Vmáji vlhko, chladno bude vína na dno. Když máj vláhy nedá, červen se předá. Červnové večerní hřmění - ryb a raků nadělení.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vmáji vlhko, chladno bude vína na dno. Když máj vláhy nedá, červen se předá. Červnové večerní hřmění - ryb a raků nadělení."

Transkript

1 květen červen Jaro je tady. Každý ho registruje jinak, svou partou na lavičkách, zastávkách, zídkách a ne a ne je dostat domů v doale je tu. hodnutou hodinu. Jaro je tady, řekne si řidič nedbajíc omezení v obci při první pokutě v roce (ne Jaro je tady, zaraduje se pan starosta, žeby v zimě policie spala, ale nástup jara když už nemusí řešit odklízení sněhu a je pro ně tak nějak signál k častějším si- povzdychne si vzápětí, když zjistí, že po lničním kontrolám, snad že na sněhu roztátém sněhu jsou ulice plné smetí. jsou řidiči trochu opatrnější). Každý ho registruje jinak. Někomu smrjaro je tady, řekne si s červeným nosem dí, někomu voní, někdo je rád, jiný se a očima alergik při prvním jarním náde- vzteká. Ale je tady. Užívejme ho naplno, za chvíli tu máme léto. chu. Jaro je tady, zavrní jako mlsný kocour děda, když kolem něj projde slečna v mini- RŠ sukni. Jaro je tady, řekne vztekle panímáma, když jí pod oknem vyje a štěká smečka psů na sousedovic fenu. Jaro je tady, kochá se romantik nealergik zpěvem ptactva a rozkvetlou přírodou. Jaro je tady, povzdychne si máma, když vidí své pubertální ratolesti posedávat se Vmáji vlhko, chladno bude vína na dno. Když máj vláhy nedá, červen se předá. Červnové večerní hřmění - ryb a raků nadělení.

2 INFORMACE ZE ZASEDÁNÍ ZO ROZPOČET PRO ROK 2011 Hlavním tématem 2. zasedání ZO, které se konalo 20. dubna, byla prezentace a schválení rozpočtu na rok Rozpočet je uložen na webu obce, zde jen krátké shrnutí a pár postřehů a zajímavostí: Příjmy: Kč Výdaje: Kč Financování: Kč - V příjmech jsou zahrnuty i dotace na rekonstrukci školských zařízení, která proběhla v loňském roce a na rekonstrukci sociálních zařízení v KD. - V příjmech NENÍ zahrnuta dotace na Veřejná prostranství v obci (úpravy prováděné v okolí kostela, fary, zdravotního střediska a bytovky) v celkové výši cca Kč, očekáváme spíše začátkem příštího roku. Nicméně ve výdajích JE částka cca Kč na zaplacení této akce zhotoviteli (bude zajištěno úvěrem). - Z rozpočtu je patrné, že je stále dotován provoz vodovodu, nicméně vlivem navýšení cen vodného a stočného to již nebude taková částka jako v předešlém roce. - Letošní rok je vyjímečný, co se týká příjmů za těžbu v našich lesích - příjmy z prodeje dřeva jsou naplánovány na Kč a zřejmě budou i vyšší. Na druhou stranu budou vyšší investice do zalesňování. - Financování zahrnuje splacení úvěru ve výši Kč. Z výše uvedeného je patrné, že letošní rok bude ve znamení splácení úvěrů a bude nutné šetřit kde se dá. PROBLÉM VOLNĚ PSŮ V NAŠÍ OBCI POBÍHAJÍCÍCH Tento problém se již několikrát řešil i za minulého zastupitelstva... Vydali jsme tedy dvě obecně závazné vyhlášky - první se týká zákazu volného pohybu psů na veřejných prostranstvích a zároveň vymezuje parcely, kde se psi volně pohybovat mohou (ovšem pod dohledem majitele psa). Druhá vyhláška řeší znečišťování veřejných prostranství obecně, v rámci ní tedy i znečišťování výkaly psů. Existence těchto vyhlášek opravňuje Českou policii řešit jejich porušení jako přestupek a pokutovat majitele psa. Vždy je však potřeba spolupráce Vás, kteří na toto porušení vyhlášky upozorníte a musíte pomoci svým svědectvím dokázat policii, že přestupek nastal. I přes existenci těchto vyhlášek bude snahou nás na úřadě řešit vše především domluvou. Otázku "obec bez výkalů" je možno v budoucnu řešit i instalováním speciálních košů na psí exkrementy. I zde je to však podmíněné správným přístupem majitelů psů. Psi jsou více než jakákoliv jiná zvířata obrazem svých pánů, a to jací jsou je plně v rukou nás, snažme se je tedy vychovat a zabezpečit tak, aby neohrožovali majetek a zdraví sousedů. Uklidit po sobě hovínko je nenaučíme, to bude vždy na nás...

3 Z DISKUZE V diskuzi zajímalo hosty, cože se to děje u kostela, zde jsou tedy velmi stručně uvedeny jednotlivé prováděné práce: Akce je součástí velké stavby zahrnující úpravy celkem v 7 obcích a byla zahájena již na jaře loňského roku, v letošním roce tedy došlo i na úpravy v naší obci. Zakázku získala ve výběrovém řízení bruntálská firma Kareta, termín dokončení v naší obci je konec června. Jak již bylo řečeno, objem prací v naší obci je cca Kč, z 93% dostaneme akci uhrazenou z dotace (ale až po konečném vyúčtování a kontrolách, zřejmě tedy až začátkem příštího roku, proto jsme nuceni si na zaplacení vzít krátkodobý úvěr). A co se tedy bude dít? U kostela a fary: Bourání betonové plochy po bývalé autobusové zastávce, bourání stávajícího plotu fary Stavba nových sloupků z lícového zdiva u brány kostela Repase kovové vstupní brány kostela Vybourání přístupového chodníku ke kostelu, stavba chodníku nového z žulové kostky Položení silniční obruby podél cesty Stavba nového oplocení fary sloupky z lícového zdiva, výplně dřevěné. Zhotovení nové kovové brány do fary, typově shodné s bránou u kostela Vybourání přístupové plochy k faře, stavba nového přístupového chodníku z žulové kostky Založení nových travnatých ploch před kostelem Doplnění mobiliáře parkové lavičky s opěradlem 3ks, stojany na kola 5ks, odpadkové koše 3ks, kovové pítko / fontánka U zdravotního střediska: Vybourání stávající zpevněné plochy (kámen, beton, štěrk), stavba ploch nových ze zámkové dlažby v obrubníku (vpravo a za budovou). U bytového domu: Vybourání stávajícího přístupového betonového chodníku Vybudování odstavného parkoviště pro automobily (1 stání pro osoby tělesně postižené) ze zámkové dlažby, v obrubě Vybudování nového přístupového chodníku obruba, zámková dlažba) Oprava travnatých ploch kolem chodníku. K námitce, zdali by nebylo levnější provést práce vlastními silami, je potřeba si uvědomit, že zakázku tohoto rozsahu, ať už je realizovaná z dotace nebo z vlastních prostředků, musí zadavatel uveřejnit tak, aby se výběrového řízení mohla zúčastnit jakákoliv firma z EU (na tuto zakázku bylo přihlášeno 15 firem). Kareta měla nabídku nejvýhodnější. Otázka výběrových řízení je přísně řízená zákonem, systém je poměrně složitý. V případě zájmu můžeme tuto problematiku rozvinout na některém z veřejných zasedání.

