od A až do Z

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "http://www.jib.cz od A až do Z"

Transkript

1 od A až do Z Uživatelská píruka Národní knihovna, 2004 Jednotná informaní brána (JIB) nabízí jednotný a snadný pístup k rzným informaním zdrojm, nap. katalogm knihoven, lánkovým bibliografickým a plnotextovým databázím. Hlavní výhodou JIB je možnost soubžného prohledávání vybraných zdroj. Informaní zdroje zpístupnné v JIB se dlí na prohledatelné, ve kterých lze vyhledávat pímo v prostedí JIB, a odkazové. Odkazové zdroje sice nemžete prohledávat pímo v JIB, ale každý zdroj zahrnutý do JIB (odkazový i prohledatelný) vám nabízí možnost prokliknout se pomocí odkazu do jeho pirozeného prostedí a zadat dotaz. ást zdroj v JIB je voln pístupná (nap. katalogy knihoven), ale jsou zde zapojeny i licencované databáze. Voln pístupné zdroje mžete v JIB využívat kdykoliv. Nabídka licencovaných databází (nap. ScienceDirect, Ebsco) se vždy aktuáln ídí podle IP adresy poítae, u kterého pracujete. Vtšinou k tmto zdrojm získáte pístup, pokud využíváte poítae knihovny, která se již do JIB se svými zdroji aktivn zapojila. Aktuální pehled zapojených knihoven a zdroj naleznete na Informaním portálu JIB, sekce Zdroje a knihovny. Šedá je teorie, zelený strom života! A proto vzhru na

2 Krok. 1 aneb Nejen registrovaného uživatele, ale i hosta vítáme chlebem a solí Registrovat se i neregistrovat, to otázka. Záleží jen na vás. Host mže využívat všechny možnosti vyhledávání v JIB, nalezené záznamy si mže poslat em nebo uložit. Registrovaný uživatel má k dispozici všechny vlastnosti a funkce JIB, takže jeho práce s JIB je píjemnjší. Mezi výhody registrovaného uživatele patí pedevším využívání všech funkcí Mého prostoru: Mj seznam zdroj - sestavte si vlastní nabídku oblíbených / asto využívaných zdroj - zdroje si do Mého seznamu zdroj pidáte pomocí ikony - ikona znamená, že zdroj již byl pidán do Mého seznamu zdroj po odhlášení se však seznam vymaže Moje e-schránka - uložte si nalezené záznamy, budete je pak moci využít i pi dalším pihlášení do JIB - v rámci e-schránky si mžete uložené záznamy tídit do složek Mj profil - základní informace o uživateli získané z registraního formuláe - volby potu zobrazených záznam ve struném formátu - pehled zadaných avíz - možnost zrušit registraci ásten v rámci funkce Nastavení Moje historie - pehled dotaz provedených pi pedchozích vyhledáváních - dotazy, které chceme trvale uchovat, je nutné uložit pomocí tlaítka v rámci funkce Nastavení, po odhlášení se dotazy provedené bhem práce s JIB vymažou Moje avíza - možnost zadat dotaz, který se bude pravideln automaticky provádt v pedem stanovených intervalech a zdrojích - výsledky zasílá JIB automaticky na vámi zadanou ovou adresu - výbr zdroj a asového intervalu, v nmž bude JIB automaticky provádt zadaný dotaz

3 Pi práci s JIB budou vašimi vrnými prvodci následující tlaítka: Návrat na vyhledávací formulá s možností výbru nových zdroj a zadání dotazu. Zobrazení pehledu prohledávaných bází s poty nalezených záznam. V této chvíli mžete záznamy sluovat nebo dotaz zpesnit. Registrovaní uživatelé si mohou dotaz uložit nebo na jeho základ vytvoit avízo. Zobrazení struných záznam nalezených ve vybraných zdrojích. Oznaené záznamy lze navíc uložit, poslat em a registrovaní uživatelé si je mohou uložit i do e-schránky. Pehled dotaz provedených bhem jednoho pihlášení v JIB. Pro využití tchto dotaz i po dalším pihlášení je musíte pedtím uložit (pouze pro registrované uživatele). Krok. 2 aneb Jak si vybrat správné zdroje Zdroje pro vyhledávání si vyberete v tomto sloupci, a to nkolika zpsoby: Ve Výpisu zdroj si mžete podle abecedy vylistovat všechny zdroje zapojené do JIB V Kategoriích zdroj je nabídka zapojených zdroj uspoádána podle jednotlivých obor, ve zvláštní kategorii Knihovny v... jsou shromáždny katalogy knihoven zapojených do JIB. Ve Výbru zdroj si jednoduše mžete podle jednotlivých slov nalézt zapojené zdroje, nap. staí zadat slovo bibliografie do pole Jakékoli slovo. Chcete nap. zjistit, ve které eské knihovn se hledaná kniha nachází? Vyberte si kategorii Knihovny v R (hledání). Pro Rychlé vyhledávání jsme pro vás pedvybrali ti katalogy (Souborný katalog R, Souborný katalog UK a SKAT). Pi Rychlém vyhledávání si nemžete urit, zda hledáte podle autora, názvu nebo pedmtu. Vyhledávání je tímto zpsobem rychlejší, ale zato mén pesné. Chcete vyhledávat pesnji? Vyberte si v levém sloupci zdroje, se kterými budete v JIB pracovat.

4 Krok. 3 aneb Je dležité se správn zeptat V JIB mžete hledat podle názvu (knihy, asopisu, lánku), autora (knihy, lánku), pedmtu, roku a ísel ISBN/ISSN. Mžete také zkusit hledat ve všech polích. Hledáte autora? Mžete zadat Kundera Milan nebo milan kundera. Další tipy najdete na stránce Specifické vlastnosti jednotlivých bází pi vyhledávání naleznete vždy v. Krok.4 aneb (Za)trhnte si Katalogy a databáze, které chcete prohledávat, si vyberte pomocí zatrhávacích okének. Poet vybraných ( zatržených ) zdroj není omezen, pokud si nejste jisti, co který zdroj obsahuje, naleznete pod ikonou jeho základní charakteristiku a po kliknutí na vstoupíte pímo do originálního vyhledávacího prostedí vybraného zdroje.

