Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II."

Transkript

1

2 Tato příloha řeší rozpracování následujících vzdělávacích programů: 1. Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II. 2. Efektivní učení žáka se speciálními vzdělávacími potřebami 3. Rozvoj pedagogů pracujících ve výuce s interaktivní tabulí 1. Název vzdělávacího programu: Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II. 2. Obsah podrobný přehled témat výuky motto: Nezáleží na tom, v jaké situaci se ocitneme, ale jak ji prožíváme. Vzdělávací program je zaměřen na zkvalitnění vlastní osobnosti pedagoga jako nástroje k efektivnímu předávání informací žákům. Tento kurz dává cílové skupině příležitost nahlédnout do vlastní emocionální sféry a uvědomit si skutečné pohnutky svých činů, myšlenek a emocí. Absolvováním tohoto kurzu získají pedagogové větší psychickou vyrovnanost, snadněji zvládnou výuku a budou schopni nastavit ty správné parametry v komunikaci s žáky, rodiči, kolegy. Prohlubování psychologických kompetencí pedagogických pracovníků II. (neboli Tajemství psychoemocionální sféry) dává příležitost pedagogovi nahlédnout do vlastní emocionální sféry a uvědomit si skutečné pohnutky činů, myšlenek a emocí. Výzkumy a zkušenosti pozitivní psychologie (např. projekt Zdravá škola apod.) prokázaly, že zdravé emoční prožívání učitele se odráží ve zdravém prožívání žáků. Pokud byl učitel vyškolen ve strategiích prožívání a chování, byly vysledovány významné změny ve vztazích mezi dětmi, klimatu třídy a klimatu školy. Tyto pozitivní změny se ukázaly jako klíčové i pro kognitivní sféru dětského vývoje, byl zaznamenán vyšší výkon dětí ve verbální i poznávací oblasti. Právě trénink psychoemocionální sféry může pomoci učitelům ve vnímání svých emocí a pohnutek a tím zvýšit vlastní aktivní vnímavost a autentičnost ve vztahu k žákům, což povede k rozvoji aktivního sociálního učení žáků a zdravému kognitivně-emocionálnímu vývoji. Obsahová náplň: Tento prožitkový seminář je zaměřen na dvě hlavní témata sebepoznání a trénink psychoemocionální sféry. 1. Sebepoznání Emoce jako základní potřeba naší existence. Vliv emocí na procesy v našem těle (zdravotní a psychický stav). Význam emocí v interpersonálních vztazích. Emocionální a energetický potenciál a psychologická gramotnost jako záruka emocionálního zdraví.

3 2. Trénink psychoemocionální sféry Umění emocionální destabilizace jako stmelujícího faktoru v interpersonálních vztazích. Emocionální výchova a kultura jako nevyhnutelná součást pedagogova života. Chování dětí a mladé generace jako zrcadlo emocionálního projevu pedagogů. Psychotréning, relaxace, studijní videomateriál. 3. Vzdělávací cíl - poznat lépe sám sebe a své možnosti, - zvládnout psychoemocionální sféru osobnosti jako základ kvality pedagogické práce, - řešit životní situace bez emočního vypětí a ztráty energie, - pěstovat hygienu emocionální sféry a kulturu projevu emocí, - získat schopnost uvědomělého emocionálního projevu v přítomnosti dětí, rodičů i kolegů. 4. Forma: prezenční výuka 5. Hodinová dotace + vzdělávací plán Kurz je v rozsahu 16 vyučovacích hodin a proběhne ve dvou dnech. 1. výukový den 2. výukový den Téma rozsah Téma rozsah Sebepoznání, význam emocí Emocionální destabilizace jako stmelující faktor 2 hod. Metody posuzování vlastní psychologické gramotnosti Emocionální výchova aneb efekt zrcadla 2 hod. Význam emocionálního zdraví 2 hod. Trénink psychoemocionální sféry 4 hod. 6. Počet účastníků a upřesnění cílové skupiny pedagogů Účastníky aktivity jsou všichni pedagogičtí pracovníci škol a školských zařízení 1. a 2. stupně ZŠ. Maximální počet účastníků ve skupině je 25 osob. 7. Plánované místo konání Aktivita bude probíhat mimo budovu školy v pronajatém sále, který bude nabízet prostor pro samotnou výuku, prostor pro řízenou relaxaci, prostor pro zajištění stravování.

4 8. Jmenný přehled lektorů kvalifikovaných k výuce tohoto programu Dodavatel lektorské služby bude zvolen výběrovým řízením. První díl tohoto programu vedl lektor: MUDr. Vladimír Dorazil (Savčenko) - Vzdělání: doktor pediatrie se specializací na medicínskou a sociální psychologii a psychoterapii ( Donětský medicínský institut Maxima Gorkého). Po skončení školy prošel ročním kurzem medicínské a sociální psychologie a psychoterapie v praxi psychiatrické nemocnice Donětského institutu let studuje problémy lidské psychiky, mezilidských vztahů, vzájemné komunikace, projevovaných emocí a psychologie sexuality. Na základě tohoto vytvořil unikátní vzdělávací programy. Jejich úlohou je léčit lidské vědomí, šířit osvětu a dělat prevenci formou vzdělávaní. Tyto své návody odevzdává co nejširšímu okruhu zájemců. Především ale pracuje sám na sobě. Sleduje také nejnovější poznatky v oblasti zdravé výživy a tělesného pohybu. - Praxe: Na svých kurzech učí zaměřovat svou pozornost do svého nitra, na své vnitřní kvality bez ohledu na to, co je mimo nás. Každý kurz je obohacen o nové poznatky použitelné v praxi. Z vlastního sebepozorovaní učí, jak šetřit svou energii, odbourávat její úniky a jak mít své city a emoce pod kontrolou. Všechny jeho postupy na zkvalitnění každodenního prožívání vycházejí z pozorování denního života. Své kurzy vede osobitým a zábavným stylem, proto žádný z nich není kopií předcházejícího kurzu. Využíváním daných postupů se absolventům otevírá nová cesta budování zdravé osobnosti a rozšiřování vlastních tvořivých schopností a možností. - Vydané tiskoviny a účast v televizních pořadech: Kniha: MUDr. Savčenko, Vladimír: Svět tvých iluzí aneb abeceda psychoemocionálního života, Trnava: EUGENIKA, 1998 časopisy: Harmonie Život pod kontrolou: (6/2009)/ sest. PhDr. Daniela Augustinská Bratislava: MEDIA/JUVEN, 2009, s. 50 Harmonie Všetky môžu byť krásne: (7-8/2009)/ sest. PhDr. Daniela Augustinská Bratislava: MEDIA/JUVEN, 2009, s. 40 Harmonie Šancu si každý dáva sám: (9/2009)/ sest. PhDr. Daniela Augustinská Bratislava: MEDIA/JUVEN, 2009, s. 56 Další ukázky viz Psychoterapeut MUDr. Vladimír Dorazil vystupoval v televizních programech televize STV 1, JOJ, Markíza, TV Central, Nautik, Patriot Ukázky viz

