Systémy strojového vidění, automatizace, měření, testování. Ing. Michal Harhaj, Ing. Tomáš Gřeš ATEsystem s.r.o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Systémy strojového vidění, automatizace, měření, testování. Ing. Michal Harhaj, Ing. Tomáš Gřeš ATEsystem s.r.o."

Transkript

1 Systémy strojového vidění, automatizace, měření, testování Ing. Michal Harhaj, Ing. Tomáš Gřeš ATEsystem s.r.o.

2 Systémy strojového vidění, automatizace, měření a testování Kdo jsme Firma založena v roce 2013 spol. s r. o., pouze vlastní kapitál 15 zaměstnanců Vazba na VŠB - Tech. univerzitu Ostrava Sídlo: Podnikatelský inkubátor v areálu VŠB TU Ostrava Soustřeďujeme odborníky s mnohaletou praxí v oblasti strojového vidění v průmyslu

3 Služby pro průmysl, výrobu a výzkum Kamerové systémy pro kontrolu kvality Subdodávky systémů strojového vidění Algoritmy pro zpracování obrazu Individuální řešení na míru * Flexibilita * Spolehlivost * Profesionální přístup

4 Kamery a příslušenství pro počítačové vidění Studie proveditelnosti, školení a vzdělávání Technická podpora

5 Systémy strojového vidění, automatizace, měření a testování Hlavní produkt Subdodávky kamerových a měřicích systémů pro výrobní a kontrolní zařízení a montážní linky Kdo jsou naši partneři Výrobci jednoúčelových strojů, testerů, automatů a produkčních linek

6 Systémy strojového vidění, automatizace, měření a testování Naši dodavatelé Jsme hrdým partnerem a systémovým integrátorem National Instruments naprostá většina aplikací je vytvořena v LabVIEW a souvisejících produktech mnohaleté zkušenosti se systémy NI návrh a realizace aplikace ve velmi krátkém čase a s nízkými náklady

7 Systémy strojového vidění, automatizace, měření a testování Proč právě my Jsme mladá dynamicky se rozvíjející firma sestávající z vysoce kvalifikovaných odborníků s dlouholetými zkušenostmi a pečlivým přístupem k práci Rychle reagujeme na požadavky zákazníků Jsme maximálně flexibilní Jsme vysoce motivovaní Vaší spokojeností

8 Novinky

9 Partner National Instruments

10 Compact Vision System Univerzální kamerový systém 1.9 GHz Quad Core Intel Atom 4 GB RAM Komunikace a I/O 2x USB3 Vision Digitální I/O přímo napojené na FPGA Kvadraturní enkodér (RS-422) Sériový port VGA Platforma pro všechny typy kamer

11 Vision Builder for Automated Inspection Univerzální kamerový systém Jednodušší úlohy, jednoduché rozhraní, žádné programování Velmi krátký čas pro konfiguraci testu! Připojení neomezeného počtu kamer Možnost ovládání DIO, komunikace s robotem, PLC, ethernet, Možnost doplnění vlastních kroků z LabVIEW Jeden algoritmus lze použít napříč platformami Smart Camera, CVS, EVS, PC.

12 Oficiální distributor

13 Basler dart - kamery pro vestavbu 99,- 27 mm 27 mm 5 gramů

14 Basler dart - kamery pro vestavbu Snímače CMOS 1.2 MP Global Shutter 2.0 MP (HDTV) 5.0 MP Rolling Shutter Komunikace USB 3.0 USB3 Vision Zpětně kompatibilní s USB2.0 2 digitální I/O S-mount (M12) Bez závitu C-mount

15 Barevný antialiasing

16 Omezení šumu

17 Embedded systémy 100% kompatibilní s NI-IMAQdx Ideální kombinace s embeded systémy National Instruments

18 Basler dart - Použití Laboratorní přístroje Automatizované laboratoře a mikroskopie Roboti a drony Terminály, informační kiosky Výrobní stroje a testery Dopravní prostředky 3D aplikace a stereo

19 Oficiální distributor

20 5 MP kamera JAI GO Snímač Anafocus CMOS 1 5 megapixelů, Global Shutter Až 107 sn/s (Camera link) Perfektní eliminace výrobních nepřesností a šumu senzoru HDR režim (monochormatická) Multi ROI Vynikající citlivost v NIR!!!

21 JAI GO Více kamer v jedné ROI Binning

22 JAI GO Multi ROI Přenášíme pouze důležité části obrazu Rychlejší zpracování (10x kratší čas ve Vision Builderu)

23 5 MP kamera JAI GO Knee Slope Dynamic Range 1 200% (~70 db) 2 400% (~80 db) 3 800% (~90 db) % (~100 db) Vysoký dynamický rozsah (HDR)

24 5 MP kamera JAI GO HDR Mode OFF HDR Mode Level 2 Vysoký dynamický rozsah (HDR)

25 5 MP kamera JAI GO HDR Mode OFF HDR Mode Level 4 Vysoký dynamický rozsah (HDR)

26 Kontrola skleněných výrobků

27 SNÍMÁNÍ TRANSPARENTNÍCH MATERIÁLŮ Co musíme brát v úvahu: Spektrální propustnost materiálu Vnitřní strukturu a průhlednost Odrazivost a povrchovou úpravu Hustotu materiálu a index lomu Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o., CCS Europe Inc.

28 Kontrola poškození velkých ploch Nasvícení bočním světlem (temné pole) Dojde k rozsvícení škrábanců a zlomů, okolní transparentní materiál zůstane tmavý Vhodné pro kontrolu velkých ploch (okenní tabule, čelní sklo, povrch světlometu) Kontrola vylisovaných značek Kontrola bublin, prasklin, nečistot, škrábanců Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o., CCS Europe Inc.

