GS1 GDSN. Globální datová synchronizace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "GS1 GDSN. Globální datová synchronizace"

Transkript

1 Globální datová synchronizace GS1 GDSN Efektivní zpracování elektronických dokumentů a jejich přenos v rámci probíhajících obchodních případů musí být založen na kvalitě kmenových dat. Globální datová synchronizace je klíčem k redukci manuálních činností, k rychlému, spolehlivému a zabezpečenému sdílení základních údajů o produktech všemi obchodními partnery.

2 Systém GS1 GDSN efektivní řešení pro sdílení kmenových dat V době reálně fungujícího globálního obchodu se stále důrazněji ukazuje potřeba těsné spolupráce mezi obchodními partnery založené na standardech a standardizovaných procesech. Organizace GS1 vyvinula efektivní nástroj, GDSN (Global Data Synchronization Network), globální sít pro datovou synchronizaci, který zajišt uje dostupnost kmenových dat produktů, umožňuje jejich uložení, kontrolu a následné automatické zpracování. Hlavním cílem je zjednodušení, zrychlení a sjednocení procedury výměny standardizovaných kmenových dat. Globální datová synchronizace je proces sdílení dat umožněný sítí nezávislých, certifikovaných elektronických katalogů propojených přes Globální registr, centrální vyhledávač, který spravuje organizace GS1. Tři pilíře GDSN GDSN standardy: Určují pravidla komunikace ve smyslu výměny jednotlivých zpráv mezi elektronickými katalogy a Globálním registrem, stanovují způsoby identifikace jednotlivých subjektů zapojených do GDSN a definují systém logických kontrol (validací) prováděných s ukládanými a přenášenými daty. Elektronické katalogy: Představují datová úložiště, která umožňují uložit kmenová data o produktech včetně kompletní hierarchie balení a sdílet je se všemi nebo jen s vybranými partnery. Současně zajišt ují kontrolu správnosti dat a distribuují kmenová data od dodavatele k odběrateli podle předem definovaných pravidel ve standardizovaném formátu. Jsou vhodné pro malé i velké firmy, protože nabízejí několik možností, jak vkládat a sdílet kmenová data s partnery. Globální registr: Celosvětový vyhledávač, katalog, který uchovává základní informace o zdroji kmenových dat, o vlastnících dat, o cílovém trhu pro jaký jsou data určena a zajišt uje vazbu při synchronizaci mezi elektronickými katalogy obchodních partnerů. Proces datové synchronizace K tomu, aby mohli obchodní partneři, požadující dodání určitého produktu, začít objednávat, potřebují znát jeho kmenová data. Počet různých variant produktů a rychlost, se kterou nové produkty vznikají, jsou inovovány, případně na trhu končí, lze jen stěží zvládnout bez rychlé výměny kvalitních kmenových dat. Tato data by měla být k dispozici v co nejkratší době, bez nutnosti zdlouhavého manuálního přepisování a zadávání do informačních systémů a bez nezbytnosti složitého ověřování jejich platnosti. Datová synchronizace je procesem, při kterém dochází k aktualizaci a kontrole správnosti kmenových dat, a který omezuje riziko vzniku nedorozumění mezi obchodními partnery. Podstatou sítě GDSN je dostupnost přesných dat v daný okamžik a ve shodné kvalitě pro všechny uživatele nebo skupiny uživatelů této sítě. V okamžiku, kdy ze strany dodavatele dojde ke zveřejnění aktualizace jakékoliv části dat o jeho produktovém portfoliu, jsou tato data ihned dostupná všem oprávněným uživatelům zapojeným do sítě GDSN, kteří s nimi již dříve pracovali.

3 Procesní schéma datové synchronizace Funkce GDSN Cílovým stavem datové synchronizace jsou kvalitní kmenová data o produktech v informačních systémech všech zapojených obchodních partnerů. Tyto informace jsou výrobcem nebo distributorem zveřejněny v jeho smluvním, zdrojovém elektronickém katalogu, zabezpečujícím služby datové synchronizace. Určitá část údajů je následně automaticky předána do Globálního registru. Ten umožňuje vyhledání konkrétního zdrojového katalogu, ve kterém jsou uložena data o hledaném produktu, na základě klíčových údajů GTIN (Global Trade Item Number), GLN (Global Location Number) a identifikace cílového trhu. Elektronický katalog obchodníka, cílový katalog, je schopen vyhledat právě ten zdrojový katalog, který obsahuje údaje o požadovaných produktech. Propojení katalogů odstartuje vlastní datovou synchronizaci, tj. detailní proces kontroly a porovnání shody v souladu s GDSN standardy. Globální registr zároveň garantuje jednoznačnost údajů o konkrétním produktu a jedinečnost zdroje dat. Vzájemná spolupráce a kompatibilita ve světě existujících elektronických katalogů je zajištěna certifikací zapojených elektronických katalogů, kterou provádí organizace GS1. Definice kmenových dat Kmenová data jsou základní, dlouhodobě platné informace o produktech a obchodních partnerech, nutné k zajištění hladkého průběhu obchodních transakcí. Typickými příklady kmenových dat jsou název produktu, GTIN globální číslo obchodní položky, základní rozměry, hmotnosti, počet kusů v balení, identifikace v hiearchii balení apod. Pět základních kroků procesu datové synchronizace 1. Vkládání dat dodavatel uloží kmenová data do svého zdrojového katalogu a zveřejní je pro své partnery nebo vybraný cílový trh. 2. Registrace dat po zveřejnění dat ve zdrojovém katalogu je sedm konkrétních atributů automaticky převáděno do Globálního registru. Jde o GLN globální lokalizační číslo zdrojového katalogu, GLN vlastníka položky, GTIN položky v katalogu, cílový trh. Dalšími předávanými informacemi jsou GPC kód, statut výrobku a související časová platnost zveřejněných dat.

