AKTUÁLNÍ INFORMACE K VÝZVÁM OPZ Karlovy Vary

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "AKTUÁLNÍ INFORMACE K VÝZVÁM OPZ. 19.11. 2015 Karlovy Vary"

Transkript

1 AKTUÁLNÍ INFORMACE K VÝZVÁM OPZ Karlovy Vary

2 INFORMACE O VYHLÁŠENÝCH VÝZVÁCH V OPZ

3 OBJEM VYHLÁŠENÝCH VÝZEV V OPZ CELKEM Počet % objemu Odbor Alokace Objem Počet Objem žádostí žádostí na Alokace v gesci vyhlášených vyhlašující plánovaných vyhlášených vyhlášených na výzvách výzvách odboru výzev z výzvy výzev výzev odboru výzev odboru odboru odboru alokace ,00% ,75% ,29% ,90% ,69% Celkem ,91%

4 OBJEM VYHLÁŠENÝCH VÝZEV V JEDNOTLIVÝCH ODBORECH (% Z ALOKACE V GESCI PŘÍSLUŠNÉHO ODBORU)

5 OBJEM PŘEDLOŽENÝCH PROJEKTOVÝCH ŽÁDOSTÍ V JEDNOTLIVÝCH ODBORECH (% Z ALOKACE V GESCI PŘÍSLUŠNÉHO ODBORU)

6 INFORMACE O VYHLÁŠENÝCH VÝZVÁCH V IP 1.1

7 03_15_004 Záruky pro mladé Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu (1. výzva OPZ) uzávěrka pro příjem do předloženo 11 žádostí - dvě žádosti budou předloženy v roce 2018 Alokace: Kč Oprávněný žadatel: ÚP ČR krajské pobočky, jedná se o regionální projekty Cílové skupiny zahrnují osoby mladší 30 let (tj. do 29 let včetně), především uchazeče a zájemce o zaměstnání, osoby se zdravotním postižením, osoby s kumulací hendikepů na trhu práce a ekonomicky neaktivní osoby, včetně osob vracejících se na trh práce po návratu z mateřské/rodičovské dovolené. Probíhá věcné hodnocení prostřednictvím externích hodnotitelů + hodnotící komise.

8 03_15_010 - Realizace projektů zaměřených na řešení specifických problémů na regionální úrovni pomocí kombinace nástrojů APZ Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu uzávěrka pro příjem do předloženo 36 žádostí, cca 5 žádostí bude předloženo v roce 2016 Počet projektů dle krajských poboček ÚP ČR: B-3, ČB-2, HK-2, J-4, KV-3, L-3, Ol-3, Ostr.-3, Pa-2, Pl-2, Př-4,Ú-2, Z-3 Alokace : Kč Oprávněný žadatel: ÚP ČR krajské pobočky, jedná se o regionální projekty Cílové skupiny zahrnují především uchazeče a zájemce o zaměstnání, osoby se zdravotním postižením, osoby s kumulací hendikepů na trhu práce a ekonomicky neaktivní osoby, včetně osob vracejících se na trh práce po návratu z mateřské/rodičovské dovolené. Zvláštní důraz bude kladen na osoby znevýhodněné na trhu práce (např. osoby let, osoby do 25 let věku, příslušníci etnických menšin a osoby s nízkou úrovní kvalifikace (stupeň ISCED 0 2)). Probíhá věcné hodnocení prostřednictvím externích hodnotitelů + hodnotící komise.

9 03_15_001 Nástroje APZ Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu Alokace výzvy: Kč Oprávnění žadatelé: Úřad práce České republiky Předložena jedna žádost Nové pracovní příležitosti Cílové skupiny - zahrnují uchazeče a zájemce o zaměstnání, osoby se zdravotním postižením, osoby s kumulací hendikepů na trhu práce a ekonomicky neaktivní osoby, včetně osob vracejících se na trh práce po návratu z mateřské/rodičovské dovolené. Zvláštní důraz bude kladen na osoby znevýhodněné na trhu práce (např. osoby let, osoby do 25 let věku, příslušníci etnických menšin a osoby s nízkou úrovní kvalifikace (stupeň ISCED 0 2)). Projekt doporučen k financování. Probíhá příprava právního aktu.

10 03_15_121 Nástroje APZ II Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu Alokace výzvy: Kč Oprávnění žadatelé: Úřad práce České republiky Předloženy dvě žádosti Nové pracovní příležitosti SÚPM Nové pracovní příležitosti VPP Cílové skupiny - zahrnují uchazeče a zájemce o zaměstnání, osoby se zdravotním postižením, osoby s kumulací hendikepů na trhu práce a ekonomicky neaktivní osoby, včetně osob vracejících se na trh práce po návratu z mateřské/rodičovské dovolené. Zvláštní důraz bude kladen na osoby znevýhodněné na trhu práce (např. osoby let, osoby do 25 let věku, příslušníci etnických menšin a osoby s nízkou úrovní kvalifikace (stupeň ISCED 0 2)). Probíhá věcné hodnocení prostřednictvím externích hodnotitelů + hodnotící komise.

11 03_15_123 Zvýšení zaměstnatelnosti cílových skupin na trhu práce Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu Plánované předložení cca 5 žádostí Alokace výzvy: Kč Oprávnění žadatelé: Fond dalšího vzdělávání Cílové skupiny - zahrnují uchazeče a zájemce o zaměstnání, osoby se zdravotním postižením, osoby s kumulací hendikepů na trhu práce a ekonomicky neaktivní osoby, včetně osob vracejících se na trh práce po návratu z mateřské/rodičovské dovolené. Zvláštní důraz bude kladen na osoby znevýhodněné na trhu práce (např. osoby let, osoby do 25 let věku, příslušníci etnických menšin a osoby s nízkou úrovní kvalifikace (stupeň ISCED 0 2)). Probíhají konzultace projektových žádostí.