5 Krok. 5 aneb Otvírání Pandoiny skínky Pi hledání ve vybraných zdrojích jste byli úspšní. A jak dál? Po kliknutí na ikonku k základním informacím o nalezených dokumentech. se dostanete Našli jste píliš mnoho záznam nebo byl váš dotaz málo pesný? Staí použít funkci a zadat další údaje. Nechcete prohlížet stejné záznamy ve více zdrojích? Využijte funkci a JIB automaticky porovná nalezené výsledky a vylouí duplicity, tzn. že slouí záznamy stejných dokument z rzných zdroj. Maximáln však mžete sluovat 999 nalezených záznam. Krok. 6 aneb Všechny cesty vedou k SFX Již ze struného pehledu nalezených záznam mžeme zjistit, které z vybraných knihoven mají hledanou knihu ve svém katalogu. Chcete si prohlížet záznamy nalezené v jednotlivých zdrojích? Vyberte si záložku libovolného zdroje a kliknte na ni. Pokud se vám zdá, že jste o nalezeném dokumentu získali málo informací, využijte k otevení plného záznamu tlaítko. Jak si ovím, jestli si nalezenou knihu mžu v konkrétní knihovn rovnou pjit dom? Staí kliknout na a oteve se ped vámi SFX menu.

6 Krok. 7 aneb Sezname, sezname otevi se SFX menu mžete využít mnoha rznými zpsoby: v katalozích jednotlivých knihoven nebo souborných katalozích si ovte aktuální dostupnost hledané knihy; zpsob objednání knihy nebo její rezervace už závisí na možnostech konkrétních katalog najdte si recenzi na nalezenou knihu na stránkách internetových knihkupectví u nás i v zahranií pokud vás zajímá nejenom kniha, ale i její autor, zkuste si o nm zjistit bližší informace v online encyklopediích mnoho dalších užitených a zajímavých informací mžete o knize nalézt i na internetu prostednictvím www vyhledáva Elektronický katalog NK R báze NKC Katalog Krajské vdecké knihovny Liberec Katalog Moravskoslezské vdecké knihovny v Ostrav a další. Encyclopaedia Britannica

7 Krok. 8 aneb SFX 100x jinak Zajímají vás nejen knihy ale i lánky? Zkuste je vyhledat pomocí JIB! V ukázce jsme si ve Vyhledávání prostednictvím Výbru zdroj vybrali báze Ebsco a OCLC a do pole Název jsme zadali slovní spojení river blindness. Z pehledu výsledk dotazu jsme vybrali jednu z bází Ebsco, konkrétn Academic Search Premier, ze které pochází i vybraný záznam. Z plného záznamu lánku mžete, jak je vidt v tomto pípad, ihned získat plný text kliknutím na odkaz v poli Externí. Ke zjištní dostupnosti plného textu slouží i tlaítko nebo ikonka, která vám navíc nabídne ješt další pidané služby. Tmi mohou být nap. ovení dostupnosti periodika na území R (jeho tištná i elektronická podoba) nebo možnost objednání si kopie dokumentu prostednictvím služby Dodávání dokument od NK R i VPK.

8 Plný text v databázi ProQuest 5000 Souborný katalog R ovení dostupnosti periodika (tištné verze) v R Plný text lánku získaný prostednictvím Free E-Journals Elektronická knihovna asopis (EZB) ovení dostupnosti periodika (online verze) v NK R Objednání kopie prostednictvím služby typu Dodávání dokument (NK R nebo VPK)

9 A co eské lánky? V JIB mžete samozejm hledat i eské lánky. Pomocí pole Externí získáte plný text u nkterých lánk nalezených v lánkové bibliografii (ANL). Chcete vdt, jaké lánky vycházejí v eském denním tisku nebo odborných asopisech? Pipravili jsme pro vás novou kategorii eské lánky. Na jednom míst zde budeme shromažovat zdroje, ve kterých mžete hledat eské lánky: národní lánková bibliografie (báze ANL) regionální lánkové bibliografie, které vytváejí jednotlivé krajské knihovny oborové lánkové bibliografie databáze eských knihoven, které mimo jiné obsahují i záznamy lánk TIP Mohu hledat zárove knížky a lánky? Ano, staí když si ve Vyhledávání vyberete vhodné zdroje, nap. katalogy knihoven a lánkové databáze a oznaíte si je. Vytvoíte si tak vlastní seznam zdroj, který budete mít k dispozici až do odhlášení z JIB. Registrovaní uživatelé s ním budou moci pracovat i pi dalším pihlášení.

10 aneb ješt malý bonus navíc Znáte alespo nkteré základní informace o hledaném dokumentu: kniha (autor, název, ISBN ) asopis (název, ISSN) lánek (název lánku, autor, název periodika, ISSN, rok, roník, íslo )? Zvolte nejrychlejší cestu jak zjistit, ve které knihovn se nachází. Zvolte Citation Linker Jak postupovat? otevete si Citation Linker a vyberte si správnou záložku (Article / Journal / Book) vyplte údaje, které znáte (knížky mžete nejjednodušeji hledat podle ísla ISBN, asopisy podle ísla ISSN, u lánk vtšinou staí název lánku, název asopisu nebo ISSN a rok) kliknte na tlaítko SFX z SFX nabídky si mžete v vybrat postupn jednotlivé knihovny nebo souborné katalogy a ovit si dostupnost hledaného dokumentu, v katalozích knihoven už mžete pímo zjistit, jestli je kniha pjena nebo zda je k dispozici v nkteré studovn atd. Kde Citation Linker najdete? na vstupní stránce JIB nebo pímo na adrese Pejeme vám píjemnou práci s JIB a doufáme, že pro vás bude užitený. Vstup do JIB Informaní portál JIB Nevíte si rady s vyhledáváním? Ješt stále si nevíte rady? Zeptejte se nás! sekce Nápovda jib-support@cuni.cz Zazvonil a letáku je konec.

Uživatelský manuál JIB jednotná informační databáze

Uživatelský manuál JIB jednotná informační databáze Uživatelský manuál JIB jednotná informační databáze Jednotná informační brána (JIB) nabízí jednotný a snadný přístup k různým informačním zdrojům, např. katalogům knihoven (včetně souborných), bibliografickým

Více

Jednotná informační brána jako nástroj vyhledávání informací Jindřiška Pospíšilová, Karolína Košt álová, Hana Nemeškalová, Národní knihovna ČR

Jednotná informační brána jako nástroj vyhledávání informací Jindřiška Pospíšilová, Karolína Košt álová, Hana Nemeškalová, Národní knihovna ČR Jednotná informační brána jako nástroj vyhledávání informací Jindřiška Pospíšilová, Karolína Košt álová, Hana Nemeškalová, Národní knihovna ČR Projekt Jednotné informační brány vznikl v roce 2002 jako

Více

Základní nápověda pro práci s informační bránou UHK

Základní nápověda pro práci s informační bránou UHK Předloha tohoto dokumentu byla převzata z Národní knihovny ČR a Ústavem výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze. Jeho originální text je dostupný na Portálu Jednotné informační brány. Informační