4 3. Požadavek na vyhledání dat odběratel vyhledá přes svůj elektronický katalog výrobky prostřednictvím Globálního registru, který předá požadavek na stažení dat na příslušný zdrojový katalog. Ten následně zajistí zaslání všech atributů o vybraných výrobcích odběrateli. 4. Zaslání dat pokud dodavatel zveřejnil data pro daný trh, dojde při obdržení požadavku z Globálního registru na zdrojový elektronický katalog k jejich zaslání odběrateli. V tomto okamžiku probíhá synchronizace dat. 5. Potvrzení/zamítnutí dat probíhá automaticky na straně cílového katalogu. Odběratel následně fyzicky potvrdí nebo zamítne obdržená data včetně možnosti popsat důvod zamítnutí. V případě provedených změn dat ve zdrojovém katalogu dodavatelem, jsou tyto aktualizace automaticky přeneseny straně, která si data již stáhla. Odběratel má možnost informovat dodavatele přes svůj elektronický katalog o budoucím vyřazení položky. GPC Global Product Classification Základní podmínkou bezproblémové funkčnosti systému datové synchronizace je využívání standardní klasifikace výrobků. Za tímto účelem byla vytvořena GPC globální klasifikace produktů, kterou spravuje GS1. Tato klasifikace představuje logický rámec členění produktů pro dodavatele i odběratele celosvětově a zlepšuje tak přesnost, zrychluje schopnost dodavatelského řetězce rychle reagovat na spotřebitelské požadavky a přispívá k překonávání jazykových bariér. V současné době existuje šestistupňová hierarchie členění. Pro datovou synchronizaci se povinně používá kód čtvrté úrovně, tj. kód Bloku. Nejvyšší stupeň se nazývá Segment a zastupuje průmyslovou oblast, kterých je definováno 37. Jde například o potraviny, nápoje a tabák. Tento stupeň se dále rozpadá na úroveň, která se nazývá Rodina, což je obecné rozdělení segmentu, např.: mléko, máslo, sýry, jogurty, vejce atd. Nižší hladinou je Třída, která představuje skupinu výrobků podobných kategorií např. mléko a mléčné substituty. Poslední úrovní je Blok, který již vytváří kategorie podobných výrobků, jako mléko a mléčné výrobky podléhající zkáze. Blok se dále může dělit na dvě následující hladiny nepovinných podrobných informací. V páté úrovni obsahuje sérii atributů jako jsou např: obsah tuku a původ. V nejnižší vrstvě následují již odpovídající detailní hodnoty atributů např. nízkotučný, polotučný nebo kozí, ovčí apod. Více informací na:

5 DQF Data Quality Framework Způsob zapojení do GDSN v ČR* Předložení žádosti o registraci na GS1 Czech Republic. Uzavření smlouvy s GS1 Czech Republic. Povinné školení: - základy GDSN, - měření výrobků (datová kvalita), - obsluha elektronického katalogu. Měření, kontrola a čištění dat. DQF systém datové kvality je metodika vyvinutá GS1, která klade důraz na kvalitu kmenových dat a celého procesu údržby a péče o data v organizacích. Zajištění kvality kmenových dat je dlouhodobý, soustavně probíhající proces, který je opakovaně nutné kontrolovat a optimalizovat. Zlepšená kvalita dat přímo ovlivňuje náklady, zvyšuje produktivitu a zrychluje uvedení produktů na trh nebo jejich nahrazení novými, je základní podmínkou pro bezchybné fungování elektronické komunikace (EDI). Za kvalitu dat je primárně odpovědný dodavatel, ale je v zájmu obou obchodních partnerů, aby měli shodná data ve svých systémech, aby byli schopni efektivně nastavit procesy a komunikovat spolu bez chyb. Kvalita kmenových dat v tomto kontextu znamená, že data o výrobku jsou kompletní, konzistentní, přesná, dodaná včas a založená na standardech. Zavedení metodiky pro kvalitu dat ve společnosti se neobejde bez přímé, dlouhodobé podpory managementu. Nezbytným krokem je určení konkrétních osob zodpovědných za datovou kvalitu, které vypracují (na základě DQF) dokumentaci a příslušnou metodiku. Musí být schopny, v součinnosti s GS1 Czech Republic, zajistit proškolení zaměstnanců v oblasti kvality dat. Po zavedení systému datové kvality je nutné schválenou metodiku dodržovat, provádět interní audit a opakovaně vyhodnocovat aktuální stav. Pravidelná kontrola shody aktuálního stavu s metodikou vede ve výsledku k postupnému zlepšování kvality dat v organizaci. Více informací na: Přidělení přihlašovacích údajů. Vložení dat do testovacího systému, proces testování a schválení dat odběratelem. Doplnění celého portfolia kmenových dat do zdrojového katalogu a zveřejnění pro trh ČR nebo konkrétního odběratele. * Pro organizace již zapojené do GDSN v zahraničí neplatí toto schéma v plné šíři.

6 Přínosy GDSN pro obchodní partnery Unifikace procesu zalistování a datové struktury. Nižší náklady na správu dat. Vysoká rychlost aktualizace a konzistentnost dat v celé hierarchii balení. Validace dat před odesláním. Existence jediného místa pro jednorázové zveřejnění, vstup dat. Kontrola unikátnosti každé položky. Nižší četnost chybových EDI zpráv. Vyšší rychlost uvádění výrobků na trh. Snížení objemu skladových zásob a zlepšení dostupnosti zboží. Rychlejší a snazší propagace. Zajištění globální viditelnosti zboží pro ostatní odběratele. Prohloubení spolupráce mezi partnery. Zvýšení produktivity práce zaměstnanců. Optimalizace procesů - nákup, prodej, logistika, skladování atd. Je elektronický katalog, dostupný na adrese kterým GS1 Czech Republic zpřístupňuje využívání výhod datové synchronizace. Aktuálně se jedná o službu na úrovni synchronizace kmenových dat, výhledově je předpokládáno rozšíření této služby o možnost synchronizace cen a médií. GS1 Czech Republic Na Pankráci Praha 4 T F E info@gs1cz.org

Přehled elektronické komunikace

Přehled elektronické komunikace ČR, K. S. Přehled elektronické komunikace B2B System GROW 22.1.2012 Verze 13CZ V dokumentu jsou zahrnuty možnosti a cíle elektronické komunikace ve společnosti ČR, k. s. Dokument slouží pro primární informování

Více

GS1 System. Systém GS1 v logistice

GS1 System. Systém GS1 v logistice Systém GS1 v logistice GS1 System Logistika je jednou z typických oblastí uplatnění standardů Systému GS1, které slouží k automatické identifikaci zboží a elektronické výměně dat mezi obchodními partnery.

