Partner Národního parku Šumava Zachování a rozvoj přírodního i kulturního dědictví území Národního parku Šumava

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Partner Národního parku Šumava Zachování a rozvoj přírodního i kulturního dědictví území Národního parku Šumava"

Transkript

1 2013 Partner Národního parku Šumava Zachování a rozvoj přírodního i kulturního dědictví území Národního parku Šumava Partner Národního parku Šumava, přispívá k udržitelnému rozvoji ve prospěch příštích generací. Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava

2 Projekt Partner Národního parku Preambule Základním předpokladem rozvoje regionu Národního parku Šumava, je společný cíl - zachování přírodního i kulturního dědictví území, ve vzájemné spolupráci, při prosazování zájmů ochrany přírody, krajiny a rozvíjení obecně prospěšné činnosti v oblasti Národního parku Šumava, při uplatňování principu udržitelného rozvoje. Projekt Partner Národního parku existuje v určitých podobách i v okolních státech zejména v regionech národních parků, navazuje na obdobný projekt Nationalpark Partner, který již několik let, úspěšně probíhá v Bavorsku pod záštitou Národního parku Bavorský Les (NPBW). Je postaven na spolupráci orgánu ochrany přírody a regionálních podnikatelů. Národní park Šumava je významná marketingová značka, rolí Správy je nejenom ochrana mimořádných přírodních fenoménů, ale také jejich propagace za účelem pozvání návštěvníků do spravovaného území. Projekt se již v území NP Šumava před několika lety zahájil, ale nebyl postaven na reálných základech a nebyl tedy dotažen do zdárného konce. Největší péči návštěvníkům poskytují místní podnikatelé svými službami. Proto Správa NP Šumava připravila novou cestou partnerské spolupráce s širším spektrem místních podnikatelů a poskytovatelů služeb, především v ubytovacích a restauračních službách, podnikatelů v oblasti biozemědělství a tradičních šumavských řemesel. Projekt je postaven na spolupráci Národního parku Šumava a místních podnikatelů a poskytovatelů služeb s cílem poskytovat návštěvníkům co nejvíce kvalitních informací o výjimečnosti regionu a jeho nabídkách. Dosavadní zkušenosti ukazují, že vzájemná spolupráce národního parku a soukromého sektoru může být oboustranně výhodná. Prostřednictvím poskytovatelů služeb mají návštěvníci přístup ke kvalitně zpracovaným aktuálním informacím, vážícím se k území národního parku. Park se naopak podílí na propagaci vybraných podnikatelů a poskytovatelů služeb, s garantovanou kvalitou poskytovaných těchto služeb. Správa NP a podnikatelský sektor tak společně představují region jako atraktivní destinaci s možností nabídky kvalitních a zajímavých služeb formou šetrného turismu. Cílem projektu Partner Národního parku Šumava je poskytovat návštěvníkům NP Šumava informace o šumavské přírodě, důvodech její ochrany a možnostech volnočasového vyžití na území tohoto NP. V úzké spolupráci Správy NP Šumava a poskytovatelů služeb v tomto regionu pak průběžně zlepšovat úroveň poskytovaných a nabízených služeb a minimalizovat negativní dopady těchto služeb na životní prostředí v regionu NP, a to při uplatňování principu udržitelného rozvoje. Prosazování principů udržitelného rozvoje na Šumavě, se rozumí propojení tří základních oblastí, které spolu úzce souvisejí a prolínají se, a to ekonomické, sociální a životního prostředí.

3 Správa NP a CHKO Šumava se zavazuje v rámci projektu plnit následující povinnosti: materiálně a technicky připravit a vybavit Partnera NP pro smysluplnou propagaci NP Šumava, (informační stojany, informační kiosky, velkoplošné obrazovky, letáky, brožury, filmy a ostatní informační materiál o NP) informovat Partnera NP o novinkách v oblasti služeb pro návštěvníky, dotačních programech a dalších tématech dle zájmu zúčastněných, propagovat projekt a Partnery NP všemi běžně užívanými prostředky, (letáky na IS, odkazy na webu, tiskové a jiné mediální zprávy, atd.), jedenkrát ročně uskutečnit setkání Partnerů NP k jejich vzájemnému potkávání a přenosu dobré praxe, Správa NP a CHKO Šumava má právo odmítnout jako partnera subjekt poskytovatele služeb, který je v rozporu s cílem projektu Partner NP Šumava nebo odporuje morálním, etickým a ekologickým zásadám, obecnému estetickému cítění. Pro Partnera Národního parku Šumava vyplývají z projektu následující práva a povinnosti: přijmout a naplňovat principy a zásady, definované v kodexu partnera NP Šumava, využívat propagační a informační materiály, zařízení, vybavení a odborné zázemí (IS, SEV) Správy NP, dle stanovených pravidel, za účelem zvýšení informovanosti návštěvníků a popularizace NP Šumava, poskytovat a šířit informace o přírodním a kulturním dědictví území Národního parku Šumava, podle vlastních možností preferovat regionální produkty Partner NP Šumava má právo požadovat propagaci své služby v rámci projektu všemi prostředky užívanými Správou NP a CHKO Šumava, (letáky na IS, odkazy na webu, tiskové zprávy, atd.)

4 Značka logo Partner Národního parku Šumava. Pro mediální prezentaci a propagaci Partnera Národního parku Šumava, bylo vytvořeno logo, které je odpovídající značkou garance kvality nabízených, resp. poskytovaných služeb a tradičních, šumavských řemeslných činností. Návštěvníkům Národního parku Šumava garantuje kvalitu těchto propagovaných služeb, resp. prezentovaných činností. Kodex Partnera Národního parku Šumava Základním kritériem zařazení potencionálního partnera do skupiny nositelů značky Partner Národního parku Šumava je ztotožnění se a trvalé dodržování Kodexu partnera Národního parku. S tímto základním kritériem, musí budoucí partner písemně souhlasit a ve své činnosti se jím musí trvale řídit, je to základní podmínka pro vstup do systému výběru potencionálního partnera. Partner Národního parku Šumava, přispívá k udržitelnému rozvoji ve prospěch příštích generací.

