlo m ě to. Uvažoval jste někdy o odstěhování z Prahy z následujících důvod ů? (odpovídají všichni respondenti N=)

142 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Preference pražské čtvrti Z hlediska bezpečí je nejpreferovanějším obvodem Praha, dále pak Praha a. Naopak nejmén ě preferovaným obvodem je Praha 1 a. Praha 1 Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha 1 Praha Praha Praha 1 Praha Praha 1 Praha 1 Praha Praha 1 Praha Ve které pražské čtvrti byste nejraději bydlel z hlediska bezpečí? Praha 1 Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha 1 Praha Praha Praha 1 Praha Praha 1 Praha 1 Praha Praha 1 Praha Ve které pražské čtvrti byste nejmén ě rád bydlel z hlediska bezpečí? (stat. chyba: max. 1,) Ve které pražské čtvrti nebo části města byste nejraději bydlel(a) z hlediska pocitu bezpečí?. Ve které pražské čtvrti nebo části města byste nejmén ě rád(a) bydlel(a) z hlediska pocitu bezpečí? (odpovídají všichni respondenti N=)

143 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejpreferovanější pražská čtvr ť časové srovnání Z hlediska bezpečnosti je dlouhodob ě nejpreferovanějším obvodem Praha. podzim podzim 0 podzim 0 podzim 0 Praha 1 Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha 1 Praha Praha Praha 1 Praha Praha 1 Praha 1 Praha Praha 1 Praha (stat. chyba: max.,1) Ve které pražské čtvrti nebo části města byste nejraději bydlel(a) z hlediska pocitu bezpečí? (odpovídají všichni respondenti)

144 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Nejmén ě preferovaná pražská čtvr ť časové srovnání V průběhu všech sledovaných období jsou z hlediska bezpečnosti nejmén ě preferovanými lokalitami Praha 1 a, proti minulému roku častěji také Praha. podzim podzim 0 podzim 0 podzim 0 Praha 1 Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha Praha 1 Praha Praha Praha 1 Praha Praha 1 Praha 1 Praha Praha 1 Praha (stat. chyba: max.,1) 0 0.B. Ve které pražské tvrti nebo ásti m sta byste nejmén rád(a) bydlel(a) z hlediska pocitu bezpe í? (odpovídají všichni č č ě ě č respondenti)

145 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part XI. Opatření Magistrátu pro zvýšení bezpečnosti

146 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Poplatek za zvýšení bezpečnosti v Praze Proti podzimu 0 se podíl respondent ů, kteří by byli ochotni platit 1 z příjmu na zvýšení bezpečnosti pražských ulic, zvýšil na. podzim Platili byste 1 ze svého příjmu na zvýšení bezpečnosti pražských ulic? - ANO podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim (stat. chyba: max.,1) 1. Byl(a) byste ochoten(ná) platit ze svého příjmu měsíčn ě nap ř. 1 na zvýšení bezpeč nosti pražských ulic? (odpovídají všichni respondenti)

147 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim Respondentům by nejvíce vadilo, kdyby v blízkosti jejich bydlišt ěvzniklo rómské kulturní středisko nebo kontaktní centrum pro narkomany. rómské kulturní středisko kontaktní centrum pro narkomany výherní automaty ubytovna pro bezdomovce klub pro neorganizovanou mládež ústav pro duševn ě nemocné výchovný ústav pro mládež centrum pro zjišť ování AIDS kasino s ruletou rockový klub diskotéka velké nákupní středisko domov důchodc ů služebna Policie ČR nebo MP velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo (stat. chyba: max. 1,). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

148 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Tolerance k sociálním a zábavním institucím časové srovnání Roste podíl respondent ů, kterým by vadilo, kdyby v míst ě jejich bydlišt ěvzniklo rómské kulturní středisko, kontaktní centrum pro narkomany nebo místo s výherními automaty. Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí velmi by mn ě vadilo + mírn ě by mn ě vadilo) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim rómské kulturní st ředisko výherní automaty kontaktní centrum pro narkomany (stat. chyba: max.,1). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti)

149 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Tolerance k sociálním a zábavním institucím časové srovnání Od podzimu 01 roste podíl respondent ů, kterým by vadil ústav pro duševn ěnemocné v blízkosti jejich bydlišt ě. Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí velmi by mn ě vadilo + mírn ě by mn ě vadilo) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim ubytovna pro bezdomovce ústav pro duševn ě nemocné klub pro neorganizovanou mládež (stat. chyba: max.,1). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti)

150 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Tolerance k sociálním a zábavním institucím časové srovnání Podíl respondent ů, kterým by vadil výchovný ústav pro mládež, centrum pro zjišťování AIDS nebo kasino s ruletou, v tomto období mírn ě vzrostl. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí velmi by mn ě vadilo + mírn ě by mn ě vadilo) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim výchovný ústav pro mládež centrum pro zjišť ování AIDS kasino s ruletou (stat. chyba: max.,1). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti)

151 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Tolerance k sociálním a zábavním institucím časové srovnání Tolerance k rockovým klubům, diskotékám a velkým nákupním střediskům se výrazn ě nezměnila. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí velmi by mn ě vadilo + mírn ě by mn ě vadilo) Parametr velké nákupní středisko nebyl na podzim 01 testován podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim rockový klub diskotéka * velké nákupní středisko (stat. chyba: max.,1). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti)

152 Tolerance k sociálním a zábavním institucím časové srovnání IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Mírn ě se zvýšil podíl respondent ů, kterým by vadil domov důchodc ů. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí velmi by mn ě vadilo + mírn ě by mn ě vadilo) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim domov důchodc ů služebna Policie ČR nebo MP (stat. chyba: max.,1). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti)

153 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim městský obvod Rómské kulturní středisko by nejvíce tolerovali občané Prahy, kontaktní centrum pro narkomany občané Prahy. rómské kulturní kontaktní centrum výherní automaty středisko pro narkomany Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo (stat. chyba: max.,). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

154 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim městský obvod Ubytovna pro bezdomovce by nejvíce vadila občanům Prahy a. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) ubytovna pro bezdomovce klub pro neorganizovanou mládež ústav pro duševn ě nemocné velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo (stat. chyba: max.,). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

155 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim městský obvod Centrum pro zjišťování AIDS by nejvíce vadilo respondent ů z Prahy. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) výchovný ústav pro mládež centrum pro zjišťování AIDS kasino s ruletou velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo (stat. chyba: max.,). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

156 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim městský obvod Velké nákupní středisko by nejvíce vadilo obyvatelům Prahy 1, nejmén ěnaopak obyvatelům Prahy. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) rockový klub diskotéka velké nákupní středisko (stat. chyba: max.,) velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo. Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

157 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim městský obvod Domov důchodc ů by nejvíce vadil respondentům z Prahy, služebna policie občanům Prahy. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) domov důchodců služebna Policie ČR nebo MP velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo (stat. chyba: max.,). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

158 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim segmentace Kontaktní centrum pro narkomany a výherní automaty by více vadily starším respondentům. Celkem (N= ) rómské kulturní středisko kontaktní centrum pro narkomany 1 výherní automaty 1 0 muž (N= ) 0 1 žena (N= 1) 1 1 do let (N= 1) 1 - let (N= ) 0 0 let a více (N= 1) nižší status (N= ) 0 1 střední status (N= ) 0 vyšší status (N= ) 0 osoby se ZTP (N= ) 1 osoby bez ZTP (N= ) velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo (stat. chyba: max.,). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

