MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR"

Transkript

1 bod 5 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , sekretariat@novy-bor.cz Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: Rozpočet: starosta Pavlína Fafalová Sekretariát Informace o činnosti výborů Zastupitelstva města Nový Bor za období od Ing. Lenka Kazberuková tajemnice Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání b e r e n a v ě d o m í a) zápis z jednání Výboru pro vzdělávání, soc. politiku a zdravotnictví Zastupitelstva města Nový Bor ze dne květen 2019 b) zápis z jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva města Nový Bor ze dne c) zápis z jednání Osadního výboru Janov Zastupitelstva města Nový Bor ze dne d) zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva města Nový Bor ze dne e) zápis z jednání Osadního výboru horní Pihel Zastupitelstva města Nový Bor ze dne f) zápis z jednání Výboru pro dopravu a životní prostředí Zastupitelstva města Nový Bor ze dne Zodpovědná osoba: Pavlína Fafalová Sekretariát Termín: r o z h o d l o nevyhovět na základě nedoporučení Výboru pro dopravu a životní prostředí ZM návrhu plynoucího ze stížnosti manželů Svatoňových, Fridrichových a Saicových na zakázání parkování vozidel před garážemi majitelů terasových domků čp. 773, 770 a 771 v ul. Husova v Novém Boru.

2 Důvodová zpráva: Předkládáme zastupitelstvu města zápisy z jednotlivých výborů Zastupitelstva města Nový Bor, uskutečněné v měsíci květen - červen Výbory jsou poradním orgánem zastupitelstva města, a ze své činnosti se zpovídají pouze zaastupitelstvu města. Informace z výborů je zveřejnitelné až v okamžiku, kdy je zařazena na pořad jednání zastupitelstva města. Do té doby se jedná pouze o existující informaci a podklad pro zastupitelstvo. To zda informace skutečně zastupitelstvo projedná, závisí plně na vůli zastupitelstva. V příloze jsou jednotlivé zápisy z výborů. Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Pavlína Fafalová..

3 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Útvar starosty nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne bod 6 Předkladatel: Zpracovatel: Ing. Luboš Řehoř předseda Kontrolního výboru Ing. Luboš Řehoř předseda Kontrolního výboru Označení věci: Zápis o kontrole plnění usnesení ZM ze dne Projednáno: Rozpočet: starosta Bc. Jiřina Kubáňová vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Zdena Bittnerová a Tomáš Kubelka kontrolující Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání b e r e n a v ě d o m í Zápis o kontrole plnění usnesení zasedání Zastupitelstva města Nový Bor ze dne , kterou provedl Kontrolní výbor Zastupitelstva města Nový Bor dne Zodpovědná osoba: Ing. Luboš Řehoř předseda kontrolního výboru Termín: Důvodová zpráva: Kontrolní výbor předkládá Zápis o kontrole plnění usnesení zasedání ZM Nový Bor ze dne (viz příloha). Vyjádření:

4 Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Ing. Luboš Řehoř.. Ing. Luboš Řehoř

5 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Útvar starosty nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne bod 7 Předkladatel: Zpracovatel: Ing. Stanislava Silná Místostarostka Pavlína Fafalová Sekretariát Označení věci: Schválení Závěrečného účtu Svazku obcí kanalizace Sloup za r včetně Zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí za rok 2018 Projednáno: pí Pejčinovičová-místostarostka obce Sloup Rozpočet: Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e Závěrečný účet Svazku obcí kanalizace Sloup za rok 2018 včetně Zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření dobrovolného svazku obcí Svazek obcí kanalizace Sloup, IČ: za rok 2018 dle předloženého návrhu. Zodpovědná osoba: Ing. Stanislava Silná místostarostka Termín: Důvodová zpráva: Dle 50, odst. 2 i), zákona č.128/2000 Sb., zákon o obcích a dále dle odst. 4, čl. 8, stanov Svazku obcí kanalizace Sloup ze dne předkládá Valná hromada Svazku obcí kanalizace Sloup ke schválení Zastupitelstvu města Nový Bor Závěrečný účet Svazku obcí kanalizace Sloup za rok 2018 včetně Zprávy o výsledku přezkoumání hospodaření svazku dle předloženého návrhu.

6 Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Pavlína Fafalová.. Ing. Stanislava Silná

7 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Útvar starosty nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne bod 8 Předkladatel: Zpracovatel: starosta Pavlína Fafalová sekretariát Označení věci: Návrh termínů zasedání zastupitelstva města ve 2. pololetí 2019 Projednáno: Ing. Lenka Kazberuková tajemnice Ing. Stanislava Silná místostarostka v RM Rozpočet: Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e termíny řádných zasedání zastupitelstva města ve 2. pololetí 2019: , , , Zodpovědná osoba: Pavlína Fafalová Sekretariát Termín: Důvodová zpráva: Zastupitelstvu města jsou navrhovány k projednání a schválení termíny zasedání tak, aby bylo možné připravit nezbytné podklady a organizačně zajistit konání těchto jednání. Termíny zasedání jsou podle dosavadní praxe navrhovány 1x měsíčně, v závěru měsíce, vždy ve středu, s časem zahájení zasedání v 16:30 hodin tak, aby nekolidovaly s dosud známými termíny zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje.

8 V červenci a srpnu 2019 není navrhováno zasedání zastupitelstva, v září 2019 je termín zasedání zastupitelstva navržen v druhém týdnu s tím, že mezi červnovým a zářijovým termínem zasedání by mohlo vzniknout období delší než tři měsíce a nemusela by tak být naplněna zákonná podmínka uvedená v 92 odst. 1 zákona č.128/2000 Sb. o tom, že...zastupitelstvo se schází podle potřeby, nejméně však jedenkrát za 3 měsíce. Termín zasedání zastupitelstva v prosinci 2019 je navrhován již s ohledem na to, že se předpokládá projednání a schválení rozpočtu města. Rozpočet musí být následně po dobu 15 dnů vyvěšen na úřední desce než vstoupí v platnost. Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Pavlína Fafalová..

9 bod 9 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Stavební úřad a úřad územního plánování nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , sekretariat@novy-bor.cz Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Ing. arch. Boris Rýdl Určený zastupitel pro územní plánování Ing. Darina Měchurová Vedoucí odboru stavební úřad Pořízení změny č.2 Územního plánu Nový Bor Projednáno: v RM Rozpočet: Jde do ZM a nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e pořízení změny č.2 Územního plánu Nový Bor a to zkráceným způsobem. Zodpovědná osoba: Ing. Darina Měchurová Vedoucí odboru stavební úřad Termín: Důvodová zpráva: Úřad územního plánování na základě návrhu města - určeného zastupitele pro územní plánování navrhuje pořídit po schválení zastupitelstvem města změnu č.2 UP Nový Bor (dále jen změna č.2). Záměrem pořízení změny č.2 je získání zastavitelných ploch ve vlastnictví města pro výrobu, služby apod., které jsou umístěny podél plánované krajské komunikace vedoucí nad obchvatem I/9-I/13 do Polevska nahrazující přetíženou ul. Lipovou. Město Nový Bor by tak získalo potřebné plochy pro výše uvedenou funkci. Změna bude pořízena zkráceným způsobem, což umožňuje stavební zákon. Přílohy : grafická příloha

10 Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Ing. Darina Měchurová.. Ing. arch. Boris Rýdl

11 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Odbor školství, kultury a sportu Bod 10 nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , sekretariat@novy-bor.cz Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: starosta Petruše Matoušková Referent odboru školství Žádost příspěvkové organizace ZUŠ Nový Bor o schválení čerpání Rezervního fondu S RNDr. A. Forgáčovou - vedoucí OŠKS, s M. Trnkovou Krchňákovou, DiS. - ředitelkou ZUŠ a v RM Rozpočet: Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e čerpání finančních prostředků z Rezervního fondu Základní umělecké školy Nový Bor, okres Česká Lípa, příspěvková organizace, v kalendářním roce 2019 ve výši Kč za účelem výměny dveří, opravy a vybavení tříd a sálu v budově ZUŠ. Zodpovědná osoba: RNDr. Alena Forgáčová vedoucí odboru školství, kultury a sportu Termín: Důvodová zpráva: Předkládáme do orgánů města k projednání v souladu s 30 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění pozd. předpisů a s bodem 1 c) čl. II. platných Zásad k řízení škol a školských zařízení zřízených městem Nový Bor žádost ZUŠ o schválení čerpání finančních prostředků z Rezervního fondu školy ve výši Kč na výměnu dveří, opravy a vybavení tříd a sálu v budově ZUŠ (viz přiložená žádost). Zůstatek rezervního fondu školy k dnešnímu dni činí ,84 Kč. RM na své schůzi dne 3. června 2019 doporučila ZM schválit čerpání fondu v uvedené výši. Kontakt na zpracovatele: tel.: , pmatouskova@novy-bor.cz

12 Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Petruše Matoušková..

13 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Odbor školství, kultury a sportu nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , sekretariat@novy-bor.cz Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Bod 11 Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: starosta Magdaléna Riedelová, DiS. Kultura 2 Schválení veřejnoprávních smluv na poskytnutí dotace z rozpočtu města na obnovu kulturních památek v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2019 S Mgr. Jaromírem Dvořákem starostou města a v Komisi regenerace městské památkové zóny Nový Bor dne , v ZM usnesením č. 144/19/ZM7 ze dne a s JUDr. Cehákem - právním zástupcem města a v RM Rozpočet: Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e veřejnoprávní smlouvy na poskytnutí dotace z rozpočtu města Nový Bor na obnovu nemovitých kulturních památek na základě žádostí předložených v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón ČR na rok Optimal spol. s r.o., Sloupská 135, Nový Bor, IČ: a p o v ě ř u j e starostu města podpisem veřejnoprávních smluv na poskytnutí účelové neinvestiční dotace na obnovu nemovitých kulturních památek z rozpočtu města Nový Bor pro rok Zodpovědná osoba: RNDr. Alena Forgáčová vedoucí odboru školství, kultury a sportu Termín:

14 Důvodová zpráva: Na základě žádostí podaných na OŠKS v rámci výzvy Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2019 byla usnesením ZM č. 144/19/ZM7 schválena částka Kč z rozpočtu města, která je povinným podílem spoluúčasti města proti dotaci poskytnuté Ministerstvem kultury v tomto vyhlášeném Programu. V rámci tohoto programu poskytuje MK dotaci na opravy památkově chráněných objektů zapsaných v Ústředním seznamu kulturních památek za spoluúčasti města a vlastníka objektu, přičemž jsou Programem (v %) stanoveny závazné finanční podíly všech dotčených subjektů. V souladu se Zásadami Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón ČR na rok 2019 byly závazné finanční podíly rozděleny dotčeným subjektům na akce obnovy kulturní památky takto: Nový Bor, měšťanský dům č. p. 135, ul. Sloupská, rejstř. č. ÚSKP 35070/ Žadatel: Optimal spol. s r.o., Sloupská 135, Nový Bor Obnova: Obnova fasády a restaurování kamenných prvků IV. etapa Náklady v roce 2019: Kč Finanční podíl žadatele: Kč Finanční příspěvek ze státního rozpočtu: Kč Finanční příspěvek města Nový Bor: Kč Nový Bor, měšťanský dům č. p. 58, nám. Míru, rejstř. č. ÚSKP 18693/ Žadatelé: Obnova: Obnova 5 ks oken Náklady v roce 2019: Kč Finanční podíl žadatele: Kč Finanční příspěvek ze státního rozpočtu: Kč Finanční příspěvek města Nový Bor: Kč Nový Bor, měšťanský dům č. p. 166, ul. Bří Čapků, rejstř. č. ÚSKP 22712/ Žadatel: Obnova: Obnova střešní krytiny, částečná oprava krovu I. etapa Náklady v roce 2019: Kč Finanční podíl žadatele: Kč Finanční příspěvek ze státního rozpočtu: Kč Finanční příspěvek města Nový Bor: Kč Nový Bor, radnice č. p. 1, nám. Míru, rejstř. č. ÚSKP 34561/ Žadatel: město Nový Bor, nám. Míru 1, Nový Bor, IČ: Obnova: Obnova oken včetně klempířských prvků II. etapa Náklady v roce 2019: Kč (uznatelné Kč) Finanční příspěvek ze státního rozpočtu: Kč Finanční podíl vlastníka: Kč (uznatelné Kč) Veškeré finanční podíly byly odsouhlaseny v Komisi regenerace dne a následně v ZM usnesením č. 144/19/ZM7. Vzorová smlouva na poskytnutí neinvestiční dotace byla projednána s JUDr. Cehákem.

15 Návrhy veřejnoprávních smluv jsou přílohou materiálu. Doporučení ze schůze RM konané dne bude sděleno na zasedání ZM. Kontakt na zpracovatele: M. Riedelová, tel , Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Magdaléna Riedelová, DiS...

16 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Odbor rozvoje města nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne bod 12 Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: starosta Ing. Lukáš Michvot Referent investic 4 Vyřazování majetku z účtu Nedokončený dlouhodobý hmotný majetek Projednáno: Rada města dne Ústřední inventarizační komise dne Rozpočet: Jde do ZM a nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání schvaluje vyřazení majetku z účtu nedokončený dlouhodobý hmotný majetek: ORG MK V Lomech, projekt pro stavební povolení ORG Parkovací plochy ul. Husova, Jiráskova, předprojektová příprava ORG MK Jánská, projekt ORG B. Němcové, předprojektová příprava ORG Alej Rumburských hrdinů - předprojektová příprava ORG Průmyslová zóna u Crystalexu - předprojektová příprava ORG Lesní hřbitov - parkovací plochy a objekt správce č.p PD ORG WC Smetanovy sady - předprojektová příprava ORG Kanalizace Pihel - studie Zodpovědná osoba: Ing. Lukáš Michvot Referent investic 4 Termín:

17 Důvodová zpráva: V rámci řádné invetarizace majetku pro rok 2018 byla provedena inventura k a na základě zápisu z jednání Ústřední inventarizační komise ze dne je předložen k vyřazení majetku z účtu Nedokončený hmotný majetek: ORG MK V Lomech, částka k vyřazení ,40 Kč (projekt pro stavební povolení z roku 2009, kompletní reko vč. inženýrských sítí, s ohledem na vysoké náklady nerealizováno, následně OSM zajistilo pouze nové VO a nové asf. plochy) ORG Parkovací plochy ul. Husova, Jiráskova, částka k vyřazení ,60 Kč (Předprojektová příprava z roku netýká se zrealizované akce. S ohledem na nadstandartní požadavky SČVK a tím pádem vysoké náklady nerealizováno.) ORG MK Jánská, částka k vyřazení ,80 Kč (Projekt z roku 2006, nedošlo k dohodě s majitelem pozemku, nelze realizovat) ORG B. Němcové, částka k vyřazení ,00 Kč (předprojektová příprava z roku 2008, úprava křižovatky, zrušeno z důvodu plánované reko stávajících inž. sítí) ORG Alej Rumburských hrdinů, částka k vyřazení ,00 Kč (předprojektová příprava z roku 2006, petice občanů proti úpravám, zrušeno) ORG Průmyslová zóna u Crystalexu, částka k vyřazení ,84 Kč (předprojektová příprava z roku 2007, příjezdová komunikace na prům. zónu - přerušeno s ohledem na zastvení záměru vybudování prům. zóny) ORG Lesní hřbitov - parkovací plochy a objekt správce č.p. 381, částka k vyřazení ,00 Kč (PD z roku nebyla obdržena dotace, ani opakovaně) ORG WC Smetanovy sady, částka k vyřazení ,00 Kč (předprojektová příprava z roku 2006, nebyla obdržena dotace) ORG Kanalizace Pihel, částka k vyřazení 9 000,00 Kč (studie z roku 2007, neúnosné požadavky SČVK s ohledem na malý počet připojených obyvatel by byly velmi vysoké náklady) Výše uvedený majetek jsou tedy pouze projektové dokumentace v různých stupních vč. související inženýrské činnosti a souvisejících průzkumů. Tyto projekty jsou zastaralé, které se již nebudou realizovat a s ohledem na novou platnou legislativu, případně nelze záměr vůbec realizovat. Vyřazení majetku z účtu bylo doporučeno ke schválení zastupitelstvem města radou města ze dne svým usnesením č. 363/19/RM13 Podrobnější informace podá Ing. Lukáš Michvot, tel , lmichvot@novy-bor.cz Vyjádření:

18 Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Ing. Lukáš Michvot..

19 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR bod 13. Finanční odbor nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: Rozpočet: Ing. Stanislava Silná místostarostka Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru RO č. 14/ přesun finančních prostředků mezi rozpočtovými kapitolami OŠKaS a ORM RNDr. Alena Forgáčová vedoucí odboru školství, kultury a sportu Ing. Lukáš Michvot Referent investic 4 Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru RM , FV Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e RO č. 14/2019, kterým se řeší přesun finančních prostředků mezi rozpočtovými kapitolami odboru školství, kultury a sportu a odborem rozvoje města v celkové výši Kč na dofinancování rekonstrukce budovy mateřské školy. Zodpovědná osoba: Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru Termín: Důvodová zpráva: Předkládám do jednání orgánů města RO č. 14/2019, kterým se řeší přesun finančních prostředků mezi rozpočtovými kapitolami odboru školství, kultury a sportu a odborem rozvoje města v celkové výši Kč. Jedná se o převedení nevyužitých prostředků z programu určeného na regeneraci městských památkových rezervací a městských památkových zón na dofinancování rekonstrukce budovy MŠ v ulici Kalinova. Konkrétně jde o úhradu zhotovení fasády na budově č.p. 572, která nebyla původně plánována. Dodatečný požadavek vzešel z jednání vedení města z důvodu celkového dokončení rekonstrukce budovy.

20 Informace: Ing. Lukáš Michvot - zas. ved. ORM, tel.: , mail:lmichvot@novy-bor.cz, Ing. L. Geislerová - vedoucí FO, tel.: , mail:lgeislerova@novy-bor.cz. Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Ing. Lucie Geislerová.. Ing. Stanislava Silná

21 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Finanční odbor nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , bod 14. Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: Rozpočet: Ing. Stanislava Silná místostarostka Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru RO č. 15/ přesun finančních prostředků mezi rozpočtovými kapitolami KŘ a ORM Bc. Soňa Brychtová Krizové řízení Ing. Lukáš Michvot Referent investic 4 starosta Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru RM , FV Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e RO č. 15/2019, kterým se řeší přesun finančních prostředků mezi rozpočtovými kapitolami krizového řízení a odboru rozvoje města v celkové výši Kč. Zodpovědná osoba: Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru Termín: Důvodová zpráva: Předkládám do jednání orgánů města RO č. 15/2019, kterým se řeší přesun finančních prostředků mezi rozpočtovými kapitolami krizového řízení a odborem rozvoje města v celkové výši Kč. Jedná se o převod prostředků potřebných na úhradu zpracování technické dokumentace projektového záměru v souvislosti s rozšířením varovného a informačního systému města Nový Bor. Odbor rozvoje města s tímto projektem při schvalování rozpočtu nepočítal. Jedná se o investiční záměr. Informace: Ing. L. Geislerová - vedoucí FO, tel.: , mail:lgeislerova@novy-bor.cz

22 Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Ing. Lucie Geislerová.. Ing. Stanislava Silná

23 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Finanční odbor nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: Rozpočet: Návrh usnesení: Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Ing. Stanislava Silná místostarostka Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru RO č. 16/ přesun finančních prostředků mezi rozpočtovými kapitolami FO a vedením města Ing. Lenka Kazberuková tajemnice Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru RM , FV Nároky na rozpočet nejsou Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e RO č. 16/2019, kterým se řeší přesun finančních prostředků mezi rozpočtovými kapitolami finančního odboru a vedením města v celkové výši Kč na úhradu poradenských a právních služeb spojených s výstavbou II. a III. etapy rekonstrukce středu města. Zodpovědná osoba: Důvodová zpráva: Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru bod 15. Termín: Předkládám do jednání orgánů města RO č. 16/2019, kterým se řeší přesun finančních prostředků mezi rozpočtovými kapitolami finančního odboru a vedením města v celkové výši Kč. Prostředky se přesouvají z provozní rezervy města a budou určeny na poradenské a právní služby související s výstavbou II. a III. etapy rekonstrukce nám. Míru. Informace: Ing. L. Geislerová - vedoucí FO, tel.: , mail:lgeislerova@novy-bor.cz Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Ing. Lucie Geislerová.. Ing. Stanislava Silná

24

25 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Finanční odbor nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne bod 16. Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: Rozpočet: Ing. Stanislava Silná místostarostka Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru RO č. 17/ úprava rozpočtu OŠKaS Bc. Jiřina Kubáňová vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví RNDr. Alena Forgáčová vedoucí odboru školství, kultury a sportu Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru RM , FV Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e RO č. 17/2019, kterým se řeší přesun finančních prostředků v rámci rozpočtové kapitoly odboru školství, kultury a sportu v celkové výši Kč určených na podporu sociální oblasti. Zodpovědná osoba: Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru Termín: Důvodová zpráva: Předkládám do jednání orgánů města RO č. 17/2019, kterým se řeší přesun finančních prostředků v rámci rozpočtové kapitoly odboru školství, kultury a sportu v celkové výši Kč. Tyto prostředky jsou určeny na podporu pečovatelské služby pro organizační složku města Kamenický Šenov na základě schválené veřejnoprávní smlouvy na jednání RM Nový Bor dne (dnešní bod rady města). V rámci konsolidace státu je nutné jiné účtování. V účetním zápise v organizaci je uveden orgnum města Kamenický Šenov. Informace: Bc. J. Kubáňová - ved. OSVaZ, tel.: , mail: jkubanova@novy-bor.cz,

