OBSAH. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBSAH. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků - 1 - Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb."

Transkript

1 OBSAH A. Údaje o oznamovateli 4 Úvod 5 B. Údaje o záměru 6 B.I. Základní údaje 6 B.I.1. Název záměru a jeho zařazení podle přílohy č. 1 6 B.I.2. Kapacita (rozsah) záměru 6 B.I.3. Umístění záměru 6 B.I.4. Charakter záměru 7 B.I.5. Zdůvodnění potřeby záměru a jeho umístění 9 B.I.6. Stručný popis technického a technologického řešení 10 B.I.7. Předpokládaný termín zahájení a dokončení realizace 15 B.I.8. Výčet dotčených územně samosprávných celků 15 B.I.9. Výčet navazujících rozhodnutí podle 10 odst. 4 a vydávajících správních úřadů 14 B.II. Údaje o vstupech 16 B.II.1. Požadavky na zábor půdy 16 B.II.2. Odběr a spotřeba vody 16 B.II.3. Surovinové a energetické zdroje 16 B.II.4. Nároky na dopravní a jinou infrastrukturu 17 B.III. Údaje o výstupech 17 B.III.1. Emise do ovzduší 17 B.III.2. Množství a znečištění odpadních vod 18 B.III.3. Kategorizace a množství odpadů 19 B.III.4. Hluk a vibrace 23 B.III.5. Rizika havárií 27 C. Údaje o stavu životního prostředí v dotčeném území 29 C.I. Základní environmentální charakteristiky území 29 C.I.1. Dosavadní využívání území a priority jeho trvale využitelného využívání 29 C.I.2. Zastoupení, schopnost a regenerace přírodních zdrojů 30 C.I.3. Schopnost přírodního prostředí snášet zátěž (ÚSES a chráněná území) 30 C.II. Stručná charakteristika stavu složek životního prostředí v dotčeném území 31 C.II.1. Geofaktory životního prostřed, oblasti surovinových zdrojů a přírodního bohatství 31 C.II.2. Ovzduší a klima 32 C.II.3. Voda 34 C.II.4. Půda 34 C.II.5. Fauna a flóra 34 D. Údaje o vlivech záměru na obyvatelstvo a na životní prostředí 34 D.I. Charakteristika možných vlivů a odhad jejich velikosti, složitosti a významnosti 34 D.I.1. Vlivy záměru na obyvatelstvo 34 D.I.2. Vlivy na půdu 36 D.I.3. Vlivy na vodu 36 D.I.4. Vlivy na flóru, faunu, ekosystémy 36 D.I.5. Vlivy na krajinu 36 D.I.6. Vlivy na hmotný majetek 36 D.II. Rozsah vlivů záměru vzhledem k zasaženému území a populaci 36 D.III. Údaje o možných významných nepříznivých vlivech přesahujících státní hranice 38 D.IV. Opatření k prevenci, vyloučení, snížení, popřípadě kompenzaci nepříznivých vlivů 38 D.V. Charakteristika nedostatků ve znalostech a neurčitosti, které se vyskytly při spec. vlivů 40 E. Porovnání variant řešení záměru 40 F. Doplňující údaje - seznamy příloh 41 F.I. Mapová a výkresová dokumentace (v textu) 41 F.II. Fotodokumentace (v textu) 41 F.III. Podkladové studie )příloha) 41 F.IV. Seznam doplňujících vyjádření jednotlivých orgánů 41 G. Všeobecně srozumitelné shrnutí netechnického charakteru 42 H. Přílohy (povinná část) 43 Údaje o zpracovateli oznámení záměru 43 Seznam podkladů a literatury 44 MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

2 Zkratky užité v textu ADR mezinárodní dohoda o silniční dopravě nebezpečných věcí BOZP bezpečnost a ochrana zdraví při práci ČOV čistírna odpadních vod ČSN česká státní norma DI dopravní inspektorát EIA Environmental Impact Assesment - hodnocení vlivů na ŽP HS hluková studie EVL evropsky významná lokalita HZS hasičský záchranný sbor k. ú. katastrální území KÚ krajský úřad LBC lokální biocentrum MV Ministerstvo vnitra MZČR Ministerstvo zdravotnictví ČR MŽP ČR Ministerstvo životního prostředí České republiky NN nízké napětí elektrického vedení NO kategorie odpadu (nebezpečný odpad) NO x oxidy dusíku NRBK nadregionální biocentrum NV nařízení vlády O ostatní odpad OG oblastní generel OHP ochranné hygienické pásmo OP ochranné pásmo ORL odlučovač ropných látek OÚ obecní úřad OŽP odbor životního prostředí p.t. pod terénem PHM pohonné hmoty PK pozemková kniha POH plán odpadového hospodářství PU PFL pozemek určený k plnění funkce lesa RŽP referát životního prostředí (býv. okresního úřadu) S sever Sb. sbírka zákonů SES stupně ekologické stability TDO tuhé domovní odpady THP technicko-hospodářský pracovník TP technický průkaz ÚO MŽP ČR Územní odbor minist. životního prostředí (Odbor výkonu stát. správy) ÚP územní plán ÚPD územně plánovací dokumentace ÚŘ územní řízení ÚSES územní systém ekologické stability V východ VKP významný krajinný prvek VN vysoké napětí elektrického vedení VIN imatrikulační mezinárodní kod označení automobilu VÚV Výzkumný ústav vodohospodářský Z západ VZV vysokozdvižný vozík ŽP životní prostředí MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

3 Seznam tabulek : Tab. č. 1: Přehled množství vstupních materiálů do provozu...9 Tab. č. 2: Vybavení provozu autovrakoviště skladovacími a přepravními obaly...13 Tab. č. 3: Operace prováděné na pracovišti PR Tab. č. 4: Operace prováděné na pracovišti PR.2 a PR Tab. č. 5 : Očekávaná intenzita dopravy vyvolaná provozem sběrny autovraků (maximální)...17 Tab. č. 6: Produkce odpadních a srážkových vod...19 Tab. č. 7: Vzorové složení autovraku (převzato - sborník semináře Recyklace automobilů, 2000)...21 Tab. č. 8 : Hladina akustického tlaku L Aeq,8h [db]...26 Tab. č. 9: Charakteristika klimatické oblasti MT Tab. č. 10: Prům. teplota vzduchu [ o C] v jednot. měsících v letech (stanice Liberec)...33 Tab. č. 11: Průměrný úhrn srážek v jednot. měsících v letech (stanice Liberec)...33 Tab. č. 12: Trvání slunečního svitu [h] (stanice Liberec)...33 Tab. č. 13 : Hodnoty imisí za rok Seznam grafických příloh : Obr. č. 1 : Situace zájmové lokality 1 : Obr. č. 2 : Podrobná situace provozovny s popisem Obr. č. 3 : Montážní hala - půdorys Obr. č. 4 : Rozsah vlivů demontáže autovraků do okolí letecký snímek - širší okolí zájmové lokality (titulní strana) přehledná fotodokumentace záměru a okolí (4 listy ) Seznam obrázků (v textu bez číslování) : přehledná situace zájmové lokality - výřez z mapy města přehledná situace zájmové lokality - letecký snímek s popisem (Geodis Brno) demontáž autovraků v areálu v Ostašově - hluková pásma 2 m nad terénem areál Kovošrot Děčín a.s. v Liberci - Ostašově (od S, zájmová budova vpravo nahoře) výřez z územního plánu města Liberec MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

4 A Údaje o oznamovateli A.I A.I.1 Základní údaje Obchodní firma MP EkoPro s.r.o. A.I.2 Identifikační číslo A.I.3 Sídlo Joštova 4, Brno, A.I.4 Jméno, příjmení, bydliště a telefon oprávněného zástupce oznamovatele Ing. Pavel Pejcha, jednatel společnosti K Presům , Chrudim II tel.: , fax.: p.pejcha@seznam.cz Projektant záměru : RG Projekt, Varnsdorf, Radomír Grafek Oprávněný zástupce oznamovatele (kontaktní osoba) : RNDr. David Růžička Resslovo nám. 82, Chrudim tel.: ruzicka.eko@tiscali.cz Odborný zástupce oznamovatele : Ing. Jiří Škára držitel osvědčení odborné způsobilosti MŽP ČR dle zák. 244/92 a 100/2001 Sb., pod č.j. 7499/1194/OPV/93 ze dne , autorizace ke zpracování Dokumentace a posudku prodloužena do roku 2011 rozhodnutím MŽP ČR pod č.j /ENV/06 ze dne AQUATEST a.s. - Divize Liberec Husitská 133/49, Liberec 7 tel. : , fax.: skara@aquatest.cz MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

5 Úvod Rozvoj dopravy patří v současné době k základním environmentálním problémům jak z hlediska rozvoje silničních systému tak i výroby a neustálé modernizace automobilových dopravních prostředků a ekologického zneškodnění (využití) starých vozidel - autovraků. Ze statistických údajů vyplývá, že počet vyřazovaných autovraků je přímo úměrný stupni motorizace. Zatímco ve vyspělých zemích tyto počty představují motorová vozidla s průměrným věkem kolem 12 let, v ČR jsou tyto počty z větší části tvořeny starými motorovými vozidly (stáří do 20 let). Vzhledem k nízké koupěschopnosti průměrného obyvatele nelze provoz zastaralých vozidel ukončit. Skutečný problém s autovraky u nás proto ještě nenastal. Zpracovatelé odhadují, že výhledově se ročně z evidence odhlásí cca ojetin. V současné době cca kusů (v roce 2006 to bylo kusů). V ČR působí v současné době více než 320 autovrakovišť, kterým příslušné úřady vydaly souhlas s nakládáním s autovraky (v Libereckém kraji 21 subjektů). Systémem odborného zneškodnění, který je v současné době v ČR nastaven, projde podle odborníků maximálně 25 procent z tohoto množství. Jedná se především o vyšší nároky kladené v předpisech ES na zpracovatele vybraných autovraků (certifikace), poskytování informací nutných ke zpracování, na maximální využití všech demontovaných součástí a materiálů vybraných autovraků, přičemž povinnosti k dosažení kvót materiálového využití jsou ukládány všem subjektům zúčastněným na sběru, zpracování a dalším nakládání s vybranými autovraky. V první fázi řízeného zneškodnění autovraků bude třeba zaručit maximální výši poplatků za převzetí autovraku, a to formou různých dotací anebo poskytováním jiných výhod subjektům, tvořících zpracovatelský řetězec autovraku. Existují návrhy, že na zneškodnění autovraků se mají podílet výrobci motorových vozidel, z jejichž dílen původní automobily vzešly. To je však možné u vozidel do jistého stáří. V našich podmínkách, kdy se šrotují auta průměrně 20 let stará, lze jen stěží požadovat spoluúčast výrobce (zejména když někteří výrobci již neexistují). Nyní je navrženo několik různých koncepcí vycházejících ze způsobu zpracování autovraků. První model předpokládá existenci jednoho anebo dvou velkokapacitních zařízení (recyklačních center) pro celou republiku, ve kterých se budou autovraky zpracovávat na základní druhotné suroviny (kovy, sklo, plasty, guma) a ty se budou odvážet do zpracovatelských závodů, resp. ke zneškodnění. Sešrotování autovraku bude efektivní (tedy i levné), avšak vzrostou náklady na dopravu vraků ze sběrných center (autovrakovišť) do těchto závodů. Další způsob spočívá v optimalizovaném vhodném plošném rozmístění autovrakovišť a recyklačních center. Tato varianta byla použita v Libereckém kraji a podrobně rozpracována v dokumentu firmy ISES s.r.o. Realizační program pro nakládání s autovraky na území Libereckého kraje. Jedním z plánovaných zařízení pro sběr a demontáž autovraků je i projekt společnosti MP EkoPro s.r.o. Brno, který je plánován v souladu s POH Libereckého kraje. Společnost se zaměřuje v souladu s trendem vstupu ČR do Evropské unie na plnění požadavků příslušné legislativy pro sběr nebo výkup autovraků, včetně administrativního převzetí a vyhotovení písemného potvrzení o převzetí autovraku v souladu s vyhláškou č. 383/2001 Sb. ve znění novely č. 41/2005 Sb. Realizace zařízení je navržena do areálu firmy Kovošrot Děčín a.s., provozovny Liberec - Ostašov. Realizací uvedeného záměru dojde k zabezpečenému využívání (zneškodňování) částí autovraků, které doposud probíhá živelně v různých částech města a jeho okolí. Blízkost zpracovatelského centra produktů separace autovraků vytváří příznivé podmínky pro další rozvoj ekologického zneškodňování autovraků a splnění stanovených cílů recyklace autovraků. Realizace záměru přispěje významnou měrou k odstranění nelegálního a nezabezpečeného nakládání s autovraky. Oznámení záměru Zařízení na zpracování autovraků v areálu Kovošrot Děčín a.s. provoz Liberec - Ostašov je stanovenou podmínkou pro vydání stavebního povolení realizace úprav provozovny. Oznámení bylo vypracováno specialisty firmy AQUATEST a.s. Praha v průběhu měsíců září - říjen MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