159 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim segmentace Klub pro neorganizovanou mládež by nejvíce tolerovali nejmladší respondenti. Celkem (N= ) ubytovna pro bezdomovce klub pro neorganizovanou mládež ústav pro duševn ě nemocné muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo (stat. chyba: max.,). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

160 Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim segmentace IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Centrum pro zjišťování AIDS a kasino s ruletou nejvíce tolerují osoby do let. výchovný ústav pro mládež centrum pro zjišťování AIDS kasino s ruletou Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) 1 - let (N= ) let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo (stat. chyba: max.,). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

161 Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim segmentace IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rockový klub a diskotéka by více vadily starším respondentům a osobám se ZTP. rockový klub diskotéka velké nákupní středisko Celkem (N= ) muž (N= ) 1 0 žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo (stat. chyba: max.,). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

162 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Tolerance k sociálním a zábavním institucím podzim segmentace Domov důchodc ů a služebna policie v blízkosti bydlišt ě by vadily spíše mladším respondentům a osobám bez ZTP. domov důchodců služebna Policie ČR nebo MP Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) velmi by mn ě vadilo mírn ě by mn ě vadilo (stat. chyba: max.,). Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby v blízkosti Vašeho bydlišt ě mě lo vzniknout: (odpovídají všichni respondenti N=)

163 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel podzim respondent ů by pro zlepšení bezpečnosti obyvatel požadovalo více policist ů v ulicích. více policist ů v ulicích, pěší hlídky více zařízení pro trávení volného času mládeže monitoring ve ř. prostranství - kamerové syst. zavedení ve ř. prosp. prací za drobnější delikty zlepšení veřejného osvětlení represivní opatření proti pouličnímu šíření drog posílení pravomocí Městské policie více spec. pracovník ů pro preventivní programy lepší materiální zabezpe čení policie sloučení městské a státní policie více motorizovaných hlídek lepší inf. o možnostech předcházení kriminality více streetworkerů více služeben Městské policie více veřejných telefon ů, nouzové hlási če vymezení zón pro prostituci (stat. chyba: max. 1,) 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti N=)

164 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel časové srovnání Od podzimu 01 stále mírn ě roste požadavek na více policist ů v ulicích. V tomto období také vzrostl požadavek na monitorování veřejných prostranství podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim více policist ů v ulicích více zařízení pro trávení volného času mládeže monitoring veřejných prostranství - kamerové systémy (stat. chyba: max.,1) 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti)

165 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel časové srovnání Proti roku 0 vzrostly požadavky na zavedení veřejn ěprospěšných prací za drobné delikty a zlepšení veřejného osvětlení. Naopak kleslo prosazování represivních opatření proti pouličnímu šíření drog podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim zavedení veřejn ě prospěšných prací za drobnější delikty zlepšení veřejného osvětlení (stat. chyba: max.,1) represivní opatření proti pouličnímu šíření drog 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti)

166 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel časové srovnání Všechny tři parametry zůstaly na stejné úrovni jako v minulém období podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim posílení pravomocí Městské policie více speciálních pracovník ů pro preventivní programy lepší materiální zabezpe čení policie (stat. chyba: max.,1) 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti)

167 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel časové srovnání Ani jeden z parametr ů se oproti roku 0 tém ěřnezměnil podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim sloučení městské a státní policie více motorizovaných hlídek lepší inf. o možn. předcházení kriminality (stat. chyba: max.,1) 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti)

168 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel časové srovnání V tomto období mírný nárůst u parametru více veřejných telefon ů a nouzových hlási čů podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim více streetworkerů více služeben Městské policie více veřejných telefon ů, nouzové hlási če vymezení zón pro prostituci (stat. chyba: max.,1) 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti)

169 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel podzim segmentace Více policist ů v ulicích by chtěli spíše starší respondenti, více zařízení pro trávení volného času mládeže naopak mladší respondenti. více policist ů více zařízení pro trávení monitoring ve ř. v ulicích volného času mládeže prostranství - kamery Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) 0 nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) 0 osoby bez ZTP (N= ) (stat. chyba: max.,) 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti N=)

170 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel podzim segmentace Zlepšení veřejného osvětlení by prosazovali spíše starší respondenti a osoby se ZTP. ve ř. prospěšné práce za drobné delikty zlepšení veřejného osvětlení represivní opatření proti pouličnímu šíření drog Celkem (N= ) 1 muž (N= ) žena (N= 1) 1 do let (N= 1) let (N= ) 1 let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) 1 vyšší status (N= ) 1 osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) (stat. chyba: max.,) 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti N=)

171 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel podzim segmentace Osoby se ZTP by chtěly lepší materiální zabezpečení policie. posílení pravomocí Městské policie více spec. prac. pro preventivní programy lepší materiální zabezpečení policie Celkem (N= ) 1 muž (N= ) žena (N= 1) 1 do let (N= 1) let (N= ) 1 1 let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) 1 1 vyšší status (N= ) 1 osoby se ZTP (N= ) 1 1 osoby bez ZTP (N= ) (stat. chyba: max.,) 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti N=)

172 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel podzim segmentace Prosazování sloučení městské a státní policie se zvyšuje s rostoucím socioprofesním statusem a je vyšší také u muž ů a u osob bez ZTP. sloučení městské a více motorizovaných lepší inf. o možn. státní policie hlídek předcházení kriminality Celkem (N= ) 1 1 muž (N= ) žena (N= 1) 1 do let (N= 1) - let (N= ) 1 1 let a více (N= 1) 1 nižší status (N= ) střední status (N= ) 1 vyšší status (N= ) 1 osoby se ZTP (N= ) 1 osoby bez ZTP (N= ) (stat. chyba: max.,) 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti N=)

173 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Opatření pro zlepšení bezpečnosti obyvatel podzim segmentace Více streetworker ů by chtěli spíše respondenti do let. více streetworkerů více služeben Městské policie více ve ř. telefon ů, nouzové hlásiče vymezení zón pro prostituci Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) 1 - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) (stat. chyba: max.,) 1. Kdyby jste byl(a) pražským primátorem, jaká opatření byste prosazoval(a) pro zlepšení bezpečnosti obyvatel? Vyberte maximáln ě možnosti. (odpovídají všichni respondenti N=)

174 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Part XII. Postoj k oznámení trestných činů

175 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim Nejčastěji by respondenti oznámili sražení chodce a neposkytnutí první pomoci, pokus o znásilnění, přepadení/napadení na ulici a teroristický útok. sražení chodce a neposkytnutí první pomoci pokus o znásiln ění přepadení na ulici a následná krádež teroristický útok napadení na ulici a ublížení na zdraví střelba rusky mluvících cizinců vandalismus domácí násilí mladík stříká sprejem na soused ův dům nabídka drogy drogovým dealerem krádež v obchodě nitrožilní aplikace drog v parku projev rasové diskriminace podávání alkoholu mladistvým skupina mladých lidí se pere na ulici pití alkoholu na veřejných prostranstvích určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max. 1,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=)