5 9. Odborný garant PhDr, Vlastimil Tošenovský - vzdělání: vystudoval Univerzitu Palackého výchova a vzdělávání dospělých (doktor filozofie PhDr.), Vysokou vojenskou pedagogickou školu obor psychologie (Mgr.). - praxe: 12 let praxe ve výuce na SPgŠ a SZŠ v Krnově (předmět psychologie), 12 let pracoval jako vojenský psycholog. Má zkušenosti s vedením a lektorováním poradenských a motivačních programů pro nezaměstnané, vedl individuální poradenství. V současné době je ve starobním důchodu, nadále se však věnuje lektorské činnosti. 10. Materiální a technické zabezpečení Používané školící pomůcky: - flipchart, - audiovizuální technika (CD přehrávač), - ICT technika (dataprojektor, notebook, interaktivní tabule), - relaxační podložky, - informační materiály, každý účastník bude mít k dispozici skripta, - stoly a židle v místnosti budou uspořádány tak, aby vznikl větší prostor. 11. Způsob vyhodnocení akce Účast bude zdokumentována pomocí prezenční listiny. Na konci kurzu vyplní účastníci evaluační dotazníky hodnotící vzdělávací program a také lektory, kteří vedli výuku v průběhu kurzu. Na základě těchto vyplněných dotazníků provede organizátor vyhodnocení kurzu a také lektorů, kteří se na výuce podíleli. Všichni účastníci obdrží na konci aktivity osvědčení o absolvování kurzu.

6 1. Název vzdělávacího programu: Efektivní učení žáka se speciálními vzdělávacími potřebami 2. Obsah podrobný přehled témat výuky: Vzdělávací program je zaměřen na získání základních a specifických znalostí a praktických edukačních dovedností v oblasti specifických poruch učení. Důraz je kladen na specifičnost a charakteristiku žáků s SPU a SPCH z pohledu pedagoga a lektora, zkušenosti z diagnostiky těchto žáků. Styly učení a jejich využití u žáků s SPU a SPCH na 1. st. i na 2. st. ZŠ, vhodné výukové strategie, systémy hodnocení a sebehodnocení žáků. Vytváření praktických dovedností žáků s učením a jejich využití při domácí přípravě a přípravě ke studiu na střední škole. V kurzu pro pedagogické pracovníky budou frekventanti formou přednášek a praktických činností seznámeni také se speciálně nápravnou péčí u žáků s SPU, získají praktické dovednosti s vytvářením IVP a jeho využitím v praxi. Obsahová náplň: 1. Základní pojmy (specifické poruchy učení a chování, dyslexie, dysgrafie, dysortografie, dyskalkulie, atd.) 2. a) Specifika přístupu na 1. stupni (diagnostika, metodika, didaktika...) b) Specifika přístupu na 2. stupni (diagnostika, metodika, didaktika...) specifika přístupu v jednotlivých hlavních předmětech metodický návod pro jednotlivé předměty, jak a proč je používat individuální přístup při práci s žákem s SPU (zápisy v sešitě, čtení, psaní, zkoušení) 3. Práce s rodiči (motivace, kontrolní šetření), práce doma (jak zadávat úkoly, domácí příprava, spolupráce s rodiči, apod.) 4. Reedukace metodika, didaktika, základní orientace v problematice 5. IVP - tvorba a práce s IVP 3. Vzdělávací cíl: Účastníkům vzdělávacího programu budou v průběhu kurzu nabídnuty ukázky s vlastním prožitkem metod a forem aktivizujících metod práce, účastníci získávají přehled didaktických a metodických postupů, kterými lze žáky motivovat a zaujmout. Všechny nabídnuté postupy a metody posilují a rozvíjejí klíčové kompetence (dovednosti a schopnosti) učitelů i žáků. 4. Forma: prezenční výuka 5. Hodinová dotace + vzdělávací plán: Kurz je v rozsahu 10 vyučovacích hodin a proběhne ve dvou dnech.

7 1. výukový den 2. výukový den Téma rozsah Téma rozsah Základní pojmy 1 hod. Reedukace 1 hod. Diagnostika žáků s SPU 1 hod. Tvorba a práce s IVP 1 hod. Metodika a didaktika práce s žáky s SPU Metodika a didaktika práce s žáky s SPU 6. Počet účastníků a upřesnění cílové skupiny pedagogů: Účastníky aktivity jsou všichni pedagogičtí pracovníci škol a školských zařízení 1. a 2. stupně ZŠ. Maximální počet účastníků ve skupině je 15 osob. 7. Plánované místo konání: Aktivita proběhne přímo v budově školy, pro jejíž pracovníky bude výuka realizována. 8. Jmenný přehled lektorů kvalifikovaných k výuce tohoto programu Mgr. Jitka Dombiová - vzdělání: speciální pedagog didaktik, metodik, poradenství, - praxe: 18 let praxe ve školství, 12 let speciální pedagog IPPP ČR Praha. Mgr. Dana Svobodová - vzdělání a praxe: 20 let praxe ve školství (učitelka, ředitelka), - 2 roky praxe lektorka, - regionální metodická koordinátorka. 9. Odborný garant vzdělávacího programu: Mgr. Jitka Dombiová 11. Materiální a technické zabezpečení: Používané školící pomůcky: - flipchart, - audiovizuální technika (dataprojektor, notebook, CD přehrávač,.), - videokamera, - PowerPoint prezentace, - informační materiály, - výukové materiály. Stoly a židle v místnosti budou uspořádány tak, aby vznikl větší prostor.