5 KODEX partnera Národního Parku Šumava POSKYTUJEME NAŠÍM HOSTŮM A NÁVŠTĚVNÍKŮM INFORMACE O ŠUMAVSKÉ PŘÍRODĚ A DŮVODECH JEJÍ OCHRANY, MOŽNOSTECH TURISTICKÉHO, SPORTOVNÍHO A REKREAČNÍHO VYŽITÍ NA ÚZEMÍ NP ŠUMAVA A SEZNAMUJEME JE S PODMÍNKAMI PROVOZOVÁNÍ TĚCHTO AKTIVIT NA TOMTO ÚZEMÍ, SNAŽÍME SE PRŮBĚŽNĚ ZLEPŠOVAT ÚROVEŇ, KVALITU A ETIKU NÁMI POSKYTOVANÝCH A NABÍZENÝCH SLUŽEB A PRODUKTŮ, MINIMALIZOVAT NEGATIVNÍ DOPADY TĚCHTO SLUŽEB A NAŠÍ ČINNOSTI NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A PŘISPÍVAT TAK K ZVYŠOVÁNÍ NÁVŠTĚVNOSTI V REGIONU NP ŠUMAVA, INFORMUJEME NAŠE HOSTY A NÁVŠTĚVNÍKY NP ŠUMAVA O ENVIRONMENTÁLNĚ ŠETRNÉM CHOVÁNÍ, PROPAGUJEME A POPULARIZUJEME EKOLOGICKÉ CHOVÁNÍ A PRINCIPY UDRŽITELNÉHO ROZVOJE, VE SVÉ ČINNOSTI PROSAZUJEME OBECNÉ ZÁSADY OCHRANY PŘÍRODY - OCHRANU ROSTLIN, ŽIVOČICHŮ, OCHRANU KRAJINNÉHO RÁZU ÚZEMÍ A KLADEME DŮRAZ NA EKOLOGICKÉ ASPEKTY A DODRŽOVÁNÍ ZÁSAD A PRINCIPŮ EKOLOGICKÉHO CHOVÁNÍ, SNAŽÍME SE O SOULAD VŠECH NAŠICH ČINNOSTÍ S POŽADAVKY NA OCHRANU ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ, (omezujeme činnosti nešetrné k životnímu prostředí, třídíme odpad, šetříme elektřinu, čistíme odpadní vody, preferujeme ekologické zdroje tepla, snižujeme náklady, dbáme na technický stav námi používaných vozidel a zařízení apod.) Přijetím tohoto dokumentu chceme přispět k zachování přírodního a kulturního dědictví a rozvoji Národního parku Šumava, ve prospěch příštích generací. Hlásíme se k obecným zásadám a principům environmentálně odpovědného chováni, které má pro celou naši společnost, významný přinos, a to nejen morální, ale i ekonomický.

6 Výběr partnera Národního parku Šumava. Budoucí partner Národního parku Šumava musí vyhovovat souboru kritérií systému pro ověření partnera NP. Teprve po ověření jejich splnění, může být zařazen do souboru nositelů značky Partner Národního parku Šumava. Kritéria systému ověření potencionálního partnera NP: 1. subjekt musí být resp. realizovat svoji činnost na území turistického regionu Národního parku Šumava, 2. musí být viditelné ztotožnění se s existencí a úlohou Národního parku Šumava, 3. subjekt musí mít standardní vztahy se správou obce, 4. musí mít vlastní webové stránky s logem projektu a s odkazem na stránky Správy NP, 5. musí mít vlastní ovou adresu, 6. u subjektu musí být průkazná možnost poskytování informací o přírodních hodnotách území a možnostech provozování šetrné turistiky na Šumavě, 7. posuzovaný subjekt se musí zavázat k účasti na společných setkáních s ostatními Partnery NP minimálně jedenkrát ročně, 8. subjekt musí umožnit zhodnocení celkového dojmu, systémem ověření potencionálního partnera NPŠ, 9. subjekt musí přispívat k ochraně životního prostředí, 10. podílet se na regionálním dění, například nabízet dostupné regionální produkty nebo podporovat místní aktivity, 11. poskytovat hostům aktuální informace o NP, 12. subjekt musí zabezpečit viditelné umístění loga projektu Partner NP Cílem výběru partnera NP Šumava není kvantita, ale jednoznačně kvalita partnera NP, který bude garantem kvality poskytovaných služeb. Jedním z hlavních cílů projektu je spokojený návštěvník. Spokojený díky dostatku informací o přírodě a díky kvalitním službám místních podnikatelů. Projekt Partner Národního parku Šumava vytváří podmínky, ke vzájemné, partnerské spolupráci Národního parku Šumava a podnikatelských subjektů na území parku, kde bude možno návštěvníka národního parku pro návštěvu regionu získat, ale v regionu parku jej i udržet a poskytnout mu spolu s kvalitními službami i prvotřídní informační servis. Tímto bude rovněž splněna úloha Správy Národního parku Šumava, směrem k veřejnosti, a to návštěvníky vzdělávat, vychovávat a informovat. Jednou z hlavních úloh Národního parku Šumava je dělat ten nejlepší marketing a propagaci území národního parku a tím vytvořit ze Šumavy oblíbenou destinaci. Úlohou podnikatelů je pak poskytovat ty nejlepší možné služby. Projekt Partner Národního parku Šumava má tyto role klíčových regionálních hráčů spojit a tím znásobit konečný efekt pro návštěvníka. Oboustranně výhodné partnerství, představuje rovnováhu mezi dodržováním pravidel ochrany přírody a spokojeností šumavských podnikatelů, které má navíc zásadní a naprosto klíčový efekt - uspokojit návštěvníka Národního parku Šumava. To je projekt Partner Národního parku Šumava. Projekt Partner Národního parku Šumava je dalším krokem v duchu motta Národního parku Šumava: Žijeme s přírodou a příroda s námi".