Více

Mezinárodní standard pro obchod a logistiku

Mezinárodní standard pro obchod a logistiku Mezinárodní standard pro obchod a logistiku Daniel Lopour Kdo jsme? Czech Republic Plně integrovaná globální organizace GS1 vznikla na počátku roku 2005 spojením EAN International a Uniform Code Council

Více

Czech Republic. Datová synchronizace se blíží! Vytěžte z ní maximum. www.gs1cz.org

Czech Republic. Datová synchronizace se blíží! Vytěžte z ní maximum. www.gs1cz.org Datová synchronizace se blíží! Vytěžte z ní maximum www.gs1cz.org Klíčové důvody úspěchu dynastie Qin 1. Zavedli jednotný psaný jazyk (Mandarin) 2. Zavedli společnou měnu 3. Zavedli jednotný rozchod nápravy

Více

Jak vložit položku do GDSN

Jak vložit položku do GDSN Jak vložit položku do GDSN Tento návod popisuje postup vložení typické hierarchie balení (dále pouze hierarchie) do GDSN. Jedná se o sáček rýže Basmati s GTINem 8594182500257 (spotřebitelská jednotka)

Více

Studie efektivity EDI komunikace 2011. Průzkum mezi uživateli Systému GS1 v České republice

Studie efektivity EDI komunikace 2011. Průzkum mezi uživateli Systému GS1 v České republice Studie efektivity EDI komunikace 2011 Průzkum mezi uživateli Systému GS1 v České republice 2 Efektivní přenos a zpracování dokladů v rámci jednotlivých obchodních transakcí je cílem GS1 v oblasti elektronické

Více

Požadavky na značení léčivých přípravků. Lenka Martínková, GS1 Czech Republic

Požadavky na značení léčivých přípravků. Lenka Martínková, GS1 Czech Republic Požadavky na značení léčivých přípravků Lenka Martínková, GS1 Czech Republic Agenda Kdo je GS1 Pozice GS1 ve zdravotnickém sektoru Identifikační struktury, datové nosiče a jejich význam pro verifikaci

Více

Dodavatelský logistický řetězec a globální standardy GS1 Tomáš Martoch

Dodavatelský logistický řetězec a globální standardy GS1 Tomáš Martoch Dodavatelský logistický řetězec a globální standardy GS1 Tomáš Martoch Senior Business Development Manager GS1 Czech Republic AGENDA Klíčové potřeby sektoru transport a logistika (T&L) Přínosy využívání

Více

Systém GS1 ve zdravotnictví. Skenováním k bezpečnější zdravotní péči

Systém GS1 ve zdravotnictví. Skenováním k bezpečnější zdravotní péči Systém GS1 ve zdravotnictví Skenováním k bezpečnější zdravotní péči Základy Systému GS1 pro využití ve zdravotnictví GTIN (Globální číslo obchodní položky) je standardní 13 14místná struktura pro jednoznačnou

Více

MANAGEMENT Procesní přístup k řízení organizace. Ing. Jaromír Pitaš, Ph.D.

MANAGEMENT Procesní přístup k řízení organizace. Ing. Jaromír Pitaš, Ph.D. MANAGEMENT Procesní přístup k řízení organizace Ing. Jaromír Pitaš, Ph.D. Obsah Definice procesního řízení Výhody procesního řízení Klasifikace procesů podle důležitosti Popis kontextu procesů Základní

Více

Požadavky na značení léčivých přípravků

Požadavky na značení léčivých přípravků Požadavky na značení léčivých přípravků Využití globálního standardu GS1 Ing. Pavla Cihlářová, ředitelka GS1 Czech Republic 2017 Agenda Úvod Značení léků - Identifikační struktura - Datový nosič - Snímání

Více

RFID laboratoř Ing. Jan Gottfried, Ph.D.

RFID laboratoř Ing. Jan Gottfried, Ph.D. RFID laboratoř Ing. Jan Gottfried, Ph.D. VIZE Být špičkovým pracovištěm s odbornými kompetencemi a znalostmi v oblasti technologií automatické identifikace RFID, standardů GS1 EPCglobal a Internetu věcí.

Více

OBCHOD A NEKALÉ PRAKTIKY Problematická ustanovení zákona o významné tržní síle z provozního a právního hlediska

OBCHOD A NEKALÉ PRAKTIKY Problematická ustanovení zákona o významné tržní síle z provozního a právního hlediska Retail Summit 2010 OBCHOD A NEKALÉ PRAKTIKY Problematická ustanovení zákona o významné tržní síle z provozního a právního hlediska 3. února 2010 Michal Olexa, konzultant v oblasti retailu JUDr. Oldřich

Více

Práce se Seznamem zboží

Práce se Seznamem zboží Práce se Seznamem zboží Určení Seznamu zboží Seznam zboží slouží zejména k aktivním EDI operacím, zejména ke změně identifikátorů zboží, názvů zboží a přepočtu objednacích množství. Řeší se jím docela

Více

Přehled elektronické komunikace

Přehled elektronické komunikace GLOBUS ČR, K. S. Přehled elektronické komunikace B2B System GROW 23.8.2011 Verze 12CZ V dokumentu jsou zahrnuty možnosti a cíle elektronické komunikace ve společnosti GLOBUS ČR, k. s. Dokument slouží pro

Více

PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci

PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci PŘÍLOHA C Požadavky na Dokumentaci Příloha C Požadavky na Dokumentaci Stránka 1 z 5 1. Obecné požadavky Dodavatel dokumentaci zpracuje a bude dokumentaci v celém rozsahu průběžně aktualizovat při každé

Více

Správná identifikace léků - základ boje proti padělkům Petra Fuchsíková Produktový manažer EPC/RFID

Správná identifikace léků - základ boje proti padělkům Petra Fuchsíková Produktový manažer EPC/RFID Správná identifikace léků - základ boje proti padělkům Petra Fuchsíková Produktový manažer EPC/RFID Obsah Představení společnosti GS1 Czech republic Možnosti standardizace Milníky nadcházejícího období

Více

Metodika ověřování zařízení pro odbavovací a informační systémy ve veřejné osobní dopravě

Metodika ověřování zařízení pro odbavovací a informační systémy ve veřejné osobní dopravě České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Metodika ověřování zařízení pro odbavovací a informační systémy ve veřejné osobní dopravě Ing. Milan Sliacky Ústav dopravní telematiky FD ČVUT v Praze

Více

Návod k požadavkům ISO 9001:2015 na dokumentované informace

Návod k požadavkům ISO 9001:2015 na dokumentované informace International Organization for Standardization BIBC II, Chemin de Blandonnet 8, CP 401, 1214 Vernier, Geneva, Switzerland Tel: +41 22 749 01 11, Web: www.iso.org Návod k požadavkům ISO 9001:2015 na dokumentované

Více

S kým spolupracujeme Implementace FMD a role standardu GS1. Mezi naše největší obchodní partnery patří:

S kým spolupracujeme Implementace FMD a role standardu GS1. Mezi naše největší obchodní partnery patří: Implementace FMD a role standardu GS1 Pavla Cihlářová, ředitelka GS1 Czech Republic S kým spolupracujeme Mezi naše největší obchodní partnery patří: a máme i řadu dalších na lokální úrovni 2 1 Instituce,

Více

Manuál PVU dodavatel

Manuál PVU dodavatel Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 3.2 Ověření identity

Více

GIS Libereckého kraje

GIS Libereckého kraje Funkční rámec Zpracoval: Odbor informatiky květen 2004 Obsah 1. ÚVOD...3 1.1. Vztah GIS a IS... 3 2. ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU...3 2.1. Technické zázemí... 3 2.2. Personální zázemí... 3 2.3. Datová základna...