29 Odhalovaní vnitřního napětí Stáčení roviny polarizace vlivem napětí v transparentním materiálu Vyšší frekvence pruhů => větší napětí Zdroje obrázků a informací: Zdroj: Andrew Davidhazy, laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

30 VNITŘNÍ NAPĚTÍ V PLASTU Zdroje obrázků: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

31 ZOBRAZENÍ V ULTRAFIALOVÉM OBORU Snímání kamerou: Kamera má upravený senzor, obvykle nemá mikročočky Spektrální citlivost CCD UV kamery obvykle nm Používá se pásmový filtr pro odstranění viditelného pásma Speciální optika Aspekty zobrazení v UV: Kratší vlnová délka => přesnější zobrazení a měření Zobrazení vlasových trhlin v materiálu Rozlišení materiálů absorbujících/reflektujících UV Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

32 ZOBRAZENÍ V ULTRAFIALOVÉM OBORU Použití UV kamer: Povrch transparentních plastů (světlomety) Kontrola poškození průhledného laku Detekce lepidla, tmelu, špíny Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

33 KONTROLA HLADINY/OBSAHU LAHVE Obvykle použití plochého zadního světla Barevné tekutiny v čiré lahvičce můžeme s výhodou prosvítit světlem komplementární barvy Hnědé sklo => červenou barvou Zelené sklo => zelenou barvou Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

34 KONTROLA HLADINY Nesmísené tekutiny (olej + voda pro výrobu emulze) propouštějí nebo absorbují různé vlnové délky Halogenové světlo bez filtru Halogenové světlo + IR-CUT filtr Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

35 Telecentrický objektiv a kolimované světlo Telecentrický objektiv Hlavní paprsky vcházejí do objektivu paralelně s osou objektivu Konstantní zvětšení => Vzdálené objekty jsou zobrazovány stejně velké jako blízké Snímaný objekt musí být menší než průměr objektivu Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

36 Telecentrický objektiv a kolimované světlo Kontrola kontur skleněného výrobku Perfektní rozlišení skla a okolí Do objektivu přichází pouze rovnoběžné paprsky Mimořádně vysoká přesnost měření Kontrola odštěpků, nedolití materiálu, prasklin Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

37 Telecentrický objektiv a kolimované světlo Kontrola kontur skleněného výrobku Perfektní rozlišení skla a okolí Do objektivu přichází pouze rovnoběžné paprsky Mimořádně vysoká přesnost měření Kontrola odštěpků, nedolití materiálu, prasklin Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

38 Telecentrický objektiv a ploché světlo Kontrola vnitřních vad výrobku průsvitem Kontrola bublin, prasklin, nečistot Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

39 Průsvit vzorem Kontrola zakřivení skla Kontrola nerovností a přechodů Využití LCD pro generování vzoru Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

40 Živá ukázka Měření kontur a detekce vad telecentrickým objektivem Objektiv a osvětlovač Opto Engineering Aplikace ve Vision Builderu for AI Zdroje obrázků a informací: laboratoř firmy ATEsystem s.r.o.

41 Našim partnerům

42 Testy a případové studie Ukázky kamer u zákazníka Zkoušky na zaslaných vzorcích Výběr vhodného typu nasvícení nebo filtru K dispozici přes 100 ks komponent Krátkodobé testy provádíme zdarma!

43 Technická školení a popularizační semináře Základy strojového vidění Efektivní použití kamer Optika a způsoby zobrazení Výběr vhodného světla Nastavení vhodného algoritmu A mnoho dalších Témata na míru zájemcům!

44 Hledáme integrátory! Pomáháme se získáváním zakázek Propagujeme řešení našich zákazníků na seminářích, v newsletteru a v magazínech Success story v newsletteru dodavatelů Jsme prostředníkem mezi integrátory a koncovými zákazníky Poskytujeme nadstandardní podmínky Výhodná cenová politika Dlouhodobé zápůjčky a testy Možnost nákupu testovacích produktů za demo ceny Budujeme dlouhodobé vztahy založené na vzájemné důvěře!

45 Mnohem více na Díky za Vaši pozornost! Ing. Tomáš Gřeš, Zdeněk Šebestík, ATEsystem s.r.o.,

Kontrola skleněných výrobků

Kontrola skleněných výrobků Kontrola skleněných výrobků a související hardware www.visionx.cz Tomáš Gřeš, Zdeněk Šebestík ATEsystem s.r.o. Služby pro průmysl Kamerové systémy pro kontrolu kvality Algoritmy pro zpracování obrazu Subdodávky

Více

SEMINÁŘ VISION CAFÉ 2015

SEMINÁŘ VISION CAFÉ 2015 SEMINÁŘ VISION CAFÉ 2015 www.visionx.cz Ing. Tomáš Gřeš, ATEsystem s.r.o. KDO JSME ATEsystem s.r.o. Služby pro průmysl, výrobu a výzkum Kamerové systémy pro kontrolu kvality Subdodávky systémů strojového

Více

3D KAMERY A TECHNOLOGIE

3D KAMERY A TECHNOLOGIE 3D KAMERY A TECHNOLOGIE strojové vidění nás baví Zdeněk Šebestík, ATEsystem s.r.o., 2016 KDO JSME Vznik v roce 2013, spol. s r.o. 5 majitelů, pouze vlastní kapitál Dnes 18 zaměstnanců, 3 ext. spolupracovníci

Více

ZPŮSOBY NASVÍCENÍ v počítačovém vidění. Ing. Tomáš Gřeš, Zdeněk Šebestík, ATEsystem s.r.o.

ZPŮSOBY NASVÍCENÍ v počítačovém vidění. Ing. Tomáš Gřeš, Zdeněk Šebestík, ATEsystem s.r.o. ZPŮSOBY NASVÍCENÍ v počítačovém vidění Ing. Tomáš Gřeš, Zdeněk Šebestík, ATEsystem s.r.o. SVĚTLO VE STROJOVÉM VIDĚNÍ Správné nasvícení má výrazný vliv na kvalitu obrazové informace Obraz nemusí být fotograficky

Více

ATEsystem s.r.o. Kamery pro průmyslové aplikace

ATEsystem s.r.o. Kamery pro průmyslové aplikace ATEsystem s.r.o. Kamery pro průmyslové aplikace Kamery pro průmyslové aplikace objektivy světla komunikace software školení návrhy studie www.visionx.cz ATEsystem s.r.o. a VisionX Firma ATEsystem s.r.o.