8 12. Způsob vyhodnocení akce: Účast bude zdokumentována pomocí prezenční listiny. Na konci kurzu vyplní účastníci evaluační dotazníky hodnotící vzdělávací program a také lektory, kteří vedli výuku v průběhu kurzu. Na základě těchto vyplněných dotazníků provede organizátor vyhodnocení kurzu a také lektorů, kteří se na výuce podíleli. Všichni úspěšní absolventi obdrží osvědčení.

9 1. Název vzdělávacího programu: Rozvoj pedagogů pracujících ve výuce s interaktivní tabulí 2. Obsah podrobný přehled témat výuky: Vzdělávací program bude zaměřen na praktické zvládnutí práce s interaktivní tabulí, vyhledávání, zpracování a tvorbu vlastních výukových materiálů. Kurz se dá rozdělit na 4 základní bloky. Obsahová náplň: 1. Základní ovládání nastavení interaktivní tabule, nástroje a objekty interaktivní tabule (základní funkce a jejich užití), ovládání interaktivní tabule jako běžné bílé tabule, možnosti ukládání souborů, export do známých souborů (PowerPoint), import dříve vytvořených materiálů. 2. Využití interaktivní tabule ve výuce využití interaktivní tabule ke snadnější tvorbě výukového materiálu, praktické ukázky vytvořeného materiálu a jeho didaktické uplatnění, organizační formy a vyučovací metody při práci s interaktivní tabulí, ukázky dostupných výukových materiálů, programů, využití portálů na Internetu, videozáznamů jako učebních pomůcek, zajímavé nápady pro tvorbu výukového materiálu z didaktického pohledu využití ve výuce (např. v části nácviku, opakování, procvičování). 3. Další dovednosti tvorba učebních pomůcek a výukových materiálů (interaktivní prezentace, pracovní listy) pomocí speciálních aplikací určených pro interaktivní tabuli. 4. Specifické dovednosti instalace, aktualizace interaktivní tabule a jejího ovládacího softwaru, seřízení, řešení problémů. 3. Vzdělávací cíl: Účastník vzdělávacího programu bude: - umět ve výuce využívat interaktivní tabuli jako materiálně didaktického prostředku k účinnějšímu dosažení stanovených cílů výuky, - ovládat interaktivní tabuli podle jejích technických možností, - umět ovládat software dodávaný s interaktivní tabulí i na osobním PC, - vytvářet vlastní učební pomůcky a výukové materiály - import, export souborů, propojení, jejich prezentace na Internetu, - vhodně volit vyučovací metody a organizační formy výuky s interaktivní tabulí,

10 - umět upravovat učební pomůcky pro svůj předmět, - znát dostupnost výukových materiálů na Internetu. Všechny nabídnuté postupy a metody posilují a rozvíjejí klíčové kompetence (dovednosti a schopnosti) učitelů i žáků. 4. Forma: prezenční výuka 5. Hodinová dotace + vzdělávací plán: Kurz je v rozsahu 12 vyučovacích hodin, realizovaný 4 x 3 hodiny. 1. výukový den 2. výukový den Téma rozsah Téma rozsah Základní ovládání Využití interaktivní tabule ve výuce 1. výukový den 2. výukový den Téma rozsah Téma rozsah Využití interaktivní tabule ve výuce Další dovednosti, Specifické dovednosti 6. Počet účastníků a upřesnění cílové skupiny pedagogů: Účastníky aktivity jsou všichni pedagogičtí pracovníci 1. a 2. stupně ZŠ. Doporučený počet účastníků ve skupině je max. 15 osob. 7. Plánované místo konání: Aktivita proběhne v místě pracoviště účastníků přímo v budově školy. 8. Jmenný přehled lektorů kvalifikovaných k výuce tohoto programu Mgr. Regina Hajná - vzdělání: VŠ - praxe: působí jako pedagog na ZŠ Město Albrechtice, - věnuje se výuce předmětů zaměřených na ICT techniku. Mgr. Věra Mertová - vzdělání: VŠ - praxe: působí jako pedagog na ZŠ Město Albrechtice, - věnuje se výuce předmětů zaměřených na ICT techniku.

11 Petr Freiser - vzdělání: SŠ, započaté studium na VŠ obor informatika, - praxe: odborný lektor ICT technologií 5 let. 3. Odborný garant vzdělávacího programu Mgr. Anna Martinková, PhD. - vzdělání: VŠ - praxe: působí na katedře ICT na Ostravské Univerzitě, - tvůrce vzdělávacích programů zaměřených na ICT techniku (zejména interaktivní tabuli). 4. Materiální a technické zabezpečení: Používané školící pomůcky: - učebna s PC a IT technikou, - interaktivní tabule, - flipchart, - informační materiály, - výukové materiály. 11. Způsob vyhodnocení akce: Účast bude zdokumentována pomocí prezenční listiny. Na konci kurzu vyplní účastníci evaluační dotazníky hodnotící vzdělávací program a také lektory, kteří vedli výuku v průběhu kurzu. Na základě těchto vyplněných dotazníků provede organizátor vyhodnocení kurzu a také lektorů, kteří se na výuce podíleli. Všichni účastníci na konci aktivity obdrží osvědčení o absolvování kurzu.