7

Zásady pro udělování a užívání značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt. ve znění platném od 27. 3. 2013

Zásady pro udělování a užívání značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt. ve znění platném od 27. 3. 2013 Zásady pro udělování a užívání značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt ve znění platném od 27. 3. 2013 Zásady pro udělování a užívání značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt 1. Značka ČESKOSASKÉ

Více

Etický kodex Brno, 20. února 2016

Etický kodex Brno, 20. února 2016 Etický kodex Brno, 20. února 2016 Úvod a obsah DRFG jako mnohé jiné organizace stojí uprostřed společnosti a je její pevnou součástí. Dodržování etických pravidel podporuje naší značku a vytváří jasné

Více

Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012

Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012 Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012 Obsah Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012... 1 Slovo úvodem... 2 Zlínský

Více

STRUČNÝ POPIS PROJEKTU

STRUČNÝ POPIS PROJEKTU Projekt PO STOPÁCH TRADIC STRUČNÝ POPIS PROJEKTU 1. Název a umístění projektu Název projektu: Po stopách tradic Umístění projektu: Projekt bude primárně realizován na území Pardubického kraje a Dolnoslezského

Více

Projekt Děti patří do rodiny

Projekt Děti patří do rodiny Projekt Děti patří do rodiny Za finanční podporu projektu, bez které bychom nebyli schopni projekt realizovat, děkujeme Nadaci rozvoje občanské společnosti Cíl a moto Týmu Hnízdo: Děti patří do rodiny"

Více

B. PODNIKATELSKÉ PROSTŘEDÍ

B. PODNIKATELSKÉ PROSTŘEDÍ B. PODNIKATELSKÉ PROSTŘEDÍ Město Cheb hodlá reagovat na závěry průzkumu podnikatelského prostředí a vytvořit příznivé podmínky pro vznik a rozvoj podnikání v místě. Vědomo si svých možností a kompetencí

Více

Zásady pro udělování a užívání značky

Zásady pro udělování a užívání značky Zásady pro udělování a užívání značky PRÁCHEŇSKO regionální produkt ve znění platném od 18. 121. 20131 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Tento projekt

Více

Strategie Technologické agentury ČR STRATA 2020. od myšlenek k aplikacím

Strategie Technologické agentury ČR STRATA 2020. od myšlenek k aplikacím Strategie Technologické agentury ČR STRATA 2020 od myšlenek k aplikacím Hlavní cíl: Hlavním cílem realizace STRATA 2020 je významně přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti České republiky a podpořit přechod

Více

Projektový list pro výběr pilotního projektu

Projektový list pro výběr pilotního projektu Projektový list pro výběr pilotního projektu Předkladatel projektu Právní forma předkladatele projektu Město Žamberk obec IČO 279846 Sídlo Zodpovědný zástupce předkladatele projektu Telefon E-mail Hlavní

Více

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1 Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1.1 Cíl značky Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt (dále jen značka ) se uděluje výrobkům

Více

ZPROSTŘEDKOVATELE. Dodržováním kodexu chování nejsou dotčeny vnitrostátní právní předpisy ani pravidla, kterými se řídí jednotlivá povolání.

ZPROSTŘEDKOVATELE. Dodržováním kodexu chování nejsou dotčeny vnitrostátní právní předpisy ani pravidla, kterými se řídí jednotlivá povolání. CS CS CS EVROPSKÝ KODEX CHOVÁNÍ PRO ZPROSTŘEDKOVATELE Tento kodex chování stanovuje řadu zásad, ke kterým se jednotliví zprostředkovatelé mohou dobrovolně a na svou vlastní zodpovědnost zavázat. Mohou

Více

Příloha č. 3. Evidenční číslo smlouvy:...

Příloha č. 3. Evidenční číslo smlouvy:... Příloha č. 3 Evidenční číslo smlouvy:... Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Jiří Struček, náměstek hejtmana pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu

Více

Standardy bankovních aktivit

Standardy bankovních aktivit ČESKÁ BANKOVNÍ ASOCIACE CZECH BANKING ASSOCIATION UPOZORNĚNÍ Standardy ČBA mají metodický charakter Standardy bankovních aktivit č. 19 / 2005 Kodex chování mezi bankami a klienty Kodex pro distribuci.doc

Více

estné jednání čestné jednání Kodex chování pro dodavatele společnosti Monsanto Czech

estné jednání čestné jednání Kodex chování pro dodavatele společnosti Monsanto Czech estné jednání čestné jednání ž c hránit více zvyšovat kvalitu života produkovat více Kodex chování pro dodavatele společnosti Monsanto Czech OBSAH ÚVOD....1 ZÁKLAD KODEXU JEDNÁNÍ PRO DODAVATELE SPOLEČNOSTI

Více

Zápis z pracovní skupiny Cestovní ruch v rámci plánování strategie MAS Blaník o. s. na roky 2014 2020(5)

Zápis z pracovní skupiny Cestovní ruch v rámci plánování strategie MAS Blaník o. s. na roky 2014 2020(5) Zápis z pracovní skupiny Cestovní ruch v rámci plánování strategie MAS Blaník o. s. na roky 2014 2020(5) Datum konání: III. kolo, 6. 5. 2014, 17 20 hodin Garant skupiny: Mgr. Kateřina Červenková (ČSOP

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI NA OBDOBÍ 2011 2015

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI NA OBDOBÍ 2011 2015 UNIVERZITA OBRANY FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ HRADEC KRÁLOVÉ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI NA OBDOBÍ 2011 2015 Hradec Králové 2010 Obsah

Více

~ 1 ~ Smlouva o poskytnutí dotace č. PU/0173/S Regionální operační program NUTS II Severovýchod

~ 1 ~ Smlouva o poskytnutí dotace č. PU/0173/S Regionální operační program NUTS II Severovýchod Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod, se sídlem Pražská 320/8, 500 04 Hradec Králové zastoupená Mgr. Radko Martínkem, předsedou IČ: 75082721 bankovní spojení: Česká spořitelna, a.s. číslo zvláštního

Více

SMLOUVA O PROVEDENÍ ADMINISTRATIVNÍ A KOORDINAČNÍ ČINNOSTI

SMLOUVA O PROVEDENÍ ADMINISTRATIVNÍ A KOORDINAČNÍ ČINNOSTI SMLOUVA O PROVEDENÍ ADMINISTRATIVNÍ A KOORDINAČNÍ ČINNOSTI Střední zdravotnická škola, Cheb, Hradební 2 sídlo: Hradební 2, 350 38 Cheb, IČ: 00669733 zastupující osoba: Mgr. Zdeněk Hrkal IČ: (dále jen zadavatel