4 REKONSTRUKCE SOCIÁLNÍCH ZAŘÍZENÍ KD V současné době jsou dokončovány práce uvnitř, hned po VE ZKRATCE dokončení začne naše pracovní skupina pracovat na fasádě této části KD. Tato akce je z části hrazena z dotace, jak Od května je prodloužena otvírací doba na rozjsme již informovali. hledně otevřeno víkendy a svátky od 9 do 18 hodin. Připomínáme běžící soutěž Rozkvetlé okno. Dle informací paní Baierové již jsou ukončena jednání s pojišťovnou, DALŠÍ INFO K PŘIPRAVOVANÝM PROJEKTŮM která blokovala další pobyla schválena dotace na rekonstrukci hasičské zbrojnice. stup ve věci obnovení Realizovat se bude ve druhé polovině roku, dokončení se prodejny. Nyní již probíhají jednání s majitelem plánuje do poloviny roku příštího. Hrušky. Byla podána žádost o dotaci na projekt nazvaný "Hasičům ku pomoci". Pokud bude schválena, bude to pro nás vý- Komunikace s majitelem znamná pomoc pro financování několika aktivit hasičů nádražní budovy probíhá včetně pořízení slavnostního praporu a dalších věcí, vše k následovně: zaslán příležitosti 130. výročí založení hasičského sboru v naší ob- dopis s popisem stavu a urgentní žádostí o ci. urychlené jednání v této KULTURA CO JE ZA NÁMI... JOSEFOVSKÁ ZÁBAVA věci, přišla odpověď ve smyslu, že se na to podívají a ozvou se. Ach jo V sobotu 19. března se konala v sále kulturního domu Bohužel neprošla Josefovská zábava pod taktovkou našich hasičů. Účast byla o dotaci na dětskážádost hřiště slušná, zábava výborná... (podával MR Krnovsko, informovali jsme na zasedání). Obnova herních prvků zejména v MŠ je pro nás jedna z priorit, proto to určitě budeme zkoušet znovu. Probíhají jednání o doplnění autobusové zastávky pod první uličkou ke strážišti (u Žitníkového).

5 U příležitosti Májového setkání bude na rychtě zprovozněna výstava starých fotografií z naší obce. Jedná se o jednorázový úlet s cílem ukázat všem tento vyjímečný objekt z 12. století i zevnitř a je třeba brát vše s rezervou a vědomím, jak stará tato budova je. VÍTÁNÍ JARA V pondělí 21. března pořádali děti mateřských a základních škol z obou stran česko-polské hranice na hraničním přechodu Úvalno Branice společné tradiční VÍTÁNÍ JARA. Osoba, která o velikonočním pondělí vyvrátila plot NEBYL pan starosta, jak se povídá po obci! Na fotkách toto vůbec není zřejmé, naopak je zřejmé že plot je již značně uhnilý. A Klaus krade tužky. Děti společně vyhnali zimu z obce. Účastnili se děti a učitelé mateřských a základních škol Úvalno, Brumovice, MŠ Žižkova z Krnova, děti ze škol v Branicích, starostové, rodiče, prarodiče... Na čističce se poslední dobou objevuje odpad, který rozhodně nemohl projít domovním odpadem. Někdo tento odpad zřejmě sype přímo do kanálu, je to asi nějaký DALŠÍ AKCE VE ZKRATCE: druh záškodnické činnosti. Máme s tím ne- Děti ZŠ a MŠ zpívali po obci velikonoční komalé problémy a nákla- ledy. dy na opravy čerpadel. O velikonočním pondělí dostaly tradičně Hasiči nám opravili pří- všechny holky a ženy co proto! střešek u Obecního úřadu, děkujeme! Teď už nehrozí, že spadne, další opravy budou následovat (podlaha, bar). Začalo MS v ledním hokeji. Pan starosta se nechal slyšet, že pokud budeme ve finále, bude V pátek proletěli naší obcí čarodějnice a možnost ho sledovat v čarodějové ze školy. sále KD na velkém plátně (s občerstvením)! V sobotu postavili hasiči krásnou vy- sokou májku.

6 III. VEŘEJNÝ WESTERNOVÝ ZÁVOD Dne pořádal Jezdecký klub Úvalno, o.s. III. veřejný westernový závod. Zde pár zajímavostí k historii a průběhu závodu: Westernové ježdění má původ ve využití koně jako pomocníka při práci s dobytkem. Ve zlaté éře kovbojů, kdy byl kůň jejich hlavní pracovní nástroj a pomocník, se formovaly požadavky na ideálního kovbojského koně. Musel být odolný a vytrvalý, aby zvládnul celodenní práci pod sedlem. Musel mít pohodlné chody, aby na něm nebylo jeho jezdci zatěžko vydržet celý den. Musel mít dobrou klidnou povahu, být ovladatelný, ale také inteligentní a samostatný, když to situace vyžadovala. Musel se jistě pohybovat v terénu a nelekat se ani v nebezpečně vyhlížejících situacích. Musel být silný a mít dobrou stabilitu, aby dokázal udržet krávu chycenou do lasa, které bylo připevněno k jeho sedlu. Musel být rychlý a umět okamžitě měnit směr. Není divu, že se tyto vlastnosti koní začaly prověřovat v soutěžích. Všechny současné westernové disciplíny jsou od těchto požadavků na pracovního kovbojského koně odvozeny. Také úbor, ve kterém se ve westernových disciplínách soutěží, i výstroj koně přetrvaly. A jaké disciplíny se jely u nás v Úvalně? Showmanship At Halter Kůň zde slouží jen jako rekvizita, posuzuje se pouze předvádějící osoba, jejímž úkolem je předvést rozhodčímu na požadované úloze vypucovaného a nablýskaného koně na ohlávce. Western Horsemanship Rozhodčí si vymyslí krátkou úlohu, kterou jezdci postupně předvádějí. V úloze může být požadována jízda na kruhu, vlnovce i na rovné linii, a to ve všech chodech, obraty, spiny (čtvrtobraty), rollbacky(obrat), couvání, ustupování, travers na dvou stopách, přeskoky ve cvalu i kontracval. Western Pleasure Skupina koní s jezdci vjede do arény, kde se všechny koně dohromady dle pokynů rozhodčího pohybují po obvodu soutěžní arény krokem, klusem nebo cvalem, a to postupně v obou směrech. Trail Soutěžní úloha sestává z trasy s minimálně šesti překážkami. Těmito překážkami jsou branka, jízda přes nejméně 4 tyče, a couvání vyznačenou trasou. Dále se zde můžeme setkat s překážkami jako je vodní příkop, slalom, aj. Barrel race Barrel race je rychlostní soutěžní disciplínou, tedy jede se na čas. V aréně jsou pro tuto soutěž postaveny tři sudy - kovové barely, které tvoří vrcholy trojúhelníka s rozměry dle pravidel. Soutěžící kolem sudu projíždějí trasu v podobě jetelového trojlístku. Pole Bending Také patří mezi rodeové soutěže. Je to soutěž na čas. Kůň jede kolem řady šesti tyčí, kolem poslední se otočí a kličkuje mezi nimi zpět, kolem poslední se opět otočí a kličkuje na druhou stranu. Od poslední tyče se vrací na startovní/cílovou čáru zase podél řady. Pořadatelé měli zajištěno občerstvení pro děti i dospělé.