Hodinová dotace + vzdělávací cíl:

Hodinová dotace + vzdělávací cíl: Hodinová dotace + vzdělávací cíl: Celkem 270 vyučovacích hodin prezenční a distanční výuky odborných předmětu je rozděleno do jednotlivých témat. Tématický okruh Seminář (řazeno chronologicky) Úvod do

Více

Mgr. Jarmila Višňovcová

Mgr. Jarmila Višňovcová Základní škola Lovosice, Sady pionýrů 355/2, okres Litoměřice Koncepce poradenských služeb poskytovaných v základní škole Mgr. Jarmila Višňovcová 15 Škola. Základní škola Lovosice, Sady pionýrů 355/2,okres

Více

Základní informace o námi nabízených a projektově ověřených akreditovaných kurzech:

Základní informace o námi nabízených a projektově ověřených akreditovaných kurzech: Základní informace o námi nabízených a projektově ověřených akreditovaných kurzech: 1.AKTIVIZAČNÍ TECHNIKY: 1.Psychologická gramotnost pedagoga (rozsah 25 hodin, třídenní celodenní kurz) Prožitkový seminář

Více

Téma Stručná anotace Počet h o d

Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 8. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce. st. ZŠ 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah modulu umožní absolventům získání teoretických

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro prevenci rizikových forem chování školní rok 2015/2016 Vzdělávací institut INTEGRA BRNOgymnázium, základní škola a mateřská škola s.r.o., Brno, Rašelinová 11, 628 00 Vypracovala:

Více

Princip rovného přístupu. Změna koncepce školy. Žáci s různým handicapem. momentální znevýhodnění trvalé znevýhodnění

Princip rovného přístupu. Změna koncepce školy. Žáci s různým handicapem. momentální znevýhodnění trvalé znevýhodnění Princip rovného přístupu Žáci s různým handicapem - momentální znevýhodnění trvalé znevýhodnění - handicapy viditelné handicapy skryté - Změna koncepce školy Tento projekt je spolufinancován ESF a státním

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola chemická Pardubice. Na Třísle 135, 530 88 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 433

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola chemická Pardubice. Na Třísle 135, 530 88 Pardubice. Identifikátor školy: 600 012 433 Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola chemická Pardubice Na Třísle 135, 530 88 Pardubice Identifikátor školy: 600 012 433 Termín konání inspekce: 7. 11.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Kladno, C. Boudy 1188. C. Boudy 1188, 272 01 Kladno. Identifikátor školy: 600 044 262

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Kladno, C. Boudy 1188. C. Boudy 1188, 272 01 Kladno. Identifikátor školy: 600 044 262 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Kladno, C. Boudy 1188 C. Boudy 1188, 272 01 Kladno Identifikátor školy: 600 044 262 Termín konání inspekce: 8. 10. březen 2006

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-374/14-S. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-374/14-S. Předmět inspekční činnosti INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-374/14-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Základní škola a Mateřská škola Jince Slavíkova 26, 262 23 Jince zsjince@zsjince.cz IČO

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIP-141/12-P. Jesenická 11, 323 23 Plzeň. společnost s ručením omezeným

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIP-141/12-P. Jesenická 11, 323 23 Plzeň. společnost s ručením omezeným Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIP-141/12-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Soukromá základní škola Elementária, s. r. o. Jesenická 11, 323

Více

MAP Železnobrodsko. Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ ŠKOLY. registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.

MAP Železnobrodsko. Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ ŠKOLY. registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0. MAP Železnobrodsko Místní akční plán vzdělávání správního obvodu obce s rozšířenou působností Železný Brod pro mateřské a základní školy na roky 2016 2020 Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠMT - ZÁKLADNÍ

Více

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY 2015-2016 PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLY 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Telefon na ředitele 257941039 Základní škola Charlotty Masarykové,

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-435/14-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-435/14-U INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-435/14-U Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Základní škola a Střední škola, Most, Jana Palacha 1534, příspěvková

Více

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015 Základní škola, Liberec, Česká 354, příspěvková organizace Č e sk á 35 4, 46 3 12, Lib e rec 2 5, e - m ail: 22@zs vesec.cz t e l. : 4 8 5 1 30 3 5 7, w w w. z s v e s e c. c z, I Č 6 4 0 4 0 3 6 4 VYHODNOCENÍ

Více

Mgr. Marika Kropíková. Mgr. Dana Karmasinová. INFRA, s.r.o. vydavatelství, nakladatelství, vzdělávací agentura

Mgr. Marika Kropíková. Mgr. Dana Karmasinová. INFRA, s.r.o. vydavatelství, nakladatelství, vzdělávací agentura Lektoři, se kterými spolupracujeme vzdělávání pedagogů Mgr. Marika Kropíková PedF UK Praha - speciální pedagogika, etopedie, psychopedie, logopedie Učitelka na zvláštní škole, Praha 5 a Praha 4 Logopedka

Více

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav sekretariát tel.: 778 022 279 ředitelství tel.: 778 002 243 skolakosmonosy@seznam.cz www.zskosmonosy.cz Rámcový plán úkolů Školní rok 2014/2015

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-163/13-C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-163/13-C Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-163/13-C Název právnické osoby Základní škola Český Krumlov, Za Nádražím 222 vykonávající činnost školy: Sídlo: Za Nádražím 222, 381

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-572/08-14

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-572/08-14 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-572/08-14 Základní škola a mateřská škola Ostrava- Hrabůvka, A. Kučery 20, příspěvková organizace Adresa: A. Kučery

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Inspektorát OSTRAVA Inspekční zpráva Pedagogicko-psychologická poradna II, Ostrava-Zábřeh, Kpt. Vajdy 1/2656 Kpt. Vajdy 1, 700 30 Ostrava - Zábřeh Identifikátor pedagogicko-psychologické

Více

Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018

Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018 Strategický plán rozvoje Základní a mateřské školy Abertamy na období 2015 2018 Krédo školy - nabídnout žákům a rodičům za minimální náklady kvalitní vzdělávání, pomoc a velkou škálu podnětů ve výchově,