12 03_15_040 Podpora zaměstnanosti cílových skupin Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu 20. listopadu 2015 jedná se o soutěžní výzvu 29. února 2016 Alokace výzvy: Kč, podpora na 1 projekt 1,5 až 6 mil Kč Oprávnění žadatelé: vzdělávací a poradenské instituce, NNO Cílové skupiny: Osoby ve věku 50 a více let, osoby mladší 25 let věku, které nejsou v zaměstnání, ve vzdělávání nebo v profesní přípravě, osoby nezaměstnané déle než 5 měsíců, osoby s nízkou úrovní kvalifikace, národnostní menšiny, osoby pečující o malé děti, osoby pečující o jiné závislé osoby, osoby se zdravotním postižením. Aktivity: poradenství, diagnostiky, motivační aktivity, rekvalifikace; zprostředkování zaměstnání, podpora umístění na pracovní místa, flexibilní formy zaměstnání; doprovodná opatření.

13 03_15_045 a 03_15_045 Průběžná výzva pro ITI a Průběžná výzva pro IPRÚ v IP 1.1 Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu březen jedná se o soutěžní výzvy pro nositele ITI IPRÚ na základě Strategií integrovaných územních investic Alokace výzvy: Kč jedná se o alokaci na obě výzvy, rozdělení bude upřesněno na základě schválených Strategií integrovaných územních investic. Oprávnění žadatelé: obce a města, místní a občanské iniciativy, vzdělávací a poradenské instituce, nestátní neziskové organizace. Cílové skupiny: uchazeči a zájemci o zaměstnání, osoby se zdravotním postižením, osoby hendikepované na trhu práce a ekonomicky neaktivní osoby bude upřesněno v výzvě. Aktivity: zprostředkování zaměstnání; poradenské a informační činnosti a programy; bilanční a pracovní diagnostika; rekvalifikace; rozvoj základních kompetencí; podpora vytváření nových pracovních míst; podpora umístění na uvolněná pracovní místa; podpora aktivit k získání pracovních návyků a zkušeností; podpora flexibilních forem zaměstnání a odměňování; doprovodná opatření umožňující začlenění na trh práce; motivační aktivity; pracovní rehabilitace; realizace nových či inovativních nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti.

14 INFORMACE O VYHLÁŠENÝCH VÝZVÁCH V IP 1.4

15 03_15_011 Rozvoj služeb zaměstnanosti v rámci ÚP ČR Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu projektové žádosti předkládány průběžně, první dvě předloženy Alokace výzvy: Kč Oprávněný žadatel: Úřad práce ČR - jedná se o systémové projekty Cílové skupiny - Instituce trhu práce a jejich zaměstnanci Ministerstvo práce a sociální věcí, Úřad práce ČR, Státní úřad inspekce práce, Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, relevantní aktéři na trhu práce a jejich zaměstnanci (zaměstnavatelé, agentury práce, sociální partneři, poskytovatele vzdělávání, kraje, obce, nestátní neziskové organizace). Probíhá hodnocení prvních dvou projektových žádostí.

16 03_15_122 Rozvoj služeb zaměstnanosti Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu Alokace výzvy: Kč Oprávněný žadatel: MPSV, SÚIP, VÚPSV jedná se o systémové projekty Cílové skupiny - Instituce trhu práce a jejich zaměstnanci Ministerstvo práce a sociální věcí, Úřad práce ČR, Státní úřad inspekce práce, Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, relevantní aktéři na trhu práce a jejich zaměstnanci (zaměstnavatelé, agentury práce, sociální partneři, poskytovatele vzdělávání, kraje, obce, nestátní neziskové organizace ). Probíhají konzultace projektových žádostí.

17 03_15_020 Rozvoj dalšího profesního vzdělávání Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu 1. Q Alokace výzvy: Kč Oprávněný žadatel: MPSV a jím řízené/zřízené instituce, MŠMT a jeho řízené organizace jedná se o systémové projekty. Cílové skupiny - Instituce trhu práce a jejich zaměstnanci (MPSV, Fond dalšího vzdělávání, Státní úřad inspekce práce), relevantní aktéři na trhu práce a jejich zaměstnanci (zaměstnavatelé, agentury práce, sociální partneři, poskytovatele vzdělávání, krajské orgány, obce, neziskové organizace, MŠMT a jeho organizace). Probíhají konzultace projektových žádostí.

18 INFORMACE O VYHLÁŠENÝCH VÝZVÁCH V IP 1.5

19 03_15_003 Iniciativa NUTS II Severozápad Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu uzávěrka pro příjem do , předloženy dva projekty Alokace výzvy: Kč Oprávněný žadatel: ÚP ČR krajské pobočky v Karlových Varech a Ústí n. Labem Cílové skupiny zahrnují osoby mladší 30 let (tj. do 29 let včetně), které nejsou v zaměstnání, ve vzdělávání nebo v profesní přípravě, žijící ve způsobilém regionu, které jsou nezaměstnané nebo neaktivní (včetně dlouhodobě nezaměstnaných) nezávisle na tom, zda jsou registrovány na Úřadu práce jako uchazeči o zaměstnání či nikoli. Probíhá věcné hodnocení prostřednictvím externích hodnotitelů + hodnotící komise.