7 ... A CO NÁS ČEKÁ Obec Úvalno společně se Sdružením seniorů Úvalno organizují zájezd na tradiční folklórní slavnosti JÍZDA KRÁLŮ VLČNOV 2011 v neděli Bohužel jsou již všechny místa v autobuse rezervována, zbývá tedy pouze možnost dopravit se na tuto výjimečnou událost vlastními prostředky. Slavnosti se konají ve dnech Více informací o programu na

8

9 Při výkopových pracech v okolí kostela jsme narazili na útržky informací o možném umístění pokladu v naší obci. Vsoučasné době informace utřiďujeme, zřejmě ale bude potřeba o prázdninách spolupráce dětí. Budeme včas informovat o dalším postupu! TJ DRUŽSTEVNÍK ÚVALNO ROZPIS ZÁPASŮ TRÉNINK ODDÍLU ŽÁKŮ ZAČÍNÁ 6. KVĚTNA V 16:00 HOD

10 CO SE DĚJE VE ŠKOLE M AT E Ř S K Á Š K O LA Ú VAL N O okres Bru n tál ZÁPIS DO MATEŘSKÉ ŠKOLY KDY : od 1 5:00 do 1 6:00 hod KDE : V M A T E Ř S K É Š K O L E Je nutná přítomnost alespoň jednoho ze zákonných zástupců dětí (rodiče), přineste, prosím, občanský průkaz, rodný list dítěte, průkaz ZP. Zápis do MŠ se týká dětí narozených od do a starších i v případě, že nenastoupí do MŠ hned v září 2011, ale v průběhu celého školního roku 2011 / Těšíme se na nové kamarády. Pokud nemůžete v tomto termínu dítě na příští školní rok přihlásit, dohodněte telefonicky na čísle nebo osobně s vedoucí učitelkou mateřské školy termín jiný. Nabízíme možnost stažení Žádosti o přijetí dítěte do MŠ z května v 15:00 zvou děti z MŠ všechny maminky, babičky, tety i tatínky na besídku ke Dni Matek! MŠ zavedla na základě výsledků z dotazníku v loňském roce informativní třídní schůzky pro rodiče. Rodiče dětí z I. třídy se mohou informovat na své děti každou první středu v měsíci od 15:30 do 16:00, rodiče dětí z II. třídy každý první pátek v měsíci od 12:30 do 13: června slaví děti svůj svátek, proto se ve dnech 31. května a 1. června v ZŠ uskuteční Škola netradičně. V červnu proběhne v ZŠ 13. ročník soutěže O nejlepšího střelce Od 20. června do 24. června budou děti ze ZŠ poznávat Beskydy a okolí. Čeká je výlet na Pustevny, návštěva jízdárny, seznámí se s řezbářským uměním, budou pozorovat spolu s hvězdáři noční oblohu. Samozřejmě nebudou chybět soutěže, opékání špekáčků, diskotéka a hlavně pro odvážné stezka odvahy. V červnu čeká na předškoláky tajný výlet pojedou děti z MŠ na výlet do Lhoty u Opavy, kde se setkají s Hastrmanem slavnostní rozloučení s páťáky na OÚ

11 Z ARCHIVU Tentokrát něco ze sportu...

12 FOTO Z OBCE Krásné fotografie nám zaslal Lukáš Páleníček zvaný Palec... Škoda že nemáme více místa je uveřejnit všechny, vybírám tedy 4... INZERCE vydává Obecní úřad Úvalno, Úvalno 58. adresa pro příspěvky: redakce@uvalno.cz Další číslo vyjde , uzávěrka do

DISCIPLÍNY SHOWMANSHIP AT HALTER WESTERN PLEASURE

DISCIPLÍNY SHOWMANSHIP AT HALTER WESTERN PLEASURE DISCIPLÍNY SHOWMANSHIP AT HALTER Zde se hodnotí schopnost předvést koně na ohlávce v krátké úloze. Kůň je pouze rekvizitou. Soutěžící předvádí koně v kroku a klusu, couvání, zastavení a obrat okolo zádě.

Více

I N F O R M A C E číslo 1/2011

I N F O R M A C E číslo 1/2011 Městský úřad v Janově I N F O R M A C E číslo 1/2011 U p o z o r n ě n í : Při úklidu sněhu u svých domů v žádném případě neházíme sníh pod nohy svým sousedům nebo na místní komunikaci ( Hlavně, že já

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Zápis z 16. zasedání zastupitelstva obce Třemešná, konaného dne 27. 9. 2012

Zápis z 16. zasedání zastupitelstva obce Třemešná, konaného dne 27. 9. 2012 Přítomní: dle prezenční listiny Omluveni: 0 Zápis z 16. zasedání zastupitelstva obce Třemešná, konaného dne 27. 9. 2012 Zasedání zahájil a řídil starosta obce. Konstatoval, že zasedání bylo svoláno řádně

Více

Working Equitation, ArtDressage Stable Holubice. Překážky pro test ovladatelnosti v soutěži č.1 - hobby WE Z1

Working Equitation, ArtDressage Stable Holubice. Překážky pro test ovladatelnosti v soutěži č.1 - hobby WE Z1 Překážky pro test ovladatelnosti v soutěži č.1 - hobby WE Z1 V Z je základním chodem klus pokud není uvedeno jinak, mezi překážkami se tedy jezdí klusem. Je povolen lehký klus, pak by měl jezdec při přestavení

Více

Když červenec pěkně. hřeje, o vánocích se zima zaskvěje. Svatá Anna - chladna z rána. Nejsou-li v srpnu hřiby, nebude v zimě sněhu.

Když červenec pěkně. hřeje, o vánocích se zima zaskvěje. Svatá Anna - chladna z rána. Nejsou-li v srpnu hřiby, nebude v zimě sněhu. červenec srpen Tak tu máme prázdniny a já jsem se konečně zmohl a našetřil na pořádnou dovolenou! Moc se těším, a aspoň ukážu sousedovi, že na to taky máme - loni byl s celou rodinou v Egyptě a chlubí

Více

Zápis č. 8 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 3.2.2015

Zápis č. 8 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 3.2.2015 Zápis č. 8 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 3.2.2015 Přítomni: Antonín Merhaut, Radim Šíma, Jiří Havlík, Ing. Jan Křikava Hosté: zástupci Městské policie Hořovice Bc. Alena Baierová, Světla

Více

ZÁVIŠAN Z P R A V O D A J O B C E Z Á V I Š I C E L E D E N 2 0 1 6 / C E N A 3 K Č. Obecní úřad informuje. Rozšíření sběru plastů - pytlový sběr

ZÁVIŠAN Z P R A V O D A J O B C E Z Á V I Š I C E L E D E N 2 0 1 6 / C E N A 3 K Č. Obecní úřad informuje. Rozšíření sběru plastů - pytlový sběr ZÁVIŠAN Z P R A V O D A J O B C E Z Á V I Š I C E L E D E N 2 0 1 6 / C E N A 3 K Č Obecní úřad informuje Rozšíření sběru plastů - pytlový sběr Již mnoho let v Závišicích separujeme odpady - plasty, papír,

Více

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 2 / 2015 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele za rok 2015 - trestná činnost - dopravní nehodovost - aktuální a prázdninové dopravní uzavírky přerovského okresu

Více

Hobby westernové závody pořádáné dne 31.7./1.8.2010 JK Elisabeth Cheb, o.s.