Více

5.1 Vyhledávací portál uživatelské rozhraní

5.1 Vyhledávací portál uživatelské rozhraní Uživatelská příručka Uživatelské rozhraní aplikace DoserFindIT se dělí na dvě části vyhledávací portál a administrační rozhraní. Vyhledávácí portál umožňuje základní a rozšířené vyhledávání článků a vyhledávání

Více

Rešeršní činnost Informační zdroje a jejich využívání

Rešeršní činnost Informační zdroje a jejich využívání Licenční studium PYTHAGORAS Rešeršní činnost Informační zdroje a jejich využívání Ing. Blanka Jankovská blanka.jankovska@upce.cz 5. 2. 2010 Univerzitní knihovna Univerzity Pardubice CASLIN - Souborný katalog

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Jednotné informační brány

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Jednotné informační brány INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Jednotné informační brány Z i m a 2 0 1 1 / 1 2 - R o č n í k X - Z D A R M A Vážení uživatelé, Informační zpravodaj JIB, který jste právě otevřeli, má letos v záhlaví Ročník X, takže

Více

Postup objednávky www.akreditovanekurzy.cz

Postup objednávky www.akreditovanekurzy.cz Postup objednávky www.akreditovanekurzy.cz Objednávku e-learningových kurzů je možné provést: 1. Přihlášení přes záložku Personalista (Postup pro personalistu s jedinečnými přihl.údaji) 2. Přihlášení přímo

Více

Nápověda pro Jednotnou informační bránu

Nápověda pro Jednotnou informační bránu Nápověda pro Jednotnou informační bránu Vstup do JIB Práce s JIB Snadné hledání Jaké zdroje v JIB najdete? Profi hledání Výsledky vyhledávání Můj prostor Využití přidaných služeb SFX knihy články Citation

Více

Nadstavbové služby pro elektronické informační zdroje s použitím technologie SFX. PhDr. Ondřej Fabián Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Nadstavbové služby pro elektronické informační zdroje s použitím technologie SFX. PhDr. Ondřej Fabián Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Úvod Nadstavbové služby pro elektronické informační zdroje s použitím technologie SFX PhDr. Ondřej Fabián Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně fabian@rektorat.utb.cz Ing. Lukáš Budínský Univerzita Tomáše Bati

Více

KDE A JAK HLEDAT KONKRÉTNÍ DOKUMENT

KDE A JAK HLEDAT KONKRÉTNÍ DOKUMENT KDE A JAK HLEDAT KONKRÉTNÍ DOKUMENT KDE HLEDAT KNIHU Informace o knihách, které je možné najít a půjčit si v knihovnách, můžete hledat v katalozích knihoven, v souborných katalozích, v České národní bibliografii

Více

Úvod do elektronických informačních zdrojů

Úvod do elektronických informačních zdrojů Ústřední knihovna FSS MU Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, 2. 4. 2011 Osnova Stručně o EIZ Tvorba dotazu a vyhledávání E-databáze E-knihy Portál e-časopisů a Metalib

Více

Seznámení s rozhraním Virtuální polytechnické knihovny (VPK)

Seznámení s rozhraním Virtuální polytechnické knihovny (VPK) 210 mm Seznámení s rozhraním Virtuální polytechnické knihovny (VPK) Národní technická knihovna ČR www.vpk.cz www.techlib.cz seznámení s rozhraním VPK 1 210 mm Virtuální polytechnická knihovna je unikátní

Více

Metalib. Textový návod. Obsah. Knihovna FSS MU, Joštova 10, Brno

Metalib. Textový návod. Obsah. Knihovna FSS MU, Joštova 10, Brno Metalib Textový návod Následující návod vás seznámí s nástrojem Metalib, jeho základními funkcemi, způsobem vyhledávání a prací s uživatelským účtem. Na konci dokumentu je několik úkolů k praktickému procvičení

Více

JAK PRACOVAT S CENTRÁLNÍM KATALOGEM UK?

JAK PRACOVAT S CENTRÁLNÍM KATALOGEM UK? JAK PRACOVAT S CENTRÁLNÍM KATALOGEM UK? Centrální katalog knihoven Univerzity Karlovy (CKIS) Vám nabízí možnost online vyhledávání v centrálním katalogu i v katalozích jednotlivých knihoven a správu Vašeho

Více

Citace PRO. představení citačního manažeru. http://www.citacepro.com. Moravská zemská knihovna v Brně 15.10.2012. Martin Krčál martin.krcal@citace.

Citace PRO. představení citačního manažeru. http://www.citacepro.com. Moravská zemská knihovna v Brně 15.10.2012. Martin Krčál martin.krcal@citace. ...citovat je snadné Citační manažer představení citačního manažeru http://www.citacepro.com Moravská zemská knihovna v Brně 15.10.2012 Martin Krčál martin.krcal@citace.com Proč citujeme? autorský zákon

Více

JEDNOTNÁ INFORMAČNÍ BRÁNA Z POHLEDU SLUŽEB

JEDNOTNÁ INFORMAČNÍ BRÁNA Z POHLEDU SLUŽEB JEDNOTNÁ INFORMAČNÍ BRÁNA Z POHLEDU SLUŽEB Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová Národní knihovna ČR v Praze Základ Jednotné informační brány CASLIN (JIB CASLIN) tvoří dva projekty: Jednotná informační

Více

1 KOMBINATORIKA, KLASICKÁ PRAVDPODOBNOST

1 KOMBINATORIKA, KLASICKÁ PRAVDPODOBNOST 1 KOMBINATORIKA, KLASICKÁ PRAVDPODOBNOST Kombinatorické pravidlo o souinu Poet všech uspoádaných k-tic, jejichž první len lze vybrat n 1 zpsoby, druhý len po výbru prvního lenu n 2 zpsoby atd. až k-tý

Více

ELEKTRONICKÁ KNIHOVNA ČASOPISŮ EZB

ELEKTRONICKÁ KNIHOVNA ČASOPISŮ EZB ELEKTRONICKÁ KNIHOVNA ČASOPISŮ EZB Petra Pěnkavová, Karolína Košťálová (Národní knihovna ČR) Služba EZB (Elektronische Zeitschriftenbibliothek = Elektronická knihovna časopisů) umožňuje přístup k plnotextovým