Více

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZDRAVOTNICKÉ LYCEUM od 1. 1. 2012 1 Církevní střední zdravotnická škola s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA - 2637/15-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA - 2637/15-A INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA - 2637/15-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy Základní škola a Střední škola, Praha 4, Kupeckého 576 Sídlo Kupeckého 576, 149 00 Praha 4 E-mail právnické osoby

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601 Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec Identifikátor: 600 010 601 Termín konání inspekce: 31. květen 2007 4. červen

Více

Pořadové číslo: 1. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce matematiky

Pořadové číslo: 1. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce matematiky Pořadové číslo:. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce matematiky 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu SIPVZ a rozšiřuje

Více

Podpora nadání. 9. 6. 2016 Irena Hošková hoskova@nidv.cz

Podpora nadání. 9. 6. 2016 Irena Hošková hoskova@nidv.cz Podpora nadání 9. 6. 2016 Irena Hošková hoskova@nidv.cz Východiska Vize bez akce je sněním, akce bez vize je noční můrou. Japonské přísloví Obrázek: zdroj Minimum teorie Renzulliho tříkomponentový model

Více

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy Výroční zpráva za školní rok 2014/15 Vypracovaly ke dni 18.8.2015: MUDr. Darina Gurutidu, ředitelka projektu Mgr. Martina Schejbalová, ředitelka ZŠ a MŠ Perlička Č.j. 034/2015 a) Základní údaje o škole:

Více

3. Forma: Prezenční a distanční

3. Forma: Prezenční a distanční Pořadové číslo: 3 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Tělesná výchova 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti metodického

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIA-401/10-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIA-401/10-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIA-401/10-A Soukromá střední odborná škola START, s.r.o. Adresa: Chvaletická 918, 198 00 Praha 14 Identifikátor: 600006301

Více

Téma Stručná anotace Počet h o d

Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 18 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Anglický jazyk 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti metodického

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIL-73/13-L

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIL-73/13-L Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIL-73/13-L Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Smržovka, okres Jablonec nad Nisou - příspěvková organizace

Více

MPP zasahuje do výchovně vzdělávacího procesu během celého školního roku.

MPP zasahuje do výchovně vzdělávacího procesu během celého školního roku. Minimální preventivní program Název školy: Gymnázium Mimoň, Letná 263 Zpracovala: Mgr. Marie Grigerová Ředitelka školy: Mgr. Emilie Ráčková Školní rok: 2015/16 Úvod Minimální preventivní program školy

Více

Stati a zprávy z výzkumu. Marie Beníčková, Zdeněk Vilímek

Stati a zprávy z výzkumu. Marie Beníčková, Zdeněk Vilímek Stati a zprávy z výzkumu HUDBA TĚLA - ČESKÁ MUZIKOTERAPEUTICKÁ METODIKA* (1. díl) Marie Beníčková, Zdeněk Vilímek Anotace: První díl článku popisuje základní koncepci české muzikoterapeutické metodiky

Více

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIH-505/15-H

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIH-505/15-H INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIH-505/15-H Název právnické osoby vykonávající činnost školy Základní umělecká škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Sídlo Habrmanova 130, Hradec Králové, 500 02 E-mail právnické

Více

Studium pedagogiky pro učitele 2013

Studium pedagogiky pro učitele 2013 Studium pedagogiky pro učitele 2013 Obsah a průběh studia: Obsah vzdělávacího programu Studium pedagogiky vychází z podmínek a požadavků stanovených v 22 odst. 1 písm. a) zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Střediska výchovné péče v Jihlavě Platnost dokumentu: od 1. 4. 2016 Mgr. Radek Vovsík ředitel razítko 1 OBSAH 1. Identifikační údaje 3 2. Charakteristika školského zařízení 4

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j.: ČŠIA- 919/13-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j.: ČŠIA- 919/13-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j.: ČŠIA- 919/13-A Název právnické osoby Mateřská škola, Praha 4, Fillova 11 vykonávající činnost školy: Sídlo: Fillova 11/1084, 140 00 Praha

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI. Pedagogicko psychologická poradna pro Prahu 11a12 Školní rok 2014/15

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI. Pedagogicko psychologická poradna pro Prahu 11a12 Školní rok 2014/15 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Pedagogicko psychologická poradna pro Prahu 11a12 Školní rok 2014/15 Ředitelství : Praha 11 Kupeckého 576 Detašované pracoviště: Praha 12 Barunčina 11 1 OBSAH: 1. Základní údaje

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIL-31/12-L. Mgr. Václavem Tichým, ředitelem školy Zřizovatel:

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIL-31/12-L. Mgr. Václavem Tichým, ředitelem školy Zřizovatel: Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA č. j. ČŠIL-31/12-L Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Střední škola tvorby a designu nábytku, s.r.o. Sídlo: Horská 167, 460 14

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIE-1337/15-E Název právnické osoby vykonávající činnost škol a školských zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČ 70 838 283 Identifikátor 600 024 491 Právní forma Zastoupená

Více

1. Identifikační údaje

1. Identifikační údaje 1. Identifikační údaje Název vzdělávacího programu: ZŠ J.A. Komenského a MŠ Brno pro základní vzdělávání 2. verze Předkladatel: název školy ZŠ J.A. Komenského a MŠ Brno adresa školy náměstí Republiky 10,

Více

SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT. Specifikace jednotlivých školení

SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT. Specifikace jednotlivých školení SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT Specifikace jednotlivých školení 1 2 A1 (KA1) - Google cloud a tablety ve škole (Google) A1(KA1) Od tištěné učebnice k

Více

1. Základní manažerské dovednosti

1. Základní manažerské dovednosti Vzdělávání vedoucích pracovníků 1. Základní manažerské dovednosti OBSAH A METODIKA VZDĚLÁVÁNÍ Celkový cíl Dílčí cíl 1 Dílčí cíl 2 Dílčí cíl 3 Vytvořit účastníkům jasný obraz o tom, jaké úkoly a překážky

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-126/13-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-126/13-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-126/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Horoměřice, okres Praha-západ Sídlo: Velvarská 310, 252