6 B B.I Údaje o záměru Základní údaje B.I.1 Název záměru a jeho zařazení podle přílohy č. 1 Zařízení na zpracování autovraků v areálu Kovošrot Děčín a.s. provoz Liberec - Ostašov. Podle rozsahu, uvedeném v příloze zákona č. 100/2001 Sb. ve znění novely č. 216/2007 Sb., náleží uvedená dokumentace mezi záměry uvedené v příloze č. 1. k uvedenému zákonu, kategorii II, bod č (Zařízení ke skladování, úpravě nebo využívání nebezpečných odpadů; zařízení k fyzikálně-chemické úpravě, energetickému využívání nebo odstraňování ostatních odpadů.). Cílem práce bude vypracování oznámení dle 6 zákona č. 100/2001 Sb. a novely o posuzování vlivů na životní prostředí (zákon) jako podklad pro zjišťovací řízení. Oznámení záměru pro zjišťovací řízení podle z.č. 100/2001 Sb. ve znění novely č. 216/2007 Sb bude předloženo na KÚ Libereckého kraje (odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí). B.I.2 Kapacita (rozsah) záměru Předpokládaný výkon zařízení pro zpracování autovraků je kusů za rok (maximálně 6 ks demontovaných autovraků za pracovní den). Demontáž bude probíhat 250 pracovních dnů v roce v jednosměnném provozu. Pracovní doba je omezena na max. 7,00 17,00 hod., mimo sobot, nedělí a státních svátků. B.I.3 Umístění záměru Navržené zařízení na zpracování autovraků se nachází v Libereckém kraji, cca 3,5 km západně od centra Liberce, v části města Liberec - Ostašov. Umístění budoucí provozovny je uvedeno na následujících obrázcích a nalézá se v areálu společnosti Kovošrot Děčín, a.s. provoz Liberec. Areál leží v nadmořské výšce cca 415 m a mírně se svažuje k severu. Vlastní hala a přilehlé plochy, kde bude budoucí zařízení provozováno se nachází v jihozápadní části areálu. Nejbližší okolí zájmové lokality tvoří ze severní strany zpevněná příjezdová komunikace a za ní sklad olejů a nádrž na naftu (provozované firmou Kovošrot Děčín a.s.), z východu betonová manipulační a parkovací plocha, administrativní budova provozovny Liberec Kovošrot Děčín a.s., vjezd do areálu a autováha, z jihu vnější oplocení areálu, venkovní parkoviště a Švermova ulice, dále ze západu panelová manipulační plocha, garáže a venkovní oplocení opatřené protihlukovou bariérou, které odděluje areál od přilehlé rezidenční zóny. Z hlediska širšího popisu zájmového území lze konstatovat, že na severní straně zájmového území se nachází vlastní areál provozovny firmy Kovošrot Děčín v Liberci a.s. a dále zemědělsky obhospodařované pozemky (louky) a letiště. Ve vzdálenosti cca 1,3 km severně od lokality probíhá výstavba obchodně průmyslové zóny Růžodol. Na západní straně popisovaného území se nachází část současné provozovny Kovošrotu a dále průmyslový závod slévárna České železářské společnosti a další drobné průmyslové objekty. Jižním směrem se nachází příjezdová komunikace - Švermova ulice, bývalý drážní domek, železniční trať z Kryštofova Údolí do Horního Růžodolu a dále zemědělská půda (louky). Na východní straně zájmové lokality je v sousedství areálu obytná zástavba - jednotlivé rodinné domy se zahrádkami a několik dvoupatrových bytových domů. V této části areálu je venkovní oplocení opatřeno vrstvenou sendvičovou protihlukovou bariérou dřevěné konstrukce. Nejbližší vodotečí v okolí zájmové lokality je Ostašovský potok, který protéká cca 440 m západně od areálu. Tento potok odvodňuje přilehlou oblast severním směrem a po cca 3 km se vlévá do Lužické Nisy u Stráže nad Nisou. Areál se nenalézá v záplavové oblasti. Dle sdělení magistrátu města Liberec žije v městské části Liberec XX - Ostašov 570 trvale hlášených obyvatel, výměra katastrálního území Ostašov u Liberce činí m 2. Hustota obyvatelstva je tedy 354,8 obyvatel na km 2. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

7 B.I.4 Charakter záměru a možnost kumulace s jinými záměry Zadavatel hodnocení vlivů na životní prostředí (resp. vypracování oznámení pro zjišťovací řízení) firma MP EkoPro s.r.o. Brno v současné době připravuje realizaci zařízení na sběr, výkup a demontáž a separaci autovraků. Pro realizaci tohoto záměru bude využit pozemek v areálu společnosti Kovošrot Děčín a.s. v Liberci - Ostašově. Od nejbližší obytné zástavby je lokalita záměru vzdálena cca 70 m. Uvažovaný záměr Zařízení na zpracování autovraků v areálu Kovošrot Děčín a.s. provoz Liberec - Ostašov se nachází v areálu společnosti Kovošrot Děčín a.s. V rámci průmyslové činnosti zde probíhá od šedesátých let skladování a manipulace se šrotem (nakládka, vykládka) za pomoci mostového jeřábu, stříhání kovového odpadu na hydraulických nůžkách, pálení a řezání nadrozměrných ocelových konstrukcí, drcení litiny ocelovou koulí a další operace včetně dopravy. Samotné umístění záměru je velmi vhodné. Realizace zpracování autovraků v areálu uvedené provozovny přispěje velkou měrou k ekologizaci procesu nakládání s autovraky, omezí neprofesionální nakládání s autovraky v Liberci a jeho okolí a soustředí demontáž autovraků do speciálně upravené a vybavené haly. Tato skutečnost přispěje významnou měrou k omezení možných negativních vlivů na životní prostředí, ke kterému může při zpracování autovraků docházet. V prostoru zařízení budou prováděny výkup, demontáž a separace částí autovraků, které budou kompletně rozebírány na součásti. Z autovraků budou odděleny jejich kapalinové náplně, autobaterie a další části, které budou ukládány do připravených kontejnerů dle jednotlivých druhů odpadů pro další zpracování. Samotné zařízení se nachází v průmyslové zóně, prakticky mimo oblast hustě obydlených území (pouze západně od areálu se nachází individuální zástavba rodinných domků a nízkopodlažních bytových jednotek), je dobře přístupné po místních komunikacích a celkem zde budou pracovat 3 zaměstnanci na jedné směně. Záměr navržené činnosti je v souladu se schváleným plánem územního rozvoje obce. Obecná charakteristika záměru : Cílem záměru je zabezpečit plnění plánů odpadového hospodářství v oblasti odstranění autovraků na úrovni Libereckého kraje. Je třeba podnikatelských subjektů, které v souladu s legislativním rámcem zajistí sběr a následné zpracování postupně vyřazovaných vozidel včetně jejich částí jak pro dosavadní majitele, tak pro samosprávy obcí a měst v regionu bez ohledu na administrativní hranice. Nicméně činnost společnosti, která má pro tuto oblast dobré předpoklady, se předpokládá zejména v rozsahu Libereckého kraje. Společnost bude v rámci budoucích smluvních vztahů zajišťovat sběr a zpracování autovraků dle 37a zákona o odpadech v platném znění pro právnické i fyzické osoby ve spádové oblasti. Obecná charakteristika výstavby : Technické řešení realizace záměru si nebude vyžadovat stavební povolení ve smyslu stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a v rámci přípravy realizace záměru bude provedena změna účelu užívání. Úprava objektu nebude prováděna výstavbu nových budov, budou realizovány pouze nutné stavební úpravy stávajícího objektu. Ve stávajícím objektu bude instalována příslušná technologie a podlaha v hale demontáže bude opatřena vrstvou odolnou vůči ropným látkám. Obecná charakteristika technologie demontáže autovraků : Činnost záměru bude tedy zaměřena na nakládání s autovraky, jejich sběr a následnou ekologickou separaci vozidel s ukončenou životností. Jednotlivé skupiny vytříděného využitelného odpadu budou předávány specializovaným zpracovatelským subjektům. Nevyužitelný odpad bude předáván subjektům zabývajících se ekologickým a odborným zneškodněním jednotlivých druhů odpadů. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

8 areál Kovošrot Děčín a.s. Umístění záměru Čištění dešťových vod Hranice areálu Kovošrot Děčín a.s. Protihluková stěna BČOV Stání autovraků Hala demontáže autováha Administrativní budova Přehledná situace zájmové lokality výřez mapy a letecký snímek s popisem (Geodis Brno) MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

9 B.I.5 Zdůvodnění potřeby záměru a jeho umístění, včetně přehledu zvažovaných variant a hlavních důvodů (i z hlediska životního prostředí) pro jejich výběr, resp. odmítnutí Důvod potřeby záměru Důvodem pro zřízení zařízení pro zpracování autovraků je vybudování funkčního systému sběru tohoto odpadu v regionu Libereckého kraje. V Libereckém kraji je celá řada zařízení ke sběru autovraků, které tento nebezpečný odpad pouze shromažďují, chybí však zabezpečená zařízení pro demontáž autovraků a příprava na další využití či zneškodnění jednotlivých komponentů. Je v obecném zájmu, aby vyřazené automobily byly maximálně zařazeny do materiálových toků s ohledem na maximálně dosažitelnou míru recyklace při současném dodržování příslušné legislativy. Záměrem oznamovatele je začít se zpracováním autovraků, zabezpečeným v souladu s platnou legislativou (zejména pak zákonem č. 185/2001 Sb. o odpadech a o změně některých dalších zákonů, v platném znění, včetně pozdějších předpisů souvisejících) a umístěnou na pozemku, pronajatém od vlastníka (Kovošrot Děčín a.s.) Vznikne výrobní kapacita s dobrou technologií, šetrnou k životnímu prostředí, která umožní realizovat recyklaci automobilů v potřebné kvalitě a rozsahu. Realizací uvedeného zařízení v daném území dojde k rozšíření pracovních míst pro místní obyvatele Tab. č. 1: Přehled množství vstupních materiálů do provozu Max. počet autovraků za směnu Celkový počet za rok Kovový šrot 6 ks dle kódu ks tun Zdůvodnění umístění záměru Umístění posuzované stavby je jednoznačné a je určeno stávajícím areálem firmy Kovošrot Děčín a.s., který se nachází na katastrálním území Liberec - Ostašov v souladu se schválenou územně plánovací dokumentací obce. Záměr je umístěn do areálu již využívaného pro průmyslovou činnost a pro nakládání s kovovým odpadem. Stávající funkční využití území nebude změnou v užívání příslušného objektu dotčeno. Využití uvedené lokality bude v souladu s územním plánem jakožto hlavním podkladem dalšího rozvoje a rovněž v souladu s koncepcemi odpadového hospodářství na úrovni obce i Libereckého kraje. Realizací záměru nedojde k záboru zemědělského půdního fondu ani pozemků určených k plnění funkce lesa, neboť dotčený pozemek je již nyní zařazen v kategorii ostatní. Celková úroveň technického řešení sběru, výkupu a zpracování autovraků je standardní a odpovídá řešení obdobných zařízení na jiných lokalitách. Veškeré venkovní prostory v areálu, které budou využívány pro provoz autovrakoviště mají zpevněný povrch a dávají předpoklady pro splnění záměrů při dodržení požadovaných technických parametrů. Umístění zařízení bylo zvoleno podle napojení na síť kooperujících společností a rovněž i blízkost Liberce bude v dodávkách vstupního materiálu představovat stabilizující prvek. Lokalizace zařízení není v rozporu s územním plánem obce. Lokalita je v územním plánu dislokována pro průmyslovou činnost. Zařízení v areálu nebrání současnému ani budoucímu možnému využití objektů v okolí z hlediska dopravního ani z hlediska infrastruktury (energie, voda, odpady). Záměr nemění charakter obce ani nenarušuje krajinný ráz. Budoucí provoz ekologické demontáž autovraků je napojen na všechny inženýrské sítě s potřebnou kapacitou k realizaci hodnoceného záměru ze stávajících přípojek v zájmovém, uzavřeném areálu. Z hlediska komunikačního napojení je stávající provoz dopravně zajištěn napojením na kapacitně dostatečnou veřejnou komunikaci. Příjezd do areálu je ze Švermovy ulice. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

