ANALÝZA NÁVŠTĚVNOSTI 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ANALÝZA NÁVŠTĚVNOSTI 2011"

Transkript

1 ANALÝZA NÁVŠTĚVNOSTI 2011 ZA OBDOBÍ: ČERVEN ZÁŘÍ VYHODNOCENÍ NÁVŠTĚVNOSTI MĚSTSKÉHO INFORMAČNÍHO CENTRA

2 Úvod Rok se s rokem sešel a sezona roku 2011 je minulostí. Proto je na čase ohlédnout se zpátky a vyhodnotit návštěvnost Městského informačního centra Jičín. Sledovaným obdobím byly tradičně letní měsíce od června po září. Druhý ze jmenovaných se sice nepočítá do obvyklých turistických měsíců, ale v našem město je tomu jinak. Zamíří k nám stovky dětí, kvůli proslavenému festivalu Jičín město pohádky. Úvodem je ještě nutné zmínit jeden z faktorů, a to zda si návštěvníci do infocentra najdou cestu. Poloha se od počátků vyhotování předchůdců této analýzy nezměnila, najdete nás v objektu zámku na Valdštejnově náměstí 1. Když už máme návštěvníka přede dveřmi, zajmá ho jediná věc. Jak tam vlastně mají otevřeno? Velmi prozákaznickou otevírací dobu vidíte v níže přiložené tabulce. Otevírací doba 2011 Po - Pá So Ne Červen Červenec Srpen Září zavřeno Září je rozděleno do dvou částí. Hlavní sezona skončila v neděli 11. Zároveň s festivalem. Další dny je otevřeno podle Zimní otevírací doby. Před začátkem hlavní části je nutné zmínit techniku počítání návštěvníků. Za prosklenou částí Městského informačního centra (MIC) je od roku 2008 nainstalováno počítadlo. Je umístěno, tak aby osoby, které navštíví pouze Galerii Radka Pilaře ve statistice nebyly. Počítadlo reaguje na každý druhý průchod, tudíž každá osoba je započítána pouze jednikrát. Dále je pro ještě přesnější měření celkový počet osob snížen o 15%. A to ze dvou důvodů. Hlavním z nich je, že někteří zákazníci se opakovaně vracejí. Druhým důvodem je průchod zaměstnanců.

3 Hlavní část A nyní se konečně můžeme pustit do statistik a číselných údajů. A začneme grafem nejdůležitějším, z něj se dozvíte souhrnnou návštěvnost v jednotlivých měsících v porovnání s rokem minulým. Každý měsíc došlo k potěšujícímu nárůstu. Nejmarkantnější je rozdíl v měsíci červnu, kdy jsme zaznamenali růst o osob. Též procentuelně je růst nejvyšší. Celková návštěvnost byla závratných návštěvníků. Nejen, že přišlo o osob více, než v roce minulém, ale celkově se jedná o historicky nejvyšší výsledek od založení. Prázdninové měsíce červenec se srpnem, nazývané jako hlavní sezona, se v návštěvnosti téměř shodly. Ale přeci jenom se nejnavštěvovanějším stal červenec ( osob). Zejména, kvůli jednomu obzvlášť rekordnímu dni.

4 Na dny, které se pyšní slovem NEJ, se podíváme v dalším z grafů. V souladu s minulými analýzami tyto hodnoty uvádím neupravené. Tedy bez odečtu 15%. Vybral jsem všechny dny, které pokořily hranici tisíce návštěvníků. Když se podíváme do kalendáře, tak se většinou jedná o pondělí, výjimečně úterý. A když už jsme u kalendáře, tak datum s počtem 1938 osob není překlep. Jednalo se o pondělí před státními svátky. Tudíž si mnoho lidí vzalo pracovní volno a mělo prodloužený víkend. A my v MIC jsme zaznamenali návštěvnický rekord. A dovoluji si tvrdit, že dlouhou dobu nebude překonán. V dnech zářijových výsledků se konal festival Jičín město pohádky. Třetí graf zobrazuje rozložení návštěvnosti po dnech ve dnech hlavní sezony (pro připomenutí jde o červenec a srpen).

5 Další z mých milých povinností je poreferovat Vám o nejčastějších přáních a dotazech turistů. Tradičně nejvíc dotazů směřovalo na turisticky významnou oblast Český ráj, konkrétně na Prachovské skály, Sobotecko a dále i Hruboskalsko. Většina otázek se dá shrnout do: kdy, jak, co zajímavého tam uvidíme. Tím se rozumí, jaká je otevírací doba památky, jaký dopravní prostředek bude nejvýhodnější a kdy se na místě koná nějaká zajímavá akce. Novým trendem je poznávání méně známých památek či míst s bohatým doprovodným programem. Druhým největím lákadlem je samotné pohádkové město Jičín s loupežníkem Rumcajsem. Velmi potěšující je, že každou sezonu je přichystána novinka a malí návštěvníci se mohou vracet. A třetí místo získala otázka: A kde se tady můžu dobře najíst? Pochopitelně nejobsáhlejší dotazy mají zahraniční návštěvníci. Tím plynule navazuji na další část. Převážnou většinu návštěvníků jičínského MIC tvoří Češi. Avšak i zahraniční turisté tvoří nezanedbatelnou část návštěvnosti. Ve sledovaném období byl celkový počet turistů ze zahraničí 1818 osob. Oproti loňskému roku jde o pokles o 552 osob. Níže nabízím pohled na poměr cizinců a Čechů. Číselný údaj počtu návštěvníků ze zahraničí je následující: červen 322 osob, červenec 598 osob, srpen 686 a září 212 osob.