Více

Systém GS1. Identifikace obchodních jednotek

Systém GS1. Identifikace obchodních jednotek Systém GS1 Identifikace obchodních jednotek Standardní, celosvětově unikátní identifikace obchodních jednotek je důležitým předpokladem pro zajištění přesného a efektivního řízení skladu, zvládnutí požadavků

Více

komplexní podpora zvyšování výkonnosti strana 1 Využití Referenčního modelu integrovaného systému řízení veřejnoprávní korporace Město Hořovice

komplexní podpora zvyšování výkonnosti strana 1 Využití Referenčního modelu integrovaného systému řízení veřejnoprávní korporace Město Hořovice strana 1 Využití Referenčního modelu integrovaného systému řízení veřejnoprávní korporace Město Hořovice 19.3.2018 Zpracoval: Roman Fišer, strana 2 1. ÚVOD... 3 2. POPIS REFERENČNÍHO MODELU INTEGROVANÉHO

Více

Registr Osob. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010. http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/

Registr Osob. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010. http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ Registr Osob v provozu od 1. července 2012 (opožděno o 12 měsíců) odhadovaná cena 385,425 milionů konečná cena 371,5 milionů realizátor ADASTRA, s.r.o. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010 http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/

Více

Pokyn DIS-13 verze 6 Hlášení dodávek distribuovaných humánních léčivých přípravků

Pokyn DIS-13 verze 6 Hlášení dodávek distribuovaných humánních léčivých přípravků Pokyn DIS-13 verze 6 Hlášení dodávek distribuovaných humánních léčivých přípravků Tento pokyn nahrazuje DIS-13 verze 5 s účinností od 1.1.2019. Pokyn je vydáván na základě 77 odst. 1 písm. f) zákona č.

Více

Informační systém pro vedení živnostenského rejstříku IS RŽP

Informační systém pro vedení živnostenského rejstříku IS RŽP Informační systém pro vedení živnostenského rejstříku IS RŽP Ing. Miloslav Marčan odbor informatiky MPO Praha říjen 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Agenda Historie projektu Cíle projektu IS RŽP Legislativní

Více

Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat

Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat Retail Summit 2008 Technologie které mohou pomáhat Jiří Melzer, MIBCON, a.s. Klíčová témata Plánování sortimentu strategické plánování nové sezóny plánování a tvorba kolekce finanční plánování prodejních

Více

Systém GS1 Pravidla pro měření produktů

Systém GS1 Pravidla pro měření produktů The Global Language of Business Systém GS1 Pravidla pro měření produktů OBSAH 1. VÝZNAM KVALITNÍCH ÚDAJŮ O ROZMĚRECH 1.1 DEFINICE KMENOVÝCH DAT 1.2 TECHNICKÉ VYBAVENÍ PRO MĚŘENÍ 1.3 METODIKA A PERSONÁLNÍ

Více

Využívání prvků procesního řízení a zavedení standardů pro výkon prioritních agend veřejné správy

Využívání prvků procesního řízení a zavedení standardů pro výkon prioritních agend veřejné správy Využívání prvků procesního řízení a zavedení standardů pro výkon prioritních agend veřejné správy Mgr. Jiří Kárník Koordinátor projektů vedoucí oddělení procesního řízení a standardizace agend veřejné

Více

Výklad pojmů. Kapitola 1 DEF. 1.1 Outsourcing. Outsourcing

Výklad pojmů. Kapitola 1 DEF. 1.1 Outsourcing. Outsourcing Pro pochopení textu publikace je důležité sjednocení terminologie popisované problematiky. Kapitola výklad pojmů je proto jakýmsi glosářem k tématu outsourcingu. Vedle definování pojmů jako outsourcing,

Více

ABRA Gen. E-shop. Produktový list

ABRA Gen. E-shop. Produktový list ABRA Gen E-shop Produktový list Nástroj, který přináší peníze E-shop je moderním prostředkem prodeje, bez něhož se v dnešní době neobejde žádná firma vyžadující: prodej koncovým zákazníkům (B2C), velkoobchodní

Více

Systém GS1 Základní informace

Systém GS1 Základní informace The Global Language of Business Systém GS1 Základní informace OBSAH 1. ORGANIZECE GS1; SYSTÉM GS1 2. ZAPOJENÍ DO SYSTÉMU GS1 3. IDENTIFIKAČNÍ KLÍČE SYSTÉMU GS1 3.1 GLOBÁLNÍ LOKALIZAČNÍ ČÍSLO GLN 3.2 GLOBÁLNÍ

Více

RDF DSPS ROZVOJ PORTÁLU

RDF DSPS ROZVOJ PORTÁLU RDF DSPS ROZVOJ PORTÁLU ČEZ Distribuce, a.s. HSI, spol. s r.o. Zbyněk Businský Miroslav Kaňka ZÁKAZNÍK A DODAVATEL ČEZ DISTRIBUCE, A.S. ČEZ distribuční síť Od r. 2012 implementován GEOPORTÁL (1. ETAPA),

Více

PAVEZA &EVEZA PRODUKTOVÉ PORTFOLIO ELEKTRONICKÝCH NÁSTROJŮ PRO SPRÁVU VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

PAVEZA &EVEZA PRODUKTOVÉ PORTFOLIO ELEKTRONICKÝCH NÁSTROJŮ PRO SPRÁVU VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK PAVEZA & PRODUKTOVÉ PORTFOLIO ELEKTRONICKÝCH NÁSTROJŮ PRO SPRÁVU VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK PAVEZA / PAVEZA LIGHT Intranetová aplikace PAVEZA (a její odlehčenější verze PAVEZA LIGHT) jako velmi efektivní elektronický