20 03_15_116 Iniciativa NUTS II Severozápad - kraje Datum vyhlášení výzvy Datum ukončení příjmu žádostí o podporu Alokace výzvy: Kč Oprávnění žadatelé: Karlovarský kraj, Ústecký kraj, výzva kopíruje výzvu č. 03_15_03, která je určená ÚP ČR Cílové skupiny zahrnují osoby mladší 30 let (tj. do 29 let včetně), které nejsou v zaměstnání, ve vzdělávání nebo v profesní přípravě, žijící ve způsobilém regionu, které jsou nezaměstnané nebo neaktivní (včetně dlouhodobě nezaměstnaných) nezávisle na tom, zda jsou registrovány na Úřadu práce ČR jako uchazeči o zaměstnání či nikoli. Do projektů budou zařazovány zejména přednostně osoby, které nejsou evidovanými uchazeči o zaměstnání, ale jsou cílovou skupinou IP 1.5. V rámci projektů pod touto výzvou nesmí docházet k duplicitě s projekty ÚP ČR (zařazení stejných osob do stejných nebo podobných aktivit).

21 DĚKUJI ZA POZORNOST

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014 2020

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014 2020 Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014 2020 Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi Ing. Petr Chuděj Ostrava 11. prosince 2014 Současný stav přípravy OPZ

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020. členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020. členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020 členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO Struktura prioritních os Prioritní osa 1 Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly Investiční priority 1.1 Přístup

Více

Zhodnocení dosažených výsledků OP RLZ a JPD 3 v oblasti zaměstnanosti. Odbor implementace programů ESF MPSV Sekce politiky zaměstnanosti a trhu práce

Zhodnocení dosažených výsledků OP RLZ a JPD 3 v oblasti zaměstnanosti. Odbor implementace programů ESF MPSV Sekce politiky zaměstnanosti a trhu práce Zhodnocení dosažených výsledků OP RLZ a JPD 3 v oblasti zaměstnanosti Odbor implementace programů ESF MPSV Sekce politiky zaměstnanosti a trhu práce Globální cíle v oblastech podpory Opatření 1.1 Posílení

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST. Mgr. Lenka Kaucká Odbor podpory projektů Ministerstvo práce a sociálních věcí

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST. Mgr. Lenka Kaucká Odbor podpory projektů Ministerstvo práce a sociálních věcí OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Mgr. Lenka Kaucká Odbor podpory projektů Ministerstvo práce a sociálních věcí 9. 12. 2015 FINANČNÍ ALOKACE NA JEDNOTLIVÁ TÉMATA PROGRAMU Celkový objem financí vyčleněný pro

Více

Závěrečná zpráva o výsledcích projektu Šance pro samostatnost

Závěrečná zpráva o výsledcích projektu Šance pro samostatnost Závěrečná zpráva o výsledcích projektu Šance pro samostatnost Název projektu: Šance pro samostatnost Registrační číslo: CZ.1.04/2.1.00/13.00089 Rozpočet: 45 472 600,- Kč Doba realizace: 01.05.2011-30.04.2014

Více

Uplatnění CLLD v operačním programu Zaměstnanost 2014-2020. Brno, 24. února 2014 Ing. Václav Čermák, MPSV ČR

Uplatnění CLLD v operačním programu Zaměstnanost 2014-2020. Brno, 24. února 2014 Ing. Václav Čermák, MPSV ČR Uplatnění CLLD v operačním programu Zaměstnanost 2014-2020 Brno, 24. února 2014 Ing. Václav Čermák, MPSV ČR Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření OPZ Pojetí komunitně

Více

SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, NNO A DALŠÍ INSTITUCE

SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, NNO A DALŠÍ INSTITUCE SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, NNO A DALŠÍ INSTITUCE Možnosti využití dotační podpory prostřednictvím Programových rámců MAS v období do 2020+3 6.4.2016 Projekt Komunitní rozvoj venkova na

Více

Operační program Zaměstnanost

Operační program Zaměstnanost Obsah Aktuální statistické údaje za Liberecký kraj zaměstnanost - obecně Připravované projekty KrP v Liberci Statistické ukazatele trhu práce Podíl nezaměstnaných osob a v ČR Ukazatel Stav k 29. 2. 2016

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV K 18. LEDNU 2012

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV K 18. LEDNU 2012 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV K 18. LEDNU 2012 LEDEN 2012 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6

Více

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (OP Z) (aktuální verze OP Z schválená 6.5.

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (OP Z) (aktuální verze OP Z schválená 6.5. MOŽNOSTI ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (OP Z) (aktuální verze OP Z schválená 6.5.2015) V rámci MAS Lednicko-valtický areál, z.s je identifikována 1

Více

AKTIVNÍ POLITIKA ZAMĚSTNANOSTI A PROJEKTY ESF ITP. Institut Trhu Práce. Jaromír Coufalík, Národní vzdělávací fond, o.p.s. 4. 12.

AKTIVNÍ POLITIKA ZAMĚSTNANOSTI A PROJEKTY ESF ITP. Institut Trhu Práce. Jaromír Coufalík, Národní vzdělávací fond, o.p.s. 4. 12. AKTIVNÍ POLITIKA ZAMĚSTNANOSTI A PROJEKTY ESF ITP Institut Trhu Práce Jaromír Coufalík, Národní vzdělávací fond, o.p.s. 4. 12. 2007 Projekt ITP Institut trhu práce podpůrný systém služeb zaměstnanosti

Více

Karlovarský kraj. Projekty pro podporu zaměstnanosti

Karlovarský kraj. Projekty pro podporu zaměstnanosti Karlovarský kraj Projekty pro podporu zaměstnanosti Systematický projekt podpory mladých lidí na trhu práce v Karlovarském kraji Nestůj a pojď Cílová skupiny uchazeči o zaměstnání - mladí lidé do 20, resp.

