Soundmaster. IR3000DAB / Český návod k použití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Soundmaster. IR3000DAB / Český návod k použití"

Transkript

1 Obsah 1. Popis ovládacího panelu Popis dálkového ovladače Spuštění/ Nastavení Průvodce nastavením Použití Navigace menu Přednastavení Nastavení Ekvalizér Síť Průvodce sítí Nastavení WPS (Průvodce bezpečným připojením WiFi) Nastavení náhledu Lokace WLAN Ruční nastavení Profil sítě Datum/ čas Průvodce nastavení Datum/ čas Automatická aktualizace (z DAB,FM nebo sítě) (průvodce) Nastavení formátu (průvodce) Jazyk Tovární nastavení Aktualizace software Průvodce nastavením Info Podsvícení Režim internetového rádia Naposledy spuštěné Oblíbené Procházení Vyhledávání Moje přidané stanice Informace o právě přehrávaných Registrace portálu internetového rádia Režim přehrávače hudby (Síť) Sdílené soubory Wake-on-LAN Průřez servery Můj seznam skladeb Opakování/ náhodné přehrávání Informace o právě přehrávaných Nastavení hudebního serveru Sdílení skldeb s Windows Media Player Využívání funkce "Play To ve Windows 7 pro sdílení skladeb Využívání funkce "Play To ve Windows Media Player Využívání funkce "Play To mimo Windows Informace o právě přehrávaných... 22

2 7. Režim rádia DAB Ladění stanic Výběr stanic Informace o právě přehrávaných Nastavení Režim rádia FM Výběr stanic Informace o právě přehrávaných Nastavení Režim Aux vstupu Alarmy a funkce Sleep Alarmy Funkce Sleep Řešení problémů a chybové hlášky Chybové hlášky Řešení problémů Specifikace Slovník pojmů... 30

3 1. Soundmaster IR3000DAB Internetové rádio 14. Popis ovládacího panelu Tlačítko Funkce/ použití 1 On/Off Zapne nebo vypne zařízení 2 Sleep Převede do úsporného režimu po nastavené době. Při zvonění budíku odloží alarm o nastavenou dobu. 3 Menu Zobrazí menu aktivního režimu. Stiskněte znovu pro zobrazení obrazovky přehrávání. 4 Mode Přepíná mezi režimy: Internetové rádio, hudební přehrávač, DAB, FM, Aux vstup. 5 Back Vrátí se na předchozí obrazovku. V režimu přehrávání vrátí naposledy přehranou skladbu nebo na poslední naladěnou stanici. 6 Vol- Sníží hlasitost. 7 Vol+ Zvýší hlasitost. 8 Information Zobrazí více informací o stanici nebo přehrávané skladbě. Stiskněte znovu pro přepnutí z informační obrazovky na obrazovku přehrávání. 9 Preset Stiskněte pro vyvolání přednastavené hodnoty nebo uložení menu. Pohybem nahoru a dolů vyberte přednastavené číslo a stiskněte Select pro potvrzení. 10 Alarm Spustí průvodce nastavení alarmu, vypne alarm (pokud zvoní) a nastavuje aktivní alarmy v úsporném režimu. Otočné tlačítko Tuning/Select Funkce/ použití Otáčejte po nebo proti směru hodinových ručiček pro procházení menu, seznamu stanic nebo seznamu skladeb nahoru a dolů. Současná poloha je zvýrazněna obráceným formátováním (tmavá písmena na bílém pozadí). Stisknutím vyberete položku. Pozn.: Některá tlačítka mají více funkcí v závislosti na způsobu stlačení krátce nebo dlouze po dobu několika sekund.

4 1.1. Popis dálkového ovladače Dálkový ovladač funguje podobně jako tlačítka ovládacího panelu. Tlačítko Mode Sleep Funkce Režim spánku: Zapne nebo přepne zpět do režimu spánku (zobrazuje datum a čas). Vypne funkci Sleep. Přepíná mezi režimy: Internetové rádio, hudební přehrávač, DAB, FM, Aux vstup. Převede do úsporného režimu po nastavené době. Při zvonění budíku odloží alarm o nastavenou dobu. Fotka dálkového ovladače Vypne zvuk. Vol + Menu Down Zvýší hlasitost. Zobrazí menu aktivního režimu. Stiskněte znovu pro zobrazení obrazovky přehrávání. Vrátí naposledy přehranou skladbu nebo předešlou stanici. Up Info Select Alarm Preset Vol - Back Shift Přepne na další skladbu nebo stanici. Zobrazí více informací o stanici nebo přehrávané skladbě. Stiskněte znovu pro přepnutí z informační obrazovky. Stiskněte pro výběr zvýrazněné položky. Spustí průvodce nastavení alarmu, vypne alarm (pokud zvoní) a nastavuje aktivní alarmy v úsporném režimu. Stiskněte pro vyvolání přednastavené hodnoty nebo uložení menu. Pohybem nahoru a dolů vyberte přednastavené číslo a stiskněte Select pro potvrzení. Sníží hlasitost Vrátí se na předchozí obrazovku. V režimu přehrávání vrátí naposledy přehranou skladbu nebo na poslední naladěnou stanici. Hudební přehrávač nebo rádio přesune přednastavené skladby. 5 Nastaví nebo spustí přednastavenou 5 nebo 10 skladbu. 4 Nastaví nebo spustí přednastavenou 4 nebo 9 skladbu. 3 Nastaví nebo spustí přednastavenou 3 nebo 8 skladbu. 2 Nastaví nebo spustí přednastavenou 2 nebo 7 skladbu. 1 Nastaví nebo spustí přednastavenou 1 nebo 6 skladbu.

5 15. Spuštění/ Nastavení Růžné režimy rádia mají různé požadavky: Internetové rádio vyžaduje dostatečné připojení k internetu (realizováno přes místní drátovou nebo bezdrátovou síť) Hudební přehrávač vyžaduje připojení k drátové nebo bezdrátové síti DAB/FM vyžaduje vysílání díky vestavěné DAB/FM anténě Aux vstup vyžaduje připojení zařízení pomocí konektoru Aux Připojte zařízení ke zdroji energie. Na displeji se zobrazí startovací obrazovka, poté se automaticky spustí naposledy použitý režim poslechu. Pokud se zařízení spouští poprvé, spustí se režim nastavení Průvodce nastavením Pokud je zařízení spuštěno poprvé, vyžaduje nastavení data/ času a internetové sítě. Po dokončení nastavení je zařízení připraveno k použití většiny režimů. Pozn.: Pro změnu nastavení svolte Menu > System settings > a vyberte požadovanou možnost(i) (pro více informací přejděte na sekci 4) Pokud chcete znovu spustit průvodce nastavení, zvolte Menu > System settings > Setup Wizard. Pro spuštění průvodce nastavení zvolte Yes. Pokud vyberete NO, zobrazí se na obrazovce dotaz, zda budete chtít průvodce nastavením spustit při příštím spuštění zařízení. Systém se spustí bez nastavení data/ času nebo sítě a spustí Hlavní menu. Pozn.: Pokud odpojíte zdroj napájení před ukončením průvodce nastavením, spustí se znovu při dalším spuštění zařízení. Průvodce nastavení vás provede základními parametry pro nastavení data/ času a internetového připojení. Pro více informací přejděte na sekci 4 - Nastavení. Pro pozdější změnu jakéhokoliv nastavení je umožněn přístup pomocí menu nastavení.

6 16. Použití Pro výběr režimu stiskněte tlačítko Mode, dokud se požadovaný režim nezobrazí na displeji. Po krátké chvíli se zařízení přepne do požadovaného režimu. Automaticky se spustí poslední skladba nebo naladěná stanice v tomto režimu. Pokud to není možné, pokusí se zařízení zajistit podobnou stanici, síť nebo požádá uživatele o patřičný vstup. Prohlédněte si další režimy pro podrobnosti o jejich užití Navigace menu Hlavní tlačítko pro pohyb v menu a jeho možnostech je Select. Otáčejte tlačítkem nahoru a dolů pro posun v menu. Poté co se hledaná možnost zobrazí zvýrazněná na displeji, stiskněte tlačítko Select. Všechna menu a seznamy se chovají jako smyčka. Pokud se dostanete na konec, automaticky přejdete na začátek menu nebo seznamu. Takže otočení nahoru z první možnosti menu vás dostane na konec. Posuvník se zobrazí na pravé straně obrazovky, pokud je více možností, než je zobrazeno na displeji. Pro zobrazení menu v daném režimu stiskněte tlačítko Menu. Pro pohyb zpět, stiskněte tlačítko Back. Pro opuštění menu, stiskněte znovu tlačítko Menu. Každý režim má vlastní menu se specifickými možnostmi. Například režim FM má dvě specifické možnosti: Scan Setting a Audio setting. Navíc má každé menu dvě hlavní možnosti: Systém settings a Main menu>. Znak > znamená, že daná položka obsahuje vlastní menu. System settings menu nabízí funkce pro nastavení chování zařízení. To zahrnuje nastavení internetového připojení, času, jazyka a parametrů software. Main menu nabízí alternativní možnosti poslechu hudby, režimu Sleep a funkcí budíku Některá menu, například Systém settings menu, má další podmenu. Na další stránce si projdeme menu různých režimů, System Settings a Main manu.