Více

Systémy pro zpracování obrazu

Systémy pro zpracování obrazu Systémy pro zpracování obrazu Systémy pro zpracování obrazu Systémy pro zpracování obrazu Tomáš Průdek Praha 2012 Systémy pro zpracování obrazu Tomáš Průdek Praha 2012 Obsah Informace o společnosti KEYENCE

Více

ATEsystem s.r.o. Kamery pro průmyslové aplikace. Vliv CCD snímače a optiky na kvalitu obrazu. www.visionx.cz

ATEsystem s.r.o. Kamery pro průmyslové aplikace. Vliv CCD snímače a optiky na kvalitu obrazu. www.visionx.cz ATEsystem s.r.o. Kamery pro průmyslové aplikace Vliv CCD snímače a optiky na kvalitu obrazu www.visionx.cz Co ovlivňuje kvalitu obrazu? Velikost snímače Použitá technologie Rozlišení Velikost pixelu Rozlišení

Více

Úvod, optické záření. Podkladový materiál k přednáškám A0M38OSE Obrazové senzory ČVUT- FEL, katedra měření, Jan Fischer, 2014

Úvod, optické záření. Podkladový materiál k přednáškám A0M38OSE Obrazové senzory ČVUT- FEL, katedra měření, Jan Fischer, 2014 Úvod, optické záření Podkladový materiál k přednáškám A0M38OSE Obrazové senzory ČVUT- FEL, katedra měření, Jan Fischer, 2014 Materiál je pouze grafickým podkladem k přednášce a nenahrazuje výklad na vlastní

Více

Moderní metody rozpoznávání a zpracování obrazových informací 15

Moderní metody rozpoznávání a zpracování obrazových informací 15 Moderní metody rozpoznávání a zpracování obrazových informací 15 Hodnocení transparentních materiálů pomocí vizualizační techniky Vlastimil Hotař, Ondřej Matúšek Katedra sklářských strojů a robotiky Fakulta

Více

Hardware a software pro zpracování obrazu

Hardware a software pro zpracování obrazu Hardware a software pro zpracování obrazu Jiří Keprt, Roman Vala (National Instruments) 12. 2. 2010 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1

Více

Systémy pro měření, diagnostiku a testování prototypů II. Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) ZVZ

Systémy pro měření, diagnostiku a testování prototypů II. Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) ZVZ Název veřejné zakázky: Systémy pro měření, diagnostiku a testování prototypů II. Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) ZVZ Technická podmínka: Odůvodnění Zaškolení obsluhy:

Více

Video mikroskopická jednotka VMU

Video mikroskopická jednotka VMU Video mikroskopická jednotka VMU Série 378 VMU je kompaktní, lehká a snadno instalovatelná mikroskopická jednotka pro monitorování CCD kamerou v polovodičových zařízení. Mezi základní rysy optického systému

Více

Osvětlení StRojoVého Vidění

Osvětlení StRojoVého Vidění Osvětlení strojového vidění Osvětlení strojového vidění Konzistentní, účinné, rovnoměrné osvětlení je klíčovým prvkem aplikací strojového vidění. Čím lépe se podaří danou scénu připravit z hlediska použitého

Více

Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb. Teorie měření a regulace. strojové vidění. p. 3q. ZS 2015/2016. 2015 - Ing. Václav Rada, CSc.

Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb. Teorie měření a regulace. strojové vidění. p. 3q. ZS 2015/2016. 2015 - Ing. Václav Rada, CSc. Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Teorie měření a regulace strojové vidění p. 3q. ZS 2015/2016 2015 - Ing. Václav Rada, CSc. foto-snímače Obrazová analýza je proces, který lidstvo využívalo

Více

Spektrální charakteristiky

Spektrální charakteristiky Spektrální charakteristiky Cíl cvičení: Měření spektrálních charakteristik filtrů a zdrojů osvětlení 1 Teoretický úvod Interakcí elektromagnetického vlnění s libovolnou látkou vzniká optický jev, který

Více

Aplikace bin picking s použitím senzorové fúze

Aplikace bin picking s použitím senzorové fúze Moderní metody rozpoznávání a zpracování obrazových informací 2018 Aplikace bin picking s použitím senzorové fúze Vlastimil Hotař, Ondřej Matúšek Katedra sklářských strojů a robotiky Fakulta strojní Oddělení

Více

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky předmětu veřejné zakázky Příloha č. 1c Zadavatel požaduje, aby předmět veřejné zakázky, resp. přístroje odpovídající jednotlivým částem veřejné zakázky splňovaly minimálně níže uvedené parametry. Část

Více

Přehled produktových řad. Ranger3 Vysoký 3D výkon v malém pouzdru 3D VISION

Přehled produktových řad. Ranger3 Vysoký 3D výkon v malém pouzdru 3D VISION Přehled produktových řad Ranger3 Vysoký 3D výkon v malém pouzdru Výhody A VÝKON V MALÉM POUZDRU B C D E Nový standard pro vysokorychlostní 3D F Vzhledem ke kontinuálně rostoucímu tlaku na stále rychlejší

Více

Příloha C. zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013. TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace)

Příloha C. zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013. TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) Příloha C zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013 TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) 1. část VZ: Laboratorní mikroskop s digitální kamerou a PC Položka č.1

Více

On-line datový list. V3T13S-MR62A8 TriSpector1000 3D VISION

On-line datový list. V3T13S-MR62A8 TriSpector1000 3D VISION On-line datový list V3T13S-MR62A8 TriSpector1000 A B C D E F I J K L M N O P Q R S T Technická data v detailu Vlastnosti Stanovení úlohy Technologie Sada nástrojů Pracovní vzdálenost Příklad zorného pole

Více

Strojové vidění (machine vision)

Strojové vidění (machine vision) Inspekční kamerové systémy Strojové vidění (machine vision) Inspekční kamerové systémy 1 Úvod 2 Kamery vývoj, typy, funkce, hardware, komunikační rozhraní 3 Osvětlení 4 Sofware 5 Průmyslové aplikace 1

Více

RF603 Měření vzdáleností triangulační technikou

RF603 Měření vzdáleností triangulační technikou Princip měření: Měření senzorů je založeno na principu optické triangulace. Paprsek laseru ze zdroje světla 1 je zaměřen přes optiku 2 na objekt 6. Po odrazu od objektu je paprsek fokusován přes objektiv

Více

Měřicí automatizované systémy

Měřicí automatizované systémy Měřicí automatizované systémy Jednotlivé přístroje PXI systém VXI systém Měřicí automatizované systémy Nároky na měřicí systém provoz laboratoř zpracování dat jednoúčelové rozsáhlé typ automatizace jednoúčelové

Více

MĚŘÍCÍ Senzory. Velmi přesná kontrola kvality

MĚŘÍCÍ Senzory. Velmi přesná kontrola kvality MĚŘÍCÍ Senzory Velmi přesná kontrola kvality 2 MĚŘÍCÍ Senzory Velký výkon ve 3 disciplínách měření POSUNUTÍ/ VZDÁLENOST Přesné měření vzdálenosti lze provádět na základě laserové triangulace, induktivního

Více

Katalogový list ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Basic OP Obj. číslo: Popis

Katalogový list   ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Basic OP Obj. číslo: Popis Katalogový list www.abetec.cz ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Basic OP019 185 Obj. číslo: 106000856 Výrobce: Optilia Popis Optický inspekční systém pro kontrolu BGA. HD kamera s vysokým rozlišením.