Více

Koncepce dalšího rozvoje a fungování České televize jako televize veřejné služby

Koncepce dalšího rozvoje a fungování České televize jako televize veřejné služby Koncepce dalšího rozvoje a fungování České televize jako televize veřejné služby Postavení České televize v českém mediálním prostředí Česká televize jako veřejnoprávní instituce je součástí celkového

Více

Ing. Jaroslav Demel MODEL PARTNERSTVÍ. Verze veřejná k 1.9.2009

Ing. Jaroslav Demel MODEL PARTNERSTVÍ. Verze veřejná k 1.9.2009 Ing. Jaroslav Demel MODEL PARTNERSTVÍ Verze veřejná k 1.9.2009 Jedním ze synonym současné ekonomické krize je pojem krize managementu. Všechny subjekty ekonomického procesu potřebují nejen výkonné manažery,

Více

Program vytváření aliancí a jejich prezentace v zahraničí ALIANCE

Program vytváření aliancí a jejich prezentace v zahraničí ALIANCE Program vytváření aliancí a jejich prezentace v zahraničí ALIANCE (ve znění platném od 1. 1. 2007) 1. Cíl programu Cílem programu je zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních podnikatelů na zahraničních

Více

Podmínky užití internetových stránek

Podmínky užití internetových stránek Podmínky užití internetových stránek Právní vztah a obecná upozornění 1.1. Účinnost. Tyto podmínky užití internetových stránek jsou účinné od 1. 4. 2015. 1.2. Internetové stránky. Pro účely tohoto dokumentu

Více

Základní škola Třešť, J. Hory 1050, 589 01 Třešť. Koncepční záměry školy

Základní škola Třešť, J. Hory 1050, 589 01 Třešť. Koncepční záměry školy Základní škola Třešť, J. Hory 1050, 589 01 Třešť Koncepční záměry školy (plán rozvoje školy na období od září 2012 do června 2017 V Třešti 15. 7. 2012 PaedDr. Václav Trnka ZÁKLADNÍ ŠKOLA 1. Úvod Základní

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Administrace finančních prostředků z MV ČR (14JPO03) Smlouva č.: xxx kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

ZÁSADY SPOLEČNOSTI ESSILOR

ZÁSADY SPOLEČNOSTI ESSILOR ZÁSADY SPOLEČNOSTI ESSILOR Každý z nás se ve svém profesním životě podílí na odpovědnosti a prestiži společnosti Essilor. Musíme tudíž znát a dodržovat zásady, které platí pro všechny. To znamená, že musíme

Více

chceme Chcete v našem městě lépe žít? Seznamte se s projektem Zdravé město...

chceme Chcete v našem městě lépe žít? Seznamte se s projektem Zdravé město... Chcete v našem městě lépe žít? Seznamte se s projektem Zdravé město... chceme spolupracovat naslouchat zodpovědně rozhodovat Pomozte ovlivnit i Vy příští rozvoj našeho města! 2 Obsah 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Více

SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ V NOVÉM PLÁNOVACÍM OBDOBÍ 2014+ Mgr. Šárka Dořičáková 18.8.2015 Olomouc

SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ V NOVÉM PLÁNOVACÍM OBDOBÍ 2014+ Mgr. Šárka Dořičáková 18.8.2015 Olomouc SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ V NOVÉM PLÁNOVACÍM OBDOBÍ 2014+ Mgr. Šárka Dořičáková 18.8.2015 Olomouc SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Sociální služby financovány zejména z prostředků MPSV závislost na dotacích

Více

SMLOUVA DODAVATELSKÁ

SMLOUVA DODAVATELSKÁ SMLOUVA DODAVATELSKÁ Odbytové družstvo ebioneta a Člen Odbytového družstva ebioneta - Dodavatel Stránka 1 Tato SMLOUVA DODAVATELSKÁ (dále jen Smlouva ) uzavřená dle zákona č. 513/1991 Sb. obchodní zákoník,

Více

Článek I Název a sídlo Článek II Právní postavení Společnosti Článek III Účel Společnosti

Článek I Název a sídlo Článek II Právní postavení Společnosti Článek III Účel Společnosti Článek I Název a sídlo 1. Název spolku: Česká evaluační společnost, z.s. 2. Anglický ekvivalent názvu spolku: Czech Evaluation Society, registered association 3. Sídlem spolku je Heřmanova 22, 170 00 Praha

Více

Stanovy občanského sdružení. Čl. I. Základní ustanovení

Stanovy občanského sdružení. Čl. I. Základní ustanovení Stanovy občanského sdružení 1. Název: Rekre park o.s. Čl. I. Základní ustanovení 2. Sídlo: Petra Křičky 2699/3, 70200, Ostrava Preambule Sdružení je organizováno ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. v platném

Více

PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ

PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ PŘÍJMY SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Problém číslo jedna současného sportovního managementu je získávání finančních prostředků nutných pro úspěšný a zdárný chod sportovní organizace. Existuje řada možností, jak

Více

Strategie rozvoje Mikroregionu Podluží. STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. SYNTÉZA

Strategie rozvoje Mikroregionu Podluží. STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. SYNTÉZA STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. SYNTÉZA 167 STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. 1. VIZE o základní směrech budoucího rozvoje obcí; sestavené na veřejných jednáních s občany a představiteli

Více

Smlouva o dodání zboží a poskytování s ním spojených služeb

Smlouva o dodání zboží a poskytování s ním spojených služeb Smlouva o dodání zboží a poskytování s ním spojených služeb (dále jen Smlouva ) uzavřená v souladu s 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Občanský

Více

Smlouva o výkonu funkce. člena představenstva. uzavřená podle zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech v platném znění

Smlouva o výkonu funkce. člena představenstva. uzavřená podle zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech v platném znění Smlouva o výkonu funkce člena představenstva uzavřená podle zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech v platném znění Smluvní strany: ( Zákon o obchodních korporacích ) 1. Agria, a.s.