7

8 1.4. Přednastavení V režimech internetového rádia, DAB a FM, můžete uložit až deset vybraných stanic. Přednastavení jsou uložena v rádiu a nejsou přístupná z jiných rádií. Pro uložení stanice jako přednastavené, stiskněte a podržte tlačítko Preset dokud se na displeji nezobrazí Save preset screen. Vyberte možnost 1 až 10 pro uložení vybrané stanice. Pro výběr přednastavené stanice krátce stiskněte tlačítko Preset a vyberte jednu z uložených stanic. Pokud je přehrávaná přednastavená stanic, zobrazí se ve spodní části displeje její číslo (P1, P2 atd)

9 17. Nastavení Všechny nastavitelné parametry jsou dostupné v Settings menu. Pozn.: Nastavení zahrnuté v průvodci nastavení se označuje průvodcem. Možnosti Setting menu: Ekvalizér Síť Datum/ čas Jazyk Tovární nastavení Aktualizace software Průvodce nastavením Info Podsvícení 1.5. Ekvalizér Je dostupných několik přednastavených EQ režimů; stejně jako nastavených uživatelem (My EQ) Pro výběr nastavení EQ zvolte Menu > System Settings > Equaliser. Poté můžete zvolit některý z přednastavených režimů My EQ. Poslední možnost (My EQ profile setup) umožňuje nastavit vlastní možnost My EQ s vlastním nastavením basu Síť Průvodce sítí Nastavení WPS Nastavení náhledu Lokace WLAN Ruční nastavení Profil sítě Toto zařízení je kompatibilní se všemi dostupnými internetovými protokoly a kódovacími metodami, včetně WiFi a zabezpečeného přístupu (WPS).

10 Pro připojení k síti potřebujete: Kabelový router a Ethernetový kabel (RJ45) Bezdrátový WiFi router spolu s bezpečnostními hesly, pokud je potřeba. Pro výběr sítě použijte Průvodce sítí i Ruční nastavení Průvodce sítí Tato možnost vás provede nezbytnými kroky pro připojení zařízení k síti. Automaticky se spouští při prvním spuštění. Obrazovka a možnosti se mohou lišit v závislosti na typu připojení a jeho zabezpečení. Výběr sítě Při spuštění Průvodce sítí začne zařízení ihned hledat dostupné připojení k síti a nabídne SSID. Tyto možnosti WPS udávají v závorce šifrované sítě a nabízí možnosti WPS, pro další informace přejděte k bodu Nastavení WPS. Toto zařízení si ukládá přihlašovací údaje čtyř posledních sítí, ke kterým bylo připojeno a automaticky se k nim připojí, pokud budou v dosahu. Pokud se připojení dočasně přeruší, zařízení se automaticky připojí zpět. Bezdrátová síť WiFi (SSID), vyberte síť z nabídky. Pro připojení ke kabelové síti vyberte možnost Wired, po ověření připojení Ethernetového kabelu z kabelového routeru do zařízení. Otevřená síť Pokud je síť otevřená (není šifrovaná), zařízení se připojí a nevyžaduje žádné další nastavení. Standardní šifrovaná síť Pokud je kabelová síť chránění zobrazí se obrazovka s nabídkou možností zadání klíče nebo hesla. Pozn.: Heslo z továrního nastavení bývá vytištěno na spodní straně routru. Pro zadání přístupového klíče (hesla) použijte tlačítko Select pro zvýraznění dalšího zadávaného písmene a stiskněte pro jeho výběr. Když jsou vybrána všechna písmena, zobrazí se klíč v horní části displeje. Jsou tu tři možnosti: Backspace, OK a Cancel všechny jsou zahrnuty ve smyčce. Potřebnou možnost vyberete otáčením tlačítka Select nebo stisknutím tlačítka Info, které přesune výběr na možnost Backspace.

11 Dokončení Zařízení se připojí k vybrané síti. Pokud připojení selže, vrátí se zařízení k předchozí obrazovce a zkusí se znovu připojit. Pro ukončení procesu stiskněte tlačítko Back/ Menu. Pokud dojde ke ztrátě připojení, zařízení se automaticky pokusí připojit zpět Nastavení PBC (Průvodce bezpečným připojením WiFi) WPS šifrované sítě se rozpoznají pomocí WPS na začátku jména sítě a nabízí dvě možnosti připojení. Vyberte jednu z nich a řiďte se pokyny. Při používání průvodce připojením můžete přeskočit WPS. Stisk tlačítka Zařízená vás vyzve ke stlačení tlačítka pro připojení na routeru a potvrzení tlačítkem na zařízení. Pin> (číselný kód) zařízení vygeneruje osmimístný číselný kód, který zadáte do bezdrátového routeru. Skip WPS> Vložte klíč, stejně jako u standardní šifrované sítě. Zařízení se připojí k síti, následujte pokyny výše v sekci Dokončení. Pro více informací při nastavení WPS šifrované sítě následujte pokyny vašeho WPS routeru.

12 4.2.3 Nastavení náhledu Zobrazí detaily nastavení připojené sítě zahrnující: Aktivní připojení MAC Adresy Lokaci WLAN DHCP SSID IP adresy Masku sítě Adresu brány Primární DNS Sekundární DNS Lokace WLAN Zobrazuje seznam lokací pro správné nastavení WLAN zařízení. Vyberte správnou lokaci podle umístění zařízení Ruční nastavení Existují další možnosti prohlížení a ručního upravování nastavení z Menu > Systém settings > Network > (například nastavení kabelové sítě). Zkušení uživatelé mohou tyto možnosti využít k diagnostice a opravě problémů sítě. Drátové/ bezdrátové DHCP povoleno/ zakázáno SSIP Ověření Typ šifrování sítě Heslo/ klíč Profil sítě Zobrazí seznam uložených sítí (maximálně 4). Seznam registrovaných sítí můžete prohlížet přes Menu > System settings > Network > Network profile > Zde můžete smazat sítě označení a stlačením tlačítka Select, poté potvrďte vymazání tlačítkem Yes Udržet síť připojenou Tato funkce pomůže udržet aktivní připojení WiFi, pokud zařízení převedete do režimu spánku, takže připojení k internetu proběhne po spuštění rychleji. Tuto funkci můžete spustit nebo vypnout pomocí Menu > System settings > Network > Keep network connected? YES nebo NO Tovární nastavení je na hodnotě YES - ano Datum/ čas Nastavení Datum/ čas Automatická aktualizace Nastavení formátu

13 4.3.1 Průvodce nastavení Datum/ čas Datum a čas se zobrazuje ve formátu dd-mm-yyyy a hh:mm AM/PM první hodnota, dd, je aktivní (bliká). Nastavte každou hodnotu tlačítkem Select. Každá hodnota se nastavuje stlačením tlačítka Select, další hodnota je připravena k nastavení Automatická aktualizace (z DAB, FM nebo sítě) (průvodce) Automatická aktualizace zpracovává data přijatá přes DAB, FM nebo internet. Hodiny se aktualizují pouze v odpovídajícím režimu, proto doporučujeme vybrat pravidelně využívaný režim. DAB a FM využívají časové signály vysílané rádiovými přenosy. Síť využívá časový signál přijatý přes Frontier Silicon internetový rádiový portál v jakémkoliv síťovém režimu. 1. Zvolte Update from DAB, Update from FM, Update from Network nebo No update (žádné aktualizace). 2. V případě aktualizace po síti nastavte vaše časové pásmo. 3. Pokud vaše země využívá letní čas, může se internetový čas lišit o hodinu. Pokud se jedná o efekt letního času (přes zimu), zapněte možnost Daylight savings pro přepočet. Pozn.: pokud aktualizujete čas pomocí DAB nebo FM, Daylight savings nebude mít na čas žádný účinek. Zařízení bude automaticky aktualizovat ze zvoleného zdroje, pokud budou informace o čase dostupné Nastavení formátu (průvodce) Umožňuje nastavit 12 nebo 24 hodinový režim.

14 4.5. Jazyk Primárně je nastavena angličtina, pro změnu jazyka přejděte do Menu > System settings > Language > poté zvolte požadovaný jazyk. Přehled jazyků No Jazyk No Jazyk No Jazyk No Jazyk No Jazyk 1 Angličtina 4 Finština 7 Italština 10 Španělština 13 Turečtina 2 Dánština 5 Francouzština 8 Norština 11 Portugalština 3 Holandština 6 Němčina 9 Polština 12 Švédština 4.6 Tovární nastavení Tovární nastavení smaže veškeré uživatelské předvolby, datum/ čas a nastavení sítě. I přesto je zachována aktuální verze software, stejně jako registrace na Internetovém rádiovém portálu. Přednastavené rádiové stanice jsou ponechány, dokud se znovu nezaregistrujete pod jiným účtem na internetovém portálu. Pro spuštění továrního nastavení vyberte Menu > System settings > Factory reset Proceed > Yes. 4.7 Aktualizace software Čas od času může Frontier Silicon vytvořit aktualizace softwarových aktualizací odstraňujících chyby a přinášející nové možnosti. Aktualizace můžete kontrolovat také manuálně nebo nastavit průběžné kontrolování jejich výskytu (tovární nastavení). Pokud zařízení narazí na nové aktualizace, zeptá se, jestli s nimi souhlasíte. Pokud odpovíte ano, aktualizace se stáhnou a nainstalují. Po aktualizaci software se zachovají všechna uživatelská nastavení. Upozornění: Před začátkem aktualizace softwaru se ujistěte, že je zařízení bezpečně připojeno k napájení ze sítě. Odpojení napájení během aktualizace může trvale poškodit zařízení. Pro zapnutí nebo vypnutí automatické kontroly aktualizací, vyberte Menu > System settings> Software update> Auto check setting. 4.8 Průvodce nastavení Umožňuje kdykoliv zapnout průvodce nastavení. Provede Vás skrz základní nastavení v následujícím pořadí: 1. Date (Datum)/Time (Čas) Nastavení formátu 2. Auto update (Automatická aktualizace) vyberte clock (hodiny) Update Source (aktualizovat zdroj) nebo No Update (neaktualizovat). 3. Nastavit Time (Čas)/Date (Datum), (tento krok je důležitý pouze v případe že jste nastavili No Update' (Neaktualizovat) v Auto update (Automatické aktualizace)). 4. Automatické spuštění průvodce sítí (viz bod Průvodce sítí). Jakmile se připojíte k síti, průvodce je ukončen.