6 Poměr zahraničních návštěvníků Odkud k nám míří nejvetší počet návštěvníků? Dříve se na prvním místě umístilo Polsko, následované turisty z Německa, Holandska a Anglie. Bude tomu tak i letos. Následující graf informace prozradí. Na prvních dvou místech se pořadí neměnilo. Vítězné Polsko dokonce zvýšilo svůj podíl na 32 %. Druhé je Německo. Třetí místo nově patří turistům z anglicky mluvících zemí (bohužel nelze přesně rozeznat, ze které země návštěvník pochází). Další je Francie a poté Rusko. V kategorii Ostatní můžeme nalézt Maďarsko, Itálii, Dánsko, Slovinsko, Španělsko, Belgii, Litvu či z Nového Zélandu.

7 Telefonáty a y Někteří lidé si hledají informace již před příjezdem do turistické destinace, nebo potřebují získat informace, ale nemají možnost se do MIC dostat osobně. Proto volí jiné dva komunikační kanály: telefon a . Oba dva jsou též číselně zaznamenávány. Telefonáty Číselně vyjádřený počet je: červen 145, červenec 193, srpen 333 a září 298. Nejsilnějším měsícem z tohoto hlediska se stal měsíc srpen. Celkový počet je 969. V grafu vidíte porovnání s rokem 2010.

8 y Také zde dávám k dispozici číselné vyjádření: červen 19, červenec 18, srpen 28 a září 22. Zde nedošlo k velkým změnám. Můžeme říct, že počet ů nám stagnuje. V sezóně jsme jich měli 87. Pro ukázku je poměr telefonátů a ů v tomto roce.

9 Důvody dobrého výsledku Přesná čísla nám jsou známa, pojďme ale zapátrat nad důvody. Proč k nám přišlo o téměř 17 tisíc návštěvníků více, než v roce minulém? Moje hodnocení bude trochu subjektivní, neprováděl jsem žádný průzkum, ve kterém bych podrobně zkoumal motivaci návštěvníků. Avšak je dobré se nad tím zamyslet a případně se ještě o kousíček zlepšit. 1. Galarie Radka Pilaře byla otevřena v září 2010, do podvědomí větší části populace se dostala až v letošním roce. Také díky četnému zájmu ze strany médií. Galerie přímo přiléhá k infocentru, které ho též provozuje. Pro objasnění se jedná o interaktivní poctu výtvarníkovi Radku Pilařovi. Slovíčko interaktivní jsem přidal, protože ti, kdo sem zavítají, si mohou na exponáty sáhnout a dokonce si s nimi pohrát. Většina prohlížejících se posléze s rozzářenýma očima přesune i do infocentra. 2. Nové služby snažíme se služby stále více zkvalitňovat, a proto jsme v letošním roce našli místo pro dětský koutek. Máme stoleček, dvě židličky, pastelky a plný koš hraček. Děti už nemusí nervózně postávat u pultu a čekat, až si rodiče dořeší dospělácké věci. Druhou změnou bylo zřízení Wifi. To potěší zejména návštěvníky s notebookem, kteří potřebuji pracovat právě na něm a stávající nabídka našich stolních počítačů je nepotěší. 3. Větší zájem Čechů o tuzemské destinace bod, který nemohli ovlivnit, ale samozřejmě nád potěšil. Prostě a jednoduše tento národ začal v větší míře objevovat krásy vlastního území - České republiky. 4. Stálá (vysoká) úroveň poskytovaných služeb takhle by se mohl vychloubat každý, jenže my to máme potvrzeno černé na bílém. V průběhu léta jsme byly zahrnuti do testu deníku Mladá fronta Dnes. V celostátní konkurenci jsme se umístili na stříbrné pozici. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že spokojený návštěvník se vrací velmi rád. 5. Další faktorů ovlivňujících návštěvnost je ještě dlouhá řada. Za zmínku stojí: Pořádání zajímavých kulturnách akcí v Jičíně a okolí, deštivé letní počasí či dobrá propagace Českého ráje, jako celku.

10 Závěr A je tu konec. Všechny informační toky vyschly. Závěrečné slovo si podle průzkumů pamatuje nejvíce lidí, proto moje poděkování všem, co k nám zavítali. Do budoucna slibuji, že tu pro Vás i nadále budeme čekat s plnou náručí informací. Přijdte pobejt. Kontakt: Městské informační centrum Jičín Valdštejnovo nám.1 Jičín Tel

11 Analýzu zpracoval Jakub Šeps

ANALÝZA NÁVŠTĚVNOSTI 2013

ANALÝZA NÁVŠTĚVNOSTI 2013 ANALÝZA NÁVŠTĚVNOSTI 2013 Za období: Červen Září Vyhodnocení návštěvnosti Městského informačního centra Jičín No. 2 Úvod Léto, a s ním spojená hlavní turistická sezona, už je opět definitivně za námi.