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008 OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST KOMUNIKAČNÍ PLÁN ČERVENEC 2008 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ

Více

vrarrsc KUHSP38SI6YL IČ: 00020729 IČ: 70890692 Smluvní strany

vrarrsc KUHSP38SI6YL IČ: 00020729 IČ: 70890692 Smluvní strany _ KUHSP38SI6YL ; MíY- \\ ANYKí l /Sk', '.'Jt.-Z. fvrajsk- " a\m.''t,!.-,-. «. vrarrsc Státní fond životního prostředí České republiky se sídlem Kaplanova 1931/1,148 00 Praha 11 Smluvní

Více

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Farmářské trhy

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Farmářské trhy Podklady na zasedání ZM dne: 23.04.2015 OSTATNÍ 20. Název materiálu: Farmářské trhy Předkládá: Mgr. Jana Svobodová Vypracoval: Mgr. Jana Svobodová Zúčastní se projednávání v ZM: Předložení materiálu uloženo:

Více

671609 0192 SMLOUVA č. ž. 27/ I. o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu města Brna

671609 0192 SMLOUVA č. ž. 27/ I. o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu města Brna 671609 0192 SMLOUVA č. ž. 27/ I. o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu města Brna Smluvní strany: 1. Statutární město Brno, Dominikánské nám 196/1, 602 00 Brno IČ 44 99 27 85 bankovní spojení:

Více

MAS KRÁLOVÉDVORSKO nové příležitosti našemu regionu Strategická část

MAS KRÁLOVÉDVORSKO nové příležitosti našemu regionu Strategická část MAS KRÁLOVÉDVORSKO nové příležitosti našemu regionu Strategická část 1 Východiska pro zpracování strategické části... 3 2 Motto, Mise, principy rozvoje a dlouhodobá vize... 4 3 Klíčové oblasti rozvoje

Více

Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří

Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří 1a Prohlášení České středohoří je mimořádně hodnotným územím s výjimečnou turistickou atraktivitou. Jsme odhodláni toto území, v kterém žijeme, působíme

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ. Identifikace žadatele a partnerů. Specifikace připravovaného projektu

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ. Identifikace žadatele a partnerů. Specifikace připravovaného projektu PROJEKTOVÝ ZÁMĚR I. Identifikace vazby projektového záměru na OPZ Operační program Prioritní osa Investiční priorita Specifický cíl OP Zaměstnanost 4 Efektivní veřejná správa 4.1 Investice do institucionální

Více

Zadavatel: FEROX, a.s. Děčín, Ústecká 30, Děčín 5, 405 30; zastoupený Ing. Miroslavem Němcem, místopředsedou představenstva IČO 0008648 DIČ CZ8648

Zadavatel: FEROX, a.s. Děčín, Ústecká 30, Děčín 5, 405 30; zastoupený Ing. Miroslavem Němcem, místopředsedou představenstva IČO 0008648 DIČ CZ8648 Zadávací dokumentace Zjednodušené výběrové řízení s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu rozvoj lidských zdrojů I. Základní údaje Název zakázky : Jazykové

Více

smlouvu o poskytnutí dotace z rozpočtu Královéhradeckého kraje na úhradu nezpůsobilých výdajů projektu

smlouvu o poskytnutí dotace z rozpočtu Královéhradeckého kraje na úhradu nezpůsobilých výdajů projektu Příloha č. 4 - Vzor Smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu KHK na úhradu nezpůsobilých výdajů projektu Královéhradecký kraj se sídlem Pivovarské nám. 1245, 500 03 Hradec Králové zastoupený Bc. Lubomírem

Více

II. Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech

II. Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech II. Konference o cestovním ruchu a památkách ve městech, obcích a regionech Strategické plánování jako nástroj rozvoje cestovního ruchu ve městech a obcích praktické informace z praxe Cestovní ruch - obecně

Více

Rozesláno dne 15. února 2016 Částka 1 OBSAH:

Rozesláno dne 15. února 2016 Částka 1 OBSAH: VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA Ročník 2016 Rozesláno dne 15. února 2016 Částka 1 OBSAH: 1. Veřejnoprávní smlouva uzavřená mezi obcí Lány a městem Chotěboř extranet.kr-vysocina.cz/vestnik/2016/001.pdf 2. Veřejnoprávní

Více

S M Ě R N I C E pro odměňování obchodních zástupců, zabývajících se náborem pojištěnců pro VoZP ČR

S M Ě R N I C E pro odměňování obchodních zástupců, zabývajících se náborem pojištěnců pro VoZP ČR S M Ě R N I C E pro odměňování obchodních zástupců, zabývajících se náborem pojištěnců pro VoZP ČR 1. Základní ustanovení 1.1. Obchodním zástupcem VoZP ČR se může stát firma nebo občan ČR (dále jen OZ),

Více

Všeobecné podmínky poskytování telekomunikační služby sdružením Poruba.NET

Všeobecné podmínky poskytování telekomunikační služby sdružením Poruba.NET Všeobecné podmínky poskytování telekomunikační služby sdružením Poruba.NET 1. Úvodní ustanovení Tyto všeobecné podmínky upravují podmínky zprostředkování připojení k síti INTERNET a hlasové komunikace

Více

smlouvu k realizaci farmářských trhů

smlouvu k realizaci farmářských trhů Městská část Praha 14 se sídlem : Bratří Venclíků 1073, 198 21 Praha 9 zastoupená : Bc. Radkem Vondrou, starostou číslo účtu : 19-9800050998/6000, vedeného PPF banka, a.s., Praha 6 IČ : 00231312 DIČ :

Více

Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví. Možnosti nadací a státních programů. Omnium z.s. Jakub Děd

Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví. Možnosti nadací a státních programů. Omnium z.s. Jakub Děd Financování záchrany a obnovy kulturního dědictví Možnosti nadací a státních programů Omnium z.s. Jakub Děd Struktura prezentace Nadace a nadační fondy Státní programy Ministerstva Hlavní oblasti dotační