15 4.9 Info Ukazuje detaily současného systému včetně: SW Version: Číslo verze Softwaru Radio ID: unikátní kód, který slouží k identifikaci tohoto bezdrátového zařízení. Název zařízení: (Název, kterým se zařízení identifikuje na síti) Podsvícení Zařízení se může nastavit, aby v pohotovostním režimu po určité době ztlumilo jas displeje. Tato volba umožňuje nastavit časový limit pro pohotovostní režim a nastavení intenzity podsvícení v různých režimech. Dostupné jsou režimy rozsvícení vysokého, středního a nízkého nebo automatické nastavení. Dostupné jsou režimy podsvícení středního, nízkého a vypnutého nebo automatické nastavení. 5. Režim internetového rádia Zařízení může přehrávat tisíce stanic a podcastů z celého světla díky internetovému připojení. Pokud zvolíte možnost režimu Internetového rádia, zařízení se připojí k portálu internetových rádií a stáhne seznam stanic rozčleněný podle země, oblíbenosti a žánru. Pokud vyberete stanici, zařízení se připojí přímo k jejímu vysílání. Portál poskytuje různé seznamy oblíbených stanic, které můžete spravovat, například Petrovy stanice, Davidovy oblíbené pořady. Pro využití funkce oblíbených stanic, registrujte svoje zařízení posle postupu v bodě 5.7 Registrace portálu internetového rádia. Pokud máte více Frontier Silicon rádií, můžete je všechny zaregistrovat pod jediným účtem, takže budou všechny oblíbené stanice sdílené. Oblíbené stanice můžete přidávat přímo přes zařízeno nebo jakýkoliv počítač s připojením k internetu. Pro spuštění režimu Internetového rádia, stiskněte tlačítko Mode, dokud se na displeji nezobrazí Internet Radio nebo vyberte Menu > Main menu > Internet Radio. Pozn.: Seznam stanic je přístupný přes portál internetových rádií, takže je dostupný jen při připojení k internetu. Seznam stanic a podmenu se mohou čas od času lišit. Existuje několik způsobů výběru stanic. Přímo z rádia: Last listened (naposledy spuštěné) Přednastavené Z portálu pomocí Menu > Station list > Menu: Location - vyhledání stanice vzhledem k jejímu umístění ve světě. Genre vyhledávání stanice podle typu hudby, který máte rádi. Search Stations vyhledávání stanice podle názvu. Popular Stations seznam nejoblíbenějších rádiových stanic na internetu. New stations seznam nejnovějších rádiových stanic.

16 5.1 Naposledy spuštěné Při opakovaném spuštění internetového ráda se automaticky spustí naposledy naladěná stanice. Pro výběr jiné stanice, stiskněte Menu > Last listened a vyberte stanici ze seznamu. Nejčastěji poslouchané stanice se zobrazí v horní části seznamu. 5.2 Oblíbené Oblíbené stanice jsou uložené na portále internetových rádií. Před založením účtu na portále ( jsou oblíbené stanice spojeny se zařízením, na kterém jsou poslouchány. Po založení účtu jsou všechny stanice ze všech zařízení pojeny s daným účtem. Tento seznam je přístupný ze všech vašich zařízení. Pro uložení spuštěné stanice jako oblíbené, podržte tlačítko Select dokud se na displeji nezobrazí 'Favourite added. Stanice se objeví v základní seznamu oblíbených stanic. Pro výběr oblíbené stanice, stiskněte Menu >Station list >My favourites >[Favourites list] >[Station] 5.3. Procházení Pro procházení internetových rádií, vyberte Menu > Station list > Procházejte menu, dokud nenajdete požadovaný RSS audio kanál. Například: Označte Stations Zobrazí se menu Stanic, označne Gendre: Označte jaký žánr, například Blues: Blues menu vám umožní vybrat stanice z kompletního listu ze všech zemí. Pro naladění stanice ji vyberte ze seznamu.

17 5.4 Vyhledávání Stanice můžete také vyhledávat přes internetové přenosy díky klíčovým slovům obsaženým v názvu.. Pro vyhledávání vyberte Menu > Station list > Search Stations > Vložte klíčové slovo a stiskněte OK Obrazovka pro zadání klíčového slova je podobná jako obrazovka pro zadání hesla WiFi. Vyberte přenos ze seznamu. Pro podacaty můžete vybrat jednotlivou epizodu. 5.5 Moje přidané stanice I přes to, že Internetové rádio obsahuje tisíce stanic, můžete chtít poslouchat rádio, které v seznamu není obsažené. Můžete přes portál přidat svou vlastní stanici. Tyto přidané stanice jsou přístupné přes Menu > Station list > 5.6 Informace o právě přehrávaných Zatímco se audio kanál přehrává, zobrazuje se na displeji název a popis. Pokud jsou dostupné informace o umělci a skladbě, zobrazí se také. Pro podrobnější informace stiskněte tlačítko Info.

18 Při každém stisku tlačítka Info se zobrazí jiná skupina informací, podle následujících detailů: Artist and track name (default; where available) (Umělec a jméno skladby [pokud je dostupné] Station description (Popis stanice) Station genre and location (Žánr a lokace stanice) Signal reliability (Spolehlivost signálu) Codec and sampling rate (Kodek a vzorkovací frekvence) Playback buffer (Vyrovnávací paměť přehrávání) Today's date (Dnešní datum) 5.7 Registrace portálu internetového rádia Internetový rádiový portál Frontier Silicon umožňuje uspořádat seznamy oblíbených stanic a poslouchat rádio na počítači.

19 Pro registraci zařízení na portéle, zapněte režim internetového rádia a vygenerujte svůj unikátní přístupový kód pomocí Menu > Station list > Help > Get access code > Zapište si přístupový kód. Pozn.:Zobrazený přístupový k=od je platný jen několik minut. Pokud se vám nepodaří zaregistrovat rádio v daném limitu, musíte předchozí kroky opakovat a získat nový kód. Nepleťte si přístupový kód s Radio ID Navštivte portál na webových stránkách Při první návštěvě portálu si vytvořte nový účet zadáním následujících informací: Přístupový kód ová adresa vstupní heslo model rádia (RD1363DAB). Pokud již účet založený máte a chcete si k němu přidat další zařízení, zvolte My preferences>add another Wi-Fi radio. Ihned po registraci rádia můžete používat oblíbene seznamy internetového rádia spolu s přidanými stanicemi. 6. Režim přehrávače hudby (Síť) Režim přehrávače hudby umí přehrávat hudební soubory formátů MP3, AAC, WMA nebo FLAC z počítače připojenému k lokální síti nebo z pevného disku. Pro spuštění režimu přehrávače hudby stiskněte tlačítko Mode, dokud se na displeji nezobrazí Music player nebo zvolte Menu > Main menu > Music player. Po spuštění režimu přehrávače hudby stiskněte tlačítko Menu, a zvolte Shared media (Sdílené soubory). Pokud již přehráváte hudební soubor, stiskněte Back raději než Menu pro poslední navštívenou položku v menu. Například, posloucháte první skladbu z alba, zatímco procházíte sdílené soubory jak popisujeme v následujícím bodě 6.1. Stisk tlačítka Back vás vrátí na seznam skladeb alba. Další stisk tlačítka Back zobrazí všechna dostupná alba daného umělce. Další stisk tlačítka Back zobrazí všechna alba daného umělce atd.

20 6.1 Sdílené soubory Zvolte Menu > Shared media Pokud jste nastavili sdílené soubory (bod 6.5 Nastavení hudebního serveru), měl by se zobrazit název skládající se z <název počítače>\<název sdíleného souboru>, například JB-Laptop: Audio. Pokud sdílíte soubory z více než jednoho počítače, vyberte zdroj, ze kterého chcete přehrávat. Od této chvíle se seznamy generují ze zdíleného hudebního serveru (obvykle Windows Media Player). První menu zobrazuje seznam typů souborů, například hudba, video, obrázky a seznamy stop. Zařízení může přehrát pouze hudbu (Music) a seznamy stop (Playlists). Vyhledávací funkce je podobná jako při vyhledávání internetových rádií vysvětlená na straně 13. V munu hudby je několik možností pro zobrazení skladeb. Vyberte jednu z možnost pro přehrání hudby, kterou chcete. Pokud jste našli skladbu, kterou chcete přehrát, stiskněte Select. Krátké stlačení skladbu přehraje, slouhé ji přidá do seznamu stop "My Playlist. Do seznamu stop "My Playlist můžete přidat i celé album. Seznam stop, který vytvoříte na sdíleném hudebním serveru, bude dostupný přes Playlist option n menu Shared media.