Více

Jaroslav Nenadál, 2006 ISBN

Jaroslav Nenadál, 2006 ISBN Jaroslav Nenadál, 2006 ISBN 80-7261-152-6 OBSAH Úvod 9 Kapitola 1: POJMOSLOVÍ 13 Kapitola 2: PROČ A JAK MANAGEMENT PARTNERSTVÍ S DODAVATELI 19 2.1 Role nákupu v organizacích 21 2.2 Role organizací v dodavatelském

Více

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR

Microsoft SharePoint Portal Server 2003. Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Microsoft SharePoint Portal Server 2003 Zvýšená týmová produktivita a úspora času při správě dokumentů ve společnosti Makro Cash & Carry ČR Přehled Země: Česká republika Odvětví: Velkoobchod Profil zákazníka

Více

Podrobná analýza k aktivitě č. 3 - implementace procesního řízení do praxe úřadu

Podrobná analýza k aktivitě č. 3 - implementace procesního řízení do praxe úřadu Příjemce dotace: Město Moravská Třebová Název projektu: Zvýšení kvality řízení a poskytovaných služeb MÚ Moravská Třebová Registrační číslo projektu: CZ.1.04/4.1.01/89.00116 Podrobná analýza k aktivitě

Více

30.dubna 2010. Ing. Miloslav Kavka

30.dubna 2010. Ing. Miloslav Kavka SNÍŽENÍ PROVOZNÍCH NÁKLADŮ SPOTŘEBNÍ ZDRAVOTNICKÝ MATERIÁL 30.dubna 2010 Ing. Miloslav Kavka Agenda 1. Představení a cíl projektu 2. Časový harmonogram projektu 3. Představení projektu a projektového týmu

Více

GS1 BarCodes. GS1 logistická etiketa

GS1 BarCodes. GS1 logistická etiketa GS1 logistická etiketa GS1 BarCodes Globálně unikátní identifikace logistických jednotek, založená na technologii čárových kódů Systému GS1, představuje významný nástroj zvyšující efektivitu, rychlost

Více

Logistické služby. Přehled logistických služeb Charakteristika logistických služeb Princip systému Kanban Systém zavedení a řízení logistiské služby

Logistické služby. Přehled logistických služeb Charakteristika logistických služeb Princip systému Kanban Systém zavedení a řízení logistiské služby Logistické služby Přehled logistických služeb Charakteristika logistických služeb Princip systému Kanban Systém zavedení a řízení logistiské služby Systémové řešení pro každou výrobu Vyvinuli jsme a nyní

Více

Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě

Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě # DIGITAL TELECOMMUNICATIONS Network Audit Komplexní provozní a bezpečnostní monitoring sítě www.dto.cz Kontakt: Tomáš Vrba obchodní manažer +420 603 485 960 tomas.vrba@dto.cz V případě zájmu o vypracování

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: ÚSTŘEDNÍ VOJENSKÁ NEMOCNICE - Vojenská fakultní nemocnice PRAHA IČO: 61383082 Sídlo/místo

Více

Standardy GS1-2013 19. sympozium EDI (FACT a eb)

Standardy GS1-2013 19. sympozium EDI (FACT a eb) Standardy GS1-2013 19. sympozium EDI (FACT a eb) e-invoicing nová legislativa 2013-2016 Zákon 502/2012 Paragraf 26 Odstavec 3. Daňový doklad má elektronickou podobu tehdy, pokud je vystaven a obdržen elektronicky.

Více

VDP Veřejný dálkový přístup k datům RÚIAN

VDP Veřejný dálkový přístup k datům RÚIAN VDP Veřejný dálkový přístup k datům Jiří Formánek Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) Aktuální stav projektu Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace Informačního

Více

Příloha č. 3 Smlouvy Součinnost stran při poskytování některých plnění

Příloha č. 3 Smlouvy Součinnost stran při poskytování některých plnění Příloha č. 3 Smlouvy Součinnost stran při poskytování některých plnění Nástroje pro poskytování součinnosti 1.1 Help desk Poskytovatel vytvoří a zajistí službu pro hlášení vad/požadavků/připomínek (dále

Více

Elektronická komunikace. 18. sympozium EDI (FACT a eb)

Elektronická komunikace. 18. sympozium EDI (FACT a eb) Elektronická komunikace 18. sympozium EDI (FACT a eb) Kdo jsme dnes? GS1 Czech Republic neziskové, zájmové sdružení právnických osob; jediný oprávněný subjekt zastupující zájmy globální organizace GS1

Více

VŠEOBECNÉ NÁKUPNÍ PODMÍNKY - DOHODA O ZAJIŠTĚNÍ JAKOSTI

VŠEOBECNÉ NÁKUPNÍ PODMÍNKY - DOHODA O ZAJIŠTĚNÍ JAKOSTI VŠEOBECNÉ NÁKUPNÍ PODMÍNKY - DOHODA O ZAJIŠTĚNÍ JAKOSTI 1 - Rozsah platnosti Tyto všeobecné nákupní podmínky (dále jen podmínky ) platí pro veškeré kupní smlouvy, v nichž společnost TOMATEX Otrokovice,

Více

Projekt č. TA02030435

Projekt č. TA02030435 České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Projekt č. TA02030435 Technická podpora a metody pro ověřování interoperability odbavovacích a informačních systémů ve veřejné dopravě Ing. Jiří Matějec

Více

Vytvoření portálu odboru strukturálních fondů Ministerstva vnitra a zajištění jeho hostingu na serveru dodavatele

Vytvoření portálu odboru strukturálních fondů Ministerstva vnitra a zajištění jeho hostingu na serveru dodavatele MINISTERSTVO VNITRA odbor strukturálních fondů č.j. MV- 82945-5 /OSF Praha dne 24. listopadu 2009 Počet listů: 5 Odpověď zadavatele na otázky ze dne 20. listopadu 2009 k Zadávací dokumentaci na veřejnou

Více

Systémy řízení EMS/QMS/SMS

Systémy řízení EMS/QMS/SMS Systémy řízení EMS/QMS/SMS Ústí nad Labem 10/2014 Ing. Jaromír Vachta Systém řízení EMS Systém environmentálního managementu Systém řízení podle ČSN EN ISO 14001:2004 Podstata EMS - detailní informace

Více

Architektura informačních systémů. - dílčí architektury - strategické řízení taktické řízení. operativní řízení a provozu. Globální architektura