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2018

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2018 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2018 Ve zkratce: Hostů celkem: 3,587.700 ze zahraničí: 3,019.243 (84,2 %) z tuzemska: 568.457 (15,8 %) Celkový přírůstek hostů: 128.875 osob (3,7%) nerezidenti

Více

Analýza návštěvnosti. za období červen až září v Městském informačním centru Jičín

Analýza návštěvnosti. za období červen až září v Městském informačním centru Jičín Analýza návštěvnosti za období červen až září 2018 v Městském informačním centru Jičín 2 Obsah 1. Úvod... 3 2. Teoretická část... 3 a) Městské informační centrum Jičín (MIC Jičín)... 3 b) Služby v MIC

Více

Analýza návštěvnosti. (červen září 2016) MIC Jičín

Analýza návštěvnosti. (červen září 2016) MIC Jičín Analýza návštěvnosti (červen září 2016) MIC Jičín Obsah Úvod.... 3 1. Teoretická část... 3 a. Městské informační centrum Jičín (MIC Jičín)... 3 b. Služby MIC... 4 c. Otevírací doba v roce 2016... 6 d.

Více

ANALÝZA NÁVŠTĚVNOSTI. za období červen až září Vyhodnocení hlavní sezony v Městském informačním centru Jičín

ANALÝZA NÁVŠTĚVNOSTI. za období červen až září Vyhodnocení hlavní sezony v Městském informačním centru Jičín ANALÝZA NÁVŠTĚVNOSTI za období červen až září 2014 Vyhodnocení hlavní sezony v Městském informačním centru Jičín Obsah Úvod... 3 Městské informační centrum Jičín (MIC)... 3 Prodloužené víkendy... 4 Otevírací

Více

KIS Mariánské Lázně s.r.o. Městské infocentrum

KIS Mariánské Lázně s.r.o. Městské infocentrum KIS Mariánské Lázně s.r.o. Městské infocentrum Statistické údaje za 2. čtvrtletí roku 217 Český statistický úřad zveřejnil statistiky návštěvnosti pro město Mariánské Lázně za druhé čtvrtletí. Ve druhém

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za kvartál 2012

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za kvartál 2012 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za 1. - 3. kvartál 2012 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v období leden-září 2018 předběžné výsledky

Vývoj cestovního ruchu v Praze v období leden-září 2018 předběžné výsledky Vývoj cestovního ruchu v Praze v období leden-září 2018 předběžné výsledky Ve zkratce: Hostů celkem: 5,848.432 ze zahraničí: 4,977.274 (85,1 %) z tuzemska: 871.158 (14,9 %) Celkově v Praze přírůstek hostů

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2018 předběžné výsledky

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2018 předběžné výsledky Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2018 předběžné výsledky Ve zkratce: Hostů celkem: 2,260.732 ze zahraničí: 1,958.031 (86,6 %) z tuzemska: 302.701 (13,4 %) Celkově v Praze přírůstek hostů

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010

Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010 Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010 Obsah: 1. Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v období leden-září 2016

Vývoj cestovního ruchu v Praze v období leden-září 2016 Vývoj cestovního ruchu v Praze v období leden-září 2016 Ve zkratce: Hostů celkem: 5,261.648 ze zahraničí: 4.537.495 (86,2 %) z tuzemska: 724.153 (13,8 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 305.352 osob

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2017

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2017 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2017 Ve zkratce: Hostů celkem: 1,375.825 ze zahraničí: 1,134.667 (82,5 %) z tuzemska: 241.158 (17,5 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 82.791 osob (6,4 %)

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2018

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2018 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2018 Ve zkratce: Hostů celkem: 1,499.044 ze zahraničí: 1,239.848 (82,7 %) z tuzemska: 259.196 (17,3 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 121.224 osob (8,8

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 2. čtvrtletí 2018

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 2. čtvrtletí 2018 Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 2. čtvrtletí 2018 Ve zkratce: Hostů celkem: 2,088.656 ze zahraničí: 1,779.395 (85,2 %) z tuzemska: 309.261 (14.8 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 7.651 osob (0,4 %)

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 38101 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Návštěvnost města Kutná Hora v roce 2018 Analytické studie

Návštěvnost města Kutná Hora v roce 2018 Analytické studie Návštěvnost města Kutná Hora v roce 2018 Analytické studie - Strukturovaná analýza návštěvnosti města Kutná Hora 2018 - Analýza cílových skupin dle demografických parametrů 2018 - Analýza návštěvnosti

Více

PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 2018

PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 2018 PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 218 Ve zkratce: Hosté Celkem: 7 892 184 Ze zahraničí: 6 67 76 (84,5 %) Z ČR: 1 221 478 (15,5 %) Celkový přírůstek hostů: + 239 423 hostů (+ 3,1 %) Nerezidenti přírůstek:

Více

Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2016

Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2016 Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2016 Ve zkratce: Hostů celkem: 7,127.558 ze zahraničí: 6,110.762 (85,7 %) z tuzemska: 1,016.796 (14,3 %) Celkový přírůstek hostů: 521.782 osob (7,9 %) ze zahraničí

Více

Sešit je členěn do jedenácti částí, z nichž každá představuje jiný pohled na vyhodnocovaná data.