Více

Sídlo firmy: Mekra Lang International ČR, spol. s r.o. Skupova 37, 301 00 Plzeň E-mail: mekra@mekra.cz http://www.mekra.cz

Sídlo firmy: Mekra Lang International ČR, spol. s r.o. Skupova 37, 301 00 Plzeň E-mail: mekra@mekra.cz http://www.mekra.cz Sídlo firmy: ekra Lang International ČR, spol. s r.o. Skupova 7, 0 00 Plzeň E-mail: mekra@mekra.cz http://www.mekra.cz Prodejní sklad ZRUČ: Družstevní 8 0 08 Zruč Tel./fax: 0040/778489 obil: 0040/767660

Více

On-line datový list WTB4SC-3P2262A00 W4S-3 MINIATURNÍ OPTOELEKTRONICKÉ SNÍMAČE

On-line datový list WTB4SC-3P2262A00 W4S-3 MINIATURNÍ OPTOELEKTRONICKÉ SNÍMAČE On-line datový list WTBSC-3P226200 WS-3 B C D E F Obrázek je pouze ilustrační Objednací informace Typ Výrobek č. WTBSC-3P226200 102033 Další provedení přístroje a příslušenství www.sick.com/ws-3 H I J

Více

Optosenzor Reflexní závora s polarizačním filtrem pro snímání průhledných objektů QS18EK6XLPCQ

Optosenzor Reflexní závora s polarizačním filtrem pro snímání průhledných objektů QS18EK6XLPCQ přenos procesní hodnoty a nastavení pomocí IO-Link 150mm PVC kabel s 4pinovým konektorem M8 x 1 stupeň krytí IP67 dobře viditelné LED koaxiální optika nastavení citlivosti Teach tlačítkem napájecí napětí:

Více

ELCOM, a.s. Division of Virtual Instrumentation

ELCOM, a.s. Division of Virtual Instrumentation ELCOM, a.s. Division of Virtual Instrumentation Machine Building Examples Ing. Pavel Růčka Zdeněk Záruba ELCOM Fact Sheet Founded in 1990 Based in the Czech Republic 148 employees Annual revenue: 10 15

Více

Přehled produktových řad. Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. KAMEROVÉ ČTEČKY KÓDŮ

Přehled produktových řad. Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. KAMEROVÉ ČTEČKY KÓDŮ Přehled produktových řad Lector63x Inteligentní. Flexibilní. Intuitivní. Výhody A TNÍ. FLEXIBILNÍ. INTUITIVNÍ. B C D E F Lector63x nabízí optimální kombinaci výkonu a flexibility v kompaktním pouzdru.

Více

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU

On-line datový list. FLOWSIC150 Carflow MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE PRŮTOKU On-line datový list FLOWSIC150 Carflow A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. FLOWSIC150 Carflow Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou

Více

ZPRACOVÁNÍ OBRAZU přednáška 3

ZPRACOVÁNÍ OBRAZU přednáška 3 ZPRACOVÁNÍ OBRAZU přednáška 3 Vít Lédl vit.ledl@tul.cz TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Tento materiál vznikl v rámci projektu ESF CZ.1.07/2.2.00/07.0247,

Více

dodavatel vybavení provozoven firem ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Standard OP Obj. číslo: Popis

dodavatel vybavení provozoven firem  ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Standard OP Obj. číslo: Popis dodavatel vybavení provozoven firem www.abetec.cz ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Standard OP019 155 Obj. číslo: 106000855 Výrobce: Optilia Popis Optický inspekční systém pro kontrolu BGA. HD kamera

Více

Defektoskopie. 1 Teoretický úvod. Cíl cvičení: Detekce měřicího stavu a lokalizace objektu

Defektoskopie. 1 Teoretický úvod. Cíl cvičení: Detekce měřicího stavu a lokalizace objektu Defektoskopie Cíl cvičení: Detekce měřicího stavu a lokalizace objektu 1 Teoretický úvod Defektoskopie tvoří v počítačovém vidění oblast zpracování snímků, jejímž úkolem je lokalizovat výrobky a detekovat

Více

PSI (Photon Systems Instruments), spol. s r.o. Ústav přístrojové techniky AV ČR, v.v.i.

PSI (Photon Systems Instruments), spol. s r.o. Ústav přístrojové techniky AV ČR, v.v.i. PSI (Photon Systems Instruments), spol. s r.o. Ústav přístrojové techniky AV ČR, v.v.i. Konstrukce a výroba speciálních optických dielektrických multivrstev pro systémy FluorCam Firma příjemce voucheru

Více

400 Série Automatické testovací systémy

400 Série Automatické testovací systémy Informace o výrobku 400 Série Automatické testovací systémy Mail: sales@encentrum.cz EN-CENTRUM, s.r.o. Telefon: +420 257 322 538 - - Lidická 66 Praha 5 - - Telefax: +420 251 560 202 - Internet: www.etl-

Více

Světlo je elektromagnetické vlnění, které má ve vakuu vlnové délky od 390 nm do 770 nm.

Světlo je elektromagnetické vlnění, které má ve vakuu vlnové délky od 390 nm do 770 nm. 1. Podstata světla Světlo je elektromagnetické vlnění, které má ve vakuu vlnové délky od 390 nm do 770 nm. Vznik elektromagnetických vln (záření): 1. při pohybu elektricky nabitých částic s nenulovým zrychlením

Více

- Ideálně koherentním světelným svazkem se rozumí elektromagnetické vlnění o stejné frekvenci, stejném směru kmitání a stejné fázi.