176 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii časové srovnání Proti minulému roku se mírn ě snížila ochota ohlásit teroristický útok a přepadení na ulici. Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí určit ě bych oznámil policii + spíše bych oznámil policii) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim přepadení na ulici a následná krádež teroristický útok sražení chodce a neposkytnutí PP (stat. chyba: max.,1) 1. P edstavte si, že byste se stal(a) sv dkem následujících in. Oznámkujte následující seznam in podle toho, jestli byste je ř ě č ů č ů oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti)

177 Postoj k oznámení trestného činu na policii časové srovnání IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Od roku 0 se zvyšuje ochota ohlásit na policii střelbu rusky hovořících cizinc ů. Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí určit ě bych oznámil policii + spíše bych oznámil policii) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim napadení na ulici a ublížení na zdraví střelba rusky mluvících cizinců pokus o znásiln ění (stat. chyba: max.,1) 1. P edstavte si, že byste se stal(a) sv dkem následujících in. Oznámkujte následující seznam in podle toho, jestli byste je ř ě č ů č ů oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti)

178 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii časové srovnání U všech tří trestných čin ů se mírn ě zvýšila ochota jej ohlásit na policii. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí určit ě bych oznámil policii + spíše bych oznámil policii) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim vandalismus domácí násilí mladík stříká sprejem na soused ův dům (stat. chyba: max.,1) 1. P edstavte si, že byste se stal(a) sv dkem následujících in. Oznámkujte následující seznam in podle toho, jestli byste je ř ě č ů č ů oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti)

179 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii časové srovnání Od podzimu 0 se mírn ě zvyšuje podíl respondent ů, kteří by ohlásili nitrožilní aplikaci drog v parku. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí určit ě bych oznámil policii + spíše bych oznámil policii) podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim nabídka drogy drogovým dealerem nitrožilní aplikace drog v parku krádež v obchodě (stat. chyba: max.,1) 1. P edstavte si, že byste se stal(a) sv dkem následujících in. Oznámkujte následující seznam in podle toho, jestli byste je ř ě č ů č ů oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti)

180 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii časové srovnání Oproti minulému roku se zvýšila ochota ohlásit rvačku mladých lidí na ulici, zvyšuje se také ochota ohlásit projevy rasové diskriminace. 0 Pozn.: V grafu jsou uvedeny hodnoty z TB (součet odpovědí určit ě bych oznámil policii + spíše bych oznámil policii) Parametr pití alkoholu na veřejných prostranstvích testován od roku podzim 01 podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim projev rasové diskriminace skupina mladých se pere na ulici podávání alkoholu mladistvým pití alkoholu na ve ř. prostranstvích (stat. chyba: max.,1) 1. P edstavte si, že byste se stal(a) sv dkem následujících in. Oznámkujte následující seznam in podle toho, jestli byste je ř ě č ů č ů oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti)

181 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim městský obvod V případ ě svědectví přepadení na ulici a následné krádeže by tento čin nahlásili na policii mén ě často respondenti z Prahy. přepadení na ulici sražení chodce a teroristický útok a následná krádež neposkytnutí PP Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max.,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=)

182 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim městský obvod Střelbu rusky mluvících cizinc ů by častěji ohlásili respondenti z Prahy a 1. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) napadení na ulici a ublížení na zdraví pokus o znásilnění střelba rusky mluvících cizinců určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max.,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=)

183 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim městský obvod Nižší ochota nahlásit vandalismus u respondent ů z Prahy a 1 a. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) 1 1 vandalismus domácí násilí mladík stříká sprejem na sousedův dům určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max.,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=)

184 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim městský obvod Krádež v obchod ě by nejmén ě často nahlásili respondenti z Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) nabídka drogy dealerem krádež v obchodě nitrožilní aplikace drog v parku určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max.,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=)

185 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim městský obvod Nižší ochota ohlásit trestnou činnost u respondent ů z Prahy. Rozdíly ve znalosti podle městských obvod ů jsou na hranici významnosti. Celkem (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) Praha 1 (N= ) Praha (N= ) projev rasové diskriminace podávání alkoholu mladistvým skupina mladých se pere na ulici pití alkoholu na ve ř. prostranstvích určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max.,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=)

186 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim segmentace Přepadení na ulici by mén ě často nahlásili mladší respondenti. přepadení na ulici a následná krádež sražení chodce a neposkytnutí PP teroristický útok Celkem (N= ) muž (N= ) 1 žena (N= 1) do let (N= 1) let (N= ) 1 1 let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) 1 vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) 1 1 osoby bez ZTP (N= ) určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max.,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=)

187 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim segmentace Střelbu rusky mluvících cizinc ů by častěji ohlásili starší respondenti a respondenti se středním statutem. Celkem (N= ) napadení na ulici a ublížení na zdraví 1 pokus o znásilnění střelba rusky mluvících cizinců muž (N= ) 1 žena (N= 1) 1 do let (N= 1) 1 - let (N= ) 1 let a více (N= 1) 0 nižší status (N= ) 1 střední status (N= ) 0 vyšší status (N= ) 0 osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max.,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=)

188 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim segmentace Vandalismus a sprejerství by nahlásily častěji starší respondenti, domácí násilí ženy, respondenti se středním a vyšším statusem a respondenti ve věku - let. mladík stříká sprejem vandalismus domácí násilí na sousedův dům Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) 1 střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max.,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=)

189 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim segmentace Všechny tři druhy trestné činnosti by mén ě často ohlásili mladší respondenti. Celkem (N= ) nabídka drogy dealerem krádež v obchodě nitrožilní aplikace drog v parku 1 muž (N= ) 0 žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max.,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=)

190 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Postoj k oznámení trestného činu na policii podzim segmentace Opět nižší ochota nahlásit trestnou činnost u mladších respondent ů. Celkem (N= ) projev rasové diskriminace 1 podávání alkoholu mladistvým skupina mladých se pere na ulici pití alkoholu na ve ř. prostranstvích muž (N= ) 1 1 žena (N= 1) 1 do let (N= 1) let (N= ) 1 let a více (N= 1) nižší status (N= ) 1 1 střední status (N= ) vyšší status (N= ) 1 osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) určit ě bych oznámil policii spíše bych oznámil policii (stat. chyba: max.,) 1. Představte si, že byste se stal(a) svědkem následujících čin ů. Oznámkujte následující seznam čin ů podle toho, jestli byste je oznámil(a) policii. (odpovídají všichni respondenti N=) 1 1

191 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Svědectví trestného činu podzim respondent ů by nějak řešilo situaci, kdy by byli svědky trestného činu 1/ respondent ů by anonymn ě zavolala policii. aktivn ě pomohu jinému občanovi, je-li napaden(a) sám se přihlásím policii se svědectvím v případ ě, že k tomu budu vyzván(a), budu svěd čit zavolám anonymn ě, nebo 1 nebudu si toho všímat (stat. chyba: max. 1,). Jak se zachováte, stanete-li se svědkem trestného činu? (odpovídají všichni respondenti N=)