Více

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020 Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020 Marie Hatalová Jihlava 2. prosince 2014 Současný stav přípravy OPZ Schválení návrhu OPZ vládou ČR - 9. 7. 2014 Zaslání návrhu

Více

Aktivity Zprostředkujícího subjektu odbor implementace fondů EU

Aktivity Zprostředkujícího subjektu odbor implementace fondů EU Aktivity Zprostředkujícího subjektu odbor implementace fondů EU Ing. Ivana Projsová odbor implementace fondů EU MPSV ČR Olomouc, 12. října 2011 Praha, 19. října 2011 Role Zprostředkujícího subjektu V oblasti

Více

Koordinovaný přístup - Brno. Mgr. Jan Mochťák

Koordinovaný přístup - Brno. Mgr. Jan Mochťák Koordinovaný přístup - Brno Mgr. Jan Mochťák Výhody SPSZ a KPSVL Komplexní přístup k řešení sociálního vyloučení na území statutárního města Brna. Odpovídající alokace finančních prostředků na lokálně

Více

Představení Koordinovaného přístupu k SVL

Představení Koordinovaného přístupu k SVL Představení Koordinovaného přístupu k SVL Olomouc 16. 9. 2015 Radka Soukupová Co je Agentura pro sociální začleňování Odbor Úřadu vlády, sekce lidských práv ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier Poslání

Více

Výzva 03_17_075 Příloha č. 3 Zdůvodnění dílčích alokací

Výzva 03_17_075 Příloha č. 3 Zdůvodnění dílčích alokací Výzva 03_17_075 Příloha č. 3 Zdůvodnění dílčích alokací Finanční alokace výzvy (rozhodná pro výběr projektů k financování) činí 298 000 000 Kč. V rámci této celkové alokace výzvy jsou vymezeny dílčí alokace

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, Odbor realizace programů ESF veřejná správa a sociální inovace, Oddělení projektů sociálních inovací a mezinárodní spolupráce

Více

PODPORA PODNIKÁNÍ A INVESTIC ZE STRANY MSK

PODPORA PODNIKÁNÍ A INVESTIC ZE STRANY MSK PODPORA PODNIKÁNÍ A INVESTIC ZE STRANY MSK PODPORA INVESTIC V MSK Základní rozčlenění aktivit, kterými kraj podporuje podnikání a investice: Příprava podnikatelských nemovitostí Nabídka podnikatelských

Více

Operační program Zaměstnanost

Operační program Zaměstnanost Operační program Zaměstnanost 2014-2020 Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU, MPSV ČR Praha, 10. dubna 2014 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření OPZ Finanční

Více

OP Zaměstnanost

OP Zaměstnanost OP Zaměstnanost 2014-2020 Lukáš Hrabák 21. listopadu 2014 Současný stav přípravy OPZ Současný stav přípravy OPZ Schválení návrhu OPZ vládou ČR - 9. 7. 2014 Zaslání návrhu OPZ Evropské komisi (začátek formálního

Více

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů. Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, Odbor realizace programů ESF sociální začleňování vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF sociální začleňování vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu

Více

Příloha 3 Analýza rizik

Příloha 3 Analýza rizik , z.s. Kancelář MAS: Příloha 3 Analýza rizik Souhrnná analýza rizik Oblast Finanční Název Nedostatek finančních prostředků na realizaci SCLLD Pravděpod obnost (P) Hodnocení Dopad (D) Hodnota PxD Opatření

Více

Ing. Jaroslav Brzák Náměšť na Hané REGION HANÁ. Možnosti realizace OPZ ve strategii MAS Region HANÁ OPZ

Ing. Jaroslav Brzák Náměšť na Hané REGION HANÁ. Možnosti realizace OPZ ve strategii MAS Region HANÁ OPZ REGION HANÁ Možnosti realizace OPZ ve strategii MAS Region HANÁ Ing. Jaroslav Brzák Náměšť na Hané 11.9.2015 OPZ Region HANÁ bude od roku 2016 podporovat menší projekty v oblasti sociální prostřednictvím

Více

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020 Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020 XVII. celostátní finanční konference Mgr. Lenka Kaucká, MPSV Praha 4. prosince 2014 Obsah prezentace Věcné zaměření OP Zaměstnanost

Více

DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ

DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ DOTACE EU 2014+ PRO VZDĚLÁVÁNÍ 30. DUBNA 2014 PROGRAMY PRO OBDOBÍ 2014+ EFRR + ESF + FS EZFRV Cíl: Investice pro růst a zaměstnanost Cíl: Evropská územní spolupráce Program rozvoje venkova OP Podnikání

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Mgr. Martin Kučera náměstek sekce ekonomiky a evropských fondů MPSV

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Mgr. Martin Kučera náměstek sekce ekonomiky a evropských fondů MPSV OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014 2020 Mgr. Martin Kučera náměstek sekce ekonomiky a evropských fondů MPSV OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014 2020 OPZ se zaměřuje především na intervence nehmotného charakteru

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva duben 2014 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Sociální podnikání ve vazbě na OPZ

Sociální podnikání ve vazbě na OPZ Sociální podnikání ve vazbě na OPZ 3. Kulatý stůl v rámci spolupráce ČZU a NS MAS ČR Místo: Praha Dne: 5. 6. 2015 2 Změny oproti OPLZZ Řízení OPZ Všechny funkce řídicího orgánu zajišťuje sekce pro ekonomiku

Více

Spolupráce s ÚP 24. 5. 2016

Spolupráce s ÚP 24. 5. 2016 Spolupráce s ÚP 24. 5. 2016 Možnosti spolupráce s ÚP Inzerce volných pracovních míst Předvýběr/výběr uchazečů NÁBOR Aktivní politika zaměstnanosti Projekty ESF 2 INZERCE VPM Databáze ÚP (šířitelnost do

Více

MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP

MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP Zaměstnanost - Podpora sociálního podnikání IROP - Deinstitucionalizace

Více

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant.