- Ideálně koherentním světelným svazkem se rozumí elektromagnetické vlnění o stejné frekvenci, stejném směru kmitání a stejné fázi. P7: Optické metody - V klasické optice jsou interferenční a difrakční jevy popisovány prostřednictvím ideálně koherentních, ideálně nekoherentních, později také částečně koherentních světelných svazků

Více

Měřič. krouticího momentu /06/04/v1

Měřič. krouticího momentu /06/04/v1 Měřič krouticího momentu 2019/06/04/v1 DataTouch 3 - Analyzátor dat Datový analyzátor Data Touch 3 umožňuje kontrolu kvality, ktera se stává účinnou, rychlou a snadnou. S možností kombinování s různými

Více

karet Analogové výstupy (AO) (DIO) karty Zdroje informací

karet Analogové výstupy (AO) (DIO) karty Zdroje informací Ústav fyziky a měřicí techniky 4. 10. 2009 Obsah Měřicí Měřicí Zařízení sloužící pro přímé měření či generování signálu počítačem. Měřicí umožňují zapojení počítače přímo do procesu a spolu s vhodným programovacím

Více

Optika v počítačovém vidění MPOV

Optika v počítačovém vidění MPOV Optika v počítačovém vidění MPOV Rozvrh přednášky: 1. A/D převod 2. zpracování obrazu 3. rozhraní kamer 4. další související zařízení 5. motivace - aplikace Princip pořízení a zpracování obrazu Shoda mezi

Více

Název a specifikace dodávaného zařízení - hardware pro virtuální učebnu Tablet PC

Název a specifikace dodávaného zařízení - hardware pro virtuální učebnu Tablet PC Název a specifikace dodávaného zařízení - hardware pro virtuální učebnu Tablet PC Je-li v zadávací dokumentaci definován konkrétní výrobek nebo technologie, má se za to, že je tím definován minimální požadovaný

Více

Zpracování obrazu v FPGA. Leoš Maršálek ATEsystem s.r.o.

Zpracování obrazu v FPGA. Leoš Maršálek ATEsystem s.r.o. Zpracování obrazu v FPGA Leoš Maršálek ATEsystem s.r.o. Základní pojmy PROCESOROVÉ ČIPY Křemíkový čip zpracovávající obecné instrukce Různé architektury, pracují s různými paměti Výkon instrukcí je závislý

Více

Problémové okruhy ke zkoušce A3M38VBM Videometrie a bezkontaktní měření ls 2014 Optické záření- základní vlastnosti optického záření a veličiny a

Problémové okruhy ke zkoušce A3M38VBM Videometrie a bezkontaktní měření ls 2014 Optické záření- základní vlastnosti optického záření a veličiny a Problémové okruhy ke zkoušce A3M38VBM Videometrie a bezkontaktní měření ls 2014 Optické záření- základní vlastnosti optického záření a veličiny a vztahy sloužící pro jeho popis (např. svítivost, zářivost,

Více

Obrazové snímače a televizní kamery

Obrazové snímače a televizní kamery Obrazové snímače a televizní kamery Prof. Ing. Václav Říčný, CSc. Současná televizní technika a videotechnika kurz U3V Program semináře a cvičení Snímače obrazových signálů akumulační a neakumulační. Monolitické

Více

Obrazové snímače a televizní kamery

Obrazové snímače a televizní kamery Obrazové snímače a televizní kamery Prof. Ing. Václav Říčný, CSc. Současná televizní technika a videotechnika kurz U3V Program semináře a cvičení Snímače obrazových signálů akumulační a neakumulační. Monolitické

Více

On-line datový list GRTE18S-P2449 GR18S VÁLCOVÉ OPTOELEKTRONICKÉ SNÍMAČE

On-line datový list GRTE18S-P2449 GR18S VÁLCOVÉ OPTOELEKTRONICKÉ SNÍMAČE On-line datový list GRTE18S-P2449 GR18S A B C D E F Obrázek je pouze ilustrační Objednací informace Typ Výrobek č. GRTE18S-P2449 1069074 Další provedení přístroje a příslušenství www.sick.com/gr18s H I

Více

Wonderware hardware. Seznam produktů

Wonderware hardware. Seznam produktů Wonderware hardware Seznam produktů Platnost od 1. července 2012 Strana 2 Obsah Wonderware hardware Strana Touch Panel PC 15, 17... 3 Operator Interface PC 10, 15, 17... 4 CE Compact Panel PC 7, 10, 15...

Více

Kalibrační proces ve 3D

Kalibrační proces ve 3D Kalibrační proces ve 3D FCC průmyslové systémy společnost byla založena v roce 1995 jako součást holdingu FCC dodávky komponent pro průmyslovou automatizaci integrace systémů kontroly výroby, strojového

Více

Systémy zpracování obrazu

Systémy zpracování obrazu Systémy zpracování obrazu Systém zpracování obrazu QUICK IMAGE Systém zpracování obrazu QUICK SCOPE ruční Systém zpracování obrazu QUICK SCOPE CNC Strana 424 Strana 425 Strana 425 3D CNC-systém zpracování

Více

PREZENTACE NOVINEK PETR PROKEŠ

PREZENTACE NOVINEK PETR PROKEŠ PREZENTACE NOVINEK PETR PROKEŠ 26. 4. 2018 ROZLIŠENÍ IP až 12Mpx (30x PAL) HD-TVI až 5Mpx (12,5x PAL) KOMPRESE H.264 H.264+, H.265 H.265+ Prediktivní kódování Potlačení šumu Dlouhodobé řízení dat. toku

Více

VŠB Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Dominik Pieter

VŠB Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Dominik Pieter VŠB Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2018 Dominik Pieter VŠB Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra kybernetiky a

Více

Písemná zpráva zadavatele

Písemná zpráva zadavatele Písemná zpráva zadavatele o veřejné zakázce zadávané dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen ZVZ ). Veřejná zakázka Název: Dokumentační systémy Druh veřejné zakázky:

Více

Elektrotechnická fakulta České vysoké učení technické v Praze. CCD vs CMOS. Prof. Ing. Miloš Klíma, CSc.