10 B.I.6 Stručný popis technického a technologického řešení Zařízení je určeno ke zpracování těchto druhů odpadů : , kategorie odpadu N, druh odpadu autovrak , kategorie odpadu O, druh odpadu autovrak zbavený kapalin a dalších nebezpečných součástí Základní rozdělení vstupních materiálů : automobily do obsahu motoru cm 3 automobily s obsahem motoru větší než cm 3 nákladní a užitkové vozy do 3,5 t užitečné hmotnosti nákladní vozidla s užitečnou hmotností přesahující 3,5 t přívěsné vozíky do nosnosti 750 kg přívěsné vozíky s nosností přes 750 kg nákladní vleky a návěsy speciální a zemědělské stroje Provoz bude z marketingového hlediska zaměřen především na zpracování autovraků kategorie vozidel která mají nejvýše 8 míst k přepravě osob mimo řidiče, příp na víceúčelová vozidla a vozidla, jejichž jejichž přípustná hmotnost nepřevyšuji kg. Navržený záměr realizace provozu zpracování autovraků navazuje na systém odstranění autovraků - tedy vazba mezi koncovým uživatelem, sběrným místem (lokálním nebo centrálním), demontážním střediskem a dalším stupněm zpracování a předání k využití (materiál pro druhotnou surovinu). Sběrná místa budou plnit funkci - převzetí, odtah vozidel a vystavení potvrzení o převzetí vozidla. Demontážní střediska budou plnit funkci, zpracování vyřazených vozidel. Činnost v jednotlivých místech pro nakládání s autovraky můžeme zjednodušeně znázornit následujícím schématem odhlášení z evidence demontáž náhradních dílů využití/zneškodnění sběrná místa demontážní středisko hutě - odstranění nebezpečných odpadů kovohutě - zajištění recyklace provozních kapalin spalovny - zajištění recyklace skla skládky - zajištění recyklace plastů - zajištění recyklace pryže - zajištění recyklace katalyzátorů V uvedeném schematu nejsou uvedeny centrální místa pro přepracování a úpravu suroviny pro hutě (šrotiště apod.), pro zjednodušení není také uveden systém drcení autovraků a separace jednotlivých částí pomocí specializovaných zařízení (drtících a třídících linek). Charakteristika zařízení Základní údaje Produkce (zpracovávané množství autovraků) Elektrická energie Vytápění: ks/rok 230/400V, 50 Hz topné registry a vytápěcí jednotky SAHARA MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

11 Zaměstnanci, směnnost, vybavení Provoz zabezpečí 3 zaměstnanci, pracující v jednosměnném provozu (1 směna). Provoz bude zabezpečován v jednosměnném provozu v pracovních dnech prakticky celý rok, mimo letní odstávky. V rámci doby provozu uvádíme údaj cca 8 h/směnu. Fond pracovní doby je uvažován v rozsahu max. 250 dnů/rok. Stavební objekty Na základě uzavřené nájemní smlouvy s a.s. Kovošrot Děčín bude na části pozemku v oploceném areálu Kovošrot Děčín a.s. na ploše o rozsahu cca 2 278,5 m 2 realizován podnikatelský záměr pro zpracování autovraků. Dotčený pozemek je v majetku a.s. Kovošrot Děčín a je zařazen jako zastavěná plocha a nádvoří (objekt bez č.p.) a ostatní plocha v k.ú. Ostašov u Liberce. 1. SO 01 - Provozní hala 2. SO 02 - Inženýrské sítě 3. SO 03 - Oplocení 4. SO 04 Venkovní zpevněné plochy 5. Technologie - vybavení provozovny SO 01 provozní hala Provozní hala, postavená v 70. letech 20. století je tvořena montovaným železobetonovým skeletem, obvodové i vnitřní stěny vyzděny z děrovaných cihel a pěnosilikátových tvárnic. Půdorysné rozměry haly 43,2 x 18,6 m). Objekt je nepodsklepený. Výška objektu ke hřebenu sedlové střechy je cca 6,5 m. Hala je rozdělena na 6 samostatných místností, které budou sloužit jako: Místnost č. 1 Místnost č. 2 Místnost č. 3 Místnost č. 4 a 5 Místnost č. 6 kancelář hala demontáže autovraků technická místnost a garáž VZV příruční sklady skladovací hala Přístup a vjezd do jednotlivých částí haly je zajištěn celkem 16 ocelovými vraty (po osmi v západní a ve východní obvodové stěně). Severní a jižní stěna jsou opatřeny okenními pásy (plastová vyklápěcí okna o rozměrech 2,50 x 1,75 m. V západní stěně v místnosti č. 1 (kancelář) je vyklápěcí okno 1,58 x 1,07 m. Podlahy jsou v celém objektu provedeny z betonu. Objekt je po celé ploše izolován proti zemní vlhkosti standardním způsobem odpovídajícím době výstavby - natavené asfaltové pasy. V místnosti č. 2 - demontážní hala je betonová podlaha v místě pracovišť PR.1 - PR.3 upravena plastbetonem, odolným vůči působení ropných látek, po obvodě zvýšeným lemem. Plocha proto slouží zároveň jako havarijní jímka pro zachycení případných úniků nebezpečných kapalin. SO 02 inženýrské sítě Veškeré inženýrské sítě zařízení pro zpracování autovraků jsou integrovány do systému areálu firmy Kovošrot Děčín a.s. a jsou jeho součástí. Elektroinstalace provozní haly je napojena elektro přípojkou ze stávající trafostanice areálu. Vnitřní osvětlení objektu SO 01 (haly) je řešeno výbojkami LEO 250 W, venkovní osvětlení je provedeno stožárově a je součástí osvětlení celého areálu mimo zájmovou oblast autovrakoviště. Vytápění místností č. 1 4 (místnosti č. 5 a 6 nejsou vytápěny) zajišťují instalované topné registry a vytápěcí jednotky SAHARA. Jedná se o dvoutrubkový teplovodní systém s nuceným oběhem teplé vody, napojený z centrální plynové kotelny umístěné mimo provozní halu v administrativní budově areálu. Celý areál je napájen z veřejného vodovodního řadu. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

12 Vodovodní přípojka do haly demontáže v místnosti č. 2 je napojena na stávající rozvody pitné vody v areálu. Hygienické zázemí pro pracovníky zařízení je k dispozici v hlavní administrativní budově. Srážková voda ze střechy provozní haly a z venkovních zpevněných ploch je svedena do stávající dešťové kanalizace areálu, opatřené v severozápadní části areálu soustavou velkých lapolů pro odloučení ropných produktů. Splaškové vody z celého areálu včetně provozní budovy jsou svedeny do splaškové kanalizace a dále na centrální ČOV areálu. Jedná se o mechanicko - biologickou ČOV s biodisky DČB 6/40 (výrobce BMTO Liberec). SO 03 oplocení Celý areál provozovny Kovošrotu a.s. Děčín provoz Liberec je zabezpečen oplocením (betonový plot - příhradová konstrukce), v západní části zvýšeným o dřevěnou protihlukovou bariéru sendvičové konstrukce. Prostor vlastního zařízení pro nakládání s autovraky uvnitř areálu není navrženo samostatné oplocení. SO 04 venkovní zpevněné prostory Z východní i západní strany navazují na provozní halu zpevněné betonové plochy o rozměrech cca 720 a 755 m 2. Uvedené plochy jsou provedeny dle potřeby ve skladbě zajišťující nepropustnost a jsou opatřeny kanalizační vpustí zaústěné do dešťové kanalizace a následně do odlučovače ropných látek. Plochy západně od haly budou využity pro skladování autovraků před demontáží a jejich manipulaci pomocí vysokozdvižného vozíku. Celková kapacita skladovací plochy je cca 40 vozidel. Odstavené autovraky budou opatřeny plechovými záchytnými vaničkami proti možným úkapům ropných látek. Plochy východně od haly budou využity pro manipulaci s demontovanými částmi autovraků včetně vytříděných odpadů a pro jejich další transport. Technologická část - vybavení provozu Provozní hala zařízení pro zpracování autovraků se skládá z celkem 6 místností: kancelář dílna demontáže garáž pro vysokozdvižný vozík skladové prostory pro provozní náplně (chladící kapaliny, PHM, motorové a převodové oleje) shromažďovací místo pro pevné nebezpečné látky skladové místo pro pevné odpady neobsahující nebezpečné látky Všechny technologické operace demontáže autovraků budou prováděny v dílně demontáží provozního objektu. Vstupní vrata této dílny bezprostředně sousedí s izolovanou manipulační plochou na západní straně objektu. Půdorysné rozměry této dílny jsou 17,5 x 11,5 m, zmenšené o vestavěnou kancelář. Podlaha dílny bude opatřena plastbetonem odolným ropným látkám a chemikáliím se zvýšeným okrajem. Dílna je rozdělena na 3 montážní pracoviště, označené PR.1, PR.2 a PR.3 a manipulační plochu. Pracoviště PR.1 bude vybaveno soupravou Mobile 02000B od firmy ELIO SYSTÉM s.r.o. pro odsávání provozních kapalin z autovraků. Další dvě pracoviště budou vybaveny veškerou technikou pro úplnou demontáž autovraků. V dílně budou instalovány hydraulické zvedací zařízení, montážní stoly, stroj na demontáž pneumatik, ruční elektrické nářadí (úhlové brusky, vrtačky, apod.) a běžné ruční dílenské nářadí (gola sady, klíče, šroubováky, kleště, kladiva atp.). K demontáži budou využívány i ruční pneumatické šroubováky, poháněné šroubovým kompresorem Albert E.95 (výrobce Atmos Chrást s.r.o.) instalovaným pro snížení expozice hluku v pracovním prostředí za stěnou v montážní jámě v místnosti č. 3. Pro manipulaci s demontovanými autovraky a jejich oddělenými komponentami budou využívány vysokozdvižný vozík a ruční paletové vozíky. Přilehlá místnost č. 3 slouží (kromě umístění kompresoru) především pro garážování a běžnou údržbu vysokozdvižného vozíku. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

13 Další místnosti č. 4 a 5 slouží jako shromažďovací místa pro nebezpečné odpady a pro skladování využitelných odpadů, především barevných kovů. Všechny nebezpečné odpady budou shromážděny ve schválených obalech. Shromažďovací prostředky na kapalné nebezpečné odpady budou opatřeny záchytnou vanou. V severní části provozní haly se nachází velká skladovací hala, využívaná jako skladové místo pro pevné odpady neobsahující nebezpečné látky a prostor pro umístění prázdných skladovacích a přepravních obalů pro vytříděné odpady. Druhy a počty jednotlivých obalů pro zabezpečení provozu zařízení jsou sumarizovány v následující tabulce: Tab. č. 2: Vybavení provozu autovrakoviště skladovacími a přepravními obaly Vybavení Počet nádoby na barevné kovy 1 shromažďovací místo pro pneumatiky volná plocha shromažďovací nádoba na kabely 1 kontejner na sorbenty 1 nádoby na litinu, hliník, měď 2 kontejner na plasty 1 kontejner na AKU 1 kontejner na obaly s obsahem N - látek (olejové filtry) 1 shromažďovací nádoba na textil 1 kontejner na elektronický a elektrotechnický odpad 1 kontejner na dřevěný odpad 1 kontejner na papír1 1 kontejnery na kovový odpad, železo a ocel 1-3 ks kontejner na sklo 1 sudy na stáčené kapaliny (kovové) 5 palety na olejové hospodářství 1 mobilní skladovací boxy (plastové, kovové) dle potřeby Doprovodné vybavení : K zabezpečení provozu zařízení jsou nezbytné i ochranné pracovní prostředky a prostředky pro odstranění havárií, především v případě požáru a úniku látek nebezpečných vodám. Zařízení musí být vybaveno následujícími prostředky a pomůckami: sorpční rohože sorpční utěrky sypký úklidový sorbent úklidová lopata vybavení pro zaměstnance (BOZP) přenosné hasicí přístroje (celkem 3 ks s náplní CO 2 a 7 ks práškových) Stručný popis technologického procesu V zařízení bude zabezpečena demontáž, demontáž a separace autovraků. V první fázi jsou provedeny úkony spojené s přijetím autovraku zpracovatelem (přejímka, kontrola, evidence, vystavení potvrzení o převzetí), které předcházejí operacím uvedeným v tabulce č. 3. Vozidlo bude přijato ve sběrném místě a vydán doklad, následně majitel zajistí vyřazení vozidla z evidence motorových vozidel. Dovezený autovrak bude v areálu zvážen na autováze Kovošrotu - mostové silniční váze SCHENCK. Po zvážení bude autovrak převezen na odstavnou plochu západně od provozní haly, kde bude provedena přejímka autovraku spojená s jeho zevrubnou kontrolou, zaměřenou zejména na úniky provozních kapalin. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