21 6.1.1 Wake-on-LAN Pokud jsou zvoleny sdílené soubory, zobrazí se seznam dostupných hudebních serverů. Pokud se před názvem serveru objeví otazník, znamená to, že k danému serveru již zařízení bylo připojeno a podporuje funkci Wake-on-LAN, ale momentálně se nenachází na síti. Pokud je server s otazníkem vybrát uživatelem, zkusí se zařízení k serveru připojit. Ve většině případů se to nepodaří, pokud server nemůže být na síti nebo je vypnutý Průřez servery Čas od času je nezbytné odstranit servery s otazníky na začátku jména ze seznamu serverů. Například pokud je zařízení přesunuto do nové sítě nebo pokud je z dosavadní sítě odstraněn server Wake-on-LAN. Pro spuštění této funkce zvolte Menu > Prune servers > Yes. 6.2 Můj seznam stop Zařízení umožňuje uložit do My playlist až 500 skladeb. Seznam stop může být smížený z růsných dostupných UPnP serverů. Pro úpravu sernamu stop zvolte Menu > My playlist. Pro zobrazení seznamu stop, jej projděte stiskem Select. UPnP skladby zobrazí svá jména. Pro spuštění seznamu stop od vybrané skladby, krátce stiskněte tlačítko Select. Pro vymazání skladby ze seznamu stop podržte dlouze tlačítko Select. Potvrďte YES. Při výběru skladby/ alba/ souboru pro okamžité přehrávání (bez využití seznamu stop), je seznam stop zachován. Seznam stop je zachován také v úsporném režimu. 6.3 Opakování/ náhodné přehrávání Skladby můžete opakovat nebo přehrávat náhodně výběrem možnosti pomocí Menu > Repeat play (opakovat) nebo Menu > Shuffle play (náhodně přehrát) 6.4 Informace o právě přehrávaných Zatímco je skladba přehrávána, Na displeji se zobrazuje pořadí a umělec (UPnP). Na displeji se také nachází lišta zobrazující uplynulý čas přehrávání skladby i celkový čas seznamu stop. V dolní části displeje se zobrazuje indikátor UPnP. Pro více informací stiskněte Info. Při každém stisku tlačítka Info se zobrazí jiná skupina informací, podle následujících detailů: UPnP: playback progress bar (lišta zobrazující uplynulý čas) Artist (umělec) Album Codec/sampling rate (Kodek a vzorkovací frekvence) Playback buffer bar (lišta vyrovnávací paměti přehrávání) Today's date (Dnešní datum)

22 6.5 Nastavení hudebního serveru Pro přehrávání skladeb z počítače musí být počítač správně nastaven pro přenos médií. UPnP sdílení souborů umožňuje zařízením jako je RD1363DAB přehrávat hudbu ze zdílené knihovny, navigaci skrz menu pomocí umělce, alba nebo žánru. Pokud máte spuštěný kompatibilní server jako PC s Windows Media Player 10 nebo novější (WMP), a vaše knihovna je dobře označená, doporučuje se používat sdílení souborů. Pouze UPnP servery potřebují nastavit. Pozn.: itunes nejsou pro UPnP servery vhodné, ale existují ovladače, které pomohou při práci s knihovnou itunesy. 6.6 Sdílení skladeb s Windows Media Player Nejběžnějším UPnP serverem je Windows Media Player (10 nebo vyšší). Mohou být použity i jiné UPnP servery. Pro nastavení WMP před sdílením souborů, postupujte podle následujících kroků: Ujistěte se, že je PC připojeno k síti. Ujistěte se, že je zařízení napájené a připojeno ke stejné síti. Přidejte do knihovny médií WMP zvukové soubory a složky, chteré chcete sdílet (Library > Add to Library). Povolte v WMP sdílení souborů (Library> Media sharing). Ujistěte se, že má zařízení přístup ke sdíleným souborům potvrzením možnosti Allow. Můžete také změni název sdílených souborů pomocí Settings potvrďte OK pro uzavšení dialogových oken. Počítač je nyní připraven sdílet hudbu rádiu. WMP UPnP běží v pozadí, není třeba kvůli němu zapínat WMP na počítači.

23 6.7 Využívání funkce Play To ve Windows 7 pro sdílení skladeb Mezi nové funkce Windows 7 patří Play To, které umožňuje ovládat zařízení pomocí počítače s nainstalovaným systémem Windows 7 jako univerzální ovladač vaší knihovny médií. Zařízení podporuje standard DLNA (Digital Living Network Alliance) 1.5 vykreslení digitálních médií. To umožňuje "Play To ostatním zařízením ve vaší domácnosti a kombinuje sdílení médií s ovládáním připojeného zdroje při sdílení obsahu z jiného počítače s nainstalovaným systémem Windows 7 v domácí síti. 6.8 Využívání funkce Play To ve Windows Media Player Windows Media Player umožňuje snadnou správu médií, vyhledávání skladeb a otevírá funkci Play To. Pro výběr skladby postupujte podle následujících kroků: 1. Stiskněte tlačítko Start, označte All Programs a zvolte Windows Media Player. Pokud je přehrávač otevřený a nacházíte se v režimu Now Playing, stiskněte tlačítko Switch to Library v pravém horním rohu přehrávače. 2. V případě, že nabídka zavřená nebo pokud jsou viditelná tlačítka Burn nebo Sync, zvolte Play. 3. Najdete skladby, které chcete přehrát, v Player Library a přetáhněte je z okna detailů do okna seznamu stop. 4. Stiskněte tlačítko Play To na vrcholu okna seznamu stop; připojte zařízení k síti, přes kterou budete sdílet soubory. 5. V dialogovém okně Play To použijte tlačítka pro přehrávání, pauzu nebo zastavení sdílení souborů a pro posun na další nebo předchozí skladbu.

24 6.9 Využívání funkce Play To mimo Windows 7 Sdílet soubory pomocí Play To můžete i mimo Windows Media Player pomocí plavého kliknutí myší na hudební soubor. Pro výběr skladby a její sdílení postupujte podle následujících kroků: 1. Označte soubory, které chcete sdílet. 2. Klikněte na oznaečené soubory pravým tlačítkem myši a zvolte Play To, poté připojte zařízení k síti, přes kterou budete sdílet soubory. 3. V dialogovém okně Play To použijte tlačítka pro přehrávání, pauzu nebo zastavení sdílení souborů a pro posun na další nebo předchozí skladbu Informace o právě přehrávaných Při přehrávání kladby se na displeji zobrazí název skladby (UPnP). Zobrazí také lištu ukazující čas zbývající do konce skladby. Ve spodní části obrazovky se zobrazuje indikátor UPnP. Pro více informací stiskněte tlačítko Info. Při každém stisku tlačítka Info se zobrazí jiná skupina informací, podle následujících detailů: Artist (Umělec) Album Codec/sampling rate (Kodek/ vzorkovací frekvence) Playback buffer (Vyrovnávací paměť přehrávání) 7. Režim rádia DAB+ Režim rádia DAB+ přijímá digitální rádiový signál DAB/DAB+ a zobrazuje informaci o vybrané stanici, proudu nebo přehrávané skladbě. Pro vstup do režimu DAB stiskněte tlačítko Mode, dokud se na displeji nezobrazí DAB Radio nebo zvolte Menu > Main menu > DAB. 7.1 Ladění stanic Při prvním spuštění režimu rádia DAB, nebo pokud je seznam stanic prázdný, zařízení automaticky vyhledá všechny dostupné stanice. Spustit vyhledávání stanic lze i ručně, a to z následujících důvodů: Dostupné stanice se mohou čas od času měnit Pokud při prvním vyhledávání nebyl dostatečný signál (například nebyla vytažená anténa), může být seznam dostupných stanic prázdný nebo nekompletní. Pokud máte špatný příjem některých stanic (chrčení), můžete zalistovat pouze stanice s dobrým příjmem.

25 Pro manuální ladění stiskněte tlačítko Menu > Scan. Po dokončení ladění, zobrazí rádio seznam dostupných stanic. Znaménko otazníku na začátku názvu stanice znamená, že stanice není momentálně dostupná. V závislosti na důvodu ztráty signálu se může jednat o dočasný stav. Stanice, které již nebudou dostupné (například pokud se přestěhujete z pásma dané stanice), můžete odstranit ze seznamu dostupných stanic. Pro odstanění nedostupných stanic ze seznamu stiskněte tlačítko Menu > Prune invalid. 7.2 Výběr stanic Pro poslech nebo změnu stanice stiskněte tlačítko Select zobrazí se seznam stanic, ze kterých můžete vybírat. Stanice se znaménkem otazníku na začítku názvu nejsou dostupné. Po označení stanice se spustí přehrávání a na displeji se zobrazí informace o stanici, skladbě nebo vysílání. Také stisknutí tlačítka Fast Forward nebo Rewind vás přepne na následující nebo předchozí stanici v seznamu Přednastavené stanice mohou být uložené a vyvolané jak bylo popsáno v Přednastavení. 7.3 Informace o právě přehrávaných Zatímco je spuštěné přehrávání, zobrazuje displej název stanice a DLS Dynamic Label Segment informace o vysílání díky informacím podávaným stanicí v reálném čase jako je název programu, název skladby a contaktní informace. Stereo vysílání jsou indikována značkou v horní části obrazovky. Pro zobrazení informaví, stiskněte tlačítko Info. Při každém stisku tlačítka Info se zobrazí jiná skupina informací, podle následujících detailů DLS: typ programu, název stanice/ frekvence, síla signálu, přenosová rychlost/ kodek/ kanáloly, Dnešní datum a DL Plus (pokud je dostupné). 7.4 Nastavení Komprese dynamického rozsahu Některá DAB vysílání nabízí kompresi dynamického rozsahu (DRC). Tato funkce umožňuje stlačit dynamický rozsah výstupního zvuku, takže se zvýší hlasitost tichých skladeba hlasitost hlasitých skladem se sníží pokud hudbu posloucháte v rušném prostředí s podporou DRC (například klasická hudba při vaření). Pro změnu DRC na zařízení stiskněte Menu >DRC a poté DRC high, DRC low nebo DRC off. Pozn.: Nastavení DRC nebude fungovat, pokud vysílá, nepodporuje technologii DRC.