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant. Individuální projekt MPSV Podpora pracovního uplatnění starších osob v souvislosti s vyhlášením roku 2012 Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity, Operační program Zaměstnanost (2014

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST ( ) Brno MPSV Odbor podpory projektů (86)

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST ( ) Brno MPSV Odbor podpory projektů (86) OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST (2014-2020) Brno 25. 6. 2018 MPSV Odbor podpory projektů (86) PODPORA KLIENTŮ OPZ Činnost odboru podpory projektů (86) usnadnění orientace v oblasti projektů ESF bezplatná

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF - zaměstnanost vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu Zaměstnanost

Více

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ PROSTŘEDKŮ Z OPZ PRO ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY

MOŽNOSTI ČERPÁNÍ PROSTŘEDKŮ Z OPZ PRO ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY MOŽNOSTI ČERPÁNÍ PROSTŘEDKŮ Z OPZ PRO ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVY Mgr. Simona Vavrochová; vedoucí oddělení podpory projektů v oblasti veřejné správy a sociální integrace MPSV 16.9. 2016, Praha OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST

Více

Podpora zaměstnanosti prostřednictvím grantových projektů v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Podpora zaměstnanosti prostřednictvím grantových projektů v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost Podpora zaměstnanosti prostřednictvím grantových projektů v Operačním programu Lidské zdroje a zaměstnanost Ing. Ivana Projsová Odbor implementace programů ESF Změny v OP LZZ Oblast podpory 1.1, 3.4 vyhlašuje

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF - veřejná správa a sociální inovace vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního

Více

ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti. Prezentace 4. jednání ŘV ITI 16. 6. 2015

ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti. Prezentace 4. jednání ŘV ITI 16. 6. 2015 ITI Hradecko-pardubické metropolitní oblasti Prezentace 4. jednání ŘV ITI 16. 6. 2015 2 1. Úvod - program Program 3. jednání ŘV ITI 16.6.2015 v Hradci Králové Program: 1. Úvod 2. Informace o zpracování

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace projektů ESF sociální začleňování vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu

Více

Jednokolový 30. 6. 2019

Jednokolový 30. 6. 2019 Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF adaptabilita a rovné příležitosti vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního

Více

OP Zaměstnanost 2014-2020

OP Zaměstnanost 2014-2020 OP Zaměstnanost 2014-2020 Seminář: Komunitně vedený místní rozvoj v operačních programech pro období 2014-2020 Praha 3. března 2015 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření

Více

Odraz Operačního programu zaměstnanost v IROP. Jaromír Hron Člen řídícího výboru IROP Zástupce za NNO

Odraz Operačního programu zaměstnanost v IROP. Jaromír Hron Člen řídícího výboru IROP Zástupce za NNO Odraz Operačního programu zaměstnanost v IROP Jaromír Hron Člen řídícího výboru IROP Zástupce za NNO IROP Verze z 3.12.2013 Bude se upravovat dle požadavků EK Může dojít k podstatným změnám Prostor pro

Více

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD)

OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) OPZ - IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) SEMINÁŘ PRO MAS PRAHA 29. 7. 2015 VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ OPZ IP 2.3 CLLD Specifický cíl 2.3.1: Zvýšit zapojení lokálních aktérů do řešení problémů nezaměstnanosti

Více

Místní akční skupiny Ústeckého kraje a realizace CLLD. Ústí nad Labem,

Místní akční skupiny Ústeckého kraje a realizace CLLD. Ústí nad Labem, Místní akční skupiny Ústeckého kraje a realizace CLLD Ústí nad Labem, 30.11.2017 MAS v Ústeckém kraji - Místní akční skupina (MAS) místní partnerství NNO, veřejné sféry a podnikatelů na venkově podmínka

Více

Výzva č. 74-2.1 OP LZZ Posílení aktivních politik zaměstnanosti. Seminář pro žadatele Praha, 24. května 2011 Brno, 31. května 2011

Výzva č. 74-2.1 OP LZZ Posílení aktivních politik zaměstnanosti. Seminář pro žadatele Praha, 24. května 2011 Brno, 31. května 2011 Výzva č. 74-2.1 OP LZZ Posílení aktivních politik zaměstnanosti Seminář pro žadatele Praha, 24. května 2011 Brno, 31. května 2011 Obsah prezentace 1. Identifikace výzvy 2. Oprávnění žadatelé 3. Partnerství

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ:

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Ročník 2004 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se provádí zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti Citace pův. předpisu: 518/2004 Sb.

Více

NEZAMĚSTNANOST V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI

NEZAMĚSTNANOST V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI NEZAMĚSTNANOST V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k 30.11. okres Bruntál Frýdek-Místek Karviná Nový Jičín Opava Ostrava MSK celkem ke konci měsíce rozdíl proti min. měsíci

Více

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM A ČISTÁ MOBILITA

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM A ČISTÁ MOBILITA INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM 2014-2020 A ČISTÁ MOBILITA 19. 3. 1. 2017 2016 Praha Loučeň INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Program schválen Evropskou komisí 4. 6. 2015 Celková alokace

Více

Integrovaný plán rozvoje území Karlovy Vary

Integrovaný plán rozvoje území Karlovy Vary Integrovaný plán rozvoje území Karlovy Vary Výroční konference CRR-NUTS II - Severozápad 30. 11. 2017, Ústí nad Labem Aktuální stav IPRÚKV realizace IPRÚKV spuštěna na konci roku 2016 po schválení ministerstvy

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci. PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV k 20. září 2010

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci. PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV k 20. září 2010 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci PŘEHLED OTEVŘENÝCH VÝZEV k 20. září 2010 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Odbor řízení a koordinace NSRR Staroměstské náměstí 6 11015 Praha 1 E-mail:

Více

PODPORA PODNIKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V OPZ ZKUŠENOSTI A PLÁNY. Mgr. Alena Zieglerová, MPSV