14 Na odstavné ploše bude autovrak umístěn až do provedení demontáže. Po celou dobu odstavení bude pod motorovým prostorem vraku umístěna plechová (záchytná/havarijní) vanička pro záchyt případných úkapů z autovraku. Následně bude vozidlo přemístěno pomocí VZV z odstavné plochy do demontážní haly (místnost č. 2) na pracoviště PR.1, kde bude nejprve očištěn od mechanických nečistot, zejména zbytků hlíny a kamení a následně bude prováděna první část demontáže. Tam je nejprve z autovraku odčerpáno palivo, které představuje největší riziko z hlediska bezpečnosti (výbušnost, hořlavost). Poté jsou pomocí odsávacího zařízení odsávány provozní kapaliny do plastových sudů o objemu 200 litrů. Nejprve je odsáván motorový olej z důvodu největšího objemu této provozní kapaliny. Postupně jsou odsávány další kapaliny (olej z převodovky, olej z hydrauliky, chladící kapaliny, nemrznoucí směsi, brzdové kapaliny, náplně klimatizačního systému a jakékoliv další kapaliny obsažené v autovraku). Tyto kapaliny jsou všechny shromažďovány odděleně opět v plastových sudech o objemu 50 a 200 litrů v ochranných vanách až do předání oprávněné osobě ve smyslu zákona o odpadech. Po odsátí všech náplní jsou z autovraku ručně demontovány přednostně součásti vykazující některou z nebezpečných vlastností jako autobaterie, nádrže na zkapalněný a stlačený plyn, airbagy, součásti obsahující rtuť. Přehled provedených operací je následující: Tab. č. 3: Operace prováděné na pracovišti PR.1 Odčerpání palivové nádrže Operace prováděné na pracovišti PR.1 Odčerpání motorového oleje a odstranění olejového filtru Odčerpání převodového oleje Odstranění náplně z klimatizace (pokud je ve vozidle) Odčerpání chladící kapaliny Odčerpání brzdové kapaliny Odčerpání kapaliny do ostřikovačů Odčerpání případných dalších kapalin, jsou-li ve vozidle přítomny Odstranění autobaterie Odstranění nádrží na zkapalněný a stlačený plyn Odstranění airbagů Odstranění částí vozidla obsahující rtuť Po provedení výše uvedených operací je autovrak přemístěn pomocí VZV z pracoviště PR.1, na pracoviště PR.2 nebo PR.3, kde budou provedeny dílčí činnosti: ruční demontáž součásti, které je možno recyklovat. Jsou vyjímány katalyzátory, kovové součásti obsahující měď, hliník a hořčík. Velké kusy plastových součástí (nárazníky, přístrojová deska, nádrže na kapaliny atd.), pneumatiky a skla. Pod částmi, které jsou znečištěny olejem případně jinými kapalinami (části motoru, převodovka) jsou umístněny okapové vany aby se zamezilo znečištění okolí ropnými látkami. Díly jsou skladovány tak, aby nedošlo k poškození součástí obsahujících kapaliny. S porušenými součástmi je nakládáno jako s odpadem. Odpad je zatříděn dle katalogu odpadů s důrazem na posouzení nebezpečných vlastností (znečištěné plasty atd.) Odpad je odděleně shromažďován namístě k tomu určeném. Místo je náležitě označeno a v případě nebezpečného odpadu vybaveno Identifikačními listy NO. Při demontáži jsou vyjmuté části vozidla odkládány do manipulačních klecí nebo kovových kontejnerů a takto jsou následně manipulovány VZV do příslušného skladu (místnosti č. 4, 5 a 6) nebo odvezeny ke zvážení a předány oprávněným osobám ve smyslu zákona o odpadech. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

15 Skelet autovraku (karosérie kategorie ostatní odpad) je skladován na šrotišti pronajímatele a posléze upraven k dalšímu využití (drcení, lisování). Před úpravou je vždy zničeno identifikační číslo autovraku (VIN) způsobem, který vylučuje jakékoliv jeho opětovné použití (mechanické poškození, přestřižení). Po celkové demontáži se vzniklé odpady a ostatní části autovraku roztřídí podle Katalogu odpadů a následného způsobu nakládání. Železný šrot a barevné kovy budou předávány firmě KOVOŠROT Děčín a.s. Přehled provedených operací je následující : Tab. č. 4: Operace prováděné na pracovišti PR.2 a PR.3 Demontáž katalyzátorů Operace prováděné na pracovišti PR.2 a PR.3 Demontáž kovových součástí obsahujících měď, hliník a hořčík - recyklace Demontáž interiéru, vyjmutí sedaček, odstranění čalounění, koberců, plastových přepážek, obkladů apod. Demontáž plastů Demontáž skel Demontáž elektroinstalace Demontáž přístrojové desky Vyjmutí motoru Odstrojení karoserie Demontáž podvozku Demontáž pneumatik Období výstavby Během instalace provozní technologie autovrakoviště a úpravy podlahy v hale demontáže se předpokládají časově omezené zvýšené emise hluku a prachových částic. B.I.7 Předpokládaný termín zahájení a dokončení realizace Termín předpokládaného zahájení záměru je počátkem roku 2008 v návaznosti na termín vydání souhlasu s provozem zařízení pro zpracování autovraků. Přípravné práce budou zahájeny ihned po získání souhlasu dle platných právních předpisů, dokončení do cca 3 měsíců od zahájení prací (předpoklad první polovina roku 2008). Záměr bude vyžadovat úpravu podlahy demontážní haly a instalaci provozní technologie. Dosažení navržené cílové kapacity je plánováno postupně v průběhu několika let (v delším časovém horizontu). B.I.8 Výčet dotčených územně samosprávních celků Název : Zařízení na zpracování autovraků v areálu Kovošrot Děčín - provoz Liberec Místo: Liberec XX - Ostašov Katastrální území : Ostašov u Liberce (plocha 1350 ha) Obec : Liberec XX Ostašov (kód obce ) Obec s rozšířenou působností: Liberec Kraj : Liberecký CZ051 Mapový list : (1:10 000) MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

16 B.I.9 Výčet navaz. rozhodnutí podle 10 odst. 4 a vydávajících správních úřadů Závěr zjišťovacího řízení dle zák. č. 100/01 Sb. ve znění novely č. 216/2007 Sb. : Krajský úřad Libereckého kraje Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí U jezu 642/2a Liberec 2 Povolení pro provoz zařízení pro nakládání s odpady - ve smyslu 78 písm. 2 písm. a) zák. o odpadech 185/2001 o odpadech ve znění novely 7/2006 Sb.: B.II B.II.1 Údaje o vstupech Požadavky na zábor půdy Krajský úřad Libereckého kraje Odbor rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí U jezu 642/2a Liberec 2 Celková plocha navrhovaného provozu zařízení pro zpracování autovraků je 2 278,5 m 2 na parcele p.č zastavěná plocha a nádvoří (objekt bez č.p.) a části parcely p.č. 499/1 ostatní plocha, ostatní komunikace, v k.ú. Ostašov u Liberce. Tyto pozemky jsou ve vlastnictví Kovošrot Děčín a.s. a v současné době jsou pronajaty společností MP EkoPro s.r.o. Brno na základě uzavřené smlouvy o pronájmu za účelem vybudování výše uvedeného zařízení. Celá plocha zařízení pro demontáž a separaci autovraků se nachází uvnitř areálu využívaného již v současné době k průmyslové činnosti. Pro účely posouzení vlivů na životní prostředí je uvažováno s plochou m 2 - obslužná plocha a 803,5 m 2 - zastavěné plocha. Dotčená plocha je tedy na pozemcích, které nejsou součástí zemědělského ani lesního půdního fondu. Záměr proto nebude vyžadovat zábor půdního fondu. B.II.2 Odběr a spotřeba vody Odběr vstupní pitné vody bude pro potřeby technologie demontáže autovraků zajišťován z vnitřního rozvodu pitné vody, která je do areálu přiváděna ze sítě SčVaK Liberec. Celkový objem použité pitné vody nepřesáhne cca 100 m 3 za rok. Technologie demontáže autovraků tedy nebude příliš náročná na objem vstupní vody. Voda užívána jako pitná voda a pro sociální účely (očista zaměstnanců apod.). Pro případné riziko požáru budou k dispozici hasicí přístroje umístěné v jednotlivých místnostech provozní haly a hydranty. B.II.3 Surovinové a energetické zdroje Provozní hala bude zásobována elektrickou energií z místní rozvodné sítě. Přívod elektrické energie do zařízení je zajištěn stávající přípojkou z trafostanice firmy Kovošrot Děčín a.s. Spotřeba elektrické energie nepřesáhne 120 kw na měsíc (za předpokladu plného osvětlení provozovny). Dále bude pro potřeby provozu dovážen obvyklý spotřební materiál (pracovní a ochranné pomůcky, řezací kotouče apod.). Vytápění provozní haly (pouze místností 1-4, místnosti 5 a 6 nejsou vytápěny) je zajištěno 10 topnými registry (R - 2 x /3/156) a 6 stěnovými vytápěcími jednotkami (R-PVT 80/2000). Jedná se o teplovodní systém s nuceným oběhem teplé vody, napojený na centrální plynovou kotelnu areálu. Předpokládaná roční spotřeba energie je cca 640 GJ/rok. Pro osvětlení provozní haly slouží výbojková svítidla SPB LEO/A 250 W v počtu cca 12 ks. Venkovní osvětlení zajišťují stožárová svítidla rozmístěná po celé ploše areálu Kovošrot Děčín a.s. Při demontáži autovraků jsou používány elektrická zařízení (zvedací zařízení, úhlové brusky, kompresor, zařízení na demontáž pneumatik a další ruční nářadí) s odhadovaným příkonem cca 2 kw. Osvětlení a vytápění provozu nesouvisí přímo s množstvím přijímaných autovraků. Spotřeba elektrické energie, která přímo souvisí s demontáží autovraků (elektrické klíče, zvedáky, bruska) je velmi nízká v porovnání s energii spotřebovanou na vytápění a osvětlení. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

17 B.II.4 Nároky na dopravní a jinou infrastrukturu Pro dopravu surovin i výrobků bude užívána především automobilní doprava po stávající příjezdové komunikaci (Švermova ulice) s napojením na komunikaci Liberec - Ostašov. Další možností dopravy je železniční doprava. Zájmový areál je vybaven železniční vlečkou. S jejím využitím se nepočítá pro dopravu autovraků do areálu, ale může být využívána pro dopravu vytříděných odpadů k dalšímu využití, případně odstranění. V rámci provozu autovrakoviště bude pro manipulaci s autovraky používán elektrický vysokozdvižný vozík. Realizace záměru nevyvolá zvýšené nároky na dopravní a jinou infrastrukturu. Při celkovém maximálním množství autovraků (1 500 ks/rok) bude hustota dopravy na lokalitě odpovídat maximálně dopravě autovraků a odvozu vzniklých surovin a odpadů. Toto množství odhadujeme na cca 1000 příjezdů a odjezdů nákladních aut s autovraky za rok, 75 pojezdů nákladního automobilu s odpady ročně a cca 10 pojezdů osobních aut za pracovní den (tj pojezdů ročně). Při realizaci záměru se využívá se již vybudovaných a dostatečně kapacitně dimenzovaných inženýrských sítí. Základní teze dopravní obslužnosti provozu autovrakoviště : předpokládá se dovoz ks autovraků za rok (cca 1/3 po vlastní ose, 2/3 dovoz nákladními a osobními auty - odtah, průměrná hmotnost autovraku je uvažována cca 1000 kg (resp. 800 kg) odvoz vytříděného kovového železného šrotu bude realizován železniční dopravou, vlečka je součástí areál Kovošrot Děčín a.s., předpokládáme vznik cca tun železného odpadu (70 % hm. z autovraku ) odvoz tříděného odpadu z areálu autovrakoviště (plasty, guma, textil, atd.), cca 12 % hm. z autovraku, celkem 180 tun, odvoz cca 1 x týdně nákladní automobil do nosnosti 5 tun odvoz skla (3 %, celkem kg, odvoz cca 1 x měsíčně nákladním autem 5 tun) odvoz nebezpečných odpadů a provozních kapalin ke zneškodnění ( kg), odvoz cca 1 x týdně, dodávkový automobil, nosnost cca 2 tuny případně doprava barevných kovů - Al, Cu a Pb, (předpoklad prodej Kovošrot Děčín a.s., případný odvoz mimo areál k dalšímu uplatnění - 10%, 135 tun/rok, odvoz 1-2 x měsíčně, dle druhu barevných kovů, opět nákladní vůz o užitné hmotnosti cca 5 tun doprava zaměstnanců na pracoviště - předpokládá se osobní automobil, k dispozici je v místě i MHD a příp. vlaková doprava, počet zaměstnanců - 3, parkoviště je před vjezdem do areálu, pracovní doba 7:00 17:00. Tab. č. 5 : Očekávaná intenzita dopravy vyvolaná provozem sběrny autovraků (maximální) Počet vozidel/den Počet pohybů/den OA TNA OA TNA Dovoz autovraků Odvoz odpadů Celkem B.III Údaje o výstupech B.III.1 Emise do ovzduší Potencionální zdroje emisí do ovzduší v lokalitě Stacionární zdroje emisí jsou v lokalitě nevýznamné. Nebudou provozovány žádné energetické zdroje znečišťování ovzduší. Veškeré vytápění objektů je řešeno teplovodním systémem z centrální kotelny, umístěné mimo zájmový objekt. Vzduchotechnika není navržena. Odvětrání budovy je navrženo přímo okny. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