26 Pořadí stanic Můžete zvolit pořadí seznamu DAB stanic: Alfanumeric, Ensemble nebo Valid. Ensemble skupiny seznamu stanic, které jsou vysílány společně ve stejném balíčku, například BBC nebo lolální Valid seznam Jižního Walesu nejprve hodnotí seznam, poté řadí alfanumericky a potom stanice, které právě nevysílají. Pro změnu pořadí vyberte Menu > Station order > poté Alphanumeric, Ensemble nebo Valid. 8. Režim rádia FM Režim FM rádia přijímá analogový rádiový signál z pásma FM a zobrazuje RDS informace o stanici a vysílání (pokud je podporováno RDS). Pro spuštění režimu FB, stiskněte Mode, dokud se na displeji nezobrazí FM Radio, poté stiskněte Menu > Main menu > FM. 8.1 Výběr stanic Pro poslech nebo změnu stanice stiskněte tlačítko Select. Displej zobrazující frekvenci se spustí při prohledávání FM pásma. Pásmo můžete také prohledávat ručně pomocí otáčení tlačítkem Select. Pozn.: Vyhledávání stanic může být nastaveno pouze při dobré síle signálu, (přečte te si sekci 8.3 Nastavení). Přednastavené stanice mohou být uložené a vyvolané jak bylo popsáno v Přednastavení. 8.2 Informace o právě přehrávaných Při přehrávání stanice FM zobrazuje displej následující dvě sady informací: Pokud jsou dostupné informace RDS je zobrazen název stanice. Můžete procházet RDS informace stisknutím tlačítka Info. Při každém stisku tlačítka Info se zobrazí jiná skupina informací, podle následujících detailů RDS: RDS radio text (Rádiový text) RDS programme type (Typ programu) Frequency (Frekvence) Today s date (Dnešní datum) Pokud nejsou dostupné žádné RDS informace, zobrazuje se aktuálně naladěná prekvence.

27 8.3 Nastavení Nastavení ladění V továrním nastavení se ladění FM zastaví na každé dostupné frekvenci. To může způsobit naladění stanic se slabým signálem. Pro změnu nastavení pro ladění pouze stanic s dostatečným signálem zvolte Menu > Scan setting >Strong stations only? > Yes. Nastavení zvuku V továrním nastavení jsou všechny stereo stanice přehrávány stereo. Slabé stanice tím mohou šumět kvůli slabému signálu. Pro přehrávání slabých stanic mono zvolte Menu > Audio setting > FM weak reception: Listen in mono only > Yes. 9. Režim Aux vstupu Režim Aux vstupu přehrává zvuk z externího zařízení podobně, ale jako přehrávač MP3. Pro přehrávání hdby v režimu Aux: 1. Pokud je to možné, ztlumte zvuk na zařízení i externím zdroji. 2. Připojte externí hudební zařízení pomocí konektoru Aux 3,5 mm Jack. 3. Stiskněte tlačítko Mode, dokud se na displeji nezobrazí AUX nebo zvolte Menu > Main menu > AUX in. 4. Podle potřeby zvyšujte hlasitost zařízení (pokud bude potřeba i externího hudebního zařízení. 10. Alarmy a funkce Sleep Stejně jako hodiny/ kalendář, mohou se nastavit dva druhy budíku s možností odložení buzení a funkcí sleep pro vypnutí systému po nastaveném čase. Každý budík může být spuštěn ve vlastním režimu. Pro nastavení hodin/ kalendáře, Přejde te na Začínáme/ nastavení na straně Alarmy Pro nastavení budíku, stiskntěte Alarm, nebo vyberte Menu >. Zvolte číslo budíku (1 nebo 2) poté nastavte následující parametry: Enable: vypnout, denně, jednou, víkendy a pracovní dny Time: 12:00AM (nastavte dle potřeby) Date: (nastavte dle potřeby tato možnost je většinou skrytá, zobrazuje se pouze při výběru Once jednou). Mode: Alarm, internetové rádio, DAB nebo FM. Preset: naposledy poslouchané nebo Volume: 0 ~32 Pro uložení tohoto nastavení, potvrďte ve spodní části nabídky tlačítkem Save.

28 Pozn.: Pokud stisknete Back nebo Menu pro opuštění nastavení budíku bez uložení, zobrazí se dialogové okno s otázkou, jestli chcete uložit změny nebo ne. Obrazovka právě přehrávaných skladeb zobrazí nastavené alarmy v dolní části obrazovky s ikonou budíku. Obrazovka v úsporném režimu zobrazí ikonu budíku a čas dalšího alarmu. V nastaveném čase bude budík zvonit. Pro dočasně utišení budíku stisknete tlačítko Snooze. Opakované stisknutí tlačítka Snooze odkládá budík v následujících cyklech: 5 minut, 10 minut, 15 minut, 30 minut Rádio se na uvedenou dobu vrátí do úsporného režimu, na displeji svítí ztlumená ikona budíku a odpočet do dalšího intervalu buzení. Po nastavené době bude budík znovu zvonit. Pozn.: Pro změnu doby odložení budíku průběhu odleženého budění stiskněte tlačítko Snooze pro zadání nového času odložení. Všechny zbývající odkládací časy jsou přepsány na novou hodnotu. Pro vypnutí zvonícího budíku nebo odloženého budíku stiskněte tlačítko Standby or Alarm Funkce Sleep Opakované stisknutí tlačítka Sleep nastavuje režim spánku v následujících cyklech: vypnuto, 15 minut, 30 minut, 45 minut nebo 60 minut. Přestaňte po zobrazení požadovaného času na displeji, po krátké chvíli se displej vrátí k režimu používanému před stisknutím tlačítka Sleep Na displeji právě přehrávané hudby se ve spodní části obrazovky zobrazí zbývající doba. Zvolte Menu > Main menu > Sleep a vyberte možnost nastavení režimu spánku. Jakmile zvolíte cyklus odložení spánku vrátí se systém do hlavního menu. Stiskněte tlačítko Menu pro návrat k displeji právě přehrávané hdby. Pro zrušení funkce odložení spánku zvolte možnost Sleep OFF využitím kteréhokoliv výše uvedeného způsobu. Pozn.: Pokud je zařízení převedeno do úsporného režimu, automaticky se ruší funkce odloženého spánku.

29 11 Řešení problémů a chybové hlášky 11.1 Chybové hlášky Problém Příčina Řešení Failed to connect - Selhání připojení Byly stisknuty správné klávesy, ale router příkaz odmítá. Povolení filtrování MAC adres na routeru. Format error - Chyba formátu Nelze rozpoznat formát souboru bez ohledu na typ sítě Přijímání.wma, ale vysílání není formátu WMA Network error - Chyba sítě Network not ready - Síť není připravena Problém v routeru nesprávné přijímání dat ze sítě Problém s připojením k routeru Přijímaná data ze serveru jsou nečitelná. Router je vypnutý Network timeout Problém v routeru ze sítě nebyla - Vypršení doby připojení přijata žádná odezva Treamování IR stanice, která najednou není k dispozici No UPnP media found Nenalezen server UPnP - Nenalezena data UPnP Service not available (DAB) Unauthorised - Neautorizovaný Update failed - Chyba aktualizace Žádný příjem DAB Přísup není udělat přes UPnP server Povolte přístup RD1363DAB v nastavení UPnP serveru Aktualizace se nezdařily

30 11.2 Řešení problémů FM: Hiss DAB: burbling/intermittent cut-out Problém Příčina Řešení DAB: "No stations available Nejsou dostupné stanice Slabý signál Slabý signál Zkontrolujte/ pohněte s anténou, přesuňte rádio, znovu nalaďte stanice s dobrým signálem, v případě DAB vysílání navštivte stránku pro přehled pokrytí Viz výše, poté znovu nalaďte stanice Cannot connect to network - Nelze připojit k síti Spadla síť Zkontrolujte, že síť mezi počítačem a routerem funguje Router zakáže přístup Získejte MAC adresu RD1363DAB v zařízení v seznamu MAC Menu > System settings > Network > adres View settings a přidejte do seznamu routeru. Nedostatečná síla signálu Wi-Fi Pozn.:RD1363DAB má vlastní MAC adresu pro drátové i bezdrátové sítě; na displeji se zobrazí adresa pro auktuálně využívanou síť, adresa se ličí prvním párem číslic: 00 (bezdrátová) a 02 (drátová) Zkontrolujte vzdálenost od routeru, a zda k němu lze připojit ve stejné oblasti počítač Neznámá metoda šifrování Změňte na routeru metodu šifrování. RD1363DAB podporuje WEP, WPA a WPA2 Neobvyklé nastavení sítě Nastavte síť ručně pomocí Menu > System settings > Network > Manual settings Firewall brání přístupu Zkontrolujte, že jsou na routeru otevřené následující porty: UDP a TCP porty 80 a 123; DNS port 53. Windows sdílení: porty a 445. Windows Media Player: různé Jiné firewally než Microsoft mohou vyžadovat nastavení UPnP.

31 Problém Příčina Řešení Cannot connect to Internet - Nelze připojit k internetu Spadl internet Zkontrolujte, že internet na počítači ve stejné síti funguje Firewall brání přístupu Zkontrolujte, že jsou otevřené následující porty: UDP a TCP porty 80 a 123; DNS port 53. Nekteré rádiové stanice mohou požadovat jiné porty. Cannot play particular Internet radio station - Nelze přehrát vybranou Internetovou rádiovou stanici Stanice nevysílá, pásmo je přetížené nebo nemá dostatečnou šířku. Vsílání používá neznámý kodek. Odkazu vypršela platnost. Zkuste jinou stanici Zkuste poslech na počítači přes webové stránky portálu Internetového rádia Zkuste později

32 Specifikace Vstupní napěti : 12V 1.5A Spotřeba : max. 15W Frekvenční rozsah : Skladovací teplota : -10 ~ +60 C Provozní teplota : +5 ~ +40 C FM 87.50MHz MHz 50KHz/step DAB Band III, MHz MHz Slovník pojmů DAB DLS FM RDS UI UPnP WLAN Digitální hudební vysílání Krátké informace o DAB vysílání Frekvenční modulace Systém rádiových informací Uživatelské prostředí Univerzální Plug and Play (zapoj a používej) Místní bezdrátová síť

JBG 203 multi- funkční přehrávač

JBG 203 multi- funkční přehrávač JBG 203 multi- funkční přehrávač Úvodem: JBG 203 je jednokanálovým "kombajnem" na podkresoovou hudbu. Tento vskutku moderní přístroj v sobě skrývá on-line stále aktualizována internetové rádia, DAB a DAB+

Více

Vítejte. Co je obsahem balení? 1x DAB + /FM Rádio 1x Napájecí kabel 1x Uživatelská příručka

Vítejte. Co je obsahem balení? 1x DAB + /FM Rádio 1x Napájecí kabel 1x Uživatelská příručka Obsah EN Úvod... 2 Co je DAB + Digitální Rádio?... 2 Začínáme.... 3 Podsvícení displeje... 4 Použití sluchátek.... 4 Vaše rádio... 5 Zapnutí... 6 Teleskopická anténa.... 6 Vypnutí... 6 Změna hlasitosti....