192 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Svědectví trestného činu časové srovnání Proti podzimu 0 se mírn ě snížil podíl respondent ů, kteří by jednali aktivn ě tzn. aktivn ě pomůžou nebo se sami přihlásí na polici se svědectvím. podzim podzim 0 podzim 0 podzim 0 podzim aktivn ě pomohu jinému občanovi, je-li napaden(a) sám se přihlásím policii se svědectvím v případ ě, že k tomu budu vyzván(a), budu svěd čit zavolám anonymn ě, nebo 1 nebudu si toho všímat. Jak se zachováte, stanete-li se svědkem trestného činu? (odpovídají všichni respondenti) (stat. chyba: max.,)

193 IBRS s.r.o., Prague, Dubečská Svědectví trestného činu podzim segmentace Aktivn ě pomohou častěji muži a mladší respondenti. Celkem (N= ) muž (N= ) žena (N= 1) do let (N= 1) - let (N= ) let a více (N= 1) nižší status (N= ) střední status (N= ) vyšší status (N= ) 1 osoby se ZTP (N= ) osoby bez ZTP (N= ) aktivn ě pomohu jinému občanovi, je-li napaden(a) sám se přihlásím policii se svědectvím v případ ě, že k tomu budu vyzván(a), budu svěd čit zavolám anonymn ě, nebo 1 nebudu si toho všímat. Jak se zachováte, stanete-li se svědkem trestného činu? (odpovídají všichni respondenti N=) (stat. chyba: max.,)

Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006

Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006 Výsledky zjišťování pocitu bezpečí občanů Města Krnova 2006 Metodologie výzkumu: Metoda výzkumu: Dotazníkové šetření Sběr dat: Květen 2006 Vyhodnocení dat: Prosinec 2006 Cílová skupina: Občané města Krnova

Více

Věk: Do 15 let let let let let 60 a více let. Pohlaví: Nejvyšší dosažené vzdělání: Neukončené základní

Věk: Do 15 let let let let let 60 a více let. Pohlaví: Nejvyšší dosažené vzdělání: Neukončené základní Věk: Do 15 let 20 29 let 45-59 let 15 19 let 30-44 let 60 a více let Pohlaví: Muž Žena Nejvyšší dosažené vzdělání: Neukončené základní Základní škola SOU SŠ Vyšší odborná škola VŠ Socioekonomický status

Více

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh Na jaře 2015 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel v oblasti kriminality a prevence kriminality

Více

0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% rozhodně ano spíše ano spíše ne rozhodně ne neví. rozhodně ano spíše ano spíše ne rozhodně ne neví

0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% rozhodně ano spíše ano spíše ne rozhodně ne neví. rozhodně ano spíše ano spíše ne rozhodně ne neví ob11 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 84 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Pocit bezpečí a bezpečnostní rizika a hrozby z

Více

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016 Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2016 Zpracoval: Bc. Tomáš Žák koordinátor prevence kriminality Dne: 15. 11. 2016 Metodologie šetření Pro dotazníkové šetření byl využit webový dotazník, který

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 118895-1/ČJ-2017-0012OR Praha 24. dubna 2017 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám JUDr. Petra Lachnita P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více

PRŮZKUM VNÍMÁNÍ POCITU BEZPEČÍ ŠTERNBERK 2015

PRŮZKUM VNÍMÁNÍ POCITU BEZPEČÍ ŠTERNBERK 2015 PRŮZKUM VNÍMÁNÍ POCITU BEZPEČÍ ŠTERNBERK 2015 Cílem tohoto průzkumu bylo zjistit, jaké mají občané města Šternberka názory a postoje a jak formulují nejzávažnější problémy ve svém městě, jakou míru důležitosti

Více

NÁZORY A POSTOJE OBYVATEL NA OTÁZKY SPOJENÉ S PROBLEMATIKOU KRIMINALITY A JEJÍ PREVENCÍ HLAVNÍ ZJIŠTĚNÍ Ministerstvo vnitra ČR

NÁZORY A POSTOJE OBYVATEL NA OTÁZKY SPOJENÉ S PROBLEMATIKOU KRIMINALITY A JEJÍ PREVENCÍ HLAVNÍ ZJIŠTĚNÍ Ministerstvo vnitra ČR NÁZORY A POSTOJE OBYVATEL NA OTÁZKY SPOJENÉ S PROBLEMATIKOU KRIMINALITY A JEJÍ PREVENCÍ HLAVNÍ ZJIŠTĚNÍ Ministerstvo vnitra ČR 5. 12. 2017 ppm factum research VÝCHODISKA A CÍLE VÝZKUMU Společnost ppm factum

Více

Kriminalita v Orlové stoupá shodlo se na tom přes 70 % respondentů prázdninové ankety.

Kriminalita v Orlové stoupá shodlo se na tom přes 70 % respondentů prázdninové ankety. Kriminalita v Orlové stoupá shodlo se na tom přes 70 % respondentů prázdninové ankety. Ankety by eorlová Vážení čtenáři, milí občané, v termínu od 19. května do 31. srpna 2015 byla možnost se zúčastnit

Více

Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Dlouholetý člen České marketingové společnosti dodržující kodex ESOMAR a principy SIMAR ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA SOCIOLOGICKÝ PRŮZKUM VNÍMÁNÍ POCITU OHROŽENÍ OBYVATELI HRADCE KRÁLOVÉ Leden 2008 Vypracoval: Vypracováno

Více

P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L

P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L P o l i c i e Č e s k é r e p u b l i k y O k r e s n í ř e d i t e l s t v í P a r t y z á n s k á 9, B r u n t á l 7 9 2 0 1 B R U N T Á L Bezpečnostní analýza OOP ČR Krnov ( k 30.11.2006) 1. Úvod Stejně

Více

Shrnutí průzkumu Vnímání pocitu bezpečnosti občany Brna z roku 2015

Shrnutí průzkumu Vnímání pocitu bezpečnosti občany Brna z roku 2015 Shrnutí průzkumu Vnímání pocitu bezpečnosti občany Brna z roku 2015 Názory na bezpečnostní problémy Respondenti nejvíce pociťují riziko dopravních nehod, obávají se ohrožení dětí návykovými látkami a o

Více

Signální zpráva o průběhu realizace projektu Postoje občanů k prevenci kriminality a k bezpečnosti včetně důvěry občanů v bezpečnostní složky 12/2012

Signální zpráva o průběhu realizace projektu Postoje občanů k prevenci kriminality a k bezpečnosti včetně důvěry občanů v bezpečnostní složky 12/2012 Signální zpráva o průběhu realizace projektu Postoje občanů k prevenci kriminality a k bezpečnosti včetně důvěry občanů v bezpečnostní složky 12/2012 Předmětem signální zprávy o průběhu realizace projektu

Více

Spokojenost občanů s místním společenstvím

Spokojenost občanů s místním společenstvím Spokojenost občanů s místním společenstvím Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje A1) Průzkum Spokojenost občanů s místním společenstvím, ve kterém jsou zjišťovány názory, postoje,

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě

Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě Vyhodnocení dotazníkového šetření ohledně vnímaného (ne)bezpečí ve městě Zpracoval: Bc. Tomáš Žák koordinátor prevence kriminality Dne: 30. 11. 2014 Od poloviny září do 10.listopadu 2014 probíhal sběr

Více

POCIT VNÍMÁNÍ BEZPEČÍ OBČANY MĚSTA ŠTERNBERKA VÝSLEDKY PRŮZKUMU 2009

POCIT VNÍMÁNÍ BEZPEČÍ OBČANY MĚSTA ŠTERNBERKA VÝSLEDKY PRŮZKUMU 2009 POCIT VNÍMÁNÍ BEZPEČÍ OBČANY MĚSTA ŠTERNBERKA VÝSLEDKY PRŮZKUMU 2009 Anketa proběhla v měsíci červnu 2009, celkem bylo vydáno 250 dotazníků, z toho dále bylo pracováno se souborem 234 respondentů. Sběr

Více

Charakteristika kriminologie, předmět, pojem a význam Stav, struktura a dynamika kriminality Vznik kriminologie, historické směry Uveďte jednotlivé

Charakteristika kriminologie, předmět, pojem a význam Stav, struktura a dynamika kriminality Vznik kriminologie, historické směry Uveďte jednotlivé Charakteristika kriminologie, předmět, pojem a význam Stav, struktura a dynamika kriminality Vznik kriminologie, historické směry Uveďte jednotlivé kriminologické školy, jejich charakteristiku Vznik čsl.