Více

OBSAH: SPUŠT NÍ PROGRAMU A P IHLÁŠENÍ DO PROGRAMU...6

OBSAH: SPUŠT NÍ PROGRAMU A P IHLÁŠENÍ DO PROGRAMU...6 OBSAH: 1. SPUŠTNÍ PROGRAMU A PIHLÁŠENÍ DO PROGRAMU...6 Vytvoení nového (zrušení stávajícího) uživatele... 7 Ikony hlavní lišty... 8 Panel píznak... 8 Panel nástroj v tiskových sestavách.... 8 2. EVIDENCE

Více

1 Najděte knihu doc. Lincové a kol. Základní a aplikovaná farmakologie v internetovém knihkupectví...

1 Najděte knihu doc. Lincové a kol. Základní a aplikovaná farmakologie v internetovém knihkupectví... 1 Najděte knihu doc. Lincové a kol. Základní a aplikovaná farmakologie v internetovém knihkupectví... 1 2 Interagují spolu simvastatin a fenofibrát? Jak závažně?... 3 3 Zaregistrujte se na www.google.com

Více

ANL+ Veronika Ševčíková Národní knihovna ČR

ANL+ Veronika Ševčíková Národní knihovna ČR ANL+ Veronika Ševčíková Národní knihovna ČR Obsah dnešní přednášky Představení ANL+ Co v bázi ANL+ naleznete Zajištění ANL+ v knihovnách ANL+ v rozhraní Primo ANL+ v rozhraní JIB Dotazy Co je ANL+ Zdroj

Více

PRÁCE S ODBORNÝMI INFORMACEMI. Ústřední knihovna PdF MU Mgr. Petra Swaczynová

PRÁCE S ODBORNÝMI INFORMACEMI. Ústřední knihovna PdF MU Mgr. Petra Swaczynová PRÁCE S ODBORNÝMI INFORMACEMI Ústřední knihovna PdF MU Mgr. Petra Swaczynová O ČEM Píšeme odbornou práci Elektronické knihovní katalogy České a zahraniční zdroje Citování MINIMUM PRO PSANÍ ODBORNÝCH TEXTŮ

Více

CLIENT-SERVER PRODUKTY FIRMY YAMACO SOFTWARE PRVODCE PRO KONFIGUROVÁNÍ PROVOZU V SÍTÍCH WINDOWS A LINUX V PROSTEDÍ DB SERVERU FIREBIRD

CLIENT-SERVER PRODUKTY FIRMY YAMACO SOFTWARE PRVODCE PRO KONFIGUROVÁNÍ PROVOZU V SÍTÍCH WINDOWS A LINUX V PROSTEDÍ DB SERVERU FIREBIRD CLIENT-SERVER PRODUKTY FIRMY YAMACO SOFTWARE PRVODCE PRO KONFIGUROVÁNÍ PROVOZU V SÍTÍCH WINDOWS A LINUX V PROSTEDÍ DB SERVERU FIREBIRD INFORMACE O INSTALACI LOKÁLNÍHO SERVERU FIREBIRD INFORMACE O INSTALACI

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání nastavení nahrávání přes iphone 1. Stažení aplikace 2 možnosti: Pomocí PC. Jděte na adresu http://itunes.apple.com/si/app/o2tv/id311143792?mt=8

Více

MANUÁL K APLIKACI SOFTRADE. 1.Holandské aukce (sestupné) 2.Holandské aukce (sestupné) s možností navyšování ceny 3.Limitní cena

MANUÁL K APLIKACI SOFTRADE. 1.Holandské aukce (sestupné) 2.Holandské aukce (sestupné) s možností navyšování ceny 3.Limitní cena MANUÁL K APLIKACI SOFTRADE 1.Holandské aukce (sestupné) 2.Holandské aukce (sestupné) s možností navyšování ceny 3.Limitní cena Holandské aukce Aukce probíhají každý týden. Termín začátku aukce a přesný

Více

Vaše uživatelský manuál SONY ERICSSON SPIRO http://cs.yourpdfguides.com/dref/4285376

Vaše uživatelský manuál SONY ERICSSON SPIRO http://cs.yourpdfguides.com/dref/4285376 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Elektronické informační zdroje v AV ČR

Elektronické informační zdroje v AV ČR Elektronické informační zdroje v AV ČR - 2017 Seminář pro SVI a knihovny ústavů AV ČR Mgr. Iva Burešová Knihovna Akademie věd ČR, v. v. i. 13. 6. 2017 13.6.2017 Elektronické informační zdroje 2 13.6.2017

Více

INTERNET SERVIS MANUÁL

INTERNET SERVIS MANUÁL INTERNET SERVIS MANUÁL VÍTÁME VÁS! Právě jste otevřeli manuál Raiffeisen stavební spořitelny a.s. (dále jen RSTS ) pro práci s první aplikací internetového servisu s aktivními operacemi pro stavební spoření

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA 1616 http://cs.yourpdfguides.com/dref/2449511

Vaše uživatelský manuál NOKIA 1616 http://cs.yourpdfguides.com/dref/2449511 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Vaše uživatelský manuál SHARP AR-5731 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3463065

Vaše uživatelský manuál SHARP AR-5731 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3463065 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro SHARP AR-5731. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se SHARP AR-5731 v uživatelské

Více

Příručka pro práci v systému edoceo

Příručka pro práci v systému edoceo Příručka pro práci v systému edoceo Ministerstvo vnitra ČR Jindřišská 34, Praha 16, 118 01 Kontakty: Mgr. Ilona Trojanová: +420 974 818 415, Email: trojanovaiss@mvcr.cz, Jolana Marková: +420 974 818 309,

Více

EBSCO. http://search.ebscohost.com. Poklikneme na možnost EBSCOhost Web. Vybereme (poklepeme, zaškrtneme) databázi, s kterou chceme pracovat.

EBSCO. http://search.ebscohost.com. Poklikneme na možnost EBSCOhost Web. Vybereme (poklepeme, zaškrtneme) databázi, s kterou chceme pracovat. EBSCO http://search.ebscohost.com Poklikneme na možnost EBSCOhost Web Vybereme (poklepeme, zaškrtneme) databázi, s kterou chceme pracovat. Vyhledávací techniky Rejstříky Pomůckou pro vyhledávání jsou rejstříky,

Více

Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o. Strana 1/10 KNIHOVNÍ ŘÁD. knihovny Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o. Platný od 1. 5.

Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o. Strana 1/10 KNIHOVNÍ ŘÁD. knihovny Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o. Platný od 1. 5. Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o. Strana 1/10 KNIHOVNÍ ŘÁD knihovny Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž, s.r.o. Platný od 1. 5. 2010 Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o. Strana 2/10

Více

Podpora Poski.com. Popis a návod pro práci se systémem

Podpora Poski.com. Popis a návod pro práci se systémem Podpora Poski.com Popis a návod pro práci se systémem v Ostravě dne 1.5.2014 Obsah 1.Obecný popis systému... 3 2.Přihlášení do systému... 3 3.Zadání nového úkolu... 4 4.Úspěšné přihlášení... 4 4.1.Hlavní

Více

Návod k použití webového katalogu CKIS

Návod k použití webového katalogu CKIS Návod k použití webového katalogu CKIS Výběr katalogu Ze vstupní obrazovky máte možnost volit databáze. Pro vyhledávání pouze v katalogu Lékařské fakulty vyberte Katalog Lékařské fakulty UK v Hradci Králové.

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání přímo v O 2 TV 1. Nastavení nahrávání pořadů Nastavení nahrávání je možné přes TV průvodce kategorie

Více

Sbírka tipů pro BUSINESS 24

Sbírka tipů pro BUSINESS 24 Sbírka tipů pro BUSINESS 24 FX SPOT ZAHRANIČNÍ PLATBY LINUX MAC Obsah Tip #1 Nastavení vlastního menu Tip #2 Nastavení elektronických výpisů Tip #3 Pojmenování jednotlivých účtů Tip #4 Důležitá upozornění

Více

ISI WEB OF SCIENCE - manuál

ISI WEB OF SCIENCE - manuál ISI WEB OF SCIENCE - manuál Obsahuje především bibliografické údaje a abstrakty článků cca 8 000 vědeckých a odborných časopisů z oblasti přírodních a společenských věd od roku 1945 do současnosti. U některých

Více

Gilda. Po spuštění programu v základním seznamu vidíte veřejné zakázky za Váš odbor.

Gilda. Po spuštění programu v základním seznamu vidíte veřejné zakázky za Váš odbor. Gilda Program spustíme na webové stránce Intranetové a internetové aplikace městského úřadu, nebo odkazem z plochy vašeho PC. Konkrétní adresa: GILDA Pokud Vám odkaz nebude fungovat, pravděpodobně nemáte

Více

1. krok Přihlaste se. Klikněte na políčko Přihlášení

1. krok Přihlaste se. Klikněte na políčko Přihlášení 1. krok Přihlaste se Klikněte na políčko Přihlášení 1. krok Přihlaste se Zadejte své uživatelské jméno a heslo Rada: Pokud si heslo nepamatujete, použijte nápovědu Zapomněli jste své heslo?. 2. krok Aktualizujte

Více

SHARP MX-2300N/2700N/3500N/3501N/4500N/4501N

SHARP MX-2300N/2700N/3500N/3501N/4500N/4501N Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro SHARP MX-2300N/2700N/3500N/3501N/4500N/4501N. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající

Více

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress

MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress MANUÁL K OBSLUZE REDAKČNÍHO SYSTÉMU / wordpress www.webdevel.cz Webdevel s.r.o. IČ 285 97 192 DIČ CZ28597192 W www.webdevel.cz E info@webdevel.cz Ostrava Obránců míru 863/7 703 00 Ostrava Vítkovice M 603

Více

LINKOVACÍ SYSTÉMY, JEJICH VYUŽITÍ V PRAXI A PROPOJENÍ S GOOGLE SCHOLAR

LINKOVACÍ SYSTÉMY, JEJICH VYUŽITÍ V PRAXI A PROPOJENÍ S GOOGLE SCHOLAR LINKOVACÍ SYSTÉMY, JEJICH VYUŽITÍ V PRAXI A PROPOJENÍ S GOOGLE SCHOLAR MICHAEL ZACH, KARLOVA UNIVERZITA V PRAZE SEMINÁŘ DISCOVERY A LINKOVACÍ TECHNOLOGIE LINK SERVER FUNKCE LINKOVACÍHO SERVERU Prolinkování

Více

Sto tisíc e-dokumentů na dosah. Hana Nová Jindřiška Pospíšilová

Sto tisíc e-dokumentů na dosah. Hana Nová Jindřiška Pospíšilová Sto tisíc e-dokumentů na dosah Hana Nová Jindřiška Pospíšilová Inforum 2011, 25.5.2011 Informační zdroje pro výzkum (INFOZ) navazuje na předchozí projekty MŠMT zajišťující přístup k EIZ LI2000 (2000-2003)

Více

Sdílení zdrojů EDD meziknihovní služby

Sdílení zdrojů EDD meziknihovní služby Sdílení zdrojů EDD meziknihovní služby Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR Národní lékařská knihovna, 10. listopadu 2011 Obsah prezentace Legislativní rámec Meziknihovní služby Zdroje meziknihovních

Více

Manuál pro administrátory. Manuál. Verze 1.0.11. pro administrátory

Manuál pro administrátory. Manuál. Verze 1.0.11. pro administrátory Manuál Verze 1.0.11 pro administrátory Obsah 1 Přihlášení do administračního rozhraní... 3 2 Administrační rozhraní... 5 2.1. Hlavní stránka... 5 2.2. Společnost... 6 2.2.1 Stav online... 6 2.2.2 Uživatelé...

Více

prostřednictvím online konta na aleph.svkpl.cz

prostřednictvím online konta na aleph.svkpl.cz prostřednictvím online konta na aleph.svkpl.cz Tímto způsobem se neobjednávají noviny a časopisy (jednotlivá čísla) za poslední dva běžné roky tyto dokumenty jsou dostupné pouze v čítárně časopisů v přízemí

Více

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 JEDNODUCHÉ PŘIHLÁŠENÍ 4 ADMINISTRAČNÍ PROSTŘEDÍ 5 PŘEPÍNÁNÍ JAZYKOVÉ VERZE 5 POLOŽKY HORNÍHO MENU 5 DOPLŇKOVÉ POLOŽKY MENU: 6 STROM SE STRÁNKAMI, RUBRIKAMI A ČLÁNKY 7 TITULNÍ

Více

Co je to Proquest? http://proquest.umi.com/pqdweb?rqt=306&ts=1270041085&clientid=139391. Tři databáze

Co je to Proquest? http://proquest.umi.com/pqdweb?rqt=306&ts=1270041085&clientid=139391. Tři databáze Co je to Proquest? - Tato mega databáze zpřístupňující všechny hlavní databáze dostupné na platformě ProQuest - Mimo jiné zde naleznete více než 11 000 časopisů (z toho přes 8 000 s plnými texty), plné