Více

Výstupy anket k párové výuce od školního roku 2012/2013

Výstupy anket k párové výuce od školního roku 2012/2013 Výstupy anket k párové výuce od školního roku 2012/2013 A. Podněty škole: 1. Důraz na roli hlavního učitele Ve třídách, kde je do vyučování zapojen párový učitel, je role třídního učitele jako hlavního

Více

Cesta k úspěšnému projektu

Cesta k úspěšnému projektu Cesta k úspěšnému projektu Seminář poslankyně Evropského parlamentu MUDr. Olgy Sehnalové, MBA Přerov dne 8. 4. 2010 V naší skupině máme každý mnoho informací, každý má své zkušenosti s fundraisingem, každý

Více

Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Vaše nápady, náš kapitál

Regionální operační program NUTS II Severovýchod. Vaše nápady, náš kapitál Regionální operační program NUTS II Severovýchod Vaše nápady, náš kapitál Vážení čtenáři, představuji Vám skvělou příležitost pro náš region - Regionální operační program NUTS II Severovýchod, pomocí něhož

Více

ČEZ Distribuce, a. s., Děčín 4, Teplická 874/8, PSČ 405 02. (dále jen Program opatření)

ČEZ Distribuce, a. s., Děčín 4, Teplická 874/8, PSČ 405 02. (dále jen Program opatření) Program opatření k vyloučení diskriminačního chování, pravidel pro zpřístupňování informací neznevýhodňujícím způsobem a opatření k zajištění organizačního a informačního oddělení provozovatele distribuční

Více

NÁRODNÍ KONFERENCE TOP 2014. nabídka spolupráce, partnerství a propagace

NÁRODNÍ KONFERENCE TOP 2014. nabídka spolupráce, partnerství a propagace NÁRODNÍ KONFERENCE TOP 2014 nabídka spolupráce, partnerství a propagace MĚSTA A OBCE U NÁS NACHÁZEJÍ DŮVĚRYHODNÉ PARTNERY! Vážení obchodní přátelé Národního centra regionů, s. r. o. Národní konference

Více

3DØWgPØØØ3 I. Souhrnné informace o projektu. Projekt. Finální verze (VK-IP) Unikátní kód žádosti: Název operačního programu: CZ.1.07 7.

3DØWgPØØØ3 I. Souhrnné informace o projektu. Projekt. Finální verze (VK-IP) Unikátní kód žádosti: Název operačního programu: CZ.1.07 7. Unikátní kód žádosti: 3DØWgPØØØ3 I. Souhrnné informace o projektu Číslo operačního programu: Název operačního programu: Číslo prioritní osy: Název prioritní osy: Číslo oblasti podpory: Název oblasti podpory:

Více

Souhrn Workshopu "Společná budoucnost 2020"

Souhrn Workshopu Společná budoucnost 2020 Souhrn Workshopu "Společná budoucnost 2020" V rámci průběžných jednání se oba partneři shodli na pěti tématech možné další příhraniční spolupráce. Tato témata jsou: Mládež Hipoturistika Pěstování a zpracování

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Krnov

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Krnov Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Krnov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE. JUDr. Michalem Haškem, hejtmanem Jihomoravského kraje

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE. JUDr. Michalem Haškem, hejtmanem Jihomoravského kraje SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Smluvní strany: - 1 - Smlouva č..../12/orr 1. Jihomoravský kraj zastoupený: JUDr. Michalem Haškem, hejtmanem Jihomoravského kraje sídlo: Žerotínovo

Více

Pravidla slevového programu s využitím multifunkční karty Opencard v segmentu Auto-moto

Pravidla slevového programu s využitím multifunkční karty Opencard v segmentu Auto-moto Pravidla slevového programu s využitím multifunkční karty Opencard v segmentu Auto-moto PREAMBULE Tato Pravidla vymezují základní rámec partnerství mezi hlavním městem Prahou a Partnerem, který bude po

Více

Vnitřní řád Asociace regionálních značek, o.s. znění platné od 26. 8. 2011

Vnitřní řád Asociace regionálních značek, o.s. znění platné od 26. 8. 2011 Vnitřní řád Asociace regionálních značek, o.s. znění platné od 26. 8. 2011 Preambule Asociace regionálních značek, o.s. (dále jen ARZ) sdružuje právnické i fyzické osoby, které se podílejí na zavádění,

Více

DLOUHODOBÁ KONCEPCE ŠKOLY

DLOUHODOBÁ KONCEPCE ŠKOLY Základní škola Kojetín náměstí Míru 83 752 01 Kojetín Telefon: 581 762 036 Web: www.zskojetin.cz E-mail: skola@zsnammiru.kojetin.cz DLOUHODOBÁ KONCEPCE ŠKOLY NA OBDOBÍ DO ROKU 2018 V Kojetíně 19. 3. 2012

Více

SMLOUVA na administraci zajištění pracovníků projektu Se sousedy k vzdělávání I

SMLOUVA na administraci zajištění pracovníků projektu Se sousedy k vzdělávání I SMLOUVA na administraci zajištění pracovníků projektu Se sousedy k vzdělávání I uzavřená podle ustanovení 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní

Více

SMLOUVA č. xxx o poskytování úklidových prací a služeb

SMLOUVA č. xxx o poskytování úklidových prací a služeb Příloha č. 9 NÁVRH SMLOUVA č. xxx o poskytování úklidových prací a služeb uzavřená podle 536 a následujících zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění (dále jen obchodní zákoník) I. Smluvní

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Olomouc Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Obecná pravidla Pravidla pro konkrétní propagační prostředky Pravidla pro používání loga Jednotný programový dokument Praha cíl 2 Značka Plná varianta značky Plná varianta značky en Písmo Trebuchet MS

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY EKONOMIKY A MANAGEMENTU NA OBDOBÍ 2011 2015

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY EKONOMIKY A MANAGEMENTU NA OBDOBÍ 2011 2015 FAKULTA EKONOMIKY A MANAGEMENTU UNIVERZITA OBRANY DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY EKONOMIKY A MANAGEMENTU NA OBDOBÍ 2011 2015 AKTUALIZACE PRO ROK