26 RNDr. A. Forgáčová - vedoucí OŠKaS, tel.: , mail: aforgacova@novy-bor.cz, Ing. L. Geislerová - vedoucí FO, tel.: , mail: lgeislerova@novy-bor.cz. Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Ing. Lucie Geislerová.. Ing. Stanislava Silná

27 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Finanční odbor nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , bod 17. Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: Rozpočet: Ing. Stanislava Silná místostarostka Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru Schválení účetní závěrky a závěrečného účtu města Nový Bor za rok 2018 starosta Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru RM , FV Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e účetní závěrku města Nový Bor za rok 2018 ve formě účetních výkazů - Výkaz zisku a ztráty, Rozvahu, Výkaz pro hodnocení plnění rozpočtu (FIN 2-12M), Přílohu, Přehled o peněžních tocích a Přehled o změnách vlastního kapitálu, které jsou součástí Závěrečného účtu města Nový Bor za rok 2018 a s c h v a l u j e Závěrečný účet města Nový Bor za rok 2018 a vyjadřuje souhlas s celoročním hospodařením města, a to bez výhrad. Zodpovědná osoba: Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru Termín: Důvodová zpráva: Předkládám do jednání orgánů města návrh na schválení účetní závěrky města Nový Bor za rok Účetní závěrka je ke schválení předložena ve formě účetních výkazů města. Ty jsou, včetně všech dalších výkazů, tabulek, příloh a informací o hospodaření, součástí Závěrečného účtu města Nový Bor. Dále předkládám do jednání orgánů města návrh Závěrečného účtu města Nový Bor za rok 2018 dle zákona 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. Návrh je zveřejněn na úřední desce po dobu nezbytných 15 dnů před schválením v ZM. Vzhledem k obsáhlosti materiálu je jako podklad k jednání přílohou pouze

28 textová část Závěrečného účtu města Nový Bor a Zpráva auditora o výsledku přezkoumání hospodaření města. Přílohy účtu jsou k nahlédnutí u zpracovatele návrhu. S ohledem na výrok auditora - nebyly zjištěny chyby a nedostatky - není třeba přijímat zvláštní opatření. Informace: Ing. L. Geislerová - vedoucí FO, tel.: , mail: lgeislerova@novy-bor.cz Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Ing. Lucie Geislerová.. Ing. Stanislava Silná

29 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Finanční odbor nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne bod 18. Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: Rozpočet: Ing. Stanislava Silná místostarostka Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru Delegování schvalovacích pravomocí ZM na RM Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru RM , FV Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e pověření pro RM, aby na svých zasedáních po do dne konání příštího jednání zastupitelstva schvalovala rozpočtová opatření, která se týkají rozpočtu roku 2019 a náleží do pravomoci zastupitelstva. Konkrétně se jedná o tato rozpočtová opatření: - použití nových, rozpočtem nepředvídatelných příjmů k úhradě nových, rozpočtem nezajištěných výdajů, čímž se zvýší celkový objem rozpočtu - přesun rozpočtových prostředků mezi ORJ, při němž se jednotlivé příjmy nebo výdaje navzájem ovlivňují, ale celkový objem příjmů a výdajů se nemění - úprava rozpočtových výdajů při neplnění rozpočtových příjmů - přesun rozpočtových prostředků, kterým se mění závazné ukazatele rozpočtu. Zodpovědná osoba: Ing. Lucie Geislerová vedoucí fin. odboru Termín: Důvodová zpráva: Předkládám do jednání orgánů města způsob řešení rozhodování o rozpočtu pro období letních prázdnin letošního roku. Cílem návrhu je ošetřit situace, kdy bude po termínu nezbytně nutné uskutečnit rozpočtová opatření, která jsou v pravomoci zastupitelstva (jejich výčet zahrnuje text návrhu usnesení). ZM bude o proběhlých rozp. opatření v tomto období informováno. Tato problematika byla obdobně řešena také v minulých letech.

30 Informace: Ing. L. Geislerova - vedoucí FO, tel.: , mail: lgeislerova@novy-bor.cz Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Ing. Lucie Geislerová.. Ing. Stanislava Silná

31 19. MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Odbor správy majetku nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: starosta Alena Dušková Nemovitosti Záměr prodeje části pozemku pč. 2225/3 a části pozemku pč. 2225/1 v k.ú. Nový Bor (lokalita Zahradní) Ing. Darina Měchurová Vedoucí odboru stavební úřad Ing. Lukáš Michvot Referent investic 4 RM dne , FV dne Rozpočet: Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e záměr prodat část pozemku pč. 2225/3 o výměře cca 32 m2 z celkových 33 m2 trvalý travní porost a část pozemku pč. 2225/1 o výměře cca 83 m2 z celkových 618 m2 trvalý travní porost v k.ú. Nový Bor za minimální kupní cenu 487 Kč/m2 včetně DPH + náklady s převodem spojené (tj. správní poplatek za návrh na vklad vlastnického práva do katastru nemovitostí, náklady na pořízení znaleckého posudku ve výši Kč, případně jiné náklady vzniklé v souvislosti s převodem nemovitosti), bez stanovených podmínek prodeje nemovitosti, dle průvodky záměru prodeje nemovitosti. Geometrický plán na oddělení příslušných částí pozemků zajistí na své náklady žadatel. Zodpovědná osoba: Alena Dušková Nemovitosti Termín: Důvodová zpráva: Projednání záměru prodeje pozemků:

32 Záměr prodeje části pozemku pč. 2225/3 o výměře cca 32 m2 z celkových 33 m2 trvalý travní porost a část pozemku pč. 2225/1 o výměře cca 83 m2 z celkových 618 m2 trvalý travní porost v k.ú. Nový Bor byl projednán v ZM dne , kupní cena byla stanovena znaleckým posudkem na 653 Kč/m2 včetně DPH, ve znaleckém posudku však nebyla zohledněna existence podzemního sdělovacího vedení ve správě CETIM - Česká telekomunikační infrastruktura (OSM zjistilo zatížení pozemku až po projednání záměru). Dodatkem ke znaleckému posudku byla cena stanovena na 487 Kč/m2 včetně DPH. OSM předkládá záměr prodeje částí pozemku, dle žádosti manž. viz níže. Podnět k projednání O prodej části pozemku pč. 2225/3 o výměře 32 m2 z celkových 33 m2 trvalý travní porost a části pozemku pč. 2225/1 o výměře 83 m2 z celkových 618 m2 trvalý travní porost v k.ú. Nový Bor žádají manželé za účelem rozšíření zázemí k rodinnému domu. V minulosti byl schválen prodej předmětných částí pozemků panu který od prodeje odstoupil. V té době si nechal pan ddělit požadované části pozemků geometrickým plánem, který může být nyní použit. Dle GP má nově vzniklý pozemek parcelní číslo 2225/3 o výměře 115 m2 (sloučen díl b pozemku pč. 2225/1 o výměře 83 m2 a díl c pozemku pč. 2225/3 o výměře 32 m2) Popis nemovitostí Parcela pč. 2225/1 - má výměru 618 m2, trvalý travní porost, většina parcely slouží jako příjezd k řadovým garážím (nezpevněný). Požadovaná část o výměře 83 m2 jako příjezd neslouží. Parcela pč. 2225/3 - má výměru 33 m2, trvalý travní porost, jedná se o pruh parcely o šíři 1,7 m o délce cca 19 m, tento pruh užívají zřejmě vlastníci přilehlého bytového domu, pokud ZM schválí záměr prodeje parcely, bude nabídnuta i vlastníkům z přilehlého bytového domu. Znalecký posudek Pozemek dle GP pč. 2225/3 o výměře 115 m2 byl oceněn znaleckým posudkem na částku Kč tj. cca 653 Kč/m2 včetně DPH viz. návrh usnesení. Dodatkem byla cena s ohledem na existenci podzemního vedení sdělovacího kabelu změněna na cenu 487 Kč/m2 včetně DPH. Znalecký posudek vyhotovil Ing. Jan Vojta, znalec z oboru ekonomika - ceny a odhady nemovitostí. Stavební úřad: Parcela je zařazena dle ÚPO v plochách "bydlení předměstské". Odbor rozvoje města: bez připomínek. Na předmětné části parcely není plánována žádná investiční akce města. Rada města: doporučuje ZM schválit záměr pozemky prodat, dle navrženého usnesení. Finanční výbor: projedná dne , výsledek bude přednesen na jednání ZM. V případě připomínek, dotazů a nejasností kontaktuje: Alena Dušková, referent odboru správy majetku, aduskova@novy-bor.cz, tel

33 Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Alena Dušková..

34 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Odbor správy majetku nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: starosta Alena Dušková Nemovitosti Žádost o prodej části pozemku pč. 33/3 v k.ú. Pihel Ing. Darina Měchurová Vedoucí odboru stavební úřad Ing. Lukáš Michvot Referent investic 4 osadní výbor RM dne , FV dne Rozpočet: Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání n e s c h v a l u j e záměr prodat část pozemku pč. 33/3 o výměře cca 120 m2 z celkových 1105 m2 zahrady v k.ú. Pihel. Zodpovědná osoba: Alena Dušková Nemovitosti Termín: Důvodová zpráva: O prodej části pozemku pč. 33/3 o výměře cca 120 m2 z celkových 1105 m2 zahrady v k.ú. Pihel žádá paní vlastník sousedních nemovitostí (chata se zahradou). Předmětnou část pozemku má v pronájmu matka paní Kolečkové a tuto část udržují spolu se svou zahradou. Osadní výbor: v této lokalitě je záměr vytvořit naučnou stezku na Pihelský vrch. Zatím není jasné, zda nebude potřeba i tato část pozemku pč. 33/3 v k.ú. Pihel, o kterou žádá paní

35 Kolečková. Doporučujeme, zatím nechat v pronájmu a případný prodej řešit až po realizaci naučné stezky. Stavební úřad: pozemek je dle ÚPO zařazen v plochách smíšených nezastavěného území - přírodní. Odbor rozvoje města: bez připomínek. Vzhledem k vyjádření osadního výboru je v návrhu usnesení navrženo: RM nedoporučuje schválit záměr část požadovaného pozemku prodat. Rada města: projedná dne Finanční výbor: projedná dne , výsledek bude přednesen na jednání ZM. K případným dotazům kontaktujte Alenu Duškovou, referenta správy majetku, tel , aduskova@novy-bor.cz Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Alena Dušková..