Sešit je členěn do jedenácti částí, z nichž každá představuje jiný pohled na vyhodnocovaná data. SEŠIT II ŠETŘENÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Tabulky a grafy všech návštěvníků listopad 2009 V tomto sešitě jsou umístěny tabulky, grafy a hodnocení, které vychází

Více

Media Monitoring. Obsah. 10. září září 2016

Media Monitoring. Obsah. 10. září září 2016 Media Monitoring 10. září - 23. září 2016 Obsah Investice do skiareálů se propadly... 2 E15-9.9.2016 Monínec má supertechnologii... 3 5plus2-9.9.2016 Krkonoše jsou trendy pro turisty... 3 denik.cz - 10.9.2016

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2017

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2017 Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2017 Ve zkratce: Hostů celkem: 2,245.338 ze zahraničí: 1,969.719 (87,7 %) z tuzemska: 275.619 (12,3 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 90.028 osob (4,2

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2017

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2017 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2017 Ve zkratce: Hostů celkem: 3,451.526 ze zahraničí: 2,931.298 (84,9 %) z tuzemska: 520.228 (15,1 %) Celkový přírůstek hostů: 290.766 osob (9,2 %) ze zahraničí

Více

Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2015 celkové zhodnocení

Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2015 celkové zhodnocení Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2015 celkové zhodnocení Ve zkratce: Hostů celkem: 6,605.776 ze zahraničí: 5,714.835 (86,5 %) z tuzemska: 890.941 (13,5 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 509.761

Více

Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2014 celkové zhodnocení

Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2014 celkové zhodnocení Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2014 celkové zhodnocení Ve zkratce: Hostů celkem: 6,096.015 ze zahraničí: 5,315.054 (87,2 %) z tuzemska: 780.961 (12,8 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 3,3 %

Více

Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015

Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015 Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015 (předběžné výsledky) Cestovní ruch ve 4. čtvrtletí 2015 V samotném 4. čtvrtletí 2015 navštívilo Plzeňský kraj 119 193 osob, z toho 55,4

Více

Bliss [ká se] na lepší časy? Ing. Rostislav Vondruška ČCCR CzechTourism Konference SLM 6. 10. Karlovy Vary

Bliss [ká se] na lepší časy? Ing. Rostislav Vondruška ČCCR CzechTourism Konference SLM 6. 10. Karlovy Vary Bliss [ká se] na lepší časy? Ing. Rostislav Vondruška ČCCR CzechTourism Konference SLM 6. 10. Karlovy Vary Statistiky 1. pololetí 2010 - lázně Celkově vidíme nárůst u počtů hostů, a to o 5% oproti 1. pololetí

Více

Cestovní ruch v Praze rok 2013 celkové zhodnocení po revizi dat

Cestovní ruch v Praze rok 2013 celkové zhodnocení po revizi dat Cestovní ruch v Praze rok 2013 celkové zhodnocení po revizi dat Na základě výsledků projektu Ministerstva pro místní rozvoj "Zkvalitnění informací o vybraných sektorech cestovního ruchu" byl v první čtvrtině

Více

Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015 (předběžné výsledky)

Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015 (předběžné výsledky) Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015 (předběžné výsledky) Cestovní ruch ve 4. čtvrtletí 2015 V samotném 4. čtvrtletí 2015 navštívilo Plzeňský kraj 119 193 osob, z toho 55,4

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2016

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2016 Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2016 Ve zkratce: Hostů celkem: 2,125.567 ze zahraničí: 1,876.894 (88,3 %) z tuzemska: 248.673 (11,7 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 107.106 osob (5,3

Více

Statistika návštěvnosti za rok 2010 Ubytování roku 2010 nárůstu lůžkové kapacity 4 568 lůžek počet přenocování v roce 2010 vzrostl

Statistika návštěvnosti za rok 2010 Ubytování roku 2010 nárůstu lůžkové kapacity 4 568 lůžek počet přenocování v roce 2010 vzrostl Statistika návštěvnosti za rok 2010 Destinační management sleduje statistické ukazatele návštěvnosti již od roku 1994. Jedná se především o data týkající se počtu přenocování turistů, obsazenosti parkovišť,

Více

5. Cestovní ruch. Kartogram 1

5. Cestovní ruch. Kartogram 1 5. Cestovní ruch Ekonomický vývoj v posledních třech letech (2008 až 2010) měl zajímavý průběh, který se promítl do řady lidských činností. Jednou z prvních oblastí lidského života, která velmi citlivě

Více

Statistika návštěvnosti města Mariánské Lázně. Infocentrum města Mariánské Lázně 06/2014

Statistika návštěvnosti města Mariánské Lázně. Infocentrum města Mariánské Lázně 06/2014 Statistika návštěvnosti města Mariánské Lázně Infocentrum města Mariánské Lázně 6/214 Zdroje ČSÚ Infocentrum Foto: kvpoint.cz ČSÚ hromadná ubytovací zařízení Návštěvnost a přenocování v hromadných ubytovacích

Více

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA V Praze dne 31. října 2017 Situace v ČR V rámci sledování tržní produkce syrového kravského mléka (dále jen mléko ) v ČR bylo za období od 1. 9. 2017 do 30.