Hobby westernové závody pořádáné dne 31.7./1.8.2010 JK Elisabeth Cheb, o.s. Hobby westernové závody pořádáné dne 31.7./1.8.2010 JK Elisabeth Cheb, o.s. Akce je spolufinancována městem Cheb Srdečně Vás zveme na 1.ročník hobby závodů pořádaných na Sorkově. Pokud budete mít zájem

Více

Lipovský ZPRAVODAJ LEDEN 2013 OBECNÍ ÚŘAD

Lipovský ZPRAVODAJ LEDEN 2013 OBECNÍ ÚŘAD Lipovský ZPRAVODAJ LEDEN 2013 vydává obec Lipová-lázně www.lipova-lazne.cz www. ic-lipova.cz vydáno: 21. 1. 2013 OBECNÍ ÚŘAD Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych Vám všem jménem svým, jménem Rady obce

Více

SLOVO STAROSTKY: přestěhován do nových reprezentativních prostor, kde bude umístěna hlavní kancelář

SLOVO STAROSTKY: přestěhován do nových reprezentativních prostor, kde bude umístěna hlavní kancelář SLOVO STAROSTKY: Vážení občané, dovolte mi pár slov k aktuálnímu dění v obci. Právě byla dokončena stavební část rekonstrukce bytových prostor v 1.p. a rekonstrukce podlah v přízemí budovy hasičské zbrojnice.

Více

Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013

Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013 Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013 Přítomni: Hosté: Jiří Kaňok Magda Otčenášková Ing. Jan Krupa Ing. Václav Moskva Mgr. Ondřej Novák od 16.45 hod. Ing. Jiří Carbol

Více

ň Ť ň ň ň ň ň Š ť ř Ť ň Ď ň ň ň ň ň Ť Ú Č Č Ě ň ň ň Ý Š ť Ť Ů ň ň ň ň ň ť Ě ť ň ň Ť Ť ť Ť Ť Ě ť Ť ď ť ú ň Ť ú Ý ň ú Ť Ť Ý Ý Ú ť ň ň Ť Š ř ň Ť Ť Ť ň Ť Ě ť ň ň ú ň Š Š ř Ť ň ň ň Ť ň Ě ň ú Ú ů ň Ý ň Č Ě Ě

Více

Obecní zpravodaj Ročník 14 číslo 3 červenec-září 2008

Obecní zpravodaj Ročník 14 číslo 3 červenec-září 2008 Obecní zpravodaj Ročník 14 číslo 3 červenec-září 2008 Rada obce zasedala v 1. čtvrtletí letošního roku 3x. Projednala: -smlouvy o zřízení věcného břemene, -harmonogram postupu voleb do školské rady Základní

Více

Zpravodaj 2. jaro 2010

Zpravodaj 2. jaro 2010 Tady jsme doma Regionální folklor do škol Zpravodaj 2 jaro 2010 Milí přátelé, pozdravujeme vás v roce 2011. Chceme vás opět informovat o novinkách z našich spřátelených škol, kde probíhá projekt Tady jsme

Více

CAJC ČR CAC ČR res.cac ČR Nejlepší pes/fena KV - VSV JBOB - BOB BIS

CAJC ČR CAC ČR res.cac ČR Nejlepší pes/fena KV - VSV JBOB - BOB BIS KLUB CHOVATELŮ COLLIÍ A SHELTIÍ PRAHA Vás srdečně zve na KLUBOVOU A SPECIÁLNÍ VÝSTAVU (KV: bez zadávání titulu Klubový Vítěz / SV: pouze kolie) plemen kolie dlouhosrstá kolie krátkosrstá šeltie CAJC ČR

Více

Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod.

Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod. Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František Ďurčík, Miroslav Hovjacký,

Více

Ú ť ú ř Š Č Ť Ť Š Ť Ě Ť Ť Š Ť Á Č Ď Š ů Ť Š ř ť Š Š Č Š ň Š Ť ú Š Á Ž Ť Ť Ď Ť Ť Š ť ň ň Á Ž Ý Ú Ť Š ť Ý Š Š Ť Š Ť Ť Š ť Ť Š Ň Š ú Š Š Š ř Ě ň Ť Š Ť Á Ď Ť Č Ť Š ů Š Š Š Ť Ď ť Š Š ť Ť Ť Š Ť Š Ť Š Š Ď Ť Ť

Více

Á Ú Ý Š Ý Ť Ú Ú Ý Ú ď Ť Ý Ý Ú Ú Ú Ú Á Ú Ú ň Ý Ď Ú Ý Ú Ú Ú ň ň Ú Ú Ý Ú Ť Ú ň Č Č É ň É Á Ú Š ŠČ ň Ú Ú Ú Ú Ú ň ŠÚ ň Ú Č ň Ú Ú Ý Ú Č Á É Ú ď ň É Ú Ý Ú Ť Ť ň ň ď Ú ď Ý ň ň É Ú É Ý ď Ú Ú Ú Ú Ť É Ň ď Ť Á ŤŤ

Více

Náhrada škody na automobilu-3.díl Čtvrtek, 10 Únor 2011 13:01

Náhrada škody na automobilu-3.díl Čtvrtek, 10 Únor 2011 13:01 V zimních měsících číhá mnoho nástrah nejen na chodce pohybující se po zamrzlých chodnících, ale i na naše automobily. A právě jim se budeme v tomto článku věnovat. Může to být sníh a led padající ze střech

Více

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 4. 12. 2014 od 18:00 hodin. Omluveni:

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 4. 12. 2014 od 18:00 hodin. Omluveni: Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 4. 12. 2014 od 18:00 hodin. Přítomni: Vendula Musilová René Neufuss Iveta Nyčová Jana Rajmová Bob Šviha Lubomír Tichý Bohumil Zach Omluveni:

Více

š Ž šť É Ě Á Á Í Č Č š Ž Ž Š Č Č Č Č ó ó Í Č Ó Í š š Š ú š š š Í Š ú ň Ž š š š Ž š ž š Ú Í Ž Ž Ž Ú š š Š Š Í ž Ú ž ť Í Ž Í ú ž ú ž Ž š š š ší ťť Ť Á ž š Ž Ž Ž š š ž Ž ž ú Š Í Ě Á Á Í Ě Ů ď š ž ň Ú ž š

Více

Ročník XVI. 3/2010 březen ******************************************************************************************

Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** Zas barvíme vajíčka, co nám snesla slepička. Modré, žluté, červené

Více

Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13

Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13 Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13 Přítomni: Ing. Koněvalík R., Cetkovský F., Mgr. Vláčil V., Hanzelová

Více

Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012

Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012 Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012 Listopad 2012 OBECNÉ CÍLE Cíl 1: USILOVAT O DOSTATEČNOU INFORMOVANOST.