36 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Odbor správy majetku nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Projednáno: starosta Alena Dušková Nemovitosti Žádost o prodej části pozemku pč. 1337/1 a nabídka na odkoupení části pozemku pč. 410/4 v k.ú. Pihel Ing. Darina Měchurová Vedoucí odboru stavební úřad Bc. Libor Lamata vedoucí odboru dopravy Ing. Lukáš Michvot Referent investic 4 Vladan Pokorný Technické služby, komunikace Osadní výbor - dolní Pihel RM dne , FV dne Rozpočet: Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e a) záměr prodat část pozemku pč. 1337/1 o výměře cca 276 m2 z celkových 4652 m2 ostatní plochy, ostatní komunikace v k.ú. Pihel, za minimální kupní cenu 120 Kč/m2 + DPH + náklady s převodem spojené (tj. správní poplatek za návrh na vklad vlastnického právu do katastru nemovitostí, kupující bude poplatníkem daně z nabytí nemovitých věcí, případně jiné náklady vzniklé v souvislosti s převodem nemovitosti), dle průvodky záměru prodeje pozemku, a s c h v a l u j e b) záměr odkoupit část pozemku pč. 410/4 o výměře cca 230 m2 z celkových 2545 m2 trvalého travního porostu, za kupní cenu 120 Kč/m2, z vlastnictví Jany a Dalibora

37 Karbulových do majetku Města Nový Bor. Geometrický plán zajistí na vlastní náklady manželé Karbulovi. Zodpovědná osoba: Alena Dušková Nemovitosti Termín: Důvodová zpráva: Manželé žádají o prodej části pozemku pč. 1337/1 (v majetku města) a nabízí za to část pozemku pč. 410/4 v k.ú. Pihel v majetku viz přiložená mapa, z důvodu zachování přístupu na přilehlé pozemky. Historicky se cesta nacházela na pozemku pč. 1337/1, ale nyní se na části pozemku nacházejí stavby (oplocení, kůlna) manželů Karbulových a jako příjezd k navazujícím pozemkům se užívá pozemek pč. 410/4 v majetku manž. Došlo by tak k majetkoprávnímu vypořádání. Popis nemovitostí: Pozemek pč. 1337/1 (v majetku města) - celková výměra 4652 m2, v katastru veden jako ostatní plocha, ostatní komunikace, stejně tak je pozemek zařazen dle ÚPO, není zařazen v pasportu místních komunikací, nachází se na něm trvalý travní porost. Pozemek pč. 410/4 (v majetku Karbulových) - celková výměra 2545 m2, je veden v katastru nemovitostí jako trvalý travní porost, dle ÚPO zařazen v plochách zemědělských - trvalý travní porost. s možností zřízení účelové komunikace - polní cesty. Osadní výbor: stanovisko bude předneseno na jednání RM. Odbor dopravy: k žádosti sdělujeme, že Odbor dopravy nebude mít připomínek k prodeji části pozemku p. č. 1337/1 v k. ú. Pihel za předpokladu, že bude proveden odkup části pozemku p. č. 410/4 v k. ú. Pihel (jak je zakresleno ve Vámi přiloženém snímku), aby byl zabezpečen příjezd na pozemky dalších vlastníků. Upozorňujeme, že bude nutné požádat u Odboru dopravy o povolení ke zřízení sjezdu z místní komunikace na pozemku p. č. 1319/2 v k. ú. Pihel na sousední nemovitost, tj. na pozemek p. č. 410/4 v k. ú. Pihel. Stavební úřad: pozemek p.č. 1337/1 je dle KN ostatní komunikace a stejně tak je vedeno v UP NB. Pokud by někdo žádal např. o stavbu s přístupem po této komunikaci, tak pustíme. SU nezajímá, zda je či není v pasportu komunikací. Pokud město nechce mít uvedené komunikace v pasportu, mělo by je z ostatních komunikací vyloučit a zařadit do jiných funkčních ploch. Pozemek 410/4 je veden v UP NB jako trvalý travní porost s možností zřízení účelové komunikace polní cesty. Rada města: doporučuje ZM schválit záměry, dle navrženého usnesení. Finanční výbor: projedná dne , výsledek bude přednesen na jednání ZM. Stanovení kupní ceny: Ke stanovení minimální kupní ceny přikládá OSM výňatek ze směrnice č a doplňuje, k.ú. Pihel, k účelu dle územního plánu pozemek pč. 1337/1 - komunikace, a pozemek pč. 410/4 trvalý travní porost.

38 Vnitřní směrnice č o postupech při prodeji nemovitostí v majetku města Nový Bor Čl. 4 Kupní cena nemovitosti 1) Způsoby tvorby kupní ceny: Kupní cena je nabídnutá cena, pokud je rovna nebo vyšší než minimální kupní cena. Minimální kupní cena je tvořena: a) cenou za 1 m² pozemku (viz příloha č. 1) a výměrou pozemku nebo jeho části, pokud je požadována pouze část. Pokud cena dle tohoto odstavce bude vyšší než Kč bez DPH, bude minimální cena stanovena znaleckým posudkem (cenou obvyklou tzv. tržní). V případě, že převod nemovité věci je zdanitelným plněním, ve smyslu 56 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o DPH ), bude ke kupní ceně připočteno DPH v platné sazbě ke dni uzavření kupní smlouvy, b) znaleckým posudkem (cenou obvyklou tzv. tržní). V případě, že převod nemovité věci je zdanitelným plněním ve smyslu 56 zákona o DPH, je takto stanovená kupní cena včetně DPH v platné sazbě ke dni uzavření kupní smlouvy, pokud není ve znaleckém posudku uvedeno, že se jedná o kupní cenu bez DPH. V tomto případě, pokud bude převod nemovité věci zdanitelným plněním, ve smyslu 56 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o DPH ), bude ke kupní ceně připočteno DPH v platné sazbě ke dni uzavření kupní smlouvy, Kupující uhradí městu náklady města s převodem spojené např. náklady na vyhotovení znaleckého posudku, geometrického plánu, vytyčení hranic nemovité věci, energetického průkazu, případně jiných nákladů, které město vynaloží v souvislosti s prodejem nemovité věci, pokud ZM nerozhodne jinak. Prvotním kritériem pro výběr nejvýhodnější nabídky je nabídnutá kupní cena, pokud však existují legitimní důvody, lze vybrat i jinou, z ekonomického hlediska méně výhodnou nabídku. Takovými důvody může být např. dlouhodobé užívání nemovité věci zájemcem, výhodnost pro obec z hlediska veřejného zájmu, náprava předchozích pochybení v majetkoprávních úkonech obce apod. nutné řádné zdůvodnění např. zdůvodnění patrné z důvodové zprávy podkladových materiálů pro jednání ZM, ze zápisu z jednání ZM nebo z usnesení ZM. Výchozí ceny za 1 m2 prodávaného pozemku dle lokalit a účelu prodeje: Katastrální území Nový Bor, Arnultovice u NB I.oblast Nový Bor, Arnultovice u NB I.oblast Nový Bor, Arnultovice u NB II.oblast Účel využití dle územního plánu Nový Bor Stavba RD, garáže, jiné stavby Ostatní Stavba RD, garáže, jiné stavby Rozpětí ceny (Kč) Nabídková cena (Kč) 500 až až až

39 Nový Bor, Arnultovice u NB II.oblast Nový Bor, Arnultovice u NB III.oblast Nový Bor, Arnultovice u NB III.oblast Ostatní Stavba RD, garáže, jiné stavby Ostatní Stavba RD, garáže, jiné stavby 150 až až až Janov u NB, Bukovany, Pihel Janov u NB, Bukovany, Pihel Pozemky malé výměry (do 100 m2 plochy celého pč. a pozemky nepřístupné a zatížené sítěmi) 100 až Ostatní 70 až U všech kategorií Sleva až 50 % V případě připomínek, dotazů a nejasností kontaktuje: Alena Dušková, referent odboru správy majetku, aduskova@novy-bor.cz, tel

40 Vyjádření: Podpis zpracovatele návrhu: Podpis předkladatele návrhu:... Alena Dušková..

41 MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Odbor správy majetku 22. nám. Míru čp. 1, Nový Bor, tel , fax , Podklady pro 9. zasedání Zastupitelstva města konané dne Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: starosta Alena Dušková Nemovitosti Žádost o prodej části pozemku pč. 1501/1 a části pozemku pč. 1504/9 v k.ú. Arnultovice u Nového Boru (lokalita U Vodárny) Projednáno: I t Ing. Darina Měchurová Vedoucí odboru stavební úřad Vladan Pokorný Technické služby, komunikace Bc. Libor Lamata vedoucí odboru dopravy RM dne , FV dne Rozpočet: Nároky na rozpočet nejsou Návrh usnesení: Zastupitelstvo města po projednání s c h v a l u j e záměr prodat část pozemku pč. 1501/1 o výměře cca 6 m2 z celkových 3540 m2 ostatní plochy, ostatní komunikace a část pozemku pč. 1504/9 o výměře cca 13 m2 z celkových 708 m2 orné půdy vše v k.ú. Arnultovice u Nového Boru, za minimální kupní cenu 98 Kč/m2+DPH (cena stanovená znaleckým posudkem, dle platného cenového předpisu) + náklady s převodem spojené (tj. správní poplatek za návrh na vklad vlastnického právu do katastru nemovitostí, kupující bude poplatníkem daně z nabytí nemovitých věcí, případně jiné náklady vzniklé v souvislosti s převodem nemovitosti). Důvodem pro snížení minimální kupní ceny pod cenu obvyklou je záměr prodeje částí pozemku viz výše do vlastnictví společnosti Severočeské vodárenské společnosti a.s., se sídlem Přítkovská 1689, Teplice, IČ: , jejímž akcionářem je Město Nový Bor. V rámci rovného přístupu ke všem akcionářům - městům a obcím - je snaha ze strany SVS a.s. realizovat veškeré odkupy majetku za cenu stanovenou znaleckým posudkem, dle platného cenového předpisu.