PODPORA PODNIKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V OPZ ZKUŠENOSTI A PLÁNY. Mgr. Alena Zieglerová, MPSV PODPORA PODNIKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V OPZ ZKUŠENOSTI A PLÁNY Mgr. Alena Zieglerová, MPSV 14. 12. 2016 AKTUÁLNÍ VÝZVY V IP 1.3 OPZ Výzva 03_16_043 Podnikové vzdělávání zaměstnanců Alokace 1,5 mld. Kč, kolová,

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva listopad 2015 Zdroj: Geoportál Praha (www.geoportalpraha.cz) Zpracovala: Nikola Králová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha

Více

PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz

PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ REGIONÁLNÍCH INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ OBLAST PODPORY 1.2 ZVÝŠENÍ ADAPTABILITY ZAMĚSTNANCŮ RESTRUKTURALIZOVANÝCH PODNIKŮ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Název subjektu

Více

VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz

VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz VÝZVA PRO PŘEDKLÁDÁNÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ OP LZZ Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Odbor implementace programů ESF vyhlašuje VÝZVU pro předkládání grantových projektů Integrace sociálně vyloučených

Více

Přes překážky na trh práce

Přes překážky na trh práce Přes překážky na trh práce 08/2012 Martin Navrátil Práce Agentury v Moravskoslezském kraji Spolupráce s městy MSK v intenzivní formě koordinovaného přístupu: Ostrava, Krnov, Odry, Osoblažsko Bruntál, Vrbensko

Více

SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST. MPSV - Odbor podpory projektů (86)

SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST. MPSV - Odbor podpory projektů (86) SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST MPSV - Odbor podpory projektů (86) KONTAKTY Odbor podpory projektů (Kartouzská 4, Praha 5) Mgr. Simona Vavrochová (simona.vavrochova@mpsv.cz) tel. +420

Více

OP ZAMĚSTNANOST 2014-2020 - MOŽNOSTI PODPORY V RÁMCI PRIORITNÍ OSY 2 SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ A BOJ S CHUDOBOU

OP ZAMĚSTNANOST 2014-2020 - MOŽNOSTI PODPORY V RÁMCI PRIORITNÍ OSY 2 SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ A BOJ S CHUDOBOU OP ZAMĚSTNANOST 2014-2020 - MOŽNOSTI PODPORY V RÁMCI PRIORITNÍ OSY 2 SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ A BOJ S CHUDOBOU Ing. Helena Petroková helena.petrokova@mpsv.cz Praha, 2.11.2015 Zaměření prezentace: OP Zaměstnanost

Více

PODPORA PROSTUPNÉHO ZAMĚSTNÁVÁNÍ V ÚSTECKO CHOMUTOVSKÉ AGLOMERACI

PODPORA PROSTUPNÉHO ZAMĚSTNÁVÁNÍ V ÚSTECKO CHOMUTOVSKÉ AGLOMERACI Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 2. výzvu k předkládání projektových záměrů z Operačního Programu Zaměstnanost PODPORA PROSTUPNÉHO

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva březen 2015 Zdroj: Geoportál Praha (www.geoportalpraha.cz) Zpracovala: Nikola Králová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha

Více

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost

Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost Možnosti čerpání finančních prostředků pro obce v OP Zaměstnanost 2014-2020 Ing. Ivana Projsová Ing. Věra Nouzová Ústí nad Labem 20. listopadu 2014 Současný stav přípravy OPZ a harmonogram výzev OPZ Současný

Více

Podpora z Operačního programu Zaměstnanost (2014-2020)

Podpora z Operačního programu Zaměstnanost (2014-2020) Podpora z Operačního programu Zaměstnanost (2014-2020) Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi Autoklub ČR, Praha 18. listopadu 2014 Obsah prezentace Věcné zaměření OPZ Obce jako příjemci

Více

ZPRÁVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI ÚŘADU PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY REALIZOVANÉ V ROCE 2014

ZPRÁVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI ÚŘADU PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY REALIZOVANÉ V ROCE 2014 Generální ředitelství Dobrovského 1278/25 170 00 Praha 7 Tel.: 950 180 111 Generální ředitelství Karlovo náměstí 1 128 01 Praha 2 Tel.: 950 191 111 ZPRÁVA O KONTROLNÍ ČINNOSTI ÚŘADU PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY

Více

Identifikace výzvy. Číslo výzvy Název výzvy Název programu Prioritní osa 03_15_001 Nástroje APZ Operační program Zaměstnanost

Identifikace výzvy. Číslo výzvy Název výzvy Název programu Prioritní osa 03_15_001 Nástroje APZ Operační program Zaměstnanost Identifikace výzvy Číslo výzvy Název výzvy Název programu Prioritní osa 03_15_001 Nástroje APZ Operační program Zaměstnanost Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly 03_15_002 Budování kapacit

Více

Seminář pro žadatele k 13, 14 a 15. výzvě IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek

Seminář pro žadatele k 13, 14 a 15. výzvě IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Seminář pro žadatele k 13, 14 a 15. výzvě IROP Zadávání a kontrola veřejných zakázek Ing. Helena Mertová 16. 12. 2015 Základní pravidla Pokud příjemce podpory realizuje projekt prostřednictvím zakázky

Více

Příprava projektů ze strukturálních fondů EU

Příprava projektů ze strukturálních fondů EU Příprava projektů ze strukturálních fondů EU Seminář poslankyně Evropského parlamentu MUDr. Olgy Sehnalové, MBA Holešov dne 25. 11. 2009 1 Obsah setkání: -Úvod aneb proč projekty? -Srovnání malých projektů