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 9. března 2018

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 9. března 2018 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 97456-1/ČJ-2018-0012OR Praha 9. března 2018 Počet listů: 3 E-mail Městská část Praha 5 k rukám p. JUDr. Petra Lachnita radního pro bezpečnost Štefánikova

Více

100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% nemáte obavy. má obavy I.04 II.02 II.05 III.03

100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% nemáte obavy. má obavy I.04 II.02 II.05 III.03 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Obavy veřejnosti, pocit bezpečí a spokojenost s činností

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. OV.14, OV.15, OV.16, OV.17, OV.18, OV.179, OV.

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. OV.14, OV.15, OV.16, OV.17, OV.18, OV.179, OV. ov602 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Romové a soužití s nimi očima české veřejnosti

Více

Praha X. Vzorová analýza obsahující smyšlený obsah

Praha X. Vzorová analýza obsahující smyšlený obsah Praha X Vzorová analýza obsahující smyšlený obsah Lokalita Praha X Mapa Správní obvod Prahy X se skládá z katastrálních území... Zdroj: Lokalita / Mapa lokality / 1 Praha X Lokalita Mapa / 2 Zdroje Lokalita

Více

Město Příbram odbor: Městská policie Příbram 23. 2. 2015. Text Usnesení RM: Rada bere na vědomí Výsledky dotazníkového šetření Cítíte se v Příbrami

Město Příbram odbor: Městská policie Příbram 23. 2. 2015. Text Usnesení RM: Rada bere na vědomí Výsledky dotazníkového šetření Cítíte se v Příbrami Město Příbram ZM odbor: Městská policie Příbram 23. 2. 2015 Název bodu jednání: [>>>Výsledky dotazníkového šetření Cítíte se v Příbrami bezpečně?

Více

Praha X. Vzorová analýza obsahující smyšlený obsah

Praha X. Vzorová analýza obsahující smyšlený obsah Praha X Vzorová analýza obsahující smyšlený obsah Společnost Praha X Obyvatelé Praha X Společnost Praha X / 2 Obyvatelé 29 000 obyvatel 2,2 % pražské populace 43,3 průměrný věk Společnost Praha X / 3 Přírůstek/úbytek

Více

Názory občanů na přínos cizinců pro ČR březen 2013

Názory občanů na přínos cizinců pro ČR březen 2013 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 9 E-mail: anezka.pribenska@soc.cas.cz Názory občanů na přínos cizinců pro ČR březen

Více

S jakými očekáváními pohlížíme do budoucna?

S jakými očekáváními pohlížíme do budoucna? TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: michal.veselsky@soc.cas.cz S jakými očekáváními pohlížíme do budoucna?

Více

Jak jsou na tom Češi s tolerancí?

Jak jsou na tom Češi s tolerancí? TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR Jilská 1, Praha 1 Tel./fax:222 221 655 E-mail:michaela.dimitrova@soc.cas.cz Jak jsou na tom Češi s tolerancí? Technické parametry

Více

I. CÍLE PRŮZKUMU. Za řešitelský tým AUGUR Consulting s.r.o. Mgr. Marián Svoboda ředitel společnosti

I. CÍLE PRŮZKUMU. Za řešitelský tým AUGUR Consulting s.r.o. Mgr. Marián Svoboda ředitel společnosti Závěrečná zpráva sociologického průzkumu Bezpečnostní situace města Broumov I. CÍLE PRŮZKUMU Společnost AUGUR Consulting s.r.o. si dovoluje předložit závěrečnou zprávu sociologického průzkumu realizovaného

Více

republiku: 1 ov9101 Úvodem byla lidem položena otázka, nakolik se cítí být hrdí na Českou Graf 1: Hrdost na Českou republiku

republiku: 1 ov9101 Úvodem byla lidem položena otázka, nakolik se cítí být hrdí na Českou Graf 1: Hrdost na Českou republiku TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 86 80 19 E-mail: michal.veselsky@soc.cas.cz Vztah a pocit hrdosti na příslušnost k ČR Technické

Více

Zdravé klima v zájmovém a neformálním vzdělávání. Prezentace výsledků výzkumu

Zdravé klima v zájmovém a neformálním vzdělávání. Prezentace výsledků výzkumu Zdravé klima v zájmovém a neformálním vzdělávání Prezentace výsledků výzkumu Výzkum - Zdravé klima v zájmovém a neformálním vzdělávání Národní institut dětí a mládeže ve spolupráci s Českou asociací streetwork,

Více

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2015

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2015 BRK-02-2015-10,př. 2 Počet stran: 7 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor sekretariátu hejtmana Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Program prevence kriminality Kraje Vysočina na rok 2015 Obsah 1.

Více

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2015

Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2015 Výsledky dotazníkového šetření Bezpečný Kolín 2015 Zpracoval: Bc. Tomáš Žák koordinátor prevence kriminality Dne: 17. 12. 2015 Metodologie šetření Pro dotazníkové šetření byl využit webový dotazník, který

Více

BEZPEČNOSTNÍ ANALÝZA r k Programu prevence kriminality Jablonce nad Nisou na rok 2015

BEZPEČNOSTNÍ ANALÝZA r k Programu prevence kriminality Jablonce nad Nisou na rok 2015 BEZPEČNOSTNÍ ANALÝZA r. 2014 k Programu prevence kriminality Jablonce nad Nisou na 2015 Zpracoval Ing. Jiří Vaníček, vedoucí oddělení krizového řízení, s využitím podkladových materiálů PČR, městské policie,

Více

BEZPEČNOSTNÍ ANALÝZA AKTUALIZACE DAT ZA ROK 2012

BEZPEČNOSTNÍ ANALÝZA AKTUALIZACE DAT ZA ROK 2012 BEZPEČNOSTNÍ ANALÝZA AKTUALIZACE DAT ZA ROK 2012 PROGRAM PREVENCE KRIMINALITY PARDUBICKÉHO KRAJE 2013 1 I. Statistické výstupy ke kriminalitě od Policie ČR A. Úroveň kraje (VÚSC) Celková kriminalita Tabulka

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření ke zjišťování pocitu bezpečí občanů města Hlučín

Vyhodnocení dotazníkového šetření ke zjišťování pocitu bezpečí občanů města Hlučín Vyhodnocení dotazníkového šetření ke zjišťování pocitu bezpečí občanů města Hlučín Cílem výzkumu bylo zjistit, jak obyvatelé města Hlučín hodnotí město z hlediska bezpečnosti, kterých negativních jevů