42 Zodpovědná osoba: Alena Dušková Nemovitosti Termín: Důvodová zpráva: O prodej části pozemku pč. 1501/1 o výměře cca 6 m2 z celkových 3540 m2 ostatní plochy ostatní komunikace a části pozemku pč. 1504/9 o výměře cca 13 m2 z celkových 708 m2 orné půdy vše v k.ú. Arnultovice u Nového Boru žádá společnost SVS a.s. za účelem majetkoprávního vypořádání pozemků. SVS a.s. je vlastníkem vodojemu na pozemcích pč a pč v k.ú. Arnultovice u Nového Boru. Při zaměření stavby bylo zjištěno, že oplocení vodojemu zasahuje na pozemek pč. 1501/1 viz situace stavby (způsob využití ostatní komunikace) ve vlastnictví Města Nový Bor, proto SVS a.s. žádá o vypořádání. Těleso komunikace je od oplocení vzdáleno cca 1,5-2 m - viz přiložené foto. SVS a.s. dále plánuje výstavbu čerpací stanice pitné vody na části pozemku pč. 1501/1 a části pozemku pč. 1504/9 - přiložená situace - mají zájem potřebné části pozemků odkoupit. Odbor správy majetku: komunikace U Vodárny by měla být do budoucna jako komunikační připojení pro plánovanou výstavbu RD nad zahrádkami. Odbor rozvoje města: nedoporučuje prodej části pozemku pč. 1501/1 v k.ú. Arnultovice u Nového Boru z důvodu budoucí plánované výstavby nových RD v lokalitě nad zahrádkami. Ulice U Vodárny, kde se nachází zmiňovaná část pozemku 1501/1 je možným dopravním spojením s centrem obce a je velmi pravděpodobné, že se komunikace v tomto úseku bude muset rozšířit do maximálně možných rozměrů. Stavební úřad: pozemek pč. 1501/1 je zařazen v plochách místních komunikací, pozemek pč. 1504/9 je zařazen v plochách bydlení v rodinných domech. Odbor dopravy: otázka dostatečnosti šířky místní komunikace by měla být spíše adresována projektantovi v oboru dopravních staveb. Každopádně záleží na tom, jakou místní komunikaci a s jakým vybavením bude do předmětné lokality město budovat. Pokud to bude pouze dvoupruhová komunikace, tak to zřejmě stačit bude (šířka vozovky 2 x 2,75 m + šířka nezpevněné krajnice 2 x 0,50 m = 6,50 m /norma připouští jít na ještě menší šířku pruhu vozovky/), ale pokud je předpoklad, že se budou budovat i chodníky, parkovací stání a pruh pro cyklisty, tak nebude stačit ani šíře stávajícího pozemku (tj. s částí, na kterou přesahuje oplocení). Stanovení ceny a žádost společnosti SVS a.s. Společnost SVS a.s. nechala vypracovat znalecký posudek na ocenění pozemků, o které žádá. Jedná se však o ocenění cenou vyhláškovou, která vychází na 97,90 Kč/m2. Město Nový Bor má stanoveny ceny vnitřní směrnicí č viz níže a je povinna dle zákona 128/2000 Sb. o obcích v platném znění prodávat nemovitosti za ceny v místě a čase obvyklé (tržní). Pokud tomu tak není, musí odchylku od ceny obvyklé řádně zdůvodnit v usnesení - viz návrh usnesení. Společnost SVS a.s. žádá o prodej předmětných částí pozemků za cenu 98 Kč/m2, stanovenou znaleckým posudkem, dle platného cenového předpisu, a to z důvodu toho, že Město Nový Bor je akcionářem SVS a.s. V rámci rovného přístupu ke všem akcionářům - městům a obcím

43 - je snaha ze strany SVS a.s. realizovat veškeré odkupy majetku za cenu stanovenou znaleckým posudkem, dle platného cenového předpisu. Pokud zastupitelstvo města doporučí ZM prodat části pozemků za cenu obvyklou (tržní), mohlo by usnesení znít takto: Zastupitelstvo města schvaluje záměr prodat část pozemku pč. 1501/1 o výměře cca 6 m2 z celkových 3540 m2 ostatní plochy, ostatní komunikace a část pozemku pč. 1504/9 o výměře cca 13 m2 z celkových 708 m2 orné půdy vše v k.ú. Arnultovice u Nového Boru, pozemek pč. 1504/9 za minimální kupní cenu 450 Kč/m2 + DPH a pozemek pč. 1501/1 za minimální kupní cenu 200 Kč/m2+DPH, dle průvodky záměru prodeje pozemku. Rada města: doporučuje ZM schválit záměr požadované pozemky prodat, dle navrženého usnesení. Finanční výbor: projedná dne , výsledek bude přednesen na jednání ZM. Ke stanovení minimální kupní ceny přikládá OSM ještě výňatek ze směrnice č platné ke dni a doplňuje, že se jedná o II. oblast k.ú. Arnultovice u Nového Boru k účelu dle územního plánu pozemek pč. 1504/9 k bydlení (stavba) a 1501/1 - komunikace tj. ostatní. Vnitřní směrnice č o postupech při prodeji nemovitostí v majetku města Nový Bor Čl. 4 Kupní cena nemovitosti 1) Způsoby tvorby kupní ceny: Kupní cena je nabídnutá cena, pokud je rovna nebo vyšší než minimální kupní cena. Minimální kupní cena je tvořena: a) cenou za 1 m² pozemku (viz příloha č. 1) a výměrou pozemku nebo jeho části, pokud je požadována pouze část. Pokud cena dle tohoto odstavce bude vyšší než Kč bez DPH, bude minimální cena stanovena znaleckým posudkem (cenou obvyklou tzv. tržní). V případě, že převod nemovité věci je zdanitelným plněním, ve smyslu 56 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o DPH ), bude ke kupní ceně připočteno DPH v platné sazbě ke dni uzavření kupní smlouvy, b) znaleckým posudkem (cenou obvyklou tzv. tržní). V případě, že převod nemovité věci je zdanitelným plněním ve smyslu 56 zákona o DPH, je takto stanovená kupní cena včetně DPH v platné sazbě ke dni uzavření kupní smlouvy, pokud není ve znaleckém posudku uvedeno, že se jedná o kupní cenu bez DPH. V tomto případě, pokud bude převod nemovité věci zdanitelným plněním, ve smyslu 56 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o DPH ), bude ke kupní ceně připočteno DPH v platné sazbě ke dni uzavření kupní smlouvy, Kupující uhradí městu náklady města s převodem spojené např. náklady na vyhotovení znaleckého posudku, geometrického plánu, vytyčení hranic nemovité věci, energetického

44 průkazu, případně jiných nákladů, které město vynaloží v souvislosti s prodejem nemovité věci, pokud ZM nerozhodne jinak. Prvotním kritériem pro výběr nejvýhodnější nabídky je nabídnutá kupní cena, pokud však existují legitimní důvody, lze vybrat i jinou, z ekonomického hlediska méně výhodnou nabídku. Takovými důvody může být např. dlouhodobé užívání nemovité věci zájemcem, výhodnost pro obec z hlediska veřejného zájmu, náprava předchozích pochybení v majetkoprávních úkonech obce apod. nutné řádné zdůvodnění např. zdůvodnění patrné z důvodové zprávy podkladových materiálů pro jednání ZM, ze zápisu z jednání ZM nebo z usnesení ZM. Výchozí ceny za 1 m2 prodávaného pozemku dle lokalit a účelu prodeje: Katastrální území Nový Bor, Arnultovice u NB I.oblast Nový Bor, Arnultovice u NB I.oblast Nový Bor, Arnultovice u NB II.oblast Nový Bor, Arnultovice u NB II.oblast Nový Bor, Arnultovice u NB III.oblast Nový Bor, Arnultovice u NB III.oblast Účel využití dle územního plánu Nový Bor Stavba RD, garáže, jiné stavby Ostatní Stavba RD, garáže, jiné stavby Ostatní Stavba RD, garáže, jiné stavby Ostatní Stavba RD, garáže, jiné stavby Rozpětí ceny (Kč) Nabídková cena (Kč) 500 až až až až až až Janov u NB, Bukovany, Pihel Janov u NB, Bukovany, Pihel Pozemky malé výměry (do 100 m2 plochy celého pč. a pozemky nepřístupné a zatížené sítěmi) 100 až Ostatní 70 až U všech kategorií Sleva až 50 % V případě připomínek, dotazů a nejasností kontaktuje: Alena Dušková, referent odboru správy majetku, aduskova@novy-bor.cz, tel

Výpis usnesení č. 112 č. 130 z 6. zasedání Zastupitelstva města konaného dne

Výpis usnesení č. 112 č. 130 z 6. zasedání Zastupitelstva města konaného dne Výpis usnesení č. 112 č. 130 z 6. zasedání Zastupitelstva města konaného dne 27.3.2019 USNESENÍ č. 112/19/ZM6 Volba návrhové komise, určení ověřovatelů zápisu, určení zapisovatele v o l í návrhovou komisi

Více

Výpis usnesení č. 352 č. 375 z 13. schůzi Rady města konané dne

Výpis usnesení č. 352 č. 375 z 13. schůzi Rady města konané dne Výpis usnesení č. 352 č. 375 z 13. schůzi Rady města konané dne 20.5.2019 USNESENÍ č. 352/19/RM13 Informace vedení města o proběhlých jednáních b e r e n a v ě d o m í informace vedení města o proběhlých

Více

Výpis usnesení č. 869 č. 894 z 38. zasedání Zastupitelstva města konaného dne

Výpis usnesení č. 869 č. 894 z 38. zasedání Zastupitelstva města konaného dne Výpis usnesení č. 869 č. 894 z 38. zasedání Zastupitelstva města konaného dne 13.12.2017 USNESENÍ č. 869/17/ZM38 Informace vedení města o proběhlých jednáních b e r e n a v ě d o m í informace vedení města

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Útvar starosty bod 5 nám. Míru čp. 1, 473 01 Nový Bor, tel. 487 712 311, fax 487 726 160, e-mail: sekretariat@novy-bor.cz Podklady pro 3. zasedání Zastupitelstva města konané dne

Více

Výpis usnesení č. 77 č. 91 z 4. zasedání Zastupitelstva města konaného dne

Výpis usnesení č. 77 č. 91 z 4. zasedání Zastupitelstva města konaného dne Výpis usnesení č. 77 č. 91 z 4. zasedání Zastupitelstva města konaného dne 30.1.2019 USNESENÍ č. 77/19/ZM4 Volba návrhové komise, určení ověřovatelů zápisu a zapisovatele volí návrhovou komisi ve složení:

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Útvar starosty bod 5 nám. Míru čp. 1, 473 01 Nový Bor, tel. 487 712 311, fax 487 726 160, e-mail: sekretariat@novy-bor.cz Podklady pro 6. zasedání Zastupitelstva města konané dne

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR bod 6 nám. Míru čp. 1, 473 01 Nový Bor, tel. 487 712 311, fax 487 726 160, e-mail: sekretariat@novy-bor.cz Podklady pro 7. zasedání Zastupitelstva města konané dne 24.4.2019 Předkladatel:

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Útvar starosty bod 4 Předkladatel: Zpracovatel: Označení věci: Starosta Pavlína Fafalová Sekretariát Informace o činnosti orgánů města Projednáno: Nároky na rozpočet nejsou b e r e n a v ě d o m í informace

Více

Výpis usnesení č. 233 č. 261 z 9. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č. 233 č. 261 z 9. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 233 č. 261 z 9. schůze Rady města konané dne 18.3.2019 USNESENÍ č. 233/19/RM9 Informace vedení města o proběhlých jednáních b e r e n a v ě d o m í informace vedení města o proběhlých

Více

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 15/2014

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 15/2014 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 15/2014 Program 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Vyhlášení záměru na směnu pozemků

Více

Město Hradec nad Moravicí

Město Hradec nad Moravicí Město Hradec nad Moravicí Usnesení č. ze zasedání Zastupitelstva města Hradce nad Moravicí konaného dne 8. června 2010 ve společenské místnosti MěÚ Hradec nad Moravicí. Město Hradec nad Moravicí 2. strana

Více

Výpis usnesení č č z 76. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č č z 76. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 2387 č. 2406 z 76. schůze Rady města konané dne 5.2.2018 USNESENÍ č. 2387/18/RM76 Informace vedení města o proběhlých jednáních informace vedení města o proběhlých jednáních. Zodpovědná

Více

Usnesení, výsledky projednání a hlasování Zastupitelstva města Moravský Beroun č. 21 ze dne

Usnesení, výsledky projednání a hlasování Zastupitelstva města Moravský Beroun č. 21 ze dne Usnesení, výsledky projednání a hlasování Zastupitelstva města Moravský Beroun č. 21 ze dne 22.08.2018 Jedná se o upravenou (tj. částečně anonymizovanou) verzi z důvodu omezení rozsahu zveřejňovaných informací

Více

Usnesení 4. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne program zasedání Zastupitelstva města Šternberka dne

Usnesení 4. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne program zasedání Zastupitelstva města Šternberka dne Město Šternberk Městský úřad Šternberk Horní náměstí 16 785 01 Šternberk Usnesení 4. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne 17. 04. 2019 Číslo: 76/4 program zasedání Zastupitelstva města Šternberka

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Útvar starosty nám. Míru čp. 1, 473 01 Nový Bor, tel. 487 712 311, fax 487 726 160, e-mail: sekretariat@novy-bor.cz Podklady pro 42. zasedání Zastupitelstva města konané dne 25.4.2018

Více

Usnesení. přijatá na 14. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne v 15:00 hodin v jesenické kapli

Usnesení. přijatá na 14. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne v 15:00 hodin v jesenické kapli Město Jeseník Usnesení přijatá na 14. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 15.12.2016 v 15:00 hodin v jesenické kapli 694. Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o činnosti Vak - Vodovody

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Útvar starosty nám. Míru čp. 1, 473 01 Nový Bor, tel. 487 712 311, fax 487 726 160, e-mail: sekretariat@novy-bor.cz Podklady pro 45. zasedání Zastupitelstva města konané dne 12.9.2018

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Útvar starosty bod 5 nám. Míru čp. 1, 473 01 Nový Bor, tel. 487 712 311, fax 487 726 160, e-mail: sekretariat@novy-bor.cz Podklady pro 44. zasedání Zastupitelstva města konané dne

Více

USNESENÍ č. 3/2015. Z 3. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 26. května 2015 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin

USNESENÍ č. 3/2015. Z 3. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 26. května 2015 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin USNESENÍ č. 3/2015 Z 3. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 26. května 2015 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin Přítomni: dle prezenční listiny Kontrola usnesení z minulého zasedání Úkol

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 02.08.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 15.08.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměry prodejů NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Návrh předkládá Ing. arch. Petra

Více

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 21/2010 konaného dne od 16:00 hodin v kanceláři starosty

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 21/2010 konaného dne od 16:00 hodin v kanceláři starosty Město MILOVICE ul. 5. května 71, Milovice, PSČ 289 23 tel.a fax: 325577203 email: meu@mesto-milovice.cz Sekretariát, ul. 5. května 71 tel. a fax:325577203,325577403, email: meu@mesto-milovice.cz Zápis

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 15.03.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.03.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměry prodejů NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Návrh předkládá Ing. arch. Petra

Více

Výpis usnesení č č z 82. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č č z 82. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 2578 č. 2607 z 82. schůze Rady města konané dne 14.5.2018 USNESENÍ č. 2578/18/RM82 Informace vedení města o proběhlých jednáních b e r e n a v ě d o m í informace vedení města o proběhlých

Více

Zápis č. 3/2015. Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 26. května 2015 v zasedací místnosti města Proseč

Zápis č. 3/2015. Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 26. května 2015 v zasedací místnosti města Proseč Zápis č. 3/2015 Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 26. května 2015 v zasedací místnosti města Proseč Přítomni: dle prezenční listiny 3. zasedání Zastupitelstva města Proseč v roce 2015 proběhlo

Více

Z á p i s č. 24 ze zasedání zastupitelstva obce dne

Z á p i s č. 24 ze zasedání zastupitelstva obce dne Z á p i s č. 24 ze zasedání zastupitelstva obce dne 23. 4. 2014 Přítomni: dle prezenční listiny Návrh programu: 1) Ověření usnášeníschopnosti, schválení zapisovatelky, ověřovatelů zápisu 2) Kontrola zápisu

Více

Usnesení z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Loděnice č. 2, konaného dne od 18 hodin ve školícím centru restaurace Ve Století.

Usnesení z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Loděnice č. 2, konaného dne od 18 hodin ve školícím centru restaurace Ve Století. Usnesení z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Loděnice č. 2, konaného dne 28.05.2014 od 18 hodin ve školícím centru restaurace Ve Století. Zastupitelstvo obce Loděnice: Schvaluje : - Program veřejného

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 21 konaného dne 25. června 2014

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 21 konaného dne 25. června 2014 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 21 konaného dne 25. června 2014 Projednání předkládaných zpráv: 1. Prodej pozemku pod garáží v lokalitě Kolonka 2. Prodej pozemků mezi rodinnými domy

Více

Příloha k usnesení z 15. zasedání zastupitelstva obce konaného dne v 17. hodin v zasedací síni obecního úřadu

Příloha k usnesení z 15. zasedání zastupitelstva obce konaného dne v 17. hodin v zasedací síni obecního úřadu 15/06/2017- ZO -U Příloha k usnesení z 15. zasedání zastupitelstva obce konaného dne 19.6.2017 v 17. hodin v zasedací síni obecního úřadu Program : 1. Zpráva kontrolního výboru 2. Zpráva finančního výboru

Více

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 7/2016

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 7/2016 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 7/2016 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Projednání návrhu na bezúplatný převod

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 4. 2014. Odbor správy majetku. Záměr na prodej parc. č. 1174/1 v k.ú.

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 4. 2014. Odbor správy majetku. Záměr na prodej parc. č. 1174/1 v k.ú. MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 4. 2014 Bod programu: 7 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Martina Križanová

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 5 konaného dne

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 5 konaného dne Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 5 konaného dne 22. 6. 2011 Projednání předkládaných zpráv: 1. Slib člena zastupitelstva města 2. Prodej pozemků ke stavbě rodinných domů v lokalitě

Více

Výpis usnesení č č z 92. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č č z 92. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 2867 č. 2879 z 92. schůze Rady města konané dne 15.10.2018 USNESENÍ č. 2867/18/RM92 Informace vedení města o proběhlých jednáních informace vedení města o proběhlých jednáních. Zodpovědná

Více

I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: NÁVRH USNESENí: JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P

I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU. MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: NÁVRH USNESENí: JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P Á I I ŽĎÁR NAD SÁZAVOU MATERIÁL BEZ OSOBNíCH ÚDAJU MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽĎÁR NAD SÁZAvou MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 54 DNE: 28.11.2016 JEDNACí ČíSLO: 854/2016/0P NÁZEV: Majetkoprávní jednání RM ANOTACE: Dle přiložené

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Komunikace Havlíčkova ulice - majetkoprávní vztahy

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Komunikace Havlíčkova ulice - majetkoprávní vztahy MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 22. 6. 2017 Bod programu: 21 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Jiří Kudláček Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Bc. Ludmila

Více

U S N E S E N Í. 19. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 10. května 2018 od 17 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích

U S N E S E N Í. 19. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 10. května 2018 od 17 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích U S N E S E N Í 19. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 10. května 2018 od 17 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích Jedná se o upravenou verzi z důvodu dodržení přiměřenosti zveřejňovaných

Více

U s n e s e n í z XVII. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 27. června 2017 Zastupitelstvo obce Bořetice bere na vědomí:

U s n e s e n í z XVII. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 27. června 2017 Zastupitelstvo obce Bořetice bere na vědomí: U s n e s e n í z XVII. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 27. června 2017 Zastupitelstvo obce Bořetice bere na vědomí: Ad 3.) zprávu z jednání Rady obce Bořetice od posledního

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 20.10.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 03.11.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Záměry prodejů NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing. Jiří Hořánek, 2. místostarosta

Více

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 16/2018

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 16/2018 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 16/2018 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Projednání návrhu na ukončení vyhlášeného

Více

Prodej částí pozemků parc.č. 2015/24, parc.č. 2015/32 a parc.č. 2015/34, vše v k.ú. Tišnov (ul. Majorova)

Prodej částí pozemků parc.č. 2015/24, parc.č. 2015/32 a parc.č. 2015/34, vše v k.ú. Tišnov (ul. Majorova) Materiál číslo: 24 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 25.04.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Výpis usnesení č. 113 č. 147 z 5. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č. 113 č. 147 z 5. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 113 č. 147 z 5. schůze Rady města konané dne 21.1.2019 USNESENÍ č. 113/19/RM5 Informace vedení města o proběhlých jednáních informace vedení města o proběhlých jednáních. Zodpovědná osoba:

Více

Usnesení 23. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne

Usnesení 23. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne Město Šternberk Městský úřad Šternberk Horní náměstí 16 785 01 Šternberk Usnesení 23. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne 11. 04. 2018 Číslo: 503/23 program zasedání ZM dne 11.04.2018 Číslo:

Více

Název materiálu: Odkoupení části pozemku p.č. 695/88, k.ú. Daliměřice, budoucí komunikace

Název materiálu: Odkoupení části pozemku p.č. 695/88, k.ú. Daliměřice, budoucí komunikace Podklady na zasedání ZM dne: 15.08.2019 Název materiálu: Odkoupení části pozemku p.č. 695/88, k.ú. Daliměřice, budoucí komunikace Předkládá: Vypracoval: Ing. Tomáš Hocke Bc. Olga Bažantová Zúčastní se