Architektura informačních systémů. - dílčí architektury - strategické řízení taktické řízení. operativní řízení a provozu. Globální architektura Dílčí architektury Informační systémy - dílčí architektury - EIS MIS TPS strategické řízení taktické řízení operativní řízení a provozu 1 Globální Funkční Procesní Datová SW Technologická HW Aplikační

Více

Standardy GS1 aktuální trendy v logistice. Ing. Michal Bílý, COO, GS1 Czech Republic

Standardy GS1 aktuální trendy v logistice. Ing. Michal Bílý, COO, GS1 Czech Republic Standardy GS1 aktuální trendy v logistice Ing. Michal Bílý, COO, GS1 Czech Republic INTRO - potřeba globálních standardů Globální charakter problematiky vyžaduje obecně akceptovaný, standardizovaný systém

Více

Informační systém pro vedení ţivnostenského rejstříku IS RŢP

Informační systém pro vedení ţivnostenského rejstříku IS RŢP Informační systém pro vedení ţivnostenského rejstříku IS RŢP Ing. Miloslav Marčan odbor informatiky MPO Praha listopad 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu Agenda Historie projektu Cíle projektu IS RŽP

Více

Pokyn generálního ředitele č. 19/2017

Pokyn generálního ředitele č. 19/2017 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Pokyn generálního ředitele č. 19/2017 Věc: Projekt vytvoření, zavedení a udržování systému managementu hospodaření s energií

Více

1 Úvod 1.1 Vlastnosti programového vybavení (SW)

1 Úvod 1.1 Vlastnosti programového vybavení (SW) 1 Úvod 1.1 Vlastnosti programového vybavení (SW) - dávkové zpracování - omezená distribuce - zakázkový SW - distribuované systémy - vestavěná inteligence - laciný HW - vliv zákazníka 1950 1960 1970 1980

Více

10. setkání interních auditorů v oblasti průmyslu

10. setkání interních auditorů v oblasti průmyslu 10. setkání interních auditorů v oblasti průmyslu Současné výzvy IT interního auditu 7. Března 2014 Obsah Kontakt: Strana KPMG průzkum stavu interního auditu IT 2 Klíčové výzvy interního auditu IT 3 KPMG

Více

Všeobecné obchodní podmínky poskytování služeb elektronického nástroje TENDER ARENA

Všeobecné obchodní podmínky poskytování služeb elektronického nástroje TENDER ARENA Všeobecné obchodní podmínky poskytování služeb elektronického nástroje TENDER ARENA Název, sídlo a identifikační údaje provozovatele: Název: Tender systems, s.r.o. Sídlo: nám. Před Bateriemi 692/18, 162

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K INTERNETOVÉ VERZI REGISTRU SČÍTACÍCH OBVODŮ A BUDOV (irso 4.x) VERZE 1.0 OBSAH 1 ÚVOD... 3 1.1 HOME STRÁNKA... 3 1.2 INFORMACE O GENEROVANÉ STRÁNCE... 4 2 VYHLEDÁVÁNÍ V ÚZEMÍ...

Více

GS1 BarCodes. Identifikace obchodních jednotek

GS1 BarCodes. Identifikace obchodních jednotek Identifikace obchodních jednotek GS1 BarCodes Standardní, jednoznačná identifikace obchodních jednotek, tj. nejčastěji různých variant distribučních balení spotřebitelských jednotek, je důležitým předpokladem

Více

DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014

DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014 DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014 Praha 17.09.2014 Jiří Voves Proč otazník v názvu přednášky? Nové technologie Nové přístrojové vybavení Nové postupy Nová data Data

Více

GS1 System. Základní informace

GS1 System. Základní informace Základní informace GS1 System Systém GS1 je jedinou celosvětově rozšířenou sadou standardů pro identifikaci a komunikaci, která je široce uplatňována primárně v oblasti průmyslu, obchodu a logistiky. Představuje

Více

Představení monitorovacích systémů Benefit7 a Monit7+ Ing.Jaroslav Lopata

Představení monitorovacích systémů Benefit7 a Monit7+ Ing.Jaroslav Lopata Představení monitorovacích systémů Benefit7 a Monit7+ Ing.Jaroslav Lopata Obsah Obecné vymezení monitorování Příjemci (žadatelé), Benefit7 Administrace projektů (ŘO/ZS), Monit7+ Centrální rozvoj systému

Více

Nařízení EP a Rady o uvádění na trh a používání biocidních přípravků 2012/528/EU (BPR) platné od účinné od

Nařízení EP a Rady o uvádění na trh a používání biocidních přípravků 2012/528/EU (BPR) platné od účinné od Nařízení EP a Rady o uvádění na trh a používání biocidních přípravků 2012/528/EU (BPR) platné od 27. 6. 2012 účinné od 1. 9. 2013 T. Kučera oddělení chemických látek a biocidních přípravků Tomas.Kucera@mzcr.cz,

Více

1SBWJEMB QSP NŞżFOÓ prâs o PCLƉ duktů

1SBWJEMB QSP NŞżFOÓ prâs o PCLƉ duktů produktů OBSAH 1. VÝZNAM KVALITNÍCH ÚDAJŮ O ROZMĚRECH 1.1 DEFINICE KMENOVÝCH DAT 1.2 TECHNICKÉ VYBAVENÍ PRO MĚŘENÍ 1.3 METODOLOGIE A PERSONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ 2. DEFINICE ROZMĚRŮ, TERMINOLOGIE GDSN 3. MĚŘENÍ

Více

Custom Code Management. Přechod na S/4HANA

Custom Code Management. Přechod na S/4HANA Custom Code Management Přechod na S/4HANA Úvodem Vývoj vlastního kódu (Custom Code) používá většina zákazníku. Zákaznický vývoj značně ovlivňuje TCO podnikového řešení, což znamená, že je třeba efektivní

Více

Mobilní skladová evidence v QI

Mobilní skladová evidence v QI Mobilní skladová evidence v QI Vzhledem k potřebám některých zákazníků pracovat se zbožím označeným čárovými kódy v rozlehlých prostorách skladů nebo na cestách, byla firmou Dingo, spol. s r.o. vytvořena

Více

Výtisk č.: Počet listů 19. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Role žadatel - postup

Výtisk č.: Počet listů 19. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Role žadatel - postup ÚZIS ČR Palackého nám. 4 128 01 Praha 2 - Nové Město Výtisk č.: Počet listů 19 Přílohy: 0 ÚZIS ČR Role žadatel - postup Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních dat v návaznosti