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: Společnost Podané ruce o.p.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 59 kontaktní centra IDENTIFIKÁTOR: 5807132 NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Kontaktní centrum ve Znojmě, Horní

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 11. října 2006 č. 1155

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 11. října 2006 č. 1155 VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 11. října 2006 č. 1155 k plnění usnesení vlády ze dne 23. října 2000 č. 1048, o Státním programu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Více

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2013/2180(INI) 6. 11. 2013. Vstříc plně integrovanému audiovizuálnímu světu (2013/2180(INI))

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2013/2180(INI) 6. 11. 2013. Vstříc plně integrovanému audiovizuálnímu světu (2013/2180(INI)) EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro kulturu a vzdělávání 6. 11. 2013 2013/2180(INI) NÁVRH ZPRÁVY Vstříc plně integrovanému audiovizuálnímu světu (2013/2180(INI)) Výbor pro kulturu a vzdělávání Zpravodajka:

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Odlehčovací služby I. Základní informace

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Odlehčovací služby I. Základní informace Adresa: Duha o.p.s. J. Fučíka 873, 504 01 Nový Bydžov VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 4 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Odlehčovací služby I. Základní informace Ředitel:Ing.. Štěpánka Holmanová sholmanova@seznam.cz Kontakty: 495

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti COFELY a.s.

Všeobecné obchodní podmínky společnosti COFELY a.s. Všeobecné obchodní podmínky společnosti COFELY a.s. 1. Rozsah platnosti a definice užívaných pojmů 1.1. Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále označované rovněž jako VOP ) upravují smluvní vztahy mezi

Více

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ Strategická vize Turistická oblast Ostravsko živé moderní centrum kultury, zábavy a sportu s unikátními industriálními atraktivitami nabízející

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2014. NÁVRH

Více

JIHOČESKÝ KRAJ. DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí)

JIHOČESKÝ KRAJ. DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) JIHOČESKÝ KRAJ DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) PRIORITNÍ OSA KVALITNÍ INFRASTRUKTURA, SLUŽBY, PROSTŘEDÍ A SPOLUPRÁCE PRO POSILOVÁNÍ ÚZEMNÍ SOUDRŽNOSTI PODPORA MUZEÍ A GALERIÍ

Více

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 8. října 2003 č. 991 + P

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 8. října 2003 č. 991 + P Dokumentace: Zadání: V l á d a A k č n í p l á n Státního programu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v České republice na léta 2004 až 2006 Implementace v Královéhradeckém kraji USNESENÍ VLÁDY

Více

komunikuje s institucemi a organizacemi

komunikuje s institucemi a organizacemi Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu Asociace turistických informačních center ČR Asociace turistických informačních center ČR (zal. v r. 1994) 1) Zastupuje informační centra sdružená v asociaci,

Více

Zásady pro udílení a užívání regionální značky Tradice Bílých Karpat

Zásady pro udílení a užívání regionální značky Tradice Bílých Karpat Zásady pro udílení a užívání regionální značky Tradice Bílých Karpat ve znění platném od 1. 1. 2014 včetně přílohy č. 1: Kritéria pro udílení regionální značky Tradice Bílých Karpat Zásady pro udílení

Více

DEKLARACE POROZUMĚNÍ

DEKLARACE POROZUMĚNÍ DEKLARACE POROZUMĚNÍ uzavřená dne 30.10.2006 mezi (1) Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o., společností, založenou podle práva České republiky, se sídlem v Ostravě, Hrabová, Axis Office Park Ostrava

Více

BURDA Praha spol. s. r. o. Přemyslovská 2845/43 130 00 Praha 3 Tel. +420 221 589 411 Fax. +420 296 521 368

BURDA Praha spol. s. r. o. Přemyslovská 2845/43 130 00 Praha 3 Tel. +420 221 589 411 Fax. +420 296 521 368 Obchodní podmínky společnosti BURDA Praha, spol. s r.o. platné pro spolupráci v rámci projektu Dny Marianne 2016 pro subjekty s provozovnami umístěnými na území České a Slovenské republiky 1. Obecná ustanovení

Více

Domov pro seniory Javorník, p. o., Školní 104, 79070 Javorník. I. Poslání organizace

Domov pro seniory Javorník, p. o., Školní 104, 79070 Javorník. I. Poslání organizace Domov pro seniory Javorník, p. o., Školní 104, 79070 Javorník Cíle a způsob poskytování sociálních služeb I. Poslání organizace Posláním Domova pro seniory Javorník, p. o., je poskytovat uživatelům podle

Více

První infoschůzka komunitní přírodní zahrady NAŠE ZAHRÁDKA z.s.

První infoschůzka komunitní přírodní zahrady NAŠE ZAHRÁDKA z.s. První infoschůzka komunitní přírodní zahrady NAŠE ZAHRÁDKA z.s. 11. 2. 2016 Centrum celostního rozvoje Měsíčnice Komunitní přírodní zahrada NAŠE ZAHRÁDKA je součástí konceptu POZEMSKÉ NEBE Základní informace

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační a další tvůrčí činnosti Univerzity obrany pro rok 2016

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační a další tvůrčí činnosti Univerzity obrany pro rok 2016 Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační a další tvůrčí činnosti Univerzity obrany pro rok 2016 Brno 2015 Úvod Univerzita obrany (dále jen UO) k naplnění potřeb

Více

Produkt CR. Produkt CR. Chci zážitek!!!!!!! 13.3.2013 Eva Hamplová. 13.3.2013 Eva Hamplová

Produkt CR. Produkt CR. Chci zážitek!!!!!!! 13.3.2013 Eva Hamplová. 13.3.2013 Eva Hamplová Když se řekne turistický produkt a produktový balíček Produkt CR cokoliv, co může být nabízeno na trhu a může uspokojovat přání a potřeby zákazníků (např. spotřební výrobky, výrobní zařízení, služby nebo

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 7 As 76/2005-105 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Elišky Cihlářové a soudců JUDr. Radana Malíka a JUDr.