18 Při vypouštění a odsávání provozních kapalin z autovraků bude manipulováno s látkami typu benzin, nafta, oleje, brzdové kapaliny, náplň klimatizace a kapaliny do ostřikovačů. Tyto látky budou odděleně skladovány v přepravních kontejnerech a sudech, které budou po přelití nebo přečerpání uzavřeny. Celkový odpar při manipulaci bude zanedbatelný. Převážný podíl těchto kapalin budou tvořit motorové a převodové oleje, jejichž těkavost je minimální. Mechanické nečistoty, zejména určité množství zemin z podběhů a další tuhé nečistoty ulpělé na podvozcích vozidel, budou odstraňovány na izolované a odkanalizované manipulační ploše před halou. Proto není předpokládáno významné zvýšení prašnosti uvnitř ani vně pracovních prostor způsobené manipulací s autovraky. Produkce zápachových látek se v rámci provozu rovněž nepředpokládá. Zdrojem emisí proti současnému stavu bude automobilová doprava autovraků, odvoz surovin a odpadů a doprava zaměstnanců osobními automobily. Současná imisní situace v lokalitě Imisní pozadí obecně se vyskytujících škodlivin (NO 2 ) je v regionu zjišťováno na stanici ČHMÚ Liberec - město. V okolí jsou nejvýznamnějším zdrojem znečišťování ovzduší liniové zdroje - železnice a komunikace Liberec - Ostašov, která se nachází cca 100 m severně od zájmové lokality. Imisní situace v lokalitě je ale zásadní měrou ovlivňována provozem slévárny (na jihozápadní straně území). Emisní charakteristika zdroje Automobilová doprava Automobilová doprava produkuje vzhledem k charakteru spalovaných pohonných hmot široké spektrum emisí. Některé z nich jsou dominantní a typické pro provoz vozidel se zážehovým nebo vznětovým motorem. V rámci uvedené lokality bude navýšení emisí obtížně objektivně zhodnotitelné vzhledem k velmi proměnlivým údajům v rámci dopravy surovin a výrobků a především vlivu okolí (slévárna, železnice a komunikace). Nejvýznamnější emise, charakteristické pro automobilovou dopravu jsou oxidy dusíku (NO x ) oxid uhelnatý (CO) a uhlovodíky (C x H y. ). Emise generované mobilními zdroji přímo na lokalitě nebudou ve srovnání s provozem na výše uvedené komunikaci významné. Provoz demontáž a separace autovraků nezvýší současný způsob nakládání s autovraky v provozu Kovošrot Děčín a.s. provozovna Ostašov - tedy i současnou emisní zátěž okolí. Vzhledem ke stávající hustotě dopravy není nutné vyhodnotit vliv emisí do ovzduší rozptylovou studií. Hodnocení imisní situace Emise do ovzduší, vyplývající ze stavebních úprav objektu, výstavby zabezpečené plochy a systému čištění odpadních vod budou zanedbatelné. Oznámení posuzuje předpokládaný vliv výrobní činnosti na imisní situaci v lokalitě. Předpokládáme omezený imisní příspěvek plynných škodlivin z automobilové dopravy vůči současnému stavu. Hodnoty koncentrací představují přírůstek koncentrací k imisní situaci v lokalitě. Lze oprávněně předpokládat, že imisní přírůstek z dopravy (v návaznosti na uvedený rozsah demontáže autovraků a navazující rozsah automobilové dopravy) bude v imisních koncentracích NO x, CO a C x H y také pod stanovenými imisními limity. B.III.2 Množství a znečištění odpadních vod Splaškové odpadní vody Produkce splaškových odpadních vod bude odpovídat spotřebě vody z vodovodního řadu pro hygienické zabezpečení pracovníků. Podle platných hygienických předpisů se jedná o 120 l/osoba/den (špinavé provozy), což při 3 pracovnících činí celkem cca 360 l/den. Ročně se bude jednat o cca 90 m 3 splaškových vod, znečištění je uvažováno v koncentracích cca 120 mg/l BSK 5 a cca 300 mg/l CHSK Cr. Tato odpadní voda ze sociálního zařízení bude odváděna do biologické čistírny odpadních vod s dostatečnou kapacitou (mechanicko - biologická ČOV s biodisky DČB 6/40 výrobce BMTO Liberec). MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

19 Srážkové vody Dešťové vody ze zpevněných betonových venkovních ploch, u kterých i přes použití záchytných van proti možným úkapům nelze vyloučit případnou kontaminaci ropnými látkami budou odváděny přes odlučovač ropných látek. V zařízení prakticky nebudou vznikat technologické odpadní vody. Na základě obslužné plochy zájmového objektu (1 475 m 2 ), zastavěné plochy (803,5 m 2 ) průměrného ročního úhrnu srážek v oblasti (cca mm/m 2 ), a příslušných koeficientů odtoku pro zastavěné plochy (0,90) a nepropustné plochy (0,85) lze předpokládat produkci srážkových vod ze zájmového objektu v objemu cca 1 782,5 m 3 /rok. Dešťová vody ze zpevněné odkanalizované plochy bude odváděna přes současný odlučovač ropných látek (cca m 3 /rok) dešťové kanalizace areálu Kovošrot Děčín a.s. - provoz Liberec Ostašov a následně do recipientu. Pro čištění znečištěných srážkových vod slouží odlučovač ropných látek na výstupní koncentraci NEL 1,0 mg/l. Zařízení funguje na principu na třístupňového odlučovače ropných látek (ORL) - lapák ropných látek a sedimentační část ve dvou stupních a sorpční část vody na odtoku do dešťové kanalizace. Vyčištěná voda dle vyjádření zástupců Kovošrot Děčín a.s. splňuje stanovenou koncentraci ropných látek správcem toku. Uvedený výpočet produkce odpadních a srážkových vod je spíše teoretický, v současné době jsou z již existující plochy a střechy haly srážkové vody odváděny. Zvýšená možnost kontaminace srážkových vod z odstavné plochy pro autovraky je eliminována navrženými opatřeními a odváděním všech srážkových vod přes výše uvedený vod přes odlučovač ropných látek. Tab. č. 6: Produkce odpadních a srážkových vod Druh vod jednotka údaj Splaškové vody m 3 /rok 30 m 3 Srážkové vody (celkem) m 3 /rok m 3 Dle dostupných informací jsou dešťové vody z areálu po průchodu lapačem ropných látek a i splaškové odpadní vody po průchodu biologickou čistírnou odpadních vod odváděny do Ostašovského potoka. B.III.3 Kategorizace a množství odpadů Veškeré nakládání s odpady bude realizováno v souladu se zákonem č. 185/2001 Sb. o odpadech, ve znění pozdějších předpisů (úplné znění zákon č. 7/2005 Sb.) a navazujícími prováděcími vyhláškami. Odpady vzniklé v průběhu instalace technologie V průběhu vnitřních úprav objektu, souvisejících s instalací provozní technologie a opatření podlahy v hale demontáže vrstvou odolnou vůči ropným látkám budou vznikat odpady, které lze zařadit podle Vyhlášky MŽP č. 381/2001 Sb., Katalogu odpadů, do následujících podskupin: 08 Odpady z používání nátěrových hmot, lepidel a těsnících materiálů 15 Odpadní obaly, čistící tkaniny, ochranné oděvy 17 Stavební a demoliční odpady Všechny typy uvedených odpadů budou vznikat jen v omezeném množství. Odpady budou tříděny podle druhů a kategorií. Dočasné shromažďování vznikajících odpadů bude řešeno uvnitř provozní budovy v místnosti č. 6 a následně budou předány oprávněné firmě k odstranění nebo využití. Před zahájením zkušebního provozu předloží investor doklady o evidenci odpadů vzniklých při instalaci provozní technologie v rozsahu dle Vyhlášky č. 383/2001 Sb. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

20 Odpady vznikající v průběhu provozu zařízení Nakládání s odpady a jejich následné třídění je základní náplní předkládaného záměru. Do zařízení budou přiváženy autovraky, zařazené podle přílohy č.1 Vyhlášky č. 381/2001 Sb., Katalog odpadů, jako nebezpečný odpad katalogového kódu , výjimečně i autovraky, zařazené jako ostatní odpad katalogového kódu Cílem záměru je realizovat demontáž autovraků tak, aby maximální podíl komponent bylo možno materiálově využít k recyklaci. Tento požadavek EU je formulován ve Směrnici 2000/53/ES o vozidlech s ukončenou životností a současně je zařazen i do schváleného Plánu odpadového hospodářství Libereckého kraje v následujícím znění: Od je pro všechna vyřazená vozidla dosažena míra opětovného použití a zhodnocení nejméně 85% průměrné hmotnosti vozidla a míra opětovného použití a recyklace zvýšena na nejméně 80% průměrné hmotnosti vozidla (pro vozidla vyrobená před minimálně 75% pro opětovné použití a zhodnocení a 70 % pro opětovné použití a recyklaci). V následujícím přehledu jsou sumarizovány odpady, kategorie ostatní i nebezpečný, které mohou vznikat při demontáži přivážených autovraků, a se kterými bude v zařízení nakládáno a které budou na zařízení shromažďovány před odvezením k recyklaci nebo finálnímu odstranění oprávněnou osobou. Pro větší přehlednost jsou zařazeny ve dvou tabulkách (samostatně odpady kategorie N a odpady kategorie O) podle přílohy č.1 Vyhlášky č. 381/2001 Sb., Katalog odpadů, ve znění pozdějších předpisů, změn a novelizací. Nebezpečné odpady Kat. číslo : Název odpadu: N Syntetické hydraulické oleje N Syntetické motorové, převodové a mazací oleje N Jiné motorové, převodové a mazací oleje N Kaly z odlučovačů oleje N Topný olej a motorová nafta N Motorový benzin N Jiné emulze N Obaly obsahující zbytky N - látek nebo obaly těmito látkami znečištěné N Kovové obaly obsahující N výplňovou hmotu včetně prázdných tlakových nádob N Absorpční činidla, filtrační materiály (včetně olejových filtrů jinak blíže neurčených), čisticí tkaniny a ochranné oděvy znečištěné nebezpečnými látkami N Autovraky N Olejové filtry N Výbušné součásti (např. airbagy) N Brzdové destičky obsahující azbest N Brzdové kapaliny N Nemrznoucí kapaliny obsahující nebezpečné látky N Nebezpečné součástky neuvedené pod čísly až a a (např. gumové součástky, hadice znečištěné) N Olověné akumulátory N Nikl-kadmiové baterie a akumulátory N Odpady obsahující ropné látky N Upotřebené katalyzátory znečištěné nebezpečnými látkami N Zářivky a jiný odpad obsahující rtuť Pozn.: V případě jejich identifikace Odpad kat. č u havarovaných vozů se předpokládá, že airbagy jsou již nevýbušné. V případě výskytu výbušného airbagu bude uložen do pevného nepropustného obalu a předán specializované firmě k likvidaci. MP EkoPro s.r.o. - zpracování autovraků Oznámení o záměru dle zák. 100/01 Sb.