Více

ANALÝZA POSTOJŮ VEŘEJNOSTI KE KRIMINALITĚ V PLZNI

ANALÝZA POSTOJŮ VEŘEJNOSTI KE KRIMINALITĚ V PLZNI ANALÝZA POSTOJŮ VEŘEJNOSTI KE KRIMINALITĚ V PLZNI 1 Analýza postojů veřejnosti ke kriminalitě v Plzni srovnávací studie Katedra psychologie Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni Odborný garant

Více

Zpracovala: Naděžda Čadová Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ;

Zpracovala: Naděžda Čadová Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ; Tisková zpráva Názory veřejnosti na členství České republiky v Evropské unii duben 201 Spokojenost s členstvím ČR v Evropské unii vyjadřuje téměř třetina českých občanů (2 %). Z časového srovnání plyne,

Více

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2016

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2016 BRK-02-2016-03P, př. 2 Počet stran: 8 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor sekretariátu hejtmana Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Program prevence kriminality Kraje Vysočina na rok 2016 Obsah 1.

Více

Jakub Holas Institut pro kriminologii a sociální prevenci

Jakub Holas Institut pro kriminologii a sociální prevenci Jakub Holas Institut pro kriminologii a sociální prevenci Česká společnost 25 let po listopadu 1989. Olomouc, 23.-24. října 2014 Tabulka 1: Postoj k vybraným sociálním skupinám (1995 a 2011, v %) hodnocení

Více

Předmět: Občanská nauka Ročník: 2. Téma: Člověk a právo. Vypracoval: JUDr. Čančík František Materiál: VY_32_INOVACE_45 Datum: 9.1.

Předmět: Občanská nauka Ročník: 2. Téma: Člověk a právo. Vypracoval: JUDr. Čančík František Materiál: VY_32_INOVACE_45 Datum: 9.1. Anotace: kriminalita páchaná na dětech a mladistvých, kriminalita páchaná mladistvými Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch 65-41-L/01 Gastronomie

Více

Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 2016

Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 2016 eu2 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 28 80 12 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 201 Technické

Více

Spokojenost se zaměstnáním a změna zaměstnání červen 2015

Spokojenost se zaměstnáním a změna zaměstnání červen 2015 eu10 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 8 9 E-mail: nadezda.cadova@soc.cas.cz Spokojenost se zaměstnáním a změna zaměstnání

Více

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2014

Program prevence kriminality Kraje Vysočina. na rok 2014 BRK-01-2014-13P, př. 2 Počet listů: 8 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor sekretariátu hejtmana Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Program prevence kriminality Kraje Vysočina na rok 2014 Obsah 1.

Více

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016)

Zpráva o situaci v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku v teritoriu ÚO Mělník v roce 2017 (ve srovnání s r. 2016) KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE STŘEDOČESKÉHO KRAJE Územní odbor Mělník Č.j. KRPS-26744-1/ČJ-2018-0106UO Mělník 9. února 2018 Počet listů: 6 Městské úřady, obecní úřady a úřad městyse ležící v teritoriu ÚO

Více

Město Letohrad. Pardubický kraj. Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU

Město Letohrad. Pardubický kraj. Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU Město Letohrad Pardubický kraj Plán prevence kriminality na období 2012 2014 MĚSTA LETOHRADU Schválen dne 6. 6. 2012 usnesením RM č. 163/2012 OBSAH: 1. Úvod 3 2. Bezpečnostní analýza v období 2010 3 2.1.

Více

ANALÝZA: Nesezdaná soužití v ČR podle výsledků SLDB

ANALÝZA: Nesezdaná soužití v ČR podle výsledků SLDB ANALÝZA: Nesezdaná soužití v ČR podle výsledků SLDB Informace o nesezdaném soužití (Český statistický úřad používá k označení vztahu druha a družky pojem faktické manželství) byly zjišťovány ve Sčítáních

Více

Aktuální analýza kriminality na území Moravskoslezského kraje a prevence kriminality jako nedílná součást policejní práce

Aktuální analýza kriminality na území Moravskoslezského kraje a prevence kriminality jako nedílná součást policejní práce Aktuální analýza kriminality na území a prevence kriminality jako nedílná součást policejní práce OSTRAVA 3. října 2012 Městské ředitelství Ostrava Moravskoslezského kraje Územní odbory Bruntál, Frýdek-Místek,

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Sledování pocitu ohrožení obyvatel města Broumov Rok 2006. Zpráva vypracována pro: Město Broumov

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Sledování pocitu ohrožení obyvatel města Broumov Rok 2006. Zpráva vypracována pro: Město Broumov ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Sledování pocitu í obyvatel města Broumov Rok 2006 Zpráva vypracována pro: Město Broumov Zprávu vypracoval: AUGUR Consulting s.r.o. AUGUR CONSULTING I. CÍLE PRŮZKUMU Společnost AUGUR Consulting

Více

Seznam použitých zkratek... 15 Předmluva ke čtvrtému vydání... 17 DÍL PRVNÍ: OBECNÁ ČÁST... 19

Seznam použitých zkratek... 15 Předmluva ke čtvrtému vydání... 17 DÍL PRVNÍ: OBECNÁ ČÁST... 19 Obsah Seznam použitých zkratek... 15 Předmluva ke čtvrtému vydání... 17 DÍL PRVNÍ: OBECNÁ ČÁST... 19 KAPITOLA I: Pojem, předmět a úkoly kriminologie... 21 1 Pojem a předmět kriminologie... 21 2 Základní

Více

Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta

Koncepce prevence kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta Koncepce kriminality a drogové problematiky města Třebíče na léta 2012 2016 Akční plán kriminality na léta 2014 2015 1. Snížení nápadu majetkové trestné činnosti, se zaměřením na vloupání do rekreačních

Více

ps Kvóty: 1/[19] Jilská 1, Praha 1 Tel.:

ps Kvóty: 1/[19] Jilská 1, Praha 1 Tel.: TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: +420 286 840 1 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Spokojenost se stavem ve vybraných oblastech veřejného

Více

Postoje české veřejnosti k cizincům březen 2017

Postoje české veřejnosti k cizincům březen 2017 Tisková zpráva Postoje české veřejnosti k cizincům březen 17 Většina české veřejnosti (6 %) považuje nově příchozí občany jiných národností za problém pro Českou republiku jako celek. Pokud ovšem mají

Více

Praha 10. Průzkum veřejného mínění na téma rekonstrukce Moskevské ulice

Praha 10. Průzkum veřejného mínění na téma rekonstrukce Moskevské ulice Praha 1 Průzkum veřejného mínění na téma rekonstrukce Moskevské ulice Obsah Metodologie.......... 3 Executive summary......... Všichni respondenti......... 5 Všichni respondenti (ženy)........ Všichni

Více

II.02 III.03 III.04 X.01 X.03 VI.03

II.02 III.03 III.04 X.01 X.03 VI.03 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 8 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Důvěra některým institucím veřejného života v září

Více

Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 2015

Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 2015 eu22 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 28 80 12 E-mail: nadezda.cadova@soc.cas.cz Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 201