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s OS Android Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Stažení obslužné aplikace... 5 2.2. Připojení telefonu/tabletu k Wi-Fi HDD...

Více

DAB + radiobudík CR 25, FM, RDS. Obj. č. 70 79 82. Zvláštní funkce výrobku. Popis a ovládací prvky. Uvedení do provozu. Účel použití.

DAB + radiobudík CR 25, FM, RDS. Obj. č. 70 79 82. Zvláštní funkce výrobku. Popis a ovládací prvky. Uvedení do provozu. Účel použití. Zvláštní funkce výrobku rádio poskytuje nový formát digitálního vysílání, který zajišťuje naprosto čistý zvuk bez rušivých prvků. rádiový příjem v pásmu FM 87,5 108 MHz (analogový) a DAB 174 240 (digitální).

Více

Internetové rádio. IP Sporty. Obj. č. 128 58 63. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. Čištění a údržba. Ovládací prvky.

Internetové rádio. IP Sporty. Obj. č. 128 58 63. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. Čištění a údržba. Ovládací prvky. Software rádia je výrobcem neustále aktualizován a vyvíjen. V důsledku změn softwaru se mohou lišit jednotlivá menu vyobrazené v návodu od skutečného zobrazení na vašem rádiu. Na webových stránkách www.dnt.de

Více

BDA Internet_CZ.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 1

BDA Internet_CZ.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 1 BDA Internet_.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 1 InternetRadio 1 Návod k obsluze BDA Internet_.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 2 1 Obsah 1 Obsah....................................................2 2 Ilustrace..................................................4

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 30 CD přehrávač... 47 Vstup AUX... 53 USB port... 55 Rámeček digitálního obrazu... 59 Navigace... 62 Rozpoznávání řeči... 107 Telefon... 122

Více

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Nabití Wi-Fi HDD... 5 2.2. Pro uživatele MAC OS... 5 2.3. Připojení Wi-Fi HDD k počítači prostřednictvím

Více

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení.

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Stručný návod Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili

Více

Digitální HiFi tuner Digital Hi-Fi Tuner

Digitální HiFi tuner Digital Hi-Fi Tuner 00054833 (DIT2010) Digitální HiFi tuner Digital Hi-Fi Tuner Uživatelská příručka CZ Technické údaje Rádiový přijímač Podporované síťové protokoly Displej klíče WLAN Audio výstup Napájení Kmitočtový rozsah

Více

Obsah. Obsah balení. Hlavní funkce. Prvky a funkce. Základní ovládání. Uživatelské prostředí Obrazovka přehrávání Moje hudba Nastavení

Obsah. Obsah balení. Hlavní funkce. Prvky a funkce. Základní ovládání. Uživatelské prostředí Obrazovka přehrávání Moje hudba Nastavení Návod k obsluze Obsah Obsah balení Hlavní funkce Specifikace Prvky a funkce Základní ovládání Zapnutí / vypnutí Zapnutí / vypnutí displeje Nabíjení Připojení k PC a použití jako externí DAC Uživatelské

Více

Digitální rádio DIR3120

Digitální rádio DIR3120 Digitální rádio DIR3120 Uživatelská příručka objednací číslo: 00054830 1. Obsah TECHNICKÉ ÚDAJE... 4 OVLÁDACÍ PRVKY... 6 STRUKTURA MENU... 7 1. VYSVĚTLIVKY... 12 2. OBSAH BALENÍ... 12 3. BEZPEČNOST...

Více

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 29 Přehrávač CD disků... 45 Vstup AUX... 51 USB port... 53 Rámeček digitálního obrazu... 57 Navigace... 60 Rozpoznávání řeči... 106 Telefon...

Více

CZ Manuál. Zařízení s ios. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s ios. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s ios Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Nabití powerbanky... 5 2.2. Nabíjení smartphonu prostřednictvím Power Connect...

Více

CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM

CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM NÁVOD K POUŽITÍ Zastoupení LENCO pro Českou a Slovenskou republiku: AQ, s.r.o. Wolkerova 381, CZ 784 01 Červenka www.aq.cz, mail: aq@aq.cz

Více

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM 1 Obsah Obsah O produktu 3 Schéma zapojení 4 Stručný návod k obsluze 6 Systém 8 Nastavení zvuku 10 Navigace 11 DAB 12 HDMI 14 TV 15 AV vstup 17 USB / SD 18 Přenos souborů 24

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

Přenosné digitální rádio pro DAB+/FM DAB 2. Obj. č.: 32 60 72. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. Vlastnosti

Přenosné digitální rádio pro DAB+/FM DAB 2. Obj. č.: 32 60 72. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. Vlastnosti Popis a ovládací prvky Přenosné digitální rádio pro DAB+/FM DAB 2 Obj. č.: 32 60 72 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup přenosného digitálního rádia. Tento návod k obsluze je součástí

Více

CZ104E. Upozornění: Nenasazujte panel z levé strany. Mohlo by to způsobit jeho poškození.

CZ104E. Upozornění: Nenasazujte panel z levé strany. Mohlo by to způsobit jeho poškození. CZ104E RDS-EON FM/MW/LW TUNER/CD/Bluetooth kombinace U ŽIVATELSKÝ MANUÁL Ochrana proti krádeži Odnímatelný panel (DCP) Krádeži lze zabránit sejmutím ovládacího panelu. Sejmutý panel je nutné uschovat do

Více

AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka

AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka CORE AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka 1. Upozornìní 1. Nepøechovávejte nebo nepoužívejte pøehrávaè v místì s extrémnì vysokými nebo nízkými teplotami, vlhkostí èi prašností. 2. Nepoužívejte pøehrávaè

Více

PD 260 MP3 PŘEHRÁVAČ FM RÁDIO ZÁZNAMNÍK. PAMĚŤ* 1GB/512MB/256MB ROZHRANÍ* USB 1.1/2.0 *dle verze

PD 260 MP3 PŘEHRÁVAČ FM RÁDIO ZÁZNAMNÍK. PAMĚŤ* 1GB/512MB/256MB ROZHRANÍ* USB 1.1/2.0 *dle verze PD 260 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ* 1GB/512MB/256MB ROZHRANÍ* USB 1.1/2.0 *dle verze FM RÁDIO ZÁZNAMNÍK S tímto přenosným MP3 přehrávačem můžete poslouchat hudbu mnohem pohodlněji než s jakýmkoli jiným zařízením.

Více

Budík se skrytou kamerou s nočním viděním

Budík se skrytou kamerou s nočním viděním Budík se skrytou kamerou s nočním viděním Návod k použití Hlavní výhody produktu: Špičkové provedení skryté kamery Možnost natáčet i v úplné tmě Praktický software pro práci s nahranými soubory www.spionazni-technika.cz

Více

5 Radio 5 Radio ČESKÁ

5 Radio 5 Radio ČESKÁ ČESKÁ 5 Radio 5 Radio RYCHLÝ NÁVOD K POUŽITÍ RYCHLÝ NÁVOD K POUŽITÍ Fiat Group Automobiles S.p.A. - Parts & Services - Technical Services - Service Engineering Largo Senatore G. Agnelli, 3-10040 Volvera

Více

NX302E. Rozmístění tlačítek

NX302E. Rozmístění tlačítek NX302E Multimediální jednotka s integrovaným navigačním modulem U ŽIVATELSKÝ MANUÁL Rozmístění tlačítek (1) Mikrofon (2) ALL (vstup do menu výběru zdrojů) (3) NAVI/AV přepínání mezi navigací a ostatními

Více

Průvodce rychlým spuštěním

Průvodce rychlým spuštěním Průvodce rychlým spuštěním Instalace dodaného softwaru Používání přehrávače NWZ-S544 / S545 2009 Sony Corporation Dodávané položky Zkontrolujte prosím obsah balení. s Sluchátka (1) s USB kabel (1) s Držák

Více

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 DAH 1500 MP3 přehrávač Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 Péče a údržba: Nepoužívejte při manipulaci s přehrávačem nepřiměřenou sílu. Chraňte před mechanickým poškozením, pády,

Více

MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO

MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO S tímto přenosným MP3 přehrávačem můžete poslouchat hudbu mnohem pohodlněji než s jakýmkoli jiným zařízením. Můžete také přímo nahrávat

Více

Obecný popis. DAB&FM Digitální tuner (20DAB+20FM stanic) AMS funkce (Automatic Memory System)(30DAB+30FM uložených stanic)

Obecný popis. DAB&FM Digitální tuner (20DAB+20FM stanic) AMS funkce (Automatic Memory System)(30DAB+30FM uložených stanic) Obecný popis DAB&FM Digitální tuner (20DAB+20FM stanic) AMS funkce (Automatic Memory System)(30DAB+30FM uložených stanic) RDS funkce nabízí popis stanic a automatické nastavení času CD MP3 WMA a USB přehrávání

Více

Kuchyňské DAB+ rádio DAB2035. Obj. č. 35 23 53. Popis a ovládací prvky

Kuchyňské DAB+ rádio DAB2035. Obj. č. 35 23 53. Popis a ovládací prvky Popis a ovládací prvky Kuchyňské DAB+ rádio DAB2035 Obj. č. 35 23 53 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup kuchyňského DAB+ rádia. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Hudební přehrávač mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění Parametry Popis displeje Základní operace Systémové menu Poslech hudby Záznam zvuku Správce souborů Prohlížeč obrázků FM rádio Elektronické

Více

TVAC16000B. Uživatelská příručka

TVAC16000B. Uživatelská příručka TVAC16000B Uživatelská příručka 1 Vážený zákazníku, Vážený zákazníku! Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Toto zařízení je v souladu s příslušnými směrnicemi EU.Prohlášení o shodě je možné získat

Více

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ Trojúhelníkové heslo: pro vstup do nastavení poklepejte na oblasti 1, 2 a 3. SPRÁVCE NASTAVENÍ (ADMINISTRATOR

Více

NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast)

NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast) NÁVOD K ZAŘÍZENÍM PRO BEZDRÁTOVÝ PŘENOS ZVUKU A OBRAZU (Miracast) Obsah Návod pro práci se zařízením BenQ Qcast... 3 1. Popis zařízení... 4 2. Jednorázová instalace zařízení... 5 3. Používání zařízení...