Více

Projekt Metodika přípravy veřejných strategií. Akční plán aktivit v oblasti strategické práce na rok 2013

Projekt Metodika přípravy veřejných strategií. Akční plán aktivit v oblasti strategické práce na rok 2013 Projekt Metodika přípravy veřejných strategií Akční plán aktivit v oblasti strategické práce na rok 2013 Listopad 2012 Obsah Obsah... 2 1. Kontext vzniku akčního plánu... 3 2. Přehled aktivit... 4 3. Akční

Více

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY

KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY KATALOG SLUŽEB NÁSLEDNÉ PODPORY Společnost WEBCOM a. s. Vám nabízí kompletní pokrytí Vašich požadavků na zajištění služeb technické podpory Microsoft Dynamics přesně podle Vašich potřeb a v požadovaném

Více

SPECIFIKACE KVALITY NÁPRAVNÁ A PREVENTIVNÍ OPATŘENÍ ING. PETRA ŠOTOLOVÁ

SPECIFIKACE KVALITY NÁPRAVNÁ A PREVENTIVNÍ OPATŘENÍ ING. PETRA ŠOTOLOVÁ SPECIFIKACE KVALITY NÁPRAVNÁ A PREVENTIVNÍ OPATŘENÍ ING. PETRA ŠOTOLOVÁ SYSTÉM ŘÍZENÍ JAKOSTI / KVALITY POTŘEBA VYCHÁZÍ Z KOŘENŮ PRŮMYSLOVÉ REVOLUCE DŘÍVE VÝROBKY VYRÁBĚNY OD POČÁTKU DO KONCE ČASTO JEDNOU

Více

TOP 10 produktů a služeb

TOP 10 produktů a služeb TOP 10 produktů a služeb pro bezpečné a efektivní IT OMEGA24 s.r.o. www.omega24.cz Kontakt: Klára Sedláková obchodní manažer +420 601 367 374 info@omega24.cz Radek Štefan jednatel +420 602 778 395 stefan@omega24.cz

Více

Databázové systémy. Doc.Ing.Miloš Koch,CSc. koch@fbm.vutbr.cz

Databázové systémy. Doc.Ing.Miloš Koch,CSc. koch@fbm.vutbr.cz Databázové systémy Doc.Ing.Miloš Koch,CSc. koch@fbm.vutbr.cz Vývoj databázových systémů Ukládání dat Aktualizace dat Vyhledávání dat Třídění dat Výpočty a agregace 60.-70. léta Program Komunikace Výpočty

Více

Struktura Pre-auditní zprávy

Struktura Pre-auditní zprávy Příloha č. 1 k Smlouvě o Pre-auditu: Struktura Pre-auditní zprávy 1. Manažerské shrnutí Manažerské shrnutí poskytuje nejdůležitější informace vyplývající z Pre-auditní zprávy. 2. Prohlášení o účelu a cílů

Více

Systém managementu jakosti ISO 9001

Systém managementu jakosti ISO 9001 Systém managementu jakosti ISO 9001 Požadavky na QMS Organizace potřebují prokázat: schopnost trvale poskytovat produkt produkt splňuje požadavky zákazníka a příslušné předpisy zvyšování spokojenosti zákazníka

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 3 k č.j. MV-159754-3/VZ-2013 Počet listů: 7 TECHNICKÁ SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Nové funkcionality Czech POINT 2012 Popis rozhraní egon Service Bus Centrální Místo Služeb 2.0 (dále jen CMS

Více

Často kladené otázky k Satelitnímu systému ochrany vozidla AVM

Často kladené otázky k Satelitnímu systému ochrany vozidla AVM Často kladené otázky k Satelitnímu systému ochrany vozidla AVM Provozovatel: : Jaká je identifikace majitele vozidla, případně konkrétního vozidla? : Celý systém AVM je postaven na úplné anonymitě, což

Více

Náš zákazník Tesco. Veškerá starost o skladování majetkového vybavení prodejen je v rukou GW

Náš zákazník Tesco. Veškerá starost o skladování majetkového vybavení prodejen je v rukou GW Náš zákazník Tesco Veškerá starost o skladování majetkového vybavení prodejen je v rukou GW Skladování, doprava a správa vybavení prodejen Všechny Tesco obchodní jednotky potřebují, mimo samotné vlastní

Více

Katalog služeb a podmínky poskytování provozu

Katalog služeb a podmínky poskytování provozu Příloha č. 1 Servisní smlouvy Katalog služeb a podmínky poskytování provozu Část P2_1 P2_1_Katalog služeb a podmínky poskytování provozu 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 DEFINICE POJMŮ... 3 3 DEFINICE SLUŽEB, KOMPONENT

Více

Problematikou logistiky v oblasti řízení jakosti se zabývají normy ISO řady Dotýká se oblastí: Manipulace, uskladnění, označování, balení,

Problematikou logistiky v oblasti řízení jakosti se zabývají normy ISO řady Dotýká se oblastí: Manipulace, uskladnění, označování, balení, Problematikou logistiky v oblasti řízení jakosti se zabývají normy ISO řady 9000. Dotýká se oblastí: Manipulace, uskladnění, označování, balení, uvedení do provozu a dodání, servis po prodeji... a dále

Více

Certifikační laboratoř OIS

Certifikační laboratoř OIS České vysoké učení technické v Praze, Fakulta dopravní Certifikační laboratoř OIS nástroj pro certifikaci zařízení OIS Ing. Milan Sliacky Fakulta dopravní ČVUT v Praze Workshop v rámci VDO 2014, Praha,

Více

EXTRAKT z mezinárodní normy

EXTRAKT z mezinárodní normy EXTRAKT z mezinárodní normy Extrakt nenahrazuje samotnou technickou normu, je pouze informativním materiálem o normě ICS: 03.220.01; 35.240.60 CALM Systém managementu hlášení sond dat ISO 25114 37 stran

Více

ISVS - VODA v kontextu směrnice INSPIRE. Zdeněk Hošek Sekce vodního hospodářství Sekce pro ekonomiku a informační technologie

ISVS - VODA v kontextu směrnice INSPIRE. Zdeněk Hošek Sekce vodního hospodářství Sekce pro ekonomiku a informační technologie ISVS - VODA v kontextu směrnice INSPIRE Zdeněk Hošek Sekce vodního hospodářství Sekce pro ekonomiku a informační technologie 25.11.2015 Informační systém veřejné správy VODA Aktuální informace stavy a

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 4 Domovská

Více

Elektronické zadávání VZ dle ZZVZ a příprava zadavatelů na povinnou elektronizaci