Více

Průzkum / leden Vnímání pocitu bezpečí obyvatel města Zlína

Průzkum / leden Vnímání pocitu bezpečí obyvatel města Zlína Průzkum / leden 2017 Vnímání pocitu bezpečí obyvatel města Zlína METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUM: REALIZÁTOR: TÉMA PRŮZKUMŮ VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: RESPONDENTNÍ SKUPINA: VELIKOST REPREZENTATIVNÍHO VZORKU:

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

Odbor rozvoje města Ing. Jiří Svátek

Odbor rozvoje města Ing. Jiří Svátek Odbor rozvoje města Ing. Jiří Svátek Obsah prezentace Město bez bariér - B 6 Cesty dětí do školy a zpět /Spolupráce škol Bezpečnost ve městě Bezpečnost ve městě - Program prevence kriminality v Hradci

Více

Tolerance k vybraným skupinám obyvatel březen 2018

Tolerance k vybraným skupinám obyvatel březen 2018 Tisková zpráva Tolerance k vybraným skupinám obyvatel březen 2018 Nejnižší tolerance je k lidem drogově závislým, za sousedy by je nechtělo mít devět desetin dotázaných. Dalšími odmítnutými jsou lidé závislí

Více

ps Kvóty: 1/[14] Jilská 1, Praha 1 Tel.:

ps Kvóty: 1/[14] Jilská 1, Praha 1 Tel.: ps150305 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: +420 286 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Spokojenost se stavem ve vybraných

Více

Daně z pohledu veřejného mínění listopad 2015

Daně z pohledu veřejného mínění listopad 2015 ev600 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: 286 80 2 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Daně z pohledu veřejného mínění listopad 5 Technické

Více

E-názor Výsledky 1. vlny. České Budějovice Podzim 2015

E-názor Výsledky 1. vlny. České Budějovice Podzim 2015 E-názor Výsledky 1. vlny České Budějovice Podzim 2015 Základní informace Projekt E-názor má za cíl pomoci obcím zajistit dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel prostřednictvím elektronického sociologického

Více

Tolerance k vybraným skupinám obyvatel březen 2019

Tolerance k vybraným skupinám obyvatel březen 2019 Tisková zpráva Tolerance k vybraným skupinám obyvatel březen 2019 Nejnižší tolerance je k lidem drogově závislým, za sousedy by je nechtělo 86 % dotázaných. Dalšími nejčastěji odmítanými jsou lidé závislí

Více

Drogy a volný čas. - porovnání 2007 vs. 2008 vs. 2009 vs. 2010 vs. 2011 vs. 2012 -

Drogy a volný čas. - porovnání 2007 vs. 2008 vs. 2009 vs. 2010 vs. 2011 vs. 2012 - Drogy a volný čas - porovnání vs. vs. vs. vs. vs. - Porovnání výsledků výzkumů provedených na SOŠ a SOU Jičínská 762 Mladá Boleslav ve školních letech 2006/07 až / - Střední odborná škola a Střední odborné

Více

pm TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: gabriela.

pm TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: gabriela. TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 2 0 1 E-mail: gabriela.samanova@soc.cas.cz Občané o členství České republiky v Evropské unii

Více

Kriminalita v Královéhradeckém kraji za rok 2016 s porovnáním s rokem 2015

Kriminalita v Královéhradeckém kraji za rok 2016 s porovnáním s rokem 2015 Kriminalita v Královéhradeckém kraji za rok 2016 s porovnáním s rokem 2015 ČR pokles registrované kriminality v krajích za rok 2016 2 OBJASNĚNO Tj. POČ 1.-12. pořadí CELKOVÁ KRIMINALITA: Nápad % 2016 Česká

Více

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje Vývoj a stav kriminality v MS kraji kpt. Ing. Roman Filo Moravskoslezský kraj základní přehled Počet obyvatel 1 215 098 (2015) Rozloha 5 427 km 2 (6,9%

Více

Koncepce prevence kriminality hl. m. Prahy

Koncepce prevence kriminality hl. m. Prahy Příloha č. 1 k usnesení ZHMP č. 20/17 ze dne 30.10.2008 Koncepce prevence kriminality hl. m. Prahy na léta 2009 až 2012 Motto: Každý občan má právo na bezpečné město Zpracovala: Ing. Alena Šindlerová OKR

Více

Tolerance k vybraným skupinám obyvatel březen 2017

Tolerance k vybraným skupinám obyvatel březen 2017 Tisková zpráva Tolerance k vybraným skupinám obyvatel březen 2017 Nejnižší tolerance je k lidem drogově závislým, za sousedy by je nechtělo mít devět desetin dotázaných. Dalšími odmítnutými jsou lidé závislí

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2015

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 03. března 2015 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 81477-2/ČJ-2015-0012OR Praha 03. března 2015 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám starosty MUDr. Radky KLÍMY P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více

Spokojenost se životem červen 2019

Spokojenost se životem červen 2019 Tisková zpráva Spokojenost se životem červen 2019 Více než dvě třetiny (68 %) populace jsou spokojeny se svým životem. Od roku 2013 měla spokojenost se životem většinou vzestupnou tendenci, v průběhu roku

Více

Názor na zadlužení obyvatel a státu březen 2017

Názor na zadlužení obyvatel a státu březen 2017 Tisková zpráva Názor na zadlužení obyvatel a státu březen 0 Přibližně dvě třetiny občanů pokládají míru zadlužení obyvatelstva i státu za vysokou. Sedm z deseti Čechů vnímá jako závažný problém míru zadlužení

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. 5% 2% 25% 10% 58%

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. 5% 2% 25% 10% 58% TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: 86 80 9 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Občané o inflaci a reálných příjmech leden 06 Technické parametry

Více

Koncepce prevence kriminality hl. m. Prahy

Koncepce prevence kriminality hl. m. Prahy Příloha č. 1 k usnesení ZHMP č. 20/17 ze dne 30.10.2008 Koncepce prevence kriminality hl. m. Prahy na léta 2009 až 2012 Motto: Každý občan má právo na bezpečné město Zpracovala: Ing. Alena Šindlerová OKR

Více

Názor občanů na drogy květen 2019

Názor občanů na drogy květen 2019 Tisková zpráva Názor občanů na drogy květen Více než čtyři pětiny ( %) dotázaných vnímají situaci užívání drog v ČR jako problém, necelá polovina (4 %) dotázaných pak vnímá užívání drog jako problém v

Více

Veřejnost a obnovitelné zdroje energie

Veřejnost a obnovitelné zdroje energie Veřejnost a obnovitelné zdroje energie 3. května 2011 Zpráva z výzkumu realizovaného společností Factum Invenio Obsah Základní informace o projektu Hlavní zjištění Detailní analýza Náklady spojené s výrobou

Více

Bezpečnostní rizika pro ČR z pohledu veřejného mínění

Bezpečnostní rizika pro ČR z pohledu veřejného mínění TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 28 840 129 E-mail: michal.veselsky@soc.cas.cz Bezpečnostní rizika pro ČR z pohledu veřejného

Více

ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56. Bezpečnostní analýza kraje Vysočina

ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56. Bezpečnostní analýza kraje Vysočina ZK-05-2008-18, př. 1 Počet stran: 56 Bezpečnostní analýza kraje Vysočina 1 Obsah I. Úvod II. Legislativa a vymezení základních pojmů III. Doporučení k prevenci kriminality v kraji IV. Bezpečnostní analýza