Více

Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2017

Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2017 Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2017 Ve zkratce: Hostů celkem: 7,652.761 ze zahraničí: 6,562.518 (85,8 %) z tuzemska: 1,090.243 (14,2 %) Celkový přírůstek hostů: 525.203 osob (7,4 %) nerezidenti

Více

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA V Praze dne 30. září 2016 Situace v ČR V rámci sledování tržní produkce mléka v ČR bylo za období od 1. 8. 2016 do 31. 8. 2016 dodáno registrovaným prvním kupujícím

Více

ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy

ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy PRAHA, 11. března 2015 V České republice funguje na 246 franchisových konceptů a 5272 franchisantů. Obliba podnikání pod zavedenou značkou nadále roste a přináší

Více

Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2017

Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2017 Praha - Příjezdový cestovní ruch v roce 2017 Ve zkratce: Hostů celkem: 7,652.865 ze zahraničí: 6,552.651 (85,6 %) z tuzemska: 1,100.214 (14,4 %) Celkový přírůstek hostů: 525.307 osob (7,4 %) nerezidenti

Více

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA V Praze dne 30. listopadu 2016 Situace v ČR V rámci sledování tržní produkce syrového kravského mléka (dále jen mléko ) v ČR bylo za období od 1. 10. 2016 do

Více

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA V Praze dne 30. června 2016 Situace v ČR V rámci sledování tržní produkce mléka v ČR bylo za období od 1.5.2016 do 31.5.2016 dodáno registrovaným prvním kupujícím

Více

Polsko Dánsko Německo Slovensko Nizozemsko Španělsko Maďarsko Rakousko Francie Rusko Belgie. ná v š těv no s ti

Polsko Dánsko Německo Slovensko Nizozemsko Španělsko Maďarsko Rakousko Francie Rusko Belgie. ná v š těv no s ti Polsko Dánsko Německo Slovensko Nizozemsko Španělsko Maďarsko Rakousko Francie Rusko Belgie Analý za 2017 ná v š těv no s ti Obsah Úvod... 2 Teoretická část... 3 1. Městské informační centrum Jičín (MIC

Více

Tisková zpráva. Česká republika: ochota nakupovat stále stoupá. Výsledky průzkumu spotřebitelského klimatu GfK za druhé čtvrtletí roku 2018

Tisková zpráva. Česká republika: ochota nakupovat stále stoupá. Výsledky průzkumu spotřebitelského klimatu GfK za druhé čtvrtletí roku 2018 Tisková zpráva Česká republika: ochota nakupovat stále stoupá 24. července 2018 Mgr. Andrea Patočková Marketing&PR +420 296 555 422 andrea.patockova@gfk.com Výsledky průzkumu spotřebitelského klimatu GfK

Více

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA V Praze dne 29. července 2016 Situace v ČR V rámci sledování tržní produkce mléka v ČR bylo za období od 1.6.2016 do 30.6.2016 dodáno registrovaným prvním kupujícím

Více

LIPENSKÉ LÉTO 2013 staňte se naším partnerem

LIPENSKÉ LÉTO 2013 staňte se naším partnerem LIPENSKÉ LÉTO 2013 staňte se naším partnerem LIPENSKÉ LÉTO 2013 je souhrnný název pro tři akce, které se budou konat během letních měsíců roku 2013: - Zahájení letní turistické sezóny LIPNO 2013 - LIPNO

Více

BEZPEČNÁ KOMUNITA TŘEBOŇ

BEZPEČNÁ KOMUNITA TŘEBOŇ BEZPEČNÁ KOMUNITA TŘEBOŇ Závěrečná zpráva za rok 2013 Na základě Plánu preventivních aktivit v rámci programu WHO Bezpečná komunita města Třeboň na období 2008 2020 dochází každoročně k vyhodnocování statistiky

Více

ZHORŠUJE SE VZTAH ČECHŮ K POLSKU, MAĎARSKU, UKRAJINĚ I ČÍNĚ

ZHORŠUJE SE VZTAH ČECHŮ K POLSKU, MAĎARSKU, UKRAJINĚ I ČÍNĚ INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 11/12 vydáno dne. 11. 12 ZHORŠUJE SE VZTAH ČECHŮ K POLSKU, MAĎARSKU, UKRAJINĚ I ČÍNĚ Velmi dobré vztahy ke Slovensku, ale také k severským a západoevropským státům i k našim

Více

Počet lůžek. Vysočina - ubytovací kapacity. počet počet počet počet míst. zařízení pokojů lůžek pro stany a karavany

Počet lůžek. Vysočina - ubytovací kapacity. počet počet počet počet míst. zařízení pokojů lůžek pro stany a karavany Počet lůžek ČSÚ registruje hostů pouze v ubytovacích zařízeních s kapacitou minimálně 5 pokojů, popřípadě 10 lůžek. Celkem tedy ČSÚ na Vysočině k 31.12.2008 eviduje 19 053 lůžek ve 348 zařízeních, což

Více

1. Statistické šetření návštěvnosti na Pražském hradě

1. Statistické šetření návštěvnosti na Pražském hradě 1. Statistické šetření návštěvnosti na Pražském hradě 2. Analýza návštěvníků muzeí a galerií na základě elektronického dotazování závěrečná zpráva týkající se návštěvníků Národního muzea. Analýza

Více

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA

INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA INFORMACE Z MONITORINGU TRŽNÍ PRODUKCE MLÉKA V Praze dne 28. února 2017 Situace v ČR V rámci sledování tržní produkce syrového kravského mléka (dále jen mléko ) v ČR bylo za období od 1. 1. 2017 do 31.

Více

Výsledky CR. Jaké jsou výsledky CR v TO Beskydy Valašsko? Co nám říkají? Ing. Miroslav Konvičný. člen správní rady

Výsledky CR. Jaké jsou výsledky CR v TO Beskydy Valašsko? Co nám říkají? Ing. Miroslav Konvičný. člen správní rady Výsledky CR Jaké jsou výsledky CR v TO Beskydy Valašsko? Co nám říkají? Ing. Miroslav Konvičný člen správní rady Smysl Jaký obraz o vývoji cestovního ruchu nám dávají statistické údaje, které jsou k dispozici?