Více

USNESENÍ 2019/ 7/122/ZM

USNESENÍ 2019/ 7/122/ZM Usnesení Zastupitelstva města č. 7 ze dne 29.05.2019 Jedná se o upravenou (tj. částečně anonymizovanou) verzi z důvodu omezení rozsahu zveřejňovaných informací v souladu s článkem 5 Nařízení Evropského

Více

Výpis usnesení č č z 93. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č č z 93. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 2880 č. 2905 z 93. schůze Rady města konané dne 29.10.2018 USNESENÍ č. 2880/18/RM93 Informace vedení města o proběhlých jednáních b e r e n a v ě d o m í informace vedení města o proběhlých

Více

U s n e s e n í č. 129/R10/ /R10/2019 z 10. schůze rady města konané dne v budově MěÚ Meziboří od hodin

U s n e s e n í č. 129/R10/ /R10/2019 z 10. schůze rady města konané dne v budově MěÚ Meziboří od hodin U s n e s e n í č. 129/R10/2019-143/R10/2019 z 10. schůze rady města konané dne 29.04.2019 v budově MěÚ Meziboří od 14.00 hodin U s n e s e n í č. 129/R10/2019 bere na vědomí zprávu o hospodaření s bytovým

Více

S o u b o r u s n e s e n í

S o u b o r u s n e s e n í S o u b o r u s n e s e n í z 24. zasedání Zastupitelstva města Vyšší Brod konaného dne 12.09.2017 od 17:30 hodin v zasedací místnosti města K bodu: 1. Určení ověřovatelů zápisu / 95 odst. 1 zákona o obcích/

Více

11I111I1111I11111 MMB2015000000246. Název: Návrh prodeje pozemku p.č. 387/3 v k.ú. Kohoutovice v ul. Desátková. Návrh usnesení:

11I111I1111I11111 MMB2015000000246. Název: Návrh prodeje pozemku p.č. 387/3 v k.ú. Kohoutovice v ul. Desátková. Návrh usnesení: Rada města Brna Z7/05. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 14. 4. 2015 11I111I1111I11111 MMB2015000000246 TMllOZSf j Název: Návrh prodeje pozemku p.č. 387/3 v k.ú. Kohoutovice v ul. Desátková.

Více

Výpis usnesení č. 328 č. 351 z 12. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č. 328 č. 351 z 12. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 328 č. 351 z 12. schůze Rady města konané dne 6.5.2019 USNESENÍ č. 328/19/RM12 Informace vedení města o proběhlých jednáních informace vedení města o proběhlých jednáních. Zodpovědná

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 6. VÝPIS Z USNESENÍ. Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem konaného dne

ZASTUPITELSTVO MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 6. VÝPIS Z USNESENÍ. Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem konaného dne ZASTUPITELSTVO MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 6. VÝPIS Z USNESENÍ Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem konaného dne 14.06.2007 129/2007 6. ZM V u z a v í r á v souladu s 17, odst. 5 a odst. 7, písm.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor správy majetku Písek 16.02.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 02.03.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výkupy majetku do vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ Dle návrhu v textu Mgr. Ing.

Více

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem. Návrh na prodej části obecního pozemku p.č. 2131/69 v k.ú. Lysá nad Labem, prodloužení ul.

Zastupitelstvo města Lysá nad Labem. Návrh na prodej části obecního pozemku p.č. 2131/69 v k.ú. Lysá nad Labem, prodloužení ul. Zastupitelstvo města Lysá nad Labem konané dne 2. 3. 2016 Návrh na prodej části obecního pozemku p.č. 2131/69 v k.ú. Lysá nad Labem, prodloužení ul. Máchova Fibichova Zpráva se předkládá z důvodu: Usnesení

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ BOR Útvar starosty bod nám. Míru čp. 1, 473 01 Nový Bor, tel. 487 712 311, fax 487 726 160, e-mail: sekretariat@novy-bor.cz 5 Podklady pro 41. zasedání Zastupitelstva města konané dne

Více

Výpis usnesení č č z 75. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č č z 75. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 2373 č. 2386 z 75. schůze Rady města konané dne 22.1.2018 USNESENÍ č. 2373/18/RM75 Informace vedení města o proběhlých jednáních b e r e n a v ě d o m í informace vedení města o proběhlých

Více

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 12/2017

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 12/2017 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 12/2017 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Projednání návrhu na vyhlášení záměru

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Záměr na prodej pozemku parc.č. 1174/1 v k.ú.

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku. Záměr na prodej pozemku parc.č. 1174/1 v k.ú. MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 17. 3. 2016 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Martina Križanová

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 21. 6. 2018 Bod programu: 28 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Bc. Ludmila

Více

lllllll MMB Název:

lllllll MMB Název: Rada města Brna Z7/05. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 14.4.2015 lllllll MMB2015000000248 ZM7/ OáU, fo Název: Návrh prodeje pozemků p.č. 546/1, p.č. 546/2 a p.č. 546/3 v k.ú. Starý Lískovec

Více

OSM 4. Název materiálu: Prodej zbytkového pozemku parc.č. 3579/2, k.ú. Turnov (VYVA PLAST s.r.o., Technické služby Turnov, s.r.o.)

OSM 4. Název materiálu: Prodej zbytkového pozemku parc.č. 3579/2, k.ú. Turnov (VYVA PLAST s.r.o., Technické služby Turnov, s.r.o.) Podklady na zasedání ZM dne: 27.11.2014 OSM 4. Název materiálu: Prodej zbytkového pozemku parc.č. 3579/2, k.ú. Turnov (VYVA PLAST s.r.o., Technické služby Turnov, s.r.o.) Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval:

Více

U S N E S E N Í ze zasedání Zastupitelstva města Kynšperk nad Ohří konaného dne 25. dubna 2018

U S N E S E N Í ze zasedání Zastupitelstva města Kynšperk nad Ohří konaného dne 25. dubna 2018 U S N E S E N Í ze zasedání Zastupitelstva města Kynšperk nad Ohří konaného dne 25. dubna 2018 č. ZM 12/2018 u p r a v e n á v e r z e Závěrečný účet Města Kynšperk nad Ohří za rok 2017, který tvoří přílohy

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 28.05.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.06.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Uspořádání vnitrobloku Gregorova ulice NÁVRH USNESENÍ

Více

Výpis usnesení č. 1 č. 29 z 1. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č. 1 č. 29 z 1. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 1 č. 29 z 1. schůze Rady města konané dne 12.11.2018 USNESENÍ č. 1/18/RM1 Informace vedení města o proběhlých jednáních b e r e n a v ě d o m í informace vedení města o proběhlých jednáních.

Více

4. zasedání ZM Rychvald USNESENÍ ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA RYCHVALD DNE

4. zasedání ZM Rychvald USNESENÍ ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA RYCHVALD DNE Usnesení ze 4. zasedání Zastupitelstva města Rychvald, dne 10. 06. 2015 Pořadové a organizační zabezpečení 4. zasedání Zastupitelstva města Rychvald 4/1. Zastupitelstvo města a ) s c h v a l u j e pořad

Více

Výpis usnesení č č z 74. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č č z 74. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 2336 č. 2372 z 74. schůze Rady města konané dne 8.1.2018 USNESENÍ č. 2336/18/RM74 Informace vedení města o proběhlých jednáních b e r e n a v ě d o m í informace vedení města o proběhlých

Více

USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016

USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENI ze zasedání Zastupitelstva města č. 9/2016 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Projednání návrhu na vyhlášení záměru na

Více

z 20. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 27. července 2017

z 20. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 27. července 2017 z 20. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 27. července 2017 1) Volba návrhové komise a OVĚŘOVATELŮ ZÁPISU Zastupitelstvo města Rumburka projednalo a rozhodlo: a) zvolit návrhovou komisi

Více

Usnesení č. 13/15Z/2013: Zastupitelstvo města Šluknov projednalo a bere na vědomí návrh

Usnesení č. 13/15Z/2013: Zastupitelstvo města Šluknov projednalo a bere na vědomí návrh Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

P Ř E H L E D U S N E S E N Í

P Ř E H L E D U S N E S E N Í P Ř E H L E D U S N E S E N Í z 23. zasedání zastupitelstva města Slavkov u Brna, které se konalo dne 26.3.2018 443/23/ZM/2018 Plnění usnesení ze zasedání zastupitelstva města průběžné plnění a trvání

Více

Informace o přijatých usneseních. z 16. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 15. prosince 2016

Informace o přijatých usneseních. z 16. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 15. prosince 2016 z 16. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 15. prosince 2016 1) Volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu Zastupitelstvo města Rumburka projednalo a rozhodlo: a) zvolit návrhovou komisi

Více

Usnesení ZM č. 06/2019 z jednání konaného dne

Usnesení ZM č. 06/2019 z jednání konaného dne Zastupitelstvo města Horšovský Týn: Usnesení ZM č. 06/2019 z jednání konaného dne 24.6.2019 01. schvaluje návrhovou komisi ve složení Ing. Jiří Jánský a MUDr. Ondřej Plášil. 02. schvaluje program 6. jednání

Více

Usnesení. přijatá na 10. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne v 15:00 hodin v jesenické kapli

Usnesení. přijatá na 10. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne v 15:00 hodin v jesenické kapli Město Jeseník Usnesení přijatá na 10. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 23.6.2016 v 15:00 hodin v jesenické kapli 547. Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o probíhajících veřejných

Více

Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče

Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče Město Hustopeče, zastupitelstvo města Hustopeče Usnesení z XIII. schůze Zastupitelstva města Hustopeče konané dne 14. 4. 2016 v zasedací místnosti MěÚ Hustopeče Usnesení č. 1/XIII/16: ZM schvaluje program

Více

Usnesení Zastupitelstva města Moravský Beroun č. 12 ze dne

Usnesení Zastupitelstva města Moravský Beroun č. 12 ze dne Usnesení Zastupitelstva města Moravský č. 12 ze dne 19.10.2016 1. USNESENÍ č. 2016/ 12/283/ZM Program Zastupitelstva města Moravský zařazení bodu dotazy a podněty občanů za bod volba ověřovatelů Celkem

Více

VÝSLEDKY PROJEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE

VÝSLEDKY PROJEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE VÝSLEDKY PROJEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE z 32. zasedání konaném dne 31. května 2018 Zastupitelstvo obce projednalo tento program 1. Zahájení 1.1. Schválení návrhu programu zasedání ZO 1.2. Určení zapisovatele

Více

Zrušení usnesení zastupitelstva města č. 22/10/2015 ze dne odkup pozemků parc. č. 1510/8, 1510/11 a 1510/12 v k. ú.