O Z N Á M E N Í záměru podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na ţivotní prostředí v rozsahu přílohy č. 3 - pro účely zjišťovacího řízení

O Z N Á M E N Í záměru podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na ţivotní prostředí v rozsahu přílohy č. 3 - pro účely zjišťovacího řízení O Z N Á M E N Í záměru podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na ţivotní prostředí v rozsahu přílohy č. 3 - pro účely zjišťovacího řízení březen 2008 Strana 1 z 14 OZNÁMENÍ ZÁMĚRU PODLÉHAJÍCIHO

Více

Zařízení ke sběru a zpracování autovraků

Zařízení ke sběru a zpracování autovraků Zařízení ke sběru a zpracování autovraků Oznámení záměru dle 6 zákona č.100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí ZÁMĚR KATEGORIE II OZNAMOVATEL : Jan N o v á k č.p. 127 512 32 Martinice v

Více

Rec - Eko Group s.r.o. Mickiewiczová 548/1a 736 01 Havířov Město IČ: 02393361

Rec - Eko Group s.r.o. Mickiewiczová 548/1a 736 01 Havířov Město IČ: 02393361 znamovatel : Rec - Eko Group s.r.o. Mickiewiczová 548/1a 736 01 Havířov Město IČ: 02393361 Název dokumentu: Sběrna Rec-Eko Group s.r.o. Havířov navýšení kapacity + nakládání s akumulátory známení záměru

Více

MR STEEL GROUP s.r.o. Bořivojova 878/35 130 00 Praha 3 - Žižkov IČ: 24756890

MR STEEL GROUP s.r.o. Bořivojova 878/35 130 00 Praha 3 - Žižkov IČ: 24756890 Oznamovatel : MR STEEL GROUP s.r.o. Bořivojova 878/35 130 00 Praha 3 - Žižkov IČ: 24756890 Název dokumentu: Sběrna MR STEEL GROUP s.r.o. Bruntál, navýšení kapacity + nakládání s akumulátory Oznámení záměru

Více

Zařízení na sběr a výkup odpadů na pozemcích p.č. 113, 133, 131/15, 131/20 a 131/21 v k.ú. Leština u Světlé nad Sázavou

Zařízení na sběr a výkup odpadů na pozemcích p.č. 113, 133, 131/15, 131/20 a 131/21 v k.ú. Leština u Světlé nad Sázavou Zařízení na sběr a výkup odpadů na pozemcích p.č. 113, 133, 131/15, 131/20 a 131/21 v k.ú. Leština u Světlé nad Sázavou OZNÁMENÍ ZÁMĚRU Zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

METALLPLAST RECYKLING, spol. s.r.o.

METALLPLAST RECYKLING, spol. s.r.o. Strana: 1/ 33 METALLPLAST RECYKLING, spol. s.r.o. OZNÁMENÍ ZÁMĚRU zpracované dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění Název záměru: Zařízení ke sběru

Více

Sběrný dvůr (zařízení k využívání, sběru a výkupu odpadů) Borská 40, Plzeň

Sběrný dvůr (zařízení k využívání, sběru a výkupu odpadů) Borská 40, Plzeň ZÁMĚR Sběrný dvůr (zařízení k využívání, sběru a výkupu odpadů) Borská 40, Plzeň Oznámení pro zjišťovací řízení podle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí ve znění

Více

STŘEDISKO PRO SBĚR, ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ ODPADŮ

STŘEDISKO PRO SBĚR, ZPRACOVÁNÍ A VYUŽITÍ ODPADŮ EKO-BIO VYSOČINA, spol. s r.o. Revoluční 1082/8, 110 00 Praha - Nové Město Provoz: Manž. Curieových 657, Třebíč, 674 01 Tel.: 568 824 511, Fax.: 568 821 539 Mobil: 739 66 22 12 Office Brno: Vídeňská 11/127,

Více

oznámení podle zákona č. 100/2001 Sb. ZÁMĚR Sběrný dvůr Karlov TA Služby a.s. Tylova 1/57, 316 00 Plzeň

oznámení podle zákona č. 100/2001 Sb. ZÁMĚR Sběrný dvůr Karlov TA Služby a.s. Tylova 1/57, 316 00 Plzeň ZÁMĚR Sběrný dvůr Karlov TA Služby a.s. Tylova 1/57, 316 00 Plzeň Oznámení pro zjišťovací řízení podle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí ve znění zákona č. 93/2004

Více

Zařízení ke sběru a ke zpracování autovraků a nákladání s autovraky Václav Purč- Brno, Poděbradova Vrakoviště Brno

Zařízení ke sběru a ke zpracování autovraků a nákladání s autovraky Václav Purč- Brno, Poděbradova Vrakoviště Brno Oznámení záměru podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů, v rozsahu přílohy č. 1 Zařízení ke sběru a ke zpracování autovraků a nákladání s autovraky

Více

Marius Pedersen a.s., Průběžná 1940/3, 500 09 Hradec Králové, IČ 42194920, provozovna Ostrava, Markvartovická 1148, 748 01 Hlučín

Marius Pedersen a.s., Průběžná 1940/3, 500 09 Hradec Králové, IČ 42194920, provozovna Ostrava, Markvartovická 1148, 748 01 Hlučín Krajský úřad Moravskoslezského kraje (dále krajský úřad) oznamuje, že v souladu s 8 odst. 2 zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a

Více

P O S U D E K. Linka na stříbření a lakování zrcadel pro termosolární elektrárny Oloví u Sokolova. o vlivech záměru. na životní prostředí

P O S U D E K. Linka na stříbření a lakování zrcadel pro termosolární elektrárny Oloví u Sokolova. o vlivech záměru. na životní prostředí P O S U D E K o vlivech záměru Linka na stříbření a lakování zrcadel pro termosolární elektrárny Oloví u Sokolova na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Váš dopis zn.: Ze dne: Č. j.: JMK 38839/2015 Sp. zn.: S-JMK 22399/2015 OŽP/Sme Vyřizuje: Mgr. Mirek Smetana

Více

Paspol Brno, spol. s r.o. - rozšíření recyklační a granulovací linky na kabely

Paspol Brno, spol. s r.o. - rozšíření recyklační a granulovací linky na kabely Paspol Brno, spol. s r.o. - rozšíření recyklační a granulovací linky na kabely Zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Oznamovatel: PASPOL Brno, spol.

Více

Rozšíření činnosti o sběr a zpracování autovraků. OZNÁMENÍ podle zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění

Rozšíření činnosti o sběr a zpracování autovraků. OZNÁMENÍ podle zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění Rozšíření činnosti o sběr a zpracování autovraků OZNÁMENÍ podle zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění Vypracovala: Ing. Miluše Němečková Držitelka autorizace dle

Více

č. 352/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 11. září 2008

č. 352/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 11. září 2008 č. 352/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 11. září 2008 o podrobnostech nakládání s odpady z autovraků, vybraných autovraků, o způsobu vedení jejich evidence a evidence odpadů vznikajících v zařízeních ke sběru

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU SLÉVÁRNA BAC5, STRAKONICE, POZEMEK Č.ST. 2078

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU SLÉVÁRNA BAC5, STRAKONICE, POZEMEK Č.ST. 2078 STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU SLÉVÁRNA BAC5, STRAKONICE, POZEMEK Č.ST. 2078 Oznámení záměru podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, v platném znění Oznamovatel: Brabant Alucast

Více

Logistické centrum Olomouc zařízení k využívání odpadů

Logistické centrum Olomouc zařízení k využívání odpadů Ing. Alexandr Mertl - Ekologické inženýrství Logistické centrum Olomouc zařízení k využívání odpadů Zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Oznamovatel:

Více

VOTÍN PZ, NOVÉ VEDENÍ

VOTÍN PZ, NOVÉ VEDENÍ P O S U D E K o vlivech záměru HNĚVOTÍN PZ, NOVÉ VEDENÍ 110 kv na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon

Více

Stručná příručka k nové evidenci odpadů vzniklých ze zpracování vybraných autovraků v roce 2016

Stručná příručka k nové evidenci odpadů vzniklých ze zpracování vybraných autovraků v roce 2016 Stručná příručka k nové evidenci odpadů vzniklých ze zpracování vybraných autovraků v roce 2016 1) Obecné informace Novela vyhlášky Ministerstvo životního prostředí (dále jen MŽP ) připravilo novelu vyhlášky

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGICKOU LIKVIDACI AUTOVRAKŮ KOMÁROV

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGICKOU LIKVIDACI AUTOVRAKŮ KOMÁROV OZNÁMENÍ ZÁMĚRU podle přílohy č. 3 k zákonu č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Záměr: ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGICKOU LIKVIDACI AUTOVRAKŮ KOMÁROV Oznamovatel: P+P METAL CZ s.r.o. Cyrilská

Více

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014 Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životního

Více

OZNÁMENÍ. Záměru. Stacionární zařízení k využívání, sběru nebo výkupu odpadů za účelem úpravy odpadů na tuhé alternativní palivo (TAP)

OZNÁMENÍ. Záměru. Stacionární zařízení k využívání, sběru nebo výkupu odpadů za účelem úpravy odpadů na tuhé alternativní palivo (TAP) OZNÁMENÍ ve smyslu zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí zpracovaná dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. ve znění pozdějších změn Záměru Stacionární zařízení k využívání, sběru

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn:

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn: V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Oznámení. ve smyslu zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí. ve znění pozdějších změn

Oznámení. ve smyslu zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí. ve znění pozdějších změn Oznámení ve smyslu zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí ve znění pozdějších změn zpracované dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. ve znění pozdějších změn Záměru výrobní a

Více

R O Z H O D N U T Í. vydává v souladu s 7 odst. 6 zákona následující rozhodnutí závěr zjišťovacího řízení:

R O Z H O D N U T Í. vydává v souladu s 7 odst. 6 zákona následující rozhodnutí závěr zjišťovacího řízení: KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/10429/15 Spis. zn.: ZN/2153/ŽP/15 Počet listů: 7 Počet příloh: 3 Počet listů příloh: 4 Vyřizuje: Ing. Ivana

Více

O Z N Á M E N Í. podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na ţivotní prostředí, v platném znění. pro zjišťovací řízení ZPRACOVÁNÍ AUTOVRAKŮ

O Z N Á M E N Í. podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na ţivotní prostředí, v platném znění. pro zjišťovací řízení ZPRACOVÁNÍ AUTOVRAKŮ O Z N Á M E N Í podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na ţivotní prostředí, v platném znění pro zjišťovací řízení ZPRACOVÁNÍ AUTOVRAKŮ VERAN s.r.o. provozovna Úhřetice LISTOPAD 2011 O Z N

Více

Nová galvanizační linka Zn-Ni. ELECTROPOLI-GALVIA, s.r.o., Třemošnice, provozovna Český Dub

Nová galvanizační linka Zn-Ni. ELECTROPOLI-GALVIA, s.r.o., Třemošnice, provozovna Český Dub Oznámení záměru podle 6 zákona č.100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v rozsahu přílohy č. 4 Nová galvanizační linka Zn-Ni ELECTROPOLI-GALVIA, s.r.o. Třemošnice provozovna Český Dub Evidenční

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ - ROZHODNUTÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ - ROZHODNUTÍ Krajský úřad Libereckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC Slavíková/583 magdalena.slavikova@kraj-lbc.cz

Více

Servisní centrum Otrokovice O.K. Trans Praha spol. s r.o.

Servisní centrum Otrokovice O.K. Trans Praha spol. s r.o. Servisní centrum Otrokovice O.K. Trans Praha spol. s r.o. OZNÁMENÍ ZÁMĚRU Zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Zpracoval: ing. Pavel Cetl a kol. Brno,

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU. Záměr: Realizace pracovišť povrchových úprav TRANZA a.s., provoz Lednice k.ú. 679828 Lednice - parc.č.

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU. Záměr: Realizace pracovišť povrchových úprav TRANZA a.s., provoz Lednice k.ú. 679828 Lednice - parc.č. inženýrské, organizační a realizační činnosti v ekologii Staňkova 18a, 602 00 Brno tel./fax: 05 49210356, 05 41240857 enving@enving.cz http://www.enving.cz Organizace oprávněná k provozování živnosti Posuzování

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU. Okružní 2099, 47001 Česká Lípa IČ: 759 72 069 tel.: 775 329 133, email: jitka.vacinova@seznam.cz. Datum zpracování záměru: 30.6.

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU. Okružní 2099, 47001 Česká Lípa IČ: 759 72 069 tel.: 775 329 133, email: jitka.vacinova@seznam.cz. Datum zpracování záměru: 30.6. ENERSYS, S.R.O. OZNÁMENÍ ZÁMĚRU zpracované dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění Název záměru: Sklad nebezpečných odpadů Zpracovatel záměru: Ing.

Více

Rozšíření kapacity provozu o zařízení k využívání a odstraňování autovraků AGRO Družstvo služeb LUŠTĚNICE

Rozšíření kapacity provozu o zařízení k využívání a odstraňování autovraků AGRO Družstvo služeb LUŠTĚNICE Rozšíření kapacity provozu o zařízení k využívání a odstraňování autovraků AGRO Družstvo služeb LUŠTĚNICE OZNÁMENÍ podle zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí ve znění zákona č.