Elektrotechnická fakulta České vysoké učení technické v Praze. CCD vs CMOS. Prof. Ing. Miloš Klíma, CSc. Elektrotechnická fakulta České vysoké učení technické v Praze CCD vs CMOS Prof. Ing. Miloš Klíma, CSc. 0 Multimedia Technology Group, K13137, FEE CTU 0 Historie snímání obrazu 1884 Paul Nipkow mechanický

Více

SEA NEXT TŘÍDĚNÍ PODLE BARVY DOPRAVA SUŠENÍ ZPRACOVÁNÍ OSIVA TŘÍDĚNÍ PODLE BARVY SKLADOVÁNÍ LINKY NA KLÍČ

SEA NEXT TŘÍDĚNÍ PODLE BARVY DOPRAVA SUŠENÍ ZPRACOVÁNÍ OSIVA TŘÍDĚNÍ PODLE BARVY SKLADOVÁNÍ LINKY NA KLÍČ CZ SEA NEXT TŘÍDĚNÍ PODLE BARVY DOPRAVA SUŠENÍ ZPRACOVÁNÍ OSIVA TŘÍDĚNÍ PODLE BARVY SKLADOVÁNÍ LINKY NA KLÍČ OPTICKÝ TŘÍDÍČ SMYSL PRO DETAIL NEJMODERNĚJŠÍ TECHNOLOGIE Díky dlouholetým zkušenostem se firma

Více

Informace o přístroji UH28C VN zdroj

Informace o přístroji UH28C VN zdroj Informace o přístroji UH28C VN zdroj EN-CENTRUM, s.r.o. Telefon: +420 257 322 538 E-Mail: sales@encentrum.cz Lidická 66 Praha 5 15000 Telefax: +420 251 560 202 Internet: www.encentrum.cz Shrnutí Nejnovější

Více

Automatizační a měřicí technika (B-AMT)

Automatizační a měřicí technika (B-AMT) Ústav automatizace a měřicí techniky Bakalářský studijní program Automatizační a měřicí technika () Specializace oboru Řídicí technika Měřicí technika Průmyslová automatizace Robotika a umělá inteligence

Více

Řada BlueLine. Profesionální měřicí přístroje pro domácí i průmyslová topeniště

Řada BlueLine. Profesionální měřicí přístroje pro domácí i průmyslová topeniště Řada BlueLine Profesionální měřicí přístroje pro domácí i průmyslová topeniště BLUELYZER ST Nejmenší analyzátor s barevným displejem, ideální pro nastavení kondenzačních kotlů Měření: základ O 2, CO /

Více

Digitální video mikroskop navržený pro flexibilní kontrolu, řízení jakosti, měření a digitální záznam.

Digitální video mikroskop navržený pro flexibilní kontrolu, řízení jakosti, měření a digitální záznam. Katalogový list www.abetec.cz ESD digitální kamera Flexia HM OP-019 195 Obj. číslo: 106000751 Výrobce: Optilia Anotace Digitální video mikroskop navržený pro flexibilní kontrolu, řízení jakosti, měření

Více

Ceník NetRex platný od 1. 2. 2009

Ceník NetRex platný od 1. 2. 2009 104-003 104-001 102-004 102-003 102-002 102-001 101-003 101-002 101-001 120-001 119-002 119-001 Ceník NetRex platný od 1. 2. 2009 AXIS kamery ID Název Popis Objektiv Vstup/ výstup AXIS M1011 Základní model

Více

Laserová závora s analogovým výstupem. Laserová závora s digitálním výstupem. Laserová vidlicová závora

Laserová závora s analogovým výstupem. Laserová závora s digitálním výstupem. Laserová vidlicová závora Přehled produkt u A-LAS řada Laserová závora s analogovým výstupem Laserový paprsek paralelně a stejnoměrně rozložený do kruhového nebo hranatého profilu používaný na měření, polohování a identifikaci

Více

Optika pro mikroskopii materiálů I

Optika pro mikroskopii materiálů I Optika pro mikroskopii materiálů I Jan.Machacek@vscht.cz Ústav skla a keramiky VŠCHT Praha +42-0- 22044-4151 Osnova přednášky Základní pojmy optiky Odraz a lom světla Interference, ohyb a rozlišení optických

Více

Tato příloha obsahuje technické podmínky pro jednotlivé části veřejné zakázky v níže uvedeném členění:

Tato příloha obsahuje technické podmínky pro jednotlivé části veřejné zakázky v níže uvedeném členění: Příloha č. 4 Technické podmínky Veřejná zakázka: Dodávka seismických aparatur a datových spojů II Tato příloha obsahuje technické podmínky pro jednotlivé části veřejné zakázky v níže uvedeném členění:

Více

Katalogový list ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Exclusive OP Obj. číslo: Anotace

Katalogový list   ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Exclusive OP Obj. číslo: Anotace Katalogový list www.abetec.cz ESD digitální systém pro kontrolu BGA, Exclusive OP019 156 Obj. číslo: 106000488 Výrobce: Optilia Anotace Optický inspekční systém pro kontrolu BGA. HD kamera s vysokým rozlišením.

Více

Mikroskopie, zobrazovací technika. Studentská 1402/2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 353 006 cxi.tul.cz

Mikroskopie, zobrazovací technika. Studentská 1402/2 461 17 Liberec 1 tel.: +420 485 353 006 cxi.tul.cz Mikroskopie, zobrazovací technika Vizualizační technika Systém pro přímé sledování dějů ve spalovacím motoru AVL VISIOSCOPE, součástí zařízení je optické měřící zařízení pro měření teplot (VISIOFEM Temperature

Více

Phasec 3. - detektor z řady defektoskopů

Phasec 3. - detektor z řady defektoskopů Phasec 3 tel.: 222500101-105 - detektor z řady defektoskopů V Phasec 3 Series je defektoskop na bázi vířivých proudů a byl navržen k detekci chyby železných a neželezných kovů a je vhodný pro téměř všechny

Více

Informace o produktu FSA 500

Informace o produktu FSA 500 Informace o produktu FSA 500 1 FSA 500 - měřicí modul 2 Popis produktu DCU 130 Vstup do oblasti analýzy vozidlových systémů Diagnostika elektrických a elektronických systémů Ideální rozšíření pro KTS Bezdrátová

Více

Moderní trendy měření Radomil Sikora

Moderní trendy měření Radomil Sikora Moderní trendy měření Radomil Sikora za společnost RMT s. r. o. Členění laserových měřičů Laserové měřiče můžeme členit dle počtu os na 1D, 2D a 3D: 1D jsou tzv. dálkoměry, které měří vzdálenost pouze

Více

Nákup Foto a video techniky pro Celní správu

Nákup Foto a video techniky pro Celní správu Nákup Foto a video techniky pro Celní správu Dodavatel: IČ: Obchodní firma nebo název: Sídlo: bank.spojení: zastoupený Jméno, příjmení, pozice ve firmě: telefon: mail: Technická specifikace Parametr počet

Více

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI

Přehled produktových řad. OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru SENZORY PRO MĚŘENÍ VZDÁLENOSTI Přehled produktových řad OL1 Přesné vedení v dráze v plném spektru Výhody A DENÍ V DRÁZE V PLNÉM SPEKTRU B C D Přesná detekce v rozsahu mikrometrů E F OL1 je díky svému 10 mm širokému světelnému pásu s

Více

KAMEROVÉ SYSTÉMY. User oriented vision. isión orientada al usuario. Jednoduché nastavení, vysoký výkon. Anwenderorientierte Bildverarbeitung

KAMEROVÉ SYSTÉMY. User oriented vision. isión orientada al usuario. Jednoduché nastavení, vysoký výkon. Anwenderorientierte Bildverarbeitung KAMEROVÉ SYSTÉMY User oriented vision Anwenderorientierte Bildverarbeitung isión orientada al usuario pproche centrée sur l utilisateur Visione orientata agli utenti proche centrée sur l utilisateur rte

Více

Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková cena musí být včetně ceny za dopravu do místa plnění zakázky.

Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková cena musí být včetně ceny za dopravu do místa plnění zakázky. Příloha č. 1 Rozsah a technická specifikace zakázky Předmětem zakázky je dodání ICT techniky a dalšího zařízení pro učebnu Centra Kašpar, o. s. Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková

Více

PRIMA Bilavčík, s. r. o., 9. května 1182, Uherský Brod, tel.: ,

PRIMA Bilavčík, s. r. o., 9. května 1182, Uherský Brod, tel.: , - Měřicí přístroje - Zakázková měření - Centrum počítačové tomografie - Akreditovaná kalibrační laboratoř - Vzdělávací centrum PRIMA AKADEMIE - Servis měřicí techniky PRIMA Bilavčík, s. r. o., 9. května

Více

Průmyslové roboty a manipulátory, průmyslové počítače, PLC, řídicí systémy a operátorské panely

Průmyslové roboty a manipulátory, průmyslové počítače, PLC, řídicí systémy a operátorské panely www.elektroprumysl.cz srpen 2017 ročník 7 Zaměřeno na elektrotechniku, průmyslovou automatizaci a nové technologie Průmyslové roboty a manipulátory, průmyslové počítače, PLC, řídicí systémy a operátorské

Více

PoE SET 4 kamery 2MPix - NVR 104DN POE ELN + 2x TD-9525S1 + 2x TD-9422S2

PoE SET 4 kamery 2MPix - NVR 104DN POE ELN + 2x TD-9525S1 + 2x TD-9422S2 Produktový list Model PoE SET 4 kamery 2MPix - NVR 104DN POE ELN + 2x TD-9525S1 + 2x TD-9422S2 Popis Venkovní PoE kamerový IP SET 4 kamery - NVR 104DN POE ELN - IP DVR rekordér pro 4 IP kamery (25361)

Více

PRŮMYSLOVÉ POČÍTAČE DYALOX S p o l e h l i v ý p r ů m y s l o v ý d i a l o g

PRŮMYSLOVÉ POČÍTAČE DYALOX S p o l e h l i v ý p r ů m y s l o v ý d i a l o g PRŮMYSLOVÉ POČÍTAČE DYALOX S p o l e h l i v ý p r ů m y s l o v ý d i a l o g» Žádné pohyblivé součásti» 3letá záruka a servis po dobu 7 let» Průmyslové komponenty DyaloX spolehlivá volba Průmyslový počítač

Více

instalace, implementace a integrace se systémem spisové služby (SSL)

instalace, implementace a integrace se systémem spisové služby (SSL) PŘÍLOHA Č. 1 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE TECHNICKÁ SPECIFIKACE ZÁKAZNÍKA 1 Komplexní dodávka interaktivních úředních desek (IUD), včetně instalace, implementace a integrace se systémem spisové služby (SSL) 1.1

Více

Optika nauka o světle

Optika nauka o světle Optika nauka o světle 50_Světelný zdroj, šíření světla... 2 51_Stín, fáze Měsíce... 3 52_Zatmění Měsíce, zatmění Slunce... 3 53_Odraz světla... 4 54_Zobrazení předmětu rovinným zrcadlem... 4 55_Zobrazení

Více

KAMEROVÝ SYSTÉM XPECTIA K o n t r o l a, k t e r á p ř e d č í o č e k á v á n í

KAMEROVÝ SYSTÉM XPECTIA K o n t r o l a, k t e r á p ř e d č í o č e k á v á n í KAMEROVÝ SYSTÉM XPECTIA K o n t r o l a, k t e r á p ř e d č í o č e k á v á n í» Koncepce flexibilní platformy» I n t u i t i v n í ovládání» Funkční princip blízký lidskému oku Výkon, který jde ruku

Více

Dodávka rozhraní a měřících senzorů

Dodávka rozhraní a měřících senzorů Dodávka rozhraní a měřících senzorů Příloha 1 Specifikace předmětu zakázky Zakázka: 2/2012 OPVK Zadavatel: Střední škola technická a zemědělská, Nový Jičín, příspěvková organizace U Jezu 7, 741 01 Nový

Více

JAKO JÁ. TA-Slider. Chytrý, inovativní a výkonný. Kompletní nastavení přes chytrý telefon pomáhá ušetřit až 50% času na uvedení do provozu

JAKO JÁ. TA-Slider. Chytrý, inovativní a výkonný. Kompletní nastavení přes chytrý telefon pomáhá ušetřit až 50% času na uvedení do provozu TA-Slider Ucelená řada lineárních pohonů se vám plně přizpůsobí v návrhu, při montáži i ovládání. Kompletní nastavení přes chytrý telefon pomáhá ušetřit až 50% času na uvedení do provozu Chytrý, inovativní

Více

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list On-line datový list Objednací informace A PRO MĚŘENÍ PLYNU TRAZVUKOVÝCH PLYNOMĚRŮ OD SPOB SICK C D Popis produktu E F Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se

Více

Ústav automatizace a měřicí techniky.