Více

LINKOVÁNÍ NA RELEVANTNÍ PŘIDANÉ SLUŽBY V RÁMCI JEDNOTNÉ INFORMAČNÍ BRÁNY

LINKOVÁNÍ NA RELEVANTNÍ PŘIDANÉ SLUŽBY V RÁMCI JEDNOTNÉ INFORMAČNÍ BRÁNY LINKOVÁNÍ NA RELEVANTNÍ PŘIDANÉ SLUŽBY V RÁMCI JEDNOTNÉ INFORMAČNÍ BRÁNY Jiří Pavlík, UK v Praze, Ústav výpočetní techniky Nástroje použité v Jednotná informační bráně (JIB) nabízí několik možností linkování

Více

Nové formuláře. Nové formuláře - stručný přehled Nový záznam. Autority nové funkce ve formulářích Vyhledávání a opravy autorit Zápis nových autorit

Nové formuláře. Nové formuláře - stručný přehled Nový záznam. Autority nové funkce ve formulářích Vyhledávání a opravy autorit Zápis nových autorit Nové formuláře Nové formuláře - stručný přehled Nový záznam Autority nové funkce ve formulářích Vyhledávání a opravy autorit Zápis nových autorit Nové formuláře MyASEP Po přihlášení se v MyASEP objeví

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací ízení Zjednodušené podlimitní ízení podle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve znní pozdjších pedpis Název veejné zakázky OSSZ Klatovy Energetické

Více

Zimní pikrmování pták

Zimní pikrmování pták ZPRAVODAJ. 101 íjen 2005 Vychází 4 x ron Ediní rada Zpravodaje: pátelé Soa Neumannová (odp. redaktorka), Iva Apfelbecková (zástupce), František Ducháek, V0ra Svobodová, Pavel Šulda a Dana Velebová Kresby

Více

Nápověda pro systém itesting.cz

Nápověda pro systém itesting.cz Nápověda pro systém itesting.cz Obsah 1. Základní informace... 2 2. Příručka pro uživatele admin.itesting.cz... 2 2.1 Registrace do aplikace... 2 2.2 Základní menu aplikace... 2 2.3 Moje testy a Naše testy...

Více

Nástroje pro práci s elektronickými informačními zdroji MU

Nástroje pro práci s elektronickými informačními zdroji MU Nástroje pro práci s elektronickými informačními zdroji MU Vlastimil Krejčíř, ÚVT MU Masarykova univerzita předplácí pro své zaměstnance a studenty celou řadu elektronických informačních zdrojů prakticky

Více

Stahování ebooks v rozhraní EBSCOhost

Stahování ebooks v rozhraní EBSCOhost EBSCO PUBLISHING Stahování ebooks v rozhraní EBSCOhost Jak to funguje 4. ledna 2012 1. Základní informace o ebooks 2. Jak stahovat ebooks 3. Osobní schránka MyEBSCOhost 4. Stahování ebooks do ipadu Příloha:

Více

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI Uživatelská příručka 1. března 2013 Obsah Registrace... 3 Registrace fyzické osoby... 3 Registrace právnické osoby... 6 Uživatelské role v systému... 8 Přihlášení do systému...

Více

Vyhledávání v souborných katalozích

Vyhledávání v souborných katalozích Vyhledávání v souborných katalozích Jiskra Jindrová jiskra.jindrova@nkp.cz Souborný katalog ČR CASLIN česká a slovenská informační síť» budován od roku 1995» více než 6 mil. záznamů Funkce» Sdílená katalogizace»

Více

Vaše uživatelský manuál NAV N GO EVOLVE COOLTRAXX3D http://cs.yourpdfguides.com/dref/1850031

Vaše uživatelský manuál NAV N GO EVOLVE COOLTRAXX3D http://cs.yourpdfguides.com/dref/1850031 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro NAV N GO EVOLVE COOLTRAXX3D. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se NAV N GO EVOLVE

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

Návod na instalaci programu evito Win Service. Instalace programu evito Win Service

Návod na instalaci programu evito Win Service. Instalace programu evito Win Service Návod na instalaci programu evito Win Service USB ANT+ je zařízení určené pro přenos naměřených hodnot prostřednictvím PC. Zajišťuje komunikaci ve chvíli, kdy je vloženo do USB slotu v počítači. Podmínkou

Více

CLAVIUS REKS: JAK NA TO

CLAVIUS REKS: JAK NA TO 2010 Městská knihovna Ústí nad Orlicí Lanius s. r. o. Josef Moravec Aktualizováno 17. 1. 2014 CLAVIUS REKS: JAK NA TO Obsah Přihlášení do systému Clavius REKS... 2 Katalogizace... 4 Postup vkládání knih

Více

Uživatelská příručka - Outlook Web App (OWA)

Uživatelská příručka - Outlook Web App (OWA) Uživatelská příručka - Outlook Web App (OWA) Obsah Úvod... 3 Webový přístup OWA... 3 Přihlášení... 3 Odhlášení... 4 Příjem a odesílání pošty... 4 Vytvoření nové zprávy... 5 Adresář... 5 Úkoly... 7 Kalendář,

Více

Uživatelská příručka pro dodavatele

Uživatelská příručka pro dodavatele Uživatelská příručka pro dodavatele Release 1.x.x B2B CENTRUM a.s. 3.2009 Obsah Úvod... 3 Obecná pravidla formátování... 3 Pravidla pro formátování písma... 3 Poznámky, Důležité, Varování... 4 Začínáme...

Více

Citace.com. návod na využívání generátoru citací. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0. ...

Citace.com. návod na využívání generátoru citací. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0. ... ...citovat je snadné Generátor citací návod na využívání generátoru citací Místo vydání: Brno Vydavatel: Datum vydání: 18.6.2012 Verze: 1.0 Citace dokumentu : návod na využívání generátoru citací [online].

Více

VYTVÁŘENÍ A POUŽITÍ VZDĚLÁVACÍCH MODULŮ

VYTVÁŘENÍ A POUŽITÍ VZDĚLÁVACÍCH MODULŮ VYTVÁŘENÍ A POUŽITÍ VZDĚLÁVACÍCH MODULŮ Mgr. Hana Rohrová Ing. Miroslava Mourková Ing. Martina Husáková Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové Projekt je spolufinancován Evropským

Více

Excel 2010. podrobný pr vodce. Josef Pecinovský, Rudolf Pecinovský. Vydala Grada Publishing, a.s. U Pr honu 22, Praha 7 jako svou 4128.

Excel 2010. podrobný pr vodce. Josef Pecinovský, Rudolf Pecinovský. Vydala Grada Publishing, a.s. U Pr honu 22, Praha 7 jako svou 4128. Excel 2010 podrobný prvodce Josef Pecinovský, Rudolf Pecinovský Vydala Grada Publishing, a.s. U Prhonu 22, Praha 7 jako svou 4128. publikaci Odpovdný redaktor Pavel Nmeek Sazba Tomáš Brejcha Poet stran

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro pedagogy. 1 Registrace a přihlašování...