Více

VYHLÁŠKA č. 352/2008 Sb. ze dne 11. září 2008

VYHLÁŠKA č. 352/2008 Sb. ze dne 11. září 2008 VYHLÁŠKA č. 352/2008 Sb. ze dne 11. září 2008 o podrobnostech nakládání s odpady z autovraků, vybraných autovraků, o způsobu vedení jejich evidence a evidence odpadů vznikajících v zařízeních ke sběru

Více

Oznámení záměru dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., v platném znění

Oznámení záměru dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., v platném znění Areál rekreačních objektů včetně komunikací a sítí v lokalitě Hamr na Jezeře Oznámení záměru dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., v platném znění EKOLA group, spol. s r.o. Mistrovská 4 108 00 Praha

Více

OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu 6 zákona č. 100/2001 Sb. v rozsahu a obsahu dle přílohy č. 3. k citovanému zákonu.

OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu 6 zákona č. 100/2001 Sb. v rozsahu a obsahu dle přílohy č. 3. k citovanému zákonu. Ing. Josef Konečný ENVIPROTEKO Šrámkova 481, 763 02 Zlín 4 tel.: +420 577103578, + 420 577938376 fax.:+420 577103578, e-mail: enviproteko @ avonet.cz OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu

Více

R O Z H O D N U T Í. Závěr zjišťovacího řízení doručovaný veřejnou vyhláškou

R O Z H O D N U T Í. Závěr zjišťovacího řízení doručovaný veřejnou vyhláškou KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/5961/16 Spis. zn.: ZN/1871/ŽP/16 Počet listů: 5 Počet příloh: 4 Počet listů příloh: 4 Vyřizuje: Ing. Jiří

Více

CTPARK MODŘICE ZMĚNA UŽÍVÁNÍ HALY MO14 (FLEXI SPACE) OZNÁMENÍ ZÁMĚRU

CTPARK MODŘICE ZMĚNA UŽÍVÁNÍ HALY MO14 (FLEXI SPACE) OZNÁMENÍ ZÁMĚRU CTPARK MODŘICE ZMĚNA UŽÍVÁNÍ HALY MO14 (FLEXI SPACE) OZNÁMENÍ ZÁMĚRU Zpracováno ve smyslu 6 a přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí červen 2013 ZÁZNAM O VYDÁNÍ DOKUMENTU

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva Zakázka číslo: 2015-010985-HecL B. Souhrnná technická zpráva OPRAVA ŠIKMÉ STŘECHY OBJEKTU POLICIE ČR Zjednodušená dokumentace pro opravu střechy Skladová hala při PČR Závodní 386/100 360 06 Karlovy Vary

Více

383/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva životního prostředí ČÁST PRVNÍ

383/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva životního prostředí ČÁST PRVNÍ Systém ASPI - stav k 1.7.2012 do částky 80/2012 Sb. a 34/2012 Sb.m.s. Obsah a text 383/2001 Sb. - poslední stav textu Změna: 41/2005 Sb. Změna: 294/2005 Sb. Změna: 353/2005 Sb. Změna: 294/2005 Sb. (část)

Více

MODERNIZACE LESNÍCH CEST 2.ETAPA- Arch. č.: 103 MĚSTSKÉ LESY LITOMYŠL Datum 03/2013 PRŮVODNÍ ZPRÁVA

MODERNIZACE LESNÍCH CEST 2.ETAPA- Arch. č.: 103 MĚSTSKÉ LESY LITOMYŠL Datum 03/2013 PRŮVODNÍ ZPRÁVA Seznam příloh: A. Průvodní zpráva B. Souhrnné řešení B.1 Celková situace stavby 1:10 000 B.2 Koordinační situace Ortofotomapa 1:10 000 B.3.1 Situace dotčených pozemků SO 101 1:2 000 B.3.2 Situace dotčených

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR)

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) SCHVALOVACÍ PROTOKOL Provozního řádu sběrného dvora v Na základě rozhodnutí o udělení souhlasu k provozování zařízení ke sběru, výkupu, a odstraňování

Více

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY Červenec 2013 O B S A H : 1. Úvod str. 3 2. Popis objektu str. 3 3. Stávající využití objektu str. 4 4. Budoucí využití objektu str. 5 5. Popis

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA V TROUBKÁCH

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA V TROUBKÁCH SBĚRNÉHO DVORA V TROUBKÁCH Obsah 1. Základní údaje 5 1.1 Název 5 1.2 Umístění sběrného dvora 5 1.3 Identifikační údaje vlastníka a provozovatele 5 1.4 Odpovědný pracovník a obsluha sběrného dvora 5 1.5

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 15. ledna 2009 Č. j.: KULK/1845/2009 Sp. zn.: ORVZŽP 1442/2008 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci Adresátům dle rozdělovníku Č. j.: KULK 46581/2007 Spis zn.: ORVZŽP 175/2007 Vyřizuje: Ing. Miroslav Kašák Telefon: 485 226 499 v Liberci 15. října 2007 R O Z H O D N U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje,

Více

ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda. Poslední aktualizace: 1.11.

ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda. Poslední aktualizace: 1.11. ŠKODA AUTO a.s. Seznam kontrolních otázek pro udělení Ekologického osvědčení obchodním a servisním partnerům Škoda Poslední aktualizace: 1.11. 2013 Obecné požadavky 1. Pracovník OŽP stanovená a písemně

Více

ADMINISTRATIVNÍ CENTRUM MODRÁ HVĚZDA

ADMINISTRATIVNÍ CENTRUM MODRÁ HVĚZDA Oznámení záměru podle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů ADMINISTRATIVNÍ CENTRUM MODRÁ HVĚZDA Červenec 2008 České Budějovice Administrativní centrum MODRÁ HVĚZDA Strana 2

Více

Oznámení. zpracované v rozsahu přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů

Oznámení. zpracované v rozsahu přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů Oznámení zpracované v rozsahu přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů ODPADOVÉ CENTRUM MĚSTO ALBRECHTICE Oznamovatel a vlastník

Více

OZNÁMENÍ. dle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění, s obsahem a rozsahem dle přílohy č.

OZNÁMENÍ. dle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění, s obsahem a rozsahem dle přílohy č. Zakázka číslo: 48/2014 Nánosovací zařízení v areálu závodu GUMOTEX v Břeclavi OZNÁMENÍ dle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění, s obsahem a rozsahem dle přílohy

Více

STANOVISKO. V Praze dne: 17.9.2007 Číslo jednací: 137719/2007/KUSK/OŽP-Ve Vyřizuje: Ing. Martina Veverková, l. 848.

STANOVISKO. V Praze dne: 17.9.2007 Číslo jednací: 137719/2007/KUSK/OŽP-Ve Vyřizuje: Ing. Martina Veverková, l. 848. V Praze dne: 17.9.2007 Číslo jednací: 137719/2007/KUSK/OŽP-Ve Vyřizuje: Ing. Martina Veverková, l. 848 dle rozdělovníku STANOVISKO podle 10 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí

Více

VÝSTAVBA ŠIROKOSORTIMENTNÍ PRODEJNY, TIŠNOV, ul. ZA MLÝNEM

VÝSTAVBA ŠIROKOSORTIMENTNÍ PRODEJNY, TIŠNOV, ul. ZA MLÝNEM VÝSTAVBA ŠIROKOSORTIMENTNÍ PRODEJNY, TIŠNOV, ul. ZA MLÝNEM OZNÁMENÍ PODLIMITNÍHO ZÁMĚRU Zpracováno ve smyslu 6 a přílohy č. 3 a 3a zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí září 2007

Více

Nakládání s autovraky

Nakládání s autovraky Nakládání s autovraky Informace pro provozovatele zařízení ke sběru nebo zpracování autovraků. A) Nová vyhláška č. 352/2008 Sb., o podrobnostech nakládání s autovraky (účinnost od 1.11.2008) Dnem 1.listopadu

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA TEXTOVÁ ČÁST PD dle 2,3 vyhl. 499/2006 Sb. B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ÚPRAVY STŘECHY PAVILONU PRIMÁTŮ ZOO HODONÍN Vypracoval: PROST Hodonín s.r.o. Brněnská 3497, Hodonín Datum: prosinec 2015

Více

B. S o u h r n n á t e c h n i c k á z p r á v a.

B. S o u h r n n á t e c h n i c k á z p r á v a. - 1 - Akce: Modernizace farmy Dolní Branná Místo stavby: Dolní Branná - společná dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení - B. S o u h r n n á t e c h n i c k á z p r á v a. V Brně, září 2015

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 7. 1. 2011 Číslo jednací: 189906/2010/KUSK Spisová značka SZ_189906/2010/KUSK Vyřizuje: Mgr. Lucie Tučková / l. 773 Značka OŽP/Tuč ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb.,

Více

Oznámení o hodnocení vlivů na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/01 Sb. v platném znění. Svitavy. oznamovatel: Město Svitavy

Oznámení o hodnocení vlivů na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/01 Sb. v platném znění. Svitavy. oznamovatel: Město Svitavy Oznámení o hodnocení vlivů na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/01 Sb. v platném znění Intenzifikace ČOV Svitavy oznamovatel: Město Svitavy (únor 2008) Oznámení o hodnocení vlivů na životní

Více

DÍLNA PRO RUČNÍ DEMONTÁŽ VYŘAZENÝCH ELEKTRONICKÝCH A ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ, BRNO KOHOUTOVICE

DÍLNA PRO RUČNÍ DEMONTÁŽ VYŘAZENÝCH ELEKTRONICKÝCH A ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ, BRNO KOHOUTOVICE DÍLNA PRO RUČNÍ DEMONTÁŽ VYŘAZENÝCH ELEKTRONICKÝCH A ELEKTRICKÝCH ZAŘÍZENÍ, Zpracováno ve smyslu 6 a přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí červenec 2006 ZÁZNAM O

Více

OZNÁMENÍ pro zjišťovací řízení dle zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí, v platném znění

OZNÁMENÍ pro zjišťovací řízení dle zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí, v platném znění inženýrské, organizační a realizační činnosti v ekologii Staňkova 557/18a, 602 00 Brno společnost vedená u RS v Brně, spisová značka C. 5939 tel./fax: 549 210 356, 541 240 857 e-mail: enving@enving.cz,

Více

PROJEKT REVITALIZACE CENTRA CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ISŠTE SOKOLOV

PROJEKT REVITALIZACE CENTRA CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ISŠTE SOKOLOV PROJEKT REVITALIZACE CENTRA CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ISŠTE SOKOLOV OZNÁMENÍ dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů RNDr. Martin Kubeš Březen 2007

Více

VÝROBNÍ ZÁVOD NOVEM CAR INTERIOR DESIGN, S.R.O.- II.ETAPA

VÝROBNÍ ZÁVOD NOVEM CAR INTERIOR DESIGN, S.R.O.- II.ETAPA OZNÁMENÍ ZÁMĚRU zpracované podle 6 zákona č. 100/2001Sb., ve znění zákonů č. 93/2004 Sb., č. 163/2006 Sb. přílohy č. 3, o posuzování vlivů na životní prostředí Projekt Obec Katastrální území Kraj Investor

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 9. 4. 2013 Číslo jednací: 017464/2013/KUSK Spisová značka SZ_017464/2013/KUSK Vyřizuje: Ing. Jana Hrbková / l. 860 Značka: OŽP / HrJ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb.,

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ

KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ KRAJSKÝ ÚŘAD KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A ZEMĚDĚLSTVÍ Se sídlem: Karlovy Vary, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary Dvory, Česká republika Č. j.: 2636/ZZ/15-14 Vyřizuje: Ing. Jandová/307

Více

tel./fax: 577 012 292, e-mail: zuzana.kadlecova@gmail.com Multifunkční plocha a rozšíření kompostárny v areálu skládky Suchý důl Zlín OZNÁMENÍ ZÁMĚRU

tel./fax: 577 012 292, e-mail: zuzana.kadlecova@gmail.com Multifunkční plocha a rozšíření kompostárny v areálu skládky Suchý důl Zlín OZNÁMENÍ ZÁMĚRU ZK RNDr. Zuzana Kadlecová Stříbrná 549, 760 01 Zlín ID datové schránky: timd7u mobil: 606 448 182 EIA, HLUKOVÉ A ROZPTYLOVÉ STUDIE, ODBORNÉ POSUDKY kancelář: nám. T.G.Masaryka 2433, 760 01 Zlín tel./fax:

Více

POSUDEK. podle 9 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění

POSUDEK. podle 9 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění POSUDEK podle 9 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění Silnice I/33 obchvat Náchoda, MUK na silnici I/33 - Vysokov u Náchoda, přeložka silnice I/14 Liberec 2006

Více

Výroba autopříslušenství - technologie vypěňování polyuretanu

Výroba autopříslušenství - technologie vypěňování polyuretanu Oznámení záměru podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů v rozsahu přílohy č. 3 Výroba autopříslušenství - technologie vypěňování polyuretanu