Více

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst

JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst JARNÍ ŠKOLA Zdravých měst Úvodní seminář Dačice, 21. března 2018 www.zdravamesta.cz/js2018 #SkolaNSZM OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST (2014-2020) Národní síť Zdravých měst ČR 21.3.2018 MPSV Odbor podpory

Více

Normativní instrukce č. 2/2013. Realizace aktivní politiky zaměstnanosti v roce 2013

Normativní instrukce č. 2/2013. Realizace aktivní politiky zaměstnanosti v roce 2013 MINISTERSTVO PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Normativní instrukce č. 2/2013 Realizace aktivní politiky zaměstnanosti v roce 2013 Určeno pro: Úřad práce České republiky Vypracoval: odbor 41 Počet stran: 6 Č.j.:

Více

DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO OBCE

DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO OBCE DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO OBCE Výzva č. 58 pro územní samosprávné celky a další možnosti čerpání Jihlava 13.3.2017 OBSAH 1. Věcné zaměření Operačního programu Zaměstnanost 2. PO 4 Efektivní veřejná správa

Více

Mateřské školy, zařízení péče o děti

Mateřské školy, zařízení péče o děti Mateřské školy, zařízení péče o děti OBSAH: 1 Identifikace společnosti... 3 2 Nabídka služeb... 4 2.1 Dotační poradenství... 4 2.2 Organizace výběrových řízení... 4 2.3 Inženýrské služby... 5 2.4 Vzdělávací

Více

Územní dimenze OP Zaměstnanost

Územní dimenze OP Zaměstnanost Územní dimenze OP Zaměstnanost 2014-2020 Národní konference Venkov 2014 Konstantinovy Lázně 15. října 2014 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření OPZ Pojetí komunitně

Více

Návrhy na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP variantní řešení

Návrhy na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP variantní řešení Návrhy na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP variantní řešení Návrh na úpravu stávajícího systému podpory zaměstnávání OZP Byly zpracovány 3 variantní návrhy úpravy systému podpory zaměstnávání

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF - zaměstnanost vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu Zaměstnanost

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova 2014 2020 23. 4. 2015, Velešín Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí PRV 2014-2020 Rozpočet přesun 300 mil. EUR do koheze rozpočet

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF - zaměstnanost vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu Zaměstnanost

Více

Seminář SMO Sociální podnikání Praha Vypracovala Mgr. Zdeňka Cibulková

Seminář SMO Sociální podnikání Praha Vypracovala Mgr. Zdeňka Cibulková Seminář SMO Sociální podnikání Praha 20. 5. 2014 Vypracovala Mgr. Zdeňka Cibulková Obsah prezentace 1. Vývoj počtu nezaměstnaných 2. Vybrané nástroje aktivní politiky zaměstnanosti 3. Organizační struktura

Více

OPZ IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) Podklad ŘO OPZ k využití na semináři ASZ pro MAS dne 25.6.2015

OPZ IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) Podklad ŘO OPZ k využití na semináři ASZ pro MAS dne 25.6.2015 OPZ IP 2.3 KOMUNITNĚ VEDENÝ MÍSTNÍ ROZVOJ (CLLD) Podklad ŘO OPZ k využití na semináři ASZ pro MAS dne 25.6.2015 NÁSTROJ CLLD POSTUP IMPLEMENTACE Nástroj komunitně vedeného místního rozvoje (CLLD) poprvé

Více

Zaměstnáváni osob se zdravotním postižením - zkušenosti zaměstnavatelů z Libereckého kraje

Zaměstnáváni osob se zdravotním postižením - zkušenosti zaměstnavatelů z Libereckého kraje Univerzita Karlova Filozofická fakulta Katedra sociálni práce Zaměstnáváni osob se zdravotním postižením - zkušenosti zaměstnavatelů z Libereckého kraje ' m - Diplomová práce Autor: Barbora Kosová Školní

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF - zaměstnanost vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu Zaměstnanost

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY v souladu s 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Zadavatel: Česká republika - Úřad práce České republiky

Více

EVALUACE PODPORY SOCIÁLNÍHO A INKLUZIVNÍHO PODNIKÁNÍ V OPLZZ

EVALUACE PODPORY SOCIÁLNÍHO A INKLUZIVNÍHO PODNIKÁNÍ V OPLZZ EVALUACE PODPORY SOCIÁLNÍHO A INKLUZIVNÍHO PODNIKÁNÍ V OPLZZ Závěrečná zpráva 30. 11. 2015 PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz IREAS centrum, s. r. o. Mařákova 292/9 160 00 Praha 6 Česká republika

Více

Pracujme společně! Projekt Evropského sociálního fondu

Pracujme společně! Projekt Evropského sociálního fondu Projekt Evropského sociálního fondu Pracujme společně! Podpora pracovního uplatnění starších osob v souvislosti s vyhlášením roku 2012 Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity CZ.1.04/3.3.00/85.00001

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Mgr. Simona Vavrochová

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Mgr. Simona Vavrochová OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014 2020 Mgr. Simona Vavrochová OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014 2020 Celková alokace OPZ je 2,6 mld. (cca 68 mld. Kč) OPZ se zaměřuje především na intervence nehmotného

Více

Seminář pro žadatele. Výzvy 2019 Programový rámec OPZ. Vyhlášené výzvy. Č. výzvy:880/03_16_047/clld_16_02_

Seminář pro žadatele. Výzvy 2019 Programový rámec OPZ. Vyhlášené výzvy. Č. výzvy:880/03_16_047/clld_16_02_ Vyhlášené výzvy Seminář pro žadatele Výzvy 2019 Programový rámec OPZ 4. výzva MAS KŽV_OPZ_Pracovní příležitosti na venkově II. (28.04.2019-07.06.2019) 5. výzva MAS KŽV_ OPZ_ Zapojení. ( 28.04.2019-07.06.2019)