Elektronické zadávání VZ dle ZZVZ a příprava zadavatelů na povinnou elektronizaci Dekáda za námi a nový zákon před námi První postřehy a dopady nového zákona o zadávání veřejných zakázek do praxe, aneb oslavte s AVZ již 10 let její existence Elektronické zadávání VZ dle ZZVZ a příprava

Více

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od:

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od: ABC s.r.o. PŘÍRUČKA EMS Výtisk číslo: Zpracoval: Ověřil: Schválil: Tento dokument je duševním vlastnictvím společnosti ABC s.r.o. Rozmnožování a předávání třetí straně bez souhlasu jejího jednatele není

Více

E-FAKTURA. legislativní rámec e-fakturace. Ing.Robert Piffl, Ministerstvo financí ČČR. čtvrtek, 19. dubna 12

E-FAKTURA. legislativní rámec e-fakturace. Ing.Robert Piffl, Ministerstvo financí ČČR. čtvrtek, 19. dubna 12 E-FAKTURA legislativní rámec e-fakturace OBSAH Úvod do problematiky Legislativní rámec EU a jeho transpozice Zrovnoprávnění forem daňových dokladů Problematika podepisování Výběr formátů, postavení EDI

Více

Novell Identity Management. Jaromír Látal Datron, a.s.

Novell Identity Management. Jaromír Látal Datron, a.s. Novell Identity Management Jaromír Látal Datron, a.s. 19.4.2012 1 Identity management základní vlastnosti Jednoduché a rychlé poskytování uživatelských účtů Samoobslužné funkce pro uživatele Snadný návrh

Více

Agenda Požadavky na značení léčivých přípravků. Úvod Pozice GS1 ve zdravotnickém sektoru Značení léků

Agenda Požadavky na značení léčivých přípravků. Úvod Pozice GS1 ve zdravotnickém sektoru Značení léků Požadavky na značení léčivých přípravků V y už ití g l ob ální ho s tan dar du GS1 Ing. Pavla Cihlářová, ředitelka GS1 Czech Republic 2017 Agenda Úvod Pozice GS1 ve zdravotnickém sektoru Značení léků -

Více

Metodický pokyn k uvedení registru do produkčního provozu

Metodický pokyn k uvedení registru do produkčního provozu Metodický pokyn k uvedení registru do produkčního provozu dokumentace Národního registru hrazených zdravotních služeb (NRHZS) autoři: Černek J., Blaha M. verze: 1.0 datum: 15. 1. 2018 Dokument je vytvořen

Více

Katalog služeb pro Šluknovsko - manuál

Katalog služeb pro Šluknovsko - manuál příspěvková Katalog služeb pro Šluknovsko - manuál Katalog služeb je přístupný na webových stránkách http://prosluknovsko.cz/ Katalog služeb obsahuje: Informace o komunitním plánování a činnosti pracovních

Více

Datové úložiště referenčních nemocnic (DÚ RN): Zajištění sběru dat v roce Petr Klika a kol., ÚZIS ČR

Datové úložiště referenčních nemocnic (DÚ RN): Zajištění sběru dat v roce Petr Klika a kol., ÚZIS ČR Datové úložiště referenčních nemocnic (DÚ RN): Zajištění sběru dat v roce 2017 Petr Klika a kol., ÚZIS ČR 10. 11. 2016 Obsah Úvod Metodika a DR Logická architektura úložiště Nástroj na validaci dat RN

Více

Expediční systém Trilex

Expediční systém Trilex Expediční systém Trilex pracuje efektivně S informačním systémem ERP Trilex máte jistotu dlouhodobého a bezproblémového chodu vaší firmy. 1 2 1 OBSAH 1. Obsah.. 3 2. Trilex Expediční systém.. 4 2.1. Obecné

Více

Úvod a teoretický vstup do procesního řízení. Procesy Jičín, Bloky B2 B4 / B5 B7

Úvod a teoretický vstup do procesního řízení. Procesy Jičín, Bloky B2 B4 / B5 B7 Úvod a teoretický vstup do procesního řízení Procesy Jičín, 20. - 21. 1. 2011 Bloky B2 B4 / B5 B7 Program 1. Základní zarámování projektu 2. Teoretický vstup do procesního řízení U1 Některé hlavní problémy,

Více

Řízení vztahů se zákazníky

Řízení vztahů se zákazníky Řízení vztahů se zákazníky Řízení vztahů se zákazníky Vychází z představy, že podnik je řízen zákazníkem Používanými nástroji jsou: Call Centra Customer Relationship Management (CRM) Základní vazby v řízení

Více

CISAŽP. Celostátní informační systém pro sběr a hodnocení informací o znečištění životního prostředí

CISAŽP. Celostátní informační systém pro sběr a hodnocení informací o znečištění životního prostředí CISAŽP Celostátní informační systém pro sběr a hodnocení informací o znečištění životního prostředí Cíl budování systému Komplexně přispět k ochraně a zlepšování životního prostředí v České republice prostřednictvím

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 213 odst. 3 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, (dále jen zákon ): 2 Vymezení pojmů

Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 213 odst. 3 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, (dále jen zákon ): 2 Vymezení pojmů Sbírka zákonů č. 260 / 2016 Strana 3891 260 VYHLÁŠKA ze dne 21. července 2016 o stanovení podrobnějších podmínek týkajících se elektronických nástrojů, elektronických úkonů při zadávání veřejných zakázek

Více

Zprovoznění vybraných částí systému PROXIO pro zefektivnění vnitřních procesů odboru dopravy ÚMČ Praha 8

Zprovoznění vybraných částí systému PROXIO pro zefektivnění vnitřních procesů odboru dopravy ÚMČ Praha 8 PŘÍLOHA Č. 1: Specifikace předmětu plnění SPECIFIKACE PŘEDMĚTU PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZPROVOZNĚNÍ VYBRANÝCH ČÁSTÍ SYSTÉMU PROXIO PRO ZEFEKTIVNĚNÍ VNITŘNÍCH PROCESŮ ODBORU DOPRAVY ÚMČ PRAHA 8" 1. Stávající

Více

Case Parts e-shop. Spuštění registrace

Case Parts e-shop. Spuštění registrace Case Parts e-shop 1. O e-shopu Case Parts: E-shop CaseParts nabízí registrovaným uživatelům možnost nákupu originálních náhradních dílů a příslušenství CASE IH od společnosti Agri CS a.s. a dalších autorizovaných

Více