Více

š é é š é é Ť Ž Š é é é š é š Ž é Ť Ť š é š š š ž Ť š š š é é é ž š Ť š é ž š Ťš é Ž ž ž ž Ť š é Ť ž Ž ť ž Ť ž ď Ť š é š č é é Ťš ž é Ť é ň ň ž é č š Ťš é Ťš č Í éíš š č é Í ž Š é Í š ž č š Ť ž é ž š é

Více

Ú Í č č ď ú ů ů ě ú ě č ě Í ě Ž š ž ž úč Ř Í É ď ěň č ů š ě ď š ě ě ž ě č ě ů ů č č ě ěž č ů č ě č ů ě š ů Č ě ě č ě š ě ž ě ě ě š ď ě č úč ú ČÚ Č úč úč ž č úč úč ě Ť č č č ě úč úč úč Í Ž č č ě ě ě ů š

Více

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje LHOTECKÝ 11/2015 ZPRAVODAJ Úvodní slovo: Vážení spoluobčané, máme tu opět konec kalendářního roku, kdy bývá dobrým zvykem bilancovat. Dovolte mi tedy krátké ohlédnutí za rokem 2015. Tento rok byl prvním

Více

Závěrečná zpráva o projektu

Závěrečná zpráva o projektu NA ZELENOU Bezpečné cesty do školy Závěrečná zpráva o projektu Číslo projektu: N 2270 Pořadí zprávy 2 Název projektu: Na zelenou v zeleném prostředí CHKO Litovelského Pomoraví Název předkladatele: Základní

Více

Zápis č. 4 / 2013 ze zasedání zastupitelstva obce Libice nad Cidlinou, které se uskutečnilo dne 9.9. 2013 od 19.00 hod. ve vinárně kulturního domu.

Zápis č. 4 / 2013 ze zasedání zastupitelstva obce Libice nad Cidlinou, které se uskutečnilo dne 9.9. 2013 od 19.00 hod. ve vinárně kulturního domu. Obec Libice nad Cidlinou Husova 4* 289 07 Libice nad Cidlinou* IČ 239 381; Tel. 325637141; 325637254; fax : 325637201 Číslo účtu : 0504253319/0800 E-mail: podatelna@libicenadcidlinou.cz -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Číslo 35., říjen 2015. Starosta obce informuje:

Číslo 35., říjen 2015. Starosta obce informuje: Číslo 35., říjen 2015 Starosta obce informuje: Vážení občané, zdravím Vás jménem Zastupitelstva obce Chudčice i jménem svým. Ve 34. čísle našeho zpravodaje jsem Vás informoval o záměru obce realizovat

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2003

V Ř E S K O V Á K březen 2003 V Ř E S K O V Á K březen 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, počasí se sice tváří, jako by se ho běh času vůbec netýkal a tak by se leckomu mohlo zdát, že čas vlastně neplyne, ale prostý fakt, že držíte

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Tiskové zprávy 31. 1. 2013. Jirkov prodal vybydlený dům

Tiskové zprávy 31. 1. 2013. Jirkov prodal vybydlený dům Tiskové zprávy 31. 1. 2013 Jirkov prodal vybydlený dům Čtyři zájemci podali Městskému úřadu v Jirkově nabídku na koupi domu v Mostecké ulici čp. 385. Vítězem výběrového řízení se stala firma K. S. I. s.

Více

Veřejné zasedání č. 3 / 2007

Veřejné zasedání č. 3 / 2007 Veřejné zasedání č. 3 / 2007 Dne 29.3.2007 se v 19.00 hod konalo v budově obecního úřadu veřejné zasedání obecního zastupitelstva obce Hlína. Přítomni : 9 členů p. Jozef Sliacky, p.miloš Dostalý, p. Petr

Více

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce ÚSTECKÝ ZPRAVODAJ Březen (obecní čtvrtletník líbilo a registrace: nestíhali MK jsme ČR dolévat E 19788) do várnice s kohoutkem 1/2013 1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim

Více

věnujte, prosím, pozornost následujícímu textu v celém rozsahu.

věnujte, prosím, pozornost následujícímu textu v celém rozsahu. Občasník OÚ v Šaraticích č. 2/2015, vydán 28. 3. 2015 Vážení a milí občané, věnujte, prosím, pozornost následujícímu textu v celém rozsahu. Již koncem roku 2014 byla v naší obci započata výstavba ČOV a

Více

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Úterý Zahájení školního roku, dárečky novým dětem 14. 9. Pondělí Divadlo Šikulka 45,00kč 8:45 Jak se prasátka

Více

O čem se dočtete: Změny v naší obci za volební období 2006-2010 * Závěrečné slovo starosty Změny v naší obci za volební období 2006-2010 Vážení spoluobčané, blíží se konec čtyřletého volebního období a

Více

1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007

1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007 1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007 vydává Obec Řepníky tel. a fax : 469 671 501 úřední hodiny: pondělí a středa 17.00 19.00 Vážení spoluobčané, Blíží se konec roku 2007 a jako každý rok se Vám pokusím

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003 o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice Obecní zastupitelstvo obce Mirošovice se usneslo na svém zasedání dne 18. 6. 2003 vydat podle

Více

PROPOZICE ZÁVODŮ. BOX 350,-Kč/den, v ceně seno, voda, podestýlka, platí se každý započatý den NUTNO OBJEDNAT TELEFONICKY (Fred)

PROPOZICE ZÁVODŮ. BOX 350,-Kč/den, v ceně seno, voda, podestýlka, platí se každý započatý den NUTNO OBJEDNAT TELEFONICKY (Fred) PROPOZICE ZÁVODŮ Název: PARAMETA POHÁR Místo konání: HIPOCENTRUM KORYČANY Datum: 25.5.2019 Typ závodů: B Základní údaje Pořadatel: SEKCE 62 WRC KORYČANY Showmanager: JANA ŽÁRSKÁ Office: Alena Dlouhá Hlasatel:

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Přítomno 8 členů ZO, dle prezenční listiny omluven Pavel Karas - nemoc Program: 1. Kontrola

Více

Zápis č. 3/2015. pí Grulichová, Dr. Pokorný, Ing. Kimbembe, JUDr. Jukinová, Mgr. Mahdal, DiS Hakenová Host: :

Zápis č. 3/2015. pí Grulichová, Dr. Pokorný, Ing. Kimbembe, JUDr. Jukinová, Mgr. Mahdal, DiS Hakenová Host: : Komise pro městské části rady města Úvaly Zápis č. 3/2015 Termín : 7.9.2015, 18:00 Místo : Sál DPS, náměstí Svobody 1570, Úvaly Rozdělovník : členové komise, členové rady města, tajemník městského úřadu

Více

Z Á P I S. z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p.