Více

Regionální projekty ÚP ČR. Praha,

Regionální projekty ÚP ČR. Praha, Regionální projekty ÚP ČR Praha, 12. 9. 2016 Záruky pro mladé 11 RIP Záruky pro mladé v kraji navazující na již realizované projekty Odborné praxe pro mladé do 30 let Cíl projektů: poradenské aktivity

Více

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty

Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty Výzva pro předkládání žádostí v rámci ROP SV oblast podpory 2.1 dílčí projekty Datum zveřejnění: 20. 11. 2013 ~ 2 ~ REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROVÝCHOD VYHLAŠUJE PRŮBĚŽNOU ŘÍZENOU VÝZVU PRO

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST ( ) Seminář pro podnikatele MPSV Odbor podpory projektů (86)

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST ( ) Seminář pro podnikatele MPSV Odbor podpory projektů (86) OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST (2014-2020) Seminář pro podnikatele 6. 9. 2018 MPSV Odbor podpory projektů (86) PODPORA KLIENTŮ OPZ Činnost odboru podpory projektů (86) usnadnění orientace v oblasti projektů

Více

Podpora z Operačního programu Zaměstnanost (2014-2020)

Podpora z Operačního programu Zaměstnanost (2014-2020) Podpora z Operačního programu Zaměstnanost (2014-2020) Konference Evropské fondy 2014-2020: Jednoduše pro lidi Hradec Králové 15. prosince 2014 Obsah prezentace Věcné zaměření a alokace OP Zaměstnanost

Více

OP Zaměstnanost

OP Zaměstnanost OP Zaměstnanost 2014-2020 Konference: Komunitně vedený místní rozvoj a jeho příspěvek k rozvoji území Pardubice 13. listopadu 2014 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření

Více

Regionální stálá konference KHK. 3. zasedání 26. 5. 2015, Hradec Králové

Regionální stálá konference KHK. 3. zasedání 26. 5. 2015, Hradec Králové Regionální stálá konference KHK 3. zasedání 26. 5. 2015, Hradec Králové Program zasedání RSK 1. Úvod 2. Stanovení zapisovatele zápisu z jednání RSK 3. Schválení programu jednání RSK 4. Schválení změn v

Více

Plánované výzvy k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD. V rámci PRV

Plánované výzvy k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD. V rámci PRV Plánované výzvy k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD V rámci PRV Finanční rámec pro Programový rámec SCLLD PRV OPATŘENÍ / PODOPATŘE NÍ SCLLD (aktivity)000 PROGRAMOVÝ RÁMEC PRV Alokace dotace SCLLD P.1.1.1.

Více

MOŽNOSTI PODPORY OBCÍ Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (2014-2020)

MOŽNOSTI PODPORY OBCÍ Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (2014-2020) MOŽNOSTI PODPORY OBCÍ Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST (2014-2020) Odbor podpory projektů, Ministersto práce a sociáních ěcí 26.11.2015, Doksy OPZ ALOKACE A VĚCNÉ ZAMĚŘENÍ 2 VYUŽITÍ OPZ PRO ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ

Více

Informace o vyplacených dávkách v resortu MPSV ČR v lednu 2015

Informace o vyplacených dávkách v resortu MPSV ČR v lednu 2015 Informace o vyplacených dávkách v resortu MPSV ČR v lednu 2015 Obsah: strana 1) Dávky důchodového pojištění 2 2) Dávky nemocenského pojištění 3 3) Podpory v nezaměstnanosti 4 4) Dávky pomoci v hmotné nouzi,

Více

EVALUACE PLNĚNÍ SPECIFICKÝCH CÍLŮ OPZ

EVALUACE PLNĚNÍ SPECIFICKÝCH CÍLŮ OPZ EVALUACE PLNĚNÍ SPECIFICKÝCH CÍLŮ OPZ Závěrečná zpráva interní části Strategické evaluace OPZ I. 2016-2017 Zpracovatel: Oddělení evaluací (655) Odbor finančního řízení a evaluací Ministerstvo práce a sociálních

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF zaměstnanost vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu Zaměstnanost

Více

Úřad práce Brno-město. Ethnic Friendly zaměstnavatel

Úřad práce Brno-město. Ethnic Friendly zaměstnavatel Úřad práce Brno-město Ethnic Friendly zaměstnavatel 4. Národní konference kvality ve veřejné správě 24. 1. 2008 Karlovy Vary Rok 2007 Evropský rok rovných příležitostí Statutární město Brno a ÚP Brno-město

Více

Zpráva o výsledcích výběrového procesu 1

Zpráva o výsledcích výběrového procesu 1 I. Identifikace grantového schématu Číslo priority 1 Název priority Číslo opatření 1.1 Název opatření Číslo grantového schématu Název grantového schématu Číslo výzvy 3 II. Obecné informace o výzvě Vyhlašovatel

Více

Evropské fondy na MPSV ČR

Evropské fondy na MPSV ČR Evropské fondy na MPSV ČR Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. vrchní ředitel sekce fondů EU Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Olomouc 25.7.2012 MPSV a evropské fondy 2007-2013 MPSV je v období 2007 2013:

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva srpen 2014 Zpracovala: Nikola Králová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha Informace o nezaměstnanosti v Praze k 31.8.2014

Více

Valná hromada partnerů MAS Sokolovsko. Datum a místo: 21.10.2015, Horní Slavkov

Valná hromada partnerů MAS Sokolovsko. Datum a místo: 21.10.2015, Horní Slavkov Valná hromada partnerů MAS Sokolovsko Datum a místo: 21.10.2015, Horní Slavkov Obsah Stručné představení Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Sokolovsko na období 2014-2020 (tzv. SCLLD) a

Více