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro pedagogy. 1 Registrace a přihlašování... SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Zadání registračního klíče... 3 1.2.1 Registrační klíč mi nepřišel... 3 1.2.2 Vložení registračního

Více

Použití identit ve federativním prostředí, příklady el. zdrojů z knihoven. EurOpen 2016, 17.5.2016 Ing. Jiří Pavlík

Použití identit ve federativním prostředí, příklady el. zdrojů z knihoven. EurOpen 2016, 17.5.2016 Ing. Jiří Pavlík Použití identit ve federativním prostředí, příklady el. zdrojů z knihoven EurOpen 2016, 17.5.2016 Ing. Jiří Pavlík Institucionální přihlášení u el. zdrojů, webových služeb Federativní autentizace Institutional

Více

Kdo může editovat záznam?

Kdo může editovat záznam? Kdo může editovat záznam? Nejvýznamnější výsledky od roku 2014 Které záznamy mohu zařadit do TOP10? Plné texty Kdo má možnost připojený plný text číst? Portlet Přehled záznamů pro zpracovatele jak ho přidat

Více

Návod k softwaru BTML_FG_CE5_V4 pro PDA

Návod k softwaru BTML_FG_CE5_V4 pro PDA Návod k softwaru BTML_FG_CE5_V4 pro PDA Požadavky na systém Windows mobile 5 nebo vyšší.net compact framework 2.0 nebo vyšší CPU podpora pro ARM command collection 10MB volné paměti Podpora Bluetooth Instalace

Více

Discovery systém v AV ČR. Jaroslav Meixner oddělení EIZ KNAV 17. června 2013

Discovery systém v AV ČR. Jaroslav Meixner oddělení EIZ KNAV 17. června 2013 Discovery systém v AV ČR Jaroslav Meixner oddělení EIZ KNAV 17. června 2013 Discovery systémy produkty na trhu v ČR, struktura EBSCO Discovery Service EDS (EBSCO) Primo Central (ExLibris) Summon (Serials

Více

Seminář Novell GroupWise

Seminář Novell GroupWise Seminář Novell GroupWise Martin Havlík martin.havlik@ujep.cz tel.: 3261 Centrum informatiky Seminář Novell GroupWise Úvod Co je cílem semináře? Zkvalitnění práce zaměstnanců UJEP s Group Warovým systémem

Více

Návod k aplikaci EVEZA: Uživatelský návod pro Dodavatele PZ Eveza. Profil zadavatele EVEZA / 2s.2.3.000

Návod k aplikaci EVEZA: Uživatelský návod pro Dodavatele PZ Eveza. Profil zadavatele EVEZA / 2s.2.3.000 Návod k aplikaci EVEZA: Uživatelský návod pro Dodavatele PZ Eveza Profil zadavatele EVEZA / 2s.2.3.000 Obsah 2.1. Profil zadavatele Eveza 2.2. Veřejná část profilu zadavatele - popis vyhledávání VZ v aplikaci

Více

Jak začít s ed MARKETEM

Jak začít s ed MARKETEM Jak začít s ed MARKETEM Ostrava, 26. ledna 2016 E LINKX a.s. Novoveská 1262/95, 709 00 Ostrava tel.: +420 597 444 777 e-mail: obchod@elinkx.cz www.elinkx.cz Obsah 1. Úvod... 3 2. Jak nastavit e-shop...

Více

R e š e r š e. Flašinety, orchestriony

R e š e r š e. Flašinety, orchestriony R e š e r š e (Dokumentografická jednorázová rešerše) Flašinety, orchestriony Vypracovala: Krajská vědecká knihovna v Liberci Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec tel. +420-482 412 111 fax +420-482 412 122

Více

Nastavení telefonu Samsung S8500 Wave

Nastavení telefonu Samsung S8500 Wave Nastavení telefonu Samsung S8500 Wave Telefon Samsung S8500 Wave, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Předmět: Řízení softwarových projektů (A7B36SI2) Vyučující předmětu: Ing. Martin Komárek, Ing. Ondřej Macek Vedoucí práce: Ing. Martin Komárek

Více

1 of 14 14.12.2004 14:27

1 of 14 14.12.2004 14:27 1 of 14 14.12.2004 14:27 Popis systému EDOX je systém vyvinutý ve společnosti Evektor spol. s r.o. určený pro bezpečné sdílení technické dokumentace a dalších dokumentů. Systém je umístěn na webovém serveru

Více

E-learningový systém Moodle

E-learningový systém Moodle NÁZEV PROJEKTU: ZVYŠOVÁNÍ PROFESNÍ KVALIFIKACE A INOVOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ SVÁŘENÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/3.2.03/03.0023 AUTOR: ING. ČENĚK ŘÍHA ROK: 2012 E-learningový systém Moodle

Více

Portál farmáře. Integrovaný zemědělský registr: Vedení stájového registru pro skupinově evidovaná zvířata. Podklady pro školení.

Portál farmáře. Integrovaný zemědělský registr: Vedení stájového registru pro skupinově evidovaná zvířata. Podklady pro školení. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Portál farmáře Integrovaný zemědělský registr: Vedení stájového registru pro skupinově evidovaná zvířata Podklady pro

Více

E-ZAK, verze M-2 jednoduchý elektronický nástroj pro veřejné zakázky

E-ZAK, verze M-2 jednoduchý elektronický nástroj pro veřejné zakázky E-ZAK, verze M-2 jednoduchý elektronický nástroj pro veřejné zakázky uživatelská příručka pro zadavatele, verze 1.2 2008 QCM, s.r.o. Obsah Úvod......5 Požadavky na provoz......6 Přihlášení......6 Odhlášení......7

Více

1. Návod pro pedagogy FSV UK na modul Vypisování témat prací

1. Návod pro pedagogy FSV UK na modul Vypisování témat prací 1. Návod pro pedagogy FSV UK na modul Vypisování témat prací Tento manuál se uplatní pro vypisování témat bakalářských, magisterských, rigorózních a disertačních prací v systému SIS UK. Manuál navazuje

Více

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012

Google Apps. dokumenty 5. verze 2012 Google Apps dokumenty verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Formuláře... K čemu jsou formuláře dobré?... Spuštění formuláře... Nastavení formuláře... Vytváření otázek... 6 Změna vzhledu formuláře... 8 Zveřejnění