Z Á P I S. z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p. Z Á P I S z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p.123 Přítomni: dle prezenční listiny 13 členů. Krátkodobě omluveni:

Více

Vánoční slovo. Dnes v čísle

Vánoční slovo. Dnes v čísle Vánoční slovo Dnes v čísle Vánoční slovo... 1 Obecní úřad informuje... 2 Tuhá zima zasáhla celé Česko... 3 Zpomalovací prahy... 4 Havárie telefonního kabelu... 4 Obecně závazné vyhlášky... 4 Mikulášská

Více

Á Č Č Š Ě Ý Š Ě Č Ý Ú Š Š Š Š Š É Š Č Š Š Č Š Č Š Č ď Č Š Š Š Š Ď Š Š Š Č Š Š Ť Š Š ď Š ž Š ž Š Š Š Š Ř Š Ť Š Š Š Š Ú Š Ť Š Š Č Č Č Š Š Č ž Š Č Č Ú ď Š Š Ý Š ď Č Ď ž ž Á ď Č Č Ú Č Š Ř Č Š Š ď ž Č Č Š Š

Více

KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 PROGRAM:

KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 PROGRAM: KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 se zadáváním titulů CCT a Klubový vítěz pro plemena Parson Russell Terrier a Jack Russell

Více

Š Ě ř ý ů ů Č Č š š š š ú

Š Ě ř ý ů ů Č Č š š š š ú š Č Č ň š š Š Ě ř ý ů ů Č Č š š š š ú š Č Č Č Č Č Č ý ý ů ý ý š ř Ý ů ů š ř š ý Ř Ý É É ý ý ý ý ř š š ň ř ň ň Ř š Ů š Č ť ť š š š Ý ť š š ť š š š Á Á ň š š Ů š š Á ň š š Ň É š š ň š ň ň ň ú ť Ů Č ú

Více

É Á Ě ř š š š Ž Ě ŽÁ Á š É š É Ř Ř Á Š Á Ě Š Ž š É Á Ě Á š š Š É Á ď Š Ž Ž š Ž Á É É Š Ě Ž Ó Á Ú Ž Ž Á Ď Ž ť Ň Á šš š Š Á Ř Ž Ž Á Á Ř Š Ó Ň ť Š Ž š ď Ě š š š É É Á š š ť Ě Ě Ú Ž Á Ž Ó Á Ě É Ž Ž Ě Ž Á Ř

Více

Ú É Ě ý ž ý ž ú ú ú ů ů ý ú Ř Á Ě ú ů š ů Č ý ú ů š ů Č ý ý ž š ů Č Á Ř Ě É ý ž Ú Ř Ě ú Ú ž ž ž ů ň ů ý š š ý ž ý ý ú ů ú ž Ň Á ň ý ů ů ú ň ň ž ž ž ů ň ň ž ú ň ň ý ý ž ň ň ý ň ý ž ý ň ň ý š ů ý ů ý ň ž

Více

ď Ť ť ň ú ň Ř Ň Ň ť ť ň Ň ď Ť Ť É ď ú ď Ň Š ď ň ň É ů Ů ú Š ť ú ů ú ú Ů ň ů ů ň Ř ů Ů ů ů ů ú É ů ů ú Č ů Š Ř Č Š ú ú Č Č ň ú ň ú ň ú ň Š Ř ď Š ú Ř Ř É É Ř Ř Ř ň ň Ě Ě ň ň Ř ů ň ň ů Š Ř Č Ů ň ú Ů ú Š Ř

Více

Zápis č. 7/2014 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne 18.11.2014 na Obecním úřadě ve Třebovli. Zahájení zasedání zastupitelstva

Zápis č. 7/2014 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne 18.11.2014 na Obecním úřadě ve Třebovli. Zahájení zasedání zastupitelstva Zápis L.B. 18.11.2014 25. listopadu 2014 Strana 1(celkem9) Zápis č. 7/2014 Ze zasedání Zastupitelstva obce Třebovle konaného dne 18.11.2014 na Obecním úřadě ve Třebovli Zahájení zasedání zastupitelstva

Více

ú ú ň Ú č ú ú š ě ú ě ě š ů ú ž ž ě ě ž ě éů š č ě šú ě ú ú ě š č š úě ť é é š ě ě č š š é ú ě š ě ě š ě č č é š č é č š ě é š ž ů š ě ě č é ú ě é ž ě ě ů é ě ě č ň č ě é č š ů éš ě ě ě š š ě ó č ě ě é

Více

ť Ď š Č Č č š č č š ď ď ó Š š Š š č č

ť Ď š Č Č č š č č š ď ď ó Š š Š š č č š ť ť Š Ůď ď Č Č Ř ď Ů š ť Ď š Č Č č š č č š ď ď ó Š š Š š č č Ů ď ď ď č š č ň Č č š č č č č úč č ť č č č č č š č č č Š č Č ň č č š ň č č š č Š č č Č Š č č č č č Š č ú š č č ď š š š č š ú č š č š Á Á ú

Více

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 25. 2. 2015 ve slavnostní místnosti obecního úřadu od 18:00 hodin

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 25. 2. 2015 ve slavnostní místnosti obecního úřadu od 18:00 hodin Obec Dobkovice Zastupitelstvo obce Dobkovice Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 25. 2. 2015 ve slavnostní místnosti obecního úřadu od 18:00 hodin Přítomni: viz. prezenční listina

Více

Dlážděný chodník pro DH. Zadavatel si nechal na tuto stavbu zpracovat projekt zahradním architektem ing. Jiřím Stratilem, který je přílohou 2.

Dlážděný chodník pro DH. Zadavatel si nechal na tuto stavbu zpracovat projekt zahradním architektem ing. Jiřím Stratilem, který je přílohou 2. Vážení, Obec Prachovice, IČO 270733 DIČ CZ00270733, adresa Obecní úřad Prachovice Chrudimská 50 538 04 Prachovice jako zadavatel (dále jen zadavatel), Vás jako potenciálního uchazeče (dále jen uchazeč)

Více

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Vrané nad Vltavou č. 8/13 ze dne 18.9.2013

Zápis z jednání Zastupitelstva obce Vrané nad Vltavou č. 8/13 ze dne 18.9.2013 Zápis z jednání Zastupitelstva obce Vrané nad Vltavou č. 8/13 ze dne 18.9.2013 Přítomni: Filipová, Ullwerová, Janeček, Kolář, Krafta, Zdeněk, Rážová, Konopík, Filip (18:33), Blažek, Drábek, Kubelík, Novotný,

Více

Á ů Ú ů š ů ě ů ě ů ě ž ž ě ž ě š ů ů ž ž ů ě ž ů ě Á ž ě ž ě ě šť ů ů ů ů ě ů Ú Ú ž Ú ě ů ž ě ě ž ů ě šť ú ě ě ě ě š ů š ě ž š ů š ě š ů ů š ů ů š ú ů ě š ú ú ž ž ě ě ú ů ů ů ů š ž š ě ž š ě Ú š ů ú š

Více

ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY NOŠOVICE na školní rok 2013-2014 se uskuteční ve středu 6. března 2013 v budově MŠ od 8:00 do 14:00 hod.

ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY NOŠOVICE na školní rok 2013-2014 se uskuteční ve středu 6. března 2013 v budově MŠ od 8:00 do 14:00 hod. Oběžník č. 2/2013 Četnost vydání: cca 1x měsíčně Místo vydávání: Nižní Lhoty Číslo a den vydání: 2/2013 ze dne 26. 2. 2013 Evidenční číslo: MK ČR 10232 Název, sídlo a IČO vydavatele: Obecní úřad Nižní

Více

SLOVO STAROSTKY: Vážení spoluobčané, kalendářní rok 2015 pomalu končí, máme před sebou jedny z nejkrásnějších svátků v roce a v našich domácnostech vrcholí vánoční přípravy. Vám se dostává do rukou poslední

Více

Zápis z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 22. dubna 2015

Zápis z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 22. dubna 2015 Zápis z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 22. dubna 2015 Přítomni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatelka: dle prezenční listiny p. Jelínek, p. Bauer Alena Dalecká Starosta zahájil jednání:

Více

Pondělí 6:30-14:30 Úterý 6:30-14:30 Středa 6:30-14:30 15:00 18:00 Čtvrtek 9:00 17:00 17:00 20:00 Pátek 6:30 14:30

Pondělí 6:30-14:30 Úterý 6:30-14:30 Středa 6:30-14:30 15:00 18:00 Čtvrtek 9:00 17:00 17:00 20:00 Pátek 6:30 14:30 Vážení občané Připravili jsme pro Vás, 1 nové vydaní zpravodaje Dušnické novinky DUSNO. Zde Vás budeme informovat o dění na Obecním úřadě a v obci Dušníky. Rádi také uvítáme Vaše náměty, které byste chtěli

Více

Zápis č. 6/2008. Výsledek hlasování: pro 9 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno.

Zápis č. 6/2008. Výsledek hlasování: pro 9 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno. Zápis č. 6/2008 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Němčičky, konaného dne 30. června 2008 ve 20.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Němčičkách Přítomni: Petr Slezák, Ing. Aleš Hádlík, Ing.

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce Obyvatelstvo K 31.12.2013 žilo v obci 349 obyvatel. Tříkrálová sbírka V Tříkrálové sbírce 2014 se v obci vybrala částka 5.007,- Kč. Všem občanům, kteří přispěli děkujeme. Poděkování patří také dětským

Více

Oslavencům gratulujeme a přejeme hodně zdravíčka a spokojenosti do dalších let.

Oslavencům gratulujeme a přejeme hodně zdravíčka a spokojenosti do dalších let. OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2012 SPOLEČENSKÁ KRONIKA V červnu oslaví své narozeniny: Babica Jan, Kubečka Jiří, Kowalzce Zdeněk, Stehlík Antonín, Hajníková Miloslava, Loužilová

Více

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka Úvodní slovo : - ) Ahoj milí noví a i staronoví čtenáři. Doufáme, že se vám bude líbit naše první číslo. Dozvíte se o akcích, které byly od začátku školního roku. Připravili jsme si k článkům i zajímavé

Více

ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015. Vážení občané, vážení čtenáři,

ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015. Vážení občané, vážení čtenáři, ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015 Vážení občané, vážení čtenáři, v tomto vydání zpravodaje se ve svém příspěvku budu snažit o podání informací za období třetího čtvrtletí. V období prázdnin, byla

Více

----------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------- Zápis z veřejného mimořádného zasedání obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne 11.12.2003 v zasedací místnosti obecního úřadu, od 18.00 hod. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Co víme o vratimovských zahrádkářích?

Co víme o vratimovských zahrádkářích? Infoletter PRO Vratimov (2015-9) Co víme o vratimovských zahrádkářích? Spolek zahrádkářů ve Vratimově byl založen v roce 1947. V období 60. let se členové soustředili hlavně na výzkum a šlechtění odrůd

Více

Z Á P I S P R O G R A M

Z Á P I S P R O G R A M Z Á P I S z 12. zasedání Zastupitelstva obce v Čučicích dne 19. června 2008 v 19:00 hod. v sále KD v Čučicích Přítomní : Peter POLLÁK, Martin JACKO, Libuše PRUDÍKOVÁ, Luboš MEDŘÍK, Zoja HANÁKOVÁ, Zdeněk

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

Zápis č. 9 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Velehrad konaného dne 24. 2. 2016 v zasedací místnosti obecního úřadu Velehrad

Zápis č. 9 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Velehrad konaného dne 24. 2. 2016 v zasedací místnosti obecního úřadu Velehrad Zápis č. 9 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Velehrad konaného dne 24. 2. 2016 v zasedací místnosti obecního úřadu Velehrad Dne: 24. 02. 2016 Začátek: 18,00 hodin Konec: 20,05 hodin Počet členů

Více

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com Základní rozdíly v silničním provozu mezi Anglií a Českou republikou Na úvod tohoto článku bych rád zapátral trochu v historii silniční dopravy. Ještě v dobách kdy lidé neměli ponětí o dopravním prostředku

Více

Z Á P I S A U S N E S E N Í

Z Á P I S A U S N E S E N Í Č.j. 734/02/2014 Z Á P I S A U S N E S E N Í č. 9/2014 o průběhu zasedání zastupitelstva obce Malá Štáhle konaného dne 1.9.2014 v 17.00 hod. na obecním úřadě Malá Štáhle Přítomni: Ing. Miroslav Pospíšil,

Více

SEMECHŇÁK 14. 4. 2014

SEMECHŇÁK 14. 4. 2014 ROČNÍK XVIII, ČÍSLO 1 SEMECHŇÁK 14. 4. 2014 Zpravodaj Obecního úřadu Semechnice www.semechnice.cz semechnice@semechnice.cz SLOVO STAROSTY Nejdůležitější body: Stručně popište nejdůležitější body. Stručně

Více

Co připravujeme na rok 2010...

Co připravujeme na rok 2010... Leden 2010 OBEC PASEKA Co připravujeme na rok 2010... Prioritou v letošním roce je získání dotace na půdní vestavbu učeben cizího jazyka a počítačové učebny v naší ZŠ. O zafinancování této akce se snažíme

Více

1. Zpravodaj Cotkytle. rvenec, srpen, září, 3/2003. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci?

1. Zpravodaj Cotkytle. rvenec, srpen, září, 3/2003. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? 8. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? 1. Zpravodaj Cotkytle rvenec, srpen, září, 3/2003 če Chaloupka v Herborticích Máme tady léto, nejteplejší a jedno z nejhezčích

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013

ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013 ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013 Přítomni: viz prezenční listina Jednání zahájil starosta obce Jaroslav KRE- ML v 17.05 hod. - Jednání bylo řádně

Více

Zápis z 10. jednání Rady města Rokytnice nad Jizerou, konaného dne 28. května 2012 od 16.00 hodin v kanceláři starosty

Zápis z 10. jednání Rady města Rokytnice nad Jizerou, konaného dne 28. května 2012 od 16.00 hodin v kanceláři starosty Zápis z 10. jednání Rady města Rokytnice nad Jizerou, konaného dne 28. května 2012 od 16.00 hodin v kanceláři starosty Přítomno: Ověřovatel: Omluven: Zapisovatel: 4 členové rady města Jana Černá Ing. Jaroslav

Více

M ě s t o B r n o. V y h l á š k a č. 2 /l997

M ě s t o B r n o. V y h l á š k a č. 2 /l997 M ě s t o B r n o V y h l á š k a č. 2 /l997 o názvosloví veřejných prostranství, číslování objektů trvalého i dočasného charakteru a základních zásadách orientace v městě Brně Zastupitelstvo města Brna