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407 DIGITÁLNÍ RADIOBUDÍK S PROJEKCÍ PCR407 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu PŘEDSTAVENÍ...3 POPIS VÝROBKU...3 PŘÍPRAVA PŘED POUŽITÍM...6 INSTALACE BATERIÍ...6 VAROVÁNÍ PŘI VYBITÝCH BATERIÍCH...6 ZAPOJENÍ ADAPTÉRU

Více

5" Radio Nav 5" Radio Nav

5 Radio Nav 5 Radio Nav ČESKÁ 5" Radio Nav 5" Radio Nav RYCHLÝ NÁVOD K POUŽITÍ RYCHLÝ NÁVOD K POUŽITÍ Fiat Group Automobiles S.p.A. Parts & Services Technical Services Service Engineering Largo Senatore G. Agnelli, 3 10040 Volvera

Více

Systém Sound Bar. Návod k obsluze HT-ST3

Systém Sound Bar. Návod k obsluze HT-ST3 Systém Sound Bar Návod k obsluze CZ HT-ST3 Obsah Nastavení Co je součástí dodávky 3 Instalace 4 Připojení reproduktorové lišty a subwooferu 5 Připojení 6 Zapnutí systému 8 Základní operace Poslech zvuku

Více

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci P-334U Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g Příručka k rychlé instalaci Verze 3.60 1. vydání 5/2006 Přehled P-334U představuje bezdrátový širokopásmový router (podporující normy IEEE

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Pohled zepředu: Pohled seshora: 1. stop tlačítko - stisknutím zastavíte přehrávání souborů, podržením 1sekundy vypnete přístroj 2. přehrávání a pauza - stisknutím

Více

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod BDVR 05 Kamera do auta Uživatelský návod Popis a funkce 1. Zapnutí Stisknutím tlačítka a podržením asi 3 sekundy kameru zapnete (nebo vypnete pokud je již zapnuta). Pokud při zapnuté kameře stisknete tlačítko

Více

Bezdrátový radiobudík s IR kamerou

Bezdrátový radiobudík s IR kamerou Bezdrátový radiobudík s IR kamerou Návod k použití Hlavní výhody produktu: Špičkové zpracování a naprosto neodhalitelnou kamerou, která vidí i ve tmě Jednoduché postup pro nastavení sledování přes internet

Více

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí MLE2 a MLE8 Datalogery událostí Zapisovač počtu pulsů a událostí Návod k obsluze modelů MLE2 MLE8 Doporučujeme vytisknout tento soubor, abyste jej mohli používat, když se budete učit zacházet se zapisovačem.

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz GotU+ 5140 CHYTRÉ DIGITÁLNÍ DVEŘNÍ KUKÁTKO NÁVOD K POUŽITÍ Všechna práva vyhrazena, včetně jakýchkoliv změn vzhledu, technické funkce a použití produktu bez předchozího oznámení uživatelům. Jiné používání

Více

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi Začínáme Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili a

Více

Obsah. 1. Úvod 1. 2. Bezpečnostní pokyny 1. 3. Některé funkce přehrávače 2. 4. Přenos dat a nabíjení 2. 5. Tlačítka a ovládání 3. 6.

Obsah. 1. Úvod 1. 2. Bezpečnostní pokyny 1. 3. Některé funkce přehrávače 2. 4. Přenos dat a nabíjení 2. 5. Tlačítka a ovládání 3. 6. Obsah 1. Úvod 1 2. Bezpečnostní pokyny 1 3. Některé funkce přehrávače 2 4. Přenos dat a nabíjení 2 5. Tlačítka a ovládání 3 6. Hudba 4 7. Obrázky 6 8. Video 7 9. Fotoaparát 8 10. Diktafon 9 11. FM rádio

Více

Internetové DAB+ rádio EVOKE F4 s Bluetooth. Obj. č.: 62 09 68. Začínáme Rychlé uvedení do provozu

Internetové DAB+ rádio EVOKE F4 s Bluetooth. Obj. č.: 62 09 68. Začínáme Rychlé uvedení do provozu Začínáme Rychlé uvedení do provozu Internetové DAB+ rádio EVOKE F4 s Bluetooth Pozn.: Pokud vlastníte ChargePAK F1 (k dostání jako volitelné příslušenství), zapojte jej nyní, ještě před připojením Evoke

Více

Programovací software Oblast režimů Oblast nástrojů Složka aplikací pro různé funkce: Oblast tlačítek Tlačítko Loading (Načítání)

Programovací software Oblast režimů Oblast nástrojů Složka aplikací pro různé funkce: Oblast tlačítek Tlačítko Loading (Načítání) Programovací software 1. Struktura funkcí myši ErgoMedia 500 Hlavní obrazovka struktury funkcí Zobrazuje programované klávesy. Hlavní obrazovka myši ErgoMedia 500: Oblast režimů K dispozici jsou čtyři

Více

Průvodce Quick Start AU822 (Cover)

Průvodce Quick Start AU822 (Cover) Průvodce Quick Start AU822 (Cover) Obsah Přehled o výrobku... 4 Základní funkce... 5 Režim hudby... 6 Režim video... 8 Režim nahrávání... 8 FM Tuner... 10 Prohlížeč obrázků...11 Režim e-book... 12 Nastavení

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

WiFi HD kamera v kapesníčcích

WiFi HD kamera v kapesníčcích WiFi HD kamera v kapesníčcích Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: HD širokoúhlá kamera Možnost připojení přes WiFi i IP Snadná instalace www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Rychlý start pokud nechcete číst

Více

LV5WDR Wireless Display Receiver Rychlá příručka

LV5WDR Wireless Display Receiver Rychlá příručka LV5WDR Wireless Display Receiver Rychlá příručka 1 1. Představení Wireless display receiver S Wireless display receiver (dále jen WDR) můžete jednoduše zobrazovat multimediální obsah (videa, fotografie,

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

2DIN multimediální přehrávač 80810A

2DIN multimediální přehrávač 80810A 2DIN multimediální přehrávač 80810A Předtím než začnete rádio používat, si přečtěte tento návod. 1 Obsah Úvodní informace...3 Důležitá upozornění...3 Hlavní funkce...4 Úvodní obrazovka...4 Uspořádání ikon

Více

Děkujeme vám, že jste si zakoupili USB Wi-Fi modem E5 (dále jen zařízení).

Děkujeme vám, že jste si zakoupili USB Wi-Fi modem E5 (dále jen zařízení). Děkujeme vám, že jste si zakoupili USB Wi-Fi modem E5 (dále jen zařízení). Poznámka: Podporovanéfunkce a skutečný vzhled zařízení závisíod výrobku, kterýjste zakoupili. Nasledujícíobrázky slouží pouze

Více

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Clock Radio Register your product and get support at www.philips.com/welcome Руководство пользователя Příručka pro uživatele Príručka užívateľa Felhasználói kézikönyv AJ3231 & % # ^ @! 0 4 9 7 8 $ 6 3

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

GPS Navigace JETT 3501. Návod k použití PŘEDMLUVA

GPS Navigace JETT 3501. Návod k použití PŘEDMLUVA GPS Navigace JETT 3501 Návod k použití PŘEDMLUVA Jsme rádi, že využíváte náš navigační přístroj JETT 3501, který mimo hlavní funkce navigace, nabízí také přehrávání audio souborů a videa, prohlížení fotek

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner Uživatelská příručka Important Safety Instructions and Caution Instrukce k bezpečnému používání výrobku Symbol blesku v rovnostranném trojúhelníku je určen k varování

Více

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka

UMAX. VisionBook 10Wi. Uživatelská příručka UMAX VisionBook 10Wi Uživatelská příručka Součásti balení Součástí balení jsou: Tablet USB kabel Napájecí adaptér Klávesnice Uživatelská příručka Popis tabletu Horní pohled Pohled zleva Přední pohled Spodní

Více

Návod k obsluze IR 3000DAB

Návod k obsluze IR 3000DAB Návod k obsluze 1 IR 3000DAB Ochrana životního prostředí Na konci životnosti nevyhazujte toto zařízení společně s komunálním odpadem. Odevzdejte jej na sběrné místo k recyklaci elektrických a elektronických

Více

Radio Gaga. Internetové rádio (WiFi & LAN) + USB, AUX, FM

Radio Gaga. Internetové rádio (WiFi & LAN) + USB, AUX, FM Radio Gaga Internetové rádio (WiFi & LAN) + USB, AUX, FM 10022778 10022781 10030439 http://www.auna-multimedia.com 2 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku

Více

Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610 USB. Obj. č.: 32 59 13 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRVKY OVLÁDACÍHO PANELU

Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610 USB. Obj. č.: 32 59 13 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRVKY OVLÁDACÍHO PANELU BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Znak vykřičníku v trojúhelníku upozorňuje uživatele na důležité bezpečnostní a údržbové (servisní) pokyny, a je bezpodmínečně nutné je dodržovat. Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610

Více

Acer MP150. Uživatelská příručka. Verze 1.0

Acer MP150. Uživatelská příručka. Verze 1.0 Acer MP150 Uživatelská příručka Verze 1.0 Autorská práva Copyright 2006 Acer Inc., všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky nesmí být reprodukována, uložena ve vyhledávacím systému, překládaná

Více

BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE

BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE - 1 - Obsah Tipy k ovládání televizoru Zapnutí televizoru Ovládání televizoru pomocí tabulky MENU Výběr jazyka v menu Nastavení obrazu a zvuku Naladění

Více

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3...