Více

Základní škola Mokrá, okres Brno-venkov STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY

Základní škola Mokrá, okres Brno-venkov STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY Základní škola Mokrá, okres Brno-venkov STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY 2012-2016 Motto Plánuje-li se na rok, je třeba zasít obilí. Plánuje-li se na desetiletí, je nutno zasadit stromy. Plánuje-li se na

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-113/14-B. Základní škola, Brno, Kamínky 5

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-113/14-B. Základní škola, Brno, Kamínky 5 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-113/14-B Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 48511226 Základní škola, Brno, Kamínky 5 Kamínky 5, 634 00 Brno

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIB-925/10-B. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIB-925/10-B. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIB-925/10-B Střední škola pro sluchově postižené a Odborné učiliště, Brno, Gellnerova 1 Adresa: Gellnerova 1, 637 00 Brno

Více

Pořadové číslo: 7. Téma Stručná anotace Počet h o d

Pořadové číslo: 7. Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 7 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce základů společenských věd 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu

Více

30.1.2012. Autoškoly a zaměstnavatelé jaký má být řidič profesionál?/ Kulatý stůl. Rozvoj aplikačního potenciálu CZ.1.07/2.4.00/17.0117.

30.1.2012. Autoškoly a zaměstnavatelé jaký má být řidič profesionál?/ Kulatý stůl. Rozvoj aplikačního potenciálu CZ.1.07/2.4.00/17.0117. Rozvoj aplikačního potenciálu CZ.1.07/2.4.00/17.0117 Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Autoškoly a zaměstnavatelé jaký má být řidič profesionál?

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OLBRAMICE, P. O. MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2015/2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OLBRAMICE, P. O. MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2015/2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OLBRAMICE, P. O. MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2015/2016 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Základní škola

Více

BULLETIN 2/2016 1.1. PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PÉČE DOSTUPNOST-INKLUZE-KVALITA

BULLETIN 2/2016 1.1. PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ A PÉČE DOSTUPNOST-INKLUZE-KVALITA BULLETIN 2/2016 Obsah: 1. Povinná opatření MAP 1.1. Předškolní vzdělávání a péče dostupnost-inkluze-kvalita (návrhy podpory, příklady projektů) 1.2. Čtenářská a matematická gramotnost v základním vzdělávání

Více

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ PROJEKTU

ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ PROJEKTU ZPRÁVA O PRŮBĚHU ŘEŠENÍ PROJEKTU Cíle projektu Uveďte předem stanovené cíle a u každého z nich uveďte, do jaké míry byl splněn, případně důvod, proč splněn nebyl. 1. Rozšíření 1semestrového povinně volitelného

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. I. Základní škola Zruč nad Sázavou. Na Pohoří 575, 285 22 Zruč nad Sázavou. Identifikátor: 600 046 478

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. I. Základní škola Zruč nad Sázavou. Na Pohoří 575, 285 22 Zruč nad Sázavou. Identifikátor: 600 046 478 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA I. Základní škola Zruč nad Sázavou Na Pohoří 575, 285 22 Zruč nad Sázavou Identifikátor: 600 046 478 Termín konání inspekce: 22. a 23. února

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-485/15-C. Sídlo Komenského 7, 380 01 Dačice V.

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-485/15-C. Sídlo Komenského 7, 380 01 Dačice V. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-485/15-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Základní škola Dačice, Komenského 7, okres Jindřichův Hradec Sídlo Komenského 7, 380 01 Dačice V.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Uničov, Moravské nám, 681. 783 91 Uničov, Moravské nám. 681

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Uničov, Moravské nám, 681. 783 91 Uničov, Moravské nám. 681 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Uničov, Moravské nám, 681 783 91 Uničov, Moravské nám. 681 Identifikátor školy: 600 171 264

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 S účinností od 1.9.2014 Základní údaje Název a adresa školy : Základní škola pro zrakově postižené Nám. Míru 19, 120 00 Praha 2 Ředitelka školy:

Více

Handicap není překážkou ve vzdělávání PORTFOLIO

Handicap není překážkou ve vzdělávání PORTFOLIO Handicap není překážkou ve vzdělávání PORTFOLIO 2011-2012 Vojtěch Krištof Vojtěch, 14 let 1. Charakteristika Vojtovi byla diagnostikována dyslexie, dysortografie, dysgrafie a porucha vizuomotorické koordinace.

Více

1. předmět: Speciální pedagogika

1. předmět: Speciální pedagogika OKRUHY KE STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠCE NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM Studijní program N7504: Učitelství pro střední školy Studijní obor N7504T277: Učitelství pro ZŠ a SŠ Speciální pedagogika 1. předmět: Speciální

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola při Fakultní nemocnici Bulovka, Praha 8, Budínova 2. Budínova 2/67, 180 81 Praha 8 - Libeň

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola při Fakultní nemocnici Bulovka, Praha 8, Budínova 2. Budínova 2/67, 180 81 Praha 8 - Libeň Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola při Fakultní nemocnici Bulovka, Praha 8, Budínova 2 Budínova 2/67, 180 81 Praha 8 - Libeň Identifikátor: 600 021

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-927/13-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-927/13-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-927/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Střední škola oděvního a grafického designu, Lysá nad Labem, Stržiště

Více

ICT plán Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Příbram I, Jiráskovy sady 113 Školní rok 2015/2016

ICT plán Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Příbram I, Jiráskovy sady 113 Školní rok 2015/2016 ICT plán Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Příbram I, Jiráskovy sady 113 Školní rok 2015/2016 Telefon : 318 623 231, Fax: 318 624 067, IČ: 000 66702 www : www.szs.pb.cz, e-mail

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIT-599/13-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIT-599/13-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIT-599/13-T Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola, Ostrava-Poruba, Porubská 832, příspěvková organizace

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2282/11-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2282/11-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-2282/11-S Název právnické osoby vykonávající činnost: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Nymburk, Soudní

Více

Podklady pro ICT plán

Podklady pro ICT plán Podklady pro ICT plán Škola: Základní škola a Mateřská škola Děčín XXVII, Kosmonautů 177, příspěvková organizace - Hodnocení: Dotyk Indikátor Aktuální stav k 20.8.2015 Plánovaný stav k 30.6.2016 1. řízení

Více

Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ LEDEN 2015

Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ LEDEN 2015 Centrum vzdělanosti Libereckého kraje, příspěvková organizace NABÍDKA KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ LEDEN 2015 OBSAH 1.1 Metodická podpora logopedických asistentek a preventistek v

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIM-403/13-M Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Dolní Újezd, okres Přerov, příspěvková organizace Sídlo:

Více

Seminář navazuje na znalosti psychologie vyučované v rámci předmětu Společenské vědy v 1. a 2. ročníku.