Více

Ž Á Á é čá č č é ě é ě é áť Ž š é á é Ž č á á á ž ě ě ě Ť Ť Ž š á š é Ť é é ě ě é č č Ď á Ť é é áť á ě ě Ů č č Ž á é Í ě Ž é á ě ě é Ž ě Ž ě é Ž á é š é ě ě ŽÍ Ť ě š č ě Ž ě á é Ž Ť é á ě ŮŽ č ě š á ě

Více

ROZPOČET OBCE VĚŽNÁ NA ROK 2016 (TIS. KČ) PŘÍJMY SCHVÁLEN Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti - 300,0

ROZPOČET OBCE VĚŽNÁ NA ROK 2016 (TIS. KČ) PŘÍJMY SCHVÁLEN Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti - 300,0 ROZPOČET OBCE VĚŽNÁ NA ROK 2016 (TIS. KČ) PŘÍJMY SCHVÁLEN Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti - 300,0 Daň z příjmů fyzických osob 23,0 Daň z příjmů fyz. osob z kapitál. příjmů 35 Daň z příjmů

Více

Kronika města Lanškrouna. Rok 2009

Kronika města Lanškrouna. Rok 2009 Kronika města Lanškrouna Rok 2009 Leden Už poosmadvacáté vyrazili turisté v sobotu na trasy pochodu Na Nový rok první krok, který pořádá lanškrounský odbor Klubu českých turistů. Tentokrát si jeho účastníci

Více

Poznámka, popis Návrh řešení pro projekt IPRM 2. Č.p. Podnět, připomínka Čet- nost

Poznámka, popis Návrh řešení pro projekt IPRM 2. Č.p. Podnět, připomínka Čet- nost Stanoviska Rady města Kopřivnice k připomínkám vzneseným ze strany veřeji ke studii na veřejná prostranství IPRM 2, pro dokončení projektových prací firmou MCO Olomouc. Dne 15.12.2010 proběhlo v jídelně

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST 28. březen Pondělí velikonoční. B ř e z e n 2 0 1 6 Velikonoce jsou takzvané pohyblivé svátky. Nejsou stanoveny přesným kalendářním datem, ale určují se podle chodu hvězdných

Více

ZÁPIS A USNESENÍ č. 29

ZÁPIS A USNESENÍ č. 29 ZÁPIS A USNESENÍ č. 29 z 28. zasedání Zastupitelstva obce Nepolisy konaného dne 28. 02. 2013 od 18,00 hod. v zasedací místnosti Obecního domu Nepolisy Přítomno: 8 členů dle presenční listiny 1 člen omluven

Více

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010 Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010 * * * Přítomni členové ZO: Mgr. Honzáková (později), P. Blabla, A. Škuta, V. Pohludka, X. Starobová, Mgr. E. Bartečková,

Více

NETÿEBICE (KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: NETÿEBICE U NYMBURKA) ÚZEMNÍ PLÁN - TEXTOVÁ»ÁST. Ing. arch. Ladislav Bareö PAFF - architekti

NETÿEBICE (KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: NETÿEBICE U NYMBURKA) ÚZEMNÍ PLÁN - TEXTOVÁ»ÁST. Ing. arch. Ladislav Bareö PAFF - architekti NETÿEBICE (KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: NETÿEBICE U NYMBURKA) ÚZEMNÍ PLÁN - TEXTOVÁ»ÁST Ing. arch. Ladislav Bareö PAFF - architekti LISTOPAD 2013 POÿIZOVATEL: Obecní ú ad Net ebice Net ebice Ë. p. 61 288 02 Nymburk

Více

Návrh rozpočtu kapitálových výdajů na rok 2016 bude v objemu celkových příjmů a financování po odečtení běžných výdajů.

Návrh rozpočtu kapitálových výdajů na rok 2016 bude v objemu celkových příjmů a financování po odečtení běžných výdajů. Důvodová zpráva Návrh rozpočtu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz na rok 2016 je zpracován v souladu se Zásadami pro sestavování návrhu rozpočtu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz na rok

Více

Š ů Š Á š ů ů Ú Č š ů š ů ů ť ť ů ů Č š ů ů ů š ú Ú š ú Č ů ů š ň š Ú ů ů Á Í ť ú š Ě ů ů š ů š ň ň š ú ň š Í ň Č Í Ý Š Š Í Á š ú Ů Ž Ú š š š ú Č š š ů ů š ť ů ů ů š š š ů š ň š š š Ň ň š š š š ň ú ú Č

Více

Informace o projektu určené partnerům

Informace o projektu určené partnerům Informace o projektu určené partnerům Název projektu: Registrační číslo: Dotační titul: Prioritní osa: Oblast podpory: Průhonicemi na kole CZ.1.15/2.2.00/38.00898 Regionální operační program UNTS 2 Střední

Více

ARCHIV 2007. Pro zvětšení klikněte na obrázek. 13.9.2007 Podívejte se na článek o největší evropské AQHA show konané ve Kreuthu. ZDE...

ARCHIV 2007. Pro zvětšení klikněte na obrázek. 13.9.2007 Podívejte se na článek o největší evropské AQHA show konané ve Kreuthu. ZDE... ARCHIV 2007 24.9.2007 Tak a je tady nová fotogalerie plná nádherných snímků Věry Markové. Neváhejte a podívejte se na ty nejúžasnější fotografie - plné barev, světla, emocí a nádherných línií. 19.9.2007

Více

MĚSTO TŘEBOŇ. Obecně závazná vyhláška č. 7/2012, o místních poplatcích

MĚSTO TŘEBOŇ. Obecně závazná vyhláška č. 7/2012, o místních poplatcích MĚSTO TŘEBOŇ Obecně závazná vyhláška č. 7/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo města Třeboně se na svém zasedání dne 29.10.2012 usnesením č 161/2012-20 usneslo vydat podle ust. 14 odst. 2 zákona

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY OBČANŮ S NÁMĚTY KE ZLEPŠENÍ ŽIVOTA V OBCI

VYHODNOCENÍ ANKETY OBČANŮ S NÁMĚTY KE ZLEPŠENÍ ŽIVOTA V OBCI VYHODNOCENÍ ANKETY OBČANŮ S Na jaře 2014 proběhla anketa obce, ve které se k možnému rozvoji obce vyjadřovali občané zde žijící nebo, případně, bydlící zde přechodně stejně jako do práce dojíždějící. Zároveň

Více

M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011

M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011 M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011 O místních poplatcích Zastupitelstvo města Rotavy se na svém zasedání dne 18. 4. 2011, usnesením č. 71/11 se usneslo vydat na základě

Více

Ž ž éč é ř Ž č ž ý ř ž š ř é é é ý ř Š č ý é Ž č ý š Ž é č ř ž ý ř ý é ý ř č ý ý ý Ž ř é ž š ž č š Ž ý Ž Ž ř š š č Ž Š Ž č Ž ň š ř š š ž Ž é č é Ž é ň Ž é é é Ž ž ý ý ř č ú č é é ř é é Ž č é ř Č é é š

Více