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2013 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje... 3 Informace... 3 Zakladatelé... 3 Otevírací doba... 4 Popis činností... 4 Projekt Vodácká

Více

Zvláštní průzkum Eurobarometer 386. Evropané a jazyky

Zvláštní průzkum Eurobarometer 386. Evropané a jazyky Zvláštní průzkum Eurobarometer 386 Evropané a jazyky SHRNUTÍ Nejrozšířenějším mateřským jazykem mezi obyvateli EU je němčina (16 %), následuje italština a angličtina (obě 13 %), francouzština (12 %) a

Více

Kampaň Česko země příběhů. Martin Šlajchrt _

Kampaň Česko země příběhů. Martin Šlajchrt _ Kampaň Česko země příběhů Martin Šlajchrt _ Domácí cestovní ruch - jaký je aktuální stav 9.12.2013 2 Základní charakteristiky pobytu Jaký je návštěvník turistických regionů v ČR? Kategorie Podíl návštěvníků

Více

Tisková zpráva. Tři roky českého internetu v číslech

Tisková zpráva. Tři roky českého internetu v číslech Tři roky českého internetu v číslech Projekt NetMonitor - měření návštěvnosti a výzkum sociodemografického profilu návštěvníků internetových serverů v České republice, který realizuje Mediaresearch ve

Více

Tisková konference, Český statistický úřad, 14. února 2012, Praha

Tisková konference, Český statistický úřad, 14. února 2012, Praha ŽIVOT CIZ ZINCŮ V ČR Daniel Chyti l Tisková konference, Český statistický úřad, 14. února 2012, Praha Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 czso.cz 1/17 CIZINCI PODLE STÁTNÍHO OBČANSTVÍ (31. 12. 2010) Počty

Více

Statistika návštěvnosti 2008

Statistika návštěvnosti 2008 Statiika návštěvnoi Měské informační ředisko Turnov Turiická sezóna červen září . Způb vyhodnocování dat Analýzu návštěvnoi prováděly pracovnice Měského informačního řediska prořednictvím kvantitativní

Více

Postavení českého trhu práce v rámci EU

Postavení českého trhu práce v rámci EU 29. 7. 2016 Postavení českého trhu práce v rámci EU Pravidelná analýza se zaměřuje na mezinárodní porovnání vybraných indikátorů trhu práce v členských zemích EU. V 1. čtvrtletí roku 2016 se téměř ve všech

Více

Občané ČR mohou za prací do dalších členských států EU

Občané ČR mohou za prací do dalších členských států EU Tisková zpráva Praha 2. 5. 2006 Občané ČR mohou za prací do dalších členských států EU Další původní členské státy otevřely svůj pracovní trh občanům České republiky. Od 1. května 2006 tak mohou zájemci

Více

Monitoring návštěvnosti Cyklostezka Ohře

Monitoring návštěvnosti Cyklostezka Ohře Monitoring návštěvnosti Cyklostezka Ohře Karlovy Vary 16.12.2013 Nadace Partnerství Ing. Luboš Kala lubos.kala@nap.cz Kdo jsme? Nadace Partnerství! Pomáháme lidem zlepšovat životní prostředí Jak naplňujeme

Více

SEŠIT I POROVNÁNÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Srovnání let 2005, 2006, 2007, 2008 a 2009

SEŠIT I POROVNÁNÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Srovnání let 2005, 2006, 2007, 2008 a 2009 SEŠIT I POROVNÁNÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Srovnání let 2005, 2006, 2007, 2008 a 2009 listopad 2009 V tomto sešitě je podrobně popsán způsob získávání, zpracování

Více

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část

Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Příloha č. 1: Vstupní soubor dat pro země EU 1. část Reálný HDP na obyvatele v Eurech Belgie 27500 27700 27800 28600 29000 29500 30200 30200 29200 29600 29800 29009 Bulharsko 2300 2500 2600 2800 3000 3200

Více

CES - Kurz pro juniory

CES - Kurz pro juniory Jazykové kurzy CES - Kurz pro juniory Dublin - Irsko Chtějí Vaše děti zlepšit angličtinu již v útlém věku a zároveň zažít i báječné léto v prostředí Irska? Dublin je tím pravým místem! Letos máme v nabídce

Více

Kampaň na podporu českých hor. 3. 11. 2015 Ing. Markéta Vogelová _. v rámci projektu Česko naše destinace

Kampaň na podporu českých hor. 3. 11. 2015 Ing. Markéta Vogelová _. v rámci projektu Česko naše destinace Kampaň na podporu českých hor 3. 11. 2015 Ing. Markéta Vogelová _ v rámci projektu Česko naše destinace Projekt Česko naše destinace Cíle Marketingový: netradiční inspirace na expedici do destinací ČR

Více

Jak se tvoří grafy a jeden krásný příklad z Exekutorské komory.

Jak se tvoří grafy a jeden krásný příklad z Exekutorské komory. Jak se tvoří grafy a jeden krásný příklad z Exekutorské komory. Obrázky silně působí na mozek. Vidět tohle: se velmi rychle pochopí a pamatuje. Lépe než slova "pokleslo o třicet procent" Trochu profesionálněji

Více

WHO IS RUNNING THE COUNTRY? YOU CAN RUN THE COUNTRY!