Více

R O Z H O D N U T Í. se ve výroku mění tak, že po změně zní :

R O Z H O D N U T Í. se ve výroku mění tak, že po změně zní : Liberec 4.dubna 2008 Č. j.: KULK/14919/2008 Sp.Zn.: ORVZŽP/89/2008 Vyřizuje: Kateřina Ťoková Tel.: 485 226 385 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

DUŠNÍKY ÚZEMNÍ PLÁN. POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem. PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8

DUŠNÍKY ÚZEMNÍ PLÁN. POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem. PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 DUŠNÍKY ÚZEMNÍ PLÁN POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 říjen 2013 Název územně plánovací dokumentace - ÚPD: Územní plán Dušníky

Více

Víceúrovňové parkoviště - Milánská 409-420, Praha- Horní Měcholupy

Víceúrovňové parkoviště - Milánská 409-420, Praha- Horní Měcholupy Oznámení záměru podle zákona č.100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů, v rozsahu přílohy č. 3 Víceúrovňové parkoviště - Milánská 409-420, Praha- Horní Měcholupy

Více

MORAVSKÝ KRUMLOV LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD MĚSTSKÉ ČÁSTI POLÁNKA A ROKYTNÁ

MORAVSKÝ KRUMLOV LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD MĚSTSKÉ ČÁSTI POLÁNKA A ROKYTNÁ MORAVSKÝ KRUMLOV LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD MĚSTSKÉ ČÁSTI POLÁNKA A ROKYTNÁ Oznámení dle přílohy č. 3 k zákonu č. 100/2001 Sb., ze dne 20. února 2001 o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých

Více

Návrh oboustranných odpočívek Sulkov s výstavbou Truckparků na dálnici D5 v km 91,3

Návrh oboustranných odpočívek Sulkov s výstavbou Truckparků na dálnici D5 v km 91,3 Návrh oboustranných odpočívek Sulkov s výstavbou Truckparků na dálnici D5 v km 91,3 OZNÁMENÍ ZÁMĚRU Zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Zpracoval:

Více

OZNÁMENÍ ve smyslu 6 odst. 2 zák. č. 100/2001 Sb. v platném znění (o posuzování vlivů na životní prostředí) pro záměr:

OZNÁMENÍ ve smyslu 6 odst. 2 zák. č. 100/2001 Sb. v platném znění (o posuzování vlivů na životní prostředí) pro záměr: OZNÁMENÍ ve smyslu 6 odst. 2 zák. č. 100/2001 Sb. v platném znění (o posuzování vlivů na životní prostředí) pro záměr: Duben 2008 OBSAH Část A. Údaje o oznamovateli... 5 Část B. Údaje o záměru... 6 B.I.

Více

EMPLA, spol. s. r. o. Hradec Králové

EMPLA, spol. s. r. o. Hradec Králové EMPLA, spol. s. r. o. Hradec Králové Výzkum, vývoj a realizace technologií pro ochranu prostředí a zdraví Ozznámeeníí zzáměěrru dllee zzákona čč.. 100//2001 Sb..,, o possuzzovváníí vvlliivvu na žžiivvottníí

Více

ROZHODNUTÍ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU. Výstavba závodu kovových střížek MONEA COIN TECHNOLOGY s.r.o.

ROZHODNUTÍ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU. Výstavba závodu kovových střížek MONEA COIN TECHNOLOGY s.r.o. Praha: 12. 1. 2016 Praha: Číslo jednací: Spisová značka: Vyřizuje: Značka: 15. 6. 2016 079221/2016/KUSK SZ_073794/2016/KUSK/5 Žák / 257280-539, zak@kr-s.cz OŽP/Zk dle rozdělovníku ROZHODNUTÍ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO

Více

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 12535/ZP/2012-Čr 22.08.2012

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 12535/ZP/2012-Čr 22.08.2012 Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 12535/ZP/2012-Čr 22.08.2012 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životního

Více

obsah zadání regulačního plánu :

obsah zadání regulačního plánu : obsah zadání regulačního plánu : obsah zadání regulačního plánu :..1 vymezení řešeného území..1 vymezení řešeného území..2 požadavky na vymezení pozemků a jejich využití..2 požadavky na vymezení pozemků

Více

Vyjádření. k aplikaci BAT žádosti o vydání integrovaného povolení LUKROM, spol. s r.o.

Vyjádření. k aplikaci BAT žádosti o vydání integrovaného povolení LUKROM, spol. s r.o. Vyjádření k aplikaci BAT žádosti o vydání integrovaného povolení LUKROM, spol. s r.o. V Praze, 11.6.2007 Zadavatel: Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601

Více

PROVOZNÍ ŘÁD Sběrný dvůr Pištín

PROVOZNÍ ŘÁD Sběrný dvůr Pištín PROVOZNÍ ŘÁD Sběrný dvůr Pištín Okres České Budějovice OBEC PIŠTÍN: srpen 2014 Zpracoval: Ing. Václav Pícha 1 Obsah 1. Základní údaje o zařízení... 3 1.1. Název zařízení... 3 1.2. Identifikační údaje vlastníka

Více

Integrované povolení čj. MSK 201233/2006 ze dne 3.7.2007, ve znění pozdějších změn

Integrované povolení čj. MSK 201233/2006 ze dne 3.7.2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Mgr. Fialová Mgr. Fialová RNDr. Grúz RNDr. Bosák v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Objednatel:

Mgr. Fialová Mgr. Fialová RNDr. Grúz RNDr. Bosák v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Objednatel: Doplňující údaje: 0 12/2012 1.vydání Mgr. Fialová Mgr. Fialová RNDr. Grúz RNDr. Bosák v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Objednatel: Souprava: MALOCH spol.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU

TECHNICKÁ ZPRÁVA PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU TECHNICKÁ ZPRÁVA PRO VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODAVATELE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU ČÁSTEČNÁ OPRAVA BYTU č.p. 226/8, NA UL. NÁDRAŽNÍ VE FRENŠTÁTĚ POD RADH. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název stavby: Místo stavby:

Více

Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 03.12.2015 31347/ZP/2015-Čr 10.12.2015

Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 03.12.2015 31347/ZP/2015-Čr 10.12.2015 Krajský úřad Královéhradeckého kraje DP Eco-Consult s.r.o. V Lukách 446/12 503 41 Hradec Králové Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 03.12.2015 31347/ZP/2015-Čr 10.12.2015

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Zařízení ke sběru a výkupu odpadů. SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95

PROVOZNÍ ŘÁD. Zařízení ke sběru a výkupu odpadů. SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95 PROVOZNÍ ŘÁD Zařízení ke sběru a výkupu odpadů SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95 Provozovatel: Město Město Albrechtice, nám.čsa 27/10, 793 95 Město Albrechtice Provozní řád

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zodpovědný projektant: Ing. Zdeněk Janýr Vypracoval: Ing. Pavel Lupoměch B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA - strana 1/12 Obsah: B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního

Více

OZNÁMENÍ KE ZJIŠŤOVACÍMU ŘÍZENÍ

OZNÁMENÍ KE ZJIŠŤOVACÍMU ŘÍZENÍ OZNÁMENÍ KE ZJIŠŤOVACÍMU ŘÍZENÍ pro posouzení vlivu stavby na životní prostředí dle zákona č. 100/2001 Sb., v platném znění zpracované dle přílohy č. 3 výše uvedeného zákona OZNAMOVATEL AGROSERVIS, 1.

Více

Nástavba a stavební úpravy RD PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Plzeň, Pod Kruhovkou 86 Datum: 10/2014

Nástavba a stavební úpravy RD PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Plzeň, Pod Kruhovkou 86 Datum: 10/2014 vedoucí projektant odpovědný projektant Vypracoval Ing. Jiří Pangrác Ing. Jiří Pangrác Jana Pangrácová Investor: Ing. Radek Fejt, Bohušova 782, 348 15 Planá Ing. Jiří PANGRÁC projektování pozemních a dopravních

Více

Ing.arch.Vlasta Šilhavá, Štompil 22, 624 00 Brno Atelier územního plánování a architektury. Ing.arch.Vlasta Šilhavá

Ing.arch.Vlasta Šilhavá, Štompil 22, 624 00 Brno Atelier územního plánování a architektury. Ing.arch.Vlasta Šilhavá Ing.arch.Vlasta Šilhavá, Štompil 22, 624 00 Brno Atelier územního plánování a architektury Změna č.1 územního plánu K Ř Í D L Ů V K Y Brno, únor 2009 Zpracovala: Ing.arch.Vlasta Šilhavá ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Více

VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. REKONSTRUKCE OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY HLAVNÍ PLOCHY V OBJEKTU ČEZ ARÉNA

VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. REKONSTRUKCE OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY HLAVNÍ PLOCHY V OBJEKTU ČEZ ARÉNA VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. REKONSTRUKCE OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY HLAVNÍ PLOCHY V OBJEKTU ČEZ ARÉNA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro provádění stavby Obsah projektové dokumentace :

Více

Rozhodnutí DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU

Rozhodnutí DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor ţivotního prostředí a zemědělství Ţiţkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO

Více

±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE ZLATNÍKÁCH Měřítko:

±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE ZLATNÍKÁCH Měřítko: ±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv Sokolovská 16/45A, 186 00 Praha 8 - Karlín tel. +420 221 873 111, fax. +420 221 873 247 www.d-plus.cz d-plus@d-plus.cz Hlavní inženýr

Více

Plán odpadového hospodářství Libereckého kraje

Plán odpadového hospodářství Libereckého kraje Plán odpadového hospodářství Libereckého kraje Prohlášení ke koncepci dle 10g odst. 4 a 5e zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, v platném znění PRAHA prosinec 2015 Obsah: Prohlášení

Více

DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU

DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU Krajský úřad Libereckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 84479/2015 Čech/391 9. leden 2016 OŽPZ 1315/2015

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ - ROZHODNUTÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ - ROZHODNUTÍ Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Čj.: KUOK 40723/2016 Olomouc 29. 4. 2016 SpZn: KÚOK/26105/2016/OŽPZ/7232 Vyřizuje: Ing. Zdeňka Kotrášová,

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ - ROZHODNUTÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ - ROZHODNUTÍ Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Čj.: KUOK 63070/2016 Olomouc 20. 6. 2016 SpZn: KÚOK/51893/2016/OŽPZ/7265 vyřizuje: Mgr. Vojtěch Cvek

Více

ÚZEMNÍ PLÁN JESENNÝ v právním stavu po vydání změny č. 1

ÚZEMNÍ PLÁN JESENNÝ v právním stavu po vydání změny č. 1 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ÚZEMNÍHO PLÁNU JESENNÝ V PRÁVNÍM STAVU PO VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 Zastupitelstvo obce Jesenný, jako příslušný správní orgán, vydalo Změnu č. 1 Územního plánu Jesenný dne : 3.12.2015 usnesením

Více

Ekologizace kotlů K2, K3, K4 v Elektrárně Třebovice

Ekologizace kotlů K2, K3, K4 v Elektrárně Třebovice Dalkia Česká republika a.s. 28 října 3337/7 709 74 Ostrava Elektrárna (ETB) Ekologizace kotlů K2, K3, K4 v Elektrárně Dokumentace Část Fe PC (Část stavby) 03/B - Odsíření a odprášení kotle K2 Odprášení

Více

R O Z H O D N U T Í - Rozšíření výrobní kapacity závodu Parker Hannifin s.r.o.

R O Z H O D N U T Í - Rozšíření výrobní kapacity závodu Parker Hannifin s.r.o. V Praze dne 8. července 2015 Č.j.: 929/500/15, 26551/ENV/15 R O Z H O D N U T Í - - ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ DORUČOVANÉ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU Ministerstvo ţivotního prostředí, odbor výkonu státní správy

Více

VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA

VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA VĚSTNÍK KRAJE VYSOČINA Ročník 2004 Rozesláno dne 10. srpna 2004 Částka 3 OBSAH: 1. O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a kraje Vysočina, kterou se vyhlašuje závazná část Plánu odpadového hospodářství

Více

Stavební úpravy areálu Teplárny Loučovice

Stavební úpravy areálu Teplárny Loučovice Oznámení o hodnocení vlivů na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. Stavební úpravy areálu Teplárny Loučovice Investor: Teplárna Loučovice, a.s. Zpracovatel: Ing. Petr Pozděna a kol.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ÚJEZD Návrh územního plánu Závazná část územního plánu (Regulativy územního rozvoje) Pořizovatel: Obec Újezd starosta: Alena Frühaufová Zpracovatel: Kadlec K.K. Nusle, spol. s r.o. Projektant:

Více