Více

KNIHOVNA UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ. Nabídka partnerské spolupráce

KNIHOVNA UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ. Nabídka partnerské spolupráce KNIHOVNA UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Nabídka partnerské spolupráce Staňte se partnery významné univerzitní knihovny, která slouží nejen 12 500 studentům a zaměstnancům univerzity, ale také veřejnosti

Více

SVAZ ZKUŠEBEN PRO VÝSTAVBU. Pravidla pro udělování licence pro používání značky Osvědčeno pro stavbu

SVAZ ZKUŠEBEN PRO VÝSTAVBU. Pravidla pro udělování licence pro používání značky Osvědčeno pro stavbu SZV SVAZ ZKUŠEBEN PRO VÝSTAVBU Sekretariát: Pražská 16, 102 21 Praha 10 - Hostivař IČO 45 24 60 33 DIČ CZ 45 24 60 33 Pravidla pro udělování licence pro používání značky Osvědčeno pro stavbu SZV Pravidla

Více

Věcná část dokumentace k veřejné zakázce Komunikační kampaň v rámci projektu Úprava informačního systému ODok

Věcná část dokumentace k veřejné zakázce Komunikační kampaň v rámci projektu Úprava informačního systému ODok Věcná část dokumentace k veřejné zakázce Komunikační kampaň v rámci projektu Úprava informačního systému ODok 1 Cíl a účel Cílem realizace komunikační kampaně (dále též jen Projekt ) je vytvoření pozitivního

Více

Všeobecné obchodní podmínky (VOP)

Všeobecné obchodní podmínky (VOP) Všeobecné obchodní podmínky (VOP) Obecná ustanovení, definice pojmů 1. VOP jsou součástí Smlouvy o poskytování telekomunikačních služeb uzavřené mezi Poskytovatelem a Účastníkem. (Smlouva) 2. Telekomunikační

Více

FRANCHISINGOVÁ SMLOUVA

FRANCHISINGOVÁ SMLOUVA Vzor č. 61 Franchisingová smlouva (1/7) FRANCHISINGOVÁ SMLOUVA uzavřená mezi Pěstitel, a. s. IČ: 98765432, DIČ: CZ98765432 Se sídlem: Praha 10 Štěrboholy, Ústřední ul. 12/987 Jednající: Františkem Skočdopolem,

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1990 Vyhlásené: 28.04.1990 Časová verzia predpisu účinná od: 01.05.1990 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 138 V Y H L Á Š K A ministerstva financí,

Více

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj Rada Královéhradeckého kraje Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje pro volební období 2008-2012 Pivovarské náměstí 1245 500 03 Hradec Králové tel.: 495 817 222 fax: 495

Více

(dále jen jako Smlouva )

(dále jen jako Smlouva ) Příloha č. 3 Smlouva o vytvoření a ověření strategie náborové kampaně (dále jen jako Smlouva ) uzavřená podle zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi smluvními stranami:

Více

SMLOUVU O ZAJIŠŤĚNÍ MEDIÁLNÍ KAMPANĚ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE FORMOU INFOBUSU. Smluvní strany

SMLOUVU O ZAJIŠŤĚNÍ MEDIÁLNÍ KAMPANĚ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE FORMOU INFOBUSU. Smluvní strany Evid. číslo smlouvy objednatele: Evid. číslo smlouvy dodavatele: SMLOUVU O ZAJIŠŤĚNÍ MEDIÁLNÍ KAMPANĚ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE FORMOU INFOBUSU Smluvní strany Královéhradecký kraj se sídlem: Pivovarské náměstí

Více

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. VZNIK SMLUVNÍHO VZTAHU

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. VZNIK SMLUVNÍHO VZTAHU Všeobecné obchodní podmínky pro poskytování Služeb společností C-all solutions s.r.o., IČO 03398536, sídlem K Horoměřicům 1184/43, Suchdol, 165 00 Praha 6, vedenou u Městského soudu v Praze pod sp. zn.

Více

Příloha č.3. Popis aktivit projektu Marketingové a koordinační aktivity v Českém ráji

Příloha č.3. Popis aktivit projektu Marketingové a koordinační aktivity v Českém ráji Příloha č.3 Popis aktivit projektu Marketingové a koordinační aktivity v Českém ráji Přehled aktivit projektu V rámci projektu bude realizována řada aktivit z oblasti marketingové podpory, rozvoje informačních

Více

ZÁPIS Z KULATÉHO STOLU PRO STAROSTY zájmového území MAS Havlíčkův kraj

ZÁPIS Z KULATÉHO STOLU PRO STAROSTY zájmového území MAS Havlíčkův kraj ZÁPIS Z KULATÉHO STOLU PRO STAROSTY zájmového území MAS Havlíčkův kraj V RÁMCI PROJEKTU OP LZZ MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ Místo konání: MAS Havlíčkův kraj, o. p. s., Krucemburk

Více

Zásady použití aplikace (Všeobecné obchodní podmínky) pro přístup a využití webových stránek: WWW.VYHODNACENA.CZ. 1.

Zásady použití aplikace (Všeobecné obchodní podmínky) pro přístup a využití webových stránek: WWW.VYHODNACENA.CZ. 1. Zásady použití aplikace (Všeobecné obchodní podmínky) společnosti FIDELIO, s.r.o, Sídlo: Praha 4 - Libuš, Mirotická 771/4, PSČ 142 00 Identifikační číslo: 26387379 DIČ: CZ26387379 zapsané v obchodním rejstříku

Více

Strategie komunikace informaèní kampanì pøechodu na televizní digitální vysílání 1. 12. 2008

Strategie komunikace informaèní kampanì pøechodu na televizní digitální vysílání 1. 12. 2008 Strategie komunikace informaèní kampanì pøechodu na televizní digitální vysílání 1. 12. 2008 ZÁKLADNÍ CÍLE KOMUNIKACE INFORMAÈNÍ KAMPANÌ PØECHODU NA DIGITÁLNÍ TV VYSÍLÁNÍ 2009 A INFORMOVAT O VÝHODÁCH DIGITÁLNÍ

Více

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Relevantní strategické dokumenty na krajské, regionální a lokální úrovni nejsou v rozporu se Strategií komunitně vedeného místního rozvoje

Více