WHO IS RUNNING THE COUNTRY? YOU CAN RUN THE COUNTRY! WHO IS RUNNING THE COUNTRY? YOU CAN RUN THE COUNTRY! Česká republika nabízí skvělá místa pro běh, který se stal společenským fenoménem Běhání zažívá neobyčejný boom, stává se životním stylem. Poptávka

Více

Regionální operační program severozápad. Aktuální problémy domácího cestovního ruchu

Regionální operační program severozápad. Aktuální problémy domácího cestovního ruchu Regionální operační program severozápad Aktuální problémy domácího cestovního ruchu 21. září 2010 L I T O M Ě Ř I C E Tomio Okamura viceprezident AČCKA SOUČASNÝ STAV PŘÍJEZDOVÉHO A DOMÁCÍHO CESTOVNÍHO

Více

SEŠIT I POROVNÁNÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Srovnání let 2005, 2006, 2007 a 2008

SEŠIT I POROVNÁNÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Srovnání let 2005, 2006, 2007 a 2008 SEŠIT I POROVNÁNÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Srovnání let 2005, 2006, 2007 a 2008 listopad 2008 1 V tomto sešitě je podrobně popsán způsob získávání, zpracování

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU. Michaela Boučková, Tereza Máchová

SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU. Michaela Boučková, Tereza Máchová SPOTŘEBNÍ DAŇ V EU Michaela Boučková, Tereza Máchová SPOTŘEBNÍ DAŇ Z CIGARET od 1. ledna 2014 musí být celková spotřební daň nejméně 60 % vážené průměrné maloobchodní ceny cigaret propuštěných ke spotřebě.

Více

Sešit je členěn do jedenácti částí, z nichž každá představuje jiný pohled na vyhodnocovaná data.

Sešit je členěn do jedenácti částí, z nichž každá představuje jiný pohled na vyhodnocovaná data. SEŠIT III ŠETŘENÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNÍKŮ UBYTOVANÝCH V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Tabulky a grafy ubytovaných návštěvníků listopad 2009 V tomto sešitě jsou umístěny tabulky, grafy a hodnocení,

Více

Zhodnocení dosavadního vývoje trhu cestovního ruchu v roce 2009

Zhodnocení dosavadního vývoje trhu cestovního ruchu v roce 2009 Zhodnocení dosavadního vývoje trhu cestovního ruchu v roce 2009 Konference Hospitality & Tourism Summit 2009 Praha, 9. červen 2009 Aktuální výsledky UNWTO World Tourism Barometer za měsíce leden a únor

Více

STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU. Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017

STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU. Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017 STŘEDOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU Marketingová organizace cestovního ruchu založená 1. května 2017 propagace cestovního ruchu a turistických možností Středočeského kraje tvorba propagačních materiálů

Více

POČÍTÁME CYKLISTY A TURISTY. Luboš Kala Nadace Partnerství

POČÍTÁME CYKLISTY A TURISTY. Luboš Kala Nadace Partnerství POČÍTÁME CYKLISTY A TURISTY Luboš Kala Nadace Partnerství 19. 4. 2017 Monitoring návštěvnosti Turista = Zákazník Monitoring návštěvnosti Co neměřím, neřídím management turistické destinace data Monitoring

Více

II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací

II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací II. Veřejně dostupné služby v mobilních sítích elektronických komunikací Plán určen pro stanice podnikové/ bytové/ Nabito 350 Měrná jednotka Cena včetně DPH [Kč] 1 Připojení k síti (zřízení, aktivace)

Více

ZPRÁVA O STAVU A VÝVOJI NÁVŠTĚVNOSTI V DESTINACI ČESKÉ ŠVÝCARSKO, část II.

ZPRÁVA O STAVU A VÝVOJI NÁVŠTĚVNOSTI V DESTINACI ČESKÉ ŠVÝCARSKO, část II. ZPRÁVA O STAVU A VÝVOJI NÁVŠTĚVNOSTI V DESTINACI ČESKÉ ŠVÝCARSKO, část II. Výstup projektu: Turistika bez hranic Kapitola č. 3 - Monitoring návštěvnosti Českého Švýcarska Objednatel: Ústecký kraj Zpracovatel:

Více

Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za 1. polovinu roku 2016

Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za 1. polovinu roku 2016 Ekonomický vývoj textilního a oděvního průmyslu za 1. polovinu roku 2016 Prodej, zaměstnanost, mzdový vývoj, produktivita práce, zahraniční obchod 1) Prodej Na základě výsledků za 1. pol. roku 2016 dosáhly

Více

Využití a možnosti automatického monitoringu cyklistů a pěších

Využití a možnosti automatického monitoringu cyklistů a pěších Využití a možnosti automatického monitoringu cyklistů a pěších Bc. Ondřej Nejedlý Měřín 2. 6. 2015 Obsah Kdo jsme? Proč monitorovat? Sčítače Eco-Counter Příklad z praxe Labská stezka - Ústecký kraj Královéhradecký

Více

Tisková zpráva. Dobré spotřebitelské klima: GfK předpovídá výrazné zvýšení soukromých výdajů evropských spotřebitelů

Tisková zpráva. Dobré spotřebitelské klima: GfK předpovídá výrazné zvýšení soukromých výdajů evropských spotřebitelů Tisková zpráva 12. února 2018 Andrea Patočková Marketing&PR +420 296 555 422 andrea.patockova@gfk.com Dobré spotřebitelské klima: GfK předpovídá výrazné zvýšení soukromých výdajů evropských spotřebitelů

Více

Zpráva o činnosti Zelené linky pro export za období leden prosinec 2017

Zpráva o činnosti Zelené linky pro export za období leden prosinec 2017 Zpráva o činnosti Zelené linky pro export za období leden prosinec 2017 Zelená linka pro export (ZLPE) je součástí proexportní politiky státu pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu již od roku 2006.