Více

Zpracoval: Jan Červenka Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ;

Zpracoval: Jan Červenka Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ; Tisková zpráva Občané o přijetí eura a dopadech členství ČR v EU Zavedení eura jako platidla v ČR namísto koruny podporuje jen pětina českých občanů, proti jsou tři čtvrtiny Čechů, přičemž polovina se

Více

Obavy a příprava na důchod listopad 2016

Obavy a příprava na důchod listopad 2016 Tisková zpráva Obavy a příprava na důchod listopad 20 Více než polovina českých občanů (52 %), kteří dosud nejsou důchodci, v současnosti spoří či investuje, aby se zajistila na stáří. Lidé se špatnou

Více

Zpracoval: Milan Tuček Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ;

Zpracoval: Milan Tuček Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ; Tisková zpráva Veřejnost o svých obavách a bezpečnostních rizicích pro Českou republiku - prosinec 17 Pocit bezpečí v ČR má 86 % dotázaných (z toho 21 % rozhodně ano ). Oproti poslednímu šetření před dvěma

Více

2 Sňatečnost. Tab. 2.1 Sňatky podle pořadí,

2 Sňatečnost. Tab. 2.1 Sňatky podle pořadí, 2 Sňatečnost Obyvatelé ČR v roce 2012 uzavřeli 45,2 tisíce manželství, o 69 více než v roce předchozím. Intenzita sňatečnosti svobodných dále poklesla, průměrný věk při prvním sňatku se u žen nezměnil,

Více

Městský program. prevence kriminality pro rok Město Smiřice

Městský program. prevence kriminality pro rok Město Smiřice Městský program prevence kriminality pro rok 2011 Město Smiřice OBSAH 1. Úvod...3 2. Podklady pro zpracování programu...3 2.1 Vyhodnocení průzkumu potřeb...3 2.2 Zpráva o bezpečnostní situaci v teritoriu

Více

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji

Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji Kriminalita a její prevence v Moravskoslezském m kraji 13. 11. 2013 Workshop: Prevence sociálních a bezpečnostních rizik v transformující se společnosti 21. století Moravskoslezský kraj - vybrané statistické

Více

Zpracoval: Milan Tuček Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ;

Zpracoval: Milan Tuček Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: ; Tisková zpráva Veřejnost o svých obavách, pocitu bezpečí a spokojenosti s policií - listopad 2018 Polovina českých občanů pociťuje nějaké obavy, polovina se ničeho neobává. Nejčastěji obavy budí vlastní

Více

Občané o přijetí eura a dopadech vstupu ČR do EU duben 2014

Občané o přijetí eura a dopadech vstupu ČR do EU duben 2014 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 9 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Občané o přijetí eura a dopadech vstupu ČR do EU duben

Více

Bezpečnostní rizika pro Českou republiku podle veřejnosti listopad 2013

Bezpečnostní rizika pro Českou republiku podle veřejnosti listopad 2013 ov19 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 6 8 19 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Bezpečnostní rizika pro Českou republiku podle

Více

ANALÝZA POTŘEB A PROCESU KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ OSTRAVA

ANALÝZA POTŘEB A PROCESU KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ OSTRAVA ANALÝZA POTŘEB A PROCESU KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ OSTRAVA Zpracovala společnost PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. E-mail: info@rozvoj-obce.cz

Více

Zpracoval: Matouš Pilnáček Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.:

Zpracoval: Matouš Pilnáček Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Tel.: Tisková zpráva Hodnocení bezpečnostní situace v ČR a Evropě prosinec 206 V ČR se cítí bezpečně čtyři z pěti lidí (8 %). Pocit bezpečí v ČR má dlouhodobě pozitivní vývoj. Více než polovina respondentů hodnotí

Více

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ

VÝSLEDKY VÝZKUMU. indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ VÝSLEDKY VÝZKUMU indikátor ECI/TIMUR A.1 SPOKOJENOST OBYVATEL S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM V PROSTĚJOVĚ Realizace průzkumu, zpracování dat a vyhodnocení: Střední odborná škola podnikání a obchodu, spol. s r.o.

Více

ANALÝZA POTŘEB OBČANŮ MĚSTA OSTRAVY V KONTEXTU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

ANALÝZA POTŘEB OBČANŮ MĚSTA OSTRAVY V KONTEXTU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ANALÝZA POTŘEB OBČANŮ MĚSTA OSTRAVY V KONTEXTU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBSAH PREZENTACE A) Metodologie průzkumů B) Demografické situace na území města Ostravy C) Vybrané aspekty života obyvatel města Ostravy

Více

TISKOVÝ SERVIS Odboru prevence kriminality MV

TISKOVÝ SERVIS Odboru prevence kriminality MV TISKOVÝ SERVIS Odboru prevence kriminality MV 0 červen 2005 1. Oznámení o změně Tiskového servisu na Informační servis 1 2. Dopřejte si klidnou dovolenou (a zlodějům taky) 3 3. Užitečné rady především

Více

Postoje české veřejnosti k cizincům březen 2018

Postoje české veřejnosti k cizincům březen 2018 Tisková zpráva Postoje české veřejnosti k cizincům březen 2018 Necelé tři pětiny (58 %) české veřejnosti považují nově příchozí občany jiných národností za problém pro Českou republiku jako celek. Pokud

Více

er150213 Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz

er150213 Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz er0 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel.: 86 80 9 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Názor na zadlužení obyvatel a státu leden 0 Technické

Více

eu100 špatnou a vyučenými bez maturity. Například mezi nezaměstnanými (, % dotázaných) hodnotilo 8 % z nich nezaměstnanost jako příliš vysokou, mezi O

eu100 špatnou a vyučenými bez maturity. Například mezi nezaměstnanými (, % dotázaných) hodnotilo 8 % z nich nezaměstnanost jako příliš vysokou, mezi O eu100 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 28 80 12 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 201

Více

Občané o stavu životního prostředí květen 2012

Občané o stavu životního prostředí květen 2012 oe206 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 26 0 2 E-mail: martin.buchtik@soc.cas.cz Technické parametry Občané o stavu životního prostředí

Více

PO /[5] Jilská 1, Praha 1 Tel./fax:

PO /[5] Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: gabriela.samanova@soc.cas.cz Bezpečnostní rizika a záruky stability pro

Více

Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 2014

Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen 2014 eu22 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 28 80 12 E-mail: nadezda.cadova@soc.cas.cz Česká veřejnost o nezaměstnanosti červen

Více

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ Teze k diplomové práci Analýza kriminality v Ústeckém kraji v letech 1992 a 2002 Vedoucí diplomové práce: Ing. Josef Zilvar, CSc. Vypracoval:

Více

Praha X. Vzorová analýza obsahující smyšlený obsah

Praha X. Vzorová analýza obsahující smyšlený obsah Praha X Vzorová analýza obsahující smyšlený obsah Lokalita Praha X Mapa Správní obvod Prahy X se skládá z katastrálních území... Lokalita Praha X / 2 Silné a slabé stránky Následující přehled má sloužit

Více

Spokojenost se zaměstnáním a změna zaměstnání červen 2013

Spokojenost se zaměstnáním a změna zaměstnání červen 2013 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 28 8 1 E-mail: martin.durdovic@soc.cas.cz Spokojenost se zaměstnáním a změna zaměstnání červen

Více