Více

NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková

NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková NOVÁ VERZE OBD A JEJÍ VYUŽÍVÁNÍ Ing. Martina Valášková studijní materiál ke kurzu Odborné publikování, citační etika a autorské právo s podporou ICT Fakulta informatiky a managementu Univerzity Hradec

Více

Postup pi importu. Zdroje: ElkoValenta, HP tronic. A. export vytvoených kategorií

Postup pi importu. Zdroje: ElkoValenta, HP tronic. A. export vytvoených kategorií Postup pi importu Zoner InShop Multiimport je aplikace, která Vám umožní snadno a rychle pevzít katalogy, ceníky a zboží od vašeho dodavatele. Minimalizuje tak práci, kterou musíte vynaložit pi runím vkládání

Více

Uživatelský manuál Vyhledávání. Verze dokumentu 1.0

Uživatelský manuál Vyhledávání. Verze dokumentu 1.0 Uživatelský manuál Vyhledávání Verze dokumentu 1.0 DŮVĚRNÉ INFORMACE Informace, které jsou obsahem tohoto dokumentu, jsou vlastnictvím společnosti Ex Libris Ltd. nebo jejich afilací. Jakékoliv jejich nesprávné

Více

Silný portál. Jindřiška Pospíšilová Bohdana Stoklasová. Národní knihovna ČR

Silný portál. Jindřiška Pospíšilová Bohdana Stoklasová. Národní knihovna ČR Silný portál Jindřiška Pospíšilová Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR Obsah pojmu Silný portál základní stavební kámen využívaný jako: B2B nástroj pro knihovny, díky kterému mohou poskytovat individuální

Více

Obsah...1 1. Úvod...2 Slovníek pojm...2 2. Popis instalace...3 Nároky na hardware a software...3 Instalace a spouštní...3 Vstupní soubory...3 3.

Obsah...1 1. Úvod...2 Slovníek pojm...2 2. Popis instalace...3 Nároky na hardware a software...3 Instalace a spouštní...3 Vstupní soubory...3 3. Obsah...1 1. Úvod...2 Slovníek pojm...2 2. Popis instalace...3 Nároky na hardware a software...3 Instalace a spouštní...3 Vstupní soubory...3 3. Popis prostedí...4 3.1 Hlavní okno...4 3.1.1 Adresáový strom...4

Více

Projekt manipulace s materiálem

Projekt manipulace s materiálem Pedmt magisterského studia: Manipulace s materiálem Název technické dokumentace (protokolu): Projekt manipulace s materiálem Název zadání: Manipulace s materiálem ve stíhárn plech, v lisovn a v pidružených

Více

TROJKAM STUDIO, s. r. o. Uživatelská příručka. E-learningový systém MUZA, příručka pro účastníky kurzů

TROJKAM STUDIO, s. r. o. Uživatelská příručka. E-learningový systém MUZA, příručka pro účastníky kurzů TROJKAM STUDIO, s. r. o. Uživatelská příručka E-learningový systém MUZA, příručka pro účastníky kurzů Artur Filipiak 15.5.2010 Obsah Uživatelský účet... 4 Registrace nového účtu... 4 Přihlášení do systému...

Více

SCOPUS a WEB OF SCIENCE

SCOPUS a WEB OF SCIENCE SCOPUS a WEB OF SCIENCE 7. února 2012 Osnova 1. Typy ve vyhledávání v databázi SCOPUS 2. Typy ve vyhledávání v databázi Web of Science 3. Nástroje pro vyhledávání v jednom vyhledávacím prostředí: Metavyhledávače

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY IS Media s.r.o. IČ 292 10 607 sídlem Otrokovice, Moravní 958, PSČ 765 02. I. Úvodní ustanovení

OBCHODNÍ PODMÍNKY IS Media s.r.o. IČ 292 10 607 sídlem Otrokovice, Moravní 958, PSČ 765 02. I. Úvodní ustanovení OBCHODNÍ PODMÍNKY IS Media s.r.o. IČ 292 10 607 sídlem Otrokovice, Moravní 958, PSČ 765 02 I. Úvodní ustanovení 1. Tyto obchodní podmínky upravují vztahy mezi smluvními stranami kupní smlouvy, a to společností

Více

Uživatelská příručka - Naves

Uživatelská příručka - Naves Co je hra Lodě? Uživatelská příručka - Naves Lodě je tipovací hra pro dva hráče. Je rozšířena po celém světě jako hra pro tužku a papír, jejíž začátky se datují na období první světové války. Dnes se vyskytuje

Více

Citace PRO. návod na využívání citačního manažera. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 11.11.2015 Verze: 3.0. ...

Citace PRO. návod na využívání citačního manažera. Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 11.11.2015 Verze: 3.0. ... ...citovat je snadné Citační manažer návod na využívání citačního manažera Místo vydání: Brno Vydavatel: Citace.com Datum vydání: 11.11.2015 Verze: 3.0 Citace dokumentu : návod na využívání citačního manažera

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL POSTREGISTRAČNÍ KONTROLA APLIKACE SPRÁVA ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB - PVI ZÁKLADNÍ POPIS

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL POSTREGISTRAČNÍ KONTROLA APLIKACE SPRÁVA ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB - PVI ZÁKLADNÍ POPIS UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL POSTREGISTRAČNÍ KONTROLA APLIKACE SPRÁVA ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB - PVI ZÁKLADNÍ POPIS 22.01.2013 Brno Variex . Verze 1.00 Datum vydání: 22. ledna 2013 Copyright 2013, Variex

Více

a autentizovaná proxy

a autentizovaná proxy Mendelova univerzita v Brně Virtuální privátní síť a autentizovaná proxy Verze: 1.2 Datum: 5. dubna 2011 Autor: Martin Tyllich, Aleš Vincenc, Stratos Zerdaloglu 2 Obsah 1 Připojení pomocí proxy serveru

Více

Nastavení alertů u vybraných EIZ UJEP

Nastavení alertů u vybraných EIZ UJEP Nastavení alertů u vybraných EIZ UJEP Chcete být pravidelně informováni o novinkách? Můžete si to sami zařídit pomocí služby alert. ALERT je automaticky opakované vyhledávání (rešerše), jehož výsledky

Více

MODUL 7. Citační manažery 2

MODUL 7. Citační manažery 2 MODUL 7 Citační manažery 2 1 LEGENDA K IKONÁM 2 PO PROSTUDOVÁNÍ MODULU BYSTE MĚLI UMĚT definovat k čemu slouží citační manažer definovat, jaký je rozdíl mezi komerčními a volně dostupnými citačními manažery

Více