Více

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V PRAZE PRŮZKUM MEZI NÁVŠTĚVNÍKY PRAHY VÝSLEDKY ZA PRVNÍ ČTYŘI VLNY DOTAZOVÁNÍ

PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V PRAZE PRŮZKUM MEZI NÁVŠTĚVNÍKY PRAHY VÝSLEDKY ZA PRVNÍ ČTYŘI VLNY DOTAZOVÁNÍ PŘÍJEZDOVÝ CESTOVNÍ RUCH V PRAZE 2014-17 PRŮZKUM MEZI NÁVŠTĚVNÍKY PRAHY VÝSLEDKY ZA PRVNÍ ČTYŘI VLNY DOTAZOVÁNÍ Průzkum mezi turisty probíhá na území hlavního města Prahy po dobu tří let Terénní šetření

Více

MS ve fotbale 2010 JAR na obrazovkách České televize

MS ve fotbale 2010 JAR na obrazovkách České televize MS ve fotbale 2010 JAR na obrazovkách České televize Ve dnech 11.6. 11.7.2010 se v Jihoafrické republice konalo XIX. mistrovství světa ve fotbale. Česká televize nabídla svým divákům kompletní vysílací

Více

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje

Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Informace ze zdravotnictví Pardubického kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 1 3. 6. 2011 Souhrn Utilization of Health Care by Foreigners in the Pardubický

Více

Cyklisté. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky

Cyklisté. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky 16.2.2018 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 1.2 Evropská databáze... 3

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2010 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje...3 Informace...3 Zakladatelé...3 Otevírací doba...4 Popis činností...4 Novinky 2010...5 Nejvýznamnější

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky České Budějovice 3 26.6.2006 Čerpání zdravotní péče cizinci v Jihočeském kraji v roce 2005 Utilization

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Ing. Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 1. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.7.212

Více

Průměrná dovozní cena vína za jednotlivé měsíce

Průměrná dovozní cena vína za jednotlivé měsíce Zahraniční obchod České republiky s vínem (XIV. listopad 29) V listopadu 29 bylo dovezeno do ČR 148 tis. hl vína (o 3 tisíc hl více než v říjnu) za 356 mil. Kč (o 97 mil. Kč více), z toho 71 tis. hl lahvového

Více

PREZENTACE PRO PARTNERY

PREZENTACE PRO PARTNERY PREZENTACE PRO PARTNERY ÚVODNÍ SLOVO Česká republika je stále více vyhledávaným cílem zahraničních turistů. Ročně jich přijíždí obdivovat krásy naší země přes 27 miliónů. A není divu. Jen málo zemí na

Více

Zahraniční obchod České republiky s vínem (IX. červen 2010)

Zahraniční obchod České republiky s vínem (IX. červen 2010) Zahraniční obchod České republiky s vínem (IX. červen 2010) V červnu 2010 bylo dovezeno do ČR 126 tis. hl vína (o 8 tisíc hl více než v květnu a o 5 tis. hl více jak před rokem) za 258 mil. Kč (o 15 mil.

Více

Děti. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody dětí a jejich následky

Děti. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody dětí a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody dětí a jejich následky 29.5.2016 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 1.2 Evropská databáze IRTAD...

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření (údaje duben září 2013)

Vyhodnocení dotazníkového šetření (údaje duben září 2013) Vyhodnocení dotazníkového šetření (údaje duben září 2013) Český návštěvník Celkový počet respondentů v daném období: 507 1. Ze kterého kraje v České republice pocházíte? Z hlediska struktury návštěvnosti

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2012

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2012 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2012 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Aktuální data statistiky cestovního ruchu

Aktuální data statistiky cestovního ruchu Aktuální data statistiky cestovního ruchu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Ing. Margit Beníčková, Ing. Pavel Vančura Hlavní body prezentace: projekty na zkvalitnění statistických

Více

BESKYDY-VALAŠSKO 2014 IMAGE * IMPULSY * INSPIRACE *

BESKYDY-VALAŠSKO 2014 IMAGE * IMPULSY * INSPIRACE * BESKYDY-VALAŠSKO 2014 IMAGE * IMPULSY * INSPIRACE * Vývoj příjmů a závěry z toho plynoucí Hotel Hukvaldy 28.3.2014 Ing. Michal Blaško Odborný konzultant v CR Jaká jsou východiska? Veřejná data ČSÚ o návštěvnosti

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015. Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015. Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 Vít Richter Národní ČR vit.richter@nkp.cz EU = 63 000 veřejných knihoven, ČR = 5 401 EU = 1,3VK/10 000 obyv. ČR = 5,1VK/10 000 obyv. Knihovny jsou financovány

Více