Ústav automatizace a měřicí techniky. www.feec.vutbr.cz Specializace studijního oboru Automatizační a Měřicí Technika: Řídicí technika Moderní algoritmy řízení, teorie řízení Modelování a identifikace parametrů řízených systémů Pokročilé metody

Více

On-line datový list VISIC100SF TUNELOVÉ SENZORY A ANALYZÁTOY

On-line datový list VISIC100SF TUNELOVÉ SENZORY A ANALYZÁTOY On-line datový list VISIC100SF A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. VISIC100SF Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a

Více

On-line datový list. MICS3-AAAZ55AZ1 microscan3 bez systémového konektoru PRODUKTOVÉ PORTFOLIO

On-line datový list. MICS3-AAAZ55AZ1 microscan3 bez systémového konektoru PRODUKTOVÉ PORTFOLIO On-line datový list MICS3-AAAZ55AZ1 microscan3 bez systémového konektoru A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Technická data v detailu Vlastnosti Dosah ochranného pole Dosah varovného pole Počet simultánně

Více

(Umělé) osvětlování pro analýzu obrazu

(Umělé) osvětlování pro analýzu obrazu (Umělé) osvětlování pro analýzu obrazu Václav Hlaváč České vysoké učení technické v Praze Centrum strojového vnímání (přemosťuje skupiny z) Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky 166 36 Praha

Více

Příloha č. 3 TECHNICKÉ PARAMETRY PRO DODÁVKU TECHNOLOGIE: UNIVERZÁLNÍ MĚŘICÍ ÚSTŘEDNA

Příloha č. 3 TECHNICKÉ PARAMETRY PRO DODÁVKU TECHNOLOGIE: UNIVERZÁLNÍ MĚŘICÍ ÚSTŘEDNA Příloha č. 3 TECHNICKÉ PARAMETRY PRO DODÁVKU TECHNOLOGIE: UNIVERZÁLNÍ MĚŘICÍ ÚSTŘEDNA 1. Technická specifikace Možnost napájení ze sítě nebo akumulátoru s UPS funkcí - alespoň 2 hodiny provozu z akumulátorů

Více

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz,

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz, Tyto kamery třetí generace mají vysoce citlivý IR detektor a ergonomický tvar. Jsou cenově dostupné, jednoduše se ovládají, poskytují vysoce kvalitní snímky a umožňují přesné měření teplot. Mají integrovanou

Více

Váš start do průmyslové revoluce: IO-Link řešení pro potravinářský průmysl

Váš start do průmyslové revoluce: IO-Link řešení pro potravinářský průmysl Váš start do průmyslové revoluce: IO-Link řešení pro potravinářský průmysl IO-Link www.ifm.com/cz/io-link Technologie budoucnostiuživatelsky orientované koncepty IO-Link DEVICE QA0011 SMARTOBSERVER 24

Více

Wonderware Průmyslové počítače

Wonderware Průmyslové počítače Wonderware Průmyslové počítače Průmyslové počítače rozšíření nabídky od Wonderware Značka Wonderware (součást koncernu Schneider Electric) je známá zejména jako výrobce špičkového softwaru pro průmyslové

Více

1. Popis navrhovaných technologií

1. Popis navrhovaných technologií Příloha č. 1 - Specifikace zboží a popis systému 1. Popis navrhovaných technologií Systém CCTV Princip našeho návrhu spočívá ve změně stávajícího analogového systému přenosu a ukládání dat na technologii

Více

ELVAC a.s. ELVAC SOLUTIONS Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ

ELVAC a.s. ELVAC SOLUTIONS Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ ELVAC SOLUTIONS ELVAC a.s. Strojní inženýring Elektroinženýring Software KATALOG ŘEŠENÍ STROJNÍ INŽENÝRING ŘEŠENÍ, PRODUKTY A SLUŽBY ROBOTIKA Poskytujeme inženýrsko-dodavatelské služby v oblasti jednoúčelových

Více

OPTICKÉ PŘÍSTROJE O PROFILPROJEKTORECH MIKROSKOP NEBO PROFILPROJEKTOR?

OPTICKÉ PŘÍSTROJE O PROFILPROJEKTORECH MIKROSKOP NEBO PROFILPROJEKTOR? OPTICKÉ PŘÍSTROJE Náš sortiment optických zařízení obsahuje profilprojektory, videosystémy, mikroskopy, stereomikroskopy a lupy. Kromě uvedeného jsme schopni dodat celý sortiment týkající se optické kontroly

Více

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list

Flow-X PRŮTOKOMĚR. On-line datový list On-line datový list A B D E F H I J K L M N O P Q R S T Objednací informace Typ Výrobek č. Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu výrobku se mohou odlišovat a závisí na dané aplikaci

Více

Ultrazvuková defektoskopie. M. Kreidl, R. Šmíd, V. Matz, S. Štarman

Ultrazvuková defektoskopie. M. Kreidl, R. Šmíd, V. Matz, S. Štarman Ultrazvuková defektoskopie M. Kreidl, R. Šmíd, V. Matz, S. Štarman Praha 2011 ISBN 978-80-254-6606-3 2 OBSAH 1. Předmluva 7 2. Základní pojmy 9 2.1. Fyzikální základy ultrazvuku a akustické veličiny 9

Více

ceník CP PLUS Analogové kamery / 480 TV řádků Obrázek Kód Název Popis bez DPH cena. s DPH

ceník CP PLUS Analogové kamery / 480 TV řádků Obrázek Kód Název Popis bez DPH cena. s DPH Platnost ceníku od 16.4. 2012 Stránka 1 z 6 ceník CP PLUS Analogové kamery / 480 TV řádků 4D01 CP-DY48H2 Vnitřní barevná kamera Senzor 1/3" SONY CCD. Rozlišení 480 TV řádků. Citlivost 1 lux @ F 1.2. Objektiv

Více

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) HDMI Obsah

Více

SICK ROBOTICKÉ APLIKACE

SICK ROBOTICKÉ APLIKACE SICK ROBOTICKÉ APLIKACE Martin Oswald Září 2017 Výroba má být co nejjednodušší a výrobek prakticky nejlepší. Všechno udělají živé stroje - člověk bude dělat, jen to co miluje. Bude žít proto, aby se zdokonaloval.

Více

IQ Easy firmy Simco-ION

IQ Easy firmy Simco-ION IQ Easy firmy Simco-ION Nová generace výrobků pro ovládání statické elektřiny SOUHRN: Firma Simco-ION představuje novou generaci výrobků pro eliminaci statické elektřiny, elektrostatické nabíjení a měření

Více

Inteligentní řízení strojů s portfoliem u-mation Řešení pro automatizaci a digitalizaci Let s connect. Automatizace a digitalizace

Inteligentní řízení strojů s portfoliem u-mation Řešení pro automatizaci a digitalizaci Let s connect. Automatizace a digitalizace Inteligentní řízení strojů s portfoliem u-mation Řešení pro automatizaci a digitalizaci Let s connect. Automatizace a digitalizace Řešení pro automatizaci a digitalizaci Jakožto expert v průmyslové konektivitě

Více