Seminář navazuje na znalosti psychologie vyučované v rámci předmětu Společenské vědy v 1. a 2. ročníku. Psychologie Časová dotace: 2 hodiny ve 3. ročníku, 4 hodiny ve 4. ročníku Charakteristika předmětu Volitelný předmět Psychologie ve třetím ročníku je orientován především na praktický nácvik některých

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno LISTOPAD 2011. č. 11 MĚSÍČNÍK

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno LISTOPAD 2011. č. 11 MĚSÍČNÍK Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno LISTOPAD 2011 č. 11 MĚSÍČNÍK 2 OBSAH OBSAH...2 VYBRANÉ KONTAKTY SSŠ BRNO...4 VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ...5

Více

Česká republika Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Náchod Plhov, Příkopy 1186. Adresa: Příkopy 1186, 547 01 Náchod

Česká republika Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Náchod Plhov, Příkopy 1186. Adresa: Příkopy 1186, 547 01 Náchod Česká republika Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Náchod Plhov, Příkopy 1186 Adresa: Příkopy 1186, 547 01 Náchod Identifikátor školy:

Více

Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK

Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK Školní vzdělávací program pro ŠD a ŠK Školní družina při ZŠ praktické, 1. máje 59, 411 45 Úštěk Název ŠVP: Klíč Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání s úpravami pro žáky s lehkým mentálním

Více

Mgr. Martina Fenclová, Ing. Eva Temňáková. v sekretariátu (po skončení platnosti ve spisovně školy) Elektronická podoba je uložena: PHProjekt

Mgr. Martina Fenclová, Ing. Eva Temňáková. v sekretariátu (po skončení platnosti ve spisovně školy) Elektronická podoba je uložena: PHProjekt Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov DLOUHODOBÝ ZÁMĚR ROZVOJE ŠKOLY účinnost od: 01. 09. 2012 číslo a verze dokumentu: ST_001_v2 Zpracoval/a: Mgr. Martina Fenclová, Ing. Eva

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1085/11-B

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1085/11-B Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-1085/11-B Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola, Znojmo, Václavské náměstí 8, příspěvková organizace

Více

Plán školy školní rok 2010/2011

Plán školy školní rok 2010/2011 Základní škola speciální, Základní škola praktická a Praktická škola Most, Jana Palacha 1534, příspěvková organizace. Plán školy školní rok 2010/2011 Organizace práce školy vychází z těchto bodů: I. Zvyšovat

Více

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 CENTRUM PRAHA - CZECH REPUBLIC I. Charakteristika organizace

Více

Minimální preventivní program Střední škola Academia Mercurii, s. r. o. Smiřických 740, Náchod Školní rok 2015-2016

Minimální preventivní program Střední škola Academia Mercurii, s. r. o. Smiřických 740, Náchod Školní rok 2015-2016 Minimální preventivní program Střední škola Academia Mercurii, s. r. o. Smiřických 740, Náchod Školní rok 2015-2016 1. Charakteristika školy Střední škola Academia Mercurii, s.r.o. se nachází ve městě

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-39/13-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-39/13-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-39/13-S Název právnické osoby Střední odborná škola stravování Říčany s. r. o. vykonávající činnost školy: Sídlo: Jiráskova 1519,

Více

Oblasti primární prevence Cíle programu

Oblasti primární prevence Cíle programu Obsah SoZŠ Integrál pro žáky se specifickými poruchami učení s.r.o. Vypracovala Mgr. Hana Štefaňáková, školní metodik prevence (aktualizace pro školní rok 2015-2016) Oblasti primární prevence Cíle programu

Více

Poskytová ní poradenských služ eb:

Poskytová ní poradenských služ eb: Poskytová ní poradenských služ eb: Poradenské služby ve školách a školských poradenských zařízeních jsou poskytovány dětem, žá kům, studentům, jejich zákonným zástupcům, školám a školským zařízením podle

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-213/09-08. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-213/09-08. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Liberecký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-213/09-08 Základní škola a Mateřská škola, Raspenava, okres Liberec - příspěvková organizace Adresa: Fučíkova 430, 463

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-484/13-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-484/13-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-484/13-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola a Mateřská škola při FN Motol, Praha 5, V Úvalu 1 Sídlo: V

Více

Školní plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO)

Školní plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) Školní plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) Název školy: EDUCA Parddubice Střední odborná škola, s. r. o. Ředitelka školy: Ing. Lenka Rolečková Koordinátor EVVO: Mgr. Markéta Procházková

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIJ-520/13-J. příspěvková organizace. Komenského nám.

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIJ-520/13-J. příspěvková organizace. Komenského nám. Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA č. j. ČŠIJ-520/13-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Základní škola Otokara Březiny Jaroměřice nad Rokytnou,

Více

RESTART Hodnocení využívání ICT v pedagogické činnosti

RESTART Hodnocení využívání ICT v pedagogické činnosti Vzdělávací program RESTART Hodnocení využívání ICT v pedagogické činnosti Akreditace MSMT- 30149/2014-1-747 platí do 10.11.2017 Anotace V rámci vzdělávacího programu se účastník seznámí s metodami a nástroji

Více

VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ??

VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ?? VELETRH JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ?? Takový je příští věk, jak jsou vychováváni příští jeho občané. Jan Ámos Komenský Místo konání : Velká Hradební 3118/48, Ústí nad Labem, prostory Krajského úřadu Ústeckého

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIL-37/13-L

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIL-37/13-L Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIL-37/13-L Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola, Liberec, Švermova 403/40, příspěvková organizace Sídlo: Švermova

Více

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA (jednooborové navazující magisterské studium) N 7501 Pedagogika (Platnost akreditace: 23.7. 2010 31.7. 2016)

SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA (jednooborové navazující magisterské studium) N 7501 Pedagogika (Platnost akreditace: 23.7. 2010 31.7. 2016) SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA (jednooborové navazující magisterské studium) N 7501 Pedagogika (Platnost akreditace: 23.7. 2010 31.7. 2016) OBOROVÉ PŘEDMĚTY POVINNÉ 1 Název předmětu způs. druh zak. před. kr. přednášející

Více

Kolbův test učení dospělých Andragogické a psychologické dovednosti pro vyučování dospělých

Kolbův test učení dospělých Andragogické a psychologické dovednosti pro vyučování dospělých 1. Název vzdělávacího programu: Didaktické teorie vyučování a učení dospělých 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: a. Základní podoby edukace dospělých

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín 4, Heverova 191

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín 4, Heverova 191 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín 4, Heverova 191 Heverova 191, 280 50 Kolín

Více

Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích. Školní vzdělávací program pro školní družinu

Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích. Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola T.G.Masaryka v Pyšelích Pražská ul.č.168, Pyšely, PSČ 251 67, okr. Benešov, tel.: 323 647 215, E-mail: zspysely@zspysely.cz, www.zspysely.estranky.cz Školní vzdělávací program pro školní

Více

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889

DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 DYS-centrum Praha, o.s. Korunovační 8, Praha 7, 170 00 www.dyscentrum.org, dyscentrum@dyscentrum.org tel., zázn., fax: 233 370 262, mobil 603 399 889 CENTRUM PRAHA - CZECH REPUBLIC Výroční zpráva za rok

Více

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci,

Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, Vážení uchazeči o studium na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, vítáme Vás na Ústavu pedagogiky a sociálních studií. www.upss.cz Proč si vybrat ke svému studiu Olomouc Pedagogickou fakultu

Více

Vzdělávací modul FG - 01. Finanční gramotnost, ochrana spotřebitele. Šance pro Šluknovský výběžek. Autor: Mgr. Richard Veleta Ph.D.

Vzdělávací modul FG - 01. Finanční gramotnost, ochrana spotřebitele. Šance pro Šluknovský výběžek. Autor: Mgr. Richard Veleta Ph.D. Šance pro Šluknovský výběžek Klíčová aktivita č. 1 Vzdělávací modul FG - 01 Finanční gramotnost, ochrana spotřebitele Autor: Mgr. Richard Veleta Ph.D. Varnsdorf 2013 Projekt Šance pro Šluknovský výběžek

Více

Pedagogická psychologie. PhDr. Kristýna Krejčová, PhD. kris.krejcova@gmail.com

Pedagogická psychologie. PhDr. Kristýna Krejčová, PhD. kris.krejcova@gmail.com Pedagogická psychologie PhDr. Kristýna Krejčová, PhD. kris.krejcova@gmail.com Pedagogická psychologie - psychologické aspekty výchovy a vyučování - Školní psychologie výchovné a vzdělávací problémy ve

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2295/14-S. Základní škola Dobřichovice

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2295/14-S. Základní škola Dobřichovice Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČ 47 003 557 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Identifikátor 600 053 083 Právní forma Zastoupená Zřizovatel Místo inspekční činnosti Čj. ČŠIS-2295/14-S

Více

ICT plán školy. Základní škola praktická. Základní škola speciální. Školní rok 2010/2011

ICT plán školy. Základní škola praktická. Základní škola speciální. Školní rok 2010/2011 Základní škola,dětský domov,školní družina a Školní jídelna,vrbno p.pradědem nám.sv.michala 17, příspěvková organizace,psč: 793 26, tel./fax 554 751 720,fax.ředitel. 554 753 162 IČO:00852619 e-mail organizace:

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2007/08

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2007/08 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace, Beneška 181, 684 01 IČO: 70983640, tel: 544 222 525 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2007/08 Zpracovala:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Soukromá střední odborná škola cestovního ruchu Beroun. Hlinky 650, 266 01 Beroun 2. Identifikátor školy: 650 004 311

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Soukromá střední odborná škola cestovního ruchu Beroun. Hlinky 650, 266 01 Beroun 2. Identifikátor školy: 650 004 311 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Soukromá střední odborná škola cestovního ruchu Beroun Hlinky 650, 266 01 Beroun 2 Identifikátor školy: 650 004 311 Termín konání inspekce:

Více

2. Charakteristika školy

2. Charakteristika školy 2. Charakteristika školy ÚPRAVA A VELIKOST ŠKOLY Základní škola Louny, Školní 2426 je velká městská škola sídlištního typu, založená v roce 1985. Je úplnou základní školou, která poskytuje základní vzdělání

Více

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Z Á Ř Í 2 0 1 3. č. 9 M Ě S Í Č N Í K

Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Z Á Ř Í 2 0 1 3. č. 9 M Ě S Í Č N Í K Středisko služeb školám a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Brno Z Á Ř Í 2 0 1 3 č. 9 M Ě S Í Č N Í K 2 OBSAH OBSAH... 2 VYBRANÉ KONTAKTY SSŠ BRNO... 4 EKONOMICKÉ INFORMACE SSŠ BRNO...

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-223/13-P

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-223/13-P Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIP-223/13-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Kralovice, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Sídlo:

Více

Koncepce školy na období 2016 2022

Koncepce školy na období 2016 2022 Koncepce školy na období 2016 2022 Předložený návrh koncepce školy vychází z mého osobního přesvědčení, z mých dosažených pedagogických zkušeností a mého odhodlání něco změnit ve prospěch školy. Jsem si

Více