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... 36 Vstup AUX 3... 41 Hledání závad... 42 Všeobecná upozornìní...

Více

Bezpečnostní instrukce

Bezpečnostní instrukce Bezpečnostní instrukce P O Z O R! NEBEZPEČÍ ÚRAZU EL. PROUDEM NEOTEVÍREJTE! Symbol vykřičníku uvnitř rovnostranného trojúhelníku upozorňuje uživatele na existenci důležitých provozních a bezpečnostních

Více

Instalační příručka. Fiery Command WorkStation 5.8 s aplikacemi Fiery Extended Applications 4.4

Instalační příručka. Fiery Command WorkStation 5.8 s aplikacemi Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 s aplikacemi Fiery Extended Applications 4.4 Sada Fiery Extended Applications (FEA) verze 4.4 obsahuje Fiery software pro provádění úloh pomocí serveru Fiery Server. Tento

Více

Návod k obsluze. DAB+/DAB-UKW radiopřijímač

Návod k obsluze. DAB+/DAB-UKW radiopřijímač Návod k obsluze DigitRadio 210 DAB+/DAB-UKW radiopřijímač 2 Obsah Obsah... 2 Popis přístroje... 4 Obsah balení... 5 Bezpečnost přístroje... 6 Umístění přístroje... 8 Zacházení s bateriemi / akumulátory...

Více

IR Kamera s nahráváním BD-300G Uživatelská příručka

IR Kamera s nahráváním BD-300G Uživatelská příručka IR Kamera s nahráváním BD-300G Uživatelská příručka Pozor! 1. Nevyjímejte kartu během provozu. 2. Používejte 12V 2A napájecí adaptér. 3. Naformátujte SD kartu před jejím prvním použitím v DVR. 4. Zařízení

Více

Smart PSS dohledový systém

Smart PSS dohledový systém Smart PSS dohledový systém Uživatelský manuál OBSAH Spuštění...3 Obecné nastavení...4 Účty...5 Přidat uživatele...5 Úprava a vymazání uživatele...6 Správce zařízení...7 Přidat zařízení...7 Nastavení parametrů...9

Více

DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE

DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE TR100 DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Nesprávné zacházení s přístrojem může mít za důsledek úraz elektrickým proudem nebo nebezpečí požáru. Přečtěte si pozorně tyto informace před použitím přístroje a

Více

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC Čeština Obsah Obecné pokyny pro užívání zařízení... 2 Doplňující informace... 2 Obsah balení... 2 1.0 Základní informace... 3 1.1 Tlačítka a konektory...

Více

Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním

Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním Blu-ray/DVD systém domácího kina BDV-L800 BDV-L800M CZ Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním BDV-L800 1 CZ Co je součástí dodávky Nastavení reproduktorů 2 Připojení TV 3 Připojení dalších

Více

CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC

CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC CE - Prohlášení Prohlašujeme, že TEAC MEDIA SYSTEMS IP-20 USB Telefon splňuje následující normy a dokumenty: EMC Directive 89/336 / EEC EN 55022 : 1998 + A1 : 2000 + A2 : 2003 EN 55024 : 1998 + A1 : 2001

Více

Představení telefonu

Představení telefonu Český manuál Představení telefonu Mobilní telefon CUBE 1 je představitelem rodiny chytrých mobilních telefonů vybavených operačním systémem Android, který patří mezi nejrozšířenější systémy pro mobilní

Více

DLNA- Průvodce instalací

DLNA- Průvodce instalací ČESKY DLNA- Průvodce instalací pro LAN přípojky Zažijte realitu AQUOS LCD-TV Jaro/Léto 2011 Strana - 1 - LE820 - LE822 - LE814 - LE824 - LE914 - LE925 Obsah: 1. Příprava PC (povolení multimediální složky)

Více

Komponentní Hi-Fi systém s Wi-Fi adaptérem. MCi8080. Průvodce rychlým startem

Komponentní Hi-Fi systém s Wi-Fi adaptérem. MCi8080. Průvodce rychlým startem Komponentní Hi-Fi systém s Wi-Fi adaptérem MCi8080 Průvodce rychlým startem CZ Zaregistrujte výrobek a hledejte podporu na stránkách www.philips.com/welcome Přečtěte si, prosíme, a potvrďte svůj souhlas

Více

DIGAM 6. Provozní pokyny INSTALACE

DIGAM 6. Provozní pokyny INSTALACE DIGAM 6 Provozní pokyny Digam-6 se skládá z napájecího zdroje, 6ti digitálních COFDM přijímačů (4 tunery), 6 DSB Nicam stereo TV-modulátorů a běžného výstupu zesilovače. INSTALACE Digam-6 může být instalován

Více

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Ver 1.0 (2015-1-19) HD020 Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi Před instalací a použitím tohoto přístroje si prosím pozorně přečtěte tento návod k obsluze. Bezpečnostní

Více

GPS lokátor s výdrží až 180 dní

GPS lokátor s výdrží až 180 dní GPS lokátor s výdrží až 180 dní Návod k použití Hlavní výhody produktu: Dlouhá výdrž až 180 dní při provozu z baterie (SMS mód) Možnost připojení jak prostřednictvím magnetu, tak přímo na autobaterii Velmi

Více

DIGITALIC MP4 pøehrávaè s DVB-T Uživatelská pøíruèka

DIGITALIC MP4 pøehrávaè s DVB-T Uživatelská pøíruèka CORE DIGITALIC MP4 pøehrávaè s DVB-T Uživatelská pøíruèka 1. Upozornìní 1. Nepøechovávejte nebo nepoužívejte pøehrávaè v místì s extrémnì vysokými nebo nízkými teplotami, vlhkostí èi prašností. 2. Nepoužívejte

Více

OPEL MOKKA. Infotainment System

OPEL MOKKA. Infotainment System OPEL MOKKA Infotainment System Obsah Navi 950/650 / CD 600... 5 Navi 600... 77 Audio systém... 169 Navi 950/650 / CD 600 Úvod... 6 Základní funkce... 17 Rádio... 25 CD přehrávač... 32 Externí zařízení...

Více

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus v4.2.cs Part number: 5992-2507 Copyright 2007 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace obsažené v tomto dokumentu mohou být změněny

Více

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál > Zapněte váš počítač > Vložte Wireless 11G+ PCI-kartu do volného 32-bit PCI slotu. Instalace

Více

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk)

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk) Jednoduchá příručka Číslo Popis Funkce Číslo Popis Funkce 1 Tlačítko Zap/Vyp Zapne přijímač / Vypne přijímač do Stand By 8 Mód videa Změní mód videa 2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit

Více

1. Zobrazení typu telefonního přístroje. 3. Protokol LLDP Link Layer Discover Protocol. 4. Inicializace síťového připojení

1. Zobrazení typu telefonního přístroje. 3. Protokol LLDP Link Layer Discover Protocol. 4. Inicializace síťového připojení Úvodem... 3 Vlastnosti telefonu... 3 Požadavky pro použití telefonního přístroje... 3 Připojení a spuštění telefonu... 3 Zobrazení displeje v klidovém stavu... 4 Popis telefonu:... 6 Nastavení telefonu...

Více

Mid Android M001, M002, M003

Mid Android M001, M002, M003 Mid Android M001, M002, M003 Uživatelská příručka 1 Uživatelská příručka...1 1. Obrázek zařízení...4 2. Základní informace...5 2.1 Nabíjení baterie...5 2.2 Použití SD karty...5 2.3 Vypnutí a zapnutí...5

Více

LuxRiot uživatelský manuál verze 1.6.12. Uživatelský manuál Verze 1.6.12. -1-2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA

LuxRiot uživatelský manuál verze 1.6.12. Uživatelský manuál Verze 1.6.12. -1-2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA Uživatelský manuál Verze 1.6.12-1- 2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA LuxRiot je softwarový balík, určený pro sledování a ukládání dat z kamer. Umožňuje přijímat data z IP kamer a video serverů

Více

Auna Weimar. Návod k použití Bezpečnostní upozornění

Auna Weimar. Návod k použití Bezpečnostní upozornění Auna Weimar Návod k použití 10026418-10026419 Vážený zákazníku, zakoupením produktu jste získali kvalitní produkt, který odpovídá současnému stavu vývoje a splňuje náročné technologické a funkční požadavky.

Více

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006

Napájení. Číslo dokumentu: 396855-221. V této příručce je popsán způsob napájení počítače. B ezen 2006 Napájení Číslo dokumentu: 396855-221 B ezen 2006 V této příručce je popsán způsob napájení počítače. Obsah 1 Umíst ní ovládacích prvk a indikátor napájení 2 Zdroje napájení Připojení adaptéru střídavého

Více

TouchPad a klávesnice

TouchPad a klávesnice TouchPad a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE 4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE Návod k obsluze Hlavní výhody: 4x video vstup záznam scény před, za i uvnitř vozu podpora SD karty až 64Gb www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Úvod Kamerový

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA.

Více

Používání přehrávače ipod

Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Po připojení ipodu můžete přehrávat hudební nebo video soubory. Tento přijímač umožňuje provádět různé operace, jako např. výběr souboru ze seznamu nebo

Více