Zrušení usnesení zastupitelstva města č. 22/10/2015 ze dne odkup pozemků parc. č. 1510/8, 1510/11 a 1510/12 v k. ú. V Odrách 24.01.2018 Návrh k projednání na 27. zasedání Zastupitelstva města Odry konaném dne 31.01.2018 Zrušení usnesení zastupitelstva města č. 22/10/2015 ze dne 16.12.2015 odkup pozemků parc. č. 1510/8,

Více

P Ř E H L E D U S N E S E N Í

P Ř E H L E D U S N E S E N Í Zastupitelstvo města Vrchlabí P Ř E H L E D U S N E S E N Í z 19. zasedání zastupitelstva města, které se konalo dne 6.6.2018 235/19/ZM/2018 Žádost o navýšení dotace a poskytnutí dotace na rok 2019 - Centrum

Více

UZ04/21/2017 Z/05/2017

UZ04/21/2017 Z/05/2017 USNESENÍ z 21. zasedání Zastupitelstva města Uničova, které se konalo dne 12. prosince 2017 v 16 hodin v malém sále Městského zařízení Uničov, Moravské nám. 1143 UZ01/21/2017 Schválení programu 21. zasedání

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 14. 5. 2015. Odbor správy majetku

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 14. 5. 2015. Odbor správy majetku MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 14. 5. 2015 Bod programu: 5 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Bc. Ludmila

Více

Výpis usnesení č. 62 č. 95 z 3. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č. 62 č. 95 z 3. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 62 č. 95 z 3. schůze Rady města konané dne 10.12.2018 USNESENÍ č. 62/18/RM3 Informace vedení města o proběhlých jednáních b e r e n a v ě d o m í informace vedení města o proběhlých jednáních.

Více

Zastupitelstvo města Příbora

Zastupitelstvo města Příbora Zastupitelstvo města Příbora U S N E S E N Í z 24. zasedání Zastupitelstva města Příbora konaného dne 13. června 2013 v jednacím sále piaristického kláštera v Příboře od 16,00 hod. VARIANTA USNESENÍ URČENÁ

Více

Usnesení 6. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne

Usnesení 6. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne 79 / 6 č. 2 Usnesení 6. zasedání Zastupitelstva města Šternberka ze dne 17.06.2015 program zasedání dne 17.06.2015 80 / 6 č. 3 přehled usnesení Rady města Šternberka za uplynulé období a informace občanům

Více

Příloha oddělení územního plánování - platný územní plán:

Příloha oddělení územního plánování - platný územní plán: Důvodová zpráva A) 1. výkup části p.p.č. 813/1, geometrickým plánem označená jako p.p.č. 813/3 o výměře 9 m 2, části p.p.č. 822/1, geometrickým plánem označená jako p.p.č. 822/3 o výměře 192 m 2, části

Více

ze zasedání Zastupitelstva města Beroun dne Zastupitelstvo města Beroun schvaluje program zasedání zastupitelstva města.

ze zasedání Zastupitelstva města Beroun dne Zastupitelstvo města Beroun schvaluje program zasedání zastupitelstva města. Poznámka: Zveřejněna je upravená verze usnesení rady a zastupitelstva města z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v

Více

Výpis usnesení č č z 78. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č č z 78. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 2445 č. 2464 z 78. schůze Rady města konané dne 5.3.2018 USNESENÍ č. 2445/18/RM78 Informace vedení města o proběhlých jednáních b e r e n a v ě d o m í informace vedení města o proběhlých

Více

Výpis usnesení č. 96 č. 112 z 4. schůze Rady města konané dne

Výpis usnesení č. 96 č. 112 z 4. schůze Rady města konané dne Výpis usnesení č. 96 č. 112 z 4. schůze Rady města konané dne 7.1.2019 USNESENÍ č. 96/19/RM4 Informace vedení města o proběhlých jednáních informace vedení města o proběhlých jednáních. Zodpovědná osoba:

Více

Zápis č. 3 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Rohatec konaného dne v 16,00 hod v Kulturním domě Rohatec

Zápis č. 3 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Rohatec konaného dne v 16,00 hod v Kulturním domě Rohatec Zápis č. 3 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Rohatec konaného dne 13.6.2018 v 16,00 hod v Kulturním domě Rohatec Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 20

Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 20 Určeno pro: Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 20 Konané dne: 02.02.2017 Materiál číslo: 20/6/2 Název materiálu a návrh usnesení: 20/6/2 Prodej pozemku parc. č. 3289/11 k. ú. Příbor Povodí Odry

Více

ZASTUPITELSTVO MĚSTA VOLYNĚ. Výpis usnesení z 5. zasedání Zastupitelstva města Volyně

ZASTUPITELSTVO MĚSTA VOLYNĚ. Výpis usnesení z 5. zasedání Zastupitelstva města Volyně ZASTUPITELSTVO MĚSTA VOLYNĚ konaného dne 26. června 2019 - příloha k zápisu z jednání zastupitelstva města PROGRAM: 1. Zahájení 2. Schválení programu jednání 3. Volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu,

Více

U S N E S E N Í. 9. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 26. května 2016 od 17 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích

U S N E S E N Í. 9. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 26. května 2016 od 17 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích U S N E S E N Í 9. zasedání Zastupitelstva obce Dvorce konaného ve čtvrtek 26. května 2016 od 17 hodin v TURISTCENTRU ve Dvorcích Jedná se o upravenou verzi z důvodu dodržení přiměřenosti zveřejňovaných

Více

U S N E S E N Í. z 26. zasedání Zastupitelstva města Krnova, konaného dne 6. června 2018 v 16:30 hod. v hasičské zbrojnici, ul. Partyzánů v Krnově

U S N E S E N Í. z 26. zasedání Zastupitelstva města Krnova, konaného dne 6. června 2018 v 16:30 hod. v hasičské zbrojnici, ul. Partyzánů v Krnově KRNOMK--42871/2018 koni ZM města KRNOVA SS 26/2018/Ko U S N E S E N Í z 26. zasedání Zastupitelstva města Krnova, konaného dne 6. června 2018 v 16:30 hod. v hasičské zbrojnici, ul. Partyzánů v Krnově č.

Více

Výpis usnesení z 13. zasedání Zastupitelstva Obce Hovorany konaného dne od hodin v sále sokolovny

Výpis usnesení z 13. zasedání Zastupitelstva Obce Hovorany konaného dne od hodin v sále sokolovny Výpis usnesení z 13. zasedání Zastupitelstva Obce Hovorany konaného dne 13. 6. 2017 od 17.00 hodin v sále sokolovny Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

USNESENÍ č. 3/2014. Z 3. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 16. června 2014 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin

USNESENÍ č. 3/2014. Z 3. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 16. června 2014 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin USNESENÍ č. 3/2014 Z 3. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 16. června 2014 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin Přítomni: dle prezenční listiny Kontrola usnesení z minulého zasedání Úkol

Více

Směna pozemků v k.ú. Tišnov (přednádražní prostor)

Směna pozemků v k.ú. Tišnov (přednádražní prostor) Materiál číslo: 8 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 10.12.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Usnesení z 9. jednání Zastupitelstva města Dubí, které se konalo dne od 16:30 hodin v obřadní síni Městského úřadu v Dubí

Usnesení z 9. jednání Zastupitelstva města Dubí, které se konalo dne od 16:30 hodin v obřadní síni Městského úřadu v Dubí Usnesení z 9. jednání Zastupitelstva města Dubí, které se konalo dne 10. 2. 2016 od 16:30 hodin v obřadní síni Městského úřadu v Dubí Složení komise 222/9/2016 1. zvolilo: tuto pracovní komisi: Volební

Více

P Ř E H L E D U S N E S E N Í

P Ř E H L E D U S N E S E N Í Příloha č. 4 k č. j.: MUMO-KT/23496/16 Sp. zn.: KT/56/2016/Hroe Zastupitelstvo města Mohelnice P Ř E H L E D U S N E S E N Í z 15. zasedání zastupitelstva m ěsta Mohelnice, které se konalo dne 07.09.2016

Více

ilihlliiillll MMB ZM7/ 1FH

ilihlliiillll MMB ZM7/ 1FH Rada města Brna ilihlliiillll MMB2017000000866 ZM7/ 1FH e Z7/29. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 20.6. 2017 Název v Návrh deje části pozemku p.č. 2033 v k.u. Zebětín. Důvodová zpráva Stanoviska

Více

Návrh usnesení zasedání Zastupitelstva města Chrastava dne 22. června 2015

Návrh usnesení zasedání Zastupitelstva města Chrastava dne 22. června 2015 2015/04/I ověřovatele zápisu: Návrh usnesení zasedání Zastupitelstva města Chrastava dne 22. června 2015 2015/04/II navržený program zasedání: 1) Diskuse s občany 2) Majetkoprávní úkony 3) Mimořádná podpora

Více

SOUHRN USNESENÍ. Město Nové Město nad Metují

SOUHRN USNESENÍ. Město Nové Město nad Metují Pro schválení zápisu řádné veřejné zasedání zastupitelstva města ZM 95 (ve volebním období 28. zasedání) ze dne: 12.12.2013 přednáškový sál Městské knihovny Nové Město nad Metují od 16:00 hodin Pořadová

Více

U S N E S E N Í Z 5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA-KUNRATICE ZE DNE 25.5. 2015. Ing.Fíla Karel Hýža Ivan. Matoušek Milan

U S N E S E N Í Z 5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA-KUNRATICE ZE DNE 25.5. 2015. Ing.Fíla Karel Hýža Ivan. Matoušek Milan U S N E S E N Í Z 5. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA-KUNRATICE ZE DNE 25.5. 2015 Zastupitelstvo MČ návrhový výbor ve složení v o l í Ing.Čihák Pavel Ing.Fíla Karel Hýža Ivan ověřovatele zápisu: Ing. Mydlarčík

Více

Podklady odboru výstavby, rozvoje a majetku města pro zasedání zastupitelstva města konané dne 15. 9. 2011

Podklady odboru výstavby, rozvoje a majetku města pro zasedání zastupitelstva města konané dne 15. 9. 2011 Podklady odboru výstavby, rozvoje a majetku města pro zasedání zastupitelstva města konané dne 15. 9. 2011 1. prodej bytové jednotky ve Štětí nájemcům Na základě podané žádostí RM dne 26. 5. 2011 schválila

Více

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 8/2016

USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 8/2016 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEMOŠNÁ USNESENÍ ze zasedání Zastupitelstva města č. 8/2016 1. Zahájení 2. Ověření zápisu z minulého zasedání 3. Kontrola usnesení Projednání návrhu na ukončení vyhlášeného

Více